Slovensko Ministrstvo za kulturo Šerbedžiji izplačuje republiško priznavalnino, ta pa na ves glas razlaga, da je 100-odstotni Srb

Foto: STA/YouTube

Hrvaški filmski in gledališki igralec, režiser, pesnik in glasbenik srbskih korenin, Rade Šerbedžija, je izjavil, da se počuti kot 100-odstotni Srb, kar niti ne bi bilo sporno, če ne bi prejemal slovenske pokojnine, poroča srbski Informer. 

Spletni portal požareport.si je razkril, da Šerbedžija prejema republiško priznavalnino – gre za vrsto pokojnine, ki jo lahko minister za kulturo dodeli upokojenim kulturnikom, ki naj bi po njegovi presoji pomembno prispevali k razvoju slovenske kulture. Za pridobitev te priznavalnine naj bi po poročanju Slovenskih novic poskrbeli v stranki LDS.

Minister za kulturo podeljuje republiško priznavalnino
Na spletni strani ministrstva si je mogoče ogledati seznam prejemnikov, ki pridobivajo republiško priznavalnino, minister za kulturo pa je tisti, ki jo podeljuje. Uredba o republiških priznavalninah na področju kulture določa postopke in pogoje za dodelitev priznavalnine. Peti člen uredbe navaja, da je znesek priznavalnine enak razliki med zneskom 771,62 evra in višino predlagateljeve izplačane pokojnine v Republiki Sloveniji in v drugih državah. Znesek pa se letno uskladi s spremembo pokojnin v Republiki Sloveniji.

Foto: epa, fotografija je simbolična

Foto: epa, fotografija je simbolična.

Rade Šerbedžija se hvali, da zna odlično molčati po slovensko
Šerbedžija, ki republiško priznavalnino prejema od leta 2011, ima poleg hrvaškega tudi slovenski in makedonski potni list. V enem izmed intervjujev za časopisno hišo Delo je povedal, da je sposoben branja in slušnega razumevanja v slovenskem jeziku in dodal, da zna odlično molčati po slovensko. Glede na to, da je Šerbedžija prejemnik republiške priznavalnine, je ta izjava naravnost žaljiva do slovenskega naroda, odločitev Ministrstva za kulturo pa vredna vsake kritike. Le zakaj bi morali iz sredstev slovenskih davkoplačevalk in davkoplačevalcev financirati nekoga, ki se ni naučil slovenščine in ki se iz Slovencev v naših medijih dela norca? V prizadevanja glede razvoja slovenske kulture tukaj upravičeno dvomimo. Kako si je prizadeval, molče?

N. Ž.

 • Viktorh

  Saj revež, nekdo mu mora pomagati.

  • tohuvabohu

   Slovenija mu je celo dala stanovanje u Fužinama, ki ga je spremenil v svinjak.

   • janez zorman

    Po kolk pa ima odojke ? Iz banje ?

 • Beli Sneg

  Vse priveilegije bivšim udbovcem in malikovalcem komunizma takoj ukiniti, tako kot so to naredili na Poljskem. Sramota da dajemo tistim, ki za slovenski narod niso s prstom mignili in se iz nas norčujejo. Kdo je že dal predlog za tega Srbijanca?

 • janez zorman

  Slovenska raja pa se bori za 400 – 500 € miloščine (po 40 letih dela) !

 • totex39

  Sramota in to že več kot 20 let in ne samo od leta 2011. Resnično se lahko sprašujemo kaj pa je on pripomogel k slovenski kulturi, nič.

 • rubec

  Njemu je vse dovoljeno. Našo Majdo Potokar recimo je v koruzi prevrnil kar pri belem dnevu.

  • dob

   Ker ji ga je umetnuo je to umetniško delo.

   • rubec

    Hehe

  • rrrrr

   Stari lažnivec. Najprej ji je zapel Ne daj se Ines, potem pa je grobo koruznil še eno našo Majdo. Potrato….Šele od takrat naprej je 100% Srb.

   • rubec

    Hahaha. Zdaj se mi bo od smeha na mehko kuhan jajček shladil, porka putana.

 • Antonius

  Dobro se je spomniti, da je Pahorju, ki se poteguje za novi predsedniški mandat, v času njegovega predsedovanja vladi, zlezel v rit in posledično dobil slovensko pokojnino.
  Krivda za Šerbedžijevo pokojnino leži na Pahorjevih plečih.
  Priliznjenec Pahor si zasluži vse kaj drugega, kot še en predsedniški mandat.

  • RATATA

   Pravijo nekateri “manjše zlo”(?)
   Jaz pa pravim potuhnjeno in priliznjeno ZLO!!

   • Ruggedplant

    Upam, da te Tuerk ni slišal – utegne priti v novo skušnjavo, zdaj ko mu ni uspelo pri ZN.

    • RATATA

     Tako sem razočaran, da me boli qur.., če me sliši pri branju.
     Povabim ga v Velikovec in mu sproti kaj povem.
     Za njegove skušnjave ne vem – si pa mislim,
     moja skušnjava pa je predvsem ta, da bi se na ves glas zadrl pred res vsemi – tako kot se je Artur. Nekaj na Q!

   • hermannn

    No, Pahorja smo izvolili “ta desni”, da bi SLO rešili pred drugorazrednim. Drugič ga ne bomo več.

    • RATATA

     IZBOR je problem, ja.
     Jagodnega izbora ni. Mnogokrat ni niti ene jagode, čeprav pri nas večina misli, da glas jagodi. Žal.

    • gušto

     Ali niso drugi še slabši ? Izbira je bila, ali večje, ali manjše zlo.

    • RATATA

     Se pa kaj lahko spet pripeti ponovitev odločanja o dveh komunobiserih. (Morda kar o istih dveh sluzeh kot vtazadne).

 • RATATA

  Hudo X 2.
  Enkrat uporabim hudo kot cinik, drugič kot popolnoma izigran plačevalec prispevkov v pokojninsko blagajno.
  “Solidarnost je res super!”
  Kaj vse se je dogajalo in se še (pa se še bo)!

  Sem po vojski, konec osemdesetih bral knjigo “Prihod-a hrvatov” prevod originala z naslovom Dolazak hrvata iz 1924 (avtor Ksaver Šandor Đalski – pravo ime Ljubomir Babić, pravnik in politik).
  No letos po skoraj tridesetih letih sem jo ponovno vzel v roke, pa se mi je zataknilo, ko sem prebral, da je prevod te knjige iz zbirke Ljudska knjiga izdala Prešernova družba v Ljubljani
  leta 1982 v nakladi 4500 izvodov,
  ter da sta izid knjige finančno podprli Kulturna skupnost Slovenije in Ljubljanska banka!
  Kaj nam delajo!

  https://www.scribd.com/doc/312047670/Ksaver-%C5%A0andor-%C4%90alski-Dolazak-Hrvata

 • Ruggedplant

  Da niti ne omenjamo, da je velika večina sodelujočih pri vseh državno financiranih slovenskih filmskih projektih neslovenskega porekla (in kot se kmalu izkaže: tudi nazorov, tisto prvo še toliko problematično). Zadnje čase se sploh ne spomnem filma pri katerem ne bi bilo v filmski ekipi (snemalci, monterji, lučkarji, igralci, kostumografi, režiserji, scenaristi,…) vsaj 1/2 neslovencev. Da se razumemo – nimam nič proti temu, da se financirajo dobri projekti in veliki talenti ne glede na njihovo veroizpoved, barvo kože, spolno usmerjenost, a v Sloveniji se dogaja dobesedno sistemska diskriminacija vsega slovenskega in to na področju, ki bi moralo biti glavni steber slovenstva, saj je to njeno osnovno poslanstvo: kulturi. Več kot očitno gnezdi nad Ministrstvom za kulturo močan Jugo lobi, o čemer je očitno dobro obveščen tudi Janša, ki je želel ministrstvo ukinit oziroma pridružit k drugemu, sledil pa je seveda hud pogrom in “kulturniki” so kmalu potem odigrali ključno vlogo pri državnem udaru 2012/2013. Partijsko zaodrje se še kako dobro zaveda katera so najbolj ključna področja za SUBTILNO uničenje naroda in vzdrževanje totalne oblasti – strahovlada je stvar sredine 20. stoletja in se danes uporablja samo še za najbolj neposlušne, za ohranjanje tekovin revolucije in jugonostalgije pri raji skrbi na prvem mestu v članku omenjeno ministrstvo.

  • RATATA

   Res je, da “ga” ne pljunem ven (vina, piva, šnopca),
   ampak kozlam pa zaradi teh stvari, ki jih omenjaš.

 • Slovenija pa naj bi bila država, ki varuje Slovenstvo in slovenski jezik?! Zakaj že imamo jugo stranko SMC na oblasti in še druge južnakarske stranke, ki si zaslužijo da se jih samo zbrca iz parlamenta,

  • RATATA

   Zdaj ko še ni snega – plužna vozila nimajo dela bi bil pravi trenutek, da se jih odpluži.
   Pa še obletnica je, ko smo 23.12.1990 na plebiscitu nekaj obkrožili, kar pa zdaj nič ne velja.

 • pajot

  To mu je ziher ehjavec zrihtou,zato,ker v ameriških filmih samo ruske mafijce igra. Rusija v srcu press.

 • Janez Novak

  Politika Ministrstva za kulturo je del globalistične agende, katere cilj je odprava nacionalnih držav.

 • RATATA

  Predlagam, da se vsaj nekaj mesečno nakazuje tudi Mikiju Manojleviću, igralcu iz srpske lože. Saj se ne bo nikjer nič poznalo.

 • centurion

  Ta idiot spada samo v balkansko krčmo s svojo
  kulturo. In vsi Đuroti in kokoši Tanje …

 • črnaovca

  In kaj je prispeval? Nič morda le to da v času osamosvajanja ni sral po Sloveniji kot oni Bata. Vse skupaj je škandal, nimamo za svoje delimo drugim in žalostno da se to ugotovi sedaj vmes pa je bil dvakrat Janša na oblasti in tudi hud Vasko kulturni minister pa nista nič naredila. Hja laže je udrihati po drugih kot sam kaj narediti

  • tohuvabohu

   Najlaže je udrihati po Janši, za to ste imenitno usposobljeni vsi levaki. Ali mi lahko poveš, kakšna gonja z medijskim linčem bi se zgodila, če bi Janševa vlada storila to?

   • soc

    Pri tehle vsegliharskih Mladina & FDV & FF antijanša aktivistih je nekaj hecnega. Greš pogledat profil (oni bolj perfidni ga imajo itak skritega) in vidiš recimo razmerje (zdajle) 1192 postov, 2520 plusov. Skoraj poltretjega na post.

    Hecno in presenetljivo. Pogledaš zadnjih 25 postov in našteješ 6 plusov podobno mislečih. Četrtinko na post.

    Skratka, če ni nekaj grdo korumpiranega v Disqusu (???), v določenem obdobju so si tile fantje s po desetimi nicki intenzivno delili všečkote, da bi drug drugemu gradili kredibilnost na forumu. Danes se jim ne da več.

    • Jovo Jamnica

     Bi spet rad, da ti otprem profil? Jas mam bol malo fšečkof, proti številu komentof

    • diler resnice

     To so definicije sociologov FDV,ki umitelno diktirajo diskusijo in pač znajo prikriti dejstvo oziroma realnost.Pri njih je razvita izredna sposobnost v navajanju fraz in pojmov,ki jih spretno zaviijejo v vato,tako da uvozijo ozadje.Tak primer dr Strbenc FDV,ki je komentiral ISIS nastanek kot posledica napada koalicije držav na Iraq še posebno ZDA,ki naj bi bila v njjih ideološkem pojmovanju imperialiistična..v tem kontekstu pa ISIS revolucionarji ,kozmični vojaki!V kulturni sferi se dogaja isti scenarij ,ko simboli + kulti diktirajo tempo nezavednega pojmovanja,kar vodi v dekadenco.Tudi v športu niso izjeme populisti,ki preko retardiranih izjav,denimo novinarja Ališiča v zvezi Tine Maze,zavajajo množice !?

