Slovenski eksodus leta 1945: Komunizem, partizanski teror in kdo so bili domobranci (1. del)

Dražgoše (Foto: iStock)

Vzrok za to knjigo je bilo vprašanje tistih potomcev slovenskih beguncev iz leta 1945, ki iščejo svoje korenine: “Zakaj so moji starši, stari starši ali celo prastarši morali zapustiti svojo rodno Slovenijo leta 1945?” Če se ne bi bili umaknili, bi bila verjetno večina pomorjena.

Za milijone oseb, predvsem v delu Srednje Evrope in v vsej Vzhodni Evropi leto 1945 ni pomenilo konca 2. svetovne vojne in zmage nad fašizmom in nacizmom, temveč je bilo začetek novega, še hujšega zasužnjenja pod komunistično strahovlado in diktaturo.

Domobranci niso bili izdajalci naroda, saj “večina domobrancev ni hotela nič drugega kakor svobodno in demokratično Slovenijo”. Do spopada s partizani je prišlo, ker so protikomunisti nasprotovali temu, da bi v Sloveniji zavladal totalitarni komunizem.

Slovenske demokratske politične stranke so se večinsko odločile za neoborožen odpor. To je bil t. i. ‘evropski model’ odporništva in uporništva, ki ga je sprejela večina evropskih vlad in političnih vodij v državah, zasedenih po nacistih.

Že 16. septembra 1941 je KPS odločila, da po njej ustanovljeni Slovenski narodno-osvobodilni odbor “v boju proti okupatorju edini predstavlja, zastopa, organizira in vodi slovenski narod na vsem njegovem ozemlju”. Drugi odlok še natančneje izraža to izključenost: vsak partizan sme ubiti na licu mesta kogarkoli bi zalotil z orožjem v roki in ne bi pripadal OF. KPS/OF sta si torej nasilno in popolnoma nezakonito prilastili izključenost do upora proti okupatorju in do prevzema oblasti, kar sta potem dosledno in z nasiljem začeli izvajati.

Foto: YouTube

Boris Kidrič je leta 1942 izjavil, da se moralnemu in političnemu pritisku vsenarodne osvobodilne borbe priključuje še narodnoosvobodilni teror Varnostne obveščevalne službe. Samo komunistična dvoličnost in cinizem moreta istovetiti dva med seboj se izključujoča pojma, kot sta osvoboditev in teror. S tem nam postane razumljivo, kako da je tako opevana “osvoboditev” leta 1945 v resnici bila samo začetek “državnega terorja” in strahovlade, ne pa svoboda, demokracija, pluralizem, pravne države, osebne svoboščine idr.

Brez vsakega pridržka smemo trditi, da je do oboroženega odpora prišlo zgolj zaradi nenehnih in krutih umorov, ki so jih komunistični partizani izvajali nad nedolžnim in domoljubnim slovenskim ljudstvom. Slovenski protikomunisti so po nemški zasedbi Ljubljanske pokrajine imeli na izbiro samo dve možnosti: ali se priključiti komunistom in se s tem odreči svojim idealom ter tvegati svoje življenje, ali pa za samoobrambo sprejeti orožje od okupatorja. Večina prizadetih je v tem videla edini izhod za to, da se obvaruje gotove usmrtitve.

Na VII. kongresu Kominterne je bil vsem evropskim partijam dan ukaz, da začnejo ustanavljati ljudske fronte. Njihovo glavno geslo je bilo po ukazu Kominterne antifašizem. Že odtlej je partija ožigosala za fašista vsakogar, ki se ni podredil ljudski fronti. Slovenski partijci so zvesto izpolnjevali ta navodila.

Italijani niso imeli zaupanja v Vaške straže, zato jim niso dovolili, da bi se med seboj povezale in niso imele enotnega poveljstva. Upravičenost silobrana Vaških straž je slonela na haaški konvenciji, ki v členih 42 do 56 govori o vojaških zasedbah. Vsa mednarodna praksa za zasedeno Evropo 1939–1945 kaže na tovrstno sodelovanje, ki pa ni bila kolaboracija. Za slovenske razmere je najpomembnejši 43. člen z vidika ustanovitve Vaških straž in domobrancev, ki pravi: “Kjer je legitimna oblast prešla v roke okupatorja, mora ta podvzeti vse, kar je v njegovi moči, da obnovi in zajamči javni red in varnost, kolikor je to mogoče.”

Foto: STA

Protirevolucionarji niso bili kolaboracionisti. Dejansko izraz kolaboracija za Vaške straže in slovenske domobrance ni primeren, ker je šlo za “upravičeno samoobrambno povezavo z okupatorjem, brez izdaje življenjskih interesov slovenskega naroda”.

Več sledi …

[Objavljeno besedilo predstavlja odlomke iz knjige dr. Jožeta Ranta: Slovenski eksodus leta 1945.]

Damjan Likar

 • hle

  Naj povem zgodbo očetovega strica bil je zaveden Slovenec veren kristjan in obrtnik tistega usodnega začetka maja 45 je k njemu pristopil mož kateremu je zaupal iz cerkvenih krogov dejal mu je Joža sem izvedel na spisku si ubili te bodo možakar je pograbil najnujnejše zapustil ženo in štiri otroke ter panično krenil proti Avstriji itak so ga kmalu ujeli ga zaprli in seveda je bilo glavno vprašanje zakaj si bežal če trdiš da si nedolžen seveda so ga v tem času še razlastninili ampak kaj hočem povedati nebroj takšnih Jožetov so tisti čas pognali od doma zato da so napravili zmedo in so tisti ki so svoj umik načrtovali že prej varno dospeli do Argentine ter še kam

  • karlina

   TOČNO, VSE JE ČISTA RESNICA !!!!!

 • Občasni Komentator

  moji družini so po vojni partizani odvzeli vse….zemljo, posestvo, hiše. Imeli smo srečo, da nikogar niso umorili, smo pa bili seveda izropani. Kljub temu kot družina nismo nikoli bili partizani ali domobranci.
  “Protirevolucionarji niso bili kolaboracionisti. Dejansko izraz kolaboracija za Vaške straže in slovenske domobrance ni primeren, ker je šlo za “upravičeno samoobrambno povezavo z okupatorjem, brez izdaje življenjskih interesov slovenskega naroda”.” Ta stavek, ki se navaja na koncu je tisto, kar mene moti. Upravičena samo-obrambna povezava z okupatorjem? Nekaj takšnega ne obstaja. Nobena povezava z okupatorjem (tujim ali domačim) ne more in ni upravičena. To je stalni kamen spotike za narodno spravo.

  • AlojzZ

   Po mednarodnem pravu lahko okupirano ljudstvu ustanovi policijske enote, ki skrbijo za red, če okupator ne more. In to se ne šteje za kolaboracijo. In ta pravila so bila v veljavi že pred 2. svetovno vojno.

   Bilo bi pametno, če bi sodbo prepustili strokovnjakom in ne občasnim komentatorjem. Berite:

   Veliki senat Evropskega sodišča za človekove pravice je na pritožbo Latvije razveljavil odločbo prvostopenjskega senata evropskega sodišča leta 2008, ki je pod predsedstvom slovenskega sodnika dr. Boštjana M. Zupančiča s štirimi glasovi proti trem ugodilo pritožbi Vasilija Makaroviča Kononova proti obsodbi latvijskega Vrhovnega sodišča zaradi domnevne retroaktivne uporabe kazenskega zakonika. Sodišče v Rigi je namreč Kononova zaradi umora devetih civilistov v latvijski vasi Mazie Bati 27. maja 1944 na osnovi Statuta mednarodnega vojaškega sodišča v Nürnbergu, IV. Haške konvencije 1907 in IV. Ženevske konvencije leta 1949 pravnomočno obsodilo in s tem v Latviji končalo postopek, ki se je začel z ovadbo Centra za dokumentacijo o posledicah totalitarizma julija 1998. Kononov je poveljeval enoti partizanov, ki je preoblečena v nemške nacistične uniforme prišla v vas, da maščuje 12. sovjetskih partizanov, ki so se skrivali v nekem skednju in so jih Nemci pred tremi meseci ustrelili, ker jih je menda nekdo iz vasi izdal. Kononova enota je na svojem pohodu v šestih hišah našla orožje in bombe, ki jih je vas dobila od okupatorja, zato je pobila šest neoboroženih moških – eden je bil v kopalni kadi, drugi v postelji itd. – in tri ženske, med njimi žensko, ki je bila v devetem mesecu nosečnosti. Ženske so žive vrgli v goreče hiše. Vrhovno sodišče Latvije je upoštevalo visoko starost storilca in ga je zato obsodilo samo na 18 mesecev zapora.

   • Občasni Komentator

    Lojzek jaz ne sodim nobenega. Mnenje pa pač imam. In mi ga s tem pisarjenjem nisi niti najmanj spremenil. Kaj bi moral prebrati iz te tvoje zgodbe? Ne štekam….Še vedno se mi zdi kakršnokoli povezovanje z okupatorjem nesprejemljivo in nič na svetu ne more tega spremeniti. Smo pač glede tega drugačni. Lep večer.

    • AlojzZ

     Pa nisi se ti šolal, da bi mislil.

     • Občasni Komentator

      Ja očitno je žalitev edini način tvoje komunikacije. Klicn te gleda prijatelj. Sam s seboj se pol pogovarjaj, in živi v frustraciji, kako ti je hudo in ni bilo lustracije pri nas….s takšnimi kot ti je pač nikoli ne bo…uživaj v sebi

     • Občasni Komentator

      Glavno, da si se ti Lojzek.

  • Anton

   Kako mehka laž.

   • Občasni Komentator

    Kaj točno pa je laž?

 • tetka z ozadja

  Zaradi takih in podobnih tem desnica in predvsem stranka SDS izgublja na volitvah. Malce se vprašajte, če res zanima večino ljudi kaj se je dogajalo pred skoraj 100 leti. Mislim da jih bolj zanima kaj bo jutri, predvsem mlade. Malce se vprašajte zakaj vam je podpora padla iz preko 30% na borih 7% in vam še pada.

  • janez zorman

   Zakaj pa se potem tetke in strički napravljate v partizanske šeme na raznih mitingih ? Ali je to moderno ali je to pogled v prihodnost ? In ne samo to, celo otroke šemite v pionirčke. Tudi tu gre verjetno za novo modo “Gući za po kući” !

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Olga_10

  Mi smo ponosni na naše kolaborante. Tudi če smo v vojni zgubili, je bila moralna zmaga vseeno naša!

  • AlojzZ

   Ne smetite po forumih, gospa Olga. Zadeva je zelo jasna: “Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima!” V sporu med komiji in domiji bo dobiček imel islam.

 • bubamara

  Revolucija je bila samo rezultat razklanjenosti SLO družbe, ki je trajala še izpred prve svetovne vojne. SLO družba je bila vedno razdeljena med klerikalce in liberalce. V kraljevini so se pojavili še levi ekstremisti-komunisti. Ko je zaropotalo, so te napetosti dobile vrhunec v medsebojnem klanju. Komunisti so vse povabili na krvavi ples, kjer pa je bil glavni namen enkrat za vedno spremeniti SLO družbo. In to jim je uspelo. Bolj kot gledanje nazaj bi morali danes gledati v prihodnost, vendar za ta korak rabiš pamet, ki je pa Slovenci niso nikoli imeli.

 • Krtača 20

  Ah pejte se srat domobrančki z vašim jokanjem. Zajebal ste in to cel svet ve. Sprava bo ko boste priznal da ste zajebal in se opravičl: https://youtu.be/3p-NoQqPBg0

  • FUCK COMMUNISM

   Opravicijo se vam “domobrancki” lahko samo na en nacin: z metkom v celo! Govno komunajzarsko!

  • karlina

   O. ljubi Jezus, dokončno se ti je odpeljalo

 • Zima prihaja

  Zakaj se ni o tem pisalo ,govorilo….leta 1972 ali pa 1955 recimo ali pa vsaj 1985?Zakaj šele zdaj?

  • terminalar

   Zato, ker so za take, ki bi si upali kaj reči o tem, imeli Goli otok.

   • karlina

    TOČNO

 • totex39

  Sprašujemo se samo, kje so se vsi te komunistični zločinci skrivali med vojno, da niso padli. Nato pa so ko je drugje že bilo vsega konec, začeli svoj maščevalni ubijalski krvavi pohot nad svojim nedolžnim narodom. Še večja groza pa je, da za vse te njihove zločine, jih moramo še v današnjem času slaviti, kot da so bili “heroji”.

  • Zima prihaja

   Mene bolj čudi da je folk masovno nasedel tem idejam o neki brezrazredni družbi, pa o neki enakosti ….Ja ljudje smo si enaki v eni stvari ,vsak namreč nosi v sebi ZLO ,VSAK ki je rojen na ta planet imenovan Zemlja.100% dobri ljudje NE obstajajo in nikoli niso in nikoli ne bodo.

  • karlina

   PODPIS

 • tarantela

  Povsod v svetu je sodelovanje z okupatorjem KOLABORACIJA.

  • FUCK COMMUNISM

   Ja, in!?!? Komunajzli ste kolaboriral z Nemci od 23.8.1939 do 22.6.1941, pa se takrat vam je Adolf prst v rit vtaknil, ce ne bi kolaboriral se naprej, v nedogled. In normalen narod bo vedno raje kolaboriral s komerkoli, samo s kurcevimi povampirjenimi komunajzli ne. Prekleta krava zabita!

   • tarantela

    Moram priznati, da se izražaš orto desnici primerno.
    Kar se pa sodelovanja s Hitlerjem tiče, sem že zapisala na tem portalu, bom še enkrat.
    Stalin je predlagal pakt z zahodnimi državami in tudi s Poljsko proti Hitlerju. Vsi so odklonili!!! Še huje, Zahodni so podpisali Münchenski sporazum s Hitlerjem, ko je zasedel del Češke in mu s podpisom dovolili, da obdrži zasedeno ozemlje!!!
    Stalin je ostal sam in je tudi on podpisal pakt s Hitlerjem in se ga držal, dokler ni le-ta šel proti Rusiji. Malo pobrskaj po zgodovini, prebiranje tega portala, ki je zelo enostranski, je premalo.

    • FUCK COMMUNISM

     Izrazi so primerni tvoji rdecuharski primitivnosti! Kar ti skozlas ven, ti jaz vrnem! In ne svetuj mi kaj naj prebiram, ker po napisanem vidim, da ne ves prav veliko…

     • tarantela

      Zaradi takih, kot si Ti, je Romana Tomc izgubila. Škoda, prijetna in kulturna gospa je, pa jo sami spodkopavate in tudi vso normalno desnico.

     • FUCK COMMUNISM

      Ja, zarad takih, kot sem jaz je izgubila, ja… A to tvojo logiko ti iz riti vleces!? Se dobr, da je izgubila, ker je prevec mevzasto sredinska in premalo zakrknjeno desnicarska. Ko bo enkrat oblast prevzela prava desnica, boste rdecuhi bezali cez mejo!

     • karlina

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • tarantela

    Če ne bi bilo slovenskih partizanov, državljanov Avstrije, bi jo ta država precej drago odnesla po drugi vojni.

    • FUCK COMMUNISM

     Hahahahahahahahahahahahaha, dej no se mal! Ce ne bi bilo slovenskih partizanov… Ene jebene bitke niso dobili, morili so lastne sonarodnjake po vaseh, izzivali Nemce in potem z repom med nogami bezali v hosto, vascane pa pustili na cedilu, kot v Drazgosah… Slovenski partizani, ja… Poserjem se na slovenske partizane!

     • karlina

      TOČNO

    • Adolf Hitler

     ja bi vi ževel v raju takem kaj si tvoja mala glavica nemore niti v sanjah zamislt u to si lahk prepričana!
     no kako živite pa zdaj apropo z vašimi komunaserji paradajzarji kod še nikoli do zdej daj ne nakladaj iliozij punči!

     • karlina

      TOČNO, ampak ona ,kot vsi potomci komunistov zivi očitno super dobro, drugače ne bi tako pisala, kot venomer piše in pljuva po nas, ki nismo potomci komunistov.

    • karlina

     Hujše, kot pod titovo jugoslavijo je ne bi, sigurno je ne bi, v to sem trdno prepričana, danes tudi ne bi imeli v Sloveniji toliko jugovine.

  • andreas82

   Dej se malo izobrazi, svoje čase je celo zaželjena, če le-ta ne opravlja dobro svoje naloge! Pa tudi sicer kakšen je bil to okupator, ki je na visoka mesta postavljal Slovence, nosil tudi trobojnico na prsih ( smo videli na posnetku ) primerjaj zgodovino pod Avstrijci in sedaj ti bo marsikaj jasno..

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Zima prihaja

   Čudno.Narod pa je hodil in hodi delat v ex okupatorske države , Avstrija, Nemčija….zanimiv fenomen .

   • karlina

    TOČNO

  • karlina

   A bejz in povsod po svetu so jih po vojni, v miru pomorili in na zverinski način mučili, več , kot 200.000 in zmetali v jame, brez sojenja, kajne, kakšno neumno pisanje .

 • Franc Šink

  Nikjer ne vidim toliko rdečih zvezd kot na tem portalu.Spominja me pa na Heineken.Tako da ni toliko hudo.

 • Krtača 20

  Leta 33 je Vatikan s hitlerjem podpisal pogodbo (ta je še danes v veljavi) kjer je lepo v petem členu navedeno da je vsak župnik obravnavan in zaščiten kot nemški uradnik. Z vkorakanjem hitlerja, so avtomatsko pristali na nemški strani. Ampak to so cerkvene riti tiho.

  Poleg tega si oglejte še stavkovni val v letih 34-36, izkoriščanje delavcev na mrtvo. In že takrat so začeli padat križi. Slabše mezde kot so delavci dobil od delodajalcev, prej so bli le ti na vrsti za odstrel. Toliko o tem.

  • FUCK COMMUNISM

   Kaj ste pa komunajzli podpisali 23.8.1939!?!?!? In niste bili vi rdeci pizduni, ki ste ta pakt prekinili. Ne sprenevedej se, peder!

   • karlina

    PODPIS

  • Adolf Hitler

   ti karten Adi je stal za svojim narodom kaj pa vi stoka buzerantska ste pa svoj narod in to zahrptno izdajalske pičke še jac niste imel da bi se z njim spopadl iz v uči v uči kaj pa lako človek pričakuje od komunaserskega mongoloidnega klona ja prav si siišal vi ste samo en odpaden produkt za ogane ker samo bela rasa je človek vse vstalo je nadomesten organski drek!

 • Krtača 20

  Pa še drugi del protikomunističnega zborovanja v Ljubljani 44. Mal si poglejte nenavdušenje množice ob govoru izdajalcev. Lepo se vidi da narod ni bil na njihovi strani: https://youtu.be/zxDxyw_9M7U

  Domobrančki zajebal ste. Izdajalcev noben ne mara.

  • FUCK COMMUNISM

   Pleh ali smrekovina!? Izbira je tvoja!

  • dr Janez Sveti

   Ti si enak , kakor so skrajneži na drugi strani. Oboji ste psihopati in je vaše lažno “domoljublje” samo izgovor za vašo umsko bolezen!

   DR Janez Sveti genij

 • dr Janez Sveti

  No, tole je berljivo in lepo razloženo! Čestitam Nova24tv!
  DR janez Sveti kritik

  • karlina

   TOČNO, kot vedno !!!!!!

   • dr Janez Sveti

    Se strinjam. Za nezahtevne in neizobražene je vse dobro.
    DR Janez Sveti genij

 • FUCK COMMUNISM

  A tistega komunajzarskega monstruma v Drazgosah res ne more nihce zminirat!?

  • Adolf Hitler

   nč se sekirat za to bo poskrbel naš nov vodja Slovendskega naroda od zmage do zmage vodja zmaga živi naš vodja Šisko!!!!!!!!!!!!!!!

 • MEFISTO

  Kdo so bili domobranci?

  Domobranci so bili legitimna slovenska vojska, sestavljena iz samih slovenskih junakov, kakršnih ne bomo več imeli, ki so se odzvali klicu domovine in se uprli boljševizmu, ki se je izkazal za hujšega okupatorja kot Nemci, Italijani in Madžari skupaj.

  In njegova okupacija še kar traja do bridkega konca Slovenije ter Slovencev!

  • tarantela

   Domobranci so bili rosni mladci, ki so jih proti njihovi volji vpoklicali Rupnik z Rozmanovim žegnom.

   • FUCK COMMUNISM

    Pa ti imas resnicno gnojnico namesto mozganov!!!

    • tarantela

     Moj zelo mladi stric je bil tako vpoklican.

     • FUCK COMMUNISM

      Najrajs imam odgovore v stilu nekih kvazi “ocividcev”…

     • Adolf Hitler

      med vojno ni bilo nobenega komunajserja v bližin ker so z posranim gatam bili skriti v gozdu po vojni so pa dobil jajca ta komunaserski tifus in to še ko jih je tisti mongo boljšivistmvod prišel z karatenskim buzerantskim zavalenim židonjom in kronikom preveden v cerkev čerčil smrad ki ni niti doživel konec druge svetovne ki še dan danes traja nega je pa gestapo pospravil kod kravji drek preden je sploh premaknil svojo zavaljeno mastno ŠPEHASTO židovsko rit isto so naredili z vilsonom ko mu je bil ubrizgan virus alkemije tako da je ta židovska spaka crknila v hudih mukah! samo to nažalost noben neve od vas ke še zmeraj verjamete kar vam pove tisti elektro žid tja žalost da je ljuctvo že tok degenererano že od teh židovskih mediskih lažnivih propagandnih smeti dritte raich ni nikoli kapituleral tako da ima amer še dan danes neporavnane račune zato pa opravljajo vsako vojno pod napačno zastavo zakaj ker nemorejo napovedat vojne katero še sploh še niso nikoli dokončal zapomnite si to!

     • karlina

      Vpoklican, ze mogoče vpoklican, ne pa PRISILNO ODPELJAN, to je pa velika razlika, kaj praviš.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • FORT WORTH

    Kaj pa je tukaj narobe ?
    Tvoji so bili pozegnani pa od Kidrica, Kardelja in partije, ki so jo butci uvozili z rusije.

   • karlina

    Ne bo drzalo, proti njihovi volji so ji vpoklicali samo KOMUNISTI V PARTIZANE, vem, ne govorim na pamet kot ti, ker sem imela oba stara očeta v partizane tako privedena, drugače bi pobili celo druzino, tako, da mene ne boš naplahtala s svojimi lazmi in pravljicami, verjemi, da ne.

  • Adolf Hitler

   točno tako isti kod SS Schutzstaffel ki so bili branilci svojega ljuctva

 • andreas82

  Pa če že Nemce naslavljate kot okupatorje, a ni rdeča zvezda isto tuji simbol, komanda je bila v Moskvi, se zgovarjajo da so ustanovili KPS slovensko podružnico, ja ok, potem je meščanska desnica najbolj slovenska, imeli so slovenske simbole!

  • tarantela

   Dušica draga! Pred 27 leti je zmagal DEMOS. Zakaj za vraga niso takrat dali na zastavo kakšen drug simbol. Ja in barvo zastave bi tudi zamenjali, to, kar imamo sedaj, je pravzaprav ruska trobojnica. Vidiš, nič se ni spremenilo, šlo je samo za to, kdo bo pri koritu.

   • resnicaboli

    Ne pozabi da takrat DEMOS ni mogel skoraj nič narediti brez opozicije ki pa se ve da je nasprotovala vsemu kar jim ni bilo pogodu. Dobro se spomnim kako je opozicija (komunisti) hotela za referendum na vsak način doseči kvote za udeležbo.

    • tarantela

     Duša draga, DEMOS je bil v večini, pol so se pa njegovi taglavni skregali, kdo bo imel več in so se razdelili v več strank in zdaj imajo eno figo, še ta se bo počasi sfižila. Ja in Pučnik je šel v tujino, ko je videl, kaj se dogaja z njegovo desnico. Škoda človeka, ki je imel prave ideali, pa ga je bivši partijec, pohodnik v Jajce, izkoristil za svoje namene.

