SMC postopa z novimi predvolilnimi slogani: Kolar Celarčeva naj bi v svojem mandatu naredila veliko, za blokado reforme zdravstva so krivi vsi ostali

Foto: STA

Že ptički na veji čivkajo, da so razmere v slovenskem zdravstvu naravnost nevzdržne, a očitno tega ne dojame ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, kateri razen osnutka ni uspelo pripraviti nič bolj konkretnega, da bi Slovenke in Slovenci dobili zdravstveno oskrbo, ki si jo več kot zaslužijo. Glede na to, da si koalicija pred tem problemom zatiska oči in trdi, da se stvari izboljšujejo, so se v največji opozicijski stranski SDS odločili, da vložijo interpelacijo zoper apatično ministrico, kateri glavni cilj več kot očitno predstavlja končanje mandata. Nasprotno, vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer trdi, da je Kolar Celarčeva v mandatu naredila že veliko in izpostavila, da so za blokado sprejetja zdravstvene reforme krive zavarovalnice. Ta izjava je Slovensko zavarovalno združenje več kot razjezila, zato so se s sporočilom za javnost odzvali, da bi s pomočjo konkretnih argumentov dokazali, da gre še za eno izmed predvolilnih potez. 

V Slovenskem zavarovalnem združenju trdijo, da je sklicevanje na pritiske in lobije pri pripravi zdravstvene reforme naravnost podcenjujoče, glede na to, da ministrstvo že več mesecev izključuje ključne deležnike pri pripravi tako pomembne reforme. Poudarjajo tudi, da že več mesecev opozarjajo na to, da sploh niso bili vključeni v pripravo Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ-1) in dodajajo, da je do dobre rešitve mogoče priti le s pomočjo ustreznega dialoga med vsemi vpletenimi deležniki.
Ministrstvo za zdravje gluho za dialog 
Združenje trdi, da nujno potrebnega dialoga niso zaznali, saj ko so bili predstavniki zavarovalnic pred mesecem dni povabljeni na sestanek na ministrstvu, se ti sploh niso mogli seznaniti s predlogom zakona, ki ga na ministrstvu, podobno kot pripadajoče finančne izračune, obljubljajo že več tednov. Tam so jim namesto tega predstavili le nekatera izhodišča novega predloga zakona, prav tako pa predstavniki niso dobili možnosti, da bi podali konkretne pripombe vsebinske narave na  ZZVZZ-1.

Foto: STA

“Ker verjamemo, da je potrebno spodbuditi dialog, smo v preteklem obdobju v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, regijskimi gospodarskimi zbornicami in Združenjem delodajalcev Slovenije po Sloveniji organizirali javne posvete o napovedani zdravstveni zakonodaji, na katerih so sodelovali tako predstavniki gospodarstva, stroke kot javnosti,” so sporočili iz Slovenskega zavarovalnega združenja in dodali, da je bilo sporočilo dogodkov, katerih se niti enkrat ni udeležil kdo izmed predstavnikov ministrstva, več kot jasno, in sicer, da je nujno potrebna celovita reforma, ki bo prispevala k dolgoročno učinkovitem in dostopnem zdravstvu, ki bo nastala kot rezultat dialoga ter vključenosti vseh ključnih deležnikov.
Direktorica združenja Maja Krumberger poudarja, da zdravstvena reforma predstavlja projekt, ki na strani odločevalcev zahteva ogromno angažmaja in dodaja, da izjave, “ki razloge za zamude pri sprejemanju dolgo napovedovane zakonodaje iščejo v lobijih in pritiskih, žal po skoraj treh letih izgubljenih priložnosti zvenijo kot predvolilni slogani, kar pa zagotovo ni dober obet za nujne spremembe v našem zdravstvu”.
Katastrofalne razmere privedle k ponovni vložitvi interpelacije
Poslanka SDS Jelka Godec in predsednica preiskovalne komisije, ki preiskuje nakup in prodajo žilnih opornic, je kot dobra poznavalka katastrofalnih razmer v zdravstvu, ki jo prežema korupcija, prejšnji teden navedla pet temeljnih razlogov, zakaj so se v stranki odločili za ponovno interpelacijo (drugo po vrsti), in sicer: “Soodgovornost za neukrepanje na področju koruptivnih dejanj v zdravstvu, odgovornost za podaljšanje neurejenega stanja na Pediatrični kliniki UKC Ljubljana, odgovornost za neučinkovito reševanje problema čakalnih dob, soodgovornost za slabo poslovanje in vedno večjo zadolženost javnih zdravstvenih zavodov ter odgovornost zaradi predlogov zakonodaje na področju zdravstva, ki so v nasprotju s slovensko in evropsko zakonodajo, in s tem tudi slabljenje slovenskega zdravstva.”