  • slosin

   A si prebral, da je dodatek začel prejemati l. 2011….in med tem je bil po tvoje Janša 2x na oblasti..ma nemoj.. Pa dej mal pomisl in napiši, kaj vse bi morali levaki narediti v svoji 20 letni vladavini, pa niso…razen sranja nič, samo prostituirajo Slovenijo..

 • tarantela
  • Peter

   Avtor je seveda Arsen Dedić, tale zaslužni tovariš je samo deklamiral…Sicer dovolj za penzjon, očitno, no

   • Jovo Jamnica

    To je šele “bruka”. Srbin deklamira Hrvata…

    • Peter

     Najbrž so mu zato dodelili vaj dve penziji.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Kangler pa si jo obeta iz Gane…

     • Peter

      Me ne gane, no.

     • komar marko

      čudno da te KANGLER MEČE, tvoj FIŠTRA, ki je zahebal vse te pa ne moti. Dokler je bil Kangla ste imeli bodočnost, sedaj si poišči 2 m2 zemljice, da bo z vami končo MIR!

     • Jovo Jamnica

      He, he, he (LOL), moj župan je Mitja Horvat.
      http://www.duplek.si/zupan
      Zemljice imam pa 4 hektare…

    • komar marko

     in bruka je, komuslim v LJUBLJANI trdi, da so ZMAGALI na lokalnih volitvah! HRČEK pa 100% mu da glas in mu ljubi rukicu! Tudi to preverjeno in VIDENO!

     • Jovo Jamnica

      Močvirniki in uskoki me posebej ne vznemirjajo. Jaz sem Štajerc!

  • komar marko

   A ne bi šla rajši postaviti božično drevo in speči potico?

  • željudin

   ne daj se ines…ni za sto maraka…

 • baubau

  Vse povedano postane bolj razumljivo.če malo pogledate v zgodovino.Zlahka boste namreč našli dovolj dokazov ter ugotovili,da je Slovenija bila in je-do vključno današnjega dne!- že od nekdaj najbolj jugoslovanska od vseh balkanskih regij.

 • MižekFiga

  V drnovškovi vladi je dobu naše državljanstvo. Uradni razlog: “Zato je imel možnost delovne vize za Hollywood, USA”.

  • komar marko

   zdej pa še peneze. Kaj misliš da bo od zraka živu? Ni čudno da so kulturniki pod JJ vlado tako TULILI. Le koliko jih je. Poznam pa kar nekaj kulturnikov z jahtami. Le kako so si jih zaslužili?

 • tarantela

  Za tiste, ki verjamete v Boga:
  Mar niso vsi božji otroci?
  Za vse ostale pa:
  Tudi zavedni Slovenci vedno trdijo, da so Slovenci, čeprav živijo na vseh kotičkih sveta in imajo različna državljanstva. Šerbedžiji štejem v čast in ponos, da ni zatajil svoje narodnosti, kot štejem v čast vsem, ki naredijo prav tako, kot Šerbedžija in ne zatajijo svojega rodu, matere in očeta in jezika!

  • komar marko

   A praviš da mora biti pri nas uradni jezik SRBŠČINA?

   • tarantela

    Ne delaj se neumnega, dobro veš, kaj mislim!

    • gušto

     Svoje misli, če si jih sploh sposobna imeti, ohrani za sebe !

    • komar marko

     Poslušaj , nisem BOG da bi to vedel. Pišeš neumnosti ker je po LJUBLJANI veliko Srbščine, tudi po uradih!

     • tarantela

      Vsak funkcionalno pismen je razumel, kaj sem s svojim komentarjem povedala!

     • komar marko

      In v NEMČIJI , AVSTRALIJI normalno lahko deluješ s svojo SLOVENŠČINO?

     • gušto

      Čist po svoje razmišlja, mislim, da je tudi ona prišla iz istega kotla – mrš.

     • tarantela

      Če bi razmišljala tako kot Ti bi pomenilo, da bi morali tudi Slovenci, ki živijo v drugih državah, zatajiti svojo narodnost, starše in jezik!!!

     • komar marko

      V SLO jezijku se pogovarjajo samo doma. Prav! Pojdi v musli državo in tam zgradi CERKEV? To trdiš ti? Zakaj se je dogodil Berlin pred EVROPA centrom. Prevečkrat sem tam že jedel in me je nekje nekaj stisnilo!

     • tarantela

      Rade Šerbedžija nima nič s tem, kar si naklepal!

     • komar marko

      A s pisanjem in govorom v SLO JEZIKU? A on je kak BOG?

     • tarantela

      Menim, da je ČLOVEK!!!

     • komar marko

      Potem se naj nauči SLO jezik, če hoče TUDI MOJE DENARJE! Prav!

     • tarantela

      Razneslo Te bo!

     • gušto

      Ne pametuj, ker ne razumeš v čem je stvar !

     • tarantela

      Prepolni sovraštva do drugačnih ste!

     • komar marko

      Zakaj pa se nisi javila in begunce sprejela pri sebi. Imela si enkratno možnost, pa je nisi izkoristila. Koliko si letos donirala za REVNE? navedi številko?

     • tarantela

      Še enkrat: Rade Šerbedžija nima nič s tem!!!
      Ko pa že mešaš zadeve, se pa zna zgoditi, da bomo imeli migrante vsak v svoji hiši in ne bo mogel nihče nič …

     • komar marko

      a nima nič s SLO jezikom? Ne nabijaj mi!

     • tarantela

      Dlakocepec si!

     • komar marko

      Ne sem samo natančen in precizen. Življenje me tako uči , drugače bi že pometaili z mano! Če imaš opravka z rdečkoti, potem moraš tako delati!

     • gušto

      dolgojezičnica babja

     • tarantela

      He-he…

     • gušto

      niti režat se ne znaš iskreno – fuj…..

     • tarantela

      Tebi se pa res lahko režim!!!

     • gušto

      Z jezikom noče imeti nič, ljubi pa slovenski denar.
      Nagnat čez Kolpo vse po vrsti. Tam so njihove korenine, nam pa TAKOJ VRNITI SLOVENSKO MORJE in ISTRO, ki so nam jo ukradli.

     • komar marko

      Kje pa si zasledila kako sovraštvo, če mi jemlje denarčke, ga je treba po prstih! Kje je kako sovraštvo?

     • tarantela

      Povej, koliko Ti je pobral, bomo zbirali zamaške:

   • gušto

    pa ta baba je zblojena.

  • gušto

   Tvoj bog je denar, ki bi ga ukradla iz tujega žepa. Svoje razdajaj, kolikor hočeš, do mojega nimaš nobene pravice, sicer jih boš dobila po “prstih” !!!

   • tarantela

    Dokler lahko deliš imaš dovolj tudi zase!

    • komar marko

     Problem ej ko rdečkoti poslujejo v skaldu z doktrino MARKSIZMA. Vzemi kolijkor rabiš in TALAJO naše denarce.

     • tarantela

      Spet si vtaknil rdečkarje zraven.

     • komar marko

      Zagovorniki masakra v Berlinu, zagovorniki programa PUF NA PUF in ropanja države. 90% zaslug za vse naštete uspehe!

     • tarantela

      Spet vprašam: Kaj ima Šerbedžija s tem?

     • komar marko

      kje pa sem jaz kaj napisal na to temo ki mi jo hočeš PODTAKNITI! Se kuj vidi praksa!

     • tarantela

      Preberi, kaj vse si napisal!

     • komar marko

      Pojd potico peč, mene čaka delo, konec je z malico. Da te ne vidim pred 5 zvečer pred PC! Lepo se imej in uživaj!

     • gušto

      Zdaj vidiš zakaj se Jezus ni oženil. Ker ni hotel imeti hudiča v hiši.

     • tarantela

      Grem lulat, če ne, mi bo ušlo od smeha!

     • gušto

      Brez skrbi. Nič hudega ne bo, ker imaš pleničko.

     • tarantela

      mi jih je zmanjkal!

     • tarantela

      Meni drugi spečejo, lepo se imej!

 • gušto

  Kdo je dal ministru za kulturo pooblastilo, da z našim denarjem – denarjem slovenskih davkoplačevalcev/aktivnih delavcev – dela, kot “svinja z mehom” ?
  Do denarja iz slovenske pokojninske blagajne ima pravico prejemati denar le tisti, ki je vanj tudi vlagal – plačeval.
  Je mogoče pokojninska blagajna SOCIALNA BANKA ???

  Minister lahko podari komur hoče le svoj LASTNI DENAR – DENAR IZ SVOJEGA ŽEPA in v NOBENEM primeru MOJEGA DENARJA.

  To je navadna K R A J A.

  Ob tem, da dotični niti ne zna, niti noče govoriti slovensko.
  Kakšne zasluge mu lahko pripadajo? Kaj imamo Slovenci s tem tipom ?

  Včasih so rekli: “Kdor je z nami skak’cal, ta bo z nami pap’cal”.

  To je staro pravilo, ki MORA veljati še danes !!!

  • MižekFiga

   Pokojninska blagajna izplačuje še vedno okoli 45 različnid dodatkov priviligirancem. Ti dodatki nimajo nobenih vplačil v blagajno.

   • gušto

    Zato pa ni denarja za domače ljudi, ki so garali polno delovno dobo, ali postali delovni invalidi. S tem je treba končat !

  • janez zorman

   Dr. DRNOVŠEK, kaj hočemo ?!

   • gušto

    Ja, on je bil zelo rad všečen, ampak svoje imetje je zapustil svojim otrokom, ga ni podaril državi.

 • ogledalo

  Kdaj se je Šerbedžija “delal norca” iz Slovenije in njenih državljanov? Probleme ima na Hrvaškem, v Srbiji , zaradi “porekla”. In sedaj še v Sloveniji!? Bedaki! Slovenceljni! Sicer je pa umetnik svetovnega formata, kakršen npr.Kuntner ne bo nikoli!

  • gušto

   A Kuntner te srbi ? Ta Kuntnerju ne seže niti so mezinca.
   Če ima, kaj kulturnega v sebi, naj to podari svojemu narodu, mi imamo ogromno velikih slovenskih kulturnikov…………………………………..

   • ogledalo

    Mene”umetnik” Kuntner nič ne skrbi, Je bolj sektaški problem. In vaših financ! Šerbedžiji ne seže do gležnjev! Kdo pa je v tujini slišal za Kuntnerja? Morda v Argentini. Sicer pa kultura ne pozna meja, narodnosti. Meje so samo v glavah zaplankanih omejencev!

    • komar marko

     A to pomeni da moramo plačevati srbske kulturnike, ki sovražijo SLO jezik?

     • Jovo Jamnica

      Srbi ne sovražijo slovenskega jezika. Tudi Šerbedžija ne. Kolikor se spomnim, je priznal, da je naš jezik težak in mu ne leži. Tukaj se skriva tudi bistvo izjave, da govori slovensko najbolje takrat, kadar molči. Izjava je posledica njegovega perfekcionizma, ki se mu z izražanjem v slovenskem jeziku, ni uspel približati.

     • komar marko

      Ha, ha, ha. In kaj je naredil za SLO kulturo. Le zakaj moraš menjati NICKE. Veš moj PC ni nor.

     • Jovo Jamnica

      Ne vem, kaj je naredil za slovensko kulturo. Niti nisem o tem nič napisal. Kar se pa menjave “nickov” tiče, pa ti priporočam, da po spletni pošti prosiš admina za pojasnilo. Da tvoj PC ni nor, ti verjamem.

     • komar marko

      in zakaj potem rdečkoti trdite da mora prejemati naš DENAR! glede NICKOV pa res ne bi s tabo! Prav!

     • Jovo Jamnica

      Kje to trdim??? Tudi glede “nickov” nisem izpostavil kot informacijo, sebe. Se ti ne zdi, da se smešiš?

     • tohuvabohu

      Očitno nisi služil JLA, sicer bi vedel, kako so se norčevali iz nas.

     • Jovo Jamnica

      Sem “služil”. Ne poznam primera, da bi se kdo norčeval iz našega jezika. Dopuščam pa, ker tudi Bora Đorđević je spremenil mnenje, po burni zabavi z Evo Irgl…

     • von Rhein

      Še več kot norčevanje,bila je prepoved v javni uporabi. Osebne izkušnje.Oficir je ne glede na to,da sem mu pojasnil,da bi kot univerzitetno izobražena oseba moral znati najmanj en tuj jezik,ne zna niti enega jezika “bratskega naroda”.

