Sistemska kristjanofobija: Je slovensko pravosodje legaliziralo zažiganje križev?

Foto: iStock

Podjetje Lidl je v svojih reklamnih prospektih ob uporabi fotografij cerkva izbrisalo križe, ki stojijo na vrhu streh. Menda zato, da ne bi žalil ateistov in muslimanov. Na pritisk javnosti in voditeljev nekaterih držav, npr. Češke, so se že opravičili in popravili prospekte. Od slovenske vlade seveda ni bilo nobenega odziva na to kristjanofobno ravnanje. Ta afera ponovno odpira vprašanja, s katerimi smo se v Sloveniji že srečevali.

Maja leta 2012 smo bili v Sloveniji priče drugemu zažigu križa v Strunjanu. Omenjeno dejanje samozvanih umetnikov je naletelo na velik negativni odziv javnosti. Številni državljani so poslali naznanitve suma kaznivega dejanja verske nestrpnosti po 297. členu Kazenskega zakonika, tožilstvo pa je aprila 2013 odločilo, da v Sloveniji zažiganje križev ni kaznivo dejanje. Ali to pomeni, da je zažiganje križev in izvajanje verskega nasilja dovoljeno?

Mija Papež zavrgla ovadbo v zadevi zažiga križa v Strunjanu!
Šestega aprila 2013 je Okrožno državno tožilstvo odločilo, da je kazenska ovadba v omenjeni zadevi zavržena. Mija Papež, okrožna državna tožilka, je ugotovila, da niso bili podani vsi zakonski znaki kaznivega dejanja. S svojo odločitvijo je sodišče odprlo vrata nadaljnjemu javnemu sovraštvu do kristjanov. Očitno v sodnih ustanovah obstajajo ljudje, ki ščitijo in posredno promovirajo dejanja verske nestrpnosti in sovraštva.

V letih 2012 in 2013 vedno več dejanj verskega sovraštva do kristjanov!
V letih 2012 in 2013 smo v Sloveniji beležili intenziven porast dejanj verskega sovraštva, zasmehovanja in žaljenja kristjanov. Zabeležili smo več deset najbolj očitnih dejanj kristjanofobije, diskriminacije in stigmatizacije slovenskih državljanov zaradi njihovega verskega prepričanja. Objavljamo nekaj najbolj znanih in očitnih primerov nestrpnosti, diskriminacije in stigmatizacije verujočih državljank in državljanov v Sloveniji:

6. 1. 2012: Svetlana Makarovič, slovenska pesnica, je v intervjuju za Siol.net dejala, da “je njena državljanska dolžnost, da sovraži katoliško Cerkev”.

28. 1. 2012: Časnik Dnevnik objavi nestrpen in kristjanofobičen članek novinarja Borisa Dežulovića z naslovom “Zakaj je treba sovražiti Cerkev”.

5. 4. 2012: Na Veliki četrtek je novinar Denis Avdič na radijski postaji Radio ena pripravil oddajo z naslovom “Jezus je bil pijanec”, kjer je javno zaničeval prepričanja kristjanov.

6. 4. 2012: Ljubljanski župan Zoran Jankovič ni izdal dovoljenja slovenskim katoliškim študentom, ki so želeli na Prešernovem trgu prebirati odlomke iz Svetega pisma.

16. 4. 2012: Okrožna državna tožilka Mateja Jadrič Zajec kontroverzno odloči, da so besede Svetlane Makarovič v skladu s slovensko zakonodajo. Gre za izjavo za Siol.net (6. 1. 2012): “So stvari, ki jih je treba sovražiti. Po mojem mnenju je katoliška cerkev v Sloveniji nekaj, kar moraš sovražiti. Jaz to čutim kot svojo državljansko dolžnost.”

10. 5. 2012: Domnevni umetniki so v Strunjanu zažgali tamkajšnji križ, ki so ga domačini obnovili ob letošnji 500. obletnici tamkajšnjih Marijinih prikazovanj.

28. 5. 2012: Društvo Parada ponosa izvede kristjanofobično okroglo mizo z naslovom “Kako sveta je sveta Rimokatoliška cerkev?”.

30. 5. 2012: Radio Slovenija – Val 202 – Oglašuje izstop iz Cerkve in širi neresnična kristjanofobična stališča.

1. 6. 2012: Primorske novice objavijo članek Robija Šabca z naslovom “Na hitrem vlaku v srednji vek”, v katerem širi sovražni govor proti kristjanom.

1. 6. 2012: Časnik Delo umakne sporno poimenovanje nadškofa Stresa in muftija Grabusa z besedo “fanatiki” in “fanatiki 2”.

2. 6. 2012: Kristjanofobična Parada ponosa v Ljubljani, v organizaciji radikalnih homoseksualnih organizacij, spodbuja k nestrpnosti, stigmatizaciji in stereotipizaciji katoličanov.

6. 7. 2012: Državni zbor gosti Vlada Begana, radikalnega kristjanofobičnega predstavnika Koalicije za ločitev Cerkve od države.

21. 7. 2012: Nekdanji minister Ivan Svetlik javno spodbuja predsodke do katoličanov z lažnimi trditvami, da naj bi kršili človekove pravice istospolno usmerjenih ter s tem nadgradi svoje obtožbe iz decembra 2011, da naj bi katoličani izvajali kulturno blokado države.

22. 8. 2012: Kapelica v Naklem je žrtev napada kristjanofobov.

28. 8. 2012: Časnik Delo na osnovi neresnic in manipulacij uprizori medijski atentat na kardinala Franca Rodeta, ki je značilen za diskreditacije v času najbolj totalitarnih režimov.

4. 10. 2012: Na zvoniku stolnice v Mariboru kristjanofobi kot del umetniške predstave razstavijo napis z naslovom “Nadškofija mafija”.

11. 10. 2012: Kristjanofobi onečastijo vabila na igro o blaženem Lojzetu Grozdetu s kljukastimi križi.

17. 11. 2012: Mateja Kožuh Novak, predsednica Zveze društev upokojencev Slovenija, na demonstracijah sindikatov v Ljubljani javno obtoži katoličane za odgovorne za gospodarsko krizo.

14. 12. 2012: Časnik Delo obtoži katoličane za del “radikalne desnice”, ker se zavzemajo za družino in življenje.

30. 12. 2012: Sindikat slovenske vojske, obrambe in zaščite zahteva disciplinski postopek zaradi brigadirja, ki ima pozitivno mnenje do katoliške verske skupnosti.

1. 2. 2013: Javni poziv k poboju kristjanov! V Ljubljani na Zaloški cesti so – za zdaj neznani storilci – na poslovni stavbi enega izmed diskontnih trgovcev napisali poziv k fizičnemu obračunu s kristjani.

