To je Slovenija: Režimski časopis Dnevnik obračunava z uglednim pravnikom Boštjanom M. Zupančičem, ker kritizira (ne)delo državnih uradnikov

Foto: Nova24TV. Boštjan M. Zupančič.

Besede nekdanjega ustavnega sodnika in sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice Boštjana M. Zupančiča, ki jih je zapisal na svojem Facebook profilu v odzivu na štiri požare z nevarnimi snovmi v zadnjih dveh mesecih, na katere se država sploh ni odzvala, močno odmevajo v slovenskem medijskem prostoru. Če so nekateri neodvisni novinarji, v prvi vrsti Bojan Požar, njegovemu zapisu, ki vsebuje bistveno globlje sporočilo kot zgolj nekaj ostrih besed, prikimali, to ne velja za novinarje režimskih medijev, kot je Meta Roglič z Dnevnika. Slednja je namreč poklicala Zupančiča in ga pobarala, če ne bi moral kot državni uradnik v skladu s solidarnostjo do državne uprave na občutljivo temo požarov molčati. Med drugim pa mu je napovedala, da se z ministrstva tako ali tako v kratkem poslavlja, čeprav Zupančič o tem ne ve ničesar. Za uglednega pravnika je to neizpodbiten dokaz, da je Rogličeva del starega “esteblišmenta”, prav tako zanj ni nobeno presenečenje, da so se ga že naslednji dan v časopisu Dnevnik lotili s kritikami, da je prestopil mejo komunikacije. Ne izključuje niti možnosti, da gre za plačani članek.

Naj spomnimo. Boštjan M. Zupančič se je na Facebooku pred dnevi razjezil nad neučinkovitostjo državnih institucij, ki kljub ekološkim nesrečam velikih razsežnosti, kot sta denimo tisti v Kemisu in Ekosistemih, niso ukrepale, začenši z iskanjem odgovornih za požare.

“Ta, že četrti požar nevarnih snovi v Sloveniji terja, da gredo ljudje na ulice. Debilni in debeli obrazi birokratk, ki sedijo v pisarnah in prekladajo papirje, tega mora biti konec. Štirje požari! Če bi bilo to v Franciji, pa takih debilov nimajo in se to tam ne zgodi, bi bila že revolucija. Pa kaj vam je Slovenclji, da mirno dihate dioksine itd., po tem, ko ste te birokratske šalabajzarje leta in leta opozarjali na nevarnosti??? Tu se ta psevdo-pravna država neha. Pravnega jezika sploh ne razumejo. Odvzali se bodo šele na ulico in odkrit revolt,” je na Facebooku zapisal razočarani Zupančič.

Foto: Dnevnik. Meta Roglič.

Zupančič: Rogličeva ne razume, da je pravica Slovencev dihati neonesnažen zrak
Že naslednji dan je dobil klic od znane režimske novinarke Mete Roglič z Dnevnika, ki ga je spraševala, če ni kot državni uradnik o zadevi primoran molčati. Prav tako ga je spraševala, če odhaja z ministrstva za pravosodje, ker naj bi to izvedela od svojih virov. “Gospa noče razumeti, da je pravica Slovencev dihati neonesnažen zrak. Moram reči, da sem zgrožen, da naše novinarje zanima moja osebna reakcija, da jo imajo za pretirano, kajti vse to je malenkost v primerjavi s škodo na zdravju ljudi. Upravni in pravni sistem pa se ne zganeta,” je kasneje na Facebooku opisal njun telefonski pogovor.

Rogličeva je nato v torek po Župančiču udarila tudi v prispevku v tiskani različici Dnevnika. Očitala mu je, da je uradnike obkladal z žaljivkami in da takšne besede za nekdanjega sodnika na uglednem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu niso primerne. Zanimivo, med svojimi sogovorniki (domnevnimi kolegi pravniki), ki jih ni imenovala, številni menijo, da je njegova kritika vsebinsko upravičena, saj se je postavil na stran človekovih pravic, zato bi mu bilo treba glede ostrega besednjaka pogledati skozi prste.

Foto: EPA. Zupančič je bil 18 let sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice v Strasbourgu.

Nekdo mora priti v javnost z udarno izjavo, da se državne institucije končno zganejo
Zupančiča smo poklicali tudi sami in ga prosili za komentar v zvezi z njegovim telefonskim pogovorom z novinarko Dnevnika. Nekdanji ustavni sodnik je bil sicer presenečen, da ni Rogličeva z njim še bolj obračunala, a tega bržkone niti ni mogla. “To pa zato, ker sem se prej sam oglasil na Facebooku. Danes imamo k sreči to možnost, da zapišemo svojo plat resnice, zato ti novinarji ne morejo več plezati po glavi, kot niso mogli Donaldu Trumpu,” je na množično proizvajanje lažnih novic (fake news) opozoril naš sogovornik.

Zupančiča sicer čudi, da je lahko Rogličeva prišla do informacij, da naj bi se ga želeli na pravosodnem ministrstvu znebiti, saj bi ji kaj takega lahko povedal samo kdo z ministrstva, kar pa je seveda kaznivo dejanja, saj o tem ničesar ne ve niti naš sogovornik. Zupančič sicer meni, da so bila vprašanja novinarke Dnevnika nasploh zelo pristranska, saj je stališče evropskega sodišča takšno, da imajo vsi uslužbenci v državi, tudi vojaki in policisti, popolno svobodo govora. Ravno zato je nemoralno in neetično, da novinarka državnemu uradniku namiguje, da bi moral molčati.

Po besedah našega sogovornika je Rogličevo še najbolj zmotil zapis o “debilnih in debelih obrazih birokratk”, saj ji je moral obrazložiti, da ga nihče ne more tožiti, ker je šlo za prispodobo in tako ali tako ni omenjal nobenih imen. “Ta ženska je morda feministka,” ugiba Zupančič.

Sicer pa nekdanji sodnik v Strasbourgu meni, da bi bil lahko edini razlog, da bi se ga želeli na ministrstvu znebiti, dejstvo, da režim ni navajen žvižgačev, ki si upajo javno kritizirati državne institucije, s tem pa tudi svoje sodelavce. Zupančič sicer meni, da ni edini, ki se je oglasil v zadevi s požari, zagotovo pa so njegove besede najbolj odmevale, ker je bil 18 let zaposlen na Evropskem sodišču za človekove pravice. “Nekdo mora priti v javnost z udarnimi izjavami, saj se šele takrat kdo v državni upravni zgane, zato absolutno stojim za svojimi besedami,” še pravi ugledni pravnik, ki je spomnil tudi na afero s švicarskimi franki, ko država dolgo ni ukrepala, čeprav so številni ljudje takrat bankrotirali, ostali brez vsega svojega imetja, nekateri pa so si iz obupa celo vzeli življenje. Takrat je bil Zupančič med tistimi, ki so povzdignili svoj glas, da so se pristojne institucije končno zganile in je posledično prišlo do prvih pozitivnih sodb in priprav na ureditev zakonodaje.

Združenje novinarjev in publicistov: Novinarji bi morali delati v interesu javnosti, ne pa vlade
Za komentar smo povprašali tudi Tina Mamića iz Združenja novinarjev in publicistov, ki je dejal, da je Zupančičeva izjava resda izjemno ostra in morda posledično delno neprimerna, “toda gledati moramo bistvo njegovega sporočila. Birokracija namreč duši celoten razvoj družbe. Ne vem, zakaj se je novinarka Dnevnika tako spravila na en izraz, saj debilnost v osnovi pomeni neumnost, za slovensko birokracijo pa ima sleherni Slovenec vrsto primerov, ki to birokracijo prikazuje kot neumno”. Mamić je opozoril na primer zadnjih požarov, ko imamo imena ljudi, ki so se podpisali pod varnostne načrte in okoljevarstvena poročila, za to zaslužili ogromno denarja, a se teh ljudi zdaj ne pokliče na odgovornost.

“Zelo žalostno je, da se je birokracija v času slovenske demokracije popolnoma razmahnila, po padcu Demosove vlade, ko je prišla levica na oblast, je namreč dobesedno eksplodirala. Nobena druga evropska država nima tako obsežne in neučinkovite demokracije, kot ravno Slovenija. Hvala bogu, da se je našel nek razumnež, ki v resnici niti ni desničar in Janšev podpornik ter je povedal stvari tako, kot stojijo. Samo upamo lahko, da se bo našla še kaka politična stranka poleg SDS, ki se bo strinjala, da je birokracije preveč in da je treba promovirati geslo manj države,” pravi Mamić. A dokler Sloveniji vlada levica, se bodo stvari težko obrnile na bolje, saj prav birokracija skupaj z nekaterimi mediji podpira vladajočo elito.

Foto: Pozarreport. Timo Mamić, predsednik ZNP.

Zanimalo nas je tudi, kaj o pritiskih novinarke Dnevnika Mete Roglič na Zupančiča, da bi moral kot državni uradnik molčati o občutljivih zadevah, menijo v Društvu novinarjev in publicistov.  “Če bi to napisala tiskovna predstavnica vlade RS, bi bilo to dokaj logično, toda novinarka, ki služi javnemu interesu, ne pa vladi, bi se morala v službi javnosti raje vprašati, kaj je z birokracijo narobe, saj je to tisto, kar nas duši,” je še povedal Mamić.

In ko smo ravno pri državnih uradnikih; na Novi24TV smo v torek dopoldne na ministrstvo za pravosodje poslali vprašanja v zvezi z Boštjanom M. Zupančičem. Zanimalo nas je, če se res želijo znebiti uglednega pravnega svetovalca in čemu bi imeli takšen razlog. Prav tako nas je zanimalo, kakšne informacije so na to temo posredovali Meti Roglič. Najprej so nam v telefonskem pogovoru obljubili, da bodo na naši kratki vprašanji odgovorili v dobri uri, potem pa se praktično pet ur niso več odzivali niti na našo elektronsko pošto niti na telefonske pozive. Ob 17. uri nas je vodja PR službe, Boštjan Lajovic, nato vendarle obvestil, da odgovora še ne bomo dobili, izgovoril pa se je na kadrovsko službo, ki da jim še ni posredovala informacij. Zupančič je imel nemara prav; kaj neki v svojih pisarnah sploh počnejo državni uradniki, če se niso sposobni uresničiti dogovora in odgovoriti niti na tako kratka, enostavna vprašanja?

Luka Svetina

 • Extreme Pain

  AAAGAGAAG!!!
  NA URGENCI IMAJO WIFI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAHAHAHAHAHAA!!!

  • učko

   A’Z GA FASAU UD UZAD ?

   • MEFISTO

    Učko je pa že pri riti in njeni luknji!

    Kako značilno za lastnika tega nicka, katerega udek se je tudi oblikoval po peterokrkoi zvezdi!

  • učko

   A TA ČRNA ZVEZDA SIMBOLIZIRA TVOJO RITNO LUKNJO ? SAM PRAŠAM !

 • janez zorman

  Večinoma vsi, ki so spoznali evropski pravni red in evropski način dela, imajo enako mišljenje glede naše birokracije in demokracije. Oboje je napihnjeno in nerazpoznavno in je bližje Balkanu kot srednji Evropi. Rdeča zvezda – 50 let gor, 50 let dol; sedaj smo komaj na pol poti, ampak mi si pot kar sami podaljšujemo.

 • rubec

  Če raztegnete sliko mete roglič boste videli dve točki v piranskem zalivu ki ju je arbitražno sodišče poimenovalo džankšn. To kar vidite desno od njiju pa ni obala savudrije ampak so navadni brki.

  • karpelec

   Saj zaradi obale in navadnih brkov si jemlje pravico kritizirati obnašanje in mnenje sodnika B.M.Zupančiča, da opozori šefa, kako velik mora biti piškotek.

