Škandalozno! Učitelje, ki bi želeli delati in učiti otroke, vodstva šol in Štrukljevi sindikalisti na dan stavke prisilno prerazporejajo na izobraževanja

Foto: sta

Medtem ko je ravnateljica ljubljanske osnovne šole Božidarja Jakca Nataša Krajnčan za potrebe Štrukljeve stavke vzela za talce šolarje in njihove starše,  je ponekod vodstvo šole le malo bolj odgovorno, čeprav so tudi tam učiteljem, ki ne bodo stavkali, prepovedali kakršenkoli stik s šolarji.

Tak primer je ravnateljica SŠTS Šiška Darinka Martinčič Zalokar, ki je v sklepu o stavki zapisala, da je treba v času stavke zagotoviti v šoli varnost, za kar bosta skrbela varnostnik in hišnik, delalo pa bo tudi tajništvo šole.

Jutri zjutraj se bodo najprej zbrali vsi zaposleni, ki se bodo sami odločili, ali bodo v stavki sodelovali ali ne. Tisti, ki bodo stavkali, se bodo nato odločili, ali bodo ostali na šoli do 14. ure ali bodo ob 11. uri odšli na Kongresni trg.

Je pa zanimivo, da tisti, ki se ne bodo odločili za stavko, ne bodo smeli skrbeti za otroke ali jih poučevati, ampak bodo ta dan (prisilno) razporejeni na izobraževanje.

Demokracija

 • althar

  Logično. Zato, ker to, kar javnosektorske lutke zdaj počnejo, ni stavka, ampak politična akcija z dvema ciljema:

  1. odstraniti Cerarja in njegovo lutkovno stranko, ker sta svoje odslužila in zdaj le še odžirata volilce udbomafijski lutkovni stranki za letošne volitve in
  2. poslati svarilo dokaj verjetni desno usmerjeni vladi po teh volitvah.

  p.s.
  Pa tudi če bi to bila stavka, ne bi bila legitimna. Stavke, ki so bile v 18. in 19. stoletju edino in zato povsem legitimno orožje delavcev v sporih z delodajalci, so po zakonski ureditivi in celo hiperregulaciji tega področja že od začetka 20. stoletja naprej neligitimne in bi jih morali kot take tako ali tako prepovedati.

 • Miran Pavličič

  Človek bi še razumel, če bi stavkali proti Gaberjevemu zakonu, ki je dejansko vzrok temu stanju, kot ga imamo danes v šolstvu. Ampak slovenceljni v tem primeru učitelji bodo ob raznih štrukljih pač ovce še naprej. Bilo bi smešno, da ni žalostno.

 • xtc

  Dejstvo je ,da je treba te sindikate,ki so v rokah levice z zakonom ukinit-sredstva in premoženje pozaseči denar pa vrniti v državni proračun.

  • totex39

   Z zakonom ukiniti, da učitelji ne smejo stavkati, obvezno.

 • Osti jarej
 • pajot

  Pa je dočakal štrukelj svojih pet minut slave.Kar mu kot propadlemu študentu igre na AGRFTV ni uspelo. Odpadel je že po prvem letniku zaradi jemanja mamil.

  • RATATA

   Močna mamila je jemal takrat, da ga še danes meče.
   No, verjetneje si jih ves čas redno dozira.
   Vpliva na drogirane učitelje, zasvojene s socialističnimi pravičnostmi mu pa ne gre oporekati.
   Z vso svojo pokvarjenostjo je dojel princip inženiringa obvladovanja nerazsodnih množic, ki se hranijo z obljubami privilegijev ne glede na to, komu se vzame, pa četudi vse crkne.

 • totex39

  Sramota za učiteljsko srenjo, ki podpira skorumpiranega premožnega socialističnega Štruklja, in taki zavedeni ljudje naj bi poučevali naše otroke, res jim dajejo lep vzgled za življenje naprej.

 • Tweety Bird

  Laži…same laži. Moj možek Tunek dela v šolstvu, in nič od tega kar pišete, na Nova24tv, drži !!!