12. 2. 2013 Mežnarija na Sv. Urhu onečaščena. Sveti Urh pri Ljubljani je bil teden pred tem prizorišče kristjanofobičnega napada. Tokrat je bila tarča mežnarija, ki je bila popisana s simbolom črne roke in napisom “Kmalu odpremo”.

6. 2. 2013: Kljukasti križ na cerkvi v Tržiču!

15. 2. 2013: Kristjanofobija v Primorskih novicah: Vlado Began iz “Društva za preganjanje katoličanov”.

19. 2. 2013: Kristjanofobija na Pop TV: Cerkev je kruto nepopustljiva do vernikov! Pop TV javno demonizira katoliško skupnost v Sloveniji.

22. 2. 2013: Papež ne sme imeti miru tudi, ko odhaja. Koordinirani medijski napad na papeža Benedikta XVI.

1. 3. 2013: V Tolminu onečaščena župnijska cerkev.

6. 3. 2013: Poziv k diskrimnatornemu kaznovanju Katoliške skupnosti

20. 3. 2013: Pop TV krivično obtožuje novega papeža.

27. 4. 2013: “Vstajniki” zasedejo Salezijanski kino Triglav na Kodeljevem v Ljubljani in ga razglasijo za njihovo last.

4. 6. 2013: Jani Möderendorfer želi prepovedati zvonjenje.

24. 6. 2013: Kristjanofobija v Državnem zboru RS: Veber prepovedal “Oče naš hlapca Jerneja”.

16. 4. 2013: Okrožno državno tožilstvo v Kopru zavrglo kazensko ovadbo v primeru zažiga križa v Strunjanu.

17. 6. 2013: Kristjanofobične neresnice Matija Graha o slovenskih katoličanih!

24kul.si

 • LEVI TELEBAJSEK

  Levičarji hočejo uničiti Slvoenijo to je dejstvo.

 • antimur

  Ko je Strelnikov s svojo izredno žaljivo fotografijo brezjanske Matere božje s podgano v naročju na svoji skopudranki do skrajnosti užalil kristjane, je veliki zlikovec v majhni embalaži Kučan, to opravičeval s tem, da so tudi nekateri cerkveni dostojanstveniki v svojih govorih žalili kučaniste. Ta baraba prav kliče po Brglezovem naravnem pravu, pa tudi potrjuje dokazom, da so za te kriminalce sovražnik številka ena kristjani in domoljubni Slovenci, ne pa kradljivci, zločinci, muslimani, pritepenci, ki so pa tako na njihovi strani.

 • Dado

  Kaj je kristjanofobija ? To je bil upravičen strah pred duhovniki, pred “predinkvizicijo” od 4 stol. naše ere dalje, ko so se zažigali stari zapisi, knjižnice, kar ni ustrezalio vodilnim v cerkvi in se je preganjalo duhovnike, ki se niso strinjali s tem početjem, predvsem pa strah pred širjenjem vere v srednjem veku, ko se je zažigalo namišljene čarovnice in ko se je krščanska vera širila z ognjem in mečem, ko se je celo odhajalo v sveto deželo pobijat v imenu boga in za boga. Danes so številni ponosni, da so potomci “preživelih” in se hvalijo s krščansko kulturo.

  • soc

   Bebce na vrvico. Zbudi se v 21. stoletju, komunistični dogmatik.

 • Gru

  Se dobr da se od leta 2013 ni dogajalo nic ;)

 • Gru

  Vse skupaj je smesno, ker govorite da vas je v Slo vec kot 75% pa mate take problene ;)

  • Cucurbita Pepo

   Na najvecji problem naletijo, ko skušajo dokazat, da njihov bog obstaja :/

   • janko

    Večkrat si omenil dokaze o obstoju Boga. Ali jih želiš videti in spoznati?

 • samotoje

  Cerkve bodo stale in zvonovi bodo zvonili, ko vseh zgoraj navedenih miniatur že zdavnaj ne bo več..So pa pomisleki pri Miji Papež:
  – ali res velja “nomen est omen”;
  – priimek tega ženščeta se bo obdržal- kakšna ironija.

 • Miha

  A po 2013 pa kao napadov na RKC ni bilo več. Kaj pa je potem narobe.

 • Janez Novak

  Kristjanofobija je dejansko sistemska. Na nek perverzen način jo podpira celo sam papež z brezpogojno podporo migrantski invaziji na Evropo. V Rimu bo kmalu več mošej kot cerkva, ampak papeža to očitno ne moti. Zakaj? Ker je globalist, zavezan globalistični agendi. Etapni cilj globalistične agende v Evropi je odprava evropskih narodov in oblikovanje anacionalnih Združenih držav Evrope/Evrabije. Evropejce je treba zamenjati z Afroaziati, ker bodo delali za manjši denar, zaradi verske sfanatiziranosti pa bodo bolj vodljivi. Islam je za zahodno vladajočo elito postal bolj primerna religija kot krščanstvo, ker ima v sebi kodo hitre ekspanzije (džihad, visoka rodnost), globalisti pa si od širjenja islama obetajo hitrejšo dosego njihovega končnega cilja, ki je Svetovna država. To bo država z enim jezikom, eno vero, eno vojsko in kar je ključno: eno valuto, ki bo zasebna last peščice banksterjev, ki prek lastništva nad dolarjem obvladujejo Zahod, radi pa bi ves svet. Ta država bo islamska teokracija, ki ji bodo navidezno vladali imami, dejansko pa banksterji.

  • Cucurbita Pepo

   Ta država je sekularna. Ne bodo ji vladali verski fanatiki, ki niso sposobni predložit enega dokaza!

   • Janez Novak

    Pepo, ti lahko govoriš, kar hočeš. Ko bodo muslimani dosegli večino v Evropi in Sloveniji, bodo oni komandirali. In to bo kmalu, saj se vsa evropska politika na čelu z izdajalcem Junckerjem in pri nas Cerajem trudi za to.

 • montyamp

  Banditi so svoje pokazali .
  Žrejo pomije Hitlerjevih potomcev in veselo pljuvajo v svojo skledo .
  Sn vam reku da so to rdeči majmuni .

 • Aron

  Nevem no, meni se vsi zgornji primeri ne zdijo sporni. Gre za svobodo govora, veliko pa je tudi diverzantskih akcij. RKC je odkrito paktirala z nacizmom, zato so vse svastike upravicene, nevem zakaj zanikati svojo zgodovino? Grozde je bil ovaduh, to je ja javno znano. Nadskofija se ukvarja s kapitalisticnimi in mafijskimi posli, tudi to je dejstvo.

  Katolicani bi sami morali opozarjati na moralne zablode svojih pastirjev, tako pa je to orozje v rokah politicnih nasprotnikov. In ne, napad na kler NI napad na vernike, ne bit take jokice, moramo se odkrito soociti z zablodami svetne Cerkve.