Jelka Godec (Foto: STA).

SMC se še naprej spreneveda in zagovarja ministrico 
Namesto, da bi se v koaliciji prižgali rdeči alarmi, pa ti še naprej zagovarjajo ministrico in opravičujejo njeno nedelo. Kustec Lipicerjeva je po vloženi interpelaciji dejala, da interpelacija predstavlja pričakovano politično orodje opozicije in da ta ne bo rešila težav v zdravstvu. “Ta prav tako ne bo prinesla nikakršnih sistemskih sprememb, bo pa pokazala priložnost za javno diskusijo o tem, v kako nezdravem, rakavem sistemu se nahaja javno zdravstvo od 92. leta dalje in o korakih, ki jih ministrica dela predvsem za zdravje ljudi,” je še dejala. 

Takšen odziv predstavnikov vladajoče SMC je naravnost neverjetna, saj si ti pred javnostjo še vedno zakrivajo oči in prodajajo meglo glede dela ministrice, ki za izboljšavo slovenskega zdravja ni naredila nič, razen, da naroča raziskave in oblikuje izhodišča. Slovenke in Slovenci nujno potrebujemo konkretno reformo zdravstva in ne le izhodišča. Popolnoma nedopustno je, da največja vladna stranka interpelacijo opozicijske SDS označuje kot pričakovano politično orodje, namesto, da bi prisluhnili razlogom za to in naredili vse, da bi se razmere za slovenske davkoplačevalce izboljšale. Pod to ministrico se te zagotovo ne bodo.

N. Ž.

 • VERZIFIKATOR

  Miloš Volár

  KVADRATURA KOLESA

  Soseska vsak dan isto opozarja,
  da mojster zdavnaj se je že izrabil,
  iztrošil, da je sproti vse pozabil,
  nezdravo vse okoli je kolarja.

  Nabija mojster s silo po kolesu,
  tako vsaj misli, pamet ni več zdrava,
  prepričan, da bo večno sveta krava,
  v sekanju je vztrajen, v divjem plesu.

  Da zdravje in kondicijo ohranja,
  v skupini okrog njega vsi trdijo,
  mendá kolar imel naj bi vizijo,
  da treba ni spremembe tega stanja.

  Rekorde s sekanjem ko mož podira,
  ko trske v vse smeri se razletijo,
  v skupini videti si pač želijo,
  da temu reče se, da reformira.

  Ne vidijo pri tem nalašč nečesa,
  kar pameti se zdravi žal upira,
  kolar da z dletom bolno stvar trenira,
  kvadratura to da je kolesa.

 • totex39

  S tem, da stranka SMC in Kolarjeva lažejo in vstrajajo pri svojem neodgovornem početju, samo dokazujejo svojo nesposobnost, ki jo očitno nočejo priznati in so krivi vsi drugi kot pa samo ministrstvo.

 • Antonius

  V vednost vsem, ki so upokojeni!!!!!
  Zdravstvo so tako z=bali in okradli, da zdravniki upokojencem skrajšujejo življenje tako, da nam nič več ne predpisujejo antibiotikov.
  Prej, ko upokojenec crkne, prej sta razbremenjeni pokojninska in zdravstvena blagajna.
  Mislim, da bi morali omenjeni blagajni vsako leto podeljevati naslov Zdravnik leta. Naslov bi dobil tisti predpisovalec ničvrednih alibi zdravil, ki jih je največ spravil z njunega računa.
  Informacija iz KC !

