SDS zaradi cenzure na RTV zahteva sklic nujne seje odbora za kulturo

Foto: STA

Pred nekaj tedni si je nacionalna RTV privoščila potezo, ki se je ne bi sramovali niti v Severni Koreji. Dokumentarec o JLA je preprosto izginil iz spletnega arhiva televizije, ker stricem iz ozadja ni bilo pogodu, da se v slovenskem prostoru gleda dokumentarec o realnem stanju v Jugoslaviji.

V dokumentarcu smo lahko gledali vrste za kruh (in to za socialni kruh), vožnjo par/nepar, redukcije elektrike, prazne police in slovenske politične veljake (Milan Kučan), ki se rokujejo s kriminalcem in morilcem Josipom Brozom Titom. Seveda so ljudje to popolno zlorabo opazili in pritisk je bil tako velik, da naj bi dokumentarec sedaj bil v arhivu. A nekateri svarijo, da je bil medtem cenzuriran.

SDS meni, da je to resen problem televizije, ki naj bi bila nevtralna
Poslanci Slovenske demokratske stranke so v ta namen sklicali nujno sejo odbora za kulturo, kjer se bo o problematiki cenzure na RTVS tudi govorilo. Državljani bomo lahko videli, kakšne izgovore bodo ponudili vodilni na televiziji, pa tudi kako močno bodo stranke koalicije zagovarjale oziroma trivializirale to, da je bil eden redkih, do nekdanjega sistema kritičnih dokumentarcev poslan v tako imenovani “bunker”.

Besedilo sklica seje in obrazložitev za sklic v nadaljevanju objavljamo v celoti.

ZADEVA: Zahteva za sklic nujne seje Odbora za kulturo

Na podlagi drugega odstavka 48. člena poslovnika DZ in v povezavi z 32. členom poslovnika DZ v PS SDS zahtevamo sklic nujne seje Odbora za kulturo z obravnavo naslednje točke:

1. Cenzura na javnem zavodu Radiotelevizija Slovenija

I. Razlogi za sklic nujne seje

Radiotelevizija Slovenija (v nadaljevanju RTVS) je javni zavod posebnega kulturnega in nacionalnega pomena, ki je ustanovljen in urejen z Zakonom o Radioteleviziji Slovenija. Dejavnost RTVS je javna služba na področju radijske in televizijske dejavnosti, ki med drugim obsega tudi ustvarjanje in arhiviranje televizijskih programov (3. člen zakona), pri čemer se zlasti zagotavlja ustvarjanje dokumentarnih oddaj nacionalnega pomena, ki predstavljajo dokument preteklega časa (4. alinea 1. odstavka 4. člena zakona).

Dne 25. oktobra 2016 je bil na sporedu 1. programa Televizije Slovenija prenos proslave ob Dnevu suverenosti. Po prenosu proslave je bil na sporedu dokumentarni film Dosje: JLA – Jugoslovanska ljudska armada, ki je prikazoval razvoj in propad Jugoslovanske ljudske armade, ki je bila ključni steber ohranjanja partijske diktature in komunističnega totalitarnega režima. JLA je bila ustanovljena marca 1945 in se je sprva imenovala Jugoslovanska armada. Njena vloga ni bila samo obrambna proti zunanjemu sovražniku, temveč tudi vzpostavitev in kasneje vzdrževanje komunistične diktature in obramba proti notranjemu sovražniku. To se je pokazalo v procesih ob razpadu Jugoslavije in v republiških osamosvojitvenih vojnah, kjer je bila JLA zadnjič angažirana. V zgodovini bo zapisana kot ena izmed tistih totalitarističnih armad, ki so ob nastanku leta 1945 izvajale množične poboje civilistov in vojnih ujetnikov ter je takšen način delovanja ohranila vse do svojega razpada. Dokumentarec temelji na številnih arhivskih posnetkih in zapisih, ki prikazujejo dejansko sliko komunistične partije in njene armade JLA. Dokumentarec, ki prikazuje razvoj JLA skozi desetletja in njeno družbeno-politično vlogo je tako nedvomno v javnem interesu in zasleduje zakonske cilje in naloge RTVS.