  • Kdo pa ti je s tem opral možgane, ko praviš – ” Grozde je bil ovaduh, to je ja javno znano.”
   Povedal mi je njegov prijatelj, zdaj je že pokojni kakšen je bil ta fant – sploh ni res, kar tveziš in kaj šele, da je to javno znano.
   Javno znano je to, kar je resnica, to kar ti trdiš pa je izmišljotina.

 • sprehajalec

  Ko tole zgoraj našteto čitaš vidiš, da gre za gonjo nad drugorazrednimi državljanji, Kristjani. Ki spominja na tisto v tretjem Rajhu nad Judi, pod levičarjem Adolfom.

  • Cucurbita Pepo

   Njihove ideje so drugorazredne. Temeljijo na veri in ne dejstvih.

   • sprehajalec

    Glavna komponenta vere je dobrota. ideje temeljijo na dobroti, v krščanstvu. V Islamu je pa drugače, pepino…

    • Cucurbita Pepo

     Čarovnice se nebi strinjale. Torej ideja da smo vsi iz Adama in Eve temelji na dobroti ?? A je tudi suženjstvo dobrota ?? Se ti zdi dobrota strašenje otrok z večnim posmrtnim trpljenjem ?? Sekularna moralna gibanja so povozila cerkev.

     • Zgornji

      NO, NOOO, TIISTA NEUMNA VEČNA POSMRTNA TRPLJENJA SO IZŠLA SAMO ZARADI NAPAČNEGA RAZUMEVANJA BIBLIJE , KER SO POMEŠALI VEČNOST PEKLA Z ČASOVNIMI OBSODBAMI !!! ! !!!

     • Zgornji , ne širi tvojega lorberstva tule, ker ne drži vode.!

     • sprehajalec

      Začniva raje pri Novi zavezi, pusti Staro. ne bova nikoli končala….

      Se ti zdi dobrota strašenje otrok z večnim posmrtnim trpljenjem ??

      Seveda je bolj moralno poučiti ga, da če bo delal pizdarije, se mu ne bo nič zgodilo. Oziroma mu zabičaš “ti” “ti”.

      Vsaka družba ima svoje metode za dajanje moralnih principov, ki delajo družbo obstojno. Ljudje so pa drugačni oziroma se skozi tisočletja spreminjajo. In metode so prilagojene pač svojemu času. le pepino je očitno enako bister in izobražen še od Jamskega pepina sem. Zato je spregledal….

      A je tudi suženjstvo dobrota ?

      Rimski suženj je imel višji standard bivanja, kot pa okoliški barbari izza meja Imperija.

      Čarovnice se nebi strinjale.

      Čarovnice so lovili ljudje sami, ne Cerkev. najdlje v Europi so jih lovili tvoji predniki po Gorjancih, da je morala intervenirati sama marija terezija in to s prisilo prepovedala.

     • Cucurbita Pepo

      “Seveda je bolj moralno poučiti ga, da če bo delal pizdarije, se mu ne bo nič zgodilo. Oziroma mu zabičaš “ti” “ti”.”
      Torej je otroku boljše groziti z večnim trpljenjem, kot pa da bi mu razložili, da imajo dejanja posledice ?
      V kakšnem kontekstu se ti zdi lastništvo nad SOČLOVEKOM moralno ??

     • sprehajalec

      Torej je otroku boljše groziti z večnim trpljenjem, kot pa da bi mu razložili, da imajo dejanja posledice ?

      najprej jih imej, pa se potem slišiva.

      V kakšnem kontekstu se ti zdi lastništvo nad SOČLOVEKOM moralno ??

      Vse te stvari so prilagojene svojemu času in obdobju. za časa velike lakote na Kitajskem pred 80 leti, so starši sami prodajali svoje otroke za pest riža. Po drugi strani so jim pa s tem zagotovili hrano, otrokom, ker bi drugače umrli. Pravim, da je treba gledati kontekst. In je najvčja napaka gledati z današnjimi očmi. Hudo narobe.

      Ker zna se zgoditi, da bodo nekoč v prihodnosti obsojali današnje ljudi, zaradi genocida nad drugimi živimi bitji (skoraj zagotovo), pa se spraševali, kako je lahko imel današnji človek v lasti hišnega ljubljenca. Si spsoben videti tako daleč naprej in ne le preslikavati današnje stanje na preteklost?

     • Cucurbita Pepo

      Torej je otroku boljše groziti z večnim trpljenjem, kot pa da bi mu razložili, da imajo dejanja posledice ?

     • sprehajalec

      Grozili so z večnim trpljenjem v preteklosti, danes tega nihče več ne počne. Se pa med levičarji valja nek mit, da se še kar počne. Lari fari.

      Vse je prilagojeno svojemu času in okoliščinam. Tudi sama beseda Pekel izhaja iz peči. Oziroma iz p(polglasnik e)k predstave bolečine, če ti je kaplja vrele smole padla na kožo. Ali poznaš koga, ki danes vzgaja otroke s predstavo bolečine vrele smole na koži? lari fari. narobe si predstavljate.

      Medtem ko je bila palica še dober učni pripomoček ne dolgo nazaj, so se pač te stvari spremenile. Vse se prilagaja stanju v družbi. Tudi danes tvoja mama verjetno kuri ne odrobi glave, ko ti kuha nedeljsko župco. Pa se vsi režite, ko nekaj časa še teka brez glave. Ali pač? Vidiš, njena stara mama je pa ravno to počela.

     • Cucurbita Pepo

      Torej pekel ne obstaja ?? Tudi nebesa ne. Posmrtno življenje žal tudi. Ni bilo velike poplave in zagotovo biblija ni napisana po požji besedi. Kura brez glave ni nič bolj smešna od kure z glavo.

     • sprehajalec

      Malo misliš da si pameten, pa dosežeš ravno nasprone učinke. Ti še nihče ni tega namignil?

      Si posodo že pomil? Ali je vse mogla spet mama?

     • Cucurbita Pepo

      Če predložiš dokaz, da bog biblije obstaja, priznam da imaš prav.

     • sprehajalec

      Če mi predložiš dokaze, da je možno potovati v času, pa ti bom verjel.

     • Cucurbita Pepo

      Potovanje je možnost v prihodnost. V preteklost pa najverjetneje ne. Poglej si Einsteinovo teorijo relativnosti.

     • sprehajalec

      Dokaz, ne teorijo. Tako kot za teoretičnega Boga hočeš ti dokaz.

      Tudi jaz toi lahko izpeljem matematično formulo o njegovem obstoju.

     • Cucurbita Pepo

      Pa jo prosim izpelji.

     • sprehajalec

      Tudi ti izpelji da boga ni….

     • Cucurbita Pepo

      Predloži dokaze da je :O Do takrat ti ne verjamem.

