Romana Tomc: “Imamo potencial, ki ga trenutna vlada ne zna izkoristiti”

Evropska poslanka Romana Tomc.

V Državnem zboru RS poteka danes razprava o naboru predlogov za odpravo administrativnih in birokratskih ovir, ki so jih v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico, Kmetijsko-gozdarsko zbornico Slovenije ter na podlagi predlogov, ki so jih dali državljani Slovenije ter občine, pripravili v Slovenski demokratski stranki (SDS).

Omogočiti enostavnejše poslovanje
834 zakonov in 19.167 podzakonskih aktov. To je številka, ki smo jo dosegli v mesecu aprilu 2017. “Nujno je, da omilimo administrativna in birokratska bremena v naši državi. S predlaganimi ukrepi želimo v SDS ljudem omogočiti enostavnejše poslovanje ne glede na panogo, s katero se ukvarjajo,” je jasna evropska poslanka Romana Tomc (SDS/ELS). SDS je pripravila nabor okoli 80 predlogov, s katerimi bi izboljšali obstoječe stanje. Poslanci predlagajo ukrepe v smeri razbremenitve gospodarstva, kot so ukinitev davčnih blagajn, pavšalno obdavčitev za razbremenitev mikro-, malih in srednjih podjetij, poenostavitev prostorske zakonodaje, konkurenčnejšo trošarinsko politiko in prožno delovno zakonodajo. Prav tako želijo olajšati delo kmetom in drugim predstavnikom podeželja, zato predlagajo zmanjšanje in poenotenje evidenc na področju kmetijstva, ukinitev vrednotnic, prevoznic, spremembe pri trošarinski politiki in tako dalje.

Evropska poslanka Romana Tomc predloge komentira:

“Slovenija ima ogromen potencial, ki pa ga trenutna vlada ne zna izkoristiti. Gospodarsko okolje moramo narediti bolj prijazno za poslovanje domačih podjetnikov kot tudi privlačno za tuje naložbe. Pogosto slišimo zgodbe, da je slovenski podjetnik podjetje raje odprl v tujini, saj je tam v roku nekaj tednov pridobil dokumentacijo, na katero bi pri nas čakal več mesecev. S tem izgubljamo dobra in dobičkonosna podjetja. Prav tako si ne smemo dovoliti, da bi se potencialni tuji investitorji odločili na podlagi težkega administrativnega bremena, ki bi jih pričakal v Sloveniji,« pravi Romana Tomc in dodaja: »Z zagonom gospodarstva bomo naredili prvi korak v smeri ureditve razmer na notranjem trgu. Le na dobro stoječem gospodarstvu se lahko ustvarjajo nova podjetja, ki s seboj prinesejo nove zaposlitve, ureditev socialnega in zdravstvenega sistema in tako dalje. Potrebni so dolgoročni rezultati in ne le začasne rešitve.” 

C. Š.

 • montyamp

  Dokler bomo komunistom plačevali RTV-HANZI KURBENHAUS propagandno mašinerijo in posledično kasirali z rdečim murglosrbsko bojevniškim fašizmom nagačeno in terorizirano volilno telo , tako dolgo bo država tonila v kidrić-kardeljanskem samozapravnem gnoju .

 • tasilo

  “To je številka, ki smo jo dosegli v MESECU aprilu 2017.”

  O aleluja, še dobro, da ste nam povedali, da je april mesec. Brez vas bi še naprejj živeli v nevednosti in se spraševali, kaj zlomka je ta april.

  LP, Hanibal Lector

  • RATATA

   Ostali smo pa tako pohabljeni, da sploh ne porajtamo tega. Od zdaj (t.j. od maja mesca) bom tudi jaz na ta “višek” opozarjal, prmejduš, da bom!

 • vsemojebabe

  Saj že imamo prožno zakonodajo!
  Zelo prožna je za politične grebatorje tipa desna roka levi žep, dovolj prožna za poslovne podvige, super prožna za državno upravo in prožno tolče po najšibkejših.

 • sodnikisozločinci

  Imamo potencial ja, v Afriki. A podpiraš izgon migrantov iz EU, prepoved pridobitve državljanstva in volilne pravice tujcem in odvzem teh pravic tujcem, ki so že v EU, preklic ženevske pogodbe, izstop iz OZN, prepoved pederske in ostalih dekantnih teorij…? Odgovori z da, ali ne. Da vidim čigav potencial si ti, Sorošev ali slovenski.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!