SLS ima novega prijatelja – to ni nihče drug kot stranka Vladimirja Putina

Daniel Valentine (tretji z desne) in Tibor Vörös (drugi z desne) Foto: Facebook

V klasične slovenske desne stranke je začel očitno prodirati levičarski rak. O “obratu v levo” Nove Slovenije smo že pisali. Sedaj pa kaže, da se bo v levo ali pa vsaj proti Rusiji obrnila tudi Slovenska ljudska stranka. Bolj natančno njen podmladek. Predsednik Nove generacije SLS Daniel Valentine in član izvršilnega odbora Tibor Vöröš sta se namreč udeležila kongresa Mlade garde Rusije, ki je podmladek Putinove stranke. Glede na to, da je stranka SLS v Evropskem parlamentu glasovala za sankcije proti Rusiji, je ravnanje njihovega podmladka precej nenavadno in v nasprotju s smernicami Evropske ljudske stranke.

Na spletni strani Nove generacije SLS so se prav lepo pohvalili s tem obiskom in zapisali, da sta Valentine in Vöröš prav prijetno pokramljala z Andreyem Klimovom in Sergeiem Zheleznyakom, namestnikom predsednika ruske dume. Govorili so o odnosu EU do Rusije, volitvah v ZDA in o vlogi Slovenije, ki bi lahko predstavljala most med EU in Rusijo.

Kaj je obsedlo SLS, da se povezujejo z Rusijo?
Izjave v tem stilu si je nazadnje privoščil naš vrli zunanji minister Karl Erjavec, ko je dejal, da bo Slovenija kot nekakšen most med EU in Rusijo. S tem je povzročil le to, da je bil Putin vesel, naši zavezniki pa so začeli na nas gledati postrani. Tudi Valentine in Vöröš sta podala nekaj izjav, ki bi lahko pomenile velik preobrat politike SLS. Najbolj šokanten je bil Vöröš, ki je dejal, da je embargo Rusije najbolj škodljiv ukrep EU za slovensko gospodarstvo.

Na tem mestu je treba poudariti, da je SLS stranka, ki je del Evropske ljudske stranke, in da je le ta podprla ekonomske sankcije proti Rusiji. Predvsem zaradi konflikta v Ukrajini in nespoštovanja mednarodnih pogodb s strani Ruske federacije. Omeniti velja tudi, da Putin vlada kot diktator. Rusija je znana po preganjanju svobodnih medijev in kršenju človekovih pravic. Čemu bi podmladek SLS takšni stranki, ki jo vodi tak človek, dajal podporo?

Vidimo lahko, da se pri mladih v SLS dogaja podoben obrat kot pri NSi. Morda pa je kaj na tem, da bosta stranki nastopili skupaj na naslednjih volitvah (vprašanja smo poslali tako SLS kot NSi). Glede na vpliv, ki ga ima v Novi Sloveniji Janez Škrabec, ki največ posluje z Rusijo, ni daleč možnost, da se je tudi mladina SLS začela obračati proti Rusiji in stran od Evrope.

A. R.

 • razerznak

  nova kako to da desničarski svoobodnjak hofer hoče da se sancije prekinejo? penova tud da se prekinejo, ker sanckcije nikomur ne pomagajo, ne rusiji in ne evropi

  • domovina mili dom

   Baje ruski medved na veliko financira določene stranke in njihove liderje.

 • janez.pokoncni

  “V klasične slovenske desne stranke je začel očitno prodirati levičarski rak.”

  Opa, opa. SLS je močno sporna že zelo, zelo, zelo dolgo. Minimalno 20 let, če ne še več.

 • domovina mili dom

  Nekje sem že zapisal, počasi se bo izkristaliziralo kdo je kdo. Ko padejo firnki bosta ostala samo dva pola. Kučanovi levi sateliti in desno sredinska SDS.

 • althar

  SLS je leva prevara že zelo dolgo, morda celo od svojega nastanka. To, kar se zdaj grejo s Putinjugendom, je sicer bolj marketinški spin, če pa že, bi ta obrat prej lahko nosil naziv “desni” kot “levi”.

 • Franc Novak 1979

  Zahvaliti se je treba Putinu, da se NWO ne uvaja več tako hitro, kot so pričeli v letu 2015 http://www.novi-svjetski-poredak.com/2016/05/07/putin-iluminati-planiraju-iskoristiti-islam-da-bi-zapoceli-3-svjetski-rat/ Seveda je Nazierklca tudi eden od glavnih vzvodov iluminatov.

 • tarantela

  Hura! Dobra novica, končno!
  Zdej morm sam še tipkovnico za ruščino nabavit, tole bom kar fonetično napisala v slovenščini, mal sm že pozabila, boste oprostil, prosim!
  Vasilisa prekrasnaja
  Žil, bil na svjete dabrij i trudaljubivij krestjanin. V njevo bilo tri sina. Adnaždi starik pazval … itd.
  Filmček, oz. prikupno pravljico, zelo humorno, dobite na Youtube pod naslovom “Vasilisa prekrasnaja”:
  Prijetno zabavo želim!
  Sem se potrudila, tu imate link:
  https://www.youtube.com/watch?v=qdVzal_961w

 • dr Janez Sveti

  Nas i Rusa 200 milijona. Ns bez Rusa za dva kamiona! Črnogorski pregovor
  Dr Janez Svjetli pametnji

 • južnificirana_si

  jaz pa prijateljstvo podpiram, še posebno če ima prijatelj 3000 nuklearnih bomb

  • tarantela

   Viš, pa je naša vojska preskrbljena!

