Število migrantov se alarmantno kopiči, varnostne in tajne službe svarijo pred drastično zaostritvijo razmer jeseni!

Foto: Twitter

Poslanke in poslanci so se danes sestali na nujni seji Komisije DZ za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, na kateri so obravnavali predvsem varnostno situacijo na Balkanu (ilegalne migracijske poti) in razmere na schengenskem območju ter ocene o nadaljnjih dogodkih pri varovanju državne in schengenske meje. Predsednik KNOVS in poslanec SDS Branko Grims je povedal, da je bil največji del razprave posvečen ilegalnim migracijam, saj se je izkazalo, da se je tok migrantov v Grčijo v zadnjem obdobju bistveno povečal, tako da po podatkih vojaško-obveščevalno službe v letošnjem letu že presega 20 tisoč novih ilegalnih migrantov, ki so prišli na ozemlje Grčije.

“Verjetno veste, da je grško vrhovno sodišče odločilo, da lahko migranti z otokov pridejo tudi na celino, kar jim olajša nadaljnjo pot, tako da danes skupno število vseh, ki želijo tako ali drugače priti na ozemlje Evropske unije in Schengna ter tudi proti Sloveniji, znaša nekje okoli 65.000,” je dejal Grims. Ob tem je še dodal, da to število lahko zmanjšamo za število tistih, ki že opravljajo prve postopke znotraj Grčije, in da je skupno število, ki ga navajajo uradne službe, da želi iz Grčije proti severu med 50.000 in 60.000 ilegalnih migrantov.

Posebej je zaskrbljujoče stanje v Bosni in Hercegovini
“Slovenijo bi moralo posebej skrbeti stanje v Bosni in Hercegovini, kjer je v tem trenutku od 4.000 do 5.000 ilegalnih migrantov, katerih cilj je Slovenija, pri čemer so pri njih, po podatkih služb, prisotni nalezljive bolezni, nasilništvo in droge oziroma organiziran kriminal,” je dejal predsednik KNOVS in situacijo ocenil kot izjemen varnostni problem. “Tudi novo odprtje poti preko osrednje Bosne in ob Jadranski obali pomeni zelo velik varnostni izziv in hude težave za vse varnostne službe v Sloveniji, ki sicer delajo po najboljših močeh, a je treba vedeti, da sodelovanje na Balkanu ne teče tako, kot bi si želeli,” je ob tem dodal poslanec in predsednik KNOVS.

Foto: L. S.

Ravnanje srbske vlade predstavlja enega od problemov
Ob tem je po njegovih besedah v tem trenutku eden od problemov tudi delovanje srbske vlade, ki je sklenila brez-vizumski sporazum z Iranom, tako da je po uradnih podatkih v Srbiji sedaj že več kot 3.000 iranskih “turistov”. “Ti so prišli v Srbijo in so v Srbiji tudi ostali,” je dejal poslanec, a ob tem opozoril, da se lahko iz Srbije kadarkoli pomaknejo naprej. “Kar je pa še bistveno večja težava, pa je, da v tem trenutku med Srbijo in še 15 državami, predvsem afriških in nekaterih drugih s področja radikalnega islama, poteka dogovarjanje za brez-vizumske politike, torej bo dotok ljudi lahko še večji,” je dejal Grims ter ob tem opozoril tudi na to, da je ena od poti, ki je za ilegalne migrante odprta, tudi prek Rusije. “Na vse to Evropska unija in Slovenija opozarjata, a velikih sprememb v tem pogledu ni bilo,” je povedal poslanec.

Od novega leta prestreženih 2.668 ilegalnih migrantov
“Kar se tiče Slovenije, pa bi nas moralo skrbeti dogajanje od novega leta naprej, ko se je migrantski tok k nam bistveno povečal. Do današnjega dne je bilo po uradnih podatkih od novega leta prestreženih 2.668 ilegalnih migrantov, od tega jih je bilo 649 vrnjenih nazaj, predvsem na območje Hrvaške. To pomeni povečanje za 430 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu. K temu je treba prišteti tudi 199 tistih, ki so bili k nam vrnjeni iz Italije, pri čemer jih je bilo le 14 vrnjenih nazaj v Italijo,” je številke našteval Grims.

Grims je na seji vprašal, zakaj smo dobili toliko migrantov iz Italije, in odgovor je bil, da so to tisti, ki so nezabeleženo prišli iz Slovenije v Italijo in jih sedaj Italija vrača nazaj. “Število migrantov se alarmantno kopiči,” je opozoril Grims in navedel, da je bilo pri nas od novega leta “1.163 prosilcev za azil, od tega le 88 žensk in nič otrok, toliko, da se ve, kdo prihaja v Slovenijo.” Ob tem je Grims še izpostavil, da je glede na podatke, ki jih je povedal, neznano kje je 1.000 ljudi. “Na vprašanje, kje so, je bil odgovor, da se sedaj dogaja, da v času od zaprositve za azil do pričetka postopka izginejo,” je povedal Grims in dodal, da se sedaj očitno dogaja to, da en del teh migrantov prevzamejo kriminalne združbe, en del pa očitno antifa nevladne organizacije po Sloveniji.