     • Jovo Jamnica

      Še več, kot norčevanje, je že bolj ustrezen izraz. Jaz bi uporabil kar “foušija”. Lisica in kislo grozdje…

     • tohuvabohu

      Norčevali so se iz vsega slovenskega vključno z jezikom in kulturo. Če nič ne veš o tem, potem si slep in gluh ali pa so te odpustili zaradi nezmožnosti.

     • Jovo Jamnica

      Ja, kaj pa vem, kaj tebi zajema vse izraz “norčevati se”. V bistvu je to avtohtoni slovenski izraz, ki ni podoben nobenemu v drugih jezikih. Po mojem je nastal izraz po tem, ko so se nepismeni prišleki iz severovzhoda, znašli pod Alpami in tam naleteli na potomce Noričanov. Ker so ti potomci Noričanov bili kulturni in predvsem delovni, so se prišleki iz severovzhoda, za katere vemo, da so bili bolj svobodnega duha, jeli temu čuditi. In ščasoma, ko je kakšen čudak prevzel navade Noričanov, so ga zbadali, češ, saj dela kakor Norc…

     • tohuvabohu

      A si ti tudi malo “avtohton”?
      Pridevnik “nor” je podoben nemškemu “narr”, če nisi vedel.
      Sicer pa se ne delaj francoza. Vsak kleni Slovenec prav dobro ve, kaj pomeni norčevanje. Če ne iz šole, pa iz življenja.

     • Jovo Jamnica

      Nemci majo celi haufn izrazof za tumaste. Pa tut “jause” so vzeli od naše “južne”, pa Schladming od slap, slapnica. Doben drugi nea reče slapu – slap, al pa kaj podobno…

     • RATATA

      “fukamo rad, med sabo se pa naumo” je djau un.

     • Olga

      Podn!

     • Jovo Jamnica

      Kar je res, je res…

     • fmg9

      Služil je JLA, kot vzorni socialist in titoist ter tisti, ki je ovajal zavedne Slovence, ki so že takrat razmišljali v smeri osamosvojitve.

     • Jovo Jamnica

      Takšen je bil Leljak…

     • fmg9

      A si se z njim poistovetil? ;)

     • Jovo Jamnica

      Ne, on je Hrvat…

     • fmg9

      Ja, a ti se imaš pa za SLO patriota?
      Škoda da ni več DDR v kateri si se tako dobro počutil.

     • Jovo Jamnica

      Ja, dobro je blo v DDR. Moja dnevnica je bla 147 DM, menjava z “drvenimi” pa 6:1. Pir v knajpi je koštal 60 drvenih fenigof. Za eno dnevnico sn si lahko prvošo v knajpi 1500 (tisocpetsto) pirof. Ja pje, to so bli cajti…

     • fmg9

      Za to, da so se tvoje DDR sanje sesule v prah in da je zavladala svoboda, je umrlo ogromno ljudi, ki so želeli zahodno demokracijo. Zato imajo na steni BND v lobbyu poseben prostor.
      Tebi se očitno kolca po teh časih, ampak ne bo šlo. V Sloveniji vas pumpajo s takimi pravljicami, za katere pa sam veš, da vodijo v pogubo naroda in vrednot.

     • Jovo Jamnica

      Ja no, jaz takrat nisem v tej smeri filozofiral. Mi smo delali, služili in se zabavali. Marsikeri je v DDR prvič namočo. Eni so si od tam prvlekli švabice za žene…

     • fmg9

      Ja vem.
      Nekateri so delali in umirali za odcepitev od socializma, nekateri ste ga pa namakali v DDR in se kitili s titoizmom.

     • Jovo Jamnica

      Eh, saj smo se fčasih zrezali z ruskimi soldati, da so osiji meli frajt. To se pravi, če si ti samo na lape rasto, pol sn jas naredo več za osije, ko pa ti…

     • fmg9

      Kaj lapleš?
      Dvomim da si se pretegnil… ne samo za osije ampak tudi za Slovence.

    • Peter

     Torej v Argentini nimajo meja?

     • Jovo Jamnica

      Bi držalo. Argentina ne meji na Slovenijo. To bi bil edini dokaz, da Argentina mejo ima…

     • Peter

      Meni je všeč, ko kdo zagotavlja, da so meje samo v glavah zaplankanih omejencev.
      Pri čemer, le kdo bi vedel zakaj, omenja Argentino. Iz česar lahko sklepamo
      a) da Argentina nima meja, ali
      b) da je ogledalo zaplankan omejenec, no.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Presneta slovenščina je kriva, ker nima eksplicitnega izraza za mejo, ki deli ozemlje… :-)

    • RATATA

     A tole prepisuješ al “iz glave” tipkaš? junaće

  • tarantela

   Kar se tiče Šerbedžije, imaš prav, je pa tudi Tone Kuntner dober!!!

   • ogledalo

    Kuntner ni slab, v Slovenskem merilu, toda Šerbedžiji ne seže niti do gležnjev!

    • komar marko

     in koliko pesniških zbirk je Rade izdal, da ga primerjamo z KUntnerjem?

     • Jovo Jamnica

      Kuntnerjev je več. Jernej Kuntner… naprimer

     • Vera

      Oče in sin delata v kulturi in plačujeta tudi vse prispevke , katerih pa Šerbeđija ( Srb ) ni plačeval, on nam samo neupravičeno jemlje, kar mu ne pripada .

     • Jovo Jamnica

      Saj ni menda Šerbedžija prišel v Slovenijo kakor “petlar” iz Romunije. Če so mu naše državne službe bile pripravljene odpreti denarnico, ni to nobeno neupravičeno jemanje iz njegove strani.

    • Olga

     Ker je Slovenec?!

   • Vera

    Toneta Kuntnerja si dodala kar tako, da lepše izpadeš kajne ? Poznamo te !

  • Peter

   Pravi talenti ste za brcanje v temo.
   Nihče nič ne dvomi v noben talent, se pa srbski Informer čudi, da nekdo, ki se ima za 100% Srba prejema slovensko pokojnino.
   Ampak tebe to ne moti, da ne bi za to krivil desnice in delal zdrahe, no.

  • Olga

   Počepuhi, pojdite v Srbijo! Bomo videli, kaj vam bodo dali, razen: svakog gosta za dva dana dosta! Še migrante streljajo!
   Če je takšna Hollywoodska zvezda, gotovo ne potrebuje našega davkoplačevalskega denarja! Raje ga namenimo za zaposlitev mladih!

   • von Rhein

    No, no Olga.Pojdi na ohcet v Srbijo,po možnosti bolj južno.Deset dni te ne spustijo iz šotora.

    • Olga

     Kaj ima to z davkoplačevalskim denarjem? Dolžni so nam še za zaplenjena podjetja, vojno škodo…!

  • von Rhein

   Pišeš kot,da res veliko veš o Šebendžiji.Povej mi,ni mogoče to tisti,ki je totalno nasekan med neko predstavo padel z odra?

   • Peter

    Ne smeš tko, no…
    Mi moramo vsakemu, ki je boljši umetnik kot sektaški Kuntner dodeliti penzijo, pa ne glede ali prihaja iz Azerbajdžana ali pa iz Timbuktuja. Ne bodi no tak sektaš in nehaj še bolj spirati že tako spretega naroda, no.

    • von Rhein

     Imaš prav,takrat še ni bil član kahlnove stranke.Bil je neposrednji proizvajalec kulturnih dobrin.

    • Olga

     Sektaški Kuntner?

     • Peter

      Ja, tako ga vidijo naši vrli levi entelektualci. Saj tudi desnica deli narod, ko nekaj tečnari, ko si narod želi himne na proslavi u arabštini…
      Se opravičujem za pozen odgovor, no.

 • Duhec

  Ne sekirajte se. Vse se mora sesut do temeljev.

  • komar marko

   saj meni je jazno. Problem je spodak nekaj opranih ki trdijo, da je prav da damo denarce nekomu, ki se noče naučiti SLO jezika, denarčke ki so naši bi pa jemal! DOVOLJ JE TEGA!

   • Duhec

    Problem je, ker jih dobi za prazn nič.

    • komar marko

     Pa še res je! Nič veze z našo KULTURO in za njo ni tudi naredil NIČ!

     • Duhec

      Tko je. Moj oče je umrl par mescev pred penzijo. Nihče ni dobil nič. Pa je bil celo življenje v najvišjem plačilnem razredu. Sam tko je…

     • komar marko

      ni res. ZASLUŽNI zelo dobro živijo na ta račun. Torej so hvaležni!

     • Duhec

      Jah… pripravljena sm crknt od lakote, če bo njim zmanjkalo.

 • Olga

  Minister za “kulturo” naj to plačuje iz svojega žepa! Kar je izplačal, naj povrne in odstopi!

  • von Rhein

   Kateri? Školjč ali Širca?

   • Olga

    Vsi, ki so sodelovali, brez izjem!

   • Vera

    Peršak !

 • Unikatna

  Svinja.ija na kubik! Same neke privilegirance imamo!!

 • zokispoki

  Da jim .bem mater, komunajzarsko, izdajalsko, petokrako, pokvarjeno !

  • RATATA

   mir u srcu in u duši,
   željo moja,
   tugo moja.
   lp

 • tohuvabohu

  Ne razumem, zakaj mu penzije ne da Amerika, kjer je veliko deloval in menda dosegal velike uspehe.

  • von Rhein

   Prispevkov v penzionerski sklad ni plačeval.

   • RATATA

    penzion kasa je bila na nuli v jugi in
    na nuli je še vedno, čeprav bi se lahko v 25 leti kaj nabralo.

    • von Rhein

     Saj se nabere potem pa preknjižijo.

     • RATATA

      kanalizirajo že skoz, ja!
      Jaz vplačujem v še neka “dva stebra” zraven, ko mi bo pa treba dajat rento, bo pa sam ena afera u cajtngih, da je kar zginlo.
      Svinjehudičeve

     • Nata

      + + + + +

 • Novakec1

  Mal se pozanimite koliko je še takih “slovencev”

 • Duhec

  Nič ne morte,ker je desnica na kolenih… delajo kar jih je volja. Prej bo šlo vse v pm, bolš bo.

  • tohuvabohu

   To je pa res. Če ne bo predčasnih volitev, bo Jamrar s svojo drhaljo do konca uničil Slovenijo. In potem lahko začnemo znova.

   • Duhec

    Tud, če bi ble, bi zmagala levica.

   • Nata

    Znova …….ja in potem že videno .Ko bo voz potegnjen iz blata pa bodo zopet prevzeli oblast ta pravi ? Pomagali jim bodo pa vstajniki .

 • von Rhein

  Spomnim se kako sta se Milena Zupančič in Ratko Polič borila,da je dobil Šerbedžija slovensko državljanstvo in s tem potni list,ki mu je odprl pot v Evropo in preko morja. Ker danes ni reven bivši umetnik bi lahko kaj vrnil .če že ne njima,vsaj v sklad gledališna v katerem je padel z odra.

 • dare326

  Ali se kdo kdaj vpraša, kakšen je namen člankov? Eno so dnevno informativne novice in te je treba preveriti v različnih virih, tako desnih kot levih, da si lahko ustvariš mnenje. Enako je s fotografijami, le da so te še bolj manipulativne, ker so pogled fotografa na 1/100 sekunde dogodka, ki ga samo on vidi, in ga uredniki komentirajo po svoje. Drugo so članki, kot je pričujoči o Šerbedžiji. Kakšen je namen članka? Kot je videti iz komentarjev je namen predvsem dvigovati temperaturo pri t.i. političnem kanonfutru. Tudi meni priseljenci z vseh vetrov niso po godu, ker so že zdavnaj prebili količinski prag in jih levica potrebuje za volilne glasove. Povsem jasno je, da priseljenci ne bodo glasovali za nacionalne stranke in je zato potrebna pametna strategija, da se voda pripelje na svoj mlin. Ta članek to ni!

