Televizija Slovenija ali Televizija Damask? 8 proti 1, oziroma kako je nacionalka “osamila” mnenje Vinka Gorenka v zadevi ustavne obtožbe zoper Mira Cerarja in branila ilegalnega migranta

Foto: Nova24TV. Vinka Gorenaka so v njegovem mnenju na RTV popolnoma osamili.

Četrtkova oddaja Tarča na državni televiziji, v kateri so gosti voditeljice Erike Žnidaršič razpravljali o sirskem migrantu Ahmadu Šamiju, buri duhove. Na nacionalki so nekateri politiki in poslanci javno pozivali k nespoštovanju avtoritete sodišč in javno problematizirali zakonito delo organov ministrstva za notranje zadeve, ki so jih potrdila tudi vsa sodišča. Ker je predsednik vlade Miro Cerar neposredno posegel v to, da se zakonita odločba zakonitega organa ne izvrši, je Poslanska skupina SDS zoper premierja vložila ustavno obtožbo, saj ima Cerarjevo dejanje prav vse znake kaznivega dejanja zlorabe položaja. Poslanca Vinka Gorenaka so z zvijačo, da bodo govorili na to temo, tudi povabili v Tarčo, potem pa je slednji je redko prišel do besede, medtem ko je bil obkrožen z druščino gospodov in dame, ki so vsi zagovarjali drugačno stališče  – da Cerarjevo dejanje ni bilo dovolj za ustavno obtožbo.

Na javni televiziji so pravzaprav že s prispevkom o migrantu Šamiju napovedali, v katero smer bo stekla politična debata, saj so skušali zaigrati na čustveno plat Slovencev in pozvati k nespoštovanju zakonodaje. Tudi ustavna pravnika, ki sta nastopala v Tarči, Janez Pogorelec in Matevž Krivic, si nista drznila obsoditi Cerarjevega ravnanja do te mere, da bi predlagala ustavno obtožbo. Krivic ga je celo zagovarjal.

Četrtkova Tarča pravzaprav lepo ponazarja aktualni problem slovenskega medijskega prostora, kjer se v večini medijev zagovarja zgolj eno stališče. V konkretnem primeru so na RTV soočili Vinka Gorenaka, ki je argumentiral, da je poteza SDS upravičena, saj je premier zlorabil svoj položaj, z osmimi drugi gosti, ki so večinoma v en glas zatrjevali, da si SDS, ko poskuša zaščititi pravno državo, zgolj kupuje politične točke.

Foto: YouTube. Vinko Gorenak je v nekem trenutku resno razmišljal, da bi zapustil studio Tarče.

Na Nova24TV naredili tisto, česar na RTV niso sposodbni: enakovredno soočili nasprotna mnenja
Državna televizija je v tem primeru delovala izrazito politikansko, v prid aktualni oblasti, čeprav, paradoksalno, ti režimski mediji na čelu z RTV ravno Televizijo Nova24TV, ki je relativno nova v slovenskem medijskem prostoru, radi zbodejo, da je strankarska televizija. A samo Nova24TV je bila v preteklih dneh v zadevi Šamija sposobna soočiti dva sogovornika z različnimi stališči in jima omogočiti enakovredno obravnavo. Voditelj oddaje Hobotnica Boris Tomašič je namreč v sredo soočil mnenja Jana Škoberneta iz SD in Branka Grimsa iz SDS.

Kako so Vinka Gorenaka v studiju Tarče dobesedno “osamili”, da je v nekem trenutku celo resno razmišljal, da bi oddajo zapustil, ni močno zmotilo samo številnih gledalcev, temveč tudi predsednika Slovenske demokratske stranke, Janeza Janšo, ki je na svojem Twitter profilu zapisal, “da so leta 1988 so ljudje na Roški RTV Slovenija (tedaj Radiotelevizija Ljubljana) poimenovali za TV Teheran. Včeraj pa je bila Tarča primerna za TV Damask”.

Foto: Nova24TV. Mnenja uglednega pravnika, ki je na glas opozarjal, da je Cerar zlorabil svoj položaj, na RTV niso omenili.

Ko ustavni pravniki na javni televiziji zagovarjajo kršenje zakonodaje
Bolj skrb vzbujajoče je, ker sta dva t. i. ustavna pravnika praktično javno pozivala k nespoštovanju pravne države, ko sta zavrnila mnenje poslanske skupine SDS, da je Cerarjevo ravnanje zrelo za ustavno obtožbo. Tako je Matevž Krivic odkrito pozival k nespoštovanju zakonov, da bi sirskega migranta vendarle rešili pred izgonom na Hrvaško, medtem ko je Pogorelec skušal omiliti Cerarjevo zlorabo položaja z besedami, češ da je ustavna obtožba zastarel pravni instrument in da bi bila dovolj že zgolj interpelacija.

Naj spomnimo. Ministrstvo za notranje zadeve je izdalo dokončno, pravnomočno in izvršljivo odločbo, po kateri bi moral biti nezakoniti sirski migrant v torek deportiran na ozemlje Republike Hrvaške. Akt je zakonit, preizkušen tudi na Vrhovnem sodišču RS, Evropskem sodišču in Ustavnem sodišču RS, zato je predsednik vlade s svojim dejanjem, ko je sklical novinarsko konferenco in zadržal izvršitev dolžnosti, neposredno posegel v zakonite odločbe zakonitega organa.

Prav tako je želel Cerar, preden si je nato premislil, Ahmada Šamija “rešiti” z uporabo 51. člena Zakona o tujcih, a bi to premier lahko storil le, preden je bila izdana zakonita odločba ministrstva za notranje zadeve. Ob vsem tem pa še najbolj v oči bode dejstvo, da se je Vlada Republike Slovenije, ki letno izžene do 5000 mladih državljanov v tujino s trebuhom za kruhom, sploh cel dan ukvarjala z enim sirskim migrantom, ki je na slovenska tla vstopil na nezakonit način.

Foto: STA. Miro Cerar si je premislil potem, ko je samovoljno že “povozil” slovensko zakonodajo na področju tujcev.

Je nacionalka s četrtkovo Tarčo kršila svoj lasten hišni novinarski kodeks?
RTV Slovenija
je z neenakovrednim soočenjem nasprotnih mnenj v oddaji Tarča zelo očitno kršila tako novinarski kodeks, kot tudi lasten hišni kodeks. V delu, kjer je govora o uravnoteženosti sporočanja, je namreč med drugim zapisano, da morajo novinarji zagotoviti enakovredno in enakomerno predstavitev najširšega možnega izbora stališč o določeni zadevi. Enakovrednost in enakomernost v tem kontekstu pomenita nepristranskost in razumen obseg, upoštevajoč težo posameznih stališč ali mnenj, njihovo pomembnost ali možno pomembnost. Če je le mogoče, mora novinar za določen prispevek ali oddajo najti predstavnike vseh vpletenih (prizadetih) strani ali nazorov. Če tega ne more, mora to poslušalcem in gledalcem sporočiti na preprost in neposreden način.

Prav tako je v hišnem kodeksu RTV zapisano, da je treba v posamezni oddaji, ki obravnava za večino sporno temo, predstaviti najširši možen obseg stališč in mnenj o tej temi. Z nepristransko držo novinarja/voditelja je treba poslušalcem in gledalcem omogočiti, da si o zadevi sami oblikujejo sodbo, ki bo temeljila na predstavljenih dejstvih.

S svojim očitno pristranskim prispevkom o migrantu Šamiju pa je RTV kršila tudi tisti člen Kodeksa novinarjev Slovenije, ki pravi, da prepletanje ali združevanje novinarskih in oglaševalskih ali politično propagandnih besedil ni dopustno. Človek se namreč ne more znebiti občutka, da je šlo za tipično levičarsko multi-kulti propagando, s katero so skušali na RTV ustvariti mnenje, da si Šami zasluži ostati v Sloveniji in da bi morala država zanj mimo svojih zakonov. Pa čeprav se jih ta ista država tako strogo drži, ko je potrebno vsak dan na cesto zaradi nekaj evrov vreči na desetine slovenskih družin. A te družine so očitno za to vlado drugorazredna tema.

Luka Svetina

 • Erik Nebenhaver

  Miličnik Vinko je “resno razmišljal”? No, to je pa nekaj novega.

  Pa nehajte jokcat, domobrančki. Imate svoje trobilo, kjer uspešno lažete in razdvajate Slovenijo. A bi še po drugih medijih? Ne bo šlo. Vaše laži se končajo pri vas. Sry…

  • Rožle

   M̶i̶l̶i̶č̶n̶i̶k̶ ̶V̶i̶n̶k̶o̶ ̶j̶e̶
   ̶”̶r̶e̶s̶n̶o̶ ̶r̶a̶z̶m̶i̶š̶l̶j̶a̶l̶”̶?̶ ̶N̶o̶,̶ ̶t̶o̶ ̶j̶e̶ ̶p̶a̶
   ̶n̶e̶k̶a̶j̶ ̶n̶o̶v̶e̶g̶a̶.̶

   P̶a̶ ̶n̶e̶h̶a̶j̶t̶e̶ ̶j̶o̶k̶c̶a̶t̶,̶ ̶d̶o̶m̶o̶b̶r̶a̶n̶č̶k̶i̶.̶ ̶I̶m̶a̶t̶e̶ ̶s̶v̶o̶j̶e̶
   ̶t̶r̶o̶b̶i̶l̶o̶,̶ ̶k̶j̶e̶r̶ ̶u̶s̶p̶e̶š̶n̶o̶ ̶l̶a̶ž̶e̶t̶e̶ ̶i̶n̶
   ̶r̶a̶z̶d̶v̶a̶j̶a̶t̶e̶ ̶S̶l̶o̶v̶e̶n̶i̶j̶o̶.̶ ̶A̶ ̶b̶i̶ ̶š̶e̶ ̶p̶o̶ ̶d̶r̶u̶g̶i̶h̶
   ̶m̶e̶d̶i̶j̶i̶h̶?̶ ̶N̶e̶ ̶b̶o̶ ̶š̶l̶o̶.̶ ̶V̶a̶š̶e̶ ̶l̶a̶ž̶i̶ ̶s̶e̶
   ̶k̶o̶n̶č̶a̶j̶o̶ ̶p̶r̶i̶ ̶v̶a̶s̶.̶ ̶S̶r̶y̶.̶.̶.̶

   • indijanka

    Boljše podčrtavanje:); nemnih misli

  • zokispoki

   Meni se pa zdi, da ti brez veze nekaj jokcas in cvilis, zarukan rdeci trotelj. Kretencki ste na napacni strani zgodovine, tvoji so
   ze zafurali to drzavo. Ko bos travo pasel,
   bos to morda dojel, dasiravno je mogoce, oziroma verjetno, da si prevec zabit !

  • Bozz

   Če je MMC od RVT Slovenije merilo, kjer se zbira pretežno levica in center, pa nekaj desnice, potem je večina Slovencev vseh vrst tudi levih, bilo na Gorenakovi strani v Četrtek. Sem prebral kar nekaj strani komentarjev tam in videl to sliko. Nekateri so zapisali, da čeprav ne marajo Gorenaka, da se pa v tem povsem strinjajo z njim, in tudi tule na tem portalu imaš levičarje, ki se strinjajo z deportacijo, recimo Valter Branislav in luckyss. Jaz nisem “domobranček”, ne katolik, vendar se uvrščam na desno in se tudi strinjam z Gorenakom. Ker ne sodimo njegovega izgleda, niti v kateri stranki je, ampak njegove besede glede tegale Ahmedijevega primera. Povedal je resnico, ti pa serješ tule nekaj in drek mešaš.

   V Četrtek je vsa Slovenija videla kakšni osli so SD, ZL, SMC in tudi vi, ki jih zagovarjate. Tako da ne zganjaj patetike.

   P.S.: Na MMC-ju je en komentator tudi obelodanil, da je Kordiš na Soroševi plačilni listi. Toliko o vaših ZL-ovcih.

   • T-Rex

    to so teli komunistični imbecili, če nisi z njimi si nacist, domobranček, janšist in še marsikaj. oni so dno družbe.

   • dež

    Komentar na P.S.
    V Sirijo ne bodo nikoli odšli, dokler jim je SI gratis bankomat. Kolikor sem uspel zaslediti, Kordiš osebno ni na Sorosevem spisku, sta pa EU poslanca, Vajgl in Fajonova. Tule, na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=PZLr0TtPjUc, je ena krasna razprava Nigela Farage v EU parlamentu, kjer pove, da je imel Soros z EU komisijo kar 42 sestankov, na njegovem seznamu prijateljev pa je več kot 200 EU poslancev.
    Kdo v SI prejema Sorosev denar pa je poročala tudi Nova24, na povezavi http://nova24tv.si/slovenija/med-prejemniki-tudi-jankovicev-mol-poglejte-seznam-vseh-organizacij-ki-jih-v-sloveniji-financira-george-soros/. Na seznamu so vse NVO organizacije pri nas, obvladujejo jih levičarji, financirata pa Soros in vlada.

    • Bozz

     Tudi če Kordež ni na njegovem spisku, izvaja njegov načrt, kar je isto. Lahko da ni na njegovem spisku, pa dobi denar od posrednikov recimo, drugih organizacij ali oseb, ki so na spisku. To so seveda samo moje misli, a dejstvo, je da izvaja njegov načrt. Kot si rekel, te organizacije obvladujejo levičarji.

  • sloustava

   Imas pravico ziveti, nimas pravice zaliti! Slovenija je bila in bo, dokler bomo Slovenci, skupaj z Janso, Gorenakom, narodom, ljubili svojo domovino. Ti si pac Kucanist, ne maras Slovenije, si vecni nezadovoljnez, in verjamem, da trpis, ker smo Slovenci katoliski narod po de faultu in navigiramo na Zahod, v demokracijo. Res je, da ste prvinski v lazeh in krajah, v omalovazevanju in frustracijah, a ste majhni v intelektu, morali in etiki. Slovenec noce vec biti cankarjevec, postal bo ponosen, da je gospodar na svoji zemlji. Tega pa se Kucan in njegov klan, ti in ostali primitivci in amoralnezi bojite kot hudic kriza. Resnice in intelektualnih ljudi ne marate, ker morate razmisljati z madzaronovo glavo, da vam pade drobtinica. Da se mi smilite, drzi, ker je to aksiom!

  • T-Rex

   Mi imamo svoj medij kjer se piše resnica, laži in zavajanja so v domeni vaših, rdečuharskih libertardnih medijev. :)

  • Tovariš erik noberhausar, Blagor njim, kateri ste na umu resno bolani, kajti vaše kraljestvo je že Severna Koreja in, kaj sploh še delate in čakate tu v EU-Slo, kajti vaša mati se še danes v grobu od žalosti in bolečin obrača, ker je sploh dojila takšno sprevrženo, kod ste vi, bitje

  • Črna Roka

   Ne zavedaš se, da si zašel na izjemno spolzek teren. V kolikor v bodoče ne prenehaš s svojimi žalitvami in se ne začneš vesti primerno, te bo Črna Roka našla. Takrat boš občutil ves naš bes na lastni koži. Kako to izgleda, si niti predstavljat ne zmoreš. Crkaval boš v najhujših mukah.
   Črna Roka.

 • Stajerka

  v takšnih luknah na štajerskem še prascev ne gojimo…….to je neverjetno, a je prodaja tega pod kategorijo stanovanja zakonita???…….a to ima slučajno uporabno dovoljenje, kljub temu, da je nevarno tako iz gradbenega kot zdravstvenega stališča???

  http://cekin.si/clanek/nepremicnine/ljubljanska-obcina-bo-na-javni-drazbi-prodajala-stiri-stanovanja.html

 • Darth Vader

  morte vedt da naše politične sluge tipa cerar in podobni pač samo uresničujejo to, kar so jim globalisti naročil….naročil so jim pa tole: “Zdi se, kot da je kriminal, da beli ljudje sploh obstajajo, ko smo belci
  globalna manjšina 7% prebivalstva. Ampak to je strategija, pripeljite
  prebivalce dežel tretjega sveta, napolnite jih z vsem tem rasizmom in
  sovraštvom, za zaveznika jim dajte veliko birokracijo in globoko državo,
  na ta način boste nevtralizirali avtohtono prebivalstvo na tem
  področju. Postane pa še slabše. Polovica nove populacije zagovarja
  socializem, kolektivizem, korporatizem, kot svojo mamico, saj verjamejo,
  da jim to zagotavlja kos kruha. Na ta način nikoli ne sprejmejo idej
  zahoda, ki umirjajo vetrove tiranije, niso tolerante in sistemsko
  inducirane do tiranije. In to je načrt, to je globalizem. To počnejo. Ne
  morete iti do Severne Koreje, ne morete iti do Kitajske, kot nekdo iz
  Afrike, kot nekdo iz Severne Amerike. Ne morete iti do Kitajske, da bi
  tam rodili otroka in bli svobodni ter prejemali socialo. Vrgli Vas bodo v
  ječo, pretepli in se Vam smejali. Več v videoprispevku s slovenskimi
  podnapisi….” https://ambasador21.wordpress.com/2017/11/08/podpredsednik-eu-priznal-obstoj-nacrta-za-genocid-nad-belci-v-evropi/

 • ahnenpass

  Ne razumem, zakaj je nespoštovanje odločb sodišč tak problem, če je pa to normalna sodna praksa.
  Se niti najmanj ne šalim, hitro lahko najdemo celo vrsto primerov, kjer so se izvršbe odložile ali celo umaknile, na posredovanje določenih vplivnih posameznikov. Ker lahko, zato so v zakonu varovalke, ki onemogočajo posameznim sodnikom samovoljo in izživljanje, če se ga slučajno napijejo ali pojejo kaj takega. Pravzaprav ne obstajata sodba in izvršba, ki je Državni zbor ne bi mogel preklicati, če pa že, lahko Predsednik države vedno, ob vsaki uri pomilosti posameznika.

  Razumem, v čem je problem, zakaj se potem to ne dogaja, ko gre za naše državljane, ki so očitno žrtev skorumpiranega pravosodja ter drugih javnih uslužbencev, mogoče si bodo pa ljudje le prišli kaj gor.

  • beno

   Denar je sveta vladar.

   • ahnenpass

    Denar lahko dobiš samo od drugih ljudi, če ima ves denar samo peščica posameznikov, potem ni tak papir vreden popolnoma nič.

  • dež

   Zakonodajna, izvršilna in sodna veja oblasti so po Ustavi ločene. Ne minister, PV ali DZ ne morejo preklicati nobene pravnomočne sodne odločbe. Sprejetje nove zakonodaje retroaktivno ne velja. To učijo v 7. razredu OŠ pri domovinski vzgoji.

 • ahnenpass

  Ste prepričani, da je bila aktualna sodba res preverjena na Evropskem sodišču?
  Ker eno je neko splošno menje,kako naj članice unije ravnajo v podobnih primerih, drugo je ta točno določena zadeva, ki jo mora Evropsko sodišče najprej preučiti, šele nato bi lahko podali strokovno mnenje. Premalo časa je minilo, zato sprašujem, ESČP ne deluje tako hitro.
  Uh, samovoljne šalabajzerske interpretacije so ta narod že ogromno stale, pravzaprav naša država skoraj nikoli ne zmaga na Evropskih sodiščih, kjer smo bili obsojeni celo za masovne zločine proti človeštvu, razen mogoče hrvatov, si tega ni prislužila nobena druga EU članica.

  Ker moramo vedeti, da je oboje res, seveda se da preklicati vsako nezakonito in škodljivo izvršbo, brez izjem, kakor je res tudi, da se naš politični in državni aparat obnašata zločinsko, verjetno to pojasni tudi zakaj beži iz Slovenije toliko ljudi in kako je mogoče, da so krivično že uničili take mase praktično nedolžnih Slovencev. Oboje je res, celo morali bi razveljaviti take očitno nezakonite sodbe ter ukrepati proti tožilcem insodnikom, preden pride do še bolj nezakonitih in krivičnih izvršb.

 • ahnenpass

  Zaenkrat lahko Nova24TV samo pohvalim, večina člankov sicer ni za nikamor, vendar absurdne neumnosti sprovocirajo tisto hegelijansko reakcijo, ko se um nagonsko upre in sam od sebe pride do raznih pametnih zaključkov. Ker tega od nacionalke in praktično od vseh ostalih medijev ne dobimo, vsi se zavedamo, da je pri nas ogromno tega zelo narobe, oni se pa delajo, da je vse to zgolj posel kot običajno, kar nikakor ni in tudi ne more biti res. Kdo potem laže, politično korektni mediji, ki ne povedo ničesar in opisujejo neko paralelno dimenzijo ali rumeni strankarski tisk, ki se z dejstvi sploh ne trudi, vendar odpre pomembne in zanimive teme?
  Seveda pa reakcija deluje tudi v nasprotno smer, bolj kot se medijska hiša trudi zagovarjati neko svojo smer in moralo, več potencialnih in stalnih privržencev začne dvomiti v svojo skupnost, ko naenkart stare, nespremenljive dogme postanejo relativne in odprejo še več vprašanj kot so jih zaprli sublimirani zaključki in odgovori, kar je nenazadnje končni cilj dela novinarjev.

 • Zima prihaja

  Pravno državo?Kdo pa ustvarja to pravno državo ?Folk vam hodi na delo v tujino ker tukaj ne more preživeti .To je pravna država .SRAMOTA

 • Niko

  V ustavi RS bi morali prepovedati ustanavljanje levih strank s pridihom komunizma. Porušiti je treba bivšo tovarno Rog, kjer je leglo levičarskih parazitov. Nezakoniti nigranti v RS nimajo kaj početi. Naj gredo nazaj in se borijo, kot smo se slovenci leta 1991. Če bi vsi pobegnili bi bila Slovenija srbijanska provinca in bi se najverjetneje število množičnih grobišč še povečalo.

  • Valter BraniSlav

   Naj se borijo tako kot smo se borili Slovenci pod komando nasega marsala Broza 1941-45.

   • Zima prihaja

    Če ne bi bilo tega POFUKANGEA NEGRAVZNEGA KOMUNISTICNEGA BLESAVEGA POKVARJENEGA TITEKA IN OSTALE KOMUNISTICNE GOLAZNI IN BI YUVOVINA RAZGLASILA NEVTRALNOST PRI NAS NE BI BILO MORIJE IN POSLEDICNO REVSCINE.
    SVICA JE BILA IN JE NEVTRALNA DRUGA SVETOVNA VOJNA JE NITI OPLAZILA NI

    • Valter BraniSlav

     Druga svetovna vojna ni bil piknik. Slo je za najvecjo morijo v zadnih par sto letih. Udarili so se trije filozofski sistemi: kasa, rasa in klasa. Najprvo je propadla rasa, nato klasa, in ostala je samo kasa ki ji sedaj dela konkurenco islam.

     Slo je za klanje neprimerljivih razseznosti. Slovenija je skupaj z Jugoslavijo pripadala interesu Moskve saj je bila Jugoslavija dezela Juznih Slovanov in so jo kot tako tudi sprejele tako vzhodne kot zahodne sile.

     Ce ne bi bilo Tita, bil bi Stalin. Ta je pobijal neprimerno vec, ker je pobijal iz uzitka in paranoje, Tito pa zgolj iz potrebe. Tito ni bil ne mascevalen ne paranoicen tako kot sta bila Stalin in tudi moj stricek Edo. Zato je bil takrat, za tisti cas in za to geografsko obmocje se najmanj skodljiv diktator.

     Sicer pa iz prve roke vem, da je bil pokol domobrancev in drugih kolaboratovjem Maja 1945 delo Edvarda Karelja. Edo je bil idejni vodja pokola, Tito pa se je seveda strinjal.
     Ob informbiroju tri leta kasneje je prav Tito rekel da je imel moj stric prav ko jih je dal “pospraviti”. Preprican je namrec bil da bi nacisticni kolaboranti potegnili s Stalinom.

     Stricku Edu pa je bilo do zadnjega diha zal da jih niso pospravili se vec.

     Oba, tako Tito kot Kardelj sta umrla “ciste” vesti. Prepricana sta bila – kot prava vernika komunizma – da sta delala dobro.

     • Steiermark

      Ja res je, največje klanje nepredstavljivih razsežnosti je izveldla komunistična klasa, alla stalin in tito, in sicer, nad ljudmi, katerim sta poveljevala in se sama oklicala za njihove vladarje. Sicer pa zapri svoj umazani gobec, dokler neboš priznal tega dejstva, ko so komunajzlarski pederajzli, zgoraj omenjeni, povzročili, po svetu 150 milionov žrtev, do padca berlinskega zidu! Tebe so saamo pedofilirali, v Sloveniji pa, v “času svobode” poklali več kot 200.000 zavednih in poštenih Slovencev, med njimi tisoče otrok…..ki ležijo v več kot 600 množičnih “grobiščih”, ki jih je ustvatrila tvoja necivilizirana divjaška pedofilska komunistična golazen! Da si pa potomec zločinca kardelja, pedofiliran od tita, s tem se pa res nemoreš hvalit, samo tiho si lahko in razmišljaš o svoji bedni “karmi” – le kaj si zagrešil v predhodnem življenju, da si se moral “roditi” v takšni obliki in potomec takšnih hudih zločincev! Seveda pa tako ti, kot tisti tvoji “somišljeniki”, ki o zločincu titu in kardelju mislijo vse dobro, ste pač žrtve štokholmskega sindroma…..

   • MEFISTO

    Samo tega ne, saj bo nas še iztrebili!

    In ne hvali zločinca Tita v prvi osebi množine, kajti za večino je skrajni negativec.

    Tebi pa ne odrekamo pravice, da imaš zaradi svoje nepoučenosti in indoktriniranosti zgrešeno mnenje o njem.

    • samotoje

     Sicer ne vem, kaj tip piše, ker vse trole in bedake blokiram, ampak tvoj 2. in 3. stavek se mi dopadeta.

   • Steiermark

    Ti si se “boril” po 45 letu, ko te je posiljeval tvoj pedofilski prašič tito, ki je klal po Sloveniji, predvsem po 45, ker pred tem ni bilo ne sluha ne duha o kakšnih “partizanih”, kasneje, od 43 leta se je komajda kaj izvedelo o teroristih oz. banditih – po komunistično partizanih, ki so ropali, klali in poiljevali tam, kamor so se uspeli pritihotapit! Nikoli se pa niso borili proti “okupatorju” ampak z ramo ob rami, z njimi, proti zavednim Slovencem!

  • ahnenpass

   Ne razumem, zakaj bi kateri koli narod rušil dobro tovarno biciklov, a se ne prodajajo več?

   • moon

    Kje si pa ti za(ostal)? Juge ni ze skoraj 30 let..

    • Steiermark

     morda se še pa ahnenpass vedno vozi z lesenimi bicikli s štirioglatimi kolesi – primerno za komunajzle……zaostale in nerazvite v duhu in pameti!

 • Anton

  Hvala SDS-u da se bori proti multikulti levičarjem in komunistom.

  • moon

   In rezultat?
   Cedalje vec telet podpira levico.. na naslednjih volitvah bo 80:20…
   LEvaki znajo.. talat bonboncke… nevretencarji jih pa potem volijo…

   • sprehajalec

    Zagotovo ni 80% podpornikov levice v Sloveniji. težava je, ker se ne hodi volit. Voli Javna Uprava in Žlahta, pa penzioniranoi samoupravljalci. Zato dobiš takšen vtis.

 • Valter BraniSlav

  TIPICNO KAKO NAROD HLAPCEV PLJUNE PO SLOVENCU SAMO DA BI NEKOMU ZLEZEL V RIT IN UGAJAL… ampak ta ki mu lezejo v rit seveda ne sme biti Slovenec. Slovenec drugega Slovenca – kot dobro vzgojeni hlapcic – seveda ne spostuje…

  „Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!“

  • učko

   Zaenkrat hlapčujemo neo-pro-komunističnemu-balkanističnemu-kučanističnemu režimu, ki se ga ne moremo otrest, ker je zažrt v vse pore družbe, še najbolj pa v pravosodje !