  • indijanka

   Grozljivo. Tistim, ki si želijo prehoda, ne pustijo dostojanstveno preiti ampak jih nemočne priklopijo na vse mogoče aparature, tistim, ki pa želijo živeti, pa ne predpišejo niti zdravil in jih postopoma ubijajo. Igrajo se z najvrednejšim ..z otroškimi življenji. Vse zaradi ega. Zdravstvena reforma bi morala biti reforma vsebine in ne samo denarja. Tisti, ki so se okoriščali z zdravjem ljudi pa itak sodijo za zapahe in sploh ne bi smeli biti predmet zdravstvene reforme ampak kazenskega postopka.

   • Antonius

    Ja, grozljivka se pokaže pod pod površjem zdravstva tistim, ki imajo vire in pogoje, da si jo ogledajo. Prisesanci na vire črpanja zdravstvenega denarja so s pomočjo levih vlad in njihovih ministrov naredili vse, da se izognejo re, da jim ostane utečena forma plenjenja zdravstvenega denarja.
    ————
    Na naslednjih volitvah bo potrebno s prepričljivo večino interpelirati celo levico z NSi-kd vred, da se bo končno zares v slovenskem zdravstvu kaj premaknilo.

    • Hun

     s čim boste pa stopl v koaliciji ce zmagate..spet z Erjavcem k ga pluvate vsak dan tu gor…no povej dejstva..ne sam pametovat o teoreticni popolnosti ko na konc v praksi vsi zatajite ko je treba koalicijo sestavt

     • Antonius

      Opozicijski SDS z vašim volilnim glasom podpore, omogočite zmago s prepričljivo večino, pa ne bo treba niti prevarantskega Erjavca nagovarjati v koalicijo.
      Takole, preprosto, da ne boste v leru umovali in drugim pamet dopovedovali.

     • rrrrr

      Odlično, še tako velik bedak lahko na volitvah vsaj po nemarnem kdaj zablesti, če pomotoma glasuje sebi v korist .
      Glas norca na volitvah enako šteje kot glas modreca.

  • Anton

   opomba človek ne “crkne” temveč umre

   • Antonius

    Da človek umre, mora imeti v življenju nekoga, ki ga je ljubil, ga je imel rad, ga bo pogrešal.
    Zdravstvena in pokojninska blagajna nikogar ne ljubita in ga ne pogrešata od tistega trenutka naprej, ko greste v “penzijo”. Za ti dve blagajni preprosto crknete, ko se “stroškov” za upokojenca odkrižata.

    • Anton

     še enkrat človek umre, žival pogine(razen čebele), rastlina pa odmre, mislim da sem dovolj povedu in ni potrebnih dodatnih obrazložitev.Neko civiliziciijsko pravo pač mora biti upoštevano in ne bom več vodil debate okoli tega.

     • Antonius

      Osredotočite se na naslovni prispevek, meni pa pustite pravico do literarnega izražanja. Kdor razume, razume, kdor ne, se pa dlakam posveča.
      Še enkrat! Kaj si mislite o stanju v slovenskem zdravstvu, ministrici Kolarjevi, Cerarjevi vladi ki jo je nastavila in slovenskem parlamentu, ki jo je podprl.

     • Anton

      vredu

     • samsara

      Tako je, ko nekdo zaradi dreves ne vidi gozda.

 • RATATA

  Levuharski Ravbarji skupaj z levuharskimi žandarji ravbajo.
  Mi, smo kot otroci imeli drugačna pravila igre, prava.

 • Olga

  Komunisti si zasluge drugih pripisujejo VEDNO sami in se kitijo s tujim perjem! Lastne napake, nesposobnost in krivdo za neuspehe pa seveda pripisujejo drugim! Laž je nesmrtna duša komunizma! Celarčeva je katastrofa! Na to mesto je prišla, ker levica nima in ni imela nikoli sposobnih ljudi in je dober vsak, samo, da je “naš”! Interpelacija je nujna, vendar bo treba to “vlado” – paravan odnesti iz parlamenta!
  Vsi na volitve in naženimo ta pofl!