Foto: STA

“Nezabeleženih se torej v Sloveniji nahaja nekaj 1.000 ljudi, ki predstavljajo večje varnostno tveganje, kot tisti, ki so v postopkih, kajti teh 1.000 je ranljivih za novačenje za kriminal ali za izvrševanje kaznivih dejanj,” je povedal Grims in dodal, da kdorkoli sodeluje pri tem, da teh 1.000 ilegalnih migrantov ali skriva ali tihotapi, počne kriminalna dejanja, ter pri tem početju “deluje skrajno neodgovorno in proti varnostnim interesom Republike Slovenije”.

Nazadnje je Grims spregovoril še o situaciji v naši okolici, ki prav tako vpliva na dogajanje, povezano z ilegalnimi migracijami. “Naivnosti v Evropi je sedaj konec, kar se je pokazalo v Avstriji, kjer napovedujejo razpustitev nekaterih organizacij in mošej, kar je povzročilo silovite reakcije tudi turškega predsednika vlade Erdogana, Avstrija zapira meje, videti je, da po šivih poka sporazum med EU in Turčijo. V tem trenutku se dogaja tudi v Italiji, ki je napovedala, da bo izgnala pol milijona ilegalnih migrantov. Ko se bo to začelo, se bo najbrž ta tok migrantov iz Italije k nam, ki se je že začel pojavljati, močno povečal,” je našteval Grims.

Jeseni pričakovano zaostrovanje razmer
“Varnostne in tajne službe so danes na seji izpostavile, da se je bati jeseni, ko se bodo stvari drastično zaostrile,” je povzel Grims in zaključil, da bo takrat odvisno od nas samih, kako dobro in uspešno se bomo uspeli zaščititi in kako se bomo uspeli povezati tudi z našimi sosedi, zato da ohranimo varnost, ki je ena in nedeljiva.

N. Ž.

 • Olga2345

  “Naša” policija ima vse pod “kontrolo” in se norčuje iz Avstrijcev!????

  • slaipowi

   Do 46 si se že naučila štet?

   • KAPIBARA

    S tem se obremenjujejo drugi,, tako eni, kot drugi.. :-)

  • večni srb

   Bolj, kot si misliš, iz celotnega človeštva se norčujejo, ne samo iz avstrijcev.

 • AlojzZ

  Ni nevarnosti! Sploh ne! To so migranti oziroma vojni begunci, ki bodo iz hvaležnosti, ker smo jim omogočili boljše življenje, delali za naše pokojnine. Boste videli! Samo mir in hladno kri ter drugič volite naše pa vse bo dobro!

 • antimur

  Verjetno je SDjevska maskota za prašiča Židan izgubil do donca svojo piškavo pamet, kajti zdaj bi šel v koalicijo celo z drogeraško stranko, ljubiteljico vseh vrst pritepencev in najhujšo sovražnico Slovenije, to je Levico, ki je v rangu zločinca Kučana in njegove bande, čeprav je pred volitvami gobcal o tem, da je varnost državljanov na prvem mestu.

  • samotoje

   SD in Levica sta dve strani istega kovanca.

   • večni srb

    Vse, kar je bila nekdanja komunistična partija, je levo, desno obstaja edino znotraj leve celote.

 • Olga2345

  Zimmer frei: Kućan, Fajon, Vajgl, Erjavec, Židan, Šarec, Cerar, Bratušek…Mesec, Tomić…. Informacije…UDBA.net…

  • slaipowi

   Ti si res zelo bolna. Tebi se v vsaki stvari prikazujejo navedeni. Kot nekaterim bele miške. Ampak te se da pozdravit. Tebe očitno ne.

   • svoboda sloveniji

    PRAVILNA UGOTOVITEV ,! KER V VSAKI “STVARI” TUDI SO !
    ZA TVOJO BOLEZEN IN TVOJE BELE MIŠKE OČITNO NI ZDRAVILA …….

    • slaipowi

     Tudi ti bolan(a). Desna paranoja na pohodu. Neozdravljivo. Pa saj ni cudno da se z vasim idolom nihce noce niti pogovarjati kaj sele dogovoriti. Stejte do 46 in ko ne bo slo okrivite koga drugega samo sebe ne.

  • Republic Commando

   …ĐĐ Style, žogica, tweety, hun, većni srb, slaipowi….

   • večni srb

    Kaj imam pa jaz zraven teh, ki si jih navedel poleg mene? Ne se hecat, menda si ja dovolj star, da ločiš levi in desni agitprop od resne debate.