 • totex39

  Največja sramota vsega pa je, da to komunistično režimsko TV plačujemo vsi in zato tudi pričakujemo, da deluje v imenu vseh. V kolikor pa je na Sorosovi plačilni listi, pa je Slovenci ne bomo podpirali.
  JAVNO ZAHTEVAJMO UKINITEV LE-TE !

 • sloustava

  Nic novega, Presstitute house pac premore ta domet. Ko pa slisim, magari za 10sekund samo, tega slovenskega multipraktika od Moderndorferja, bi ga poslal direktno v Damask, Teheran, Baghdad, …., naj ga dobijo v roke islamisti. Se preje pa naj prebere clanek v Casnik.si, kjer islamist iz Indonezije govori o povezavi islama s terorizmom. Upam, da bodo tega norega multipraktika vzeli v svojo solo.

 • MEFISTO

  Škoda, da ni več Ahmadov, da bi jih lahko namestili v vsak levičarski dom.

  Poliglot, kakršen je Ahmad, se bo hitro naučil tudi hrvaščine.

 • mona lisa

  Z eno besedo KRIMINAL katerega si dovoli naša vlada.

 • delaware

  Lopovi …putane nagnusne…

 • Krtača 20

  Sploh edini medij ki je leta 88 poročal o Janši v zaporu in danes Janša pljuva po njem. Zgleda da so leta 88 res nardil napako. Mogl bi bit tih. Namest sljadoljeda bi mu mogl pa v arestu ene dve s pendrekom naložit. Vse bolj se kaže da je bila napaka ja….

  • učko

   So bli tam na RTVS takrat vsi posrani, al’ se bo zgodila tut tukej Romunija !!!!

  • Zima prihaja

   Ko učenec postane pametnejši od učitelja .Srbi pravijo dosla maca na vratanca a kad dođe obvezno spusti kera na nju

  • centurion

   So danes že zgodaj popustili elektrošoki. Slaba kvaliteta elektrike
   iz vaše TEŠ6.

  • tohuvabohu

   Tako si smrkavec predstavlja zgodbo o osamosvojitvi. Raje molči, ker očitno ne poznaš dejstev, siromak.

 • moat

  Tako o tem Luka Svetina: “RTV Slovenija je z neenakovrednim soočenjem nasprotnih mnenj v oddaji Tarča zelo očitno kršila tako novinarski kodeks, kot tudi lasten hišni kodeks. V delu, kjer je govora o uravnoteženosti sporočanja, je namreč med drugim zapisano, da morajo novinarji zagotoviti enakovredno in enakomerno predstavitev najširšega možnega izbora stališč o določeni zadevi.”
  Očitno Svetina meni, da bi moralo biti v oddaji več članov stranke SDS, da bi bila zastopanost enakovredna. Voditeljica oddaje je že na začetku poudarila, da gre za “politično zakuhano zadevo”, zato so v oddaji sodelovali predstavniki političnih strank. Itak.

  • moat

   In če ni kdo poslušal, pa da ne bo komentiral kar v tri dni http://www.rtvslo.si/tarca/arhiv/prispevek/392.

   • sprehajalec

    jaz sem poslušal, navlečena struktura je na samem začetku obetala takšno debato. Krivic – Izbrisani? kaj je on tam delal? Poleg nestrpnega odnosa Žnidaršičke do predstavnikov SDS.

    • moat

     Kvečjemu bi lahko bil prisoten še kakšen pravni strokovnjak, ki simpatizira ali je celo član SDS. Drugo je samo “politična kuhinja”, itak.

  • dež

   Na soočenju bi morali biti največ štirje in sicer : Kordiš ali Škoberne, Gorenak, pravosodni minister in neodvisni pravnik (pa ne Krivic). Vse ostalo je balast, ki dela takšne oddaje negledljive, sam sem preklopil po 3 minutah.

   • moat

    Se ne bi strinjal s tabo, še manj pa bi se stranke, saj bi se usul plaz kritik na RTV SLO, da niso bili strankarsko ustrezno zastopani. Pozabljaš, da je to čista politično zakuhana zadeva.
    Edino kar bi lahko, kot praviš tudi ti, pripeljali kakšnega neodvisnega pravnega strokovnjaka ali celo takšnega, ki je naklonjen SDS.

    • dež

     Zadevo sta zakuhali stranki ZL in SD, nasprotovala je SDS, šlamastiko je naredila vladajoča SMC, druge stranke so sploh niso oglasile. Še enkrat preberi, za katere stranke sem napisal, da naj bodo na soočenju.
     Imaš kup spoštovanja vrednih pravnikov, ni treba da so levi ali desni, tudi bivše ustavne sodnike. Najbrž tudi kdo na PF zna povedati, kako in kaj v takšnih primerih, čeprav je zadeva jasna. Pravnomočne sodbe ne moreš spreminjati, vse ostalo je obvod za odločitve vrhovnega, ustavnega in EU sodišča.
     Krivic pa je v tej zadevi hudo pristranski, a ne bi o njem. Je sicer dober pravnik, a zaradi ega in kompleksov, povezanih z dejanji svojega očeta, velikokrat strelja kozle. Če se ti ljubi, pojdi na spletno stran US, preglej sodbe in boš ugotovil, da je kot ustavni sodnik skoraj za vsako stvar napisal ločeno mnenje.

     • moat

      Če bi bilo po tvojem, bi bila daleč manjša zastopanost strank, kot je bila sicer. No, to je sicer samo moje mnenje. Sem tudi napisal, da ni važno kdo bi bil še iz vrst pravnih strokovnjakov, pa četudi bi bil naklonjen SDS. Državni organ lahko odloča ponovno o isti zadevi in uporabi diskrecijsko pravico (klavzulo), kar mu dopušča tudi naša zakonodaja, ne samo Dublinska. Tukaj moram pritrditi Krivicu. Sicer pa velja, da pri nas pravna stroka itak ni enotna (kake zakone mamo, res), niti ustavni sodniki ne.

     • dež

      Da so težave s pravno stroko, s tem se strinjam. Da se o isti zadevi lahko odloča dvakrat, s tem pa ne. Ti pripenjam sodbo upravnega sodišča, kjer piše, da pravnomočnost prejšnje odločbe preprečuje ponovno odločanje o isti stvari, ker o isti zadevi ne moreta obstojati dve odločbi (“ne bis in idem”) – na povezavi http://www.sodisce.si/usrs/odlocitve/2010040815256552/.
      O številu sodelujočih na soočenjih, raje vidim, da jih je manj kot več. Če se spomniš predreferendumskega soočenja v zvezi z 2. tirom, kup ljudi, ki so delali zmedo in zdrahe, koristi od njih nobene. Bolje manj in čim več replik, kot da ima 10 ljudi po 1 minuto časa, da nekaj pove ali prebere.

     • moat

      Da se lahko ponovno odloča v zadevi Šami je mnenje Krivica. V tem primeru bi se lahko koristila diskrecijska klavzula (pravica) državnega organa. Se pa strinjam, da v isti zadevi ne moreš biti dvakrat (drugič) sojen, saj to ni dopustno.

 • centurion

  8 proti ena.
  Pa jih je vseeno g.Gorenak vse osmešil.
  In ustavna obtožba BO.
  In rezultat MORA biti.
  In ker BO ali NE bo se bo moralo, če BO, uradno razhajkati bando legalno,
  če pa NE bo, je pa to potrditev diktature in se BO MORALO vzeti
  zakon v svoje roke.
  Pardon, orožje v svoje roke in napraviti končni obračun.

 • Erika je mojstrica za
  zbiranje “uravnotežene” ekipe. Tudi penzionisti so zaželjeni.

  • učko

   Erika je čisto O.K.. Ima pač nad sabo šefe in ti imajo spet nad sabo režimske ljudi, ki bedijo nad tem, da imajo prevlado na RTVS in da lahko le-to zlorabljajo v propagandne namene !!!!

   • Potem pa ni čudno, da je tako draga rtv naročnina, če pa imajo celo ” šefe v senci” , ki jim še dodatno – po potrebi “dirigirajo”.

  • lokec

   Škoda da ni Erika sedaj ko je sezona menjave gum centrirala kolesa na avtomobilih.
   Avtomobili bi tesli kot vibratorji.

 • Zima prihaja

  Pa to ima vse elemente one kmetije na TV .Tekmovalci kamere pravila …..Stvar je identična

 • dr Janez Sveti

  Meni se sirski brivec smili, ker ne želim ljudem slabo. Vsekakor pa se mi ne zdi pravilno, da se vsakdo lahko ilegalno sprehodi v Slovenijo (EU) inj potem išče “pravice”. Če odobrijo njemu neke posebne pravice jih lahko tudi stotisoč podobnim.
  Zakon se ne izvaja na osnovi simpatije .

  DR Janez Sveti genij

  • Tu gre za strokovnost. Ne zna vsak tako dobro obrit pa tečaj za borilne veščine ravno sredi usposabljanja prekinjen pa to.Ne razumeš ti. Tu so v ozadju težke stvari. :)

   • centurion

    On bo, če zamoči, prerezal vrat od razočaranja.

   • rabbit

    V ozadju so mamila toliko da vam naj bo jasno.

   • dr Janez Sveti

    Brijem, šišam, zube vadim.

    Dr Janez Svetii zuboderac

  • MEFISTO

   Kaj pa pravilo, po nega Ahmada v vsako slovensko družino?

   Za kazen!

   • dr Janez Sveti

    A ni sužnjelastništvo ukinjeno?
    DR Janez Sveti Oktavian

  • sprehajalec

   sirski brivec se je registriral na Hrvaškem, spomni se, kakšen problem je bil, ko se nihče od njih ni hotel na poti registrirati. Vodi jih računica. Ahmad očitno ni bil dobro podkovan, kot ostali naprimer, pa je to kasneje ugotovil, pa jo pičil v Avstrijo. Kjer je vložil nov azil. po zavrnjenem, jo je pičil v Slovenijo, kjer je strigel Skvoterje in hitro prečital, kako so glupi in naivni. Zopet je vložil azil.

   potem pa reci, da ni računice?

 • ljubinica

  Smesno se je sklicevati na ” eticni kodeks” na Hanziju.
  Ni vazno, kaj imajo v tem “kodeksu” zapisano. Za presstitute je vazno, da se ne zamerijo Velikemu bratu, globoki drzavi, ki nadzoruje vsako njihovo besedo …
  Nepristranskost?
  Ne se hecat. Poglejte prispevek o Ahmadu v Tedniku.
  Val202 (zabavni program) je prezet z radikalno levicarsko propagando.
  Res smo nori desno usmerjeni drzavljani, da financiramo ta levicarski propagandni stroj …

  • Mojca pokraculja

   Tvoj pogled na zadevo je popolnoma realen. Ozadje dogajanja je pravzaprav najbolj zanimivo a se z njim premalo ukvarjamo. Pojav Krivica, me napeljuje na to, da je po vsej verjetnosti on pravno fural zadevo že od začetka, saj Ahmad ni zmožen pisati pritožb na vrhovno , Ustavno in EU sodišča. V ozadju je po vsej verjetnosti tudi končni cilj Ahmadu pridobiti slovensko državljanstvo. Tedaj bodo na sceno stopili drugi naši akterji, ki se skrivajo za njim. Drugo, dosedaj ni bil objavljen noben “papir” v zadevi. Naj pokažejo sodbe, jih bomo sami prebrali. Sploh pa nikjer nobene garancije, da je tip preverjen s strani policije po mednarodnih povezavah o preprečevanju terorizma.
   Skratka, igranje na emocije vedno zamegli razum in ustvari popačeno sliko.

   • ljubinica

    Za projektom AHMAD je seveda cela masinerija.
    Kdo mu pise pritozbe? Kdo vse to financira?
    Kar sem napisala zgoraj, se da razbrati iz njihovih lastnih aktivnosti.
    Glej npr. tvite Igorja Pribca.

    • Mojca pokraculja

     Bom pogledala, hvala.

   • ljubinica

    Mnozice radikalnih levicarjev z diplomami FDV, socialnih delavcev, aktivistov po raznih NVO …. si zelijo cimvec migrantov. Migranti pomenijo sluzbe, denar …. za “integracijo” ….
    Ko se “borijo” za Ahmada, se v resnici borijo zase ….

 • črnaovca

  Čudno da SDS toliko poudarja sodbo sodišč ko istočasno govori da so naša sodišča pristrnska da krivo sodijo in podobno. Kar naenkrat so taista sodišča edino zveličavna a ni to malo dvolično

  • centurion

   Ovca je-ovca.
   Še kar pošteno izvedejo sodišča, se ne izvrši.
   In, ne delaj sramote ovcam.
   OSEL.

  • dež

   Eno je kvaliteta in neodvisnost sodišč, drugo pa spoštovanje pravnomočne sodne odločbe. Če Maribor premaga Olimpijo z 1:0, pri čemer je gol dosegel iz neupravičeno dosojene 11 m, se bo Olimpija sicer upravičeno pritoževala, a rezultat bo ostal in se upošteval na lestvici.

 • Zima prihaja

  Mogoče bo primer zastaral in bo ostal tukaj .

 • luckyss

  Sem si pogledal posnetek te tarče….torej ta članek je spet eno samo pretiravanje.
  Vinko je vedno dobil pravico do besede, vendar ni imel veliko povedati, kljub temu, da je imel kar nekaj argumentov na svoji strani…..Vmes se je še malo blamiral in bil nesramen do Krivica…

  Sicer pa so stvari jasne….Če je ta brivec res takšen “zaklad” za Slovenijo, bi to naj rešili prej – legalno.
  Ne pa da sedaj kršijo zakone v imenu “humanosti”…
  In SDS…kaj res nimate bolj primernega govorca?!…Vinko tem zadevam očitno ni dorasel…

  • centurion

   Pes, pogledat posnetek ali ga razumeti sta dva pojma.

   • luckyss

    Ni bila ravno neka filozofska razprava, slišim pa še dobro…
    SDS pač ni izkoristila priložnosti, da bi bolj jasno in povezano povedala dejstva…

    • centurion

     Kdor je poslušal, predvsem pa kaj RAZUMEL, mu je
     bilo dovolj poslušati njih osem.
     So povedali vse o sebi, in primeru Ahmad.

    • sprehajalec

     Stvar voditeljice, Žnidaršič, ki je namerno in iz notranjega sovraštva šikanirala Gorenaka. na to je opozoril na začetku in zagrozil, da bo šel. 7 jih je tumbalo o humanosti, pa izjemi, pa odprtih vratih, pa nepogrešljivem kadru bricotu, Gorenak je pozival na pravno državo. Od 1 ure je bilo 52,5 minut o prvem, 7,5 minute pa o slednjem.

  • sprehajalec

   Jaz sem gledal v živo, pa sem prišel do enakega sklepa kot piše v članku. 8:1. vse kar se pri nas dogaja, je izrinjanje SDS in notranjepolitična drkarija. Bivši sistem torej proti njegovim nasprotnikom, v samem jedru. Žal je ta nasprotnik en sam, SDS.

   Kot je dejal Mussomeli, ki je dobro prečital stanje v Sloveniji in postavil dve bistveni kratki trditiv, z ameriškim smislom za logiko. V pozitivni konotaciji mislim.

   1. V Ameriki se politiki delajo, da se sovražijo, pri nas se resnično sovražijo. (op. to sovraštvo prenašajo na razdeljeno Slovenijo. Na farške – nefarske v osnovi, ki so se transfromirali kasneje v tiste za NOB in tiste proti NOB. Pa danes na desnico in levico. Z vsako potezo še bolj razdelijo Slovenijo. V bistvu gre za diletantski pristop, vzet iz vsakdanjega življenja Slovencev, nasprotnika moraš uničiti, ne najti z njim konsenz. Zato smo prvi na svetu po številu pravd.

   2. Mussomeli je šel k samemu bistvu in želel organizirati srečanje med Ivanom Janezom, neformalnim vodjem Desnice in Zokijem, neformalnim vodjem Levice. kaj je bilo vpitja na levici, pa Mussomeli go home. Levičarji sovražijo in to sovraštvo jih napaja. To sovraštvo, ki ga uspešno gojijo, prenašajo na razdeljeno Slovenijo.

   • luckyss

    Ja, v živo je povsem drugače kot v posnetku ;))

    • sprehajalec

     Na posnetku si že ustvariš mnenje o tem kar boš gledal. Po prečitanem, v živo pač ne. moj vtis po pol oddaje je bil vsi proti Gorenaku. To sem tudi zapisal na Novi v komentarjih takoj po oddaji. Nova je pa naredila potem članek.

  • test

   problem je, da je Vinko po iQ dalec izven tvojega dosega. Namrec vse kar je tvoj IQ +/-15% se lahko razumes kot efektivno komunikacijo. Ti svojimi skromnimi 95-100 pac ne razumes Vinkota. Vinko je enostavno previsoko zate, kot tudi vecino ostalih levicarjev.

  • Artur

   Poslali so pač Vinkota, ker se Janša pripravlja na novi pravljičarski hit v književnosti Noriško kraljestvo z Alibabo in stotimi razbojniki .

 • Novakec1

  Tako kot v prometu velja edino pravilo ; bejžte jest grem, tukaj velja izjava cmerarjeve mamice da ni vsaka svinjarija kaznivo dejanje, sinko pa to na veliko izkorišča.

 • MEFISTO

  Eriku Nebenhaverju je bil obljubljen Ahmad za družinskega pomočnika.

  S tem ga bo dobil tudi Luckyss, saj si v tej družini nickov vse delijo.

  Konec bo zakonskih prepirov zaradi spolnega zanemarjanja..

  Tudi črnaovca , Krtača 20 in drugi ne bodo prikrajšani.

  • luckyss

   Hja, dokler boste hišne ovce debatirale na takšnem nivoju, se ne smete čudit, da vas na volitvah še pes ne povoha več…

   • MEFISTO

    Trudim se, da bi te dosegel.

  • Steiermark

   in pederajzli se nebodo rabili skrivno dobivati naokrog in posiljevati drugih moških, ki jih slučajno srečajo in napijejo ali zdrogirajo, da se ne upiraju pederastičnim odnosom ampak bodo kar doma, v družinskem krogu poskrbeli za svoje excese in istočasno za zadovoljevanje teh muslimanskih potreb, po posiljevanju moških, žensk (nevernikov) in za poslastico še njihovih otrok! In tako bodo prihranili marsikatero življenje, s tičem…..

 • MEFISTO

  Ne bojte se za Ahmada!

  Se že uči hrvaščino.

  Le tega še ne vem, ali bo tudi Hrvaško lahko tako strigel kot je Slovenijo.

 • Kučko pod pručko

  Etika in morala za bruhanje

  Še noben slovenski politik, ki se je pred volitvami prilizoval ljudem, ni tako zabredel s predstavljanjem samega sebe, kot je Cmero. Pri njegovem hvaljenju z etiko in moralo se je zelo hitro izkazalo, da je šlo samo za cenen nateg volivcev, potem pa ju je obesil za klobuk.

  Zanimivo pa je, kako malo soli v glavi ima ta nedonošeni profesor ustavnega prava. Niti toliko ne, da bi vedel, kakšno past si je nastavil kar sam. Sam, ali pa mo jo je stric Milan!?!

  • beno

   No ni bil ravno cenen nateg volivcev, saj niti programa ni imel, volivci pa, kot po stari navadi “mozak na pašo” in volit tako, ko jim “stari” reče.
   Zdaj pa jok.
   Stari rek pravi, da “pamet je lepša, kot žamet” . No, v času ko je ta rek nastal, je bil žamet zelo drago metrsko blago, ki si ga ni mogel vsak privoščit – nekaj pa so vedeli, da je treba uporabljat pamet – modrost.

   • Steiermark

    ja, ampak, tako žamet, kot pamet, so pa večini ljudi, odvzeli ravno komunajzli, s čim torej naj razmišljajo? “Nimajo lastnega mnenja (delujejo na komunistične čipe), politika jih ne zanima in se nanjo tudi ne spoznajo” zato enostavno sledijo navodilom najbolj zločinskih rdečih barab, ki so za časa jugovine bili postreščki in sami žrtve pedofila, pederajzla in množičnega morilca tita in danes sami prevzemajo njegovo vlogo…..

  • lokec

   Seveda si je nastavil past in se tudi ujel, vendar on se ne sekira saj ga bodo rešili. Kdo??

   • Steiermark

    negove rdeče podgane….

  • tohuvabohu

   Morda pa je Jamrar prezgodaj spodil izraelskega svetovalca, hehe.

 • rubec

  Enakovrednost sploh ni možna. Kje boste pa našli tipa ki bi imel tak nos kot Jöni Mödörndörför.

  • karpelec

   To moramo predlagat Židanu, da ga zaščiti kot blagovno znamko Slovenije.

   • rrrrr

    Dober predlog. Židan je na srečanju SD Ostržkov izjavil: kamor je šel teran, naj gre še štrik. (Ampak zategnjen skozi Jönijev nos.)

 • sprehajalec

  Druge države po 51. členu uvažajo strokovnjake, Slovenija bi pač Bricote. Strateški kader torej.

  Celo življenje se brijem sam, sedaj cerar misli, da bi me moral Ahmad. Vendar četudi bi bil z računom, mu ne nastavim vratu za britvico.

 • neny

  Imamo samo eno stranko, ki se bori za to kaj je lahko prav oz je prav in vsaj približno pošteno….,
  VSE OSTALE STRANKE SO PA PROTI, stopijo skupaj, držijo skupaj.
  SDS v razmerju 1:6 ne more doseči nič, samo blamira se….Skozi zid se ne da…. Einsteinovo formulo si preberite.

  Znoreli boste narod še bolj kot je…. čisto vsi politiki.
  .

  • sprehajalec

   neny, ne gre za 6 proti 1, ampak za to, da ljudje ne hodijo volit. Volit hodi javna Uprava in žlahta. zato je kot je. Daleč od tega, da bi bilo 6 na enega. So le bolj agresivni, pač levičarji.

   • neny

    zmagajo največji kriminalci, če držijo skupaj, kaj vam tu ni jasno. Kaj dosežete z interpelacijami?

    • sprehajalec

     Praviš parlament brez interpelacij in opozicije? Pa saj takšenga smo imeli od 1945 – 1990. Reklo se mu je Skupščina SRS.

     • neny

      Interpelacije ne delujejo, se je treba vprašat zakaj ne.

     • sprehajalec

      ker volitve ne delujejo pravilno. Ljudje ne volijo, oziroma tisti ki volijo kreirajo takšno stanje.

     • neny

      60 odst. jih ne hodi več na volitve, ta odstotek se bo še povečal, ker folk nobenmu več ne verjame.

     • sprehajalec

      In kakšen razlog ima, da ne verjame več SDSu? Da je levica na oblasti 95% razpoložljivega časa, desnica pa 5%. In da ima povprečen človek razlog, da ne verjame obojim? Odkod ta neproporcionalnost v zaupanju?

     • tohuvabohu

      Seveda delujejo, butara. Če jih ne bi bilo, ali bi bil po tvojem boljši učinek?

    • beno

     ali bi morali biti tiho, če se dogajajo takšne krivice za ves narod ?

 • FORT WORTH

  Gorenak bi moral v kamero povedati, da se je zgodila prevara in zapustiti studio.
  Naj tej temi so levaki zaceli graditi predvolilno kampanijo, ker pac vidijo pot do ponovne zmage.
  Potek je nastudiran in premisljen.
  Levaki igrajo tudi na karto enotnosti politike do tega vprasanja in hocejo izpostaviti SDS, kot zdraharsko stranko in ne, kot stranko, ki se zavzema za pravo, red itd.
  SDS mora to igro spregledati in se ustrezno pripraviti, ker bodo levaki Igrali na custva ljudi in jih na volitvah spet pretentali !!

  • ljubinica

   Ja. Prejsnje volitve so bile za etiko …
   Naslednje bodo pa za custva, empatijo ….

   • Mojca pokraculja

    Najprej etiketa volitve, pol pa Štoflc volitve .In bomo pijani od zmage !

  • sprehajalec

   Dvomim, da so tako neumni, da bi gradili volilno zmago na ljubezni do migrantov. Ciljajo Združena Levica na relativno majhen sloj volilcev, ki jim bo dala tistih 5%, da bodo Mesec, Violeta in Kordiš naprej na plači.

   Jaz osebno smatram, da jih je tisti Škoberne iz SD kar nekaj slišal za zaprtimi vrati. Slovenska javnost je odločno proti migrantom, oziroma če sem specifičen 2x in 3x zapečenim. Proti migrantom iz severa je tradicionalno gostoljubna, žal jih je za vzorec.

   Kot se je pokazal Welllcome party lani v Ljubljani z najvidnejšimi predstavniki levice za napako, tako je tudi Škobernetova poteza zadeva, ki škodi SDju. Pa naj bo čim več takšnih, da se razumemo. Ultralevica je pač na oblasti v Sloveniji in tega ne more skriti.

   • FORT WORTH

    Ne na ljubezen do migrantov. Do vseh ljudi.
    Krizo so ustvarili levaki.
    Zdaj bodo pa naenkrat igrali solidarnost, humananizem in povezovalnost…

  • macon

   Poznam kup levičarjev, tudi delam z njimi, ampak noben ne zagovarja migrantov, tako, da si bodo komunajzarji naredili medvedjo uslugo, če bodo kazali Ahmeda.

   Treba je tudi razumeti, da Ahmed ne prejme večine od 2000 EUR, temveč so migranti za režimce gospodarska panoga. Fino zaslužijo z “oskrbovanjem” le teh.

   • FORT WORTH

    Ja, ampak tudi, ce ne zagovarjajo migrantov, ko je potrebno VEDNO potegnejo skupaj.

 • MEFISTO

  Ahmad je na moč sumljiv.

  Skoraj bi si upal trditi, da ima za seboj specialno šolanje.

  V resnici je speči agent.

 • Olga_10

  Samovoljneže in teroriste, ki nam vladajo, bomo morali fizično odstraniti iz parlamenta! Kradejo, lažejo, kršijo ustavo in zakone! Dol z njimi!
  Hanzi je treba ukiniti, saj gre za teroristično televizijo!

  • MEFISTO

   Za teleta iz SMC bodo poskrbele volitve.

   Akademik Jani Moederndorfer že išče novo stranko.

   • Tomi

    Akademik, ahahaha. Ta je dobra. Še dvoletno za bolničarja je me da komaj končal. Pomeni, da še za jajca umivati ni dober.

    • rabbit

     Veš kako so ga klicali kolegi Kahla, to vse pove.

     • Tomi

      Kahla je premalo. Greznica bi bilo ustrezno.

   • Steiermark

    Po možnosti takšno, kjer bo lahko ponovno opravljal poklic, za katerega se je izučil: odnašal kahle ….

    • Minovak

     To sem osebno doživel pred leti, ko sem ležal na urgenci…za kahle nosit je bil še kar…in nič več!

   • Olga_10

    Da ji bo kahlo nosil?

  • beno

   interpelirat jih takoj, ker so zlorabili položaj za neke svoje interese.

 • antimur

  Že med oddajo sem napisal komentar o nedopustnem levofašističnem enoumju. Ta Tarča je bila še bolj navijaška in umazana kot tista, ki jo je vodila pijanka Gobčevka proti Leljaku v zadevi Hanzi. Da novinarka Žnidaršičeva navleče za omizje največji gnoj v slovenski levaški politiki, kjer tudi Vrtovec ni izvzet, ter starega, dementnega pravnika, zaradi katerega smo Slovenci ob mnogo denarja in imamo bolj onesnaženo okolje, to je Krivic in njegovi izbrisani. Sramota in zadnji čas za, čeprav nasilni, prevzem oblasti. Vso to golazen je pa potrebno soditi po Brglezovem naravnem pravu.