  • Anton

   Bravoo Olga, tako se govori iskreno in odločno

   Poštenost velja!

 • centurion

  O stranki in poslanih SMC je škoda izgubljati besede.
  Se pa moramo zamisliti nad pacienti njih volilne baze…

 • MEFISTO

  Ko so se nas usmili komunisti, nismo imeli ni”nič”, SMC s koalicijskimi partnerji pa bo res poskrbela, da za njimi ne bo ostalo nič.

  No, ne popolnoma nič!

  Ostali nam bodo pufi in splošno opustošenje.

 • MEFISTO

  Je zdravstvena reforma po meri koalicije in Milojke to, da razmere v zdravstvu iz dneva v dan rapidno slabšajo?

 • Metal Machine

  Dobro…. Bom jaz tebi skopal oči ven in se bom vedel, kao da se ni nič zgodilo in odšel pit.

 • Anton

  še nekaj zgodovinskih podatkov o Rocnu pri Tacnu

  Lazariniji so plemiška družina, ki izvira iz Italije. Razširila se je predvsem po Dolenjskem in Notranjskem. Na našem ozemlju so se pojavili v 17. stoletju, verjetno kot trgovci, ki so si tukaj pridobili plemiški naziv, kot se je to zgodilo z baroni Zoisi. Posedovali so dvorec Rocen, grad Podsredo, grad Čušperk, grad Boštanj, od 18. stoletja pa vse do danes so v lasti obdržali dvorec Lazarini (Smlednik) v Valburgi; sicer z večletno prekinitvijo zaradi nacionalizacije.

  Dvorec Rocen

  Baročni dvorec Rocen (Ruzing) na vzpetini pod Šmarnogorsko Grmado, v katerem so danes upravni prostori policijske šole, so v prvi polovici 16. stoletja pozidali Lambergi, zatem so bili lastniki Gallensteini, Wernegkhi, Raspi, Mosconi, Schweigerji in Lazzariniji. V začetku 20. stoletja sta dvorec kupila ljubljanska veletrgovca Jelačin in Kraft in ga 1930. leta prodala slovenski frančiškanski provinci sv. Križa. Po drugi svetovni vojni je bil Rocen nacionaliziran. Na zunanjščini zgledno prenovljenega dvorca je še mogoče prepoznati sestavine baročne arhitekture, notranjost pa je že močno predelana.

  Gospostvo Rocen

  Kaj pravi o tem gradiču znameniti polihistor Valvasor: Grad Ruzing ali Rocen, kakor mu pravijo v kranjski govorici, prištevajo k Gorenjski; je miljo oddaljen od Ljubljane in stoji pod visokim hribom Šmarno goro, ki ga latinsko imenujejo Montem Cetium; temu bi bil – ker nas je soseščina pripeljala do te gore – na tem mestu priložil še opis prej pohvaljenega avtorja, če se ne bi bilo to zgodilo že v 1. poglavju III. knjige. Od kod gradu njegovo ime – tega ni mogoče ugotoviti. Ta grad stoji pozidan na majhni prikupni vzpetini, ima naokoli ravna obdelovalna polja in pašnike ter vsenaokoli veliko raznovrstnega žlahtnega sadja. Le streljaj ali dva od tod teče mimo Sava. Na najvišjem vrhu prej omenjene Šmarne gore je cerkev, posvečena Naši ljubi Gospe, kamor se pogosto zgrinjajo velika romanja. Pod hribom je jezero (v katerem najdemo postrvi), ki občasno preplavi zaradi vode, ki ga zalije z gore. Pred časi so imeli grad v lasti gospodje Lamberški; leta 1535 na primer gospod Volf pl. Lamberg, deželni vicedom na Kranjskem. Po tem času je dolgo ostal v lasti gospodov Gallov, dokler ni kot zapuščina prešel v last gospoda Erazma Raspa. Nato so ga s poroko pridobili gospodje pl. Mosconovi, zaradi smrti v družini pa je zatem prišel v roke Raspovih, ki so ga nazadnje zoper kupnino predali v last zdajšnjemu lastniku Henriku Mateju Schweigerju.