  • dob

   Tisto niso brki ampak koralni greben.

 • resnicaboli

  test

 • tarantela

  Kaj se sekirate, Trump tud ne bo upošteval zaščite okolja, se požvižga na vse.

  • dr Janez Sveti

   Nebi se strinjal. Ampak stvar je takšna, da jo lahko predstaviš kot črno ali pa tudi kot belo.
   DR Janez Sveti vesoljc

   • karpelec

    Tarantela jo bo predstavila tako kot njej paše.

    • dr Janez Sveti

     Tako je trudi prav. A ti ne predstaviš tako kot tebi paše? :)
     DR Janez Sveti avtoriteta

     • karpelec

      Ah, kako sem vedela kaj me boš vprašal, sicer pa vedno postavljat stvari tako kot ti najbolj paše tudi ne gre, če hočeš biti pravičen do vseh, ne samo zase.

     • dr Janez Sveti

      Punca si? :)
      Izberi! Ali boš pravična do sebe ali do drugih? Kaj je pravično? Veš, če so zadovoljeni moji interesi je pravično :)
      DR Janez Sveti samopravičnik

     • karpelec

      Eh, moj samopravičnik. Zadovoljstvo je popolno, če sem zadovoljna v okolju v katerem lahko delim zadovoljstvo.

     • dr Janez Sveti

      Torej si egoistična, saj delaš za okolje dobro, samo zato, da je TVOJ užitek večji?
      DR Janez SVeti Realist

     • karpelec

      Če je to egoizem, da delim zadovoljstvo z okolico, potem tudi ti nisi realist. Osebni užitki so minljivi, se pa lahko ponavljajo in so vedno dobrodošli, odvisno koliko v njh vlagam.

     • dr Janez Sveti

      Še vedno govoriš samo o lastnih užitkih…Zanimivo.
      DR Janez Sveti ana-liza

     • Jovo Jamnica

      LOL. Tut Steiermark je punca. Ne morm verjet…

 • dr Janez Sveti

  Toliko o neodvisnih novinarjih.
  DR Janez Sveti Gazda Jezda

 • totex39

  Medijski režimski posamezniki se upajo tako obnašati, ker vedo da imajo močno zaslombo od skrompiranih politikov.

  • Janko Gedlička

   Če se ne bi tako obnašali, bi jih pa nagnali.

 • PG

  Pri nas se birokrati na vseh področjih delovanja sploh ne zganejo, dokler jim ne rečeš kakšno pikro, potem se pa zganejo in te ovadijo. Razen v primeru, ko si južni in jim zagroziš, takrat se zganejo in hitro rešijo zadevo. Toliko o birokratskem delu.

 • moat

  K članku je treba dodati, da omenjena novinarka ne sodi k tisti birokraciji, ki je kriva za slabo varnost v podjetjih, kjer ravnajo z nevarnimi odpadki, kot “svinja z mehom” in za neukrepanje inšpekcij. Je pa dolžna o tem poročati, tako kot vsi ostali novinarji. In Delo je o tem poročalo (in še poroča), vendar ne zmerjajo državne uradnike (čeprav tudi po mojem so) za debile in šalabajzarje. Zakaj ne, je menda jasno. Seveda pa se upravičeno sprašujejo, če je takšen besednjak primeren za uglednega ustavnega pravnika? Je pa odgovornim in novinarjem na Delu jasno, da je pravica dihati neonesnažen zrak človekova pravica, prav tako ne zagovarjajo stališča, da bi moral Boštjan M. Zupančič o celi zadevi solidarno molčati. To seveda ni res in je samo Zupančičev odgovor na vprašanja novinarke. Pojasnjujejo, da mu vsega tega Meta Roglič ni očitala, temveč ga je samo vprašala, zakaj o zadevi ni spregovoril na bolj dostojen način, ne da bi državne uradnike zmerjal z debili in šalabajzerji? Glede Janše pa se itak ne splača izgubljati besed, res. Podn pač.

  • MEFISTO

   Vedno na bojni nalogi, mar ne Mihec?

   • moat

    Če meriš s tem Mihcem name, odgovarjam v tem smislu:”Tako kot ste tudi vi. Zakaj? Zato, ker me jezi enostransko besedičenje, res”.

  • janez zorman

   Bistvo si ponovno izpustil, kot že velikokrat si tudi tokrat pristranski. Kajti Rogljičeva je Zupančiča vprašala, če je res da bo moral oditi iz notranjega ministrstva (Sova ali raziskovalno novinarstvo ?) ? Tukaj pa se IJJ pravilno sprašuje po angažmaju prispevka, podobno kot v primorskemu primeru in v primeru arbitraže,…na koncu se izkaže, da je politik, ki ima običajno vedno prav – na žalost ostalih. Zato mu tudi sledi največja populacija Slovenstva; če se še tako trudite njegove sledilce okužiti z neznanjem, neizobraženostjo, primitivnostjo,…

   • moat

    Menim, da sem bistvo navedel, ne pa izpustil. Toda imaš prav, da nisem omenil, da ga je novinarka vprašala glede odhoda iz ministrstva. Je pač bila radovedna, tako sot so radovedni novinarji. Sam Zupančič je v odgovor na to napisal: “Sprašuje, ali odhajam z Ministrstva za pravosodje, ker je nekaj takega »slišala«?” Dobesedno sem napisal njegov odgovor. In kaj naj bi bilo tukaj bistvenega?

 • Antonius

  B.M. Zupančič ima prav, ker se je zaradi požarov javno oglasil. Čudijo me Vrhničani, ker niso prišli zaradi prikrivanja strupenih posledic požara, masovno protestirati pred vladne prostore v Ljubljano. Ljubljančanom niso ponudili priliko, da bi jih v njihovem upravičenem protestu podprli.
  Potem pa še dva požara z enako kemično svinjarijo, pa se zopet ne zgodi popolnoma NIČ.
  V Mariboru so pa razgrajali zaradi nekih kamer, ker je župan hotel omejiti divjanje po mariborskih ulicah.
  Razumi, kdor more?! Kemično zastrupljanje Slovenije DA, kontrola divjakov na ulicah NE.

  • andreas82

   A čudi vas, mene pa čisto nič. Ne veste kaj je Vrhnika z okolico;)?

   • Antonius

    Čudi me, da Vrhničani ne zmorejo toliko pameti in korajže, da bi svojim izstavili račun za vso zastrupljeno svinjarijo, ki so jo od svojih “fasali”.
    Vrhničani bi lahko pred vstopom v Vrhniko razobesili plakat na katerem bi prišlekom sporočili, da so zato zastrupljeni, ker so solidarni s tistimi, ki jih zastrupljajo.
    Ljubljana bi lahko Vrhniki izstavila račun, ker so nam zastrupili še ne odprto kopališče Špica na Ljubljanici.
    Ja, jaz se marsikaj sprašujem in marsičemu se čudi?! Da volivci instant volijo kleptomane, da jih že 21 let kradejo, je tudi vredno čudenja in začudenja.

    • tarantela

     Jok, brate, tole, kar se izstavljana računa Vrhničanom tiče! Največ svinjarije na Vrhniko izvažajo ravno Ljubljančani!!! Iz Kliničnega centra gre vse na Vrhniko, da o drugih niti ne pišem!

    • Anton

     včasih so goljufive peke namakal v Ljubljanci, predlagam peticijo, da se to oživi. prvi na listi bi bil kar naš ljubi župan z joker nasmeškom gospod anje. njemu prepustimo, kot prvemu kontrolo kakovosti Ljubljance z glavo navzdol.

     sarkazem press

     • KIKI

      Ideja No. ! !

  • Jovo Jamnica

   Oprosti, da sem se drznil nepovablen odzvat na tvoje mnenje. Namreč, v Mariboru župan Kangler ni imel motiva, z radari omejiti divjanja voznikov. Župan je v radarih zavohal korist za svoj žep. Ključen je bil tukaj Šešok, ki bi ga ob realizaciji pogodbe, bogato poplačal. Radari so bili postavleni izklučno na mestih, kjer umirjanje hitrosti ni bilo potrebno.

   • MEFISTO

    Kje pa ni potrebno umirjanje hitrosti, pametnjakovič?

    • Jovo Jamnica

     Kako kje??? Tam, kjer ni opazne nevarnosti, da bi prekoračitev predpisane hitrosti koga ogrožala.

     • rrrrr

      Ptujska cesta v Mariboru je dirkališče za lokalne šank mojstre in pokopališče za mlade nogometaše.

     • Jovo Jamnica

      Kdor ne loči v Mariboru Ptujske od Tržaške, ni verodostojen.

     • rrrrr
     • Jovo Jamnica

      Za to pa res nea rabim čitat Lublanskih cajtngof. Jas sn rojen Mariborčan in vem za čist fsaki radar, kerega so ki takrat postavli…

     • rrrrr

      Občudojem vašo nepopustljivost pri dokazovanju nemogočega, levčki. Tudi, ko vam človek z astronomskim koledarjem in slovenskim slovarjem dokaže, da je danes sreda, se ne vdate. Veš, sreda je običajno istočasno v Mariboru in Ljubljani, pogosto pa tudi v Dupleku.

     • Jovo Jamnica

      Ja, prav maš. Fse se dogaja v Lublani. Po mojo je pač tam malo bol sreda ko pa v Mariboru. Če nea skužiš, na kaj sn se obregno op omembi Ptujske pa tržaške, ti prišepnem, da so se oni nesrečni mladi mariborski fuzbaleri, fentali f prometni nesreči na Tržaški…

   • Antonius

    “drznil nepovabljen odzvat”?!
    ” Ključen je bil tukaj Šešok, ki bi ga ob realizaciji pogodbe, bogato poplačal.” ??!!
    Vsaka podobnost z namigovanji brez dokazov, primerljiva s propadlo obsodbo Patria je zgolj ponesrečeno namerna.
    Jovo, pa saj vendar vsaj midva, na portalu sodelujoča, nisva od včeraj?!
    S Kanglerjem sem se kar imenitno pogovarjal o ozadjih nekaterih dogajanj. Tudi Krambergerjev primer ni šel mimo naju. Celo opozoril sem ga na imena z nepotrebno prtljago nekaterih in kot zgleda ne zastonj.

    • rrrrr

     Naloga Jovice je, da najprej nevarne kritične koncentrate primerno razredči z z lastno destilirano vodo, nato pa razredčenino ispod sonca prenese v senco. Nič več, ne manj

     • Jovo Jamnica

      Nimam nobene naloge. Le kaj bi naj bilo mogoče razredčit pri članku o Zupančiču, z mariborskimi radari? Povezave je vešč le paranoik.

     • rrrrr

      Ni povezave? ,,Če modrec kaže s prstom na sonce, bedak vidi le njegov prst” (indijska modrost)

     • RATATA

      Jovica ve oz.je prepričan, da je bila Kanglerjeva prisotnost takoj po uboju Dobrotnika iz Negove odskočna deska za začetek njegove politične kariere. V tem je tudi logika, ki pa seveda potrebuje širšo obrazložitveno analizo.
      (Pozabavati se je z vprašanjem, kaj Kangler ve o uboju Krambergerja?)

     • Jovo Jamnica

      A omenjam kje Krambergera??? :-)

     • RATATA

      Ne le da ga omenjaš, Kramberger je težišče tvojih navedb zame, če ne veš. Lepo se smejkaš.

     • Jovo Jamnica

      Zakaj pa me pol na Novi brišejo???

     • RATATA

      Lahko, da te ne, ampak je kakšna ovira v zvezi s tvojimi mnogoterimi prijavljanji. Če pa te je pa to res nedemokratično.

