Sedem let po granitnih kockah v parlamentu in divjanju študentskih anarhistov

Foto: STA

Čez dober mesec in nekaj dni bo minilo že sedem let od znamenitih študentskih demonstracij in množičnega metanja granitnih kock v stavbo parlamenta. To je bil po svoje edinstven in poučen dogodek za marsikoga – od mladeži, ki si je to privoščila, do policije, tožilstva in sodstva pa vse do tistih, ki načrtujejo varovanja pomembnih objektov v državi. Da bi vsa krivda za omenjeno dejanje ne padla na dijake in študente, ki so bili uradni organizatorji demonstracij – tako stvari še danes opisujejo dominantni mediji –, naj povem, da so bile takrat dvojne demonstracije. Ene so organizirali študentje, ti so jih prijavili in poskrbeli tudi za varovanje, druge, neprijavljene, pa je organizirala skupina anarhističnih posameznikov, ki so se zbrali za Filozofsko fakulteto, vodil pa jih je profesor s FDV-ja in znani anarhist Kurnik. Ti so povsem v nasprotju z zakonodajo krenili po ulicah Ljubljane in namenoma prišli pred parlament pred študenti. Prav oni so tisti, ki so začeli prvi metati granitne kocke v parlament, seveda pa so se jim kasneje pridružili tudi dijaki in študentje.

Toda opisovanje tega dogodka ni namen mojega današnjega pisanja. S časovne distance skoraj sedmih let želim osvetliti policijske, tožilske in sodne postopke, sanacijo škode ter seveda sistemske ukrepe države, da se kaj takega ne bi več ponovilo. Podatke o policijskih, tožilskih in sodnih postopkih bom črpal iz dokumenta 00104-61/2017/5 z dne 08. 03. 2017 (odgovor na moje poslansko vprašanje).

Policija
Policija je zoper 17 mladoletnih kršiteljev podala obdolžilni predlog zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru in Zakona o javnih zbiranjih, 21 kršiteljem pa je izdala plačilni nalog. Policija je obravnavala 38 oseb, od tega 17 mladoletnih oseb ter eno pravno osebo. Policija je pridržala 31 oseb, od tega je bilo 15 mladoletnih. Poleg tega je policija zoper 32 oseb podala kazenske ovadbe na pristojna državna tožilstva.

Tožilstvo
Tožilski podatki se ne skladajo s policijskimi, saj je metodologija evidentiranja kaznivih dejanj različna. Tožilstvo tako poroča, da so v zvezi z omenjenimi demonstracijami prejeli eno samo kazensko ovadbo zoper 32 oseb. Tožilstvo je zoper osem mladoletnih oseb zahtevalo uvedbo pripravljalnega postopka zaradi kaznivega dejanja sodelovanja v skupini, ki uradni osebi prepreči uradno dejanje. V primeru 17 polnoletnih osumljencev kaznivih dejanj je tožilstvo vložilo obtožne predloge.

Goran Klemenčič (Foto: epa).

Sodstvo
Sodišča so trem mladoletnikom izrekla ukrep nadzora socialnega varstva in 15 ur dela v korist humanitarnih organizacij, zoper ostale mladoletne osumljence pa so ustavila postopke zakaj, ni znano. Kar pa zadeva 17 polnoletnih osumljencev storitev kaznivih dejanj, je sodišče vsem izreklo pogojno kazen zapora petih mesecev s preiskusno dobo treh let. Le trije izmed njih so se pritožili, eden med njimi je bil nato oproščen, drugima dvema pa sta bili izrečeni nekoliko nižji kazni.

Škoda
Že leta 2010 je bilo ugotovljeno, da je na stavbi parlamenta nastalo za 27.000 evrov škode. Napovedano je bilo, da bo škodo poravnala zavarovalnica, v kolikor pa bi bila večja od zavarovalnega kritja, bo škoda iztožena od organizatorjev. Podatkov o tožbah organizatorjev ni bilo zaslediti, zato lahko sklepamo, da je škodo poravnala zavarovalnica.

