Tako podlo je policija prekoračila svoje pristojnosti in zlorabila svoja pooblastila v primeru Ornig

Dejan Ornig

Računalničar Dejan Ornig je od leta 2012 več kot leto dni opozarjal slovenske organe na pomanjkljivosti informacijsko- komunikacijske mreže Tetra, ki so jo uporabljali v vojski, policiji, vladnih službah, Sovi, Darsu in Banki Slovenije. Policija ga je uporabila za vdore v zasebnost posameznikov, namesto pohval pa si je prislužil kazensko ovadbo in bil celo obsojen na pogojno kazen eno leto in tri mesece zapora. 

Ker je Ornig uspel vdreti v bančni račun v neverjetno kratkem času, je na to opozoril Banko Slovenije, kjer so ga zaposlili kot računalniškega strokovnjaka za izboljšanje njihovega varnostnega računalniškega sistema. Istočasno pa so ga aktivirali na policiji pod grožnjo, da ga bodo obtožili za njegove računalniške vdore, če zanje ne bo vdiral v zasebno komunikacijo posameznikov, med katero sodijo vdori v profile socialnih omrežij, elektronsko pošto, spletne forume in zgodovino iskanja, kar nakazuje na sporne elemente zlorabe s strani policije.

Med decembrom 2012 in majem 2015 naj bi Ornig na ta način za policijo, natančneje po naročilu dveh kriminalistov, vohunil za več kot 300 posamezniki. Tovrstno početje pomeni hudo kršenje človekovih pravic posameznikov in zlorabo policijskih pooblastil.

Najprej z njim sodelovali, nato ga izdali
Ker si je policija želela zaščitit hrbet pred razkritjem, so ga zaradi vdiranja v informacijske sisteme kazensko ovadili, zaradi česar je bil obsojen na eno leto in tri mesece pogojne kazni. Zgodba je v javnost prišla letos poleti, ko se je tako sam odločil, saj je v medijih prihajalo do različnih interpretacij in zaključkov, predvsem pa zaradi sprenevedanja policije, ki je z njim sodelovala, na koncu pa ga je izdala. Po Ornigovem mnenju gre za povračilne ukrepe, s katerimi ga želijo diskreditirati, saj so se vodilni na policiji zbali za svoje položaje.

“Postalo me je strah za življenje in prihodnost. Policija, ki sem ji nekoč zaupal in verjel, je proti meni zlorabila svojo moč, da bi se s tem posamezniki na položajih zaščitili,” je v izjavi za javnost zapisal računalničar Dejan Ornig, proti kateremu teče kazenski postopek zaradi vdiranja v zasebno komunikacijo.

Po prepričanju mnogih strokovnjakov za varnost gre v tem primeru za dogodek, ki mu po doslej znanih primerjavah in podatkih ni para.

Gre za zlorabo policije in tožilstva?
Ornig je še dodal, da sam ni nikoli želel storiti nečesa, kar bi ogrozilo nacionalno varnost države, saj je imel kot “tajni policijski sodelavec vedno v mislih varnost policistov, kriminalistov, obveščevalcev in drugih, ki uporabljajo sistem TETRA”.

Kot je dejal, je policija tako presegla svoje pristojnosti, da ga je postalo strah za življenje in prihodnost. “Policija, ki sem ji nekoč zaupal in verjel, je proti meni zlorabila svojo moč, da bi se s tem posamezniki na položajih zaščitili,” je zapisal Ornig in dodal, da se za zlorabami skrivajo nekompetentnost, nevestno delo, opustitve ravnanja in drugo. Hkrati je priznal, da je bil v času sodelovanja s policijo naiven, saj je verjel, da je bilo njegovo delovanje tudi zakonito.

Deloval na področju islamskega ekstremizma
Ornig je takrat v izjavi še zapisal, da je v zadnjem obdobju sodelovanja s policijo deloval na področju družbi najbolj nevarnega – islamskega – ekstremizma, pri čemer so bile njegove operativne informacije tako obsežne, da bi morali biti o njih seznanjeni tudi generalni direktor policije, generalni direktor uprave kriminalistične policije GPU kot tudi direktor kriminalistične policije Ljubljana.

V primeru preiskovanja islamskih terorističnih skupin je bilo po njegovem zajetih na tisoče različnih podatkov, kar bi bilo težko skriti nadrejenim, o delovanju pa so obvestili tudi SOVO, zato se mu celotno sprenevedanje policije zdi abotno”. Za svoje delo je prejel tudi 800 evrov plačila.

M. P.

 • Olga

  Udbaška država! Kršenja človekovih pravic, s strani DRŽAVNIHORGANOV, kot se masovno dogaja v Sloveniji, bo potrebno prijaviti mednarodnim inštitucijam! Policija, ki naj bi varovala državljane, se gre “velikega brata” z izsiljevanjem posameznika, v tem primeru Orniga?!!! Varuhinja, spiš?!! Blondinka naj pa TAKOJ odstopi!!

  • Steiermark

   kar se janezek (titov) nauči, to janez zna! Od takega delovanja nebodo odstopili, dokler se zadnji od njih ne “zvrne v jamo”…..

