Slovensko ameriški svet: “Ni opravičila, da demokratična vlada do sedaj ni obsodila komunističnih zločinov”

Slovenski ameriški svet (Slovenian American Council, SAS) je podal izjavo ob 25. letnici Republike Slovenije. V njej so zapisali, da smo si Slovenci doma in po svetu, po zrušitvi berlinskega zidu skupno, ne glede na politično usmerjenost, prizadevali, da ustanovimo samostojno Slovenijo.

Slovensko ameriški svet je bil ustanovljen z namenom, da pridobi ameriško javnost in vlado za podporo slovenske neodvisnosti. “Narodna zavest in ljubezen do domovine nas je takrat družila, da smo uspeli in Slovenija je postala samostojna država 25. junija, 1991,” so zapisali v SAS.

Pričakovali so prehod iz komunizma
“Z navdušenjem smo pričakovali prehod od komunističnega totalitarnega sistema v demokracijo. Razumljivo je, da so politične in ekonomske spremembe težavne in počasne. Ni pa opravičila, z moralnega stališča, da demokratična vlada do sedaj še ni obsodila zločinov, zla in genocida, ki ga je totalitaristični komunizem prizadel slovenskemu narodu,” menijo v SAS.

V Slovensko ameriškem svetu pravijo, da se Slovenci zgražajo nad zločini, ki jih povzroča IS, ne obsojajo pa umorov in pobojev, ki so jih povzročili komunisti med revolucijo in po vojni, čeprav so odpravili smrtno kazen.

Ameriški Slovenci so pripomogli k samostojnosti
Slovenci v Ameriki so pripomogli, da je Slovenija postala samostojna država. Njihovo dolžnost so takrat z veseljem uspešno izpolnili, njihova skrb za blagostanje Slovenije pa še ni končana. “Spodbujamo slovensko vlado, da zagotavlja državljanom Slovenije osebno svobodo pred zastraševanjem in spremenijo taktike prejšnega režima, ki ovirajo uspeh do zaželjene prave demokracije,” so še zapisali.

Komunizem se je zrušil
“Komunizem se je zrušil in to je naša zmaga. Ostale so še razvaline prejšnega sistema, ki ovirajo pot do resnice. Pozivamo Državni zbor, da na moralni podlagi, ne politični, nemudoma obsodi strahovanje, umore in genocid, ki ga je komunizem prizadel Slovenskemu narodu in da stvarno in nepristransko predstavi slovensko zgodovino od leta 1941 dalje. Narodna zavest in ljubezen do domovine nam daje upanje, da bo samostojana Slovenija postala tudi svobodna,” so prepričani pri Slovensko ameriškem svetu.

A .R.

 • althar

  Besedna zveza “demokratična vlada” je oksimoron, če je govora o Sloveniji.

  • Nata

   + + + + + + + + + + . Ja ………..začeli smo pa z velikim Demokratom Kučanom !!

   • kekec

    Kučan pa demokrat, dve veliki nasprotji.

    • Nata

     Vse za Oblast !! Tudi Demokrat in Osamosvojitelj je postal !

     • mrs.kaktus

      Eeee pa može i to, bre…..

 • Slovenski Bojevnik

  Dokler bodo Slovenijo vodili bivši komunisti in izdajalci, ne bo nihče obsodil komunističnih zločinov.

  Slava vsem Slovenskim junakom, ki so se imeli v času 2. svetovne vojne pogum upreti komunističnim zločincem ter braniti svoje domove.

 • rubec

  “V Slovensko ameriškem svetu pravijo, da se Slovenci zgražajo nad zločini, ki jih povzroča IS”

  Jaz nimam tega občutka. Nova 24TV da, potem smo pa že kmalu pri koncu z naštevanjem.

 • Ruggedplant

  Bravo in hvala!
  Zares žalostno je dejstvo, da izseljenci preko oceana bolje poznajo problematiko slovenske družbe od večine tu-živečih državljanov, ki pa imajo resnici na ljubo precej manj pravic do naziva Slovenec od tistih, ki so se sicer rodili v tujini, a jim v prsih bije ponosno slovensko srce.

  Čim več takih not, tudi na pomembne ameriške medijske in politične osebnosti – od znotraj bomo to tiranijo zelo težko porušili, prej se zdi verjetna demokratizacija Erdoganove Turčije, kot pa veter sveže demokracije ob temeljiti lustraciji vsega nedemokratičnega plevela, ki že 70 let duši nekoč klen slovenski narod.

 • Vztrajnik

  V sloveniji na oblasti podmladek udbe na starih koreninah v preimonovani imenski preobleki, z njihovo zrežirano parolo “VSI SO ENAKI”, ki vžge predvsem pri mladih.Torej prvo je vzgoja doma, kako se spoštuje domovina. Narod pa spi – saj so vsi enaki…..