  • pajot

   Tudi sovražnik jih ima. In če bo padalo,bo padalo tudi po prijateljstvu.

 • avtohtoni neandartalec

  SLS ima veliko frakcij, to ke za njih samo politika.
  Znani so po tem, da so še vsakogar izdali, tudi Putina bodo oziroma so ga že. Delajo se, da nam širijo trge, ampak prej bi rekel, da nam delajo škodo.
  Embargo gor ali dol, kdaj smo se pa še mi držali zakonov, mednarodne proste trge itak upravljajo bolj ena taka moralna pravila. Za zaupanje gre. In ravno SLS je Putin odkril pri nas…
  Pri Ruski diplomaciji je velik problem, da nas ne morejo rešiti niti volitve, če pa Putin vedno zmaga. Zgleda imajo samodržci radi svojega vplivmega vzornika.
  Slovensko gospodarstvo je praktično ponemčurjeno, samo zgubo delamo z izvozom, kar je fejomen v globalni ekonomiji, izvozniki kažejo dobre poslovme reztate, Nemci so zanesljiv plačnik, ampak na koncu vedno rabijo več denarja kot ga zaslužijo. Poslovanje z Rusijo bi nam v veliki meri pomagalo, tako v diplomaciji kot tudi v ekonomiji, ampak ne gre računati na državne firme, ker bi jih Nemci šuhtali. To je priložnost, da se odprejo nova podjetja, kar se nam zdi nepredstavljivo, ampak preprosta računica pokaže, da se nam splača graditi podjetja iz nič, ki bi prodajala samo v Rusijo in na balkan. Včasih se človek vpraša zakaj sploh imamo politiko, kaj pa mislijo, da bo, velika Nemčija nazaj ali kaj takega. Pa ne bo, nas ne marajo, rabimo politike, ki ne bodo samo čakali na zastonj denar iz raznih lobističnih skladov, te cigane pa nagnat.
  Erjavec se je Ruski diplomaciji predstavil tako, da je obsodil Putina, mu je ja skoraj vojno napovedal, ko so ga kolegi vprašali, če je kaj takega vzel ali ima mogoče sončarico, je pa prišel k pameti in mu zdaj leze v rit.
  Desus so zame fašisti, ne morem pomagat, tako se obnašajo, to so ja sami nacional socialisti, kakšni komunisti neki, oni se borijo za veliko Nemčijo, oni so izdali komuniste, ne Janša in ostali bureki. Spomnimo se kako se je Kučan bal Miloševiča, če je bila vojna, je bil verjetno glavni cilj zavarovati Murglje pred morebitnim maščevanjem Udbe. To niso normalni upokojenci, oni vidijo našo zgodovino čisto po svoje, bojijo se Putina ker je doma razgnal svoje oligarje in zaprl njihove tajkune, kaj bi bilo hujšega, če bi nekdo isto naredil še pri nas, ja razpade Slovenija.

 • xtc

  Presenečenje?
  Vaška udba se je le priklonila komuniostičnemu gospodarju iz Moskve:
  vSE VEČJA KRIZA V DRŽAVI PA NAPLAVLJA NA SVETLO VSE VEČ LEVAŠKOKOMUNISTIČNIHRUSOFILSKIH PODTAKNJENCEV NA DESNICI_NE DA GRE ZA PRESENEČENJA;LA SVOJE PRAVE OBRAZE KAŽEJO;MISLEČ ;DA JE rUSIJA REŠITEV;TO MISLIJO LE BEBCI:

 • xtc

  To čemur smo priča sedaj je le čiščenje političnega prostora in dokaz kaj stranke NSi in SLS dejansko so leve izpostave:Sicer ne more biti drugače;če jih vodijo družbeno politični delavci;karieristi;brezhrbteničarji in bedaski ;ki jim prišepetujejo udbo svetovalci_te stranke čaka dokončen izpad iz parlamenta:
  Ker levica postaja vse bolj nepriljubljena v delu državljanov ;ki pač financira državo oz: skrbi da še malce miga;sicer pa vse bolj razpadano;da je zmaga na volitvah vse bolj velik problem;dini ki bi lahko levico popeljal k zmagi in jo vsaj zasilo poenotil v vse večjih prerivanjih je Kučan_a mora tvegati odmrznitev knjičice seveda pa je tudi ta projekt hudo pod vprašajem;če bise ravno v sredi kampanije znašlo zanj vabilo kam na sodnijo v tujino:Ostali obrazi pa so bolj ali manj brez karizme in nesposobni;da trik z novimi obrazi postaja vse bolj vprašljiv za uničenje te taktike je poskrbel Cerar in AB ter Zoki;ki bi ga lahko aktivirali a je kot se je že pokazalo domet predvsem ljubljana:Zato je očitno levica ugotovila in pognala hlapce kvazi desnice v pogon;češ saj vidite tudi desnica je za Rusijo:Kdo dejansko v Sloveniji je za Rusijo in Ruse pa smo videli ob kruljenju ob Kapelici in zaklinjanju prvemu politkomisarju partije iz Moskve:Vse bolj se izrisuje to kar Slovenija dejansko je komunističnorusofilska enklava znotraj EU:
  kER PA SE VSE BOLJ VONJA ;DA BO TREBA KOMUNISTIČNO ROPOTIJO IN DEJANJA POSPRAVITI IN DA JE VSE BOLJ OČITNO DA MAHANJE Z KOMUNIZMOM IN NJEGOVO KRAMO IN ZLOČINCI VSE TEŽJE PRENAŠAJO V EU;ZDA pa so itak že izvedle prve ukrepe in poskrbele ;da je za nas zaradi komunistov izhod na morje slej kot preje zaprt:
  Ker se stanje v državi rapidno slabša;komunisti pa vse bolj na vročem se je začela propaganda ;kako so Slovenci navdušeni nad Rusijo tudi desnica računajoč ;da jih bo Putin zaščitil:
  Agre za grdo miselno napako;ko so ZDA privolile v naše priznanje(navkljub negodovanju);je postalo jasno;da iz teh klešč ne bomo več splezali zaradi prometnega vozlišča:Vse te rusofilske predstave nam kot državi vse bolj škodujejo in nas potiskajo v kot:Zahodnjaki in ZDA pa čakajo na trenutek ;ko bodo Slovenijo ;ki bo dobesedno shirala razdelijo med Avstrijo in Italijo ter rešijo tranzitni zamašek;območje nestabilnosti in prepira;ter omejijo moč prepirljivcev pod Alpami preprosto tako ;da jih dajo pod dve državi;kjer niti v parlament ne morejo več zaradi številčnosti:
  In točno na to pot nas levaški rusofili spravljajo ampak zasluženi računi jih pa bodo dohiteli:

 • Olga

  Že videno pri NSI! Vse delajo v smer SZDL! Tako delajo tudi v Rusiji pod Putinom!!!! Zadaj so pa še Srbi z željo po Veliki Srbiji in jugonostalgiki z zločinskimi jugooficirji in izdajalski Kučanom, ki mu Slovenija ni in nikoli ne bo “intimna opcija”!!? Vse je orkestrirano, zato, da bi se v Slovenijo vrnil ZLOČINSKI KOMUNISTIČNI TOTALITARNI sistem! Ali se je sploh kdaj poslovil?!!
  Edina opcija, da se otresemo komunizma je SDS! Lahko, da bo Kangler, ki ga sodišča namerno šikanirajo, uspel iztgati SLS iz krempljev komunistov! Videli bomo, kaj bo naredil gospod Primc!
  Treba je na volitve in glasovati za desno opcijo! Zavedati pa se je treba, da so glasovi za NSI in SLS glasovi za KOMUNISTE!!!
  Voliti bomo morali SDS, Kangkerjevo novo stranko in morebitno Primčevo stranko! Seveda se pripravimo, da bodo desno opcijo komunisti preko medijskih trobil in krivosodja poskusili onemogočiti! Če bomo volili pametno in ne bomo nasedali, bo vsej Sloveniji bolje, ne samo rdečim “elitam”!
  Dokažimo, da smo dobri učenci in smo se iz zgodovine veliko naučili!

 • Anonimni_Profesor

  Naj jih vržejo iz evropske ljudske stranke, da ne bo takih sprenevedanj!

 • khm_khm

  zavedati se moramo tudi mi v SDS, (1) da vsak, ki ni član naše stranke še takoj avtomatsko ne spada pod udbomafijo in (2) da vsak, ki je povezan z nami, bi po tej logiki lahko rekel, da sodeluje s komunisti, ker smo pač bili v državi socialistične federativne republike; kot bi to lahko menili za stranko Združene Rusije, kot sem raziskal so desno-sredinska stranka

 • hle

  Kot kaže so dojeli sporočilo zadnjih nekaj volitev v Evropi in ZDA da zmaga tisti ki ga podpira Putin prebrisano ni kaj

 • piko8

  rUSIJA je bila in bo problem za demokracijo, odtam so PRIŠLI KAVCI SLOVENSKEGA NARODA jOŠUHA bROZ, mATIJA mAĆEK, eDVART kARDEL in še bi lahko naštevav komunistične klavce, 45 leta SO POBILI ALI IZGNAALI VSE ITELEKTOALCE, KI SO SE UPALI RAZMIŠLJAT PROTII sTALINISTOM. DANES PA MLADI UNIVERZITETNO IZBRAŽENI KADER, KI NI NA LINIJI pARTIJE NEDOBI SLUŽBE IN JE PRISILJEN V MIGRACIJO V TUJINO IN TAKO SIROMAŠIJO SLOVENSKI NAROD !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!