 • Tweety Bird

  Moj Tunek se večkrat sprašuje…”Se res splača biti učitelj?”… Revež vstane pred šesto uro zjutraj, se poslovi od mene in odrine v šolo (službo). Po več urah pouka, morebitnih pogovornih urah za starše, delovnih sestankih, konferencah, pripravah in raznih drugih obveznostih se večkrat vrača ob poznih urah. Doma ga čaka še za vsaj dve uri dela. Plača je podpovprečna. Pol pa še mene popedena :)

  PS: Hvala bogu, da ima toliko energije. Je pravi možakar :)

 • skorpijon93

  zgledujte se po češki!!!!!

 • Anton

  zdravstvo v kurcu, šolstvo v kurcu, pravosodje v kurcu, finance v kurcu, gospodarstvo sila povprečno, če že ne v kurcu , kultura v kurcu, znanost v kurcu(govorim o financiranjudržave v to področje). kaj je še v kurcu, aja varnost države v kurcu, skratka dobesedno vse, važn da je Miro še naprej zaljubljen, pa da se je naučil pečt krimšnite.

  sarkazem press

 • Soave

  ” učiteljem, ki ne bodo stavkali, prepovedali kakršenkoli stik s šolarji.” ? ? ?

  Da vas ni sram ! Prav poniglavi ste ! Seveda, se bojite, da bi otroci spraševali, zakaj oni ne stavkajo. Kaj hudirja, ne smejo slišati tudi mnenja druge strani ?

  In, dragi učitelji. . . kaj vam res ni jasno kako silen, velik ” gospod ” je ta vaš Štrukelj ?Se sploh kdaj vprašate, kdo vas vodi . . . . . za nos! Za vaše plače ?

  Pa ja de !

 • centurion

  Kaj pa sicer delajo šolniki, ko ne stavkajo?
  Sam vprašam.

 • Slovenec 33

  Okupatorji in izdajalci slovenskega naroda spet organizirajo stavke v okupirani državi, da škodijo Slovencem, uničujejo slovenski narod in ga zatirajo. Z zahtevami za dvig plač ropajo tiste, ki kaj delajo.

  Vsem med stavkajočimi, ki niso zadovoljni s svojo plačo predlagam, da dajo odpoved in gredo v smer, kjer človek zasluži kolikor naredi in ne, da dobi plačo, ker je v vseh teh primerih dobitek vedno premajhen.

  Mi je pa jasno, da moj predlog ne bo požel odobravanja med topoumnimi produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, ki ne vedo kaj je delo in predobro živijo na žuljih tistih, ki delajo.

 • baubau

  temu totalitaristi pravijo demokracija in svoboda

 • piko8

  Vsem stavkajoči učotom izročiti pogodbe o prekinitvi delavnega razmerja!!
  Potem pa nanovo sklenit delavno razmerje!
  Buhtlja, ki ima 5000€ plače pa na prosti trg dela!

 • stajerc5

  Saj niste normalni!!! Delodajalec zapove stavko in prepove delavcem delo na delovnem mestu….!!??????
  Mat kurja, pa cisto vseeno katere barve si, javi se in pokazi mi, kje je bilo ze kaj taksnega- tako abotnega, na celem norem svetu razen pri nas!!!!

 • montyamp

  Banditi učijo otroke uporništva ter parazitstva in kažejo kako se pride do denarja , če slučajno ne gredo zadeve po njihovih zblojenih željah ki so posledica udbovske vzgoje .
  Otroci delajo tisto kaj vidijo starejše .
  Če javnim parazitom kaj ne paše , MLADI NEZAPOSLENI ČAKAJO …………………..
  Pa kaj si te budale mislijo , šolstvo bruha FDV nezaposljive kadre ki v gospodarstvu delajo s svojimi zavoženimi inšpektorati in ultrazabitimi službami samo škodo , koristi toliko kot toča v kmetijstvu .
  Si ne morem predstavljati normalne države s topoglavimi učitelji in pokvarjeno javno upravo .
  Delati jih je nihče naučil , banda balkanistanska zavožena , plače na puf so premalo , imeli bi več , čeprav dobijo vsaj 3 krat preveč .

 • MEFISTO

  Stavko sta organizirala Kučan in Štrukelj v podporo SD, ki se utegne zaradi Židana in še koga zadnji hip spotakniti na stopnici, ki vodi v parlament.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!