  • RATATA

   kot spuvedu

  • željudin

   na noben način se ne da zelene prepričat, da bi glasovali za jedrske elektrarne…

   • dare326

    Tudi ni treba, ker tehnologije pridobivanja električne energije tako hitro napredujejo, da bo v nekaj letih čista energija zastonj. Nikola Tesla (še en Srbin) je izumil postopek, ki ga ameri skrivajo, da lahko služijo z konvencionalnimi viri. Ker bodo sodobni postopki ustavili bogatenje z konvencionalnimi viri, bodo ameri prisiljeni uporabiti Tesline patente in cena energije bo padala.

    Pravzaprav sem tudi jaz proti, da bi gradili še eno jedrsko, ker enostavno ni potrebe.

    • željudin

     to o zelenih in jedrskih je bila metafora…nikoli ne bojo tujci glasovali za desne stranke kot zeleni za jedrske ne…
     tisto o tesli je pa za vernike…podobno kot zgodbice o nlpjih…

     • McBobo

      Če bi v živo videl, kako se motor sam od sebe vrti, nebi tako govoril. Sem eden redkih, ki je to že videl v živo.

     • željudin

      penzijo sem si prislužil v elektrogospodarstvu na enem najbolj odgovornih mest, pa ti lahko kompetetno zagotovim, da se noben motor ne vrti sam od sebe…perpetuum mobile je fikcija…

     • tarantela

      Kaj pa vesolje?

     • željudin

      po vesolju letijo rakete…ko jim zmanjka goriva, se pa ustavijo…

     • Jovo Jamnica

      …f črni lukni…

     • željudin

      vsi smo prišli iz črne luknje…in vsi si želimo v črno luknjo…:-)))

     • Jovo Jamnica

      …ti misliš – črvino. To pa je čist nekaj drugega

     • McBobo

      Ni problema, tudi jaz sem štromar. Če nečesa še niste videli, še ne pomeni da ne obstaja. Tudi jaz tega ne razlagam okoli preveč, inovatorja sem pa posvaril, da lahko izgubi glavo zaradi tega, pa mi je odvrnil, da ga itak imajo za neumnega in da se ne boji.

     • željudin

      tesla je bil genij svojega časa, danes pa njegovi izumi niso nič posebnega…poudarjam pa da je bil genij, preštudiral sem načrt njegovega transformatorja, s katerim je proizvajal strele…takrat ni bilo ne elektronk ne tranzistorjev…v elektrotehniki znanih pod imenom nelinearni elementi…to je nadomestil z iskriščem, da je dobil oscilacije…v srbskem filmu o tesli je na koncu podana romantična ideja o zastonj energiji za vsakogar, ki da je propadla ravno ker kapitalisti niso hoteli več investirati v nekaj kar ne bi dalo dobička…danes se ve, da se energijo sicer da prenašat brezžično preprosto z mikrovalovi, samo izgube so velike pa sevanje je zdravju škodljivo in to je to…

     • McBobo

      Sicer pa, če Tesli nebi dovolili spraviti v javnost recimo izmeničnega toka in ostalih izumov, bi še vedno živeli v svetem prepričanju, da izmenični in 3f tok nista mogoča in da sta fikcija ter da je možen samo enosmerni tok. Je tako ali ni tako?

     • željudin

      moraš vedeti da bi se pojavil nekdo drug namesto tesle in izumil trofazni sistem…

      recimo atomsko bombo so izumljali američani v ameriki in rusi v rusiji, oboji v strogi tajnosti in sočasno…..pa .tudi hitler je že imel tovarno težke vode

     • McBobo

      Ali pa tole: https://www.youtube.com/watch?v=a74uarqap2E
      Če nečesa ni v javnosti še ni rečeno, da ne obstaja.

  • von Rhein

   Prav zaradi tega je precej norčevanja in manj resnih mnenj.Zabava.

  • Ruggedplant

   Če sam članek razumeš kot tak, še ne pomeni, da ga vsi. Če bi ta članek vzel na piko konkretno Šerbedžijo, bi bilo to populistično subjektivno zaganjanje v drevo sredi jase, a tu gre dejansko za gozd in to zelo pomemben gozd, ki je (kot sem jasno obrazložil v svojem komentarju) ena glavnjih obrambnih zidov pred dokončno zrušitvijo komunističnih in jugonostalgičnih mitov, ki Slovenijo oddaljujejo od Avstrije in ostalih osrendjeevropskih držav kamor spadamo.

   • dare326

    Kot sem napisal, kakšen je namen članka? Komunizma in jugonostalgije, oziroma mitov se ne ruši na tak način, pač pa s pametjo. In slednje avtorji strategije nimajo. Za rušenje potrebuješ dobrega FDVjevca ali koga boljšega. Klin se s klinom izbija. Če še tako gledam, ga ne vidim.

 • RATATA

  Lahko bi bil boter kakšnemu Slovenskemu otroku!
  Če se jim je že kot slab oče odrekel.

 • Poštenje velja

  slovenija ni bila in ne bo nikoli dežela slovencev!

  BBBBBEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

  • dare326

   zgrešil si medij!

   • Poštenje velja

    BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    in kaj boš naredil, prižigal svečke in jokal pred sodiščem……….

    BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

    • Duhec

     Nič ne bo…. nič od nič. Niti protestov več ne bo….

   • Jovo Jamnica

    Ima popolnoma prav. Slovenija ni enonacionalna država. Celo italjansko in madžarsko manjšino premore…

 • totex39

  Takoj ukiniti ministrstvo za kulturo, ki podpira z našim denarjem jugoviče. Največja sramota pa je še to, da je dobil denar Serbedžija, ki sploh ni Slovenec in je finančno dobro priskrbljen.

  • Olga

   +++++++++++++++

 • Duhec

  Pol se pa zbirajo zamaški…. za pobit so.

 • bednick

  Ne daj se Rade!

  • Duhec

   Njemu je smešno, da se najdejo taki butli….

   • bednick

    V živlenju ni bila, ni in ne bo samo politika.

    • Duhec

     Vse je igra…. ampak vse ma svoje meje.

     • bednick

      Nihče mi ne bo zbrisal spomine na mladost, tedaj za politko še vedel nisem.

     • Duhec

      Haha… mene politika sploh nikol ni zanimala, tud dons me bore malo, ker niti ne vpliva name. Sam, ko pa vidim bedo ljudi, njihov strah odpret usta, vse krivice, neko gnilo elito, ki se jim slinjo al pa verjamejo… noro.

     • bednick

      Glej več kot 30let sem delal na tri izmene.
      Moj poklic je bil spoštovan.
      Naj ti povem, da smo ga pil skupaj z direktorji In poslušali:
      Ines- ne daj se.

     • Duhec

      Nočjo si priznat, da ni tak problem v drugih. Največji je v izdajalskih Slovencih….

     • bednick

      Dvoličnost svetovna.

     • Duhec

      Brez ponosa, etike, morale, pravičnosti…. si obsojen na izbris.

     • domovina mili dom

      To si pa dobro povedala.

     • Duhec

      Resnico… mogoče jim bo enkrat jasno, komu so zaupali, kdo jih je izdal in kdo jih ni in jih neb nikol.

     • domovina mili dom

      Dobra je tale misel:
      “Ni naloga medijev, da nas obvarujejo pred resnico, resnico naj sporočajo”!

      Zato ta pasivnost.

     • Duhec

      Ko so se na Pro Plusu zapičli vame, ker sm kritizirala levico, še najbolj krog okol Kučana, mi grozili s tožbo… sm jih poklicala, da hvala bogu, da naj še njim vse to sporočijo. Stopla sm v kontakt z lastnikom, vse so vedli…. in vsak premik, vsako stvar, ki so jo nardil, vsako zabavo z drogo, ki so jo mel, kdo je bil s kom in kje, vse sm vedla vedla in jim to pisala. Nikol več niso niti pomisli…. mam mir. Tolk o tem…. kako so lohk 25 let skup in se ne ve kje so milijarde, kdo je odgovorn. Vse se ve, vsi vejo in vsi sodelujejo.

     • domovina mili dom

      Vsak zakaj je treba zapisat, na koncu imaš zato, in si rešen.

     • Duhec

      Proti resnici nihče nič ne more… sam vrata ji morš odpret.

     • domovina mili dom

      Nekaterim vrata odpreš, pa še vedno ne dojamejo.

     • domovina mili dom

      Potem je pa šla fabrika v kur**. Poznam stvari, vedno kadar smo pijančevali z delavci, smo vedeli zakaj.

     • rrrrr

      ..pa tudi danes ne vem o njej prav dosti. Pravzaprav nič.

 • Duhec

  Ostale so vam sanje…

  • bednick

   Ne sanje, spomini!

   • Duhec

    Ja…. tud od njih bo nemogoče preživet, kaj šele dostojno živet.

  • tramal

   Srbin ,prišel bo čas ko boste bežali v samih usranih gatah nazaj v srbijo tako kot ste iz hrvaške.Vsekakor bodo zraven vas bežali slovenski komunisti in izdajalci slovenskega naroda

   • Duhec

    Nikol v življenju nism bežala in nikol ne bom… če mi nekdo potegne živc, se sama pojavim ne glede na nasprotnika…. v Slo so bli največji kriminalci in vsi so me prosli, da neham…. po svetu pa, berete o njih. Jst se zavedam, da lohk sam enkrat umrem, za pravo stvar brez pomislekov in mi nikol neb blo žal.

 • Duhec

  Vse bote požrli…. tko kokr do zdej. Ko si vsaj sami neb zabijali žebljev, pa si jih…. ko je nasprotnik tak kokr je. Noro…

 • domovina mili dom

  Tako se delajo komunisti norca iz Slovencev. Zažirajo nas ZB-NOB, kvazi kulturniki, rdeči akademiki, rdeči tajkuni, balkanski okupatorski oficirji, s svojim potomstvom, F21, prebrisani. No partizani, kje je sedaj vaša borba za Slovenijo? Na vseh predvolilnih soočanjih, pod nos zmetati te obnormalne , pokvarjene abotnosti komunistov. Naj narod sliši in vidi. Samo revolucija reši slovenstvo.
  Mater vam komunistično.

 • tramal

  To pleme srbsko je potrebno izgnat tako kot so jih turki,hrvati šipterji,makedonci in romuni.

  • Duhec

   Začni…. nekdo mora.

 • Vera

  Naš pokojninski zavod bi morali pregledati vodilni iz EU-ja ter ukiniti vse neupravičene penzije ljudem , ki si jih niso zaslužili z svojim delom, ter niso v pokojninski sklad nič prispevali . Verjemite, da bi takšen ukrep pomagal predvsem ljudem , ki za 40 let trdega dela prejemajo sramotno nizke pokojnine . Vlada jih obljublja, komaj drugo leto v znesku 500 evrov, toda tudi s tem zneskom se ne da ne živeti, ne umreti ! Zakaj se previsoke pokojnine vsaj malo ne znižajo, saj imajo tisti že itak polne denarnice in TRR .

  • Poštenje velja

   zato ker so naši prvorazredni , izobražen ,zvesti in njim pripada.
   Ovce pa bodite tiho in delajte.

   BEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

   • Duhec

    Minimalno penzijo so zvišali na 500 evrov…. za 40 let delovne dobe.

    • Jovo Jamnica

     Hvala Bogu. meni so naračunali 427, kolikor bi je bil čez par let deležen…

     • Duhec

      Lol. Moj oče je ni doživel, zame je pa ne bo…. še vedno si na boljšem. Drži pa, da ne živim tko, da bi bla neka ful velka verjetnost, da bi jo doživela… rabm adrenalin, izzive.

     • Jovo Jamnica

      Ja no, saj meni tudi nihče ne garantira, da bom dočakal. Ampak, vsaj bolj toplo mi je pri srcu… :-)

     • Duhec

      Če sta dva s 500 še gre, če edn ostane sam, je pa sranje…

     • Jovo Jamnica

      Gre. Sva z ženo že probala. Samo ne sme se ti nič pokvarit v bajti in na bajti. Za hrano je dovol, drva so pa v najini šumi…

  • Duhec

   Vodilni EU-ja niso policaji in se ne vmešavajo v notranjo politiko članic…. razen, če obstaja možnost, da bi bli oni oškodovani. Zato pa dobivajo vse prirejeno…. kaj je z SDS EU poslanci???

   • Vera

    EU komisija bdi nad izplačevanjem v vseh državah članicah , toda vsega tudi ne vedo , zato bi jih vsi EU poslanci morali opozarjati na nepravilnosti , ki se dogajajo pri nas doma , ne samo SDS-ovi !