     • Jovo Jamnica

      Odgovoril sem ti na “našem”…

   • KIKI

    Točno tako! S Kanglerjem bi hitro opravili, pa so se protesti proti njemu izkoristili
    za nekaj več….. zgodbo poznate! Režiserje tudi!

  • Janko Gedlička

   V Mariboru je udbomafija vsodbujala proteste, ki se jih je v glavnem udeležil “ološ”

   • KIKI

    In “akademiki” po vzoru Partljiča in bebavega Fištravca, pa še kaka naduta
    širokoritna baba se je oglašala vmes (Godina) , tako, da je bil zborček lepo
    oglašen, medtem ko so se plačanci “igrali” z granitnimi kockami in jih je potem
    tovarišica Gjorkešca, današnja notranja ministrica reševala ( s svojo veliko
    s.p. advokaturo)
    Partljič ima še danes privilegije (hčerkica ima pomembno občinsko delovno
    mesto) in ne upa niti pisnit, Fištravec je tako na meji zadnje stopnje debilnosti
    in ga čaka sanatorij (od. tovarišice Lukšičeve), Godina pa še vedno kaj gode
    okoli in za frazarjenje in gobcanje zaračunava “obilne” honorarje, svoje
    nagrabljene nepremičnine pa daje državi v najem za velik denar (za migrante
    in begunce)

 • Sloustava

  Pogresam presstitutko Carlovo, da bi z mikrofonom v roki letala za Ministrico za okolje in prostor, pa za Ministrom za gospodarstvo, …! Ne, tega pri rezimskih pisunih ne bomo zasledili. Smo pa videli napis Smrt jansizmu v Javni hisi RTV SLO!! Kdo je tu nor! Popitovci, kucanovci? JA, narod vendar, ki to gamad se gleda. Ker se je potegnil za Slovenca, bo g. BMZ odletel kot knof od gat! To je in mora biti za narod znak, da se ne spostuje in uposteva Slovenca, pac pa gamad, ki slisi na ime presstitucija, Vlada, Strici iz ozadja, Pedrski lobij, Madzaronizem in Cistokrvni mesanci…

 • MEFISTO

  Bodimo srečni in zadovoljni, da ni še huje, saj državni uslužbenci, ki imajo kaj besede, niso bili izbrani po strokovnih kriterijiH, temveč po političnih in družinskih zvezah ter poznanstvih,česar tudi vedno budni prjatu razumni moat ne more zanikati.

 • VERZIFIKATOR

  Marjeta Ragljič

  GLAVNA DNEVNA NOVICA

  Včeraj v dnevnik si je zapisala
  to na moč udarniško novico,
  češ da poteptala je krivico,
  ko je na nergača pokazala.

  Kaj če v ognju pač je vsa soseska,
  kaj nergača sploh nevarnost briga,
  naj bo ogenj zanj kot konjska figa,
  vaje pa gasilske kot burleska.

  Dala si je v dnevniške zapiske,
  da nergač nesramen ta je skrajno,
  bi odvzela mu pravice trajno
  in zadala vse udarce nizke.

  Ker nergač grozil da je odkrito,
  revolucijo celo omenjal,
  s tem tabuje partijske načenjal
  in razkril, kar mora biti skrito.

  Nasadila rada bi rogove
  temu, ki tako se je spozabil,
  bi celo rogatežu se gabil,
  je pisala nebuloze nove.

  Kdo je dnevniška zapisovalka,
  ki takole se repenči glasno?
  Mar ne veste, saj je vendar jasno,
  majhna zgolj po taktu je plesalka.

  V majhnih stekleničkah tak je strup
  in navzven seveda niso lične,
  se vrte okoli točke stične,
  da poganja jih naprej obup.

  • Minovak

   Odlično verzifikator, odlično!!!

   • VERZIFIKATOR

    Mino, bil si, kakor veš, navdih,
    ko si spraševal po novih rimah,
    v tistih trdih, mrzlih, mračnih zimah
    pred teboj rojeval se je stih.

 • hribovc
 • antimur

  Levaška novinarska golazen, katerih je natepenih največ v Delu, Dnevniku, Mladini, RTV Slovenija, je tako pokvarjena, da se tega niti ne zavedajo več. Moralno so že padli tako nizko, da jim je laž in diskreditacija celo v ponos. Edina skrb jim je varovanje lika in imena največjega slovenskega zdraharja in kriminalca Kučana ter njegve bande.

  • samsara

   Mislim, da so se spravil na napačnega.
   Sam jih z levo roko da vse skupaj v koš in se poščije naje.

   • RATATA

    Vmes pa vleče cigaro in latinsko preklinja.

    • dob

     HAHAHAHAHA

     • dob

      Kolikor ga poznam, bo na tole bruhnil v smeh.

 • Ryuk

  Na Dnevniku so sami licemerji. Očitno so grde besede dovoljene le njim:
  http://www.pozareport.si/?Id=zvezde_izjave&View=novica&novicaID=22917

  Je pa zanimivo gledati, kako se talevi tolčejo že med sabo.

 • Minovak

  Ločimo dve vrsti levičarjev (pravilno-kriminalcev)…tiste, ki imajo v glavi manj kot opice (naj mi opice oprostijo) , zaradi porodne napake ali bolj verjetno – rojeni brez možganov, zagotovo pa so ti (če obstajajo) v celoti oprani in drugo, bogato plačilo za izdajstvo in podrepništvo. Tako država nima nobene bodočnosti (povprečna plača je že od leta 2008 enaka ali manjša) in dokler bodo na oblasti (kradli), toliko časa bo Slovenija tonila, izplavali so pa samo tisti, ki nimajo rdečega balasta. VOLITVE SO REŠITEV, če možgani delujejo vsaj 1 %.

 • Extreme Pain

  KJE STE PARAZITI DESNIČARSKI?!!!!!!?!?!?!?!??
  BAJE DA VAM BO MORALA VOJSKA KUHAT NA VAŠI USRANI PRIREDITVI!!!!!
  GOVEDA!!! Z DAVKOPLAČEVALSKIM DNARJEM SE GRESTE PRIVAT ZABAVE?!?!?!?
  IN VI MORALIZIRATE TUKI?!?!? GOVNA POKVARJENA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Minovak

   A takrat si bil pa čisto tiho, ko je ljubljanski mafijec zoki najel letalo in popeljal svoje mafijske prijatle v Bruselj na koncert Laibacha ZA NAŠ DENAR…pikec brez možganov – utihni!

   • janez zorman

    In Cerar v Pariz na tekmo !

    • Duhec

     Pariz je mesto ljubezni…. sveže zaljubljenemu se to oprosti.

  • Artur

   Prvo pospravite svoje “podstrešje” pa pometite pod svojim tepihom, ker ga že dviguje potem pa …..

  • šmentanamuha

   Tunek, mal si falil članek, se mi zdi.

  • Minovak

   Poslušaj ti rdeči, plačani, praznoglavi parazit, bil sem tam, slikal sem poštene in delavne ljudi, napravil sem tudi video in…če vidiš samo ENEGA vojaka mi reci, da sem lažnivec, javi se mi, pokažem ti slike, ti pa vtakni svojo prazno glavo tja, kamor se mi hodimo iztrebljat.

  • MEFISTO

   Umiri se, prjatu razumni MS, da te ne bodo umirili v bližnjih Begnjah!

 • goldhorn

  Udbomafija ima dolge lovke. V Italiji ima roko nad smetmi mafija. Vsaka podobnost je le naključje?

  • Duhec

   Ker je opozicija nesposobna…. predolgo so spali in še spijo.

   • slosin

    …aja, tega pa res nisem vedel, da je za sranje v državi kriva opozicija…A si spet kaj vzela al vedno tako izkrivljeno razmišljaš…?

  • Anton

   enkrat piromani, vekomaj piromani

   udba press

 • Extreme Pain

  PIČKE POKVARJENE ZLAGANE!!!!!

  • sprehajalec

   Kaj so samo tebe pustili v pisarnici s fikusem, ostali pa po dopustih?

   • šmentanamuha

    Tokrat ima Tunek prav.

    • šmentanamuha

     Pod pogojem seveda, da je mislil leve režimske pisune, zato sem za vsak slučaj umaknila plus pod njegovim komentarjem.

 • Duhec

  V skladu s solidarnostjo do drž uprave, države, oblasti bi moral molčati?! Pa so končno priznali, da so navadna dobro organizirana mafija z mafijskimi pravili…

  • šmentanamuha

   Lepo, da se strinjava.

 • montyamp

  Hahaha , če bi Avstrijci imeli takšno javno upravo , bi tudi kurili odpadke na grmadah , firme bi pa zaradi blesavih in zavaljenih uradnikov selili v slovenistan .
  Morilcev nasledstvo je iz Slovenije naredilo gnojno bulo , katero lahko opazujete z lune , saj se nenehno kadi iz kemičnih obratov kjer komunisti proizvajajo snovi za redčenje kokaina .
  BETON 1: 3 , to je business , ne pa pošteno delo .
  http://nova24tv.si/slovenija/ljudje/balkanski-bojevnik-martincic-slovenija-nima-mafije-mafija-ima-slovenijo-mafija-ima-drzavo/

 • Anton

  jaz sem še vedno mnenja da so bili ti požari podtaknjeni.Bojim pa se da ne gre za zgolj piromanski hokus pokus, eksperiment nekoga z duševno motnjo, temveč gre za precej bolj hude razsežnosti, ki se dotikajo političničnega establismenta.

  sarkazem press

  • montyamp

   Establišment , politični ????
   Hahaha , to ni p od političnega , to je politkomisarska NKVD-KOMINTERNOVSKA
   hunta hlapcev stalinove glistavosti .

  • šmentanamuha

   To se vidi že z aviona, ampak debilni birokrati in debilni novinarji, kot je Rogličeva, seveda ne zmorejo sprocesirati tako očitnih indicev, dokler ne dobijo navodil svojih režimskih dreserjev.

 • Duhec

  Slovenija je postala bankomat kravatarjev, ki se jih označuje z elito…. sposobnost, delovnost, poštenost več ne šteje.

  • sprehajalec

   sposobnost, delovnost, poštenost več ne šteje.

   tega od leta 1945 sploh ni bilo. Ni bilo del učnega programa…

  • montyamp

   Krivi za to ste pa kritiki tistih ki se še sploh borijo .

   • Duhec

    Kdo se bori???

    • tohuvabohu

     Ti že ne.

     • Duhec

      Več ne… sm pa se. Uspešno, zastonj…

     • tohuvabohu

      A pol si bila borka? Zdaj si pa le še porka … Zastonj.

  • logika

   imaš prav.

  • Borut Stari

   Slovenija je v lasti vsem nam znanega mafijskega kartela.

 • Winston Wolf

  Debilni in debeli obrazi birokratk…
  …in potem spodaj slika Mete Roglić
  .
  :-)
  Opis pravzaprav nebi mogel biti boljši.
  .
  Novinarji torej, preko družbenopolitičnih delavcev že kar odkrito prestopajo v birokrate.
  Nice!

 • Hun

  vsak sistem al ureditev se sprevrže v odnos parazit in gostitelj…v vsakem primeru kri sesajo ljudstvu

  • .

   Tako je.

  • sprehajalec

   To je že Marx nekoč analiziral….

 • Anton

  ali ste se že seznanili z Slovensko birokratsko “veleumnost”, od sedaj bo potrebno pri plačevanju položnic, vkolikor nisi imetnik računa oz plačuješ v imenu osebe x, predložiti osebni dokument

  sarkazem press

 • tarantela

  Tako je, Boštjana M. Zupančiča morate vsi podpirat! On zagovarja tezo, da so ženske zanič odvetnice in naj bi se ne lotevale študij tega poklica.

