Se Putin že vmešava v naslednje volitve, da je z Redom prijateljstva nagradil Zorana Jankovića in Anjo Kopač Mrak?

Foto: epa/STA

O dejstvu, da se slovenska zunanja politika močno usmerja proti ruski, priča tudi nedavni podatek, da naj bi ruski predsednik Vladimir Putin z Redom prijateljstva nagradil ljubljanskega župana Zorana Jankovića in ministrico za delo, družino in socialne zadeve Anjo Kopač Mrak zaradi zaslug, ki naj bi jih imela pri krepitvi rusko-slovenskega sodelovanja in postavljanju spomenika sovjetskim in ruskim vojakom, poroča Russia beyond the Headlines. Če informacija drži, pomeni še dodaten znak, da se bo Rusija vmešala v naslednje državnozborske volitve in podprla Jankovića. 

Ruski medij, ki poroča tudi v slovenščini piše, da naj bi Janković in Kopač Mrakova od Putina prejela nagrado, ker sta se po njegovem mnenju zavzela za krepitev odnosov med državama in pomembno pripomogla pri postavitvi spomenika v čast sovjetskih in ruskih vojakov, ki so v času I. in II. svetovne vojne izgubili življenje na slovenskih tleh.

Nagrade so bili deležni tudi v Kazahstanu in na Japonskem
Za nagrado glede krepitve odnosov med Kazahstanom in Rusijo je Putin predlagal več predstavnikov iz vrst kazahstanske politike, za prispevek pri rusko-japonskih gospodarskih projektih in kulturnem sodelovanju pa je nagradil vodjo korporacije Matsui in častnega svetovalca japonskega podjetja Japan Drilling Company.

Putin je med drugim čestital tudi nekdanjemu voditelju Sovjetske zveze Mihailu Gorbačovu, ki je praznoval 86. rojstni dan. Poleg želja glede dobrega zdravja ga je pohvalil zaradi njegovega prispevka k mednarodnemu prijateljstvu in strokovnosti v razpravah, ki se nanašajo na nadaljnjo prihodnost celotne mednarodne skupnosti.

Mihail Gorbačov (Foto: epa)

Slaba popotnica v mednarodni skupnosti
Putinova nagrada v obliki Reda prijateljstva je očitno edina nagrada, ki jo je slovenski politični vrh sposoben prejeti, žal pa zato ne moremo reči, da je zavidanja vredna, saj jo podeljuje človek, ki s pomočjo kulta osebnosti, cenzure in izvajanjem represije vlada Rusiji ter sistematično krši človekove pravice in temeljne svoboščine ljudi, ki se ne strinjajo z njegovo trdo roko vladanja. Se bosta morda nagrajenca zamislila, če bi nagrado vendarle vrnila in s tem nekoliko pripomogla k rešitvi ugleda Slovenije v mednarodni skupnosti?

Na Ministrstvo RS za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in na Mestno občino Ljubljana smo poslali vprašanje o resničnosti nagrade. Na odgovora še čakamo. 

N. Ž.

 • Vera

  Samo tega nam še manjka ja . :(

 • tarantela

  Lepo bi bilo, ko bi bili vsi narodi med sabo prijatelji, če to ne gre, pa vsaj strpni. Potrudimo se!

  • tomo

   Nimas za kruh, si nag,spis pod mostom ,rdeci komunajzeri te obkradejo vsak dan in naj bi bili strpni!!! Buca.

   • tarantela

    Ti nisi živel v prejšnjem sistemu, zato nakladaš.

 • soc

  Če levi forumski aktivisti dobijo nalogo ljubeznive podpore, cela stvar smrdi do neba. Kje ste zdaj še rusofilci?

 • janez zorman

  Junkar je včeraj opazil, da je v Sareorčevo knjigo vpisan tudi Putin in takoj vprašal, kdaj se je to zgodilo ?! Pred ali po sankcijah proti Rusiji ? Naši rdečkoti so se samo malo spogledali in skomignili. Očitno jih je Junker hitro naštudiral – Balkance.

  • Ruggedplant

   Prav zaradi Junckerju podobnih cepcev, ima danes Putin vse več pristašev tudi na zahodu, saj so ljudje siti prodane brezjajčne evropske zunanje politike in vidijo rešitev le še v odločnem big brotherju, Stalinu 2.0
   Iz ene skrajnosti v drugo.

 • Antonius

  Vsaka palica ima dva konca, nagrada pa dve plati.
  Druga plat medalje previdne nagovarja, naj ne zaupajo nagrajencem, ki jih nagrajuje absolutist.
  Vsaj previdni, tega ne smejo pozabiti do volitev. Nič pa ne bo narobe, če tudi tisti, bolj “na mah”, do volitev postanejo bolj previdni.

  • Ruggedplant

   Japajade. Misliš, da v posamezniku, ki sploh POMISLI o tem, da bi volil SD ali PS, obstaja pojem “previdnosti”, ki bi ga utegnil odvrniti od te zmešane namere? Kolikor poznam slovenceljski vox populi, je priznanje Putina dobesedno “seal of approval”, da gre za dobre politike, vredne volilne podpore – prav nasprotno torej od efekta, ki bi ga dejanje sprožilo pri javnosti katerekoli razvite države sveta.

   • Antonius

    Navedel sem palico, medaljo in zdaj za vas dodajam še dvoličnega Putina. Vsakdanja svetleča plat njegovega političnega pojavljanja nas prepričuje o dobrem, skrbnem in poštenem Putinu, druga plat njegove v Kremlju skrite pojavnosti je pa oligarhovo vladanje s trdo roko, absolutizem in sem in tja kakšen v sumljivih okoliščinah umorjeni novinar.
    O SD, PS, SMC, DESUS, in NSi-kd mi pa ni treba nič več razmišljati, veselim se vsaki politični neumnosti, ki jo naredijo, ker z njimi volivce napeljujejo k previdnosti in pameti pod njeno roko.

    Ljudje, ne nasedajte blišču, postanite previdnejši in vsaj “malo” razmislite preden volite, je moje priporočilo vsem, ki hodijo na volitve in volijo. Jaz k previdnosti nagovarjam tiste, ki bolj slabo razmišljajo. Previdnost se vendar s pametjo pod roko sprehaja tudi za tiste, ki volijo SD ali PS, ……. .

 • Peter

  Kdo pravi, da v Dolini ni reda, no?

 • antimur

  Levaška drhal se pač podpira po celem svetu, ni pomembno, ali si peder, lezbijka, kriminalec, med to golaznijo so meje brisane, pri njh je edino merilo, da si proti vsemu kar je naravno, in da si sposoben preživeti brez dela.

  • Fogglof Tunnek

   A je že prpa?… Klero-fašistično gamad že grabi strah…ob ponovnem porazu… Spet bojo eni plesali kolo z kislim nasmehom na obrazu…ob spremljavi skupine “Victory” !!!

   • antimur

    Sem ti že povedal, da nisi dorasel normalni diskusiji, zato se ne spuščaj v zadeve, ki so prezahtevne za takšnega loleka kot si ti.

    • Fogglof Tunnek

     A tvoje lezbijke, pedri, kriminalci in golazni so pa višek intelektualne debate !!!

    • Peter

     Zato pa ga velika večina ignorira ali ga ima blokiranega, no.
     Poskusi še sam.

 • Fogglof Tunnek

  Če je Putin pomagal Trumpu zmagat na volitvah, zakaj še ne bi slovenski demokratični levici? What’s the problem?

 • Fogglof Tunnek
 • alojz

  Tukaj pa Putina razumem in občudujem. Tako kot mi tudi Rusi niso zreli za demokracijo. Brez trde roke bi kmalu prevladal kaos. Poglejte malo v Irak, Libijo, Sirijo……..

  • Fogglof Tunnek

   Pri nas klero-desnica ni zrela za demokracijo. Njihova prioriteta je odkrivanje novih jam in postavljanje spomenikof domačim izdajalcem… Kapish?