Po predvajanju je bil dokumentarec Dosje JLA takoj naslednji dan umaknjen iz arhiva oddaj, a se je kmalu spet pojavil na drugi povezavi. Pozno popoldne pa je bil umaknjen z uradnim pojasnilom RTVS, da za oddajo “Dosje JLA” nimajo urejenih vseh avtorskih pravic za spletno arhiviranje, zato ga ni več na voljo v arhivu. Dokumentarec je RTVS nato ponovno objavila v arhivu oddaj, predvajana je bila celo ponovitev, vendar šele po množičnem protestu gledalk in gledalcev na družabnih omrežjih, nekateri so celo pisali protestna pisma na RTVS.

Opisano dogajanje kaže na to, da je v tem primeru šlo za povsem neutemeljene razloge za umik dokumentarca iz arhiva RTVS. Domnevni razlog, da avtorske pravice za arhiviranje niso urejene, ne more biti utemeljen razlog, saj je bil dokumentarec že predvajan in bi to pomenilo, da avtorske pravice za predvajanje niso urejene, prav tako ne bi mogla biti predvajana ponovitev dva dni kasneje. V kolikor bi se v arhivu znašel dokumentarec, ki je vseboval posnetke z neurejenimi avtorskimi pravicami, pa bi bilo dovolj, da bi zamenjali posnetek in v arhiv namestili verzijo, ki so jo predvajali dan pred tem in dan po tem, ali pa takoj izrezali posnetke, za katere RTVS domnevno ni imela avtorskih pravic.

Da v primeru umika dokumentarca Dosje JLA ni šlo samo za formalne in tehnične zaplete, kažejo tudi dejstva o dogajanju znotraj kolektiva novinarjev RTVS. Novinarka zunanje politične redakcije Helena Milinković je na Programski svet RTVS naslovila protest v imenu Aktiva novinarjev Informativnega programa TV Slovenija, ki se je nanašal na vsebino samega dokumentarca in s tem posegla, ali poskušala poseči preko Programskega sveta RTVS v novinarsko avtonomijo avtorja dokumentarca dr. Valentina Areha. Kasneje se je izkazalo, da je Helena Milinković celo zlorabila ime omenjenega aktiva in besedilo protesta sploh ni bilo usklajeno z aktivom. Kot izhaja iz obvestila vodje aktiva Tadeje Anžlovar, naj razprava na Programskem svetu v tej fazi ne bi bila potrebna. Programski svet naj bi z obravnavo te teme počakal oziroma bo naknadno obveščen o reševanju navedene problematike znotraj aktiva. In to navkljub temu, da je omenjeni aktiv do sedaj zavračal, da bi imel Programski svet pravico do kakršnekoli razprave o posameznem novinarju ali oddajah.

Ob tem se pojavlja dodatno vprašanje, kaj pomeni “obravnava te teme na aktivu”, saj kakršnakoli obravnava nastalega dokumentarca lahko pomeni samo poseg v novinarsko avtonomijo avtorja dr. Valentina Areha.

Navedeno dogajanje kaže na to, da na RTVS dejansko obstajajo okoliščine, ki pomenijo ogrožanje nalog, ciljev in poslanstva, ki naj bi ga RTVS imela po Zakonu o Radioteleviziji Slovenije. V Poslanski skupini SDS menimo, da je potrebno te okoliščine razčistiti in v okviru pristojnosti odbora sprejeti sklepe, ki bodo zagotovili uresničevanje poslanstva RTVS, določeno z zakonom. Z zahtevo za sklic nujne seje se ne posega v novinarsko avtonomijo, saj se nujne seje ne sklicuje zaradi vsebine novinarskega prispevka, temveč se novinarsko avtonomijo v tem primeru poskuša zaščititi.