  • RATATA

   Zadovoljni in srečni smo lahko Slovenci, da ta levuharska golazen na meji ne strelja tistih mladih, izobraženih Slovencev, ki gredo v tujino, da dobijo delo in sebi ter svojim družinam zagotovijo boljše življenje.
   Tepihovalec maslešarić bi bil nad vsakim, na meji ubitim Slovencem navdušen!

 • lokec

  Sem gledal prav nagravžno od RTV. Novinaka pa pričakovano.

 • Franjo Trojner

  Ahmad Šami ni problem Slovenije in s tem tudi državljanov Slovenije ne! Je pa Cerar, njegova leva vlada/koalicija odgovorna, da je mimo veljavne domače in veljavne zakonodaje EU Ahmad Šami in še drugih pol milijona migrantov nelegalno prečkalo našo južno in nato še severno mejo. Ahmad Šami in še drugih pol milijona prispelih migrantov na naše meje ni zaprosilo za azil v prvi varni državi v Turčiji, Grčiji, Makedoniji, Srbiji, Hravški in tudi v Sloveniji ne, hoteli so v bogate države EU v Nemčijo, Nizozemsko, Dansko, Belgijo, Avstrijo itd. kjer je življenski standard visok in socialna izplačila mnogokje večja, kot pri nas plače in penzije za 40 let dela. A ko jih tam niso več sprejemali in so jih iz teh ali onih razlogov in predvsem tudi veljavne azilne zakonodaje začeli vračati nazaj v države od kod so v njihove vstopili, so se migranti začeli odločati za vlaganje prošenj za azil tudi pri nas in tudi Ahmad je storil enako, kar razen finančen ni nek problem za našo državo, saj veljavna zakonodaja pravi, da jih tudi mi moramo vrniti nazaj v državo od koder so prišli, torej na Hrvaško. Čemu torej zdaj ta vik in krik okoli deportacije Ahmada nazaj v varno državo Hrvaško? Če pogledamo resnici v oči in beremo črko zakona Ahmada v Sloveniji nikoli ne bi smelo biti in tudi onih pol milijona migrantov ne bi smelo nikoli prečkati naših meja. Zakaj se gremo zdaj ta lažni humanizem? Zakaj se znova krši veljavna domača zakonodaja in zakonodaja EU?? Zakaj nam, ki sledimo črki zakona in smo za red politična levica na oblasti preko svojih levih civilnih gibanj in levici servilnih dominatnih medijev nabija slabo vest, hkrati nas pa v isti sapi zmerja z nacionalisti, nacisti in ostalimi raznimi slabšalnicami??? A so res stranke politične levice, razna leva civilna gibanja in levici servilni mediji tista moralna in pravna avtoriteta v državi, ki lahko mimo volje državljanov z ustavo in zakoni počno kar si pač v nekem trenutku zaželijo ??? Če je temu res tako je potrebno državljanom v obraz povedati, da Slovenija ni več demokratična in pravna država, temveč totalitarna, kjer je partija politične levice nad ustavo in zakoni in jih lahko spreminja, kroji po mili volji in mimo volje ljudstva. To sedanjo levo Cerarjevo vlado/koalicijo so izvolili volilci sicer na res čudnih skoraj že nelegitimnih volitvah, a v demokratičnem sistemu, kjer bi se naj spoštovala volja ljudstva, ustava, zakonodaja, pravila in ravno vse to kar bi leva Cerarjeva vlada/koalicija na oblasti v imenu ljudstva morala varovati sama vsa 4 leta na oblasti najbolj krši, kar je ndopustno in neustavno. Zato vedno več državljanov to Cerarjevo vlado/koalicijo dojema, kot diktaturo in tudi vso to nespoštovanje lastne zakonodaje v primeru Ahmad govori v prid stopnevanja politične diktature politične levice pri nas doma v Sloveniji. Poleg vsega naštetega predvsem pa veljavne zakonodaje so še druga znana dejstva, ki jih ni za zanemarit , da je vojna v Siriji končana in se migranti tja lahko vrnejo in da tudi Ahmada tam čaka njegova družina, tudi žena in otroci, ki so bili ves čas vojne v Siriji?? Sam bi prej v Sloveniji pričakoval Ahmadovo ženo in otroke in ne njega, pa pustimo to on že ve zakaj je tako. Dejstvo, ki je tudi vsem jasno je, da Slovenija nikoli ne bi bila samostojna država, če bi mi moški v Sloveniji takrat leta 1991 vsi zbežali v Avstrijo, mar ne? Zato se mi zdi večina diskusij in predvsem očitkov, akcij, ki v tem primeru vejejo iz levice navadan populizem in ne državnotvorna drža. Slovenski volici smo/so zaupali vladanje v imenu ljudstva za 4 leta tej Cerarjevi vladi/koaliciji, ta koalicija, Cerarjeva vlada, pa mora neglede na svojo levo politično usmerjenost vladati v imenu in v dobro VSEGA SLOVENSKEGA LJUDSTVA, DRŽAVE IN PRI TEM UPOŠTEVATI VELJAVNI PRAVNI RED DOMA IN V EU!. In če bi ta vlada ves čas svoje vladavine to res počela, danes problema Ahmad ne bi bilo, mar ne? Tako si je pa Cerar zaradi svojega nezakonitega ravnanja upravičeno prislužil ustavno obtožbo im morala bi si jo zaradi pristranskega poročanja tudi RTV SLO a žal to ni mogoče!

  • Razocarana

   Dobro povedano, vendar bi bilo bolj berljivo s parimi odstavki.

 • Artur

  Šamiji ,Ahmedi.. in ostali parazitski kameltrajbarji, navali narode nezakonit ilegalen prihod v našo komunjarsko vukojebino tretiran kot zaželena popolnitev levega volilnega telesa in posodobitev našega “kulturno znanstvenega področja” , zaščiteni boste kot kočevski medvedi z vsemi ugodnostmi in in privilegiji pa še prednostno obravnavani pri konfort nastanitvi pred avtohtonimi drugorazrednimi Slovenclji .
  Dober glas seže v deveto vas slab-dober za zgoraj omenjene zapečene parazite pa še dlje do Sirije in okoli nje …..
  Mater a se bomo kdaj prebudili in ražčefukali to narodno izdajalsko bando ali ne, na ulice snega še ni hudega mraza tudi ne a bomo čakali do pomladi, ko se bo ta svinjarija že razpasla ?

 • Kaj pa Slovenci, ki so v lastni državi v stiski? A jim bo ugledni pravnik Miro Cerar pomagal, ali bo pa izvajal genocid nad Slovenci? Menim, da je ugledni pravnik izredno škodljiv za Slovenski narod. Sram te je lahko, pa od kod so tvoje korenine?

  • Valter BraniSlav

   Slovenec je najmanj vreden v Sloveniji ker ste v Sloveniji ziveci Slovenci hlapcki, ki drug drugega ne spostujete. . . To je posledica stoletij hlapcevanja vecjim narodom, zlasti Avstrijcem. Pri Vas ki stalno zivite le doma je zelo mocan hlapcevski refleks, pri nas ki smo desetletja na zahodu pa je obledel tako da to takoj opazimo.

   • Steiermark

    Turški hlapec in pedofiliran od titeka, bebček, pa res ima kaj za povedat na račun “Slovencev”! Hlapčeval in hlapčuješ še vedno ti in to svojim seksualnim iztirjencem, v katerih svet te je popeljal tvoj pedofilski pederajzl tito. Pravi in avtohtoni v Sloveniji (čeprav ne vsi Slovenci ), nismo nikoli hlapčevali, niti Avstrijcem, ki so vse svoje narode imeli za enakopravne in so jih spoštovali kot narod,, česar zagamana jugosrbska in titoistična drhal nikoli ni premogla, pa čeprav smo v Sloveniji ustvarjali, garali (skratka bili zasužneni od balkanske golazni) da smo vsej tej balkanski drhali lahko nudili preživetje brez dela, teer bogatenje drhali na vrhu!

   • Problem je ker nas izdajalci vodijo. Ti izdajalci so hlapci. Mi smo pa ta prav Slovenci in v prvi vrst bi poskrbeli za svoj narod.

    • Valter BraniSlav

     Drugace morate voliti, ne teh blesavih levakov.. imeti morate boljse desne kandidate, ampak razen Tomceve so bili vsi drugi eno sranje…
     TOMCEVA JE EKONOMISTKA TAKO KOT JAZ… in vidim da zna realno razmisljati.. Upam da ji uspe cez 4 leta… Letos je dobila moj glas, in ce bo na volitvah cez 4 leta ga bo dobila zopet.

 • Peter

  Skratka, SDS bo spet kriva. Kot vedno.
  Lahko bi se že navadili, no.

  • neny

   Močnejši bi morali biti od vseh šest strank skupaj. Po strokovni, intelektualni, psihološki plati… česar ni videt.

   • MEFISTO

    Samo kdor je slep in brez okusa ne vidi nič na naših.

    • neny

     to ni res, osebno vzeto.

  • rubec

   Mödörndörför. No da vidim kako ti gre.

   • indijanka

    če trenslejtaš arabsko zveni to tkole Qarvathadithatealaa ali indijansko Sodobnavasicaon, le da bi mu v indijanščini dodali še tepec na koncu

   • Peter

    Mi nije baš išlo. Smo pekli ajvar…pa ni tam placa niti cajta za umlajtunge…bo pa ajvar dober, garant. Če bi znal bi dal imlajtuge vsaj na aja če ne tud n av…no.

 • Caetano

  Ne morejo več drugega kot poganjati medijski agitrop do konca. Tega pač v veliki večini obvladujejo in nekateri le nasedejo.

 • etrusk

  Zavedati se moramo ali zastopiti , da je komunizem zakon, nobeden jim ne seže niti do gležnja , kajti oni ko bog in batina. delajo po svoje kakor jim paše . Za njih je zakon le črka na papirju. Vsi ki so pri komunističnem koritu , morajo delati tako kot jim ukažejo.

 • piko8

  Mudadorfer Kahla še pasje kletle mu nebi zaupav!

 • vsemojebabe

  Mladi komunisti so prepričani, da za njih zakoni ne veljajo, po njihovo so zakoni le za rajo.
  To pomeni, ker v Sloveniji raje oziroma drugorazrednih državljanov po ustavi ni in je ne sme biti, da nikomur v tem bordelu, ki mu politiki pravijo socialistična Slovenija, zakonov ni treba spoštovati.

 • BananaNjam

  Ne žalit TV Damaska. Tam so bili več let edini na svetu, ki so trdili, da se bo zaradi ameriškega in evropskega vmešavanja v sirsko vojno pričel izvoz ISIS-a (z migranti) v Evropo.

 • MEFISTO

  Bojim se, da bomo morali Ahmada živeti do konca njegovih dni.

  • FORT WORTH

   Ahmada ???
   Ahmade, ki se nikakor ne bodo prilagodili nasemu nacinu zivljenja,
   ki v svoji domovini podirajo katoliske cerkve,
   ki katolikom sekajo glave.
   Pravkar se v Sloveniji z Ahmedi dogaja prikrita druga komunisticna revolucija.
   V Sloveniji se mladi ne zelijo vec ukvarjat s socializmom in je pri tej grneraciji partija v zatonu.
   To neuko ljudstvo iz drugih dezel bodo komunisticni volilci in to je njihovo volilno telo.

  • indijanka

   Luškana..nasmeji do solz.

 • WatsonForus

  od RDEČE trnjave ni bilo drugega niti za pričakovat , da o senilnem Krivicu ne izgublam besed.

  • tohuvabohu

   Krivic se morda spozna na pravo, o politiki pa očitno ne ve nič.

 • Caetano

  Zanimiv je tudi Janezov twit. Res so ze na Roski poimenovali Rtv televizija Iran. Ker so bile ze takrat jasne povezave med komunizmom in islamizmom.

 • Coeus

  Sem si pogledal tale cirkus, ceprav moj zelodec to izredno tezko prenasa… v tej oddaji se je lepo videla in razgalila nesposobnost vecine… se posebej pa fake desnice, ko posljejo neumnega in neartikuiranega primitivca Gorenaka na oddajo, ce je to vas max doseg, ni cudno, da je desnica tam kjer je.

  Tale clanek je fake news za vernike. V bistvu je bila oddaja v stilu… vsi razen Janija smo proti Cerarju in vladi… Ahmed je bil pac samo primeren katalizator za to.

  So pa vsi, med ostalimi tudi Gorenak, dobili toliko municije proti vladi, Cerarju, institucijam,…samo v tej oddaji, da bi lahko tudi Gorenak pojedel vecino gostov pa niti ene prilike ni znal izkoristiti… samo svoje neumne teze je gonil pa malo zalil druge ter zganjal aroganco.

  Ustavna obtozba je pa tudi idiotizem svoje vrste… oz kot temu lepo pravijo Agl… much ado about nothing ;)

  • beno

   spet si prilezel iz mišje luknje in si nadel nov gvant, da izpustiš nekaj svojih neumnosti proti desnim.

   • Coeus

    :D… a je to vse kar premores?

  • tohuvabohu

   Spet serješ, ti dvonožni fake news. Gorenak je bolj sposoben govornik in argumentator kot vsi posranci SMC skupaj (z izjemo Mudendorferja, ki bo itak čez pol leta v drugi stranki), ki še brati ne znajo. Slabo si gledal, bumbar. Gorenaka so zaustavljali, da ničesar ni mogel povedati do konca.

   • Coeus

    Pri taksnih, kot si ti, ki jim razumevanje dela tezave… to niti ni presenetljivo, da mislite kaksen govorec je Gorenak… proti tebi, ki nisi ravno med brihtnimi, je morda se res. Drugace ga pa vsak nesposoben levicar, ki ima 5 min casa poje in to se je lepo videlo v tej oddaji… niti enega argumenta ni imel, ki bi trdno stal, ceprav je dejansko imel precej tem in moznosti na razpolago.

    Me pa veseli, da si se po dolgem casu spet oglasil s svojimi versko navijaskimi nebulozami… sem ze malo pozabil kako neumni ste lahko nekateri desnicarji… ker v tvoji ligi vas je zelo malo… Olga pa morda se kak… seveda, ce ne pises ti vseh teh neumnosti pod razlicnimi nicki ;)

    • tohuvabohu

     Po dolgem času, ja. Moj čas je dragocen, ne kot tvoj, a ne, klošar. Ne da se mi reagirati na vsako tvojo prismodarijo, pa tudi vredno ni.

     • Coeus

      Vidim ja… se posebej “dragocen” mora biti tvoj cas… ti dam zastonj nasvet… ne repliciraj na moje komentarje, ki jih tako ali tako ne razumes in si bos prihranil se nekaj dragocenega casa. Pa manj ljudi bo videlo tvojo neumno versko zaslepljenost… win – win situacija zate ;)

     • tohuvabohu

      A si ti pismen? Saj pravim, da je škoda mojega časa odgovarjati na vsako bedasto provokacijo. Zanima me le to, zakaj levaki, ki že itak slovijo po defektu naravne inteligence, med sabo izberejo največje kretene in jih pošiljajo srat klamfe na tale portal. Sami se streljate v koleno, imbecili, potem pa cvilite, če vas kdo opozori na to.

     • Coeus

      Zastonj nasvet, vidim… pa se vedno ne mores iz svoje primitivne in neumne koze… kar je sicer logicno.
      Nic cudnega, da mislis/te, da je Gorenak cvet inteligence.

      So vam pa volilci letos ze 2x dali vedeti, kaj si mislijo o sposobnosti in primernosti skrajne komunisticne levice, ki jo taksni, kot si ti, imenujete desnica ;)

  • slosin

   ne lapaj! Gorenak je edini, ki je 5x jasno in glasno povedal, kako so sodišča odločila…..za razliko od ostalih, ki so kar naprej nekaj pleteničili…
   Ampak trdobučnim levakarjem to dopovedat…No ja, oni imajo v genih še vedno revolucionarno pravo….Pa to, da je super brivec spizdu iz Sirije in tam pustil otroke in ženo… To je tud kruta resnica, ki tud boli, a ne…vsaj morala bi vas…

   • Coeus

    A na desnici ne premorete niti enega vsaj na pol inteligentnega sogovornika? Ti sploh ne razumes o cem je bilo govora in zakaj je Gorenak celi cas nebuloze trosil. Bolje da si tiho, kot da delas bedaka iz sebe ;)

 • Vlado77

  Velika večina se strinja , da je bila oddaja vodena totalno enostransko neprofesionalno . Voditeljici se verjetno gre za službo in ji je malo mar kako je oddaja zgledala. Najhuje je , da velika večina komentatorjev in verjamem državljanov in prisiljenih plačnikov RTV se s takimi oddajami ne strinja oziroma se zgraža. Žal pa to delajo na naš račun. RTV je del problema te države-vedno bolj dokazujejo. Ni naša televizija , je predvsem TV skrajno levih. To je jasno razvidno po sestavi gostov.

 • Sredina

  Zakaj pa ne pišete o nedopustnem in nizkotnem vedenju Gorenaka?! Ustavnemu pravniku Krivcu, ki je 1) pravnik, 2) starejši od njega in 3) veliko več ve o zadevah kot on, si dovoli rečt “SAM TIH BOD’TE”.

  Sramota, da take ljudi pošiljate v oddaje…

  • beno

   Kdo pa jih je poslal ?
   Res si sramota svoje vrste, da takele spuščaš.

  • centurion

   Zato, ker je krivic sin tožilca krivica iz dahauskih procesov in je
   označen kot komunistični zločinec proti Slovencem.
   Oba komunistična zločinca, zato obglaviti vse potomce do četrte generacije.
   BEDAK.

  • tohuvabohu

   Nehaj no, “sam tih bodte” je lep slovenski izraz in bi ga bilo škoda pozabiti. A naj bi po tvojem rekel “ne serji, stari kozel”?
   Sicer si pa slabo razumel, kakšno sporočilo je v teh besedah.

  • antimur

   Idiot levofašistični, Krivic je umazan star dementnež, ki so mu tujci daleč bolj pomembni, povsem v stilu kučanistov, kot pa Slovenci. Gorenak je bil daleč premehek proti takšnemu levaškemu kretenu, zaslužil bi si jih nekaj krepkih po njegovem umazen gobcu. Starost pa v tem primeru nima nobene veze, tudi Kučan, Stanovnik, Zemljarič, Makarovička, Bavcon in podobna golazen že globoko v fazi razpadanja, pa so s starostjo še bolj hudobni in pokvarjeni.

 • Duhec

  Vinko je samo za sekundo pomislil, da bi zapustil Tarčo…. ampak je seveda ni, ker ga je zaskrbelo, da ne bo nikoli več med povabljenimi.

  • tohuvabohu

   Dej, ne serji. Vinko se odpravlja v pokoj, torej ga to ne skrbi niti najmanj.

   • Duhec

    Aja… pol bo v pokoju tko kt Kučan?! Takih je že preveč…

    • macon

     kučan vodi mafijo in koordinira rabote milijardnih tatov, torej ne more nikdar v pokoj. Gorenak seveda ne počne istega, ampak kako le bi ti sirota dojela razliko, saj je vendar ne zmoreš.

     • Goran Hvala

      Vazn da jo vi desnaki..

     • rubec

      Prosim.

     • Goran Hvala

      Ne prost…to delajo migranti pa socialci…a bis ti nek tezki biznisman…delat pejt…

     • rubec

      Hvala.

    • tohuvabohu

     Ne serji. Kučan ni kdorkoli. Edino Zemljarič ga morda prekaša. To, da Kučan obišče Brajduškovo v njeni pisarni in se ta poščije od strahu, je njegov način dela.

 • smiljan bertolin

  ali bi Ahmada inšpektorji obiskali, če bi bil cvetličar ali svečar?

 • RATATA

  Zadovoljni in srečni smo lahko Slovenci, da ta levuharska golazen na meji ne strelja tistih mladih, izobraženih Slovencev, ki gredo v tujino, da dobijo delo in sebi ter svojim družinam zagotovijo boljše življenje.
  Tepihovalec maslešarić bi bil nad vsakim, na meji ubitim Slovencem navdušen.

 • Valter BraniSlav

  Slovenec je najmanj vreden prav v Sloveniji ker ste v Sloveniji ziveci Slovenci hlapcki, ki drug drugega ne spostujete. . .

  To je posledica stoletij hlapcevanja vecjim narodom, zlasti Avstrijcem. Pri Vas ki stalno zivite le doma je zelo mocan hlapcevski refleks, pri nas pa, ki smo desetletja na zahodu je ta refleks obledel.

  Ko pa pridemo domov na dopust, ali ko spremljamo dogajanje v SLO po internetu takoj opazimo vas ki zivite samo v Sloveniji kako rinete tujcem v rit in pljuvate drug po drugem… potem se pa cudite ker vas NIHCE NE SPOSTUJE IN DA VEDNO POTEGNETE KRATKO….

  V cem je problem Slovencev ki zive samo v Sloveniji? Problem je v tem da ne vidite sveta okrog sebe realno. Mislite da morate ugajati tujcem, da si ne bodo o vas mislili kaj slabega. Mislite da boste z igranjem “empatije do migrantov” ustvarili pozitivno predstavo v tujcih, da bodo tujci rekli “kako zelo dobri so ti ljudje iz Slovenije”. Istocasno pa z igranjem necesa cesar pravzaprav ne cutite (simpatije do muslimanskih migrantov) skusate drugim Slovencem pokazati da ste boljsi hlapcki kot so oni in da ste zato vec vredni….

  In kja s tem dosezete v oceh tujcev? NIC DRUGEGA KOT PREZIR….

  Ze desetlejta zivim na zahodu, najvec v Londonu in Miamiju pa do sedaj se nisem videl Americana ki bi popljuval drugega Americana v korist ne Americana… Oni tega ne pocno, to pocnemo samo mi, narod hlapckov…

  • Janez

   Ja?
   VERJETNO SI TI ?
   Od tvojega “hlapčevanja” KPS STALIN ZLOČINSKIM KOMUNISTOM !
   Imel ? Verjetno – veliko koristi !?
   “HLAPEVANJE”
   JE OČITNO – TVOJ PROBLEM. Ni problem ? Nas Slovencev. Ne zavajaj ! L.r. J. KOMENDA

   • Valter BraniSlav

    POSLEDICE MOJEGA OTROSTVA IN MLADOSTI V TITOVI SFRJ:

    1) odrascanje v stabilni druzbi
    2) brezplacno solanje. Ni mi bilo treba vzeti kredita za solo in placati nicesar. Stuiral sem lahko brez bogatih starsev in brez nadpoprecnega talenta.
    3) Odprte meje: po koncani EF sem lahko brez dovoljenja SFRJ odsel v ZDA in se tam se izpopolnil. Takrat sem imel 23 let, poprecen American se pri 23 letih sele vpise na univerzo. Ko konca studij je v poprecju dolzan cetrt miliona agencijam ki mu da kredit za solanje, jaz pa sem vse to dobil zastonj.
    4) Dobrer zasluzek v ZDA, hkrati pa zopet odprte meje v SFRJ kjer sem kot drzavljan lahko nakupil veliko nepremicnim po takrat minimalni ceni. Trisobno stanovanje starsev v strogem centru mesta smo kupili po Jazbinskovem zakonu, stalo je toliko kot sem takrat zasluzil v enem dnevu. Ko se je SLO pridruzila EU je cena nepremicnim vrtoglavo narasla.
    5) Zaradi financne stabilnosti zmnoznost zgodnje poroke s 4 otroci ki so nama z zeno poklonili do danes 12 vnukov, 13 na poti.
    6) Ker so moji otroci in vnuki po meni tudi drzavljani SLO bodo lahko v SLO prav tako zastonj studirali in si sirili znanje.

    POVEJ RAJE S CIM JE TEBE TITOVA JUGOSLAVIJA POHABILA tako da iz sebe nisi naredil nic. Je bila kriva Jugoslovanska oblast ali tvoja neaktivnost, lenoba in strah pred spremembami???

    IZPOVEJ SE, LAZE TI BO.

    • Viktorh

     Res si en velik zakompleksan otrok.
     Nisi imel pravega otroštva, bil si hlapec v zločinskem komunističnem režimu, sedaj pa z usrano penzijo lažeš kako uživaš.
     =BI se in rasti, klovn rdeči.

     • Valter BraniSlav

      Veliko nas je takih ki smo uspeli v zahodni druzbi… pa nihce od nas ni bil clan KP ali ZSMS… tako kot je bil Jansa…

      Pojdi na google pa poglej kaj so ustvarili taki kot Ciril Godec MD, Igor Gregoric MD, ali Egon Zakrajsek, dip oec…

      Mnogo Slovencev pa je uspelo tudi doma:
      https://manager.finance.si/8861986

      VPRASAJ SE RAJE KAJ JE SKUPNEGA VSEM NAM, KI NE JOKAMO NAD ZALOSTNO USODO SLOVENIJE, NAD IZKORISCANJEM KOMUNISTICNE PARTIJE, NAD ZELO ZELO ZELO MOCNIM GEJEVSKIM LOBIJEM?

      Vsi mi ki ne verjamemo v te bedarije v katere verjamete mi smo v zivljenju uspeli… Prav zato ker nismo verjeli da nas omejuje mrtev Tito, mrtev Kardelj, mrtev Kidric, upokojen Kucan in zelo zelo zelo zelo zelo mocan gejevski lobi…

      Ce verjames da ti nekdo pije kri, s tem sam sebi pijes kri.

      https://www.youtube.com/watch?v=BZpYjdPvYEs

     • Viktorh

      Precej jih je, toda, tebe ni med njimi, ti si le želiš, da bi imel moj standard.

     • Valter BraniSlav

      Jaz nisem slaven. Zanima me izkljucno in samo denar in moja druzina.

     • Bozz

      Egon Zakrajšek dela v komunistični FED zaradi katere so ZDA uničene in posledično ves svet, ki je vezan na dolar brez zlate osnove. Res velik uspeh za Egona. Včasih je dolar bil močna valuta, kot denarius v starem Rimskem imperiju, ki je bil na začetku 95% iz srebra, na koncu pa samo še 0,02% iz srebra in inflacija je bila 15000%. Isto se sedaj dogaja v ZDA, kjer je dolar vreden samo še 5 centov, torej je izgubil 95% svoje vrednosti zaradi komunistične FED in Nixona v 70-ih, ki je uvedel Marxov načrt. Ko bo kolaps bo v ZDA taka hiperinflacija, da bo hudo. In iste ukrepe so sprejemali v starem Rimskem imperiju, če poznaš njihovo ekonomsko zgodovino. Komunizem ni nič novega. Samo pod drugim imenom se je predstavil Evropi leta 1848, ki ga je izkusila v starem Rimskem imperiju že 2000 let nazaj, zaradi katerega je propadel.

     • Valter BraniSlav

      Ja Egona bo v FED zadrzal komunist Trump. Komunisti smo povsod zato taki kot ti ne morejo dihat. Tudi Nixon, papez Francisek in Jansa so komunisti, kakor tudi mati Tereza.

     • ahnenpass

      Pozabil si še eno obliko valute, za kompenzacije ne rabiš nič denarja.

     • Zgornji

      Dobro Razloženo !!! Hvala. AMENNN !!! ! !!!

    • Bozz

     75% tvojega komentarja zgoraj na katerega ne morem odgovoriti je megla, ampak tole si pa prav povedal:

     “Mislite da boste z igranjem “empatije do migrantov” ustvarili pozitivno predstavo v tujcih, da bodo tujci rekli “kako zelo dobri so ti ljudje iz Slovenije”.