   • Ruggedplant

    Novih jam? Hočeš reči, da izkopljejo v zemljo jamo, pobijejo nekaj desettisoč ljudi, vsako truplo posebej umetno postarajo, zakopljejo v zemljo in jo proglasijo za novo odkritje??

    Imaš pa zanimivo dojemanje demokracije, če te nič ne moti, da je država in celoten režim zgrajen na stotisočih trupel izvensodno pomorjenih, nikoli pokopanih zavednih Slovencev. Prav tako te očitno prav nič ne motijo tisoči spomenikov gibanju, ki je v Slovenijo vneslo sovjetski totalitarizem od katerega se še po letu 91 nismo osamosvojili? Zelo zanimive so te vaše zločinske interpretacije demokracije, ni kaj.

    • Peter

     Mi ga blokiramo, zakaj se ti ukvarjaš z njim?
     Ker misliš, da bodo tvoji argumenti zalegli? Hihihi, trol pa argumenti, no…

     • Ruggedplant

      Ko me zazebe, peberem njegov komentar in me takoj pogreje. Deluje še bolj učinkovito od vrelega čaja, preverjeno.

     • Peter

      Saj bo kmalu topleje, no.
      Saj zato pa trola, da izziva in provocira. Najboljši odgovor je tišina…

     • Fogglof Tunnek

      Me veseli. da te moji komentarji tako pogrejejo… Ti vzbudijo male sive celice, haa?

     • Ruggedplant

      Niti ne. Vsakič ko ti namenim komentar, se moram posebej potruditi, da pišem v jeziku, ki ga tudi komunist razume. No, mogoče ne razume, ampak vsaj prebere.

    • Fogglof Tunnek

     Ma tote vaše jame so res, dejansko, drugorazredna tema.

  • Ruggedplant

   Še nekdo, ki se mu kolca po prejšnjem režimu – vrni državljanstvo in izvoli ven iskat svojo trdo roko, če jo tako zelo potrebuješ! Trenutna oblast je le navidez mehka – mehka le do svojih podpornikov in tistih, ki ne stegnejo jezika proti njej, vsakega, ki pa ji predstavlja resno opozicijo, pa odžaga na podobne načine kot v svinčenih časih. Očitno sam nisi med njimi, zato pa pišeš takšne blodnje.

 • Bozz

  Pussy Riot ‘Whipped’ By Cossacks Patrolling Sochi Winter Olympics
  https://www.youtube.com/watch?v=eiw0fw_sJOk

  Bosta sledila Putinovemu zgledu in malo trdo primila te zagovornike homoseksualstva, itd.? Putin je baje prepovedal homoseksualne parade in propagando v Rusiji za 100 let. Očitno Putin ne ve komu je dal nagrado ali pa mu je vseeno.

  • Peter

   Načelnost in politika? Saj veš, da to ne gre skupaj, no.

 • VERZIFIKATOR

  Anéj Mrakovovič Janukóvič

  RASPUTINOVA NAGRADA

  Rasputin, znani ruski čudodelec,
  ustavljal carjeviču krvavitve,
  kreditov vojnih nove odobritve,
  prosluli v zgodovini osamelec.

  Očaral najbolj je od vseh carico,
  politiko sam vodil skoraj dvorno,
  postalo je zatohlo, duhamorno,
  da vzeli v svoje roke so pravico.

  Poslali čudodelcu so vabilo,
  naj pride pred nočjo tja, še podnevi,
  končalo se je vse v ledeni Nevi,
  da milo bi človeku se storilo.

  Rasputin, čudodelne mož je branže
  odšel, zapustil Rusom le razsulo,
  se carstvo v enem letu je sesulo
  in stara Rusija odšla je v franže.

  Pobirala se dolga desetletja,
  potem pa pol sveta ustrahovala,
  nazadnje majhna, sama je ostala,
  zgodilo se ob koncu je stoletja.

  Potem se dvigne čudodelec novi,
  ni ravno Raz, ni ravno to Raz-putin,
  ni maslo ravno in namaz ni skutin,
  z visokimi obdan je mož zidovi.

  Ustavljati ne zna ta krvavitev,
  carice še nobene ni očaral,
  na dvoru se opazno je postaral,
  zato omisli se možak daritev.

  Obdarjal da bo druge čudodelce,
  predvsem neznatne, majhne in pritlehne,
  pošiljam jim nagrade bo nenehne,
  zavzemal se povsod za hudodelce.

  Rasputinu poznana je Lubjanka,
  se tam v mladosti bil je mož izuril,
  še preden je razpihoval in kuril,
  nemire netil redno, brez prestanka.

  In ta Lubjanka čudno ga spominja
  na neke daljne, mu neznane kraje,
  kjer eni videli mendá bi raje,
  da svet se niti malo ne spreminja.

  Da kot v tedanjih časih vse ostane,
  ko šle so iz Lubjanke direktive,
  da tega ni, so sile mračne krive,
  da danes so razmere druge dane.

  Lubjanka je, se čudodelec spomni,
  mestece nekje tam na zahodu,
  kjer eni sanjajo o rajskem vzhodu,
  ljudje v željah pogoltni, prav nič skromni.

  Janúkovič mendá je eden tistih,
  mar ni celo tam on župan nekakšen,
  naj bo kar koli, tudi če ni takšen,
  gotovo znan je dobro pri marksistih.

  V Lubjanko torej naj gre zdaj nagrada,
  Janúkoviču podeli se v mraku,
  naj čuti se, zaznava tamkaj v zraku,
  pravim rokam dar da zdaj pripada.

  To reče čudodelec, imitator,
  Rasputina ki rad bi izigraval,
  se z mislijo pregrešno poigraval,
  da vseh Slovanov on je sam diktator.

  Bilo je takih nekaj v zgodovini,
  pri Rusih kajpak, znanih čudodelcih,
  a kaj ko končno so po hudodelcih
  končali v temi, mraku in sivini.

  Se tega imitator prav zaveda,
  premalo ali nič pa nagrajenci,
  da teh nagrad držé se vedno venci,
  saj Rusija je kraj čudes seveda.

 • Aron

  Hehe, odlično. Desnica je sedaj v hudem precepu, saj je podpirala Putinovo odkrito favoriziranje Trumpa, ki ga tudi sama vehementno brani. Po tej logiki, bi morala pozdraviti tudi podporo Zokiju in Mrakovi, pa je seveda ravno nasprotno :)

  • Fogglof Tunnek

   Ivan Janez je tako kot veter piha… in je pripravljen zariti nož fhrbet najboljšemu prijatelju če bo mel korist od tega. To ni nič novega !!!

   • Vera

    Daj nehaj že klobasat na tem portalu , ker izpadeš res pravo budalo s svojimi blodnjami !

    • Fogglof Tunnek

     Vera, boš mojega piceka poskusila?

     • Vera

      S takimi, kot si ti , sem nekoč v ” štalinke zariglavala ” !

     • Fogglof Tunnek

      Ka praviš, v štalinkah si se onegavila? S kom?…Pujčekom?… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

    • Peter

     Vera, mi ga ignoriramo….

 • Fogglof Tunnek

  V vednost fsem… @Peter bere fse moje poste… Tako temeljito kot jih on prebere jih nihče drug…in tako zelo ga bolijo, da si ne upa z mano neposredno kontaktirat… ha ha ha ha ha ha ha ha ….

  • srebrnibreg

   Tunek, vidim da ti desnjaki ne morejo do živega. Dobivajo živčni zlom. Pridi nazaj na naše @Kure (24ur), spet je nekaj novih. Mislim, da tudi iz tega portala :)

   • Duhec

    … in da Nova jutr crkne. Levi so delničarji…

    • srebrnibreg

     he he, ti pa si iz 24ur :)

   • Fogglof Tunnek

    Ma malo jih jebbem, tak po haloško…brez vazelina, in jih peče… Srebrni, na 24ur itak majo tebe, praška, korija, nightyfly-a itd., tak da mene ne potrebujete… Jas moram tu na tem portalu počistiti štalo.

    • tarantela

     Grem pa jest tja pogledat!