  • Ruggedplant

   Točno to! Zapriseženih komunistov (takih, ki so vsaj toliko pošteni do sebe in ostalih, da rečejo bobu bob) je v Sloveniji morda kvečjemu 20%, ostalih 50% pa se globoko v sebi zaveda negativne konotacije, ki jo ta svetovni nazor nosi, zato svoja totalitarna prepričanja skrivajo z voljenjenjem instant “sredinskih, ideološko nevtralnih(??!)” strank pri katerih ne poznajo ne kadrov, ne vsebine, še manj pa ozadja za njihov nastanek. Je pa v množici te hipokrizije tudi nezanemarljivo velika skupina državljanov, ki se jim dejansko niti sanja ne o domači/globalni politiki, gospodarstvu, zgodovini,… in se, misleč da volijo nekaj novega (močan režimskomedijski PR), niti sami ne zavedajo, da volijo le še eno izmed lovk vedno iste partijske hobotnice.

   Večkrat se mi pojavlja vprašanje: kaj je huje, bolj moralno zavrženo:
   – v informacijski dobi 21. stoletja na demokratičnih volitvah v samostojni državi zavestno voliti protidemokratične in protiosamosvojitvene stranke
   – v informacijski dobi 21. stoletja na demokratičnih volitvah v samostojni državi nevede voliti protidemokratične in protiosamosvojitvene stranke
   – v informacijski dobi 21. stoletja na demokratičnih volitvah v samostojni državi ne hoditi na volitve, ki so najosnovnejša pravica in dolžnost državljana. Pravica katere velika večina sveta žal nima in za katero smo Slovenci v zgodovini dali na stotisoče življenj.

   • Veritas

    Da to so hamletovska vprašanja za slovensko volilno telo. Ko malce bolje pomisliš prekleto težka izbira…

   • tarantela

    Oprosti, da se vtaknem vmes! Pojdi v cerkev in poslušaj, dovolj bo tudi radio Ognjišče. Vedno in povsod poudarjajo, da je treba odpustiti, ni treba pozabiti, ampak odpustiti Verniki si v večini primerov to vzamejo k srcu. Poslušala sem (že večkrat) molimo za državne voditelje, da bodo znali voditi državo. Verniki molijo za oblast, ne glede nato, katera je. Torej?

    • rrrrr

     O, sanckta simplicitas tarateliensis!

    • Franc Šink

     Oprostiti da,pozabiti ne.

    • Ruggedplant

     Najprej hvala za mojo duhovno skrb, ti pa zagotavljam da si lahko zaenkrat brez skrbi. Po drugi strani pa mene skrbi tvoje dojemanje odpuščanja, ki si ga očitno interpretiraš kot teke vrste tihega soglasja z zlom. Krščansko odpuščanje temelji izhaja iz vere v vsemogočnega in usmiljenega Boga, ki je Bog in stvarnik vseh, tako vernih kot nevernih, grešnikov in svetnikov in v tej luči samo sodbo ljudi prepuščamo Njemu, sami pa MORAMO (za to smo poklicani na svet) opozarjati na grehe in obsojati vsa zla dejanja – pa ne zaradi lastne ošabnosti, ampak iz ljubezni do bližnjega, ki je zašel na pot teme. Sem sam naredil kaj drugega? Tako je, verniki molimo tudi za oblast, da bi se tisti, ki jo sestavljajo vedli odgovorno, funkciji primerno, in pod božjim navdihom služenja vsem, še posebno najšibkejšim. Smo pa kristjani na slovenskem dolgoprogaši – za ta namen molimo že desetletja, dobivamo pa iz leta v leto bolj umazano in brezbožno oblast. A obupali ne bomo, ker resnica na koncu vedno zmaga. Dokler bomo v družbi kristjani, bo imela brezbožna družba vedno pred sabo ogledalo, njihova dobra in zla dela bomo temeljito spremljali, Bog pa jim/nam bo na koncu tako ali tako vsem sodil po svoji meri. Komur je mar za bližnjega, ga bo na to opozarjal vse do konca.

 • FORT WORTH

  Kucan v yugovini v socializmu,
  Kucan v demokraciji v samostojni in neodvisni Sloveniji…

  In ce jutri pride do uspostavitev nove yugovine bo Kucan spet v prvih vrstah !

  Kucan za VEDNO !

  Edini in najvecji problem Slovenije JE KUCAN !!

 • Veritas

  Nomen est omen – ime je znamenje. Tukaj tako očitno, da bolj ne more biti. Naprej bi morali odstraniti napis “Barbara rov”, ker je to srbizem!!!! Pravilno je “Rov svete Barbare” ali “Barbarin rov”. Točno v tem momemntu je na žalost treba iskati tudi razloge za balkanizacijo in srbizacijo Slovenije.

