Tožilec Harij Furlan začel pri Udbi, njegova družina pa je privatizirala in oškodovala družbena podjetja

Harij Furlan (Foto: STA)

Del javnega zdravstva v navezi  z dobavitelji medicinske opreme in pripomočkov deluje kot združba organiziranega kriminala, je razkrila oddaja Tarča. Kot del te mreže je tudi podjetje Primsell proizvodnja in trgovina d.o.o., ki ga upravlja brat vodje Specializiranega državnega tožilstva Harija Furlana Aleš Furlan in ki je ekskluzivni dobavitelj umetnih kolkov za Splošno bolnišnico Nova Gorica.

Harij Furlan je ob tem razkritju seveda (česa drugega tudi nismo pričakovali) trdil, da na tožilstvu dela nepristransko in v skladu z zakonodajo, o bratovih poslih pa ni obveščen. A raziskovalec arhivov Udbe in ekonomist Rado Pezdir je za Reporter v svojem članku Česa ne ve Harij Furlan? razkril, da sta obe njegovi tezi dvomljivi, razkrili pa so tudi pošastno podjetniško zgodovino podjetja Primsell ter večine članov ožje družine Furlan.

Korenine Furlanovega podjetja segajo v davčno oazo
Pezdir razkriva, da sta podjetje Primsell ustanovila družbeno podjetje Primorje Export in Lagoon Trading Limited, podjetje iz davčne oaze z otoka Man. Kasneje je Lagoon Trading izstopil iz Primsella tako, da je Primorje Export prevzel njegov delež. Le nekaj tednov po tem izstopu leta 1993 pa sta v Primsell kot lastnika vstopila oče Franc in sin Aleš Furlan ter odkupila fantomski delež iz davčne oaze. Očitno je, da v to zgodbo ni vpleten le brat Harija Furlana, temveč tudi njegov oče Franc, ki ima v podjetju sicer 40-odstotni delež, istočasno pa je postal tudi direktor uprave podjetja za nedoločen čas z možnostjo ključnega glasu v vseh zadevah. To pomeni, da je družbeno podjetje Primorje Export svoje hčerinsko podjetje dobesedno podarilo družini Furlan.

Družbeno premoženje oškodovali za 140 tisoč nemških mark
Leta 1997 se je razkrilo, da obstaja tudi bypass podjetje Primsell Trading trgovina, zastopstva, storitve d.o.o., torej podjetje s skoraj enakim imenom. Lastnica tega pa je kar žena Aleša Furlana, torej svakinja Harija Furlana, Lidija Furlan. Zanimivo je, da so prodajali enake izdelke, v domači hiši so celo skladiščili zalogo originalnega podjetja, hkrati pa je bil Aleš Furlan solastnik obeh podjetij in še zaposlen v prvotnem podjetju. Oziroma, natančneje: člani družine so najprej na podlagi parkirišča iz davčne oaze lahko izvedli proces privatizacije, potem pa so nadaljevali še s šolskim primerom bypass podjetja. To se dobro vidi po bilancah iz leta 1997: takrat je imel prvotni Primsell izgubo iz poslovanja, vendar zaradi rezervacij končni minimalni dobiček. Bypass podjetje Primsell pa je prikazalo dobiček iz poslovanja in tudi končni dobiček, oba pa sta bila vseeno znižana – spet zaradi rezervacij. Stroški dela so seveda bremenili originalno podjetje. Tedanja ocena je bila, da je družina Furlan zaradi privatizacije originalnega Primsella in prenosov poslov na bypass podjetje oškodovala družbeno premoženje v višini 140 tisoč tedanjih nemških mark.

Omenjeni medij pa še razkriva, da je mladi Harij Furlan svojo pot začel pri Službi državne varnosti – SDV, in sicer kot pripravnik. Prav ostanki Saftija in poslovnega konzorcija SDV pa so preživeli preko podjetij Mark Medical in Auremiana ter se vrnili v slovensko ekonomijo kot dobavitelj medicinske opreme in tehničnih pripomočkov. Torej ravno tako, kot že več kot desetletje počne podjetje Primsell družine Furlan.

Nesposobni Harij, ki se ne zanima za to, kaj se dogaja v njegovi družini?
Sicer pa je Harij poznan kot tisti državni tožilec, ki nikakor ne more ustaviti razširjene korupcije pri pridobivanju igralniških koncesij in sprejemanju različnih variant igralniške zakonodaje. Poleg tega so pred kratkim odkrili, da je slovenski paradržavni bančni sistem po tihem izdal za 820 milijonov evrov podrejenih obveznic na luksemburškem offshore območju in na Irskem ter jih prodal neznanim kupcem. Pri Reporterju dodajajo, da je bilo to seveda prodano z velikanskim popustom in visokimi obljubljenimi donosi. Ta posel naj bi se dogajal več kot deset let, a Harij Furlan tega ni opazil. Glede na vse napake, pomanjkljivosti in “spregledane” posle je vprašanje, katera zveza ohranja Harija Furlana na položaju vodje Specializiranega državnega tožilstva. Prav tako pa je malo verjetno, da na družinskem srečanju Harij, ki preiskuje tovrstne posle, ne vpraša, kako kaj “laufa” posel v podjetjih Primsell Trading, ki si ga lastita Harijev brat Aleš in njegova žena Lidija, ter Primsell proizvodnja in trgovina d.o.o., katerega lastnika sta Harijev brat Aleš in oče Franc. Prav tako je čudno, da o tem Hariju ničesar ne povedo oče, brat in svakinja. In tudi če je to res, imamo zakone, ki jasno velevajo, da do takega položaja sploh ne sme priti.