    • Republic Commando

     S svojimi komentarji si že mnogokrat dokazal , da sodiš v levi pol.

   • slaipowi

    Tebi se prikazujemo komentatorji ki vam nastavljamo ogledalo. Olgi vsaj javne osebe.. Paranoja na kvadrat. Evo nekaj zate, Olgo in se koga.
    https://youtu.be/hkXHsK4AQPs

    • Republic Commando

     Se mi nič ne prikazujete, ko zapustim to stran v trenutku izginete iz mojih misli, ker ste irelevantni bebčki :))

 • Franc Šink

  Kako naj človek z zdravo kmečko pametjo razume to mantro: Vse imamo pod nadzorom.

 • Slovenka

  Neverjetno. Slovenske novice objavile, da migranti kradejo na Čopovi:
  http://www.slovenskenovice.si/iz-tiskane-izdaje/clanek/migranti-kradejo-na-copovi-59423

 • soc

  Piranhe in minsko polje.

  • slosin

   zakaj ne krokodilov…

 • Franjo Trojner

  Naša sestopjena leva koalicija/vlada, odstopjeni predsednik leve vlade Cerar in vsi odstopljeni vladni ministri in ministrce skupaj z dominatnimi mediji bojkotirajo poročila naših tajnih služb, policije, vojske in državljanov živečih ob meji o stvarnem problemu ilegalnih migracij na naši južni meji in na Hrvaškem, v Bosni, v Srbiji, v Albaniji, v Grčiji in v Italiji.
  Cerar pravi, da Slovenija problema z ilegalnimi prehodi meje in s tem ilegalnimi migracijami nima, naši zbirni azilni centri pokajo po šivih, Avstrjici pa so ustanovili posebne enote za zaščito meje z Slovenijo, ter podaljšali poostren nadzor na meji z Slovenijo, kar pomeni, da je pravilo schengen fuč. A ima ta leva Cerarjeva vlada svoj lasten narod za čisto fuknjen ali samo gluh in slep, pa si naj odgovori vsak sam!

  • večni srb

   Ne rabijo naših uradnih državnih teroristov, imajo svojo udbo in njihove varnostne mreže, sodelavce in ovaduhe.

 • ljubinica

  Neverjetno.
  Evropske drzave s sodobnimi policijami in moderno opremljenimi vojskami niso sposobne zaustaviti mnozice golorokih moz …

  • Clemen J.

   Spomni se palestine, česa so islamisti zmožni!

   • večni srb

    Ni treba, pri nas je ogromno migrantov iz Sarajeva.

 • BlankName

  Če se pa tako bojimo teh 5000 migrantov, pa če tudi bi jih bilo 50000, in če tudi bi resnično bili agresivno naravnani proti Sloveniji in se le tega ne bi znali ubraniti, potem si lastne države niti ne zaslužimo!!

  • Bozz

   Kje si bil, ko so delili pamet…

  • Schemva Miro

   Ali ti teslo zarukano,veš od kod oni prihajajo,poznaš njihovo mentaliteto,vero,kultura,delovne navade,razgledanost,odnos do žensk,si bil kdaj v Iranu,Iraku,Afganistanu,Pakistanu,jaz sem namreč bil in vem kaj nas čaka,če tukaj naselimo 50000 migrantov,sedaj mi pa še ti povej tvoj scenarij ali pa se spelji s tega portala in se ne vračaj več.

  • KAPIBARA

   Želim ti samo nega, da ti ga otroc, v hišo prpelejo..

 • Ana Job

  Nočem islamske populacije, ki prihaja, NOčem! Ker se hočem svobodno sprehajati v svojem mestu, oblečena tako, kot bom jaz izbrala. Hočem da se spoštuje MOJE pravice, hočem da MOJA država Poskrbi za MIR v svoji državi. In ne s tako komunistično strahovlado, kot je bila pretekla Cmerarjeva vlada, ko so nam hoteli zalepit usta. 
  Berite malo, kako represija deluje po drugih državah. Beguncem se gleda čez prste, ker jih je preveč, ker je incidentov čedalje več, ker so neobvladljivi… Če pa pisneš karkoli kritičnega, te pa že lovijo zaradi SOVRAŽNEGA GOVORA. 
  Hvala ne. Nočem centrov, nočem , nočem nočem!!!
  Ali je kdorkoli razmislil kaj pomeni recimo naseliti 3000 migrantov, ki se cele dneve praskajo po riti v kraj s 3000 prebivalci???Kakšni norci in motenci, volijo levico, madona??? Zaradi nasilja beguncev postaja prava vojna cona v predelih Francije, Nemčije in Švedske…

  • slaipowi

   Saj te bo Janez rešu. Je zmagal na volitvah. V Clevelandu celo s 75%. Kar vprasaj ga kdaj bo zacel z drugo republiko

   • Republic Commando

    A misliš, da ko bo šlo vse v kurac , da ti bo Šarac pomagu? Bumbar :)

    • slaipowi

     Nic ne mislim o Sarcu. Cakam Janeza ki obljublja resitve. Sem bolj strpen od vas kar se tega tice. Se mi pa zdi da se uci steti do 46. Upam da mu bo uspelo.