     • Fogglof Tunnek

      Kar idi…pa mi zlasti pozdravi praška in Nightyfly…mi tudi kontaktiramo preko el. pošte…

     • tarantela

      Ne najdem ju. A je 24ur isto kot 24ur.com?

     • Fogglof Tunnek

      Ja, isto je…

     • tarantela

      Hvala, bom skočila večkrat tja pogledat!

  • tarantela

   A je na urgenci že kej drenj zaradi Putinovih priznanj?

   • Fogglof Tunnek

    Ja, najmajn dva sdSS-ofca…tretji pa je že na poti…

 • Peter

  Meni bi bilo nerodno, no.
  Seveda pa bosta šerif in kopaćica mrakova priredila veliko, tako tipićno slovensko rajanje na tromostovju, z zborom rdeče armade, partizanskim pevskim zborom in danijelo, ki bo prepevala ide mi u životu, no…

 • matjazr7

  Hja, dovolj je 10 mio iz RU na predvolilne račune pravih strank, pa bodo glavni mediji v SLO pred volitvami množično poročali, da je JJ spolno zlorabljal lekarnarice in Branko Grims ugrabljal otroke na Koroškem. Ne vem od kod logika, da je Putin “levičar”, tako da so naši “desničarji” proti njemu. Kot je spodaj omenil že nekdo, je bil leta 2013 so Rusi sprejeli zakon “Za zaščito otrok pred vplivi propagande, ki prikazuje tradicionalno družino in tradicionalne vrednote v negativni luči” (zelo prost prevod, zahodni mediji ga imenujejo “Russian gay propaganda law”), nekaj časa je bil v obravnavi zakon, ki bi obravnaval homoseksualnost kot duševno bolezen in na podlagi tega homoseksualci ne bi smeli imeti niti izpita za avto (ne spomnim se kaj je bilo točno s tem zakonom), potem pa daje neke nagrade v Sloveniji, ki se trudijo za “vrednote”, katerim on nasprotuje. Hmm, mislim da naslednica KGB ni več kar je bila :).

  • Peter

   Kot sem že rekel, politika in načelnost ne gresta skupaj, no.

  • Fogglof Tunnek

   Ka ti praviš? Da je JJ spolno zlorabljal lekarnarice in Branko Grims ugrabljal otroke na Koroškem?… Če to drži, moraš nemudoma zadevo prijaviti na policijo…NEMUDOMA !!!

 • montyamp

  Putin si zasluži povračilno nagrado od Slovenije .
  To naj bo , svinjski šrauf .

 • Anton

  Ali je Anja Grobar ups Kopač še ministrica?

  sarkazem press

  • Peter

   Iz dneva v dan je boljša, ti pa tkole, no.

   • Anton

    ;)

 • Peter

  Lepo si se povabil nazaj na kure, tumpek, zdaj pa le pojdi, no….

 • Krtača17

  Odgovor na tumpast članek se skriva v Putinovem pogledu in nasmehu na fotografiji. Bolj prave niste mogli dat.

  • tarantela

   Ja, simpatičen je, mislim, da je tudi desnici všeč, sedaj ko je menda podpiral Trumpa. Al se pa ne znajdejo. No, sama sem napisala, da mi je najbolj všeč na šimelnu zgoraj brez hi-hi. Pa rec, če ni u redu dedec!?

   • Krtača17

    Taki državniki so zelo redki in so Rusi lahko samo veseli da ga imajo. Tak se išče tudi v Evropi, a ga za enkrat ni na spregled. V Sloveniji pa sploh ne.

    • tarantela

     Mogoče bi pa naredili nekakšne karaoke v Lipici, bi se politiki skobacali na lipicance, seveda zgoraj brez in bi občinstvo potem izbralo najboljšega in najlepšega. Kaj praviš na moj predlog?

     • Krtača17

      Ma jest bi jih dal vse skup za en mesec v šov Kmetija nov začetek. Prvih 14 dni jih 3/4 pomre. Ta zadnjima dvema se pa zmeša. Tako da smo obsojeni….

     • tarantela

      Sej maš prou, ampak jest bi pa šla gledat en tak šou…

     • Krtača17

      Blo pa bi neki smeha ja, hahaha,

   • učko

    Po fizionimiji ima vse atribute, da ima tolk mejhenga, da mu ga še povečat ne morjo. Taki so najbelj žleht !!!

    • tarantela

     Jest pa pravm, de je tehnika pomembna, tud če mu je tamal čist mal zrasu.

 • Duhec

  Nova se spet smeši…

 • Sredina

  A zdaj vas kar naenkrat to moti, v ZDA, kjer pa dejansko obstajajo dokazi, vas pa to ni motilo…

 • radames

  Koliko časa bomo še trpeli jankovića v Sloveniji, zlasti še, ker sodstvo glede tega mafijca ne ukrepa prav nič?

  • Anton

   pa kaj Ljubljanski šerif še ni na Dobu? aja sej res od Masleša sinčku je zrihtal šiht pri sebi

   sarkazem press

  • Peter

   Sej j res d krade ampak je tud velik za lublano naredu.
   Dokler bo to lublanska mantra, no…

  • Fogglof Tunnek

   Zoki majo Ljubljančani radi…on je na varnem… Vašega Velikega Vodjo pa majo samo stare dementne ofce rade in je zato nonstop v nevarnosti !!!

   • Aton

    Tudi Zoki ima rad Šajerje.

    • radames

     Jest ga ne maram. Zoki ga kličejo prijatelji. On ni moj prijatelj, on je uničevalec Ljubljane in tudi države. Zato nikoli ne napišem “Zoki”.

 • Peter

  Zasluge pri postavitvi spomenika….
  Kaj pa zasluge za gradnjo mostov med bratskimi narodi rusije in slovenije, no?

 • Peter

  Je pa oblubu pjutin d bo pumagu u veliki bitki za teran. Sicer misl, d se bijemo s talijani, par sto kilometrov gor al dol rusom ni nikol velik pomenil, no.

 • Fogglof Tunnek

  Vašega firerja so spet zajeli v objektiv… http://www.mladina.si/arhiv/200404/

 • Peter

  Letos so pa hanzi pohiteli s prvoaprilskimi šalami, pohvalno, no

  Vlada je predstavila končno poročilo o izvajanju ukrepov za
  preprečevanje korupcije. V zadnjih dveh letih so, tako vlada, izpolnili
  večino zastavljenih ukrepov, kar se odraža tudi pri napredovanju v
  indeksu zaznave korupcije, ki ga meri organizacija Transparency
  International.

  Generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič
  je ob tem poudarila, da je vlada januarja 2015 sprejela program Ničelna
  toleranca do korupcije, s katerim je za leti 2015 in 2016 predvidela 11
  ukrepov za preprečevanje korupcije. Večino teh ukrepov je vlada že
  sprejela, ukrepe pa bo nadaljevala tudi v letošnjem letu.

  • stajerc5

   To preprecevanje korupcije se ja ze vlece 25 let, ja no, dvakrat so si vzeli malo predaha, ampak so to kasneje se vec kot nadoknadili, nje!?

 • Peter

  Vic stoletja na Hanzi TV:

  Ničelna toleranca do korupcije

  • srebrnibreg

   Ničelna toleranca do laži na tem portalu.

   • Peter

    Ničelna toleranca do trolov. blokada 3 2 1

    • stajerc5

     Ce jih sploh kaj spravi ob zivce, je to, da se derejo kot nori v hosto, nazaj pa nobenega odziva. Ce ze, prileti ven samo par njihovih skrivacev. Genetska destrukcija ali podedovano po dedekih…

     • rrrrr

      Bravo!

   • Krtača17

    Navadi se, to je demokracija po desno. Al bo po naše (desno)….al pa grožnje, blokiranje, laganje….spisek je dolg, samo za demokracijo še niso slišali…

    • učko

     Pa kdo je kdaj blokiral tvoje lažnjive neumnosti, dej no lagat, na tem portalu zaenkrat še ni bilo izbrisa kateregakoli posta !!! LAŽNJIVI LEVAKAR! Odkar so kure nezanimive, je še srebrni prešaltal sem! Pravilno !