     • Cucurbita Pepo, vera ni znanost zato tudi dokazovati ti ni kaj.
      Lahko veruješ, ali pa ne.
      To je tvoja osebna stvar in ne posiljuj nikogar z dokazi o veri, ker te nihče ne sili k verovanju !. Do te želje moraš priti sam, ali pa ne.

     • Cucurbita Pepo

      Musliman pride do zaključka da je kreator vesolja Allah, budisti o Budi, kristjani o jezusu,… Torej vera ni zanesljiva pod do resnice.

     • janko

      Vse vere imajo ISTI imenovalec: da posmrtno življenje obstaja in da Bog obstaja!

     • Jezus pišemo tudi z veliko začetnico on ne le Alaha in Budo. Poglej kako sovražiš Jezusa, da mu niti ne napišeš pravilno njegovega imena pa je tudi za tebe trpel in sprejel strašno smrt zato, da bi bil tudi ti odrešen.

     • Cucurbita Pepo

      Jezus je za mene sprejel strašno smrt in me odrešil okoli 2000 let pred rojstvom. Okej. Vam ne verjamem.

     • Cucurbita Pepo

      Znánost (latinsko scientia − znanje) se nanaša na sistematično pridobivanje novega znanja o naravi in spoznanj, pridobljenih na ta način z obstoječim znanjem.

     • sprehajalec

      kdo koga izziva? kakšen način pa je to, kao Boga ni, če pa je pa dokaži.

      Ti dokaži, da ga ni.

     • Cucurbita Pepo

      Levičarski mit da pekel obstaja :D Oh zavedeni komunisti …

     • samotoje

      V Stalinovem kontekstu. V Titovem kontekstu. V Castrovem kontekstu. In tako dalje. Ko polpismen kmetavz, narcisoiden šlosar, zakompleksan, psihopatski malar (tega smo pozabili omeniti) odločajo o življenju in smrti milijonov ljudi. Milijonov!

   • soc

    Kurbica Pepe, na čem temelji tvoja misel? Na pridigah apostolov s FDV in FF, na besedah papeža Kučana antisvetega?

    • Cucurbita Pepo

     Na podlagi logike in razuma.

     • soc

      Ničevost poprečnega intelekta, ki mu je vse jasno – saj Hawking gotovo nisi. Blagor ti in tvoji majhnosti, da si rešen dilem o biti bivajočega. Prehod nazaj na drevesa, na katerega skupaj ciljate levaki in islamisti, te zategadelj verjetno ne bo kaj prida prizadel.

     • Cucurbita Pepo

      Nasprotje teizma je ateizem.

   • janko

    Tudi na dejstvih, dokazih, spoznanjih, izročilih, znanju…

  • janko

   Po moje pa je vzrok drugje: svet postaja vedno manjši! Vedno bolj smo izmešani skupaj ljudje vseh ver in kultur! Mislim, da trgovinam in ostalim institucijam ni potrebno poudarjati verske opredelitve.

 • Brkinc

  Križi so v Evropi kulturno (in tudi versko znamenje) po razsodbi ESČP. Ne vem pa, zakaj se omenja med trgovinami leLidl, ko pa so v Mercatorju na enakem izdelku (a drugega proizvajalca) porezali križe že davno. P av Sparu tudi. Poglejte v svoje hladilnike.

  • Zgornji

   Ups :-o

 • baubau

  Kristjani,ohranimo vero,upanje in ljubezen-potem nas Božji in Kristusov nasprotnik NIKOLI ne bo mogel premagati.

  • Zgornji

   Ja, že že, Aaaampak, Večina kristjanov mora najprej Spoznati Kdo je sploh Jezus , ker vidim da tudi tebi še ni jasno . Mir naj ti bo do Drugega Prihoda .

   • baubau

    Kdor ne pozna Jezusa =ne hodi za Njim=ni kristjan,.PIKA

    • Cucurbita Pepo

     Glede na to da ga poznaš, bi lahko predložil dokaze o njegovem obstoju in tako enkrat za vselej utišal neverne izmečke kot sem jaz.

     • sprehajalec

      Premlad si, da bi razumel verske filozofije in prispodobe. Ali pa pač domet ne dopušča.

      jezusa vsak nosi v srcu, tako je mišljena ta filozofija. In slediš dobroti v svojem srcu.

      O fizičnem obstoju se pa sprašujejo otroci v osnovni šoli….

     • Cucurbita Pepo

      “jezusa vsak nosi v srcu”. Srce ni sposobno mišljenja. Je organ za črpanje krvi. Predvsem se pa s tvojo izjavo nebi strinjala ostala verstva.

     • sprehajalec

      Zakaj bi pa kristjan v svojo filozofijo moral vgraditi druge? Naj si uredijo po svoje.

      Daj se loti česa drugega, ne muči samega sebe. Nekaj, kar boš razumel. Skakalci so bili zelo dobri danes na tekmi v Rusiji….

      Ali pa praktične življenjske stvari, kaj storiš, če ti zmanjka bencina v avtu. S tem si razbijaj glavo, morda boš uspešnejši…

     • janko

      Jaz bi pa vsakemu, ki je zainteresiran, zelo priporočil vero, saj je tako lepše, lažje živeti, tudi pomoč in blagoslov lahko dobiš od Boga, vsak dan, vedno!

     • Nata

      No, sem vas kar pogrešala. Vaše prepričanje in dobronamernost !!

     • janko

      O hvala, imam veliko dela:)) Ne me niti slučajno vikat.

     • Hun

      kater cloveski organ simbolizira ljubezn?

     • Zgornji

      Srce .

     • janko

      Ne samo ljubezen, tudi vse lastnosti človeka, njegove osebnosti…

     • Cucurbita Pepo

      Mozgani.

     • Zgornji

      Tu se gre za Energije ki delujejo v Duhovnem Srcu Duše . That’s how it’s ment .

     • resita

      Kakšne energije delujejo ? Povej !

     • janko

      To so duhovne energije, o njih vemo malo, so pa dokazane.

     • Cucurbita Pepo

      O njih ne vemo nič in niso dokazane.

     • janko

      To pa ne bo držalo…

     • Cucurbita Pepo

      Preberite si kakšen članek na wikipediji. Lahko pa dokažete “duhovno energijo” in prejmete Nobelovo nagrado.

     • janko

      Wikipedia je samo na splošno… potrebno je najti znanstvene expertize. Kje so, ne vem. Vem pa, da je to dokazano in še marsikaj, kar se ne ve in nekaj tudi ne sme vedeti. (In pa, ne prenesem vikanja).

     • Cucurbita Pepo

      Angleška wikipedija ima dosti dobrih znanstvenih člankov. Ne obstaja znanstvenik, ki je specializiran za “duhovno energijo”. Tukaj je bolje če pogledaš, kaj so ugotovili fiziki.

     • Zgornji

      Ja, bolj kot ne je tale Pepo žal Premlada Duša . Amennn !!!