II. V ta namen Odboru za kulturo predlagamo, da po končani razpravi sprejme naslednja sklepa:

 1. Odbor za kulturo se je seznanil z dogajanjem v zvezi z dokumentarno oddajo Dosje JLA potem, ko je bila predvajana dne 25. oktobra 2016.

 1. Odbor za kulturo priporoča ministru za kulturo in Vladi RS, da spremljata stanje na javnem zavodu RTVS glede cenzure in novinarske avtonomije ter sprejmeta vse potrebne ukrepe iz svoje pristojnosti, da se bo zagotovilo nemoteno izvajanje poslanstva, ciljev in nalog, ki jih ima RTVS po zakonu.

A. R.

 • montyamp

  HANZI RTV — CENZURA IN LAŽI NA POLOŽNICE

 • montyamp

  Žveplenega pritlikavca bodo pa Nemci dali v bunker , kot hrvaška UDBOMORILCA Mustaća in Perkovića .

 • montyamp

  Kaj je bila spet srbska Hrvatica iz Bosne zraven , čuje na ime Ašćićeva . Kaj je to partizansko ime ????

  • samsara

   A ni njeno partizansko ime Jugoslavija?

  • Mojca pokraculja

   Joj, a bi rajši ono škrbasto Gobec-ičko ? Da bruhneš.

 • samsara

  Saj so tovariši, menda tudi tov. varuh gledalčevih pravic, z RTV SLO že povedali, da je šlo le za urejanje nekaterih avtorskih pravic. Nobene zarote pa to.
  Najobičajnejša praksa pod soncem je ta, da se avtorske pravice urejajo po prvi javni predstavitvi oz. predvajanju. Le kdo tega še ne ve in le kdo se tej globalni praksi javnih medijev lahko čudi?!
  ;-)

 • montyamp

  Kaj bunker še ni poln ??? Ja pa dajte par banditov noter , da bodo imeli zidarji delo z enajstimi pregradami .

 • VERZIFIKATOR

  * Zdravko Arihar ni Valentin Areh.

  Zdravko Arihar*

  SOVDAT OD SVETGA VALENTINA

  Je rekel, da od Svetga Valentina
  prihaja, ko sovdaščino služil,
  nasprotni vojski se potem pridružil,
  a to zdaj davna že je zgodovina.

  Nad turško se z Balkana soldačíjo
  je spravil s sabljo in domačim mečem,
  kaj drugega o zgodbi naj še rečem,
  saj dejstva sama vendar govorijo.

  Tako povedal je sovdat pošteno,
  sovdat iz fare svetga Valentina,
  s Krjavljem zmerjala ga je mladina
  in rekli so, da gre za laž rejeno.

  Butalska javna je televizíja,
  norce brila, ko ji je pokazal,
  z dejstvi golimi samo dokazal,
  kaj bila je turška polomija.

  Na butalskem so te-ve-ju rekli,
  avtorske da nične so pogodbe,
  da Krjavelj si izmišlja zgodbe,
  pa so, glej ga zlomka, se opekli.

  Presekal ga napol je s sabljo vraga,
  resnico ko povedal je »Krjavelj«,
  da vrag imel je nohte kakor kavelj,
  saj bil je poosebljena nesnaga.

  »Ablást je treba vedno paslušáti,«
  butalski kriknili so uredniki,
  so slišali se bistroumni kriki,
  »da treba bo savdátu pakazáti.«

  »Pakazáti, kaj je bistraúmno,«
  saj Butalec vendar ni neveden
  in gledalec bil je čisto zmeden,
  ko sovdat je ta nastopil strumno.

  Dejstva vedno zmedejo Butalce,
  in »ablást butalsko« še močneje,
  vpijejo zato samo glasneje,
  kličejo vsi besni »ven-metalce«.

  Saj sovdat od Svetga Valentina
  zmedel je celotno zgodovino,
  čas, v katerem vse bilo je fino,
  se razpočil je kot šolska mina.

