Še naprej se bo kradlo iz bank: Poglejte, katere stranke so zavrnile novelo zakona o bančništvu, ki bi razkrila odgovorne za bančno luknjo

Foto: epa

Stranka SDS je znova vložila predlog novele zakona o bančništvu, po katerem bi Državni zbor RS imel dostop do zaupnih podatkov bank, ki so bile dokapitalizirane z državno pomočjo, vendar pa ga večina poslanskih skupin zavrača. Očitno tem strankam ni v interesu, da bi poiskali odgovorne za pet milijard evrov veliko bančno luknjo.

“Cilj je pridobiti ustrezne podatke, ki bodo DZ omogočili sprejetje učinkovite bančne zakonodaje, s katero se bo preprečilo nepravilnosti in neučinkovitosti v bančnem sistemu. Cilj je tudi razkritje odgovornosti tistih, ki so sodelovali pri podeljevanju kreditov brez ustreznih jamstev,” je dejal poslanec SDS Marko Pogačnik.

Zakon bi se nanašal na banke, ki so prejele državno pomoč ali so bile deležne ukrepov po zakonu o ukrepih za krepitev stabilnosti bank. Veljal bi tudi za banke, ki bi prenehale delovati s prisilno likvidacijo, če bi v obdobju 10 let pred tem prejele pomoč ali bile predmet ukrepov za krepitev stabilnosti bank. Podatki bi bili dostopni za potrebe dela DZ ter njegovih delovnih teles in preiskovalnih komisij.

Marko Pogačnik (foto: STA).

V SDS so prepričani, da je pošteno do davkoplačevalcev, da vedo, zaradi česa je bil porabljen njihov denar – ali gre za plod nepremišljenih poslovnih potez ali za kriminalna dejanja.

Vlada proti iskanju odgovornih krivcev
Vlada predloga ne podpira, ker še vedno ne odpravlja strokovnih pomislekov, ki jih je vlada izpostavila pri dosedanjih treh obravnavah predloga zakona s podobno vsebino, je dejala državna sekretarka na ministrstvu za finance Miranda Groff Ferjančič.

Podporo predlogu so poleg SDS izrazili le še v poslanski skupini NSi. Kot je dejal poslanec Jožef Horvat, so bili v preteklosti priča oviranju dela preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu, ko je sodišče parlamentarni preiskovalni komisiji zavrnilo izročitev dokumentov. Predlog zakona bodo podprli zaradi zagotavljanja nemotenega dela parlamentarnih komisij pri preiskovanju bančnega kriminala.

C. Š., STA

 

 • althar

  Udba menda ne bo glasovala proti sebi.

 • Olga

  Edini izhod – vsi na volitve! Volimo desnico!

 • primsek

  Največjo bančno luknjo na glavo in sfinkter sta naredila Šircelj in Mansson, ko sta se dogovorila za precenitev 1.5 mlrd eur prenapihnjenja bančne luknje. Manssonovo podjetje je prikrojilo bonitetne ocene, vse pa z namenom, da tako oslabijo finančno suverenost Slovenije, da bi lahko priklicali trojko in uvedli izredne finančne razmere. O tem piše Kleinova v Doktrini šoka in grosupeljski iznoriški doktor obramboslovja je na tesni sledi neoliberalnega modela, s tem da krade zraven še sam in zase

  • BeeMax

   Ej primšek, ko te je.e. Komunjara blesava.

   • primsek

    In zakaj je potem SDS ob preiskavi nečednih poslov Širclja in Manssona zasegla strežnik SDS? zaradi klerodrajskastih dopisovalcev zgoraj, vse po vrsti plačancev, razen Centuriona, njega pač plačujejo s tem, da ga poriva osalih 99 iz Mahničevega ićanskega postroja VSO. Da ste spregledali človeka, ki krade na veliko in mu potem ženina sestrična pere denar v gotovino, za katero kupuje avte, je nekako tipično za plačano drhal. zdaj pa počasi vsi pred sodišče, da si vas še enkrat ogledamo