     • Cucurbita Pepo

      Resnica ni odvisna od starosti osebka.

     • Zgornji

      Hja, to je vsekakor res . Povedal si pa tudi bolj malo z tem.

     • janko

      Nihče ni premlad za to! Ni treba biti šolan in ne brihten! Vsakdo lahko najde vero, resnico in jo globoko doživlja!

     • sprehajalec

      Mialim, da je v priperu Pepčka malo težje Janko in vsaka teorija odpade.

     • Zgornji

      No, saj nisi izmeček, … si pa pač ubogi zaslepljen oziroma Nepoučen brat … v kolikor nisi še zloben .

     • Cucurbita Pepo

      Zloben na podlagi česa ?

     • janko

      Beri, poučuj se, Pepo. Kdor išče, najde. Smo v času informacijske dobe! Zapisano je : “Rad se da spoznati vsakomur, ki ga išče.”

     • baubau

      za začetek odpri oči-pa še ušesa si umij….

    • Zgornji

     Heh, ja, to je že res , … ampak , tudi naš brat Savel je hodil za njim, pa ga ni poznal vse dokler ga ni Spoznal … ;-)

  • janko

   Res je. Pa ne le to, tudi obvarovani bomo! (Gl: Medžugorje).

 • Zgornji

  MAAA, TA SLOVENSKI MRTEV NAROD BOLJ MALO BRIGA ZA DUHOVNI NAPREDEK , … ZATO PA BO ZELO KMALU PRIŠLO DO DUHOVNEGA NAZADOVANJA, NO, KAR SE JE V BISTVU TUDI ŽE ZGODILO , … PRINESLO PA BO TO ŠE DUHOVNO SMRT , KAR PA BO PRINESLO TUDI ŠE MATERIALNO SMRT . TAKO SE JE VSE ZAČELO , IN TAKO SE BO VSE TUDI KONČALO . ŽAL SMO SI SAMI KRIVI ZA TAKO BEDNO STANJE KOT JE . ŽAL NEBO PREJ REŠITVE DOKLER NEBO VEČ KOT 50 % MRTVIH , IN KO SE BO ZA UMIRAJOČIMI OTROCI ZAČELA PRIKAZOVATI SMRT ŠE STARŠEM, … ŠELE NATO SE BODO POČASI ZAVEDELI KAJ SO GA POBIXALI , … AMPAK, ŽAL BO TAKRAT ŽE PREPOZNO , VSE DOKLER …

  • velikiblek

   Kdo bi tebe zastopil,

   • janko

    Pozanimajmo se in ukrepajmo, vsak zase in za svoje, kajti ko se to začne, bo za spremembo že prepozno!

  • janko

   Vso pisano zgodovino enako ponavljanje! Isto bo tudi tokrat: katastrofe prihajajo, zares! Potem sledi ponovno streznitev.

   • Zgornji

    Ne, Janko, Žal Bo sedaj Prišlo Do Tako Hude “Čistke” , kot jo še Ni bilo v Vsej Zgodovini Človeštva in jo tudi Nikoli več Nebo !!! ! !!! To Bo Konec dosedanjih Ponavljanj.
    Lp do tedaj.

 • Borut Stari

  Denis Avdić je Bošnjak musliman.Bosanci so Bošnjaki,muslimani, Srbi pravoslavni in Hrvati katoliki. Srbi in Hravati so kristjani ostali so islamisti,

  • andreas82

   Turško ozemlje, mi pa zgodovinsko Avstrija, zahodna morala, število gradov, samostanov jih je malo morje in še več bi jih bilo, razni Dragani, Zorani, Denisi, kar lepo v svoj domov bo treba. Križ ostane!

   • Hun

    nazadnjastvo

    • Cucurbita Pepo

     Vsesplošni moto vernikov.

   • Borut Stari

    Naj ostane križ za vedno. Vendar bodo ostali tudi Dragani, Zorani, Denisi itn… in ostali ekonomski migranti. Ko se rodijo jih plesknejo po riti in jim pokažejo življenjsko smer, Slovenijo Tu jim oligarhijska provinienca nudi na naš račun vso udobje.

 • Valter BraniSlav

  A ni podjetje LIDL Nemska firma?
  https://en.wikipedia.org/wiki/Lidl
  Je za brisanjem krizem Kucan, Tito, Kardelj, Ivan Macek Matija, Vlater BraniSlav?

 • bednick

  JEZUS NAS VSE LJUBI.

  Ampak zakaj je to potrebno ponavljati DAN ZA DNEM, TEDEN ZA TEDNOM, LETO ZA LETOM,
  SPET IN SPET ?

  O Darwinu pa skoraj nič.

  A kdo ve?

  • Valter BraniSlav

   Zato ker Jezusa ni. Ce laz ponavljas v nedogled potem laz postane resnica.
   Slovenceljni si tudi kar naprej ponvaljajo da jih pri sreci ovirajo mrtvi Tito, Kardelj, Macek Matija, upokojeni Kucan, zelo zelo zelo mocan gejevski lobi.
   Te bedarije si ponvaljajo tako dolgo da zacnejo v to verjeti, se se bolj polenijo, se manj naredijo, in se bolj rinejo v revscino in v obup.
   ZACARNI KROG JE SKLENJEN.
   SLOVENCELJ OSTAJA NA DNU, KOMANDIRA GA PAMETEN JUD.

   • Kot opažam, ti pa imaš stalno v mislih pokojnega Tita, Kardelja, Mačka, Kučana……..gejevski lobi itd…..in to vztrajno ponavljaš. Ke to tvoja nova vera ? Ali misliš, da slovenski narod za te ljudi ne ve ?

  • pupa

   Če. ti ljubiš ali imaš rad koga od tvojih najbližjih, ali jim to večkrat poveš ali morda samo 1X?

   • bednick

    To pa ni isto.
    Nisi razumel-a.

    • pupa

     ISTO je samo eno. Poznamo pa enako in podobno. Ssvojim odgovorom si povedal, da ti nisi razumel, zato je škoda časa razpravljati s teboj o katerikoli veri.

     • bednick

      Hitro si obupala.
      Se opravičujem za napako.
      Pravilno:
      to pa ni enako.
      Kaj pa sedaj?

    • Hun

     se kako je isto. Jezus in ljubezen oz. imeti rad je eno in isto

     • pupa

      Rad imaš lahko tudi dobre sosede in vse dobre ljudi tudi nekatere prijazne živalce, da jih pa tako ljubiš, da bi zanje dal svoje življenje pa dvomim. Svojega moža in moje otroke pa tako ljubim, da bi zanje dala svoje življenje. ALI JE TO ZATE ISTO?????????????

     • Hun

      seveda ne, brezpogojna ljubezn je najvisja sila

     • Cucurbita Pepo

      Brezpogojna ljubezen je hormonsko stanje v mozganih……

  • Cucurbita Pepo

   Indoktrinacija ranjivih otrok.

