Strah in trepet levice: Spoznajte “fašistično” generacijo Z, ki se je slovenski levičarji bojijo kot hudič križa

Foto: iStock/STA

Je konservativna, zavrača krivdo svojih prednikov, je bolj razgledana od prejšnje, sama išče odgovore in svojo identiteto, ne mara Antife, želi močnega voditelja. To je generacija Z, imenovana tudi generacija identitete, prihajajoča generacija, ki se je levičarji bojijo kot hudič križa.

Ko jim nekdo omeni holokavst, samo začudeno gledajo. Kot otroci so videli kalvarijo staršev, ko so ob globalni finančni krizi izgubili službo, zato jih zgodbe iz preteklosti (denimo NOB, druga svetovna vojna) niti ne zanimajo. Generacija Z je toliko oddaljena od prve in druge svetovne vojne, da jih zgodbe dedov in pradedov ne zadevajo. Če se pa že zanimajo za velike zgodbe, so skeptični. Odgovore na vprašanja iščejo sami, ne verjamejo ne medijem ne učiteljem in profesorjem v šolah. O vsaki stvari si sami ustvarijo mnenje, predvsem si informacije izmenjujejo z vrstniki prek Twitterja, Facebooka in Snapchata. Zaradi te brezbrižnosti je levica generacijo Z že označila za fašistično, ker zavrača vrednote, ki sta jih vsilili generacija X in generacija milenijcev. Kdo je torej generacija, ki se je levica tako zelo boji in ji pod krinko “varnosti spleta” skuša onemogočiti svobodno izmenjavo informacij?

Spomin na pretekle generacije
Se še spomnite druge polovice osemdesetih let, ko so začeli padati komunistični tabuji in ko so na dan prihajala nova družbena gibanja? Takrat je generacija, rojena okoli “magičnega” leta 1968, prihajala v študentska leta in je odločilno pripomogla k spremembam, saj je bila manj obremenjena z ideološko navlako kot njihovi starši, ki so večinoma odraščali v ozračju trdega komunizma (čeprav je konec šestdesetih let nastopila nekakšna začasna otoplitev, ko je krmilo tedanje republiške vlade prevzel nekoliko bolj liberalni Stane Kavčič). Ne glede na veliko zavzetost partijskega podmladka ZSMS in številnih “alter” skupin, kot je denimo Neue Slowenische Kunst, pa je v odločilnem trenutku prišlo do preloma znotraj generacije: samo en del mlade generacije je leta 1989 prestopil Rubikon in se usidral na strani Demosa, ki si je v nasprotju s preostankom do tedaj “revolucionarne” ZSMS upala vstopiti v projekt osamosvojitve Slovenije z izgradnjo lastnega obrambnega sistema, kar je bilo v nasprotju z dogmatično mirovniško doktrino nove levice. Slednja je, kot je znano, februarja 1991, samo štiri mesece pred osamosvojitvijo, predstavila deklaracijo za mir in v ta projekt potegnila skoraj celotno republiško predsedstvo in celo del Demosa. Kasnejši razvoj dogodkov, že po osamosvojitvi Slovenije, je pokazal drastično pomanjkanje generacij, ki bi bile pripravljene na dokončen prelom s preteklostjo. Namesto tega so se demagoško ujele na past, ki sta jo nastavljala tako Milan Kučan kot LDS (naslednica ZSMS): pustimo preteklost, ukvarjamo se s prihodnostjo – v istem času pa se je praksa totalitarne polpreteklosti podaljšala globoko v obdobje formalne demokracije. Na podobne trike z “novimi obrazi” in neobremenjenostjo s preteklostjo so slovenski volivci padali tudi kasneje, nazadnje leta 2014. In kot kaže, se gospodarji globoke države pripravljajo na nov napad, s katerim bodo skušali prelisičiti slovenske volivce. Vendar jim − tako kot globalni levici po svetu − problem povzroča dejstvo, da na sceno prihaja generacija, rojena po letu 1995 (predvsem pa po letu 2000), tako imenovana generacija Z, ki bo o družbenih zadevah ozaveščena na drugačen način kot generacije pred njo. Tudi to je razlog, zakaj se v zadnjem času propagandni pritisk t. i. kulturnega marksizma tako povečuje.

Pohod kulturnega marksizma
V prejšnji številki Demokracije je Jože Biščak v uvodnem komentarju orisal problematiko kulturnega marksizma, ki je sicer močno navzoč v celotnem zahodnem svetu. “Kulturni marksizem mlade generacije vzgaja za skupinski etnični samomor, da sovražijo same sebe in tradicionalno kulturo. Vse to ni od včeraj, traja že nekaj časa, tudi v Sloveniji. Razmere uhajajo nadzoru, če niso še ušle. Posledice kulturnega marksizma namreč že čutimo, in če se mu ne bomo postavili po robu, bo vse slabše in prepozno,” je med drugim zapisal v uvodniku. Kulturni marksizem, dediščina italijanskega marksista in ideologa kulturne hegemonije Antonia Gramscija, pa ima v Sloveniji predvsem v zadnjem času privilegiran položaj, kar se je pokazalo tudi ob podelitvi Prešernovih nagrad, ko je t. i. alter-kultura prevzela vlogo uradne kulture, zato so razni kvaziumetniški performansi dvomljive vrednosti nagrajeni na najvišji ravni. Seveda za to niso toliko krivi ekscentrični nagrajeni umetniki, pač pa tisti, ki so nagrade podeljevali, saj so za umetniški dosežek razglasili uničevanje slovenske zastave, kar je po zakonu sicer kaznivo. Krščanski forum SDS je v svoji izjavi ob slovenskem kulturnem prazniku posebej opozoril na afero Strelnikoff konec devetdesetih let, ko se je pojavila zgoščenka istoimenske skupine, na njej pa naslovnica z brezjansko Marijo in podgano. Mnogi so to že takrat upravičevali kot “umetniški dosežek”, kar je povsem sprevrženo. A bolj kot to bode v oči dejstvo, da vsi ti samooklicani umetniki pričakujejo, da jih bo preživljala država – z denarjem davkoplačevalcev seveda. In ker tega denarja nikoli ni dovolj, ves čas jadikujejo o mačehovskem odnosu države do kulture, niso pa pripravljeni dati svojih izdelkov na prosti trg. In vse to le zato, ker je neki državni gremi odločil, da je njihovo ustvarjanje posebnega državnega pomena in da so zato upravičeni do rente. Svetlana Makarovič, ki ne glede na svojo skrajno levičarsko agendo vseeno sodi v sektor klasične kulture, se je leta 2000 nominalno odpovedala Prešernovi nagradi, seveda pa ne finančni koristi, ki jo je nagrada prinesla.

Prenasičenost slovenskega prostora
Kaj nam ta dejstva povedo o t. i. generaciji Z, predvsem tistem njenem delu, ki se je rodil po letu 2000? Morda to, da ta mlada generacija, ki komaj zdaj dobiva volilno pravico, odrašča v razmerah, ko je družbeni “mainstream” povsem v slogu novodobne “kulturnišk” levice: vsepovsod preporod gverile, majic z likom Cheja Guevare, čaščenje Tita in jugoslovanskega socializma, pri tem pa ne upošteva realnih gospodarskih in socialnih razmer v osemdesetih letih. Kakšna vrednotna stališča bo zavzela nova generacija volivcev? Če boste v iskalniku iskali članke o generaciji Z prav na področju vrednot, jih v slovenščini ne boste našli – v glavnem vas bodo avtorji in strokovnjaki vseh vrst prepričevali, da je to generacija, ki je rastla skupaj z moderno tehnologijo. V okviru spletne strani Citymagazine smo našli le kratek pasus: “So aktivni državljani, aktivisti s pristnim namenom reševanja sveta pred pogubo. Vidijo širšo sliko in imajo čut za okolje, predvsem pa vest.” No, zraven pa seveda dodajo: “Zanje so besede, kot sta gej in transspolna oseba, nekaj vsakdanjega, ne pa tabu in urbani mit.” To je seveda spet konstrukt, ki ne pove nič o resničnosti generacije Z. Slovenski družbeni prostor je namreč že zdaj prenasičen z vsebinami LGBT, kar lahko pomeni, da bo generacija Z stopila v vse bolj aktiven odpor proti tovrstnemu mainstreamu (gre za angleški izraz, ki pomeni “glavni tok”, nekaj torej, kar prevladuje, kar je trendovsko). Sodobno evropsko (in tudi slovensko) levičarstvo namreč temelji na predpostavki, da še vedno deluje na uporniški poziciji, da se je treba še vedno boriti proti zloglasni stvarnosti, ki jo označujejo naslednji izrazi: srednji vek, fašizem, konservativizem, nacionalizem, nazadnjaštvo, kapitalizem, neoliberalizem itd. Sodobno levičarstvo si torej izmišljuje vedno nove in nove konstrukte in imaginarne nevarnosti, da bi seveda upravičilo svoj obstoj, sebe pa ima za nekakšno uporniško in disidentsko (o)pozicijo. To pa nikakor ne ustreza resničnosti, saj imajo denimo promotorji ideologije LGBT v naši državi v rokah ključne funkcije v medijih in propagandi pa tudi v politiki. Predvsem pa je zanje značilno, da se “šlepajo” na davkoplačevalski denar in da arbitrarno določajo, da je vsako nasprotovanje njihovi kampanji “sovražni govor”, kaznivo dejanje torej.

Upor politični korektnosti
Zakaj se torej levica oklepa svoje kvaziuporniške identitete in je njena vsebina samo “mainstream”? Predvsem zato, ker se kot hudič križa boji obrata generacije Z h konservativizmu, kar je pravzaprav rezultat upora “uporništvu”, upora agresivni levičarski retoriki, ki se je nedavno razgalila v slovenski mladostniški reviji PIL, kjer je odkrito propagirala homoseksualnost. Gre za revijo, ki ima še vedno privilegiran položaj kot “uradno branje” za starejše generacije učencev osnovnih šol. Nedavno so se na avtobusnih in železniških postajah večjih slovenskih krajev v zgodnjih jutranjih urah pojavili letaki tako Levice kot sindikata SILA, ki v svojih sporočilih pozivajo k razrednemu boju.

To verjetno pomeni, da je prostor kulturne hegemonije že tako zasičen z levičarsko propagando, da se protagonisti levičarstva že spogledujejo z nasilnimi akcijami, kjer bodo vlogo “kanonfutra” opravljali tisti, ki se sedaj šolajo, saj je bil propagandni material glede na to, da je bil na razpolago na točkah, kjer se zadržuje veliko mladih, namenjen prav njim. Strah pred tem, da bi se nove mlade generacije, ki stopajo na sceno, zaradi prenasičenosti obrnile h konservativizmu in se uprle levičarstvu, sili levico v še bolj agresivno kampanjo, kar pa pomeni, da bodo posledice za levico še toliko hujše.

Številne izkušnje iz ZDA namreč kažejo, da so k političnemu vzponu Donalda Trumpa in njegovi izvolitvi za ameriškega predsednika pripomogli prav najmlajši med sedanjimi volivci v ZDA, ki so odraščali ob stalnih grožnjah terorizma, streljanja po šolah itd. V Sloveniji mlade generacije odraščajo v pogubnem okolju t. i. poznega socializma – izseljevanje mlade slovenske inteligence v tujino zaradi uravnilovke, birokracije, zgrešene plačne politike, ki nagrajuje (pod)povprečneže in kaznuje nadpovprečne, močno obdavčevanje tistih, ki največ proizvajajo, hkrati pa se davkoplačevalska sredstva odlivajo predvsem v žepe “posvečenih” in ne za potrebe, ki so splošnega pomena (ceste, železnice, zdravstvo itd.).

