Starši otroka, ki ga je pretepel romski sošolec, imajo dovolj: Na OŠ Draga Kobala otroci niso varni, ovadili bodo ravnatelja Jeršiča!

Foto: EPA. Slika je simbolična.

Pred dnevi smo na Nova24TV poročali, da je na eni izmed mariborskih osnovnih šol prišlo do pretepa, v katerem je učenec romskega porekla tako močno udaril svojega vrstnika, da je padel na hrbet in obležal nezavesten. Dogodku na šolskem igrišču so bile priča štiri učiteljice in številni drugi otroci, ravnatelj je sprva poklical rešilca, a ker je 13-letni fant nato prišel k zavesti, si je na hitro premislil in reševalno službo odpoklical. Njegovo neodgovorno ravnanje je šokiralo starše poškodovanega otroka, ki je bil še istega dne hospitaliziran zaradi poškodbe ledvenega vretenca, v kliničnem centru pa so nato v skladu s pravilnikom dogodek prijavili tudi policiji. Sprva na željo staršev, ki so želeli zaščititi svojega otroka, imena osnovne šole nismo objavili, niti ne imena ravnatelja, ki nam je v telefonskem pogovoru večkrat zatrdil, da so otroci na njegovi šoli varni. Resnica je očitno popolnoma drugačna, saj se z nesrečnim otrokom, ki je v najbolj občutljivih letih in zato po besedah njegovih staršev trenutno psihično povsem na tleh, po vrnitvi k pouku nihče noče ukvarjati. Niti ravnatelj niti katera izmed socialnih delavk ni našla časa, da bi se z otrokom vsaj pogovorila, prav tako pa romski učenec za svoje dejanje ni bil kaznovan. Na šoli želijo zadevo očitno pomesti pod preprogo, zato so se razočarani starši odločili, da svojo zgodbo delijo javno in spregovorijo za naš medij.

Naj spomnimo. 13-letna sošolca 8. razreda sta si skočila v lase na športnem dnevu, zunaj na šolskem igrišču, ko so se otroci igrali igro med dvema ognjema. Dogodek se je pripetil 31. maja letos na osnovni šoli Draga Kobala na Pobrežju v Mariboru, priča so mu bile štiri učiteljice, ki so poklicale ravnatelja, nakar se je slednji, gre za Aleksandra Jeršiča, odločil poklicati rešilca. Toda potem je otrok prišel k zavesti, Jeršič pa je na lastno pest rešilca odpoklical, češ, da je vse v najlepšem redu in da bodo za otroka poskrbeli njegovi starši.

Starši so proti ravnatelju in štirim učiteljicam vložili ovadbo
Starši nesrečnega otroka so za Nova24TV včeraj povedali, da so ju iz šole poklicali v službo, da je njun sin padel v nezavest in da so ponj poslali reševalno vozilo, nakar so starši izrecno prosili pedagoginjo, naj otrok počaka na šolskem igrišču. Ko sta starša prispela v šolo, ju je čakalo negativno presenečenje – njun otrok se je vmes skupaj z agresivnim sošolcem že preselil v ravnateljevo pisarno, rešilca pa ni bilo od nikoder. Starša sta od ravnatelja zahtevala obrazložitev, zakaj je ravnal samovoljno, saj odločanje o tem, ali otrok ne potrebuje zdravniške oskrbe, nikakor ni v njegovi pristojnosti. Torej je ravnal nezakonito.

Za nameček so vse skupaj posnele šolske kamere na igrišču, ravnatelj pa posnetkov do danes še ni našel, čeprav je od incidenta minilo že 12 dni. Starši pretepenega otroka so nam povedali, da ravnatelj po svojih besedah dvomi, da posnetki sploh obstajajo. Takšno sprenevedanje je tudi eden izmed glavnih razlogov, zakaj so se starši odločili poiskati odvetnika in proti ravnatelju ter štirim učiteljicam sprožiti kazenski postopek.

Nedopustno je, da je ravnatelj otroka pospremil v svojo pisarno, brez da bi ga pregledali reševalci, saj so poškodbe hrbtenice (otrok je grdo padel na hrbet) lahko zelo nevarne. Če se namreč človek s poškodovanimi vretenci premika, lahko pride še do hujše poškodbe, obstajajo tudi primeri, ko so ljudje ostali hromi. Tudi na to so starše opozorili v UKC, a so se sprva vseeno odločili, da poskušajo incident rešiti za zaprtimi vrati.  Ravnatelj Jeršič za to očitno ni imel pravega posluha. Do danes agresivnega sošolca ni kaznoval, čeprav je v preteklosti po naših informacijah že povzročal težave. Še več, nemoteno hodi k pouku, kot da se nič ni zgodilo. Po drugi strani si nobena izmed šolskih služb do danes ni vzela časa, da bi se pogovorila s poškodovanim otrokom (k pouku se je vrnil sredi prejšnjega tedna), ki je še vedno čustveno pretresen. Čaka ga namreč dodatno zdravljenje pri fizioterapevtu, še vedno čuti bolečine, ki si jih lajša s protibolečinskimi sredstvi.

