NOVI PODATKI! Toliko migrantov so ujeli včeraj!

Migranti v Veliki Kladuši.

Policisti dnevno poročajo o ujetih migrantih, ki so nezakonito prestopili našo državno mejo.

Brežiški policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje izsledili in prijeli tri državljane Alžirije, ki so nezakonito prestopili državno mejo, so nam podatke za četrtek sporočili s PU Novo mesto. Postopki z ujetimi tujci še potekajo, vendar pa je pričakovati, da bodo tudi ti, tako kot večina do sedaj, v Sloveniji zaprosili za azil ter jih bodo odpeljali v azilni dom.

Jasno je, da se napovedi o drugem migrantskem valu uresničujejo, saj zadnje tedne ni bilo dneva, da policisti ne bi ujeli vsaj kakšnega migranta. Situacija je šla že tako daleč, da po naših informacijah migranti celo prosijo domačine v Beli krajini, naj pokličejo policijo, saj je njihov cilj, da jih policisti popišejo, oni pa nato zaprosijo za azil.

Še več migrantov pa je mejo nezakonito prestopilo na območju PU Koper. V Mali Bukovici so policisti prijeli dva državljana Libije, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito. Zvečer, natančneje ob 18.30 pa so policisti na mejnem prehodu Jelšane ob vstopu pri kontroli tovornega vozila bolgarskih registrskih številk odkrili dva državljana Afganistana, ki sta bila skrita v bočnih predalih sedlastega vlačilca. Predali so ju hrvaškim varnostnim organom v nadaljnjo obravnavo, poročajo s PU Koper.

Ob 00.09 so policisti na videonadzornem sistemu opazili štiri osebe, ki hodijo skozi tunel Malo brdo. Policisti so jih prijeli pri Ilirski Bistrici (državljana Rusije, državljana Tunizije in dva otroka, stara 4 in 6 let). Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom.

J. G.

 • Antonius

  Slovenija bo morala zaostriti, zožati pogoje za priznanje azila. Vsakogar, ki v državo ni vstopil na uradnem mejnem prehodu bi morala naša policija avtomatično vrniti v državo iz katere se je prešvercal.
  Janševa vlada bo varovanje meje in obmejni režim zagotovo uredila po Orbanovem in višegrajskem vzoru, zato bo vsakdo za svojo osebno, družinsko in splošno varnost največ naredil, če na volitvah podpre SDS.

 • šmentanamuha

  Socialni turizem v Sloveniji se torej nadaljuje. Kul. Takih norcev res ni, kot je naša vlada.

 • KAPIBARA

  Vsak, ki vstopi- prebiva ilegalno, NE bi smel ničesar ( vloge) legalno vložiti in dobiti !

 • Kučko pod pručko

  Nam gredo Kučanovi kameltrajbarji na roko?

  Kakorkoli me zaradi neodločnih in migrantom naklonjenih komunajzarjev skrbi za Slovenijo, pa se mi pred volitvami vseeno zdi, da nam gredo te dni kameltrajbarji vseeno na roko. Tako bo še več Slovencev spoznalo, v kakšno brezno nas vlečejo Kučanovi tardeči in da nas lahko obvaruje le odločen Janez Janša.

  Zato, dragi Slovenci. Če vam je kaj do svoje domovine, pojdite v čimvečjem številu na volitve in oddajte svoj glas za SDS. S tem boste glasovali za Slovenijo!!!