   • tarantela

    Tuki je zmir 1. april.

 • lauraas

  Le Penovi Evropski in Francoski levičarji počnejo isto, kot so naši počeli Janši, z sodišči in vsem mogočim jo onemogočajo.

 • Peter

  Zaposleni v Pokrajinskem muzeju Koper direktorju Luki Juriju
  očitajo samovoljo in vrsto nepravilnosti, od poseganja v strokovno delo
  kustosov in poraznega stanja depojev do negospodarne rabe javnih
  sredstev. Zaradi tega pričakujejo, da jim bodo zdaj prisluhnili člani
  sveta zavoda. Juri vse očitke zavrača.

 • srebrnibreg

  Putin je lepo prišel in lepo je odšel in upajmo, da še kdaj. Spomenik na Žalah je lep, enkraten in tudi kapelica je v dobrem stanju. Samo pametno naprej. Bravo Borut in Vladimir.

  • antimur

   Barabe pokvarjene kučanistične, ob ruski kapepilici, kjer so sicer res umrli ruski vojni ujetniki, toda v nesreči (nekaj čez sto) norite in postavljate spomenike, za slovenske fante, ki so padli v desettisočih za domovino (takrat je bila avstroogrska slovenska domovina), se vam pa =be. Tako ste pokvarjeni in spletkarski, da je že več kot očitno, da so vaši spomeniki, kot v zlagani dražgoški bitk,i namem samo za vašo zombijevso samopotrditev. Zdaj še samo manjka, da bo čarapan in ostala drhal postavila spomenik morilcu Principu.

 • Primoz Papez

  Ali že zdaj iščete krivca,ker bo Janez zgubil na volitvah????

  • tarantela

   Ti si me pa čist zmedu! Putin naj bi pomagal Trumpu da je zmagal, Janez podpira Trumpa, ne mara pa Putina, koko nej pa zdej jest tuki neki navijam in za kirga?

 • sončnica

  …aaaaahhhhaaaahhhaaaaaa

  • učko

   As ga fasala ?!!!

   • sončnica

    ..menda ga ti fašeš vsak dan

 • srebrnibreg

  Torej je zelo zelo upravičeno da imamo ZELO DOBRE odnose z Rusi. Žal je naš je veliki osamosvojitelj Janez prodal Američanom in smo postali kanon futr za ruske raketne cilje. Zato je vsekakor NUJNO da ohranimo dobre stike z Rusi. Izdajstvo nekaterih se nadaljuje vedno. Bolše odnose moramo imet z Rusi kot z Amerikanci. In itak gospodarsko in energetsko smo vezani na Rusijo in ne na Ameriko. ZA ameriko smo samo dobri za vojaško bazo da jim damo .

  • učko

   Janez je Rusom prodal Slovensko industrijo jekla in obnovil Rusko kapelico !!!! Američani ga ne marajo, n’č bat !!!!

 • Peter

  Generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič je ob tem poudarila, da je vlada januarja 2015 sprejela program Ničelna toleranca do korupcije, s katerim je za leti 2015 in 2016 predvidela 11 ukrepov za preprečevanje korupcije. Večino teh ukrepov je vlada že sprejela, ukrepe pa bo nadaljevala tudi v letošnjem letu.

  Koliko koruptivnežev pa je v postopku, razen tistega, ki je na tehničnih vzel 100 ojrov?

  • učko

   Dokler bojo rdečkarski fašisti imeli sodstvo pod svojo komando, bo to tako kot je sedaj !!!

 • Krtača17

  Putinova nagrada v obliki Reda prijateljstva je očitno edina nagrada, ki jo je slovenski politični vrh sposoben prejeti, žal pa zato ne moremo reči, da je zavidanja vredna, saj jo podeljuje človek, ki s pomočjo kulta osebnosti, cenzure in izvajanjem represije vlada Rusiji ter sistematično krši človekove pravice in temeljne svoboščine ljudi, ki se ne strinjajo z njegovo trdo roko vladanja. – Nova24tv – prosto po Trumpu – degradiram vas iz Fake news na VERY FAKE NEWS.

  • učko

   Edino tukaj ti še pustijo srat tvoje neumnosti, drugje te brišejo kot drek !!!

   • Peter

    Tudi tu smo mu že obrili ščetine, da bi bilo meni na njegovem nerodno samo pokukat sem, kaj šele pametovat, no.

 • Jefferson Vendski
 • Duhec

  Trump bo pa nagradil Janšo. To bo ja…

  • tarantela

   Pol bojo pa šli skupaj še z Junkerjem, Putinom in Cerarjem na teran in pršut, na svetu bo mir in sploh.

  • Steiermark

   smrdljivi duhec -bedak!

 • učko

  Pa kaj ! Tut Milan je nagradil s “Častnim znakom svobode” zločinskega milijarderja Sorosa, pa prijateljeval z Beloruskim Lukašenkom!!! Totalitaristični zločinci iščejo svoje zaveznike tudi znotraj EU !!!!!

 • učko

  Hvala Putinu, povedal je, kdo so mu v Zloveniji prijatelji! Putin je sovražnik za vse države EU, predvsem pa za tiste, ki jih je imela Rusija dolgo časa okupirane !!!!! Edino nekateri Zlovenceljni so tolk pametni, da ga imajo za prijatelja.

  • tarantela

   Pred kratkim sem poslušala katoliški radio Ognjišče; tam imajo včasih zelo korektne komentarje. Eden od njihovih gostov je povedal, da je v Ukrajini zapleteno že zaradi tega, ker je v vzhodnem delu te države večinski narod ruski. Oni se pač opredeljujejo za Rusijo. Tudi mi smo se opredelili za odhod iz Jugoslavije, tako pač je. Če zahtevamo pravice zase, moramo priznavati to tudi drugim.

   • učko

    Pa ja, tut kjer so Srbi, tam je Srbija! A se še spomniš ?

    • tarantela

     To je drugo, Ukrajina meji na Rusijo, Srbija pa ne meji na Slovenijo. Tudi Krim je bil že pred časom ruski. Želim si, da bi se tam mirno odločili.

     • Steiermark

      Ali se naj na Krimu “mirno odločijo”, tako kot je to izvedel putin, ko ga je zasedel?

     • stajerc5

      Ce opankarji ne mejijo na Slovenijo, bi me zanimalo, zakaj hocejo svojo manjsino? Mogoce bomo dobili se manjsino “prebrisanih” trenirkarjev!?

     • karlina
    • Franc Novak 1979

     Saj v Sloveniji ni Srbov. Sedaj so to Slovenci ali pa izbrisani, torej apatridi. Razen če se vsi Šiptarji še vedno štejejo za Srbe?

     • učko

      So Srbi in naj bojo, sam tukaj je Slovenija? Čez Drino je pa Srbija !!!!

     • Franc Novak 1979

      Še zmeraj trdim, da jih ni. So slovenski državljani srbskega porekla ali pa so izbrisani. Vsi sotali so ekonomski migranti in za volilno telo NE ŠTEJEJO.

     • Peter

      Še malo pa bodo uradno priznana manjšina.
      Drugi korak pa bo, da bodo uradno priznana većina, no.

     • Franc Novak 1979

      Priznanje kakršne koli nove manjšine pa kliče po revoluciji

   • Steiermark

    ti se nisi opredelila za odhod in jugovine oz. izpod srbije, sicer bi se vrnila tja, kjer so tvoje korenine. To, kar pa se Ukrajine tiče, pa moraš najprej resnico in zgodovino poznati, šele potem komentirati! Stalin s svojo rdečo drhaljo, je eliminiral avtohtone prebivalce Ukrajine, ki pa nikoli in nikakor ni bila ruska ampak Tatarska! Potem pa je tam naselil svoje ruske pripadnike ter ta del tudi priključil Ukrajini! Ti pa za ruse zahtevaš “pravice”, kot bi jih radi ti in tvoji srbi v Sloveniji, kjer se trudite za “priznanje srbske manjšine” (čeprav ste vsi balkanci prišli v Slovenijo, da “zaradite a ne da radite”, vedno in še danes živeli na naš račun, bili povsod privilegirani – nekako tako kot danes musliji….), ki bo kasneje zahtevala, “priključitev srbiji”. Po tvoji logiki, bodo imeli iste pravice tudi musliji, cigani in še kdo. No, potem se pa lahko kar , mi avtohtoni, v Sloveniji, poslovimo od naše domovine…..