Foto: STA

Sistemski ukrepi države
Policija je takrat trdila, da so opravili vse z zakoni predpisane naloge in da strokovnih napak ni bilo. No, to seveda ni res. Že v razpravah v parlamentu se je pokazalo, da policija sploh ni zaznala in ločila uradnih demonstrantov od tistih, ki niso imeli dovoljenja za demonstracije. Upam, da so to priznali sami sebi in da takih napak ne bo več. Nadalje je nastalo vprašanje, zakaj policija ni zaprla celotne Šubičeve ulice in zakaj ni postavila ograj tako daleč od poslopja parlamenta, da metanje granitnih kock ne bi bilo mogoče. Tu se je izkazalo, da je imela policija prav, prostor pred parlamentom je v zasebni lasti (ne vem, ali je še ali ne) in posegi policije na taka območja brez dovoljenja MO Ljubljana in lastnikov niso bili mogoči. Danes je to na sistemski ravni urejeno s spremembo zakona tako, da policija lahko postavi ograjo na taki razdalji in tam, kjer meni, da bo učinkovito varovala objekt. Seveda je nastalo tudi vprašanje primernosti granitnih kock, položenih po tleh pred tako pomembnim objektom. Tudi ta zadeva je danes kolikor toliko sanirana, saj izruvanje granitnih kock na tako lahek način kot leta 2010 ni več mogoče.

Sklepno
Kakorkoli smo leta 2010 ali nekaj za tem imeli občutek, da se iz tega nismo naučili nič in da se kaj takega lahko ponovi kadarkoli, pa postopki policije, tožilstva in tokrat tudi sodstva kažejo, da so bile naloge opravljene. Popravljena je bila tudi zakonodaja, ki policiji omogoča učinkovitejše ukrepe, celo granitne kocke so sedaj zabetonirane in je manj možnosti za njihovo izruvanje. Zdi se, da smo se nekaj naučili in da je danes manj možnosti, da se kaj takega ponovi.

Vinko Gorenak

 • Anton

  Volilci ZL….,

 • Tetka iz ozadja

  Lepo je biti antijanšist

  • soc

   Lepše je imeti zdravo pamet. A očitno veliko teže.

  • Franc Šink

   A te moti njegova politika, ali on osebno?

 • Viktorh

  Še pomnite, tovariši?

  • Franc Šink

   Se raje ne spominjam.

 • Demokrat

  Dajte povedati od kje marmor na tej stavbi.

  • Franc Šink

   Povej ti mi ne vemo Vsaj jaz ne.

 • Gru

  Opa Vinko si mal spremenu zgodbo ;) Katja Šoba je vodila protest in nascuvala studente v agresijo. Ko se je zacela pa je spizdila stran. Za nagrado je dobila SDS clanstvo ;)

  • domovina mili dom

   Pozabi. Katja Šoba je nekaj ulic vstran imela šov. Metalci jajc in kock so bili infiltrirani falirani študenti FDV, ki so potem gladko opravili izpite, nekateri diplome. Za fakulteto zadaj so čakali na povelje za napad. Molči, če ne veš.

   • Gru

    Kj pa ce bi ti pozabil in molcal, sm bil tam in vidu na lastne oci kako je spodbujala nasilje. Pa nism faliran student FDV-ja!

    • domovina mili dom

     Moje videnje je potrdil:
     “Požareport pa poroča, da naj bi bil na čelu levičarskih skupin docent na ljubljanski fakulteti za družbene vede (FDV) Andrej Kurnik”.
     Če tega ne verjameš, si bil sam v tej skupini.