     To moraš predvsem na našo levico nasloviti, Džugašvili. In ta problem nimamo, samo mi, ampak tudi Nemci, Švedi, Angleži, AMERIČANI, in tako dalje. To je posledica pohabljenja možganov s humanistično filozofijo, da morajo vsi ljudje imeti človekove pravice. Tudi tisti, ki so zagrešili najhujše zločine. To enostavno ni res.

     In ljudje (še posebej nekoč protestantski del Evrope) so si pustili pohabiti možgane s takšno idelogijo zaradi tega, ker so zavrnili Sveto pismo v kateri jasno piše, smrtna kazen za morilca, posiljevalca in tako dalje. In ljudje se nočejo izobraziti o Islamu. Da obstajajo 3. stopnje Jihada.

     Ljudje nimajo pojma, še posebej naivni levičarji, zaradi tega ker kakor pravi rek, he who stands for nothing falls for everything in to pooseblja levičarje, liberalce, itd. Potem se pa čudijo, ko da Nemka muslimanu iz BV službo, ta jo pa zabode. Pojma nimajo kaj je Islam, in kako prefinjeno propagando ima v svojem jedru, in ta butalskost jih bo stala življenja in svobode.

     “poprecen American se pri 23 letih sele vpise na univerzo. Ko konca studij je v poprecju dolzan cetrt miliona agencijam ki mu da kredit za solanje, jaz pa sem vse to dobil zastonj.”

     NIčesar ni zastonj Džugašvili. To so tebi plačevali davkoplačevalci na zahodu katerih voditelji so Titu posodili denar za Titojev socialistični raj. Ko tujega denarja ni bilo je raj razpadel in videli smo da je cesar nag. In sedaj mi to delamo za ilegalne imigrante. In oni prav tako kot ti slepo hvališ Tita, hvalijo mamo Merkel, ker jim da vse zastonj, a ko bo denarja zmanjkalo se bo zgodovina ponovila.

     Glede ZDA pa takole, ZDA so postavili temelj komunizmu že leta 1913. Če ne veš kaj to je, potem niti nisi tako razgledan. Potem so v 30-ih in 40-ih uvedli davek na dohodek, 1972 so pa ukinili zlato osnovo na dolar. To so vse Marksistični, torej komunistični ukrepi. In ti študenti v ZDA so ravno zaradi tega zadolženi. Oprali so nam pa možgane, da so to posledice kapitalizma, ko so v resnici posledice socializma/komunizma in s takim pranjem možganov uspešno uničujejo zahod. Vi ste stari koliko. Čez 70 let? No še pri taki starosti niste dojeli resnice. Vaš uspeh in denar gor ali dol. Spoznanja glede tega še vseeno nimate.

     • Valter BraniSlav

      Seveda moje solanje ni bilo zastonj, bilo pa je zastonj za mene. Jaz nisem placal nic, enostavno sem leta 1977 odsel iz SFRJ in zacel novo eksistenco najprvo v NYC, nato drugod po zahodu.

      Je pa res da me je v ZDA tudi vleklo moje nagnenje do temnopoltih zensk… Ljubim temnejso kozo, ni nujno da je ravno crnka, tudi karamel Latina pri meni uzge. Ko sem se zivel v SFRJ so se mi dopadle ciganke… Se spominjas sovjetskega filma CIGANI LETIJO V NEBO, in glavne igralke?

      https://www.youtube.com/watch?v=JlhX6XQ5gPs
      Ali nasa Olivera Katarina:
      https://www.youtube.com/watch?v=Gn8LvJ2zTkE

      V zivljenju sem vedno bil fleksibilen, ceprav rojen v druzini Macek / Kardelj me je zivljenska pot vodila na zahod… Hotel sem biti nekaj vec kot kak profesor na Ljubljanski EF in ziveti pod okriljem strica Eda… Hotel sem postati bogat in sem to tudi postal.

      Edino kjer si nisem dovolil fleksibilnosti je moje privatno zivljenje… Imam eno in isto zeno ze 40 let. Moja Alexis je iz Caracasa in je temnejse poti, karamel latina… Rodila mi je 4 otroke. Je fanaticno predana druzini, tako kot so Latine.

      Ko berem prispevke drugih Slovencev na teh straneh opazam da je vecina njih strahovito nefleksibilna in sanja o dezeli nije… Pac imeli smo komunizem, pa kaj? Jaz sem iz SFRJ potegnil ogromno (zakljucen studij pri 23 letih). Zakaj vi niste potegnili cisto nic pa razlozite sami. Vrata SFRJ so bila odprta. Kaj vas je oviralo da niste odsli v sirni svet razen vasih strahov pred zahodom?

     • Bozz

      Jaz sem bil še premlad, da bi lahko kaj potegnil iz SFRJ. Danes pa imam predvsem druge razloge zakaj nisem uspel kot vi, ampak ne bi o tem.

      Drugače pa, kaj nas je oviralo oz. kaj je oviralo druge? Mogoče Masleša na meji in njegovi streli v čelo?

      Ti si lahko šel ven, ker kot si rekel si bil rojen v družini Maček/Kardelj, torej si imel veze in proste roke, moj oče je moral pa čez mejo pobegniti in je šel v Avstralijo za 15 let, kjer je živel lagodno, zaposlen v Tovarni Ford in surfal po njihovem morju v 60-ih in 70-ih. V SFRJ pa si, kot izučen avtomehanik, še kolesa ni mogel privoščiti, zaradi tega še danes, ko je že star, benti čez komuniste in SFRJ. In ko je šel v Avstralijo je takoj uspel in fino zaslužil, ker je bil marljiv. Tako da so doma z njegovim denarjem iz Avstralije celo hišo zgradili, si kupili avtomobile in mopede. Zaradi kapitalizma.

      Ko je bil v JLA mu je eden, ki je švercal čez Avstrijsko mejo razno razno robo, točno povedal kje mora iti čez, kako mora paziti, da ga psi ne zavohajo in pazniki ne vidijo in je šel. Prvič so ga dobili in so ga za 14 dni zaprli v Celjski pisker (zapor), ker se ni točno držal navodil in je delal po svoje, v drugo se je pa točno držal navodil sovojaka in mu je uspelo pobegniti čez mejo in čez nekaj mesecev čakanja v Avstriji, z letalom v Avstralijo. Z njim je v prvem poskusu poskušal iti čez mejo tudi en Srb, prijatelj mojega očeta. Njemu pa ni bilo tako lahko. So ga poslali v Beograd, kjer so ga JLA-jevci tako pretepli, da si nikoli ni več upal poskusiti pobegniti čez mejo.

      To so pa zgodbe malih ljudi, Branislav, ki niso imeli vez in poznanstev kot ti in tvoja družina.

     • Valter BraniSlav

      JAZ sem odsel leta 1977. Nisem rabil nic od SFRJ. Markkowitz professor ekonomije me je povabil za 2 meseca v NYC. Dobil sem studentsko vizo in ostal 2 levi.
      Od komunistov nisem rabil nic.
      Tudi drugi bi lahko odsli pa niso. Verjetno jih je pograbil strah pred spremembo.

     • ahnenpass

      Kdo ti je dal pa za karto do ZDA, od česa sipa tam živel?
      Še boljše vprašanje,kdo so prijatelji tvojih vplivnih staršev raje povej,ker očitno je uspelo samo tebi, tvoji sošolci in prijatelji so se zataknili doma, v zabačenih rovtah, iz katerih s socialnimi prejemki res ne morejo nikamor pobegniti, ker nobena država noče klošarjev, skupne viške je pa vladajoča oligarhija preporazdelila med izbrance kot si verjetno tudi ti.

     • ahnenpass

      Slovenski nacional socialisti si dejansko želijo, da bi se čim več Slovencev izselilo ven, ker nas je malo in rabimo povsod po svetu vsaj par svojih ljudi.
      Ta logika seveda temelji na dogmi, da migranti nikoli ne pozabijo svoje domovine, kjer so se rodili, kar je po svoje res, če sami ne vedo več, jih pa spomnijo na izvor njihovi gostitelji.
      Dejstvo pa je, naše migracije je skoraj sto let povezovala državljanska vojna, odkar te stvari niso več žive in tako aktualne, svet pa je postal globalna vas, se tudi karakter izseljencev močno spreminja. Drugače povedano, kdor si lahko privošči tuj pasoš, taki se skoraj nikoli ne vrnejo več nazaj,doma učijo otroke, naj v šoli nikar ne govorijo odkod so prišli. Isto kot cigani torej,ker za take nas imajo, odkar smo se skregali tako s srbi kot tudi s hrvati, vse smo izdali, nikjer nas nimajo za dobre in normalne ljudi. Imajo zelo slabe izkušnje s Slovenci, če so pa skoraj praviloma vsi špijuni ,kdo drug razen največjih… pa ima dva pasoša.

     • Zgornji

      Dobro povedano.

     • ahnenpass

      Pa je res, človekove pravice so absolutne in univerzalne, ampak včasih je najbolj človeško, če barabo preprosto ubiješ.

    • Bozz

     Sicer pa se strinam. Marsikaj bi bilo lahko brezplačno, če ne bi tvoji komunisti iz Slovenije ukradli 200 milijard. Šolstvo, zdravstvo, itd. Ampak to ne pomeni, da imaš ti zastonj šolstvo, zato ker ti ga plačajo davkoplačevalci, in ko ti odrasteš plačuješ brezplačno šolstvo naslednji generaciji. In prav tako v ZDA, pri nas so ukradli 200 milijard, v ZDA pa njihova banda na trilijone dolarjev.

     • Valter BraniSlav

      Pokradli so 2000 trilionov US$.
      Vsakemu Slovencu je Tito ukradel 100 Milioniv. Pole tega je Tito lastnorocno zadavil 50 milionov Slovencev. Zal je pozabil zadaviti Steiermark tako da kar naprej kokodaka bedarije.

    • Janez

     Ni od tega !
     Od prvega do zadnjega dne moje delovne dobe sem prizadevno delal.
     Nad 30 let kot
     SPLOŠNO PRIZANO DOBRR KNJIŽNIČAR V LJ.
     ME
     PA
     ZELO MOTI?

     1. URADNA, SODNA NEREHABILITIRANOST NESODNIH ŽRTEV -“TITOVIH ZLOČINCEV”
     IN
     2. ŽAL ŠE URADNA, SODNA
     – NEOBSOJENOST – NESODNIH KOMUNISTIČNIH ZLOČINCEV. L.R. Janez K. KOMENDA
     P.S.
     A V NAJKASNEJE 5 LETIH
     BOMO OBOJE DOSEGLI :
     REHABILITACIJO ŽRTEV IN URADNO SODNO OBSODBO – KOMUNISTIČNIH ZLOČINCEV.

     • ahnenpass

      V kakšni knjižnici si pa delal, nisem vedel, da kdo pri nas hrani knjige, ki jih ti bereš.

    • DJURO SUMAR

     Je bil preveč butast, saj še osemletke ni dokončal. Je pa z odliko dokončal verouk in postal pridna ovca.

     • garfi

      stabilen psihopat in stabilna titoistična propaganda

     • ,,,,

      ti si psihopat, skrivaš se za ” garfildom” haha, bedak

     • DJURO SUMAR

      Butec, le kaj ima to s titoizmom.

    • garfi

     stabilen psihopat in stabilna titoistična propaganda

    • Bozz

     Laže ti bo, če mi priznaš, da si zaljubljena…

    • ahnenpass

     Zakaj se pa potem migranti vračate v Slovenijo, če samo bedaki ne bežijo ven?
     Verjetno zato, ker ni isto samo malo potovati po tujini ali biti brez domovine, a ne.

     • Valter BraniSlav

      Slovenija bo vedno kraj kjer sem odrastel. Meni je ogromno dala, zlasti izobrazevanje. Za vse kar mi je Slovenija (in Titova SFRJ) dala sem seveda globoko hvalezen.

     • ahnenpass

      Pravi čas si se zagrebel in rešil, samo to ti lahko rečem.

     • Burek Burecki

      Zato da si ti dobil za kar si hvalezen je moralo na sto tisoce ljudi umret… Bodi hvalezen ja. Upam da se bos pekel ob marsalu…

    • Janez

     TITOVA JUGA ?
     Je bila predvsem skrajno “nora”” država.
     To !
     Me je motilo.
     E Goeringu podoben “Maršal Tito” jo je baje vodil.
     Fabrike, šole itd. SO PA VODILI “POLICAJI” PARTISKE SORTE.,
     HVALABOGU
     JE KP, ZK TITO YUGA ŠKRIPNILA,
     JAZ PA SEM SE IZOGNIL KONFLIKTOM.
     Jaz sem cenil kdobre kmete, obrtnike, vero. Tito mi je bil zoprn. L.r. J. KOMENDA

     • Valter BraniSlav

      Titova SFRJ je bila do mene super. Ogromno mi je dala tako kot kasneje ZDA.
      JAZ SEM POVSOD ZIVEL DOBRO.

     • tramal

      Če bi jaz imel starše pri banditih partizanih tako kot ti, ,bi tudi tako dobro živel kot ti

     • ahnenpass

      Ni nujno, če bi bil pravi človek in bi res spoštoval partizanski upor, bi se jim uprl, potem bi pa fašisti udarili po tebi še bolj kot po sovražniku.

     • Valter BraniSlav

      Tudi meni bi bili uporabni ce bi ostal v Sloveniji. Potem bi bil danes reven profesor politicne ekonomije na EF, kjer je imel profesuro tudi moj stricek Edo.
      Jaz pa sem hotel od zivljenja nekaj vec in sem odsel v ZDA. Tam bi mi bilo sorodstvo z vrhom KP v napoto, tako da ga nisem niti omenjal. Vse v ZDA sem dosegel sam, tudi ti bi lahko.

     • slosin

      A tako! Ti si hotel od življenja nekaj več! Pa kako vraga, saj je bilo v komunistični yugi vse oh in ah, vse super….? Skratka, sam sebe negiraš…

     • Zgornji

      Hmmm, saj res , … !!! Pa Res !!! ! !!! :-D

    • neny
    • Burek Burecki

     A se prsis kot da si boga za jajca primil… Navadna komunajzerska prdina bara si…

 • Olga_10

  Fuj za Etiko Žnidaršič! Fuj za Murglsko kloako!

 • Olga_10

  Poglejte Vukovar! To je slika zločinskega komunisticnega totalitarizma, ki ga Kučan preko Cmerarja vleče v Slovenijo! Pomagajo mu pa vreckarji, ki smo jim rešili zivljenje, a la Murgel….

 • Janez

  Glede

  PRAVNIKA DR. M. KRIVICA
  MORAM
  TU
  IZPOSTAVIT SPLOŠNO ZNANO DEJSTVO,
  DA
  JE DR. M. KRIVIC – SIN !
  – ZNANEGA KPS STALINISTIČNO KOMUNISTIČNEGA TOŽILCA Vl. KRIVICA !
  KI
  JE BIL ZNAN KOT ZELO STALINISTIČEN KPS TOŽILEC,
  KI JE ZAHTEVAL ZELO STROGE KAZNI ZA OBDOLŽENCE – DOSTI JIH JE BILO IZVRŠENIH !
  DEL PODATKOV O “DELU”
  KOMUNISTIČNO- STALINSKEGA TOŽILCA Vl. KRIVICA
  – JE DOSTOPEN – NA INTERNETU.
  Kasneje ko je bil tudi preds. USTAVNEGA SODIŠČA RS – JE VL. KRVIC IZJAVLJAL,
  DA
  JE BIL V 1940. IN V 1950. LETIH ” KOMUNISTIČNO INDOKTRINIRAN”
  IN
  DA SO IZHAJALE NJEGOVE TOŽILSKE ZAHTEVE ZA STROGE KAZNI IZ – TEGA !
  POVEZAVA
  DR. M. KRIVICA
  Z NJEGOVIM OČETOM JE SEVEDA ? Njegova privatna stvar.
  Znan
  feomen pa je ,
  da
  so se sinovi znanih komunističnih KPS, KPJ DOGMATIKOV, NESODNIH POLIT MORILCEV !
  V
  ODNOSU DO SVOJIH OČETOV ?
  Ravnali različno !
  – SIN
  KPS IN KPJ DOGMATIKA
  IN NESODNEGA KP POLIT MORILCA – E. KARDELJA – JE STORIL – SAMOMOR !

  – SIN
  KARDELJU PODOBNEGA KPS IN KPJ DOGMATIKA IN NESODNEGA POLIT MORILCA M. RIBIČIČAse pravi dr. C. RIBIČIČ
  JE VSE SVOJE ŽIVLJENJE DELOVAL KOT “ZAŠČITNIK” KPS “KRVNIKOV”,
  – DR. M. KRIVIC – PA JE BOGVE ZAKAJ UBRAL SKRAJNO POT “PRAVNIŠKE HUMANITARNOSTI”
  ZA RAZLIKO? Ali kot ” reakcijo” na ? Komunistično- stslinski način razumevanja in izvajanja – “PRAVA” KOT GA JE PRAKTICIRAL NJEGOV OČE.
  Se zdi.
  Če kdo kaj več ve o pojavu ” SINOV KOMUNISTIČNO-STALINSKO DOGMATSKIH
  IN NESODNNO ZLOČINSKIH ”
  OČETOV IN NJIH SINOV” – NAJ TO ? Pač napiše !
  Dr. M. KRIVIC SE JE
  – SE ZDI
  USMERIL V PRETIRANO “PRAVNIŠKO HUMANITARNOST”. L. r Janez K. KOMENDA

 • Borut Stari

  Mentalna retardacija ili Intelektualna invalidnost slovenskih volivcev. Zakaj ne zmore desnica od 23. decembra 1990 premagati komunistične vladavine.
  Najboljše tri vlade v Sloveniji so bile desne. Ena Peterletova in dve Janševi. Drnovška, ki sicer ni bil levičar ne omenjam, ker je bil dobro vodena figura s strani svojih pribočnikov. Bil je le nekakšen piar roparske klike LDS in levici popolnoma neškodljiv. Janez Janša je najbolj tragična figura slovenske politike. Od postkomunistične klike popljuvan, diskreditiran vendar še vedno, na žalost levice ni likvidiran. Levica pridno trasira Janševo pot k izgubi lidrstva na desnici. Vendar je še vedno njen najmoćnejši lider. Pozna način prekinitve vladavine kontinuitete. Po osamosvojitvi je Janša za evroatlatske povezave edini sprejemljiv slovenski politik. Bil je uspešen predsedujoči Sveta Evrope. Je tudi edini politik, ki je branil in obranil suverenost nad slovenskim ozemljem (Hotiza npr.). Zgodovina tistih 60% volivcev ni nič naučila. Nič jim več ne pomeni, s strani zavedenega ljudstva, kamenjanje Kristusa pred križanjem. V prenesenem smislu se to dogaja Janezu Janši. Kljub temu je še vedno strah in trepet postsocialističnih kulakov.

  Srečno!

 • Janez

  ValterBraniSlav !
  NE POSTAVLJAJ – “NEUMNIH DIAGNOZ” DRUGIM !
  Raje iskreno
  OPIŠI ZGODOVINO.
  TVOJEGA “HLAPČEVANJA” KPS, KPJ VODILNI KLIKI ! Če zmoreš ?! L.r. Janez K. KOMENDA

  • Valter BraniSlav

   POSLEDICE MOJEGA OTROSTVA IN MLADOSTI V TITOVI SFRJ:

   1) odrascanje v stabilni druzbi
   2) brezplacno solanje. Ni mi bilo treba vzeti kredita za solo in placati nicesar. Stuiral sem lahko brez bogatih starsev in brez nadpoprecnega talenta.
   3) Odprte meje: po koncani EF sem lahko brez dovoljenja SFRJ odsel v ZDA in se tam se izpopolnil. Takrat sem imel 23 let, poprecen American se pri 23 letih sele vpise na univerzo. Ko konca studij je v poprecju dolzan cetrt miliona agencijam ki mu da kredit za solanje, jaz pa sem vse to dobil zastonj.
   4) Dobrer zasluzek v ZDA, hkrati pa zopet odprte meje v SFRJ kjer sem kot drzavljan lahko nakupil veliko nepremicnim po takrat minimalni ceni. Trisobno stanovanje starsev v strogem centru mesta smo kupili po Jazbinskovem zakonu, stalo je toliko kot sem takrat zasluzil v enem dnevu. Ko se je SLO pridruzila EU je cena nepremicnim vrtoglavo narasla.
   5) Zaradi financne stabilnosti zmnoznost zgodnje poroke s 4 otroci ki so nama z zeno poklonili do danes 12 vnukov, 13 na poti.
   6) Ker so moji otroci in vnuki po meni tudi drzavljani SLO bodo lahko v SLO prav tako zastonj studirali in si sirili znanje.

   POVEJ RAJE S CIM JE TEBE TITOVA JUGOSLAVIJA POHABILA tako da iz sebe nisi naredil popolnoma nic. Je bila kriva Jugoslovanska oblast ali tvoja neaktivnost, lenoba in strah pred spremembami???

   IZPOVEJ SE, LAZE TI BO.

   • Olga_10

    Pojdite v beograjski pašaluk pogledat, če je ostalo kaj vaše Jugovine! Mogoče boste našli še kak kos diktatorja!

    • SLOVANSKI NARODI KRŠČANSKI

     SRBIJA JE KRŠČANSKA PRAVOSLAVNA DRŽAVA, OLGA PA JE SRBSKO IME. POGLEJ, SAME OLGE V SRBIJI, NA FACEBOOK https://www.facebook.com/public/Olga-Srbija

    • Valter BraniSlav

     Ze 40 let zivim na zahodu, najvec Miami in London. Vidiim kako se odvija zivljenje v kapitalizmu, vi Slovenci ki zivite samo doma si sploh ne morete predstavljati kaksno je zivljenje izven vasega okolja kjer za vse krivite nekoga tretjega…

     Delam v svetu financ, za delavce korporacij pa tudi za bogate posameznike vodim penzijske racune… Ta petek sem bil na obisku v vecji bolnisnici v Michiganu, ki jo je pojedla konkurenca… Ker bolnica ni imela dobicka, je managing board odpustil direktorja in uvedel “prisilno upravo”.

     Odpustili so 1/3 delavcev ki niso dosegli norme, zato so s tem povecali volumen dela za vse one ki jih niso odpustili. Oni ki so obdrzali sluzbo so bili tiho in prestraseni in so rade volje sprejeli povecan obseg dela, vse za mili kruhek… samo da bodo imeli otrokom kaj za postavit na kroznik.

     Da tudi to je kapitalizem… ce ne sluzis vecjemu bolj bogatemu si odjebal, ostal brez denarja in se nimas nikjer za pritozit…

     Vi Slovenci sanjate o dezeli nije… ki obstaja samo v Vasih glavah… ta dezela je Slovenija, ki so jo osvobodili Avstrijci in kjer vas vsak ima rad in vas hvali in bla bla bla…

     Realno zivljenje ali v komunizmu ali kapitalizmu je nekaj cisto drugega…

 • Morala

  Zato sem včeraj razložila 4 osebam situacijo, ko sem iz njihovih ust slišala,da SDS in JJ spet mešajo drek…Po debati, pa so dejali, da tako daleč pa niso razmišljali! Ljudem je potrebno naliti čistega vina in ne zavajati tako kot to dela nacionalna TV…

  • rubec

   Zato pa jaz vedno pijem čisto. Vodo in radensko zraven vedno odklonim.

 • samotoje

  Tako sramotne oddaje si ne bi privoščil niti kakšen zakoten program, namenjen sicer žajfnicam za gospodinje. Gorenak bi moral oditi.

 • Anton Slapnik

  čas je za ukinitev obveznega haraća – rtv naročnine

 • Valter BraniSlav

  DELO SPOROCA da ima manj kot deset odstotkov svetovnega prebivalstva v lasti 86 odstotkov svetovnega premoženja:
  http://www.delo.si/svet/ekonomija/svetovno-premozenje-se-je-v-desetletju-povecalo-za-skoraj-30-odstotkov.html

  KOLIKO TEGA PREMOZANJA BO PRISTALO V ROKAH SLOVENCEV?

  Bore malo. Desni Slovenci ste preokupirani s pljuvanjem po NOB, istospolnih, Kucanu… Levi Slovenci pa so preokupirani z vabljenjem nekompatibilnih muslimanov in pljuvanjem po drugih Slovencih ki nad to njihovo norostjo nismo navduseni…

  Denar bo prehajal v roke narodom ki zivijo na realnih tleh. Slovencek pa bo se naprej pridno delal, nagajal sosedu, in ostal praznih rok… tako kot do sedaj….

  • Olga_10

   Če ne bi imeli zločinskega komunističnega totalitarizma, z diktatorjem Titom, bi bili normalna Evropska država, z enakim standardom in brez izgube življenj!

   • Valter BraniSlav

    Ce ne bi bilo Tita, bil bi Stalin. Ta je pobijal neprimerno vec, ker je pobijal iz uzitka in paranoje, Tito pa zgolj iz potrebe. Tito ni bil ne mascevalen ne paranoicen tako kot sta bila Stalin in tudi moj stricek Edo.

    Druga svetovna vojna ni bil piknik. Slo je za najvecjo morijo v zadnih par sto letih. Udarili so se trije filozofski sistemi: kasa, rasa in klasa. Najprvo je propadla rasa, nato klasa, in ostala je samo kasa ki ji sedaj dela konkurenco islam.

    Slo je za klanje neprimerljivih razseznosti. Slovenija je skupaj z Jugoslavijo pripadala interesu Moskve saj je bila Jugoslavija dezela Juznih Slovanov in so jo kot tako tudi sprejele tako vzhodne kot zahodne sile.

    Zato je bil takrat, za tisti cas in za to geografsko obmocje Josip Broz se najmanj skodljiv diktator.

    Sicer pa iz prve roke vem, da je bil pokol domobrancev in drugih kolaboratovjem Maja 1945 delo Edvarda Karelja. Edo je bil idejni vodja pokola, Tito pa se je seveda strinjal.

    Ob informbiroju tri leta kasneje je prav Tito rekel da je imel moj stric prav ko jih je dal “pospraviti”. Preprican je namrec bil da bi nacisticni kolaboranti potegnili s Stalinom.
    Stricku Edu pa je bilo do zadnjega diha zal da jih niso pospravili se vec.

    Oba, tako Tito kot Kardelj sta umrla “ciste” vesti. Prepricana sta bila – kot prava vernika komunizma – da sta delala dobro.

    • Janez

     Tup, tup !
     Trkam po tvoji glavi.
     A je kdo doma – v tvoji buči ?
     Zdi se, da nikogar ?
     – oz. en cca 90 let star, zblojen – po-stalinski ostanek od človeka ! L.r. JANEZ K. KOMENDA

    • Olga_10

     Zato pa velja: komunizem=nacizem=fašizem!

    • Viktorh

     Če bi bil Stalin, bi tebe likvidiral kot bi te morala partija, pa si se izmuznil.

   • ,

    baba nora

    • Olga_10

     … je rodila tepca kot ste!

     • ,

      ti si samo za v norišnico

     • Viktorh

      …si tam osamljen?