     • BlankName

      Jezus je združeval. Janez pa ne zmore.

     • večni srb

      Jezus je združeval, svoje pleme proti notranjim in zunanjim sovražnikom, to pa Janezu gre kar lepo od rok.

   • Clemen J.

    Prej janez kot tebi podoben kameltrajbar

    • slaipowi

     Naj ze zacne. Cakam. In od kod ti ideja kdo je meni potoben? Kameltrajbarji so mogoce bolj podobni tebi. Jaz sem blond in imam modre oci. Za razliko od tebe pa v glavi tudi sive celice.

     • KAPIBARA

      Med črnuhi se tudi najde albino črnuh.. pa jih ta črni črnuhi ne marajo
      Pač igra narave..

     • stroke

      Kaj hočeš reči s tem? Da si ruski prostitutki padel iz pizde?

     • slaipowi

      In to pravi nekdo za katerega je oče seme zdrkal (tvoj nick kaže na to da si drkalec) na lopato in jo nato zabrisal v mnozico žensk. Pa si se pač prijel pri eni. Pa me ne zanima ce jje ruska pizda al pa domobranska kurba. Tvoja mama je. Na vulgarne komentarje moram tudi sam odgovoriti vulgarno ceprav ni v moji naravi.

  • večni srb

   Glede na stanje pri nas, nam lahko celo največji afriški ekstremisti edino še pomagajo.

  • stroke

   Nimaš države, nimaš lastne centralne banke, nimaš lastne valute, nimaš lastne zunanje politike, ipd.
   Imaš samo še referenco nase, svojo himno in zastavo.
   Ali z drugimi besedami: nikogar ne zanima kaj hočeš in česa nočeš.

 • Ana Job

  EU naj poskrbi, da ne bodo več vdirali k nam. Zakaj že imamo vojsko? Pa zakone? A da so samo na papirjih? Od kje jih bomo pa hranili? A mislite, da bodo zadovoljni z malo? Zahtevali bodo vedno več, nemiri bodo, nasilje na ulicah, posilstva… postali bomo mala Indija.

  • Republic Commando

   Kakor sem enkrat že napisu, dokler bo vlada leva in podpirala te migracije, nam ne pomaga nobena vojska.

   • Ana Job

    Kateremu normalnemu Slovencu pa so všeč zapečenci? Mislim, da levico volijo mentalni pohabljenci.

    • večni srb

     Hrvatom, bosancem in albancem recimo,drugih praktično nismo uvažali zadnjih 30 let, pa ni bilo nobenih problemov z ilegalnimi prestopi Shengenske meje. Za svoje poskrbijo, takrat ne veljajo nobeni zakoni in moralna vodila.

     • Ana Job

      O podrepniških Bosancih, hudo invazivnih in nasilnih Albancih ter nekaterih Srbih, ki se obnašajo na slovenskih tleh, kot gospodarji ne bi zgubljala besed.

     • večni srb

      A hrvati, ki so nas edini okupirali in nas skušajo za vsako ceno asimilirati, so pa v redu?
      To so hrvaški bosanci in albanski šiptarji, ne srbi, marsikateri hrvat samo reče, da se srb, ker se norca iz samih sebe delajo.

     • Ana Job

      Hrvati so pa iz vseh vetrov zbrana in umetno ustvarjena genocidna tvorba.

     • večni srb

      Prej se ni poznalo,ker je bilo pri nas dovolj srbov in si niso upali repenčiti, zdaj je pa zgleda cela Slovenija kar njihova in komaj kdo še kaj reče.

     • Ana Job

      Dovolj zgovorni so že dogodki v piranskem zalivu, ko vsak dan “uletavajo”.

     • stroke

      Bosancih? Bosna je geografski pojem. Nasilnih Albancih? Slovenija je med prvimi priznala Kosovo, Pahor je lobiral za prištino, Janez ima doktorat od tam. Gospodarji Srbi? Logično, živiš na začasno okupiranem ozemlju velike kraljevine Srbije.

     • Ana Job

      Ne mislim se s teboj prepirati levičar. Želim ti lep dan in mogoče obisk kurjega portala 24,kjer boš med sebi enakimi. Lp

     • stroke

      Ko zmanjka argumentov, je na vrsti ad hominem. Nič presenetljivega.

    • Republic Commando

     Nimam nič proti nobeni barvi, vendar to kar prihaja sem gor zadnje leta so vsi po vrsti ene same barabe in oportunisti. Lahko bi bili beli, pa bi jih isto sovražil , če bi se obnašali in delali samo sranje tako kot teli.

