Srbska diaspora protestira pred ministrstvom za kulturo in zahteva sestanek s Cerarjem

Zveza srbske diaspore Slovenije je ob 12.30 napovedala protest pred ministrstvom za kulturo. Člani omenjene zveze in Združenja srbskih književnikov v Sloveniji trdijo, da so že več let prikrajšani za sredstva z evropskih razpisov. Na tokratni razpis, namenjen ranljivim družbenim skupinam na področju kulture, so prijavili dva projekta.

Zveza si je na razpisu za izbor operacij za večjo socialno vključenost pripadnikov ranljivih družbenih skupin na področju kulture v okviru Evropskega socialnega sklada v letih 2016 in 2017 želela pridobiti sredstva za vzpostavitev in delovanje prve srbske internetne radio-televizije, poimenovane IRTV Srbska diaspora. Združenje književnikov pa bi sredstva uporabilo za mentorsko jezikovno in kulturno oz. umetniško usposabljanje kandidatov, ki bi temeljilo na srbskem jeziku, pri čemer je bila med drugim predvidena tudi ustanovitev srbske knjižnice v Ljubljani.

Z zveze so sporočili, da so tudi na tokratnem razpisu neuspešni, pri čemer poudarjajo, da se na javne razpise za evropska sredstva neuspešno prijavljajo že od leta 2012. Ob tem ministrstvu za kulturo očitajo, da z razpisnimi sredstvi, namenjenimi za ranljive kulturne skupnosti, financirajo večinoma zavode, ki po njihovem mnenju “nimajo popolnoma nič s kulturo in kulturnimi društvi”.

Prijavljeni a žal neuspešni
Na ministrstvu za kulturo so potrdili, da tako zveza srbske diaspore kot združenje srbskih književnikov že večkrat nista uspela s svojimi prijavami na njihove razpise, ki so namenjeni socialnemu vključevanju na področju kulture. Kot poudarjajo, je konkurenca za ta sredstva zelo močna, zato se prijavljena projekta omenjenih društev, ki sta sicer ustrezala pogojem in vsebinskim merilom, nista uvrstila med najboljše.

Zahtevajo sprejem pri predsedniku vlade
Iz zveze srbske diaspore so še sporočili, da bodo pred protesti zahtevali, da njihovo delegacijo sprejme predsednik vlade Miro Cerar, sicer napovedujejo proteste po drugih večjih slovenskih mestih. Ob protestih bodo ustanovili tudi svojo prvo stranko, poimenovano Socialna stranka Srbov Slovenije.

M. P., STA

 • ljubinica

  Socialna stranka Srbov Slovenije = SSSS = Samo Srbin Srbina spašava

  • avtohtoni neandartalec

   Na srečo, smo Slovenci narod Hrvatov in Srbov, največkrat obeh, torej bosancev.

   • MižekFiga

    NE SERI, PROSIM!!!

    • Lokomotivführer

     Res, on je hrvaški Srb, kdor ne ve, ga še bere,….

   • von Rhein

    Mogoče ste nekateri res.Vprašaj se,če je to res sreča.

   • Steiermark

    Ti neandertalec še do hrvatov in srbov nisi prišel, kajšele do Slovencev, ki z vami, jugosi, nimamo niti podobne DNK!

 • centurion

  Pismo, ali bo kaj ta država tudi za slovensko manjšino poskrbela?

  • karlina

   itak,da ne

 • Vladimir Sotler

  Budale,Cerar vam nebo nič dal,pojdite šerifu Jankoviću

  • Johan

   Jankovič je že dovolj pokradel v Sloveniji !

