Romana Tomc: “Ob spoštovanju temeljnih vrednot oblikujmo novo pot uspeha Evropske unije”

Evropska poslanka Romana Tomc

Pred šestdesetimi leti so v Rimu s pogodbo o ustanovitvi Evropske gospodarske skupnosti postavili temelj Evropski uniji in pričelo se je obdobje optimizma, razvoja in miru.

Evropska poslanka Romana Tomc (ELS/SDS) je ob tej priložnosti povedala: “Rimska pogodba predstavlja mejnik v gospodarskem povezovanju držav evropskega kontinenta in podlago vrednotam, na katerih Evropska unija temelji še danes. Prost pretok ljudi, blaga, kapitala in storitev so načela, ki Unijo in njene države članice povezujejo v skupnost, ki je močan akter na mednarodnem področju in svojim državljanom zagotavlja visok življenjski standard.

Cilji so že v začetku presegali zgolj gospodarsko povezovanje
Cilji držav, ki so se prve povezale v Skupnost, pa so že takrat presegali zgolj gospodarsko povezovanje. Države so se zavezale k povezovanju na več področjih in nekaj svojih pristojnosti prenesle na nadnacionalno raven. Romana Tomc je izpostavila: “Države članice EU so se ob vstopu v Unijo zavezale, da bodo sledile politikam in direktivam Unije, katere bodo prenesle tudi v svoje nacionalne zakonodaje. Danes pa lahko spremljamo veliko nezadovoljstva ob odločitvah, ki jih Unija sprejema. To nezadovoljstvo izvira predvsem iz razlik med državami in dejstva, da kljub temu, da smo del iste Unije, ne potujemo z isto hitrostjo.”

 Ob tem je dodala: “Unija državam članicam ponuja veliko možnosti za razvoj. Na nas pa je, da jih unovčimo. Slovenija pri tem zaostaja, na žalost smo zamudili že veliko možnosti financiranja, ki bi jih lahko uporabili za razvojne projekte. Čas je, da to spremenimo.”

Prihaja čas, v katerem se bomo zazrli v prihodnost in se spomnili preteklosti. Romana Tomc je zaključila z mislijo: “Naj obletnica Rimske pogodbe spomni na tisto, kar je resnično pomembno. Spoštujmo temelje, na katerih je bila zgrajena Evropska unija, hkrati pa s skupnimi močmi skušajmo oblikovati novo pot, ki bo Uniji in njenim državam omogočila zdravo gospodarsko okolje, njenim državljanom pa še dolgo obdobje miru, blaginje in svobode.”

A. R.

 • AktivistSMC

  Evropska pot je pot brez ksenofobije in rasizma. Romana Tomc je dobila veliko pozitivnih točk da res tako misli ko je glasovala proti imuniteti za Marine Le Pen.

  • Iza Demos

   Stric Skopušnik tole si pa dober zapisal.

   • AktivistSMC

    Hvala :)

   • garfi

    AktivistSMC=Iza Demos

    • AktivistSMC

     Ja ja zdej bom še crossdreser ha ha

  • garfi

   StrankaMafijskegaCentra

   • AktivistSMC

    Ti se kar deli norca sam liberalci pa vladamo.

    • garfi

     ZoofiLi

 • RATATA

  Štiglic (rojak(?)) zNobelovo je morda brihten.
  Brihtni so bili tedaj tudi nemški in francoski jeklarji in premogokopi.
  Danes pa brihtnih na odločevalskih pozicijah kar naenkrat ni zaslediti.
  Pogoltnost je pogoltnila brihtnost alkaj …
  “Pogoltnost močnejša od brihtnosti” bi bil lep naslov poučne knjige o skupku držav v EU. In ta skupek, je postal skupek težav EU.

 • garfi

  TOMČEVA, EU IN EVROPE NI VEČ
  so pa rdeči, zeleni in mavrični islamisti

 • Olga

  Včeraj me je zelo motilo, da so potrdili Donalda Tuska, kljub nasprotovanju Poljske!? Enako so naredili tudi slovenski desni vladi ob nasprotovanju izvolitvi Ribičiča v Beneško komisijo!? Poraja se mi vprašanje, če bi enako naredili levim vladam?

 • Artur

  Spoštujmo temelje, na katerih je bila zgrajena Evropska unija, hkrati pa s skupnimi močmi skušajmo oblikovati novo pot, ki bo Uniji in njenim državam omogočila zdravo gospodarsko okolje, njenim državljanom pa še dolgo obdobje miru, blaginje in svobode.” ???!!! Uauuuu Zdaj pa res ne vem a se ta ženska zaveda kakšno je dejansko stanje očitno se ne in trajba tisto kar ji je naročeno in ali se zaveda da nas ima za loleke, ki ne znajo sešteti koliko je 2+2 in takšne naj bi človek volil odje..e Kaj bi ji rekel Nick Griffin :
  https://www.youtube.com/watch?v=kmDuPccLON4

 • xtc

  Težava Tomčeve je v tem;da ne razume trenutne situacije ;zal tudi Zver ne:
  Nova Evropa se bo zidala po končani vojni in izgonu hord ;ki pustošijo po EU in zatrtju anarholevice;vsa druga pričakovanja so iluzija:
  Kajti EU ob taki politiki uničevanja s hordami;ki jo podpirajo onarho levaki žal ob mlačnosti in asistenci EP ne more obstati;pa naj Tomčeva razpreda karkoli želi:

 • AlojzZ

  Gospe Romani Tomčevi je pač težko priznati, da je EU propadel projekt, ker so notri spustili islamiste.