   • Olga

    Ali pa, dokler se prvi med njimi ne znajde v Hagu ali pa v Nemčiji!

    • avtohtoni neandartalec

     Čim prej, če imate radi ljudi in vam življenje kaj pomeni.

    • Franc Šink

     V Nemčiji bo postal mladoletnik brez spremstva.

  • samsara

   Küćoslovani…

 • Nata

  Ja……ja ? Sodelovanje s komunisti ? Pa ja de !
  Ko te izkoristijo do konca , te pa zavržejo , kot umazano cunjo !!

  Ne samo zavržejo , še diskreditirajo in obsodijo te !!
  Ko lažeš , kradeš in pihaš v njihov rog , ja pa vse v najlepšem redu ??

  • Franc Šink

   Ali pa še kaj hujšega.V hudi jami je spet nekaj ekstra prostora.

   • Adolf Hitler

    takega bi rabilo slo=vendsko ljudstvo da razkrinka laž židovske medie!

    • Franc Šink

     javlja se ti slovendec in to podalpski.

   • Nata

    Ja, mejdun ! Saj nekateri so že nekaj strašili , oz. grozili !!

 • Rožle

  Ne vem, zakaj tale ni bil raje tiho…?
  da ne bo končal kot Robert Škulj..
  Takole se je vse skupaj končalo..:

  Robert Škulj, domnevni odkritelj varnostne luknje v Kliku NLB,…..
  je v petek, 8. 8.2003 v Tržiču naredil samomor….
  in potem vse tiho je bilo….”se bojim , da mu je tukaj nekdo pomagal na štrik splezat ?”

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + Joj , česa vsega ne vemo !! Predvsem tega ne , kdo vse so pomagači pri takih dogodkih !

  • Steiermark

   komunistični – titoistični prijemi, ki še vedno “živijo” v naši “demokraciji”, kjer nas “vodijo” njegovi potomci in pionirčki!

  • garfi

   grozljivo

  • avtohtoni neandartalec

   Ne bo, Štrukelj je bil pravi strokovnjak, ta tip je navaden šalabajzer, ki si domišlja, da se to snema nek film.

  • samsara

   Tu je še opcija ‘prijanega lovca’.
   Morda varianata, ‘pijani šofer’.

 • garfi

  ker so pri nas rdeči ekstremisti enako nevarni kot zeleni
  isti teroristi
  milijone glasov so dobili od butalcev

  • avtohtoni neandartalec

   V Sloveniji je donra dva milijoma ljudi, samo del prebivalstva ima volilno pravico, torej niso volili milijoni ampak tisoči.

   • garfi

    koliko volitev pa je bilo v 25 letih in referendumov in priložnosti ?

    • avtohtoni neandartalec

     Še nisi opazil, da lahko volimo samo kandidate, ki nam jih oligarhije izberejo, da je vseeno kdo je izvoljen, da v vsakem primeru naredijo kot se oni odločijo, ne civilna javnost, sploh na referendumih?

     • garfi

      prilezi iz jame
      Američani in Trump so pokazali, kako se
      izsuši rdeče kriminalno močvirje
      zmagali so kljub plačancem v večini medijev
      in terenskih jurišnikov
      potem pa redno voli SDS in vse je mogoče

   • Adolf Hitler

    takega bi rabilo slo=vendsko ljudstvo da razkrinka laž židovske medie

    • Franc Šink

     Pa mi smo sloVendi.

 • Stajerka

  še vedno trdim sledeče: V Sloveniji vlada narobe svet, kjer lopovi zapirajo poštenjake!

  Izvirni in izvorni greh je v pravni državi…..aja, kaj je že to??!!

  • Franc Šink

   Nee to je mafijska miselnost.

 • Dostmamrecesije

  Rdeča država, Rdeči vodje, Rdeči komunisti.

 • Poštenje velja

  kdo še verjame v to državo????

  • Franc Šink

   Jaz prav gotovo ne!!!

  • avtohtoni neandartalec

   So what, ta država verjame vate, kaj si pa moreš.

 • Franc Šink

  Ta fant pa res mora biti patriot, da je vse to počel za piškavih 800 evrov!

  • avtohtoni neandartalec

   Kakšni 800 evrov, to je on rekel, raje ne začnem razlagati koliko in kako zaslužijo take fašične mafije, že olrema je vredna več kot par novih avromobilov.

   • Franc Šink

    Tu imaš pa tudi zelo prav!

  • Duhec

   Veš da…. tud ta fant laže.

   • Franc Šink

    A misliš? Lahko je tudi to res.Kdo ve?