 • Beli Sneg

  Srbi bodo mimo razpisa zahtevali sredstva od Cmere. In jih seveda dobili. Če ne gre milom gre pa silom. So navajeni privilegijev še iz cajtov Drnovška, da ne govorimo pa še iz časa yuge. Zato tolito nostalgije za časi, ko so jim talali neprofitna stanovanja, ko so bili kot komunisti deležni dobrih delovnih mest… skupaj z rdečimi mafijci so vladali…..in no saj jim je ratalo….še danes so v vseh porah slovske družbe. Do vlade, sove, policije, kulture, sindikatov……

 • avtohtoni neandartalec

  Kdaj pride Putin, menda leti v soboto zvečer letalo nazaj, verjetno ne bo zamudil.
  25 let je bilo vse v redu, Srbi prvega razreda so si kupili stanovanja, dedovali zemljišča in kapital, podpirali Drnovška in si odpirali podjetja, ki so se večinoma napajala od enega botra, prisesanega na lokalno industrijo in temu primerno janičarsko ustrežljivega, medtem so Srbi tretjega razreda, pod posebno zaščito države, zbirali denar za odvetnike, ki bi jim pomagali do Strasbourgha. Ker niso imeli svojega radija, so iih pač trepljali po ramenu in jim predlagali, da je v Srbiji, pod šljivo še dovolj prostora. Razmere v Evropi se spreminjajo, velikonemška politika se krepi in zato je spet napočil čas, ko je treba pokazati velikosrbsko dušo. Koliko trpljenja in bolečine, ponižanja sploh prenese človek? Bomo videli, potomci Srbov zgleda trenirajo za zmago na olimpiadi idiotov.

 • Slovenec 33

  Ja zadeva je takale.
  Dne 1. 12. 1918 so bile slovenske dežele okupirane od srbsih okupatorjev (Vojaki, ki nosijo orožje, govorijo tuj jezik in korakajo po slovenskih deželah so po definiciji okupatorji. Pa še s tujo pisavo so nas posiljevali) in nastala je iz države, kraljevina.
  Po slovenskih deželah je iz tega obdobja do osamosvojitve ogromno spomenikov tej okupaciji in še izdajalci slovenskega naroda so jim pri tem pomagali.
  Pri tem pa ne pozabite, da so sodelovali pri nastanku nad 600 morišč slovenskih domoljubov. Kar spomnite se kitk slovenskih deklet, ki so jih pred kratkim iz Hude jame prinesli.
  Sedaj pa bi radi še financiranje s strani slovenskih davkoplačevalcev, da bi nadaljevali s svojo okupacijo.
  Ali jih res ni nič sram.

  • Novakec1

   Jim ratuje s pomočjo izdajalcev slovenstva v parlamentu.

  • Steiermark

   Tele zblojene izdajalske bestije, so “imune” na takšne “občutke”, kot je sram…..

  • Lokomotivführer

   In pravoslavna cerkev v Ljubljani je bila postavljena z državnim denarjem za potrebe srbskih oficirjev, drugega prebivalstva takrat pač ni bilo, oz. toliko, da bi jo potrebovali. Bila je politično postavljena, tako kot mnoge druge sedaj.

   • avtohtoni neandartalec

    Verjetno dejstvo, da smo narod Hrvatov in Srbov, z močnimi zgodovinskmi vezmi z nekdajim vzhodnim Rimskim cesarstvom, ni nič vplivalo, a ne.

  • avtohtoni neandartalec

   JNA je bila tudi Slovenska vojska, na katero smo lahko bili upravičeno ponosni, saj so zgradili več cest in mostov kot naši propadli gradbinci, teritorialna ohramba je spadala pod vojsko, napad na Slovenijo so ukazali Hrvati, ki so iim Srbi odpovedali poslušnost in umaknili vojsko iz Slovenije. To so zgodovinska dejstva.

   • nevera

    Ja, Neandertalec, ja..z tvojega, neandertalskega zornega kota..

 • MižekFiga

  Slovenija NI VOJNI PLEN srbov po prvi svetovni vojni!

  • Novakec1

   Je pa po osamosvojitvi.