     • Marija

      Katere so dobri ostanejo doma. Nam pošiljajo svoje izmečke,

   • Slovenec

    Tako je! Levičarske vlade so pogreb za Slovenijo. Rezultat
    za primerjavo je Švedska.

 • Soave

  Zato pa čimprej sestavit vlado. Pa ne brez sds !! Če ne, smo opleli. Tukaj se ne smemo ozirat na EU politiko. Še dolgo ne bodo priznali, da so ga krepko pokronali. Ne glede na Frau !! Mnogim je najbrže pasal denar, ki so ga dobili .

 • domovina mili dom

  Torej, kolike milijarde EU zapravi za te ekonomske migu cigo. Za ta denar se lahko v vsako afriško gmajno postavi obrat, v katerem ti ljudje delajo, pa magari pesek polnijo v vreče.
  Ko ga najdeš tega cigu migota na svoji meji, mu mirne duše rečeš, da naj dela v fabriki, ki jo ima doma.

 • Jan Kovalski

  Ko se pogleda v zgodovino se vidi, da se je podobno dogajalo pred cca 600 leti. Podobnost je v tem, da so turški vpadi, ki so se vršili na področju današnje Slovenije imeli svojo izhodiščno točko na področju današnje BIH. Prišli z vojsko ropali in pobijali nekaj mesecev in se s plenom in bodočimi sužnji vrnili v “matico” Bosno. In to se je dogajalo iz leta v leto skozi nekaj stoletij. Sedaj prihajajo brez orožja, ko se jih bo nabralo kritično število se bodo združevali v tolpe in povzročali težave.
  Ne razumem, da se vse ujete ne vrne takoj nazaj na Hrvaško ne glede na to, da vpijejo “Azil”.
  Zakaj je potrebno čakati na to, da se jih nabere čez vse mere. Kaj vam ni jasno, da če Avstrijci zapirajo svojo mejo (baje s 1.7. neprodušno), da bi morali mi to narediti že davno!
  Beseda azil ne more biti “čarobna” vstopnica za nezakonito prestopanje meje!!!!!!!!

 • Ana Job

  Kar sem v resnici hotela povedati, je to, da preveliko število migrantov v Evropi ne obeta nič dobrega za nikogar. Čeprav je večina ljudi pohlevnih ovac in ne bodo niti mignili, ko jih bodo muslimani začeli maltretirati, se bodo VEDNO našli tudi razni ekstremisti na drugi strani. Eden takih je bil recimo Breivik. Še več jih bo, ker je to popolnoma normalen pojav v družbi, da ob pritisku z ene strani nastane tudi odpor z druge in prišlo bo do vojne. Vse, kar se bo zgodilo, če ne bodo zaustavili množičnega priseljevanja, bodo na dolgi rok VOJNE! Zgodovina se ponavlja in se bo še naprej. Kdor je tako ignorantski in zabit, da tega ne dojame, mu žal ni pomoči. Kar provocirajte levičarji in se norčujte, ampak morda boste že v dobi svojega življenja doživeli posledice tega, kar se sedaj dogaja.

  • slaipowi

   Breivik je normalen pojav? Mogoce za podpornike… naj sploh zapisem koga? Zato pa se nekdo uci steti do 46 ker takih jurisnikov pri svojem agitpropu ne ustavi niti po volitvah ko naj bi sestavil koalicijo. Srecno pri ucenju sestevanja- vsaj do 46. Ce bo vec toliko bolje za vse nas

   • večni srb

    Proti do konca izrojenim paradržavnim fašistom, je Breivik popolnoma normalen duševni bolnik.

  • večni srb

   Kakšni migranti, a ti rabiš koga? Jaz še malarja ne bi najel, ki nima ustrezno registriranih vseh zaposlenih, zakaj bi podpiral to ciganijo.

  • Terminator
  • KAPIBARA

   …Eden takih je bil recimo Breivik. ..
   Ne bo dolgo, pa se bodo dajali, kdo mu je prvi spomenik postavu…

 • večni srb

  Svarijo verjetno te iste varnostno obveščevalne službe, ki so nas strašile že lani in ki še vedno ne razumejo kdo in kako je prisluškoval našim arbitrom, predvsem pa niso opazili 40.000 migrantov iz Hrvaške, bosne in Albanije, ki se valijo k nam vsako leto.

  Pred čim točno svarijo, balkan se je spraznil, mogoče bodo migrante naselili na neobljudene dele Hrvaške, bosne in Albanije. Le se jih lahk oveč deset tisoč prosto sprehaja pri nas, zakaj bi bili diskriminatorni do vseh ostalih čefurjev, ki so zvedeli za balkanski kanal in čakajo na vrsto za šverc čez mejo..