 • dr Janez Sveti

  Bodimo realni!
  Ne gre se za bele in rdeče! Izvensodni poboji, po koncu vojne so VOJNI ZLOČIN in ne zastarajo Ni važno, kdo je koga pobija in zakaj. NI opravičila!
  Enostavno! To je zločin in če ga oblast ne prizna, ter sankcionira je kriva sodelovanja v vojnem zločinu! Tako jaz mislim.
  Dr Janez Sveti državljan

  • Caetano

   Res je temu tako, kot praviš Janez S. Plus bi dodal, da se tudi ve kdo je začel. To so bili poleg samih okupatorjev boljševiki. Boljševiki so začeli tako s kolaboracijo, v času pakta z nacisti, kot kasneje z nasilno revolucijo, katero je spremljala prepoved vseh alternativnih odpor. gibanj, pri čemer so uporabljali tako neposredno represijo, kot posredno preko ovajanja okupatorjem, zlasti fašistom pri nas.

   Protirevolucija je temu morala slediti, komunisti so jo izzvali in hoteli. Celo Moskva jih je pomladi 1942 svarila, da ”prehitevajo”, čeprav dolgoročno so imeli iste cilje.

   • dr Janez Sveti

    Če dovoliš, se bom od tega oddaljil. Ne želim (rad imam Slovenijo in Slovence), uveljavljat drugim moje razumevanje dogodkov, ki so pripeljali do bratomorne vojne. Jaz imam tudi sicer drugačen pogled na realnost.
    Želel sem samo povedat, da ti poboji niso bili samo strašno kruti. Bili so zelo krivični, saj sem prepričan, da so v večini pobiti popolnoma nedolžni ljudje. MORAMO, reči bobu bob. Ni pomembna politična opredelitev ampak ČLOVEŠKA! Pobijanje je ZLOČIN! Zločin se mora priznat in vsaj simbolično kaznovat. Zakaj? Zato, da vemo, VSI, kaj je moralno sprejemljivo in kaj je moralno zavrženo! Ne glede na naše osebno družbenopolitično prepričanje ali vero.
    “Tat je tudi tisti, ki vrečo drži!” ljudska modrost
    Dr Janez Sveti vesoljc

    • Caetano

     To se čisto strinjam, vendar tudi boljševiška revolucija, ki jo je začela KPJ/KPS je bila v temelju nečloveška.

   • beliverni

    Boljševiki niso nikoli imeli pakta z nacisti, komunisti pa so. To sta dve različne stvari kot hruške in jabolke,čeprav oboje je sadje.

  • antimur

   Levakom se za pravo gladko =be. Ni jim bil problem pospraviti Krambergerja in to že v samostojni Sloveniji. Edini vzrok je bil ta, da je Kučanu bil velika konkurenca. Barabe zločinske!

 • xtc

  Komunizem se vSloveniji ni zrušil;privlekel se je nazaj na oblast in sedaj že vnuki in sorodniki ščitijo zločince:

  • kekec

   Potrebno se bo na novo osvoboditi

   • Franc Šink

    A od novih obrazov?

 • baubau

  Drži,da je komunizem totalitarni zločinski sistem.Ne drži pa,da se je v Slovenijii ta tudi resnično dokončno zrušil.Zato državni zbor ne more in noče resnično obsoditi vseh njegovih zločinov ter predstaviti svetu našega dejanskega stanja in naše resnične,neponarejene zgodovine.

 • tomven

  Kje se pa upajo drekači obsodit komunjare in njihove zločine.. bo murgeljot hud, cmero pa v jok, ostali pa za njim.

 • Ros

  Tako je.

 • Viktorh

  “Ni opravičila, da demokratična vlada do sedaj ni obsodila komunističnih zločinov”

  Kdo pa pravi, da imamo demokratično vlado?

  • mrs.kaktus

   Tako piše v Ustavi RS. Je še nisi prebral ? Vprašaj Kučana ! :)

   • Viktorh

    A ti to meni?

  • dob

   Gledal sem star posnetek z Ayn Rand. Tema pogovora z njo je bil njen ateizem.
   Voditelj oddaje jo je vprašal: Zakaj ne verjamete v obstoj Boga?
   Odgovorila je: Zato, ker ne verjamem v nekaj, kar ne morem dokazati.
   Voditelj je vztrajal: Ja, ampak tudi tega, da ga ni, ne morete dokazati, kajne?!

   Hej, mu je odgovorila Randova, YOU ARE NEVER CALLED UPON TO PROVE A NEGATIVE – THAT’S A LAW OF LIFE!

   Gre za logični princip, ki je našim komuinistom povsem neznan. Tako je neznan tudi njihovemu dojemanju prava. Naši komunisti namreč lahko dokažejo, da Bog je.

   Oni rečejo: Bog, dokaži, da te ni!
   Potem čakajo, da Bog to dokaže. In če Bog ne dokaže, da ga ni, potem pomeni, da je. Konec debate!

   Tako so naredili v primeru Patria z Janšo.