  • Steiermark

   Žal, je postala Slovenija “vojni plen” srbakov, po 1918 letu, po zaslugi zblojenega tipa Maistra, ki nas je najprej okupiral (Štajersko in Prekmurje), nato pa so ga srbaki odstavili in nam zavladali…..in od takrat – v 20 -ih letih so si postavili prvo pravoslavno cerkev, v Sloveniji – v Lublani….

   • Lokomotivführer

    In pravoslavna cerkev v Ljubljani je bila postavljena z državnim
    denarjem za potrebe srbskih oficirjev, drugega prebivalstva takrat pač
    ni bilo, oz. toliko, da bi jo potrebovali. Bila je politično
    postavljena, tako kot mnoge druge sedaj. Kakšna je perspektiva?

    • avtohtoni neandartalec

     Če bi v Sloveniji res živeli samo Srbski oficirji, a ni malo čudno, da je v.Sloveniji ostalo toliko Jugoslovanskiu oficirjev, ki po rodu niso iz Srbije? Mislim, mogoče jim je kdo ukradel telesa ali kako si ti to predstavljaš…

     • Lokomotivführer

      Gre za čas pred drugo svetovno vojno. Poznam gospo. Z****c, ki ima diplomo, izdano pred drugo svetovno vojno v Ljubljani, napisano v cirilici.

   • avtohtoni neandartalec

    Avstroogarska je razpadla, Nemci so imeli ogrov in podalpskih ciganov dovolj, saj nas lahko izkoriščajo tudi tako, da sami skrbimo zase, se umivamo, uporabljamo slinčka in si sami zavežemo vezalke, pa to…

  • avtohtoni neandartalec

   Brez Srbskega kraljestva, bi bili danes del sosednjh držav, kar pomeni, da se Slovenci, ki danes živimo, ne bi nikoli rodili.

 • Johan

  Izkopat VSE lese tipov ZKS ki so prodali Istro Hrvatom, kadavre pa na Mirogoj !

 • Stajerka

  ko je Janković na spomenik napisal KaraĐić…..niso nić protestirali in javno okarali svojega sonarodnjaka……
  v Sloveniji imajo in bi vsi imeli večje pravice kot Slovenci…..pa naj bodo to posamezniki, skupnosti, begunci ali migranti….zakoniti ali nezakoniti……VSEM, razen Slovencem, je dopuščeno marsikaj…….žal …..in potem se voditelji držav čudijo, da med avtohtonim in priseljenim prebivalstvom prihaja do konfliktov……za te zadeve nosi krivdo POLITIKA, ne glede na državo, narod ali veroizpoved, povsod je enako…….žal

 • elh

  Srbija mora najprej poravnat vojno škodo, ki jo je povzročila Sloveniji. Ocene so bile več kot milijarda evrov. Poleg tega ti gospodje tovariši pretežno jugooficirji in policaji niso nobena ranljiva manjšina, sploh niso manjšina. Radi pa sabotirajo, to je res. Naj kar od matice zahtevajo ali magari Rusije. Bili so proti odcepitvi Slovenije od juge in človek bi pričakoval, da se bodo načelni odselili nazaj v jugo, kjer se cedita med in mleko.

  • avtohtoni neandartalec

   Napad so ukazali Hrvati, Srbov je bilo še najmanj in so prvi zahtevali, da morajo niihovi naborniki in oficirji takoj zapustiti Slovenijo, tudi meni se zdi, da bi morali Zagrebu izstaviti račun za agresijo, čeprav je Kučan trdil, da je bila v Sloveniji napadena Hrvaška. In to sredi noči, Markoviča oziroma Mešiča je klical po telefonu, JNA je naposled umaknila enote na Srbske predele Hrvaške, kjer se je Kučanova prerokba tudi uresničila.

   Ne se hecat s Kučanom.

   • nevera

    Na srbske (pa še z veliko črko) predele Hrvaške ??? Čedo,čedo, zavej se, da si v Sloveniji, opusti svoje velikosrbske sanje…Po piii ste dobili v pri nas pa tudi na Hrvaškem..