    • osa

     KUČAN, MASLEŠA, KLEMENČIČ, VIRANT, LJUDMILA. TONIN, ERJAVEC,…. niso sfukali janšata, torej si isti kakor heroji v DRAŽGOŠAH pravilno LAŽ-GOŠARJI

     likvidatorji Z vrha dobili informacije, da pobijajo brez sodb, tito kardelj,…

     TOVARIŠ KUČAN ALI VAS SPODNJI STAVEK KAJ GANE ALI BOSTE ŠE NAPREJ LAGALI IN

     KRADLI JA SEVEDA DISKREDITACIJA IN LIKVIDACIJA

     Obžalovanje in opravičilo

     “Noben normalen človek ne more biti ravnodušen po vseh teh dejanjih, in tudi jaz ne. Človeško je povedati resnico, se opravičiti in obžalovati za vse grozote,”

  • centurion

   Primsek, največja je luknja v tvoji glavi.
   V luknji pa vakuum…

   • Nickname

    Je rekel Primsek : bolje nekaj , kot nič :)

  • Poštenje velja

   vosu

  • Srečnokekec

   Jasno, kdo pa! Nikakor pa ne Rigelnik, Petan, Petrič, Zorangutan LjublJankovič&sons, Jaklič, Jazbec, …… in še cela serija sposobnežev z jahtami, luksuznimi vilami na morju in drugod, prestižnimi avtomobili (in ne starimi Volvi!), na tovariško kredo kupljenimi podjetji, kasneje zafuranimi ter nato in preko Cipra, Rusije itd. zopet odkupljenimi za delček cene. Ti ljudje so tako nedolžni, da se sodstvo, vlada in še kdo na vse kriplje trudi zakriti prejemnike in dajalce tovariških kreditov, saj bi bila taka razkritja na moč nespodobna. Res, zanimiva je kreativnost pri iskanju pravih krivcev za pokradene penzije, ki so šle npr. za izgradnjo preplačanih avtocest, za 10x preplačane žilne opornice in še 1000 drugih medicinskih pripomočkov ter zdravil, za natege ljudstva v primeru 2tdk, teš6 ipd. Le izjemnemu umu se lahko posveti glavni (ali pa vsaj največji) krivec za gnojnico, v kateri stopicamo na mestu in nas nepričakovano razsvetli z neusmiljeno resnico: Šircelj!

  • montyamp

   Haha , križar , HUDOJAMSKI ČLOVEK , bo počasi izumrl .
   V primežu antijanšizma si postal prozoren kot suh zrak .
   Izredne finančne razmere imamo mi od 1945 dalje , ko so
   HLAPCI uzurpirali oblast .
   BUTL .

  • skrajna resnica

   Tudi ti si en neoliberalni model, ki voli ZL za zaščito banksterjev.

  • KIKI

   Kaj bi dal, če bi bilo res? Potolažit se boš moral s tem,
   da so roparji poleg Ropa vsi iz F21…Preveri! Sivi
   Murgelski “pezdec” pa je vodja vseh vodij !

  • slosin

   Šircelj in Mansson, a…lažnivec…

   ….Stresne teste je Banka Slovenije zaupala mednarodnim hišam Oliver Wyman in Roland Berger. Rezultati obremenitvenih testov, ki sta jih izvedli, so se pri oceni luknje med seboj razlikovali za 1,5 milijarde evrov. Prevladala je bolj pesimistična ocena družbe Oliver Wyman, ki je predvidela 4,8 milijarde evrov veliko luknjo…..

  • osa

   Kaj bi
   naredil, jaz, če bi bil predsednik SLOVENIJE

   1. Takoj bi uknil 95 % socialne pomoči. Človek hodi v službo in zasluži cca 600 €, nekdo pa je uradno na čakanju, ki doma spi pa dobi 500 €.

   2. DAVČNA
   POLITIKA Dober in normalen gospodar, podjetnik, kmet ustvarja in dela dobiček; torej pokrije vse stroške in nekaj denarja
   ostane za v šparovček. Ta gospodar si privošči toliko delavcev, kolikor
   jih lahko sproti plača ali kolkor jih potrebuje. Naša DRŽAVA SLOVENIJA pa dela
   ravno obratno. Zaposljuje ljudi, katere ne potrebuje in katere ne more plačati.
   Zato ji ob koncu meseca vedno zmanjka za pokritje stroškov. Torej na razpolago
   ima dve možnosti ali najame kredit (ne zaveda se, daje treba kredit vrniti),
   ali pa dvigne davke. Sedaj pa rečejo na
   vladi pa je mesec pokrit, pa je res !!!!!!!!!!???????? kaj daje država v
   šparovček dobiček ali kreditne pogodbe –
   torej PUF.