 • Zima prihaja
 • Duhec

  Bv tema na lepo, sončno petkovo jutro.

 • tarantela

  Zanimivo!
  Moj protivirusni program me opozarja pred vdorom nekoga v moj računalnik…He-he…

  • MEFISTO

   Hehe, kar butasto se smej!

   • tarantela

    He-he, ne bo vam uspelo, je več kot Jelovica, he-he…!

    • MEFISTO

     Trdobučna, hočeš reči!?

 • MEFISTO

  Ker smo že ravno pri kolaboraciji, je treba opozoriti na pakte o nenapadanju, ki jih je partizanska stran dogovorila in izvajala z Nemci in Italijani.

  Kolikor pa je bilo manjših prask med njimi, pa so bile izpeljane v želji, da bi se okupator znesel nad civilnim prebivalstvom, vse v skladu s komunističnim imperativom, da žrtve morajo biti.

  Nemci in Italijani so pravzaprav služili komunistom kot izvajalci elimininacije oseb, ki se jih je partija želela znebiti, ker sama ni vsega zmogla, in ker je s tem odvrnila pozornost od sebe.

  Komunistična partija je znatno pomagala polniti nemška in italijanska koncentracijska taborišča, tiste pa, ki so jih preživeli, pa po izbruhu komunistične svobode, sam likvidirala.

 • MEFISTO

  Tarantelo, Duhca, ogledalo, Krtačo 2 in druge nicke istega ideološkega diverzanta, ki je imel svoje prednike na pomembnih položajih v obeh vojskujoćih se straneh, sprašujem, kje so medvojni nemški in italijanski arhivi?

  Ti arhivi bi razgrnili tančico skrivnosti nad kolaboracijo partizanskega partijskega gibanja z vsemi okupatorji.

  In zgodovina, ki se že piše na novo, bi se do konca revidirala.

  • tarantela

   Moraš iti v Berlin, Rim in v Vatikan pogledat za arhive.

  • Duhec

   Išči pa boš našel… sej maš cajt.

   • MEFISTO

    Bomo pa pri tebi opravili hišno preiskavo.

    Ne dvomim, da bi se poleg vibratorjev našlo še kaj, kar bi osvetlilo zgodovino partije.

    • Duhec

     Hahahaaa…. ostareli perverznež. Ja, taki ste na Novi…

  • Krtača 20

   Evo mal iz makaronarskega arhiva: https://youtu.be/FmmwUJsy7Uw

  • karlina

   TOČNO

 • Zima prihaja

  Prekleti komunizem in prekleti komunisti .Njihovo domoljubje je dejansko koristoljubje

  • karlina

   TOČNO, ze 72 let !!!!!!!

 • Franjo Trojner

  Mračna in trplenja polna je naša
  zgodovina. Današnje oči in um vidijo in razumejo drugače tiste teške čase , kot so jih takrat v živo gledale oči naših prednikov in jih je razumel njihov um. Toda dejstvo, ki ga ne moremo zanikati in mimo katerega ne moremo iti, ga zaobiti je, da so se pri nas po vojni mimo vseh tudi takrat veljavnih civilizacijskih normah, mednarodnem pravu in konvencijah dogodili izvensodni zverinski poboji raznoraznih vojnih ujetnikov, pa tudi civilnega prebivalstva, da tudi žensk in otrok. Več, kot 620 do sedaj odkritih povojnih morišč in 200 000 izvensodno pobitih direktno kaže na odgovornost takratne zločinske totalitarne komunistične oblasti. Te zveri, ki so poboje zaukazale, jih izvrševale ali samo za njih vedele in jih zavestno prikrivale in zverinski totalitarni komunistični režim bi za vse svoje zločine moral tudi sodno odgovarjati, a se žal ne prej in ne danes v naši novi samostojni demokratični državi Sloveniji to še ni dogodilo. Kakšno je to sporočilo demokratični javnosti doma in v svetu vas vprašam? Ni se za čuditi da imamo v Sloveniji danes velik problem z etiko, moralo in pravno državo, dokler ne popravimo vseh krivic iz preteklosti, ni prav nobene možnosti, da bi etika, morala in pravna država pri nas res kaj kdaj veljala. Že Oton Zupančič je davnega leta 1945 zapisal : “Svobode naše jabolko se zlato nam zakotalilo je v kri in blato, in preden spet zasije v čisti slavi, vsi bomo blatni, ah, in vsi krvavi.'” Že takrat je za vse zločine komunističnega totalitarnega režima vedel Zupančič, vedeli so mnogi in z odkritjem Barbara rova smo izvedeli tudi vsi mi danes živeči Slovenci doma in v svetu.Toda čeprav danes za vse te grozne izvensodne poboje vemo prav vsi, se ne spremeni prav nič! In kaj je najhujše, tudi vsi, velika večina izvensodno pobitih še vedno leži na mestu svoje morije, kar znova pokaže na totalno odsotnost vse etike, morale in pravne države pri nas doma v Sloveniji. Kruta resnica je, da se tudi danes, kljub vsem poznanim groznim zgodovinskim dejstvom še vedno perverzno in vsakodnevno pojavljajo v javnosti vsi totalitarni komunistični simboli in to kljub dejstvu, da je njihovo poveličevanje po naši novi ustavi nesprejemljivo, prepovedano. Evidetno je tudi, da se politične stranke naslednice nekdanje komunistične partije v novem demokratičnem sistemu na vse kriplje trudijo še naprej častiti, poveličevati nekdanji totalitarni komunistični režim in njegove vidne predstavnike, zato me niti ne čudi več, da se tudi danes velika večina ulic, trgov, mostov in celo javnih ustanov še danes imenuje po njih. In tudi njihovi kipi nas še danes strašijo prav iz vsakega eka, da raznoraznih sovražnih sporočil starcev izrečenih na njihovih ex režimskih mitingih/proslavah niti ne omenjam. Vsi sami heroji a med vojno na našem ozemlju niso tudi po njihovih zgodovinskih virih dobili niti eno samcato bitko v kateri bi osvojili in zadržali ozemlje in zavarovali prebivalstvo!! Dražgoše so nazoren primer, kako so partizani pustili prebivalce v nemilost agresorjem. V oči bode tudi dejstvo, da smo vojni veterani vojne za Slovenijo žal samo drugorazredni vojni veterani, prvokategorniki so še vedno oni iz NOB, imajo več pravic in tudi sredstev jim država nameni več??? Če pa še vemo, da nekdanji šef komunistične partije kučan javno nasprotuje sprejetju Havlove/resolucije sveta EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme v našem parlamentu in da potrditev te resulucije dejansko blokirajo v parlamentu stranke politične levice nam je koj lahko jasno, da smo po letu 1991 v Sloveniji naredili bore malo za obsodbo totalitarnega komunističnega režima in njegovih vidnih predstavnikov, umanjkala je tudi lustracija. Torej še eno dejstvo, vidik več zakaj nam šepa pravna država in nam je klavrno propadla tranzicija in se krepi bivša totalitarna komunistična ideja/oblast. Ja, na vse to nas je opozarjal g. Pučnik in ves demokratičen svet. Tudi ta novi spomenik v Ljubljani postavljen v spomin vsem padlim žtvam vseh vojn izgubi ves svoj pomen, če vemo, da večina žrtev povojnega divjanja komunizma na naših tleh še vedno leži na kraju svoje morije in da tudi pravici še ni bilo zadoščeno. Ponovno je politika zmagovalcev porazila vso etiko, moralo in pravno državo in še dodatno razklala že tako preveč razklan narod, kar nikakor ne vodi k tako željeni spravi. Spravo si je potrebno prvo zares in iskreno želeti, nato se je portebno za vse storjeno resnično pokesati in za vso storjeno zlo ponižno sprejeti zasluženo kazen in ker od tega do dandanes tako imenovana zmagovita totalitarna komunistična stran ni storila je tudi prava sprava umanjkala in je tudi ne bo. Brez razščiščene preteklosti, brez zdravih moralnih, etičnih in pravnih temeljev bo naša država, politika in družba za vedno ujetnica preteklosti, razklana! Močno se sprenevedajo, lažejo vsi tisti, ki pravijo, da bodo prihodnji rodovi na vse pozabili in jih nerazščiščena preteklost ne bo zaznamovala, tudi današnji dogodki po celem svetu jih postavljajo na laž, mar ne? Za takšno kalvarijo, ki jo je utrpel naš slovenski rod 100, 200 in več let ne pomeni nič, za vedno bo zasidrana v naših genih, vedno bomo vedeli kdo je kriv za pomor cveta SLOVENSKE pameti in mladosti.

  • MižekFiga

   FUJ, asrana, arjav, ardeča POLITIKA murglskega centra pod vodstvom DDR. KUČANA.

  • Krtača 20

   Bom čist kratek. Vojska za katero ne stoji narod, je padla vojska.

   • Janez

    In kdo je stal za komunisti in partizani?

    • karlina

     Ja, dobro vprašanje, za pametne ,ne njega

 • MEFISTO

  Se spomnite komunistične parole: Reka, trst, Gorica, naša je pravica!

  Pod vodtsvom komunistične partije in komunistov smo izgubljali med vojno in v komunističnem (ne)miru.

  • Duhec

   Pol si že navajen a ne?!

   • komar marko

    ja kje si pa bila. A si šerifa pregledovala?

   • karlina

    O ,še eden, ki se oglaša

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • komar marko

  no zanimivo kako naše ovce še vedno padejo an domobrančke in partizančke. In rdečkoti v LAŽGOŠAH povedo usmeritev. Samo kaj ko tam po proslavi ostane zelo veliko pelnic! Hvala BOGU!

 • Jure kavčičeu

  Ufff, ta argument mi je najbolj všeč: “večina domobrancev ni hotela nič drugega kakor svobodno in demokratično Slovenijo”. Torej imamo Nemce in Italijane na slovenski zemlji, z željo po čim hitrejšem raznarodovanju in iztrebljanju našega naroda. In potem imamo partizane, ki se niso bili pripravljeni čakat na zmago zaveznikov (ki niti ni bila še blizu najmanj do leta 43 oz ni prav nič kazalo nanjo na nobeni fronti in nikjer) in so pograbil orožje in poskušal pregnat te prasce iz naše dežele. In potem imamo te pametnjakoviče, ki bi nemcem pomagal zmagat samo zato, da bi lahko potem ti iztrebili tako partizane (kar bi že ostalo od njih), kot tudi njih same in vse slovenske žene in otroke z njimi. Demokratično slovenijo?? Aga mhm, nemci bi verjetno uvedli demokratični sistem; “halo domobranec, bil si priden in si pomagal zato lahko demokratično odločaš o tem, v katero koncentracijsko taborišče boš šel ti in tvoja žena”.

  • FUCK COMMUNISM

   Indoktriniran rdec butec… nic drugega nisi, kot to. Po tvoje so partizani tut premagali Nemce, a ne!? Bebec!

   • karlina

    Ja, itak , da so jih ,saj to je dejstvo, da ves čas lazejo , v bistvu pa ni nihče v Sloveniji premagal okupatorjev.

  • karlina

   BUTELJ !!!!!!!

 • Antonius

  V Črnih bukvah je pedantno zapisano in s fotografijami podkrepljeno, zakaj po vojni revolucionarna kamarila od Italijanov ni upala zahtevati povračila za storjeno škodo.
  Italijanski vojni arhivi bi razkrinkali resnico o partizanskem terorizmu *naših* vrlih osvoboditelje nad domačim prebivalstvom.
  Domobranska vojska je zrasla iz vaških straž, vaške straže so se pa po vaseh organizirale, da so pred revolucionarnimi zlikavci branili svoj dom.
  Zanimivo je, da so dediči krvave morije, umorjenim vsilili spomenik sramotne sprave in pred očmi javnosti navidezno pospravili svoj bratomorni zločin.
  Danes se na vse pretege trudijo za seboj pospraviti tudi morišča nedolžnih sodržavljanov.
  Barbarin rov je eklatanten primer njihovega sprenevedanja. Kosti umorjenih pospravljajo iz rova in jih prekopavajo v Spominski park Teharje.
  Morišče v Barbarinem rovu je treba poradirati iz spomina, kjer so *zmagoviti* svoj neverjeten zločin spočeli.
  Kosti umorjenih širom krvave Slovenije mečejo pod skupni kamen nekakšnega skupnega spomina, da za seboj zabrišejo sledi, kjer so svoje skrivano zločinstvo počeli.
  Morišča bi morala postati njihov skupni grob v opomin in spomin Slovencem, kaj so revolucionarni komunisti in njihova zlorabljena partizanarska vojska naredili svojemu narodu.
  Dediči revolucionarnih še zadnjič pometajo sledove svojega krvavega početja pod preprogo splošne pozabe.
  Spominski park v Teharjih je zgolj nekakšno slepilo, da učiteljem v osnovnih šolah ne bo treba omenjati vseh tankovskih rovov, jam in ostalih skrivanih morišč, po s krvjo prepojeni Sloveniji.

  • Krtača 20

   Ti kar ber arhive in kere češ. Ni olajševalnih okoliščin za to kar so izdajalci nardil narodu pod okriljem okupatorja in cerkve. Pa spet si se debelo zlagal.

   • Antonius

    Krtača ali metla, ni razlike. Obe pospravljata nastlano svinjarijo pred zvedavimi očmi.
    Eno zadnjih debelih laži je pospravila policija. V NLB naj bi ničesar iranskega ne oprali.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • karlina

    No, tudi tebi ne bi škodilo, če bi začel brati resnično zgodovino, kaj praviš, ne zlagano, ki so jo napisali po nareku komunistov, tvojih prednikov !!!!!! mimogrede, sem imela v sš čudovitega profesorja zgodovine, ki je v 4. letniku, ko je bila tema, 2. svetovna vojna in NOB v Sloveniji dejal, da najrajši ne bi nič predaval, ker je vse laz in pravljica, ampak je MORAL !!!!!!

  • karlina

   VELIK, PODČRTAN PODPIS !!!!!!

 • Krtača 20

  Dražgoška bitka pa domobrančke najbolj boli zato, ker so se nadejal da bojo z enim udarcem strli nob odpor. Pa jim je vojska ušla.

  • Adolf Hitler

   daj zbud se že enkrat iz te komunazerske virusne kuge ti ovca!

   • Krtača 20

    In pol ste šli izdajat položaje vojske pa ste dobil sranje v zahvalo. Metek v čelo pa požgano vas in pobite domačine. Vojska je pa preživela pa kasnej zjebala domobransko in okupatorsko svojat.

    • Adolf Hitler

     lepo je druge krivit un je kriv ta je kri kaj pa lahk človek slpoh pričakuje od žiovskih pizdo lizcev ki kader svoj gobec odprejo pride vun laž to je sploh izguba časa!

     • Krtača 20

      Kolkr vem so Nemci pobil domačine? Al je že spet drugačna “domobranska” resnica?

     • karlina

      Ja, seveda so jih in ZAKAJ-smo ti ze zgoraj vsi napisali, ampak ti si neumen do konca in kar naprej nabijaš neumnosti, daj končaj ze, ker se dobesedno smešiš.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • bubamara

   Zgodovina te mal ebe; kaj ?

   • karlina

    Ne mal, ampak nima niti trohice pojma

  • FUCK COMMUNISM

   Ti imbecil mislis, da “so se nadejal, da bojo z enim udarcem strli nob odpor”, partizanske svojati je blo pa samo 200!?!? Pizda si zabit!

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Franjo Trojner

   Po parih iztreljenih šusih na nemško vojsko so herojski partizani zapustili položaje in pobegnili iz Dražgoš! Nemci so se nato grozovito znesli nad nemočnim civilnim prebivalstvom. Če bi ti imel zdrav duh v zdravem telesu bi vedel, da še danes trpijo in jih boli srce zaradi tragedije, ki so jo doživeli samo preživeli Dražgoščani in njihovi sorodniki. Preživel domačin Dražgoš je zapisal :”dejstvo, da je bila vas načrtno izbrana. Med partizani se je govorilo: »Take farške vasi pa res ni škoda.« V največji bitki na našem ozemlju, kot Dražgoško bitko danes slavijo partizani, kljub znanem zgodovinskem dejstvu, da so jo partizani v Dražgošah izgubili, je po pričanju g. Franca Kavčiča živlenje med bitko izgubilo 9 partizanov in 41 civilistov, 81 so jih nato Nemci odpeljali, kar je res prava tragedija. Vaščani Dražgoš o vsakokokratnih proslavah v Dražgošah menijo : “Saj to ni praznovanje tega dogodka ali pa bitke. Ta proslava je praznovanje komunizma,” je o tem, kaj si misli o proslavi, povedal tudi Kavčič.

   • karlina

    VELIK PODPIS

  • karlina

   O, ti svinja, si upaš iti v Drazgoše in to povedati tistim vaščanom, ki so doziveli pobijanje in poziganje svojih domov, prav zaradi partizanov. Ne verjamem, da bi jo odnesel cel, FUJ SRAM NAJ TE BO , SMRAD !!!!!!

 • Valter BraniSlav

  Domobranci so bili izdajalci zato ker so prisegli zvestobo Hitlerju

  • FUCK COMMUNISM

   Go fuck your mother!

  • Adolf Hitler

   dai mongo preden kaj takega izustiš iz tiste tvoje buzerantske lažnivega židovskega gobca s pozanimaj kaj sploh domobranec beseda sploh pomen degen edini narod ki je branil svoj dom ti karaten to ti je domobranc ti klon mutantski!

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • tramal

   Kdo pa je pel pesmi,slovenija sovjetska bodeš ti?Če nebi bilo domobrancev bi bila danes Slovenija sedemnajsta sovjetska republika ,tako pa so s pomočjo amerikancev to preprečili.

   • Valter BraniSlav

    Tito je preprečil in nam dal neodvisnost od Sovjetov. Zato moramo Brozu biti hvaležni

    • karlina

     Ja, itak, tvojemu tovarišu titu je treba biti hvalezen, ker je bil najhujši diktator v zgodovini in je bil tako dober, da je dal po celi Jugoslaviji pomoriti najmanj milijon ljudi, ki se niso strinjali s komunizmom, tudi veliko svojih , ki so bili komunisti, ampak kmalu ugotovili, kaj je v resnici komunizem, ja res hvala mu zato.

   • karlina

    Tramal, ampak veš, lahko pa še bomo nekoč ena od ruskih republik, glede na to, kako naši politiki hodijo vsak mesec, če ne teden k Putinu in tudi glede tega, da nas EU ne jemlje resno in tudi zaradi tega, ker nam več nihče ne bo dal kreditov, samo še mogoče Putin.

  • karlina

   Ti si pa papagajevsko teslo !!!!!!!

 • Adolf Hitler

  prevarani pokradeni posiljeni in pomorjeni ljudi Slovendskega reicha od boljševiških komunaiserskih kazarskih židovskih zahrbtnih buzerantskih MARJASCEV!

 • Burek Burecki

  Domobranci so bili kolaboranti. Pecali so se z nemcu za “svobodno slovenijo”. Izdajali in likvidirali so vse ki se niso strinjali z tem… skratka nic bolsi niso boli kot so bili komunisti… To je dejstvo!

  • FUCK COMMUNISM

   “To je dejstvo!”. To je toliko dejstvo, kot je dejstvo, da si ti inteligenten in razgledan. Torej nic! Pickin dim!

   • Burek Burecki

    Glede na tvoje komentarje predvidevam, da si umsko bolan ali pa imas IQ cloveske ribice…

    • FUCK COMMUNISM

     Oboje! Pa se nor sem! Pazi se me!

  • MižekFiga

   Resnica o “komunistični revoluciji” je že bila javna v Sloveniji. Nihče zdrav ni maral komunistično svobodo. Kdaj se boš upravičil za svoje laži?

   • karlina

    On nikoli in njegovi tudi ne, veš zakaj.zato , ker branijo svoj komunizem in svojo lazno zmago, zaradi borčevskih pokojnin za “zasluge” in te zasluge se dedujejo še kar naprej na potomce, ni čudno, da je pokojninska blagajna prazna in prav zaradi tega se bojijo desničarjev in predvsem Janše, ker bi ukinil plačilo za krvave “zasluge”

  • karlina

   O ,burek, iz kje so pa tebe brcnili, samo vprašam in pišeš neumnosti

 • Krtača 20

  Me zanima kako je okupator prišel do spiskov koga je treba kot talca ustrelit. A mogoče domobranci pa cerkvenjaki kej veste iz vaših arhivov? Saj ste bli pr koritu z nemci skup zlizan.

  • bubamara

   Za vasi okoli Iga je spisek za Gonars delal sodelavec komunistov, ki je bil predstavnik občine za časa Italijanske okupacije. Takrat še ni bilo domobrancev, samo kakšni vaški stražarji.

   • karlina

    TOČNO in veš, kdo je rešil toliko in toliko SLOVENCEV, tudi komunistov-DUHOVNIKI, ki jih danes in vedno komunisti tako sovrazijo in zaničujejo, tudi sicer so jih po vojni ogromno pomorili in zverinsko mučili-verjetno so tako kazali do njih zahvalo.

  • Mare Kranjc

   To bi pa ja lahko vedel. Tvoji komunisti, so od leta 1939 sodelovali z Nemci, in ovajali Gestapu vse tiste, ki bi jih lahko ogrozili pri prevzemu oblasti. Vse tiste, ki so načrtovali upor proti Nemcem izven Komunistične Partije, so komunisti ovadili Nemcem. Tito je 5. maja 1941 v glasilu KPJ pozval komuniste, naj čimbolj vstopajo v nemške službe. Kasnejši prvaki OF in KPJ, odvetniki dr. Aleš Stanovnik, dr. Jože Pokorn in dr. Joža Vilfan so delali v Šetnvidu pri Gestapo, Stane Dolanc in edini slovenski admiral v SFRJ Stanislav Brovet sta v Avstriji prostovoljno vstopila v Hitlerjugend in bila dolgoletna člana, Stanislav Brovet, ki je vstopil v Celovcu, kar do januarja 1945. Da ne govorimo o tem, da so komunisti do leta 1943 poklali vse demokratično izvoljene slovenske župane in skoraj vse učitelje in učiteljice s slovenskih šol. Kot vidiš so, nacisti in komunisti, socialistični bratje, zelo dobro sodelovali med seboj!

   • karlina

    VELIK PODPIS !!!!!!

  • Franjo Trojner

   Zopet si v vsej svoji zlonamerni komunistični maniri totalno mimo tresno. Po parih iztreljenih šusih na nemško vojsko so herojski partizani zapustili položaje in pobegnili iz Dražgoš! Nemci so se nato grozovito znesli nad nemočnim civilnim prebivalstvom. Če bi ti imel zdrav duh v zdravem telesu bi vedel, da še danes trpijo in jih boli srce zaradi tragedije, ki so jo doživeli samo preživeli Dražgoščani in njihovi sorodniki. Preživel domačin Dražgoš je zapisal :”dejstvo, da je bila vas načrtno izbrana. Med partizani se je govorilo: »Take farške vasi pa res ni škoda.« V največji bitki na našem ozemlju, kot Dražgoško bitko danes slavijo partizani, kljub znanem zgodovinskem dejstvu, da so jo partizani v Dražgošah izgubili, je po pričanju g. Franca Kavčiča živlenje med bitko izgubilo 9 partizanov in 41 civilistov, 81 so jih nato Nemci odpeljali v taborišča, kar je res prava tragedija. Vaščani Dražgoš o vsakokokratnih proslavah v Dražgošah menijo : “Saj to ni praznovanje tega dogodka ali pa bitke. Ta proslava je praznovanje komunizma,” je o tem, kaj si misli o proslavi, povedal tudi Kavčič. Te pa idi ti zdaj tvoje, ki so bili in so še pri koritu vprašat zakaj slavijo bitko, ki so jo izgubili ( saj so, kot Srbi, ki Kisovsko bitko praznujejo kot zmago čeprav so jih Turki takrat zradirali iz lica zemlje), mimogrede jih še pa vrašaj, kaka vojska so te bili, če so zbežali in civiliste prepustili v nemilost podivjanim nacističnim zverem, vojakom. Če bi tak sramoten beg in zapustitev položajev storila vojska danes, bi poveljnikom in vojakom sodili, tako, kot se je to dogodilo v neki drugi vojni poveljniku in vojakom iz Nizozemske, ki so zapustili položaje in nemočno civilno prebivalstvo prepustili srbski vojski, ki je nato zagrešila genicid.