 • Duhec

  In kaj delate desni??? Iz desnih neopredeljene in iz neopredeljenih leve…. bravo.

  • Ruggedplant

   S to misijo sta vendar na portalu vidva s tarantelo, zakaj bi vam odžirali kruh na vajinem področju zgolj zato ker vama ne gre najbolje?

   • Duhec

    Tarantela je starejša razgledana poštena ženska, ki jo spoštujem…

    • Ruggedplant

     Verjamem, a zakj potem te vrline tako spretno skriva na tem portalu?

     • tarantela

      Zato, da si firbčen, he-he.

  • baldeagle

   You’re fucking piece of shit!

   • Duhec

    Sej se lohk dobiva ne rabiš lajat po netu.

    • baldeagle

     In kaj misliš, da bi počel z žensko in to še nosečo povrhu?
     Ne lajaj neumnosti po tem portalu.

     • Duhec

      Življenje bi se ti obrnlo… noseča gor dol ne igra vloge.

     • baldeagle

      Meni, da bi se obrnilo življenje po srečanju z neko tečno in neumno babo?

     • Duhec

      Ja…. še vsakmu se je. Te bom pa jst poiskala.

     • baldeagle

      Kar izvoli! Še moja baba te bo nagnala in nasuvala v rit kot steklega psa.

     • Duhec

      Lol. Nism vedla, da si tko bojazljiv. Anonimnež… jst se tko sam 1x pojavim in nikol več.

     • baldeagle

      Ne ukvarjam se z ženskami na tak način, zato take stvari raje prepuščam svoji boljši polovici.

     • Duhec

      Ne moreš se izognit…. se vsakemu prilagodimo.

     • baldeagle

      Ne klopoči no neumnosti. Te bodo še uradno razglasili za noro.

     • Duhec

      Vse sm napisala to je to. Postal si zanimiv.

     • baldeagle

      Zanimiv sem že zelo dolgo časa za marsikoga.

     • Duhec

      To me nič ne zanima. Men nisi bil…. vsakemu povem. Mam svoja pravila.

     • baldeagle

      Tudi jaz imam svoja.

     • Duhec

      Me ne zanima.

     • baldeagle

      Tudi mene ne tvoja pravila. Zanimala pa me boš, ko bo prišel čas za to.

     • Duhec

      Pa to hočem…

     • baldeagle

      Kar hočeš ,boš tudi dobila. Nihče ne bo ubežal roki pravice.

     • Duhec

      Ne rabva drugih s tem obremenjevat. Lohk se dobiva kadarkol kjerkol.

     • baldeagle

      Se bova dogovorila, še prej pa opravi v porodnišnici.

     • Duhec

      A sm ti napisala, da to ne igra vloge

     • baldeagle

      Ne klopoči no neumnosti. Ti sploh razmišljaš, preden napišeš post?

     • tarantela

      No, če to prepušča boljši polovici, bi vprašala, če je morda mahnjena na ženske, hi-hi…

     • baldeagle

      Ni mahnjena na ženske, zna pa na izjemno dober način mahniti ženske tečnobe.

     • tarantela

      Pol je pa nasilna…

     • baldeagle

      V samoobrambi smo vsi nasilni, še posebno nad takimi, kateri nam pridejo težit na dom.

     • tramal

      Z žensko ki nosi malega hudička v trebuhu se verjetno nebi nobeden spečal.Če so starši od hudiča ne more biti otrok kaj drugega.

     • Duhec

      Če mi vmešavaš otroka, se predstavi…

     • tramal

      Sem tramal in verjamem v BOGA in mrzim hudiča ki pa na žalost isto živi.Še kaj.?

     • baldeagle

      Še en krat ++++++++++++++++.

     • Duhec

      Se mi je zdelo, da se ne boš… bomo vidli kaj pišeš in delaš. Tud, ko me ni… nekdo je. Otroka neb nikol smel… to je to. Zaključujem z obema na portalu.

     • baldeagle

      To pa je tvoj gobezdavi jezik.

     • Duhec

      Debata je zaključena.

     • baldeagle

      @tramal++++++++++++++++++++.

  • RATATA

   A neb raj magisterija vpisala?

   • baldeagle

    Za to je pač potrebna pamet.

    • RATATA

     Na fdv, ff ipd. ni.

 • tarantela

  Ne verjamem v vašega boga, vsaj ne takega, kot si ga predstavljate vi! Vam je dovoljeno vse, drugi naj pocrkajo, a ne? Vendar je Bog dal Zemljo vsem nam; ne, ni je dal, posodil nam jo je. Vsem in vsi imamo pravico bivati na njej, dokler bomo živi: beli črni, Slovenci, Indijanci, Kitajci itd.; in skrbeti moramo zanjo, da bodo še zanamci imeli ta mali planet. In ko nas pobere bridka bela gospa, bomo morali vrniti, pustiti vse, kar si sedaj lastimo, kot da je naše, vendar ni! In prišli bodo drugi beli, črni, drugi narodi, upam, da bolj humani, kot smo mi in veliko bolj strpni do drugačnih…

  • Duhec

   Sej se sploh ne zavedajo kdo je sovražnik, kdo uničuje, kako in zakaj…. sovražijo, da pač sovražijo, da se sprostijo, dajo vn iz sebe in itak anonimno.

   • tarantela

    Največji sovražniki smo sami sebi mi sami.

    • Duhec

     To si je pa najtežje priznat in večina si nikoli ne bo.

  • tramal

   Res čudno da ne verjameš v našega Boga,malo zatem pa pišeš da je Bog dal zemljo vsem ljudem Verjetno je zemljo in svet naredil kučan ali morda drnovšek ali pa kakšen drug krvavi komunist.V to boš pa verjetno hitro verjel.

   • tarantela

    Hm, moj Bog je drugačen, morda ima rad Kučana bolj kot Tebe, kdo ve…Po tem, kako sodite druge, pač niste narejeni tako, kot bi Stvarnik hotel. Vsi smo otroci istega Boga, mar ne uči vera tako?

    • tramal

     Če pa praviš da je tvoj BOG drugačen,potem pa trdiš da smo vsi otroci enega boga .Res čudno.

     • tarantela

      Nak, po načinu in vsebini vašega pisanja sklepam, da ne verjamete v Boga. On ne sovraži in ne ločuje.

     • komar marko

      Lepo te je videti da besedo Bog, pišeš z veliko.To se pravi, da te je strah.Otroci istega Boga.Zanimivo! Sam me zanima, kao je možno v 21 stoletju, da so ljudje še vedno tako nerazgledani in v podporo muslimanski verji organizirajo PODPORNE proteste, ki so varovani s svojo privatno MILICO,, Tak primer smo videli na KOtnikovi! Le v katerega Boga verjamete. V Marksovega, da se lahko vzame, kolikor se rabi?

     • Jovo Jamnica

      Si sarmo jedo?

     • komar marko

      Mi smo sedaj za ta teden zaključili z delom. O kakšni sarmi sanjaš?

     • komar marko

      A ti mogoče SIRješ? VEČKRAT?

     • tramal

      Bog sovraži vse kar je gnusoba v njegovih očeh in lepo piše da bo ločil zrna od plevela se pravi da loči kar je slabo in kar je dobro.Z vsem srcem in dušo verujem v boga,res pa je da napišem resnico ki se morda ne spodobi za kristjana o tem pa bo odločil BOG.

    • baldeagle

     Nekateri pa ste otroci Satanovi.

     • tarantela

      Tudi nad njim ima Bog premoč, torej hoče tako. Hm, pa se ne spomnite, da bi na portalu zaposlili exorcista? A morm res use povedat?

     • baldeagle

      Bog nič noče, Bog nam je vsem dal svobodno voljo izbire. Nekateri smo izbrali Njega, drugi Njegovo nasprotje-Satana.

 • Feriss.H

  He, he, še dobro da se ni spomnil uveljavljati “begunski” status in azil, ter zahtevati izplačila za nazaj, od leta 1991 ko je švignil iz Hrvaške. Poleg tega, a niso “naši” Srbi takrat razgrajali po Sloveniji – “Ovo je Srbija” – vrli Rade pa vsaj molči o tem po “Slovensko”.

  Ta je vsaj tiho, za razliko od nekaterih drugih YU azilantov ki nam serjejo po glavi kar iz Parlamenta, Murglova na primer. Po državnih službah je teh kolikor hočeš, in še bolj zabavno bo ko bodo čez kakšnih deset let razni Azilo-“Slovenci” iz Afganistana, Nigerije in bog si ga vedi od kod še našli pot v sistem. Predstavljajte si šok če vas bo ustavil Črni Slo-policaj in boste od samega šoka napihali 5 promilov. Multi-kulti bo prinesel še obilo presenečenj in “veselja”… če Trump in Nemci ne obrnejo ploščo in začnejo … no ja, saj vemo kaj bi naj začeli.

 • Boco

  Jutri je v Ljubljani na Gospodarskem razstaviscu božićni koncert velikega balkanskega pevca, pesnika Hailda Beslića. Koncert organizira podjetje Črni poni d.o.o., lastnik katerega je znana agencija Pristop. Ti levičarji nas zajebavajo nas v “živi mozak”. To je čista provokacija. Tak koncert na božični večer je sramota za Ljubljano.

  • Anton

   Vav to si pogruntal…….
   Samo par procentov nas misli tako…..

  • tarantela

   Mislim, da bo treba v Bruslju zaščitit božič kot slovensko znamko, nekako tako kot kranjsko klobaso…To pa res ni način, da ga hočejo tudi tam neki ići!

   • RATATA

    Božić je busanc.

  • Ruggedplant

   Me niti malo ne čudi – če ta mesec ponesreči poslušaš katerikoli komercialni radio, boš iz njega slišal slovenske, hrvaške in angleške pesmi z božično in novoletno tematiko, a NITI EN SAM ne vsebuje niti besede Jezus, Betlehem, Marija, Jožef, Bog, pastirci, skratka karkoli, kar bi vsaj na daleč spominjalo na velik krščanski praznik, ki se je na slovenskem do prihoda komunizma ponosno praznoval preteklih 10 stoletij. Včeraj zvečer je bil recimo v podhodu Astra za Bežigradom “božiček”, a v glasbeni spremljavi ni bilo niti ene same besede o novorojenemu odrešeniku, niti o slovenskem božiču, slišali so se le zlajnani ameriški džingli, jugorok (brez KAKRŠNEKOLI zveze z božičem) in sem ter tja kakšna slo špopevka iz 80h ki prav tako ne upa govoriti o pravem božiču , ampak le o nekakšnem nazdravljanju na božični večer.

   Predniki se obračajo v (neoznačenih) grobovih…

   • tarantela

    Če si dober vernik, poslušaj radio Ognjišče, kjer pa take pesmi hranijo za božič, ne pa kar v tri krasne ves mesec.

    • Ruggedplant

     Ne govorim zase – mene lahko rdeči režim zapre v samico in me 24 ur na dan obstreljuje s pjongjang poročili, pa ohranim zdrav razum, govorim o stotisočih Slovencev, ki poslušajo te komercialne radijske neumnosti in nevede, povsem nekritično srkajo vase nebuloze in plitvo stanje zavesti, ki prihaja preko povsod dosegljiviuh radijskih valov.

     Hvala Bogu za Ognjišče.

     • tarantela

      No, tudi na Ognjišču včasih ustrelijo kapitalnega kozla! Primer je razlaga o nebesih na 12 nivojih. Na prvi, najnižji bi prišli spovedani grešniki, navzgor je pač nekaj nivojev za različno zaslužne, ampak meni se zdi največja neumnost trditev, da pridejo na 12 nivo najbolj zaslužni, ampak ne zato, ker ga ne bi zaslužili, ampak to, da naj bi jim dali na glave zlate krone in pravico, da se vsak dan preoblečejo. Prva misel, ki se mi je porodila, je bila, kako pa potem v pritličju smrdijo, če se preoblačijo samo na 12 dni…

     • Anton

      Ja vcasih res malo zatavajo na Ognjišču….. Vsega jim pač ni treba verjeti.
      Drugače pa hvala Bogu za ta radio

   • Jovo Jamnica
    • Ruggedplant

     Točno tako!