 • Capi

  Luknje v komunikacijski mreži so narejene NAMERNO, na njihovo “ne/srečo” je to odkril Dejan, zato so ga ponucali, da niso sami opravljali umazano delo. Ob morebitnem odkritju te svinjarije, ki se je medtem že zgodilo, pa se lahko njega potunka in si tako umijejo roke. Tipično UDBAŠKO….bljak
  Nič krivega naivnega mladeniča bi bilo potrebno zaščititi!!!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Pred kom, a pred vojsko in policijo? Sanjaj, takih je pri nas na tisoče, zelo malo jih je pokvarjenih kot Dejan, pa še on bo zelo težko dokazal svoje indice, ker bodo čistili in zgradili barikade še preden bo pomislil na naslednjo možnost.
   Zakaj se norca delate, ja kje pa vi živite, ja sami vidirr, da se vse, saj ni važno, če nič ni res, zarukanci verjamejo in samo to šteje.
   Hej, mogoče so vdirali tudi tebi, nekdo sigurno vidi kam vse si klikal, imajo robote na Arnesu in pri ponudnikih interneta, ne rabijo uličnih špijunov, manj kot ve narod, lažje izvajajo sistemski teror ter krojijo življenja posameznikom, nenazadnje celim skupnostim.
   Vsi so lahko agenti policije, vi zgleda ne razumete kako so bile organizirane samoupravljalske skupnosti, vsi so vojaki režima, od predsednikov in direktorjev, do zadnje tajnice in čistilke, celo klošarji, pri nas je vse in vsakdo na svojem mestu, kot bi bila cela družba zamrznjena v času.

   • Capi

    Odjebi……ejakuliraj pod drugimi komentarji……

 • avtohtoni neandartalec

  Saj ni nič res, samo norca se delajo, Slovenija je fašiztična dežela, v kateri ima oblast vojaška policija, vsi smo lod nadzorom sistema družbene samozaščite, ki jo plačujejo in usmerjajo vaške fašistične oligarhije, povezane s strankami, ki so večno v parlamentu, kjer igrajo demokracijo pred tujo javnostjo, v resnici pa vse deluje isto kot v komunizmu. Tako je pa moje mnenje, to so izsledki mojih osebnih raziskav, vi imejte pa svoje, ne verjajem niti, da so bile vsaj polovica od milijonov sodb proti civilnim državljanom zakonite in resnične, pri nas sploh ni važno kaj je res, niti kaj lahko dokažeš na sodišču, vse je rešeno še preden se postopki sploh začnejo, itak se špijunira cel narod, po naključju se lahko zgodi kaj samo takrat, ko komu poči film in še sam ne ve kaj dela, potem tudi programi zatajijo, ampak takih je izredno malo.
  Ta tip je navadna baraba, kje je pa dobil Tetro, po kakšni logiki se je odločil opravljati policijsko in celo vohunsko delo, kateri računalničar se pa ukvarja s takimi stvarmi, kdo izgublja čas z drugimi osebami, razen če bi se jim rad maščeval, škodil ali izkoriščal. Lahko bi za začetek odkril, da oblast zlorablja javno civilno omrežje za totalitarni nadzor in nezakonito vohunijo tudi za njim, da so javne služne in zasebna podjetja povezani in ze zlorabljajo javna pooblastila za zasebnw interese, ampak tako pameten pa očitno ni bil. In, če so vedeli za vsak njegov klik z miško, kakšen heker je to, da ni najprej skril svojo identiteto in zakril sledi?
  Vojaška šola je to, mi smo majhna država, kjer je vse skorumpirano in zlobno, nimajo ljudi, vse prave računalničarje so že socialno uničili, ker se niso rodili pravim staršem, zdaj pa kar na javnosti trenirajo in sproti rekrutirajo bedake. Saj ne samo policija, tudi vojska in ostali delajo isto, mi smo majhni, v naših vaških skupnostih se vsi poznamo, fašisti vladajo in ne bodo spustili nič iz rok, kdor se jim zameri, ne more zaslužiti niti centa in se nihče ne zme družiti z njim, opremo se jim pobere in pokvari, priključke izklopi in nabije visoke izmišljene kazni, drago je, če nisi s fašisti, si proti njim, zato se vsi prej ali kasneje prodajo, raje prej, ker življenje teče samo v eno smer, mladost je več vredna od starosti.

 • Slovenec 33

  Nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v slovenskih deželah je tako. Ustava velja za državljane za okupatorske in izdajalske horde pa ne, ker zanje ni nobenih meja.

 • avtohtoni neandartalec

  Naše pracosodje mira čim prej pod nadzor Evropskih sodišc ter drugih inštitutov, preden nas fašisti vse skregajo, kriminalizirajo, uničijo, pozaprejo in pobijejo.

 • Vrhovni sodnik

  Ni imel dobrega manegerja, podatke bi lahko dražje prodal

  • avtohtoni neandartalec

   Je res, če jih je res imel, lahko bi poslal material na Svet Eu, Združene narode in vsem tujim ambasadam, naj oni kličejo Interpol, Nato in Modre čelade ZN, mi jim ne moremo čisto nič. So zaščiteni, saj policija ni nora, imajo odvetnike, ki državni teror zapakirajo v pravno sprejemljive okvirje.

 • totex39

  Pri nas v naši deželi je še vedno zelo prisoten komunistični in udbovski režim, kar dokazujejo z svojimi prijemi, ravno zaradi takih pri nas ne bo nikoli vredu, kvečjemu vedno slabše. Zaradi tega tudi ne moremo pričakovati, da bo miselnost ljudi drugačna, ker se bodo bali teh komunističnih sprevržencev. Očitno pa ne obstaja proti utež takemu delovanju, to je tudi dokazano pri tem mladeneču,kateri se mora sam boriti. To je sramota in to bi bilo potrebno urediti !