   • Krtača 20

    Jah niso se pustil pobit in to vas boli. Kdo si bi pa mislil da se bojo nemci tko znesl nad civilnim prebivalstvom. Ste fino spoznal domobrančki vašega dobrega gospodarja ne? Marš zalega domobranska!

    • tramal

     Vsem je bilo znano da bodo za vsakega ubitega nemca ustrelili pedeset civilistov.Te žrtve imajo partizani na vesti.Bojazlivci partizani so pobegnili ljudi pa prepustili okupatorju..

     • karlina

      TOČNO, 10000% je bilo to res.

    • Franjo Trojner

     Krtača 20 danes tukaj na tem portalu ni niti enega samega domobrana, ste jih aprila in maja 1945 vse izvensodno z žico zvezane zverinsko pobili. Glej tudi vojna je že zdavnaj končana, samo v tvoji in glavah tvojih zlobnih totalitarnih komunistov še živi, vi se v bistvu še danes naslajate nad vsemi zločini, ki ste jih storili pred, med in po vojni, vi slavite zločinski komunizem in to je vaš problem. Narod vas je takoj spregledal, vladali ste na grozovit način, vaša strahovlada je za seboj pustila množična grobišča in na stotisoče uničenih trpečih ljudi, kakor tudi zafurano gospodarstvo itd. Vi se ne morete sprijazniti, da vas je cel svet obsodil in izenačil z nacisti in fašisti, ker ste uporabljali iste zločinske metode za dosego svojih zblojenih ciljev in imate zato krvave roke. Sam Vaclav Havel vam je nastavil ogledalo in spisal resolucijo o obsodbi vseh treh totalitarizmov, ki je bila potrjena v parlamentu EU, a v našem žal še ne, ker stranke naslednice komunistične partije to z vsemi štirimi z vašim kučanom na čelu preprečujete. Jasno je tudi zakaj tako fanatično preprečujete verificiranje resulucije sveta EU, ki izenačuje in obsoja vse tri totalitarizme v našem parlamentu, predvsem in edino zato, ker vas bi tudi ta doma v domačem parlamentu potrjena resulucija prikazala v pravi luči in vas za vedno označila za surove in vsemu civiliziranemu svetu nevarne zblojene osebke.Čuj tvoji komunisti so tudi svoje partizane pobijali, verne in one, ki niso bili za partijo prve, nato še one, ki niso dovolj hitro dojeli, da se ne smejo več na ves glas dreti Stalin in na koncu še komuniste, ki so bili preveč povzpetni. Ni kaj zblojena ideologija, zblojeni njeni kadri. Bog se vas usmili, vam v nebesih ni mesto!

     • karlina

      VELIK, PODČRTAN PODPIS, ni kaj dodati, aja , tudi to-mi je povedal stari oče, ki je bil prisilno odveden v partizane, da so dali partizanski poveljniki ubiti tudi partizana, če je vzel hrano, ker je bil lačen, toliko o tem, kakšni so bili komunisti.

    • karlina

     Opa, kaj pišeš neumnosti, da kdo bi si mislil, da bodo Nemci pobili nedolzne civiliste-TO SO KOMUNISTI VEDELI, ker so se Nemci VEDNO tako maščevali nedolznim SLOVENCEM !!!!! Res ne vem, ali si res tak nevednez in butelj, ali se samo delaš, ampak menim, da so ti tvoji predniki očitno totalno oprali mozgane.

   • karlina

    VELIK PODPIS-pravi ,domoljubni SLOVENCI, pišemo isto, ker vemo pravo RESNICO !!!!!

  • Franjo Trojner

   Idi vprašaj tiste iste, ki so izdali pohorski bataljon.

   • karlina

    In Drazgoše-v Drazgošah, so ljudje na kolenih prosili partizane, naj ne delajo neumnosti in pustijo Nemce pri miru, kajti vedeli so, da se bodo Nemci maščevali prav njim in vse postrelili in pozgali, pa jih partizanski poveljniki niso hoteli poslušati, prav zaradi tega, ker jim je bilo vseeno, če bodo umrli nedolzni SLOVENCI, isto so storili tudi v Orehovici pri Izlakah in še marsikje, po celi Sloveniji, kjer so pozgali celo vas, krivda zato je bila pri komunistih.

  • tramal

   Nemci so streljali talce samo takrat ko so partizani ubili kakšnega nemca potem pa zbežali nazaj v hosto.Nemci niso nikoli ubijali talcev brez vzroka.

   • karlina

    Tramal, vidiš, kako tisti, ki vemo PRAVO RESNICO, pišemo vsi enako !!!!

    • tramal

     Samo žalostno je da nas je tako malo ki vemo pravo resnico.Lep pozdrav.

  • karlina

   No, tudi to ti lahko razlozimo-okupatorji so v glavnem in v večini, kot talce ubili nedolzne civiliste in veš zakaj.samo zato, ker so partizani namenoma ubili kakšnega pomembnega gestapovca, oz. več njih , nato pa zbezali.samo zato, da bi Nemci pobili čim več SLOVENCEV in jim naredili uslugo.

 • MižekFiga

  Ljubiteljem “Lažgoške” bitke.
  Spomenik je bil leta 91 tako nevzdrževan, da je obiskovalka padla z njega in se ubila. Šele kasneje so ga obodili v lažen spomin za nategovanje državljanov. V živem spominu imam Türka, ki je na proslavi (?) javno pljuval po ameriškem veleposlaniku in Satanovnika, ki je Amerom napovedal vojno?
  Očitno sta imela vsak svoj blesimeter navit do konca.
  Ne pozabimo še na pohorsko bitko (komunistično partizansko izdajo). S policijo je komunistična oblast prepovedovala obiskovanje in prižiganje svečk na obletnico te izdaje. Domačine (sorodnike) so sodniki za prekrške na policajske predloge štrafali. Danes je to pomembna svečanost,čeprav je šlo za izdajo in vsi borci (brez komunistov) so zgledno pokopani v Gradcu.

  • Adolf Hitler

   Bravo ježi ++++++++++++++++++

  • MižekFiga

   Iz obeh primerov je značilno, da tisk in druge informacije (TV) z lažmi posebej prirejenimi naredijo največ škode resnici, poleg Cerarja, ki je lapal o poštenost in …. in iz vsega samo še bolj zapečatil bivše partijce (komuniste) ali današnje asran rjav ardeče socialiste. FUJ, saj niso lnjudje!

   • karlina

    TOČNO, VELIK PODPIS !!!!!!

  • karlina

   TOČNO

 • Krtača 20

  Pa zanima me od kod nemcem spiski koga poslat na rusko fronto. A to domobrančki kej veste? Boste pa ja sej ste bli skup zlizan s švaboti.

  • Adolf Hitler

   kod vi mongoloidi komunaserski ka ste svojim Staljinu še drek iz riti žrl MURŠ smrad izajalec slovendskega ljudstva!

  • tramal

   Na ruski fronti so se borili desničarji se pravi da so jih zatožili komunajzerji.Komunajzerji pa so se skrivali v goši kar počnejo še danes.Razčisti si že enkrat pojme.bedANEC.

  • karlina

   Saj niso imeli spiska, veliko ljudi je zbezalo rajši k Nemcem na rusko fronto, kot pa iti v partizane, če ne veš tudi tega.

 • Krtača 20

  A une spiske koga poslat v taborišča ste tud domobrančki pomagal sestavljat? Se je blo treba odkrižat konkurence a ne? Sam vprašam.

  • MižekFiga

   Kakšno sprenevedanje in tvoje “asran, arjave, ardeče” farbe tud žična krtaća ne spuca!

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Janez

   Krtača,ti si šele eno tele.(Telički oprostite moji primerjavi)

   • Janez

    TEGA NISEM PISAL JAZ – JANEZ K. KOMENDA
    “KRTAČA”
    KRADE VZDEVKE.
    PRIJAVIMO GA POLICIJI ! L.r. J. KOMENDA

   • karlina

    Ne tele, ampak opranoglavo teslo !!!!!!!

  • Janez

   A?
   ČLANI KRAJEVNIH ODBOROV OF
   PA
   AFŽ- JEVKE ?!
   So paa PRIJAVLJALI
   MORILSKIM KOMUNISTIČNIM KP VOS, OZNOVCEM IN KNOJU ?
   Morda
   SO TO POČELI – TVOJI PREDNIKI ?! L.r. J. KOMENDA

  • sprehajalec

   Pošiljali so jih v taborišča komunisti, ker so delali akcije, čeprav so vedeli, da bodo zaradi teh akcij ljudje šli v taborišča in streljani kot Talci.

   odgovoren je vedno tisti, ki ve, da bo s svojim delom storil škodo nedolžnemu in da bodo nedolžni trpeli zaradi tega.

   • karlina

    PODPIS

  • karlina

   Opa, ljudi , ki so jih NEMCI poslali v taborišča, so izdajali prav komunisti, če ne veš in samo zaradi tega, ker so si mislili, več jih bo umrlo v taboriščih, manj jih bo treba nam pobiti in ko so tisti, ki so prestali morijo v taboriščih, prišli nazaj v Slovenijo, so jim taisti komunisti sodili. češ, da so ostali zivi, ker so sodelovali z okupatorjem, tako, da ne širi LAZI, ker nič ne veš !!!!!!!!! In veliko je bilo primerov, ko so Slovenci preziveli nemška taborišča, umrli pa so na Golem otoku in taboriščih v Sloveniji, kamor so jih poslali komunisti !!!!!!

 • Valter BraniSlav

  Domobranci so prisegli zvestobo Hitlerju. ZATO JIH JE KOT IZDAJALCE LASTNEGA NARODA DOLETELA ZASLUŽENA KAZEN.
  LONG LIVE HERO OF WW2 JOSIP BROZ TITO !!!

  • MižekFiga

   Ukrajibnce je tudi doletela nekakšna kazen. Ti je kot izdajalcu Slovenije kaj znano o tem?

  • Janez

   “Marešal TITO”
   IMA
   ” PRAVICO” – DO NAZIVA – POLITIČNI ZLOČINEC IN MORILEC” !
   Kakšen naziv predlagaš

   ” STALINISTIČNI BALKANSKI MESAR ” ! To bo ok ?! L.r. Janez K. KOMENDA

  • Janez

   Tele mamino preberi kakšno knjigo in ne nakladaj .

   • Janez

    Ukraden vzdevek !
    Tega nisem napisal jaz. Se pa strinjam. L.r. J. KOMENDA

    • Janez

     Nič ni ukradeno.To je moje pravo ime.Kmalu bom k imenu napisal še priimek.Ga boš tudi ti?bedasti Komenda.

     • Janez

      Ja?
      Dodaj kaj k tvojemu vzdevku ” Janez” – ker je pač moj !
      Lahko dodaš npr. Kaj podobnega kot ” Janez Cepec”,
      Da
      se bo vedelo, da ti nisi – jaz- ki sem Janez KOMENDA

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Janez

   Koga!?
   In – komu?
   SO PA PRIJAVLJALE – “AFŽJEVKE” ?! L.R. JANEZ K. KOMENDA

  • Franjo Trojner

   Ti si še en častilec kulta smrti, gotovo si pravi komunist, rdeči kmer, Kim Un itd. ali naci saj itak ni nobene razlike. Čuj množičnega zverinskega pobijanja z žico zvezanih nemočnih vojnih ujetnikov in civilistov, mladih izobraženih ljudida tudi žensk in otrok jaz na tvojem mestu ne bi poveličeval, opravičeval. Veš je tudi v naši kvazi pravni državi kljub vsemu kaznivo, morda te kdo kdaj celo pokliče in takrat boš bolj težko opravičeval tvoje z vsemi civilizacijskimi normami skregane zapisane misli.

   • karlina

    VELIK PODPIS,

  • tramal

   Vi pa stalino in znano je da so komunisti pobili desetkrat več ljudi kot nemci..Komunisti ,predvsem lastne ljudi.

   • karlina

    TOČNO

  • sprehajalec

   Samo Ljubljanski. Zvestobo Hitlerju je priseglo tudi 70.000 mobilizirancev.

  • karlina

   Ze zgoraj sem ti napisala, da si ena velika svinja, nikoli in nikdar ti in tebi enaki, ne napišete, da so bili po vojni pomorjeni-LJUDJE, LJUDJE, LJUDJE in da je partija naredila nad SLOVENSKIM NARODOM -GENOCID !!!!!!!

 • Janez

  SRBIJA NAS PREHITEVA !
  2015. leta so uradno, sodno
  rehabilitirali
  Dražo Mihajlović, vodjo četnikov.
  Zdaj izvajajo uradne, sodne rehabilitacije ostalih
  posamičnih žrtev
  NESODNO ZLOČINSKEGA TITO KOMUNIZMA !

  REHABILITACIJA
  NESODNIH ŽRTEV KP STALIN KOMUNIZMA !
  Čimprej !
  TUDI V R.SLO !
  Dovolj je tega mečkanja !
  POTOMCI NESODNIH ŽRTEV KOMUNISTIČNIH ZLOČINCEV IMAJO PRAVICO
  DO
  REHABILITACIJE NJIH STARŠEV ! L.r. Janez K. KOMENDA

 • Janez

  ZDAJ SO
  EX KOMUNISTI – PLAČANO AKTIVIRALI – RAZNE ” KRTAČE”, ‘ VALTERJE”
  DA
  JIM
  JA – NE BI BILO TREBA IZVESTI NORMALNE, DOSTOJNE SODNE REHABILITACIJE !
  VSE
  ZAPISE
  “UMAZANCEV” – ” KRTAČE” , ” ALTERJA” SHRANJUJEMO ,
  Zaradi
  KASNEJŠE POLICIJSKO-SODNE PRIJAVE IN OBRAVNAVE ! L.r. Janez K. KOMMENDA

 • rudi breznik

  nisem vedel da so se partizani borili za fasizem domobranci pa z protifasisticno koalicijo proti njem hvala za rasvetljitev

  • Janez

   Ja!
   KP STALIN PARIZANI SO BILI KOMUNISTIČNA, BOLJŠEVIŠKO STALINISTIČNA “PARAVOJSKA, ENI OBOROŽENCI – PAČ”
   KOT ENI HAJDUKI ALI ROKOVNJAČI – SO SE IZMIKALI VPOKLICCU V NEMŠKO VOJSKO.
   TUDI
   SLOVENCI, KI SO BILI PRIMORANI ITI,
   SO BILI MOBILIZIRANI V NEMŠKO VOJSKO – SO MORALI PRISEČI HITLERJU !
   Tak “bedast” je pač ” red” v vojskah. A ne ? L.r. J. KOMENDA
   P.S..
   KOMU SO PA PRISEGALLI KOMUNISTIČNI KP STALIN PARTIZANII ? Nikomur? Stalinu?

  • tramal

   No sedaj veš .Kdo se je pa boril z fašisti ko so ti napadali domobranske postojanke?

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • sprehajalec

   Partizani so se borili za komunistični prevzem oblasti. To je bil edini cilj.

   sedaj si dokončno razsvetljen.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Krtača 20

  Število dombranskih bitk proti okupatorju: 0

 • Adolf Hitler

  Število dombranskih bitk proti okupatorju: https://www.youtube.com/watch?v=6ELov1WvpZQ

  Število Komunaserskih bitk proti okupatorju: -0

  • Krtača 20

   To bo ja hehehehe. Še dons vam ni pršlo….

  • domovina mili dom

   Na noben način se ne da zvedeti v nobeni literaturi, tudi pri pravljičarjih sem poizkusil, o ofenzivnih napadih apokaliptičnih borcev, apokaliptičnih razsežnosti, rdeče podveze.

   • Jurko

    Bi rad seznam bitk s partizani za prvi dve leti vojne ki sem ga pripravil jaz sam na podlagi v glavnem zgolj okupatorjevih poročil o teh bitkah?

 • Adolf Hitler

  VI ovce sploh neveste z katerim imaste opravka https://www.youtube.com/watch?v=tyB0IqYrDHw

  • Jurko

   Meni se je že od vedno zdelo da se je Hitler sam reinkarniral v vodilne osebnosti zahoda in vzhoda ob koncu vojne LOL.

  • karlina

   Piši po slovensko-s katerim, bo šlo, sicer pa-tvojih neumnih linkov sploh ne odpiram.

 • domovina mili dom

  Komunizem je spočel nacizem in fašizem.
  Tako so se zmotili pri resoluciji o obsodbi teh treh zlodejev. Zadosti bi bilo obsodba izvornega zla, to je komunizma.

  • ahnenpass

   Komunizem je utopija, kar pomeni, da je pravljica, isto kot Miki miška ali Sneguljčica, v katerih nastopajo pravljični junaki, ki živijo v začaranem svetu in imajo temu ustrezne lastnosti ter probleme.
   Socialistične revolucije so bile glavni trend, ker so razsvetljenci rušili tisočletja stare resnice in se iz tistih očitnih neumnosti delali norce, prej se sploh ni dalo o tem niti pomisliti, ker je šele razsvetljenstvo začelo učiti ljudi pisati in brati, da so lahko kaj pametnega razmišljali.
   Zato lahko mirno rečemo,da so bile vse socialistične mutacije samo eksperimenti, iz katerih se je razvila današnja forma neke demokracije, zgrajene na socialnih temeljih, kar je omogočila pa industrijska revolucija, s svojimi razmeroma cenenimi mašinami, ki lahko nadomestijo mukotrpno in nevarno delo na tisočev golih človeških rok. Ker to znanje pripada vsem, je torej prav, da si ga v neki meri delimo, pa tudi sicer mašine bolje delujejo, če jih napajamo s stabilnimi in zanesljivimi viri energije, kar ne pomeni nič drugega kot, da manj razslojena in bolj bogata, kultrivizirana družba omogoča boljše delovanje kapitalističnega sistema produkcije. Zaradi zombijev in ubogih revežev se vse samo kvari in lomi, ni tako učinkovito kot se da organizirati ljudi z nekim socializmom, kjer so vse kapitalistične vrednote zgolj relativne, ekonomija pa brez težav zagotavlja vsem vsaj osnovne vire za golo preživetje, za razliko od čistega kapitalizma, kjer je to izključno problem posameznika in država nima nič s tem.
   Prvi socializmi so bili izolirane komune, iz katerih so se razvile nacionalne celice, iz katerih je nastal nacional socializem, pri nas smo ga uvedli vojni, ko smo prešli iz fevdalizma v neko obliko moderne družbe, vendar s človeškim, bolj realističnim obrazom, za razliko od nemške nacistične sekte, ki je pred vojno popolnoma zabluzila.

  • karlina

   Sedaj pa je islamizem isto, kot komunizem.

   • domovina mili dom

    Islamizem, hmm. Kaj bi nato rekel. Islamizem je krvoločen od nekdaj. Samo občutimo ga sedaj neposredno, ker se je to teroristično versko gibanje vsililo in razširilo med civilizirano urbano sredino. Da ne omenjamo deviantneže-zmešance, ki s sprijeno domišljijo, delati se boga, to početje izvajajo z namenom uničiti civiliziran način življenja.

 • tramal

  To je edina resnica ostalo so partizanske pravljice.

  • karlina

   VELIK PODPIS !!!!!!

 • Krtača 20

  Lepo je videt domobrančke pri laži. Sam lažete samim sebi….to pa kar dajte…..

  • Janez

   Tale
   “HALOWEEN”
   LOVKA NA GLAVE KP LAŽNIVCEV
   TE JE ZAZNALA IN TE IŠČE.
   JE NENASITNA IN ZELO BISTRA
   IN NEZAUSTAVLJIVA. NAŠLA TE BO.
   Kar vdaj se v tvojo usodo. Vsaj kot mesni obrok boš – končno – koristen ? Se zdi. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   LOVKA NA GLAVE
   KOMUNISTIČNIH LAŽNIVCEV.
   POZNAM JO S “HALLOWEENA 2017”
   LE LAŽNIVCE ŽRE. DOBRA JE.
   https://www.google.si/search?q=cannibal+witch&client=tablet-android-samsung&prmd=ivn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj9_a6Uq6LXAhXRY1AKHcPaDWUQ_AUIEigB&biw=1280&bih=800#imgrc=L_gqyVKfq-j9RM:

   • ahnenpass

    To si pa tako bedarijo napisal, da sploh ni slabo, pravzaprav je celo odlično :)

  • Janez

   NE LAŽEMO.
   KPS STALIN PARTIZANI SO PRISEGALI BOLJŠEVIŠKO KOMUNISTIČNEMU !
   ŽE
   TEDAJ ZNANAMU ” VELE-ZLOČINCU J.V. S TALINU !Dejstvo.
   Vse ostalo – v partizanski prisegi – so kasnejši “lepotni popravki, dodani” L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   STALIN -PARTIZANSKA PRISEGA !

   https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Vojaška_prisega

   • ahnenpass

    Lepo te prosim, katere prisege pa slovenci še nismo prelomili?
    Ja vidiš, koliko so pri nas vredni že referendumi, ko par mesecev po odločitvi, naši predstavniki uvedejo točno tiste ukrepe, za katere smo glasovali proti. Slovenskemu človeku ni mogoče zaupati odgovornost za državo, ker ne prenesemo resnice, po drugi strani tudi naše prisege zato nimajo nobene vrednosti in teže.

  • sprehajalec

   Laž je tako globoko zasidrana v tebi, da resnice ne prepoznaš. Kot pionirčka so te zlorabljali in šopali ter indoktrinirali.

   • karlina

    TOČNO !!!!!!

  • karlina

   No, no, umiri se malo in priznaj, da ti in tvoji potomci, lazete samo sami sebi, ze od leta 1940 dalje!!!!!

 • črnaovca

  Vloga Domobrancev v boju proti komunizmu bi bil pozitivna če ne bi sočasno prisegli zvestobo Hitlerju in Hitlerjev cilj ni bil samo ali borba proti komunizmu temveč zavojevanje ozemelj in njih prebivalce spremeniti v Nemce oziroma iztrebiti in naseliti Nemce. Ja hvala gospodje. vam je protikoministični boj samo za izgovor in poskus skrivanja pravih namenov to je hlapčevanje tujcem in z vero v večno Nemčijo dobiti privilegije

  • sprehajalec

   Prisegli so samo ljubljanski domobranci. O iztrebljanju Slovencev ni bilo govora, ker Slovenci so bili po Nürnberških zakonih arijci.

   Zakaj trosiš neumnosti? Saj je napisanega o tem na netu ogromno literature? zakaj bereš komunistično literaturo, ki je pristranska in napačna?

   • ahnenpass

    Butlarija, vsi so morali dokazovati svoje družinsko drevo, če si imel v žlahti dva kolena nazaj juda ali slovana, te sploh niso imeli za človeka in si bil obsojen na smrt, da ne bi okužil nove evropske rase s svojimi morebitnimi potomci in živalsko norostjo.

    A vidiš moj avatar? Take posebne pasoše so dobili, kjer je pisalo, da so živali in lahko oblast dela z njim kar hoče, vključno z vivisekcijo ali karkoli si nek fašist izmisli, isto kot lahko ti danes ravnaš z mravljami. Slovenci prvega in drugega razreda so dobili pa normalne dokumente in jih je okupator obravnaval vsaj kot ljudi, če že ne kot svoje državljane.

    Za SS,si moral biti pa nemec, ki je nedvoumno dokazal, da vsaj do leta 1750,v njihovi družini ni bilo nobenega juda ali slovana, kot dokaz se niso šteli samo župnijski dnevniki ampak si rabil ustrezne upravne certifikate.

    • sprehajalec

     Zakaj se sramotiš? Kje najdeš ta motiv?

