Sindikat delavcev migrantov: Nesramni referenti na davčnih uradih nas zasmehujejo in kršijo zakonodajo!

Foto: STA.

Sindikat delavcev migrantov se je po zadnjih pogovorih na Ministrstvu za finance RS odločil, da na svojo roko preveri, kako so zaposleni na finančnih uradih seznanjeni z določbami Zakona o dohodnini in Zakona o davčnem postopku glede obdavčevanja dohodkov iz tujine. Na SDSM so se po besedah njihovega predsednika Maria Fekonje za ta korak odločili zato, ker so navodila za pravilno davčno napoved dohodkov iz tujine, ki jih njihovi člani dobijo s strani referentov na različnih davčnih upravah, med seboj nasprotujoča, v nekaterih primerih pa celo kršijo slovensko zakonodajo.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v Sindikatu delavcev migrantov Slovenije, na nekatera najbolj pereča vprašanja niso dobili odgovora niti s strani Ministrstva za finance. Zato so se odločili za radikalnejše poteze in bodo v okviru SDSM po Sloveniji obiskovali davčne urade in povpraševali po informacijah, ki so za njih pomembne in se dotikajo predvsem aktualnih tem. Kot so sporočili, bodo urade obiskovali brez predhodnega obvestila, torej nenapovedano, prav tako ne bo vnaprej znano, kateri urad bodo obiskali.

Na seznamu njihovih obiskov se bodo sicer najpogosteje znašli finančni uradi, prav tako centri za socialno delo in zavodi za zaposlovanje. V SDSM so prvi obisk finančnega urada napovedali že za prihajajoči ponedeljek. Bo pa lokacija očitno za zdaj ostala znana le ožjemu vodstvu.

Na finančnih uradih do delavcev migrantov zelo nekorektni
Kot je povedal Mario Fekonja“… so glede na odzive s terena na nekaterih finančnih uradih do delavcev migrantov zelo nekorektni. Na konkretna vprašanja o postopku referenti delavcem migrantom ne dajo konkretnega odgovora, temveč jih zasmehljivo napotijo na prebiranje Uradnega lista, odpiranje varčevalnega računa za plačilo dohodnine ter zavračajo informativne izračune doplačila dohodnine, ki bi delavca migranta pripravil na prihajajočo situacijo.”

Pravila in zakone si od urada do urada razlagajo različno. Nekateri dnevnice lahko vpisujejo, drugi spet ne. Po besedah Fekonje je to še več razlogov, zaradi katerih se bodo oglašali na uradih. Predvsem pa bodo delavci migranti iz prve roke dobili odgovore, ki jih zanimajo.

Sindikalisti se s sekretarjem Tilnom Božičem redno srečujejo, nazadnje so pogovori potekali v prostorih Ministrstva za finance 15. 5. 2017, a niso našli skupnega jezika in so odšli razočarani ter jezni. Sekretar jim je dal namreč jasno vedeti, da se z obdavčevanjem dohodka iz tujine, vsaj v noveli Zakona o dohodnini, ki je v pripravi, ne mislijo ukvarjati. Fekonjo čudi, da sekretar na ministrstvu ne pozna tako splošnih odgovorov, zato meni, da gre za zahrbtno dogovarjanje in prilagajanje.

T. F.

 • Slovenec 33

  Spet se vidi, da v nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in da je tudi v Sloveniji tako.
  Ker so vse veje oblasti v rokah okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda, je tak odnos do davkoplačevalcev pričakovan, ker je glavni cilj oblasti zatiranje in ropanje slovenskega življa.

 • Janez

  Dobra tema !
  JAZ PLAČAM VSE DAVKE, KI SREM JIH DOLŽAN PLAČATI DRŽAVI R. SLO – KOREKTNO !
  Kako pa je z ljudmi,
  Ki imajo del njih !
  premoženja in dohodkov – tudi izven R. SLO – JE PA? P R O B L E M ? Verjjetno. L.r. Janez KOMENDA

 • SALZ

  Bolje vse prodati in iti v tujino kot pa slovenski državi dati še kakšen cent.

  • Vera

   To bi ravno sedanji oblastniki radi, da mi odidemo iz svoje zemlje, ter naredimo prostor za tujce . Jok odpade !

  • domovina mili dom

   Samo komunajzarji naj prodajo in se poberejo. Slovenci kremeniti pa ustvarimo državo po lastni podobi in želji.

 • Franc Šink

  Jaz osebno sem pobegnil čez zeleno mejo.
  Bil sem lažje ranjen v rame.
  Pošteno sem služil svoj denar.
  Plačal sem davek(in ga še plačam državi ki mi je omogočila delo in izobrazbo).
  Ali naj sedaj podpiram to zblojeno državo ?!

 • Steiermark

  Jugokomunajzarska okupatorska oblast, ki nam kljubtemu, da nam ukazujejo tisti, ki jim samostojna in svobodna Slovenija, nikoli ni bila njihova intimna opcija ter se s tem še danes ne strinjajo, namesto da bi Boga zahvalili, da so vsi ti ljudje dobili v Avstriji delo, ki jim ga ta drhal nemore in noče nuditi, raje zalagajo z denarjem tuje korporacije, ki jih bodo potem vračali v Slovenijo, kjer bodo deležni minimalnih plač in šikaniranja, po sistemu, kot ga poznamo….. Ti delavci v tujini – migranti, si denar zaslužijo s poštenim delom, zraven pa hočejo z veliko žlico zajemati tile jugoćefurski oblastniki…..Na njihovem mestu, bi se, tudi če ne gre drugače, samo prijavila na naslovu v tujini, tukaj v tej bedi bi pa takoj odpovedala rezidenco, tudi fiskalno!

 • Poštenje velja

  Vzemite vile pa gasa.
  Gnoj je treba skidat z uradov.

 • montyamp
  • Mario Fekonja

   Kdo ima svojo stranko?

 • montyamp

  Štajerska , anschluss nazaj k Avstriji , kot je bilo nekoč !!!
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU

  • domovina mili dom

   Na Trojanah meja. Tam v močvirju pa kar naj tekajo ob žici spominov.

 • domovina mili dom

  Prvo, dajte zbrisat komunistično pest z vaših plakatov.
  Drugo, volitve vabijo. Izkušnje s tako vlado vam dajo iztočnico koga voliti.
  Ne padajte na finte, kajti levičarski kameleoni so zviti.

 • Novakec1

  Kaj jim pa morete morete če so vesel…..

 • Olga

  Dragi delavci migranti! Volite desnico, da naredi v Sloveniji red!

 • Jovan

  Jas sam tud delavec in migrant pa bi rat vedel kako se uclanim pri vam? meni tud Bosna jemle denar pa ga nocem dat. pomagajte

  • Janez

   Nova
   Maska klovna in klošarja Tunnka.? Najbrž.
   Brezposeln je, pa mu je dolgčas. In piše sem. “Gubidane” Tunnek pač. L.r. Janez KOMENDA

  • Mario Fekonja
 • drzavljanslo

  Delavci migranti naj se vprašaja kako vestno hodijo na volitve in koga so 25 let volili.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!