  • sprehajalec

   V čem pa je problem? Če nekdo reče, da so moški zanič kuharji in ženske dobre kuharice, pa nihče ne protestira. Takrat se oglašaj.

   • tarantela

    Moški so na splošno boljši kuharji, kot ženske. Vzrok je v tem, da ženske pomislijo tudi na to, da bo treba vso packarijo po končanem kuhanju pospravit in zato manj eksperimentirajo. Za dedci pa itak ženske pospravljajo.
    P.s: A jest ne smem nič pisat oz. se oglašat! Protestiram, šovinizem!!!

    • sprehajalec

     Za dedci pa itak ženske pospravljajo.

     ja, itak ja…

     • tarantela

      Kva nek?

  • tohuvabohu

   Jaz ga ne podpiram, čeprav so njegove izjave pogosto še bolj trapaste kot tvoje.

   • tarantela

    Hvala! Se vidi, da nisem prava študirala, se opravičujem!

    • tohuvabohu

     Kaj si ti študirala, je velika skrivnost, hehehe. Morda invazivne rastline?

     • tarantela

      Predvsem ambrozijo.

  • šmentanamuha

   Hm, praksa slovenskega sodno-tožilskega sistema govori njemu v prid, kar pa ne pomeni, da so vse ženske generalno zanič odvetnice ali sodnice ali tožilke. Prav tako najdemo šalabajzareje in prodane duše med moškimi. Stvar je v osebni integriteti, inteligenci in sposobnosti logičnega razmišljanja in povezovanja stvari. prav zadnje pa pri ženskah večkrat odpove in prevladajo čustva in iracionalnost. Zato nas moški dostikrat prizemljijo. To, kar je naredila Rogličeva, je vsekakor znak pomanjkanja pameti. To je že prav slaboumno.

   • tarantela

    Pa veš, kaj je rekla novinarka Roglič?

    • šmentanamuha

     To, kar sem lahko prebrala, zraven pa res nisem bila, ampak malo bolj obsežno sem svoje stališče pojasnila nekaj komentarjev višje.

 • Borut Stari

  Dolgoletna družbeno politična morilka je s svojo objavo nazorno pokazala, kateri mafijski kartel, ima svojo državo.

 • šmentanamuha

  Spoštovani gospod Boštjan M. Zupančič si zasluži priznanje za pogum in integriteto, ki jo je izkazal prav na ta način, da je kot vladni uslužbenec povzdignil svoj glas proti režimski pasivnosti ob več kot očitnih sistematičnih požigih v podjetjih z nevarnimi snovmi in skrivnostnem naročenem umoru direktorja Kemijskega inštituta..

  Če bi režimska pisunka Rogličeva imela kaj novinarske integritete, bi to naredila ona, vendar je nima. Dokazala pa je svojo topoumnost (Zupančič je rekel debilnost, saj je vseeno). Kot produkt usmrajenega pardon usmerjenega socrealističnega izobraževanja njeni zdresirani možgani pač delujejo tipično in kakršnikoli miselni preskoki onstran dresurnih navodil zato ne pridejo v poštev. Žal tako funkcionira tudi tipično volilno telo levice, kot jih trenutno pač poimenujemo. Podobno se lahko dogaja tudi na drugi strani, zato je nujen razmislek in debata o tem. In Zupančič nas je samo sprovociral in polil z mrzlo vodo otopele birokratske degene, da zmigajo svoje riti in pokrenejo raziskavo kriminalnih dogodkov, ki se odvijajo nam vsem na očeh..

  Gospod Zupančič je samo demonstriral, da mora človek z integriteto, če jo želi ohranit, včasih iti tudi proti glavnemu toku, to pa lahko naredi samo na način, da šokira. Upajmo, da mu bo sledil še kdo. Pogum je resnica in zagovarjanje resnice je pogumno dejanje.

 • Priden kot SDS ovčka

  Tudi omenjeni m zupančič je samo zavaljen neučinkovit in neobrit smrduharski debilni birokrat + čorav kot krt po vrhu.

  • Anton

   tvoje besede izpričujejo o tebi več kot 100 mojih besed

   sarkazem press

  • šmentanamuha

   Slabo, slabo, tvoji argumenti so prešibki.

   • Priden kot SDS ovčka

    Torej če bi omenjeni zavaljeni smrduh lahko kaj naredil, bi naredil in ne pisal žalitev. Ker pa očitno ne more naredit nič, piše žalitve, torej je neučinkovit zajedalc za visoko plačo. Še kaj?

    • šmentanamuha

     Uf, ja, seveda…

 • sumljivislon

  USA – po rodu SLOVENKA ga Anzur..novinarka …odmevi 22h – bergant z novimi okvirji in debelo šipo..vse je povedala direkt v glavo….igor pa odprtih ust…!! ;)….

 • Extreme Pain

  ZMAGA JE NAŠA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  AAGAGRGGRGHHHAAAA!!!!!!!!

  • šmentanamuha

   Okej, Tunek, sej razumem, da se v tem trenutku počutiš kot Napoleon, ampak sej veš, kak se je z njim končalo. Zastrupljen zrak pa dihamo vsi, tudi ti.

   • Priden kot SDS ovčka

    Preden je prišel desni smrad, je bil zrak čist.

    • šmentanamuha

     Fino, lepo demonstriraš mojo tezo o levičarski socrealistični dresuri. Le globoko se nadihaj….strupov.

    • tohuvabohu

     Seveda, dihurji sami sebi ne smrdite.

 • tarantela

  Tale dež je fajn naredu za poljščine! Jest mam polne prekle stročjega fižola, tud paprika in paradajz dobr delata. A kdo rab petršilj? Meso si boste moral sami kupit.

  • tohuvabohu

   Kako ti pa bučke uspevajo?

   • Priden kot SDS ovčka

    Ti pa prid mal sm k lih oslovsko salamo delam. Rabim sam še enga osla. Boš prav prišel.

    • tohuvabohu

     Danes ne utegnem. Za prvo silo imaš svojo ta staro, ki so jo že partizani cenili kot mulo.

  • Priden kot SDS ovčka

   Tud če vse šenkaš desnim, bojo še zmer jamral. Tko da se za brezveze trudiš.

   • milanček

    meketaš pa resnično kot ovčka, pa tudi pameti nimaš kaj več, mogoče še manj!

    • tohuvabohu

     Najbrž je sveže ostrižen.

  • rrrrr

   Po dveh letih študija antropologije, politike, demokracije, psihiatrije, balonarstva in speleologije, tvoj prvi spodoben honorar. Moj veliki plus in priznanje!

   • karpelec

    Pazi, ponuja, zato, ker sama ne bo jedla, ponuja pa drugim, ker je zelenjava polna požarnih primesi.

    • rrrrr

     No ja, nekaj inteligentnosti pa kljub vsemu tiči v tej dami, da zastrupljeno ponuja nam? A si kdaj že srečal kakšnega socialno čutečega, ki ne bi hotel zastrupiti drugače mislečih ljudi?

 • Aron

  Pa vi sploh preberete za sabo, kaj pišete? Pritiski novinarke? Niste resni. Novinar mora izpraševati oblastnike, dvomiti v njihove odgovore, in pritistniti na izpraševanca. In Mamić naj bi bil predsednik društva novinarjev, pojma nima, kar tedensko dokazuje z umotvori.

  • šmentanamuha

   A si se ti, pametnjakovič, sploh vprašal, kako to, da režimska pisunka ne raziskuje ozadja požarov, se pa zgraža nad tistim, ki je opozoril na ta pereč problem? Seveda ne, levo-režimska družboslovna dresura deluje tudi pri tebi. Pa lep dan.

   • Aron

    Zgrešil bistvo, kot vedno. Ne gre v betico, ne?

    • šmentanamuha

     Sej vem, da ti ne gre.

    • Donald J. Trump

     Ja, kako nam ne gre v glavo, da so vedno krivi režimski kimavci. Razen ko je na oblasti SDS, takrat so režimski kimavci dobri.

     • Lustrator

      Ne bi vedeli, še nismo doživeli – ne SDSa na oblasti (biti predsednik vlade s tretjino poslanskih sedežev v parlamentu NI oblast), še manj pa režimskih kimavcev v medijih v tistem času.

     • Donald J. Trump

      Zakaj bi morala vladati samo ena stranka, SDS?
      Malce avtokratsko razmišljanje, prepričan sem da ga deliš s stranko.

     • Lustrator

      ” Razen ko je na oblasti SDS”
      Kdo je omenjal eno stranko, jaz ali ti? Jaz sem ti odgovoril popolnoma faktigrafsko – SDS ni bila še nikoli na oblasti. Žal imamo ta trenutek v parlamentu le 2 stranki in sicer Partijo ter SDS. Tudi sam bi si želel, da bi se SDS-u pridružile še ostale demokratične, proslovenske in protitotalitarne stranke, a zaenkrat jih ni, pa naj se ima Nsi še tako za “desno”. Verjamejo ji le še političnointeligenčno slepi in gluhi.

  • milanček

   cepec

   • Donald J. Trump

    Brilijantno argumentirano, vredno rumene štampiljke

    • karpelec

     Važič, za koliko cm si zrasel?

     • Donald J. Trump

      Za točno 2. Naslednje vprašanje

  • Lustrator

   “Pa vi sploh preberete za sabo, kaj pišete? Pritiski novinarke? Niste
   resni. Novinar mora izpraševati oblastnike, dvomiti v njihove odgovore,
   in pritistniti na izpraševanca. In Mamić naj bi bil predsednik društva
   novinarjev, pojma nima, kar tedensko dokazuje z umotvori.”

   Bodi enkrat za hec mož beseda in natanko te besede pošlji na uredništva RTV-ja, Dela, Večera, Dnevnika, Mladine, Pop Tv-ja, Kanal A, Siola, Žurnala24 in ostalih režimskih trobil, kjer imajo zaradi svojih lastnikov resne probleme s tem vprašanjem. Vselej kritični brez dlake na jeziku Tino Mamič in Nova24 so zadnji na našem prostoru, ki bi jim lahko očital kaj takega.

 • milanček

  meta roglić, nimaš kaj dosti za razpravljati, govedo!

 • Priden kot SDS ovčka

  Desnim vam očitno nikdar ne bo jasno, da če začnete s primitivizmom, boste nazaj deležni še večjega primitivizma. A ko ga dobite v večji porciji nazaj, greste pa v jok in na drevo pa kalimero style. Kakršo energijo oddajaš, take si deležen nazaj. Pa kaj bi to razlagal primitivcem, itak se vas nič ne prime. Blejajte svoje nebuloze dalje. Ne se pustit motit. Na volitvah vam izstavimo račun.

  • janez zorman

   Smolo imate v tem, da Dolančev fax, ki je v večini domena levakov, producira največje primitivce. Lep zgled imate v predsedniku DZ in pri njegovi “predsedniški” učenki.

   • Priden kot SDS ovčka

    Kot sem rekel ovca, nič se vas ne prime, blejaj dalje….

  • tohuvabohu

   Mi smo prilagodljivi. Ker prekleto dobro vemo, da rdečkarji razumete edino jezik sovraštva in nasilja, vam povemo stvari v vam razumljivem jeziku. Jasno?

  • von Rhein

   Pa kaj bi to razlagal primitivcem, itak se vas nič ne prime. Blejajte svoje nebuloze dalje…
   —————————-
   Ti nekaj razlagaš primitivcem? Le kaj razlagaš? Verjetno misliš na tvoje neprestano oglašanje pod različnimi nicki. Pisarije,ki nimajo ne začetka,ne konca in najmanj vsebine.Petdeset besed iz tvojega besednega zaklada ponavljaš do mere za katero menim,da si že sam utrujen.Sam sebi verjameš,da “obračunavaš” s sovražniki.Motiš se,si precej neviden in že prve besede te odstranijo s forumske scene.
   Tole je bilo izjemoma,ker rabiš zdravilo.