  • Ana Job

   Tomčeva se dejanskega stanja Evrope ne zaveda,kar govori je sajenje rožic v namišljeni vrt.

  • Goran Fatovic

   Vztrajajmo dokler so dnevnice in plača, potem bomo pa itak ……….milči, janša, zoki,

 • Ana Job

  Poveličevanje Evrope je brezvezno besedičenje… Glede prijave na razpise in možnosti financiranja posameznih projektov, je pa to v Sloveniji popolnoma odvisno od sposobnosti kadrov na posameznih občinah. Za Zagorje ob Savi, konkretno vem, da so iz evropskih razpisov dobili ogromno nepovratnih sredstev s katerimi se je uredilo marsikaj. Za Bled, ki ga rajdata zapita komunista, pa tudi vem, da se ne javljajo na razpise in tam po Ljubljani beračijo za denar, ko jim voda v grlo teče. S pravim kadrom bi bil Bled lahko no.1 evropska turistična točka, ampak z okorelimi, zapitimi komunističnimi kadri ter z nesposobno Evo Podlogar zadolženo za turizem na ministrstvu, mu v prihodnosti ne kaže dobro.
  Evropska direktiva je v zadnjem času postala samo še zlobna čarovnica, osredotočena na muslimane, vsiljuje nam multikulturnost, nihče pa ne vpraša, kaj želi avtohtoni narod v Evropi? Zagotovo ne šeriatskega prava, ki se je nad narodom že pričel izvajati s strani drhali. Enkrat smo muslimane že premagali, zato jih bomo mogli še enkrat. Vsa podpora Marie Le Pen.

  • RATATA

   Matkurja iz Zagurja ti pa kar udrihaš po ciljih, ki si to zaslužijo.

   • Ana Job

    Dragi Ratata Zasavčan, tudi tvoji prispevki so zelo gajstni :)

 • Bozz

  Gospa Romana, ta vaš stolp v Bruslju je zasnovan po Babilonskem stolpu. In sedaj gledamo to multikulti mešanje kot je bilo takrat… Papež in njegova Rimska pogodba je pa Nimrod.

  Gospa Romana malo si preberi, boš mogoče Le Penovo in Wildersa malo bolje razumela:
  https://archive.org/details/IslamicFascismAbdelSamadHamed2016

  • Goran Fatovic

   Ni razlike med romanco in drugorazrednim. pika

 • Goran Fatovic

  PRODANA DUŠA ZA PEST DENARJA.
  Žalostno je ,da nekoga , ki ima raidius gibanja 50 km , izvolijo na politično pozicijo v EU parlament.Logično , da se ji je sfuzlalo od vsed dnevnic, poslovnih kosil in plače.

 • totex39

  Dajmo si res naliti čistega vina, da ne bomo slepomišili glede gospe Romane, kajti pol res nima smisla, da nam ona daje z svojimi prispevki na tem portalu besedičenja, ki so zelo dvomljiva. Zato jo pozivam naj v svojem prispevku da obrazložitev, kar ljudje pričakujemo od nje in to je, zakaj je glasovala proti imuniteti Le Penove.

  • Ana Job

   Absolutno tudi mene zanima isto.

  • Goran Fatovic

   Ker je NWO , globalistka

 • Goran Fatovic

  V Evropskem Parlamentu se vidi kdo je kmet brez zemlje….in prodana duša…,.v glavnem od prvega dne slovenskega članstva, se vidi kakšna politična gnojnica se preliva po Sloveniji……DR., Mr.,Fr.,

 • Goran Fatovic

  Po moje ne boste dajali kmalu teh EU prodanih duš v novice!

 • janez.pokoncni

  Romana me malo spominja na Anteja Markoviča. Medtem, ko se smo tik pred razpadom Jugoslavije vsi spraševali na kak način se bomo sklofali med sabo, je on sanjal o konvertabilnem dinarju.
  Sam bi zelo prijateljsko svetoval Romani, da pogleda malo skozi okno.