   • Janez

    TOČNO TO !
    IGNORIRAJMO
    ZAPISE
    VERJETNO ZLONAMERNE ZAPISE – Valterja BraniSlava = sejalec megle !
    Morda
    PIŠE TUDI ?
    – ” PIJAN. KOT KRAVA ” ALI PA IZ KAKE “PSIHIATRIJE” Se zdi ! L.r. Janez K. KOMENDA

   • Valter BraniSlav

    Ja vam luzerjem je vedno kriv nekdo drug… stara fora:

    ZAKAJ SLOVENIJA NI DRUGA SVICA?
    ZATO KER V SLOVENIJI ZIVIMO SLOVENCI KI NE RAZMISLJAMO TAKO KOT SVICARJI .
    IN KAKO RAZMISLJA TIPICNI SLOVENEC. TAKOLE:

    Oh bogi jaz, poglejte, poglejte: tile komunisti mi se danes pijejo kri. Pri tem jim pomaga tudi Kucan in zelo zelo zelo mocan gejevski lobi. Zaradi njih ne morem iz sebe narediti nic in zaradi njih sem v kurcu…

    Ce ne bi bilo ne komunistov, ne Kucana, ne zelo zelo zelo mocnega gejevskega lobija bi jaz bil ne drugi ampak prvi Svicar…
    RESNICA PA JE DA CE NE BI BILO KOMUNISTOV, KUCANA IN ZELO ZELO ZELO MOCNEGA GEJEVSKEGA LOBIJA BI SLOVENEC NASEL KAK DRUG IZGOVOR ZATO DA NE PREMAKNE SVOJE LENE RITI.

    Berite stare slovenske casopise… v 80 letih ko smo se imeli komunizem in kritiziranje komunistov ni bilo priporocljivo so bile za vse krive zlobne tasce, ali pa pijani ocetje, ali pa hudobne macehe.. Pa sosede, pa nevoscljivi sodelavci ki so nam takrat metali polena pod noge.

    Pojdite v knjiznico in vzemite v roke Nedeljskega… rubrike Kramljamo s psihologom, ali Ocetje, Matere, Sinovi in Hcere… ali kako drugo rubriko kjer so starsi danasnjih luzerjev prav tako bluzili tja v stiri krasne kot danes bluzijo njihovi otroci…

    V TEM SE MI RAZLIKUJEMO OD SVICARJEV… ONI RAZMISLJAJO KOT GOSPODARJI, MI PA KOT HLAPCKI… IN POTEM VELIKO SLOVENCEV TA MISELNI VZOREC (KRIVI SO DRUGI) “POKLONI” SVOJIM OTROKOM IN JIH S TEM POHABI…
    IN ZACARNI KROG SE VLECE V NAPREJ.

    40 LET ZE ZIVIM IZVEN SLOVENIJE, ZATO TO LAZJE VIDIM. DOMOV HODIVA Z ZENO SAMO NA DOPUST. SLOVENIJA JE PRELEPA DEZELA NESRECNIH LJUDI KI SE SMILIJO SAMI SEBI.

    • Olga_10

     Očitno zagovarjate zločinski totalitarni sistem,ki je pustil za sabo 200 milijonov žrtev! Tito je bil navaden zločinec in diktator!

     • Valter BraniSlav

      Na tem portalu so me obtozili da zagovarjam totalitarni sistem in da zagovarjam istospolne aktiviste.
      JAZ NE ZAGOVARJAM NIC… SAMO NA ZIVLJENJE GLEDAM REALNO – TAKO KOT JE… Prevec razlicnih sistemov sem videl in prestar sem da bi zivel v utvarah.
      EDINO KAR ME ZANIMA JE DENAR IN MOJA VELIKA DRUZINA, ZENA, STARSI, OTROCI IN VNUKI…

     • Viktorh

      …ti in tvoje podgane, bebček.

    • Viktorh

     Zakaj se ne potrudiš in vsaj en stavek napišeš pravilno, slovensko.
     Premoreš približno 400 – 500 besed. Malo si omejen.

     • Valter BraniSlav

      Jaz sem bogat, bogat v denarju, bogat v potomcih. Dober besedni zaklat morate imeti vi da prezivite.

      Ko sem prisel v NYC sem na TV slisal Ivano Trump govoriti v polomljeni anglescini. Imela je strahoviti akcent. Mojemu mentorju Harryu Markowitzu sem dejal da bi si ob takem denarju lahko privoscila mentorja za angleski jezik in izgovorjavo tako da bi jo ljudje laze razumeli.

      Ekonomist Markowitz je odvrnil takole: CE SI BOGAT JE TO DA TE LJUDJE NE RAZUMEJO NJIHOV PROBLE, NE TVOJ…
      In prav je imel.

     • Viktorh

      Bogat brez pameti.
      Edina možnost bi bila, da bi podedoval.
      To nisi, torej imaš le srovšno in želiš biti bogat, bebček.

 • domovina mili dom

  Akterje povabiti na javni plac, narodu dati mikrof. v roke. Prenos vseh TV/radio medijev. Pa poglejmo kdo si bo upal priti na to javno tribuno. Ne novinarji, narod mora spraševati.

 • Judje so izdali Kristusa

  Tega begunca bodo verjetno deportirali. Sicer pa je v Siriji umrlo na tisoče otrok in žensk, ko so padale izraelsko ameriške bombe. Kristus bo vsem sodil nekega dne.

 • Janez

  No!
  KOT
  V
  SRBIJI
  BOMO V R. SLOVENIJI – PREKINILI S KONTINUTETO – POKOMUNIZMA ?
  S
  ČIM?
  Z URAADNIMI, SODNIMI R E. H A B I L I T A C I J A M I !
  Vseh
  NESODNIH ŽRTEV ZLOČINSKEGA NESODNO POLIT-MORILSKEGA KOMUNIZMA !
  Le
  ŠE
  DEZINFORMIRANI POTOMCI “HEROJSKIH STALIN PARTIZANOV”
  SE
  OKLEPAJO
  ZLAGANE PODOBE O – ” VZVIŠENEM BOJU KP STALIN PARTIZANOV ZA SVOBODO”
  KAR
  JE TIPIČEN – POLIT OBLASTNO FORMIRAN – ” M I T ”
  Realni,,
  nemitski so le zločini, nesodne žrtve
  – OBLASTI ŽELJNIH KPS, KPJ STALINOV ! Ostalo je – mit in blef.
  No?
  Realni so tudi ? KPS, KPJ POLIT NESODNO MORILSKI STALIN KOMUNISTI !
  Veliko?
  JIH JE ŽE RAZKRINKANIH – OSTALE ?
  Ostale še bomo razkrinkal in jih po nad 70 letih oobsodili !?
  Za
  NJIH NEZASTARLJIVE ZLOČINE ZOPER ČLOVEČNOST !
  Nič !
  Kar nič skrbi glede tega :
  V DRŽAVI

  SRBIJI

  URADNE – SODNE R E H A B I L I T A C I J E – ŽE IZVAJAJO ! L..r. Janez K. KOMENDA

 • Kristjani nismo židje

  Pravi kristjani se ne strinjamo ne z islamom, ne z izraelskim židovskim načinom, kajti Židje v njihovi knjigi Talmud pravijo, da je Jezus pankrt, Sveta Marija pa cipa! Sveti apostol Pavel je zapisal v naši krščanski novi zavezi, da so Judje izdajalci Kristusa, piše v krščanski Novi zavezi ( sveto pismo), 1 pismo Tesaloničanom, poglavje 2, vrstice 14,15,16. Sveto pismo je dostopno tudi na internetu, tu si preberite http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=1+Tes+2%2C14-16&id0=1&pos=0&set=2&l=sl

 • Ali ste vedeli

  izraelci bombardirajo Sirijo, ker želijo tudi ozemlje od Sirije, ne samo od Palestine, ter zato migracijo rinejo v našo krščansko Evropo!!! O tem nočete pisati, ali ž. Soros plačuje iz ozadja?!?

 • Ali ste vedeli

  ” Uničiti moramo Sirijo, ker to hoče židovski Izrael ” častilka hudiča KILLary Clinton http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

 • Viktorh

  Žal, osamosvojili smo se, še vedno pa nam vlada bivša KPS – ZKS z istim vodstvom.
  Slovenci smo pač pizde, pustimo, da nas maltretirajo in čakamo kaj se bo zgodilo.
  Vse huje bo, ker se ne znamo upreti tako kot smo se konec 80-tih.

 • Janez

  LE NA SODNI NAČIN
  BOMO
  PRETRGALI
  “KONTINUITETO KOMUNIZMA” V NAŠI R. SLO !

  SRBIJA !
  NAS PREHITEVA !
  Pripravili so zakone !
  In
  ŽE URADNO, SODNO. IZVAJAJO – R E H A B I L I T A C I J E ! Uradne, sodne !
  Nesodno
  POMORJENIH ŽRTEV – NESODNO MORILSKIH – “TITO-STALIN-KOMUNISTOV” !
  TUDI
  MI
  V R. SLOVENIJI – STORIMO. – TO !
  Rehabilitirajmo uradno, sodno – NESONE ŽRTVE ” TITO KOMUNIZMA” Čimprej ! L.r. J. KOMENDA

  • ?

   kaj ima krščanska Srbija zveze s tem?!

 • lokec

  Ko sem poslušal Vinka v studiju, se mi je zdel kot Bog brez brata- sam

 • Kristjani se prebujamo

  Nova 24 in ” Janševi” podpirajo ž. izraelce, medtem pa se pravi patriotski Američani prebujajo in pišejo, da ž. izraelci stojijo za vsemi vojnami https://www.veteranstoday.com/2014/01/11/burying-sharon/

 • Kristjani se prebujamo

  ” Uničiti moramo Sirijo, ker to hoče židovski Izrael !!!! ” častilka hudiča KILLary Clinton

  http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

 • princeska

  Nemci vračajo migrante Avstrijcem, ti Slovencem, Hrvati jih nočejo …

  … zato slovenski politiki nočejo vrniti sirskega brivca Hrvaški, ker se bojijo predvolilne blamaže, ko bodo Hrvatje zavrnili sprejem vrnjenega begunca. Že z arbitražo niso uspeli niti mišje dlake napredovati, zdaj pa naj jih pred svetom blamira nek sirski begunec? Raje kršijo vse slovenske zakone in to prikažejo kot neverjetno sočutje slovenske amoralne politike, kot da Slovenci ugotovijo, da sirskega brivca naši politiki sploh ne morejo vrniti Hrvaški.

  Brezjajčni cmerar ve, da bo s Slovenci lažje naredil red, kot bi ga s Hrvati. Ne upa in ne sme Slovencem pokazati koliko je vreden v mednarodni politiki – nula.

 • Osti jarej

  …AH NO….KAKO KALIMEROVSKO…..JE IZ UŽALJENOSTI,NEKDANJEMU USTAVNEMU SODNIKU KRIVICU ZABRUSIL,NAJ BO TIHO,?

 • Kristjani nismo židje

  ” Uničiti moramo Sirijo, ker to hoče židovski Izrael !!!!! ” častilka hudiča KILLary Clinton http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

 • odzunaj

  Ustavnost in zakonitost !
  Kdor ne podpira tega, naj zapusti državo !
  Samo ustavnost in zakonitost zagotavljata zdrav narod in uspešno državo !!!

 • garfi

  leviĆarska rtvZLO, tako režirajo vse in tudi parlamentarne volitve bodo
  krivic je senilni psihopat, dr. Vinko Gorenak-SDS ga je dobro sesul in bil odličen kot vedno
  bližajoče volitve so začasno ustavile protiSlovenske leviĆarje
  dokončno jih lahko ustavimo samo na volitvah s podporo SDS
  vrtovec-murgelska-nsi je pokazal bleferstvo ludamiline stranke
  tako, da je Slovenijo zastopal le Gorenak

  • !

   tudi slovanski Poljaki imajo mehki ć, to je črka pri mnogih Slovanih ( Poljakih, Srbih, Hrvatih, Makedoncih, Črnogorcih) https://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%86

   • garfi

    NIMAJO vas leviĆarjev in balkaniĆev in musliĆev
    KI ŽE GROZITE

    • ,

     pejt v umobolnico

     • garfi

      pridem
      povej v kateri si

     • :-)

      nekam živčen si, reci dragemu naj te pocrklja

     • Viktorh

      ..če že drkaš, drkaj tako, da bo tvoj smrdljivi ejakulat ostal v tvoji h gatah, revež, zarukani.

     • garfi

      nekam neumen si, reci malemu naj te odslovi

     • Viktorh

      ..očitno si tam osamljen in iščeš družbo, bebček

 • kristjani nismo židje

  ž. izraelci pošiljajo begunce v Evropo, ter zasedajo arabske domove kjer so begunci nekoč živeli na svojem ( Sirijo, Libijo, Palestino, Irak…) !!!! Piše v vseh svetovnih časopisih !!! http://www.jpost.com/National-News/Eritrean-migrants-resettled-from-Israel-to-Sweden-337414

 • Olga_10

  Edina stranka, ki se bori za Slovenijo in Slovence, je SDS! Srečno!

  • :-)

   ne bluzi

   • Olga_10

    :-(

 • Osti jarej
  • neny

   ;)…. po vseh mašah logičen korak, katerim pa heker ni dorasel.

   • Osti jarej

    …čemu ni dorasel?grožnjam?…je kdo sploh dorasel le temu…..

    • neny

     …..Premalo ima prakse v teh poslih. …oz nič.

 • Osti jarej

  …en kup govoričenja……kakor desnica so del problema,ne rešitve

 • kristjani se prebujajo

  ” Desnica” podpira ž. Izraelce, medtem pa ravno ž. Izraelci napadajo sosednjo Sirijo, ker izraelci hočejo vsa arabska ozemlja zase, na račun pregnanih ljudi iz svojih domov !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.aljazeera.com/indepth/features/2017/10/israel-attacking-syria-171023081211645.html

 • bubamara

  Žalostno, da imajo Slovenci raje tujce kot svoj narod. Glede na to kakšne stranke volijo, je že tako.

 • RESNICO JE PREPOVEDANO PISATI

  ž. izraelci pošiljajo begunce v Evropo, ter zasedajo arabske domove kjer so begunci nekoč živeli na svojem ( Sirijo, Libijo, Palestino, Irak…) !!!! Piše v vseh svetovnih časopisih !!!!!!! http://www.jpost.com/National-News/Eritrean-migrants-resettled-from-Israel-to-Sweden-337414

  • neny

   z zakoni jih je treba omejit. Amen! Kaj ima veze kdo jih pošilja.

 • Bozz

  Kaj je zdaj res? Je Ahmadi res Pakistanski taliban, ki se je boril v Siriji na strani teroristov, ali so to samo neutemeljene govorice? Ker če je to res, potem RTV ni TV Damask, ampak kar TV ISIS. Kajti Damask pod Asadom se je boril proti Islamski državi.

  • !!!

   ISSI je umetno ustvarjen, za pregon muslimanov iz njihovih domov, da potem ” šef” vse te domove zasede, kot to počne že dolgo časa, kdo je šef, pa je prepovedano povedati, Wikileaks pa ljudem po svetu vseeno vse odkrije http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

   • neny

    Preženejo jih ne DOBESEDNO, v tistem prvem begunskem valu so nagovorili nekatere topoumneže muslimanske z razmišljanjem pomožne šole, da so vso svoje premoženje prodali v zameno za RAJ v Evropi – pri Muti Merkel….. na vseh štalah so meli panoje.. 10000 odst. je tako. In še enkrat 10000.

  • ,

   Tako je. Vojska od Sirije in sirijski predsednik Asad, se legitimno borijo proti ISIS, pomaga jim Rusija. Šef od ZDA, Izrael, pa ima druge plane, zato arabski civili umirajo že leta !!!!!! http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

   • neny

    Preveč bereš in premalo selekcioniraš. V vsakem prispevku imaš po dva stavka realnosti…

   • Bozz

    Izrael je sedaj že v lasti Vatikana, seveda po tiho. Namreč Judi, ki so na oblasti v Izraelu so ubogljivi Vatikanu. Čez 60% Jeruzalema je že v lasti Vatikana zaradi tistega sporazuma, ki ga je Izrael sprejel leta 1993 v Oslu, šele takrat jih je Vatikan priznal, ko so mu dali Jeruzalem v last, drugače jih ne bi nikoli.

    Vatikan sovraži Jude, kot v vseh zadnjih 2000 letih, a vseeno jim je v interesu, da se Izrael obdrži, ker si papež želi vladati iz Jeruzalema kot že zadnjih 2000 let, ko mu to ni uspelo. Zato imajo na oblasti v Izraelu t.i. dvorne Jude, ki so poslušni Vatikanu. Prav tako ZDA in mi prav tako…in prav tako Rusija. Vse poti vodijo v Rim. 3 centri moči: Rim(Vatikan), London (the City), Washington DC. Vse te tri, Vatikan, the City v Londonu, in Washington DC so države v državi.

    Kar vidimo mi, je samo površinsko. Te stvari gredo veliko bolj globoko.

 • RESNICO JE PREPOVEDANO PISATI

  Wikileaks je odkril kdo je antikrist šef iz ozadja http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

 • wtf

  Janez o čem ti govoriš no??

  No!
  KOT
  V
  SRBIJI
  BOMO V R. SLOVENIJI – PREKINILI S KONTINUTETO – POKOMUNIZMA ?
  S
  ČIM?
  Z URAADNIMI, SODNIMI R E. H A B I L I T A C I J A M I !
  Vseh
  NESODNIH ŽRTEV ZLOČINSKEGA NESODNO POLIT-MORILSKEGA KOMUNIZMA !
  Le
  ŠE
  DEZINFORMIRANI POTOMCI “HEROJSKIH STALIN PARTIZANOV”
  SE
  OKLEPAJO
  ZLAGANE PODOBE O – ” VZVIŠENEM BOJU KP STALIN PARTIZANOV ZA SVOBODO”
  KAR
  JE TIPIČEN – POLIT OBLASTNO FORMIRAN – ” M I T ”
  Realni,,
  nemitski so le zločini, nesodne žrtve
  – OBLASTI ŽELJNIH KPS, KPJ STALINOV ! Ostalo je – mit in blef.
  No?
  Realni so tudi ? KPS, KPJ POLIT NESODNO MORILSKI STALIN KOMUNISTI !
  Veliko?
  JIH JE ŽE RAZKRINKANIH – OSTALE ?
  Ostale še bomo razkrinkal in jih po nad 70 letih oobsodili !?
  Za
  NJIH NEZASTARLJIVE ZLOČINE ZOPER ČLOVEČNOST !
  Nič !
  Kar nič skrbi glede tega :
  V DRŽAVI

  SRBIJI

  URADNE – SODNE R E H A B I L I T A C I J E – ŽE IZVAJAJO ! L..r. Janez K. KOMENDA

  • Janez

   Ja?
   Kaj?
   V mojem zapisu – pa ni razumljivo ?
   VSRBIJI
   IZVAJAJO URADNE, SODNE REHABILITACIJE ŽRTEV “TITO KOMUNIZMA””
   Tudi mi v R. SLO – JIH BOMO !
   Najkasneje v 5 letih.
   A?
   NE VEŠ ZA URADNO,
   SODNO REHABILITACIJO Draže Mihajloviića. V Srbiji, 2015. L.r. Janez K. KOMENDA

 • TOML

  Prej ali slej bomo socialiste nagnali iz parlamenta in iz političnega dialoga.
  približno tako, kot ima to urejena Poljska ali Mađarska.
  Torej socialiste nazaj na drevo.

  • opazovalec

   Ti velika zmeda, ali si ti pristaš demokracije na splošno ali samo enostrankarske demokracije?

   • TOML

    Tist, ko komi pridiga o demokraciji. Ne ga srat!
    Od klavske revolucije naprej ste levičarji na moralnem dnu in to vam onemogoča kritiko kakršnega koli govora –> svetovanja

  • xtc

   Si mislil k bananinim palmam?

 • To je ena velika zmeda

  Na Reporterju piše, da je Kučan povezan z Izraelci, desni držijo z Izraelci, mater, a potem ste levi in desni v resnici za ž. izraelce?!!? Ha ha ha , vsi ste isti !!! http://reporter.si/clanek/tiskana/kucanova-izraelska-naveza-od-tihotapskih-poslov-do-trgovine-z-orozjem-478258?fb_comment_id=1235457146477625_1237560202933986

 • Kučko pod pručko

  Če bi imel otroka, ki bi hotel študirati pravo, bi bil zelo proti. Naj bi mi Cmero, Pirnat, Ude in ostali komunajzarski profesorji uničili dvajset let truda, da bi ga vzgojil v poštenega in zavednega Slovenca? Ne, tega ne bi dovolil.

  K sreči take dileme nisem imel, ker sta se sinova odločila za drugo pot!!!

  • Viktorh

   Upam, da ste vi zdravi in da uživate v svojih poslovnih uspehih.
   Lepo je, če se zanašaš le nase, pa si uspešen.
   Uživaj še naprej, pa večkrat se oglasi.

 • garfi

  celotna tarĆa je bila protiSlovenska propaganda
  leviĆarji so seveda tudi hinavci brez konkurence
  njihova lažna in lažniva zaščita delavskega razreda ima sedaj prioriteto v uvažanju islamistov-novih VOLIvcev, tudi tega lažnega begunca imajo za sesuvanje Slovenije
  in to s pomočjo denarja leWaškega nacista sorosa
  BREZ DRŽAV-BREZ NARODOV-BREZ MEJA
  nwo press

  • ahnenpass

   Meni se pa zdi, da praktično vse naše politike plačujejo nemci.

 • garfi

  za deratizacijo leviĆarskih trollov bo potrebno širiti RESNICO o titovi jugoslaviji in o zlo-Ćinskemu diktatorju
  Valter BraniSlav press

 • DJURO SUMAR

  Tale članek je, tako kot je stalna praksa na NOVA24TV, ena sama laž in zavajanje. Na soočenje so bili povabljeni predstavniki vseh strank, problem za SDS pa je v tem, da samo oni zagovarjajo nečloveško stališče o izgonu Ahmada in so samo oni tožili Mira Cerarja na Ustavnem sodišču. To je tudi sicer njihov glavni problem, da so skregani z vsakim in z vsemi strankami in nimajo v državi niti enega zaveznika. In prav zaradi tega ne bodo nikdar prišli na oblast, pa če tožijo vse in vsakogar.

  • garfi

   tebe je potrebno prvega izgnat

   • DJURO SUMAR

    Težka bo.

    • garfi

     vem
     težki ste

  • Bozz

   Saj bo tudi pri nas Islamizacija, le počakaj naivnež. Džamijo so že postavili, sledi radikalizacija. So 3 stopnje Jihada, sedaj smo v 1. stopnji.

   Takrat se boš pa tepel po glavi, kako si bil butast, vključno z vsemi temi na soočenju, ki so bili proti Gorenaku. Vi ste kot mlahavi Chamberlain leta 1938, potem ga je moral pa Churchill zamenjati, ker je edini imel prav, ko je svaril pred Hitlerjem, pa ga nobeden ni upošteval.

   ISLAM FALSE RELIGION EXPOSED Documentary Sword and the Crescent Full
   https://www.youtube.com/watch?v=QwVIeHSgms0

   Poglej si tale dokumentarec. Vsaj prvih 10-20 minut glej, če že nimaš časa vsega pogledati. In ko boš končal ogled vsega dokumentarca, mi povej, če si še želiš Ahmedije v Sloveniji.

   • DJURO SUMAR

    Ni mi potrebno brati Svetega pisma in gledati tvoje dokumentarce. Imam svojo pamet, da si iz vseh pridobljenih informacij ustvarim svoj pogled na svet. Veš pa zelo dobro, da sem ateist in da ne podpiram nobene verske skupnosti.

    • Bozz

     Ti nimaš pameti. Ti si opran. Iz vseh pridobljenih informacij…če nočeš gledati, potem nimaš nobenih pridobljenih informacij.

     • DJURO SUMAR

      Ti pa imaš preveč pameti, nisi opran in nisi pristranski, saj se strogo držiš Svetega pisma v katerega so že pred 2000 leti vse zapisali in se od takrat ni svet popolnoma nič spremenil.

   • Mojca pokraculja

    A ne vidiš da je musli ateist !

    • Bozz

     Ne vem kaj je.

  • Mojca pokraculja

   Po tvojem opisu SDS si točno tak kot neki Jurij Musar alias Đuro Sumar
   alias Dedekprase, ki nima niti enega zaveznika na tem portalu, saj nimaš nobenega +. Ko boš mel kakšen + se pa spet oglas !

   • DJURO SUMAR

    Razlika je le v tem, da se jaz ne pritožujem, tako kot se SDS. Povem svoje mnenje, ne glede na ostale komentatorje.

    • Stajerka

     ne, ti se ne pritožuješ, te pa moti če se pritožujejo drugi, tebi nevščečni……čisto po komunajzersko – če ne razmišljaš z njihovo glavo, si pač za odstrel….
     si tak mislo??

     • DJURO SUMAR

      Niti približno tako.

     • Stajerka

      točno tako…..ZAKAJ ne bi smela bit proti Cerarju sprožena ustavna obsodba, če dela v nasprotju z zakonom??……pa da ne bo pomote – to NI PRVA Cerarjeva kršitev v tej smeri……na hitro ti jih naštejem najmanj 5!!!..
      za začetek si preberi Ustavo, potem pa prisego predsednika pred nastopom funkcije……največja žalost je, da je celo dr. prava in počne takšne stvari…..in ja, tudi Tuerk je dr. prava, istočasno pa velik odlikovalec UDBOV-cev in delitve ljudi na 2 kategoriji….
      in zate je to sprejemljivo???……zame NI in NIKOLI NE BO!!

     • DJURO SUMAR

      Seveda je lahko sprožena ustavna pritožba, ni pa treba, da se z njo strinjamo. Presodi naj sodišče.

     • Stajerka

      debatirate, obsojate, NE poznate pa glavnih pojmov…..do sodišča ta zadeva NE bo prišla, ker je poslanci NE bodo podprli, kot niso podprli interpelacije Celarčeve in Klemenčiča, čeprav so vsi cel dan nabijali, da nič ne štima, ampak ministra pa bosta vseeno ostala……in če poslanci NE podprejo ustavne obtožbe, potem NE pride niti do ustavnega sodišča……bo šlo?????

     • DJURO SUMAR

      To pa zato, ker večina misli drugače od SDS……….bo šlo.

     • ahnenpass

      NI tako preprosto, delno je to res, ampak večina res ne mara komunističnih fašistov, kar ob enem pomeni, da se tudi z Janšo večkrat ne strinjajo.

     • DJURO SUMAR

      Fašisti so desničarji in Janša vodi desničarsko stranko, ker so ga levičarji brcnili v rit.

     • ahnenpass

      Jaz govorim o fašizmu takrat, ko celo državo obvladuje peščica priviligiranih in nedotakljivih družin, ki si podredijo cel sistem, na nivoju zadnjega posameznika. Fašizem je torej vladavina volje fašistov, ne naroda.

     • DJURO SUMAR

      Kdaj ti govoriš o fašizmu je tvoja stvar. Ve se kaj je to fašizem.

     • neny

      Vsi ljudje bi moral pogledat kaj je res. Levo desno izključeno.

      Tri sodišča so že vse presodila, madona, STOKRAT POVEDANO,

      pa kakšen zarukan hostarski narod smo? Ste nori LEVI DJURO ali kaj????????????

     • DJURO SUMAR

      Zakaj bi bili nori. Vse kar sklenejo sodišča v Sloveniji, se lahko preveri še na sodišču EU. Pa četudi vsa sodišča nekaj potrdijo, še vedno ni izključena napaka. Ali morda veš, kolikokrat se je že po mnogih letih izkazalo, da so obsodili napačnega človeka in mnoge med njimi so tudi umorili, ker nekateri norci ponekod še vedno uveljavljajo smrtno kazen.