     • janez27

      Ja, na čelu je že bil Kurnik, ampak niso metali kock. Bil sem tam in ne v tej skupini, spomnem se kako me je živcirala laž na Požarreportu že takrat, pa ne ker bi do Kurnikovih gojil posebne simpatije, ampak ker so se ŠOU smrduhi s Šobo na čelu tako gladko izvlekli. O čemu govoriš? Kakih par ulic stran? Šoba je imela govor pred parlamentom in stala je tam, ko se je vse začelo. To da se neke raztrgance iz metelkove, ko mislijo, da bodo spremenili svet s svojimi transparenti, krivi za vse skupaj je precenjevanje njihovih sposobnosti. Kamne so metali dijaki, ki so bili pijani in ki jih je v Ljubljano pripeljal ŠOU in jih naredu jezne. Samo eni ste pripravljeni verjet vsake pravljice, da bi lahko okrivili svoje ideološke nasprotnike, medtem pa vam liki kot je Šoba, ki je takrat še kolebala a se bo raje pridružila Zaresu ali SDSu, za kar so vedele obe strani, ki so jo vabile v stranke, po vaše pravi biser

     • domovina mili dom

      Pravljice niso za vsakogar enake. Veruj v tiste, ki ti odgovarjajo. Tako boš srečen do konca dni.
      Ne morem ti pomagati, če tvoje oči, tvoj sluh drugače dojema dogodke.

     • janez27

      Daj ne seri, tebe ni bilo niti blizu in ti pač ali grejo eni ljudje toliko na živce, da ti dol visi če govoriš izmišljotine ali pa si še dodatno plačan za to. Hočeš ustavit postopače in uničevalce države? Potem se nehaj obnašat kot oni. Dejstvo je, da je zaradi te pravljice neka precej pokvarjena oseba prosperirala. Ja, je lažje sovražit ene raztrgance kot eno uglajeno dobro babo ane? Tudi če je mrhovinarka… Pojdi drugič po boljše napotke k svojim gospodarjem (so to zdaj tele iz Orbanovega kroga?), da ne bo izpadlo kot da si izmišljuješ sproti po nareku

     • domovina mili dom

      No ti je le uspelo nekaj skup zmetati. Sem te opazoval kako se matraš. Pa si si skicirko moral sposoditi v Murglah. No pa je šlo.

     • janez27

      Pa ti res ni nikoli neprijetno, ker opravljaš tako delo? Mislim, a je stvar vere al sam čisti cinizem?

     • domovina mili dom

      Ne, odkar so leta 91 prišli nazaj na oblast komunisti, sem nehal verovati v boga.
      Zdaj še verujem samo v jankoviča.

     • janez27

      Ne, saj ne rečem, res so si vzeli državo, samo kako točno je pa to kar ta stran dela s potvarjanjem dejstev boljše – a se ti zdi, da po temu, ko se bojuješ z lažmi, da lahko potem kadarkoli zmaga resnica? Da stran v katere lastništvo so vstopili ljudje iz Orbanovega kroga, skratka, legla ultrakorupcije, nam bo pa kaj, vrnila državo?

     • domovina mili dom

      Glej tako zadeve izgledajo. Ko razkrivaš laži, prihaja resnica na dan.
      Zakaj misliš, da so novinarji Dela obmolknili v aferi Panama. Njihov šef in ostali pajdaši so na spisku. Zakaj se ne more razkriti NLB korupcija, ker to preprečuje ena sodnica, ki simpatizira z…To so stvari o katerih je vredno razmišljati. Zakaj ministrica za zdravje ne polovi mafijozotov, ki letno 200 mio pokradejo, ampak bo dodatno od naroda vzela denar, da bo mafija še dodala 200 mio v svoj žep.
      Še bi našteval, pa bo za danes dovolj.
      Državo si bomo pa vrnili nazaj pošteni ljudje. Upam, da si med njimi.