 • Vera

  Ja pa kaj si bodo Srbi še izmislili , zato ,ker jih je naša TO leta 1991 premagala ? Kdor ni zadovoljen v Sloveniji, lahko takoj odide v svoje kraje v Srbijo !

  • nevera

   Preberi še to: http://www.reporter.si/slovenija/pismo-putinu-ki-ga-bo-na-obisku-v-sloveniji-spremljal-drugi-%C4%8Dlovek-ruske-pravoslavne
   Pzde janičarske tožarijo Slovenijo njihovemu pravoslavnemu “bratu” !
   Koliko gorja so,pa ne samo v ta zadnjih vojnah v ex Jugi, v imenu prave vere – pravoslavja naredili, bi to đihadističko sekto trebalo prepovedati v Sloveniji. Kaj je naslednje – mogoče slovenski potni listi v cirilici, da se ne bi počutili “ugroženi” ??? Mitingi resnice, 25 let pozneje ???

   • Steiermark

    V cirilici smo jih že imeli….. sedaj se pa nam obetajo znova, poleg arabske pisave…..tudi cirilica…. Fuj, rdeči jugo gnoj!

    • nevera

     Ja, MAPIBOP na mariborski železniški postaji…

     • RATATA

      Tut PLANICA je že bla v cirilici.

     • avtohtoni neandartalec

      Pa so se vseeno znašli tudi z napisi v latinici, ki so od nacistične okupacije dalje, povsod od nekdaj.
      Slovenska imena otrok si raje poglej, od kdaj uporabljamo pri nas umlaute?

   • Vera

    Čeprav sem verna starejša oseba , moram odkrito priznati , da so naši škofje in nadškofa pravi izdajalci , predvsem Zore , za katerega smo upali, da bo deloval kot pokojni nadškof dr. Šuštar . Še sreča, da hodimo v cerkev k obredom ( k sv. maši ) zaradi Boga , ne zaradi duhovnikov . Kot mlado dekle sem nekoč slišala besede starejše verne gospe , ki je dejala : ” Duhovni so vero gor spravli, pa dol jo bodo s svojim nepravim obnašanjem ” . ” Mitinga resnice ” leta 2016 Srbom ne bomo dovolili , ker nimajo pravice manjšine , temveč so razseljeni po vsej državi zaradi nekdanje stranke LDS, ki je rabila volivce !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( :( :(

    • avtohtoni neandartalec

     Do osamosvojitve, je živelo v Sloveniji neprimerno več Srbov kot Hrvatov, danes jih številčno prehitevajo, če štejemo zraven še bosance iz hrvaških delov bosne, jih je desetkrat več.

   • avtohtoni neandartalec

    Dejstvo je, da bi bila danes prepoved mitinga spoznana kot hudo kršenje človekovih pravic, sploh je bila pa udba brez Srbov nekaj drugega, totalitarno zatohlega.

  • avtohtoni neandartalec

   Srbov nismo nikoli premagali, smo se pa par dni res upirali žnaranju cele Jugoslovanske armade, ki so jih našuhtali nad nas hrvati.

   • nevera

    Saj Srbov v vojni ne moreš premagati . Prej junaško zbežijo.. Potem pa slavijo zmago . Zbežanija = taktični umik …Po tvojem “pripravljanju terena” se pripravlja – taktična vrnitev, a ne Gavrilće ???

 • Unikatna

  Vsi bi se napajali iz državnega proračuna!! Saj nismo molzna krava! Slovenija je že ex-Yuga v malem!!

  • avtohtoni neandartalec

   Ne pozabi, da financiramo tudi ministrstvo za (bre)zdomce.

 • TomTom

  Če vam čefurji kaj ne paše, pokajte nazaj. Že tako ste si prisvojili velik del radijskega programa, koncerte in prireditve . A bi radi še dvojezične napise? Mrš…

  • MEFISTO

   Ne bodo odšli.