     • ahnenpass

      Brez zamere, odločitve našega pravosodja nimajo zame nobene strokovne teže, to so v glavnem samo režirani konstrukti, seveda pa dopuščam možnost, da imate ostali drugačne izkušnje.
      Seveda se da vsako sodbo revidirati in zavrniti, če za to obstajajo utemeljeni razlogi, saj niso nobeni bogovi… je pa res, da pri nas tega ne boš doživela, v normalni tujini padajo po tekočem traku.
      To pa zato, ker sodišče ni nobena naravna avtoriteta, kar pomeni, da se sploh ne gre za pravičnost in resnico. Znanost je znanost, če se nekaj ne da dokazati, se pač ne da, pomembno je samo tisto, kar nedvomno drži in nihče ne more zanikati, ampak takih ugotovljenih dejstev je pri nas zelo, zelo malo,kvalitetna strokovna mnenja so zgolj izjeme, ki potrjujejo pravilo.

     • ahnenpass

      Ampak saj že v naprej vemo, da bo evropsko sodišče razveljavilo vse krivične sodbe naših sodnikov, samo čas izgubljamo, kar je pravzaprav tudi glavni cilj fašistov.

     • DJURO SUMAR

      Misliš na fašiste v SDS.

     • ahnenpass

      Mislim na vse fašiste.

     • DJURO SUMAR

      Tudi jaz, ampak pri nas so samo v SDS.

    • Mojca pokraculja

     Nobene razlike, zajebi. Tud oni povejo svoje mnenje. Ti pa zmerjaš s prasci tiste, ki povedo svoje mnenje, se pravi se pritožuješ, kar je mila oznaka za tvoj komentiranje. Živčki, živčki…

     • DJURO SUMAR

      Ma kaki živčki neki. Prasec je tisti, ki želi slabo drugemu človeku.

  • Stajerka

   njihov največji problem, da se ne pretvarjajo in nimajo fige v žepu…….so preveč direktni in pokončni, pa če vam to paše ali ne…….večina pač raje vidi nove obraze, četudi lopovske in nesposobne na kubik……o lopovščini pa raje ne bi – ker dokler ima en največjih lopov zaščito na vseh področjih v državi, tako dolgo nimate pravice, da pljuvate po SDS……in ravno zagovorniki in podporniki šerifa, ste največji pljuvači SDS…….obraza že dolgo nimate več……

   • DJURO SUMAR

    Ne podpiram prav nobenih novih obrazov, ker že od dne, ko sem dobil volilno pravico volim le eno stranko. Sploh pa ne pljuvam po SDS, dajem jim le dobronamerne pametne nasvete.

    • Stajerka

     hahaha……ti vrnem en dobronameren nasvet…..v dobro tebe in ostalih davkoplačevalcev…..
     PELI SI Ahmada domu, ga futraj in odgovarjaj za njegova dejanja…..če že želiš bit človeški, medtem ko drugim lepiš nečlovečnost…….eni pač imamo druge prioritete, med katerimi so na 1. MESTU OTROCI, UPOKOJENCI, …. – navsezadnje imamo 290.000 ljudi POD PRAGOM REVŠČINE……ne pa zgube, ki lastne otroke prepušča volkovom na milost in nemilost…..in vi o človečnosti????
     KOLIKO anarhistov, humanistov in lewakov futra in skrbi za tiste, ki jih v javnosti tako neizmerno pomiluje in ščiti???…..KOLIKO???…..

     • DJURO SUMAR

      Torej zato, ker imamo 290.000 ljudi pod pragom revščine, bi ti nekoga drugega uničila. Bejž no bejž, vi tega Ahmada sovražite samo zato, ker je musliman, izmišljujete si pa vse druge vzroke. V resnici ste fašisti.

     • ahnenpass

      Ko bi jih bilo samo 300.000 tisoč…
      Ta samostojna država je uničila že več Slovencev kot nekoč nacistični okupatorji,če ti to kaj pove.

      Resno, lahko gremo primerjat statistične podatke, danes je več Slovencev zatrtih, izbrisanih in pregnanih iz lastnih domov, čeprav je res tudi, da med vojno pri nas ni živelo toliko ljudi.

     • DJURO SUMAR

      Kaj hočemo, socializem v katerem smo vsi lepo živeli, ste uničili in nam vsilili kapitalizem, ki siromake proizvaja po tekočem traku. Statistika nam vse to lepo pokaže.

     • ahnenpass

      Sploh ni res, uničili smo kup lažnjivega, fašističnega dreka, ki se je skrival za etiketo komunizma, dobili smo pa še večji drek, ko so kmalu po lažni revoluciji udarili nazaj.
      Saj ni tako težko razumeti, TO je spadala pod JNA, mi smo imeli samo domač teren in števičnost, država je poslala na prave fronte svojo do zob oboroženo ljudsko milico, pomeni komunisti so igrali na obeh straneh.
      Posamezniki so imeli kvečjemu približno toliko vpliva na dogajanje kot ta hip midva, v resnici, so si že pred osamosvojitvijo razdelili celo republiko, samo program so še izvedli, nam se zdijo pa edino te trivialne reči najbolj pomembne.

     • DJURO SUMAR

      Za današnje stanje v svetu in pri nas je kriva kapitalistična ureditev v kateri delujejo kapitalisti s podporo verskih organizacij.

     • tramal

      Butec ,a na hrvaškem ga bodo pa kar ubili.Vsekakor nebo smel striči na črno tako kot v Sloveniji.

     • DJURO SUMAR

      Kaj počnejo Hrvati me ne zanima, sedaj je človek tukaj v Sloveniji.

     • ahnenpass

      Če si bo vozil domov muslmane, jih bo cela Slovenija kmalu polna.
      Lepo vas prosim, ne ponavlajat vse kar vam rečejo, dajte malo razmišljat s svojo glavo,tudi tako nam lahko nažokajo migrante. Spomnimo se beguncev iz hrvaših in albanskih delov jugoslavije, tudi takrat je sovražna vojaška propaganda trobila,kdor jih hoče, naj si jih domov odpelje, zdaj jih je pa pri nas na sto tisoče, pa še cel kup nezakonskih, zapuščenih otrok zraven…

  • neny

   Sosedi so ukradli iz kleti eni mulci v bloku nov bicikel. Zelo drag… Pet jih je zanikalo, eden je pa povedal … Kdo je kriv?

   • Stajerka

    v Sloveniji tisti, ki je povedal……in tisti bo tudi pribit na križ…..ostalih pet bo nagrajenih!!!

   • DJURO SUMAR

    Soseda, ker ni zaščitila svoje imovine in ker ne zapirate vhodnih vrat svojega bloka. Priložnost dela tatu. Mulci so pa odraz svojih staršev.

    • neny

     Stražarja pred svojimi kletnimi vrati res ni imela. Vdrli so.

     • ahnenpass

      Bolje zavaruj svoj kletni prostor,ne se sekirat za druge, sploh pa se ne zanašat na skupno “varovanje”, ker tam nimaš nikakršnega vpliva.

     • neny

      za moje kolo se ne sekiram, mu je že potekel rok…. .:) ga ne bi nihče vkradel.

     • ahnenpass

      Jaz v bloku nisem ničesar posebej zaklepal, prve kraje so se začele šele kmalu potem, ko so si občinski upravljalci z nepremičninami izmislili dodatno varovanje. Ljudje so se seveda uprli, zakaj bi se zaklepali za zidove, saj nismo šiptarji, potem so udbaši začeli pošiljat v skupne prostore svoje klošarje in druge agente, da so jih prestrašili in skregali, čeprav so bili samo plačani igralci.

     • neny

      prvič slišim….možno je vse. :)

     • ahnenpass

      Čista resnica, kot da je tako težko naročiti pijanskemu parčku iz nekih rovt, naj pride zvečer ležat v hodnik bloka in zjutraj še enkrat, da jih stanovalci vidijo kako so se tam zbudili in odšli.
      Za paranoidne šizofrenike so taki dogodki zelo močan signal, da se jim aktivirajo zatrte fobije, to hočejo, v resnici se gre pa samo za par agentov režima, ki se počutijo najbolj varne v neki širši stanovanjski skupnosti, kjer vsakdo posredno prispeva k njihovi varnosti, misleč da brani sebe in svoje ljudi.

     • DJURO SUMAR

      Verjetno so bili muslimani.

     • neny

      organizator mogoče celo res….

     • slosin

      ….prej priseljeni balkanci…

     • ahnenpass

      A na bogate in ugledne krajane pa nihče ni pomislil, recimo na komunalce, strojnike in električarje, kaj pa na varnostnike in redarje, pravzaprav tudi vojake in policiste, ki so vešči teh spretnosti, zakaj ne bi tega znali delati kar sodni izvršitelji? Kdo pa mislite, da so pravzaprav vsi ti ljudje, ki se skrivajo za državnimi uniformami in nazivi?
      Zapomnite si že enkerat, za vselej, Slovensko mafijo vodijo Slovenci, ostali so samo plačanci ali manipulirane žrtve.

     • DJURO SUMAR

      Ali pa kar Slovenci. Poznam kar nekaj tatičev.

     • ahnenpass

      Zavaruj svoje, ne sekiraj se za “skupno”, sploh pa naši upravniki niso vredni nobenega zaupanja, ker so sami sebi namen in obstajajo zato, da vsak mesec poberejo nek reket. Če denarja ni, lahko še marsikaj zgine.

     • neny

      Hišnik je izjemen, vsem pomaga, karkoli je za postoriti po stanovanjih, včasih pa ga ni doma, enkrat na leto gre pa na malo daljši dopust. In miši zaplešejo.

     • ahnenpass

      SI prepričana, da so vsi zadovoljni z njim, kdo vam ga je pa izbral in nastavil?

     • neny

      Te zgodovine ne poznam… Iz komunizma mora še biti. V redu je res…

     • ahnenpass

      Jaz ti verjamem, opozarjam samo, da nisi sama na svetu, če bi se vsi stanovalci več pogovarjali med sabo, bi ti pa verjel na besedo.

     • neny

      tukaj se, saj zato so pa dobili vse….na kraji. Bicikla pa še vseen ni….predolg za razlagat.

    • ahnenpass

     Zakaj bi zaklepali bloke, če pa so notri javne oziroma skupne površine, a ti nimaš vhodnih vrat od svojega lastnega stanovanja?

     • DJURO SUMAR

      V bloku so kletni prostori, kolesarnica in še kaj. Pri nas vhodna vrata zaklepamo in imamo vsak svoj ključ. Se je že zgodilo, da so neznanci ponoči v kleti zakurili in povzročili požar. Pa cigani vsak dan tam okrog stikajo po smeteh.

     • ahnenpass

      Ne verjamem, da bi kdo lahko požigal železo beton in nihče od številnih sosedov ne bi nič opazil.
      Cigane je država “zaposlila”, da brskajo po smeteh in sortirajo odpadke, ja vidiš, da se vse pobere, kar sili ljudi, da morajo kupovati drage malenkosti,čeprav sploh ne rabijo novih stvari, ampak zdaj ni več nikjer nobenih uporabnih smeti.

      To je zanimivo, kako so iz ciganov naredili agente, sodelavce in ovaduhe, moraš vedeti tudi, da naši cigani niso nobeni pakistanci ali romuni ampak slovenci tretjega razreda, pod posebno zaščito do konca totalitarne in zločinske države. Za prave cigane lepo skrbijo, rabijo take, jih skoraj ne ločiš od povprečne gospode, dokler ne odprejo ust.

     • DJURO SUMAR

      Niso zažgali beton in železo, temveč star papir, lesene gajbice in kramo, katero ljudje zvlačijo v klet. Ponoči pa ljudje večinoma spijo in ne hodijo po kleteh. Tvoj prispevek o ciganih je pa preveč neumen, da bi o njem komentiral.

     • ahnenpass

      Saj to ti govorim, energija je stvar kalorij in julov, lahko nafilaš klet do konca z vsakdanjo kramo, pa ne moreš povzročiti neke večje škode.
      Ne govorim samo o pakistancih in romunih ampak o naših ciganih, ki jih je država naredila za cigane, to je nekaj drugega.

     • DJURO SUMAR

      Meni tvoje razmišljanje deluje precej po cigansko.

     • DJURO SUMAR

      Tiste skupne površine niso javne, temveč so v lasti stanovalcev bloka. Se je že zgodilo, da so ponoči v kleti neznanci zakurili ogenj in povzročili požar. Mi blok zaklepamo in imamo vsak svoj ključ. Če pa gledaš kakšne ameriške filme, pa vidiš, da imajo veliki bloki celo svoje vratarje. Bil sem na Poljskem in nisem mogel v blok, ker je bil zaklenjen, na zvoncih pa le številke stanovanja, nobenih imen in priimkov.

     • ahnenpass

      Prvič običajno niso vsi stanovalci tudi lastniki, sploh pa ne moremo govoriti o konsenzu, če so med lastniki tudi občine in druga državna podjetja.
      Otroci se včasih igrajo z vžigalicami, vendar so železobetonski bloki tako izdelani in organizirani, da se ne da narediti hudega požara. V zasebnih prostorih, pa lahko ljudje delajo seveda kar hočejo, teoretično bi lahko kdo doma hranil tudi atomsko bombo, ampak iskreno dvomim, da pri nas obstajajo taki norci.
      Ključ lahko izgubiš, v taki skupnosti, ki sama sebe zaklepa v zapor, ne moreš zvoniti po stanovanjih ob treh zjutraj in pričakovati, da se bo komu ljubilo pogledat kdo in zakaj nori.
      Amerika je bila pred 500 leti divjina, nato je postala kazenska kolonija in imperialistični gulag, saj zato se jim je reklo divji zahod. Američani lahko nosijo orožje, pri njih je to pravica od takrat, ko so pisci njihove Ustave ugotovili, da je lasten skorumpiran državni aparat največja nevarnost za cel ameriški narod in se mu lahko uprejo le resnični vladarji, torej vsi civilni američani. Z orožjem, seveda, to so igre, ko se gre na vse ali nič.
      Zakaj se danes po nekdanjih deželah vzhodnega bloka spreminja bloke v nadzorovana območja, sem opisal malo prej Nany,to je pač zapuščina komunizma, kjer so partijski bogataši živeli pomešani med delavce in kmete, tudi zaradi otrok, ki so imeli zato vsaj otroštvo normalno.
      Pomisli pa tole, če so na vratih samo številke, kako potem poštarji in drugi javni uslužbenci vedo pri komu pozvoniti? Očitno te informacije niso tako tajne kot bi si verjetno ljudje želeli, pravzaprav imajo dostop do njih predvsem njihovi najhujši sovražniki, pomagati jim je pa zato veliko težje.
      Mi smo Slovenci, ne da se nas primerjati z nobenim drugim kvazi narodom na svetu, sploh ne z normalnim narodi, očitno je država pri nas največji zločinec, saj menda slišiš sosede in prijatelje kaj govorijo oziroma se jim dogaja, ja nihče ne omenja nobenih kriminalcev in teroristov, vsi se bojijo državnih uniformirancev, njihovih sodelavcev in ovaduhov.

     • DJURO SUMAR

      Ni pomembno ali si lastnik stanovanja ali ne. Imamo hišni svet, kjer se vse dogovori in sklepe zapiše. Američani se lahko zaradi mene postrelijo med seboj, nič od tega pa ni zapuščina komunizma, kajti takrat pri nas kriminala skoraj ni bilo. Mi imamo sicer na zvoncih in nabiralnikih imena in priimke, jaz pa imam poštni predal, tako da mi v nabiralnik ne mečejo vse tistih reklamnih sporočil. Kar se države tiče, pa našo v primerjavi z večino drugih lahko primerjaš z IndijoKoromandijo.

     • ahnenpass

      Kdo je pa v hišnem svetu, najbrž eni in edini udbaši, že od samega začetka, ko so se zidali bloki oziroma so se tja naselili.
      Kdaj si nazadnje preveril sklepe občinskega sveta in se pozanimal za konkurenčne cene drugih upraviteljev in izvajalcev, to raje povej, verjetno nikoli.

     • DJURO SUMAR

      Očitno nimaš pojma o tem, kako to deluje. Verjetno misliš, da še vedno vse upravljajo komunisti. Si že kar otročji. Radeče so majčkeno mesto, pa imamo 3 firme, ki se ukvarjajo z upravljanjem.

    • slosin

     bimbo, kje si se pa nalezel te sprijene logike? Če lastninan ni pod ključem, jo lahko ukradeš ….Kriv je lastnik bicikla,a ne? … če ga nebi imel, mulo nebi imel česa ukrasti….

     • DJURO SUMAR

      Lastnino je treba zaščititi. So ponoči policaji preverjali ali so avtomobili zaklenjeni in ker moj ni bil, so mi napisali plačilni nalog, ker sem storil prekršek. Tudi blok mora biti po zakonu zaklenjen.

     • slosin

      To, da ti lahko policaj napiše nalog, ker nisi imel zaklenjenega avta, mi je dobro poznano. V to, da si si tudi sam kriv za krajo, me ne bo pa nihče prepričal. Policija, namesto, da bi lovila tatove, raje kontrolira nas, če imamo vse pod ključem. In kam to vodi? Poglej si malo odgovore policije po Evropi, kaj svetujejo ženskam, ki jih posiljo migranti. ‘Ja, kdo vam je pa kriv, kaj pa hodite v ‘no go cone, bodte doma…’….Perverzno…
      In tako dajemo potuho lopovom. Lepega dne mi bodo policaji rekli, če mi bo kdo vdrl v stanovanje in me okradel…’Ja, zakaj pa nimate protivlomna vrata’……Adijo pamet …

   • ahnenpass

    Narobe, na nekem prostoru živi skupaj recimo 50 ljudi, vprašanje je, koliko je ključev?

    • neny

     Blok je zaklenjen iz vseh strani, toliko o tem…. za klet rabi vsak lastnik stanovanja dvojne ključe. Alarmne naprave pa nima nikjer.

  • ahnenpass

   Normalno je, da v tako komplicirani situaciji obstajajo tudi drugačna mnenja, ni pa normalno, da stranke pošljejo na javno debato zelo povprečnega člana.
   Pri Gorenjaku je največji problem, da vidijo ljudje v njemu miličnika, tudi ko ga bereš ali poslušaš, ta občutek ne mine, pomeni vsaj polovica potencialnih volilcev in simpatizerjev takoj odpade, pri nas velika večina pač nimamo dobrih izkušenj z našo policijo.
   Najbolj neumno pa se mi zdi, da taki potem najraje podprejo policiste v civilu, čeprav so še neprimerno bolj avtoritarni in višje kot Gorenjak, jih nihče ne povezuje neposredno z režimom. TO pa zato, ker politikom injavnim osebam na splošno, pri nas ni treba imeti obširno napisano biografijo na WIkipediji, še več, nekateri politiki svoje strani tam sploh nimajo, torej ljudje volijo neke čudake, o katerih ne vedo popolnoma nič.

  • tramal

   In seveda pametnjakovič pri nas ne potrebujemo ustavnih sodnikov ,bo kar en butast komunist reku kaj je prav.To je dokaz ,da edino SDS spoštuje zakone ustavnega sodišča .V zemi si tega arabskega buhtelja domov pa ga vzdržuj ,lahko pa delaš še kaj drugega z njimsaj rad nastavljaš.

   • ahnenpass

    Ampak rešilo so samo Janeza, vsi drugi nedolžni so še naprej na Dobu, kjer čakajo na pravico, na Evropskih sodiščih oziroma raje o svoji usodi sploh več ne razmišljajo, ker se v zaporih še fentajo težko.
    Pač živijo v fašistični državi, fašisti so jim pa uničili življenja,ampak to še ne pomeni, da se lahko kar na tla uležejo in umrejo.

    • tramal

     Ni rešilo Janeza ker je zastaralo in ker se niso upali na evropsko sodiše ker bi vedeli kakšne komunajzerske in krivične sodnike imamo

     • ahnenpass

      Mogoče res, ampak politika pomeni delati za širšo skupnost, če so rešili samo Janšo, niso rešili nobenega Slovenca, raje obratno, za Janšo so ustvarili celo posebno sodno prakso.
      jaz sem svoje mnenje takoj povedal, nagnati bi ga morali takoj, ko se je narisal pred vrati zapora, ker po zakonu ni spadal noter. Zapira se itak samo živali.

   • DJURO SUMAR

    Pravzaprav res ne rabimo US, bodo kar v SDS odločili kaj je prav in kaj ni prav. Ker pa je SDS totalitarna stranka, bo kar JJ odločil v njenem imenu, vi se boste pa itak vsi strinjali.

 • garfi

  jugoslavija je bila popolna katastrofa v vsakem smislu
  zato so bili komunajzli in sedaj leviĆarji pač bolj enaki
  ker se Butalci niso ničesar naučili iz zgodovine se sedaj ta ponavlja
  drugorazredni press

 • Janez

  Dr. M. KRIVICU

  PRIPOROČAM – MO !
  Naj se raje
  POSVETI RAJE. – URADNIM, SODNIM REHABILITACIJAM ? Žrtev TITO KOMUNNIZMA !
  IN?
  VZPOSTAVITVI ZAKONSKIH, SODNIH PODLAG !
  ZA
  URADNE, SODNE OBSODBE – DOKAZANIH NESODNIH KOMNISTIČNIH “TITO” POLIT MORILCEV.

  Tudi
  Predniki dr. M. KRIVICA so sodelovali – kar je javno znano
  KOMUNISTIČNO IDEOLOŠKO INDOKTRINARNEM – NEPRAVIČNEM TOŽENJU IN SOJENJU !
  ZAKONODAJNO IN V REHABILITACIJAH NESODNIH ŽRTEV “TITO KOMUNIZMA”. L.r. J. KOMENDA
  SRBIJA
  NAS PREHITEVA –

 • Stajerka

  no…….klanje na višku…….Vesna VZDRŽI, tokrat je VEČINA naroda ZA TABO!!!

  “V nobeni resni državi ministrica ne bi več bila ministrica”

  Nekdanji ustavni sodnik Matevž Krivic in Alternativna akademija nad notranjo ministrico zaradi njenega odziva na politiko okrog sirskega begunca Ahmada Shamieha. Normalno bi bilo, da odstopi, se odzivajo na izjavo Vesne Györkös Žnidar, da je politika v tej državi verjetno izgubila kompas.

  https://www.vecer.com/v-nobeni-resni-drzavi-ministrica-ne-bi-vec-bila-ministrica-6351084

  • Poštenje velja

   Krivec je za pred zid

  • ahnenpass

   Nisem prepričan, da ima madžarka kakšno podporo, čeprav je res, da še zdaleč ni najslabša od vseh, ki nas zatirajo zadnja desetletja, kaj dosti boljša pa tudi zagotovo ne.

 • garfi

  RESNICA o jugoslaviji
  televizorji pralni stroji in ostala tehnika so bili za nemške marke in skupaj s carino za dvojno ceno
  in to le nekaj modelov
  HiFi sem moral prešvercati, saj uvoz sploh ni bil možen
  ostalo popolno sranje, ki se je kvarilo
  VW golf-1 je bil TAS in je rjavel kot stoenke in fičoti, čakalna doba več kot eno leto
  v rjavečih stoenkah in fičotih je umrlo ogromno ljudi na cestah-sama jama
  trgovine ena sama revščina, po kavo, kavbojke, makarone, riž smo hodili v Trst,
  šverc in korupcija sta bili sestavni del vsega
  RAČUNALNIKE SMO ŠVERCALI SAJ UVOZ NI BIL DOVOLJEN

  • ahnenpass

   Pred tem je bila Slovenija džungla, nismo imeli ničesar, razen kar si je redka gospoda postavila za sebe, le pol stoletja kasneje nam ni bilo treba več hoditi nikamor, se je vse dobilo tudi pri nas in kar je najlepše, nismo več rabili države, ki je bila organizirana kot delavsko, kmečka komuna.
   Slovenijo smo lahko ustvarili zato, ker je bila prej socialistična Jugoslavija, ta pa v nacizmu ali suženjstvu ne bi nikoli nastala.

   • garfi

    leviĆar
    ozirama MURGELSKI SUŽENJ

    • ahnenpass

     Zakaj, a samo zato, ker si ti tako rekel, ker ne preneseš nobene kritike?
     To je znamenje hudega pranja možganov, normalni ljudje se pogovarjamo o dejstvih, ne obtožujemo se vsepovprek, brez kakršne koli realne osnove.
     Ti bom povedal še drugače, ti sovražiš murgeljčane iz navade, nekateri imamo pa zelo tehtne in utemeljene razloge, kdo misliš, da jih bolj ne mara?

     • garfi

      to so moje življenjske izkušnje
      in ti Bandit mi ne boš pral možganov

     • ahnenpass

      Lahko se zaneseš name, da sem zadnji na svetu, ki bi me to zanimalo, sem pa mogoče celo edini v Sloveniji, ki opozarjam na skrivne metrode sodobnih fašistov, ki nadzirajo tretjerazredne državljane, pod posebno zaščito fašistične države, tudi s skenerji možganskih valov in drugo prepovedano, nečloveško vojaško tehnologijo. Isto kot so nas nekoč že mučili nacistični okupatorji in evgeniki skratka, kot da to niso ljudje ampak bele laboratorijske miške, pa o tem nihče nič ne govori v medijih.
      Če imaš rad ljudi in Slovenijo, potem bodi zelo, zelo jezen.

     • neny

      kako pa veš za skenerje valov pri nas? Kako se ta tehnika uporablja na navadnih državljanih?

     • ahnenpass

      Bolj pomembno je zakaj se to lahko dogaja, vse kar je ljudem neznano, je lahko samo magija in nezemljani. Drugače povedano, ker trdnih dokazov očitno nimam, me lahko pošljejo edino v norišnico, če bi kaj preveč razlagal o tem.
      lahko pa mi verjameš, da je vse to kar sem ti povedal zagotovo res, saj bo čas pokazal, če je danes taka tehnologija že osbtajala in kdo se je ukvarjal z njenim razvojem, pa kdo se s temi svinjarijami okorišča in kar mene najbolj zanima, kdo vse je zraven, se bomo pa za nazaj zmenili.
      Ne da se to tako preprosto raziskati, to je vojska, cele vaške skupnosti imajo organizirane kot gledališče, skoraj vsi krajani so vključeni v te fašistične programe, ogromno ovaduhov in sodelavcev posredno sodeluje v ustvarjanju iluzije normalnosti. To ni so šale, tako orožje je bistveno močnejše od atomske bombe.

     • neny

      štekam ja…. je pa izvedljiva tehnika, saj nikoli ne veš kje te lahko ujamejo in pa kako….

     • ahnenpass

      Niti ne poskušajo raziskati, pridejo do prvega vaškega šerifa in se takoj vse neha, slišal sem celo policista na sodišču izjaviti, da morajo poslušati vojsko.
      Varuh človekovih pravic nekaj ve, ampak je preneumna, da bi razumela kaj se gredo njeni kolegi, misli da se to militarizirani pirati kaj šalijo ali pa ima lokalna sova kakšne orožne vaje in se občani brez veze razburjajo.

  • luckyss

   Joj, prejoj, kako ti je bilo hudo…
   Delavci so si takrat s plačami v par letih postavili hiše, sedaj pa hodijo na RK in Karitas, da imajo otroci kaj za v usta..
   Res ni bilo nekaterih dobrin in tehnike, ampak to smo kupovali v tujini, ker smo imeli s čim..
   Sedaj pa lahko pri nas kupiš vse, pa nekateri zaposleni še za kruh nimajo…
   Mucek bedasti populističen…

   • ahnenpass

    Upoštevaj, da so SFRJ izdali, razbili in nas zatrli komunisti.

    • luckyss

     Naj ti prišepnem, pa ne okol govort…Jugoslavijo so razbijali isti kot Libijo, Irak, Sirijo…
     Torej CIA…

     • ahnenpass

      Oprosti, ampak živiš v paralelni dimenziji, kdo je pa izdal, zatrl in izropal tvoj domači kraj, a Tom Cruise in James Bond mogoče?
      Vsak dan jih imaš pred očmi, oni bodo seveda kazali s prstom na neke tujce, ki jih mogoče sploh ni, ti jim boš pa raje verjel, ker se nočeš kregati in itak vsi rečejo, da je tako.