     • janez27

      Z vsem se strinjam, dodal bi samo še: zakaj je v lastniško strukturo medija, ki ga je zaštartal SDS vstopila ekipa madžarskih mogotcev, ki ima tesne veze z Orbanovim FIdezsom, ki je globalno znan po koruptivnih aferah, delanju zmeraj bolj avtoritarne države, zelo slabem odnosu do Slovencev na Madžarskem in celo katerega krog podpornikov vsebuje veliko ljudi, ki pravijo, da Prekmurje ne bi nikoli smelo biti Slovensko… To je vprašanje, ki je v isti ligi kot so ta, ki si jih ti postavil in s katerimi se strinjam. Ja, tranzicijska levica se še vedno masti z našo državo, samo odgovor ne more biti to, da odpremo vrata enako ali bolj zajebanim pizdunom

     • domovina mili dom

      Pozabil si omeniti še lastnika Mladine, ki je v Italiji in je povezan z udbomafijsko združbo, ki obvladuje krajo denarja iz zdravstvene blagajne. Si kar na dobri poti razmišljanja.

     • janez27

      Dobro poznam zgodbo Saftija in KB1909, Repovževega prevzema, žilnih opornic (ali mnogo drugih poslov pred tem), itd. Pravzaprav berem tako Mladino kot Reporterja, Finance ali Novo24 ter skušam izluščit zrna resnice iz vsega, z veliko truda sicer, ker je vse tako usrano. To, da imajo drugi mediji svoje barone za sabo pa seveda Nove24 ne odreši prav ničesar.

     • domovina mili dom

      Prav si se odločil, da prebereš več različnih čtiv.Tako seveda veš, da je slovenščina bogat jezik in se da lepo oblikovati isto misel z dvojnim pomenom. npr.
      Ustreliti, ne izpustiti. Ali
      Ustreliti ne, izpustiti.

     • janez27

      Na Madžarskem se kar precej spoznajo na take trike, stari partijski prijemi iz Moskve, danes sežejo vse tja do Washingtona in raznoraznih strank evropske nove desnice. Ali pa takih, ki imajo željo po stopanju v korak s časom

     • domovina mili dom

      Verjetno si se zmotil pri pisanju. “Stari partijski prijemi iz moskve” ne gredo skupaj z desnico. Verjetno si mislil na levico.

     • janez27

      Mislim na tisto desnico, ki se je šolala v državah Varšavskega pakta. Npr. Putin in njegova banda iz KGBja, ki danes izdatno podpirajo tako Orbana kot Le Penovo in velik del evropskih evroskeptičnih strank, nekatere skrajno leve, večinoma pa sicer desno populistične. Seveda niso samo partijski triki, so tudi taki moderno marketinški bolj zahodnega izvora, ampak na vzhodu so to znali kombinirat in ponest v nove višave.

   • karpelec

    …pa še plačano so dobiliv in to kar dobro, da so od zadovoljstva izjavljali, da dobijo več kot na borzi.

  • Vera

   Katja Šoba ni bila prava članica stranke SDS , temveč podtaknjenka , saj je njena tašča bila na povsem drugem bregu . Ime tiste tovarišice se več ne spomnim, bila pa je ministrica iz vrst SD-ja .

   • Vera

    Krebs se je pisala tov. ki je izjavila, da jo je Katja Šoba naredila za ” babico “. Njen sinek pa ni bil nič kriv ?

    • primsek

     funkcionarstvo

 • tarantela

  Pomembna in čist frišna novica, ni kej!

  • soc

   Očitno dovolj pomembna, da pritegne udeležbo dežurnih SKOJ-evcev.

   • Karmen

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • sopomenka

    Lepo je, da je portal poročal o krasnem kapitalističnem raju Haiti

 • Aton

  Metanje granitnih kock je poskus umora.

  • RATATA

   Dokaži.

   • Aton

    Oglasi se kaj, da ti vržem eno v glavo. V najboljšem slučaju boš razumel!

    • RATATA

     A granitno kocko? Jih imam celo jumbo vrečo pripravljenih. Če bo slučajno desna revolucija za spremembo.

