Sedlarjeva rada brska po osebnih podatkih znanih oseb. Štefanec jezen, ker je vohljala tudi za njim?

Foto: STA

Ker je članica senata KPK Alma Sedlar brskala po strogo osebnih podatkih, jo je predsednik Štefanec prijavil informacijskemu pooblaščencu. S tem se nadaljuje spopad obeh članov senata okrog vloge KPK. Štefanec je še vedno prepričan, da KPK ni brezzobi tiger.

Štefanec je na novinarski konferenci odgovoril na medijska namigovanja Sedlarjeve, da ji ne omogoča vpogleda v vse informacije. Štefanec na to odgovarja, da navedbe ne držijo in da je njegova namestnica na KPK intenzivno pregledovala vse vrste dokumentov, “med drugim tudi strogo osebne, ki so sicer varovani.” Ker je zaznal sum kršenja določb o osebnih podatkih, je v ponedeljek podal prijavo informacijskemu pooblaščencu in hkrati tudi vso dokumentacijo.

Vpogledala v 2318 dokumentov
V času od 1. 1. do 12. 10. 2015 je namestnica Sedlarjeva po podatkih Štefaneca vpogledala v 2318 dokumentov. “V tem času smo imeli 24 sej senata KPK, ki so se vsebinsko pokrivale le z 245 zadevami. Vpogledov je bilo pa 10 x več, kar potrjuje, da ni pregledovala samo teh zadev.

Kar pa je Štefaneca posebej zaskrbelo, je bilo dejstvo, da je namestnica vpogledovala v osebne podatke uslužbencev komisije in znanih oseb, ki so varovani osebni podatki.

Informacijska pooblaščenka potrdila prijavo
Iz pisarne informacijske pooblaščenke Mojce Prelesnik pa so sporočili, da so prejeli prijavo v elektronski in fizični obliki ter jo dodelili državnemu nadzorniku za varstvo osebnih podatkov. O zaključku postopka še ne morejo govoriti, saj zadevo šele preučujejo.

M. P.

 

 

  • pravapot

    u010ce povzamem besede KPK u0160tevanca, da je brskala po zaupnih osebnih podatkih posameznikov.nKako lahko posamezni novinarji, njeni prijatelji in stanovski kolegi, pridejo do zaupnih osebnih podatkov? u010cisto enostavno: dobijo jih od Alme Sedlar!

  • rak.stari

    Vse te dosedanje komisije bi jaz poimenoval v komisije za onemogou010danje posameznih nezau017eelenih politikov. Naknadne nagrade za njihovo “uspeu0161no opravljeno delo” pa so bogate.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!