Slovensko mejo v minulih 24 urah prestopilo 8.000 migrantov

(Foto: STA)

Policisti so na Bizeljskem okoli 20. ure izsledili skupino približno 700 migrantov, ki je prestopila državno mejo na območju Orešja. Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, jih bodo prepeljali v namestitvene centre po državi.

Hrvaški varnostni organi o njihovem prihodu niso obvestili slovenske policije, tako kot je niso v primeru 1.000 prebežnikov, ki so zvečer v bližini  nogometnega  stadiona Zavrč nedovoljeno prestopili državno mejo. Skupino okoli 650 migrantov so slovenski policisti prijeli v Zavrču,  ostale v kraju Meje. Tujci bodo nastanjeni v centrih po Sloveniji.

Že popoldne pa je zaokrožila vest, da je v bližino mejnega prehoda Rigonce na hrvaški strani pripeljal vlak z večjim številom migrantov. Tudi o prihodu tega vlaka hrvaški varnostni organi niso obvestili slovenskih. Posledično je okoli 1.300 tujcev mejo med državama prečkalo peš preko zelene meje – policisti so skupino pospremili do sprejemnega centra v Brežicah, kjer potekajo postopki evidentiranja.

Iz sprejemnega centra bodo begunci oziroma migranti z avtobusi prepeljani do sprejemnih in nastanitvenih centrov po vsej državi.

M. H.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!