 • rrrrr

  B. M. Zupančič doživlja svojo veliko metamorfozo od režimskega pravnika v preteklosti do pokončnega intelektualca in demokrata danes. Spomnimo se samo, kako je kljub nasprotovanju domače kamarile podprl ddr. Jakliča za kandidata Slovenije v ESČP, ko je bil še član slednjega.
  Pa vendar nosi B.M.Zupančič velik madež. Kot član komisije ene od zadev na ESČP je glasoval za oprostitev latvijskega partizanskega zločinca Kononova v času II. svet. v., odgovornega za umor 9 latvijskih civilistov, med drugim tudi noseče ženske. ESČP je njegovo sodbo kasneje razveljavilo, blamaža pa je ostala.
  Sam sem dobronameren človek in verjamem tudi v to, da ljudje lahko in moramo postati boljši. Želim si, da se nam bo v tem pridružil tudi spoštovani g. B.M. Zupančič.

  http://www.casnik.si/index.php/2010/10/29/sodba-za-enake-kriterije-ocenjevanja-clovekovih-pravic-primer-kononov/

  • MižekFiga

   Podpiram tvojo BMZ dobronamernost IN želim, da se “domobrancem” izbriše predznak o izdajalcih.
   ESČP NI razglasilo upor proti komunistični revoluciji za kaznivo dejanje, murglski tisk o trem ne poroča!

   • rrrrr

    Domobranci nikoli niso izdali svoje domovine, pa so vendarle,, izdajalci” Brozovih revolucionarnih morilcev

    • svet rabi zdrav razum

     Domobranci so izdali lastni narod. Sodelovali so z morilskimi okupatorji.

  • Janko Gedlička

   Verjamem, da se najde kakšen vpliven udbovec, ki ga je pretresla korenita metamorfoza.

   • baubau

    potrpežljivost-Bog zmore…

 • Donald J. Trump

  A ni to ta Zupančič, ki je prejel častni doktorat od Marušiča, ki mu bodo sodili zaradi spolnih napadov??
  Sama izbrana družba vidim.
  Ja ja, saj vem, krivi so (nekako) komunisti in Kučan osebno.

  • Lustrator

   Kakšno zvezo ima zdaj vse to? Saj Zupančič je vendar levičar, zakaj ga zdaj napadaš? Zato ker ga mi branimo?

   Je pa tvoj komentar približno tako bistroumen, kot logika, da dejstvo, da sem diplomo na fakulteti prejel od F21 kleptomana, dokazuje to, da sem tudi sam F21 kleptoman.

 • Osti jarej
 • Osti jarej
 • Osti jarej

  ….drgač jepa tale”novinarka” reklamna novinarka….ni kredibilna

 • mginko

  Najbolj žalostno je to, da slovenski narod še sedaj ne dojema, da ugrabljeno državo vodi murgelska udbomafija s svojimi kremplji tudi v medijih. Vam rdečim se od objavljenih resnic na Nova24tv.si do konca skisajo možgani. Če bi imeli kaj pametnega in poštenega brati v svojih udbomafijskih cajtngih, bi si tam zmanjševali pritisk, ki vpliva na vaše bluzenje po forumih.

 • Osti jarej

  ……župca ima pa tud svoje maslo na glavi

  • radames

   Kakšnga pa? Da je bil predsednik ESČP, ko je v zadevi Kononov pod njegovim vodstvom sodišče razglasilo Kononovo nedolžnost? Ne ve se, kako je glasoval. Je pa ESČP na višji instanci na ponovnem sojenju Kononova spoznalo za krivega. No, o tem pa naši mediji niso nič pisali, čeprav so na prvo sodbo noreli od navdušenja.
   Da je bil BMZ ostro proti prisilni hospitalizaciji psihično motenih? Potem pa ga je neki sosed na njegovem vikendu pod Čelkovim vrhom v Javorniku tako nadlegoval, da je zanj zahteval hospitalizacijo v idrijski psih.bolnišnici?
   To so male, nepomembne zadeve.
   Da naša država propada zaradi nagravžne mafijske vlade in nagravžnih ozadnih mafijcev, ki vladajo – pa BMZ ni kriv. Celo poziva k uporu!!!

 • Osti jarej

  Te dni so našli Klausa Eberweina mrtvega. Pri starosti 50 let je ta javnosti neznani Haitski visoki uradnik v prejšnji vladi ,naredil samomor, o njem pa mediji sploh ne pišejo. Zakaj pa bi, ko pa je ta »samomor« povezan z zločinskim parom Clinton, Killary in Pedofilom! Bil je sicer velik kritik Clintonove lažne fundacije, a bistvo je njegovo napovedano pričanje na sodišču ta četrtek. Že pred časom je odločno povedal, da so vse donacije v to prevarantsko fundacijo, ki so bile namenjene za reševanje Haitija po grozovitem potresu leta 2010, končale v žepu zločinskega para. 0,6% sredstev iz mednarodno zbranih prispevkov je končalo pri Haitskih organizacijah, ki so reševale otok, 9,6% je dobila vlada za lažja potovanja, ostalo je končalo na njunih računih. Svojim prijateljem je zaupal, da ga je pošteno strah, ker pove resnico o Clintonih in prijatelji so le potrdili, da ni bilo nobenega razloga, da bi Klaus naredil samomor. Kot niso imeli razloga številni drugi, ki so imeli namene razkriti zločinsko delovanje lastnikov lopovske Clinton fundacije, pa so jih našli mrtve ,brez možne utemeljene razlage, ki bi zavrgla umor. Mrtvi ostajajo za parom od leta 1992, od prijateljice Monice Lewinsky, ki je vedela za Billovo zgodbo o uživanju banane ,do medijem znanega Setha Richa, povezanega z izgubo denarja iz Fundacije. 25 let opravljata svoj posel z nožem v roki, krvavimi rokami, pa sta še vedno žrtev Ruskih hekerjev, ki jima niso omogočili novega slavja v Beli hiši. Denarja imata v Fundaciji po želji, zato jima vsak nepremišljen stavek ni težko plačati iz doniranih sredstev. Nihče ju ne bo razkrival, nobeden nima pravice spregovoriti o njunem satanizmu. Zato pa sta del vrhovne Amerike. /virASheepnoMore/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/307245/morilska-fundacija-clinton

  • šmentanamuha

   Hvala, tudi zelo pomembna novica.

 • Osti jarej
 • RATATA

  To je bolj površinsko “obračunavanje” z B.M.Z.jem, saj kaj drugega niti ne more biti.
  B.M.Z. ima svoj krog odjemalcev svojih razmišljanj. V tem krogu so tudi levičarski preužitkarji, ki tudi na tej osnovi pripravljajo taktiko pristopov obvladovanja nas, ljudstva.

 • Miha

  Desničarjem se je čisto zmešalo.

  • marta

   Kaj pa je z levimi dobro ?

  • Nata

   Kaj šele bo, ko nas prime ” strašni srd ” nad takim komentiranjem.

 • Janko Gedlička

  Končno jim je pošteni levičarski razumnik nabrenkal, kar jim gre. Njegov glas ni glas vpijočega v puščavi, ampak je slišen povsod. Navkljub šikanam bo ob svojem znanju zmogel dobro preživeti. Vlil pa je oblastni kleptomanski bandi le nekaj strahu v kosti. Kaj ko bi se le kaj zmigali?

  • rrrrr

   Razumne stvari se bodo začele razumno spreminjati šele tedaj, ko jih bodo začeli razumevati razumni levi razumniki, seveda v razumnem roku. Razumljivo pa je tudi, da sedaj iz razumljivih razlogov še vedno močijo. Zaradi razumne nagrade seveda, kar je samo po sebi razumljivo, privlačnejša od nerazumne vesti. .

   • Janko Gedlička

    Očitno ne sežem do nivoja vaše inteligence. Pa saj človeku ne gre zameriti če je butast. Zgolj toliko mi je kapnilo iz vaše satrične mojstrovine. Pa lep pozdrav!

    • Nata

     Ne se jezit. Še enkrat počasi preberi.
     Oba sta dobro komentirala !!

   • Nata

    + + + + + + dobra in aktualna besedna igra !

    • Janko Gedlička

     To pa vsekakor.

 • Osti jarej
  • Nata

   Imaš prav. Pa vendar ? Za druge vemo, kako in kaj uporabljajo ? To je tisti hudir danes. Vse za dobiček. Inšpekcija pa po navodilih prav vseh vlad, molči in miži, zatiska si tudi nos !!

 • Duhec

  Zakaj ni protestov???

  • RATATA

   Zbog TITA

   • Duhec

    Njega več ni…. a to je edini izgovor???

    • RATATA

     Odblokiral sem te začasno, za pokušino.
     Tvoja brezveznost je v tebi tako zakoreninjena, da tisto prej ni bil edini odgovor, tale je pa morda zadnji.
     Na meji si. Bolje bi bilo, da bi več časa namenjala negovanju svojega telesa, saj bi s tem potlačila nebuloze, ki ti švigajo po pohabljenih možganih.

     • Duhec

      Kr neki…

    • Nata

     No, res ga ni. Je pa zapustil strašno zapuščino v glavah ljudi !Strašno praznino, brez zmožnosti lastnega razmišljanja.

  • svet rabi zdrav razum

   Duhec, prav si vprašala. Protesti ljudi bi odražali voljo ljudi. Protestov ni, ker ljudje ne upajo ali ne najdejo notranje moči, da se začne s pravimi spremembami.

 • RATATA

  V razmišljanjih intelektualca B.M.Zupančiča sem že pred leti dojel, da mu je žal, da se je leto 1989 zgodilo prekmalu, saj bi morali vsaj še eno generacijo (in pol) “počakati” v prejšnjem sistemu.
  Ne le zaradi perfektnega znanja tujih jezikov in povezanosti s tujimi intelektualci vseh političnih prepričanj je B.M.Z. Internacionalist. (Op.: nisem rekel, da je njegova himna Internacionala!).

  • Anton

   da res je on je internacionalist in naj ktemu dodam internacionalist v pravem, žlahtnem vsebinskem pomenu besede, ne zgolj internacionalist, s katerim se kitajo predvsem naši levaki-potomci bivših udbovcev.

   sarkazem press

 • logika

  Gospod Zupančič je eden redkih, to je pravi intelektualec, razgledan človek, Slovenija je lahko ponosna na takega strokovnjaka. Bravo Slovenija, bravo sodnik Zupančič, spoštovanje!

 • Vera

  Da državni uradniki delajo slabo ali pa nič , je čista resnica, zato ni na mestu, da Dnevnik obračunava z uglednim gospodom , ki je bil ustavni sodnik , potem pa evropski sodnik za človekove pravice .

  • logika

   tako je.

  • marta

   Res sramota.
   Namesto, da bi se vprašali, kaj je s Slovenijo postalo narobe, da že skoraj vsak dan nekje zagori in Slovenci mirno dremljemo in ne pritisnemo na tisti pravi gumb, ki nam ga je prinesla osamosvojitev Slovenije.
   Zelo modro in razumno razmišlja v skrbi za človeka zaradi posledic požarov v Večeru
   Dr. Gorazd Pretnar, mikrobiolog

   http://www.vecer.com/brez-problemov-dioksine-pojemo-6283585

   “….Eden od klasičnih indikatorjev namernega požiga je začetek požara na več krajih hkrati, kar je bil primer v Novem mestu. Požari so si sledili: 15. maja Vrhnika, Kemis, štiri dni zatem na odlagališču odpadkov nad Jesenicami, Ljutomer, Ekoplast, d.o.o., Ptuj, tapetniški obrat Slovenskih železnic, Zalog, Ekosistemi. In včeraj Mokronog, skladišče lesnih sekancev. Vsak razumni človek bi požare v tem sosledju utemeljeno osumil kot namerne…….”

   in narod NE NAPRAVI NIČ !!!