  • avtohtoni neandartalec

   Ti povem kako, najprej je treba razgnati razne občinske klube in društva, kakšni ljubitelji neki, to je vojska in policija, dobiko nek plac in keš od države, da se lahko družijo, itak se samo med sabo, država pa tako izobražuje in mobilizira amaterje, ker nima pravih strokovnjakov. Ti ljudje hodijo v službo, imajo družine in ozek krog prijateljev, vse so jim drugi zrihtali v življenju, za tiste drobne užitke in trenutke so pripravljeni na vse, pa tudi pomembni so, saj zato imajo fašisti razna občinska glasila, da jih prokovirajo ter barabe in izdajalce naredijo pomembne. Mi prave svobode še nismo videli, kaj šele demokracijo, cel narod je zgnil, samo delamo se, da,smo normalni, ker se bojiko sankcij ter drugih sicer običajno drobnih in na videz nedolžnih posledic, ampak se skozi leta nabere.

   • totex39

    Vse to je res, samo ni takih ljudi, ki bi vse te razgnali to manjka pri nas, da bi lahko komunistično drhal zavedno utišali.

    • avtohtoni neandartalec

     Če jih ni, kaj potem sploh nabijamo, povejmo kako je in bodimo tiho, gremo naprej, zagotovo je še kje kakšna nova novica, ki jo še nismo kritično analizirali.

 • Martin Herman

  Sta kriminalista slučajno zaposlena na PP Ljubljana Center, kjer je ob vhodu do nedavnega visela slika klavca Tita? Komandir te postaje je namreč dober prijatelj Opankovića, osebno pa sem se lahko o njegovi usposobljenosti prepričal med protestom na Kotnikovi. Narkomanskim raztrgancem z Metelkove, oboroženimi z bodali in palicami so policisti v bojni opremi, po njegovih navodilih kazali hrbet, da bi lahko po potrebi umirili “ekstremiste” s slovenskimi zastavami.

  • avtohtoni neandartalec

   Ne verjamem, danes jim pisarne krasijo logotipi podjetij naših upravljalcev družbenega premoženja in benevolentnih dobrotnikov iz tujine, kakšen Tito neki, on jim ne plačuje položnice.

  • Duhec

   Hahaha…. oni so mi zadnji napisali za žalitev uradne osebe. Ko sm se pritožla kdo, kdaj, kje, s kom in zakaj, so jim pa z min poslal zahtevo za pomiritveni postopek. Prokleta golazen…

 • avtohtoni neandartalec

  Za interese računalničarjev naj bi pri nas skrbeli Pirati, osebno poznam predsednik, Ornig je gospod za tKe šalabajzerje, ki so jim starši odlrli stranke, da imajo prijatelje in družbo, to je ja vojska, me pa civilno interesno združenje.
  Vam bom poslal sporočilo, ko mi bkdo zaradi tega,komemtarja spet vdrli in pobrali vso računalniško opremo, verjetno sem koga zelo prizadel in užalil, si bodo že nekaj izmislili.

 • avtohtoni neandartalec

  Kaj poreče na te teorike zarot pa Varuhinja človekovih pravic, proti kolegom iz tožilstva ne bo pritisnila, ker potem je z njeno kariero konec, še penzijo bi ji lahko vzeli, odgovarja pa edino Državnemu zboru, tam je pa Brglez in je tudi vse jasno.
  Lahko bi poklicala Evropskega Varuha, ampak kaj naj jim reče, kaj lahko dokaže in opiše, tudi na njenem uradu je ogromno pokvarjenih varuhov, ki žrtev režima ne branijo ampak še pomagajo fašistom, da jih najprej slečejo človekovih pravic, potem jih še lažje kriminalizirajo.
  Ker drugih pa pri nas ni, lahko gre samo še za šank težit pijancem in psihičnim bolnikom, če ga bo kdo poslušal, verjetno bo moral on plačevati rundo.
  Saj pri nas še ni tako hudo, nobenih teroristov ni, vsi imajo streho nad glavo in paket Rdečega križa, ko se jim zmeša na klopcah, la lostelji v lsihiatričnih zaporih, samo delu prebivalstva se to dogaja, povsod po svetu je isto, pa take…

  • dob

   Če bi se po nekem naključju poročila Vlasta Nussdorfer in Jani Möderndorfer in bi se jima rodila hči z imenom Milka-Hazelnut, ki bi se potem pri dvajsetih poročila z Giovannijem Ferrero Nutella, bi se lepa Milka-Hazelnut lahko v končni fazi tudi lahko imenovala: Milka-Hazelnut Nussdorfer Möderndorfer Ferrero Nutella. Poročena Hershey.

   • samotoje

    Preveč lešnikasto čokoladno. Naj bo na koncu Heinz.

    • dob

     Mama ne pusti.

     • samotoje

      Kaj pa Budweiser?

