FOTO: Bi vi sedli v tak policijski avto?

Foto: Policijski sindikat Slovenije

Nič kaj miren začetek tedna. Policisti ga začenjajo z zaostritvijo stavke, v okviru katere so začeli z izločanjem vse nevarne in dotrajane opreme in sredstev, ki jih uporabljajo pri delu. Pogajanja z vlado so namreč zastala zaradi finančnega ministrstva.

V policijskih sindikatih, kjer so s stavko začeli 18. novembra, so napovedali izločanje nevarne in dotrajane opreme ter sredstev, ki jih za delo vseeno uporabljajo, ker zanje nimajo nadomestil. Med njimi so tudi vozila, izločeno opremo pa bodo predstavili tudi javnosti.

Preberite tudi: 
Vir iz policije o strelskem pohodu: Policisti so streljali na slepo, ker nimajo opreme. Kdo bo odgovarjal?

“Ocenjujemo, da je v policiji ogromno sredstev, ki so zaradi fizične obrabe, staranja, tehnične zastarelosti in neustreznosti za delo neprimerna. S tem bomo vladi dokazali, da so predvidena sredstva, namenjena materialnim stroškom delovanja policije, prepotrebna in se jih ne sme zmanjševati. Gre za temeljno prvino, brez katere delovni proces ni mogoč, niti policijski,” so policisti zapisali v sporočilu za javnost.

Fotografije dotrajanih materialno-tehničnih sredstev, ki jih uporabljajo policisti, si lahko ogledate na spodnjih fotografijah, ki jih je objavil Policijski sindikat Slovenije.

Glede samega izločanja so na generalni policisjki upravi pojasnili, da vodja enot preko skrbnikov premoženja ugotovi, ali je oprema res neuporabna ali pokvarjena. Če je popravilo mogoče, jo je treba posredovati v popravilo. Če pa popravilo ni več mogoče ali strokovna služba oceni, da ni smotrno, opremo v skladu s postopki izloči iz uporabe in materialnega knjigovodstva. Enako kot za vso opremo velja tudi za vozila, pri čemer se lahko tehnična brezhibnost preverja le v skladu z zakonodajo, so še navedli.

Soliranje ministra Mramorja
Notranja ministrica je sicer pred dnevi v izjavi za medije v Bruslju poudarila, da mora izločanje opreme potekati po določenih postopkih in ne more biti prepuščeno subjektivnim ocenam, zato ne pričakuje večjih težav. Pojasnila je tudi, da so letos pridobili dodatna sredstva in nekaj opreme že nabavili.

Da je sicer res veliko opreme stare in komajda uporabne, a da do tako množičnega izločanja, kot ga napovedujejo sindikati, ne more priti, je pred dnevi dejal tudi generalni direktor policije Marjan Fank. Po njegovem mnenju so sicer zahteve policistov legitimne, pričakovanja finančnega ministrstva, da denar poiščejo znotraj sredstev za opremo, pa nesprejemljiva.

Tudi notranja ministrica je poudarila, da proračun Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) ni namenjen zavezam preteklih vlad, saj svoja sredstva potrebujejo za nemoteno delo policije. Spomnila je na odločitev vlade, da se stavkovne zahteve rešujejo v okviru dodatnih proračunskih sredstev, za katera morajo pridobiti soglasje finančnega ministrstva. Toda to ni dalo soglasja niti k izhodiščnemu predlogu MNZ, zato so bila pogajanja s policisti tudi prekinjena, je pojasnila ministrica, ki se je v zvezi s tem danes sestala s Cerarjem.

Z njim se je sicer sestala skupina, pooblaščena za pogajanja s policijskima sindikatoma, ki ga je seznanila z dosedanjimi aktivnostmi in nadaljevanjem dela pri pripravi pogajalskih stališč. Minister Boris Koprivnikar je povedal, da so preigrali možnosti nadaljevanja in približevanja v pogajanjih.

 B. O., STA
 • Peter

  Dolgo ste služili svojim gospodarjem. Zdaj počasi spoznavate, da vas ne jemlje prav resno.
  Oh, tudi drugi pridejo na vrsto, ko bo žakelj prazen. Najprej 571 družbenopolitičnih delavcev. Potem tožilci, sodniki, razen najbolj zvestih in zanesljivih.
  Ste mislili, da bodo drobtinice kar padale, tudi ko bo miza prazna?

 • fireblade

  Pišite raje kaj o tem !! Ne pa o obstranskih levičarskih zdrahah. O gospodarski problematiki v državi.

  “”Z novim letom pa bi lahko na ceno bencina vplival tudi infrastrukturni sklad, ki ga po poročanju Dnevnika načrtuje minister za infrastrukturo Peter Gašperšič.
  Sklad, iz katerega bi zagotovili denar za krpanje in posodabljanje
  dotrajane cestne infrastrukture, naj bi se namreč v začetku polnil s
  tremi centi od vsakega prodanega litra bencina.””