  »Kaj bo rekla vendar zdaj ablást,
  Nas, Butalce, bo zatú krivila,
  da se ta sramota je zgadíla,
  šla pa zlu je vsa butalska čast.«

  Bledi so Butalci kakor smrt,
  vrag se sam razklal na dva je dela,
  stresla se je te-ve hiša cela,
  saj to »zanje áreh je pretrd«.

 • montyamp

  Kaj avtor še živi ali ga je vzela udbovska noč ???

 • montyamp

  Moj dedek je bil v nemški vojski . Po vojni je od gošarskega komunizma dobil priznanje za storjeno dobro delo . Rešil je bataljon hostarjev , ker mu je zmanjkalo municije .

  Meni bi pa za to , kaj so mi trosili otroku laži v šoli , morali ob sprejemu v pionirje , dati eno hrenovko več .
  GORJE NARODU , KO PRIDE LAŽNIVI PETOKRAKI KOMINTERNO-INFORMBIROJEVSKI

  “”””” JNA “””””
  HLAPEC NA OBLAST .
  HANZI KURBENHAUS

 • samsara

  Pravilno SDS! Izkoristite vsako priložnost za javno izpostavitev rabot zločinske totalitarne udbokomunistične partije in njenih dolgoletnih voditeljev in članov. S tovarišem milanom kučanom, zadnjim udbokomunističnim predsednikom na čelu.

 • Olga

  To je avtorsko delo gospoda Areha! Kaj če bi ga odkupili od njega in ga vrteli na Novi 24?

  • avtohtoni neandartalec

   A ne bi bilo lažje prilimati link na Youtube, kjer si že nekaj časa lahko vsakdo ogleda necenzurirano verzijo?

 • totex39

  Pri nas še vedno zelo dobro deluje udbomafijska klientela, zato tudi kmalu ne bomo veliko zaostajali za Severno Korejo.

 • Johan

  Nujno potrebno je razhajkat to bando na RTV !

 • avtohtoni neandartalec

  Dokumentarec ni kritičen ampak navadna sovražna vojaška propaganda, saj samo nabijajo brez veze in poljubno limajo posnetke skupaj, brez repa in glave. Jaz v tem ne vidim nič kritičnega, to je navadna fantastika, ne pa znanstvena zgodovina.
  Takšne projekte lahko nacionalka prikazuje edino opremljene s komentarji, isto kot se na univerzah ne da drugače brati Mein kapf, če ne razumeš zločinskega uma ter vseh mogočih oblik zavajanja in sprenevedanja, ki jih je Hitler zlorabil v svojem nacističnem testamentu. Ker potem bi lahko nekdo zlimal skupaj tudi drugačen dokumemtarec, v katerem bi Tita poveličeval kot svetnika, JLA pa kot bi samo rožice sadili, premagovali velikane ter omogočili Američanom pristanek na luni, pa bi bil isto tehnično dovršen in arhaično ustrezno umeščen.

 • avtohtoni neandartalec

  Partizani so se proti koncu vojne združili v Jugoslovansko armado, šele leta 1951 je nastala Jugoslovanska ljudska armada, ko so se Jugoslovanski marodi odločili za SFR Jugoslavijo.
  Tisti posnetki konjenic prikazujejo JA, ne JNA, Areh nima za burek.

  • avtohtoni neandartalec

   22.decembra smo za časa Jugoslavije, tudi v Sloveniji slavili dan JLA.
   Na ta dan so leta 1941, v bosanskem mestecu Rudo, partizanske enote ustanovile prvo separatistično vojsko Narodno osvobodilna vojska Jugoslavije, ki se je po kapitulaciji kralja, borila proti fašizmu, za svobodo (nacisti so s pomočjo ustašev, izvedli invazijo aprila istega leta), iz katere sta potem nastali JA in končno JLA.

   • Jovo Jamnica

    Narodna pomeni v slovenskem jeziku… ljudska. Torej JLA. Ljudstvo po srbsko je namreč narod.

    • avtohtoni neandartalec

     Hja, ne bi rekel, obe besedi imata točno svoj pomen, saj ni nastala samo armija ampak cel nov Jugoslovanski narod, pred SFRJ sta bili še dve Jugoslaviji. Zato narodna, ker nismo bili več samo ljudje.

