Sramota na današnji dan: Komunistični krvosesi brez milosti obračunali z dvema šestnajstletnicama

Foto: STA/Printscreen

Na današnji dan leta 1942 se moramo spominjati enega izmed temačnih dogodkov v zgodovini, ki našim “osvoboditeljem” vsekakor ne morejo biti v ponos. Slovenski komunistični klavci so namreč brez slabe vesti obračunali s petimi mladimi ljudmi, ki oblasti niso bili po volji, ker niso bili “pravi” komunisti v tem ali drugem oziru. Naravnost strašljivo in grozljivo je, da sta bili dve žrtvi krvavega nasilja stari rosnih 16 let, kar pomeni, da so jima brez kakršnekoli pravice vzeli možnost za lepo prihodnost, ki si jo vsakdo zasluži vsakdo. 

V smrtni obsodbi petih mladih ljudi, med katerimi so bila tudi tri mlada in naivna slovenska dekleta iz Ljubljane  Fani Anžur, Vida Mažgon in Olga Janežič, so zapisali, da naj bi bili ti vpleteni v neko “sumljivo” zaroto. Te navedbe pa niso podkrepili s konkretnimi dokazi, ampak so zapisali, da so do tega zaključka prišli na podlagi prestreženih pisem, iz katerih naj bi bilo razvidno, da je trojica mladih deklet povezana s članom štabne patrole Milanom. V smrtni obsodbi, podani s strani znanega vojnega zločinca, politkomisarja Frica Novaka, je mogoče prebrati navedbo, da je izvršba smrti trojice nujna v večernem času, in sicer pod pretvezo, da bodo te poslane v 3. četo.

Foto: iStock

Likvidacija kot sredstvo za ohranjanje oblasti
Tovrstna zgodba je ena izmed mnogih, ki so doletele nekatere naše prednike, ki so bili pod pretvezo zapeljani v gozd, ker zaradi svojega nestrinjanja ali upiranja organiziranim zločinom niso bili po godu vladajočemu komunističnemu režimu. Komunistična oblast je z namenom ohranjanja svojega režima namreč uporabljala strahopetno sredstvo likvidacije, ki predstavlja nič manj kot naklepen zločin proti človeštvu.

Z vidika človečnosti je naravnost sramotno, da obstajajo določeni posamezniki, ki želijo tovrstne zločine za vsako ceno zakopati pod preprogo, kajti med pobitimi so tudi ljudje, ki so komaj začeli živeti, ter ljudje, ki so bili nekomu hči, sin, brat, sestra, oče, mati, teta, stric, vnuk in vnukinja. Mar je res mogoče, da krvosesi in potomci krvosesov nikoli ne bodo spoznali svoje zmote in se pokesali za svoje grehe in grehe svojih prednikov? Upajmo, da bo vendarle napočil čas, ko bomo drug drugemu ljudje.

H. M.

 • sprehajalec

  Jao, jao, da počiš 16 letno mladinko, ne glede kaj je storila, moraš biti pa resnično psihopat. In bataljon Ljuba Šercerja se še danes slavi.

  Bo kakšna rehabilitacija, potomstva itak ni bilo….isil ni nič proti temu.

 • sprehajalec

  Toliko o pluralnosti OF Mladega Liberalca. Zgoraj je omenjen Fric Novak, vojni zločinec in oseba sumljivih kvalitet;

  Po ustni odredbi Komandanta 3 grupe, se morajo vsi na novo mobiliziranci komisijsko pregledani in kateri naj bi se pregledali in sicer komisija naj se sestoji od 3-5 100 % komunistov, kateri jim naj isprašajo kaj je komunizem…
  Vse one, kateri ne vejo nič o zgodovini komunizma in nimajo zanimanja zato se jih likvidira…

  Politkomisar: Fric Novak l. r.«*

  Tega je zbrano kar nekaj;

  Milan Guček, Strmi lazi, Šercerjeva brigada 1. del, Ljubljana 1984, 94
  »In še nekaj – zaprtost ali sovražno razpoloženje prebivalstva na določenem ozemlju je bilo tudi posledica krvoločnega divjanja in pogromov nad civilnim prebivalstvom v času partizanskega svobodnega ozemlja, ko je strahoval Notranjsko prosluli politični komisar takratnega Šercerjevega bataljona Fric Novak.«