     • dob

      hehehe, sem opazu, da če komu rečem, da mi mama ne pusti, potem se debata o tem zakaj ne, takoj neha. To namreč vsak razume. Kadar grem v Mercator in me blagajničarka vpraša, če imam pike, ji rečem, da ne, ker mama ne pusti. In ne vpraša nič več. Kar mama reče je vrhovni zakon in to čisto vsak razume in sprejema.
      Ko me po telefonu neznanci nadlegujejo naj se udeležim kakega predavanja, kjer bodo nekaj prodajali… rečem da ne, ker mi mama ne pusti.

     • samotoje

      Ha ha ha.Mene pa na račun ata niso prisilili v partijo. Hud je bil in ni bil v partiji.

 • Adolf Hitler

  takega bi rabilo slo=vendsko ljudstvo da bi razkrinka laž židovske medie

 • dež

  Se mi prav nič ne smili ta fant. Da nezakonito vohuniš za 300 posamezniki ne moreš biti kaj prida, pa si lahko še tako pameten. V bistvu je navaden UDBO špicelj.

 • domovina mili dom

  Komunisti počasi in sigurno prevzemajo oblastniške funkcije.
  Policija ignorira civilno družbo
  sodstvo ignorira narod
  vlada cmerarja ignorira zakone.
  Torej smo na tri četrtine komunističnega totalitarizma.
  Še dva mandata kučanove režije pri volitvah, pa bo uspel zaposliti v državne inštitucije 100% samo komuniste.

 • Duhec

  Skorumpirana policija vedno prekorači pooblastila…

 • Duhec

  Ornig naj raj pove, kdo so bli tisti za kterimi je vohunil in na podlagi česa?! Itak, da ne bo…

 • indijanka

  Policija ga zaradi vdora v račun ni mogla izsiljevati, saj je zanj vedelo preveč ljudi in so ga glede na zgoraj zapisano zato zaposlili v BSI. Hecna zgodba. Na osnovi česa pa je prejel izplačilo 800 EUR? So to zbrali policaji, da so vohunili za ženami, ljubicami, otroci? Teroristi..ha..ha. Dajte no, saj še identificirati ne znajo migrantov, bodo pa razmišljali o teroristih.

 • Viktorh

  Stare, preizkušene, udbovske metode…

 • fmg9

  Članek je bolj tako. Ampak TV oddaja je bila pa zelo dobra. Hvala obema gostoma ter avtorici.

  • fmg9

   PS:
   Pa klice gledalcev bi morda bilo malo bolj omejiti. (Če ima kdo kaj pametnega za vprašat, naj vpraša, drugače pa škoda časa in denarja.)

   • rrrrr

    Popolnoma pravilna ugotovitev. Klicalo je nekaj naturščikov, ki niso vedeli niti kje sami stanujejo, kaj šele da bi zastavili temi primerno vprašanje. Urednik bi moral vzpostaviti vsaj osnovni filter in nato gostoma ( in nam) predvajati posnetek zanimivega/merodajnega vprašanja. Drugače, škoda časa , zloraba gostov in naše pozornosti.

 • Okra tatoo

  Ja, pa ravno za teroristi je vohunil. Ravno to je grozljivo. Za takimi ‘teroristi’, za katere sta napravila seznam že prvi neka Ivan in Igor s sodelavci in ga dala celo na neki mednarodni spisek (preverjeno na lastni koži in v neki tuji državi), ki pa ga doma nikoli niso ukinili, kar je še bolj grozljivo. Za takimi teroristi, ki hočejo neko bolj pošteno državo in imajo tako kot vsi problem z lokalno mafijo. Nimajo pa vsi problema z vrhovi te mafije. Tisti, ki ga imajo so na seznamu. Preverite. Mogoče imate zato probleme na letališčih ali pa pri sprejemu v službo. To ni nek seznam nekih ponorelih muslijev. Na spisku so lahko vaši domači. Popolnoma nenevarni in neškodljivi, četudi nikoli niso prestopili praga svoje vasi in so na upravni enoti nap.zdili šefa zaradi malomarnosti ali bili v napačni stranki.

  • avtohtoni neandartalec

   Yep, točno tako, odličen komentar.

 • cosmosjasnovidec

  Zadeva je sicer nekoliko čudna,da ga je pa policija zlorabila pa ni nič novega saj ni edini.
  Sicer si je pa sam kriv,če je tako kot je izjavil.
  Da je vdiral v Tetro ne vem kaj naj si mislim drugo glede tega kot,da ni imel čistih namenov zakaj jih je pa pozneje spremenil je pa vprašanje.Banko,da je obvestil mu je bila prva napaka in tudi,če bi vdor v njo zlorabil bi ga hitro odkrili,ker je Slovenija za tako zadevo premajhna.
  Policiji katera je pa popolnoma skorumpirana že od nekdaj pa je še največja blesarija,da ji je verjel.
  To ve vsak bedak in najbolj se je pokazalo ko je Katarina Kresal z izsiljevanjem v parlamentu po vsej sili hotela za ministrico v policijo kar se je tudi nazadnje zgodilo.
  Takrat je tudi Slovenija padla v popolen tajkunski in politični kriminal saj so kradli državljanom na očeh in tega sploh niso skrivali.Poneverbe Kresalkine matere,Stenice kraje Golobiča,Jankovičev ter nasplošno vseh v tej eliti so sproti pometli pod prag in takoj je vse utihnilo.
  Seveda tudi zloraba Baričevičevih psov katere je natepaval tudi njen domnevni partner pasjejebec antipatični Senica katerega so tudi po roki pogrizli in je šel k zdravniku v Švico,da so ga oskrbeli po napotkih direktorice VURSA.Policija je molčala saj je tudi sam takratni direktor bil izvoljen na ukaz Kresalke se je pa vedelo zakaj kot se je pozneje izkazalo.
  Ornig je pa nasedel levaškim komunajzarjem se ve po naročilu koga sedaj pa,ko je zadeva pričela prihajati na svetlo ga pa seveda več ne rabijo in so ga zavrgli kot staro cunjo.
  Njegov strah je pa lahko seveda več kot upravičen je odvisno od tega kolikor ve in komu bi lahko nastal obremenitev.
  UDBA je v Sloveniji še vedno dejavna.