No, nekaj je res – levici dejansko zelo ustreza, da se slovenska inteligenca seli v tujino, saj večinoma ne gre za njeno volilno telo, zato pa toliko bolj vsiljuje priseljevanje muslimanskih migrantov za vsako ceno, češ da potrebujemo delovno silo. Režimski mediji so denimo v zadnjem času zamolčali, da je slovenska islamska skupnost kupila nekdanji Merkurjev trgovski objekt v Mariboru, kar pomeni, da se tam obeta nova džamija.

In če pogledamo dogajanje v zvezi z javnim sektorjem v zadnjem času: ali se tehnološko razgledana generacija Z ob vseh stavkovnih aktivnostih privilegiranega Branimirja Štruklja ne bo začela spraševati, zakaj privilegirani sindikalisti lahko stavkajo, podjetniki pa ne? Zato lahko raziskavam iz ZDA, ki kažejo na obrat generacije Z h konservativnim vrednotam, samo pritrdimo. In dodamo: globalna levica se generacije Z boji kot hudič križa, saj bo prav ta generacija, ki ji za politično korektnost po domače rečeno “dol visi”, zapečatila njeno usodo.

Kaj o generaciji Z pravijo Američani?
Če v slovenskih medijih večinoma lahko beremo že prežvečene floskule o tem, kako bo za generacijo Z nekaj normalnega, da se bodo istospolni pari poljubljali na javnih mestih, pa raziskovalci v ZDA ponujajo drugačne izsledke raziskav. Denimo profesor Jeff Brauer na Keystone Collegeu meni, da bo prihodnja generacija študentov precej drugačna od tiste, ki študira sedaj. Bo sicer dokaj liberalno usmerjena (vendar ne v smislu ameriške liberalnosti, ki je praktično sinonim za levičarstvo), vendar pa bo veliko bolj cenila gospodarsko-finančno stabilnost in varnost kot dosedanje generacije. Generacija Z bo na splošno veliko bolj konservativna kot “milenijci”, generacija pred njimi.

Tudi druge raziskave kažejo, da so pripadniki generacije Z večinsko bliže republikancem kot demokratom in se prištevajo bolj med libertarce. Za demokratsko opcijo je bilo na zadnjih volitvah jeseni 2016 to uničujoče, saj so učinek generacije Z povsem prezrli. Poleg tega je generacija Z močno nagnjena k varčevanju in manj k zadolževanju, kar je sicer domena levičarskih vlad, ki na račun zadolževanja delijo različne “socialne rente”. Izvolitev Donalda Trumpa za predsednika ZDA pa je dejansko velik udarec za t. i. progresivno levičarstvo, še bolj pa za gibanje Antifa, ki je povsem izgubilo tla pod nogami. Vsekakor pa navezanost generacije Z na internet pomeni večjo svobodo pri izobraževanju in iskanju virov informacij, kar pomeni večjo neodvisnost od velikih medijskih korporacij.

Bernard Brščič: “Ko govorimo o generaciji Z, je treba izpostaviti, da gre za sociološki koncept, ki opisuje značilnosti postmilenijske generacije v ZDA, rojene po letu 2000. Menim, da je pri prenosu tega koncepta v Evropo treba biti zelo previden. Tisto, kar se mi pri generaciji Z zdi fascinantno, je njen konservativni obrat tako v političnem kot socialnem smislu. Večdesetletni multikulti in indoktrinacija LGBT, ki jo izvajajo globalistične elite z voljnim sodelovanjem mainstream medijev, je imela ravno pri generaciji Z najmanjši oziroma celo nasproten učinek. Generacija Z ne verjame več v zgodbe o spolu in rasi kot socialnih konstruktih, ampak jih realno vrednoti kot to, kar so, biološka dejstva. Zelo je dojemljiva za pripoved, ki jo v zadnjih desetih letih vzpostavlja t. i. alt-right oziroma alternativna desnica. Generacija Z je tudi sita politične korektnosti. Želi, da so stvari poimenovane take, kot so. Upoštevaje povedano ne preseneča, da je generacija Z dojemljiva za Trumpovo etnocentrično in populistično politiko. Sam bi si želel, da bi ameriški pojav konservativizma generacije Z opazil tudi pri nas. Žal pri nas ta generacija še vedno razsaja z marxi, cheji guevarami in titi na prsih.”

Jože Biščak, Gašper Blažič

(članek je bil prvotno objavljen v Demokraciji)

 • joza joza13

  Dobro zapisano.
  Nekaj novega, novi aspekt.
  Koliko pa imamo te generacije Z z volilno pravico?
  Verjamem, da bo prej ali slej, če se to že ni zgodilo, prišlo do zasičenja s preveč liberalizmom, orto liberalizmom, tovrstnimi novicami…, in tovrstnim početjem.
  Mogoče bi bilo staviti na samoohranitveni nagon. Smo že tu?

 • Vojteh Dovč

  spet ste se razpisali pa komu se da čitati

  • Franc Šink

   Tisti ki ga to zanima in prav je tako.

  • osa

   ti nisi povabljen, ti moraš, čitati crnkoviča, pa karbo, pa REPETA,…. PA zadovoljevati prostituke na rtv, saj one ne vedo kaj je dober kurac ti pa tudi ne

   • Miro

    ve pa Vinko Miličnik in še nekaj župnikov iz RKC

   • domovina mili dom

    A so že znani rezultati iz Italije o sojenje presstitutki?

  • učko

   Ja, preveč nakladanja. Ne znajo zadet bistva v enem ali dveh odstavkih!

 • kresnik

  Super. Odličen članek. Generacija Z je po svojem poslanstvu najbolj očitna v vzhodni Evropi. V Ameriki malo manj, pri nas pa si šele utira pot v zavest družbe. Po vsej tej izprijeni družbeni dekadenci se bo prav prileglo mirno morje generacije identitete.

 • Amerikanc

  V Sloveniji je najbolj problematična generacija “ZKS”, katere se še vedno boji večina Slovencev in zaradi katere je nastala generacija “Z”. Generacija ZKS je vsebovala vsega 9 – 10% državljanov. Če odštejemo še zavedene in poštene predstavnike te generacije, ugotovimo, da vsega nekaj % generacije drži v pomanjkanju celo državo, se nad njo izživlja in jo siromaši – na vseh področjih. Tudi na kulturnem in vojaškem, kot se je pokazalo pred kratkim.

 • Miro

  hahaha bilo kuda UDBA svuda…..
  lepo vas prosim, pa kdo bo sploh volil tole društvo zgodovinarjev, ki bi slovenijo vrnili v 50- ta leta prejšnjega stoletja. Komunisti tipa Janša se želijo ponovno na oblast

 • Mike Zulu

  Škoda da Generacija indentitete ne ustanovi svojo stranko (trenutno so samo gibanje). Grem stavit da bi se zelo zelo dobro odrezali na prihajajočih volitvah. Sam jim dam takoj glas.

 • Roman Benedik

  Nakladanje! tale vaša generacija Z bo na volitvah močno podprla Šarca in Mesca,ter glasovala proti SDS!

  • MEFISTO

   Butl, mar imajo na volitvah dva glasa?

   Enega za politična utopista in pustolovca Šarca ter Mesca, drugega pa za glasovanje proti SDS.

   • Johan

    To je pravi odgovor

  • Johan

   Si pa res pravi volihar, kaj pa delaš na tem forumu, si plačanec UDBE ?

  • Ds06

   Dvomim

   • Ds06

    Problem SDS je Janez Janša ne Program SDSa

 • MEFISTO

  Se motim ali je na gornji sliki res sam predsednik Zveze borcev za krvave vrednote ZB in nosilec partizanske spomenice 1938, ki je bojeval svoj najtežji boj na slovenskem veleposlaništvu v Pekingu, ko ga je žena zalotila v objemu neke njene konkurentke.

  Je pa tudi sicer svojevrsten rekorder, kot se za junaškega partizana spodobi: petkrat ločen in šestkrat poročen.

  • Poštenje velja

   Kot cerar pa koprivnikar……sami nacelni in odgovorni pizduni

 • Janez

  Točno tako mladih več ne zanimajo zgodbice o partizanih in domobrancih, ki jih vi tako radi objavljate. Zato pa boste spet izgubili volitve.

 • učko

  To generacijo so si izmislili na Nova24. Ampak dobro, manipulacije režima s temo partizani-domobranci ne bojo več prijemale, pa lahko rdečkarji še tako hodjo po poteh okol Ljubljane al pa v Dražgoše. Si bo režim že zmislu kej nouga, da bojo lahko spet delil na “naše in vaše”. Ker edin’ tako znajo vladat’. Da oni določjo kdo bo delal in kdo komandiral. Seveda, komandirali bojo “njihovi”, delali pa “ne-njihovi”.

 • MEFISTO

  Pametni bomo dali na volitvah svoj glas SDS, neumni pa bodo volili kot doslej – neumno!

 • komar marko

  no rdečkoti so me dokončno prepričali, da grem na volitve. Hvalavam, da ste me razsvetlili. Edino upanje za SLO je desnica, vse drugo je pogubno in škodljivo. Sledi čiščenje opranoglavcev!

  • pesjanar

   Točno tako,Sl levičarji so sramne uši naše družbe!!!!

   • Steiermark

    rdeče uši, ki prenašajo tifus!

 • macon

  Ti mladi ljudje so v pretežni meri povsem brez etike (dobro je, kar je dobro zame; pri njih je delno zaradi staršev, ki so jih razvajali in delno zaradi šolskega sistema, ki jih je poneumil, suspendirana vzročna povezava med odgovornostjo in nagrado, zahtevajo nagrado za nič), skrajno sebični, apatični ter permisivni feminizirani revčki, ki bodo v hotelu mama prebivali do štiridesetega leta.

  Polovica jih je nesposobna socialnih stikov (ker jih je strah tvegati, navezovanje odnosov je zmeraj tveganje) in sploh ne želi vstopiti v produktivni odnos, službo. Špeh svojih staršev bodo žrli, dokler bo šlo, potem pa bodo z najnovejšim pametnim telefonom v roki cvilili, da jim pripada pomoč, podpora, štipendija in utd, ker so vendar ljudje, ki potrebujejo. Država, daj. Človeštvo, daj.

  Ta generacija se ne bo pustila izkoriščati sistemu kot so se njihovi dedi, vendar od nje ne bo nič. Ne zanimajo se za preteklost, vendar se prihodnosti bojijo, ker pa je dovolj filtrov udobja zaradi napredka tehnologije, bodo spizdili v ta “varni” objem. Ne bo upora, ne bo napredka, umaknili se bodo v mikrosfero zasebnosti in drkali igrice, dokler ne bodo crknili. Namesto ustvarjanja družin bodo drkali na internetno pornografijo.

  Nasilni bedaki (muslimani bodo kar pravšnji) bodo požrli desetkrat večje število teh revčkov. Produktivna in samozavestna zahodna civilizacija bo zaradi njih obstala samo na nekaj mestih, ostalo bo izgledalo kot napol podrt blokovski geto s kriminalom in umazanijo. EU bo najebala, ZDA se bodo bolje izvlekle, čeprav tudi ne povsem.

  Kar se politike in družbenega tiče: večina jih ne bo volila in se zanima samo za lastno rit. Levi populisti s kvasanjem o odgovornosti države za brisanje njihove riti bodo dobili njihove glasove, ker se kot hudič križa bojijo kakršnekoli odgovornosti za lastno življenje, tudi za nas v srednjih letih zelo smešnih in samoumevnih zadev. Poglejta sirotka Polmeseca, ta je lahko njihov glasnogovornik in zastavonoša.