 • šmentanamuha

  Ja, res se nekaj dogaja…tudi papež Frančišek poljublja noge muslimanom in jih vabi v Evropo in celo zmerja tiste svoje vernike, ki niso navdušeni nad tem. Na splošno je celotna duhovščina nekam čudno tiho ob tem muslimanskem eksodosu. Še najmanj pa razumem, da se levičarji-ateisti tako navdušujejo nad šeiatarji in zahtevajo za njih posebne pravice in zaščito.

  Kdor ne najde vere v sebi in v sebe, je tudi v cerkvi ne bo našel. Abrahamovske vere so vse passe, ker ovirajo človeka na poti do resnice in boga in si hočejo prilastiti duše svojih vernikov-sledilcev. Enako je tudi z vsemi drugimi -izmi, ki so samo druga stran istega kovanca. Dokler ljudje ne bodo začeli prevzemati odgovornosti za svoje svoje odločitve, ki jih sprejemajo in dejanja, ki posledično sledijo, je vseeno, kateremu bogu se priklanjajo, ker ga tako ali tako ne čutijo v sebi, delujejo po inerciji brez zavedanja, kdo so.

  • Hun

   si bolj papeški od papeža…same veleume najdemo med desnimi tići

   • šmentanamuha

    Vem, da je tole malo pretežko zate.

    • Hun

     zate je ocitno pretežko da začneš najprej pometat pred svojim pragom…

     • šmentanamuha

      ha ha, kdo to reče, majhen zloben privoščljiv človeček, ki sodeluje na tem portalu samo za to, da se lahko zmrduje nad komentatorji nasprotne politične opcije in se tako počuti bolj pameten (sam si to rekel). Tudi to je razvojna faza, zato ti ne zamerim.

     • Hun

      pa ti si ze na stopnji razsvetlenjstva?

 • Valter BraniSlav

  Medtem ko se dogaja tole:
  http://www.efficientfrontier.com/t4poi/1-1.gif
  Slovenceljni zgubljajo cas z kristjanofobijo, Ticem, Titom, Kardeljem, Mackom Matijo, zelo zelo zelo mocnih gejevskim lobijem in ostalimi neumnostmi.
  Zato Slovencelj ostaja Slovencelj. Na zeleno vejo nikoli ne pride kar ga tole ne zanima:
  http://www.efficientfrontier.com/t4poi/1-1.gif
  Zidje to igro obvladajo najbolj, zato oni komandirajo svet.

 • bednick

  Predstavljate si, kako bi reagiral indijanski poglavar, če bi mu rekli, da ga bo Jezus odrešil vseh grehov:
  Mislim, da se en teden ne bi nehal režat.

 • Olga

  Za vsako tako sovražno dejanje je treba vložiti tožbo in vztrajati! Seveda bo težko, če se Ljudmila “razume drugače misleče”… Ampak nič hudega! Bolj je hlapec hlapčevski, bolj je gospodar gospodovalen! Naredimo temu konec!

  • Cucurbita Pepo

   Vaš gospodar je izmišljen.

 • Najplemenitejši

  Kako ubogi so tile katolibani. Na bojte se, tudi če tako grozno trpite in ste osovraženi, saj boste v nebesih poplačani.

  • tohuvabohu

   Teleban.

  • Olga

   Glejte, da ne boste iskali zavetja tavno pri tistih, po katerih pljuvate, od Jezusa naprej…. Zarečenega kruha se največ poje….

 • Najplemenitejši

  Jezus naj bi rekel, ljubite se med seboj, kakor sem vas jaz ljubil. Katolibanski fajmoštri pa tole malo napačno razumejo, zato se kakšen speča s svojo kuharico, največ pa se jih spozabi nad otroki.

  • Anthon

  • Uporabljaš žargon “pravoslavkice” Rankice ?
   Drži se raje svojega. Če ga nimaš pa se ne petljaj v to, ker nič ne veš.
   Sicer pa so pravi Pravoslavci v redu in pošteni, kot verniki in, kot ljudje.

   • Hun

    “pravi Pravoslavci”….tale pa zmaga

  • Olga

   Svoje poglejte! Najprej pometite pred lastnim pragom, potem pojdite drugam! Jezus je tudi rekel, da iščejo hinavci trsko v tujem očesu, bruna v lastnem pa ne vidijo….. Vam je kaj znano?

 • garfi

  leviĆarska rtv je ponosna na merkelco
  ta sedaj že grozi državam, ki se upirajo islamizaciji
  kršĆanarji in leviĆarji nas hočejo uničiti
  NWO press

  • resita

   Ne razburjaj se. Mogoče pa ni tako narobe. Pripni link !

 • Marko

  jas potem ne vidim razloga zakaj nebi preprosto zaceli malo zazigati islamske simbole na kaksnih javnih mestih ker koliko poznam zakonik ce to dejanje z zazigom kriza ni kaznivo dejanje potem tudi ne more biti kaznivo dejanje ce se zazge kaksen islamski simbol…pa se gremo malo na taksen nacin j…. v glavo :-)

  • centurion

   Tako naredijo slovačke dečve, ki imajo jajca:

   https://www.youtube.com/watch?v=vahDJM2b9xM

   • šmentanamuha

    Huda punca. like.

  • Valter BraniSlav

   izgnati muslimane in zapreti dzmije.

   • bojan

    zelo nujno je da se izžene vse podpornike islamskega sranja in tudi zmešane politike z muslimani vred … džamije pa poruši kar se bo vrjetno tud dogalalo ko bo ljudem zakuhalo

    • Valter BraniSlav

     Tocno tako, izgnati Merklovo, Junckerja, nasa dva klovna, Mirovni “institu”, zdruzene luzerje in vse filantrope.
     Zalostno je da bi Novakova povecala kvoto za 10 krat, kar 5 tisoc bi jih sprejela in to vsako leto. Hoce biti slovenska Merkel. Za skozlat. Ne vem za koga voliti.

  • bojan

   ja pr nas je islam zaščiten kot nedotakljiv… sej veš kakšna panika je bila okol svinjskih glav in krvi
   če kdo zažge križ bo še nobelovo fasu za svinjsko glavo pa metek v čelo

 • Valter BraniSlav

  Kaj ga kar naprej serjete in igrate zrtve?
  A je to tak fino ce se clovek smili sam sebi?

  • resita

   Si administrator ?

   • Valter BraniSlav

    Sem administrator svoje lastnega zivljenja. Sam odlocam o tem kako bom zivel. Ne smilim se samem sebi. Nisem zabubljen v krivicno preteklost pac pa se nadejam vesele prihodnosti. Zelo dobro bi bilo da bi tudi ostali Slovenci bili taki kot jaz.