    • karlina

     BRAVOOOO, MOJ VELIK PODPIS, NI KAJ DODATI, +++10, sem tudi ze sama napisala, da če bi bil Janković izvoljen za predsednika drzave, lahko mi ,DOMOLJUBNI, VERNI PRAVI SLOVENCI začnemo pokati kovčke in gremo ne vem kam, saj bomo postali manjšina, če ze nismo, kajti on bi v Slovenijo spravil kar vse svoje Srbe.

 • Franc Novak 1979

  A ni to pozitivno za volilno bazo? Saj je desnica PROTI Putinu in bo tako lahko izrabila predvolilno tekmo, da neodločene v volilnem telesu prepriča, da se leva opcija nagiba k Rusiji in Putinu, torej nazaj v čase STM. FDV pa seveda svojo antifo izobražuje v tem stilu že desetletja, krivec za to pa je IJJ, da ni dal te šole med njegovo vlado podreti. Saj ve, da je to zanič šola, saj jo je en z lahkoto naredil.

  • učko

   Pa saj ma tut sam FDV “dilplomo iz abrambe”, no !!!

   • Franc Novak 1979

    Slabo sem napisal, FDV je zanič, ker jo je ON (ne en) z lahkoto naredil

  • Peter

   Bodo že “osrednji” mediji poskrbeli, da se zadeva postavi v pravi kontekst, no.

 • stajerc5

  Danes je pa dober, lepi dan. Izgleda, da smo 24kur sesuli do konca. Pobrali smo jim vse zivo in vse blesavo. Ce gre tako naprej, bomo imeli kmalu vec klikov kot pipike!
  Jaz vam povem, da bo na kurah perje frcalo!!!

 • učko

  Putin ima na tej sliki originalno faco “Mone lize”. Kako ganljivo !!!

  • Peter

   Slikali so ga, ko so mu povedali, kako hvaležno sta šerif in kopaćica sprejela red…

  • Steiermark

   Prej “mone”, kot lize….

  • KIKI

   Take “nedolžne” face so najboljše za prikrivanje kriminala,
   laži , zlobe in zahrbtnosti: Takšne obraze so producirali KGB in
   naša UDBA in vse komunistične baze!
   Na obrazu nasmeh, v srcih led! To si želite?!

 • Steiermark

  Zločinska miselnost in pripadniki njej, se pač morajo med sabo “odlikovat”, ker jih pošteni in demokratični ljudje sploh povohali nebi….. Upajmo samo, da ne eden ne drugi “odlikovanec” nebosta začela odstranjevati svojih nasprotnikov, kot je in še to sam “odlikovalec” počne, kot npr. eliminacija (enega takega izvajalca diskreditacij in eliminacij že imamo, je pa res, da tudi on ne pripada Slovenski narodnosti….), ruske novinarke, ko sta jo dva plačanca pokončala kar v stavbi, kjer je živela (eliminirana pa je bila, ker je kot raziskovalna novinarka odkrivala zločine, ki so jih rdeči ruski zločinci zagrešili…..)

  • primsek

   Je rekla Čita, Tarzanova družica, z očitno slovenskim nickom

 • Krtača17

  Kdo je teeeeeebeeeeeee praslovan…..
  https://youtu.be/HMhtlk2T6Es

 • Caetano

  Jankovič pa je povezan z Dodikom in oblastmi RS v Bosni. Putin s tem podpira politike, ki so pri nas povezani s tistimi, ki bo znova delili Bosno, seveda na osnovi že izvedenega etničnega čiščenja.

  • učko

   Ma ja, Republika Srbska je tako geografsko (najbližja) in poslovno najbolj ugodna davčna oaza v tem delu sveta. Razlika od ostalih davčnih oaz je v tem, da tukaj ne igra vlogo samo količina denarja, pač pa kdo ali kaj je nekdo, ki bi rad tam odprl “bančni račun”. Brez ta pravih vez ni nič, ne more vsak !!! Tako je doktor davčnih utaj Rok Snežič predaval o tej davčni oazi, kjer ima tudi on nekaj firm !!!! Jankovićeva mulca pa sedaj tovorita očetov keš sem, prej sta ga morala na Ciper!

 • Viktorh

  Se že zbirajo za novo sranje.

  • učko

   Kdo, kje, kakšno sranje? Razloži bolj detaljno, če si pismen !!!

   • janez zorman

    Trenerkarji pred Magistratom, če ti ne kapne !

    • učko

     Kwa pa delajo tam???

     • Viktorh

      Morda pa gredo na golf.

     • Vera

      :) :) :)

     • Viktorh

      …bedaki, pač…

     • stajerc5

      Ce mi poves kaj pijejo, ti povem kdo so. Je Teran nas ali njihov Teheran, ali je mekana?

     • Viktorh

      Ne razumem tvoje dileme.

     • stajerc5

      Cisto preprosto, povej nam kaj se dogaja, to je vse.

     • Viktorh

      Hvala za konstruktivno pojasnilo, res hvala.

     • Peter

      Olimipijada bo, no.

   • Viktorh

    In kaj te zanima, modrec?
    Vprašaj, dobiš odgovor.

   • Viktorh

    Kaj je sedaj, gobezdač?
    Izjasni se vendar ali pa drži gobec.

 • Krtača17
  • šmentanamuha

   Mi nismo od nikoder priplavali, MI SMO TU ŽE OD NEDAJ. Nismo migranti niti begunci niti zavojevalci. SLOVENCI SMO AVTOHTON NAROD, ki že od nekdaj živi na tem ozemlju. To vedo tudi Rusi, Srbi in Hrvati (beri Jurij Venelin / Starodavni in današnji Slovenci in Anton Vramec / Kronika Vezda). Ker pa našo državo še vedno vodi jugo in partijska banda, nas v šoli učijo potvorjeno zgodovino, s katero nam brišejo zgodovinski spomin. Ampak resnica je trdoživa in najde pot na svetlobo.

   • Krtača17

    Vem vem. Slovenski jezik naj bi bil en najstarejših slovanskih jezikov. Slovenci – slovani pa smo bili v starih časih še precej bolj razširjeni proti zahodu o čemer pričajo tudi imena krajev če drugo ne – Minhen, Salzburg, Benetke, Dunaj itd.

    • primsek

     In Sydney in Oackland in Philadephia in Tokio! Slovenci prvi, Slovenci čez vse!

     • Nata

      No, no ??

     • Krtača17

      Tako se govori! Ne pa neko nerganje. Če ne bi bilo slovencev, švabarija že zdavnaj propade.

    • šmentanamuha

     Tko kot si reku. Oj:)

    • von Rhein

     Ampak samo do savudrijske vale.

    • Opazovalec

     Nisem čisto prepričan če so tvojih mest slovanskega izvora.
     1) München je nastal prepozno, v 12. stoletju na kraju meniške naselbine.
     2)Salzburg nima nobene zveze s slovansko naselitvijo, vsaj v resnih virih ni zaslediti
     3) Benetke so ustrelil kompletno mimo. Slovani/Slovenci so se nekako ustavili na robu Furlanske nižine, zahodno v nižino naselitve ni bilo razen nekaj kasnejši preselitev, kraji so nato poimenovani “Novi (Nuovo)…”
     4) Dunaj je bil nekako v območju slovanske naselitve, toda samo mesto nima nobenih korenin, kar pričajo že številna slovanska imena, Dunaj (SI), Beč (SR, HRV), Viden (CZ), Vieden (SQ)
     So pa res Slovani naselili velik del Evrope, nekako do črte, ki povezuje Lübeck z jadranskim morjem. Samo ime Lübeck izvira Liubice (polabsko), nekoliko južneje od labe/Elbe je mesto Windisch Evern, sosed Deutsch Evern, med njima je potekala saško-slovanska meja poselitve.
     Sicer imamo pa v bližini mesta, za katera marsikdo pozabi, da so slovenskega izvora, naprimer Leoben (A), ime izvira iz slovanske besede Liuben.