     • luckyss

      Če govoriva o isti stvari je bil to Hitler in njegovi podrepniki…
      Če govoriš o novejši zgodovini pa so nas izropali “komunisti”, njihove izpeljanke in spregledanke v stilu Esmeralde…pač tisti, ki od nekdaj pasejo ovce na tem terenu..

     • ahnenpass

      S tem se pa že lažje strinjam,dejstvo je, da so nas izdali naši sokrajani,sosedje in prijatelji, večkrat celo ožji družinski člani. Zdaj se pa lepo obnašajva, sicer naju bodo že kako disciplinirali ali mučili z lakoto.

   • garfi

    RESNICA o jugoslaviji – 2
    rdeĆi Banditi so imeli svoje zdravstvene ambulante, zdravnike, zdravilišča IN DANES 7000€ ukradene pokojnine
    zločinski jna oficirji so zastonj dobivali stanovanja in svoje trgovine polne ZAHODNIH izdelkov gnilih kapitalistov in celo direktno iz tovarn so dobili kar so želeli
    sedaj pa njihovi nasledniki-leviĆarji predavajo o enakosti
    SADISTIČNI Banditi so se spomnili redukcije elektrike
    par-nepar za vožnjo avtomobilov in primanjkovalo je kurilnega olja
    depozit za odhod v tujino
    zločinec tito je imel svoj vlak, ladjo, palače, živalski vrt, Brione, mercedese
    njegov delavski folk si pa še kolesa ni mogel kupiti
    CELOTNA JUGOSLAVIJA JE ŽIVELA OD KREDITOV NJIHOVIH OSOVRAŽENIH KAPITALISTOV
    to so dobili za zaigran spor s CCCP-neuvrščene
    SOCIALIZEM SE KONČA KO ZMANJKA KREDITOV, ki so seveda požrti in zapravljeni in pokradeni
    več bo upam povedal še kdo drug
    drugorazredni press

    • ahnenpass

     Čisto nič od navedenega ni res, vse si obrnil na glavo, vendar je tega toliko, da ti odgovarjamo v drugih blokih komentarjev. lahko greva trditev po trditev, pa boš hitro videl, da se da vse tiste stvari lepo pojasniti in življenjsko opisati.

     • garfi

      PRIVILEGIRANE KOMUNISTIČNE PENZIJE IN DODATKI PREKO DRUŠTEV ZZB2013-10-14 18:27
      Komunistični privilegiranci skozi pogled na njihove privilegirane pokojnine in dodatke preko njihovih velepomembnih društev ZZB (Zvez in združenj borcev za vrednote NOB.)
      Da ne boste rekli, da niste vedeli kdo živi, kot lord in je za svoje privilegije pripravljen ponovno ubijati.
      BORČEVSKIH POKOJNIN JE DANES 25560. KAKO JE TO GLEDE NA NARAVNI ZAKON MOGOČE? MALO MANJ KOT 8000 PREJEMNIKOV JE UDELEŽENCEV NOB, VEČ KOT 15500 PA JE DRUŽINSKIH OZIROMA VDOVSKIH POKOJNIN PO UMRLIH BORCIH IN JIH JE TOREJ DVAKRAT VEČ, KOT PRAVIH BORČEVSKIH PREJEMNIKOV. V DOLOČENIH PRIMERIH, KADAR GRE ZA OSEBO, KI NI, TUDI PO SPLOŠNIH PREDPISIH JE NAMREČ TAKO, DA SO V DOLOČENIH PRIMERIH PREJEMNIKI POKOJNIN TUDI OTROCI, KI NISO ZMOŽNI PREŽIVLJATI SAMI SEBE IN JE BILA DOLŽNOST UMRLEGA, DA GA PREŽIVLJA.
      LANSKEGA DECEMBRA JE POVPREČNA BORČEVSKA POKOJNINA ZNAŠALA 805 EVROV, NAJVIŠJA 1856 EVROV, SKUPNI LETNI ZNESEK IZPLAČIL ZA BORČEVSKE POKOJNINE PA ZNAŠA DOBRIH 174 MILIJONOV EVROV. NAJSTAREJŠI PREJEMNIK BORČEVSKE POKOJNINE JE PO PODATKIH POKOJNINSKEGA ZAVODA STAR 105 LET, NAJMLAJŠI PA 74 LET, KAR POMENI, DA JE BIL LETA 1943 STAR PET, ŠEST LET.

    • luckyss

     Saj nima smisla…
     Očitno ima nekaj volje še @ahnenpass ….vendar nima smisla odgovarjati idiotom..

     • garfi

      kako si snel nagobĆnik ?

 • Stajerka

  hahaha……to pa je ena konkretna zaušnica “humanistom”, anarhistom in aktivistom, predvsem pa levakom in Šamiju…..

  KDO pravi, da se na hrvaškem trpi???????

  REKA – Le redko želijo tisti, ki so se znašli v nasprotju z zakonom, ostati v priporu, a ravno to se je zgodilo v preteklih dneh, ko je Ljubljančanka Branka Virant, ki ji na Hrvaškem sodijo zaradi dveh kraj, stopila pred sodnico Mladenko Paro Rudić.
  Kot poroča hrvaški Novi list, je 41-letna Virantova, ko je stopila pred sodnico, podala nenavadno prošnjo. »Ali ni mogoče, da bi do naslednje razprave ostala v priporu? Tukaj se dobro počutim, shujšala sem pet kilogramov,« naj bi dejala Ljubljančanka, ki je obtožena kraje. Sodnica je njeno prošnjo zavrnila in pojasnila, da je to neizvedljivo in zakonsko nemogoče.

  • ahnenpass

   Hrvati pravijo, da je hrvaška drek, saj zato pa bežijo ven, še bolj kot Slovenci.
   Sam se prepričaj, celo pri nas je ogromno hrvatov, pri njih pa ni skoraj nobenih slovencev.

   • Stajerka

    hahaha…….ena lublančanka pa ne pravi tako…..pravi, da je Lublana bull-shitt…..

    • ahnenpass

     NIč ne rečem, da ne, samo prosim ne nas primerjati s katolibansko džamaherijo, ker to je povsem druga kategorija pekla.

     • Stajerka

      hahah……in kaj je Lublana, glede na to, da ima Džamijsko ulico???….to ni primerjava, to so dejstva sedanjosti…….zakaj sam sebi lažeš???

     • .

      ti si v resnici albanka ampak ti mamica še ni povedala resnice :-)

     • Stajerka

      kr tolaži se…….toliko kolen slovenske in avstroogrske krvi kot je v mojem rodovniku, jih ti nisi sposoben preštet…….

     • wtf

      HAHA Avstrijci ne morejo videt Slovencev. Table v slovenščini rušijo že od nekdaj.

     • neny

      marajo se res ne zunaj…še po kantonih se sovražijo oz deželah….

     • Stajerka

      lej….in ti in Avstrijci se lahko nekam zaletite……Avstroogrska je obstajala, bila je uspešna kot še dolgo v Evropi ne bo nihče…….navsezadnje je Trezika postavila temelje sodobni zahodni civilizaciji…….če bi bil pismen, bi to vedel……očitno je njen zaukaz po tolikih letih letel mimo tebe…..kar se tiče šolstva in krompirja, se te ni dotaknilo niti malo…….ejeje – in pol se čudiš, da Avstrijci ne morejo videt Slovencev…….kar seveda ne velja za Štajerce…….

     • ahnenpass

      Ime ulice je po tvoje isto kot gola realnost?
      Ne bi rekel, najlepša Slovenska mesta so itak Trst in Celovec.
      Upoštevaj dejstvo da hrvaška ni tako poseljena kot slovenija, velika mesta so razvita, vendar ljudje v njih zelo bedno živijo, kar je izven mest, je pa navadna kamena doba.
      Kot že rečeno, prej smo se lahko primerjali z avstrijci,danes je vse manj razlike med nami in hrvati, problem pa je v tem, da smo mi posnemali njih, ne oni nas,mi smo šli tako močno navdzol, ne oni gor. Vprašanje je zakaj, verjetno zaradi sto tisočev hrvaških beguncev, ki so močno spremenili karaker naroda in slovensko identiteto. Slovencev na hrvaškem praktično ni.

  • ,

   Pejt se med nogami umit, smrdiš

   • Stajerka

    hvala…..kaj piješ, takšna ugotovitev zasluži nagrado…..

  • Bozz

   Nova tržna niša. Shujševalna kura v zaporu. Zbiram prijave, seveda bom tudi nekaj zaračunal.

   • ahnenpass

    Zavedaj se, da je pri nas ogromno mučenih žrtev totalitarnega režima in ne gledajo vsi na šale z zapori enako, to je skoraj kot bi se norčeval iz Auswitza oziroma iz judov, ki so jih deportirali v nacistični geto.

  • ahnenpass

   V Sloveniji je procesirano ogromno ljudi, ki so po poreklu hrvati, na Hrvaškem pa skoraj ni slovencev v postopkih, vendar, če hočemo pomagati tisti peščici “naših” ter jih zavarovati pred krivičnim procesiranjem, je treba prenekateremu hrvatu pri nas marsikaj spregledat.

 • garfi

  murgelski trolli-rdeĆe podgane še en strup za vas
  OPOZORILO
  VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE leviĆarske PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
  smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
  VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEč STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
  poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
  NE NASEDAJTE VEč !!!
  primereki manipulatorjev kot je “janez cepec, krtača, tunek, slovenec…” imajo še veliko pomagačev in imen
  OPOZORILO
  VSI KI OMENJAJO SDS ovce IN VELIKEGA VODJO, šiptarja, preroka, romarja v jajce SO MANIPULATORJI IN LAŽNIVCI S CILJEM NOVE VOLILNE “LEVIčARSKE” PREVARE NA NASLEDNJIH VOLITVAH
  smc-prevara BO IZGLEDALA KOT OTROŠKA IGRICA
  VSAKA NASLEDNJA “LEVIČARSKA VLADA” JE ZA VEč STOPENJ HUJŠA OD PREJŠNJE
  poglejte kemis, drugi zlati tir, 500.000 lažnih beguncev in stanovanja zanje….
  NE NASEDAJTE VEč !!!
  primereki manipulatorjev kot je “janez cepec, krtača, tunek, slovenec…” imajo še veliko pomagačev in imen
  Mare Kranjc
  Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

 • Janez

  Valter BraniSlav ?
  In Djuro Sumar !
  STA – SE ZDI – SRAMEŽLJIVA ?
  Saj čisto brezpametna nista – nerada pa priznata ? DA JU JE POVOZIL ČAS !
  Pravzaprav ?
  ZDI SE, DA SI ŽELITA PRENOVITVE – NJUNE – GROZLJJIVO ZASTARELE MISELNE NAVLAKE !
  No!
  Onadva – na shode ” RKC – KATOLIŠKE VERSKE – PRENOVE “?! Tja ne spadata.
  Na
  RKC -” PRENOVI” BI SE JIMA ? Še zmešalo.
  Boljša
  za njiju bo ? MAEŠAL TITOVA METODA IDEOLOŠKE , MENTALNE “PRENOVE” – Goli otok !
  Večkrat
  MI PRIDE NA MISEL,
  DA BI MORALI ZA ” NE- NAŠE” POKOMUNISTE ? Obnoviti Goli otok. Se strinjate? L.r. Janez KOMENDA
  Se

  • ahnenpass

   Zakaj bi Slovence vozili k Hrvatom, a mi lahko to pojasniš?

   Hrvati imajo Goli otok, ki je bil bolj prevzgojni kamp kot nek gulag ali celo taborišče smrti, pri nas imamo pa Barbaro.

 • garfi

  RESNICA o jugoslaviji – 2
  rdeĆi Banditi so imeli svoje zdravstvene ambulante in zdravnike
  sedaj njihovi nasledniki-leviĆarji predavajo o enakosti
  zločinski jna oficirji so zastonj dobivali stanovanja in imeli so svoje trgovine polne ZAHODNIH izdelkov gnilih kapitalistov in celo direktno iz tovarn so dobili kar so želeli
  SADISTIČNI Banditi so se spomnili redukcije elektrike
  par-nepar za vožnjo avtomobilov
  depozit za odhod v tujino

  • ahnenpass

   To je ena večjih neumnosti, ki sem jih tu prebral, ravno obratno je res, v SFRJ smo imeli odlične zdravnike, čakalnice so bile polne delavcev, direktorjev in kmetov, vsi skupaj smo sedeli v istem prostoru in čakali na vrsto. Takrat se je ljudi zdravilo tako, da so jih najprej evakuirali v zdravo okolje in jim omogočili zelo kvalitetne terapije, zdaj bolane samo našopajo s poceni tabletami, naši novi centri za okrevanje in sproščanje so namenjeni izključno tujcem in elitam, pa so v čakalnicah še vedno gužve.
   Poglej si danes američane, še sto let bo trajalo, preden se bodo vsaj približali kvaliteti javnega zdravstva, ki smo ga mi že imeli pred 50 leti, denar jim pri tem čisto nič ne pomaga.

   • garfi

    MURGELSKI SUŽENJ

    • ahnenpass

     V kakšnem smislu, a ker ne ponavljam kot kakšna debilna papiga vaše neumne stereotipe?

     • garfi

      Mare Kranjc
      Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

     • ahnenpass

      Garfi, ti si Kučanove mokre sanje, samo to si želi, da bi bili vsi njegovi nasprotniki taki kot si ti.
      Ne rečem pa, da nimaš v tem zadnjem komentarju prav, dejansko je pri nas ogromno zelo zmedenih ljudi, celo pomoč pričakujejo od pošasti, ki so jim uničile življenja, takih kretenov ni nikjer drugje.

     • garfi

      onaniraj na vaših leviĆarskih portalih

     • slovanskii Ć

      Ć je tudi črka od Poljakov. Poljaki naj te mal primejo v roke https://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%86

     • garfi

      Mare Kranjc
      Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

     • :-)

      HAHA ti si tako majhen, prdec, da te niti videt ni mogoče, hahahha

     • ahnenpass

      Ampak tam ni tebe Garfi, ti si samo tukaj.

     • garfi

      in ostal bom
      ti boš izginil

     • ahnenpass

      To je pa res, zato si mi lahko kvečjemu hvaležen, da ti pomagam razmišljati ter opozarjam na očitne nelogičnosti in lapsuse. Aja, ti si tukaj zato, da bo desnica zgledala čim bolj primitivna in zahojena, potem pa že…

     • garfi

      zakaj nadaljuješ Bandit

     • GARFI JE MALI PRDEC

      haha, mali prdec, povej kaj Poljakom proti črki Ć, ker tudi oni kot slovanski narod pač imajo črko Ć https://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%86

     • garfi

      Mare Kranjc
      Levičarske gnide imate cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

     • :-)

      MALI PRDEC kako si majhen, še ne zavedaš se HAHAHA

     • garfi

      razliožam ti
      IZGINI MANIPULIRAT NA VAŠE leviĆarske PORTALE
      pa ne razumeš

     • ahnenpass

      Pomiri se, saj se samo meniva, kr tak mal, deluješ mi kot nekdo, ki rabi iskren pogovor.

     • garfi

      iskreno manipuliraš za vaše ponovno ukradene volitve

     • ahnenpass

      Edino naša stranka slovenskih nevolilcev je v porastu, vse ostale padajo, seveda bomo zmagali in to gladko.

     • garfi

      ja to vam odgovarja Bandit
      čimveč ovc

     • ahnenpass

      Spet razumeš ravno obratno kot je res, ne moreš biti ovca, če si sam in nisi del nobene organizirane skupine.

     • garfi

      Mare Kranjc
      Levičarske gnide imajo cele skupine trolov, ki jih plačujejo, da serjejo po straneh, ki ne smrdijo po levičarstvu. Ena skupina piše po spletnih straneh o rasizmu in nacizmu, v drugi skupini so na primer tisti, ki se pretvarjajo, da so simpatizerji desnice in pišejo nestrpne komentarje. Spet druga skupina se pretvarja, da so verni kristjani, in pišejo komentarje, ki bi kar najbolj škodili cerkvi in kristjanom. In tako naprej. Koordinatorji so pa na faksih in raznih nevladnih organizacijah in kvazi inštitutih. To mi je povedal znanec od moje sestre, med lažnimi “Vseslovenskimi Ljudskimi Vstajami”. Bil je član skupine trolov in je sodeloval pri teh svinjarijah. Imel je vsega dovolj in se je umaknil, ter šel na študij v tujino.

     • ahnenpass

      Kaj se sekiraš, kr naj vsakdo pove kar misli, mene zanimajo predvsem očitne neumnosti in nelogičnosti.
      Tako bedaki odpadejo sami od sebe, ne morejo več lagati, ko jih nekdo sooči z nedvoumnimi in vsem očitnimi dejstvi, ki jih nič na tem svetu ne more spreminjati.

     • garfi

      slabo prikrivaš RESNICO o jugoslaviji
      jasno saj moraš lagati nevednim za volitve
      TO SO MOJE OSEBNE IZKUŠNJE in še zdaleč ne vse

     • ahnenpass

      Katera točno, pa nam eno opiši, jaz pa te bom opozoril, če kaj ne razumem dovolj dobro v tvoji zgodbi, da boš lahko bolj natančno razliožil kaj se ti je v resnici zgodilo.

     • garfi

      razliožam ti
      IZGINI MANIPULIRAT NA VAŠE leviĆarske PORTALE
      pa ne razumeš

     • ahnenpass

      Garfi, pogovarjaš se sam s sabo.
      To je virtualni prostor, v katerem celo mačke govorijo, naši komentarji niso noben problem, novice so večne, ostalo pa bo izginilo z enim preprostim klikom na miško.
      Poslušaj raje malo samega sebe, ja govoriš kot levičar, ti enostavno ne ločiš leve od desne in kar je še bolj pomembno, desnico neposredno povezuješ s krščanstvom, kar je huda zabloda in neumnost.

     • garfi

      razliožam ti
      IZGINI MANIPULIRAT NA VAŠE leviĆarske PORTALE
      pa ne razumeš

     • ahnenpass

      Ne razumem zato, ker nisem ne manipulant in ne levičar, če ti lahko to dojameš, sploh pa ena debela mačka ne more nikogar nikamor pošiljat.

     • DSF

      BRAVO !

     • ds

      haha, mali prdec si

     • :-)

      HAHA bravo, mali prdec misli, da je pomemben

     • :-) haha

      TI SI EN MALI PRDEC

    • evo mal
  • !

   TUDI POLJAKI IMAJO MEHKI Ć, a ti je jasno, neumni debil ? https://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%86

   • garfi

    še vedno onaniraš

    • :-)

     mali prdec, ti si nepomemben

  • luckyss

   VMA( vojnomedicinska akademija) v Beogradu je bila na tem področju ena vodilnih v takratni Evropi…in seveda ne boš verjel..tam so se zdravili vrhunski politiki, (tudi iz tujine) in naši povsem običajni ljudje…pač tisti, ki so rabili oskrbo na najvišjem nivoju…

   • garfi

    600 vaših morišč je na vašem nivoju

    • ahnenpass

     Upoštevaj, da je bila med vojno cela Slovenija eno ogromno morišče in tudi ni jasno kdaj naj bi se vojna končala, če pa je kraljevina SHS razpadla šele po masovnih povojnih pobojih.

     • garfi

      IZGINI LAŽNIVEC
      VEČINA VAŠIH ZLOČINOV JE POVOJNIH

     • ahnenpass

      Kako to misliš, kdaj se je po tvoje končala vojna v Sloveniji, s katerim dejanjem točno?
      Stari moj, mi smo Slovenci, ne hrvati, američani, rusi ali kdorkoli drug, oni so imeli pa svoje povojne probleme, s katerimi mi nimamo nič.

     • Olga_10

      Murglska “zgodovina” po Piarezziju?

    • luckyss

     4400 ste jih domobranci pobili kar v” hobby programu” ponoči v “đihad style” torej z noži…Če torej prištejemo še vse ostale Slovence, ki ste jih pobili kot Hitlerjivi hlapci in prištejemo vse talce in ostale pobite zaradi ovaduharstva ….
     Potem ste kar tam nekje s komunisti…le, da so se oni vmes borili še proti okupatorju in ne zanj…

   • Viktorh

    VMA je res izobraževala svoje kadre, daleč od tega pa je, da so se tja hodili zdraviti vrhunski politi.
    Ja, iz neuvrščenih že, jugosl. pol. pa so hodili v Ljubljano, še preden je bil zgrajen UKC.

  • slovanski

   Ć imajo tudi Poljaki. https://sl.wikipedia.org/wiki/%C4%86

  • Valter BraniSlav

   In zakaj nisi odsel tako kot jaz?

   • ahnenpass

    Kdo si ti, kaj si ti?

    • Valter BraniSlav

     Jaz sem en do teh ki smo odsli, se usidrali v zahodni druzbi, spoznali obe plati, in zaceli ceniti tisto kar nam je dala domovina.
     Pa ti?

     • ahnenpass

      Ti bom takoj povedal kaj me moti, ne govoriš o nobenih normalnih migracijskih procesih in postopkih.
      Ne gre to tako, recimo v Avstriji, si šel najprej v posebne kampe, kjer nastanijo prosilce za azil, šele ko preučijo posamezne primere, lahko dobiš delovno vizo in se vključiš v enega od programov zaposlovanja tujcev, kar lahko traja tudi mesece, ko moraš nekako zdržati in preživeti kot veš in znaš.
      V Evropi, se lahko načelno seliš kamor hočeš po uniji, če imaš seveda dovlj denarja za življenske stroške in birokratske procedure, predvsempa ne marajo takih, ki imajo debele kartoteke. zatrtim Slovencem režim vzame celo vozniška dovoljenja, izpraznijo in dol jim zaprejo vse tekoče račune, stalno so pod nadzorom družbene samozaščite i, vojske in policije, pomeni zagotovo nisi eden od “normalnih” Slovencev, potem ni čudno, da je zate ves svet kot školjka. Vprašaj se pa, kaj je z vsemi ostalimi, kdo plačuje za tvoje privilegije in svoboščine, z mladostjo, zdravjem, delom in kreativnimi idejami ter vse bolj tudi z življenjem.

     • Valter BraniSlav

      Za moje privilegije placujejo vlagatelji, to je delnicarji, katerim urejam penzije in delniske racune. Imam dobre uspehe na delniskem trgu, ce ima vlagatelj 1 milion, mi od tega placa 1% letno (10 tisoc), ce ima nad 5 milionov pa le 0.5%. Ker urejam penzijske sklade tudi za velike korporacije dobim letno poprecno okrog 2 miliona dobicka, vcasih do 5 milionov, vcasih pa samo en milion.

      Za svoje “delo” porabim kake 2 ure na dan, za psihoterapijo z klienti (ko so razbirjeni ker delnice padajo) pa vcasih gre tudi 5 ur na dan.

      Vsekakor se zavedam da dobro zasluzim. Potem denar od zasluzka se sam vlozim v delnice in nepremicnine, slednje zlasti po Slo. V SLO sem po Jazbinskovem zakonu kupil veliko trisobno stanovanje v strogem centru po starsih, pa se dve stanovanji po drugih sorodnikih.

      Od Stricev Eda Kardelja in Ivana Macka nisem dobil nic… Je pa res da me oba nikoli nista ovirala pri poti in zivljenju v ZDA… Kar sem dobil od svoje familije je vero v uspeh, v borbo, in pokoncno drzo…

      Predno sem odsel sta mi Edo in Ivan rekla takole:
      KAR POJDI, A VEDNO OSTANI TO KAR SI :SLOVENEC… BODI PONOSEN NA SVOJ NAROD, KAJTI LJUDI BREZ SAMOPONOSA NIHCE NE SPOSTUJE… Ce te kdo vprasa od kod si se ne izmikaj, pac pa glasno povej da iz Jugoslavije…

     • Viktorh

      Bodi previden, da se nauš usral od nastopaštva, revček.

     • Valter BraniSlav

      Jaz ne rabim nastopastva, denar je dovolj…

     • Viktorh

      Bebček.

     • Valter BraniSlav

      ze mogoce, a sem bogat… pametni morajo biti revezi zato da prezivijo. Jaz pa smem biti neumen…

     • Viktorh

      Toliko denarja kot imaš ti, jaz zapravim vsak mesec…

     • Valter BraniSlav

      zato pa na koncu nic nimas… jaz zapravim zelo malo, vecinoma vlozim tako da se bogastvo veca in da ga bo se za mnoge generacije mojih potomcev.

     • Viktorh

      Če bi držalo, kar navajaš, bi tvoji potomci lahko živeli le od obresti, čeprav jih imaš kot podgan, glavnica pa bi še vedno naraščala. Sicer pa nimaš pojma o financah.
      Spelji se bimbek.

     • Valter BraniSlav

      Ne zivijo od obresti, pac pa od dohodka delnic. Ta seveda niha. Dohodek delnic je bil v zadnjih 100 letih tak:

      Large Value Stocks:
      13%
      Large Growth Stocks:
      11%
      Small Value Stocks:
      15%
      Small Growth Stocks:
      10%

      Ce bo slo tako naprej kot v zadnjem stoletju, je zelo varno od portfelja vsako leto vzeti do 5%, pa bo se vedno rastel.

 • mapu

  Lepo prosim, dajte sliko sluzavca Moderdofrja spustiti v WC školjko.
  Upam, da se vam nebo zamašila.

 • levi in desni isti in enaki
 • kako je možno?
  • Olga_10

   Komunisti=fašisti=nacisti! Svet je vse obsodil kot zločinske! Kučan je kot komunist in šef Udbe neposredno odgovoren za poboje političnih nasprotnikov doma in po Evropi in sodi samo za rešetke!

   • :-)

    wtf

 • Olga_10

  Levičarji so čisto razgaljeni! Murglska kloaka poskuša brenkati na humanost Slovencev! V Sloveniji imamo že 80.000 muslimanov!
  Levaki, pojdite k svojim novim bratom v Sirijo in jim odpeljite miljarde iz oaz, ki ste jih pokradli Slovencem in jih opeharil za plače, penzije, socialne podpore…. Saj znate biti “humani” le s tujim… Vse za oblast! Laž, kraja zločini, manipulacije…
  Dovolj je!

  • luckyss

   Daj , nehaj …spet ti s svojimi parolami…
   Degradiraš mnenja svojih somišljenikov, pa se tega očitno niti ne zavedaš…
   Zbijaš IQ celo hišnim ovcam…

   • Olga_10

    Sem vam na rep stopila?

    • ahnenpass

     Daj še… ti včasih celo napišeš kaj takega, o čemer se da resno debatirat.

    • luckyss

     Bom poskusil še enkrat…
     Parole so populistične in vedno prikrivajo resnico..
     Parole uporabljajo tisti, ki nimajo kaj povedati, oz. ki sploh ne vedo za kaj se gre..
     Če bi tukaj sedaj napisal OF, bi to pomenilo, da pojma nimam in hočem le provocirati..

     Pa saj res nima smisla;(

  • ahnenpass

   Narobe, elitni državljani prvega razreda so vse bolj razgaljeni, vsi, nikakor samo levi ali desni,saj to so itak samo navidezne polarizacije, ja vidiš, da vsi stojijo za istimi krivičnimi zakoni in spornimi določitvami, razlike so zgolj kozmetične.