   PREBERITE !

   • svet rabi zdrav razum

    Kar je narobe je to, da NOBENA evropska država ni samostojna odkar je samostojnost predala bruseljski diktaturi.

    • Lustrator

     To nikakor ni res. Ne glede na to, da je bruseljski birokratski aparat res ogromen in močan, se pokončne države še vedno postavijo zase in svoje državljane in za svojo brezhrbteničnost ne iščejo izgovorov “tako so nam rekli v Bruslju da moramo”. Od EU imamo lahko vsi ogromno dobrega, a potrebno se je zavedati, da ne smemo nekritično sprejemati vsega kar pride od tam. Je pa res, da je Bruselj na nek način kot lasten parlament – torej odraz družbe v kateri živimo. Dokler bo ta družba površinska, nekritična, ostredotočena na nepomembne stvari v življenju, individualne kratkoročne interese, bodo tudi politiki, ki so jih izvolili natančno takšni.

     • svet rabi zdrav razum

      Prav imaš, da je lahko kaj dobrega. Vsiljevanje migracije, recimo ( ter grožnje z kaznovanjem državam, če migracije ne sprejmejo, trenutno grozijo višjegrajskim državam), implementacija vsake evropske zakonodaje v našo interno zakonodajo in še kaj, je neučinkovito in prisiljevalno.

     • Lustrator

      To kar naštevaš je negativno in ne pozitivno, a tudi s tem se da boriti če imaš hrbtenico, kot na primer Višegrajci, ki nam vsem dokazujejo da se DA, če se hoče. Ne glede na grožnje in sankcije, še vedno čudovito rastejo in bodo kmalu postali pomembna sila tudi na evropskem političnem parketu. Je pa dejstvo (o tem se menda nima smisla prepirati ali pač?), da je Evropa dolgoročno lahko uspešna in konkurenčna ZDA in Aziji le če ostane enotna. Spomni se razloga zakaj je sploh prišlo do združevanja evropskih držav in EU in časov pred tem in pomisli ali si res želiš ponavljanja najtemnejšega dela naše zgodovine.

     • svet rabi zdrav razum

      Strinjam se s tem kar praviš. EU je trg zase, samo enotnost nas lahko reši. ZDA in Kitajska sta seveda dve protiuteži, ki ves čas iščeta svoje geostrateške prednosti. Samo enotnost nas reši, absolutno.

     • svet rabi zdrav razum

      tudi ” varčevalni” ukrepi medtem, ko bančni elitneži diktirajo vse iz ozadja, in še kaj, ni pravična rešitev za evropske samostojne narode.

    • Nata

     No, to pa drži samo delno !! Takrat, kot našim paše so samostojni, pa še kako !

     • svet rabi zdrav razum

      Upajmo.

   • Nata

    + + + + + + + + ja !!! Dobro. poučnp branje !

   • šmentanamuha

    Hvala za povezavo.

 • svet rabi zdrav razum

  “Zupančič: Rogličeva ne razume, da je pravica Slovencev dihati neonesnažen zrak” bravo gospod sodnik Zupančič!

 • Hun

  novinarke bodo govorile o obnašanju…poznam nekaj novinark iz Dela..tok znajo bit liberarne, da jih naštimaš v vsako skušnjavo..najhitrej podležejo v petkih, ko se nalivajo po Lj lokalih do nezavesti..

  • svet rabi zdrav razum

   res je.

 • Olga

  Pri nas ima svobodo govora le komunist, šef partije in Udbe, Kučan, ki bi moral vsaj 26 let sedeti! Sprevrzen svet!
  Da pa informacije curljajo in se nič ne zgodi, pa vidimo pri sodstvu! Režimski mediji vedo vse, še preden odloči sodnik! Obsojenci izvedo za sodbo iz medijev!?

 • marta

  Ugledni pravnik prof. dr. Boštjan M. Zupančič poziva celo na ulice

  http://www.zurnal24.si/slovenija/nekdanji-ustavni-sodnik-bostjan-m-zupancic-ljudi-poziva-na-ulice-294312

  Pravi, da če bi se kaj takega dogajalo v Franciji, bi že zdavnaj vrelo.

 • Nata

  Uh, no ?? Saj odgovorne so že našli vendar !!
  Je pa res neverjetno, kaj si en novinar dovoli !!

 • Aron

  In kaj bi bilo po BMZjevo, če bi do protestov res prišlo, da bi ljudje imeli dovolj, kot so imeli dovolj v Hamburgu dva tedna nazaj? Bi potem vpil ‘fašisti, teroristi’?

  • sprehajalec

   V Sloveniji ni spontanih protestov. Edini v zgodovini so bili, ko se je demonstriralo zaradi zaprtja četverice, 1988.

   Vse ostalo je zrežirano, protest študentov FF v Ljubljani zaradi odstavitve patrica lumumbeja s strani Mobutu Sese Sekota v Kongu, 1970. T.i. Zimska vstaja Kulturnikov in lačnih javnih uslužbencev v trenerkah proti Ivanu Janezu, Orgija Dobrodošlice migrantom lani na Kongresnem trgu v Ljubljani, pod Parolo odprimo Srca in vrata.

   Kontrolirani in vodeni protesti ne predvidevajo požiganja ter ropanja, kot v Hamburgu. Oziroma če bi prišlo do takšnih protestov kot v Hamburgu, bi bili pa vodeni na čelu s Fajonko in Murgl’cem in pod zaščito policije, da se komu od njih ne bi kaj zgodilo.

   V hamburgu hočejo nasilno na oblast, pri nas so pa oni že na oblasti. V tem je razlika.

   • Aron

    Se strinjam, da ni spontanih protestov. Tudi v tujini jih ni, npr. v Venezueli jih organizira opozicija s CIInim denarjem, ravno tako so bili protesti v Siriji sponzorirani iz tujine.

    Ponavadi nasilje iniciira policija oz. plačanci nasprotne strani, kot je bilo to tudi pri Vseslovenskih vstajah, ko so nasilje sprožili Janezovi učenci, tudi v Hamburgu so se med BB pomešali policisti, da bi protestom odvzeli legitimnost in politično pomembnost.

    • sprehajalec

     Sigurno, v venezueli sploh, državi delavcev in kmetov, deželi obilja, ki plava na nafti. Sirija itak, pa gadafija si pozabil omeniti.

     Samo zanima me, zakaj so CIA pa MI6 pa podobne združbe, organizirale tunizijsko vstajo, mater vseh vstaj v Arabijah? Pa v Egiptu, da so ga vrgli predsednika, pa ga potem zopet nastavili?

     kamuflaža vse skupaj, da so lahko gadafija vrgli? Pa Asada? Ampak vaša pronicljiva pamet jih je prečitala, kot vidim….

     Ostra pronicljivost, ni dana vsakemu, da spregleda. Ivan janez pošlje svoje provokatorje, da sprovocirajo vstajo, ki ga vrže iz oblasti. Bravo…

     • svet rabi zdrav razum

      CIA, Mossad, MI6, so naredili več gorja, kot dobrega, ker delujejo za svoje lastne interese: MOSSAD za izraelske, CIA za ameriške, MI6 za britanske. Vsi omenjeni zli ” kulti” so scenirali tudi bližnjevzhodne vojne posege, zaradi nafte pač.

     • sprehajalec

      sem mislil, da imam res opravti z nekim razumom.

      Jaz sprašujem tebe, zakaj je CIA zrušila Tunizijskega predsednika bistveno pred gadafijem. kakšne načrte ima CIA v Tuniziji, saj je bil predsednik tesen zaveznik CIE?

     • svet rabi zdrav razum
     • sprehajalec

      ne sprašujem te o Assangu. Sprašujem te o Tuniziji. ne samo tisto pobirati, kar paše v tvojo teorijo. Pa počasi se nauči s svojo glavo misliti, ne z jutub linki.

      Tunizija, zakaj CIA?

     • svet rabi zdrav razum

      Ej ti osebek, mislim jaz s svojo glavo že od nekdaj, ja? To, da je CIA zrežirala vse, pa se ve. ZAKAJ TE PRIZNANJE OD HILLARY CLINTON NE GANE, NO?!? GLEJ, NA TEM YOUTUBE POSNETKU TI ŽENSKA SAMA POVE, DA SO AMERIKANARJI USTVARILI AL KAIDO IN ISIS, NO. DEJ POSLUŠAJ JO, ONA DIREKTNO SAMA GOVORI. UPAM, DA SPLOH ANGLEŠKO RAZUMEŠ!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=h5ff0EOj2WU

     • sprehajalec

      Je CIA tudi organizirala Zimsko vstajo in vrgla predsednika Vlade Ivana Janeza Janšo?

      vsega so zmožni…. Kaj meniš?

     • svet rabi zdrav razum

      CIA AGENT JE REKEL, DA SO CIA AGENTI UNIČILI JUGOSLAVIJO. KER JE BALKAN STRATEŠKO BISTVEN ZA AMERIČANE, PROTI RUSIJI. PREBERI SI INTERVJU Z CIA AGENTOM, NA SLIKI JE CIA AGENT, ON JE TO POVEDAL V JAVNEM INTERVJUJU. http://speisa.com/modules/articles/index.php/item.2310/ex-cia-agent-we-got-millions-to-destroy-yugoslavia.html

     • sprehajalec

      Daj si ti najdi neko mladinko ali pa mladinca, (danes je vseeno) pa olajšaj se, poln si napetosti pa Cia pa Isis. Razgnalo te bo. Cia pa Isis ti bosta razžrla še tisto malo pameti, če še obstaja….

     • Jovo Jamnica

      kaj ti “Špejsi” verjameš???

     • svet rabi zdrav razum

      si pogledal OSEBNO IZJAVO OD TEDANJE ZUNANJE MINISTRICE HILLARY CLINTON, KI JE PRIZNALA, DA SE JE V BOJU PROTI RUSOM, AMERIČANOM ZATAKNILO IN SO KOT KONTRAINDIKACIJO ( NESREČO) USTVARILI ” PO POMOTI” AL KAIDO, TER ZLOGLASNI ISIS’?? A SI JO GLEDAL NA TEM POSNETKU, KI TI GA DAJEM? KER ONA SAMA VSE POVE, HILLARY CLINTON MORILKA, OSEBNO NA VIDEU, NO!! https://www.youtube.com/watch?v=h5ff0EOj2WU&t=4s

     • svet rabi zdrav razum

      ZBUDI SE ŽE ENKRAT, dej se zbudi. https://www.youtube.com/watch?v=h5ff0EOj2WU&t=4s

     • svet rabi zdrav razum

      NEKDANJI ŽUPAN NEW YORKA (!!!) GIULIANI, TI TUKAJ V OBRZA POVE, NA TV, V INTERVJUJU, DA JE OBAMA USTVARIL ISIS, NO. POSLUŠAJ NJEGA, V VIDEU, NA TV JE POVEDAL. EVO: POGLEJ SI, NO!! https://www.youtube.com/watch?v=GK7GxK9d5k0

     • svet rabi zdrav razum

      NEKDANJI ŽUPAN NEW YORKA (!!!) GIULIANI, TI TUKAJ V OBRAZ POVE, NA TV, V
      INTERVJUJU, DA JE OBAMA USTVARIL ISIS, NO. POSLUŠAJ NJEGA, V VIDEU, NA
      TV JE POVEDAL. EVO: POGLEJ SI, NO!! https://www.youtube.com/watch?v=GK7GxK9d5k0

     • Olga

      Mi to vemo že nekaj let!