Ravnatelj zatrjeval, da so otroci na njegovi šoli varni in pod budnim očesom njegovih sodelavcev
Naj spomnimo. Ravnatelj Jeršič se je, ko smo ga prvič poklicali, sprenevedal, da o incidentu ne ve ničesar, saj na bi podobni pretepi na njegovi šoli pogosto dogajali, kasneje pa si je premislil in zatrjeval, da je do incidenta res prišlo, a da zgodba staršev ne drži povsem.
“Včasih se zgodijo določeni konflikti med mladimi, mi pa bomo poskrbeli, da se to v bodoče ne bo dogajalo. Zagotavljam vam, da vsak dogodek resno obravnavamo, verjamem, da tako ravnajo tudi na ostalih osnovnih šolah,” nam je takrat razložil sogovornik, ki dodaja, da ni govora o kakršnem koli sporu, ki bi nastal na osnovi narodnosti. “To so dogodki, ki se zgodijo čisto mladostniško, čeprav tukaj izjemno dobro skrbimo za to, da to tega ne prihaja.” Na naše vprašanje, če učenec, ki je drugega pretepel do nezavesti, še vedno normalno hodi v šolo, je ravnatelj odgovoril pritrdilno: “Seveda, saj je prav tako, saj so vsi otroci v naši šoli varni in pod našim budnim očesom, to vam zagotavljam!”

Ravnatelj je trdil, da proti pretepaču ne bo ukrepal, dokler postopka ne zaključijo na policiji, kjer so skrbno preiskali naznanjeno dejanje in že obvestili Okrožno državno tožilstvo v Mariboru ter pristojni Center za socialno delo. Prav tako je ravnatelj zatrdil, da se je pogovoril s starši in so se sporazumeli, da ni v interesu nikogar, da zadeva pride v javnost. Toda po mnenju staršev od tedaj ni naredil še nič, da bi se otroci na njegovi šoli počutili bolj varne. Ker se na osnovni šoli niti po dveh tednih ni ustrezno ukrepalo, zdaj razočarani starši razmišljajo, da bi svoja otroka prepisali na drugo, varnejšo šolo. Želijo pa si, da bi se takšno sprenevedanje ravnatelja in njegovih sodelavcev enkrat končalo, saj niso v nevarnosti samo njihovi otroci, temveč tudi številni drugi.

Potem, ko se v ponedeljek ni oglašal na naše klice, nam je danes ravnatelj Aleksander Jeršič vendarle posredoval svojo izjavo za medije v neposredni povezavi z dogodki na njegovi šoli. Priznal je, da se občasno na šoli dogajajo tudi stvari, ki zahtevajo poglobljen pristop in obravnavo. “Med take stvari gotovo sodi tudi medvrstniško nasilje. Do kakršnegakoli nasilja imamo na šoli ničelno toleranco. Zato je temeljna usmeritev vseh zaposlenih, da ob zaznavi kakršnega koli nasilja, predvsem med učenci odreagirajo v skladu s vzgojnim načrtom šole in s pravili šolskega reda.”

Ravnatelj trdi, da so skupna prizadevanja vodstva šole, učiteljev in staršev za učinkovito sodelovanje in komunikacijo obrodila bogate sadove. “Zato na naši šoli vlada ustvarjalno in vzpodbudno vzdušje. Se pa občasno prav tako, kot na ostalih šolah, tudi pri nas pojavi neustrezna komunikacija med vrstniki in izjemoma tudi fizično nasilje. Ob zaznavi le tega nemudoma odreagiramo, obvestimo starše in sprejmemo vse ukrepe v skladu s predpisi, ki uravnavajo življenje in delo na šoli. Tako smo ravnali tudi v primeru verbalnega in fizičnega nasilja, ki se je zgodilo na šoli konec maja 2017. Tudi tokrat smo nemudoma obvestili starše, ki so se takoj oglasili na šoli in prevzeli prevzeli otroke. Na šoli pa smo nadaljevali z začetim postopkom v skladu z vzgojnim načrtom šole,” je še zapisal Jeršič.

L. S.

 • PikaPolonica

  Ta šolski sistem je potrebno spremeniti. Včasih so imeli učitelji več pristojnosti in to je bilo izredno dobro za otroke.
  Danes otroci poznajo samo pravice!

  • Zgornji

   ŽALOSTNO , TODA RESNIČNO !!! ! !!!

  • hermannn

   Ne bo šlo. Gabrove šole, ki jo je z ekipo vrhunskih slovenskih pedagoških in družboslovnih strokovnjakov tako dolgo gradil po smernicah nekdanjega predsednika komunistov Slovenije, se ne bo nihče dotikal. A šef komunistov, da ni imel nič pri reformi slo šolstva? Za primer: ko se je ustanavljala prva Waldorfska šola v LJ, sta razvpiti intelektualec in civilno-družbeni borec in bodoča ravnateljica te šole, odšla skupaj neko popoldne do (ex) šefa komunistov. Naslednjo jesen so Waldorfsko šolo odprli.

  • janez.pokoncni

   To pa je druga, grozna zgodba. Kot je spodaj omenil že Hermannn. Gaber je slovenskemu vzgojno izobraževalnemu sistemu iztrgal še zadnje elemente vzgoje.
   Vzgojiteljice v vrtcih, učitelji v šolah so postali povsem nemočni proti drhali in otrokom te drhali. Posledice so strašne. Tudi otroci, ki so doma še nekako deležni pravilne vzgoje, že dobro prevzgaja nevzgojena drhal po principu, če nisi z nami in nisi sam podivjana opica, si proti nam in boš to plačal.