 • večni srb

  Srbija je problem, migranti se valijo iz Hrvaške, vsiljuje nam jih pa Italija, razumem Grimsa.
  Iran je problem, ker Nato trenutno goni svoje in jim bi radi vsi lizali rit,ker so potem na strani močnejšega.
  Kaj nas briga Srbija, če bo EU ocenila, da želijo pomagati rusom zavarovati Iran, naj jih pač odjebejo še za naslednjih sto let in bodo lahko uživali v svojem pašaluku, ko jih bodo rusi spet nategnili, kaj to nas briga.

 • večni srb

  Zgleda je Grimsa najbolj strah, da jim niso srbi navozili 1.000 najbolj krvoločnih jihadistov, ki so se prišli izživljat, mučit in naposled ubiti Janšo. Kriminala je bilo v naši vojaško policijski džamaheriji od nekdaj dovolj, saj zato pa slovimo kot podalpski cigani, če smo malenkost boljši od hrvatov, je zato samo še bolj res. Zaradi migrantov, je kriminala precej manj, pa zato toliko več državnega terorizma, če je pa Pahor razglasil izredne razmere in poslal vojsko nad civiliste. Nazadnje je bilo tako, nisem nič slišal, da je vojne konec in mu je parlament ukinil diktatorska pooblastila.

  Kar se migrantov tiče, saj je vse jasno, diktatorjev ni več, zato se doma ne pobijajo med sabo in lahko bežijo v boljše življenje, najbližje je Evropa, s katero so imele njihove države tudi največ gospodarskih stikov. Poglejte si enkrat kako zgleda Bagdad v resnici, na Google zemljevidih ,samo mesto je res veliko kot pol Slovenije, ampak ja lahko že iz vesolja vidimo, da je vse narejeno iz dreka in povsod samo kamenje. Kako lahko taka civilizacija sploh obstaja, ne le hrana, s čim si perejo obleko in ostalo, kje je njihov intimni prostor in kje se lahko kreativno družijo, ja nimajo ničesar razen strehe nad glavo. Medicina je napredovala vsaj do antibiotikov in ne umrejo več za vsako infekcijo, še vedno pa tekmujejo kdo bo svoji spolni sužnji, do menopavze naštancal več otrok. Alaj je velik, oni so ga samo notri tiščali, Alah jih je pa rodil in jih bo tudi živel. Večina niso nobeni teroristi, oni bi radi imeli samo družino in živeli fino. Njih religija in politika ne zanimata, ne vedo niti, da je ta svet planet in še okrogel.

  Zakaj se sploh matramo s temi čobani, za uničit enega samega slovenca, se sproži tisoč birokratov, izplačujejo se ekspertize, dnevnice in nadure. Čobane samo procesirajo, jih nahranijo, pokažejo v katerem kotu lahko prespijo, jim podarijo obleko iz zbiralnikov odpadnih oblačil in jim stisnejo v žep žepnino, pa lahko odrinejo naprej, novim dogodivščinam naproti. Slovenca je treba imeti pa neprestano na očeh, ker oni ogrožajo take kot sta Kučan in Janša, takih se pri nas najbolj bojimo. Večina teh migrantov bo končala v vojski, pri varnostnikih in tajnih službah, za te službe med zatrtimi evropskimi narodi ni posebnega interesa.

  Ta planet pripada vsem, mene ne bi niti najmanj motilo, če bi migranti prišli v Evropo, tu v nekaj dneh zagonili vse prihranke, nato pa jih lahko na državne sroške edino za silo nahranimo in odpeljemo do prve meje. Kdor se ne zna obnašat, take pa še prej, sicer legalne migracije urejajo ambasade in Zavodi za zaposlovanje, zagotovo ne Rdeči križ in Karitas.

  • Schemva Miro

   Potem jih pa ti vzemi domov,pa jih futraj,pa žepnino jim daj,tele blesavo.

   • večni srb

    Zakaj ponavljaš te butaste parole, kdorkoli jih vzame, to pomeni, da bi ostali pri nas.
    Saj tako si verjetno tudi ti prišel k nam, iz Hrvaške, bosne ali Albanije, nekdo pri nas te je sprejel pač.

    • NejNej

     Ti glih nisi “Razgledan” človek tak ko govoriš. Alaha tukaj ni! če pa je, se pa pedra z mohamedom in še to lahk nardimo tekmovanje v risanju. Drugače bo treba tud južna brača za krofe stisnit tu v Sloveniji ker se že preveč razpasujejo.

    • Schemva Miro

     Moja rodbina je tukaj 500 let,dokumentirano,prišli smo pa iz severa in poslali Turško golazen nazaj na Balkan,škoda,ker jih nismo čez Bospor.

 • Sodni dan

  Avstrijci bodo 25.6 lepo prikazali kako se stvarem streže. Vsi vemo kaj je njihova naslednja poteza.Nepredušno zapreti mejo za migrante! Čimprej vlado sestavit Vojsko na mejo in Znak “nema prolaza za migrante” na hrvaški strani!