 • RATATA

  Takrat je steklar Kresal razsute šajbe menjal.

  • Dragan Krstič

   To je stric od kresalke, fotr naj bi bil arhitekt.

  • Dragan Krstič

   A kaj veš če je kresalkina mat še v arestu ko je bila obtožena goljufije. No ja mislm na haus arest
   mogoče od moža ker ta familija pa ne more bit obtožena. Je preveč “naša”.

   • RATATA

    Vem ne, sem pa (tudi jaz) ziher, da je poskrbljeno zanjo, saj ji že takrat, ko so jo nekaj po tv vlačil, nihče ni postavil pravega vprašanja, kar me vedno moti.

 • Franc Šink

  Naj oblast poskrbi za stanje ko revolt ne bo več potreben.Prebivalstvo in kocke bodo potem imeli mir.

 • domovina mili dom

  Rdečim komandantom odgovarja to lutkovno gledališče, drugače bi dali ukaz za frontalni napad z vodenimi kockastimi izstrelki cesta- parlament.

 • Miha

  Usklajena akcija s strani CK KPS za rušenje legalno izvoljene oblasti.
  Drugi del napada se je izvršil prek KPK z obtožbami brez dokazov.
  Tretji del napada je razpad koalicije zaradi zahtev Viranta po odhodu DL iz koalicije ( kljub opozorilom znotraj stranke, da ni dokazov )
  Četrti del napada javni mediji, ki ne poročajo o dejstvih in dokazih, ampak lažnih novicah in mnenjih, ki jih prodajajo kot dejstva.
  Nagrada dobro plačana delovna mesta v javnem sektorju.
  Častijo davkoplačevalci Slovenije.

  • primsek

   CK KPS se je medteem preselil na Trstenjakovo in na NOvo 24 tv, tam so najbolj okoreli komunajzarski kadri

 • totex39

  Tako divjanje so lahko takrat oprizorili fanatični anarhistični plačani študentje FF in FDV, ki o politiki in gospodarstvu niso imeli pojma in jo še danes nimajo.

 • if

  Stanje slovenskega parlamenta in realnost slovenskega vsakdanjika, oboje zaradi slovenskega levičarskega ektremizma, asociirata v čas Kristalne noči (Kristallnacht), na drugi takratni parlament in pripadajoči vsakdanjik.

 • MladiLiberalec

  Se spomnim ko mi je takrat eden mal starejsi razlagal kako so vsi politiki zanic samo za Pahorja pa je dober noz. :D
  Cist se je enim strgal. Sam do tega mladino ponavad skrajno desne al pa skrajno leve ideje pripeljejo. Liberalci smo bolj zmerni pri takih receh.

  • domovina mili dom

   Vprašam te. Ali podpiraš prosti pretok kapitala in prosto prodajo državnih skorumpiranih firm na prostem trgu. Pa ti povem če si liberalec.

   • MladiLiberalec

    Ekonomska svoboda ni edino merilo. Ampak podpiram ja da se po dobri predpripravi te firme proda. Sem pa tud za to da skladi socialnega zavarovanja lahko ohranijo lastninske deleze v teh podjetjih. Ker clovekove pravice so vezane tud na socialno drzavo.

    • domovina mili dom

     Nisi liberalec, ker mešaš državo v firme. Sociala ni država, ampak zdrava ekonomija, seveda zdrava je samo privat, ki z davki, seveda pametnimi, brez zajedavskega JS/JU, financira socialne transfere. Tako, da še nekaj ostane za partizane.
     Točno drži rek:
     “Če ne bomo podpirali bogatašev, ne bo nikogar več, ki bi pomagal revežem”.

     • MladiLiberalec

      Ekonomija se giblje v krogu boom and bust clovekove pravice pa se tako najbolje scitijo kot pravim.

 • Aron

  Protesti delujejo, pa četudi šele potem, ko v hram ‘delanja-se-norca-iz’ demokracije prileti kakšna kocka.