 • indijanka

  Pravilna odločitev! Šola, v kateri otroci med organizirano tekmo ne spoštujejo sodniških odločitev in težave rešujejo s pestmi, je v resnih težavah. Dogodek in njegovo reševanje nista naključna. Šola očitno nima vzpostavljene ničelne tolerance do nasilja in sistema avtoritete. Če bi o športnih dogodkih lahko odločal temperament igralcev in ne sodniki, bi se ti dogodki sprevrgli v vojne.

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

  • tzt

   Indy, kratko in jedrnato kot vedno :-)

 • luckyss

  Romi so nam v popestritev in kulturno bogatijo Slovenijo..
  Ker kraje niso dovolj bomo uvozili potencialne “zmerne” rezalce vratov..

  • Zgornji

   ;-)
   … ja, Bolan narod vabi sebi podobne Bolnike k sebi … A žal se Bo To Zelo Slabo končalo … Kmalu … :-(

 • lauraas

  Z romi je vsepovsod tako, romskega otroka se v šoli nihče ne sme dotaknit, ker potem pride v šolo pol romskega naselja in se jih zato vsi po vrsti bojijo (ravnatelji, učitelji,…), že večkrat videno. Spet recept skup držanja.

 • lauraas

  In tukaj bo seveda po levičarski logiki zaščiten romski otrok. Kaj dela strah!

  • Zgornji

   BOLAN, ZELO BOLAN NAROD SMO POSTALI DA SE TO DOPUŠČA !!! ! !!! ŽAAAL.

 • TistoPravo

  Najhujš je tist, ki izgleda povsem normaln…potem pa se izkaže, da ni tako. In ciganim zmanjka muda kr na1x

 • Zgornji

  BOLAN NAROD !!! ! !!! ZGLEDA DA BO TREBA ROME DOL K MOHAMEDANCEM POSLATI SKUPAJ Z MIGRANTI VRED , DA SE POTEM TAM V MIRU POBIJEJO V IMENU NJIHOVE “MIROLJUBNE RELIGIJE” !!! ! !!!

 • TistoPravo

  Volilci pa so in bodo ane….kdo bi se jih branu, k so tako premišljeni

 • tzt

  Prizadetim staršem, če berejo ta portal priporočam, da se obrnejo še na Šolsko inšpekcijo ter ravnatelja prijavijo tudi tam. V kolikor obstajajo varnostne kamere, posnetkov pa ni, je ravnatelj zrel še za kriminalistično obdelavo. Jst bi ga brez milosti še civilno tožil, da ni kot odgovorna useba nudil zdravniške pomoči nezavestni mladoletni osebi. Pa naj se brani na treh frontah. Letel bo kot je dolg in širok s svojega stolčka. Ostalim učiteljem na tej šoli pa bo ostala poučna zgodba kaj jih lahko v takem primeru doleti.

  Starši otrok naj zahtevajo, da se nasilnega in neprilagojenega malega cigana za vselej odstrani iz razreda.

  • FORT WORTH

   Iz razreda in iz sole !
   Ravnatelja v arest. Uciteljicam opomin pred odpovedjo.

   • tzt

    Iz razreda ga sigurno lahko zabrišejo, iz šole pa malce težje. Dvomim, da se bo ta otrok popravil, ker je doma deležen take vzgoje.

    • TistoPravo

     Ta otrok “se bo popravil” v takem obdobju, ko se bo narava po Kemis bombici…par generacij, in na račun teh vmes…torej račun se že ve, kdo plačuje

    • FORT WORTH

     Pred leti je nekje na primorskem ucenec natepel sosolca bošnjaka,ki je ze vec casa izzival pa ni padel v nezavest,kot v tem primeru. Rezimska trobila so ta primer v taki meri napihnili,da je moral ravnatelj odstopiti.
     Bošnjaku takoj uredili presolanje,mami pa novo socialno stanovanje…

     • samsara

      Slovence levičarji še v otroštvu navajajo na njihovo drugorazrednost v Sloveniji, pardon v kurčevem udbofevdu.

   • Anthon

    In otroci ti bodo ostali brez spoštovanja avtoritete do konca lajfa. Bodi vesel, če se to ne bo obrnilo proti tebi. Niso učitelji kar povprek nekakšni diletanti!

  • janez.pokoncni

   Odlični predlogi! V bistvu starši prizadetih otrok MORAJO storiti vse to. MORAJO !!! in vsi mi ostali bi jih morali pri tem MASOVNO podpreti.
   V kolikor se začno zbirati sredstva za finančno podporo pri tožbi bom med prvimi, ki bo doniral !

   • FORT WORTH

    Se pridruzujem !

   • Anthon

    Nepremišljen komentar!

    Učitelj mora biti učencem avtoriteta, ne pa da starši drvijo v šole z odvetniki za svoje razvajence.

    Ravnanje ravnatelja je posledica defektnih vrhovnih šolskih oblasti, ki so multikulti deformirane. Ker je korajža očitno le stvar Mirka in Slavka v jugopartizanarskih stripih, ne pa splošna človeška lastnost, ravnatelj pač ni imel preveč korajže in se je v strahu (slabo) odločil. S tem se seveda ne strinjam, še manj pa se seveda strinjam, da starši postajajo nekakšna kontrola pravilnosti ravnanj učiteljev in počasi posredno pripomorejo k že tako nikakršni vzgojenosti mladine glede avtoritete.