   Če jih boš preganjal, bodo pisali domov za okrepitev.

  • nevera

   Dvojezične ? No, vsaj za začetek.. Potem pa – za kralja in otađbinu… Je..vas Vuk v vukojebini…

 • MEFISTO

  Dva projekta, da bi prijavili?!

  Gorana Vojnovića knjigo, ki je nihče ne bere, in film, ki ga nihče ne gleda.

 • totex39

  Zdaj smo pa res že zavožena država in to samo zaradi naših norih politikov, ki nas prodajajo jugovičem.

  • avtohtoni neandartalec

   Če so Mercator plačali s kunami, to zame še ni denar.

 • Sloven”c

  ….pa še uspeli bodo z svojo stranko…..Janković bo pa financer, pa še 3/4 slovencev je sparjeno z jugiči….ta država je pogubljena !…tu so potem še mešani zakoni z hrvati zdej pa se bo počas začelo parit še z črnci in arabci….nikol se ne borim za to usrano državo pfuj…..banda prodana

  • Vera

   Ne kliči vraga , ker pride sam .

  • Unikatna

   Iz vseh straneh nas uničujejo…loleki smo

 • samsara

  Kaj pri Miladinu Kućanovići su že blli?
  Će se zmenju s njim, poll drug. Miroslav ne bo već probllem.
  Jugonostalgiki press

 • Ros

  Res ne vem zakaj si ne uredijo Srbije. Ima boljšo klimo, ogromno naravnih bogastev. Eno najlepših morja v Črni gori (kaj bi se sprenevedali)…. Res, ni da ni. A jih je strah doma delati to kar delajo tu?

  Ali pa jih je še vedno tako strah Turkov. Kot, da Turki nimajo dovolj svojih problemov. Sedaj imajo idealno priložnost. In to resno mislim.

  Denar bo že Evropa dala; saj so pridruženi člani. Znanje imajo… Res ne vem no. Jaz bi šel nazaj v Slovenijo, če mi nekje v tujinio nebi bilo všeč. In bi doma delal red. Ne pa tam pametoval.

  No, lahko pa še 1000 let gradijo ceste na zahodu za majhen denar in mislijo kako so vse “nadmudrili”. Ampak smeji se jim cel svet. Ker to je je 1 +1. Jaz ne verjemem, da ne znajo šteti do dve. Hujši hlapci so od nas. Verjetno so se učili šteti do dve pri našemu Tueireku. Ali pa tam vlada grozna strahovlada; kar je seveda možno. Mi jim njihove države sigurno ne bomo uredili. Ostali pa to naredijo za veliko finančno (in drugačno) korist. Tu smo jih izobrazili. Kaj več še želijo. Hop domov in urediti državao. Ker druge priložnosti ne bo. Lahko pa spet čakajo na Američane in Turke da malo zavladajo namesto njih. Ali hočejo Habzburžane? Pa saj imajo svojo kraljevo družino in plemstvo. Res ne vem kaj jim manjka??? Imajo lepe in pohotne ženske, denarja 10x več kot mi. Če hočejo kučana jim ga prodamo (Slovenci smo bolj berači, zato pač ni zastonj). Nemcem se ne da ukvarjati z njimi. Se bodo morali zadovoljiti s kakšno staro premožno nemko. Tako pač je.

 • karlina

  Ob protestih bodo ustanovili tudi svojo prvo stranko, poimenovano Socialna stranka Srbov Slovenije.To je pa sedaj res ze višek, ali ti Srbi res mislijo narediti iz naše Slovenijie, drugo Jugoslovenijo. To je treba absolutno preprečiti, zakaj za vraga, pa smo se borili leta 91, menda proti njim, a sedaj nam bodo pa oni v tej drzavi ukazovali in nas ustrahovali, halooo

  • drzavljanslo

   Saj oni že ves čas imajo svoje stranke. To so vse levičarske stranke. Na čelo pa postavijo slovensko lutko-izdajalca, da ne prav inteligenten slovenček ne bi kaj posumil.