  • MladiLiberalec

   Spreho a ti to zanalašč? ;) Me zanima zakaj nisi navedel naslovnika povelja? To o ustni odredbi Frica Novaka je ponaredek. Naslovljen je ta dokument na štab bataljona Ljube Šercerja kot del Krimskega odreda. Čeprav drži da je Fric Novak dal brez potrebe ubiti kar nekaj ljudi. Bataljon Ljube Šercerja je bil razformiran oktobra 1942 ker se je spremenil v brigado Ljuba Šercerja. Krimski odred pa se je oktobra istega leta preimenoval v Notranjski odred. Komisar Fric Novak je bil poslan na Gorenjsko kjer je tudi padel.

   kardelj je sicer dal navodila za ustavitev revolucionarnega nasilja ki se je razraslo spomladi 1942 20 junija 1942. Nekomunistične skupine v OF so temu nasilju nasprotovale. O tem je ohranjenih več dokumentov s strani kršč socialistov recimo.

   • sprehajalec

    Sedaj mi je šele članek odprl oči. Koliko je bilo tega…

    za ta dokument zgoraj so nasprotujoča se mnenja. ne vem, komu bi verjel, da gre za ponaredek ali pa je resničen? Četudi ni pravijo, kjer je dim je ogenj…

    #Komisar Fric Novak je bil poslan na Gorenjsko kjer je tudi padel.#

    Brko parvi, da so ga sami likvidirali.

    #kardelj je sicer dal navodila za ustavitev revolucionarnega nasilja ki
    se je razraslo spomladi 1942 20 junija 1942. Nekomunistične skupine v OF
    so temu nasilju nasprotovale. O tem je ohranjenih več dokumentov s
    strani kršč socialistov recimo.#

    Kje so te skupine, kako so se imenovale? Če so že bile par tednov, nekaj idealistov, jih je partija likvidirala, kar je pripravilo teren za Dolomitsko izjavo. Ali izjava ali glava. Čisto preprosto.

    Zakaj svoje moči raje ne združite z Repetom v rehabilitacijo teh žrtev. 16 letna punca po vseh zakonih ni nič kriva. Zakaj ne ugotovite kje so bile likvidirane, pa se naredi grob?
    Zakaj svojo energijo in moči trošite za nekaj slabega in poskušate opravičevati nekaj kar v osnovi ni bilo dobro? Edini argument je pa, da je bilo revolucionarno nasilje, ampak je čez pol leta Kardelj potem rekel, da to ni dobro.. In to je potem nek dokaz častnosti in pravičnosti samega Speransa Kardelja.

    Tega je za predebatirati še pa še….

    Kom. 1.čete bataljona

    »LJUBE ŠERCERJA« KRO

    Dne 5.jul.1942

    Na položaju.

    ŠTABU BATALJONA »LJUBE ŠERCERJA« KRO

    N a p o l o ž a j u

    Danes smo ustrelili ženo gestapovca, ter vohunko Miro Lampretovo, roj. Rozman, dne 5.XII.1916 na Igu, bivajoča v Ljubljani, ter hčerko staro okrog 4 leta.Zaplenili smo pri njej 1.113,- Lir.

    SMRT FAŠIZMU – SVOBODO NARODU!

    • MladiLiberalec

     Dokument je ociten ponaredek saj sem povedal zakaj.

     Teror je pa takrat res bil. No katere skupine so bile proti. Recimo krs soc pa jih niso kar likvidirali vse ceprav kakega tudi res so.

     Saj ni naloga opravicevati ta teror iz prve polovice 1942 samo pokazemo pa le da je bil okupatorjev in potem kolab. teror hujsi.

     • sprehajalec

      Kje je pa okupator ubijal mater z 4 letnim otrokom, kot sledi iz zapisnika? Pa streljal 16 letne mladinke?

      Poslušaj, če je že bilo nekaj krščanskih socialistov, so nosili komunistična obeležja in se podrejali komunistični komandi.

      če bi imeli krščanski socialisti svoje oddelke in svojo komando, ne rečem, tako kot so jo imeli monarhisti, ali pa tigrovci. Tako pa ni bilo nič od tega.

      če v slovenske šole hodi nekaj otrok, po starših muslimanov, ne rečemo, da je Slovenija Muslimanska država, ampak Krščanska. Enako je bilo s krščanskimi socialisti med komunisti, od katerih (po samem Kardelju) jih je bilo 80% vodstvenega kadra članov KPS.