    Torej, ko bodo učiteljice drvele na ulico s piščalkami in modrimi kučanjanskimi trenčkoti, jim dokazuj, da so socialistično motene in jim pošlji nekam vse njihove ravnatelje in ravnateljice, ki jim to omogočajo. Dokazuj jim kot državljan, kot demokratičen človek, kot politično ozaveščen. Nikoli pa kot starš! Ker s tem, hote ali ne, zahajaš na levakarske zaraščene poljane, kjer te zlahka povozijo. Čeferini lahko “zmeljejo” kakšnega preplašenega učitelja, šolski režim pa še zmeraj ostaja nedotaknjen.

    • Franjo Trojner

     Razumem, kaj hočeš povedati. TODA, ko gre za tvojega otroka in če sistem, šola, učiteljski zbor z ravnateljem na čelu ni sposoben zagotoviti otroku vsaj varnega, ugodnega okolja v šoli, je vsak starš ali skrbnik otroka po zakonu dolžan zaščititi svojega otroka pred raznoraznim šikaniranjem, nasiljem , če ne gre drugače tudi z odvetnikom. Lahko po gandijevsko otroka tudi enostavno prepišeš na drugo šolo, kar pa pogosto vpliva na njegov učni uspeh in še problemov se ne izogneš, ker je nasilje na osnovnih šolah danes vseprisotno. Ja v tem danem trenutku se starši brutalno pretepenega fanta ne morejo boriti proti celotnemu šolskemu sistemu, na vsak način morajo zdaj in takoj zaščititi svojega otroka in kot izgleda tega tudi brez odvetnika na nivoju osnovne šole ne morejo doseči.

 • MEFISTO

  Menda ja ne boste malega cigana postavili na pranger samo zato, ker je pretepel nekaj slovenskih otrok.

  Slovenci v primerjavi s cigani in migranti vendar nič ne štejemo.

 • sprehajalec

  To je spet tisto, kar paralizira in dopušča stanje, kakršno je. Ravnatelj in učitelji se bojijo, da bodo obtoženi fašizma in rasizma. Helsinki voč, pa Amnesti, pa Varuhinja “bomba” Vlasta, pa organizacije….

  V okolju, kjer tisti bolj upokan in ki nima kaj izgubiti, izsiljuje ostale, vedno pride do tega. Tukaj je tista težava tako z njimi, kot z migranti, ki se bo pojavila. Če boš malega nalomil, boš fasal pol plemena v šolo, pa še Vlasto, zato se dopušča in tolerira, kar malemu da pogum, saj čuti, da mu nič ne morejo. V kaj to zraste, se vidi potem, Cigo brez tablic na avtu, pa kazen zabriše proč. Saj ve da mu nič ne morejo.

  Takšna družba je potem paralizirana in nič ne more proti takšnim, ki niso po predpisanih vzorcih. Nima izkazanega premoženja, nima osebne, nima prometne, nima nič. Filajo ga potem z dokladami in subvencijami za otroke, ki jih Cigo nenamensko porabi, pa mu nič ne morejo. Asimilacija je praktično nemogoča, oblikujejo se plemenski geti.

  To je tista paraliza razvitih družb in pol sveta ve zanjo in jo poskuša izkoristiti. O tem je Britanka Mayeva zadnjič govorila, o suspenzu človekovih pravic. Da naredi družbo učinkovitejšo.

  • mannuro

   Kjer imaš prav, imaš prav. :)

 • logika

  zakaj so cig ni tako nasilni do drugih narodov ne razumem.

  • sprehajalec

   Saj niso, gre za normalno človeško obnašanje, če človek ne gre skozi procese socializacije kot jih poznamo, oziroma gre skozi svoje. Naše je oblikovalo 1500 let krščanstva. Kitajske konfucij in budisti.

  • luckyss

   Zato, ker so LAHKO..
   Zakaj ljudje na oblasti kradejo…iz istega razloga..
   Ko bi par teh lopovov postavili pred zid, verjemite, da bi se stanje izboljšalo ;)

   • logika

    tuje kulture, sploh iz južnih delov sveta, so res drugačne od teh naših delov sveta, to so DEJSTVA.

 • Franc Šink

  Naj ciganček nadaljuje “šolanje” v kakšni poboljševalnici.Ta šola očitno tega ni sposobna. Ravnatelja pa…..v…

 • Hun

  zdj pa nasi vrli desnocutni takoj razmislajo v eno smer in se naslajajo z rasizmom…
  mulci pa kot so zrcalo butastih starsev po vsej vrjetnosti zezal romskega otroka ..

  • kresnik

   Tipično. Rasizem multikultiči izpostavljajo v vseh primerih. Ko so napadeni in ko napadajo. Res ne vem kako vam uspe tako zvijat besede.

  • Franjo Trojner

   Lahko bi ti odgovoril na enak način, kot si ga uporabil ti v tvojem komentarju, pa ne bom. Ne glede na vse okoliščene in na različna mnenja, nasilje v osnovnih in srednjih šolah je ušlo prek vseh meja, kar je nedopustno, zato je temu takoj potrebno narediti konec! Čuj, daj mi te ti povej kateri deček si upa v osnovni šoli zezati leto ali več starega romskega otroka? Nikakor mi tudi ni jasno zakaj ti krivdo za ravs takoj v naprej pripisuješ fantu našega rodu, čeprav so okoliščine ravsa znane in so ga posnele tudi kamere, zraven pa še takoj navežeš politiko in nam drugače mislečim očitaš rasizem? Veš, problem vas zadrtih levičarjev je, prvič, da nimate radi svoj SLOVENSKI narod, kulturo in tradicijo in drugič, da ste v svoji zadrti levičarski prepričanosti izgubili zdrav občutek za prav in narobe, zato prav vsakega v prav vsakem primeru, ki razmišlja drugače, kot ste vi sposobni dojeti/razumeti psujete z rasistom, nacistom, fašistom, homofobom itd. Tako vaše početje ne vodi nikamor in prav zaradi vas zadrtih levičarjev je zamrl zdrav in odkrit dialog v naši družbi, posledice pa so vidne in strahotne v vseh segmentih naše družbe, ker se konflikti ne razrešujejo in tudi ta primer sodi v to kategorijo.