     Butlarija, vsi so morali dokazovati svoje družinsko drevo, če si imel v
     žlahti dva kolena nazaj juda ali slovana, te sploh niso imeli za človeka
     in si bil obsojen na smrt, da ne bi okužil nove evropske rase s svojimi
     morebitnimi potomci in živalsko norostjo.

     Zakaj pišeš bedarije? Kdo te motivira zanje? če si bil Javni uslužbenec, si moral dokazati da dva kolena nazaj ni bilo Juda. Naprimer Odilo Globocnik (ki je nalašč obdržal zapis priimka, ko sem napisal) Tržičan po poreklu, je bil general SS in verjetno je postal general, ker v njegovem deblu ni bilo Slovana? kaj se greš? pa saj tole ni revija Borec?

     # A vidiš moj avatar? Take posebne pasoše so dobili, kjer je pisalo, da so
     živali in lahko oblast dela z njim kar hoče, vključno z vivisekcijo ali
     karkoli si nek fašist izmisli, isto kot lahko ti danes ravnaš z
     mravljami. #

     rad bi videl tvojo faco, če normalno deluje? ker glede na napisano, močno dvomim. Si si tako všeč, da nekje najdeš nek zapis, potem pa svojo domišljijsko zgodbo napihneš okoli tega izraza?
     Veš, da je bila kazen za samovoljni uboj Juda sodišče in je bil storilec treatiran kot morilec? Če bi bilo komandnega ukaza ta takšno dejanje? kaj porečeš na to?

     #Za SS,si moral biti pa nemec, ki je nedvoumno dokazal, da vsaj do leta
     1750,v njihovi družini ni bilo nobenega juda ali slovana, kot dokaz se
     niso šteli samo župnijski dnevniki ampak si rabil ustrezne upravne
     certifikate.#

     kje najdeš motiv, za tele neumnosti, kje jih pobiraš? kakšen podmladek ZZB NOVJ? Gostilniška debata rekla kazala? Zgoraj si poglej Odilo Globocnik, general SS, katerega ded Globočnik iz tržiča je bil Gimnazijski učitelj v Kranju? In ti praviš, da je bilo to pred letom 1750? ocena je, da je okoli 6000 slovenskih prostovoljcev služilo SS. več kot partizanov konec leta 1943. Tudi domobranska legija je bila del SS.

     Daj zresni se, saj tole ni otroški vrtec! pamet v roke.

     • ahnenpass

      Ok,
      – ni res, da je bilo družinsko drevo potrebno samo za javne uslužbence, poglej si na wikipediji dokumente, ki so jih občine izdelale za vse svoje krajane v ustaški NDH, vsak državljan ima še danes svoj Rojstni list, ki se mu da slediti skozi celo verigo prednikov, do določenega obdobja nazaj, preden so nastali ti državni arhivi, kar sega vsaj stoletja nazaj. Kar ne obstaja več, se stalno dopolnjuje, danes lahko vsakdo poišče svoje korenine, ker imamo vsi tudi matične številke in druge registre, ki se med seboj križajo in kopirajo, da je mogoče iste informacije črpati iz več virov.
      – vedno si nekomu odgovarjal, če si ubil sužnja, ker je umor vznemirjal ljudi in je bilo treba očistiti tiste fleke. Nemci niso bili navadna barbarska horda, oni so imeli zakone, ki so jim pač dovoljevali in natančno določili postopke milostne usmrtitve, vendar za umor manjvrednih ras niso nikoli odgovarjali isto, kot če bi napadli človeka. V tem je bil smisel evgenične politike, ločiti ljudi od drugih oblik človekolikih živali, da ne izumre močnejša in bolje prilagojena mutacija,kar je nenazadnje posvečen cilj tudi narave.
      – v SS je služilo 6.000 tedanjih velikih slovencev,ki so bili po rodu pripadniki arijske manjšine.
      – nemški certifikat o ustreznosti izvora krvi – https://en.wikipedia.org/wiki/German_Blood_Certificate
      – ahnenpass – https://en.wikipedia.org/wiki/Ahnenpass

      Pa obilo sreče in zadovoljstva ti želim.

     • sprehajalec

      Poslušaj, leta 1941 so nemci izvedli Rasni pregled Gorenjcev in Štajercev, ki je ugotovil 93% vzorno rasno čistost. na osnovi tega so potem podelili državljanstvo. Slovenci so bili Arijci.

      Italijanski zasedbeni del je imel pa Italijanske dokumente. NDH je bila pa svoja suverena mednarodno priznana država. nekaj takšnega kot kosovo danes.

     • ahnenpass

      Ne 93, za 100% so izdelali družinska drevesa, saj to je bila tista nemška birokratična učinkovitost, ki jo do danes opevajo ubogi reveži, ko so po blietzkriegu, praktično čez noč vzpostavili tudi funkcionalno oblast. Saj ni bilo težko, če so pa najprej postrelili par revežev, da se je narod prestrašil in slepo ubogal vse kar so jim rekli, naši bogati intelektualci in župniki so jim pa prevajali iz italijanščine in nemščine v jezik domorodcev. Take stvari si človek zapomni, sploh če je šlo za stare sosede.

      Slovence so razdelili na tri razrede državljanov, to je bistvo, tako so nas ločili in nas še ločujejo, takoj po osamosvojitvi, je naša oblast najprej izvedla masovni popis vseh prebivalcev in uredila matične knjige, češ zaradi denacionalizacije, ki se v resnici, za prenekaterega Slovenca, ni nikoli zgodila. Če Matična knjiga ne drži, če jo lahko popravlja kdor hoče, potem je vse bilo brez veze, se nimamo več kaj pogovarjati, ker je lahko kdorkoli naredil karkoli.

 • ahnenpass

  Ampak domobranci niso mogli vedeti kaj se bo zgodilo.
  Pomislimo, ko je okupator vdrl v kraljevino SHS in v desetih dneh porazil vojsko, je Slovenija ostala izolirana med fašisti, ustaši in nacisti, proti takim združenim silam se seveda nismo mogli boriti.
  Ni se bilo treba pa prodati okupatorjem, če so prišli izbrisati Slovenijo in vse kar smo bili, je bil to njihov problem, naša oblast je obstajala zaradi Slovenije, brez nje, ni bila več oblast, torej ne bi mogli več pomagat okupatorju niti, če bi to sami hoteli. Tako pa so navdušeno pozdravljali gnoj, mu zlezli v rit in se mu trudili ovaditi čim več prijateljev, sosedov in sorodnikov.
  Saj ni bilo treba, lahko bi preprosto sprejeli realna dejstva, takšna kot so, pustili močnejšim naj naredijo kar mislijo, narod pa bi obvestili, da ne vladajo več in naj se organizirajo kakor vedo in znajo. Državna sredstva, zaloge in orožje bi morali takoj razdeliti med mesta in po vaških skupnostih, organizirati uporniške celice in odstopiti od položajev, ki itak niso več obstajali, nato pa skrbeti za svojo rit.
  Partizani oziroma uporniki itak niso imeli nobene možnosti, če so jih pa obsodili na smrt, po zakonu o rasni higieni, niso se rodili pravim staršem in so morali izginiti v prah in pepel. To je bistvo 2.sv, ki je bila ob enem tudi zadnja velika vojna, prav zato,ker stare pravde več ni, razčlovečene zveri pa nimajo moralnega opravičila, da bi začeli nove rasne in ideološke spopade takih razsežnosti.
  Zakaj revolucija, potem, ko je kralj izdal jugoslovansko zvezo, se verjetno ni imelo več smisla boriti za njegovo nasledstvo, ker bi jih lahko izdal še enkrat, ob prvi naslednji priliki, sovjetski socializem se je zdel boljša rešitev in nov začetek za ljudi, ki niso imeli več nič, razen pekel v srcih.

  Domobranci bi se lahko mirno predali in uprli, okupator jih je imel za drugorazredne sužnje, vendar še vedno za ljudi, za razliko od vseh manjvrednih ras in posameznikov, za katere je bila smrt edina končna rešitev vseh njihovih problemov. Zato bi morali pozvati domobransko skupnost, da naj sami obsodijo veleizdajo in razčlovečenost svojih lastnih prednikov, naj se poserjejo na njihovo gnilo moralo, šele potem se lahko začnemo resno pogovarjati o maniji in zablodah skrajno agresivnih komunistov, krivih za razpad naslednje Jugoslavije, ki so jo ukradli Kralju in so si jo sami izmislili.
  Vprašanje, kdo je danes izdajalec Slovenskega naroda in fašistična pošast, ampak za čase pred vojno se pa nedvoumno ve.

  • sprehajalec

   Odkod ti takšna domišljija? Upam, da si še mlad, kertpotem se neznanje še nekako opraviči. če si pa star prdec, pa tole pišeš, potem si pa sramota vseh sramot.

   • ahnenpass

    Pišem zato, da boš ti prebral in povedal kaj te moti, mogoče pa jaz ne razumem.
    Resno, jaz teh stvari v resnici ne vem, nimam denarja za študij in obiske muzejev, debatiramo pač.

    • sprehajalec

     Potem je v redu, vprašaj, pa ti bom pojasnil. za vsakim stavkom potem postavi vprašaj. z veseljem te bom poučil, veliko tega sem prebral.

     • ahnenpass

      Nimam te kaj vprašat, če si pa komentiral moj komentar in rekel, da sem butl, ti moraš meni ponuditi trdne argumente zakaj naj bi bilo tako, sicer si ti butl.

   • karlina

    TOČNO, nima nobenega znanja o zgodovini

 • Jurko

  V tem zagovoru kolaboracije je veliko bistvenih napak. Najprej okupator je zavezan ravnati po mednarodnem pravu, kar pa za oba okupatorja naciste in fašiste ni veljalo. Aneksije prisilne mobilizacije raznarodovanje etnično čiščenje itd Če se okupator ne drži mednarodnega prava sploh pa če ga tako grobo krši potem izgubi po mednarodnem pravu vse pravice. To je OF tudi uzakonila ko je razglasila vse okupatorjeve ukrepe za nične. Ob tem moramo upoštevati da je bila tudi po sodbi današnjih slovenskih sodišč OF zakonita oblast v Sloveniji med drugo svetovno vojno.

  Drugič domobranci so bili del SS in nemške policije oz teror aparata. Kot taki so pripadali organizaciji ki jo je mednarodno sodišče po vojni spoznalo za zločinsko organizacijo. Spet se ne more torej vleči vzporednic z mednarodnim pravom kot da bi bili nacistični okupatorji kaka legalna medvojna oblast.

  Tretjič v Evropi niso sledili taktiki neoboroženega odpora. Angleži so še kako spodbujali odporniška gibanja k akcijam. V Grčiji so npr celo zagrozili vodji monarhistov Zervasu da ga bodo ovadili Nemcem če ne začne z akcijami proti okupatorju. V našem primeru je pa še posebno pomembno da je glede priključitve Primorske veljalo pravilo da bodo pri določanju meje zavezniki upoštevali aktivnost italijanskega oz slovenskega odpora. Z manj odpora bi dobili manj.

 • Valter BraniSlav

  Domobranci so prisegli zvestobo Nacistom. Zato k je doletela zasluzena KAZEN.

  • Jurko

   V tej prisegi zvestobe so po Rupnikovem lastnem priznanju zavezniki praktično izenačeni s partizani in se pod komando SS domobranska legija bori proti obojim.

  • garfi

   partyđani so prisegli zvestobo Nacistom. Zato k ni doletela zasluzena KAZEN.

  • sprehajalec

   Zakaj zaslužena kazen ni doletela 70.000 mobilizirancev, ki so prisegli zvestobo nacistom?

   imaš kakšebn odgovor na to uganko?

   • Jurko

    Ne smeš enačiti prisilne mobilizacije z vstopom v domobranstvo. Domobranci so bili le redko prisilno mobilizirani čeprav se je tudi to zgodilo. Ni pa večina vstopila tudi čisto prostovoljno tudi to je res. Nemška okupacijska oblast je ponujala več možnosti za moške ki so bili primerne starosti za boj. Poleg vstopa v domobranstvo je bilo mogoče odditi tudi v delovno službo.

    • Jurko

     Ob prisegi so domobranci podpisovali tudi sledečo izjavo v nemščini in slovenščini:

     Sem PROSTOVOLJNO pristopil v Slovensko Domobranstvo, v boj in uničenje komunizma, kateri je moji deželi že toliko gorja prinesel in celo Evropo ogrozil. Moja trdna volja je, z vsemi mojimi močmi, v zadovoljstvo moje dežele in Evrope bojevati se pod nemškim vodstvom, in za to tudi moje življenje postaviti. To obvezo sem danes s sveto prisego potrdil. Sem bil o dolžnosti in pravicah v službenem, disciplinarnem in gospodarskem oziru poučen.[

    • sprehajalec

     Jedro domobranstva so bili partizanski dezerterji, ki jih je čakal partizanski metek. Pa dezerterji nemške vojske, ki jih je čakala nemška giljotina. Pa preživeli ta beli, ki jih je čakala partizanska sekira za vrat.

     Edina izbira je bila torej služba v legiji, kjer so nemci zamižali na eno oko glede dezerterjev.

     • Jurko

      Ravno sedaj preučujem primer manjšega mesta kjer so se organizirali domobranci poleti 1944 ko je lokalni župnik s par sodelavci videl da je ljudsko mnenje po sporazumu Tito-Šubašič prešlo na stran OF in da verjetno ni več druge alternative kot da bo povojno oblast dobila OF. Župnik sam je na občini zahteval izročitev seznama vojnih obveznikov. Sicer ga ni dobil ker so bili na občini nekateri ključni ljudje tajni partizanski sodelavci. Domobranci ki so prišli iz sosednje postojanke so si pomagali z mobilizacijo na osnovi nemškega razglasa o obvezni vojni službi ki je predvideval delo za koristi Reicha ali pridružitev domobranski legiji.

   • karlina

    Itak , da nima.

  • karlina

   O ,ti svinja , da te ni sram, kot prvo-bili so LJUDJE, LJUDJE , LJUDJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • Valter BraniSlav

    Ce bi bili živali bi jim Tito odpustil.
    Ker pa so bili ljudje z zmožnostjo svobodne presoje jih je doletela zasluzena kazen

 • sprehajalec

  Če ni Komunistov, ni tudi Antikomunistov.

  najprej se pojavijo komunistični gverilci in ustavljajo sovjetske republike, Dražgoše, pa po Dolenjskem t.i. osvobojena ozemlja. Zaradi terorja po vzoru Oktobrske revolucije, se formirajo zaščitni Antikomunistični oddelki, po kakšnem letu dni. In krvavi ples, ki je odnesel 82.000 življenj Slovencev (danes bi bilo skupaj okoli 200.000 Slovencev več, če bi imeli oni potomce) se je začel.

  Ni Komunistov, ni Antikomunistov. Čisto preprosto.

  • Krtača 20

   Se prav po tvoji blesavi logiki je za razvoj komunizma kriv hitler?

   • sprehajalec

    Za razvoj komunizma v Sloveniji leta 1941 so krivi španci, ki so se poraženi vrnili iz Španije. Pa oblikovane ilegalne partijske celice po tovarnah in mestih. Na poziv kominterne oblikujejo protiimperialistično ljudsko fronto, vzamejo špansko pšolicijsko čepico triglavko in komunistični simbol zvezdo. In začnejo gverilo.

    Kot odgovor meščanska in slovenska ljudska Slovenija oblikujejo Antikomuniste.

   • karlina

    Ne, seveda ne, tega nihče ne pravi, kriv je STALIN !!!!!!!

  • ahnenpass

   Kdo je pa potem okupator?
   Verjetno je bil kriv butler.

   • sprehajalec

    Norvežani so imeli istega okupatorja. Pa niso imeli komunistov in tudi Antikomunisti se tam niso pojavili. državljanske vojne potem ni bilo. In večina Norvežanov je preživela oziroma bistveno manj jih je umrlo, kot v Sloveniji.

    • ahnenpass

     Ne, so imeli pa norveško kraljevino, povezano z britansko, tam je danes edini komunizem na planetu, ki deluje.

     • sprehajalec

      Zamešal si s Švedsko.

     • ahnenpass

      A priložen link kaže na Švedsko?

    • karlina

     TOČNO

  • Jurko

   V prvem obdobju do poletja 1942 ali pa celo do Dolomitske izjave komunisti niso imeli večine ali monopola v OF. Prvi IOOF je bil imenovan konec julija in dopolnjen avgusta 1941. Od šestih članov sta bila dva komunista dva leva Sokola in dva krščanska socialista.

   Vrhovni plenum OF je bil sestavljen še bolj pluralno in v njem je bil komunistični vpliv še manjši. Zanimive so ugotovitve dr. Bojana Godeše da so se komunisti potem ko je bil novembra 1941 program OF sprejet začeli ogibati stikov s predstavniki skupin v vrhovnem plenumu Fronte. To je bilo v času prve polovice 1942 ko se je KP odločila zaostriti revolucionarni boj. Da ni bilo niti po Dolomitski izjavi še vsem nekomunistom v OF jasno da po vojni sovjetski sistem se vidi iz izjave predstavnika štajerske skupine beguncev v vrhovnem plenumu OF ki je še ob kapitulaciji Italije pisal na osvobojeno ozemlje iz Ljubljane pismo da sprejema veljavnost Dolomitske izjave samo za vojni čas. Verjetno tudi da bi dokončno zlomili in kontrolirali to prvotno pluralnost OF so komunisti poklicali vse člane vrhovnega plenuma OF na osvobojeno ozemlje in potem plenum tudi transformirali v SNOO. Vendar sporazum Tito Šubašič je povrnil širino v odporniško gibanje.

   • sprehajalec

    Seveda so ga imeli. Monopol. Kardelj v pismu spomladi 1942 poudarja, da je 80% poveljniškega kadra Komunistov. Ljudska fronta oziroma pri nas imenovana OF je bila zgrajena po strogem predpisanem Kominterninem vzorcu. OF je lahko sestavljena le iz strank simpatizerjev sovjetske Zveze. Lahko izjemoma uporablja nacionalne simbole in sodeluje z drugimi strankami, vendar mora biti to izvedeno pod nadzorom komunistov.

    jurko oziroma Mladi Liberalec, pa saj to smo že prežvečili, zakaj copy paste vedno znova eno in isto? neka aziatska taktika ponavljanja ene in iste stvari, kot nekoč v Hotelu Hilton v Vietnamu nad ameriškimi ujetniki tam? pa v zaporih Čeke in KGBja, da se je ljudem zmešalo.

    pa ne morete uporabljati komunističnih taktik ponavljanja na Novi?

    • Jurko

     80% svojih ljudi v Vrhovnem plenumu OF sigurno niso imeli komunisti. Prej 20-30%

     • sprehajalec

      To sva že imela. Tumbanje, da je bilo v OF 80% nekomunistov, je posmeha vredno. tisti plenum nekaj mandeljcev tipa koccbek pa zanesljivo ni predstavljal slovenskega naroda.

     • Jurko

      Če so pa imeli večinsko podporo slovenskega naroda.

     • sprehajalec

      ker so sami tako ugotovili, da imajo večinsko podporo….

      70% Slovencev je bilo volilcev in podpornikov Ljudske stranke 05.04.41, isti mesec 28.04.41 ima pa protiimperialistična fronta že večinsko podporo. In to prepovedana ilegalna stranka, katera jo ustanovi.

      kako se politična pripadnost v nekaj tednih čudežno spremeni….

 • Krtača 20

  Dejte no domobrančki. Kdo pri zdravi pameti bi se šel borit za take pogoje življenja kot so bili pred drugo sv vojno? Razen seveda opranoglavcev. Ljudje so želeli bolj pravično družbo in ne celodnevno guranje za mezdo in skorjo kruha. In med fašizmom in komunizmom so se odločili za socializem. To je vse. Če bi se narod postavil na stran domobrancev, bi pa domobranci zmagal. A h sreči niso. Ker potem slovenskega naroda ni več.

  • Franjo Trojner

   Toliko neumnosti, kot si zapisal v teh borih parih stavkih je nemogoče ponoviti, no mogoče ponovno uspe tebi. ČE BI NE HITLER TAKRAT NAPADEL NAŠE DRŽAVE, BI MI DANES NE POZNALI KOMUNISTOV IN KOMUNIZMA IN BI DANES BILI ČISTO NORMALNA NORMALNA RAZVITA SREDNJEEVROPSKA DRŽAVA, DRUŽBA. TU PRI NAS V SLOVENIJI, ŠE POSEBEJ NA ŠTAJERSKEM KOMUNISTOV IN KOMUNIZMA NIKOLI NISMO MARALI IN TA BOLJŠEVISTIČNA BANDA NA MIREN DEMOKRATIČEN NAČIN NIKOLI NE BI PRIŠLA NA OBLAST. TAKO PA SE VE, DRUGO SVETOVNO VOJNO STE IZRABILI ZA KRVAVO REVOLUCIJO IN STE EDINI IN GLAVNI KRIVCI ZA POVZROČENO DRŽAVLJANSKO VOJNO, ki izgleda še kr traja.

   • karlina

    PODPIS, sicer pa-Franjo, škoda besed za komunistične potomce, njihovi predniki so jim čisto oprali mozgane, če so jih sploh kdaj imeli, tudi to je vprašanje.

  • bubamara

   Ne moreš verjet ampak aprila 41 so v Sloveniji bolje živeli kot aprila 47 ali aprila 52. Še Tito je to vedel, ko se je skregal s Stalinom in se obrnil na zahod.

   • karlina

    TOČNO

  • sprehajalec

   Nikjer se ni nikoli trše delalo in manj zaslužilo, kot ravno pod komunizmom. garalo se je cel mesec za 300 Mark. Avstrijec je pa trpnil za isto delo 1500 Mark pod kapitalizmom.

   lažnicev komisarski….

  • karlina

   O, kakšno neumno pisanje-SLOVENSKEGA NARODA BI BILO VEČ, ZA NAJMANJ MILIJON , VEŠ, kajti ta milijon nam manjka, ker so komunisti pomorili cele generacije DOMOLJUBNIH SLOVENCEV, oz. izgnali po svetu, hvala Bogu, da so se nekateri rešili, pred sigurno smrtjo in po celem svetu je več 100.000 naših prednikov, tvojih ne, naših pa. Ne sodi zverinska dejanja za vse ljudi.

 • Janez Spreminjalec

  Katera “večina domobrancev ni hotela nič drugega kakor svobodno in demokratično Slovenijo”? Tista, ki je prisegla Hitlerju in nacizmu, katerih cilje je bil narediti to deželo (Slovenijo) spet NEMŠKO. Maribor je zgubil 0:7 z Liverpoolom v Maribor, po vaši teoriji bo drugo leto pisalo, da je Maribor zasluženo prišel do novih točk z Liverpoolom leta 2017 na svojem stadionu. Še tiste, ki so pobegnili dlje kot v Vetrinje, bi nam morali vrniti !!

  • sprehajalec

   Janez tukaj nam serviraš potvorjene podatke. Hitler ni nikoli rekel tisto o nemški deželi, sploh pa ne v Mariboru. To je laž.

   Hitlerju je prisegla ljubljanska četa domobrancev, ostali niso. Pa 70.000 mobilizirancev in če si Štajerc so zagotovo med njimi bili tvoji predniki, ki so prisegli.

   • ahnenpass

    Mogoče ni rekel, ampak saj ni važno, zgodovina si je njegov obisk v Mariboru tako zapomnila in tudi Hitler ni nič skrival zadovoljstva nad obiskom.
    Če je pa izbrisal in ukinil vse kar je bilo Slovenskega, človek božji, daj malo razmišljaj kaj govoriš, si ja Slovenec, imaš staro mamo in dedka, pa ju vprašaj kako so se v osnovni šoli morali učiti nemško in kakšna naj bi bila takrat njihova alternativna zgodovina. Če si slučajno rojen na Hrvaškem, potem pa ni treba, ker tam jih ni nihče brisal, njim so pa dali državo, ker so bili taki dobri,zgledni katoliki in menda tudi potomci arijskih palčkov

    (hrvati izvirajo iz irana press).