   Komunizem je religija, ki ne more dokazati svoje uspešnosti. Čeprav se ima za materialistično, jo zmanjka ravno pri materialnem dokazu.

   • Olga

    Islamizem in komunizem, ki sta edina še delujoča, na žalost, bi morali z zakoni prepovedati, saj sta oba zločinska! Za sabo puščata trupla, moralno razsulo in uničenje!!!

    • dob

     Dokaz njune nečlovečnosti je ravno to, kar si naštel.

  • Rožle

   Lewaki sami sebi….

 • MEFISTO

  Mož zdaj že tisočerih nickov je kot elitni predstavnik naprednih komunističnih sil v svojih komentarjih rad poudarjal, da bo treba ponoviti vaje iz leta 1945 in da je v Hudi jami znova dovolj prostora.

  Narod naš dokaze hrani.

  • Olga

   Naravno pravo po osebi, ki je ne bi imenovala in vodi slovenski parlament in je kao izobražen!!!!

 • Caetano

  ”V Slovensko ameriškem svetu pravijo, da se Slovenci zgražajo nad zločini, ki jih povzroča IS, ne obsojajo pa umorov in pobojev, ki so jih povzročili komunisti med revolucijo in po vojni, čeprav so odpravili smrtno kazen.”

  Tu se v SAS motijo. Po vojni je bila smrtna kazen še kako v veljavi, odpravila jo je šele demokratična slovenska ustava. Res je sicer, da so kasneje nekako po letu 1955 komunisti uporabljali bolj zaporno kazen ali izgon, ker so pod vplivom zahodnega denarja in materialne pomoči, orožja ipd., ki so ga rabili za protiutež SZ po informbiroju morali tudi nekoliko popuščati. Kot rečeno pa je bilo to šele nekoliko kasneje, najprej so komunisti preko smrtne kazni in režiranih sodnih in izvensodnih postopkov še kako obračunavali s svojimi resničnimi ali potencialnimi nasprotniki.

 • hle

  Jaz pa do sedaj še nisem zasledil opravičila od Angležev in Američanov za to da so tisoče Slovencev poslali naravnost na morišče

  • Olga

   Tudi to je treba izpostaviti in zahtevati, samo komunisti tega ne bodi naredili, saj bi sebi pljuvali v skledo! Oni se sklicujejo na “naravno pravo”?!!!!!?

  • Vera

   Pobijali so Slovenci po nalogu Tita , kar je lani na RTV SLO 1 povedal ” superborec Stanovnik “, ki ima vse privilegije , ki si jih ni zaslužil ! Angleži in Američani tega niso vedeli, kaj čaka naše ljudi doma na naši slovenski zemlji . Tudi ne drži, da so nas osvobodili borci , temveč prav Angleži in Američani , ker so se partizani skrivali po hostah 9 maja 1945 pa so pojoč prišli v osvobojeno Ljubljano !

   • hle

    Zaradi tebi podobnih na obeh straneh nas lahko vozijo žejne čez vodo do bridkega konca

    • Vera

     Stari ljudje niso lagali, kako se je v resnici končala II. svetovna vojna , sama se pa še dobro spominjam , kako so ” partizani ” veselo prikorakali v osvobojeno Ljubljano , saj je bilo prikazano na TV . ” Bridki konec ” bo, če boste volili levico !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • tramal

      Po celi sloveniji so partizanski banditi vkorakali v mesta ko so jih nemci že zdavnaj zapustili.Niti enega kraja ni ki bi ga osvobodili med vojno partizanski banditi.

     • Vera

      Naši so klali svoje ljudi, za kar ni opravičila, kaj šele brez obsodbe vsakega posameznika , ki je še živ ! Starši in drugi so nam pravo resnico razlagali po kapljicah, ko smo otroci odraščali po vojni v veliki revščini . Še danes vem , kje sta mati in oče skrivala meso , da sta nam ga dala na mizo vsaj za cerkvene praznike ( Veliko Noč in Božič ) , ker , če ga ne bi , bi odnesli vse ” borci ” iz šume . :(

    • moon

     Lej, hle.. Rankovic se je leta 52 v Politiki pohvalil, da so po vojni uspeli likvidirati 562.000 izdajalcev revolucije, 3.500.000 so jih spravili v zapor. Kul, a ne?

     • hle

      Lahko da so to pravi podatki ali pa tudi ne ne vem tega vem pa to da nam preteklost servirajo za to da bi ne opazili da so nam prihodnost že uničili in to tako levi kot desni

 • Olga

  Namesto, da komunajzerji dirkajo ob bodeči živi, ki so jo sami spretno uporabljali, da so preprečili beg zavednim Slovencem, bi bilo prav, da bi po kolenih hodili od enega do drugega morišča po Sloveniji!!!! Saj se sploh ne zgražamo nad ISIS-om?!!! Oni celo prikrivajo zločine in vabijo teroriste v Slovenijo! “Demokratična” Cerarjeva vlada, kdaj boste priznali zločine svojih očetov in dedov?!! Dokler tega ne storite, sodelujete v genocidu!!!!