     • Jovo Jamnica

      Motiš se. Naš narod in narod v jezikih Srbov in Hrvatov ne pomeni isto. Včasih je bila FLR Jugoslavija in je v grbu imela pet plamenic, kar je pomenilo pet konstitutivnih narodov v šestih republikah. To je bila federativna in ljudska republika. Leta 1963, če se ne motim, pa je jugoslovanski grb dobil še eno plamenico, ki so jo držali v roki tvoji bosanci…

     • avtohtoni neandartalec

      Ne verjamem, da je cerkvena leturgija merodajni standard. Narod je narod, tudi v srbohrvščini, ljudje so pa ljudje, ki jim na jugu rečejo ljudi.
      Politične spremembe so okrepile posamezne republike, Tito se ni oklepal stare definicije narodov ampak jih je ločil na neke celovite kulturne enote, da bi se izognil dominaciji ogromne Srbije, v primerjavi s Hrvaškimi in Slovenskimi deželami. Pred kraljevino SHS Slovenci nismo bili narod, ne Italija in ne Avtroogarska nam ni priznala takih pravic temveč so nas ločili na pokrajine, od tu narečja, ki izvirajo iz še starejših tradicij. Partizani so bili ljudska vojska, niso se borili za nobeno od obstoječih držav ali narodov. Ko pa sta obe vmesni Jugoslaviji formirali enakopravne republike, takrat smo seveda dobili pravo federalno armado, ki jo je vodila Zvezna vlada. Tako si jaz predstavljam transformacijo in pomen besed, glede na definicijo naroda.
      Rod je nacionalističen izraz, ki pomeni pripadnost rodbini, uporablja se tudi v srbohravaščini, lahkl se nanaša na družino ali celo pleme, pri Jugoslovanskih narodih bi defijicija težko prišla do izraza, če smo se pa neprestano mešali s sosedi in med invazijami. Tako smo vsi slovanski rod, vendar se Slovenske rodbine bistveno razlikujejo od na primer bosanskih, ki naj bi bili tudi potomci bogomilov, ki pa niso bili slovanski rod.
      Nimam veze z bosanci, mimogrede, stereotipno uporabljam,definicijo za mešanico Hrvatov in Srbov, to smo pa res praktično vsi Slovenci, pa Hrvati tudi, zgodovina bosne je starejša od obeh teh dežel, je pa res tudi, da so se že parkrat v zgodovini praktično izbrisali z državljanskimi vojnami in me zato ne bo nič čudilo, če bodo kmalu razpadli na dva stabilna naroda, mogoče tri, čeprav za muslimansko bosno ne vidim nobene prihodnosti. Radi bi jih povezali čez navezo Albanskih pokrajin, kot so Kosovo ter predeli Črne gore in Makedonije, ki jih širijo predvsem Američani in Nato, da bi jo čim bolj zagodli Rusom.

     • avtohtoni neandartalec

      Še tole, kdaj je pa Prešeren napisal Zdravljico?
      V njej namreč opeva vse narode, ampak ne kot nacije, kot na-rode, če razmisliš o celem kontekstu pesmi ;)

      Na koncu še prjatli čaše zase dvignimo, ki smo tu se zbrali, ker v srcu dobro mislimo… prijatelji, ne Slovenski narod.

     • Jovo Jamnica

      Glej, lahko se dajeva v neskončno. Ampak, povej mi, kdo je od koga prepisoval.
      Hrvatski jezični portal… geslo – narod

      http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search

      1. ukupnost ljudi povezanih osjećajem istovjetnosti u povijesti, tradiciji, vjerskoj pripadnosti, jeziku itd.
      2. a. osnovni sloj, najširi društveni sloj koji čuva izvorne običaje; puk, stanovništvo
      b. pren. socijalno najbrojniji, i politički ili gospodarski obespravljen dio pučanstva [tlačiti narod]
      3. ljudi u mnoštvu ili u velikom broju; svijet
      4. cjelokupno stanovništvo jedne države, ukupnost građana