     • svet rabi zdrav razum

      ve se, ja.

     • svet rabi zdrav razum

      OLGA, GLEJ TOLE, Hilalry Clinton kot zunanja ministrica takrat, povedala, da so amerikanarji financirali vse teroriste, haha, da te nekaj prime, ko pomisliš kaj izraelci in amerikanarji nekaznovano delajo no https://www.youtube.com/watch?v=h5ff0EOj2WU&t=4s

     • sprehajalec

      ne odgovarjaj mu, ker potem fašeš spodaj 20 njegovih copy paste neumnosti. Opravka imaš z otrokom, kaj ne vidiš.

     • Olga

      Ne, ker imam njega edinega blokiranega tako, da se zaman trudi! Vem, da je Cepec!

     • sprehajalec

      In ti se pod razum predstavljaš ali kaj? Koliko si pa star?

      Sprašujem za Zimsko vstajo in ali je CIA tudi organizirala prevrat, ki je zrušil predsednika Vlade Ivana janeza? kaj me boli za ISIS pa Guillama.

      Asad je ustvaril ISIS, s svojo nepripravljenostjo na delitev oblasti z rusko pomočjo. Ljudje so imeli le dve možnosti. Asad ali Isis. Pa Iračani seveda, ko sta 2 diviziji Iraške vojske položili orožje in zbežali pred isisom brez boja. Tam so dobili večino orožja.

     • Jovo Jamnica

      Ja, predvsem bele terenske Toyote “ispot čekića”…

     • sprehajalec

      Kitajčki…. Nobeden se ne vtakne v njih, veselo prodajajo za keš.

      Pred mosulom sta dve diviziji Iraške vojske (15-20.000 mož vsaka) položili orožje in zbežali. Sledil je vzpon ISILa.

     • Jovo Jamnica

      Zdaj boš še trdil, da Kitajci proizvajajo Toyote??? menda jih niso najprej iz Japonske uvozli, potlej pa izvozili v državo ISIS.

     • sprehajalec

      Jih mar Američani proizvajajo? najverjetneje so pa od Iraške vojske. Sadam jih je že prej imel.

      Volkswagen Lavida Ptajerci verjetno poznate?

      https://blog.consumerguide.com/wp-content/uploads/sites/2/2013/12/2013-Volkswagen-Lavida-Front-Angle-Top.jpg

     • Jovo Jamnica

      Torej trdiš, da so one Toyote Kitajci fkup šraufali. Maš kaki verodostojn dokaz? Toti Fauve Lavida ni dobeni terenski Toyoti podobn…

     • sprehajalec

      jaooo..

      The US government has asked the Japanese auto maker—the second-largest
      in the world—why the terrorist group has so many of its vehicles. Toyota
      says it does not know.

      The company, which insists it doesn’t sell vehicles to purchasers who
      might modify them for terrorist activities, is now supporting a US
      Treasury Department investigation into how these vehicles are ending up
      in ISIL’s hands. Lukman Failey, the Iraqi ambassador to the US, told ABC News that Iraq believes ISIS has acquired “hundreds” of brand-new Toyota vehicles in recent years—from no clear source.

     • Jovo Jamnica

      Nisn si mislo, da lahko Kitajce po novo imenujem kuj “no clear source”.

     • sprehajalec

      Praviš Jovice Amerikanci pošenkajo Toyote, potem pa zahebavajo Toyoto, odkod so jih dobili isilovci….

     • Jovo Jamnica

      Pojma nimam, keri so jih šenkali. Ti trdiš, da so “no clear source” pač Kitajci. Jas ti pač na besedo nea verjamem. To je fse…

     • sprehajalec
     • Jovo Jamnica

      Jovo Jamnica > sprehajalec • 9 mesecev nazaj

      Glej, na kratko. Obstajajo predstavniki izvoza demokracije za vsako ceno. Tisti, ki jih podpirajo in so, so levo krilo demokratičnega zahoda. Arabska pomlad je bila podprta z “levega” političnega pola “razvitega” zahoda, (ameriški demokrati, francoski socialisti, številne levo-liberalne nevladne organizacije, liberalna-sekularizirana Sirska opozicija. Mene zanima recimo, zakaj se Američani ne lotijo demokratizirat Saudove Arabije. Diktatura tamkaj ni nič manjša, kakor je bila recimo v Libiji pod Gadafijem. Mogoče pride to na vrsto po volitvah, če ponovno zmagajo demokrati… ;-). Kdor je zaprisežen razsvetljenskim vrednotam, jih pač vneto zagovarja. Širjenje demokracije z mečem, razume kot poslanstvo zahoda, kot nujen “agresiven poseg od zunaj”! V čem že je razlika med takim poslanstvom in džihadom? Podobnih evropocentričnih (beri: razsvetljenskih)”blodenj”, užitno servirajo mediji veliko. Kako razumeš identiteto? Kot željo po spremembah – morbit? Identiteta se oblikuje zaradi potrebe po pripadanju. Pove nam kdo smo, od kod prihajamo, kaj smo naredili…, skratka nekaj kar se ne spreminja. In če ima kdo na svetu probleme z identiteto je to gotovo na razsvetljenstvu koncepiran zahod.

     • sprehajalec

      Jao si se našel brskati nazaj. vedno mora biti nekdo od zunaj. Če preslikava na Slovenske razmere;

      Reciva, da se v Sloveniji tlači 12 milijonov Slovencev, kolikor bi jih bilo, če bi imeli sirsko rodnost od leta 1950 naprej. Na oblasti bi bil po očetu Cerarju kar njegov sin Cerar. V skoraj 50 letih vladanja bi si rodbina cerar zgradila veliko bogastvo, povsod bi bili ljudje zaupniki cerarjev, pa obkrožale bi jih znane družine, Novaki, Jamniki, Kocjančiči, zemljariči, Kučani v tisočih članov, kot je v Siriji v navadi, v plemenski ureditvi, katere bi dobile v glavnem vse posle, ki jih sklepa država, njihovo bogastvo bi bilo pa v švicarskih bankah.

      Mladih pod 30 let bi bilo 60-70% dela ne bi bilo. In vsi ti slovenci bi čakali na CIO, da jim vrže Cerarje….

     • svet rabi zdrav razum

      Tako je. Gadafija je zahod ubil, ker je hotel poslovati v zlatu in z evro cono, ne v dolarju.

     • Aron

      Nisem rekel, da so popolnoma vsi protesti organizirani od zunaj, to velja tudi za arabsko pomlad. Gadafi in Asad je seveda ucbeniski primer za sponzoriranje menjave oblasti od zunaj. Ve se tudi vzroke. Pri Asadu jim ne bo uspelo.

      Ivan se je zakalkuliral, hvalabogu.

     • sprehajalec

      Ja, seveda, pa verjetno tudi Afganistanskega Tarakija so nekoč tudi skinl, CIA. Pa Aliendeja. Pa patrica lumumbeja, ha, ha, ha.

      Skinejo oziroma vi ugotovite koga je rušila CIA. Če rušijo levičarja je zagotovo CIA, če rušijo desničarja je pa volja ljudstva. Že poslušano nekoč, dr. bebler pa to, pa neuvrščeni.

     • Aron

      Tako, saj pocasi bo. Itak je vecina arhivov sedaj dostopna, tudi bivsi agenti in ekonomski morilci so kar glasni. Resnica je na dlani, samo sprejeti jo je treba.

     • sprehajalec

      Aha, resnica;

      vsi strmoglavljeni levi voditelji = CIA

      vsi strmoglavljeni desni voditelji = Ljudstvo in revolucija

    • Nata

     A ja ?? Ali namenoma, da mu ne bi bilo treba vladati ???

    • svet rabi zdrav razum

     Kaj ti je polic. kriva?

   • MEFISTO

    Vodeni proteesti so bili tudi vstaja 2012/13, ki nam je prinesla magistrirano šiviljo.

    • sprehajalec

     Omenjeno zgoraj pod #Zimsko vstajo#.

  • Nata

   Tisto niso bili protesti, no ??
   Protestirati se da tudi drugače, ne da bi delali škodo !

 • baubau

  Lej no lej,koliko se jih je prepoznalo pod imenom “šalabajzerski in debilni birokrati”….moram pogooglat,kaj to pomeni…,da vidim, ali nisem slučajno med njimi…

 • princeska

  Takoj, ko kdo povzdigne glas in pove levici nevšečno resnico, se spravijo nanj dežurni uradniški pitbuli in dotičnega neusmiljeno razmesarijo. Isto se zgodi, če se pove o nekom zasebna resnica; uradniki planejo in razmesarijo. Največ škode pa naredi CSD, kajti tam niso za pomoč družini, temveč za ustrahovanje in izsiljevanje družine takoj, ko je en njen član izustil za kateregakoli “njihovega” neprijetno resnico. Tako v demokraciji ustrahuje in kaznuje rdeča vlada. Takih primerov je nešteto. Uprimo se!

  • Nata

   + + + + + + + +

  • Vera

   Kakšno nesramnost si je privoščila ministrica Kovač- Mrak , ki dviga otroške dodatke za 20 – 23 evrov na mesec na novinarsko vprašanje pa si je upala odgovoriti : ” Ja pa saj je to kar nekaj ” . Drugi balast je uvedba kartice za invalide ( teh je 170.000 pri nas ) , da bodo imeli v tujini neke ugodnosti . KDO ? Koliko invalidov pa zmore na daljšo pot in za kateri denar , če imajo nizke prejemke ? Spet en nateg te vlade , ki bi bila rada všečna pred volitvami . Bedak je tisti, ki bo nasedel !

   • princeska

    Odlično opažaš, bravo. Verjetno kdo iz vlade zopet potrebuje dodaten denar, in ga bo zaslužil z uvedbo kartice oziroma izdelavo le-te.

    • KIKI

     Brez razpisa, seveda! Bo že kakšen lobistek golobček poskrbel, tako kot
     za vse ostale zadeve “mimovrste”. com

     • Vera

      Kartico bodo invalidi dobili zastonj, toda plačali jo bomo vsi davkoplačevalci , tudi invalidi sami .

   • KIKI

    Ko zagledam to žensko ogabo, mi pade “mrak na oči!” Samo gobcanje, nepreverjeno,
    neuporabno, domišljavo…Satanski rog na čelu se ji očitno veča!…

 • Janez

  Ali?
  MORDA ?
  EU INSTITUCIJE ?!
  Le začenjajo delovati
  “evropsko” – in v zaščito – svojih narodov. Se veselimo prezgodaj ? L.r. Janez KOMENDA

 • Poštenje velja

  Prokleta dežela hostarjev in levakov nima
  bodocnosi.
  Slovenci se izeljujejo.
  Ćifurji prihajajo.
  Bliza se balkanski raj.

 • Miha

  Bebo Zupančičev ne bere časopisov. Francoska obala gori, ravno tako na Korziki. A so tudi tam krivi javni uslužbenci?

  • stajerc5

   Deloma. V glavnem cefursko- opankarski tajkuni, ki mecejo Habanke v hosto!! To so popularne dopustne destinacije nasih rdecih barab!

  • marta

   Uf, domišljavec. Ti si gotovo pametnejši.
   Ali misliš, da je Zupančič izjavil to včeraj ???