  • Cyclopean

   Žalosto a resnično. Ta ‘generacija Z’ ali karkoli že je, ni strah in trepet levice, ker bi razmišljali s svojo glavo in bili načelno konzervativni ampak ker jih boli kurac za politiko in državo in večino, če boš vprašal, če bo šla na volitve, bo samo prhnila z ustih. Poglej si današnje razvajene punčare, okužene s Kardašian sindromom in podobnimi neumnostmi, to naj bi bila neka konzervativna generacija, lol

 • Slovenka

  Verjemite, mularija v šoli noče LGBT-ja in priseljevanja. Hvala Bogu za generacijo Z.

  • domovina mili dom

   Si prepričana?

   • Slovenka

    Kako je na kakšnih Fužinah, ne vem, izven Ljubljane pa mularija tega noče, seveda dopuščam izjeme.

    • domovina mili dom

     Samo starši smo tisti, ki vzgajamo poštene domoljube.

     • Steiermark

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Ciro

  Generacija Zyklon nas bo vse zaplinila. In v čast nam bo!

 • učko

  Levuharje v Zloveniji podpirajo večinoma ženske, ki so zaposlene v JU in JS. Tako sta JU in JS totalno sfeminizirana. Teh žensk je najbolj strah pred izgubo službe in s tem sorazmerno dobre plače. V JU in JS je formalna izobrazba daleč najbolj glavno merilo za zasedanje položaja in s tem višine plače. V gospodarstvu formalna izobrazbe sama po sebi ne šteje čisto nič. Imam veliko znancev, ki pravijo, da so njihove žene zelo na strani “leve opcije” ravno zaradi služb in ko jih poslušam vidim, da režim preko teh služb izvaja prikriti, včasih pa tudi odkriti “socialni inženiring”. V poplavi razno raznih “raziskav” se pa tega problema še nihče ni lotil.

  • sprehajalec

   ja, v Sloveniji je največji problem prvorazredni in drugorazredni standard. prvorazredni se s svojimi vladami in zadolževanjem krčevito oklepajo doseženega standarda. Izvorna napaka je bila v 90tih in 2000čih, ko standard v JU in JS ni rastel v skladu z gospodarskimi zmožnostmi države, ampak v skladu z avstrijskim. Vsako leto porinejo umetno povprečno plačo gor za 100 Eur, da potem dvignejo davke in prispevke za drugorazredne.

   Primanjklaj financ bo pa kmalu 3 milijarde letno. Situacija zelo podobna jugo agoniji v 80tih.

   • Steiermark

    Tudi “kuharji” te neužitne mineštre so zelo “podobni” oz. potomci tistih kuharjev neužitne čorbe, v 80 letih!

    • sprehajalec

     Ja, poredni mladinci iz 80tih let in njihovi strički, mentorji.

 • Slovenka

  Na dlani je, kaj je potrebno storiti. SDS bo morala nagovoriti tudi to generacijo. Zato je šola tako pomembna. Učitelje bo potrebno odvrniti od Štruklja in njegovega sindikata, potrebno jih bo pridobivati za desnico. SDS čaka še veliko dela. Potrebne bodo pamet, potrpežljivost in spretnost.

 • domovina mili dom

  Žal komunisti najdejo po umu najšibkejše, jih zaprejo v Rog in vzgojijo janičarje slovenstva. Tisti v generaciji s pametjo, pa pobegnejo iz tega Neue Slowenische Kunst kupleraja. Ostaja samo generacija, ki je osvobodila Slovenijo in brani osamosvojitev pred napadi izdajalcev slovenstva.

 • althar

  Izjemen komenar! Morda slovenske specifike v njem niso najbolj posrečene, ker so pač – specifike, a opisano opažanje je točno in zelo pomembno.

  Čustveni naboj marksizma in socialnih utopij se je po 150 letih izpraznil, prav tako sta se po 70 letih skoraj do konca obrabila kulturni marksizem in posledična “politična korektnost”. Svetovna in z njo tudi naša levica to zelo dobro čutita, zato poskušata panično “zabetonirati” postulate kulturnega marksizma v zakonodaje, kar pa jim lahko prinese le kratkotrajni navidezni uspeh. Že na srednji rok je namreč socialistična levica obsojena na dokončni propad. Polska, Madžarska, Avstrija in zdaj Nemčija pač ne morejo biti več naklučje.

  Značilno pa je, da slovenska t.i. desnica v svoji zaplankanosti teh premikov ne opazi in trdovratno smeti javni diskurz s prežvečenimi in neproduktivnimi temami. Ker ne ve, kako in kaj, dnevno krade ideje slovenski skupini Generacija identitete in jih prodaja kot svoje, a ker v resnici ne pozna ozadja in pomena teh idej, jih trosi v prazno. Skrajni, res skrajni čas bi bil za zamenjavo generacije na slovenski desnici. Pa tu ne mislim na starikavega Tonina, ali nepotistične in anemične vodje trenutnih strankarskih podmladkov, pač pa na resnično zamenjavo generacije. Če tega obstoječa slovenska desnica ne bo naredila, jo bo do naslednjih volitev zamenjala druga, sodobna desnica.

  Če ne že na teh …khm, Požar, khm … press

 • domovina mili dom

  Najbolj bedasto izrazoslovje o desnici, češ nehajte, naj prevzame oblast mladina, seveda tista, ki je včeraj padla iz FDV gnezda. To je tiho natolcevanje levičarjev.
  Smešno, da nobeden ne reče , ej kučan nehaj in se pogrezni v naslonjač, ter glej risanke.

  • antimur

   Še bolj pametno in pravično bi pa bilo, da kar sam odkoraka pod prvi kandelaber in počaka, bomo kmalu tam.

  • MEFISTO

   Hočeš reči, da je FDV valilnica kretenov.

   Nisi daleč od resnice, če nisi celo žebljico zadel na glavico.

   • domovina mili dom

    Samo brgleza pogledaš in poslušaš, pa kaj so nori, kdo zastruplja. AnTIFA pa kar svojo pisarno na tej kumrovški fakultjet.

  • Steiermark

   Bolj kot v naslonjač, spada na strogo zastraženi oddelek Doba!

 • Jovo Jamnica

  Hahahahaaaaaa… se fsedem pret monitor, fšaltam PC in čekiram, kake nebuloze nam dans servira Nova na portali… Navadno prečitam prvo članek, keri ma največ komentof. To vidim prek Disqusa. V drugem okni otprem ovi članek in čitam in se čudim… Mater suzno… jas tut spadam f toto generacijo Z…

  Je konservativna, zavrača krivdo svojih prednikov, je bolj razgledana od prejšnje, sama išče odgovore in svojo identiteto, ne mara Antife, želi močnega voditelja. To je generacija Z, imenovana tudi generacija identitete, prihajajoča generacija, ki se je levičarji bojijo kot hudič križa.

  Ko jim nekdo omeni holokavst, samo začudeno gledajo. Kot otroci so videli kalvarijo staršev, ko so ob globalni finančni krizi izgubili službo, zato jih zgodbe iz preteklosti (denimo NOB, druga svetovna vojna) niti ne zanimajo. Generacija Z je toliko oddaljena od prve in druge svetovne vojne, da jih zgodbe dedov in pradedov ne zadevajo. Če se pa že zanimajo za velike zgodbe, so skeptični. Odgovore na vprašanja iščejo sami, ne verjamejo ne medijem ne učiteljem in profesorjem v šolah. O vsaki stvari si sami ustvarijo mnenje, predvsem si informacije izmenjujejo z vrstniki prek Twitterja, Facebooka in Snapchata. Zaradi te brezbrižnosti je levica generacijo Z že označila za fašistično, ker zavrača vrednote, ki sta jih vsilili generacija X in generacija milenijcev.

  No, edino, kaj bi polek napiso je: Polek levice se jo bojijo ko hudič križa… tut sektaši!

 • Caetano

  Moj sklep po prebranem je torej, da Slovenija potrebuje cloveka, kot je v ZDA Trump, da bo to mladino znal pritegniti. Tak je v Sloveniji na prvem mestu Jansa. Mocan heteroseksualen moski brez dlake ma jeziku, ki ni vpet v t.i. politicno korektnost. Poleg tega so problemi podobni islamizacija v katero je vpeta tudi udbomafijska globoka drzava.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Sektaši ponudijo svoji generaciji Z rajši beli prašek, da nebi ki po svojo razmišlala…

  • Cyclopean

   ”Mocan heteroseksualen moski” je danes nezaželjen v družbi. Poglej si kako so oblečeni mladi moškli danes. Hlače oprijete kot pri pičkah, frizurica urejena kot pri manekenih, večina na FDVju, vsi fini do amena, si predstavljaš takšnemu dati puško v roke v kriznih časih? Ampak takšne moške si ženske danes tudi želijo.

   • Caetano

    Tudi šibkejšim mladičem so alfa samci za zgled. Posebno kot voditelji. Pa ni to najbolj važno. Upanje mi daje predvsem dejstvo, da če je ta mlajša generacija res bolj samostojna potem je nikakor ne bo mogoče zavajati z nenevarnostjo islamizma. Ker ta zadeva je skrajno prozorna in vsak, ki jo hoče malo bolj raziskati bo spoznal manipulacijo islamske taqiye v kombinaciji z multikulti zamegljevanjem ala Šterbenc ipd.

 • MEFISTO

  Malo vas bom presenetil.

  Občudujem Tita Turnška z gornje slikice.

  Star je 80 let, pa se še vedno do našega zadnjega centa in do zadnje kaplje naše krvi bori za nas.

  • Jovo Jamnica

   To pa drži… le kak bi mu lahko bil potlej ti – nevoščliv???

   LOL… We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Zvedi več.

   • MEFISTO

    Nespodobno je, da mi luckyss odgovarja s svojim najbolj retardiranim nickom.

    Nobenega občutka nima za primeren nivo in spodobnost.

 • MižekFiga

  Točno vemo kdo je generacija “Z” ali Zlovenija, ker je vse svoje, že skoraj stoletno obdobje, proti slovensko naravnana. Vseeno je kakšno ime nosi, ker vemo iz česa izhaja. Vseeno je ali so rdeči ali levi ali kar kakršna koli kombinacija, včasih tudi povezana z umazanim liberalizmom. Čudno, “zeleno, demokratično, skupaj z domobranstvom” pa vedno zavračajo.
  Ker jih poznamo kot potepuške mačke z sedmimi življenji se jim moramo izogniti.

  Za SLOVENIJO je najboljša samo SDS z Jeklenim Janezom na čelu. Žal še vedno velja, da kdor ni z nami je Zlovenac proti Sloveniji!

  • Jovo Jamnica

   Fala Bogi, se generacija Z izogiba tvoje sorte..

 • totex39

  Sedaj gre zares, kajti ne moremo si dovoliti, da nam bodo še naprej vodili državo ljudje, ki nam jo že desetletja uničujejo in “prodajajo” priseljencem, ki so v državo prišli kot begunci.
  Moramo podpreti in pomagati človeku, ki se že desetletja bori skupaj z svojo stranko SDS za našo Slovenijo. Skupaj moramo prepričati volivce, da končno spregledajo, da nas postkomunistični sistem vedno bolj oddaljuje od načrtovanih smeri.