 • Anton

  vglavnem vidim same poskončne, mlade žrebce, za boj usposobljen mladež,niti duha o kakem otroku, mamici, nebogljenemu starčku/starici. Toliko o beguncah, aja sej res, sedaj levaki nič več ne govorijo o begunski krizi temveč so ploščo obrnili. Sedaj govorijo o migrantih, kar spet ni čisto točno oz sploh ni točno, ker, omenjeni prehajo čez meje ilegalno, stem kršijo Evropske prepise oz zakonik o schegenski mejah,skratka ciljno skupino lahko opredelimo oz uvvrstimo zgolj v ilegalne migrante.

  sarkazem press

  • Janez Kranjski

   pa kaksni begunci, to niso begunci, pa tudi ce bi bili pr nas ne morejo zaprositi za azil ker nismo prva eu drzava…

 • Jerneja Petek

  Pa kaj ta folk ne bo nehal plaziti čez pol sveta iz dežja pod kap? Ni konca. Kaj ni nihče ostal tam? Vse dere v Evropo. Pa tako drugačno življenje živijo in tako veliko je mladih postavnih fantov. Nihče ne bo branil rodne zemlje? Ej, sami polulanci. Da jih ni sram svojih mokrih hlač.

 • lado

  Tako ,pokvarjeno “vlado” ste VIII IZVOLILI,zdaj pa pametujete !!! na vsaki državni meji ,vas naženejo NAZAJ ,pri nas pa….VZEMITE JIH DOMOV ,DA NE PLAČUJEMO VSI VAŠIH PRAZNIH GLAV !!!! Pnaši zmagi ,SDS, ki jo bo volil vsak ,ki HOČE boljši jutri tudi ZA VNUKE ,NJIH POTOMCE, bomo to morilsko ,leno GOLAZEN ,NAGNALI z KOMUNISTI IN LEVAKI !!!! VSI NA VOLITVE !!!!!!!!!!!

 • Adolf Hitler

  Tu bo treba pred Balkan mejo Lager odprt pa jih lepo začet Not trpat da Bodo začelo mal svojo rit premikat in da si zasluž pot za nazaj potem pa šut v RT da frčijo nazaj tistim ponarejenim židom

 • METULJ

  PA TOLE:

  HRVAŠKI OBMEJNI ORGANI ZAVRAČAJO S TEŽAVO VSTOP MIGRANTOM BREZ DOKUMENTOV IZ DRŽAV KJER NI VOJNE IN KI SE BEDNO ŠLEPAJO IN IZRABLJAJO ZATO PRAVE BEGUNCE IZ VOJNIH OBMOČIJ!!

  IN KAJ DELA SLOVENSKA POLICIJA NA PODLAGI UKAZA RDEČEGA LUZERSKEGA POLITIČNEGA VODSTVA DRŽAVE?!!

  POPIŠE MIGRANTE NA MEJI IN JIH NATO ODPELJE V AZILNI DOM, KJER JIH DO IZDAJE ODLOČBE ISTO OBRAVNAVAJO KOT MIGRANTE IZ VOJNIH PODROČIJ!! NAMESTO, DA BI JIH SUNILI U RIT IN POSLALI OD TAM OD KODER SO PRIŠLI!

  IN DA BI SLOVENSKA POLICIJA POMAGALA HRVAŠKI PRI OBRAMBI DRŽAVE SLOVENIJE PRED MIGRANTI IZ DRŽAV KJER NI VOJNE, HEH? NE, NIMA UKAZA ZA TO!

  TO TRENUTNA VLADA V SLOVENIJI NI SPOSOBNA OZIROMA JE ŠKODLJIVA SLOVENSKEMU NARODU!!

  BANDA POLITIČNA SLOVENSKA KI VODIŠ DRŽAVO, SLOVENCI NE DOVOLIMO, DA REDMO BANDO BEGUNSKO MANIPULATORSKO, KI IZRABLJA VOJNE RAZMERE TUJIH DRŽAV!!

  SKRAJNI ČAS, DA VAS SLOVENCI ODMAKNEMO OD DRŽAVNEGA KORITA, ŠKODLJIVCI IN SOVRAŽNIKI POŠTENIH IN DELOVNIH SLOVENCEV STE!!

  B A N D A R D E Ć A, M A N I P U L A T O R S K A, NESPOSOBNA, LENA!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!