  200mio. so zlahka pljunili v parazitsko javnosektorsko skledo, za vsa napredovanja in razkošje brezdelnežev.

  Nadomestilo za uporabo cest se porablja za bohotenje železničarjev!! 250mio vsako leto!!

  Bencinski tolar še vedno obstaja!!

  O teh policajih pa to, če jim kaj ni všeč, naj gredo delat kaj drugega. Če so sposobni naj gredo v svet, naj odprejo podjetje,… za njihovo pohajkovanje in 1x mesečno intrevencijo je to kar dobijo preveč!

 • noname

  ČE NE BOSTE – POLICISTI – DOBILI KAR ZAHTEVATE SEDAJ, NE BOSTE NIKOLI! IN BOSTE LE ŠE “UREJEVALCI PROMETA”, MEDTEM KO VAŠKI KMETJE NASTOPAJO KOT TAJNI AGENTI IN PREVZEMAJO VAŠE DELO, PREJEMAJO VELIKA PLAČILA NA ČRNO,…SRAMOTA!

 • Boris Vagaja

  Naj izločijo ministrico in Cerarja. Oboje je neuporabno.

 • dež

  “Ocenjujemo, da je ogromno sredstev …”. Katerih sredstev? In eno je ocenjena, drugo pa izmerjena vrednost? Govori in piše se o 500 vozilih. Kaj je z njimi? Nimajo tehničnega, izrabljene gume, okvarjene zavore, luči, v tem primeru jih je potrebno izločiti iz prometa.
  Te ustavijo policisti in plačaš kazen, ker nimaš zimskih gum, oni pa v avtu, ki nima tehničnega.
  Dragi novinarji, pokažite že malo življenja in postavite konkretna vprašanja, ne pa da pišete povzetke tiskovnih konferenc.

 • neny

  300 milj., ki ste jih namenili preplačancem v JS in JU, bi namenili za novo opremo. Zdaj pa ni sredstev. Seveda jih ni, če jih je pahapsal sektor požrešnih za nadaljnje volilne glasove.

 • Vstrajnik

  Fantje VSTRAJAJTE. Delo, pošteno plačilo brez odlogov in zamud. Vladajoči naj za svoje tako visoke plače, poceni malice in kosila, pa telefone pa še pa še, se varujejo sami – vsemogočni bogovi. Narod takih NE POTREBUJE !

  • epson mlacni

   Ne, narod potrebuje neusmiljene in brezobzirne inkasante, ki lovijo zločince, ki prekoračijo povsem nerealno postavljene omejitve hitrosti za 5 km. Potrebuje ase, ki imajo na službenih hodnikih in pisarnah slike zločinca obsojenega za genocid, Tita.

   Ups. Pa saj takšne junake že ja imamo. To so slovenski policaji.

 • Darth Vader

  bili ste uporabni idioti tranzicijske levice in post udbaških in komunajzarskih omrežij, sedaj vas bodo seznanili s tem, kaj pomeni socializem za ljudi, ki delajo v državnem sistemu, po tem, ko so zasebno gospodarstvo toliko sesuli, da ne morejo pobirat več dovolj davkov oziroma nihče več noče delati&služiti v sloveniji, ker s temi davki pa prispevki podpira kriminalna udbaška in komunistična omrežja, ki so podržavile družben kapital in i potihem napisala zakonodajo sebi na roko, ter oprala narodu zavest….od socializma bo tudi zaposlene v javni upravi dokaj kmalu bolela glava…..potem bodo pa dejali “a takle kapitalizem je pa kaj boljši?” dragi moji, povprečen slovenec ni živel še 5min v normalnem kapitalističnem in demokratičnem sistemu, dragi moji, cel sistem v sloveniji je nastavljen tako, da uničuje podjetniško pobudo, zavira investicije in centralizira politično moč in kapitalsko v rokah omrežij, ki stojijo predvsem za levičarskimi strankami in dokler vi, policisti, kriminalisti pa še kdo tega dreka ne bo najprej popucal in nato še spremenil sistema, da bo podjetništvu in kapitalizmu bolj prijazen, tolk časa boste mel nevarno&zastarelo opremo, tolk časa boste mel po 650eur plače in tolk časa dnarja za vaše zahteve ne bo….ko boste tudi vi to skapiral in v tej smeri pritiskal na državno ureditev, bomo na pravi poti…..rezultatov pa ne bo še kar nekaj desetletij, tako kot so pač v sloveniji zadevo uredil….pa veliko sreče

 • ney

  Včasih je bil policist zakon in red na cesti, so lahko stare mamce brez problemov s torbicami in cekarji peš hodile, ker ni bilo takšnih kraj kot je to danes. Če je že bila kakšna kraja in je policist to videl, je lahko kradljivca s pendrekom nalomu, da si je za zmeraj zapomnu…..danes ga pa še grdo ne sme pogledat…Trenutno so policisti z vstrajniki edini, ki se upirajo vladi…morali bi še ostali…zgodil bi se…

 • Rožle

  Naj Cmerarju pripeljejo migrante direkt pred njegova vrata….nad vrata pa naj nabijejo tablo z napisom…
  WILLKOMMEN !!!