 • janez.pokoncni

  Mene vsa ta zgodba spominja na Turške vpade. Včeraj je minilo 334 let od verjetno največje in najznamenitejše bitke vseh časov, bitke za DUNAJ!
  160.000 Turkov je 2 meseca oblegalo Dunaj, da bi jih na koncu izjemni branitelji in predvsem takratni branitelj krščanska in krščanski vrednot, VELIKI JUNAK, poljski kralj vseh kraljev, litvanski knez Sobieski, za vedno pregnal iz naših krajev.
  Žal se je za nas, s komunizmom okuženimi siromaki, “zgodovina” začela šele leta 1941 in nam je ta, za vse nas najpomembnejša bitka vseh časov, popolnoma zamolčana.
  Turki, kot vsi dobri muslimani, so naše prednike, kristjane, neskončno sovražili in zaničevali. V zadnjih 24tih urah te znamenite bitke, so poklali 30.000 ujetnikov, ki so jih pripeljali pred Dunaj in pobili preko 10.000 otrok in to kako? Izumili so razbijanje otroških lobanj, ki je šlo nekako takole : otroka so prijeli za nogo in ga s vso silo z glavo treščili ob zid!

  Cigani! Vaši predniki so prišli v te kraje brusiti nože, popravljati dežnike in krasti kure. 99% vas ne dela ampak vas 100% živi na račun NAŠIH žuljev, našega denarja. Civilizirajte se, prilagodite se NAM, če želite živeti zraven nas. Za vse nas ostale pa : kako dolgo se bomo pustili še ustrahovati takšnim in drugačnim etičnim manjšinam, muslimanom, pravoslavcem, itd., ki so sami, prostovoljno prišli živeti med nas, a nas v bistvu od nekdaj prezirajo?
  Zagovorniki multikultija – gonite se v 3 krasne. A je point multikultija teror neprilagojenih nad staroselci? A ste res čisto “prfuknjeni”?

  • sunday

   +++++besede, ki jih imamo vsi na umu, besede, ki so resnica in besede, ki nas slovence morajo začeti združevati, da ohranimo lastno bit!!!

  • Vesna Dolšak

   janez.pokoncni, točno tako.

  • Darko Werty

   OK

 • Vlado77

  Po mojem se je ravnatelj bal obtožbe rasizma , fašizma. Zaradi neukrepanja pa se bodo stvari obrnile verjetno v nepravo smer. Kriv ne bo le ravnatelj temveč ta naša družba in klima ,ki se kot dominatna ustvarja. Če bi se dva Slovenca stepla bi bila stvar takoj rešena. En kaznovan ali izključen iz šole . Ker pa je rom , je pa velik problem. Enako bi veljalo če bi bil morda migrant ali temnopolt .. Država drvi v drugo skrajnost , kjer imajo tisti ,ki so v manjšini večje pravice in si lahko privoščijo nasilje brez kazni.

  • logika

   NI RASIZEM POVEDATI, DA NEKE TUJE KULTURE izvajajo večje in hujše nasilje od avtohtonega prebivalstva. Kaj se je zgodilo s Švedsko, ki ima ” prišleke”, vsi vemo. Še policija ne upa v nekatera področja, ker so tujci zasedli celotna naselja, nadlegujejo domače prebivalstvo.

  • logika

   To ni rasizem ampak JE ISKRENOST in pravičnost do lastnega prebivalstva. Povedat se mora tako kot je.

 • TistoPravo

  Juhuhu…imamo vse za uravnavanje družbene problematike…rdeče križe, ekološke bombice iz raznih skladišč in cigane po šolah

  • TistoPravo

   Skrajni čas je že, da ta sistem obišče nekdo…ki izgleda čist normaln, potem pa se izkaže, da ni tako. In kot tud ciganim zmanjka muda kr na1x

 • Olga

  Edino tako bomo prestavili stvari na pravo mesto! Nesposobneže zamenjati!

 • lauraas

  Rome treba spremeniti, ne šolskega sistema!!!

  • Darko Werty

   NE! sam zato ker niso blond so enaki kot jaz. Hitlera ze meli pa nic dobrega. Kak pasos keri ma nic vazno, vazno kar ma na levi strani pod tretjim rebrom, ne simpfat ciga, narobe so ljudje ki prodajajo to nasilje in nestrpnost. PA NIKOL VSTRAN GLEDAT: STOPIT ZRAVEN!

 • lauraas

  Sprehajalec, 1000 plusov! Bravo, vse povedano!

 • MladiLiberalec

  Pravjo da majo Cigani v navadi lagati sam sej Nova24 tudi laže o dogajanju posebi med drugo svetovno vojno podobno kot ta mali Ciganček da se kar kadi he he

  https://www.youtube.com/watch?v=vmVuGPYlHcE

 • lauraas

  “Multikultiji” grejo živet tja kjer z lahkoto preživijo (med strahopetne).