  Naprej pa je šlo približno takole: Matej Henrik je umrl leta 1681 in nasledil ga je sin Karel Henrik. Ko je Karel Henrik leta 1736 umrl, je postal lastnik njegov sin Franc Karel baron Schweiger pl. Lerchenfeld. On je že leta 1727 po Rozaliji pl. Sonce podedoval tudi grad Otočec. Okoli leta 1758 je kupil od dedičev Mihaela Purgeja pl. Purg tudi gospostvo Repnje (Reittelstein). Kot je razvidno iz njegovega zapuščinskega inventarja z dne 22. septembra 1761, je svoje novo pridobljeno gospostvo združil z gospostvom Rocen. Prav tako pa tudi grad Blagovica, ki je bil v lasti Schweigerjev vse od leta 1658, ko ga je kupil Matej Henrik. Baron Franc Karel je umrl leta 1761 in v svoji oporoki z dne 6. septembra 1761 za svojega glavnega dediča imenoval sina Franca Jožefa. Baron Franc Jožef je bil uradno priznan za lastnika 30. decembra 1761. Vendar pa je od svojih posestev do smrti 1817 ohranil le Otočec. Blagovico proda 16. februarja 1810 dr. Janezu Burgerju, Rocen pa 3. marca 1808 Francu Ksaverju Ignacu baronu Lazariniju za 67.000 goldinarjev. S tem se je končalo obdobje Schweigerjev pl. Lerchenfeldov na Rocnu. Leta 1808 je torej postal novi lastnik gospostva Rocen baron Franc Ignac Lazarini, ki je nekaj pred tem, 13. novembra 1795, kupil od Franca Jožefa barona Flödnik tudi brezupno zadolženo gospostvo Smlednik (Flödnik), ki je bilo prej sto let v lasti baronov Smledniških. Franc Ignac baron Lazarini je umrl na veliki četrtek, 19. aprila 1832, in zapustil Rocen hkrati z gospostvoma Smlednik in Podčetrtek svojemu sinu baronu Francu Feliksu. Baronu Francu Feliksu je po smrti 16. junija 1860 sledil sin Henrik, ki pa je imel, kot zadnji Lazarini, gospostvo v lasti le sedem let.

  Henrik Lazarini je rocensko posestvo 6. februarja 1867 prodal stotniku Janezu Juriju Winklerju za 17.000 goldinarjev. S prisvojilno listino z dne 28. septembra 1875 je posestvo postalo last Winklerjeve hčere Terezije, ki se je poročila s trgovcem Henrikom Maurerjem iz Ljubljane. Njen zet je bil nekdanji avstrijski vojni minister in ob pričetku prve svetovne vojne armadni poveljnik general baron Moric Auffenberg. On je večkrat bival v gradu Rocen, zlasti potem, ko je bil po porazu na severni fronti upokojen. Od Terezije Maurer sta Rocen 22. januarja 1922 kupila ljubljanska veletrgovca Hanuš Kraft in Ivan Jelačin. Vendar sta ga že 13. marca 1930 prodala Slovenski frančiškanski provinci sv. Križa. Ta je tu ustanovila rezidenco, kjer je bil najprej klerikat za gimnazijce, potem počitniški dom za klerike. Redovno hišo so imenovali “Antonianum”. Po koncu druge svetovne vojne je bilo posestvo nacionalizirano in je prišlo v splošno ljudsko premoženje. Najprej so v njem uredili upravne prostore milice in leta 1953 so iz Gorenjega Logatca preselili sem nižjo šolo za notranje zadeve. Dne 18. maja 1956 je krajevni ljudski odbor Ljubljana-Šentvid preimenoval Rocen v Rozmanov gaj. Leta 1958 je bila ustanovljena dvoletna srednja strokovna šola. Istočasno je tu delovala enoletna podoficirska šola, ki je bila oddelek zvezne podoficirske šole iz Sremske Kamenice. Od leta 1967 je nato tu triletna srednja kadetska šola za miličnike, ki postane leta 1974 štiriletna. Leta 1991 nastane tu srednja policijska šola, ki deluje v okviru Izobraževalnega centra Ministrstva za notranje zadeve. Od leta 1999 pa tu poteka izobraževalni program za poklic policist.