    • Novakec1

     Desno usmerjene sloovce so res kalimeroti, levo usmerjeni pa izdajalci slovenstva. Rezultat pa genocid nad slovenstvom.

     • Valter BraniSlav

      Zal imas prav…

 • MEFISTO

  “Mateja Kožuh Novak, predsednica Zveze društev upokojencev Slovenija, na demonstracijah sindikatov v Ljubljani javno obtoži katoličane za odgovorne za gospodarsko krizo.”

  Delič je kar pozabil, da so potem, ko so jim rdeči ubili očeta in poštenjaka dr. Novaka, katoličani, predvsem duhovniki, poskrbeli, da so preostanek družine z njo vred skrivaj preselili v Ljubljano, da niso osvoboditelji pobili še njih, kot je bilo tedaj v navadi.

  • Valter BraniSlav

   Dejmo pozabit na preteklost. To se je dogajalo pred vec kot 70 leti…

   • sprehajalec

    Zakaj pa Mateja potem tumba na shodih sindikatov proti župnikom, pa župniki so jo rešili, da je komunisti niso likvidirali?

    Grize roko, ki jo je rešila? neha naj, pa bo.

    • Valter BraniSlav

     Zakaj se ti raje ne ukvarjas s svojo prihodnostjo in prihodnostjo svojih otrok?

   • slosin

    Kateri naj pozabijo na preteklost…? A tudi tisti, ki kar naprej prirejajo neke pasje procesije z rdečo zvezdo, glorificirajo NOB, cuzajo davkoplačevalce za svoje delovanje, iz ZPIZ-a pocuzajo letno preko 20 mio eur za dodatke k penzijam itd…..A mogoče tudi ti, ki kar naprej hvališ Tita in socializem…tudi to je preteklost…

    • Valter BraniSlav

     Brez NOB ali rdeče zvezde ne bi bilo Slovencev. Skuril bi nas Hitler ali bi nas pobil Stalin. Zahodnjaki ne bi za nas naredili NIČ. zato smo dolžni spoštovati tako Tita kot NOB.

 • Najplemenitejši

  Če kakšnemu katolibanu ni kaj prav med nami Slovenci v naši preljubi državi Sloveniji, naj pobere svoje stvari in naj se spoka, od koder je prišel. Do zdaj smo bili Slovenci gostoljubni do katolibanov, muslimanov, Židov in do ostale verske navlake, ampak to gostoljubje lahko odpovemo! Za začetek bi mi Slovenci morali pobrati volilno pravico vsem vernikom! Na Slovenskem smo še vedno MI gospodar in ena majčkena podla verska sekta nam že ne bo komandirala!

  • šmentanamuha

   Kmalu ti bodo komandirali muslimani. To ti bo verjetno bolj povšeči.

  • Franjo Trojner

   Ti si cepec, KRISTJANI SMO OD EVIH TU DOMA!

  • Valter BraniSlav

   Daj ne seri. Na Slovenskem so kristjani doma že preko en tisoč let. To je vera naših dedov. Islam je tuj.

  • Valter BraniSlav

   Slovenci moramo biti gostoljubni le do kristjanov, ne do muslimanov. Sicer pa muslimani bi take kot ti ali jaz najprej obglavili

 • Franjo Trojner

  SLOVENCI SMO KRISTJANI in kot vse kaže
  nekateri tujerodni v spregi z ekstremno levico in levimi civilnimi gibanji tega ne sprejemajo. Nestrpnosti do večinskega avtohtonega prebivalstva nas KRISTJANOV in naše RKC se kr vrstijo, zaščiti pa nas nihče. Samo spomnimo se grafita v Ljubljani : ” Kristjani klali smo vas leta 1945 in klali vas bomo 2013.” Tudi zažig križa v Kopru in skrunitev na plakatu , ki prikazuje brezjansko Marijo Pomagaj, ki v naročju namesto Jezusa drži podgano, žaljivi grafiti na naših cerkva so stalnica. Kristjani smo najbolj diskriminirana in preganjana verska skupnost. Diskriminacija se najpogosteje kaže v naslednjih oblikah:
  a)– zavrnitev človekovih pravic kristjanov
  – kršitev svobode izražanja
  – kršitev svobode vesti
  – kršenje pravic staršev glede vzgoje otrok
  – kršitev institucionalne ali kolektivne razsežnosti verske svobode
  – diskriminatorna politika “enakih možnosti”.

  b) Nestrpnost se kaže v obliki naslednjih dejanj:
  – marginalizacija kristjanov
  – onemogočanje enakega dostopa do služb
  – onemogočanje enakega dostopa pri sklepanju poslov
  – izključitev kristjanov iz javnega življenja
  – izključitev krščanskih simbolov iz javnosti
  – družbena depriviligiranost kristjanov
  – žalitve ali napeljevanje k žalitvam kristjanov
  – zavajajoče predstavljanje kristjanov v medijih preko negativne stereotipizacije.

  c) Sovražna dejanja so navzoča v naslednjih kristjanofobičnih dejanjih:
  – zločini iz sovraštva proti kristjanom
  – sovražna dejanja kot odrekanje storitev
  – vandalizem in onečaščanje verskih objektov.
  A bo varuhinja človekovih pravic storila kaj v smeri, da se preprečijo napadi na RKC in nas KRISTJANE?

 • stop zlu!

  JEZUS je povedal ( piše v naši krščanski novi zavezi v svetem pismu), da bomo napadani zaradi njegovega imena. Ne smemo se predati zlu, obvarovati moramo našo krščansko evropsko identiteto!

 • stop zlu!

  LEVIČARSKA OBLAST sovraži Kristusa in križ, zato želijo šeriatizacijo naših slovanskih in germanskih krščanskih prostorov. Recimo NE! Odločni NE!

 • Ali ste vedeli

  judovska ( ž.) knjiga Talmud pljuva po krščanstvu; pravi, da je Jezus pankrt, sveta Marija pa vlačuga. Jezusa ne priznavajo kot odrešenika, ponosno pravijo še danes, da so ga oni poslali na križ. Še rimska vojska se je čudila, da ga Judje želijo križati, še danes ga zaničujejo! http://smoloko.com/wp-content/uploads/JewishTalmudEvilMeme2.jpg

 • Ali ste vedeli

  ” Judaizem je komunizem” ž. govornik Waton http://www.whale.to/c/Harry-Waton-Quote-2.png

 • Jožef

  Vsem, ki se jim je zataknila beseda Kristjan v grlu, sporočam: nebo vam uspelo, saj tudi brozovim boljševikom ni uspelo. Sicer pa vedite, da nas žalite in za to gnusno početje boste nekoč odgovarjali. Kazni ne boste ušli, vi preganjalci vernikov v Kristusa.

  • Cucurbita Pepo

   Kazen je večno trpljenje v peklu ? Pošteno.

   • janko

    Tam so samo tisti, ki so tja odšli po smrti PROSTOVLJNO!!