 • šmentanamuha

  Odlično, to je prava pot. SD kader je zastrupil in razkrojil našo družbo. Zdaj se sicer pretakajo v druge stranke, toda jedro je v SD. Tudi Kopačka, ki ugrablja otroke je iz tega gnezda.

 • TistoPravo

  Puste jih…nej živijo tud cigani…nekdo mora podihat te Kemis bombice po Sloveniji…naravni filtri, ki vsem nam pomagajo. Sj veste, kako pravijo, več nas je…boljš bo

 • montyamp

  Hčerko od policaja so stolkli da je bila v modricah in policaj se je moral usrati v hlače , ker ima pač plačano svojo pamet podrejati ultraidiotizmom .

  Ko sta moja otroka imela tovrstne težave v šoli , sem sam urejal zadeve .

  Hišnik je bil priča ” procesu ” mentalne dokapitalizacije zavoženim pobalinom iz pasjejebskih komunističnih družin .

  Po akciji , so bili prejšnji ” teroristi ” , nato telesni stražarji mojih otrok .

  Slovenci so-ste navadne 3.14zde , zato se dogaja kar se .

  • kresnik

   Tu si nablodil pet stavkov, ki jih verjetno razumeš samo ti.

   • Danda

    No,tega nisi razumel?????Možakar sam uredil zadevo(edino pravilno) Edino hišnik je videl njegov obračun z nasilneži(edino previlno)Ker je bilo prejšnje grobijane strah,so oni skrbeli za varnost njegovega otroka(edino pravilno) Da je pa večina Slovencev pizd in ne upajo sami posredovat ,pa NI PRAVILNO….Zdaj razumel???

  • Danda

   Preberi moj komentar spodaj,mislim da sem kar zadel…

  • Darko Werty

   no pa si reso zadevo, in pol gremo tak naprej, a ne? …….. vprasaj se s kom zivis TU? s policaji? majo isto otroke v soli. kot ti. MALO se grozi pa bo vse reseno.

 • montyamp

  Klin se s klinom zbija , ali pa s šnelfajerco .

  • FUCK COMMUNISM

   Jaz sem za snelfajerco!

 • Jani Čeh

  Toliko o integraciji nekompatibilnih kultur. Koliko časa so že tu ? Okrog tisoč let.

  • stop migraciji

   vse tuje kulture iz juga so take kot jih vsi vidimo. Dajmo iskreno povedat.

 • Mis kaktus

  Pravilno !
  Drek je treba spucat.

 • samsara

  Podpiram otrokove starše.
  Brez milosti, pomislekov in brez vsakršnih zadržkov DO KONCA!
  Vprašanje pa se mi postalvla, glede revolucionarnega levičarskega sodstva udbofevda.

  • Darko Werty

   :)

 • samsara

  “Do kakršnegakoli nasilja imamo na šoli ničelno toleranco.”

  Brezsramni lažnivec in blefer, tale tovariš ravnatelj!

 • Hun

  mali ga je v brado trofu, cigoti so zilavi nimas kej

  • stajerc5

   Bakreni zlebi so tezki…

 • sunday

  nisem ciganofob ampak edina vzgojna za njih je svinčena krogljica – že dolfek je o njih vedel vse!!!

  • sunday

   ob tem primeru se sprašujem, ali za nas slovence ne veljajo človekove pravice in od kdaj več ne!!!?

 • lauraas

  Pa sigurno je bil starejš, ker vsak rom bukne.

  • lokec

   V druem razredu so vsi c 13, 14

   • stajerc5

    Ampak ta najbolj pametni!

 • lauraas

  Niti izpita za B kat. niso zmožni naredit.

  • stajerc5

   Ne morejo, dlje od crke A niso prisli…

 • Goran Hvala

  Cist tko by the mimo…ce bi ga usekal slovenc clanka ne bi bilo…dejstvo…pa soet ne da zagovarjam kogarkoli…sam to se je dogajalo se dogaja in se bo..pa naj uvedejo nevem kaksna pravila…sam pise se vedno sam o drugih…slovenc nikol nic nikjer kriv…vzorec vse prevec ociten..pa na vsaki soli so pretepi itd…en neizobrazen muslimanski levuhar kakrsen sem sam to opazi vi ta rzgledani pa ne…ah jej jej jej…

  • šmentanamuha

   Če si dobro prebral, ni šlo za navaden pretep. In ravnatelj postopal nezakonito, zato zdaj poskuša vse skupaj prikriti in “ne najde” posnetkov. Ta ravnatelj je tudi privlekel v 5. razred za dve glavi višjega Avganistanca, ne da bi o tem obvestil starše otrok. Vzorec je preveč očiten, kot praviš.

   • Goran Hvala

    Aja ni bil navaden pretep…ko ga je enkrat lopnil…kaj pa je blo.?..zrezirano..

    • Darko Werty

     gre za to da ODRASL CLOVEK, ki naj bi bil odgoveren za otroke enostavno gleda vstran in caka penzijo. Pol normalno da mularija dela po svoje. NEODGOVORNO

     • Darko Werty

      Starsi zaupajo (placajo) , solskemu sistemu da otroke nekaj nauci, vzgoji, da bo nekaj, ne pa da samo so nekje pod streho. in to pomeni tudi medsebojne odose. ravnatelj , po opisanem zame OVCA, bolj primern za kasno pisarnisko delo kot delo z otroci, oz na socialnem podrocju. Ampak kot ze reko samo kot po opisanem.