 • Novakec1

  Pa kašna demokratična vlada tega mate samo polna usta nič drugega, zblojenci.

 • sevenx

  Če ne bomo uredili to zdaj bodo za te pokole nekoč obtožili cel slovenski narod, ki tukaj ni nič kriv.

  • MEFISTO

   Malo je kriv tudi cel slovenski narod.

   Ker tolerira in voli zločince in njihove naslednike.

   • sevenx

    Take so nas naredil:) 60 let socialnega inženiringa…

 • indijanka

  Lepa pobuda, čeprav ni s pravih ust. So Američani že priznali genocid nad Indijanci? Katere vrste ljudje so Indijanci na svoji zemlji drugorazredni….tretje razredni? Vseeno pa to ni opravičilo, da kot narod ne zmoremo kritičnega pogleda na svojo zgodovino, se opravičiti žrtvam, jih dostojno pokopati in si obljubiti, da se to ne bo več zgodilo. Da drug na drugega ne bomo več dvignili roke. Razlog zakaj s tem odlašamo je preprost. Ne gre za dediščino. Gre za trenutno politiko. Če bi obsodili zločine in označili zločince, bi narod izgubil strah pred desnico. Strah pred JJ jem. Začel bi primerjati gospodarsko politiko, rešitve zakonodajo…..Ukvarjati bi se začel s sedanjostjo in krvava zemlja bi zacvetela.

  • MEFISTO

   Naj prej obžaluj tistih 50 ali 60 tisoč Slovencev, ki so jih pobili komunisti, najboljši genetski material, potem si pa vzemi čas še za Indijance.

   Da o tistih destisočih, ki so si z begom rešili življenje, ne govorim.

   In to samo zato, da bo nam slabše od slabega.

   • indijanka

    Genetski material me v tako majhni deželi ne skrbi. Tudi, ti se hvališ, da si darežljiv z njim. Ne zdi se mi pa prav, da se zločinov ne obsodi in da mrtvi ne najdejo miru.

    • Rožle

     ☼..A je morje še slano…? sam vprašam..ツ

     • indijanka

      Še..je pa zvezd manj kot običajno. Ga še nisi poskusil?

     • Rožle

      Že mal pozabu…

    • tarantela

     Menim, da so bili zločini že večkrat obsojeni, celo predsednik je obžaloval, da se je kaj takega zgodilo. Zločincev pa žal roka pravice ne bo dosegla. so skoraj vsi pomrli. Ne vem pa, kaj bi se dalo narediti, da ne bi kar naprej tega vlekli na dan. Kar naprej smo sprti: fišistični komunajzarski levakarji proti izdajalskim belogardističnim domobranskim izdajalcem. Kar naprej! Upam, da bo to ob 50 obletnici Slovenije, vsaj malo omiljeno. Saj smo slepi od sovraštva!

     • indijanka

      Tarantela. Ne gre za besede. Pojoča travica ne bi zapela. Žal! Nasprotujem fašizmu, nacizmu in komunizmu. Ideologije pobijanja ljudi so. Ne gre za roko pravice. Roka pravice jih bo dosegla. Kaj pa je življenje? Samo pot drugam. Ne gre za medle besede nekega predstavnika ljudstva. Za dejanja. Za jasno obsodbo. Zločini morajo biti obsojeni kot zločini.

     • tarantela

      Hočem povedati, da pot večnega sovraštva ne vodi nikamor. Pri nas gojijo sovraštvo eni in drugi. Razumem vse tiste, ki so sami ali njihovi svojci doživeli taka dejanja. Včasih se mi pa zdi, da nekateri streljajo, samo zato, da streljajo ali pa za pridobivanje političnih točk. Tako ne bo napredka med narodom, smo v razkol pelje. Jaz pa bi rada, da se počasi umiri ves bes. Tako lepo državo imamo…No, mislim, da so tudi moje želje poslane v prazno.

     • indijanka

      Začni pri sebi. Tudi ti si včasih prepirljiva :). Vsak lahko spremeni samo sebe, če želi spremembe. Vem, da želiš mir. Pot do miru je običajno ” turbolentna”.

     • MEFISTO

      Tarantela je eden iz množce nickov moža tisočerih nickov, o katerem sem spodaj pisal, da je na portalih grozil s ponovitvijo vaj iz leta 1945 in s Hudo jamo, v kateri naj bi bilo znova dovolj prostora.

      Ima podedovan strah pred domobranci, pred katerimi so partizane reševale le hitre noge.

      Ko ga vprašaš, pa ne ve ovedati, koga so izdali domobranci.

      Tudi mu ni mogoče dopovedati, da je bila borba proti komunistični apokalipsi najvišja dolžnost in čast vsakega poštenega Slovenca.