     • MladiLiberalec

      Mislim da so oznake poenotili na kapah pomladi 1942. Do takrat so bile v uporabi razlicne. Takrat so tudi prepovedali bolj romanticna partizanska imena npr Vinetou ali Sedeci bik itd. Vendar krscanska skupina v OF je svoja obelezja ohranila na svojem casopisu vsaj se nekaj casa. Recimo namesto srpa in kladiva je bil na casopisu znak kriza katerega spodnji krak je bil v podobi kladiva.

      Kako vendar tako okupatorji kot kolaboranti so streljali tudi otroke in najstnike saj sem dal ze veckrat primere.

     • sprehajalec

      Poslušaj, tvoje sklepanje na ta način, da češ spomladi 1942 je pa nek časopis krščanskih socialistov imel križ pa kladivo (nikoli slišal) in da je to znak neke demokratičnosti, vseslovenskosti, pluralnosti OF je povsem napačno.

      Kot da bi nek star naci imel pod Adenauerjem na steni doma še sliko firerja, pa zastavico, ko mu podeljuje odlikovanje, zraven bi pa visela zahodnonemška zastava. In bi sklepal o pluralnosti ZRN. Če je bil ta časopis tiskan v 5 ali 10 izvodih (pravzaprav letak), to še ne pomeni nič.

      Jaz ti dajem konkretne primere ubijanja (oziroma likvidiranja) otrok, ti pa meni obljubljaš neke linke. Češ saj so drugi tudi.

      Sosed me po nesreči zadane z avtom, jaz bom šel pa v mojega, pa ga pognal čez njega, češ saj me je tudi. kakšno opravičevanje narodne vojske pa je to, likvidirajo otroka z materjo, pa saj so drugi tudi to počeli.

      Ali pa bom kradel, saj vsi kradejo. Ampak to je nek način razmišljanja v Sloveniji. Ki opravičuje na ta način vsako nedelo. Spada pa v bistvu drugje po svetu v vrtec.

     • MladiLiberalec

      Ne gre se za opravičevanje ampak povemo pa le kdo je tega storil več.

      Drugače pa krščanska skupina v OF je bila množična. Od začetka celo najbolj številčna. Seveda je imela posebno na začetku svoje znake. na kapah tudi na časopisih. Znak križa s kladivom je še na novembrski številki slovenske revolucije novembra 1942 ko je bila politika da se po veliki ital ofenzivi poudari da je OF preživela v svoji prvotni obliki.
      Ti se mi zdi da vlečeš preveč vzporednice z odporniškim gibanjem na jugu.
      Tito je tudi v Srbiji skušal narediti široko fronto in celo mešano nekomunistično komunistično vlado ki bi konkurirala londonski. Samo mu ni uspelo. V Sloveniji pa je z OF uspelo. Na Hrvaškem je odpor dobil bolj pluralne razsežnosti ko so se vanj vključili pripadniki levega krila Hrvaške ljudske stranke. V Bosni in Črni Gori pa je bil odpor najbolj komunistično naravnan. Kardelj je pisal poleti 1942 Titu da se kršč socialisti pritožujejo da imajo komisarji pri četah znak s srpom in kladivom in predlagal da bi za Slovenijo naredili izjemo ker je OF treba obdržati v času vojne.
      Aprila 1942 je izdal Aleš Stanovnik član kršč. soc. in vrhovnega plenuma OF navodila da je treba okrepiti organiziranost skupine da se utrdi njena avtonomnost znotraj OF. Ohranjena so tudi poročila VOS iz maja 1942 da so nastopile težave s pravniki iz kršč skupine v OF ker so bili proti takemu ad hoc načinu likvidacij.

     • sprehajalec

      vse kar navajaš so neka pisma, pa predlogi. Bi morali, morali bi. Tudi jaz bi marsikaj doma moral. Če so kocbeka vlačili kot paradnega konja in vzro neke pluralnosti OF je ta ista OF izključevala najmanj polovico prebivalstva, ki so bili meščanske in desne orientiranosti. Ker v priročniku Ljudske fronte ni bilo predvideno povezovanje z desnimi strankami. Avtomatsko jih postaviš za svoje nasprotnike in sprožiš državljansko vojno.