   Ukinil bi najmanj 50% agencij, katere so same sebi
   namen, uknil delitev državne pomoči.

 • Olga

  Vse stranke, ki ne podpirajo razkrivanja bančne kriminalitete, so sokrive in odgovorne za krajo! SD, SMC, ZL, in DESUS! Vsi bi morali odgovarjati, vključno z gnilimi levaškim sodniki z lastnim premoženjem!

 • dob

  Tačas, ko sva se z ženo medresorsko uskladila, mi ni več stal.

 • Dragan Krstič

  Te teme pa dons ne bo veliko rdečih lažnivcev komentiralo.

  • sprehajalec

   Komentiranje bančništva jim ne leži. Raje imajo NOB.

  • stajerc5

   V F21 je ze tudi zavladala susa. Baje so rdecim pimpekim ze zmanjsali za 30%-ov drobiz po komentarju!

   • Franc Šink

    Ta rdeči sploh nimajo pimpekov, kaj šele kurcev.

  • soc

   Poleg neumrljivega in neprijavljenega degena, ki se ga zavoljo nesposobnosti administratorja ne da znebiti, zgolj eden. Oni rahlo bolj intelektualni (tarantela/duhec, aron) so kot kaže danes in pri tej temi na dopustu. Kdove zakaj.

  • Argentinec

   Odgovorni (in tudi številke) so že kar nekaj časa znani. Največji dolžniki, ki so bili prenešeni na slabo banko iz NLB, so gradbena podjetja, cerkvena holdinga Zvona ena in Zvon dva, T-2 in tako dalje.

   Izpostavljenost DUTB do Vegrada in Vegrada-AM skupaj je 141 milijonov evrov. Do holdinga Zvon ena 115,4 milijona evrov in do Zvona dva 80,5 milijona evrov. Po višini izpostavljenosti pa ima T-2 do DUTB 95 milijonov evrov dolga, Sava 70,8 milijona evrov, GPG Inženiring 70,3 milijona evrov, Montavar 61,4 milijona evrov, Primorje 58 milijonov evrov, Energoplan 54,1 milijona evrov, Grep 51 milijonov evrov, Skupina Viator & Vektor 45,2 milijona evrov, ACH 44,5 milijona evrov terjatev, Cimos 42,2 milijona evrov, Konstruktor 38,9 milijona evrov, ES Gorica 33,6 milijona evrov, SCT 30 milijonov evrov, Kraški zidar 29,6 milijona evrov, Adrie Airways 29,3 milijona evrov, CG invest 24,8 milijona evrov in tako naprej.

   Največji dolžnik, ki ga je Nova KBM prenesla na DUTB je Športni center Maribor, ki je konec septembra lani banki dolgoval skoraj 39 milijonov evrov. Mariborska banka je na DUTB prenesla tudi 22 milijonov evrov terjatev do Primorja v stečaju, 30 milijonov terjatev do MTB v stečaju, 17 milijonov evrov terjatev do družbe MIP v stečaju, dobrih 5 milijonov evrov terjatev do Dela Revij v stečaju, skoraj 30 milijonov evrov terjatev do Alposa v stečaju in dva milijona terjatev do SCT v stečaju. Na slabo banko je NKBM prenesla tudi terjatve do nekaterih finančnih holdingov: 10 milijonov evrov do Istrabenza, 6 milijonov do NFD holdinga, skoraj 10 milijonov do Pom-Investa, 7,5 milijona evrov do Merkurja in dobrih 14 milijonov evrov do kranjske Save. Na DUTB je mariborska banka prenesla tudi kredite nekaterih še delujočih družb, kot so Alpina (12 milijonov evrov), Cimos (19 milijonov) in SGP (18,6 miljona). Če seštejemo te številke ugotovimo, da je “desnica” prepričljivo bolj odgovorna za nastalo bančno luknjo kot “levica”, Sicer pa – tisti, ki baranta z milijoni nikoli ni bil in nikoli ne bo levičar,

   • Steiermark

    levak?