    • karlina

     Ja, učili so se nemško-še dobro, mi pa smo se morali srbsko in njihove švasane črke, še danes mi gre na bruhanje, ko se tega spomnim.

   • Janez Spreminjalec

    Če sta obiska prestolnic gauleiterjev morda razložljiva z lobiranjem koga iz Hitlerjeve bližine, tega za Maribor gotovo ni bilo. To je morala biti Hitlerjeva osebna želja, kot je bila gotovo tudi srečanje s Pötschem. V skladu s tem spoznanjem dobijo bolj jasen pomen tudi Hitlerjeve zgodovinske besede “Napravite mi to deželo spet nemško”, ki jih je Uiberreitherju izrekel okoli 6. aprila 1941.Ljubljanski domobranci so prisegli na ljubljanskem stadionu, prvič na Hitlerjev rojstni dan, 20. aprila 1944 ter drugič na obletnico nacističnega prevzema oblasti v Nemčiji, 30. januarja 1945. Na prvi prisegi so se zbrali člani domobranskih enot iz Ljubljane ter nekaterih drugih enot iz Ljubljanske pokrajine ter tudi člani policijskega korpusa Slovenskega domobranstva. Na prisegi sta imela govor predsednik pokrajinske uprave Leon Rupnik ter SS-Obengrupppenführer Rösener, prisotni pa so bili tudi nekateri gostje, med njimi častni konzul Neodvisne države Hrvaške, častniki Slovenskega domobranstva, rektor univerze, Milko Kos, predsednik Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Izobešena je bila nemška zastava s kljukastim križem, zastava SS, prvič pa tudi slovenska zastava s kranjskim grbom, ki je bila pod italijansko oblastjo prepovedana. Zaigrali so najprej nemško himno, potem pa še Naprej zastava slave. Sploh pa jaz nisem Štajerc, ampak Venet.

    • sprehajalec

     Članek je iz Večera, Hitler naj bi izrekel te besede 6. Aprila Uiberreitherju, ki naj bi jih potem le ta uporabil v govoru svojim oficirjem. Ni jih pa Hitler izrekel v Mariboru med svojim obiskom, kot se pri nas predstavlja.

     prisega je bila tako kot v JNA standardna procedura, ker Legija je spadala organizacijsko pod nemške oborožene sile, SS.

     venet je prebivalec dežele italijanske pokrajine Venetto, Benečija.

     • Janez Spreminjalec

      Torej jih je izrekel, kenede? Jaz sem sam rekel, da so izdajalci prisegli okupatorju, torej standardna porcedura, ampak vojno so IZGUBILI. Veneti so avtohtoni prebivalci, ki so živeli na področju Slovenije, Koroške, južne Tirolske, Istre in zgornje Štajerske, kar pa so Germani zanikali in nam vsilili svojo teorijo prihoda izza Krpatov. Torej prideš izza Krpatov v torek, v nedeljo pa že vzoptaviš kneževino Karantanijo in ustoličiš svojega kneza. Prebivalci pokrajine Venetto so Italijani.

     • sprehajalec

      Ni potrjeno, rekla kazala. najdi mi v Angleški literaturi. brez sklicevanja na našo. Spodnja Štajerska je imela velik del avtohtone manjšine staroavstrijcev. leta 1911 je bil procent slovenščine v Mariboru po popisu o pogovornem jeziku 11%. Večina je končala po protitankovskih jarkih, ali pa čez mejo.

      Vojno so izgubili vendar se ne maščuješ nad premaganim nasprotnikom tako, da ga živega zazidaš pa pomečeš v brezna. In ti to zagovarjaš? Sram te bodi. in ti si kao nek Borov Venet, avtohton krvoločnež. če so to tvoji predniki Veneti počeli v štetju pred Kristusom, se je pa to zgodilo A.D. 1945 po Kristusu.

     • Janez Spreminjalec

      http://www.nationalsozialismus.at/buch/016.htm nemška literatura in slika https://forum.axishistory.com/download/file.php?id=155052&sid=336db782e5712de9d0f3030737cee154 Leta 1911 je za omenjeno obdobje nepomembno,saj se je leta 1918 končalo obdobje črno-rumene monarhije in ta del je bil SLOVENSKI, ki se je vključil v kraljevino SHS. Staroavstrijci so bili okupatorji ozemlja Venetov in so ozemlje zapustili. Po koncu WWII 8. maja 1945, so Nemci položili orožje, kar bi pričakoval tudi od kolaborantov, ki so sodelovali z njimi, če so želeli sojenej po vojaških pravilih. A ti so se še kar naprej bojevali in to niso bili več vojaki, ampak banditi. In če so med WWII Nemci in njihovi kolaboranti ujete partizane tretirali kot bandite, so jih pobili brez sojenja, tudi tem banditom niso smeli dati drugačne možnosti. Pa še tisti, ki so spizdili do Angležev, so bili tam razoroženi,potem pa so jih vrnili Titovi vojski, kjer jih je čakal bosanski Srb Simo Dubajić, glavni eksekutor v partizanski vojski in jih pobijal na slovenskem ozemlju brez milosti, tako domobrance, ustaše in ostale pripadnike naci formacij. Tiste ženske lase, ki so jih našli v zazidanem jašku, so spominki, ki so jih ustaši nosili s seboj iz taborišča v smeri Zahoda. Ker so zavezniki vrnili večino razoroženih banditov, so morali partizani popustiti pri Trstu, Gorici in Koroški in se umakniti na meje ki še danes veljajo proti Avstriji in Italiji. Jaz bi raje imel te kraje, kot, da so vračali bandite, ki so po osoamosvojitvi spet razdelili slovenski narod.

     • sprehajalec

      Samo na kratko, ker je tale spis zgoraj je povsem brez repa pa glave pa krvoločen tuje krvi v svoji osnovi. Nek barabarsko venetski zmazek iz 1 tisočletja pred kristusom. Sestavil ga je nek virtualni domoljub, ki pa v resnici nima jajc.

      V linkih ki si jih dal ni nikjer napisano Machen sie mir… Da je bil hitler v mariboru, je nesporno.

      Jugoslovanska vojska je kapitulirala 17.04.41. Za nemce je bila zadeva končana. če se je pojavila potem neka samooklicana vojska, to v vojnem pravu ni pomenilo nič, saj se teoretično vsak lahko okliče za neko vojsko. Ni imela dveh obeležij za mednarodno priznanje: Ni imela prepoznavnih uniform in ni imela prepoznavnih oznak mednarodno priznane države podpisnice ženevskih in haških sporazumov. Tudi zahodne vojske so imele v vojaških priročnikih zapisano, da se banditizem na zasedenih ozemljih kaznuje s smrtjo, Ameriški in Angleški priročniki so pa prdvidevali streljanje talcev za pacifikacijo zasedenega ozemlja. vse te moje trditve veljajo seveda v razmerah, ko se greš neko Pravo. če se prava ne greš in se greš Ljudsko, to seveda odpade.

      zato se tudi niso predajali, ker so hoteli domov, pa vecdeli so, da če se predajajo, najverjetneje sledi likvidacija. Kdo pa bi se predal? Tudi rusom se niso predajali, pa so bežali k Američanom in so jih ti vračali Rusom. Pa jih Rusi NISO LIKVIDIRALI. Poleg Dubajića, na katerega se skuša naprtiti vse, so bili še Žižmond, Puklasti Miha, maček matija, Ribičič Ciril. Pravzaprav je Dubajić izdal, da je bilo pravilo, da vsak pobija svoje, zaradi kasnejših morebitnih zamer.

      Zato je pa procent preživetja vojnih ujetnikov nemških v Jugoslaviji 50%. Po venetsko-barbarsko so jih potolkli.

     • Janez Spreminjalec

      Zapomni si samo eno stvar: PARTIZANI SO NA PODROČJU JUGOSLAVIJE ZMAGOVALCI V WWII. In v vseh vojaških priročnikih je zapisano, da je treba pred napadom dati vojno napoved, ne pa kar bomardirati glavno mesto napadene države in pobijati civile. Zato je od 6. aprila 1941 za poštene Jugoslovane veljalo, da so jih napadli banditi in kriminalci, katerim so v nadaljevanju pomagali domači izdajalci in kolaboranti. Hitler pa je rekel Uiberreitherju Naredite mi to deželo spet nemško, če misliš, da ni res, daj povezave na link, ki pravi, da tega ni rekel.

     • sprehajalec

      Jugosi tvojega kova lahko, da gledajo na to. vendar Ženevska in haška konvencija ne urejata tega področja, ampak samo ravnanje z vojnimi ujetniki mednarodno priznane države s svojimi obeležji in uniformami. In ravnanje s civilnim prebivalstvo, če uradna vojska te države kapitulira. Neuradnih vojska ne zajemata konvenciji.

      Ko boš dal link, da sta se srečala Hitler in Uiberreiter 06.04.41 na kar se on sklicuje, ti bom verjel. vendar vsi indici so, da je mislil Uiberreiter zadevo v svojem govoru metaforično in se je njegova izjava nanašala na sam napad na Jugoslaviji 06.04.41.

      na, da ti bom polepšal nedeljo in te razveselil, streljanje nemških vojnih ujetnikov nad Reko…

      http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/vijesti/107-pogledajte-strijeljanje-dvadesetak-nijemaca-iznad-vezice-oprez-uznemirujuci-sadrzaj

     • Janez Spreminjalec

      Zato je pa procent preživetja vojnih ujetnikov nemških v Jugoslaviji 50%

      A ni to premalo?

     • sprehajalec

      Za morilske psihopate tvojega kova, verjetno res. Bodo pa nemci enkrat odprli to zadevo. Imajo službo za to Gräbersuche. Takrat bo pa venet krampal.

     • Janez Spreminjalec

      Venet ne bo NIKOLI krampal za naciste, boste pa luzerji iz WWII ponovili zgodbo svojih prednikov in boste krampali v kolaboraciji z nacisti, ampak v Nemčiji, ko boste moral kopat jarke za pobite naciste, ker jih bojo Rusi tokrat “eksterminirali” z divizijami Handžar vred in NATO gnidami.

     • sprehajalec

      Zlovenet poslušaj, dobro da niste preveč bistre glave in takšnole lapanje, kot si ga zgoraj natumbal pride le do lokalnega šanka. Še kelnerca te verjetno potem ven fukne, ko rataš preveč bojevit. Pomešal vse, panslavizem, nato, drang nach osten.

      In ti si kao nek hervard, ti si posmeh vsem poštenim Hervardom.

     • Janez Spreminjalec

      WWII ste IZGUBILI pika. In nobena laž ne pomaga.

     • sprehajalec

      Kdo je izgubil? kaj sem jaz izgubil, kaj si čisto prifuknjn ali kaj? In ti se imaš za nekega hervarda ali kaj? Sramota si Šiškotu.

     • Janez Spreminjalec

      Ne mene mešati z vodjem navijačev s Štajerske. Ga niti ne povoham, da o tem, da bi ga volil niti ne pomisliti nočem. Pa priznaj da so partizani zmagali.

     • sprehajalec

      Zmaga je ponavadi konec vojne za ljudi. pri nas temu ni bilo tako.

      To je bila Azteška navada, da so igrali neke vrste nogomet in spravljali žogo skozi obroče. premagano moštvo je bilo potem žrtvovano bogovom.

      partizani torej na nivoju Aztekov 1000 let prej.

     • Janez Spreminjalec

      Konec vojne je s predajo. In Nemci so se predali 8. majam 1945, njihovi pomagači pa so se še kar borili proti zmagovalcem pri Boroveljskem mostu Do preboja pri Borovljah z zavzetjem obeh mostov čez Dravo pod humperškim gradom je prišlo na vnebohod v četrtek 10. maja 1945 v drugi polovici popoldneva. Napadalo je petsto vojakov Rupnikovega bataljona, sledilo tisoč vojakov drugih enot, upiralo pa se tisoč partizanov Koroškega odreda in Bračičeve brigade. Bitka se je začela okrog 17. ure s preplahom, ki so ga sprožili vojaki prvega voda 48. čete. Popolnoma drži, da se je druga svetovna vojna v Evropi končala šele 15. maja 1945 pri Pliberku z vdajo ustašev in črnogorskih četnikov, ki so predstavljali poslednjo večjo armadno skupino zagrizenih sovražnikov svobode in enotnosti jugoslovanskih narodov. In zmaga 8. maja ni bil konec vojne, saj po opisu Tineta Velikonje so nadaljevali z boji. Če so po 16. maju Angleži vračali prebegle nacistične kolaborante, so najbrž vedeli, da bo premagano moštvo potem žrtvovano bogovom. In so jih seveda vrnili, saj se niso držali vojnega prava.

     • sprehajalec

      kaj je velikonja pisal, je njegova stvar in stvar njegovega tošlja. zato Europa ne praznuje danes 15.maja kot dneva zmage, ampak Keitlov podpis v Berlinu. Če so zaprli most in hoteli bitko, so jo pač dobili, nekaj kilometrov naprej bi položili orožje. zakaj se jim je toliko šlo za te ljudi? da bi jih lahko pobili. Lovili so razredne sovražnike, da bi jih likvidirali. Ne za kaj drugega. Če bi od 09.maja do 15.maja ležali pod neko smreko, ne bi bilo v Sloveniji 15.maja nobenega nemca ne Domobranca ne ustaša več.

     • Janez Spreminjalec

      Nemška vojska je kapitulirala 8.5.45. Za Nemce in enote kolaborantov, ki so prisegli nemški vojski je bila zadeva končana. Če se je pojavila potem neka samooklicana vojska, to v vojnem pravu ni pomenilo nič, saj se teoretično vsak lahko okliče za neko vojsko. Torej po tem datumu niso bili več nemški vojaki, ampak banditi, če niso položili orožja. Tudi zahodne vojske so imele v vojaških priročnikih zapisano, da se banditizem na zasedenih ozemljih kaznuje s smrtjo, zato so jih polovili in predali zmagovalni partizanski vojski. Te pa so jih likvidirale, tako, kot so zahodni zavezniki likvidirali milijon nemških vojnih ujetnikov z lakoto v taboriščih pod komando zahodnih zaveznikov.

     • sprehajalec

      Ha, ha ha, kakšne laži. % umrlih nemških vojakov v ameriških taboriščih je 0,15% v jugo taboriščih in po križevih poteh 50%. partizanska vojska ni bila prepoznavna, saj ni nosila obeležij jugoslovanske vojske, kot je sledilo iz sporazuma Tito-Šubašić, kjer je bil Tito samo vojni minister, Kralj pa Vrhovni poveljnik.

      Domobranci so bili del oboroženih sil tretjega rajha, organizacijsko so spadali pod SS, zato je za njih veljala Ženevska konvencija, ki pa je partizani nikoli niso spoštovali. predaja v roke partizanov je pomenila streljanje, kot je bil včeraj primer prikazan nad Reko, ko se je predala posadka protiletalskega topa. In ki ti je polepšal nedeljo v tvoji krvoželjnosti.

     • Janez Spreminjalec

      Politiko ravnanja z ujetniki je na zahodni fronti diktiral Eisenhowerjev štab. Ob generalovem neprikritem osebnem sovraštvu do Nemcev so dokaj ‘sproščeno’ ravnanje z ujetniki narekovale tudi razmere. Na razmeroma majhnem ozemlju ob Renu je bilo treba nadzorovati približno pet milijonov razoroženih sovražnih vojakov. S tem se je izognil določilom Ženevske konvencije o vojnih ujetnikih – konkretneje, izognil se je določilu, da je treba vojne ujetnike nahraniti in oskrbeti tako kot lastno vojsko v normalnih razmerah. Vse od tu naprej je zgodovina – resda še danes kolikor je le mogoče prikrita pred nemško in tudi vso zahodno javnostjo, čeprav so prav v zadnjih letih, tudi po zaslugi kanadskega avtorja Jamesa Bacqueja, vendarle prišle na dan dokaj natančne številke skupaj z grozljivimi opisi razmer v ujetniških taboriščih. Na poljih vzdolž Rena in v severozahodni Franciji, obdanih z bodečo žico in stražarskimi stolpi, je bilo v prvih mesecih po vojni zaprtih približno pet milijonov nemških vojakov. Bili so brez strehe nad glavo, brez zdravniške oskrbe in ob minimalni hrani in vodi. Umrlo je vsaj milijon načrtno sestradanih in zanemarjenih ujetnikov.

      Jugoslovanske in slovenske oblasti so s skrivanjem povojnega zločina seveda naredile medvedjo uslugo same sebi, predvsem pa vsem tistim, ki smo trdno prepričani v pravičnost in upravičenost partizanskega boja proti silam osi na strani zavezniške koalicije. Na nek način so nam takratni krvniki s tem nezasluženo prilepili del svoje krivde, kar danes z veseljem izkoriščajo nekdanji organizatorji in današnji apologeti kolaboracije – predvsem slovenska in hrvaška izpostava vatikanske cerkve in njene strankarsko politične zaveznice. Vatikan je s porazom sil osi ostal brez svojih katoliških trdnjav na meji z vzhodnim ‘razkolniškim’ pravoslavnim imperijem. Ob razpadu Sovjetske zveze in Jugoslavije je rimska cerkev takorekoč v miru dobila skoraj vse, kar je izgubila v drugi svetovni vojni. Manjka ji le še prepričljiva reinterpretacija zgodovine, ki bi za večno zabrisala sledi njenih medvojnih zločinov in na sramotilni steber vklesala povojne.

     • sprehajalec

      Logistična oskrba predstavlja vsekakor problem, če se naenkrat preda toliko sovražnih vojakov. On predaji paulosove armade v Stalingradu je bil izdan ukaz o prepolovitvi obrokov rdeče armade v rajonu, da bi lahko Nemci dobili obrok. Kljub temu jih je zaradi izčrpanosti in lakote kmaulu umrla polovica, do konca vojne pa še velika večin.

      Tako so tudi Američani imeli logistični problem, saj moraš naenkrat spraviti čez Atlantik oziroma izprazniti obstoječa skladišča, če daš vsakemu eno pločevinko chopped meat 5 milijonov dodtanih pločevinhk chopped meat na dan in to vsak dan. naročiti jih moraš torej pri dobavitelji, jih zbrati, spraviti čez Atlantik in naprej do taborišč. Ker nisi nikoli delal v gospodarstvu-logistiki, tega problema ne poznaš, tako kot ga levičarji ne poznajo iz istega razloga. Zato je morda prihajalo do neredne oskrbe na začetku. To pa je tudi vse. Statistika lepo pove, da je v taboriščih umrlo 0,15% vojnih ujetnikov. Pri Angležih pa 0,03%.

      To o RKC so pač neke blodnje brez repa pa glave. če imaš mašo kot vojni kurat pač ni vojni zločin.

      Počasi bom začel verjeti, da imate občudovalci NOB podoben psihološki profil, poleg tega, da ste familiarno vezani z NOB in povojnimi poboji. Za naslednji post bom prišparal kakšnega.

      ker ti še v življenju nisi prijel orožja na živo v roke, ali da bi kdo streljal nate, se pač vzdrži okarektiranja drugih, ki so to morali doživeti, o strahopetcih, izdajalcih in podobno. Ker za sebe nikakor ne veš, kako bi ti reagiral, če bi kdo streljal nate. Bi jo stisnil plazeč se kot kača, najhitreje kot bi mogel, ali bi se na mestu paraliziran posral, ali pa bi morda nekaj nazaj ustrelil na slepo.

     • Janez Spreminjalec

      Statistika je taka, kakršne parametre vstaviš. Ker tudi sam veš, da so imeli poleg sovraštva do Nemcev tudi težave z logistiko, kar verjemi, dajih je bilo 20% mrtvih. Mogoče so tvoji procenti na dan, ne pa za tri mesece. Tista o RKC je dobra, če kot vojni kurat iztakneš oči partizanki, je pa to dobro delo, kenede? Moji predniki so se borili samo med WWII proti okupatorjem, po vojni pa so preživeli delali v fabriki. Kaj te pa zanima o orožju, ki sem ga držal v rokah oz. ga uporabljam? Zadetki v mitraljezno gnezdo tarčo na 300m 10/10, 86/100 na 25 m z dolgo devetko v vetru. Streljal name res še ni nihče, bi se pa navadil in tudi odgovoril ustrezno, če bo treba

     • sprehajalec

      če kot vojni kurat iztakneš oči partizanki, je pa to dobro delo, kenede?

      imaš neko krvoločno venetsko domišljijo, pa da ne boš nabijal v prazno, kot se to 70 let počen, pa povej;

      Kdaj se je to zgodilo?

      kje se je to zgodilo?

      kdo je to storil, ime priimek!

      Zadetki v mitraljezno gnezdo tarčo na 300m 10/10, 86/100 na 25 m z dolgo
      devetko v vetru. Streljal name res še ni nihče, bi se pa navadil in
      tudi odgovoril ustrezno, če bo treba

      Kakšna video igrica in simulacija.

      Zakaj bi američani nemce sovražili, če je bila tretjina američanov v tistih časov nemških potomcev? Lewis, Boing, Heinz, Steiway (klavirji), walldorf (hoteli) itd, itd. QAmeriški kongres je on neodvisnosti amerike celo odločal, ali naj bo uradni jezik angleški ali nemški.

      napumpali so te tvoji in ZZB pravljice, ki se trosijo samo tukaj.

  • karlina

   BUTELJ

   • Janez Spreminjalec

    ja, to tudi jaz mislim za Hitlerja. PA tudi kolaborante, ki so sodelovali z njim.

 • ahnenpass

  Dvomim, da je peščica komunistov na začetku vojne predstavljala domobrancem kakšno resno konkurenco,če ne bi pomagali okupatorju pobijati Slovence tretjega razreda, pod posebno zaščito države,bi lahko tisti čas pobili ogromno nemcev, italijanov, hrvatov in madžarov. Pa jih niso, raje so ovajali vse okoli sebe in lezli okupatorju v rit kjer se je le dalo, v tem ni nič častnega in razumnega.
  Najslabši so pa tisti komunisti,ki so na začetku vojne delali točno to kar sem napisal,ko so videli, da fašisti niso nepremagljivi in so jih gospodarji začeli zavijati, naj zajeb* še več svojih, šele takrat so začeli razmišljati o uporu,predvsem pa, kako zatreti resnico, kako utišati tiste prve reveže, ki so se jih lotili in prevzeti njihovo mesto junaških borcev in pravih upornikov proti nacizmu. Take bi bilo pa res dobro izbezati na plano, je treba ločiti prave komuniste od plevela,ker komunisti niso nikoli sloveli kot preveč pametne buče in se je lahko vsakdo infiltriral med njih, celo najhujši sovražniki. Saj zato pa smo tu kjer smo, kaj pa drugega.

  Enkrat fašist, za vedno fašist!

  • Bald Eagle

   Dvomim, da je peščica komunistov na začetku vojne predstavljala domobrancem kakšno resno konkurenco,če ne bi pomagali okupatorju pobijati Slovence tretjega razreda

   Veliko bolje bi moral poznati zgodovino lastnega naroda. OF je bila maska za pobijanje tistih, za katere je partija domnevala, da ne bi sprejeli komunizma. Pobijanje se je začelo leta 1941, in se nadaljevalo celo vojno in seveda še po vojni. Šlo je za partijski načrt, kako z zastraševanjem in eliminiranjem političnih nasprotnikov priti na oblast, kar se je tudi zgodilo.
   Temu nasilju so se uprli ljudje po vaseh, kamor so “partizani” hodili ropat, požigat in pobijat, šele sredi leta 1942, ko so organizirali vaške straže, do tedaj je partija to dejavnost opravljala nemoteno – žrtve so v vsaki vasi in ljudje dobro vedo, kako je to šlo in kdo je kriv. Tako je partija namesto skupnega odpora proti okupatorju izzvala bratomorno vojno – načrtno in namerno, kot Kardelj sam piše o takratnem dogajanju.