     • indijanka

      Mefisto, vsak ima pravico, da se sam imenuje in predstavi. Tudi ti si Mefisto, čeprav si njegovo nasprotje. Dobrosrčen si.

     • MEFISTO

      Ne trdim jaz, toda nekdo mi je prišepnil, da si tudi ti samo eden od nickov prostaka, ki se je zgoraj podpisal kot tarantela.

     • indijanka

      Mefisto izboljšaj svoje napadalne veščine. S temi postajaš izjemno dolgočasen. Res bi bilo škoda, če bi ljudje preskakovali tvoje komentarji.

     • tarantela

      Mefistek, Ti si tako brihten, da prekašaš samega Einsteina! Kaj bi sploh imel ta portal, če ne bi bilo Tebe? Bila bi ena sama puščoba in žalost. Ti si gonilna sila demokracije med pisci in taki, kot sem jaz, nismo vredni, da bi kušvali tla po katerih hodiš, oz monitorja, na katerem našklempaš svoje veleumne umotvore. Zate bo treba nekje postavit spomenik, kot simbol demokracije in vrhunskega IQ! Ko bo odkritje, pridem položit nageljček sprave.. Ave!

     • MEFISTO

      Komunistek tarantel, pomilujem in zaničujem te, ker se toliko sprenevedaš, čeprav na ostalih portalih siplješ žveplo in ogenj po vsem, kar je sveto komentatorerjem na tem portalu.

      Si utelešen primer zadrtega udbaša, komunista in jugonostalgičnega provokatorja.

      Če ni tebe sram, zakaj bi vbilo mene, ki sem prisiljen odkrivati tvojo dvojno vlogo.

      Naj spomnim bralce, kaj pišeš na Reporterju, Politikisu in Požareportu.

     • resnicaboli

      to pove vse tudi predsednik je obžaloval v isti sapi pa nastavi sinove in potomce ljudi ki so zločin storili ti pa do danes še niso nič obžalovali da ne govorim opravičili.

     • baubau

      Resnica edina osvobaja.

     • tramal

      Tudi papež in kristjani so se opravičili,pa jih antikristi še vedno napadajo in jih ne pustijo pri miru.

    • MEFISTO

     Znova podcenjuješ skrb za genetski material.

     Pa povej, kdaj te je nazadnje kdo pri najljubšem opravilu resnično osrečil!

     • indijanka

      Čakam Mojstra. Tebe. Zakaj bi se razdajala neukim?

     • MEFISTO

      Vpiši se na čakalno listo.

  • baubau

   Demokratični Slovenci se NE boje Janeza Janše:od teh izvoljen je bil še celo,ko je bil v arestu!Boje pa se ga komunistični totalitarci .

  • tramal

   Za poboje indijancev so krivi predvsem angleži in španci ki so se naselili v ameriki,ker amerikancev prej ni bilo ,razen indijancev.

   • indijanka

    Seveda. Zgodba ni enostavna. Ampak, le Kanada skuša poravnati dolg iz preteklosti.

 • MEFISTO

  Zapomnite si, nespodobno je ob taki resni temi omenjati ime Milana Brgleza, predsednika parlamenta, ki se zavzema za naravno pravo, čeprav niti ne ve, za kaj pri tem gre.

  • if

   Kriminalec je oseba, ki opravičuje povojne poboje z naravnim pravom.

 • MEFISTO

  Nimamo demokratične vlade in tudi ne demokratično izvoljene.

  Sleparija ni demokracija.

 • indijanka

  Hvala…lepe zvezdice so.

 • svatne

  Ameriški Slovenci so pripomogli k samostojnosti –
  Če bi torej vsi Slovenci pobegnili, bi bili samostojni že prej? Bi rekel: Če bi tudi mi, ki smo ostali in ohranili (in nazadnje tudi osamosvojili) Slovenijo slovensko, odšli “na varno in na boljše”, namesto da smo vztrajali in se odpovedovali, k čigavi samostojnosti bi lahko pripomogli?

  • if

   Govorite o političnih pregnancih! Ti so pobegnili pred komunistični morilci, ki so uničevali življenja in uničili demokracijo.

   • svatne

    Nič nisem govoril, nobenega mnenja povedal, le vprašal sem, komu bi lahko pobegli pomagali pri osamosvojitvi, če bi mi, ki smo ostali, ne ohranili domovine.

    • MEFISTO

     Pomagali so pri mednarodnem priznanju Slovenije.

     Nekam sumljivo te je razjezila trditev, da imajo tudi izseljenci zasluge za osamosvojitev.

     Končno pa le tudi priznaš, da se pri na vendarle nista cedila samo med in mleko, kot bi se spodobilo, za nadvse in vsestransko “uspešno” gnilo Jugoslavijo.