    • Anton

     Hvala ti! Polepšal si mi popoldne!

   • RATATA

    po prvem slo radiu pa kar naprej predstavljajo novokomponirano “odo” z udarno melodijo iz “lepa Anka kolo vodi” … “i govori…al sam lepa…..mili bože…”.

    • von Rhein

     du hast den weihnachtsmann geküsst
     No,ena bolj domača.https://www.youtube.com/watch?v=jQwEl65ZWPU

     • RATATA

      No.
      Včas, ko smo po morju gledal nobl švabske avtomobile, jih je veliko imelo nalepko z napisom:
      EIN HERZ FÜR KINDER
      Tudi tega ne vidim več.
      No ja, saj tudi avtomobilov njihovih ne gledam več, raje svojega.

     • Jovo Jamnica

      Auto maš? Ne me basat…

     • baldeagle

      Ti si ga boš težko privoščil s 427€ penzije.

     • RATATA

      No, no.
      Saj bi se Jovica rad samo pogovarjal – konverzejšn pa take.
      Drgač pa: redko kdaj se je kdo zame potegnil – sem se vedno moral sam branit.
      Ej. Hvala.
      lp

     • baldeagle

      Saj vem, @Jovica se rad pogovarja o času, ko je živel v ex yugi. Živi od yugonostalgije.

     • Jovo Jamnica

      Moja Škoda je stara sedemnajst let, ženin Opel 16, KTM pa 7. Za fse skup dobim danes 7000€, dovolj za Mercedesa B klase, starega 6 let, ki nama bo služil do takrat, ko mi bodo odvzeli izpit zaradi starosti. Vse sem si že preračunal.

     • baldeagle

      Ne me narobe razumet. Želim ti veliko večjo penzijo, kot sam praviš, da so ti jo obračunali.
      Malo sem “zloben” do tebe izključno iz razloga, kot sem ti ga že večkrat očital v najinih debatah.

     • Jovo Jamnica

      No, zdaj si pa menda že opazil, da me nikoli ne ujeziš ali užališ…

     • baldeagle

      Ti si edini komentator na tem portalu, s katerim mi je velikokrat v veselje debatirat, čeprav imava povsem različna prepričanja o marsičem.

     • Jovo Jamnica

      Hvala.

     • komar marko

      Ha, ha, ha, ha. Pa kje kaj dajo za staro železo 7000 Ojrotov. Ha, ha, ha. Sem opazil, da si ti dober v matematiki. Ni slabo. Ni čudno če voliš stranko s programom PUF na PUF!

     • Jovo Jamnica

      Ja, Škoda pa Opel sta vredna skoraj jurja obadva fkup. Levji delež je KTM. Samo, to je za tebe že višja matematika. Infinitezimalni račun… :-)

     • komar marko

      Ha, ha, SKORAJ jurja. ha, ha, ha. In Mečka 6 let stara pa tudi 7 jurčkov. SKORAJ ali kak drugače. Ha, ha, ha

     • Jovo Jamnica
     • komar marko

      Lej, jaz ti želim, da ti uspe. Samo rad sem REALEN in na trdih tleh. Ti privoščim, tudi Mečko, da ne bo nesporazuma, pa tudi vse dobro ti želim v življenju in varno vožnjpo!

     • baldeagle

      To ti dam prav. Ker sem sam motorist, se tudi dobro spoznam na motorna kolesa in ti si nekoč že na tem portalu predstavil svoj KTM, vem da v ničemer ne pretiravaš.

     • komar marko

      ha, ha, ha. In moj PC je določil enako stopnjo norosti! ha, ha, ha

     • Jovo Jamnica

      Ziher je procesor v tvojem PC znamke Sukaba…

     • baldeagle

      @komar marko, @Jovo je kar realno predstavil vrednost njegovih prevoznih sredstev.

     • komar marko

      Motijo me besede SKORAJ. Avteti pri teh letih so po 300 EUR ČEEEEEEEEEEEEEEEEE! Pa da ne bo nesporazuma, od srca mu privoščim, da mu uspe kot si je zastavil! Prav!

     • baldeagle

      Odvisno v kakem stanju so in koliko prevoženih km imajo. Motor pa je večje vrednosti. KTM ima med motornimi kolesi kar visoko ceno.

     • komar marko

      Pri 17 letih starosti nobeden več ne pogleda KM. Samo še pogleda gume in če motor štarta. Glede motorjev pa je malo boljše. To pa drži! Samo če ni imel padca.

     • Jovo Jamnica
     • RATATA

      Ja, sam mi je mal nerodno, ko sem ugotovil, da je bil izdelan v južnoafriški republiki.

     • Jovo Jamnica

      …multikulti… LOL

     • RATATA

      Ja.
      Benz izkorišča črne majmune, jaz ga pa podpiram.

     • Jovo Jamnica

      Veš da vleče poreklo beseda – razburjati se – iz Burskih vojn?

     • RATATA

      Tega ne vem. Sem pa nekaj drugega zvedel:
      Moja stara mama je vse življenje v jezi govorila “pejt u pičko pejo” se je slišalo. Nič mi ni blo jasno, pač.
      No pred parimi leti sem pa prebral knjigo Boj za severno in južno mejo (jugoslovansko) Andreja Zlobca, kjer sem ugotovil, da so bile hude borbe in morija v kraju Piškopeja.
      In to so govorili tisti, ki so bili v prvi vojni in njihovi potomci torej tistim, ki so jih pošiljali nekam – za kazen.

     • baldeagle

      Voziš MB?

     • RATATA

      Lepo podesni.

     • baldeagle

      Enako.

    • tohuvabohu

     Hehe. Ko je bil na Delu članek o smučarki Anni Fenninger (ne vem, kva je zdej), sem v komentar pejstal tole belokranjsko pesmico. In so me takoj izbrisali, pavijani …

     • RATATA

      Morda zato, ker si bil malo navihan ali pa, ker si bil prikupno zmeden (?) buhvej?

 • Duhec

  Za vsako napisano besedo stojim in odgovarjam. Od zdej odgovarjate tud vsi ostali komentatorji. Tko pač je…. red in disciplina. Če bi bla hinavska, tega neb napisala…. pa nikol nism bla.

  • baldeagle

   Krasno! Če drugega ne, smo dosegli, da je sodelavki zloglasne udbe padla maska. Indetificirali smo ovaduha udbe na tem portalu. Za začetek, je to kar dober napredek.

   • Duhec

    Udbovci so hinavci…

    • baldeagle

     Saj si se lepo opisala v zgornjem postu.
     Misliš, da smo tako neumni, da ne znamo brati postov med vrsticami?
     Kaj češ, pač ti je ušlo, ker hitreje tipkaš, kot razmišljaš

     • Duhec

      Bedak si…

     • baldeagle

      Me ne prizadane, kaj si o meni mislijo sodelavci udbe. Celo v ponos mi je, da tako razmišljaš o meni.

  • komar marko

   za kaj se gre, da ne bom nevednež. Kdo je udbovec in kaj smo napačnega naredili če zapišemo RESNICO?

   • Jovo Jamnica

    Gre se za to, da se kam pride. Zdaj veš?

    • komar marko

     Si na ravni otroškega vrtca!

     • Jovo Jamnica

      Saj sem se glih zato prilagodil…

     • komar marko

      Sodiš alhko po sebi! Prav!

     • Jovo Jamnica

      No, prepovedat mi glih ne morš, da bi sodo po tebi…

     • komar marko

      Ne moreš, ker me ne poznaš. Po pisanju ko te spremljam si premalo načitan, premalo razhledan in nimaš enakih VATLOV! Posledica tekovin in KAPLJANJA!

     • Jovo Jamnica

      Potlej pa začni pisat tako, da se ne bodem ob branju tvojih eskapad, krohotal in posledično izgubljal nit…

   • baldeagle

    Namen komentiranja @Duhice na tem portalu je provokacija tistih, ki razmišljamo drugače od nje.
    Zgodilo pa se je ravno obratno. Tisti, katere je imela namen provocirati smo sprovocirali njo do te meje, da je napisala nekaj, kar ni hotela in poizkušala spretno prikriti. Ker pa je pisala pod čustvenim stresom ,ji je pač ušlo nekaj, kar je do sedaj prikrivala in je jasno razvidno iz njenega komentarja. Dobro preberi med vrsticami in ugotovil boš za kaj gre.

    • komar marko

     Nima jaz tega DUHCA za kakega šijončka, Je pridna deklica ki ne mara lažnjivih slinastih dedcev. Sato to vem o njej. Je pa neizprosen borec za resnico in obdela levaka in desnaka. Ne izbira. Samo UDARI. Tukaj jo podpiram!

     • baldeagle

      Ti imaš pač svoje mnenje o komentatorju/ici pod nickom @Duhec, kot kaže uporablja tudi nickname @bednick, kar je bolj po meri glede vsebine njenega oz. njegovega (kdo ve kateri spol se skriva pod tema dvema nickoma) komentiranja.
      Moje mnenje pa je v tem primeru diametralno nasprotno tvojemu.

     • Duhec

      Ampak sm pa Duhec….

    • bednick

     Sem naročil celici, naj te vzamejo pod drobnogled.
     So odgovorili:
     storjeno.
     Od danes naprej, kopirajo tvoje poste.

     • baldeagle

      Očitno @Duhica komentira pod več nicki.
      Nič novega za sodelavce udbe.

     • bednick

      duhica je duhovita ženska.
      Jaz sem moški.
      Je pa res, da imava isti IP.

     • baldeagle

      Moje prepričanje je, da sta ti in @duhec ena in ista oseba.

     • komar marko

      ni v stanju posnema ti Duhca. Popolnoma drugačen slog zapisa. Drugačno razmišljanje. Ne ni isti!

     • baldeagle

      Mogoče gre za njenega partnerja s katerim pričakuje otroka. Na nek način sta zelo tesno povezana.

     • bednick

      Prvo kar smo se naučili je , da znamo pisat z različnim razmišljanjem.
      Rekel si z drugim slogom.

     • Duhec

      No…. to je pa zanimiv zapis. Ki ga lohk razumejo na več načinov, pa nimava nič drug z drugim.

     • komar marko

      Jaz lahko pišem samo eno. Prav!

     • bednick

      Za v štalo je dovolj.

     • baldeagle

      Še enden od komentarjev, iz katerega se da razbrati, če ga natančno prebereš, da se ne motim v svojih trditvah.

     • bednick

      Še nekaj komentarjev in na koncu ne boš vedel kdo si.
      Smo mojstri posla.

     • Duhec

      Ja…. pa bi naj bli udbovci.

     • baldeagle

      Obstajamo tudi veliko boljši in uspešnejši od vas.

     • bednick

      Tudi to je možno, ampak dvomim.

     • baldeagle

      Dvom je že ena izmed specialnosti, ki je včasih zelo koristna.

     • bednick

      Dvomim, torej sem- je rekel pokojni Lenin.
      Žal že ranjki, bi rekel.

     • baldeagle

      Kar dvomi še naprej. Jaz pa sem prepričan.

     • Duhec

      A mava skupno?

     • bednick

      :))))

     • Duhec

      Vedno so mi bli všeč ponosni, sposobni, s hrbtenico…. posebneži.

     • Duhec

      Ko bi naj bil sam, pa v resnici nikol nisi….

     • bednick

      Oni mislijo da sva eno.

     • Duhec

      Mislit je nič vedet…. in tko je najbolš za vse.

     • bednick

      Upam, da te pustijo sedaj na miru.

     • Duhec

      Jst morm nardit…. naučena sm, to se pričakuje. Poštena igra…. resnica se zahteva, laži so prepovedane, vmešavanje otrok…. je pa največji greh.

     • bednick

      to nisi ti.
      a si tarantela?

     • Duhec

      Ne, ne grem se teh štosov…. vedno sm sam Duhec.

     • bednick

      LP, vesel božič in srečnga in zdravga.

     • Duhec

      Enako…. zdravje je na prvem mestu, vse ostalo pride samo od sebe.