   • ahnenpass

    Ampak komunisti so imeli samo kakšnih 200 burekov za člane, verjetno še par tisoč simpatizerjev in kakšnega bogatega debeluha za mecena, ki je vse tisto sranje financiral.
    Koga so potem hoteli iztrebiti, če je bilo pa 99,9% naroda nekomunističnega,a se jim je zdelo, da so kakšni supermani, vsaj polbogovi mogoče?
    Glej, vojna je bila, ti pa govoriš o nekih okupatorskih zakonih, ki naj bi veljali za vse enako,so pač požigali in klali, takrat je bil edini zakon, ki bi ga moral spoštovati vsak Slvoenec,ampak res samo en in edini, ko zagledaš italijana ali nemca, ga moraš na licu mesta ubiti.

    • Bald Eagle

     Avtohtoni neandertalec, si zopet spremenil nick? Meni se ne moreš skriti, ker te zavoham že na daleč.

    • bubamara

     Če ima 200 burekov orožje in 100.000 ne, kdo zmaga?

     • ahnenpass

      V nacističnih taboriščih, je par tisoč, ponekod celo samo par sto stražarjev vsakodnevno pobijalo na tisoče ljudi, ki so jim pred smrtjo celo mirno izročili otroke, da so jih lahko pobijali posebej. Če bi se zagnali v stampedo, bi potacali do smrti vse tiste naciste in prebili ograjo s težo človeške mase. Pa tega nikjer niso storili, očitno niso bili taki ljudje. So pa pomagali izdelati eno tako malo, posebno bombo, ki je v delčku sekunde pobila par sto tisoč ljudi in zravnala cel mesto do tal, če bi še malo več delali na diplomaciji, bi imeli danes sredi Evrope Nemško jezero in legendo o Evropski Atlantidi, ki se je menda tam potopila.
      Sicer pa saj veš kako je med dvobojem, ko se zreš iz oči v oči, to je samo kdo prvi potegne, bum, bum, in te več ni.

   • karlina

    Baldeagle, vsaka ti čast, da imaš voljo in zivce, da mu kar naprej pišeš pravo resnico, ker njemu se ne da nič dopovedati, ni mu pomoči

 • Bald Eagle

  Pomembno je, da narod izve resnico, kdo je povzročil bratomorno vojno in trpljenje tega naroda.
  Najprej smo bili prepričani, da je to storil okupator, zdaj pa vemo, da večino trpljenja med vojno sploh ni povzročil okupator, pač pa ga je zavestno povzročila partijska vrhuška z izvajanjem revolucionarnega nasilja s pobijanjem “predvidenih” ali dejanskih domačih partijskih političnih nasprotnikov, z nasiljem nad ljudmi, ki niso pasali v shemo “tapravih”: kmetov, obrtnikov, trgovcev, intelektualcev, duhovnikov itd. Oglejte si sezname pobitih med vojno, pozanimajte se za njihove usode in zakaj so morali umreti nasilne smrti. Velikanska večina teh ni zagrešila prav nič.
  Največjo tragedijo pa je partija povzročila s tem, da je namerno razklala narod, podpihovala sovraštvo in izzvala bratomorni boj, ki ga očitno terja še danes – z lažno “zgodovino”, z lažnimi obtožbami in odkritimi lažmi na račun druge strani, sramotenjem vseh, ki so se ji uprli, in s prepoveličevanjem lastne vloge pri osvoboditvi naših krajev čez vso razumno mejo (“slovenskega naroda ne bi bilo, če ne bi bilo NOB”). Ta vloga je bila, žal, – summa sumarum – vse prej kot častna: O tem zadosti zgovorno priča prek 600 grobišč po vsej deželi!
  Žalostno je, da tega temnega madeža na zgodovini slovenskega naroda ne zmoremo oprati z resnico niti danes, po tolikih desetletjih. kako bi potemtakem lahko bili kredibilna država, narod?
  Kako biti ponosen nase, če med sabo skrivaš in ščitiš neskesane partijske zločince?

  • ahnenpass

   Ampak, če ne bi bilo okupacije, tudi vojnih zločinov ne bi bilo…

   • Bald Eagle

    Lahko bi imeli skupno vojsko, ki bi se uprla okupatorju, če partijski zločinci nebi začeli pobijati tistih, za katere je partija smatrala, da po vojni nebi sprejeli komunizma.

    • Caetano

     Res je. Draža je ponudil Titu in komunistom točno to, da bi se podredili njegovi komandi kot legalnemu predstavniku jug. vlade pa zaradi boljševiških naklepov tega niso hoteli…

    • ahnenpass

     Ampak bežali so pred svojimi prav zato, ker so pomagali okupatorju, ki nas je ločil med ljudi in človečnjake. Niso imeli izbora, če pa so se menda rodili opicam, te pa nimajo človekovih pravic. So jim dali ene take posebne pasoše… pasoš je še danes edina korist, ki jo ima večina od EU, saj smo na francosko nemškem vlaku in lahko potujemo kam hočemo, v skladu z zakoni o prevozih živeli verjetno.

     • Bald Eagle

      Če te nekdo napada, kateremu pred tem nisi storil nič žalega, boš uporabil vsa razpoložljiva sredstva, da ga boš onemogočil pri njegovih podlih in zločinskih namerah. Potrebno je poznati zakon vzroka in posledice.
      Vzrok: Partijski teror in revolucija, posledica: nastanek vaških straž in kasneje domobranske vojske. Namen: obramba lastnih družin napram partijskemu terorju, požiganju, ropanju in pobijanju protikomunistov.

     • ahnenpass

      Se strinjam zakon o preživetju nas sili, da se branimo tudi takrat, ko se zavedamo, da smo krivi. Vsaka žival čuti isto, tudi človek ni nič drugačen v teh osnovah.
      Domobrance je organiziral okupator, saj to je bil smisel okupacije, da lahko imaš potem oblast nad celim narodom ter njihovimi naravnimi viri.
      Problem, ki ga noben domobranec ne more zanikati pa je, da ni šlo zgolj za še eno vojno ampak je okupator najprej ločil narod na tri razrede državljanov, od katerih je bil tretji razred obsojen na smrt, po nekih popolnoma norih zakonih o rasni higieni, ki niso imeli veze s tem kakšen je bil posameznik v resnici. Nujno je treba izpostaviti norost, ker to je bolj pomembno od same vojaške agresije.
      Poglej kaj se danes dogaja v Iraku in Afganistanu, dobrih 100.000 američanov in zaveznikov dobre volje je tam pobilo par milijonov ljudi, v nekaj mesecih, do tal so zravnali cela mesta in jim vse uničili,nato pa so jim nastavili neko marionetno vlado, ki mora zdaj skrbeti za red in disciplino med civilnim prebivalstvom. Če ne ubogajo, jih zamenjajo ali pa kar sami naredijo red, čeprav raje ne, ker potem je ojojoj… Kaj naj danes naredi navaden, nedolžen iračan, če se pridruži javnim uslužbencem in policiji, sodeluje pri okupaciji, če gre med talibane, lahko tam samo znori, če napada okupatorje na lastno pest, pa je za nas terorist. Prav taki so najbolj nevarni, ker nikoli ne veš kaj bodo storili, nevarni so tudi za lasten narod, odvisen od vsakdanjih življenjskih virov in zdravil, čeprav so edini pravi ljudje in heroji, ki delajo to kar je najtežje, to kar je prav.

     • Bald Eagle

      Avtohtoni neandertalec, raje utihni in se ne blamiraj več, ker je vsebina tvojih postov tako konfuzna, kot je konfuzno stanje v tvoji glavi.

     • karlina

      TOČNO, VELIK PODPIS !!!!!

     • bubamara

      Vidim, da obvladaš zgodovino. Daj na hitro razloži zakaj so kmečki fantje ustanavljali vaške straže?

     • ahnenpass

      Ker je kupator našel prodano pizdo, ki je imela potem denar in je lahko poiskala par zarukancev, ki so morali nekaj počet, sicer bi se jim zmešalo in bi pocrkali od lakote. So šli pač med domobrance, potem so pa lazili po hostah in delali tisto kar s čimer si okupator ne bi mazal roke, verjetno že prej niso imeli veliko iskrenih prijateljev.

     • karlina

      O. ljubi Jezus, kakšno neumno pisanje

     • karlina

      Mislim, da je vsaka beseda zanj, škoda, njemu so totalno oprali mozgane in ga ne bomo premaknili niti malo.

     • karlina

      PODPIS

    • karlina

     TOČNO, sicer pa-sem govorila pred kratkim z uglednim profesorjem in zgodovinarjem, ki mi je dejal, da bi komunisti izvedli revolucijo tudi v primeru, če ne bi bilo 2. svetovne vojne, skupaj s Stalinom, tako, da , kdor še vedno meni, da so bili domobranci izdajalci in sodelavci z okupatorjem, laze sam sebe in zagovarja komunistično morijo!!!!!!

   • bubamara

    Gola zgodovinjska dejstva izveš samo s pričami in ne knjigami zmagovalcev. Golo zgodovinjsko dejstvo je, da je vojna izredno stanje, kjer je osnovni človeški nagon preživetje. Kot vojak verjetno razumeš. Leta 2017 govoriti o tem ali je nekdo leta 42 izdal narod brez poznavanja tedanje realnosti, je milorečeno neresno.

    • ahnenpass

     Je pa nesporno recimo, da so Nemci aprila 1941 izvedli invazijo na kraljevino SHS. To vem, ker je vlada par tednov potem podpisala listino, s katero so iz dogodka naredili nesporno zgodovinsko dejstvo. In takih opornih točk je še kar nekaj…
     Morala je pa druga stvar, etika je nekaj, kar vsi ljudje potrebujemo in ne maramo enako, če si torej človek, se o tem nimamo kaj razpravljati, ker vsi že z rojstvom vemo isto, morala je lahko marsikaj, odvisno od ideje verjetno, ki jo poganja.

     • bubamara

      Še enkrat: vojna je izredno stanje, kjer človeka ubiješ, da preživiš. Tukaj ni morale amoak preživetje. Morala se začne z dnem, ko je podpisan mir in si bivša sovražnika gledata v oči. Govoriti o morali je govoriti o povojnih pobojih.

     • ahnenpass

      Hm, smisel vojne ni, da umreš za svojo stran ampak kako prisiliti nasprotnika, da umre za svojo. Za preživetje je poskrbljeno, namesto za vsakdanjo blaginjo in zabavo, cela družba dela za svojo vojsko, drugih nalog civilna družba med vojno takrat nima.
      Potem so pa še tu posli in kriminal kot običajno, mir ali vojna, barabe so vedno barabe,kaj pa barabo briga kdo je kaj podpisal, vojne je konec takrat, ko oni sami od sebe odložijo orožje in niti sekunde prej.

     • bubamara

      Evo priznam. Ne razumem. Logika mi ne dopušča prebiti zid in pasti na tvoj nivo.

     • ahnenpass

      Začni na začetku, smisel vojne ni, da nekoga ubiješ, ker lahko preživiš tudi brez tega očitno, recimo, je pa zagotovo izredno stanje.
      Na tebi je torej, da ugotoviš kako se tisto stanje razlikuje od normalnega.

     • karlina

      TOČNO, zgoraj sem tudi sama to napisala in to ne opravičuje nobenih izgovorov , čisto nobenih.

    • karlina

     Vojna je vojna, se strinjam, vendar , da pa se v miru, po vojni, ko velja zenevski sporazum, pomori več, kot 200.000 ljudi, ki niso bili vsi civilisti, bili so tudi vojni ujetniki,to pa je GROZLJIVO, NEDOPUSTNO, NEOPRAVIČLJIVO in še to, da so vse te uboge ljudi pometali, nekatere tudi zive, v brezna, v Sloveniji je najmanj 600 morišč, to pa lahko res naredijo samo komunisti !!!!!!

   • sprehajalec

    Na Norveškem je bila okupacija pa ni bilo vojnih zločinov.

    zakaj? ker ni bilo Komunistov.

    • ahnenpass

     Kdo je pa potem pobijal norvežane, na sto tisoče, morda je bila kriva epidemija možganskih črvov.

     • sprehajalec

      Avtohtoni, begaj. Norvežanov je med drugo vojno umrlo 10.200. večina v vojni z nemčijo leta 1940, pa veliko število kot prostovoljcev v SS.

      kakšnih sto tisoč…

     • ahnenpass

      Hoho… pa od kod ti pobiraš te vire? Na…

      https://en.wikipedia.org/wiki/Norway

      Norvežani so se borili po vseh frontah, skupaj z angleži in plačanci, od Dunkirka, do Normandije, povsod so umirali v boju proti okupatorju, še najbolj pa so trpeli doma, kjer so nemci razvijali atomsko orožje in rakete, ene glavnih cilje rusov in zaveznikov.

    • karlina

     TOČNOOOOOO

  • bubamara

   Res je. Danes biti ponosen na svoj narod ni opcija. Vendar si lahko priznamo, da je tu internacionala uspela: uničiti ponosnega Slovenca.

  • Hun

   obrtnike je iztrebla globalna industrija ne pa partija

   • karlina

    O, ljubi Jezus, tebi so pa res čisto oprali mozgane, resnično

  • karlina

   VELIK, 10X PODČRTAN PODPIS, hvala Baldeagle za vse tvoje zapise !!!!!!!!

 • Bald Eagle

  Dogajanje leta 1941 in 1942, ki ga je režirala partija pod Kardeljevim vodstvom (teror in pobijanje nič krivih ljudi, ki jih je partija smatrala za možne nasprotnike) je povzročilo nastanek obrambnih vaških straž oziroma po partijskem besednjaku, vzetem iz sovjetskega vzora, “belogardistov” – “izdajalcev”.
  Ostalo medvojno in povojno pobijanje v imenu “NOB” oziroma “izdajalstva” je samo nasledek tega partijskega peklenskega načrta, da sproži revolucionarno nasilje in se vzpne na oblast. Kot kreator tega načrta (o njem Kardelj piše v svojih pismih) , ki je povzročil okoli deset tisoče mrtvih med Slovenci, si ne zasluži spomina, pač pa kazen.

  • ahnenpass

   Kaj bi pa morali narediti Slovenci, ki se niso rodili pravim staršem, ki so jih izgnali iz doma in jim vse pokradli, ki so jih obsodili na smrt, mar se niso imeli pravico braniti in znoreti?
   Kakšno vezo ima to s Kardeljem, pa ne vem, Dolanc je bil menda pri gestapo, verjetno so se poznali že od prej.

   • Bald Eagle

    Sredi leta 42 so ustanovili vaške straže in se na tak način uprli partijskim banditom, ki so hodili po vaseh ropat, požigat in pobijat ljudi, za katere so smatrali, da po vojni nebi sprejeli revolucije in komunistične diktature.

    • ahnenpass

     Sredi leta 1942 je bilo že zdavnaj prepozno, so jih že deložirali in jim vse pobrali, takrat so se preživeli že borili iz čiste agonije.

     • Bald Eagle

      Avtohtoni neandertalec, tebi se je totalno zmešalo. Trobiš take nesmisle, da normalnega človeka peče glava, če prebira tvoje nesmiselne umotvore.
      Pojdi in zaprosi psihiatre, da te sprejmejo nazaj v ustanovo za umobolne in ti odredijo primerno dozo zdravil, da te vsaj malo spravijo k pameti.

    • Hun

     a se jim je tvoj fotr al pa ded zoperstavil..komunustom

     • karlina

      Vpraša potomec komunističnih staršev

     • Hun

      govori potomka nacisticnih starsev

   • karlina

    O, ima veze s Kardeljem, pa še kako, veš kaj je izjavil-ni vazno, če nas ostane samo pet slovencev, tistih pravih, vse ostale, ki niso z nami in njihove druzine, je treba pobiti, še tito se je čudil grozodejstvam, ki so jih v njegovem imenu-Kardeljevem, izjavali komunisti. Da ne govorim, kako so bile celo njihove zene nečloveške.

 • ahnenpass

  Kakšne knjige to pišete, če pa že osnovna teorija ne zdrži niti
  otročjega preverjanja, se ti ja razum upre že, ko slišiš povzetek.
  Pri
  nas se je zgleda razvil nek trend, ko lahko verodostojne informacije
  objavijo edino v nekem prirejenem konstruktu, zakamufliranem v neko
  napeto zgodbo. Verjetno zato, ker danes tisti revolucionarni časi
  nikogar več ne zanimajo, ljudje ne berejo ne nakladanja komunistov in ne
  te alternativne resničnosti, se pa vseeno nekaj piše in tiska, da bo
  ostalo zanamcem in se sploh lahko širijo kake (de)informacije.
  Če so
  pa nemci naš edini pravi poslovni partner, brez njih, tudi današnje
  Slovenije ne bi bilo, zdaj ne več, ko so nekatere od nas razslojili in
  slekli do gat. Oni vlivajo denar v našo ekonomijo, isto kot mediji, tudi
  tujci ne bodo financirali lastne kritike, s tem naj se ukvarjajo drugi,
  saj lahko komunisti pišejo svoje liturgije.
  Potem je tu še naša
  akademija, ki se napaja iz istega žaklja. Takšne okultne mistične lože
  skrbijo za splošno moralo, ob enem sodelujejo z znanstvenimi centri po
  celem planetu in si seveda ne morejo izmišljevati nekaj, kar ne spada v
  trdno strukturo eksperimentalno preverljivih modelov znanja. Lahko pa
  prilagodijo spomin, ko izpostavijo prej manj znan in sporna dejstva, v
  smislu, da očitnih stvari pač nima smisla ponavljati, če to pa itak že
  vsi vemo.
  Dejansko ti romani služijo edino kot znanstvena fantastika,
  poglejte tuje medije, najbolj popularni so tatovi teles in uma,
  alternativne zgodovine, kaj bi se zgodilo, če bi Hitler zmagal in
  zombiji, pravih pošasti sploh nihče več ne omenja.
  Ampak zlo je bilo
  resnično, nekaj se je naselilo v srca ljudi, ko so gledali patetičnega
  Kralja in poslušali vesti o Hitlerjevih uspehih, ko so zaradi norosti
  umirali in trpeli milijoni, oddaljeni čez planke, verjetno so se tudi
  takrat pisale kake take knjige, ki so ljudem otopile ume in zlomile
  srce.

  Zakaj do danes nimamo občinskih centrov, ki bi se ukvarjali
  z zgodovino svojih krajev in njihovih prebivalcev, namesto arhivov,
  lahko poslušamo edino zmedene trače, nacional socialistične oligarhije
  pa nimajo niti svoje strani v popolnoma zanič slovenski Wikipediji,
  drugih virov strukturiranih informacij pa ni, razen konstruktov sodišč,
  ki po nekem naključju, s pomočjo družbene samozaščite, vedno nekako
  zaidejo med vaške trače. To pomeni, tudi o nas bodo nekoč pisale Črne bukve.

  • MižekFiga

   Nemci in Francozi, smrtni sovražniki 90% časa po Kristusu do danes, so ugotovili. da imajo skupno novejšo zgodovino. Napisali so skupni učbenik za osnovne in srednje šole. Britanci se (ali pa so se že) pridružili. Ti povzroča to dejstvo kakšne misli o skupni zgodovini ilegalne (prepovedane) Partije in ostalih normalnih državljanih, samo od začetka 2.WW do danes (žal do danes) na tako malem prostoru kot je Slovenija. Da ti malo pomagam. Kdo to noče, kdo kar naprej laže in namerno izkrivlja resnico. Ti pa drobnjakaš šele sedaj, ko je objavljeno prvih recimo 100 Pričevanj. Najbolj izpostavljeni prvotvorec te manipulacije, pa se niti za Slovenca ne izreka. Pa še kakšno misel, ne je dovolj za tvoje slepomišljenje. FUJ, če se pa imaš za Slovenca pa FU/J, FUJ!

   • ahnenpass

    Ne rabimo ne francoske in ne nemške alternativne zgodovine, imamo svojo, najbolj pomembno je, da se celotno človeštvo drži strukture znanja, ki jo je zgradila globalna znanstvena skupnost. Ostalo so različni zorni koti in podrobnosti.

    • sprehajalec

     Ravno te Mižek poučuje, da francoska pa nemška ni alternativna. Tale ki se goji 70 let pri nas je alternativna. zakaj bi mi tiščali naprej svojo alternativno? če pa lahko vzamemo francosko pa nemško?

     • ahnenpass

      Ker v francosko nemški alternativni realnosti spadamo edino v živinske vagone.

     • sprehajalec

      Ti ja, kot manj vredni rasni tip. Večina Slovencev pa kot Arijci na njihov vlak.

     • ahnenpass

      Že imaš ahenpass, tisti rdeči EU pasoš mislim?

     • sprehajalec

      O čem bluziš Avtohtoni neandertalec?

     • Hun

      hehe vec germanske krvi je v Srbih kot v Slovencih

     • sprehajalec

      Če ciljaš na marker slovanski gen R1a1 34% v slovencih, naj te opozorim, da ga je v Nemčiji sploh na Vzhodu nemčije polno. Tudi kelto germanskega gena je kar nekaj v Sloveniji, 16%. Dinarski gen, I2a2 22%, je prišel s priseljenci z juga.

      Slovanskega gena imajo Srbi 23%, predvsem v Vojvodini. Kelto germanskega pa le 1,5%.

      Zato ne vem, zakaj trditev, da je več germanske krvi v srbih, kot v Slovencih?

     • Jovo Jamnica

      Hehehe… 500 naklučnih vzorcof DNK is cele Slovenije determinira poreklo 34% današnih Slovencev…

     • sprehajalec

      500 je bilo 20 let nazaj jovice. čas gre naprej, hočeš nočeš.

     • Jovo Jamnica

      Aja. Podatke prosim…

     • sprehajalec

      Te raziskave so resne Jovice, to ni nek politični barometer v režiji Dela ali RTV.

     • Jovo Jamnica

      Ne klobasaj. Daj link… Primer za Ötzija…
      https://www.nature.com/articles/srep18932

     • sprehajalec

      Če ti tale link o ötziju razumeš jovice, jaz danes režem jajca preč. takoj sedajle.

      Dajmo,

      1. nosilec katerega markerja je ötzi in
      2. koliko ima znanih živih potomcev danes? pa

      3. genetsko komu je najbližji?

     • Jovo Jamnica

      Nisn čito. Sam primer sn nakazo. Če mi tako raziskavo pokažeš za Slovence, te pa boma dalje debetirala…

      Ja… K1f = Ötzi

     • sprehajalec
     • Jovo Jamnica
     • tramal

      Srbini so bili petsto let pod turki in imajo 99 procentov turških genov in en procent srbskih.

     • Jovo Jamnica

      To sploh ni res. Pravih Turkof je blo na ozemlu takratne Srbije samo za vzorec.

     • tramal

      In teh malo9 turkov je držalo srbine petsto let pod sabo .A ZDAJ VIDIŠ DA SRBINI NISO ZA NIČESAR .Praznujejo pa bitke ki so jih izgubili ,tako kot partizani.

     • tramal

      Ti srbin imaš turško kri in daleč od nemške.Veš da ste bili petsto let pod turki in da so turki posilili vse srbkinje,se pravi da danes srbinov sploh ni.več.

     • Hun

      Boris Gendeeeee

    • MižekFiga

     Samo en zorni kot je in to “evropski”.

 • Caetano

  Komunisti so ob razbitju stare Jugoslavije skladno s politiko Kominterne sprejeli dejstvo, da je bila država razdeljena in se začeli pogajati po zgledu drugih KP v Evropi in skladno s politiko sporazuma Hitler-Stalin z ustaši, Nemci, Madžari, Bolgari itd. kako bi uredili svoje delovanje. Vzpostavili so tudi vohunske centre, ki so se povezali po nalogu najvišjih partijskih organov z okupatorji in jim začeli izdajati pripadnike nekomunističnih odporniških gibanj. O tej prvotni kolaboraciji komunistov so hoteli zabrisati vse sledi, vendar je marsikaj le prišlo na dan.