 • pokvarjeniSvet

  Tu imate zdaj policaji ko podpirate diktaturo komunistov in njihovih potomcev, žlahtnikov in prijateljev

 • Pjevač tuge

  Poglejte si raje kako dotrajano levico ima Slovenija : Kučan, Stanovnik, Zemljarič, Makarović, Prašek….

  • Rožle

   Kako kaj napredujejo karaoke…?

   • Pjevač tuge

    Veliko nastopam. 12.12. imam koncert v Zadružnem domu v Litiji, vstop prost

    • Rožle

     Aha….samo še solo kariero furaš…!

     • Pjevač tuge

      Več denarja ostane če špilam in kokodakam sam na odru.

     • eno

      A, kakšne babnice pa ne bi s seboj pripelu, kaj ?

     • Pjevač tuge
     • Rožle

      Jp….tale je tudi Tupoglavšek….

     • Osti jarej

      zakaj pa nis več jež?

     • Pjevač tuge

      Ker nikoli nisem bil Jež. Ti si pa verjetno še en Zoran Golavšek pod krinko.

     • eno

      a se mu kaj vidi prečka ? :)))))))))))))))))))))))

  • Rožle

   …Korintos…ta je tut že orng v letih…!

   • eno

    Aha, se mu pozna, de ?

    • Rožle

     Tako je….je kar precej o sebi natrosil. na kurjem portalu..

 • eno

  Za policijsko opremo in za policijske plače ni denarja, ga je pa PREVEČ za LUXSUZ naših vodilnih.

  Kar preberite si, http://www.siol.net/novice/slovenija/2015/12/najdrazje_nocitve_funkcionarjev.aspx kako so skromni

  Matr človk pa mora živet cel mesec pa vse položnice plačat in davke za toliko, kolikor je sposoben naš politik plačati samo zato, da eno noč nekje prespi……. SRAMOTA

  • Pjevač tuge

   Tito je imel prek 50 rezidenc v Jugoslaviji, narod je pa po skret papir v Trst hodil.

   • eno

    Aha to so bili tisti “zlati” časi, ki se jih naši komunisti z nostalgijo spominjajo……ooooooooooo…………………..hmhmhmhmhmhmhm…….

    • Pjevač tuge

     Zlati časi se niso končali leta 1991 temveč trajajo za njih še danes.

 • Pjevač tuge

  Minimalna plača znaša manj kot 600 evrov neto, emigrant iz Sirije pa dobi 800 evrov, Slovenija raj za kaviar komuniste in teroriste.

  • Rožle

   Neki begunec pravi , da mu je v Sloveniji 700€ premalo za mesečni dohodek
   zato bo odromal naprej v Nemčijo…
   in takile se talevim smilijo…res so bogi.!

   • ney

    Kar naj odroma naprej ga nič ne rabimo tukaj.:)

 • Osti jarej

  mene zanima slednje;ako narodu nekega dne poči film…kljub molitvam…..na kateri strani boste polcaji?!…na strani elite?

  • Bilderberg

   Na strani tistih ki bodo imeli večje možnosti za zmago.

 • Bilderberg

  Če bi državo ne ugrabili javni paraziti, bi dandanes bila povprečna plača policista 2500 eurov in bi bili vrhunsko opremljeni. In manj obremenjeni.
  Je pa treba priznati da glede na podplačanost policije in slabo opremljenost, je varnost v državi izjemno visoka. Tako da delajo dobro. Zaenkrat. Ko se bo to sesulo pa nazaj ne postavimo tega več desetletja.

 • Bilderberg

  Čim bodo politiki (beri: javni paraziti) in povezane osebe, dobili ustrezno ponudbo (beri: obljubljene provizije) se bo takoj šlo v nakup nove opreme.

 • FORT WORTH

  Kucanov zet sindikalist Strukelj je izsilil od drzave dodatne milijone € drzavnega denarja za svoje,ki jih zastopa v javni upravi.Smc minister je izjavil,da je javna uprava gonilo razvoja vsake drzave.No,ce je tako,kako da zdaj NI za policijsko opremo ?!