  • Slovenec

   Tako je!

  • mona lisa

   Podpišem. Meje branit četudi z silo in orožjem. Te ki so tu pa spokat domov.

 • Bozz

  “saj se je izkazalo, da se je tok migrantov v Grčijo v zadnjem obdobju bistveno povečal, tako da po podatkih vojaško-obveščevalno službe v letošnjem letu že presega 20 tisoč novih ilegalnih migrantov, ki so prišli na ozemlje Grčije.”

  In Merklca je dala kolik, 6 milijard eur Ferdoganu, namesto da bi jih dala Grčiji, ki bi ta denar porabila za postavitev ograje na meji, na morju pa z morsko blokado lovila te čolne in jih peljala nazaj od koder so prišli po vzoru Avstralije. Več kot očitno, da je v interesu elite v Bruslju, da pripeljejo te divjake k nam za dosego svojih ciljev.

 • Ana Job

  Problem je enostavno v tem, da ti prišleki še v nobeni evropski državi, ki jih je sprejela, še niso pokazali pripravljenosti na delo, kaj šele integracijo. Če jim pa kdo kaj reče, pa takoj razbijajo, grozijo z islamizacijo in zganjajo nasilje nad domačini. Še posebej radi si privoščijo nas belke, ki smo v njihovih očeh pač pocestnice.

  Problem so še izdajalci v evropskih vladah, ki več kot očitno zapostavljajo domačine, ki delajo in plačujejo davke, ilegalni priseljenci pa naj bi kar tako na lepe oči čez noč dobili stanovanja, hrano, podporo, in še in še. 

  Sicer pa se naši starši in stari starši spomnijo, kako je izgledala zadnja politično motivirana imigracija pri nas, ko so v duhu “bratstva i jedinstva” z Juga uvažali tisoče ljudi, ki z nami glede kulture in vrednot niso bili kompatibilni. Med temi imigranti je bilo nadpovprečno veliko takih, ki so enako, kot tile “begunci” zdaj, videli le svoje pravice, ki so jih dobili prednostno. Tudi njihova asimilacija ni bila ravno na višku – premnogi še danes, po več desetletjih le za silo lomijo slovenščino. In glej ga zlomka – tudi takrat je bilo politično skrajno nekorektno, če se je kdo od Slovencev pridušal nad takim početjem. 

  Tile, ki prihajajo zdaj, so z Evropejci še bolj nekompatibilni od nekdanjih “bratov” in res ne bi bilo smiselno, da še enkrat ponavljamo isto napako. Hudo bo, ko bo enkrat narod vzel pravico v svoje roke.

  • moon

   Ne vem, kje si ti videla kaksnega crnca in arabca, ki hoce delati… Crnci lezijo pod palmami, arabci pa trgujejo (nategujejo). Edino kar jim je fajn v Eu je denar in babe (sarec press)

  • St

   Prav imas Ana. Vse imas prav,samo nekaj pa ne. To da bo narod vzel pravico v svoje roke se ne bo nikoli zgodilo. Pri protestih bi policija udrihala po domacinih. Ukaz leve vlade,ce bo zopet zavladala. Upajmo ,dane. Sam narod brez podpore ,je izgubljen, kakor tudi brez mocne desne vlade. Tile migranti so bodoci kucanovi volivci. Razmisljajte zakaj levici tako blazno pasejo.

 • črnaovca

  A je grims spet njuhal?

  • centurion

   A si ga tut ti bulmastifu potegnu, al qwa?
   Dobr ti gre.

 • karlina

  Kdo je lagal pred volitvami, sedaj naj odgovorijo na to vprašanje levičarji !!!!!!!!!!!!!!

 • FreedomAndDemocracyNOT

  jaz se enga nism vidu v lublan. Same bucke od noreTV

  • St

   Zato jih nisi vidu ker si slep in butast. Vprasaj Kuckana,se z njimi pozdravlja in brati,ter jih posilja na Debeli rtic stroske nas drzavljanov nesrecne drzave

  • St

   Azili pokajo po sivih od migrantov,ti pa nic ne vidis . Ko jih bos zacutil bo ze prepozno BUMBAR.

 • mona lisa

  Totalno zapret meje za to drhal in ubranit četudi z orožjem. To so priprave na islamizacijo Evrope. Ali komu to še ni jasno? Skrajni čas je da Janša sestavi vlado in začne čistit s to golaznijo. Tiste ki se nahajajo že v Sloveniji pa po kratkem postopku vrnit v državo izvora. Levake in vlado v izteku pa kaznovat za zločine. kajti zločin nad lastnim narodom je da se je in se še vedno spušča v državo ta golazen. To niso ljudje to so stroji in borci ki bodo enkrat zmleli naša ljudi in našo kulturo.