 • Minovak

  Popravek v naslovu – Slovenci imamo krivosodje, levaki pa kompanjone!

 • Goran Hvala

  Vsi otroci bodo prisiljeni v preucevanje korana…bvahahahaha…kaksne klobase…v muslimanskih drzavah jim ni treba ce se ne veste..imajo to kot popoldanski krozek…in zakaj bi bli prisiljeni brat koran ce jim tud biblije ni treba..hodi k verouku tist kot hoce…kaj vi pumpate ej 100 na uro…

  • Lustrator

   Od kod pa tebi te ideje? Iz stripov?

   • Goran Hvala

    Ubistvu iz nove24tv…same resnice ejga…kaj se zdej zmrdujes…

    • Lustrator

     Funkcionalna nepismenost?

     • Goran Hvala

      Ocitno ne ce znas brat in podat komentar…

 • Goran Hvala

  Kaj so bli clani KKK…ker so krize zazigal?

  • Lustrator

   Nimaš pojma o KKK-ju in njihovi simboliki, pa se vseeno čutiš poklicanega komentirati in primerjati neprimerljivo.

   • Goran Hvala

    As mi odgovoru?…ocitn ga tud ti nimas kej velik ce neki druzga zacnes nazigat…

    • Lustrator

     KKK se imajo za del ameriške veje protestantov, ne nastopajo pa kot verska skupnost, sicer si krščanske (protestantske) maske definitivno ne bi več smeli nadevati. Zažiganje križev izhaja še iz Škotske, kjer so se klani med seboj opozarjali/pozivali k vojni. KKK naj bi križe zažigal v znak zastraševanja, poudarjanja svoje prisotnosti na območju, nikakor pa temu ne rečejo umetnost, kaj šele, da bi s tem kazali svoj odnos do krščanstva – sami pravijo, da križ zažgejo zato, da s svojo svetlobo poudarijo njegov pomen. Naši komiji nimajo s KKK prav ničesar, zato lahko z nesmiselno primerjavo počasi nehaš.

     • Goran Hvala

      Zazgan kriz je zazgan kriz..kaj pa pol kdo pravi zakaj ga je pa spet druga zgodba…evo jest ga zazgem da si v temi svetim…tak da bi tud ti lohk nehal z nesmiselbo primerjavo z mano in komunisti sam zato ker se ne strinjam s tabo..

     • Lustrator

      Razmišljaš na prvo žogo in zato pomen vzroka izenačuješ s pomenom posledice – na ta način boš vse življenje zgolj gasil posledice. Da se razumeva, jaz te ne primerjam s komunisti, jaz te imam za komunista – pa ne zato, ker bi bil prepričan, da imaš doma partijsko knjižico, ampak zuato, ker iz tvojih tu izkazanih svetovnih nazorov in retorike vse kaže v to smer. Ali si formalno ali neformalno v kakšni rdeči stranki, je zame popolnoma nepomembno, kakor tudi dejstvo, da je bil Janša pred 40 leti v partiji.

     • Goran Hvala

      Jah pac..sprenevednez….kar ti pase je kul ostalo pa ne…ceprav je isto…sej zame si nacist…iz istga vzroka kot jaz zate komunist…sej ne de bi se sekiral…sam povem…ce imamo ze svobodo govora pa take fore..

     • Lustrator

      V mojih svetovnih nazorih ne boš našel niti zametke nacizma, medtem ko iz tvojih komentarjev kar izžareva komunistična propaganda. Tvoja sodba me spominja na tipično totalitarno taktiko iskanja zločinca v nasprotniku, da se opraviči lastna zločinska dejanja – npr. obstoj antifa leta 2017, ko vendar že 7 desetletij nimamo drugega totalitarizma kot prav “antifašističnega”.

     • Goran Hvala

      No sej vazn da sam iz moje zari komunizem..ce ti tko pravis…jst sm cist zadovoljen…;-)

     • Lustrator

      Pa menda nisem prvi, ki je to opazil?

     • Goran Hvala

      Prvi ne…si pa eden od 10h desnih fanatikov na tem forumu..noben drug desnak se ni tega opazil niti mi rekel..sklepam da tud sami znajo mal bolj siroko pogledat na stvari…ne sam trajbat eno in isto v nedogled…ker pac ne poznam nobenga desnega da bi bral novo..se vsi le nasmehnejo ko omenis novo in njene clanke…cudno..pa ceprav volijo sds..tuki pa itak konentiramo eni in isti…tak da tud takih tvojega kova ni glih velik..

     • Lustrator

      Za vas komije, smo itak vsi demokrati in domoljubi vrženi v skupino skrajnih desničarjev, nacistov in fašistov že zato, ker si sploh drznemo biti opozicija poživinjenim rdečim totalitarcem. Prav tako za “desničarje” smatrate vse, ki niso v skladu z ozko radikalno partijsko linijo in prepričan sem, da znanci o katerih govoriš spadajo prav v to skupino – “desničarjev” ala Pahor, Cmerar, Merklova, Novakova in ostali odtenki rdeče.

      Preprosto vprašanje zate: kateri moji svetovni nazori so v tvojih očeh “fanatični”? Je sovraštvo do vseh levih totalitarizmov ter islamskega imperializma dokaz “desničarstva”? Je v tem političnem stavu karkoli skrajnega, fanatičnega?

     • Goran Hvala

      Kaj je komunisticnega pri nestrinjanju z tvojim pluvanjem vsepovprek…drgac pa ne vem o kakih cmerarjih in ostalih bedakih govoris…kakor jst vem ce voljo sds ni tam nobenga od tistih ki si jih ti nastel…povedo pa vsi da bi ze kdaj dobil volitve ce bi se znebil enega in edinega…se sam bi v preteklosti volil sds ce bi imela drugega na vrhu…ne nekoga ki nonstop flanca o totalitarizmu sam pa deluje in se obnasa cist enako…pa stalno mi neki o bivsih komunistih pises a jj pa ni bivsi komunist…pa sej pravim da niso vsi bebavi…pac vecino folka ga ne prebavlja…in med drugim tud veliko desnicarjev…nej se umakne ze enkrat pa bo verjetno tud sds imela boljsi rezultat…ja jest sm komunist ker se ne strinjam z vsem kar se pac pise tukaj gor…da ne govorimo dopovedovat mi neko stvar kar sem sam videl in dozivel pol mi pa nekdo ki je o tistem sam bral pametuje..pa da jaz posplosujem..vi ki kar takoj obtozte vse cigane da kradejo ne poslposujete..vsi crnci so gangsterji..vsi muslimani bi glave sekal ipd…pol mi se predstavite procente za dokaz…ko pa recem da glede na krajo in lopovscine v slo vsi slovenci kradejo ker cela drzava ni za eno mesto pa nikakor…tam pa ne velja matematika pa procenti…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!