  • ančka

   Po bitki je lahko vsakemu biti general.

 • Iza Demos

  Kdaj se bomo v SLO naučili, da smo za svoja nezakonita dejanja odgovorni sami? Ta mentaliteta, da nas za kršitev zakonodaje sistem ne sme kaznovati (če pa nas je krivičen) je naravnost smešna. Lahko, da so zakoni slabi, a če “kradete” zaupne dokumente, vdirate v računalniške baze, ipd. točno veste, da delate nekaj nezakonitega in da vas lahko, če vas odkrijejo, doleti predpisana kazen.

  • garfi

   nič ne razumem

   • Bogomir Senekovič

    Joj, kako primerljivo, da boljše ne more biti. Sicer pa udba in strukture okoli bivših nostalgikov dobro vedo, kako se zadevi streže.

  • avtohtoni neandartalec

   Oslarija, seveda je vsakdo sam odgovoren za svoja dejanja, ampak tudi nismo sami na svetu, niti ta svet ni popoln, ne moreš vedeti s kom se družiš in v kakšnem okolju si se znašel. Država postopa nezakonito, v tem je problem, fašisti lahko delajo dobesedno kar hočejo, navadni ljudke pa so lahko kaznovani že za nedolžno nesrečno malenkost.
   Kako pa ti veš kdo je kriv, če nisi osebno vpleten, ene se kaznuje že preventivno, ne da bi se karkoli zgodilo, zločinski umi države si izmislijo konstrukte, obračajo stvari na glavo podtikajo dokaze,… bolj si iskren in pošten, bolj si ranljiv in prej jih boš fasal. Če si baraba, potem pa sploh, pri nas te takoj doleti smrtna kazen, 30 let strogega nadzora in izolacije, dokler ni življenje mimo in si hvaležen že za toplo posteljo v samskem domu ter porcijo kuhanih špegatov, brez vsega povrhu. Fašisti so neskončo pokvarjeni in sadistično okrutni, nimajo domišljije, nimajo kaj delat, vse je pod kontrolo, včasih kdo naredi neumnost ali izgubi živce, ljudje se hitro spričkajo, tega se pač ne da napovedat, ampak to je tudi vse, raje ne razlagam kak to pomeni. Tebi se samo zdi, da država ni nasilna in te ne morejo kaznovati po nedolžnem, ker še nisi to doživel, to pa zgolj zato, ker si priden in ubogaš, nič takega ne znaš in tudi ne veš, verjetno si hodil skupaj v osnovno šolo s kakimi vplivnimi krajani, samo zato te pustijo pri miru. Ti pa druge verjetno ne, poznam ogromno ljudi, ki grizejo na ukaz, fašisti pokažejo na nedolžno žrtev s prstom, izmislijo si, da je nekaj kriv in potem priravijo kakšne take pasti, neumne šale, kakšen nedolžen nateg, da se žrtev počuti neprijetno in osramočeno, pravičneži in poštenjakarji so pa potem še ponosni, da so se fino zabavali in lo možnosti še kaj zaslužili. Najraje potem še tožijo žrtev, da je ona napadla in užalila njih, pa ja de, amlak oni zmagajo tudi na sodišču, žrtev pa ne. Tudi zastrupijo in okužijo ljudi, če jih posebej ne marajo, nekaterim zato odpovejo organi ali staknejo raka, okužijo svoje bližnje, karkoli.
   To delajo državni agentje, ne kriminalci, razen sodelavcev in ovaduhov, ki jim pomagajo zato, da se jim kaj spregleda, eni so pa itak plačani, da novačijo in nadzirajo poskusne zajčke. To so prave posledice komunističnega totalitarizma, ki se jih vse bolj razslojena in skregana družba še vedno ne zaveda.
   Pa še tole, preberi si enkrat kazenski zakonik, oseba, ki se ni zavedala kaznivih dejanj ali se jim ni mogla izogniti iz življenjskih razlogov, se ji dejanje lahko oziroma mora odpustiti, pa še cel kup takih stvarnih členov je tam, ki jih naši sodniki praviloma ignorirajo, upoštevajo jih edino normalni policisti, ki se zavedajo nepotrebnih sitnosti in raje sploh ne začnejo krivičnih postopkov, poznajo ljudi in vedo, da niso taki, javnost bi jih verjetno obsojala, da so premalo strogi in brutalni, pa niso nič drugačni kot večina kolegov v civilizirani tujini, samo zaradi takih je pri nas sploh še možno življenje in družba za silo stabilna. Ostali so pa za v Hag, ponavadi taki, ki se jim najbolj pojejo slavospevi in uživajo v krajih največji ugled. Pojdi takim razlagat, da ni več komunizma in so dolžni nositi posledice svojih koruptivnih dejanj in nezakonitega postopanja, ze ti bodo samo režali in mrko gledali. Nismo zastonj ob desetine milijard, ni brez veze vse pokvarjeno in gnilo, edino kar je potrebno, da slabi ljudje zmagajo je, da ni več dobrih ljudi, na tebi pa je, da si sam prideš gor zakaj jih ni, čeprav je pa cela družba še vedjo povezana v neke policijske (in vojaške) strukture.