  Včeraj je “smotani” predsednik Evropskega sveta Donald Tusk vrgel pred nas rokavico, ki so jo na RTVSLO povzeli pod člankom z naslovom : Če ne bo Evropa evropeizirala Balkana, bo Balkan balkaniziral Evropo http://www.rtvslo.si/evropska-unija/ce-ne-bo-evropa-evropeizirala-balkana-bo-balkan-balkaniziral-evropo/416969

  Skoraj ga ni cajtnga, ki ne bi danes komentiral oceno katastrofalnega stanja na Balkanu :
  https://europeanwesternbalkans.com/2017/03/08/tusk-to-european-council-situation-in-western-balkansis-fragile/
  http://www.slobodnaevropa.org/a/eu-summit-balkan/28359523.html
  http://www.vijesti.rtl.hr/novosti/svijet/2646991/donald-tusk-upozorava-da-su-se-napetosti-i-podjele-na-zapadnom-balkanu-otele-kontroli-i-zbog-vanjskih-cimbenika/

  • xtc

   Evropeizirati Balkan?
   Ti si šaljivec:Misija nemogoče:
   Balkan lahko Evropeiziraš le z takimi sredstvi;ki:::::::

 • Artur

  EU for ever za vas a ne gospodje in gospe EU poslanci kako bi sicer v nasprotnem primeru še naprej lahko ribarili v kalnem in se šli jaro gospodo : https://www.youtube.com/watch?v=quWah27YU64

 • Goran Fatovic

  Ob spoštovanju temeljnih vrednot oblikujmo novo pot uspeha Evropske unije in doživlenske europoslanske plače, tudi če musliji zavladajo v EU. ” Jaz bom živela v gradu v Luxemburgu in štela odsekane glave, vozila se bom z Al-Ethihadom po celem svetu ter promovirala feminizem in enakost”.

 • Razocarana

  Rožleta sanja o : “…ki bo Uniji in njenim državam omogočila zdravo gospodarsko okolje, njenim državljanom pa še dolgo obdobje miru, blaginje in svobode,” medtem pa so po Bruslju sprehajajo obroženi vojaki in Bruseljski uradniki večinoma nič več ne uporabljajo vlakov ampak blindirana vozila (seveda na stroške EU davkoplačevalcev) in ko EU poskuša čedalje bolj omejti svobodo govora. To je zanjo obdobje miru, blaginje in svobode? Samo ljubo nakladanje,ki je primerljivo z nanašanjem fasade na razvalino.

 • Nata

  Komu pa se je takrat sanjalo, da bomo doživeli invazijo iz Afrike !!Ta zadnji stavek se lepo bere, še lepše sliši………je pa neizvedljiv ! Temelji EU se rušijo. Zaradi teh priseljencev in trapastih idej o nakakšni naši krivdi za položaj v teh deželah. Kakor se obrneš, smo krivi belci ???

 • Artur

  Kot ,da bi Pahorja poslušal ki sadi rožice in sanja o neki konfederalni Evropi dveh hitrosti eno za polnorito elito na račun njihovih gojimov druga na račun getoiziranih gojimov ki životarijo z drobtinicami, katere padejo iz njihove obložene mize za biriče nad njimi pa jim služijo kontrolirani šerijatarji, da z njihovim terorjem držijo drugorazredne gojime- domorodce v večnem strahu in pokorščini . Tako si verjetno naša elita pod komando globalistične zamišlja ta njihov NWO raj na zemlji .
  https://www.youtube.com/watch?v=ukHAwp70Ftg&t=45s

 • Artur

  Njeni desni “sotrpini” pa se tiho muzajo ob njenih nerealnih zavajajočih izjavah ko vrag že šalo jemlje in se mrzlično pripravljajo na prihajajoče volitve ob tem pa nam obljubljajo najmanj drugo Švico , hja za njih že za nas pa …. “prenovljeno Evropo” ob TTIP.CETA GMO Monsanto junk food hrani posipani s Kemtrejlsi .

 • garfi

  bližajo se volitve na Nizozemskem in v Franciji

 • Novakec1

  Odkar si v bukselnu si se čisto pokvarla, škoda ker si kar nekaj obetala.

 • sončnica

  ..je zadnjič na novatv izjavila,da dobrega delavca sigurno ne odpustijo…..zdej ,ko bo šel cimos cugrunt,naj jo 2jurja delavcev načevlja v njeno tazadnjo…..trola zdaj še enkrat več živi v drugi resničnosti….naj jo janko mal privije…tudi zaradi nje izgublja volilne glasove

 • matjazr7

  Spet EU poslanci fantazirajo. Vse je čudovito v EU, “njenim državljanom pa še dolgo obdobje miru, blaginje in svobode” (ja, dobivaš 10 jurjev plače, pa pol žlahte si zaposlila v birokraciji EU, zate blaginja, za davkoplačevalce pufi), “spremljamo veliko nezadovoljstva ob odločitvah, ki jih Unija sprejema” (misliš, da tudi volilci podpirajo vsako neumnost, ki jo predlaga Juncker?), “Prost pretok ljudi, blaga, kapitala”, pa bodeča žica na meji. S takimi idioti v EU parlamentu nas čaka res dolgo obdobje miru, blaginje in svobode.

 • sodnikisozločinci

  “Rimska pogodba predstavlja mejnik v gospodarskem povezovanju držav evropskega kontinenta in podlago vrednotam, na katerih Evropska unija temelji še danes. Prost pretok ljudi, blaga, kapitala in storitev so načela, …”

  To je čisto zlo, ki ga je treba ustaviti in to čim prej.

 • dvanajstzvezdic

  No, hvala Bogu, da se je del SDS- odcepil od establishmenta, še je nekaj upanja, čeprav

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!