 • Antonius

  Ker policaji ravno štrajkajo, bi bilo z njihove strani pošteno, da JAVNO objavijo odpor do merjenja hitrosti na tistih delih cestnih površin, kjer nikoli ne pride do kakršnih koli nesreč.
  Tudi vozniki podpiramo policaje v njihovih naporih po bolj varni opremi, oni naj pa podprejo naše denarnice, da nam država ne jemlje tam, kjer postane kazen NAVADNA KRAJA.
  V Ljubljani nas krade zelo uspešno že *janković s svojimi redarji!

  • Peter

   Treba je polniti proračun.

 • južnificirana_si

  takšnim pravljicam se bi verjelo če bi JJ vladal

  • Rožle

   Če bi JJ vladal…bi teli delal tako kot se šika….!

 • xtc

  Ja vidi se ,da predvsem veliko sedijo in trgajo tapeturo v avtih.Polomljeni stoli kažejo isto.
  No oni avto z kilometrino pa so verjetno iskali cel mesec po cesti.Ah,kufer pa je verjetno iz kontejnerja,sicer pa glede čelad;a jim ni nihče povedal ,da nesmejo med sabo tekmovati kdo se večkrat zaleti v zid in ostane na nogah.

 • xtc

  Veselo je gledati kako se tisti ,ki so vse skozi zagovarjali levake sedaj bunijo.
  Če se prav spomnim so najraje zaj… JJ.No to se jim vrača.

  • Rožle

   Bumerang efekt…pa to

 • Rožle

  Čist use so znucal….celo neprebojne jopiče….ccc…!

 • Rožle

  Btw…A un naš policaj še iz obupa prodaja svojo ledvičko…?

 • pokvarjeniSvet

  Kaj zdaj policisti in policiste a boste stopili na našo stran, stran ljudstva in barabe poslali tja kamor sodijo ?

  • Rožle

   Eh…to pa ne…!

 • xtc

  A so policajke tud,tko znucane kot sedeži,čelade in avti?
  Samo tko iz radovednosti.

  • tečnež

   Ha,ha-odlična !

 • Rožle

  Limonasta ministrica pa še kar kislo faco fura…ne vem a je doma tut tolk resna?..! ..”bogi njeni otroci”

  • tečnež

   Mož je verjetno še bolj bogi,verjetno sam vrečka na glavi papirnata pomaga,da se ne ustraši že vnaprej.

 • dr Janez Sveti

  Kdo pri zdravi pameti, gre v Sloveniji za policaja ali vojaka??? A se nič ne pozanimajo, kako je v teh dveh službah? Če se pozanimajo, pa kljub temu podpišejo pogodbo, se mi nič ne smilijo.
  Dr Janez Sveti miličnik

  • plamen100

   Ja zato ker so v Sloveniji in v Romuniji pri 30tih še kar doma pri starših in na njihov račun živijo ti bi moral vprašanje drugače postaviti:
   – mladi a ste res tako globoko nesposobni, da greste za policaja namesto da bi se sedaj ko ste še mladi odpravili na avstralsko ambasado in poizkušali v Avstraliji, kjer je še vsak slovenec uspel. Vedno ko se pogovarjate o Avstraliji je zraven beseda “uspeti”, ko je govora o Sloveniji sta vedno zraven besedi “beda in preživetje”. Slovenija vam ne nudi nič, nititi čevljarju, niti zdravniku, nobenemu nič!!! Najslabše pa je iti za policaja, ker ti operejo možgane, plača je malo boljša kot drugje 800-1000 eur, ampak ta denar je za preživeti, z njim ne morete ušparati nič, tisti ki dobijo manj kot 800 pa morajo že razmišljati kako preživeti. Skratka edina rešitev za mladega človeka, ki hoče uspeti in si nekaj v življenju ustvariti je tujina, kot je bila v 30 letih prejšnjega stoletja.

 • Vrhovnisodnik

  Kako lohk MNZ plačuje stroške za emigrante, če nimajo denarja. Na meji niso delal po Shengnu, vsakega bi morali posamezno obravnavati, šele če bi izpolnjeval pogoje bi lahko v državo vstopil, tko nam bo zdaj Avstrija mejo postavla in zaradi nestrokovnega dela policistov bomo iz Šengna iz padli.

 • Gurt1

  levaki so zafural državo, kradejo povsod kjer se da, ustanavljajo nove kvazi skrajno levičarske človekoljubne organizacije za cuzanje denarja in opeharjanje naivnih ovc, naivna raja pa voli to skrajno levičarsko elito, ki se sebe predstavljajo kot navadne delavce v resnici pa še niso nikoli delali saj znajo samo cuzati in zavajati….zjebali so policijo in vojsko do amena in to je navadna izdaja, vabijo in posredujejo razne informacije islamistom, da bi ti prišli sem v čim večjem številu da bi skupaj naredili neko kvazi islamistično-levakarsko LGBT revolucijo!!!…..še komunisti iz juge so imeli več pameti kot ti neoliberalni levi islamski skrajneži

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!