  • ahnenpass

   Eh, nabijate s tistim sporazumom v tri krasne, ko je jasno, da je bil popolnoma ničvreden od tistega trenutka dalje, ko je Hitlerjeva vojska prvič prestopila lastne meje. To pa zato, ker Hitler sploh ne bi smel imeti vojske, ne moreš kršiti vse živo in se na koncu zgovarjati na edini dokument, ki ti ustreza.
   Seveda so podpirali Hitlerja in Musolinija, če sta pa rušila monarhiji od znotraj, sta ja poskušala zanetiti revolucijo, Musoliniju je celo uspel državni udar. Hitlerju pa ne, Nemške pokrajine so bile drugačne od tistih močvirnatih rovt, ki ih je družilo italijansko kraljestvo. Po neuspelem prevratu, je naredil isto napako kot Musolini, namesto da bi se organiziral podobno kot komunistične celice v Rusiji, se je spajdašil s staro nemško oligarhijo in ustanovil posebno socialistično sekto, ki je temeljila na evgeniki in okultni mistiki, kar je bilo nekaj, kar so lahko nemške mase končno razumele, za razliko od kretenske pivovarniške revolucije.
   Ostalo se pa strinjam, moralna dolžnost ljudi je, da nam opišejo svoje izkušnje,sicer za mene to sploh niso ljudje, še za lasten kraj ne najdem nobenih virov, ga ni borca, ki bi šel z mano na pijačo in bi se lahko malo pogovarjala. Sem pa spoznal strica,ki je sedel pod staro lipo in mi je med naključnim pogovorom povedal, da je služil v nemški vojski in kako so takrat bežali in severne fronte, cele mase ljudi, kot zombiji, so šli kar čez tranke in hoste, brez vsega, bolani in razcapani, kot kobilice so bili.

   • Caetano

    Res so podpirali Hitlerja že preden je prišel na oblast. Bili so tudi poskusi dogovora med nemškim generalštabom, nacisti in nemško KPJ, da bi se skupaj polastili vlade. Vendar se je KP Nemčije skladno s politiko Kominterne raje odločila, da naj nacisti kar pridejo na oblast, ker bo to zadnja faza ”razpada kapitalizma”. Potem bo sledila rdeča revolucija, kakor so se pripravljali. To pa je dalo Hitlerju alibi in ”opravičilo”, da je lahko uničil weimarsko ustavo. Šele po polomu te prvotne strategije Kominterne je prišlo do odločitve za t.i. Ljudske Fronte proti fašizmu.

    Vendar sporazum med Hitlerjem in Stalinom po katerem sta si razdelila Evropo je bil pa še toliko bolj pomemben, ker brez njega se druga svetovna vojna ne bi mogla začeti, kajti tudi Hitler je bil prepričan, da jo lahko začne šele, ko mu ne bo grozila nevarnost dveh front.

    • ahnenpass

     Z drugimi besedami, Hitler je bil prodana pizda, ker ni mogel premagati izrojene, izdajalske nemške buržuazije, se jim je pač pridružil.

   • karlina

    Itak, ko mački stopiš na rep, močno zacvili, resnica boli, kajne

 • Bald Eagle

  Resnici na ljubo je treba povedati, da so bili domobranci slovenska in ne nemška vojska: imeli so slovenske embleme, poveljevanje je bilo v slovenščini, govori so bili slovenski, peli so slovenske in ne nemških pesmi, imeli so slovensko in ne nemško zastavo, organizirali so slovenski pouk v šolah in izdajali so slovenske časopise.
  Nekateri pa kot potomci “osvoboditeljev” še danes brundate neke ruske in španske melodije pod nazivom “partizanskih pesmi”, da o splošni balkanizaciji uma in dvojezični servilnosti v sedanjem času niti ne govorimo.
  In niso se borili proti Slovencem, pač pa proti tistim, ki jim narodne zavesti nikoli ni bilo mar. Partija se je namreč do narodne zavednosti obnašala omaloževalno in posmehljivo kot do “buržoazne kategorije”, ki nima prihodnosti. Zagrabila jo je iz taktičnih razlogov šele potem, ko je uvidela, da na te lažnive limanice lahko ujame mnogo lahkovernih.
  Še danes je tako – torej lažni, po sili partijski narodnjaki!
  Ali pa ste pravzaprav nacional-socialisti, kot trdijo nekateri?

  • ahnenpass

   A je potem Slovenija okupirala Slovenijo in pobijala manjvredne Slovence? Zanimiva ideja, hja…

   • Bald Eagle

    Tebi še marsikaj ni jasno in kot kaže, ti tudi nikoli ne bo. Je tako Avtohtoni neandertalec?

    • ahnenpass

     Meni je jasno na primer, da sem ahnenpass, ne pa nek neandertalec.
     Hej, če bi opičnjaki danes obstajali, bi jim pa res morali dati posebne osebne izkaznice, saj neandertalci niso isto kot ljudje, po svoje pa le, haha…

     • Bald Eagle

      Pred mano se ne zmoreš skrit, ker te voham, kjerkoli in pod katerimkoli nickom se pojaviš. Na začetku si komentiral pod nickom Avtohtoni neandertalec, potem si za nekaj časa mrknil neznano kam. No, jaz sicer vem, kaj se ti je zgodilo. Zdaj se zopet pojavljaš in komentiraš pod raznimi nicki. Nazadnje si uporabljal nick denacifikacija, dokler te nisem razkrinkal. Sedaj si zopet spremenil nick, misleč, da boš lahko komentatorje na tem portalu prevaral in se skril. Vendar ne pred Bald Eagle, ki te takoj zavoha, ko se pojaviš pod katerimkoli nickom.
      Je tako, Avtohtoni neandertalec?

     • ahnenpass

      To ne vem, sumim te pa, da si ovaduh ali vsaj sodelavec.

     • Bald Eagle

      Ne sprenevedaj se, dobro veš, da sem te zopet razkrinkal. Boš spet kmalu spremenil nick? Kar daj, vendar te bom znova in znova zavohal, ker imaš izjemno močan vonj po konfuznosti.

     • ahnenpass

      mip, mip…

     • karlina

      A ti si pa udba, samo vprašam

     • Jovo Jamnica

      :-) Dobro si poglej stiliziraniga orla nat Karantanskim panterom in ga primerjaj z adlerom na tvojem novem rajzepasi…

      http://indiebooks.co.uk/index.php?route=product/product&product_id=81#.WdjPiATH_AM.twitter

  • Hun

   oborozil jih je pa kdo…

   • karlina

    Sovraznik mojega sovraznika je moj prijatelj !!!!!!!!

    • Hun

     oboji ste bli porazenci…iz pepela se ne boste nikdar dvignl samooklicani domoljubi

     • Bald Eagle

      Domobranci smo se dvignili iz pepela in demontirali vašo komunistično tvorbo sfrj in vaš blodni enopartijski totalitarni režim. Sedaj nas čaka naslednja naloga. Počistili bomo vse anti Slovence, ideološke dediče blodne komunistične ideologije in čefurje, ki rovarijo znotraj Slovenije in povzročajo nered in zmedo. Vsi boste končali tam, kjer bi morali že davno prej.

     • Hun

      jst ne vidm nikjer vec ne domobrancev ne komunistov

     • Bald Eagle

      Kdaj je pa še slepec kaj videl in neumen kaj razumel?

     • Hun

      v tvojem pisunskem tonu zaznavam neke groznje…a te polna luna daje

     • Srečo

      In potem vas bo ostalo 200.000,zanima me kje boste dobili delovno silo,uvažat boste morali migrante

     • tramal

      Kardelj je dejal da je vseeno če ostanejo samo trije Slovenci ,samo da bodo to komunisti.Jaz pa pravim da naj nas ostane samo 200 000 in da bodo vsi slovenci.

     • Jovo Jamnica

      Reko je Mačku leta 1942…

      “Vseeno je, če od Slovencev ostanemo živi samo trije – pa tisti pravi.”

     • Bald Eagle

      Niti eden od revolucionarjev ni bil pravi.

     • Jovo Jamnica

      Gre za dlakocepstvo…

     • Bald Eagle

      To ti misliš. Je bil kdo izmed revolucionarjev zate sprejemljiv? Si ti podpornik revolucije in vsega, kar se je v imenu le te zgodilo slovenskemu narodu?
      JA ali NE. To je sedaj vprašanje.

     • Jovo Jamnica

      Doben. Sploh nea vem, kaj je revolucija… Razn, če to zemem kot zamenjavo črnobele televizije z barvno, al pa telefonsko govorilnico zamenjam z mobitelom…

     • Bald Eagle

      Ne sprenevedaj se Jovo, kot je v tvoji navadi. Dobro ti veš, kaj je point mojega vprašanja, vendar se, kot je v tvoji navadi zopet izmikaš podati jasen in nedvoumen odgovor. Zato lahko sklepam, da v sebi podpiraš komunistično revolucijo in ex totalitarni enopartijski režim, ki je posledica komunistične revolucije. Smiliš se mi Jovo s svojimi blodnimi stališči. V niti enem tvojih postov, pa si jih na tem portalu spacal kar veliko število, nisem zasledil jasne in nedvoumne kritike na račun komunistične revolucije, enopartijskega totalitarnega režima in kumrovškega enonogega diktatorja. Vedno pa prihajaš v konflikte z desno usmerjenimi komentatorji, nikoli z levičarji. To pove veliko o tebi in tvoji politični usmerjenosti, kakor tudi o tvojem ne/domoljubju ali ne/rodoljubju. Kdor je na strani komunističnih revolucionarjev in časti enopartijski totalitarni režim in vse kar je z njim povezano, ne more biti slovenski rodoljub.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, hebe se meni za revolucijo.

     • Bald Eagle

      Ne laži! Če bi bilo to res, nebi na tem portalu lepil komunistične propagande in komentiral članke, ki so neposredno povezani z komunistično revolucijo. Ti lažnivec ti lažnivi!

     • Jovo Jamnica

      Samo primer sn prilepo, da enkrat vidiš, kaj je naš folk v Jugi čito. Zglea, da je toti otstavek f tvojem živleji ta prvi, kerega si is tistega cajta prečito… LOL. Jao, z kom se jas menim…

     • Bald Eagle

      Ok, če je bil to tvoj namen, se ti opravičujem. Vedi pa, da se o teh stvareh sam zelo izobražujem in sem iz prve roke bil obveščen o takratni moriji, ki jo je komunistična golazen počela v Sloveniji. Še vedno pa odkrivam partijske zločine v Sloveniji o katerih nisem nič vedel.

  • Hun

   boril so se za interes Cerkve ne pa za slovensko ljudstvo

   • Bald Eagle

    Bedak čefurski. Spizdi na jug od koder si se privlekel smetit Slovenijo. Čefurske smeti spadajo na jug, če ne boš odšel sam, te bomo mi pometli in vrgli v tvoj zatohli, primitiven in neciviliziran južni balkan. Enkrat smo to že storili in kot kaže bomo morali vajo ponovit. Tokrat veliko bolj temeljito.

    • Hun

     primitivnost ne pozna meja..s kje se ti oglasas iz vukojebenih rovt

     • Bald Eagle

      Teslo zabito cigansko. Ne boš več dolgo rovaril po Sloveniji. Zapomni si to.

  • karlina

   VELIK PODPIS

 • Janez

  Ah !
  ŠLO JE TUDI ZA TO,
  DA SO SE ENI KOT DRUGI
  – TISTI PRI KPS STALIN PARTIZANIH, KOT TISTI V
  – SLO DOMOBRANCIH?
  Izognili vpoklicu, mobilizaciji v nemško vojsko !
  Tej
  MOBILIZACIJI SE JE VSAK POIZKUŠAL IZOGNITI !
  Moj
  STARI OČE JE SVOJEGA SINA , KI BI GA 1944. LETA VPOKLICALI – TLIKO ČASA STRADAL !
  Da
  NI IMEL 50 KG. zato ga niso vpoklicali..
  Hrane je bilo na kmetijii dosti, stic – pa je bil po naravi koščen in žilast.
  TAKO DA MU STRADANJE ZA – ” NEMOBILIZACIJO” NEMŠKO VOJSKO – NI ŠKOVALO.
  TI
  STALIN PSARTIZANI SO BILI BOLJ – KOT ENI ” MORILSKI ROKOVNJAČI”
  NAPUMPANI
  Z VKP TEČAJ VKP B STALIN PARTIJE !
  To
  DANES VSI
  – STALINA – TAJIJO ! Borili so se za STALINISTIČNI KOMUNIZEM, RAZLAŠČEVANJE ITD.
  TO
  JE DEJSTVO !
  Poglejte ” STALIN PARTIZANSKO PRISEGO”
  Kot je rekel zločinski “heroj” STANE SEMIČ – DAKI
  NA TV :” JAAAZ SEM BIL – BOREC P A R TI J E ” Borec za Stalina. Dejstvo. L.r. Janez K. KOMENDA

  • ahnenpass

   Vsak otrok enkrat odraste…

   • karlina

    Ampak ti še vedno nisi

 • Caetano

  Če bi bili domobranci res taki izdajalci, kot so jih slikali oz. jih slikajo komunisti se leta 1991 ko je šlo za prave slovenske interese ne bi tako odločno opredelili in borili za Slovenijo. Kar lahko sam potrdim iz osebnih izkušenj! S kolaboracijo komunistov zlasti CK-ja in udbe z JLA, KOS-om, Markovičem, Miloševičem in še kom pa vemo kako je bilo…

  • ahnenpass

   Pozabljaš na tretjo stan, to so bili takrat Slovenci, ki niso hodili na nobene volitve in referendume, ker se niso našli v nobeni od obstoječih nacional socialističnih alternativ.

   • sprehajalec

    Sedaj mi je jasno, avtohtoni neandertalec. Zato tako zmedeni zapisi…

    • ahnenpass

     Preveč si bral orla, ne verjami vsemu kar piše, verjetno je zato tukaj.

     • Bald Eagle

      Hehehe, Avtohtoni neandertalec, tvoja konfuznost tako zaudarja, da te človek ne more zgrešit.

    • Bald Eagle

     Jaz ga zavoham takoj, ko se pojavi, pod katerimkoli nickom. Njegova konfuznost zaudarja daleč naokrog. Ne moreš ga zgrešit.

     • karlina

      TOČNO

    • Hun

     a ti z argumenti repliciras..uboscek

     • sprehajalec

      Naj se ti jaz ne smilim in naj bo to zadnje, na kar pomisliš v življenju. Na zmedene špehe jaz ne repliciram.

    • karlina

     ITAK, isto sranje-drugo pakovanje, kot vedno

  • karlina

   VELIK PODPIS, sicer pa-vsi, ki imamo zdravo kmečko pamet vemo, da to govorijo samo komunisti in potomci le tih, prav zaradi tega, da bi opravičevali zverinske umore med in še posebej, po vojni, v času miru-DOMOLJUBNE, VERNE , INTELEKTUALCE, KMETE, OBRTNIKE, skratka vse tiste, ki niso bili za komunizem !!!!!! Srčno upam, res srčno upam, da bom dozivela to, da bo ves svet obsodil in tudi sodil tistim, ki so ta grozodejstva izvajali, tudi njihove potomce !!!!!!!!!

 • Bald Eagle

  Partizani in VOS so po ukazu partije neovirano zganjali revolucionarni teror in pobijali po vaseh od samega začetka “vstaje” kogar se jim je zljubilo, saj prebivalstvo pred njimi ni imelo prav nobene zaščite. Formalno bi jih pred ropanjem, požiganjem in pobijanjem morala zaščititi zasedbena vojska, ki je v času okupacije formalno po mednarodnem pravu odgovorna za red, vendar Italijani tega niso opravljali tako, da bi prebivalstvo res zaščitili. Saj tudi ni bilo v njihovem interesu!

  Zato so prebivalci sami organizirali oborožene vaške straže (julij 1942). Od takrat naprej je bilo ropanje požiganje in pobijanje močno oteženo in partizani so bili izrinjeni na obrobje. Ko so se vaške straže po kapitulaciji Italije reorganizirale v domobrance, so ti partizane do konca vojne držali daleč stran od večjih krajev, tako da so ti čemeli v beli Krajini, v Kočevskem Rogu in po goratih predelih severne Primorske. Partizani so te kraje nebranjene zasedli šele po umiku Nemcev in domobrancev na Koroško. Resnici na ljubo je treba torej povedati, da so domobranci kar dobro zaščitili prebivalstvo.

  • ahnenpass

   Zakaj bi jih kdo ščitil pred ropanjem, če pa Slovenije ni bilo več, v interesu kmetov bi moralo biti,da se med uporne Slovence razdeli čim več zalog in naravnih dobrin. Se je pač pokradlo, tudi dobro, samo da ni požrla in dobila v tace fašistična zver.

  • Janez

   ABSOLUTNO !
   SE STRINJAM.
   TOČNO TAKO JE BILO !
   Zato !
   R. E. H. A B I. L. I. T. A. C I. J. A ? Uradna, sodna – takoj !

   PRISEGA – NA STADIONU BEŽIGRAD – NI OVIRA.
   Tudi
   mobilizirani v nemško vojsko so morali priseči Nemcem !
   Ali?
   Jih kdo obsoja zaradi tega? Nihče.
   Ker obrambe !
   PROTI NESODNO MORILSKIM KP STALIN PARTIZANOM. – NISO ORGANIZIRALI NEMCI !
   So
   TAKO OBRAMBO – I PODEŽELJSKI LJUDJE ORGANIZIRALI ? Sami.

   NARAVNO PRAVO – PO VSEM SVETU ENAKO – PPRIZNANO, VELJAVNO.
   Vsakdo se ima pravico sam
   – upreti,
   ubiti roparrskega morilca,
   ga prijaviti – oblastem !
   Zato imajo v ZDA PRAKTIČNO VSI – KUPITI – OROŽJE ! L.r. Janez K. KOMENDA

  • karlina

   PODPIS

 • Janez

  NO !
  VEČINOMA DOMOBRANCI – DO DOMAČINOV – NISO BIILI GROBI !
  Le
  DO TISTIH ZA KATERE SO ZA GOTOVO VEDELI,
  DA SO BILI
  ŽE PRED VOJNO – STALINISTI.
  Mojo mamo in njeno sestro, ki so jima vsiljivi KP VOSOVCI – VSILILI NEKE LETAKE V TROŠENJE !
  So
  LOKALNI DOMOBRANCI LE OPOZORILI, NAJ NE IZZIVATA.
  IN?
  Ju
  RIJAZNO POSLALI DOMOV !V
  KOMENDI SO VSI OBSOJALI
  – NESODNI
  KPS ” V O S ” UMOR DVEH BRATOV !
  – ZNANIH, BOLJ PREMOŽNIH KOMENDČANOV ! L. R. Janez K. KOMENDA

 • ahnenpass

  Preveč se osredotočate na nemce in sovjete, premalo na angleže.
  Kaj so si pravzaprav takrat domišljali, preden jih je Hitler brcnil ven iz Evrope, verjetno so enostavno logično sklepali, da noben človek ni tako nor, da bi pomagal nekomu, ki mu že v naprej pove, da ga bo ubil kot žival. Mislili so, da se bo Evropa uprla Hitlerju in bodo spet nastale kake naveze, pa se to ni zgodilo, enostavno ni skoraj nihče bežal v hoste ampak so naslednjega dne zgolj opravljali svoje delo, kot jim je naročil fašist, vse države so padle kot domine, postavljene takoj po koncu 1.svetovne vojne.
  Angleže bi zbrisali, če ne bi Hitler tako verjel v germansko navezo in se najprej spravil na edino silo v neposredni bližini, ki je imela dovolj moči in razlogov, da bi ga lahko zaustavila, veliko Rusijo, brez cesarja. V tisti paniki so angleži marsikaj povezali, kar drži še danes, predvsem so povezali britansko območje in zgradili most z Ameriko. Lahko bi rekli tudi, tik pred smrtjo so skovali najbolj učinkovit načrt, kar ni uspelo nacistom, je potem brez večjih težav uspelo njim, s koncem hladne vojne,ko so praktično prevzeli nadzor nad celotno globalno politiko,financami, ekonomijo in kar je najbolj pomembno, oni so nam oblikovali sodobno globalno humanistiko, s katero je se razvil tudi življenjski pogled (lebensraum).

  • Hun

   koncno nekdo, ki najde vzrok ne pa laja o posledicah

   • ahnenpass

    Meni so angleži zelo blizu, ker takih norcev ta svet še ni nikdar prej videl, lol :)

  • Janez

   So se Angleži “zaračunali”
   Zdaj
   JIM
   BODO ISLAM ARABCI PEPLAVILI SAM GB OTOK. Slabo so računali. L.r. Janez K. KOMENDA

 • Adolf Hitler
  • ahnenpass

   Če ne dobiš + je to zato, ker veš, da ne smemo, si pa zame car, brez takega avatarja si ne bi znali predstavljati kako je Hitler deloval na ljudi v tedanjem času.

  • bubamara

   Nemci so ga naebal.

 • Janez

  REHABILITACIJA !
  Uradno, sodno !
  VSEH NESODNO POMORJENIH ŽRTEV SLOVENSKEGA IN KPJ STALIN KOMUNIZMA !
  Takoj !
  V
  SRBIJI
  SO R E H A B I L I T A C I J O – VODJE ČRTNIKOVV DRAŽE MIHAILOVIĆA IZVEDLI 2015. LETA
  KAJ?
  V
  R. Sloveniji še čakamo ?
  POSLANCI R. SLO PARLAMENTA NAJ – SPROŽIJO POBUDO. ITD. L.R. J. K. KOMENDA

 • Bald Eagle

  Komunisti nikoli niso osvobodili nikogar, kot to še danes pripovedujejo partijski lažnivci, samo zasužnjevati, pobijati in rušiti so znali.
  Zasužnjili in gospodarsko ter moralno uničili so vse “vzhodne države”, nekoč nosilke srednejevropske kulture, z Jugoslavijo vred. Opustošenje je bilo največje v Sloveniji, saj je komunizem prav na naših tleh povzročil daleč največ žrtev v zgodovini naroda, moralno in duhovno opustošenje pa je še danes neizmerno.

 • Jurko

  Članek govori tudi o tem da je KPS že sredi septembra 1941 ustanovila SNOO in sprejela preko njega sklepe da edino ta odbor organizira slovenski narod v borbi proti okupatorju. V tem je več napak. SNOO je bilo takrat drugo ime za Vrhovni plenum OF. Takrat ga je sestavljajo 15 različnih skupin komunisti v njem niso imeli večine. Da je bila v tem obdobju avtonomija skupin v OF res zagotovljena z medsebojno lojalnostjo lahko med drugim dokažemo tudi iz tega da je KPS sprva nasprotovala prestopanju članov Zveze kmečkih fantov in deklet v KPS ker bi se lahko to očitalo kot nelojalnost med skupinami v OF.
  V tem času je OF vodila pogovore o vstopu v OF tudi z Gosarjevo tipično katoliško sredinsko skupino in z liberalno Mlado Jugoslavijo. Skupini sicer nista vstopili v OF vendar so pogovori dokončno propadli šele pozneje ob zaostritvi notranjih nasprotij. Tudi ni v tem času OF kaznovala nasprotovanja s smrtjo razen če je šlo za izdajanje ali pa oborožen boj proti OF. Zadnjega v tem času še ni bilo zaradi tega to odpade. OF se je čutila dovolj močna v narodu da je redke nasprotnike kaznovala z narodnim bojkotom in prezirom.