 • Anton
 • PG

  Kdor razume, da so v SMC sami pritepenci z vseh vetrov, ker drugje nikjer niso uspeli in so videli svojo priložnost v novi stranki, ne bo nikoli več glasoval zanje.

  • MladiLiberalec

   V SMC je zbrana slovenska intelektualna elita.

   • traktor

    Gorje narodu,ki ima takšno intelektualno elito.

    • gušto

     Zato pa imamo najslabšo vlado v vsem času v naši mladi državi.

   • PG

    Sem slišala, da na tekmovanjih SMC za najbolj inteligentnega člana redno zmaguje zlata prinašalka.

    • MladiLiberalec

     A bejba si? :D

 • traktor

  Vlada,ki ji ni mar za gospodarstvo in blagostanje prebivalstva,si ne zasluži vladati.Edina skrb SMC pa je,kako ostati na oblasti še en mandat.Ker pač za nikamor drugam niso dobri.S svojim delom bi velika večina ne preživela.

 • gušto

  V našem zdravstvu se dogaja podobno, kot v NLB, ko žehtajo in žehtajo pa vse pozabijo……….najinteligentnejše imamo trenutno v sedanji vladi pa največje sranje.

  Milijarde nam zapravlja NLB, milijarde izginjajo v zdravstvu, gospodarstvu……. kje je zdravnik, ki bi znal to pozdraviti….edin Janša….. pa ga naši “najelitnejši” ne pustijo zraven, ker bi potem ugasnile njihove napajalne pip’ce……. tako gre to pri nas………..če si priden in pošten, si za te elitneže neumen in nesposoben.

  • Hun

   ko je Janša na oblasti pa jokcate, da mu komunajzerji nič ne pustijo drasticno spremenit…nevem kdo je tu nor…gušto inčun

   • Viktorh

    Tik – tak, še 50 dni, pa…

 • rubec

  Vsi slovenski mediji vključno Nova24 ste zamolčali incident ki se je zgodil kmalu po zmagi SMS v jedilnici parlamenta. Kustec Panda Lipicerjevi je kuharica že prvi dan postregla z bambusom.

  • valentin

   A zato ima tako izbuljene oči, ha, ha…

   • montyamp

    Nore krave tudi majo izbuljene oči .
    To pa zato ker jih vsak dan 2x za joške vlačijo pa samo 1x na leto nategnejo .
    Žvepleni jih paradajzarske FDV dame samo v glavo ………………….

    • gušto

     Pa še res je. he, he, he,….

  • gušto

   A, to pa obvlada ta kura, a ?

  • samsara

   Pa še ta je bil ob pestrosti različnih vrst banbusa neustrezen in bi lahko tudi ob morebitni dobri volji in toleranci dotične lahko povzročil kožno iritacijo, izpuščaje…

   • gušto

    in tipično hojo CIK … CAK….po parlamentni pisti….. he, he, he

 • Hun

  težko je vodenje države…potem mas zravn se ekstremno kriticno opozicijo, ki ti ne pusti dihat …mine te po 4letih da bi se kdaj kandidiral…

  • gušto

   A, seveda, da je težko, če si sam nesposoben in imaš vizavi sposobno opozicijo, ki ti MORA stalno govort, KAJ NAREDIT, da ga še bolj ne poserješ, a ne?

   Hvala Bogu, da imamo Janšo, da stalno UČI, spodbuja in opozarja te naše “umne VLADNE intelektualce”, ki se trudijo, da bi le dofurali in kolikor se da ogulili……… do kosti, ……… nas uboge poštene (kolikor nas je še) Slovence.