      Ne gre se tukaj kdo je več, pa tudi tukaj dvomim v tvoje številke, konec koncev je imel naprimer Celjski otrok sredi 1942 enak pravni status kot Bavarski, zato ne vidim možnosti, da bi ga nemški vojak likvidiral.

      verjamem, da se je položaj v Sloveniji razlikoval od tistega na jugu, kjer so bili množično monarhisti, KP strank pa ponekod sploh imeli niso, če so pa bile, so bile pa skrajno maloštevilne. KP je bila izven zakona in prepovedana. Katera stranka bi si danes upala povezati s prepovedano stranko in stopiti v koalicijo? Naprimer SD s Hervardi (ok niso prepovedani, vendar jih vseskozi sumljivo opazujejo)? Če ne bi NDH Pavelić nafilal gozdove s Srbskimi prebežniki ne bi bilo nič tam s partizani. Kot sem dejal, partizanstvo se je lahko razvilo le v razmerah pod italijansko okupacijo in v NDH. Drugje ni bilo možnosti, pod nemško.

      Položaj v Sloveniji se je tako razlikoval od tistega na jugu (primarni cilj revolucija in notranji sovražniki), da je nezadovoljni vrhovni štab poslal Jovanovića.

     • MladiLiberalec

      OF ni hotela izključiti članstva bivših strank in so se ji tudi priključili mnogi bivši člani. Vodstva teh strank so sodelovala v Graziolijevi fašistični konzulti to je bil največji problem. Tudi so se pogajali jeseni 1941 še z nekaterimi skupinami recimo liberalnimi Sokoli ali katoliško skupino Združeni Slovenci od Gosarja. Vendar v OF potem te skupine niso vstopile. So pa še konec marca 1942 liberalci Sokoli izdali proglas da podpirajo OF v večini njenih ciljev in da nasprotujejo vojni z njo. Tudi o bojih četnikov monarhistov je sprva poročal Slovenski poročevalec.

     • sprehajalec

      Nihče verjetno ni povabil SLS, ki je imela 70% podporo med slovenskimi volilci na začetku druge vojne. Natlačen je bil označen za kolaboranta. Da SLS podpira 70% volilcev, ni bilo pomembno, saj se je šlo za zrušitev obstoječega reda. Če bi OF vključevala SLS potem bi morda lahko govorili o nekakšni vseslovenski fronti, tako pa je vsakršno izpeljevanje odveč. Avanturisti so sprožili revolucijo.

      Kot da bi Jelinčič sklical nek ustanovni kongres osvoboditve, za katerega nihče ne bi vedel, k sebi vzel Socialistično partijo Slovenije, Delavsko Stranko naprej, pa Koper je naš, SD in SDS proglasil za kolaborante pa izdajalce, pa začel pobijati policaje na ulici. Pa Župane in pomembnejše občinarje. Tako je bilo, čisto preprosto.

     • MladiLiberalec

      Natlačen in Pucelj sta res bila izločena vendar iz utemeljenega razloga ker sta bila v fašistični konzulti Večina naroda pa je podpirala OF kar so pokazale tudi plebiscitne akcije. Ni bila to kaka ozka komunistična stvar.

     • sprehajalec

      Tudi moja plebiscitna akcija na facebooku je pokazala večinsko podporo naroda Socialistični partiji Slovenije….

     • MladiLiberalec

      Lol. Kr neki no. To da je bila orientacija naroda za OF omenjajo okupatorjeva porocila iz tistega casa in porocila nasprotnikov OF.
      Pa ne samo za Ljubljano. Tudi za druge kraje v Ljub. Pokrajini je podobno. Za Suho Krajino ki je bila potem center belogardizma in je se danes za Sds in Nsi je dokumentirano od italijanov da je bila pred veliko ofenzivo za partizane. Posebno velik vpliv so imeli tam krs socialisti. Enega izmed vodilnih Tominca so potem po ital nalogu belogardisti bivsi pristasi OF ubili da bi se odkupili. To je dokumentirano.

      In tudi ponekod na nemskem ozemlju recimo v Skofji Loki so bile zelo uspesne plebiscitne akcije takrat.

  • sodnikisozločinci

   Je Boris A. Novak njegov sin?

 • Norm Kinley

  Domobranci ste zame heroji. Hvala, da ste likvidirali to rdečo drhal izdajalsko. Iz dneva v dan mi je bolj jasno, kdo je bil za nas Slovence, in kdo nas je izdal. Smrt rdeči drhali, komunistom in dtugim režimskim izdajalcem Slovenije.

  • freedomfighter

   ja hitler je bil za Slovence tako kot tisti ki so pomagali pri boju proti degeneriranim Slovanom…vprašanje a smo Slovani ali ne ker nekateri ste taki germanofili da je za zjokat

 • sprehajalec

  Smrtno obsodbo nad 16 letnima dekletoma je podpisal partizansko ime Luka Suhadolc – Tone Vidmar, narodni heroj, umrl v Celju 1999.