 • Janez

  “PRIČEVALCI – 2017″
  je
  moja nova serija zapisov
  – s katerimi se bom trudil vnesti
  – VEČ PRAVE RESNICE O AKTUALNIH DOGAJANJIH V R.SLO.
  Po konceptu – so moji zapisi v tej moji perspektivni seriji
  – LITERARNA PARODIJA !
  na
  F. TUNNKOVE – ” PRIČEVALCE” – ki so seveda zelo
  “POTVORJENI KVAZI PRIČEVALSKI AGITPROP ZAPISI” – O T . I. NOB=” NAROD OKUPACIJSKI BORBI”

  Torej !

  “PRIČEVALCI – 2017, 3″
  ALI
  KDO VE?
  KJE SE NAHAJAJO TELESNI OSTANKI, ALI MORDA ŠE ŽIVO TELO – F. TUNNKA”?!V
  “PRIČEVALCIH 2017, 2”
  SEM NAVEDEL
  V
  “PRIČEVALCI 2017, 1 in 2″

  V ZAVIHKU O TEM, KAKO SE SD POSLLANCU J. VEBRU – BAJE ” MEŠA”

  PRIČANJE MOJE PRIJATELJICE, KI DELA V STOLPNICI DELA – O TEM,
  DA
  JE SNAŽILKA IZ STOLPNICE DELA V ZGODNJIH JUTRANJIH URAH, BAJE VIDELA
  – ODVOZ TELESNIH OSTANKOV F. TUNNKA S KOMBIJEM V LASTI NEKIH DALJNOVZHODNIH
  LJUBLJANČANOV !
  Baje naj bi bili telesni ostanki F. Tunnka – porabljeni kot mesni del sestavin za znano jed “VOK”?!
  VENDAR !?
  “Pričevanja”
  JE TREBA GLEDE NA NJIH RESNIČNOSTNO VERODOSTOJNOST – SEVEDA – PREVERJATI !
  Torej ?
  ALI JE MORDA KDO VIDEL F. TUNNKA ALI KAK NJEGOV ZAPIS OD DANES. L.r. J. KOMENDA

  • karpelec

   Ne diraj lava, dok spava.

  • MEFISTO

   Jaz vem, kje so Tunnekovi živi pozemeljski ostanki, vendar gre za občutljive osebne podatke, katerih razkritje bi lahko njegovi družini prineslo hudo sramoto.

 • WatsonForus

  Baba Roga – presstitutka!

  • MEFISTO

   Na koliko jo ceniš?

 • Zaskrbljen

  Kar se tice strokovnjakov tipa bostjancic…. so bili, danes so zal ze prestari, naj to dojamejo in odstopijo prostor novi generaciji. V politiki je ista slika.
  Verjamem, da so bili Veliki, vendar leta naredijo svoje. Prisluhnite kaksnemu intevijuju teh mojstrov in po dveh stavkih vam bo jasno, da stalno oblizovanje ustnic in uporaba masil tipa “um” in “em”, ne pripeljejo do smiselnih zakljuckov. Zal so ze prestari. Tako kot marsikateri voznik v dolocenih letih izgubi voznisko dovoljenje.

 • Primoz Papez

  To je SLOVENIJA reźimska nova tv. Obračunava z vsemi ki so proti Jajotu…

  • tohuvabohu

   Kaj ti pa kdo hoče, siromak?

   • Primoz Papez

    Kaj ti je siromak Madžari obvladujejo novo tv.Janša se pa sam klanja ko dobi finančno inekcijo…

    • domovina mili dom

     Ko pa soros finančno podpira POP/A je pa vse v redu.

     • Primoz Papez

      Kje so dokazi so samo natolcevanja vaše kvazi tv..

    • tohuvabohu

     Ponavljam vprašanje, idiot polpismeni.

     • Primoz Papez

      Nova tv ja Madžarski režimski medij …

     • tohuvabohu

      Ja in?

     • Primoz Papez

      Kaj se potem obremenujete ce je dnevnik režimski..samo vseeno bi se prodalo več dnevnika kot reporterja in demokracije in vasega cadopisa če ni obstajal..

     • Bald Eagle

      RTVSLO pa srbski.

  • domovina mili dom

   To je SLOVENIJA, reźimski mediji Obračunava z vsemi ki so proti udbomafiji…

  • Janez

   TUNNEK ?
   Saj
   TAKO JE OK – SAJ SMO V DEMOKRACIJI . A ne ?

   ” PRIČEVALCI – 2017, ŠT. 10, KOMENDA ”

   Ampak?
   Ti Tunnek
   – zgleda, da si ti ? Proti demokraciji, proti ostrejši a argumentirani kritiki !?

   Ampak !
   TUNNEK ?
   A SI PREŽIVEL JUTRANJI ODVOZ K BOLJ “KANIBALSKIM”
   DALJNOVZHOODNIM PREBIVALCEM LJUBLJANE
   – IZ GRMOVJA POD STOLPNICO “DELA”. Kaj si pa “LJ-KANIBALOM” OBLJUBIL ?
   Ali ?
   Pa so moje ” PRIČEVALKE”
   – netočno ” pričevale”.
   In od “Lj-kanibalov” odpeljani? NISI BIL TI ?
   A?
   SO BILE MOJE “PRIČEVALKE”
   – TAKO SLABE V PRIČEVANJE
   – KOT TVOJI NEDOSTOJNI “EX KP, ZZB PRIČEVALCI”. Ali kako ? L.r. Janez KOMENDA

  • sprehajalec

   Glas svobode v sivini komunizma. Nova24 TV.

 • domovina mili dom

  Torej ta novinarka je razkrila, da smetarske posle raznih sežigalnic takšnih in drugačnih kemikalij obvladuje udbomafija. Morda ni naključje, da so na hitro našli Noviča za dežurnega krivca umora šefa KI.
  Še malo pa se lahko zgodi Palermo, morda se kdo spomni.
  Zdaj pa k bistvu.
  Akademik s svojim sporočilom daje signal Slovencem zbudite se. Torej vzor za skrb za zdravje ljudi, otrok.
  Seveda komunisti zaženejo huronski bojni klic. Ko pa primitivci štrukli, lubeji, valenčiči, roze, kobali, pierazoti hujskajo kockometalce na vseslovensko vstajo, pa seveda nič.
  Za poslastico kaj delajo levičarji ker je zmanjkalo migrantov, bodočih volivcev komunistov:
  http://siol.net/posel-danes/novice/postarje-bomo-uvazali-iz-srbije-445767

  • Jovo Jamnica

   A veš morebiti, zakaj to konstantno hujskanje včasih “pali”, včasih pač ne???

   • domovina mili dom

    Če ne bi palilo, bi levica bila pospravljena leta 91.

    • Jovo Jamnica

     Konec osemdesetih se je začelo hujskanje proti srbski hegemoniji. To je prevzelo malodane vse Slovence. Skoraj nihče ni hujskal proti sistemu. Protisrbsko razpoloženje večine Slovencev je omogočilo pozneje, da so se oni, ki so želeli vladati v svojem fevdu, zavihteli na oblast s pomočjo pretentanih Slovencev.

     • sprehajalec

      Nekaj je na tem Jovice. Takrat je bila vsa ost usmerjena proti Srbom in ne komunistom, to imaš prav. Komunisti so se pravzaprav švercnili, mi nismo imeli protikomunističnih vstaj, po principu Romunije, DDR, Čehoslovaške, Baltskih dežel v kombinaciji z osamosvojitvijo.

      Komunisti so zopet zajeli sapo, saj so bili ljudje jezni na JNA pa Srbe. Tako pri nas, kot na Hrvaškem. Srbi so pa s svojim komunistom počistili leta 2000, Miloševićem.

      Imaš prav Jovice.

 • xtc

  Zupančič je povedal vse tisto,kar levake najbolj boli in jih razgalil,kot tudi nesamo debilnost in prostituiranje državnih uradnikov določeni opciji ,ki obvladuje državo,kot mafija.Sevedaje Zupančič za “neprimerno” obnašanje takoj prejel opozorilo,kako se je treba vesti v levem raju in kakšna je kazen za nehlapčevanje levi druščini.Seveda to ni zagrozil nihče iz državnih organov pač pa sel,ki z njimi kao uradno nima nič čeprav je hlapec leve opcije.Seveda je jasno,daje “kariere” Zupančiča vSloveniji konec,kajti drznil si je ugrizniti roko,ki ga “hrani” in ,ki ji je dolžan za kariero tudi na ESČP.
  Seveda pa jeŽupančič ravno eden od glavnih krivcev za čuden konec zadeve Patrija,saj je ravno on držal govor levakom Kučanu insodnikom v Ljubljanskem hotelu,da naj nikakor za nobeno ceno ne dovolijo ,da Patrija pride na ESČP,ker bo le to razsulo slovensko sodstvo in sodnijo,če se zadeva znajde tam.Skratka Zupančičeva pota so čudna je pa pohvalno vsaj to,da je upal javno povedati,kaj Slovenija nujno rabi,glede sprememb na bolje,a bo očitno račun,ki ga bo moral plačati za svoje “nepremišljene” izjave velika.Zelo verjetno bo še slovo z ministerstva najmanj kar ga bo doletelo,zelo verjetno pa kakšna zrežirana afera za umazanje in uničenje.

 • VRHOVNI SODNIK

  Če je tako eminenten levičar javno kritiziral JU mora biti vse gnilo in namesto, da bi se ta skorumpirana banda saj malce k sebi spravila, raje naščuva novinarske pitbule , da udarijo z nizkimi udarci po človeku, ki je opozoril na njihovo ne delo. Tukaj je kronski dokaz, kako deluje JU, kot hobotnica in da je vodena izven uradnih inštitucij, nekdo se je upal javno kritizirati upokojenčev fevd in pony je takoj udaril s pritlehnimi udarci nazaj, ker drugače ne zna, že pokojni J.Drnovšek je dejal za Kučana, da vedno deluje iz ozadja, ker ščiti gnilo in do dna pokvarjeno svojo rit

  • Rdeče zvezdaš Zoran

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10

 • Janez

  TUNNEK ?

  “PRIČEVALCI – 2017, ŠT. 11, KOMENDA”

  TUNNEK
  JE DANES ZJUTRAJ IZGLEDA POBEGNIL “KANIBALSKIM UGRABITELJEM IZ LJ”,
  KI SO GA DANES ZJUTRAJ
  HOTELI IZ GRMOVJA POD STOLPNICO DELA
  – PREPELJATI V KUHINJO ZA PRIPRAVO -” VOKA” – znane jedi.
  Zdaj
  TUNNEK TU ŠE VEDNO PIŠE POD RAZNIMI VZDEVKI – A DOSTI – BOLJ PAMETNO – KOT PREJ.
  IZGLEDA ?
  Da je F.Tunnek – zjutraj doživel – hud pretres.
  SKORAJ – NEPREPOZNAVEN JE – TUNNEK – POSTAL. Ali pa se to le zdi.? L.r. Janez KOMENDA

 • hle

  Če se ne bi obenj obregnila paradajzarska pisunka vi tukaj Zupančičevega mnenja niti opazili ne bi kaj šele pisali o njem najbrž vas večina dela na tem kako bi z požari nekako povezali Kučana tisto kar bi nas moralo skrbeti je dejstvo da za nobenega od teh požarov ni objavljeno vzroka in če je to delo požigalca bomo kmalu imeli tudi petega šestega in tako dalje najmanj kar bi vlada morala napravit v tem momentu je poostren nadzor nad podobnimi objekti in povečano fizično varovanje le teh

 • Zgornji

  DANAŠNJI URADNIKI – ČE ŠE TAKO MARLJIVO , NEUTRUDNO, POŽRTVOVALNO, “GARAJO”, SO ŠE VEDNO NEKORISTNI PARAZITSKI ZAJEDALCI NARODA !!! ! !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!