 • učko

  Najbolj “razvajena generacija” je bila rojena med letom 1948 in 1958 ! Ko je bila ta generacija “mladina” so se začela tukaj v socializmu najlepša leta. Mnogi od te generacije so v šolah falirali, pa so se vseeno s pomočjo socialistične velikodušnosti “postavili na lastne noge” in normalno zaživeli. Potem so prišla leta krize, do razpada države. To so bila leta odrekanja in zategovanja pasov, leta brez perspektivnosti ! Danes je mladina v šoli s temi učnimi programi veliko bolj obremenjena kot tista “razvajena generacija”. Veliko bolj bo se bojo morali dokazati v življenju, država jim ne bo nič “dala” tako kot “razvajeni generaciji”. Lahko samo upamo, da bojo imeli priložnosti, da se postavijo v življenju na lastne noge, drugače bo tudi nam starejšim težko!

 • Rotar Jakob

  kurćan že nori ko mu udbomafija štrajka kz slovenistan pa z generacijo z!

  • domovina mili dom

   Ko bi se mu vsaj toliko skisalo, da ga zavržejo sami komiji. Ali pa ga bodo kljub smrdeči pokvarjenosti malikovali kot pesek na dedinju.

   • Steiermark

    Zakaj bi ga pa naj zavrgli komiji, ki prav zaradi njega in ob njem, kot paraziti slovenskega naroda, živijo na veliki nogi in jim je dovoljeno nadaljevanje ropanja, kot njemu….

    • domovina mili dom

     Morda takrat, morda, bi se lahko govorilo o neki novodobni levici, morda pravim.

 • MEFISTO

  Z veseljem lahko ugotovim, da je slovenska zimska odprava na olimpijadi opravila izrazito proti vladni nastop.

  Nikakršnih vidnih rezultatov, kot da so šele na olimpijadi prvič videli sneg, v čemer se ne razlikuje od aktualne vlade.

  Edino medaljo pa je za Slovenijo dosegel Hrvat.

  In zdaj se bodo šele začele prave peripetije.

  Ni še namreč docela jasno, čigava je medalja, slovenska ali hrvaška, in prav tako še ni jasno, ali bo ta medalja predmet sukcesije, pogajanj med obema prijateljskima sosednjima državama ali pa bosta državi to odločitev prepustili arbitraži, na kateri bo Slovenija znova popušila.

  • Jovo Jamnica

   Ja. Generacija Z, tam prek luže, je ocenla, da pravzaprav njihovi najbolši košarkari osvajajo medajle za Afriko…

  • Vera

   Nekje sem že prebrala , da si Fakovo medaljo svojijo Hrvati . Nič novega .

 • Kosobrin

  Kako se vam da pisati take reči? Zaradi tega ne boste zmagali.

  • MEFISTO

   Naj volivci vidijo, koliko bolj pametni in pošteni smo od vas plenilskih, sleparskih in pokvarjenih levičarjev.

   Na podlagi naših argumentov bodo ljudje spregledali in SDS bo zmagala z dvotretjinsko večino.

   Bog je in na naši strani tudi.

   • žogica

    Tvoje razmišljanje ni naivno ampak bebavo, imate svojih 8%-10% in s tem lahko poletite v vesolje, mogoče vas bodo marsovčki vzeli pod svoje okrilje, potem boste pa skupaj hodili strašit na zemljo.

   • janez cepec

    Janša pa Bog sta na vaš stran, pa u danem trenutku vas bosta oba nategnila. tko j’ to.

 • MEFISTO

  Najbolj me skrbi, da bo imela SDS v bodočem državnem zboru šibko opozicijo, kar ni dobro za demokracijo.

  • hle

   Lepo da ti je vsaj smisel za humor še ostal

 • neny

  ………………………………………………………………………

  GENERACIJA Z

  https://www.youtube.com/watch?v=hkSzmPnzF-o

  …………………………………………………………………….

  ……………………………………………………………………
  Slovenski i upor desnih

  https://www.youtube.com/watch?v=zdqhiCl3sI8

  ………………………………………………………………………..

  ………………………………………………………………………..

  Slovenski upor proti kapitalizmu in desnim

  https://www.youtube.com/watch?v=bmD6e3kn0ZI
  …………………………………………………………………………

  • xtc

   Generacija Z zavrača komunizem in njegove blodnje.

   • neny

    Zavrača “srbski komunizem/NACIONALIZEM”, zavrača demokracijo/KAPITALIZEM, zavrača vse marionete KVAZI sistema.

  • tohuvabohu

   Smetiš, prismoda.

   • neny

    trje linki matr, imate še cel kup ostalih nasprotnikov, ki ostanejo nedotaknjeni.
    Generacija Z

    • tohuvabohu

     Nič (pametnega) ne napišeš. Koga pa misliš, da zanimajo tvoje povezave.

     • neny

      rarvno tebe,
      Generacija Z

     • tohuvabohu

      Blabla. Redko odpiram povezave. Youtuba pa NIKOLI. Če imaš kaj povedati, povej, nesreča. Itak pa vemo, da troli niste tu z namenom kaj povedati.

     • neny

      požri se!

     • Jovo Jamnica

      Ja, z povezavami je hudič. Jas po novo vedno folk probam razrajcat z nekim pasusom al pa opisom, kaj povezava nudi… Pol keri tut otpre in čita, gleda al pa posluša…

 • xtc

  Dejstvo je ,da se bo logično zgodil masovni upor proti levičarstvu in zrojenim praksam in bo abnormalnost zatrta tako ali drugače,kot se je svet sedaj pomikal v izrojenost,se bo pričel pomikati v obratnosmer zaradi upora proti nenormalnosti,kajti ,ko neka stvar prerase vse meje se avtomatsko pojavi upor proti temu in zadevo izkorenini in porine na rob.
  Tako kot je kulturni mrxizem sedaj dosegel vrh svoje vsiljivosti,se bo začel obraten proces,kot tudi zaton agresivnega LGTB jevskega lobija,kot tudi Antife in drugih skrajnežev,najprej bodo vse bolj inzolirani s strani mlade generacije ,ki se tej degradiranosti vse bolj upira nato,pa bo le ta pričela uveljavljati svojo agendo,ki jo bo tudi uvleljavila politično kot drugače ali pa tudi s silo orožja,kajti mlajša generacija spoznava,da je stabina družba in družba vrednot garancija za njihovo blagostanje-podivjana liberalnost-v bistvu neokomunizem križan z izrojenimi praksami in lažnim rasizmom,predstavlja za to generacijo revščino in deviantno nestabilno družbo,ko se bo ta trend še okrepil kar se bo ravno zaradi vsiljivosti levakov,bo ta generacija pričela z čiščenjem marksistične ropotije in izkoreninjanjem izrojenih praks in teorij z vsemi sredstvi saj bo želela družbo stabilnosti in vrednot-torej tudi lepega drugega obdobja življenja zato bodo spremembe neizbežne.
  Zelo verjetno bo kulturni marxizem ,prepovedan kot tudi njegovi glasniki,seveda pa bo izkoreninjenje le teh norosti zelo verjetno zahtevalo veliko žrtev a bo svet po njegoven zatrtju in uničenju za dolgo časa stopil na pot miru.

  • janez cepec

   kdaj se bo pa zgodu upor prot levičarstvu. ovce zblojene desnakarske, med sabo se ne morte zment, kva bi radi, poj boste pa rdečkarje premagal. ja koko pa, če vas vodi njih tovariš, komunajzar Janez. sanja svinja o koruzi, vi pa o uporu. luzerji

   • xtc

    Trunp je prvi korak stvari gredo po korakih.

 • svoboda sloveniji

  TUDI V SLOVENIJI SE ŽE NEKAJ ČASA POGOVARJAM Z PRAVIMI FANTI IN DEKLETI.
  OPAŽAM, DA JIH JE VEDNO VEČ.
  GENERACIJA Z
  ČAS JE
  ZMAGA SDS
  SVOBODNA SLOVENIJA

 • janez cepec

  Biščak pa Blažič sta tle naklobasala en kup traparij iz kerih ni mogoče potegnt njun’ga zaklučka u naslovu. je pa res, de se levaki bojijo sam tega, de bi ljubljeni vodja odstopu, ker, s kerga se bojo pa poj norca deval, pa naslednje volitve bi sto posto zgubil. jest pa pravem levakam sledeče: nč bat, dosmrtni predsednik ne bo odstopu, je glih tak, kot njegov vzornik Tito, odšou bo sam z nogam naprej, u trugi, pa nič prej. zatorej, povem vam, veselite in radujte se, zakaj to je Božja volja. Amen

  • tohuvabohu

   Ku-ku, trolček.

   • janez cepec

    živ biu, vosu

  • neny

   desno trobilo za zavajanje,

  • Jovo Jamnica

   Čuj Janes, gdaj se reče pr vas tle in gdaj kle. Je to isti šmorn, al opstaja razlika???

   • janez cepec

    več al men je pomensko to isi kurac, odvisn je od trenutn’ga navdiha, mejčken tud georgafsko, al pa količine spitga pira pa šnopca

    • Jovo Jamnica

     Fala. Sn rajši fprašo, ker učitlof f šoli svoj cajt glih nisn upoštevo…Isto ko generacija Z! LOL

   • Anton

    Primer
    Tle so sami zagrizeni komunisti – rečeš kadar si na krvavi manjfestaciji v Lažgošah
    Kle je preveč zagrizenih komunistov – za primer če bi rad ovrednotil celo Slovenijo

    • janez cepec

     tle s’ se pa zajebu

     • Jovo Jamnica

      Ja. Čuj, pol reče pijanc, keri trezn oporabla tle…pijan pa kle in obratno… neda??

 • FRANC3

  Na koncu VEDNO ZMAGA NORMALNOST. LGBT in podobne novotarije bodo na dolgi rok zagotovo propadle. Posledice bodo boleče in dolgotrajne. Toda čas bo vse zabrisal.

  • janez cepec

   na dolgi rok bomo usi umrl

  • učko

   Prej bo čas izbrisal tebe in mene, kot pa tale režim. No, pol je pa že vseeno, ne?!

  • hle

   Verjetno bojim se samo da tega konca mi ne bomo dočakali ali pa bi raje videli da ga ne bi

   • Jovo Jamnica

    Daj fsaj nekaj ločil f toto tvojo povet, da bom zastopo, kaj češ poveat…

    • hle

     Naši južni bratje imajo za take zanimiv pregovor sitnome qrcu dlaka smeta

     • Jovo Jamnica

      Ko priznaje, pola mu se prašta.

     • hle

      No vsaj priznat ti ni nerodno tudi to je že nekaj

     • Jovo Jamnica

      Niti teško, niti nerodno… Taki sem!

      Mislim, torej sem.
      (Descartes)

 • žogica

  Kakšen bombastičen članek….., res ste nadarjeni. Dajte se raje združevat z Kanglerjem, Pukšičem, Angelco, Primcem……., to je vaša prihodnost !

  • ĐĐ Style

   Jst se že tresem te generacije. Nasprotno… desnica se trese, ker jim je že jasno, da nemorejo zamagti na volitvah.

   • žogica

    Seveda jim je jasno, strah in trepet jim prežema črno dušo in telo pred generacijo Z !

  • traktor

   A maš ti, žogica že ta teden počitnice? Pejd mal za otroci pogledat. Pa počij mal, da nouš tolk zgarana prčakala počitnce.

   • žogica

    Pozdravljem traktor, ka zdaj, bo nov traktor al ne, jaz ti ga privoščim, sam ne vem, kaj Janez poreče…..

    • traktor

     Janez ti je mama. Ne more bit kdo drug, ko ga maš kar naprej v mislih.

     • žogica

      Točno tako, samo, da bo nov traktor, bo Janez kaj zraven dal, je zelo dobrosrčen.