     • svatne

      to so mnenja, do katerih ima vsak pravico, pa nihče dolžnosti z njimi izgubljati čas.
      Štejejo dejstva: Eno upoštevanja vrednih je, da je kasnejši svetniški ljubljanski nadškof tisti čas spraševal: “Zakaj vsi bežijo?”

     • mrs.kaktus

      O katerem nadškofu govoriš? Prvič tole slišim. Kje je to navedeno ?

     • moon

      Tale (svatne) je zamesal vse, preteklost, sedanjost in prihodnost.
      Mislo pac, da se je Zgodovina zacela pisati z njegovim rojstvom (tako kot velika vecina slovencev). Kje je ze bil najvecji genocid po drugi svetovni vojni?

    • if

     Če bi ne bilo morilcev in uničevalcev demokracije, posledično tudi blaginje, bi bila Slovenija 1945 leta svobodna.
     Še ni svobodna, ker je na oblasti nazor političnih kriminalcev podpiasnih tudi z afero Patria.

  • indijanka

   Nobene pravice nimaš podcenjevati ljubezen do domovine, ki jo v srcu čutijo ljudje, ki so se zaradi različnih razlogov odselili v tujino. S podcenjevanjem tvoja ljubezen ne bo večja niti pomembnejša.

  • Olga

   ????????????

  • garfi

   reševali so se pred norim komunajzarskim terorjem
   trenutne sloovce so pravi naslov

   • svatne

    Kakor morilci 1945 ne morejo opravičiti morije, ker so žrtve pobili, ne da bi jim kakorkoli že dokazali kakršnokoli krivdo, enako tisti, ki so si pomagali na varno ali na boljše, nikoli ne bodo mogli dokazati, da so pobegnili zato, ker bi jih sicer pobili.
    Je pa beg človekova pravica, nikoli pa ne zasluga. Zasluga se je soočiti z bojem za obstoj in ohranitev domovine za vsako ceno.

    • tramal

     Brez orožja in prepuščeni partizanskim krvnikom se pa res niso mogli upirati tem morilcem s pomočjo angležev pa so jih ti ki niso mogli pobegniti pomorili.

  • tramal

   Ares misliš da smo samostojni?Slovenijo so ugrabli in jo vodijo srbi in propadli komunisti,to pa ni samostojnost to je diktatura izmečkov.Boljše bi bilo da ta država zgine z zemljevida kot pa da jo vodijo ti ničvredneži.

 • domovina mili dom

  “Komunizem se je zrušil”
  “Komunizem se je zrušil in to je naša zmaga”.??????????????????????
  Komunizem je še kako živ ljudje božji. Kar poglejte kaj počnejo komunisti tako malo počasi, a, vztrajno z vsako marionetno vlado. Komunizem posledično islamizem, se ne bo uničil drugače, da komplet EU z zakonom prepove totalitarizme.
  Oglejte si kaj minister Peršak pripravlja.
  http://www.portalplus.si/1628/konec-medijev/

  • Vera

   EU je to že storila , samo v našem DZ -u nimajo moči, da bi obsodili , fašizem, nacizem, komunizem !

   • Olga

    Prva dva obsojajo že 70 let! Komunizma pa ne morejo, saj bi morali obsoditi sebe!?

   • domovina mili dom

    Resolucija na načelni ravni, žal.

 • samsara

  Pa sej ga je, prašte tovariša Mirkota. On pravi, da ga je.

 • FORT WORTH

  Kako bodo bedniki obsodili sami sebe ?!

 • črnaovca

  Ja kar naj se opravičijo tudi vsem pobitim v nesmiselnih vojnah

 • Jojo

  Komunizem se zdalec ni zrusen. Celo utrdili so ga saj vodijo prakticno celo evropo…

  • Adolf Hitler

   ne sekeraj se saj je bil glh kar atentat v bruslju verjemi mi zdaj samo čakajo da se vsi evropski paraziti notri zberejo potem bo pa orenk počilo und dan guternacht EU schweine fressen

 • domovina mili dom

  “Za preobrat bo potreben proces dekomunizacije (po zgledu
  denacifikacije), ki je temeljitejše in celostno prevrednotenje v
  primerjavi z lustracijo, in tako združeno s posledicami, to je z
  odstranitvijo predstavnikov starih sil. Ta proces bo morala dopolniti
  debalkanizacija naše domovine”.

 • Artur

  Tudi v Ameriki se dogaja “Kotnikova ulica” z zblojenimi komunajzli Alex Jones jo je že dobro odnesel nazoren opomin kaj se lahko še zgodi pri nas ampak ni panike pri nas je zdaj in bo aktualen lov na Pokemone. Quo vadis Slovenija ?
  https://www.youtube.com/watch?v=yxPJgMrjAJ4

  • Adolf Hitler

   a nisi mogoče kaj zamešal lov na komunajerske pizde!!!!