   • avtohtoni neandartalec

    Zmeraj vzamejo še zraven par res dobrih in pridnih, da ne moremo posploševati in sploh kdo dela kaj pametnega.

  • avtohtoni neandartalec

   Jaz sem sem bil najbolj previden do Hrvatov, ukazali so premike vojske na meje in širili klerotalibansko propagando, Srbi so dali najbolj mir. Do danes se Hrvaški del JNA ni spokal iz našiu zaselkov ob meji, vsi drugi so šli, čakamo že od oktobra 1991, da izpolnijo kar smo se takrat dogovorili s preostankom Jugoslovanske federacije, da smo končali neumno vojno.

   • nevera

    A, Žumberačka gmajna ….

 • Olga

  Čimprej naženimo to skorumpirano levičarsko vlado! Nujno rabimo desnico, ki bo skrbela za Slovenijo! Srbi so zakuhali vojno na Balkanu, kar se je porazno odrazilo na razvoju slovenske demokracije! Nujen je večinski volilni sistem!!!

  • Metal Machine

   Pa ki ti živiš, na luni ? Amerika je vse skuper začela. Dej….

   • Olga

    ?????????

  • avtohtoni neandartalec

   Kučanova naveza z nekdaniimi nacističnimi zavezniki in izstop iz partije najbrž niso imeli nič s tem. Nas je ja osamosvojila Nemčija in Vatikan, Hrvati so začeli z vojaškim udarom, Italija in Madžarska sta pa pumpali in pazili, da nihče na mejah ni mogel pobegniti ven. Verietno iih je skrbelo za prihodnost bivše kolonije, kaj ti misliš, so nam pomagali porijiti za nas ali za sebe?

 • drzavljanslo

  Srbi obvladujejo Slovensko politiko, POPTV, en kup radijskih postaj, državnih podjetij,itd Čas je, da se preneha s priseljevanjem z juga, če hočemo, da sploh še kak Slovenec obstane. Na avtobusih in povsod načrtno vrtijo srbski radio Aktual. Slovenci pa kot vedno, hlapci v lastni deželi to mirno prenašajo. Mladi se izseljujejo, levičarski narodni izdajalci pa vsako leto privlečejo k nam 10.000+ Balkancev. In Slovenček brezhrbtenični je tiho. Tujec pride dobi podporo, stanovanje,… Slovenec ne dobi nič. Naš narod je tako butast, da si res ne zaslužimo države. Podn od podna od naroda.

  • avtohtoni neandartalec

   Šrot je kupil kakšnih 90% medijev, urednik Dela se je ubil, Srbi so se mu zamerili, ker niso hoteli sprejeti kovčka polnega mark, s katerik je.kupoval Beogradsko pivovaro, da bi lahko Laško čim bolj napiunil in prodal Nizozemcem, ki so zgleda hili zadovoljni tudi z majunim, vendar s niim v zaporu. Baje, ampak dejstvo je, da so že pred 15 leti govorili o Heinikenu, niso imeli dovolj velikega lastniškega deleža, da bi bili zanimivi globalnim korporacijam, povrh tega so jim mediji jamčili anonimnost in delali senco.

 • RATATA

  Sedež stranke pa naj bo kar u Cankarjevom domu.
  In ker bo v imenu tudi “sociala” se bodo vanjo vkljućivali tudi “naši”.

 • Olga

  Je to tista srbska diaspora, ki ni marala slovenskega državljanstva in sedaj iztožuje odškodnino?! Mogoče tista srbska diaspora, ki nas je preko JLA oficirjev napadala in prejema slovenske pokojnine potem, ko so jih skorumpirani sodniki oprostili vseh obtižb?! Sedaj bi pa radi čičali v parlamentu in nas po možnosti v srbščini učili, kaj naj delamo?!! Sramota! Jih bo Miro sprejel tako kot naše delavce, ki delajo v Avstriji?!!! Ali se jim bo priklonil, ker so ta pravi?!!!