 • Dragan Krstič

  Murgelštab jim je prepovedal komentiranje bančne luknju. Kdor bo prekršil prepoved bo moral vrniti honorar za prejšnji mesec pa od univ. prof. dr Darka Štrajna bo dobil ukor pred izključitvijo iz Liberalne akademije.

 • rrrrr

  ,,Zaprli smo arhive. Prepovedali smo preiskavo bančne luknje. Zato nas, dragi volivci, ne povezujte ne s prvim in drugim”
  Z ljubeznijo, Slovenska levica ( SD, SMC, ZL, Desus, ZaB, LDS, Pozitivna Slovenija, NSI, Zveza borcev, SLS, nov KP Slovenije, Zares, Čiste vode ne damo, Liste za Koper, Dolenjsko, Šratovcein Primorsko, Društvo novinarjev, Vstala Primorska, Očistimo Slovenijo, Kinološko društvo Postojna, kolektiva ljubljanske Drame in Filharmonije, Žensko pevsko društvo Kombinatke, Mič Styling, Radio Študent, Aktiv zapohanih samcev in samic iz Zoo Metelkova, moja dva soseda in trije bratranci, sosedin zlati prinašalec Fredi…)

  • Nata

   + + + + + + + + +

  • rubec

   klap klap

  • stajerc5

   Ko izves kdaj in kje imajo Kombinatke sindikalni izlet, se mi javi! Za bencin dam jaz, ti bos pa za frisno “zelenjavo” poskrbel…

 • Novakec1

  Ja, in kaj bo po razkritju? Bodo donatorji povedali komu so dali denar brez obveznosti vračanja?

  • sprehajalec

   Ja, saj res. V bistvu imaš prav, samo ogenj bo v strehi. Komu se daje denar, naj bo bančna tajnost še naprej, pa če ga vrne ali pa ne. Pa tudi tistega, ki ga je odobril, je treba zaščititi, da ga ne bodo kasneje nadlegovali. Na nas davkoplačvalcih je, da denar zrihtamo.

   • stajerc5

    Haha, deca je ze strah, da ga bodo nasli…Samo, za teh piskavih par Eurov, ki jih novakeci zasluzijo z klempanjem po forumih, ejjjj…

 • Morala

  Če pa so vsi imeli/imajo koristi! Zakaj bi nekoga razkrivali, ko pa vsi vemo kdo so!

 • sprehajalec

  Danes bo ulltra levičar Marcel Junior, razglabljal, zakaj bi prodajali NLB, če vendar ni treba. Strasti okoli zadnje (tretje po vrsti) dokapitalizacije so se že malo unesle in se je že pozabilo. Čas je torej zopet za “našo” lastnino pa naše žulje, pa naše bogastvo.

  Na Hanzi TV, za dvig pritiska.

  • KIKI

   Kolerik Marcel bo še dolgo opletal s svojim repom po
   lastnem gnojišču…”Mat kurba je kšajt” bi rekel Trboveljski knap,
   še to ne ve , da nič ne ve! Samo svoj sovražni gobec odpira in
   zapira in se počuti kot King of Murgeltown ! Od tam je poslan
   in od tam je posran!

   • Franc Šink

    Malo si se zmotil.Reče se Murgelcity

    • stajerc5

     Murglrestroom, Murgletoilette, Murglscheisse…

  • tohuvabohu

   A bo spet special guest “resni” ekonomist Franjo Štiblar, ki se bo drl kot jesihar?

  • stajerc5

   Pri meni pise za Hanzeka: no avilable in sem zadovoljen…

 • Franc Šink

  G. Pogačnik je dreznil v osje gnezdo.

 • Hun

  ko bo Janša na oblasti bo vse zrihtal…če vrjameš …

  • Lustrator

   Raje ne tvegajmo in se še naprej pustimo natepavati enim in istim neandertalcem, ki najbrž novele zakona niti prebrali niso, kaj šele da bi jo razumeli. No, za Hune najbrž velja takisto.

   • rubec

    **********

  • KIKI

   No, ko bi “zrihtal” rdečo polovico, druga je tako ali tako našal

 • učko

  Vsi v parlamentu so politični hlapci Udbo mafije, razen SDS-a. To je tudi edini razlog, da na volitvah volim SDS !!! Vendar pa je tudi ta stranka in JaJo še daleč daleč od tistega, kar bi boral biti, da bi premagal Udbo-mafijo !!!!!