 • Osti jarej

  …..generacija Z ve,da živi v globoki državi ,ki jo obvladuje mafija in,da ta mafijska država ,s takimi politiki,ne potrebuje nobenega drugega sovražnika

  • učko

   Vsi vemo, da živimo v mafijski državi, da so tako sodniki kot politiki, novinarji itd. samo hlapčki mafije, ki obvladuje vse ključne punkte v družbi. Pa vendar se nekateri upirajo režimu, čeprav nerodno in neuspešno in jih režim na koncu zbrca. Sam potem se je treba vprašati, zakaj folk take ne podpre ampak se jim celo posmehuje?! Je pa res, da je tudi veliko namišljenih “žrtev režima”, med katerimi je tudi Janša, produkt Udbo-mafije. Jah, ni lahko !

   • Jovo Jamnica

    Ja. Ni lahko dans bit sektaš…

    • žogica

     …….pa take muke prestajat…..

     • Jovo Jamnica

      Lahko tebi…

     • žogica

      Ja, prav maš…

 • hle

  Generacije Z politika ne zanima tiste ki pa jih vsaj malo pa prva omreži kakšna ZL pa Šarec in podobni kujoni zato na njih ne bi ravno preveč računal kot da še nikoli niste slišali pregovora da je brez srca tisti ki v mladosti ni vsaj malo levičar in brez pameti tisti ki ni v zrelih letih vsaj malo desničar

 • ĐĐ Style

  Kaj danes gospod Ivan ni napisal nikakeršnega ganljivega govora?

  • Anton

   Njegove besede so za nas svete in preroške. Niso za vsak dan sploh pa ne za leve idiote.

   • ĐĐ Style

    Dosmrtni vodja Kim Jong U…. Pardon Ivan Janez

   • žogica

    Ne niso za leve, ampak za desne idiote.

    • jovan jovan

     Dobra!! :)

   • ĐĐ Style

    Bolano, kult enega človeka. Sedaj sem 100%, da ste nevarna sekta.

   • Jovo Jamnica

    Sam pasalo pa bi Janši, da bi ga levi idijoti potprli… ne-da???

    • učko

     Bi dobu občutek, da so ga končno njegovi razumeli in podprli.

     • Jovo Jamnica

      Hahahhaahahhaaaaahahhahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    • žogica

     Še dušo bi dal za to.

    • Anton

     Ja seveda. Samo potem bi se stranka preimenovala v slovenski združeni idioti.

     • Jovo Jamnica

      Ja in??? Kaj ni stranki važno zmagat na volitvah??? Ja, saj se mi zdi, da ovi sektaški stranki res nea gre za zmago na volitvah…

  • žogica

   Mogoče bo pa danes ganljivo nagovoril svoje ovčke in jih posvaril pred generacijo Z !

  • janez cepec

   počas, zdej ga za sebe piše. osnutek sicer, ker še ne bo tok hitr za uporabo, ampak začetek je pa le.

   • Jovo Jamnica

    Ja. Je pogrunto, da to pr Šarecu pali. Največjo reklamo si dela, ko neče programa objavit… LOL

 • jovan jovan

  Še ena iz fašističnih “krogov “!Poslanec SDS Tomaž Lisec, ki praznuje 40. rojstni dan, je poskrbel za smeh na družabnih omrežjih. Objavil je voščilo stranki, ob tem pa zapisal: »Eni pojejo Internacionalo, mi Čebelar Lojzeta Slaka in Avsenikovo Na Golici. Ker smo v Sloveniji.«….Sektaši, ima morda kdo besedilo Golice pri sebi?! Res bi se ga rad naučil!

  • učko

   Kwa ti bo Golica, rajš u tubo pihej, še to ti neb’ šlo !

  • ĐĐ Style

   Bo veliki vodja spesnil

  • janez cepec

   Tomaž Lisec, član dvojca A JETO in LOLEK in BOLEK, se je z Baby Face, oz Malim Pizdekom Žanom izkazu že u Amerik, ko sta, kretena, pršla na večerjo u pogrebnih oblekah s kravato.

   • ĐĐ Style

    Kakšen vodja sekte, takšni sektaši.

    • janez cepec

     no ja, za glih tko fuknenga, kot sta tadva, pa ljubljenga vodjo usen nimam.

     • ĐĐ Style

      Ona dva sta med boljšimi člani – cream della cream , lahko si mislimo kakšni so ostali

   • učko

    Pa še kravata je bla “vojnička” na gumico!

    • janez cepec

     hehe, sej jo tko ne znata zavezat

    • Jovo Jamnica

     ROTFL… Mater milo, kaj sta te vijadva z cepcom dans požrla?

     • janez cepec

      ene par pirou Komunajzar Janez, pa Gorenski šnopc

     • tohuvabohu

      Eni ga žrete od veselja na dobljene medalje, drugi od žalosti na zamujene.

     • janez cepec

      nema veze, važn, de prbije

     • tohuvabohu

      Obujata spomin na čase, ko sta bila še smrkolina. No, saj danes nista nič boljša.

     • Jovo Jamnica

      Ja no… dobre vun mečeta.

     • tohuvabohu

      Dobre za tebe, ki jih prvič slišiš.

     • Jovo Jamnica

      Ja no, kaj ti misliš, da durh visim na neti in fse, kaj Nova portal objavi, prečitam, pol pa še fse komente pot članki in grem pol na Škandal in pol na Demokracijo in pol še tam fse prečitam, pa še na Požari in Reporteri??? Jok, jas čitam Časnik, fčasih sn čito tut Kritika Konservativna, dokler je Gabrijelčič to furo, pa Razpotja, pa kaj na Družini, pa Domovini… Aleš Maver recimo, ma za mene ful dobre članke.

     • tohuvabohu

      Ne vem, zakaj sklepaš, da ti kaj očitam. Beri, kar hočeš, ne me se tiče. Hotel sem le reči, da je smešno tisto, kar prvič slišiš, ostalo pa zelo redko.

     • Jovo Jamnica

      Ejga… pr tebi sn navajen, da mi očitaš…

     • tohuvabohu

      Včasih je potrebno. Zato pa je dana možnost repliciranja.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Priznam, da si dans spravlive vole… :-)

     • janez cepec

      ko sm biu jest smrkolin je biu vaš ljubljeni vodja že u partiji, no ja, kešn let gor al dol

     • tohuvabohu

      Ti si pa pol not stopu, ko je šu on vn. Zamudnik, hehehe, kot taprav hribovc.

     • janez cepec

      nikdar in nikoli

     • tohuvabohu

      To je bilo simbolično. Da si v glavo udarjen, ne rabiš izkaznice.

     • janez cepec

      ti to najbolš veš

     • tohuvabohu

      Poznam.

   • tohuvabohu

    To si povedal že stokrat, trolček. Kaj te tišči?

    • janez cepec

     pa še zdej ne zastopeš, sej vaš prerok tud klobasa ene in iste stvari že četrt stoletja, pa ga tud nubedn ne kapira, razn vas, reedkih kretenčkov

     • tohuvabohu

      Kaj je tukaj za zastopit?

  • Osti jarej
   • neny

    haha govedina.

  • žogica

   Lisec je nadnaravno nadarjen muzikontar, zato on poje Na Golici, to še Janez ne zna….

   • Jovo Jamnica

    Narobe. Mahnič zvižga Golico, Lisec pa proba melodiji sledit z Čebelarom ot Slaka…

    • janez cepec

     hehe, Gorenak pa škaf bas igra, Branko pa po ribežniku drgne.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Tanko dirigira, Črnač, Predalić, Pojbić, Žibertova, Breznik in Irgla pa so poslušalci. Ko bojo muzikantari nehali pa bo prišo še Janša in fkup bojo zaplesali užičko kolo…

     • janez cepec

      Žibertova je front man, ups, woman, sm jo učeri vidu na Nova, matr, je mela lepga metulčka, roza, pa ja ni šla med “taleve”, take, al pa take

     • Jovo Jamnica

      A to na NovaTV? Pol bom dans pogledo na preskok, če nebom pozabo…sevea

     • tohuvabohu

      A ti to gledaš, hehe? Se boš še okužu …

     • janez cepec

      jest sm odprt za use, ne tko kot ti, k’ ti je sam ena resnica sveta, pa če se z eroplana vid, de ni

     • tohuvabohu

      Kaj pa je resnica?

     • janez cepec

      eni učijo tkole:
      1. da je Bog
      2. da je Bog pravičn sodnik, ki dobro plačuje in hudo kaznuje
      naprej sm pa pozabu, ata Googla praš

     • Bald Eagle

      Smrduh udbovski! Vse bolj izkazuješ svojo zvestobo zločinski udbi in pljuvaš na vse, ki so zaslužni za osamosvojitev Slovenije in padec zločinskega komunističnega režima.
      Potem pa si še upaš javno samega sebe nazivat za nacionalista in desničarja. Navadna udbovska glista si, ki se mu zelo toži po preteklih komunističnih časih.
      Z vsakim svojim napisanim stavkom to vedno znova potrjuješ.
      Večina nas te je že davno sprgledala, kar se vidi tudi po odzivih ma tvoje levaško navite umotvore.

     • Jovo Jamnica

      LOL. Tableto…

   • tohuvabohu

    Mater ste zabavni nekateri. Šeeeeeee.

  • tohuvabohu

   Brundaj jo, tako kot mi, smetilec.

 • ljubinica

  V Sloveniji je treba na vsak nacin prepreciti, da se tu naselijo imigranti iz 3. sveta.
  Multikulturalizem je utvara.
  Diversity prinasa samo nasprotja, sovrastvo in nasilje ….
  Poglejmo situacijo v ZDA, z njihovim BLM in SJW …. Poglejmo Svedsko, Francijo ….
  V JAR se dogaja genocid nad belim prebivalstvom … o cemer iz slovenskih MSM ne izvemo absolutno nicesar.

  • tohuvabohu

   Vsak -izem je utvara.

 • domovina mili dom

  To si poglejte do konca, pa dobite odgovor na vse:
  https://twitter.com/Butalci_si/status/966618264313966592

  • karlina

   To je čista resnica-levica se obnaša, kot S. Koreja !!!!

 • ĐĐ Style

  Kaj imajo danes desni-hišni komentatorji dopust. Nekam prazno je.

  • janez cepec

   še vedno prebirajo, ta četrtič, ganljiv govor ljubljen’ga vodje, ki ga je prebrav na pogrebu četnika in kolaboranta Šušteršiča. pa še zdej jim ni use čist jasn. pa še doug jim ne bo

   • ĐĐ Style

    Ja, napamet se je treba naučit.

    • janez cepec

     ja, to bo pa mau težji

     • ĐĐ Style

      Govor bodo objavili v novi najtajnši knjigi na svetu “Vse domobranske zmage”

     • janez cepec

      avtor bo sevede veliki pisatelj in pesnik ljubljeni vodja. s tem se bo njegov opus povzpel na šest knjig, z rdečo partijsko knizco vred.

   • ĐĐ Style
    • DUŠAN ZALAR

     Tako bdo jokali (40 procent )zločinski partiđani na pogrebu največjega DEMOKRATA MILORADA KUĆANA na njegovem POGREBU!!!!!!!!

     NA VENCU BO PISALO naš komandant PLAVI!!

     • ĐĐ Style

      Jebe se mi za Kučana, Cerarja, Pahorja, Janšo, Jankoviča, Murgle… strašljivo je ko vidim da nekateri vidijo v Ivanu božanstvo. Tako nastanejo fudamentalisti, ni ga človeka, da je bolje vreden od mene samega. In ni ga človeka, ki bi ga slepo sledil.