      ——————————-

      Slovar slovenskega knjižnega jezika… geslo – narod

      http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=narod&hs=1

      1. skupnost ljudi, navadno na določenem ozemlju, ki so zgodovinsko, jezikovno, kulturno, gospodarsko povezani in imajo skupno zavest
      2. v nekaterih družbenih ureditvah večinski, zlasti socialno nižji družbeni sloji
      3. ed., nižje pog. ljudje, ljudstvo
      4. publ. država:

     • avtohtoni neandartalec

      Nisem slavist, vem pa, da je bilo najtežje prepričati različna Slovenska plemena, da smo isti rod, če jih ne bi, bi nas asimilirali v velike narode, kar se je pravzaprav tudi zgodilo večjemu delu Slovencev, ki so pozabili svoje pradedke in prababice.
      Za mene smo narod, čeprav sem tudi rodoljub, ampak v prvi vrsti hočem biti državljan (citizen), sentimentalnost se mi zdi bolj osebna stvar posameznika.

     • Jovo Jamnica

      Ob novini, leta 1844
      ————————

      Ljubezni sladke spone
      naj vežejo vas na naš rod,
      v njim sklepajte zakone
      de nikdar več naprej od tod.
      Hčer, sinov
      zarod nov
      ne bo pajdaš sovražnikov!

     • avtohtoni neandartalec

      Zakaj, saj si prav napisal, za časa Prešerna smo bili svoj rod, pod tujimi gospodarji, z Jugoslavijo smo postali pa narod.

     • Slovenec 33

      Ne vem od kod si se vzel, ali je usmerjeno izobraževanje res že tako škodo naredilo v slovenskih deželah.
      Prešernov France je napisal Zdravico.
      Zdravljico je napisal en plagiator, ki je Prešernu ukradel nekaj verzov, jih nekahj zmaličil in nekaj dodal, ter trdil, da je to zdravljica.
      Zadnja izdaja Prešernovih poezij v ranjki KuKAO je bila izdana leta 1912, odgovorni urednik je bil g. Anton Aškerc. V tej knjigi je bila med njegovimi pesmimi še ZDRAVICA.
      Zdravljica pa je nastala kasneje.
      Beseda zdravlje še nikoli ni bila slovenska beseda in daj Bog da tudi nikoli ne bo.
      Še vedno iščem, kdo je ta plagiator, pa nihče noče o njem nič vedeti.

 • samsara

  Kučoslovani kamor se obrneš po JS udbofevda.

 • Antonius

  Lažnivi Kljukci iz RTVS se obnašajo kot, da so privatna firma. Skrivajo pred nami posneto zgodovino, kot, da so jo posneli za svoj privatni denar. Vsak evro, ki ga banda Jugo spevna, zapravi za presedanje riti s stola na stol, gre iz naših žepov. Levji delež požrejo s proračunskega kupa jim odmerjenega, kar jim še zmanjka pa potegnejo na račun naših električnih števcev.

  • avtohtoni neandartalec

   Celoten arhiv, ki je v lasti lastnikov RTV, bi moral biti digitaliziran in javno dostopen vsem, ki plačujemo naročnino in položnice za elektriko.

  • FraterMagnus

   haha pa še od tu zgleda stara pa zmahana

 • avtohtoni neandartalec

  JNA je bila obrambna vojska, organizirana za totalno vojno proti morebitnim agresorjem. Ta koncept bistveno odstopa od klasičnega načina vojskovanja, ampak to je že druga zgodba.
  Dejstvo pa je, da je JNA na leto prodala za tiste čase ogromnih 3 milijarde dolarjev orožja in opreme, po celem planetu, kar je bilo primerljivo edino z dobičkom od turizma, gospodarstvo je ustvarilo precej manj, tako močno težko industrijo imata danes v Evropi edino Nemčija in mogoče še Francija. Za Areha je bil to zgleda drobiž, čeprav sta Jugoslaviji edino zgoraj navedeni panogi prinašali dobiček oziroma itak samo pljuva po komunistični ekonomiji, zaradi katere je imel celo otroštvo polno rit.