  • domovina mili dom

   Ko bo imel 60% v parlamentu, zraven še mi, raja brezjajčna, na ulicah za njegovo zaščito, takrat se bo naredil red in popucali ti stari udbomafijski prdci.

 • Slovenec 33

  Nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako,

  Okupatorsko izdajalska oblast ščiti svoje, ki uničujejo in ropajo slovenski živelj ob podpori vseh vej oblasti, usmerjenga izobraževanja pod vodstvom fdvizma in političnih strank ki skrbijo, da se okupacija nadaljuje.

 • Lustrator

  Zabavno kako komunajzlov nič kaj ne zanima vohljanje okoli njihovih milijardnih bančnih lukenj (KI SO DOKAZANE), so pa vsi delirični, ko udbosodje sproži nov veliki prdec z (NEDOKAZANIMI) 400.000 € vodje opozicije.

  Orwellova živalska farma v vsem svojem potemkinovem sijaju.

 • skrajna resnica

  Desnica preganja banksterje, ki jih brani skrajna levica.

  Še en običajen dan v Absurdistanu.

 • domovina mili dom

  Upam, da bodo praznoglave ovce dojele logiko. Kdor preprečuje raziskavo, je logično, da krade. Kdo preprečuje raziskavo, levičarji jo preprečujejo.

 • vsemojebabe

  Nekatere stranke nočejo, da bi poiskali odgovorne za pet milijard evrov veliko bančno luknjo, ker bi potem ugasnil njihov največji vir financiranja. Zlasti transferji v zasebne žepe.

  • domovina mili dom

   Bančna luknja je 5 milijard. V resnici je speljanega 50 milijard. Zato delovi novinarji delajo cenzuro za spisek panamski.

   • vsemojebabe

    Saj ta bančni vir je samo za tiste najmanj sposobne in iznajdljive, ostali so itak že kdaj poskrili milijarde na davčne otoke.

 • mapu

  Vse stranke so vredne pol pasjega dreka…

  • Olga

   Edino SDS je vredna vse podpore, saj dela odlično in nikoli ne pusti na cedilu svojih volivcev! Oni bodo zaščitili državo in državljane in nas popeljali iz blatnega Dola! Res je!

 • komentiram

  Zakaj gospod Pogacnik ne prevzame vodstvo stranke SDS ,Janez in njegovi ozji sodelavci pa gredo castno v pokoj ?!

  • komar marko

   preprosto. Ker čim JJ kihne, dobite glavobole, kar je pozitivno!

  • učko

   Ka ma to veze s krajo rdečkarskih fašistov v bankah !!!???!!

  • Olga

   Vi raje svojega murgelskega mafioza pregovorite, da naj da mir v pokoju, da ne bo nečastno končal v Nemčiji kot Perković in Mustać!

  • Viktorh

   To, stari.
   Sporoči svojmu tamalmu, da ga bomo zamenjali – pa ne Janeza, tvojega kriminalca.

 • Viktorh

  Da, da, še pomite tovariši kriminalci?

 • Svinsk zrezk

  ma vsi mi bi kradl če bi lohk

  • Franc Šink

   V bistvu si pošten.

   • stajerc5

    Pa ves zakaj? Se vedno verjame v tisto: Ce priznas se ti polovica oprosti!
    Lopuza opankarska je, nic drugega!

  • Viktorh

   ..dovolj je , če ti in tvoji tolovaji…

  • Ros

   Jaz ne. Raje fehtam. To bi bila moja zadnja izbira.

  • Igor Kavalar

   Če bi sprejel zakon, da mora vsak kar je ukradu z delom (zasluženim denarjem)to odplačat in da se dolg deduje, ter premoženje zapleni doma in v tujini, nebi noben več kradu. Pa je lahko dolžan 100e ali 10 miljard. Bodo pač odplačevali ali nekaj ur ali pa stoletja. Tisti, ki dolga oz. ukradenega nebi hotel odplačati z delom, ga čaka giljotina in to velja za celo družino.

   Mi pa živimo trenutno v sistemu, ki tolerira krajo, gospodarskega in bančnega kriminala. Glede na zaporno kazen se takšen kriminal splača. Slabi zaslužki ustvarjajo korupcijo. Populacija pa za kazen namesto kriminalne elite še plačuje.