  • MladiLiberalec

   Ja dosegli so pa studenti vedno svoje do zdaj se strinjam. Sam to leta 2010 je blo res mal na ravni ki ni bla dostojna vec za liberalno Slovenijo.

   • b323130

    Kolega, vidim, da se še kar javljaš. Kje so torej informacije o 6000 pobitih Nemcih med vojno?

    • MladiLiberalec

     Ne bos dobu ze ves zakaj. Stevilka petsto ki si jo ti dal je bla pa presezena sam v zadnjih bojih za Trst.

     • b323130

      No, Trst pač ni slovenski, jaz sem pa dal statistiko za Slovenijo. Me pa zanima ta tržaška bitka, zato te prosim za link, kjer si lahko ogledam te žrtve, ker prvi linki na googlu ne dajo nobenih pametnih podatkov.

      Jaz ne trdim sveto, da je bilo samo 500 žrtev, ampak do toliko sem uspel priti preko podatkov, ki sem jih imel na voljo, in toliko sem prebral tudi v drugih virih. Kot sem dejal, sem pripravljen spremeniti mnenje, ampak tebi zaenkrat manjka še 5800 nemških žrtev (vojaških) na slovenskih tleh, oz. ti manjka pridet do 500.

      No, pa Trsta niso napadli samo slovenski vojaki, ane? Je prišla armada iz juga.

     • MladiLiberalec

      Ne to stevilo 6000 so zrtve nemskega okupatorja v Sloveniji. Ne sam tistih Nemcev ki so padli samostojno v bojih s slovenskimi partizani ampak tudi v skupnih operacijah slov partizanov s hrvaskimi partizani jugoslovansko armado iz juga ali z zavezniki. Moj katehet ki je bil tudi clan lokalne ZB nam je veckrat povedal kako so med zadnjo ofenzivo v nasi partizanski vasi naredili Nemci stab v eni hisi folk pa vrgli ven. Partizani so to hitro javili Anglezem in so jih zbombal. Deset mrtvih Nemcev vsaj je blo. Sam primer da razumes kaj vse se steje. Trst se tud steje not ker so ga steli za slov narodno ozemlje. Pa tud drgac so operacije za osvoboditev Trsta vkljucevale boje na ozemlju danasnje Slovenije recimo bitka za preboj fronte v Sezani kjer je padlo 70 nemcev.

     • b323130

      Daj link, da si pogledam situacijo v Trstu.

      Zanimajo me še ostale junaške bitke. Opevana bitka v Dražgošah – 26 padlih Nemcev? Katere so še podobne bitke, kjer je število višje, da se približamo 6000 žrtvah nemškega vojnega osebja v Sloveniji.

     • MladiLiberalec

      Ja ne morem ti dat linka. Pa se doma nisem

     • b323130

      Ok, ni panike. Če kdaj dobiš kaj pametnega, mi pa sporoči.

      V resnici bi rad videl, da je tako, kot ti praviš, in ne tako, kot jaz v tem momentu mislim, da je.

     • b323130
 • goldhorn

  Kako lahko anarhist Kurnik sploh lahko predava na fakulteti?!?!?!

  • primsek

   Anarhizem ni kazniv. Fašizem pa je; kako je lahko na prostosti redakcija Nove 24tv, ki tako očitno potvarja dejstva in pozablja, da so kocke na parlament metali njeni pod vodstvom Katje Šoba