  Vidmar Tone, partiz. ime Luka Suhadolc, narodni heroj, r. 3. jan. 1917 na Verdu
  pri Vrhniki čevljarju Jožetu in Mariji r. Železnik, živi v Rog. Slatini.

  Takoj se je vključil v narodnoosvob. gibanje in 10. avg. 1941 odšel v partizane.
  Do 15. jan. 1942 je bil mitraljezec v Borovn. četi, nato mitraljezec, desetar,
  vodnik ali komandir čete v Šercerjevem bataljonu. 27. apr. 1942 je postal
  komandant I. (Šercerjevega) bat. Notranj. odreda, 12. jul. 1942 IV. bat. Krimskega
  odreda, 6. okt. 1942 I. bat. Šercerjeve brigade…

  verjetno nikoli ni imel slabe vesti, ker je pobijal izdajalce in kolaborante, 16 letne punce….

  • Norm Kinley

   A mamo podatke za njihove potomce tudi?

   • sprehajalec

    To je brez veze.

 • Olga

  Vsem umrlim zločincem na grob napisati: komunistični zločinec, še žive zločince pa do smrti poslati v zapor! Vsem partizanom pobrati nezaslužene privilegije in prepovedati ZZB in njene “vrednote”!

 • Janez

  Ja !
  Uboga dekleta.
  Tako je, take stvari so se dogajale, ker so KP STALIN PARTIZANE VODILI

  – Ivan Grozni Maček, tesar s 4 leti “ljudske šole,
  – Edo KARDELJ, učiteljiščnik, KI PA NIKOLI NI BIL REDNO ZAPOSLEN ITD.

  Za ostale vodilne v KP STALIN PARTIZANIH – pa ?
  ČE NAPIŠETE PODATKE – ostali tu pišoči.
  Malo res dobro šolanih ljudi je bilo v KPS STALIN PARTIZANIH. Kot vem. L.r. Janez KOMENDA

 • Antonius

  Revolucionarna golazen skrita za partizanstvom in eNOBe si je vsak dan vzela čas, da je v sadističnem masakru na oni svet spravila vsaj eno slovensko družino.
  Tudi, če bi se zares hoteli boriti proti okupatorju, tega zaradi časovnih stisk ne bi zmogli. Ves vojni čas so namreč porabili za preganjanje in pobijanje slovenskih domačinov.
  Skoraj 1000 umorjenih “ciganov” so bili tudi slovenski Romi.

  “”””Iz nekaterih pisem so jasno videli sumljivo zaroto”””. Na podoben način so 72 let kasneje tudi jasno gledali v sum neke zarote, ki jo niso uspeli dokazati, v zapor so jih pa kljub vsemu strpali.
  V prvem primeru je bil podpisan Luka Suhadolc v drugem pa priučena sodnica Barbara Kajnšek.

  • Franc Šink

   Ah ta Barbara bo težko izšla iz pekla.

 • Artur

  Praksa leve zločinske gamadi nekoč današnja leva zalega te zločinske govnarske gamadi že streže po življenjih novorojenih otrok. http://www.dnevno.hr/planet-x/agenda-ide-po-planu-sad-javno-potice-gradane-na-ubojstvo-zivog-tek-novorodenog-djeteta-92230-687770/

 • tramal

  Kot sem že zapisal muslimani niso niti do gležnjev tem komunistično partizanskim banditom,oz.klavcem.Največja nesreča za slovenijo so komunisti in daleč za njimi muslimani.

  • janez cepec

   Janša j’ komunist, kva pa zdej?

   • Franc Šink

    Pazi se prve krogle.

    • freedomfighter

     grožnje kot pri đihadistih

     • xtc

      Ja se levaki in islamisti dobro poznate še iz Yuge ven a ne?

     • cosmosjasnovidec

      Točno tako.
      Levaki se samo pazite,ko bo prišlo do pizdarije zaradi navlake vaših kamelotrajbarskih musličev katere vlačite sem.
      Takrat boste levaki ter komunajzarske gnide nafukali z njimi vred to ti garantiram.

     • pimpekpepek

      Najvec muslimanov je v slov. Dobilo drzavljanstvo za casa janseve vlade, ko so po tekocem traku to podeljevali siptarjem oni pa njemu doktorst v pristiniii

    • sodnikisozločinci

     Ko človek dobi prvo kroglo se nekako navadi in naslednje lažje prenese.