 • Argentinec

  Kaj vam ni jasno? Odgovorni (in tudi številke) so že kar nekaj časa znani. Največji dolžniki, ki so bili prenešeni na slabo banko iz NLB, so gradbena podjetja, cerkvena holdinga Zvona ena in Zvon dva, T-2 in tako dalje.

  Izpostavljenost DUTB do Vegrada in Vegrada-AM skupaj je 141 milijonov evrov. Do holdinga Zvon ena 115,4 milijona evrov in do Zvona dva 80,5 milijona evrov. Po višini izpostavljenosti pa ima T-2 do DUTB 95 milijonov evrov dolga, Sava 70,8 milijona evrov, GPG Inženiring 70,3 milijona evrov, Montavar 61,4 milijona evrov, Primorje 58 milijonov evrov, Energoplan 54,1 milijona evrov, Grep 51 milijonov evrov, Skupina Viator & Vektor 45,2 milijona evrov, ACH 44,5 milijona evrov terjatev, Cimos 42,2 milijona evrov, Konstruktor 38,9 milijona evrov, ES Gorica 33,6 milijona evrov, SCT 30 milijonov evrov, Kraški zidar 29,6 milijona evrov, Adrie Airways 29,3 milijona evrov, CG invest 24,8 milijona evrov in tako naprej.

  Največji dolžnik, ki ga je Nova KBM prenesla na DUTB je Športni center Maribor, ki je konec septembra lani banki dolgoval skoraj 39 milijonov evrov. Mariborska banka je na DUTB prenesla tudi 22 milijonov evrov terjatev do Primorja v stečaju, 30 milijonov terjatev do MTB v stečaju, 17 milijonov evrov terjatev do družbe MIP v stečaju, dobrih 5 milijonov evrov terjatev do Dela Revij v stečaju, skoraj 30 milijonov evrov terjatev do Alposa v stečaju in dva milijona terjatev do SCT v stečaju. Na slabo banko je NKBM prenesla tudi terjatve do nekaterih finančnih holdingov: 10 milijonov evrov do Istrabenza, 6 milijonov do NFD holdinga, skoraj 10 milijonov do Pom-Investa, 7,5 milijona evrov do Merkurja in dobrih 14 milijonov evrov do kranjske Save. Na DUTB je mariborska banka prenesla tudi kredite nekaterih še delujočih družb, kot so Alpina (12 milijonov evrov), Cimos (19 milijonov) in SGP (18,6 miljona).

  • tohuvabohu

   Kaj tebi ni jasno, bumbar? Krivci za bančno luknjo so bančniki, ki so talali denar na lepe oči. Kdor ga je vzel, ga je pač vzel, odgovarja pa le za zavajanje bank pri pogojih za najem kredita, za slabo gospodarjenje z najetim kreditom in za tajkunsko izčrpavanje prevzetih podjetij (tega v primeru Zvonov ni bilo). Vendar očitno za terjanje odgovornosti bančnikov skorumpirana levica nima posluha, kar seveda razumemo. Kdor laže, tudi krade.

   • Argentinec

    A da so banke krive, če ti dajo kredit, ti ga pa ne vrneš? Dopovej ti to Wall Streetu in ostalim desničarjem, lolek.

    • anzek

     Lolek si ti!!

     O bančnem poslovanju veš toliko kot zna igrati zajec na orglice.

     Banka je dolžna preveriti tvojo bančno boniteto!! Na lepe oči, kot v primeru naših bank, pa se kreditov NE ODOBRI!! Konec zgodbe!!

    • tohuvabohu

     Bejž bejž. Kriminal je dodelitev kredita brez ustreznega jamstva. Ni pa kaznivo, če kdo ni zmožen odplačevati kredita. Za to je pristojno gospodarsko pravo, ne pa kazensko.

     • Argentinec

      A da ti “gospodarsko pravo” rubi bajto, če ne vrneš kredita? Joj, joj, joj, joj …. kakšne bedarije stresaš.

     • tohuvabohu

      Mah, ti si res en butelj. Kdaj so pa še komu zarubili hišo za kazen? No ja, seveda, to ste delali rdečkarji 45 let in se vam je to zdelo čisto normalno. Ogabno, odurno, odvratno in ostudno.