     • bednick
     • Jovo Jamnica
     • baldeagle

      Na miru jo bomo pustili takrat, ko njeni komentarji ne bodo več provokativni v samo enem stavku. Večinoma njeni komentarji ne vsebujejo več, kot enega stavka, mogoče včasih dveh. To je značilnost internet trollov.
      Ko bo v svojih posti natančno argumentirala svoje trditve, jo bomo pustili na miru, tudi v primeru, če bo izražala nasprotna stališča od drugih.
      Dokler pa bo provocirala z samo enim stavkom v njenih postih, miru ne bo imela.

   • Duhec

    Resnica se vedno ceni, spoštuje, celo zahteva…. za laži pa velja ravno nasprotno.

 • Johan

  Pa saj ni edini, za več kot 120 000 upokojenih oficirjev in politikov se plačuje v bivšo jugo !
  V jugi za pokojnikom, ki je živel v Sloveniji, dobi plačo žena, če pa te ni pa najstarejši otrok !!

 • Slovenka

  Upokojeni umetnik, ki naj bi pomembno prispeval k razvoju slovenske kulture. Rado Šerbedžija. Od kdaj pa on prispeva k razvoju slovenske kulture? In kako? Tako da molči po slovensko. Človek se očitno vsak dan nauči nekaj novega.

 • baldeagle

  Koliko sem uspel izvedeti, je Rade Šerbedžija podpiral srbske agresorje med njihovo agresijo na ex yu republike. Torej je podpiral največje klavce na Balkanu (Srbe) in se obrnil tudi proti lastni deželi v kateri je rojen CRO. Če koga v življenju preziram so to izdajalci lastnega naroda in tisti, ki podpirajo najhujše klavce in agresorje na tuje države. Vse to se skriva v osebku, ki sliši na ime Rade Šerbedžija. In takemu zločincu Slovenija plačuje neke vrste pokojnino? To je sramota vseh sramot in kaže na moralno in etično izprijenost tistih, ki so mu v Sloveniji to omogočili.
  In take osebke nekateri idioti celo podpirajo. Prišel bo dan obračuna in takrat se nekaterim ne bo dobo pisalo.

 • Duhec

  Ko bo vladala desnica, bo vse drgač…. sam nikol več ne bo.

  • baldeagle

   Zdaj mi pa lepo v več stavkih razloži, če imaš jasnovidne sposobnosti, ali od kod tako vehementne trditve, kaj se bo zgodilo v prihodnosti.
   Lahko mi daš tudi naslov tistega, ki te je naučil jasnovidnosti, ker bi to tudi mene zanimalo.

  • komar marko

   No sem nasprotnega mnenja. Samo ko bo desnica vladala bodo rdečkoti NORELI. Hudo bo, ker hočejo da CURLJA za vsako ceno. Nič jih ne zanima, gledajo samo na sebe. TU je problem. Če pa hočeš narodu mir, potem pustiš vladati rdečkote, ki skrbijo za sebe za narod pa se jim hebe. Tako to gre!

   • baldeagle

    Če sem te prav razumel, trdiš, da bi se moral slovenski narod sprijazniti in mirno gledati kriminal, ki ga izvajajo rdeči banditi nad njim in državo Slovenijo. V imenu “miru” za narod.
    Tako sem razumel vsebino tvojega posta.

    • komar marko

     In to mirno gledaš in sprejemaš in sprejema odločitve ki jih sprejemajoin in so v nasprotju z zakonodajo in gledaš proizvodnjo 52% družboslovcev, ki niso zapoisljivi nikjer v svetu imajo pa KONSTANTEN GLAS in gledaš privatno milico s Palčkom Smukom na čelu ki protestira v korist izveglic. A si ti tudi pravokator?

     • baldeagle

      Glej @komar, nihče, ki mu je mar za Slovenijo tega mirno ne gleda. Vendar bi bilo zelo neumno na ad hoc sporožiti nek upor, ki bi zagotovo doživel klavrn konec. To je treba storiti na premišljen način in sistematično. Potrebno se je zelo dobro organizirati in čakati na pravi trenutek.
      Le na tak način je mogoče doseči rzultate, ki bodo vodili do radikalnih sprememb.
      Kdo si je mislil, da bo yuga doživela tako bliskovit propad. Leta pred njenim propadom se verjetno nikomur niti sanjalo ni, kaj bo takrat kmalu sledilo. In zgodilo se je, relativno hitro in uspešno. Yuga je propadla, Slovenija je postala samostojna in suverena država.

     • komar marko

      Si si v nasprotju in trdiš da je potrebno ČAKATI. Torej gledamo kako vse hudiman jemlje in vse propada.

     • baldeagle

      Če imaš boljšo rešitev, sem vedno pripravljen prisluhniti.

     • komar marko

      Bolše rešitve imam. NImam pa kritične mase, kakor sem že zapisal.

     • baldeagle

      Poskusi nekako prodreti s svojimi rešitvami. Če so dobre in zagotavljajo uspeh, verjamem, da se nas bo hitro zbralo, ki jih bomo podprli.

     • Duhec

      Veš kako boš dobil kritično maso??? Ko boš ljudem povedal, dokazal resnico o vseh, ki sedijo v parlamentu.

     • baldeagle

      In kakšna je ta tvoja resnica o vseh, ki sedijo v parlamentu? Vsegliharska?

     • baldeagle

      UH, očitno me je @Duhica dala na block in ne vidi mojih postov, ker na njih ne odgovarja več.

   • Duhec

    komar, bodi realen. Desnica je neenotna, nesposobna…. tud oni so del tega. Sicer v neprimerljivo manjši meri, ampak so. SDS, Janša so rešitev sam za določen čas, da se oslabi levica…. če bi jo znali. Pa sej to ni neka znanost. Slo prehodiš, ni to neka površina, da se neb vse vedlo, da se neb ukrepalo, če bi bil interes. Men ni žal desnih oprancev, če jih odrejo…. žal mi je nedolžnih, ki upajo, sanjajo, pa ni nikjer nobenga, da jim pomaga. Veš tud to je greh, da nekomu vzbujaš upanje, da ga izkoristiš, pa veš, da ne boš nič naredil za njegovo dobro. Jst se tega ne grem….

    • komar marko

     Res so del tega, samo po moji oceni kakih 20%. Kot drugo, pa kkako jih boš oslabel, če imajo vse niti v rokah od otroškega vrtca pa do kratenja človekovih pravic do pregona. Edina šansa bi bila VSE ZAMENJATI. takrat pa bo revolucija. Torej kaj narediti?

     • Duhec

      Mislim, da nimajo niti 20%. Kako jih oslabit??? Z resnico…. tega nočejo. Glede revolucije pa…. kdo, kje je alternativa??? Če ni boljših, pusti. Tud Ahma se pusti.

     • komar marko

      so in smo boljši, v vsem. To dokazujejo desni izobraženci, ki so ustanovili firme in jih razviajjo naprej. Pokaži mi eno od rdečuhov, ki je iz svojega dela ustanovljena! Manjka kritična masa, ker desna stran mora DELATI in ne ilozofirati!

     • Duhec

      Te desne izobražence prešteješ v eni minute in jih politika ne zanima. Majo prav…. za kaj, za koga bi se izpostavljali?! Veš…. 25 let sedijo skup v parlamentu in ne delujejo skregani. Moj oče ni hotu v politiko, pa ga je vabil Janša. Je rekel, da je preveč pameten, preveč sposoben, da bi si dovolil, da mora nekomu kimat, ko bi vedel, da nima prav.

     • komar marko

      Ne boš verjela, NARAVOSLOVJE zaseda 80% desnih! Nimajo pa medijev!

     • Duhec

      Vse manj desnih poznam…. postajajo levi, zarad koristi. To je, ko ti gre sam za evrčke…. pozab na ponos, principe.

     • komar marko

      Tudi to drži in me še kako JEZI. Ne vem kako se lahko predaš za pest JUDEŽEV!

     • Duhec

      To je glavni razlog, da mene izjeme razumejo….

     • baldeagle

      Potem pa piši na razumljiv način, da bomo še ostali vedeli pri čem smo, ko prebiramo tvoje, do tega trenutka poste z zelo zmedeno in provokativno vsebino.

     • baldeagle

      Čeprav sem s tvoje strani blokiran, bom vseeno repliciral na tvoj post. Trdiš, da si naredila največ. Kaj si naredila takega, kar drugi nismo? Kako veš, da si naredila več kakor drugi? Nikogar izmed nas ne poznaš osebno, kakor tudi mi tebe ne.
      Sprašuješ se, kdo ima višji IQ od tebe. Po vsebini tvojih postov sodeč, skoraj vsak, ki komentira na tem portalu.
      Ravno tako se na tem portalu skrivaš za svojim nicname, kot skoraj vsi ostali. V čem misliš, da si torej drugačna od drugih? Vsak izmed nas ima svojo pravo identiteto in svojo življenjsko zgodbo. Vsakdo od nas, ki komentiramo na tem portalu pozna izključno in samo svojo lastno zgodbo. Tako tudi ti ne poznaš moje zgodbe, kakor tudi jaz ne tvoje.
      Torej se lahko med sabo sodimo izključno in samo na osnovi vsebine naših komentarjev. Nekdo izmed nas skozi komentarje govori resnico, nekdo drug pa je lahko notorični lažnivec.
      In zopet se da relativno na lahek način ločit resnicoljubnega komentatorja od lažnivca. Tiste, ki smo v svojih komentarjih načelni in ne spreminjamo lastnega mnenja, ni težko prepoznati, kot resnicoljubne ljudi. Tisti, ki pa kar naprej spreminjate svoje prepričanje in je to zelo lahko zaznati glede na vsebino komentarjev in pišete zmedene poste, se vas z lahkoto prepozna, kot lažnivce ali internet trolle.

     • Duhec

      Nikoli nobenga ne blokiram, tud tebe nisem. Ne vidim smisla v debatiranju z nekom, ki ga ne spoštujem.

     • baldeagle

      Torej ne spoštuješ tistih, ki ti v obraz pove, kaj si o tebi misli. Zahtevaš pa od drugih, da tebe spoštujemo, ker trdiš da nisi hinavska in poveš tisto, kar misliš? Kako gredo potem take stvori skupaj?

     • Duhec

      Zakaj bi te v karkol prepričevala??? Zakaj bi mi naj blo mar za tvoje mnenje???

     • baldeagle

      Tega ne zahtevam od nikogar. Če komu moje mnenje ali način komentiranja ni všeč, me lahko kadarkoli preskoči ali blokira, saj ima to možnost.

     • Duhec

      Nisem tak tip človeka…

     • baldeagle

      Spoštovanje pa si mora vsak pridobit s svojimi dejanji. Tudi od lastnih otrok, nikoli nisem izsiljeval, da me spoštujejo. Njihovo spoštovanje do mene sem si pridobil s svojimi dejanji, nikoli z izsiljevanjem. Zato mi tudi nikoli na kraj pameti ni prišlo, da bi si domišljal, da me kot komentatorja mora nekdo spoštovati. Nekateri verjetno me, drugi me sovražijo.

     • baldeagle

      Ne pozabi, da tudi levi postajajo desni.

     • baldeagle

      Se v celoti strinjam.

  • učko

   Na žalost moramo na volitvah izbirati tisto “manjše zlo”. In to je vsekakor opozicija temu zločinskemu režimu, ki nam vlada in njihovim političnim strankam in njihovim vladam, kakršna je ta sedaj. Ta opcija pa vsekakor je SDS, ne glede na Janševe ovce, ki so vsaj načelno O.K. in ne kolaborirajo iz koristoljubja kot levakarji !!!!!!!!!!!!

   • Duhec

    Se strinjam…. sam večina je in bo za levico.

 • Beli Sneg

  Republiško priznavalnino (gre za neke vrste pokojnino), ki jo
  ministrstvo za kulturo dodeljuje upokojenim ustvarjalcem na področju
  kulture, ki so pomembno prispevali k slovenski kulturi, dobiva tudi Rade Šerbedžija, hrvaški igralec in glasbenik srbskih korenin, poroča spletni portal pozareport.si. Zanjo naj bi poskrbela stranka LDS. Tako “priznavalino” dobiva še 166 posameznikov.

  • učko

   Zločinski vladajoči režim na razne načine “denarno privilegira” svojo kasto njihove privržence. Teh 166 posameznikov je samo peščica teh privilegirancev. Drugi se pasejo na drugih koritih.