 • stroke

  Za plačilo pokojnin uporabljamo kredit pri MMF, lokalni zakoni v Butalah so irelevantni.

 • Zgornji

  BEDAAAAA !!! ! !!! BOLNIKI VLAČIJO BOLNIKE K SEBI = NAŠI VLADAJOČI BOLNIKI VLAČIJO ZLOBNE MOHAMEDANSKE BOLNIKE K SEBI !!! ! !!! IN KAKO SE BO TO KONČALO ??? SLABO – ZELO SLABO !!! ! !!!

 • mona lisa

  In to drhal levi ujčkajo. JANŠA SESTAVI VLADO IN NAS REŠI LEVAKOV IN DRHALI KI SE KOT KUGA VALI V SLOVENIJO:

  • Ivan Friderik Novak

   Ja, dr. Janša bi že sestavil vlado, ampak . . .

 • mona lisa

  UROŠ PALHARTINGER ( šest let je živel na območju islama ) je napisal odprto pismo evropski poslanki ge. Tanji Fajon glede vdora islamističnih hord na ozemlje EU.

  Nekatera dejstva:
  Po Koranu se Svet deli na Svet islama (Dar ul-Islam) in Svet vojne (Dar ul-Harab). Svet Islama je tam, kjer je kadarkoli v zgodovini bilo vzpostavljeno šeriatsko pravo. Muslimani morajo svet Islama braniti, ali ga ponovno osvojiti, hkrati pa osvajati nova ozemlja, vse dokler ne zavladajo nad celotnim planetom …
  Vsak Musliman ima dolžnost širiti Islam, to širjenje se imenuje Džihad. Džihad ni le vojna, kot se v Evropi zmotno predstavlja in prikazuje, Džihad je vsako širjenje Islama. Za Džihad se šteje naseljevanje na neislamska ozemlja, poročanje z nemuslimankami. Džihad je zanje tudi številčno rojevanje otrok, seveda pa je Džihad tudi njihova sveta vojna …
  Muslimanski moški se lahko poroči z nemuslimanko, ona lahko ohrani svojo religijo do smrti, otroci pa morajo biti muslimani. Muslimanke pa se ne smejo poročati z nemuslimani …
  Izstop iz Islama ni mogoč, odpadnik je označen za Kuffirja, sledi fatva, kar pomeni da lahko odpadnika oz. Kuffirja kdorkoli nekaznovano ubije …
  Po Koranu so vsi nemuslimani sužnji Muslimanom. Musliman lahko zasužnji ali ubije kateregakoli nemuslimana.
  Islamisti ki vdirajo v Evropo, širijo Islam in ničesar drugega. Ne mislijo delati, takoj postavljajo pogoje, zahteve, od neislamskega prebivalstva zahtevajo usluge, torej se že v samem začetku vedejo kot gospodarji nad neislamskimi prebivalci Evrope …
  Šeriatsko pravo ni del pravnega reda članic EU. Kjerkoli Muslimani vzpostavijo svoj kalifat in vzpostavijo šeriatsko pravo, vzpostavijo deželo Islama, ki jim potem pripada na veke vekov. Prav tako gre za kršitev ustave članic EU, napad na ozemeljsko celovitost, nedotakljivost, suverenost držav, . Jasno je da te horde islamistov ne spoštujejo nobenega pravnega reda drugih držav, ne spoštujejo državnih meja, njihova identiteta ni znana, ni znana njihova preteklost, …
  Omenil bi, da nočete dvigniti življenjskega standarda lastnim ljudem, za islamistične horde pa velikodušno razvežete mošnje, tolerirate jim kršitve zakonodaje, tolerirate vdor na ozemlje brez vsakega preverjanja identitete, … Hkrati pa pričakujete, da bomo ljudje, davkoplačevalci financirali lastno okupacijo, sprejeli nasilje islamistov, sprejeli nov način življenja – ki bo seveda prilagojen Islamu …
  Bizantinski cesar Manuel II. je v 14. stoletju glede nasilne narave Islama dejal, leta 2006 pa ga je citiral papež Benedikt XVI: “Pokaži mi, kaj je novega prinesel Mohamed, in videl boš le slabo in nečloveško. Vero, ki jo narekuje, pa širi z mečem.”
  Dar-ul-Islam je tam, kjer stojijo mošeje, ki so ene od znakov Dar-ul-Islama oziroma znak, da to ozemlje pripada Islamu. Zato je tudi Saudska Arabija Nemčiji ponudila izgradnjo 200 mošej.

  (Vir: Odprto pismo je bilo posredovano na zasebno sporočilo)

  POŠlJI NAPREJ! IN NE RECI, DA TO NI TVOJA SKRB!
  TO JE PROBLEMATIKA VSEH NAS – SLOVENCEV!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!