     • Argentinec

      Vzemi kredit, zastavi hišo – pa da vidiš.

   • gušto

    Ampak bančniki niso tako dajali denarja, kar vsem poprek, a, a, samo tistim ta “pocahnanim”……… banda…….tud Arhar je to dober vedu, kako se tala denar pa ni niti muksnu…… lopov tud on.

 • Argentinec

  https://www.dnevnik.si/1042576844/slovenija/kdo-je-v-resnici-ropal-drzavne-banke

  Konec maja 2012 so imele največje tri državne banke po podatkih Banke Slovenije za skupno 3,4 milijarde evrov slabih posojil. Na NLB je takrat odpadlo 2,09 milijarde evrov, na NKBM 612 milijonov evrov in na Abanko 713,5 milijona evrov.

  Daleč največ slabih posojil sta za seboj pustila cerkvena finančna holdinga Zvon Ena in Zvon Dva. Nepremišljeno sta se zadolževala in denar potihoma nalagala tudi v danes že propadle projekte v Argentini in na Hrvaškem. Obenem se je Cerkev opekla pri neuspešnem poskusu prevzema Petrola v času prve Janševe vlade. Postavili (in izgubili) so lastnega operaterja T-2 zaradi prenove dvorca Betnava, kjer naj bi bila poneverjena evropska sredstva, pa je tožilstvo proti nekdanjemu ekonomu Nadškofije Maribor Mirku Krašovcu vložilo obtožnico.

  Če dolgovom družb Zvon Ena in Zvon Dva Holding prištejemo slaba posojila podjetij Gospodarstvo rast, Forš, Goričane, Steklarna Rogaška, T-2, Gratel in Rešet (za T-2 zgradili omrežje) ter še nekaterih drugih, pridemo do vrtoglavih številk. Propadli cerkveni konglomerat ima do NLB, NKBM in Abanke za več kot pol milijarde evrov slabih posojil, pri čemer ni odveč spomniti, da so se visoki cerkveni predstavniki v zadnjih tednih postavili v bran premierju Janši.

 • stajerc5

  Cuj, ti spodaj, obozevalec Evite Peron, enake prasice kot je bil nas enonogi, ali ti sploh vidis, da te nihce ne smirgla, ama niti za zwei posto!? Zamenjaj portal in se pripravi na novo plovbo iz Kopra!

  • Janez

   Ne !
   Razumem te dobro !
   Argentinka
   Evita Peron – je nazaj obnovila – vero – v Špsniji.
   Protikomunistka je bila.
   Sicer pa bolj nesrečna, tako privatno. Umrla je dokaj mlada, od raka. L.r.JANEZ KOMENDA

   • stajerc5

    Bila je iz istega testa kot nasi NOB zmagovalci! Najprej veliki osvoboditelji, potem pa kopija nase svinjarije.
    Poisci si realno ctivo o vladavini Perona, saj si bil ja knjiznicar ali…, ampak ne YU ali SLO izdajo.
    Razocaran bos, zelo!

 • The Lioness

  Predvolilna (ne)obljuba… hahaha

  • garfi

   6 3 kva

 • garfi

  problem je kdo Janši plačuje položnice in ne 150 milijard izginulega premoženja in denarja
  udbomafija obvladuje celotno državo ter še posebno krivosodje in medije
  follow the money press

 • črnaovca

  Bo ta zakon sprejet po hitrem postopku po pervzemu oblasti in koliko sedaj sprejetih po vaše neumnih zakonov bo takoj suspendiranih to je vprašanje ki bo odločilo komu zaupati glas na volitvah. Gnilim kompromisarjem ki bodo pristali na vse mogoče samo da bi sestavili vlado ali pokončnim ki bodo znali reči tudi NE naumnostim

 • Hun

  SDS meče pesek v oči in nabira predvolilne točke….ta zakon bi lahko spelal ko ste bili v vodstvu koaliciji…

  • gušto

   Ne moreš vse nardit v tako kratkem cajtu, ker vi ta rdeči ga znate fejst – na veliko zasrat, kadar vas prime..
   Vsaj bi za sabo pospravli, ko vas Janša nažene – pa nč od nč.

 • Razocarana

  Vrana vrani ne izkljuje oči.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!