  • Anton

   Sem frej ker je vreme neugodno za delo.
   Lewaki pa ne veste kaj je delo torej ste skoz frej da lahko smrdite tukaj.

   • janez cepec

    kva pa devaš, a listje pometaš u parku?

    • Anton

     Tudi ti pojdi ven iz garaže, nehaj natepavat psa in poglej v nebo. Sneži, sneg sem kidal cel dan. Tudi pri sosedih brazplačno.

     • Sale

      Bolj star bolj nor vsi boste šli v pekel buzeranta levi pedofili desni v pekel

   • neny

    zakaj bi pa delali, če je lepše uživat……. ;))))))))))))

    levi ne delamo, ker je to greh, tako vas pitajo desni.

   • ĐĐ Style

    A si mogoče plačani protestnik

    • neny

     potne dobi duplo. :)

    • janez cepec

     sigurn je, dons, čeprou je četrtk, pa nimajo denonstracij pred sodiščem, on je tist, k ta napčno kitico Zdravice bere, tok je fuknen, de se jo tud napamet ne more navadet, pa se nima kam dat. sej res, jebemu svetca, zakuga pa ne demonstrirajo? totaln so neresni, sodstvo u kurci, njih pa ene mau snega ustav. smo djal učas NNNP, pridemo, če ne bo snežil.

    • Anton

     Jaz ne protestiram jaz delam. Ti pa si plačan hujskač.

   • DUŠAN ZALAR

    Seveda ne vedo kaj je delo,stanujejo pri očkotu in mamici,delo išče vsake pol leta
    spančkajo do pol 11 ure pol pa mami dej dnar in se privlečejo do prvega LGTB
    na kakšno marihuano ter tuhtajo kako bi še naprej bili priklopljeni na državna
    prašičja korita.Ne volt te vole socialiste !

    • Jovo Jamnica

     A ti nimaš dobenga froca Z generacije??? Od mojih štirih sta dva Z generacija. Obadva delata… pubec pr zasebniki, punca pa ma svoj frizeraj…

 • Osti jarej
 • Jakob Kovač

  Jaz sem pa mislol da je bilo fašizma konec leta 1943,ko je Italija kapitulirala in so Dučeja ustrelili in ga skupaj z ljubico obesili za noge,pri nas si ga pa še kar zmišljujejo!

 • Aron

  Ma kaksna gkaksna generacija Z, lepo vas prosi. Mladina visi na telefonih in jih malo briga politika, ce pa ze, so pa precej odprte glave in zato nikakor ne. konzervativni. Sicer pa noben razgledan mulc ne more biti desnicar, ker je to pri nas sinonim za steklino.

  • Jovo Jamnica

   No no, prečitaj si nekaj o konservativizmu in kaj je svoj čas zagovarjo Edmund Burke…

  • Sale

   Samozadovoljujejo se na game of thrones.incesti posilstva klanje pedofilije to gleda nakokirana mladina

 • svoboda sloveniji

  TUDI V SLOVENIJI SE ŽE NEKAJ ČASA POGOVARJAM Z PRAVIMI FANTI IN DEKLETI.
  OPAŽAM, DA JIH JE VEDNO VEČ.
  GENERACIJA Z
  ČAS JE
  ZMAGA SDS
  SVOBODNA SLOVENIJA

 • šmentanamuha

  Perfekten članek, hvala.
  Vedno bolj nasilni levičarski kultur-marksisti, in kar je še teh besednih oznak za te pomilovanja vredne osebke, so posledica njihovega zavedanja (zavestnega ali intuitivnega), da v enakovrednih okoliščinah v intelektualnem spopadu z desno inteligenco (kreacionisti), nimajo nobenih šans. Propadla (čeprav še ne uradno) je njihova temeljna ateistična ideologija evolucionizma in vse, kar iz tega izhaja, vključno s teorijo spola in ostalimi čudaštvi. Torej jim preostane samo še nasilno ohranjanje oblasti in prav v tem je vsa srž Novega svetovnega red NWO, ki ga vsiljujejo celotnemu človeštvu.

  • Jovo Jamnica

   A bejž no. Kje pa je zaznati ta fenomen med našo mladino???

   • šmentanamuha

    Z generacija se še medi, če si pozorno prebral članek. Njim je naloženo težko delo, da bodo stvari znova postavili na svoje mesto.

    • Jovo Jamnica

     Nerodno je to, da to medečo se generacijo, konzervativne ideje ne bodo dosegle na enak način, kakor se to dogaja na Zahodu. Tudi ni pričakovati, da bode medeča se generacija zlahka dojela razliko med močjo in avtoriteto… Ah, pretežka snov za ta portal, ki ga itak nihče od medene generacije ne spremla…

     • šmentanamuha

      Ne preostane nam drugega, kot da zaupamo v božjo modrost in dovolimo, da se mladiči razvijejo, mi pa jim pomagamo pri tem.

     • Eh, no Jovo – vsaj midva sva medena generacija. Saj se od naju med, kar cedi. ;)

     • Jovo Jamnica

      Zdaj, ko si me tako iz neba jasnega dobrovolno ogovorila, ti povem, da je meni beseda med na drugem mestu, nekako nadomestek za pravo slovensko besedo slad. Slovenci smo nekoč sloveli kot satjari. To so bili hrabri možje, ki so nekoč s krošen dreves snemali satja divjih čebel in potlej sladko vsebino imenovali slad. Beseda sat, satje, satovje… je izvirno slovenska in s kakšnim balkanskim pomenom nima nobene zveze. Pozneje, ko smo prišli v stik s sladkorjem, smo tudi sladkor poimenovali izvirno. To se pravi slad in skorja. Ja, beseda sladkor prihaja iz danes poslovenjene besede – med.

     • Jovo zelo si bil prijazen, ampak pri nas pa je megla, mraz… skratka sivina pa ti bom povedala, da obstojajo tudi škodljivci in plenilci medu in čebel. Na Čebelarski zvezi so takole napisali:
      “PLENILCI IN ŠKODLJIVCI so različnih vrst in velikosti, od insektov do sesalcev – medveda. S čebelami se hranijo plenilci, kot so pajki, ose, sršeni, ptice, močeradi in žabe. Čebelam so najnevarnejši sršeni, ki lahko uničijo cele čebelje družine.
      Med škodljivce spadajo medved, rakun, miši, rovke, mravlje in nekateri metulji, ki občasno napadajo čebele, da pridejo do medu.
      Drugi škodljivci, kot so čebelja uš, voščena in pelodna vešča ter nekatere muhe, so prilagodili del ali ves svoj razvoj življenju čebel, ker so odvisni od čebeljih pridelkov.”

      No, tako je življenje……. nič, kamor se obrneš.

     • Sadako

      Dosegle jih bodo prek spleta. Našli so Vulovića in Bajo Knindžo.

     • Jovo Jamnica

      ??? Keri so toti???

  • neny

   Vsak teden na vajah pri JJ. :)

   • šmentanamuha

    Hvala, ker potrjuješ moj komentar.

 • šmentanamuha

  Intelektualno inferiornost levičarjev lahko v vsem sijaju prebiramo prav na tem portalu, zato nisem za cenzuro, saj bi umanjkal ta dragoceni podatek,

  • MEFISTO

   Vzorec je premajhen.

   Gre le za enega zadrtega levičarja, drugi so pa njegovi nicki, za katerimi se skriva.

   • Jovo Jamnica

    Spet si trofo in z tem potstavo nogo sektašom, keri majo intelektoalno inferjornega levičara na totem portali blokiranega…

   • Viktorh

    Ta bebček se še kar razmnožuje…

  • žogica

   Prav imaš, učte se….

 • učko

  Dejte vi men povedat, zakuga hudiča ‘mamo še kar naprej in že skoz in skoz ta rdeče fašiste na oblasti?!! Kdo’b mi to znau razložit ?

  • Osti jarej

   …zato,ker jim tabeli fašisti čisto nič nočejo,pa tudi ne morejo ne

  • žogica

   Očitno vaši belčki, volijo rdeče….

  • DJURO SUMAR

   Narod ima vedno prav.

   • Milan Muhič

    Knee, pa tud če mora pri Frančiškanih v vrsti čakat na toplo enolončnico, ga nič ne gane, saj narod z opranimi možgani ima vedno prav!

    • DJURO SUMAR

     Narod naj se vpraša od kje Frančiškanom denar za hrano.

     • Milan Muhič

      Ja g. Djuro. Od prostovoljnih darov posameznikov, med katerimi sem seveda tudi jaz in tudi tebe ne bi vrag vzel, če bi v humanitarne organizacije, med katere spada tudi Karitas, vrgel kakšen groš za drugorazredne in lačne sonarodnjake.

     • DJURO SUMAR

      In zakaj dajejo prostovoljne darove Frančiškanom, namesto lačnim?
      Nobeni organizaciji ne dam nič, ker tudi tam na veliko kradejo, goljufajo, izkoriščajo in celo posiljujejo. Rad pomagam, vendar to naredim direktno, kakšnemu znancu, ki je revnejši od mene. Frančiškanom zagotovo ne.

  • Bloški Tonček

   Mediji, denar in apatični ljudje :)
   Vprašaj raje, kaj je razlog za to…

 • xtc

  Levi tepčki pač ne razumejo nečesa,da potem ,ko se svet predolgo giblje v eno smer se porodi upor proti temu in zadeva krene v drugo smer.
  Kot je šlo sedaj v levo,bo na neki točki počilo in svet bo krenil proti desni,tako kot se je že dogajalo.
  No če primerjamo dekadentnost ,je nekakopodobna že prevladovala v Grčiji nato Rimu a je vedno krenilo nazaj na polja normalnosti.
  Tudi današnje blodnje levakov bodo doživele enak konec kot dekadentne v antiki in nato zopet bolj v desno in po nekem času zopet levo,tako gre že vsa zgodovina.
  Seveda je teorija kulturnega marxizma teorija obsojena na propad,saj je skregana z naravnimi zakoni,ki jih skuša na silo ideološko spremeniti-gre za vizuelno ideološko samoprevaro,ki nima nobene podlage v naravnih zakonitostih.
  Podobna zabloda kulturnega marxizma je ta,da je treba uničiti zahiodno civilizaciijo in nje vrednote in merila in narediti homo komunistus multikultus in komunizem bo funkcioniral-NIKOLI,NIKOLI in NIKOLI,kar koli bodo poizkusili komunizem nikoli ne bo obstojal-preprosto zato ne ker je v navskrižju z vsemi naravnimi zakoni,ali po domače,če bi socializem deloval bi ga narava,vnesla v svoj red tudi med živalmi,a ker je zadeva abnormalna in a naravna,se je pojavilaa le v majhnem delu pa še to kot “škart”
  homosexualnost ,ki je slepa ulica evolucije.Kulturni marxizem je obsojen na propad,ker človek bo vedno deloval po naravnih zakonitostih,ki so mu prirojene in teh nobeden marxizem in komunizem ne moreta odpraviti.
  Kulturni marksizem je idiotska teorija,brez realne možnosti preživetja,bo pa pustila ogromno upostošenje in bedo,po tem ko se bo zadeva zopet tako ali drugače vrnila k naravnim zakonom ali s silo ali normalno in bo idiotizem za dolgo izginil z obličja zemlje.
  Skratka kulturni marxizem je unikum kretenizma najprej se spravlja na spole,v nadaljnem pa bo skušal dokazovati ,da težnosti in gravitacije ni,da je zemlja ploščata in da je svet heliocentričen in da je težnost v bistvu iluzija,kot tudi pritisk in ostale fizikalne naravne zakonitosti in da voda v bistvu teče navbrek in da plime in oseke ni skratka debilnost.