 • Demonkrat

  Liberalizem je vun iz mode

 • montyamp

  SMC bo prej zastarala kot dokazala da niso tolpa plagiatorskih črkobralcev esejev . Pod kontrolo murglosrbske teroristične celice , sodelujoči v uničevalnem pohodu nad zdravstvo , žagajo vejo na kateri sedijo , saj jih Putinovi varčevalci v kratkem več ne bodo rabili .
  Madona pa ne da jih bodo zabetonirali v spomenike iz koka betona 1:3 .
  Verjetno je to ceneje kot 11 zidov .

 • montyamp

  Saj jim mladičem udbovske hunte sploh ne gre zameriti .
  Retardirance treba samo pregnati iz oblastniških katakomb , naseliti pa demokrate na položaje , da bo Slovenija postala podobna državi .

 • rrrrr

  Milojki nikakor ne uspevajo reforme v zdravstvu, čeprav je z dobro zasnovano zdravstveno politiko vsaj zmanjšala čakalne vrste.

  Predvsem tiste pred pogrebnimi zavodi.

 • samsara

  So morda izrecno kaj omenili glavnega in dežurnega krivca vedno in za vse, Janeza Janšo?

  • gušto

   Ti……. to pa nisem opazil….. jaaaaa ….. pa menda ja niso še to POZABIL ::::::

   • Anton

    sarkazem press

 • karpelec

  Milojka je ogromno naredila. Do sedaj je brskala kot kura na gnoju po tem, kaj niso njeni predhodniki naredili in pričakovati na 15 let nedela nek rezultat dela je iluzorno. Tako je svojemu šefu razložila, da na 15 let podlage nedela tudi ona nima svojega rezultata dela, razen, da ni ukrepala proti korupciji v zdravstvu, kar pa je tudi precej dela in nedolžno z velikimi očmi pogledala šefa ter prosila za odpustek.

 • dob

  Če ne bi imeli SMC da nam to pove, mi sploh ne vedeli, da nimamo nobenih problemov.

 • Osti jarej

  ..kar naj imajo slogane….ti so kvečjemu za prvošolčke…pa še te so starši toliko osvestili,da vedo,da politikom ne smejo verjeti

 • Osti jarej

  ..pa,da vidimo,koliko je katerega politika v hlačah ali kikli….naj pove po resnici: izvolite me,da bom lahko vdano služil kapitalu,multinacionalkam,vojni in farmacevtski industriji,rimu in lastnemu ugodju

 • Osti jarej

  ..mamico vam nesramno…poljubim

 • montyamp

  Kura celi dan dela , zvečer pa gre lačna spat .
  SMC celi mandat misli da dela , čez eno leto pa na odpad .

 • tohuvabohu

  Ob izjavah Simone Lipicaner je treba biti pozoren. Potem ko je v mikrofon izdavila: “Mercator je zdaj privatna firma in to je treba spoštov’t”, so naslednji dan spohali “lex Mercator”.

 • Kuštrinovi so najbolj zadovoljni.
  Kako pa kažejo plače medicinskih sester, strežnic, čistilk v zdravstvu?
  Kako pa kažejo čakalne kej vrste?

  • Medicinske sestre imajo svoj sindikat. Zakaj tako ? ??
   Kakor se njihova predsednica dogovarja, tako pa imajo.

   Kuštrin ima samo sindikat zdravnikov.
   Tudi pri Kuštrinovih niso vsi zadovoljni.

   Zadovoljni so lahko edino v sodstvu, ker so država za sebe.
   Včasih so se kregali, da hočejo imeti takšne plače, kot zdravniki – no pa že zelo dolgo je tega odkar tega ne ropotajo več – seveda, ker imajo veliko večje plače, da čičajo in se pretegujejo. Zaostanki pa strahotni.
   Stroški so jim izredno narasli, ker imajo razne pomočnike, varnostnike …… itd. – sodbe
   pa “V IMENU LJUDSTVA”, čeprav ljudstvo na to nima nobenega vpliva, ampak prav nasprotno.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!