  • macon

   Izrednikov je več tisoč. Na pokojninski blagajni so navaden strošek in minus, tam nimajo kaj iskati, nemudoma bi jih morali izplačevati iz druge blagajne, recimo kulturne.

   • domovina mili dom

    Iz nobene blagajne. Samo 40 let delovne dobe v Sloveniji. To je edina zasluga. Politične kulturne mitingaše-podrepnike izvreči iz vseh blagajn.

 • Duhec

  Udbovci so vse naštudirali…. šolski primer izdaje zarad koristi. Predolgo se jih je pustlo, da so pletli mrežo….

  • baldeagle

   Zakaj jih nisi odstranila, ko pa se delaš takega “heroja”?

   • Duhec

    Ni več spoštovanja, zato tud debatirat več ne moreva.

    • baldeagle

     Sem ti spodaj odgovoril na tvojo trditev.

 • macon

  To, da ne zna slovensko ali je Srb, nima zveze s tem, da dobiva pokojnino. Raziskovalni novinarji bi poklicali na ZPIZ in izvedeli, kako in kdaj je Šerbedžija dobil pokojnino. Če je zaslužna ali izredna, bi se poučili po kakem postopku, kdo to odobri in kaka so merila. To bi lahko povezali še s takrat vladajočimi.

  Tako pa je zapis brezvezno nabijanje, ki je “piscu” verjetno vzelo deset minut časa.

  • Jovo Jamnica

   Saj se bere v komentih. Skoraj 500, pa 10 bebavih o Šerbedžiji, kateri bi mogel zato, ker so mu naši oblastni uradniki tiščali denar v žep, po naslovu sodeč, danes na ves glas lagat okrog, da je 100% Slovenc…

   • Duhec

    On je sam vzel ponujeno…. nič več in nič manj.

    • Jovo Jamnica

     Jasno, kakor beli dan.

     • Duhec

      Je pa to norčevanje oblasti…. res sramota.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Šerbedžija pa si misli… Pa ljudi, ovi nisu normalni…

     • Duhec

      Ja in ma prav…. še huj bo, še več si bojo dovolili.

     • KAPIBARA

      Nič se čudit.. dali so mu jo njgeovi na položajih, pa če tudi mogoče ni zaprosil za njo.. ??

     • učko

      Drugič pa še enkrat voli LDS ali podobne režimsko rdečkarske stranke !!!!!!!!!!!!!

     • Duhec

      Nikol jih nisem in nikol jih ne bom….

 • Duhec

  Levica je lopovska, izdajalska… kako so lohk pokradli 70 milijard nekaznovano?! Kolk od tega je mela desnica, če so 25 let skup v parlamentu, če se isti menjavajo na direktorskih stolčkih?! Zakaj nimajo vsega črno na belem, zakaj so potrebne komisije, kolk je blo prijav itd…. to se ni zgodlo čez noč, to ni blo vpletenih 10 ljudi, zaprt krog. Info majo… zakaj ni konkretnih številk, podatkov, imen??? Zakaj se Janši ne pomaga, mel je notranjega ministra, mel je dir Sove itd??? Trdim, da je med najbolj poštenimi… zakaj se dovoli sojenje Krkoviču zarad enga pajaca, ki so ga sestrelili?! Še babo bi moral n*, itd… Ni vse tko črno belo kokr bi hotli, da je…. in bi blo prav, da je. Sam v skorumpiranem okolju ni nikol. Zakaj centralizacija???

  • airways

   Zaradi ne lustriranega sodstva. Na položajih še vedno tisti, ki so bili pred osamosvojitvijo. Janša je sedel zaradi sodbe brez dokazov. Med tem pa, ko Janković, ki so mu že marsikaj dokazali ne sedi v zaporu oziroma se sojenje niti ni začelo.

 • Duhec

  Če bi desni politiki o levih povedli vse kar vejo, bi levim podpora padla za 50%…. pa nočejo, sam opozarjajo, nakladajo. So veseli, da so v parlamentu al kje že…. kdo je pol vse del tega??? Kako je lohk vse to levici uspelo??? Zakaj Janša ni konkreten??? Zakaj vsaj ne pove zakaj ni??? Tko so sam tri možnosti….

 • FORT WORTH

  Privoscite prosjaku to Slovensko pokojnino.
  V Hr je ne bi videl in imel nikoli. Se manj pa v srbiji. Toliko denarja se v zivljenju ni videl…(:-))))

 • Fireblade

  yugoSlovenija je kolonija Srpskih partijcev!! Poglejte Luuuuko Koparsko .. Niti Pristanišče se ne imenuje .. luka?”?!?! Posrbili so vse pod Alpami, 60% javnega sektorja je srpskega pfejjj v vseh monopolnih firmah sesajo naš denar, Solatarić ljubljanski, Popović, Mišićć Mišić in taki izrodki plenijo naše davke!!!

  Dragi moji, SLovenci in tisti prišleki, ki imajo radi Slovenijo (so tudi hvaležni in spoštljivi prišleki), nujno je treba končati s prijaznostjo in umirjenim obnašanjem, jasno je treba narediti linijo med sloenstvom in ostalo udbo-srpsko nesnago, da se to državo spravi v okvir zahodno evropskih kultur, kjer smo vedno bili !!! Demokratično, svobodno ekonomsko alpsko državo rabimo!!! Imamo vse pogoje za krasno življenje, samo udbovce in komunistične pijavke je treba odrezat od ropanja davkov!!

 • tohuvabohu

  REPUBLIŠKA PRIZNAVALNINA? Prekleto, ali ni juga že zdavnaj razpadla? Zdaj imamo državne organe, državne zavode, državno volilno komisijo, državne štipendije itd. Ministrstvo za kulturo je treba nemudoma razformirati in razgnati.

 • neny

  Ne daj se Ines
  Ne daj se godinama, moja Ines
  drukcijim pokretima i navikama
  jer jos ti je soba topla
  prijatan raspored i rijetki predmeti
  imala si vise ukusa od mene
  tvoja soba divota
  gazdarica ti je u bolnici
  uvijek si se razlikovala
  po boji papira svojih pisama,
  po poklonima
  pratila me sljedeceg jutra
  oko devet do stanice
  i rusi se zeleni autobus
  tjeran jesenjim vjetrom
  kao list niz jednu beogradsku padinu
  u vecernjem sam odijelu
  i opkoljen pogledima

  Ne daj se mladosti moja,
  ne daj se Ines

  Dugo je pripremano nase poznanstvo
  i onda slucajno uz vrucu rakiju
  i sa svega nekoliko recenica,
  lose prikrivena zelja
  tvoj je nacin gospodje
  i obrazi seljanke
  prostakuso i plemkinjo moja
  pa tvoje grudi, krevet
  i moja soba objesena
  u zraku kao narandza
  kao narandzasta svjetiljka
  nad zelenom i modrom vodom Zagreba
  proleterskih brigada 39 kod Prkovic
  pokisla ulica od prozora
  dalje i sum predvecernjih tramvaja
  lijepi trenuci nostalgije, ljubavi i siromastva
  upotreba zajednicke kupaonice
  i molim vas, ako netko trazi

  Ne daj se Ines

  Evo me ustajem
  tek da okrenem plocu
  da li je to nepristojno
  u ovakvom casu
  Mozart Requiem Agnus Dei
  meni je ipak najdrazi pocetak
  raspolazem s jos milion njeznih
  i bezobraznih podataka nase mladosti
  koja nas pred vlastitim ocima vara,
  i krade, i napusta

  Ne daj se Ines

  Poderi pozivnicu, otkazi veceru, prevari muza
  odlazeci da se pocesljas
  u nekom boljem hotelu
  dodirni me ispod stola koljenom
  generacijo moja, ljubavnice

  Znam da ce jos biti mladosti,
  ali ne vise ovakve
  u prosjeku 1938
  ja necu imati s kim
  ostati mlad ako svi ostarite
  i ta ce mi mladost
  tesko pasti
  a bit ce ipak
  da ste vi u pravu
  jer sam sam na ovoj obali
  koju ste napustili i predali bezvoljno
  a ponovo pocinje kisa,
  kao sto vec kisi
  u listopadu na otocima
  more od olova
  i nebo od borova
  udaljeni glasovi koji se mijesaju
  glas majke, prijatelja, kceri,
  ljubavnice, broda, brata
  na brzinu pokupljeno rublje pred kisu
  i nestalo je svjetla
  s tom bjelinom
  jos malo setnje uz more
  i gotovo

  Ne daj se Ines

  • KAPIBARA

   Ines naj mu plačuje dodatek..

 • orsa

  Sramota pa taka !

  • neny

   piše lepe pesmi… globoke in z dušo. Mogoče za one čase naredil več, kot vsa politika skupaj. Ne vem.

   • KAPIBARA

    Naj mu pesmi(honorarji) plčačujejo NE pa SLO davkoplačevalci

 • neny

  tukaj bi se našel kak moški, ki ne ustreza slovenskemu stereotipu. -:)… na 24 ur se mora ena šampionka borit proti njim, čeprav poje enako: ne daj se.

 • FRANC3

  Slovenska politika je izgubila kompas in vso moralo. Nagrajuje nasprotnike Slovenije in slovenstva, delavcu po 40. letih dela pa bi najraje vzela še tistih ubogih 420 € pokojnine.

 • Iza Demos

  Piiiiiiiiiiiiismo pa kaj in koga vse mi financiramo iz našega slovenskega proračuna. Bog nam daj pamet. Če mi nismo zblojeni…………………….

 • plamen100

  pa to ne mores verjeti??????? Foter, ki je crkoval v tem levofasisticnem sistemi in posteno delal polnih 40 let dobiva 520 eur, torej podnpragom revscine, tu pa nekdo, ki je za Slovenijo naredil manj kot Hitler dobiva 770 eur??? Pa saj ko to beres ni cudno da clovek znori, ce bi sel v pokoj v Nemciji bi imel danes najmanj 1700 eur pokojnine v Sloveniji pa neki neznan Srb kao neki umetnik dobi vec podarjene pokojnine kot pa tisti ki je delal v tej kvazi drzavi in v bistvu tudi od svoje place odvajal (prisiljeno seveda) za taksne zoharje tipa Serbedzija, SRAMOTA NAD SRAMOTAMI!

 • Pevec

  Če bi trdil, da je Hrvat, bi beračil na Tromostovju!!

 • Steiermark

  Ali nas naj to čudi? Zakaj le, saj vendar imamo jugosrbskih sovražnikov Slovencev, celo rajdo, lapajo in lapajo proti Slovencem in so proti samostojni in svobodni Sloveniji, pa jim naši oblastniki, jugotitoisti, priznavajo visoke pokojnine, zato, ker so se v vojni za Slovenijo, odločno postavili po robu nam, Slovencem, streljali na nas in nas ropali…..imamo razno razne sfukatorje, ki nam grenijo življenje in nas žalijo, Slovence, v Sloveniji, teptajo oz. nam “dodeljujejo” pravice, kot sužnjem srbskega hlapčevskega gnoja, istočasno imamo “kulturnico”, ki se nam posmehuje ter lapa o “slovenčkih”, medtem, ko prejema 2.000 E penzije, za njeno nekulturo in sovražno razpoloženje do otrok, Slovencev, imamo bivšega predsednika , kateremu so dodali “posebni dodatek”, za zasluge, ker njegova najbolj intimna misel nikoli ni bila samostojna in od komunizma ter srbov, Slovenija! Imamo , vsak dan, na novo rojene partizanske pankrte, ki prejemajo dodatek za partizanščino, potomce krvoločnih titovih partizanov, katerih edine “akcije” so bile klanje poštenih in zavednih Slovencev, več tisoč otrok, tudi nerojenih, po 45 letu, pod vodstvom pedofila in enega največjih zločincev vseh časov, pred katerim se še Hitler lahko skrije, po krvoločnosti…… Fuj, nekulturne in za Slovenskega Človeka, uničujoče spake, ki nam še vedno komandirajo in nas uničujejo!

 • KAPIBARA

  Pa njega NE marajo NE Hrvati NE Srbi NE Slovensci..nam so ga pa vsilili, tako kot mnogo drugih.. :-(

 • Franci

  sramota od naše vlade

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!