     • Krtača17

      Brižinski spomeniki? Freising?

   • Krtača17

    Drugače pa osti jarej! Pa današnja različica oj!

    • šmentanamuha

     Oj, Krtača17!

    • Nata

     Oj……….Saj res ? Kje pa je vendar osti jarej ? Pod katerim nickom se skriva ?

 • Caetano

  Jankovič je tudi zagovornik multi-kultija. Putin je malo pametnejši, čeprav ima tudi zavezništvo z iranskimi teokrati. Ta njegova poteza pa je velik minus, kar se tiče islamizacije Evrope. Danes celo RTV poroča o migrantih, ki so bili v Avstriji obsojeni zaradi skupinskega posilstva mlade ženske. Multikulturniki naj te zločine pripišejo tudi sebi!

  http://www.rtvslo.si/svet/dunaj-sodisce-za-posilstvo-obsodilo-osmerico-prosilcev-za-azil/416397

 • Olga

  Jankovića in Mrakovo Putinu brez škode šenkamo! Pa še Kučana priložimo!

  • stajerc5

   Vrstni red obrni, proooosim!!!

   • Olga

    Zadnji so prvi, prvi so zadnji…

  • Vera

   Kar celotno vlado bi jaz šenkala z Ljubljano vred,saj si lahko potem ustvarimo svoje glavno mesto,ki bo” slovensko”.

   • Olga

    Odličen predlog!

   • primsek

    Šenkajmo jim, da pokažemo širokogrudnost, še vodstvo in članstvo SDS!

    • Ruggedplant

     In s tem izničili učinek? Nisi ravno najbolj brihta, kaj?

     • Milan Lukic

      Morda pa malo preveč zate. Verjetno se ti to pogosto dogaja

   • karlina

    BRAVOOOO, VERA, MOJ VELIK PODPIS !!!!!!!

  • KIKI

   Ma, beštija, kolk bi bil vesel! Zaposlil bi ju v Sibiriji, kjer bi bil
   Janković spet solatar, Mrakova pa strašilo v kakem kolhozu anjee!
   Oba pa bi bila pod strogim nadzorom KGB!

 • šmentanamuha

  Js pa mislim, da Putin ne pozna naših domačih političnih zdrah in je to njegovo dejanje, če se je res zgodilo, res bolj zahvala za korekten in pieteten odnos do ruskih žrtev na slovenskih tleh. Zdej, kaj točno naj bi tadva naredila, da sta dobila to nagrado, nimam pojma, ampak Putina vseeno cenim kot sposobnega voditelja. V primeru kakega vojaškega sranja bi se bolj zanesla na Ruse kot na Nato. Navsezadnje so to že dokazali. Zato tudi imamo rusko kapelico in vsakoletno srečanje z ruskim vrhom. Navsezadnje gre za politično potezo in ne zasebno.

  • učko

   Problem imamo v tej državi, ker je preveč takih kot si ti !!!

   • šmentanamuha

    Zaenkrat res mislim tako. Rusi oz. Slovani so naši naravni zavezniki, zato je Nato / Obama tudi naredil štalo v Ukrajini in nabira vojsko na ruskih mejah, da preseka slovanski blok. Poglej zemljevid. Nato ni naš zaveznik, zapomni si to. Tudi nisem glasovala za vstop v to zločinsko sionistično organizacijo. Samo Putinovi politični modrosti se lahko zahvalimo, da Vzhodna Evropa še ni vojni. Nekaj upanja imam zdaj, ko je Trump v Beli hiši. Ampak Nato je tko kot EU, zveza ki jo vodijo neizvoljeni voditelji ne nedemokratičen način in nam počasi zategujejo zanko okoli vratu. Tvoj komentar pa je brez vsakega argumenta.

    • Goran Fatovic

     Babe sploh ne bi smele volit.Rusi bi te branili tako, da te dehidrirajo z atomsko ali posilijo.Niso vsi Slovani rusofili in niso vsi Rusi Slovani.

     • učko

      Izvorno so Rusi večinoma iz Skandinavskih predelov, tako sem bral. Pa nič narobe, imajo z naravnimi bogastvi najbolj bogato in veliko državo, sami pa so reveži, tako in drugače! Njihov režim je vedno bil “KRETENSKI”!! Edino Peter Veliki je bil pravi Ruski Car in kdor o njem ne ve nič, je prav da si prebere, še posebno, če je rusofil !!!!!

     • šmentanamuha

      Smo prebrali še kaj več kot to, učko. Jaz govorim o Putinu, ti govoriš na splošno o Rusih, pa naravnih bogastvih, pa Stalinu pa kr vse poprek. Putin je trenutno najmočnejši vladar na svetu. Ni lutka in se ne pusti vozit. Samo zaradi njega Evropa še ni v vojni z Evropo, čeprav ga nenehno izzivajo. Obamin režim ti je bil očitno bolj všeč. To da je razsul BV in pobil stotisoče v imenu demokracije, se ti zdi kul, a ne.

     • šmentanamuha

      Kdo je že vrgel atomski bombi na Hirošimo in Nagasaki? Tudi ti kar nekaj počez brez argumentov, aja, butasta baba, to je argument, že razumem. Tudi butasti dedci ne bi smeli imeti volilne pravice, Goran Fatovic. Problem je samo, kako to izmerit.

     • Goran Fatovic

      Moja glava je večja od tvoje.

     • šmentanamuha

      No, pa naj bo po tvoje.

     • Goran Fatovic

      Sej tudi ne verjamem da si ženska.Mislim da si srbočetniški provokator plačan s strani slovenskih davkoplačevalcev.Ker če bi bil pička bi znorel ko sem napisal da babe ne smejo volit, in bi mi že “stewardesa na bombnikih “poslala specjalce s helikopterjem.

     • Krtača17

      Kdo je že tisto pel?: Ne sine, ti ne boš pilot. Tebi v roke pristoji lopata….

     • Goran Fatovic

      Se je najdu drugi srbočetnik, ali isti? Ko komu stopiš na žulj se pojavi srbočetnik

     • Krtača17

      Ne sine, ti ne boš pilot…

    • učko

     Vpraš ti Slovane Poljake al pa Čehe al pa kakšne druge, kaj si mislijo o Slovanskih bratih Rusih !!!!!

 • željudin

  stalinovi hlapci bodo vedno stalinovi hlapci

  • šmentanamuha

   Putin ni Stalin, tko kot Trump ni Obama.

   • učko

    Mi smo Evropejci, ne Sovieti! Putin odkrito kaže ambicije po novi Sovjetski Zvezi oziroma ponovni okupaciji držav, ki jih je že imela okupirane !!!! Vsi vi hvalite Ruse, kot Srbi, ampak vsi Srbi, ki emigrirajo gredo v razvite države EU, ne v svojo bratsko Rusijo. Kaj praviš, zakaj ?!!??

    • Krtača17

     Kam si pa zdaj padel? Kolikor vem samo nato premika vojsko proti vzhodu.

    • Milan Lukic

     Bravo učko! toliko idiotizmov spraviti v en stavek je prava umetnost

   • Goran Fatovic

    Putin je huj ,kot Stalin in Tito skupaj.Največ škode v zgodovini človeštva so naredili meter finf palčki.

    • šmentanamuha

     Uf, huda argumentacija. Zakaj že je Putin huj kot Broz in Stalin skupaj? Tudi vsak osel ne bi smel komentirat, ampak glej, to je demokracija.

     • Goran Fatovic

      Jaz muhe pošpricam s PIPSOM

     • šmentanamuha

      Bzzzzz, bejž no.