 • Janez

  Delo za čudaškega dr. M. KRIVICA !
  Študij in ugotavljanje špravnih napak v KPS STALINSKIH
  PROCESIH V KATERIH JE KOT TOŽILEC SODELOVAL ? Njegov prednik. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  DACHAUSKI PROCESI.
  ARHITEKT V. KOPAČ.
  https://www.dnevnik.si/49206

  • ahnenpass

   Ne berem Dnevnika, fake news, pogovori se s kakšnim njihovim “novinarjem”, pa ti bo takoj vse jasno.

   • Janez

    Saj ga jaz tudi ne kupujem in ne berem.
    Bral ga bom, ko bo imel v vsaki številki – natisnjen – “OČENAŠ” Prej ne. L.r. J. KOMENDA

    • ahnenpass

     Boš bral, brez skrbi, ko se bodo režimski pisuni kaj razpisali tudi o tebi, pa ne boš imel kam ugovarjati zaradi očitnih laži in netočnosti.

 • garfi

  RESNICA o jugoslaviji – 3 za murgelske trolle
  PRIVILEGIRANE KOMUNISTIČNE PENZIJE IN DODATKI PREKO DRUŠTEV ZZB2013-10-14 18:27
  Komunistični privilegiranci skozi pogled na njihove privilegirane pokojnine in dodatke preko njihovih velepomembnih društev ZZB (Zvez in združenj borcev za vrednote NOB.)
  Da ne boste rekli, da niste vedeli kdo živi, kot lord in je za svoje privilegije pripravljen ponovno ubijati.
  BORČEVSKIH POKOJNIN JE DANES 25560. KAKO JE TO GLEDE NA NARAVNI ZAKON MOGOČE? MALO MANJ KOT 8000 PREJEMNIKOV JE UDELEŽENCEV NOB, VEČ KOT 15500 PA JE DRUŽINSKIH OZIROMA VDOVSKIH POKOJNIN PO UMRLIH BORCIH IN JIH JE TOREJ DVAKRAT VEČ, KOT PRAVIH BORČEVSKIH PREJEMNIKOV. V DOLOČENIH PRIMERIH, KADAR GRE ZA OSEBO, KI NI, TUDI PO SPLOŠNIH PREDPISIH JE NAMREČ TAKO, DA SO V DOLOČENIH PRIMERIH PREJEMNIKI POKOJNIN TUDI OTROCI, KI NISO ZMOŽNI PREŽIVLJATI SAMI SEBE IN JE BILA DOLŽNOST UMRLEGA, DA GA PREŽIVLJA.
  LANSKEGA DECEMBRA JE POVPREČNA BORČEVSKA POKOJNINA ZNAŠALA 805 EVROV, NAJVIŠJA 1856 EVROV, SKUPNI LETNI ZNESEK IZPLAČIL ZA BORČEVSKE POKOJNINE PA ZNAŠA DOBRIH 174 MILIJONOV EVROV. NAJSTAREJŠI PREJEMNIK BORČEVSKE POKOJNINE JE PO PODATKIH POKOJNINSKEGA ZAVODA STAR 105 LET, NAJMLAJŠI PA 74 LET, KAR POMENI, DA JE BIL LETA 1943 STAR PET, ŠEST LET.
  https://www.pravapeticija.com/forum/post/1479688

  • ahnenpass

   Točno tako, kako, to najbolj zanima javnost, šele potem se bomo lahko menili kaj je bilo krivično in kdo bi si zaslužil še neprimerno več.
   Saj zato pa imamo zgleda opozicijo, da se posplošuje in nabija v prazno, ker to je edini način, da se ne more nič spremeniti. Še vedno so komunisti, skratka.

   • garfi

    še vedno MANIPULIRAŠ, skratka

    • ahnenpass

     Glej, če meniš, da manipuliram, pa se potrudi in napiši kaj točno ti gre v smrček, ne moreš kar na pamet ponavljati nekaj, kar nima veze z realnostjo.

     • garfi

      razliožam ti
      IZGINI MANIPULIRAT NA VAŠE leviĆarske PORTALE
      pa ne razumeš

     • ahnenpass

      Za kazen, ker se še vedno lažeš, napiši to še desetkrat.

     • garfi

      RESNICA o jugoslaviji je razkurila murgelske plaĆance
      povsem so podivjali

      RESNICA o jugoslaviji je razkurila murgelske plaĆance
      povsem so podivjali

      RESNICA o jugoslaviji je razkurila murgelske plaĆance
      povsem so podivjali

      RESNICA o jugoslaviji je razkurila murgelske plaĆance
      povsem so podivjali

      RESNICA o jugoslaviji je razkurila murgelske plaĆance
      povsem so podivjali

      RESNICA o jugoslaviji je razkurila murgelske plaĆance
      povsem so podivjali

      RESNICA o jugoslaviji je razkurila murgelske plaĆance
      povsem so podivjali

      RESNICA o jugoslaviji je razkurila murgelske plaĆance
      povsem so podivjali

      RESNICA o jugoslaviji je razkurila murgelske plaĆance
      povsem so podivjali

      RESNICA o jugoslaviji je razkurila murgelske plaĆance
      povsem so podivjali

     • ahnenpass

      Na piškotek, priden.

      (mu da piškotek*)

     • garfi

      sem že prenažrt vas rdeĆih podgan

     • DJURO SUMAR

      Po mojem si bolj pijan kot prenažrt.

     • !

      IZGINI TI, PRDEC MALI NEPOMEMBNI

   • Olga_10

    Kdo vodi Slovenijo? Opozicija? Partizanski banditi se poročajo celo s snahami, tako kot na Hrvaškem in kradejo penzije!

   • hahahaha

    BRAVO, TA PRDEC, KI SE SKRIVA ZA PODOBO MAČKA, JE SAMO MALI NEPOMEMBNI PRDEC

  • Olga_10

   Volitve in pregled pokojninskih prejemkov!

   • ahnenpass

    Revizija denacionalizacije!
    Sploh vračanje premoženja katoliškim slovencem, ki so po rodu hrvati, na podlagi zakonov, ki ne veljajo nikjer več na svetu še od časov konca fevdalizma!
    (samo Slovenija je podarila kose ozemlja verski državi Vatikan, nobena druga jugoslovanska republika ni tega storila)

    • garfi

     rdeĆa buržuazna podgana

    • Olga_10

     Vi že veste… Lastnina je v vsaki pravni državi zaščitena kategorija! Lastnik lahko s svojo lastnino dela kar hoče! Lahko jo proda, podari…tudi Vatikanu.. Vatikan je ne bo odnesel nikamor! Slovenska cerkev je samostojni pravni subjekt in je ekonomsko samostojna! Če bi bila povezana z Vatikanom, bi ji le ta povrnil izgubo!
     Lastnine niso vzeli niti nacističnim zločincem!
     Razlastitve “političnim nasprotnikom” so se dogajalo le v komunizmu! Tudi s pomočjo založenih” oporok!

     • ahnenpass

      Lastnina… verjetno veš, da se da ugotavljati lastništvo nad zemljiščem ali nepremičnino poljubno daleč za nazaj. Pravzaprav so vsi civilni zakoni izpeljani iz teh imperialističnih pravil, o prometu in skladiščenju zasebnega kapitala.
      Kapital, kaj je pa to, zagotovo ni mana, ki bi jo Bog zastonj razdeljeval med ljudi, in tudi ni noben čudež, ko bi se kapital pojavil ali izginil v nič, torej sledi zelo jasnim fizikalnim pravilom.
      Zdaj pa ti meni razloži, po kakšni logiki si je lahko nekdo lastil nekaj, kar je bilo pridobljeno zaradi čarovništva ali vzeto manjvrednim sužnjem, zgleda smo z denacionalizacijo postali slovenski indijanci, s katerimi lahko vatikanski in drugi evropski imperialisti delajo kar hočejo.
      Te pravljice za male otroke lahko pač pripoveduješ komu drugemu, cerkev ni nikoli rabila kapitala,kar so duhovniki rabili,so jim dali ljudje sami od sebe, zagotovo niso rabili celih hribov in mest, da so lahko oznanjali kaj tako preprostega in svetega kot sem ti pravkar pojasnil.
      Je pa nekaj tudi res, če ni nihče izpodbijal zahtevkov verske države po kosih našega ozemlja, v postopkih pa smo bili kot narod posredno udeleženi, potem imajo tožniki najbrž prav in so upravičeni do svojih zahtevkov. Ne vem, bomo videli, ko se bodo revidirale sporne sodbe domačih izdajalcev in šalabajzerjev.

     • Olga_10

      Debatirati z nekom, ki ima totalno oprano glavo, je zelo tezko in nima nobenega smisla!

     • Ivan Kovač

      In še bo tako.

   • garfi

    borce za svoje rdeĆe riti v zdravilišča-zapore

  • :-)

   TI SI MALI PRDEC, nepomemben si.

  • DJURO SUMAR

   Tole si nam že 100 x nalimal. Dolgcajt.

   • haha

    tale prdec ki se skriva za podobo mačka, je nepomembni prdec, on v svoji glavi dejansko misli, da je pomemben, je pa prdec brez jajc, ki si da sliko mačka gor HAHAA, tega prdca malega z veseljem provociraj

   • garfi

    bom še 99 x
    rdeĆa buržuazna podgana

    • DJURO SUMAR

     Ti kar limaj, tvojih neumnosti ne berem.

   • Janez

    DJURO !
    Pripravljamo nov Goli otok.
    Za prevzgojo pokomunistov. Javi se – boš na morju, sonce, kamen itd. L.r. J. KOMENDA

    • DJURO SUMAR

     Hvala za ponudbo, ampak morja sem se naužil v Samoupravni socialistični Jugoslaviji. Sen iz Raba opazoval Goli otok.

     • Olga_10

      Mogoče bo kdaj obratno!

     • DJURO SUMAR

      A ti bi še kar ljudi zapirala na Goli otok in jih prevzgajala. Ničesar se nisi naučila na napakah, katere so takrat storili komunisti. Škoda. Včlani se v novo Dobovškovo stranko, morda se boš česa naučila.

     • Janez

      Jaa !
      ENA MOJA SODELAVKA IZ IDRIJE !
      Je pripovedovala,
      da njena ” KP odklop” stara mama,
      KI SO JO NJENI NEFER “KOMUNISTIČNI KOLEGI”
      IZ NJENE SLUŽBE NA IDRIJSKEM KP KOMITETU – POSLALI NA PREVZGOJO
      NA SV. GRGUR
      – PRI GOLEM OTOKU.
      TA
      KOMUNISTIČNA STARA MAMA KOLEGICE IZ IDRIJE
      JE
      BAJE
      GOVORILA, DA TAKO LEPO KOT JI JE. BILO NA SV. GRGURJU – JI NI BILO NIKOLI.
      IN
      DA
      ŠE NIKOLI NI BILA TAKO DOLGO ” NA MORJU” KOT TAKRAT ! L.r. J. KOMENDA
      P.S.
      NO,
      SKORAJŽI SE – DJURO. Prijavi se na naš Goli otok za prevzgojo – pokomunistov.

 • garfi

  RESNICA o jugoslaviji je razkurila murgelske plaĆance
  ahnenpass itd
  povsem so podivjali
  Da ne boste rekli, da niste vedeli kdo živi, kot lord in je za svoje privilegije pripravljen ponovno ubijati.

 • Janez

  SRBIJA !
  NAS PREHITEVA !
  Pripravila in sprrejela je zakone in od 2015 !
  ŽE
  IZVAJA URADNE, SOODE – REHABILITACIJE ŽRTTEV ” TITO OMUNIZMA”

  – ZAČNIMO !
  Z URADNO SODNO.
  – R E H A B I L I T A C I J O ! Nesodnih ŽRTEV “ZLOČINSKEGA TITO – KOMUNIZMA”

  NEDVOMNIH PRIMEROV
  ZLOČINSKEG KOMUNISTIČNEGA NASILJA – JE PREVEČ. Dovolj. L. Janez K. KOMENDA

  • ahnenpass

   Vprašanje, če se to pri nas sploh splača, ko pa živi tako malo ljudi iz tistega časa in Slovenci tudi nismo imeli nobene resne kraljevine, pravzaprav niti svoje države, kar Srbi nedvomno imajo.
   Mene bolj skrbi, da se ne bomo niti začeli pogovarjati o modernih zločinih sodobnega fašizma na Slovenskem, ki so zelo aktualna in žgoča tema, bi bilo zelo patetično, če bi o teh zadevah odločala izključno Evropska sodišča oziroma če bomo res do konca življenja čakali na revolucijo, ki se morda nikoli ne bo zgodila, ker bo zaradi fašistov prej konec sveta.

  • !

   Srbi imajo močan ponos, nič ni bolj važno od ponosa pri Srbih.

 • Meho

  In zakaj ne pišete, kaj je povedalo najbolj inteligentno bitje, kar jih je kdaj hodilo po zemeljski kugli in sliši na ime Jani Moderndorfer?

  Aja, muuu, kokodak, beee, kikiriki se ne da prevest v slovenščino. Sorry.
  .

 • Duhec

  SDS politiki še samo jokajo… pa ni važno kje.

 • janez cepec

  prav veliKI “disident” u reklami za intervju na Hanzi, de je od njegove žane služba bistveno težja kot njegova. res je in ne vem, koko uhka sploh prmerja službo enga “posranca” s službo zdravnice, sploh je pa njegov največji deu, de zjutrej ustane, če mu pa uspe pridet u na delovn mest u parlament je pa zmagu. in mi pa jasn, de gre dat intervju na TV SLO, pa to je je režimska televizija, novinarke so tko use prostitutke, je pa res, de bi se veliki vodja za glasove spajdašu tud s hudičem.

  • montyamp

   V Sloveniji bo za živet takrat , ko boste vsi z motnjami ki nakazujejo obsesivnost in kompulzivne odzive do svojih političnih nasprotnikov , rešeni prirojene in z vzgojo s strani ovaduške udbopartije potrjene hudobije .
   A ti veš da je serpentinšek rojen kot stalin ???
   Kako bi se drugače lahko potegnil stalinovi glisti žveplenemu halbmadžaru pod rep ???
   Lep pozdrav aus Luzern .

   • komar marko

    ni jim pšomoči. bolezen JANŠIZEM jih zdeluje. Bolezen zdravijo v bolnici v AVSTRALIJI. DiagnozA TE BOLEZNI SE GLASI; laž, podtikanje, produciranje afer in montiranih procesov. Pravega zdravila ni, blaži se bolezen, k okrevanju pa pripomore čaj iz cipresinih korenin!

  • montyamp

   Hahaha , Janša te čaka doma pri ženi .

  • komar marko

   saj Palček Smuk se je že spajdašil. Sam poglej ga, kjer se pojavi zemljica 100 let ne rodi!

  • Krtača 20

   Maš prav. Dokler je meu pet las več je pa lih okol prestitutk skoz letu. Sam takrat so ble dobre k so mu dale. Zdej k ga ne jebejo več pet posto pa pljuva po njih.

   • ahnenpass

    Od takrat, se pogajajo samo še za ceno.

  • učko

   Jap, pa še JaJo je eden od tistih, ki največ manjkajo v parlamentu.

 • xtc

  Ne vem zakaj se Gorenak sekira?
  Ustavna obtožba je vložena,sodišča so oločila sedaj pa počakajno na rezultat,zanimivo bo videti US ali bo le to skušalo poničiti sodbo ESČP.

  • ahnenpass

   Glede na dosedanjo prakso, se to še ni zgodilo, nihče v EU ne jemlje resno naše kekece, palčke pa že mogoče, ampak čakajo, da se kot narod najprej sami zbudimo.

  • Janez

   Ja!
   Čudaški dr. M. KRIVIC – JE OMENIL – ” DISKRECIJSKO KLAVZULO” Se m zdi, v Dublinskem dodatku.
   Ki baje da omogoča – IZOGIB – SODBAM ESČP, SODBAM EU NASPLOH !
   Hja?
   TA ” DISKRECIJA” IZ “DUBLINA” JE PA ČUDNA REČ ? Jo zna kdo pojasniti ? L.r. J. KOMENDA

 • neny
 • montyamp

  Na kratko .
  HANZI KURBENHAUS , javna hiša polna pijank ,pijancev in presstitutov ter presstitutk .
  Slovenci bi lahko za 13 EUR na gospodinjstvo mesečno , z novinarji ki niso podrepniki murglosrbske teroristične celice , imeli TV hišo kjer laži ne bi predstavljale 99,99 % programa .
  Stalinistična glistavost zažrta v steber javnega obveščanja narodu predstavlja gnojno oblast in zato ljudje ne hodijo na volitve , ker se bojijo da na voliščih smrdi kot oddaje politkomisarske bande družbenopolitičnih opranoglavcev udbopartijske hunte .

  • učko

   +++, precej točno !!!

  • ahnenpass

   Kdo je pa na nacionalki srb, če so v glavnem sami potomci hrvatov.

 • komar marko

  no je bilo pa nekaj zanimivo. Model vedno tpodučuje druge kako bi ONI moralii.Ko njegov šef stori NOROSTI, si ne upa niti prsta dvigniti. Ni čudno, da ga je ŠERIF proglasil za izdajalca.

 • Krtača 20

  Janšek postaja senilen: Sploh edini medij ki je leta 88 poročal o Janši v zaporu in danes Janša pljuva po njem. Zgleda da so leta 88 res nardil napako. Mogl bi bit tih. Namest sljadoljeda bi mu mogl pa v arestu ene dve s pendrekom naložit. Vse bolj se kaže da je bila napaka ja…

  • učko

   Jutri ta medij predvaja intervju z njim. Kwa ti ni jasno? Kdo ima tukaj interese? Očitno vsi udeleženi, sam da ti tega ne veš !

  • ahnenpass

   Meni se zdi ravno obratno, očitno jih je prerasel, danes Janez dela tudi kaj prav, ne tisti hinavski medij.

 • Kosobrin

  Morda imate prav. Kaj pa človeška plat? Vsak Zakon se da popraviti, vsak, še tako težek problem, omiliti in rešiti!

  • učko

   Tukaj ni govora o vsebini zakona ampak o ozvajanju zakonsko določene procedure. En črnuharski brico pa gor al pa dol. Men je bolj žal za mater z otrokom, ki so ju v kombiju odpeljali na Hrvaško, kot pa tale frend od golazni na Metelkovi !

   • ahnenpass

    Ampak domačini si delimo usodo, ki je pač doletela Slovenski narod, tujcem je vseeno za tvoje simpatije.

  • Olga_10

   Če gre za “naše” ali pa za sirskega brivca, ki je “posebnega pomena” za Slovenijo??? Odločba sodišča je dokončna, brez možnosti pritožbe! Brico ima “azil”, ki ga verjetno zlorablja, na Hrvaškem!

 • učko

  Cerar je sam sebe okvalificiral za “vrhunskega pravnika”, zdej pa je pokazal, da je daleč od tega, še z zdravo kmečko pametjo se ne more kosati !!!!

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!!

 • Olga_10

  Komunajzli! Če vam še ministrica za notranje zadeve pove, da ste zgubili kompas, je res hudo! Pojdite ga iskat na Kitajsko!

  • janez cepec

   baba pejd nazaj na britaf, ti bo totngrobar pokazu s kere lukne s’ prlezla

   • nevtrino

    … pove očitni primitivni tepec cepec …

 • nevtrino

  V usmrajeni državi ne moreš pričakovati drugega kakor usmrajeno državno (nacionalno ??) rtvZlovenija …

 • garfi

  rtvzlo brani TEKOVINE REVOLUCIJE za KurĆana in leviĆarje
  za to so titovi pionirĆki osvobodili rtvslo – sedaj je tam 80% leviĆarjev ki jih vsi plačujemo za
  laži
  prevare
  sprenevedanja
  zlorabe
  klientelizem
  korupcijo
  sovražna dejanja
  sovražni molk
  pačenje resnice
  preganjanje nedolžnih in zagovarjanje pravih mafijcev

 • Peter

  Vidim, da se iz USofA spet javlja naš izseljeni socjalistični kapitalist, titov omladinac Valter, ki sicer ne brani Sarajeva, brani pa Maršala. Ob 6h zjutraj, tam pri vas, bolj malo spiš, če si na esat coastu pa še malo manj, če si na west coastu, dragi valter, pročen z lepotico, desanko šakić, hehehe, no.

  Ne spiš, maš preveč dela s svojo lepotico, venezuelsko miss, rajtam, njo?

 • Grenze

  ŠVEDI RAUS

 • Zgornji

  VSI DANAŠNJI POLITIKI SO ZA NA ODPAD !!! ! !!! VSE BI BILO TREBA ZAMENJATI !!! ! !!! Ampak, tako pokvarjen narod kot smo to postali v letih osamosvojitve , si Pravih Voditeljev sploh Ne zasluži … !!! ! !!! Žal.

 • Janez

  Ja, ja !
  To je bilo tisto
  čudno soočenje na RTV SLO !
  Kjer
  STA BILA LE
  CENJENI GOSPOD V. GORENAK IN
  POSLANEC VERTOVEC IZ NSI – IZ OPOZICIJE !
  Zakaj na ta srečanja pogosto vabijo malo izobraženega SMC JANIJA M.,
  KI
  JE PO ŠOLSKI IZOBRAZBI LE – “MEDICINSKI BRAT – ALI KAJ”
  Na
  strani ex KP, ZK – JIH JE BILA PA CELA VRSTA !
  ZLASTI
  ” SMC” ” NAKLADAŠKE BESEDE ” PRAVNO NEŠOLANEGA
  SMC – JANIJA M. – NI BILO VREDNO POSLUŠATI !
  KOT
  GOSTA SO IMELI NEKAM ČUDAŠKO,
  SKORAJ “HISTERIČNO” HUMANITARNO DELUJOČEGA PRAVNIKA – DR. M. KRIVICA !
  Ki
  JE ZNAN PO MALONE “MANIČNEM” ZASTOPANJU PRAVIC T.I . IZBRISNIH.
  NENAVADNO
  GOVOREČI DR. M. KRIVIC !
  Pa je seveda še bolj znan po tem,
  da je bio potomec
  – STALINISTIČNEGA KP TOŽILCA Z MONTIRANIH PROCESOV – Vl. KRIVICA !
  NENAVADEN
  ČLOVEK MORA BITI TA DR. M. KRIVIC. Osebno ga ne poznam.
  Mož
  moje sestre, ki je bil sošolec dr. M. KRIVICA – mi je pripovedoval,
  da je bil
  Dr. M. Krivic že kot gimnazijec, študent precej čudaški.
  Da – si je doma – svojo sobo oz. spalnico – KAR S ČRNO BARVO PREPLESKAL !? Hm? L.r. J. KOMENDA

 • janez cepec

  Prav veliki disident za TV Slo, de j’ bla 88.ga poimenovana za TV Teheran, predučerišnem za TV Damask, koko jo bomo preimenoval pa dones zvečer po intervjuju z njim? Zbiramo predloge. Intervju bo seveda eno samo Kalimerovsko jamranje, kakšna krivica, de se mu godi, samopoveličevanje, pluvanje po bivših kolegih komunajzarjih, skratka samopromocija za nateg njegovih zblojenih ovcac z namenom nabiranja političnih točk. DEJA VU

 • Janez

  POPOLNOMA
  NERAZUMLJIVO
  MI JE,
  ZAKAJ ?
  Se ta meni precej čudaški dr. M. KRIVIC
  tako ?
  “manično” zavzema za “baje kršene pravice”
  vedno
  in vedno znova le “neslovencev” ?!
  Nikoli – ali pa vsaj ne tako javno izpostavljeno
  se pa ne zavzema za res strokovno preučitev
  ZA OZ. V
  NPR.
  V KP STALINISTIČNEM SODSTVU
  – TAKO STRAHOTNO KRŠENE VSE PRAVNE NORME
  IN
  SEDANJE – POGOSTO ČLOVEKOVE PRAVICE – NAS – SLOVENCEV ?!

  !NEKAJ
  POMEMBNIH DROBCEV
  IZ
  NE RAVNO SLAVNE IN POGOSTO NIČ ČASTNE ZGODOVINE
  SLOVENSKEGA
  STALIN KOMUNISTIČNEGA PRAVA !
  V
  teh pravno sramotnih , komunistično-stalinskko ideološko montiranih
  POVOJNIH PROCESIH JE ZELO AKTIVNO
  NA PRAVNO ZELO SPOREN NAČIN – SODELOVAL TUDI
  BIOLOŠKI PREDNIK
  DR. M. KRIVICA !
  Zakaj se torej dr. M. KRIVIC ?
  RAJE NE POSVETI PREUČEVANJU
  KOMUNISTIČNO STALINSKIH ZABLOD IN ZLOČINOV – SLO KP PRAVA ?
  Te
  zablode in pravni zloočini še niso dovolj osvetljeni ! Pa bi bilo dobro, da bi bili. L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  Arhitekt V. Kopač
  – kot žrtev slo stainskega prava.
  http://www.delo.si/zgodbe/sobotnapriloga/vlasto-kopac-nic-nisem-zagresil-in-tudi-milosti-ne-bom-prosil.html

 • ogledalo

  “Vrnimo se h gnojnici. Branko Grims in Vinko Gorenak v svojih nastopih spominjata na otroka, ki divjata po dnevni sobi v malem tanku porivalčku, ki skozi eno luknjo strelja drek, skozi drugo pa spušča goste oblake parfumirane megle. Vendar sta gospoda politika, ki izločata s pozicije moči in na javnem prostoru in je zato treba njune (in njunim podobne) izcedke in izstrelke jemati resno.

  Na svojih misijah se Grimsi in Gorenaki zelo radi poslužujejo pojma »lažni humanizem«. Kaj natančno imajo pri tem v mislih, na prvi pogled ni jasno razvidno. Gotovo je, da imamo opravka s slabšalno oznako in zato bi lahko sklepali, da zase menijo, da so nasprotno od tega – torej recimo – iskreni antihumanisti. To bi jih na nek absurden način postavilo ob bok poznemu Karlu Marxu, ki je človekove pravice razumel kot posledico razčlovečenja (v kontekstu kapitalizma) in ne kot možno rešitev oz. kot možno sredstvo upora proti sistemu, ki ljudi za voljo povečevanja dobička sili v neprestane medsebojne konflikte. Edino pot do osvoboditve je videl v vzpostavitvi komunizma in odpravi monopola nad produkcijskimi sredstvi.

  Hudomušno se ponuja oznaka »lažni komunisti«, a to so bili tovariši že pred nekaj desetletji, ko so po lastnih pričevanjih na partijske funkcije nastopali s figo v žepu. Saj veste, samo zato, da bi sistem zrušili od znotraj.

  Poskusiti velja tudi z »iskreni homofobi«. Ne gre sicer pričakovati, da bi se Brankoti, Vinkoti in njih somišljeniki strinjali s takšno oznako. Resnici na ljubo tudi ni dosledna, saj (za zdaj) še premorejo toliko sramu, da si svojih intimnih misli ne drznejo povedati javno in na glas.

  Prav, pa jim recimo »iskreni, resnični humanisti« in predpostavimo, da so ob preobrazbi iz tovarišev v gospode iz žepov vzeli fige in sedaj resnično mislijo kar govorijo in počnejo. To pa je, da ob sleherni priložnosti, ko je govora o beguncih, migrantih in ostalih ne bodi jih treba, v diskusijo vpeljejo ločevanje na »naše« in »njihove«. Iz naftalina lastne domišljije vsakič znova potegnejo nekakšne kvazi izračune, koliko bi lahko bile pri nas višje plače in pokojnine, če bi se le znebili Ahmada in kompanije.

  Če je čemu moč reči lažni humanizem je, da se humanizem zlorablja za uveljavljanje homofobne politike in pri tem pozablja, da humanizem ne loči med našimi in vašimi.”

 • Špegle

  Lažnim humanitarcem je bolj všeč debel dedec kot mama z otrokom.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!