   • Iza Demos

    Ampak to, da je okrog mene vse nepošteno, skorumpirano, ….fašistoidno, komunistično,..podivjano…… ne more biti opravičilo za moja nezakonita dejanja.

    Poznam načelo pravičnosti in res je, da ga naša sodišča ne uporabljajo.
    Če si polnoleten in normalno opravilno sposoben se zavedaš kdaj kradeš, kdaj ropaš……. Ne verjamem, da kdo krade/razpečuje zaupne dokumente ali vdira v računalnik banke zato, ker se mu je streglo po življenju.
    No možno pa je. V SLO je vse možno!

 • avtohtoni neandartalec

  Še en dogodek bom na hitro opisal, mene so nadzirali celo v javni kniižnici, zmenili so se z direktorico in bibliotekarjem, ki so potem sodelovali v zasedi in mi gledali pod prste, če bom slučajno kaj takega napisal iz njihovih računalnikov. Pa itak nisem, izklopili so mi elektriko in pobrali računalnike, zato sem moral v knjižnici pogledat pošto, pošiljal sem tudi dokumente na sodišča in druge ustanove, lrosil za pomoč, oni pa so tako pokradli moja in tudi gesla vseh ostalih nič hudega slutečih obiskovalcev, vključno z otroki in najstniki. Krivično ontožen sem bil pa za nekaj čisto drugega, o čemer še danes pojma nimam, eni taki fašistični sodelavci so mi doma vdirali v mrežo, pred mojimi očmi so iz diska nrizali dokumente, čeprav sem tudi računalničar in se znam braniti pred vdori, ampak pred industrijsko, vojaško tehnologijo, ki jo dobijo direktno od avtorjev programov in sistema, enostavno ni zaščite, sploh če sodeluje tudi ponudnik interneta. Naravnost si pa niso upali, sem imel par zelo vplivnih prijateljev in so iskali načime, da jih ne bi uradno vpletli v prisluhe, tako se dela pravi konstrukt. Edini dokaz proti meni, ki so ga naposled (po več letih državnega terorja) našli je bila beležnica, nek dokument, ki naj bi ga pustil sredi namizja, z nekim spornim bezedilom, ki sem ga prvič videl, brez avtorizacije ali katerih koli metapodatkov, zgolj popolnoma navaden tekstovni zapisek, ki ga zagotovo ne bi pustil kar sredi desktopa. Čisto brez veze zadeva, kr neki na splošno, ampak to je bil za fašiste dokaz, da se žalil ljudi, s katerimi nisem imel ničesar in so tudi oni povedali, da niso imeli nonenih problemov z mano, lahko pošljem na uredništvo zapisnike iz sodišča in sodbe, če mi slučajno ne verjmete. Niti odvetnika mi niso odelili, popolnoma nič, vse moje pritožne so preproato ignorirali, sem pa kasneje tudi jaz dobil podobno ponudbo, če bi posredno vohunil za nekimi tipi, ki so baje ukradli milijone. Seveda mi še na kraj pameti ne pade, nekateri nočemo loznati tujih skrivnoati, ne da se do njih ne bi znali dokopati, nočem vedeti, ker si nočem mazati duše s tujo svinarijo, bi mi pa potem pomagali pri drugih zadevah, kjer sem bil očitno žrtev državne korupcije in kriminala, ker sem odklonil sodelovanje, sem še vedno tam kjer sem bil pred leti.
  Zato sem po svoje hvaležen Ornigu, da se je izpostavil pred javnostjo, je imel srečo, mene so mediji ignorirali, pa sem jim tudi pisal, verjetno zato, ker tudi oni najemajo razne špijune in nočejo, da se o tem javno govori. Ne nas izdat Nova, dobro veste, da ogromno tvegamo, ko izpostavljamo sebe in opisujemo zgodbe, ki počasi osvetljujejo zakulisje sodobnega fašizma na Slovenskem, brez nas se ne da razumeti resnice in bi bila potem ta samo še ena neumnost. To so resnične zgodbe, ne iz neke Jugoslavije ampak je to današni totalitarizem, nihče ne ve koliko je še takšnih, ampak če so v vsakem kraju uničili samo par sposobnih posameznikov, je to že dovolj, da je vse zgnilo, kot se lahko vsakdo sam prepriča v svoji neposredni okolici. In takih pripeljajev lahko opišem še ogromno, veliko več kot si lahko mislite, vsi državni teroristi in zločinci so še vedno na položajih in terenu ter nemoteno nadaljujejo svoja zlodela, samo zaradi takih se pri nas praktično ne da več živeti, državno mafijo bi razgnali čez noč, če bi se lahko normalno politično organizirali in obsodili norce, na Evropskih sodiščih seveda, na naše še pomislim ne več.