 • garfi

  je opravičilo, saj drugače komunajzarji nebi bili pri koritih in naših bankomatih

 • cosmosjasnovidec

  Kako pa naj bi obsodila komunistične poboje saj bi potem morali zapreti vse njihove starše in komunajzerska levaška vlada pod ravno tako nekaznovanem krivcu za smrtne žrtve med osamosvojitvijo komunistum Kučkotom bi morala prestopiti v neko normalno.Sicer prestopa počasi ampak v muslimansko islamistično sekto.Me prav zanima kdo je naročil migrantom v zbirnem centru na Viču za požig pošte.

  • Adolf Hitler

   misliš da koga boli kurac zato vs do zadnjega kakor so oni naše prednike in to bres katerega koli premišlevanja tko da se vse kar je komunajzerski drek sodi v jauho dokler ne zgnije pika

  • Adolf Hitler

   kučan

 • montyamp

  Vsi z udbovsko penzijo direkt v čuzo . SLOVENIJA BREZ MORILCEV = = = ŠVICA

 • Vrhovni sodnik

  Sami sebe in svoje žlahte ne bodo obsodili nikoli

 • cosmosjasnovidec

  Sem danes izvedel iz zanesljivega pomembnega vira katerega seveda ne morem objaviti,da je proti več kot polovica udeležencev tistega levaško komunajzerskega kokodakarskga,kikiriki ovčje 24.kurjega portala uvedena preiskava zaradi mučenja živali predvsem tistih albanskih ciganev.Obdolženi so velike zlorabe kurnikov po nekaterih Dolenjskih vaseh kjer naj bi spolno zlorabili večje število kur katerih niso pokradli.Izjeme niti niso bili nekateri psi in krave.Ker me je zanimalo ali to drži sem šel na kokodakarsko 24.kur,da malo preverim.In začuda nikjer nisem zasledil njihovega vrhovnega albansko mešanega cigana PILJANA katerega še verjetno preiskujejo.Tudi SREBRNEGA DREKA,IGURTA,KOZJE LERIKA,KONJ RINTOSA23 pa PRAŠKA in nekaterih ni bilo tam zgoraj kot sicer visijo po cel dan.Potem so se vsi ti razen Piljana kateri še je v pridržanju pojavili vsi skupaj naenkrat in pričeli pljuvat po desnici še z večjim agresorstvom kot običajno.Poanta vsega skupaj pa je spolna skrunitev teh živali,ker hočejo prestopiti v muslimansko vero in postati učitelji muslimanskim migrantom kateri bi te kure in ostale živali nadomestili namesto svojih Kamel katerih tukaj ne bodo našli.Sedaj več pred to muslimansko drhaljo niti več ne bo tukaj varna nobena žival,da je ne bi spolno napadli čeprav so do sedaj bile ogrožene tudi z strani teh brazilskih ciganov in čefurjev živeče v Ljubljani in na Dolenjskem tako,da bodo nujno potrebne vaške straže.

 • MEFISTO

  Kaj sem na primer že pred rojstvom zagrešil, da sem se moral roditi med to bando komunistično, ki si počasi prisvaja tudi ta portal.

  • cosmosjasnovidec

   Res je,da si skušajo prisvojiti tudi tale portal kot so pač kokodakarski levaški komunajzerji navajeni ampak ni problema.Komunizem tone v brezno z temi čefurskimi zahojenci kateri se grizejo v nulo na tisti kokodakarski strani pa jočejo ter nas prijavljajo adminom,da smo z Nove24 kateri nas seveda takoj brišejo.Komunistična Udbo golazen pač ne pozna kulture in nima respekta taki zahrbtni hinavci čefurji so zato je pa razpadel njihov balkan.Ampak ni pomembno saj si tukaj prečitajo naše mnenje o njih potem nas pa imajo na njihovi kokodakarski ovčji 24.kurji strani za albance,šiptarje,cigane in vse živo kar so v resnici samo oni seveda se pa za skrivanjem pred ekranom delajo pametne in ne vem kake šole ter poklice imajo kreteni in mislijo,da jim kdo verjame.V resnici so pa psihično duševno prizadeti bolniki iz katerih se mi samo norčujemo,ko jih obiščemo na njihovi kokodakarski strani,da jim malo odpremo oči skratka toliko kolikor jim njihova kurja pamet dopušča.Katera čefurska in levo zahojena komunajzarska kura ali pa kokodakar je pa kdaj imel vsaj trunek pameti lepo te prosim.Hehehehe

 • MEFISTO

  Vrata Barbarinega rova so samo priprta.

  Mož tisočerih nickov lahko začne z vajo iz leta 1945.

 • Iza Demos

  samo stran od Amerike in Američanov, je oz. so naredili toliko hudega v imenu dobrega da se jih je za bat…….Vietnam, Irak, Afganistan……………zdaj pa mamo, ker smo pri tem sodelovali………….

 • Novakec1

  Pa čist ste poblesavili s tem prekladanjem kosti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!