 • Bald Eagle

  V času svojega življenja enonogi kumrovški šlosar ni niti slutil, da bodo njegova skrivnostna leta v Moskvi kdaj prišla na dan. Ta leta lahko razumemo kot Titova učna leta pri Stalinu, saj so odločilno vplivala na vse nadaljnje dogodke v njegovem življenju. Upravičeno trdimo, da je prav tu v skrivnostnih letih v Moskvi 1935–1940 – treba iskati tudi razlog za medvojne in povojne poboje, ki jih je zakrivil bodoči maršal Jugoslavije. Josip Broz Tito ni bil “junak” le za Stalina, temveč je “junak” še zdaj za številne rojake v demokratični Sloveniji, ki so mu posvečena imena cest in ulic ter spomeniki. To je dokaz, kako je večina tukaj živečih ljudi mentalno pohabljena. Ta mentalna pohabljenost pa je posledica strahotne indoktrinacije in pranja možganov, ki so jo in jo še danes, izvajali komunistični zločinci nad tukajšnjo populacijo. Indoktrinacija je bila tako močna in globinska, da še danes ne popuščajo njeni učinki. Dokaz mojim trditvam pa so množična paradiranja pohabljencev, ki jih krasijo totalitaristični simboli, petje revolucionarnih pesmi v Stožicah slovenskega političnega vrha in proslavljanje zasužnjevanja slovenskega naroda s strani komunističnih zločincev in morilcev. Zlasti Lažgoše so očiten primer takega početja, kjer se vsako leto zbere trop komunističnih zločincev in pohabljen narod, ki jim na ves glas poje slavospeve, ne zavedajo pa se, da slavijo svoje rablje, ki so jim ugrabili preteklost, sedanjost in prihodnost.

 • Bald Eagle

  Nemci so svojo narodno katarzo dosegli. Priznati so morali svoje zločine na očeh svetovne javnosti in ta madež jih bo spremljal še dolgo. Z zgodovino so razčistili. V naši domovini zločinov partijskih zločincev nismo sposobni priznati. Celo še več, mnogi jih opravičujejo, relativizirajo in delajo nepomembne. Dokler zločin ni ovrednoten kot zločin jasno in glasno, tega poglavja ne bomo zaprli.
  Poglejte v kakšnem stanju je bila Nemčija ob kapitulaciji (ekonomskem, socialnem, etičnem) in v kakšnem stanju je bila Jugoslavija. Sedaj poglejte stanje dobrih 70 let kasneje. Mar ne bi morali biti mi (kot zmagovalci vojne) v razvoju kakšno desetletje pred njimi, pa smo dve za njimi?
  Dokler se ne razjasni zgodovina, bo tudi sedanjost meglena in mračna.

 • Bald Eagle

  Na žalost je naša dosedanja zgodovina zmanipulirana, saj so jo pisali ljudje, ki so bili ustvarjalci raznih “nagodetovih” procesov. Zgodovina, ki so jo pisali boljševiki je navadna laž. Do pred 25 leti tudi ni nikjer nič pisalo o povojnih pobojih, fojbe pa se še sedaj zanikajo, čeprav marsikateri lokalec dobro ve, kje kaj je! Trditev, da hoče kdo spreminjati zgodovino je neumna laž, saj so dokazi o doslej neresničnem poročanju in prikrivanju zgodovine, več kot očitni. To da so bili komunisti naši rešitelji pa je največja laž in vsak dostojen človek, bi jih najostreje obsodil in se od njih strogo distanciral. Pa temu pri nas še zdaleč ni tako. Partiji je bila cilj samo oblast in to za vsako ceno, tudi ceno nedolžnih človeških življenj!

  • Jovo Jamnica

   Ta materija danes pri nas skoraj nikogar več ne zanima. Pravkar berem:

   Cilji Osvobodilne fronte so torej bili jasni: vojna in graditev nove oblasti, slovenske in ljudske. Vse to je bilo pozitivno za vsakogar, sprejemljivo in obetajoče. Poleti 1941 je bilo stanje v “ljubljanski pokrajini” in to v kulturnem, gospodarskem in političnem središču tako, da samo tisti, ki niso imeli posluha za ljudska gibanja tistih, ki so dobro poznali, da jim bo v bodočnosti, kot jo napoveduje Osvobodilna fronta, politično ali ekonomsko odklenkalo, niso hoteli slišati za novo politično zbiranje Osvobodilne fronte, vsi drugi pa, in ti so bili v večini, so na ta ali drug način iskali stika z njo. a) Kakor povsod, so se kmalu pojavili izvržki, ki so okupatorju izdajali posamezne sodelavce v Osvobodilni fronti in začeli širiti nerazpoloženje zoper njo. Osvobodilna fronta je postopno nekatere take tipe justificirala. Sicer pa ne mislimo, da je individualni teror znamenje oblasti, ker je to lahko tudi političen obračun, kot jih pozna politična zgodovina pri vseh narodih. Pač pa je ustanovitev. posebnega organa Osvobodilne fronte zoper nasprotno dejavnost sredi avgusta 1941 od strani KPS, namreč Varnostno-obveščevalne službe

   • Bald Eagle

    In ti tem partijskim lažem verjameš?

    • Jovo Jamnica

     To se je leta dolgo bralo. Drugega ni bilo. Razumel vsebine itak od večine drugorazrednih ni skoraj nihče, niti večine ni zanimalo. Toliko majn večino zanima dandanes

     • Bald Eagle

      Potem ni čudno, da še danes toliko mentalno pohabljenih ljudi tepta slovensko zemljo.

     • Jovo Jamnica

      Posplošene žalitve brez cilja temu niso v pomoč.

     • Bald Eagle

      Žalitve gor ali dol, resnica je pač drugačna od tiste, ki so jo pisali in razlagali partijski lažnivci. Včasih grenka in boleča. Potrebno se bo enkrat soočiti z njo.

     • Jovo Jamnica

      Primer???
      14.04.2017 20:52:54
      Blatenje ljudi vedno škodi, je modro ugotovil dežurni smetilec, ki nikoli ne komentira vsebine članka, ampak porabi cele tipkane strani izključno za (vedno enako, monotono ponavljajoče, moreče dolgočasno) pljuvanje in BLATENJE drugih komentatorjev…
      Pa pojdimo lepo in zeeelllllooooo počasi po vrsti, da boš celo ti (morda) zastopil:
      1) Na ŠVE, AUT, NEM, ITA, FRA, ŠPA, ZDA… je folk podobno indoktriniran in opranoglav s kulturnim marksizmom (mehkejšo različico komunizma), kot so Slovenci s komunizmom. Nič čudnega torej, da se tudi tam ne upirajo prav dosti belemu genocidu in islamizaciji. Ampak to krivde Slovencev prav nič ne zmanjša. Če Sven, Armin, Jürgen, Giovanni, Pierre, Manuel in John dopuščajo genocid, to še ne pomeni, da je vse v najlepšem redu, če ga dopušča tudi Janez. To je argument 5-letnega otroka. Slovenec naj poskrbi za svojo državo, usodo in svobodo, drugi narodi bodo pa za svojo.
      2) Madžari, Čehi, Slovaki in Poljaki so izvedli lustracijo in lepo počistili z ostanki komunizma, zato so danes njihove države – med vsemi evropskimi – daleč najbolj varne pred islamizacijo in belim genocidom, s praktično 0 (NIČ) terorizma. Teh držav ti seveda ne daješ za primer, ker rušijo tvojo debilno in zgrešeno logiko, češ, “jao, jao, komunisti nas tako tlačijo, da ne moremo nič narediti, mi nismo pa nič krivi, blablabla”. To so patetični izgovori neodločnih posranih pezdetov in mevž, ki nikoli še niso spali z babo, ker je bila situacija vedno neugodna in jih je vedno nekaj zmotilo, pa sonce je preveč sijalo, pa dež je padal, pa veter je preveč pihal,… Zarjavelemu kurcu je vsaka dlaka napoti. Na tvojo veliko žalost so prav narodi višegrajskih držav KLJUČNI DOKAZ, da se komunistične okupacije LAHKO rešiš, če je dovolj velika zavest, pripravljenost in volja v narodu!!! Slovenci žal nič od tega ne premorejo, zato nam še danes vladajo komunisti. Skratka, lahko ti obračaš, nateguješ in pametuješ kolikor hočeš, na koncu bo vedno ostalo neizpodbitno in kruto dejstvo: če so se Poljaki, Čehi, Slovaki in Madžari lahko osvobodili komunizma, bi se lahko tudi Slovenci!!!… Pa se niso. Zakaj? Ker jih očitno tlačenje, ropanje in genocid komunistov ne motijo dovolj, da bi premaknili svoje lene riti in tudi kaj konkretnega tozadevno storili, ampak raje še naprej pohlevno in ponižno prenašajo svojo okupacijo in suženjstvo. To pa je mentaliteta hlapcev. Zato pisanje, da so Slovenci pohlevni hlapci, ni blatenje in zmerjanje, ampak ugotavljanje dejstev na podlagi priloženih zgodovinskih dokazov.
      3) “Ste” uporabljam prav zato, ker samega sebe štejem za klenega, domoljubnega, patriotskega Slovenca, z možgani, jajci in hrbtenico, pa brez hlapčevskih genov – za razliko od vseh vas posranih, pezdetskih hlapčevskih slovenceljnov, s tabo vred, ki samo jamrate in iščete tisoč in en izgovor, zakaj se do sedaj še nismo osvobodili jugo-komunistične okupacije.
      4) Če misliš, da se bomo Slovenci s “poštenimi, demokratičnimi volitvami” rešili komunistov, potem si še večji bedak, kot sem mislil. Vem, da še vedno naivno (in neumno) računaš na SDS in svojega svetlega brezmadežnega heroja Janeza Janšo, da nas bo odrešil komunistov in komunizma… Taisti Janez Janša, ki je bil (skupaj s svojim kameradom Bavčarjem) tudi sam zagret komunist, Titov omladinac (komsomolec), ZSMS-jevec, romar po poteh Avnoja v Jajce, udbovski ovaduh, partijski povzpetnik in karierist, naj bi torej Slovenijo rešil komunizma in komunistov… LOL! Zakaj za vraga pa tega do sedaj še ni storil?!??? V vseh teh dolgih 26 letih od osamosvojitve naprej, Janša že ves čas vedri in oblači v slovenski politiki, kot nesporni in dominantni vladar desnice, sodeloval je že vsaj v štirih vladah, dvakrat je bil tudi predsednik vlade, bil je tudi minister v Demosovi prvi demokratični vladi po osamosvojitvi, ko je bila podpora ljudstva Demosu izjemna in so vsi nestrpno in z veliki obeti pričakovali velike spremembe in prelom z nekdanjim komunističnim režimom… Nič od tega se nikoli ni uresničilo. Janša ni nikoli predlagal lustracije v parlamentu, nikoli ni njegova vlada poskušala uzakoniti lustracije, ali predlagati vsaj ljudskega referenduma o lustraciji – niti v letih po sami osamosvojitvi, ko bi tak referendum zagotovo uspel, nikoli ni Janša kot predsednik vlade poskušal počistiti z ostanki komunizma in začeti kakšnih resnih reform in korenitih sprememb v smeri dekomunizacije Slovenije… Ne. Namesto tega je ves čas sklepal (nenačelne) koalicije s komunisti, prav tako kot vsi ostali kvazi-desničarji in prefarbani udbo-komunisti (Peterle, Bavčar, Bučar, Hribar, Podobniki, Virant, Novakova, itd.). S pristajanjem na politiko »konstruktivnega sodelovanja« in koaliciji s komunističnimi banditi je komunistom ves ta čas zgolj dajal legitimiteto za njihovo kontinuiteto vladanja…
      Če so volitve res nepoštene in zgoljufane, bi bilo edino pravilno, da Janša na njih ne sodeluje več, ampak pozove mase ljudi na ulice, da zrušijo nedemokratično, nepošteno in uzurpatorsko komunistično oblast. To bi vsaj storil nekdo, ki mu je res mar, da komunisti za vedno izginejo s slovenske politične scene. Za prefarbane (nekdanje) komuniste, ki v javnosti igrajo »desničarje« – samo zato, da se v resnici ne bi nikoli nič spremenilo in bi vse ostalo po starem – je pa seveda druga pesem…
      Na koncu boš moral spoznati, da je Janša (skupaj z vsemi ostalimi prefarbanimi kvazi-desnimi komunisti) eden glavnih krivcev, da je Slovenija še vedno pod jugo-komunistično okupacijo, ker je svojo politiko mehke kolaboracije (namesto ostrega preloma) s komunisti pripomogel, da je vse ostalo po starem. Resda se je Slovenija (de iure) osamosvojila, de facto pa smo še vedno (in čedalje bolj) srbsko-hrvaška banovina pod komunistično okupacijo, balkanizirani in preplavljeni z jugovići. V zvezi s tem zadnjim bo najbrž šokanten podatek za vse Janševe vernike, da se je v Slovenijo preselilo daleč največ ljudi s področja nekdanje Jugoslavije prav v času Janševe vlade 2004 – 2008 (!!!)… Ko k temu prištejete še dejstvo, da Janša ostaja goreč zagovornik in apologet totalitaristične diktatorske EU (taiste EU, ki v Evropo načrtno uvaža milijone barbarskih džihadističnih opic iz Afrike in Azije, in ki dejansko izvaja politiko belega genocida in zamenjave belih avtohtonih Evropejcev), vsi SDS poslanci v evropskem parlamentu pa (družno s komunisti) vedno glasujejo za vsiljene imigrantske kvote, pa proti Poljski, proti Le Penovi, proti višegrajskim državam… potem postane jasno, da so tudi Janša in SDS le še eni evrokratski Sorosevi hlapci in prefarbani komunisti, ki delajo za sionistične interese NWO.
      Vsi, ki (še vedno) polagate upe v te zahrbtne izdajalske prevarante, da vas bodo odrešili komunizma, ste pa opranoglavi goyim idioti za židokomunistične potrebe.
      Nobenih »levih« in »desnih« politikov ni. So zgolj globalistične (židovske) marionete in tisti redki posamezniki, ki to niso. Janša žal ni med njimi, kakor tudi ne Trump.

     • Bald Eagle

      In kaj si mi hotel s tem dolgoveznim nakladanjem sploh povedat? Povej kratko in jedrnato, ne pa stvari, ki se dajo povedat z enim ali dvema stavkoma raztegovat v nedogled. Tovrstnega izražanja tebi kronično primanjkuje. Bodi vsaj enkrat direkten in jasen.

     • Jovo Jamnica

      Tebi skoraj nikoli nič nea paše. Ko sn kratek, češ, da sn dugi, ko pa sn dugi, češ, da sn kratek…

     • Bald Eagle

      Ne vidiš, da je tvoj post tako konfuzen, da normalnega človeka peče glava, ko to bere. Pa še oddaljuje se od teme o kateri govori članek.

     • Jovo Jamnica

      O članku je veliko konkretnega napisal ahnenpass. Po mojem skromnem mnenju, več kot dovol…

     • Bald Eagle

      Avtohtoni neandertalec, ki komentira pod svojim novim nickom je zate referenca za dogodke o katerih govori ta članek? Potem si pa res bogi, Jovo in to zelo bogi v razumevanju preteklih in sedanjih dogodkov v Sloveniji.

     • Jovo Jamnica

      Nick, ki si ga izpostavil, ni nikoli obstajal. Kdo je ahnenpass, pa me ne zanima.

     • Bald Eagle

      Se ne spominjaš avtohtonega neandertalca, ki je včasih cele dni in noči blodil na tem portalu in pisal svoje umotvore?

     • Jovo Jamnica

      Bil je, če že… avtohtoni neandartalec. Članek pa govori o knigi, ki jo velja pred komentiranjem, vsaj prebrat.

     • Bald Eagle

      Uf, bemtiš, ti si pa tak dlakocepec, da verjamem, da zaradi tega v življenju zelo trpiš.
      Neandertalec ali neandartalec. Normalni vemo za koga gre.

     • Jovo Jamnica

      Sebe štejem med posebneže…

     • Bald Eagle

      Obstajajo posebneži z negativno in pozitivno konotacijo. Dlakocepci niste ravno vzor nekega pozitivnega stanja duha.

     • Jovo Jamnica

      Zamisli si delovanje procesora brez dlakocepstva… :-)

     • Bald Eagle

      Človek ni procesor. Človek je bitje, ki ima zavest in lasten razum. Če pa ti v življenju deluješ kot računalniški procesor, imaš pa veliko večji problem, kot sem sprva mislil.

     • Jovo Jamnica

      Jas sn procesor z čustvi… LOL

     • Bald Eagle

      Ni videt ravno tako. Procesor sledi tistemu, kar se mu ukaže. Tebe pa je povsem zaneslo izven teme o kateri govori članek. Ko sem te vprašal, če je avtohtoni zate referenca, te je zaneslo povsem v drugo smer tistega, kar sem te spraševal.
      Ti mi deluješ kot zelo okajen procesor, ki je od omame že zelo zmatran in nesposoben fokusa o temi, o kateri teče beseda. Očitno boš moral na popravilo k Rožletu, da ti tvoj pokvarjen procesor zamenja z novim. Kajti dvomim, da je tvojega še moč popravit.

     • Jovo Jamnica

      Ahnenpass je za mene referenca!!!

     • Bald Eagle

      Podobno se privlači. Zato zame to ni nič čudnega. Prebral sem nekaj njegovih, kot tudi tvojih komentarjev. Vsebini komentarjev obeh, pa imata eno skupno točko. Oba pišeta izjemno konfuzne komentarje in oba večkrat zanese daleč stran od tistega, o čemer govori članek. To pa niti ni nič čudnega, prvi je duševni bolnik, tebi pa škodijo substance, ki imajo omamno delovanje in jih pretirano uživaš. Pa naj bo to grass ali pa alkohol. Obe substanci imata namreč hud stranski učinek, to pa je, da uničujeta možganske celice. Posledica takega učinka pa je, da človek postane pobedačen.

     • Jovo Jamnica

      …pobedačen … Jas sn Štajerc in me krajnske vraže ne ganejo…

      Pa še to: Podobno se privlači.
      Velja za istospolno usmerjene. Jas sn normaln!

     • Bald Eagle

      Očitno tudi moderatorjem tega portala ne pašejo tvoje konfuzne blodnje, zato je tvoj konfuzen post tudi skrit.

     • Jovo Jamnica

      Keri post je skrit?? Že dugo nisn osvežo strani. No, čudo se nebi, ker jas se nikol nea lažem…

     • Bald Eagle

      Mogoče se res ne lažeš, kar pa ne pomeni, da nimaš sprane glave s strani partijskih lažnivcev in se verjetno res niti ne zavedaš lastne indoktrinacije, kateri si bil podvržen v času enopartijskega totalitarnega režima.

     • Jovo Jamnica

      Finta je ftem, da se jas tega zavedam. Ti se tega nemreš zavedat, ker tega nisi živo…

   • Bald Eagle

    Tudi tale komentar je potrebno s strani moderatorjev umakniti s tega portala, pisca takih postov pa trajno blokirat, v kolikor bo nadaljeval s komunistično propagando. Pričakujem sankcije do piscev takih postov s strani vašega uredništva.

    • Jovo Jamnica

     Kaj pišeš neumnosti… To je vsebina iz neke knige v Času Juge…

     stran 377
     http://sistory.si/publikacije/prenos/?urn=SISTORY:ID:28#page=360

     • Bald Eagle

      Ne cvili Jovo. Ni potrebno na ta portal lepit komunistične propagande. Dovolj je take propagande je v vseh režimskih medijih. Če je komu v interesu brati te partijske laži, naj izvoli in naj se priklopi na režimske portale. Ta portal pa ni namenjen trosenju partijskih laži in propagande.

     • Jovo Jamnica

      Pa kaj ti misliš, da bo gdo to čito??? Pa z tebo ja ni fse vredi… Bogami, da ni!!!

     • Bald Eagle

      Čital ali ne, pomembno je, da si razkril svoje namene. Ti pa so, širjenje komunistične lažnive propagande.

     • Jovo Jamnica

      Idi dohtari…

     • Bald Eagle

      Sem ti spodaj odgovoril.

     • Jovo Jamnica

      Fala Bogi…

 • macon

  Seveda so bili kolaboranti, ker so sodelovali z okupatorji, so jih oborožili in plačevali, so jim bili politično popolnoma podrejeni, vojaško in organizacijsko pa v pretežni meri. Šli so se neko onemoglo slovensko cepetanje, ki pa so ga okupatorji z lahkoto brzdali in nadzirali.

  Desnica samo brca v temo, če bo to podpirala. Gnusen je pokol, ki se je zgodil nad njimi, politično pa jim je zadnji vlak odpeljal 1944. ko je kralj ukazal priključitev vseh partizanom. No, po mojem že 1943., po umiku Italijanov bi morali izvesti samostojno nacionalistično politično akcijo, razglasiti politične inštitucije in zaprositi za pomoč Anglo-Američane v Italiji, ampak Nemci so jim dali največ par dni časa, potem pa so že zasedli vse pomembne točke. Legalnosti niso imeli nič, legitimnost so do 1944. vso izgubili.

  Klinc pa domobranci in enako klinc pa komunisti.

  • Anonimni_Profesor

   Prijatelj razumni. Ob umiku Italijanov je bilo ze prepozno, ker so Italijani dobili od Anglezev navodila, da morajo oddati orozje partizanom, ki jih je takrat ze cisto kontrolirala KP.

   Treba bi bilo ukrepati vsaj par mesecev prej in so tudi poskusali. Samo majorju Novaku je nekdo, ki je prevec razmisljal o Hrvatih postavil nogo.

   • macon

    Lahko napišeš več oziroma daš kak link, ker me zanima?

    • Anonimni_Profesor

     Eno knjigo priporocam ki govori o tem podrobno in kjer so objavljeni dokumenti o tej zadevi. Dies Irae, poglavje o cetnikih. Tam je tudi porocilo Slovenske Legije ki govori o tem. O svojih takratnih prizadevanjih pa govori Novak tudi v lastnem porocilu, ki je bilo obvaljeno med drugim v knjigi Plava garda: Poveljnikovo zaupno poročilo

 • sprehajalec

  Ko so RTVjevci vrtali po Rusiji včeraj, ali bodo Rusi praznovali 100 letnico boljševiške revolucije, je sledil šok, ko so jim servirali Putinov odgovor, da tega nimajo na Koledarju. Jok in stok, pa zakaj ne, pa tradicija pa to.

  Bedaki neumni, leta 2030 bodo praznovali obletnico Oktobrske revolucije v treh državah na svetu, S. Koreji, Kubi in Sloveniji, s podmeno, da bodo še v takšni obliki kot danes. Venezuelo pa že konec jemlje.

  Bojim se, da Sloveniji še najbolje kaže, da bo ta obletnica praznovana. Odvisno seveda od tempa zadolževanja.

  • Jovo Jamnica

   Rusija se je z oktobrsko revolucijo spremenila v Sovjecko zvezo. Pol pa je SZ raspadla in dans je spet Rusija. Torej, nimajo kaj slavit…

   • Bald Eagle

    Zakaj je pa potrebno pri nas slavit zasužnjevanje in partijski teror nad lastnim narodom? Te praznike, ki slavijo boljševiško revolucijo, ki je povzročila ogromno trpljenja in smrti nedolžnih ljudi, je potrebno ukinit. Ti prazniki niso naš ponos, pač pa sramota.

    • Jovo Jamnica

     29. november v Sloveniji ni več praznik…

     • Bald Eagle

      Uradno res ne. Neuradno pa še veliko pohabljencev v Sloveniji praznuje ta praznik.

     • Jovo Jamnica

      Jas nisn met njimi…

     • Bald Eagle

      Po vsebini tvojih postov sodeč, malo dvomim v verodostojnost tvojega odgovora.

     • Jovo Jamnica

      Ja in??? Na kero drevo naj zaj spležem, pa se cmerim???

     • Bald Eagle

      Nič se ti ni potrebno cmerit, le globoko se zamisli o tvojem početju, pa bo mogoče celo zadostovalo.

 • Janez

  REHABILITACIJA
  VSEH
  NESODNIH ŽRTEV KPJ STALIN, TITO, KARDELJ KOMUNIZMA !
  URADNA,
  SODNA OBSODBA
  VSEH DOKAZANIH KPSS, KPJ STALIN KOMUNISTIČNIH KRVNIKOV ! L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  POSLANCI R. SLO PARLAMENTA – AKTIVIRAJTE SE.

 • DJURO SUMAR

  Zakaj so morali zapustiti svojo rodno grudo? Zakaj neki? Zato, ker so bili izdajalci in so prisegli okupatorjem, ki so vojno izgubili. Izdajalci na koncu vedno pobegnejo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!