  • Jovo Jamnica

   Glej ga ti… To pa res ni lakonična analiza. Zdaj vem, zakaj je šla Šparta cugrunt. Saj so bli res taprvi komunisti in Atene so si mogle Drakona zmislit, če ne, bi si verjetno Trocki dvatisočpetsto let pozneje brez večjega uspeha prizadeval za komunizem na vsem svetu. Ja,ja… Tako ti povem… naših tegob so krivi Lidijci, prebivalci takrat še enega grškega polisa, ki so si kovani denar izmislili. Špartancem pa to ni bilo všeč in so zato propadli, saj so sicer dovolili trgovanje in kot valuto so uporablali ničvredne železne palce… Sam napiso sem tak, kot zanimivost…

   • neny

    Kaka medena generacija itd….
    V pokoj s 50 je bil domet Titove generacije in sedaj se povzdiguje glas, da je Mesec nor, kapitalizem pa vrh. Duplo zavajanje.

    • neny, samo delno imaš prav. To se je dogajalo koncem 80.-ih let, ko so začeli namerno odpuščat ljudi, firme zadolževat, da so kasneje propadle….., ampak to ni krivda upokojencev – tak, je bil zakon, ki je to dovoljeval. Nekatere firme so celo zahtevale od zdravnikov, da so morali upokojevati ipd – zelo narobe.
     Še večji problem pa jaz vidim v tem, da se izplačujejo borčevske penzije iz istega žaklja v katerega vplačuje aktivno prebivalstvo. In teh borcev je še zdaj, kot “listja in trave”, še 75 let po končani vojni, kar je nevzdržno in nenormalno.
     Kot drugo pa so recimo nekateri, da ne bi komu napravila krivico, ti svobodni umetniki, ki si recimo niso plačevali prispevkov. Pred leti se spomnim izjav Svetlane in pok. Božiča, da sploh nista plačevala prispevkov, ali pa zelo nizke, ampak višina pokojnine se odmerja po višini vplačanih prispevkov. Ob današnji nizki zaposlenosti pa je pokojninska blagajna suha, ampak za “borce” bo vedno, delovni upokojenci pa bodo suho vlekli. To je problem, ker zakonodajalec ob spremembah zakona, ne predvideva dolgoročno, ampak največkrat tako, kot takratni vladajoči nomenklaturi ustreza.

     • neny

      Enostavno hočete, da grehe starih plačajo potomci.

     • S čim to utemeljuješ ?

     • Milan Muhič

      Upokojenci, ki so plačevali v pokojninsko blagajno zakonsko določene prispevke, odločno zahtevajte od vlade in parlamenta, da nemudoma spremeni zakon, kateri omogoča, da se borčevske in pokojnine umetnikov izplačujejo iz pokojninskega sklada ZPIZ-a. Volitve so pred vrati zato izvolimo stranko, katera bo te zahteve z zakonom realizirala.

   • Sadako

    Zakaj je potem Carigrad muslimanski (kraje cerkve sv. Sofije) in zakaj Kitajci in Japonci ne marajo muslimanov?

    • Jovo Jamnica

     Pr Agi Sofiji so se musliči več ko potrudli. Ko je Aleksander Veliki šel nad Perzijo, takega spoštovanja do občudovanja vrednih stvaritev ni premogo… Ne vem, zakaj bi mogli Kitajci in Japonci gojiti naklonjenost do muslimanov??? Saj tudi kristjani tamkaj velajo za eksote…

     • Sadako

      In kdo pravi, da je to narobe? Kristjani Weitblick in Karitas pomagajo muslimanom, potem se pa čudijo, če kakšen musliman pospravi kakšno njihovo članico. Prav tako se Slovenija čudi, če je Štefko pospravil Gašperja. Zakaj pa? Mislim, da je to normalno, da če prineseš kobro v svoj dom, da te bo prej ali slej pičila. Potem se pa jezijo na kobro. Jezijo naj se nase, ker so kobro prinesli v hišo. Kobra namreč ni kriva, kriv je tisti, ki jo je spustil v svoj dom.

     • Jovo Jamnica

      A ti bi se rat krego z meno??? Nebo šlo, ker se jas nečem z tebo…

  • DJURO SUMAR

   Naravne zakonitosti se spreminjajo, pravzaprav je vprašljivo, če sploh obstajajo. Morda pa je človeštvo v tem trenutku v velikanski zablodi.

   • Bloški Tonček

    Zanikaš Newtonove zakone?

    • DJURO SUMAR

     Seveda ne, ti zakoni nimajo nič skupnega z današnjo temo, marxizmom, komunizmom, klerikalizmom in še in še.

 • Sadako

  Kar ti probaj hoditi v šolo skupaj s priseljenci, ki so se umetno pomladili za pet let in garantiram ti, da boš v roku dveh mesecev večji naci od Ratka. https://www.youtube.com/watch?v=G8EXTRmM1Qc

 • žogica

  Prihaja generacija Z, očitno strah in trepet desnice !

  • Zakaj pa trepet ?

   • žogica

    Tako ste v naslovu napisali…., Janeza je že strah.

    • Ne paničari no. Mislim, da ni še nikogar strah. Dobro pa bi bilo, da bi se streznili VSI, ker smo na isti ladji. Če se bomo med seboj žrli, nas bodo drugi požrli.

     • žogica

      S tem se pa popolnoma strinjam, glede na prebrano spodaj, bo pa streznitev težka.

     • Milan Muhič

      Streznitev je preprosta in lahka za ta ubogi zavožen narod slovenski. Polpreteklo zgodovino slovenskega naroda naj pišejo neobremenjeni zgodovinarji, zločine nad slovenskim narodom obsoditi, ne glede kdo jih je storil, zločincem pa, če bodo obžalovali svoja dejanja, oprostiti! in, tako bo sprava in neobremenjeno sobivanje naroda doseženo-

     • žogica

      Se strinjam s teboj, ampak izvesti to, glede na današnjo razdeljenost naroda je pa težka naloga. Nekateri so intenzivno delali, da se narod razcepi, tako jim očitno odgovarja.

     • Milan Muhič

      Bravo za resnico m Rta

    • Milan Muhič

     Pa menda ja nisi mislila na dr. Drnovška, ki verjetno še kar čaka pred sodbo večnosti?

     • žogica

      Dr.Drnovšku še pa Janez do gležnjev ne seže !

     • Milan Muhič

      A seveda draga žogica, saj se moram kar strinjati s tabo vsaj v segmentu, da je bil Janez D. za Jugo in, da je bil Janez J. za to in tako samostojno Slovenijo, ki pa žal še niso uresničene vse sanje. Potrebno jo bo še osvoboditi komunistične navlake in bo tebi, meni in vsem slovenskim domoljubom lepše živeti in to brez čedalje več borčevskih pokojnin in umetniških penziji iz ZPIZ-ove vreče

     • žogica

      Ja imaš prav, J. Drnovšek je bil odprt in velik človek, absolutno je bil za samostojno Slovenijo…….. in ne rabiš pljuvat po vsem, kar ni JJ.

 • DJURO SUMAR

  Sem mislil, da sem kaj spregledal, pa sem tale prispevek prebral od začetka do konca. Na koncu sem ugotovil, da sem samo zapravljal čas. Rojenih po letu 2000 sploh ne zanima kako se giblje svetovna politika in se bodo za politično stran odločili takrat, ko bodo iskali službo in ko bodo ugotovili, da jih imajo kapitalisti za sužnje, tisti v 2/3 sveta po katerih kapitalisti mečejo bombe in zaradi njih bežijo v EU ali pač umrejo od lakote, tudi ne bodo krenili k desni politični opciji. Desnica lahko svoj imič gradi le na osnovi poneumljanja ljudi preko verskih organizacij, ki delujejo vedno v korist kapitala. Primerjati ZDA in Slovenijo pa je itak kretenizem prve vrste.

  • Še nikoli nisem zasledila od tebe nekega pozitivnega komentarja.
   Si vedno tako zagrenjen ?

   • DJURO SUMAR

    Sploh nisem zagrenjen in vedno pišem pozitivno o uporniški levici. O klerikalcih kot je npr.: Brščič, pa res ne morem napisati nič pozitivnega.

    • Sadako

     Saj ti ni treba. Kdo pravi, da moraš? Po naravnem pravu boš lahko pisal še bolj negativno, ker kaj kmalu se bo zgodilo, da bo desničarjev vedno več, ker narod ne bo hotel živeti v strahu pred islamom. V Franciji se bodo pojavili desni partizani in začeli svojo partizansko vojsko. Tako, da boš lahko pisal zelo, zelo negativno.

     • DJURO SUMAR

      Naravno pravo ne obstaja. Pa ne pozabi, da so muslimani desničarji in se bomo morali boriti tudi proti njim.

     • Milan Muhič

      Sedaj pa res več ne razumem. Predsednik Parlamenta, pravnik Milan Brglez trdi v samem Parlamentu “…se je pač izvršilo po naravnem pravu!” Djuro z s.p. pa trdi, da ne obstaja naravnega prava! Kdo nas zavaja, oz, laže?

     • DJURO SUMAR

      Vprašaj Brgleza. Veš s stroko je tako. 10 pravnikov, deset različnih razlag enega zakona, 10 ekonomistov, 10 teorij itd.itd.

     • Sadako

      Naravno pravo obstaja. Videla sem podgano, ki je mačko ugriznila v gobček in mačka jo je potem pustila pri miru. Muslimani so desničarji, samo da levičarji tega ne vedo, ko bodo pa to izvedeli in da Karitas uči migrante pretepat domačine http://reporter.si/clanek/svet/karitas-bo-ilegalne-migrante-integriral-z-ucenjem-boksa-608790
      Takrat pa v breznih ne bo dovolj prostora za vse kolaborante.

     • DJURO SUMAR

      Pravo si vsak razlaga malo po svoje. Narave (vesolja) pa še vedno ne razumemo v vsej svoji veličini.

    • Mogoče pa si na eno oko slep ?
     Nikoli ni vse črno, ali pa vse belo, so tudi odtenki in lise in……bodi bolj pozoren !

     • DJURO SUMAR

      Niti malo nisem slep in vidim vse odtenke. V vsem skupaj vidim pravzaprav le borbo za človekove pravice, svobodo, neodvisnost.

     • To si vsi želimo.

     • DJURO SUMAR

      Želja se ti ne bo izpolnila, če boš podpirala kler in kapitalizem.

     • Milan Muhič

      Djuro, a nisi imel SP, 10 let privatnik, kapitalist, koliko pa si bil uspešen? A te niso starši omogočili katoliških zakramenov, da pa danes tako sovražiš vrednote tvojih staršev in prastaršev. A si bil mogoče na psihološkem izpopolnjevanju v Severni Koreji, te samo vprašam tov. Djuro?

     • DJURO SUMAR

      Sprašuješ neumnosti.

     • Sadako

      To ti pa verjamem, ker kler in Vatikan bosta padla, ker sta izdala svoj narod, učila muslimane napadat domačine http://reporter.si/clanek/svet/karitas-bo-ilegalne-migrante-integriral-z-ucenjem-boksa-608790 in se potem čudila, da vsi, ko muslimani napadejo kakšnega kristjana nalašč pogledajo stran.

     • šmentanamuha

      V katerem času pa ti pravzaprav živiš? Se ti je ura zataknila ali si pozabil obračati liste na koledarju?

     • DJURO SUMAR

      Tvojo uro zanesljivo prehitevam.