  • Picek

   Tista, tista, po svetu pa je še mnogo srbskih diaspor, tudi London je že skoraj postal srbski, potem so pa muslimani rekli, da je njihov. V Moskvi pa sploh. Tam je cvet srbske inteligence z Miro Marković na čelu. In vsi dobijo od vlad obilno podporo. Samo mi nič- razen neprofitnih stanovanj, socialnih podpor, vseh vrst štipendij, itd. Ni čudno, da se jim je utrgalo.

  • nevera

   Poišči “odbor 2015” . Ti modeli so pisali Putinu, kako je “pravoslavje” v Sloveniji “ugroženo” in se ga sistematično preganja. V tem Odboru2015 so pa sami avtohtoni, pa ne neandertalci, ampak Slovenci. CCCC ( v latinici SSSS) – Sam Sebi Serje Slovenec..
   Če pa ta pamflet ni višek izdajalske pritlehnost, tedaj pa res več ne vem…
   Preveri imena modelov iz tega odbora..

   http://www.reporter.si/slovenija/pismo-putinu-ki-ga-bo-na-obisku-v-sloveniji-spremljal-drugi-%C4%8Dlovek-ruske-pravoslavne

   • avtohtoni neandartalec

    Car si stari, edini, ki si se potegnil za neandartalce. Bravo, neandartalci so edini avtohtoni prebivalci Evrope, naša kuktura je neandartalskega izvora.
    Glej nove Ancient Aliens, iz zadnjih znanstvenih raziskav je.mogoče sklepati, da so bili neandartalci vsaj tako razviti kot ljudje in so jih zbrisali nezemljani, z letečimi krožniki in laserji, pa to, ko so očistili planet človečnjakov.

    • nevera

     Očitno so tvojega pradedka zgrešili…

  • avtohtoni neandartalec

   Mogoče gre za državljane tretjega razreda, pod posebno zaščito države, ki niso bili upravičeni niti do človekovih pravic ampak je bila zanje predvidena drugačna usoda.

 • domovina mili dom

  Slovenija naj bi bila po statusu enaka do balkana. Naj se preselijo v Avstrijo in tam prosijo za enake pravice. Pa bomo videli rezultate.

  • avtohtoni neandartalec

   Razen Slovencev, v Avstriji nihče ne zahteva posebnih pravic, jim ni treba, Avstrija je visoko civilizirana dežela.

   • domovina mili dom

    Torej si priznal, da so komunisti necivilizirani. Bodi hvaljen bog, da si milostno podelil vid slepemu.

 • Novakec1

  Naj gredo pred mestno hišo se bodo bolj domače počutil.

 • avtohtoni neandartalec

  Kakšen bo odgovor Slovenske politike, verjetno se bodo začele pojavljati Hrvaške, bosanske in Albanske stranke, nekatere se bodo itak samo preimenovale. Tudi Nova Slovenija bi lahko postala uradni zastopnik republike Vatikan in zavarovala kapitalske interese Svetega sedeža, nenazadnje je verska republika eden naših največjih dolžnikov. Njih pa je deložirajo, to je zato, ker so organizirani v stranko in imajo povsod svoje sledilce, isto delajo Srbi. Žalostno, da smo jih v to prisilili, vendar si je bolje pogledati resnico v oči, razslojeni smo, evgenično, odvisno katerim staršem smo se rodili, ločeni na razrede, začnimo se organizirati in obnašati goli realnosti primerno.

 • Slovenka

  Marš na Drino: dobesedno in glasbeno.

 • Osti jarej

  jah….madžari so tudi manjšina v sloveniji z vsemi pravicami,ki jih to prinaša…!!

 • Lovro

  nisem še slišal za enega samega literata v Slo0veniji, ki bi bil srbskega rodu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!