 • učko

  Slovenci smo svojo državotvorno hrbtenico dobili v največji meri za časa Marije Terezije in tudi še po tem za časa Franca Jožefa, torej v Avstroogrski. Mi smo EU nacija, ne Rusi !!!!!!!!!! Še Poljaki, Čehi, Madžari, pribaltske države itd. ne marajo Ruske okupacije !!!! Ampak pri nas imamo ene Balkiće, ki bi radi šli pod Ruse, idioti !!!!!!!!!!!

  • KIKI

   Srbi so bili vedno proruski in so še danes!
   Janković pa je tipični balkanezar z vsemi
   lastnostmi: prodana duša ( beri: prodajalec megle ),
   polpismen čefur ( beri : amoralni bedak) …
   Na veliko žre evropski kapital in “hajla” za Ruse!
   Dvospolnik!

  • Krtača17

   Kdo hoče kam? Ne verjamem da bi šli radi pod Ruse. Je pa precej bolje imeti Ruse za prijatelje kot sovražnike. Se strinjaš?

   • učko

    +++

  • Franc Šink

   Da predolgo so nas tlačili!Brez poštenih zgodovinarjev, zgodovinska resnica enostavno ne obstaja!!!

 • totex39

  Res čudno, da pri nas od tujcev prejemajo nagrade ljudje, ki so doma najbolj osovraženi.

  • Franc Šink

   Prodane duše!

 • Aton

  Tako to delajo naši bratje. Oni že vejo, kaj je najboljše za nas!
  Sveti Putin, moj brat!

 • Vera

  Ti dve osebi si zaslužita batine na rit, ne nagrade !

  • Franc Šink

   Zakaj ne bi raje po gobcu?

 • centurion

  Bo padlo za pavjankovićća tudi priznanje za nesebično pomoč
  od Društva slovenskih lekarnark?
  Sam prašam….

 • rubec

  Mrakova je dobila še odlikovanje in sicer v obliki zlate vojaške čutare s srebrnim čmrljem. Ko so ji ga na podelitvi obesili okrog njenega vratu je čutara udarila na tla zato so morali verižico z odlikovanja odstraniti.

  • Goran Fatovic

   Njeno odlikovanje bi moralo biti odpoved delovnega razmerja, prepoved zaposlitve v Javni upravi in izgon v Pakistan za 5 let.

   • rubec

    ***********

 • Nada

  Če je to res, so že naši, verjetno preko Erjavca, Putinu podtaknili ta dva. Putin osebno ne pozna ne Jankovića, ne Kopačeve in bolj malo ve, kdo je pri nas “zaslužen” za kaj. Kopač-Mrakova in Janković sta dva, ki podpirata zasedbo Slovenije s šeriat-islam Pakistanci, Afganistanci, Eritrejci in kar je še teh, prav tako oba podpirata zasedbo vrtcev in šol z LGTBIQ propagando, Putim pa je odločno proti temu in prav ta dva kljukca so mu podtaknili za nagrado.

  • Peter

   Nisi na tekočem.
   LGBTIQ so v zadnjih dneh dodali še PODN, tko da so zdaj LBITQPODN, Kaj pomenijo te dodatne črke me pa ne sprašvat, k nism ne mavrčast ne roza, no.

 • MEFISTO

  Še Tumpek bo rekel, da krogla in medalja nikoli ne zadeneta pravih prsi.

 • Franc Šink

  Mam občutek da se Rusija preveč vtika v slovensko notranjo politiko.

  • von Rhein

   Vtika se,ker se slovenska politika nastavlja kot odslužena kurba.

   • Goran Fatovic

    FUKITE ERJAVCA V RIT

 • Goran Fatovic

  Še zmeraj bosta ostala znana , kot lopovski čefur in pritlikava ,zakompleksana kradljivka otrok, oba pa kot islamoljubca.

 • Nata

  No, Kopačeva verjamem, da ima kaj zraven pri tistem društvu ………….ga verjetno tudi kaj financira. Češrav imajo sami kar veliko sredstev !
  Ampak……..da jima podeli priznanje za tisti spomenik v Ljubljani.??? Komunist….komunistom. Za crknit

 • Vrhovni sodnik

  Če bi Putin vedel, da sta onadva propagirala LGBT in da sta ljubitelja kamelarjev, tega sigurno ne bi dobila, je pa še ? če je to res.

  • učko

   Putin je na skrivaj njihov hahaha

 • sončnica
 • sončnica

  ..medtem,ko mediji pljuvajo po rusiji,je tramp ukazal prijetje 1500 pedofilov….

  …ameriški profesionalni mediji so polni besa in raznoraznih optožb na račun d.trumpa…če ni na tapeti on,se spravljajo na rusijo in putina.
  čeprav je trump pred mesecem in pol začel izvajati pravo borbo proti pedofilom in je s hitrimi in učinkovitimi akcijami fba.ja aretiranih več,kot 1500 podofilov…no,o tem midiji niti muksnejo ne

  • šmentanamuha

   Kul, pripni še kakšno povezavo.

 • sončnica

  ..Pope Francis: Better to be an atheist than a hypocritical Catholic

 • sončnica

  papa franček je kar nekajkrat izjavil,da je pedofilija kuga v katoliški cerkvi in se opravičil žrtvam duhovniške pedofilije,s povdarkom ,da je treba žrtvam pomagati na vsemogoče načine in obljubo,da bodo vsi,ki so to počeli odgovarjali.prav tako je dejal,da je boljše biti ateist,kot licemerni katolik…..a,pozor!!!…kljeb temu se je odločil določenemu številu duhovnikom pedofilom znižati kazni ,s pojasnilom,da jim je treba izkazati “krščansko milost”…….kdo je zdaj licemrnež?!?

 • Peter

  Blokirani luzerji spet napadajo?
  Že majo kaj hudo pametnega povedati kle spodi, no…

  • sončnica

   …pero,kdo ti ga je “utero” ???

  • stajerc5

   Nic ne napadajo, rdeca megla je totalno razpadla, odkar jih ne smirglamo, heheheee…

   • sončnica

    ….a si na kurah že sral?

   • Peter

    Eh, vidim sam Dis luzer iz blokd, no…reveži, pa tok se napihujejo.
    Kolk jih pa je zdej kle?

    • stajerc5

     Samo posuseni kurji futer- soncnica- edina- hahahahahahahahhihihihihihehehe!

     • Peter

      a sončenca, polna semen, če bi jo kdo hotu, hihihi, no…

     • stajerc5

      Tako se vun mece, da ne mores verjet! Pise tako noro veliko in sama sebi, kot da bi hotela Tolstoja presisat!

   • Vrhovni sodnik

    Taktika deluje, zvečer se odločite če jo podaljšamo.

    • stajerc5

     Torej, zame velja do jutri zjutraj- sem se vedno brez “greha”, hehehe…
     Mislim, da smo jih tako zmleli,da bi bilo dobro ostati na tej varianti, ker jih je vsaj 80%-ov manj. Brez odgovorov bodo se ti obupali! Lep vikend!

 • sončnica

  …pravkar eruptira 34 vulkanov:

  Stromboli – Italija
  Heard – Australija
  Ol Doinyo Lengai – Tanzanija
  Erta Ale – Etiopija
  Barren Island – Indijski ocean
  Nyiragongo – DR Kongo
  Sinabung – Indonezija, Sumatra
  Dukono – Indonezija
  Ibu – Indonezija
  Gamalama – Indonezija
  Semeru – Indonezija, Java
  Bogoslof – SAD, Aleutsko otočje
  Colima – Meksiko
  Popocatépetl – Meksiko
  Santiaguito – Gvatemala
  Fuego – Gvatemala
  Pacaya – Gvatemala
  Masaya – Nikaragva
  Villarrica – Čile
  Nevados de Chillán – Čile
  Sangay – Ekvador
  Sabancaya – Peru
  Reventador – Ekvador
  Erebus – Antartika
  Kilauea – Havaji
  Bagana – Papua i Nova Gvineja
  Langila – Papua i Nova Gvineja
  Yasur – Vanatu
  Lopevi – Vanatu
  Ambrym – Vanatu
  Shiveluch – Rusija, Kamčatka
  Chirinkotan – Rusija, Kurilsko otočje
  Sakurajima – Japan
  Suwanose-jima – Japan

 • Stajerka

  Putin gor al dol……saj je vseeno……večina slovenskega volilnega telesa je zamaknjenega oz. pozne reakcije……naj kar nadaljujejo – saj ne manjka več dosti, da nas požre peščica lewakov…….bruh!!!