     • Sadako

      Ura se vrti nazaj. Nazaj v čase Turških vpadov, nazaj v čase pokola Armencev, nazaj v čase, ko je Karađorđević premagal Turke. Nazaj,

     • DJURO SUMAR

      Verske vojne se niso nikdar končale.

     • Bloški Tonček

      Kaj pa enakopravnost? In enake možnosti?

     • DJURO SUMAR

      Tudi to.

     • Milan Muhič

      Djuro, Trikrat sem bil voden po Kardeljevem Golem otoku in Sv. Grgurju. Ja, tam pa so res komunisti delili svobodo in človekove pravice, predvsem pa še tistim, ki so jih vrgli v Petrovo rupo in so klicali vse enako in to z imenom, BANDO. In, tisti UDBAŠKI zločinci in njihovi potomci s privilegijem, pa še vedno nam krojijo usodo in, nikoli pred nikomur niso odgovarjali za svoja zločinska robota, pač pa so verjetno še danes prvorazredni državljani v RS. In, kdo da je bil takrat sekretar v Kardeljevem kabinetu, Janez Stanovnik, katerega je takratni režim verjetno za nagrado, poslal na sanjsko službo v Nev york v OZN, kakor mi je že pred leti razlagal ugledni ljubljanski advokat Jože Stanovnik, ki je imel advokaturo na Dalmatinovi in kasneje na Pleteršnikovi v Ljubljani.

     • DJURO SUMAR

      Sem proti vsakemu nasilju in te razumem, da jih sovražiš, ampak to nima nič skupnega z ideologijami. Treba se je boriti, da se to ne ponovi. Na žalost pa je med desnico preveč takšnih, ki kličejo k maščevanju.

     • Milan Muhič

      Oh Djuro, Djuro, pa , čas bi že bil tudi ta tebe, da že enkrat spregledaš in ugotoviš, komu je do maščevanja. Slovenski domoljubi smo le za pravno in pravično ureditev v naši državi, ne pa, da ima krivosodje kriterij v svojih očitno tajnih aktih na prvo in drugorazredne državljane in, zgodovina naj pišejo ideološko neobremenjeni zgodovinarji. Vse zločine obsoditi na deklerativni državni ravni, tiste zločince, ki bi priznali hudodelstvo proti človeštvu, pa oprostiti kaznivega dejanja in jih odstaviti od neopravičenih borčevskih pokojnin iz ZPIZ-ove blagajne. Sprašujem, ali je to kakršno koli maščevanje, ali celo sovraštvo?

     • DJURO SUMAR

      To je sovraštvo iz katerega izhaja tvoja želja po maščevanju. Pa ne utrujaj me s slovenskimi domoljubi.

     • Sadako

      Jaz pa boj za zasužnjenje vseh ljudi, za odvzem pravic in za izgubo svobode, varnosti in normalnega življenja. Tako, da v roku 50 let bo v Evropi ena zelo grda vojna.

     • DJURO SUMAR

      Upam, da nimaš prav.

     • Sale

      Pet let

    • šmentanamuha

     Uporniški levici? Proti čemu pa se upirajo, saj so vendar ves čas na oblasti?

     • DJURO SUMAR

      Proti kleru in kapitalizmu. Proti zlu se lahko upiraš edino, če si na oblasti.

    • Milan Muhič

     DJURO, Lahko ti je le žal, da Brščiča ne poznaš osebno. Verjemi, takoj bi ti zamenjal tvoje mnenje o njemu. On je pozitivna osebnost in pravi realist in zagovornik malega človeka. K sreči ga osebno poznam, zato ti lahko povem, vedno se prepričaj o človeku predno ga komentiraš!

     • DJURO SUMAR

      Saj je Janša tudi pozitivna osebnost, pa se ne strinjam z njim. Poznam kar nekaj ljudi, tudi iz vrha politike, pa se ne strinjam z vsemi. Brščič pač zagovarja kapitalizem v najbolj izprijeni obliki.

     • Sale

      Bernarda bo koknul kakšen jevrej

   • Aresnica

    m….Rta – Se strinjam – To je Aresnica oziroma Absolutna resnica.Škoda,da je tako zagrenjen.-_- No ja-lahko pa je DJURO plačanec SLO mafijskotajkunskega OMREŽJA.
    _________
    Lep pozdrav

  • učko

   Kje pa ti vid’š “ne-kapitalizem”, nekej boljšga? Ti si 100% futran z državnim dnarjem, pa se bojiš, da boš s svojim neznanjem in nedelavnostjo pristal na trgu, te razumem, katastrofa zate.

   • DJURO SUMAR

    Ne piši neumnosti na pamet, ker me ne poznaš. Celo življenje sem delal v realnem sektorju, 10 let kot s.p., sedaj sem skoraj 10 let v penziji.

  • učko

   Kapitalisti in tisti, ki delajo pri kapitalistih te živijo, lenština !

   • DJURO SUMAR

    Ne bluzi.

  • Krtača 20

   Pravilno!

  • Jana učak

   Točno!!! Eno samo blebetanje!!!

 • Razočaran

  Mene od vsega najbolj odvrne dobesedno poveličevanje idolov ene ali druge politične opcije in strank. Brez vprašanja se voli program stranke, ki tudi po zmagi te stranke NI izpeljan v realnost. Enkrat, dvakrat, pa še vedno isto. In moti me to, da v naši državi NI medija, ki nebi bil sponzoriran z leve ali desne strani in poveličeval partijske veljake, figure, ki so že preko 20 let v politiki, v javnosti največji nasprotniki, po seji pa skupaj na malici in kavici v zakotnem bifeju, kjer mislijo, da jih nihče ne vidi. Eni in drugi v svojih predelih volilnih območij predajajo različna dela preko razpisov SVOJIM zaupancem, brez obzira na zakon, ki jasno pravi, da mora biti izbran najugodnejši ponudnik. Ja, mi smo mladi in ne boste nas JE*AL!. Hočemo SVOBODO, ter VARNOST. Če nam je ne morete priskrbeti vi, ki ste pustili POL MILIJONA nepreverjenih ljudi čez državo, si jo bomo zagotovili sami. Čas je, da se v Ustavo Republike Slovenije vpiše novi člen, ki bo napisan kot je 2. amandma ameriške Ustave: Vsi polnoletni državljani Republike Slovenije imajo neovirano in neodtujlivo pravico do nošenja strelnega orožja, za obrambo svojih življenj.
  Dokler tega ni, smo le še ena neokomunistična luknja v zadnji plati sveta. Zakaj bom državi plačeval davke za vojsko, če ta tega denarja NE dobi? Mimogrede, kje so zaloge orožja, ki smo jih imeli za razdelit med ljudstvo v času osamosvojitve in pred njo?

  • neny

   “Mimogrede, kje so zaloge orožja, ki smo jih imeli za razdelit med ljudstvo v času osamosvojitve in pred njo?”

   Danes vemo, je pa prepozno, ker so stopili skupaj. Ovce pa pripomogle.

   “Ja, mi smo mladi in ne boste nas JE*AL!. Hočemo SVOBODO, ter VARNOST.”

   bravo agent.

 • D Zen

  politično bodo nepomembni ker jim demografska piramida zaradi očitnih trendov ne bo odprla poti do vzvodov moči. Mnenje seveda lahko imajo, krojiti ga bo pa težko brez večjega družbenega pretresa, še posebej v Evropi.

 • DJURO SUMAR

  Se kar strinjam. Dejstvo je, da je človeštvo ta hip na veliki prelomnici in to predvsem zaradi kapitalizma in verskih organizacij.

  • Sale

   Na prelomnici izumrtja haha vi samo podpihujte sovraštvo.ko bo sovraštvo objelo cel svet z bombami pomnite da ste vi bili tudi del sovraštva amen pokojniki

   • DJURO SUMAR

    Kdo govori o izumrtju?

 • Borut Jug

  Toliko flancarije, toliko obtoževanj in blebetanja o …. Rešitev za Slovenijo je ena sama. Zgodi se Islandija.

 • Get Smart

  Zadeva je preprosta:
  ali KULTURA ŽIVLJENJA
  ali pač
  KULTURA SMRTI.

  • Get Smart

   KULTURA ŽIVLJENJA: POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   dela ZA SLOVENIJO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   poštenost,
   pravičnost,
   resnicoljubnost,
   prijateljstvo do ljudi,
   domoljubnost,
   rodoljubnost,
   svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
   SLOVENCI podarili svetu..
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    KULTURA SMRTI: Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
    detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
    sviranje kurtzu, prodajanje magle
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
    osvobodila.«

 • Get Smart

  Na pojmu komunizem ni česarkoli slovenskega, saj gre za kaviaržidovski izum. Je torej
  lahko in tudi je kaviaržidovski, kominternistični, kominternacionalistični itd.
  Organizacija, ki na tem prostoru skrbi za ČUVANJE TEKOVINA KOMUNISTIČNE REVOLUCIJE,
  sliši na ime, ki so si ga povrh vsega sami nadeli:
  KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE, ki jo vodijo kaviaržidovski “smrtni neprijatelji ljudi”
  in njihovi derivati ter v 99 % SRBSKO RVACKI itd. JUGOKOMUNISTIČKI LUMPENPROLETERI
  (serbus je za serbusa rojen nje, biča vajen in željan).
  Torej je lahko in tudi je samo in le JUGOKOMUNISTIČNI KOMUNIZEM,
  je “kultura smrti”
  v SLOVENIJI,
  ne slovenska, pač pa v Sloveniji.

  MESSI in RONALDO nista ŠPANSKA levići in desnići,
  ampak
  je MESSI ARGENTINSKI (levići – igra predvsem z levo nogo) V ŠPANIJI
  in
  je RONALDO PORTUGALSKI (desnići – igra predvsem z desno nogo) V ŠPANIJI,
  nista pa španska.

  • Get Smart

   Slovensko je tisto, kar je v naši (SLOVENSKI) lasti in/ali smo SLOVENCI
   ustanovili/ustvarili, kar spoštujemo, negujemo …
   Slovenci udejanjamo “kulturo življenja”:
   – sobivanje ljudi
   – pošteno delo
   – Resnico
   – pravico
   – SVOBODO
   in kar je še obče znanih človeku prijaznih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI,
   ki smo jih
   SLOVENCI podarili svetu..
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • piko8

  Ta na sliki; je to človek ali orangutan?
  Se vidi, da mu je sovraštvo do Slovenije in Sloencev popolnoma izmaličila fasado!

 • psychocandy7

  se kar strinjam. kar avtor ne ve, je to, da je ti muloti tudi pri nas- ki mislijo s svojo glavo, ki jim desnica ni psovka, ampak v ponos, ki spoštujejo domovino. Ampak to še niso pripravljeni kazat zelo javno- ker so previdni, saj se še šolajo. V šolah je pa kopica blesavih osebkov, ki mlade posiljujejo z multi kulti govnom.žal.
  Svetla plat: mladi se temu pranju glav pospešeno upirajo. Vrednote civiliziranega sveta bodo zmagale nad antifa cigoti

 • ttz

  * požrešne in vulgarne oblasti, ki uveljavlja svojo moč samo zato, da bi lastno nomenklaturo prepeljala v območje obilja.
  Ideološki mehanizmi uhajajo človeškosti – to je ta totalitarna, stalinistična ekonomija. Res je, boljševiki so še vedno na oblasti, še danes leta 2018 se gledamo z njimi iz oči v oči.
  DRAGAN ŽIVADINOV

  * OD OSVOBODILNEGA BOJA do … BANDITIZMA in IZDAJSTVA – ALBERT SVETINA – Mačkova desna roka, partija , OF, Udba, 2.sv vojna itd….osnovno – šolska literatura

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!