 • janez27

  Gospod Gorenak pozabi omeniti naslednje: koliko t.i. anarhistov je bilo dejansko ovadenih zaradi metanja kock – torej bolj kot ne noben. Takrat sem stal zraven na trgu in cela kolobocija je bila bolj povezana s podpihovanjem takratnega vodstva študentske organizacije, katere takratna predsednica Katja Šoba je kasneje kandidirala na listi SDS, kakor s par anarhisti, ki so mimogrede takrat protestirali tako proti zakonu kot proti študentskim servisom, skratka, tudi proti študentski organizaciji, ki je protest organizirala. Teh anarhistov je bilo zanemarljivo število, za razliko od trum pijanih srednješolcev, ki jim je študentska organizacija častila pot v Ljubljano iz različnih koncev Slovenije in jim natrosila kako bo zakon slab za njih in kako država napada mlade, ker bi sprejem zakona udaril predvsem po servisih, ki so del mafijskega rajona študentske organizacije. Kock niso začeli metat zaradi nikogaršnjega načrta, temveč je ŠOSu zadeva ušla izpod nadzora in nedvomno nosi objektivno odgovornost.

 • Anton

  vseSlovenske spontane vstaje my ass

  sarkazem press

 • domovina mili dom

  Vse to je en velik smrad v tej zamočvirjeni megleni Vučitrnovi Palanki. Trenutni vladajoči garnituri se prilega tale aforizem:
  “Imam čisto vest, sploh je ne uporabljam”.

 • Shalalabayzer

  Taiste granitne kocke, ki so sedaj tako dobro zabetonirane, bodo ob slabem vzdrževanju spet prikladno orodje za balistično metanje.

 • cosmosjasnovidec

  Reply::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Ker mi je iz podprincipa ukvarjati se z temi levaškimi toplovodarji vsakim posebaj napišem kar za vse skupaj.
  Zanimivo kako so se ob istem času spet pojavili tukaj zgoraj izprijeni buziči,pedofili porivalci domačih živali predvsem Baričevičevih psov “jože košir,fogglof tunpek” ter izprijeni ciganski posiljevalec upokojenih žensk nagravžni “argentinec” kateri je pravkar bil izpuščen iz zapora zaradi posilstev.
  Prisoten pa ni njihov cigan pedofil “abouttown”,ker so ga celo noč spolno obdelovali in mu razčesali anus.

  • Hun

   ostareli devičnik se napihuje

 • primsek

  Kocke so letele na parlament le v času dijaške vstaje, ki je potekala pod vodstvom Katje Šoba, funkcionarke SDS. Naslov članka je v stilu laži iz debelega črevesa, ki jih iz debelega črevesa izstiska Gorenak Piškotek

 • MEFISTO

  Do katerega leta je normalen človek še lahko mladi liberalec?

  Ali se “liberalci” ne postarajo?

  • MladiLiberalec

   Nimam se sivih las ce to to skrbi. Sem crn frizer je zadnjic reku da mam cigansko kri ko mi je delal cupco. Vcasih se pa na blond pobarvam ker sem bolj flameboyant osebnost. Zadovoljn?

 • cosmosjasnovidec

  Danes sem spet dobil pritožbe za kozojebca katerega moram prebutati,ko ga dobim v roke “foglofega tunpeka” kateri se je klatil po parlamentu zjutraj pa pokozlal celo stopnišče,ko je skrokan od celonočne orgije pri Cmerotu in tovarišu komunajzerju “kurčanu” zapuščal parlament hodeč na široko kot krastača.
  Varnostna kamera je posnela kako ga je Cmeravec obdeloval v rit med tem,ko ga je fafal “kurčanu” kateremu se verjetno več ne dvigne.

 • Franc Popndekl

  Kaj.., sedem let je že??? Mater, kako čas hiti! Potrebna je repriza….

 • Ja, takrat so študenti demonstrirali, ko jim ni nič falilo, zdaj pa bežijo v tujino.
  To pametnemu vse pove, če hoče prav mislit zakaj so bile tiste demonstracije in kdo jih je vodil.

 • Pezde

  Meni je samo žal, da niso kocke letele v glave levih poslancev namesto v šipe, ki smo jih morali potem vsi plačati. Če bi poslance kje fentali, bi bilo to par jurjev po glavi za pogreb in fertik.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!