  • stajerc5

   Pozabi, planke sem ze narahljal, kole ospicil in kocke imam ze tudi v koferamu…

 • yetibanned

  Najrajši mam članke o Putinu.

  • Peter

   RT, Russia Beyond the Headlines…pa še kaj bi se našlo na netu.
   Uživaj, no.

  • baldeagle

   Nič novega. Ti imaš najraje vse, kar smrdi po komunizmu, totalitarizmu, diktaturi in enoumju. To si že ničkolikokrat dokazal v svojih postih.

 • Poštenje velja

  Jaz bi vse izgnal v sibirijo

  • karlina

   TOČNO

 • althar

  Hehe, a Mirči bo dobil pa Red hlačne podveze od Putina?

 • karpelec

  Tudi slepa kura zrno najde, ki ne vzklije.

 • rubec

  Kaj, a solatar je že zunej?

  • indijanka

   Dobr smučaj :).

   • rubec

    ???????

    • indijanka

     :) ni te..

     • rubec

      Aha. Se vidi da se staram. :))

     • indijanka

      Nič se ne vidi, ker si se skril.

 • dr Janez Sveti

  Avtor tega butastega zapisa, pa res nebo dobil nobene ruske medalje.
  DR Janez Sveti heroj

 • dr Janez Sveti

  Putin je car!
  Dr Janez Sveti kralj

  • xtc

   Ja ti pa bebo iz Polja:

  • garfi

   spet slab komentar

   • dr Janez Sveti

    Putin je car¨, je pravilen komentar!
    DR Janez Sveti ilegalec

    • garfi

     sveti kgb rusofil

     • dr Janez Sveti

      Je pravilno.
      DR Janez Sveti Svarunson

 • Kick.your-ass

  No, po vsemu pa res ni treba pljuvati… SDS ima več skupnega s Putinom kot pa z zahodom :)

 • Bastian

  Putinu je treba učke odpret.Velecenjeni srbin Janković iz bele Ljubljane dela črno Ljubljano.Ko zastarta inkubacijski muslimanski center se bo zgodilo.

 • xtc

  No pa smo pri uri resnice med Bizantinci(pravoslavnimi) in islamisti je očitno kaj malo razlik_vSloveniji pa imajo iste favorite:
  sLOVENCI BI RESNO MORALI RAZMISLITI O KOMUNALI

 • Marija

  Brez besed

 • karlina

  Se pravi ,da lahko kmalu na ljubljanskem gradu poleg homoseksualne, pričakujemo še rusko zastavo, kajti za SLOVENSKO ZASTAVO je Jankoviću, ki je tudi pravoslavec malo mar.

 • Borut Stari

  Slovenska nesreča je to podtaknjeno bratenje z Rusi.S tisto vzhodno združbo pod komunističnimi simboli, enostavno nismo združljivi.

 • Milan Lukic

  Nič se bat, Jankovića ste uspešno zjebali na politični sceni, edinega politika, ki bi nas še lahko potegnil iz obstoječe greznice.

  • Anton

   Pa tako dobro zna beton mešat!

   • cosmosjasnovidec

    Saj pa za drugo tudi ni rojen kot za lopato.

  • karlina

   Tako govori Srb o Srbu, kajne.

  • cosmosjasnovidec

   Tudi temu copatarskemu lopovskemu čefutarju se bliža konec z njegovo gradnjo tiste posrane greznice katero imenujejo neka đamija ne sekiraj se.
   Pripravlja se čas ko bodo taki lopovi katapultirani iz slovenije z vsemi čefutarji med katere spadaš tudi ti.Dovolj je kraj ropanja ter lenuharstva na račun državljanov Slovenije.

   • Milan Lukic

    Podganar nagnusni, za začetek zberi vsaj toliko poguma in pokaži svoj primitivni gobec. Tvoj problem niso čefurji, mimogrede, čefur pomeni Jud po turško, v mislih pa imaš domnevam državljane bivše Jugoslavije. Torej, tvoj problem je vsaj še 99% normalnih Slovencev, da bi se ti s svojo paranoično razboleno psiho lahko počutil varnega v svetu svojih idiotizmov.

    • FukProrus

     99% je fuknjeno,religija,alko,
     nezrelo=glej slike poslancev

  • garfi

   spet nov troll
   volitve so blizu

  • FukProrus

   Cmerarji je bolezen,verjetno nalezljiva,turk,bratusek,pahor, drnovsek,kucan,jankovic.
   mental nacija,taksni politiki
   od turcije do rusije.
   levi idioti a zelite ziveti v rusiji?
   Med politiki in uradniki masa idiotov .
   Demos zbor,zoper neumne zakone,cerarjev zakon po katerem inspetor ni videl, ni kaznivo.Policija:inspektor ni nasel.Kljub nesreci.
   Lukic bratusek sindrom

 • karlina

  No, če pa postane Janković predsednik drzave, potem pa lahko začnemo vsi PRAVI, DOMOLJUBNI SLOVENCI pokati kufre in oditi, kajti kar naenkrat bomo dobili še več Srbov in bomo, če ze nismo, Slovenci postali manjšina, za bruhat, res.

  • Milan Lukic

   Karlina, mogoče bi ti bil pa všeč, če bi me bolje spoznala. Poljub.

   • karlina

    Hvala lepa, ze imam svojega KRANJSKEGA JANEZA !!!!!

   • cosmosjasnovidec

    Kaj bi ji kazal kako se meša mord?
    To ve že sama,da je to edina vrlina čefutarjev katero obvladajo,ker so tudi za to rojeni.

  • cosmosjasnovidec

   Brez skrbi,da se bodo pričeli pakirati ravno čefutarji in frčali iz Slovenije kot kavke.Verjemi kar hitro bo prišel ta čas,da se počisti ven ta vsa golazen.

 • cosmosjasnovidec

  Ali ima tale Kopačka sploh kakega dedca kar dvomim,ker je antipatična kot podgana tako,da ima verjetno kako cigansko lezbačo verjetno kar sestro od tistega cigana “foglofega tumpeka” znanega kuhalca ciganskih golažev.

 • Jožef

  Putin zagotovo ne ve in ne pozna ne Jankoviča in ne Mrakove. Ti dve osebi so predlagali klečeplazci pred ostanki slovenskih okupatorjev Srbov. Pred tedni sem gledal avstrijski dokumentarni film o stanju v času slovenskega osamosvajanja. Kot glavna protagonista sta bila , boste uganili, Kučan in Mesič. Oba sta “verostojno kakopak” govorila o njunih zaslugah za samostojno Slovenijo in samostojno Hrvatsko. Tudi ta dva so klečeplazci podtaknili Avstricem. Pravi protagonisti osamosvojitve sploh niso bili omenjeni. Toliko o tem.

 • Hribouc

  Lopova in tatico otrok nagradi maxi svetovni lopov, KGB multikapitalist, Putin!

  Ta svet je pohabljen do konca!

  TRUMP & MELANIJA, PAZITA SE BANDE!

 • Hribouc

  Očitno pa je, da Banda kuha noro strupeno župo!

  Janša , bodi skrajno previden!

 • garfi

  kakršen folk takšna oblast
  putn se ne vmešava, on aneksira

 • FukProrus

  Cmerar legaliziral korupcijo,
  retardirani levicari

 • FukProrus

  Nekoc ni bilo toaletnega ali casopisa za srat, so pa bile rumene krpe.
  casi se ponavljajo.Nore krave v parlament,3 x smotani mandatarji zapovrsti,glupi slovenci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!