   • tramal

    Bil je ker je moral .On ni več ne po srcu ne po duši,ti in ostali komunajzerji pa se ne morete ločiti od komunizma oz.korita.

 • Franc Šink

  Leta 1942 niso bili neka oblast,ampak samo kolaboratorji zavojevalcev našega naroda.

  • Franc Šink

   Z eno besedo.:partizanske bande.

  • freedomfighter

   ja po tvoji verziji je sodelovanje z okupatorjem pohvalno…zakaj je potem zahod dobavljal orožje partizanom in ne domobrancem…vsi vedo kdo je bil na strani zaveznikov in kdo proti njim…churcil je sovražil komunizem pa je raje pomagal partizanom kot “demokratskim” domobrancem

   • sprehajalec

    Tale film si oglej, ameriško uspešnico v kinih iz leta 1944. 20th Century Fox. Zbudil je veliko simpatij med Američani, pa podelili so visoka odlikovanja vodstvu gibanja.

    https://www.youtube.com/watch?v=5wvU8_XOJNQ

   • Franc Šink

    Kaj pa Nemci? Jebo ti Angleže.

 • Hun

  to Ameriski vojaki pocnejo vsak dan …ameriska oporisca so raj za kriminalce…droga, prostitutke

  • sprehajalec

   Samo plačajo v dolarjih, tukaj je bil pa samo šus v glavo…

  • cosmosjasnovidec

   Vendar ne posiljujejo žensk in moških v riti kot so to počeli komunajzerski istospolni iztirjenci.
   Sam vidiš,da so levaki še dandanes istospolno usmerjeni buziči,ker hočejo obdržati njihovo komunajzersko tradicijo.

   • Hun

    lepo si se opisal

 • Janez

  Ja no ?
  Fracoski odpor so vodili
  – plemiči, gospoda kot je bil de Gaulle, bratje draguljarji Cartier,
  avtor Malega prica grof A. de Saint Exupery – vrhunski umetnik in pilot –
  Zato
  žrtev v Franciji je bilo manj !
  Pri nas pa
  SFANATIZIRANI, PO OBLASTI HLEPEČI OBOŽEVALCI VKP B ZLOČINSKEGA STALINA !
  Malo
  ali nič šolani
  – Ivan Grozni MAČEK, 4 leta ljudske šole, tesar, napol analfabet
  – Edo KARDELJ, učiteljišče, nikoli zaposlen, dodatno polit morilsko “šolan” v NKVD
  – ITD.

  OSTALE KPS PONORELE STALINISTE – NAPIŠITE DRUGI. Rezultat? Tisoči mrtvih. L.r. Janez KOMENDA

 • mannuro

  Lumparije so počeli med vojno. Lumparije po vojni. Pa lumparije počenejo sedaj. Prej so narod mučili in pobijali, sedaj ga mučijo in kradejo. Kakeršen foter, takšen sin in vnuk. Če bi bil narod pameten bi naredil takšno “obtožnico”, kjer bi pisalo,.. ker so zapleteni v neko sumljivo zaroto, zanje očitno to zadostuje in.. ja, po njihovo!

 • KAPIBARA

  ..so zapisali, da naj bi bili ti vpleteni v neko “sumljivo” zaroto. Te navedbe pa niso podkrepili s konkretnimi dokazi, ampak so zapisali, da so do tega zaključka prišli na podlagi prestreženih pisem…
  Samo komujare morijo: nekaj- na neki podlagi-NEugotovljeno-NEznani kraj- NEznana vsota-NEznana oseba

  • Goran Hvala

   Jah partizani niso mel za burek pa so mogl s krampi pobijat…domobrani so bli fajn zalozeni od svojih gospodarjev pa so tud krampe uporabljali…

 • KAPIBARA

  So pa tudi v F morilekomunjare.
  Komi-Sencur, zakonski par GOO, vse se je pa dogajalo v Inštitutu Dentaire

 • sodnikisozločinci

  Seveda pa slovenski pravosodni drek v obliki Ustavnega stranišča, Vrhovnega stranišča in vrhovnega tožilstva v 26 letih ni kaznoval nobenega od partizanskih krvolokov, zato bom dokler bom živ vedno izražal prezir in zaničevanje do slovenskih pravnikov, izrodkov človeške vrste.

  • Goran Hvala

   Sej mas pravico…
   A ti kdo kej brani.?..sej jest pa preziram domobrane..vsak nekaj…;-)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!