     • Goran Hvala

      Tko kot vedno…jst sm pa napisal da novice sploh ne bi blo ko ga bi lopnil s stolom njegov slovenski sosolec….ker pac ni zanimivo..

   • Miha Stergar

    …btw AFffffffffganistan se država imenuje in ne Avvvvvvganistan…..toliko o pismenosti in splošni razgledanosti……..

 • Franjo Trojner

  Ta tema je zelo žgečkljiva in če pišeš po
  resnici lako kr hitro doživiš, da te represivni organi bolj trdo primejo. Sam menim, da je ravno cenzura svobode mišlenja, govora kriva, da marsikaj v naši državi ni ustrezno rešeno. Preveč je nasilja v naših šolah, okoli njih in zadnje čase tudi vsepovsod na mestnih ulicah itd. in temu država, družba, stroka in starši ne posvečamo dovolj velike pozornosti. Očitno je naš šolski sistem poleg vsega ostalega tudi na področju vzgoje popolnoma odpovedal. Ni mi jasno kaj počnejo vse te na šolah zaposlene dobro plačane socialne delavke, učiteljice, učitelji, ravnatelji in stroka na nacionalnem nivoju, da so jim zadeve tudi pri vzgoji in zavotavljanju reda in varnosti tako drastično ušle iz rok? Vem, da hormoni učencem v osnovni šoli dobesedno divjajo in da so nedolžni ravsi pogosti, toda ta fant je bil v nezavesti, kar pomeni, da to ni bil navaden ravs, mar ne? In ker je bil ta ravs brutalen, bi tudi ravnatelj in soc. delavka, šola, center za socialo in preostale pristojne službe morale odreagirati po utečenih postopkih, da se ta primer in podobni v bodoče preprečijo, omejijo. A je v tem primeru šola storila vse in dovolj je vprašanje za ves učiteljski zbor, stroko na državnem nivoju in tudi organe pregona itd. Drugo vprašanje pa je, ali je naša politika, država, stroka, družba v vseh teh dolgih desetletjih naredila dovolj, da se Romi zares asimilirajo v našo družbo??? Po moje zelo očitno ne! Naša država je poskrbela samo za socialne transfere, vse ostalo pa je v luftu. Koliko Romov konča osnovno šolo, koliko jih nato šolanje nadaljuje, koliko se jih nato zaposli in plačuje davke ? To so teme o katerih bi se morali enkrat zares in odkrito v naši državi, družbi pogovoriti in nato nekaj zares tudi storiti, mar ne?

  • ney

   +++++++++++++++++++++++++++++

 • lauraas

  Zato ni navaden pretep, ker bodo iz strahu pred romi zaščitili roma, krivec bo pa izpadel nerom. Učitelji, ravnatelji, socialci, razni aktivisti,… vsi cvikajo romov. Rom sploh ne bo kaznovan, kot vedno, v tej mevžasti evropski uniji in s tem Sloveniji.

 • seba goričan

  na cug, na Kosovo poterat in še ravnatelja zravn…če bi moji otroc bli v igri, bi članek imel drugačni naslov

  • Občasni Komentator

   Zgovoren starš ni naredil ničesar?

 • Miloš Židanik

  Kak fajn, da imamo Rome in Afganistance, da se lahko počutimo večvredne Slovenčke. Sprašujem se samo na kaj smo tako strašno ponosni? Mimogrede – na tej šoli imam hčerko in sem bil vedno pozoren na agresivno dinamiko. Moja hčera je na tej šoli varna in rada hodi tja.

  • Rafaelus

   Super, saj en zadovoljen :)

  • Richard Petek

   Dr. Miloš Židanik, bi morebitni sin bil prav tako varen? Ali naj ga raje čimprej vpišem v tečaj karateja? Jijuitsu-ja? Sedaj je še majhen, pri 13 letih bo potreboval črni pas.
   Pri ravnatelju, ki čaka na policijski zapisnik in se s starši pretepača dogovori, da je v interesu vseh, da zadeva ne gre v javnost, hmmm. Pri tej starosti se vzgoja dogaja takoj, isti ali naslednji dan, ne pa po policijskem zapisniku čez več tednov.
   To bi vi, kot strokovnjak, morali učiti nas!
   Aja, imel je strokovni pogovor z ravnateljem. Soočenje z žrtvijo. Sedaj se mu zagotovo hlače tresejo.

   • Miloš Židanik

    Ste bili zraven priča, ko se je ravnatelj s fantoma pogovarjal? In o čem? Ali ste se preprosto prepustli domišljiji? In kaj je interes javnosti? In vam se zdi da ste vi poklicani, da veste in izveste vse podrobnosti tega pogovora? Hmmm. To, kaj bi jaz “moral učiti” – upam, da to odločitev zmorete prepustiti meni. In tudi mojo, meni lastno presojo nad situacijo. Moje razmišljanje je, da agresija samo rodi agresijo in tako rešitev ne vidim v učenju borilnih veščin. Imam 9-letnega sina in se borilnih veščin ne uči. A ko je prišlo do agresivne dinamike v skupini, sva bila s soprogo v vrtcu (tam je prišlo do agresivne dinamike) in sva tako dolgo vztrajala pri obiskih vzgojiteljice, da je prišlo do spremembe. Odrasli smo otrokov pomožni jaz, ki mu pomagamo priti na kraj v takšnih situacijah. Strinjam se, da se vzgoja dogaja takoj. In sam drugega ne pričakujem, kot to, da odrasli (učitelji in ravnatelj) vzamejo tak incident resno in ga takoj obravnavajo. Kolikor je vidno iz zapisa, se je to zgodilo. Kako drugače pa naj bi se ravnatelj odzval? In kaj sploh veste o tem incidentu, da si dovolite soditi, da ravnateljeva poteza ni bila v danem trenutku najbolj ustrezna?