  • baldeagle

   Po tvojem zapisu vidim, da si imel/imaš kar precej težav. Ne vem sicer za kaj gre, kaj si/nisi ušpičil, so pa tvoje težave glede napisanega kar precej hude. Ne vem ali so ti tudi kaj rubili, te deložirali. Če bi imel sam take težave v neki državi in nebi mogel uveljaviti lastnih pravic, bi se takoj izselil v tujino v kako bolj prijetno okolje.
   Če so te preganjali po nedolžnem, sočustvujem s tabo.
   Moti me edino to, ker jih imenuješ s fašisti, namesto s komunisti. Ali pa vsaj z levimi fašisti, ker desnica nima oblasti v tej deželi, torej posledično nima moči odločanja.

   • tohuvabohu

    Bodi previden. Avtohtoni balkanec ima težave sam s sabo. Njegove zgodbe nimajo ne repa ne glave. Ima pa očitno bujno fantazijo in sanja 24/7.

    • avtohtoni neandartalec

     Ti itak čisto nič ne razumeš.

    • ančka

     “Kogar je kača pičila, se boji zvite vrvi.” – Si že kdaj slišal to ?
     Pri nas je zvitih vrvi še pa še.
     Bodi srečen, če tega še nisi okusil. !

   • avtohtoni neandartalec

    Ti nekaj razumeš.

  • avtohtoni neandartalec

   Aja, še tole sem pozabil omeniti, kako se hekajo naše velike korporacije, tudi če nimaš blage veze o računalništvu. S tem pred sodiščem sicer nisem imel problemov, so me pa zato napadli računalničarji tiste firme, me res zanim od koga so dobili informacije, če smo vedeli pa samk jaz in posredno policija, ki je preizkovala nekaj drugega. Ni bilo prvič, da so lokalni policisti raztrosili zasebne informacije iz uradne preiskave, seveda zavite v primerno škodljiv kontekst, tudi tamo se diskreditirajo in zatrejo žrtve, samo da revež čim bolj trpi, kot bi bili eni taki težaki v šoli, ampak tistim se lahko vsaj upreš, fašistom ne moreš popolnoma nič, ne glede kako si močan in pameten.
   Raziskoval sem poslovanje tistega podjetja in sem našel neka letna poslovna poročila, nič posebnega, vse na javno dostopnih linkih. Ker je šlo za daljše bezedilo, sem ga poskusil kopirati na svoj disk, pri čemer sem uporabil popolnoma zastonjski in javno dostopen program iz interneta, hotel sem skopirati samo mapo, vendar sem po nesreči označil cel strežnik in mi je začelo prenašati goro raznih poslovnih podatkov in izkazov na moj domači računalnik. Niso imeli prave zaščite, sploh nisem vdiral ali kaj takega, vsakdo bi lahko naredil isto, ko sem opazil kaj se dogaja, sem povezavo takoj prekinil, ker bi mi itak zmanjkalo lrostora na disku in me tudi ni zanimalo. Problem je bil v tem, da so podjetje že preiskovali kriminalisti, tako sem se nehote zapletel v nekaj, s čimer nisem imel nobene veze, sicer ni bilo nobenih posledic, ampak do danes me ne pustijo več pri miru.

 • avtohtoni neandartalec

  Vprašajte se tole, kako se vdiranje v osebni računalnik razlikuje od vdiranja v osebni dnevnik, kamor ljudje s kulijem, na papir zapisujejo svoje misli?
  Nobene bistvene razlike ni.

 • Darth Vader

  levi-komunistično-nacional socialistični politični tranzicijski vrh kuje zaroto proti slovenskemu narodu z naseljevanjem muslimanov po sloveniji……to vlado je potrebno vržt dol po hitrem postopku in ustavt to na vrhu/pri glavi kače

 • kolesar

  Več ko čitam, manj verjamem v poštenost vladajoči oligarhiji. Vse je podobno nekdanjim Rdečim Brigadam, ki so ustrahovale celo Italijo s policijo vred. To so predvsem novo pečeni tajkuni, ki so okradli državo, pod vodstvom social-političnih ozadij. Danes se spuščajo v vse pore družbe in utrjujejo z lažmi svoj nepošten položaj, seveda s pomočjo pisunov, ki jim pokrivajo hrbet, spet zaradi svojih privilegij. Volitve v ZDA so pokazale, da denar ne pokrije vseh mahinacij izkoriščevalcev, kar velja tudi za ugrabljeno Slovenijo.

 • monica

  Ej fant, samo ne obupat. Človek ga večkrat nehote polomi.
  Nikoli pa ni hudič tako črn, kot ga ljudje malajo.
  Le korajžno in novim prigodam nasproti !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!