 • soc

  Cenzura na javnem mediju? Kje pa…

  Danes je izšel na MMC članek s povednim naslovom “Na protestih v Portlandu izbruhnilo nasilje, aretiranih 26 ljudi”. Aktivistični pamflet avtorjev, skritih za B.V. in K.T., bi mirno podpisala minorna stranka z imenom Združena levica.

  Odzvalo se je zelo lepo število komentatorjev, takih in drugačnih, sam sem napisal, da vse kaže, da bodo odslej tudi družbenopolitični delavci hodili tja čez protestirat, če ne bo šlo drugače, seveda na stroške firme (=RTV=moj žep). Brez ene same žal besede, hladno kot špricer. Ter še, da gre za fazo “anger” po zaporedju faz Kuebler-Rossove, ki bo predvidoma trajala vsaj še dva tedna. Trajalo je manj kot 5 minut, da je današnji rdečeradikalni moderator post odcenzuriral.

  RTV ukinit in na novo ustvarit s soglasjem in pod nadzorom celega spektra političnih strank. Tako, da bodo pravila jasna in bodo veljala ne glede na to, kdo bo obvladoval parlament.

  • Mojca pokraculja

   Pri rdečkarju gre hitreje, ni treba 14 dni jezo kuhat.

  • avtohtoni neandartalec

   Meni je bil všeč komentar, da bi morale tuje države oborožiti upornike in jim pomagati v demokratičnem boju za svobodo, isto kot Amerika oborožuje upornike po drugih državah, lol ;)
   Protesti niso nič posebnega, se je pač ponovil Bush, nekaj časa,jih bo še metalo, potem bodo pa izbruhnili verjetno kakšni drugi problemi, ki bodo povezali Američane v svetem jihadu za mir na svetu in svobodo njihovih zaveznikov. Bo že kaj, mogoče bo kdo v Trumpa vrgel čevelj ali kaj takega, bomo videli, če je tudi on dovolj fit, da se mu bo izognil.

 • if

  SDS, predlagam, obdelajte tudi vsiljeno OF laž, s katero RTV komunistično lobotomira mlade misli.
  http://www.rtvslo.si/infodrom/infoteka/5/894

  • Jovo Jamnica

   Oh, tako si želim, da bi spet bral nekaj o PIF. Napiši kaj novega, prosim. Za mlade.

   • avtohtoni neandartalec

    Oh ne, spet bomo morali ponavljati pouk o NOB, pa ravno letnice, ki si jih nikoli nisem zapomnil…

    • Jovo Jamnica

     Greva pisat, kakšni bi bili komenti, če bi Trump pušno? :-)

     • avtohtoni neandartalec

      Meni bi bilo dolgčas, če ti po pravici povem, za Trumpa je že zdaj jasno, da bo še bolj neizčrpen vir zabave kot je bil Bush ;)
      Zajim ,me edino kdo bo pri nas igral Trumpa, zdaj ko moramo postati podobni svetovnim trendom, Killary bi bila lahko vsaka naša sofražetka, pravih jebačev pa pri nas ni tako veliko.

 • Tetka iz ozadja

  Pa saj RTV ni v službi političnih strank,da bi morala pojasnevati svoje delovanje političnim strankam.

  • Anton

   ne proviciraj prosim

  • centurion

   Kreten par excellence…

  • garfi

   ni v službi
   je pa v lasti vas rdečuhov

  • kekec

   So pa sami komunisti, in to je že dovolj.

  • avtohtoni neandartalec

   Politiki so predstavniki ljudstva.

  • Olga

   V čigavi službi pa je? Glede na poročanje in laži, v Kučanovi!

  • berendy

   Draga tetka ali striček. Seveda je RTV v službi političnih strank saj jo popolnoma obvladujejo ekstremni levičarji.

 • Aton

  Milinković – peta kolona

 • Viktorh

  Tako sedela red!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!