    • Richard Petek

     Spoštovani g. Miloš, vzgojne metode so bile bolj odločne, ko sva midva še drsala gimnazijske klopi. Nagovarjam z “vi”, čeprav sva dejansko stara znanca.
     Seveda ravnateljev razgovor s prestopnikom ni za javnost.
     Vendar – moj sošolec, praktično enako star kot fant iz te šole, je dobil ukor pred izključitvijo za prestopek, ki je bil na meji med pobalinstvom in vandalizmom – torej za bistveno manjšo zadevo, kot je šlo v tem primeru. Ukrep je deloval “za njega” in kot opozorilo za cel razred/šolo.
     Tukaj bi morala slediti disciplinska kazen, pisni ukor ravnatelja, in to v roku par dni.
     Če bo to čez par tednov ali pa se tak ukrep sploh ne izreče, potem se ravnatelj skriva za sistemom in je naš šolski sistem postal brezzobi tiger.
     In to je tisto, kar bi moral povedat kot oseba, ki je blizu tej stroki.
     Morda si je eden učenec zaslužil opomin ravnatelja, drugi ukor, to je res nekaj, kar je stvar ravnateljeve presoje. Vsekakor pa v zapisu o tovrstnem dejanju ni bilo, in to je tisto, kar manjka. Ničelna toleranca do nasilja, in to ne samo na papirju, ampak v dejanjih.
     Karate? Nasilje rodi nasilje? Ne. Vse je samo stvar karakterja in discipline, in kdor ima slabo predstavo – žal. Ne rečem, da ne obstajajo izjeme, ampak kar sem jaz poznal trenerje, to ni držalo. Vsi si poglejte film Karate Kid (po možnosti poiščite original iz leta 1984), pa boste vedeli, kaj hočem povedat, in ne(!) sodit filma zgolj po naslovu; nasilneži v njem so dejanski in moralni poraženci.
     Agresija, ki ni zaustavljena, se lahko neomejeno razmahne. Saj menda ni treba citirat zgodovine in primera druge svetovne vojne.
     Dokler nisem znal karateja, sem se v tovrstnih situacijah kdaj znašel na hrbtu, s primerljivo bolečimi posledicami. Kasneje ne več, ker sem se znal ubranit.
     Otroci, ki znajo borilne veščine, niso nič bolj in nič manj nasilni, kot so bili prej, morda celo manj – bo pa mnogo manj verjetno, da bodo žrtve.
     In da smo si na jasnem: če nekdo na podlagi svojih fizičnih karakteristik ali znanj nasprotnika zares poškoduje, si za to zasluži disciplinsko kazen, razen če je šlo za silobran (eden proti mnogim, proti orožju itd.).
     Proti nasprotniku, ki se uri v nasilju ali oborožuje, se je treba ubranit. Če to velja za države, zakaj potem ne bi veljalo za šolska dvorišča.
     Ja, ko smo odrasli, imamo policijo, in živimo v zelo varni državi.
     Okolje, v katerem živijo otroci, morda ni takšno.

 • Vrhovni sodnik

  Z ravnateljem in mulcem se je treba z rokami pogovort

 • Rafaelus

  Pač Slovenija kaj se čudite. Je pač Slovenski fant ugovarjal Romu kar se pač ne počne in jih dobu. Ja niste mislili da bi lahko zato Roma kaznovali. Kazen je treba izreči Slovencu ker je Slovenc, da bo drugič tiho,v svoji državi ne smeš tujcu oguvarjati !!!

 • MEFISTO

  Kaže, da Petrovc seli svoje nicke z Reporterja na ta portal.

  Je to morda kaka strateška taktika ali pa meni, da njegovi komentatorski idoti na NOVI24TV niso več kos situaciji?

  Pa ne, da dvomi v sposobnosti Slovenca, Tunneka ali janeza cepca in drugih cepcev?!

  • Drago

   MEFISTO, sebe z gnojnico polivaš.

 • Občasni Komentator

  “Starša sta od ravnatelja zahtevala obrazložitev, zakaj je ravnal samovoljno, saj odločanje o tem, ali otrok ne potrebuje zdravniške oskrbe, nikakor ni v njegovi pristojnosti. Torej je ravnal nezakonito.” Če pozorno preberemo to izjavo je nekaj zelo čudnega. V kolikor odločanje o tem ali otrok potrebuje (ali ne potrebuje) zdravniške oskrbe ni v pristojnosti direktorja temveč staršev, potem je že prvi klic rešilca bil napačen. Ravno zato je rešilca odpoklical, ker ni v njegovi pristojnosti :). Sicer pa se reševalno vozilo kliče takrat, ko je poškodovanec v nezavesti in ne diha. Toliko o nekih strokovnih kriterijih klica. Sicer najbolj normalno je to, da v primeru poškodbe pokličejo starše, ti pa se odločijo kaj in kako s svojim otrokom. V kolikor otrok seveda ni življenjsko ogrožen (nezavesten in ne diha).

 • Franc Šink

  Ali res nima EU nobenih vzvodov da prisili neko članico da spoštuje njen pravni red in dogovore ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!