M. S.

 • janez.pokoncni

  Mislim, da mora vlada nujno angažirati Draga Kosa, da razišče razmere na tožilstvu in ga za to “pošteno” plačati.

  Stare komunjare ne samo, da so kradle kot srake ampak so tudi morile brez vsakih sodnih epilogov. Ne moremo sedaj od njihovih naslednikov, ki so si jih starci nastavili na položaje zahtevati, da še krasti ne smejo. Malo več tolerance prosim. Furlanom in še tisoče drugim ti milijoni pripadajo in to na račun jeter nas in tistih, ki prihajajo za nami, zato je najbolje, da še 1x potisnemo glave v pesek in si zamašimo ušesa.

  • RATATA

   Dr.France Bučar je postal truplo.
   Kaj se pa zdaj čaka z lustracijo?

   • janez.pokoncni

    Uh, ovir kolikor hočeš. Nekaj 10tisoč pokvarjencev je z našim skupnim denarjem prepričalo vsaj milijon volilnih upravičencev, da za lustracijo v Sloveniji ne bo nikoli pravi čas.

   • Steiermark

    Ja, kdo jo pa naj uvede oz. zahteva, glede na večin krvavih naslednikov udbovskih morilcev, v dz……. Ali misliš, da jo bodo sami proti sebi in svojim “potrdili – izvedli”?

   • pajot

    Ha,ha,ha..super!

   • Franc Šink

    Sumim v njegov “doktorat” .

    • Franc Šink

     Zadnje čase se kratkočasim z branjem raznih “doktoratov” Nekateri so celo nedostopni.

     • RATATA

      jaz sploh nobenemu nisem povedal, da sem doktoriral!
      Žena je na to pomislila šele, ko sem jo začel bolj prefinjeno psihirati.
      lp

     • Franc Šink

      Oh ne vem kaj naj rečem. babe to hitro opazijo.

  • karpelec

   Kaj bodo pa naši zanamci o nas rekli? Da smo bili velike riti brez gat.

   • janez.pokoncni

    Ja, se strinjam in o tem velikokrat razmišljam. Dejansko mora vsak, ki se zna prav pogledati v ogledalo razmisliti, kaj bo odgovoril svojim potomcem, ko ga bodo vprašali kaj je naredil, da ne bi bilo tako kot je.

    • rrrrr

     Janez, izjava dneva, verjetno tudi tedna!

 • Darth Vader

  še eden več, ki misli, da bo politične pravice konvertiral v dedne lastninske pravice :D

 • antimur

  Človek je že naveličan od teh barabij levakov. Od Kosa, večina sodstva in tožilstva, bančnikov, gospodarstvenikov v državnih firmah, predvsem je pa kontaminirana javni sektor. Rešijo nas samo protesti, podkrpljeni s kakšnim kolhozniškim orodjem (srp, kladivo).

  • janez.pokoncni

   Ravno sem hotel predlagati angažiranje Draga Kosa, da za primerno plačilo malo razišče razmere na tožilstvu. Po mojem za vsem stoji Janša. Drago bi to hitro ugotovil, zraven tega nismo več tako daleč od volitev. Počasi bo Janšo tako potrebno zopet obtožiti za nekaj zelo grdega.

   • karpelec

    A si razmišljal, kdo bi ga plačal, kajti njegova tarifa je zelo visoka.

    • von Rhein

     Če gre za Janšo je Kos pripravljen spustiti ceno in kakšen strošek poravnati sam.

     • karpelec

      …saj se mu po drugi strani dvojno naloži.

    • janez.pokoncni

     Ih dragi moj, tu pa ni kaj za razmišljati. Med drugimi midva, sva za to zelo primerna.

   • von Rhein

    Imam občutek,da se vsiljuje nova zgodba o orožju ,izvoženem na uničenje v Slovaško. Za tupoglavce je dovolj kombinacija besed..Orožje…Janša…izvoz. Kriv je.Če bi se slučajno branil pa spet razdvaja “državljane”.

    • KARANTANEC

     Tovariš Pavček VIATOR&VEKTOR je “izvozil” orožje. Ni čudno, da je pristal v rokah ISIS.

   • RATATA

    Janez Janša je že od Depale vasi v “prepovedanem položaju”.
    Iz tega položaja kot kaže ne more iziti.

 • Caetano

  Moramo pogledati malo se v ozadje, da bi to bolj v celoti razumeli. Udbovci so kontrolirali druzbo in kapital, ko se je udba morala formalno ukiniti pa so ustanovili Organizacijo. Ta je pod Kucanovim vodstvom in ima isto nalogo kot udba samo sredstva so deloma spremenjena.

  Na Mors so leta 1993 uspeli prodreti v ozadje Organizacije in ga zaceli razkrivati javnosti, zato je bil Jansa tudi odstranjen v Depali vasi, ceprav niti Drnovsek ni bil ravno za to, saj mu ni bilo prav da poleg uradne Sove obstaja se neuradna in mocnejsa Organizacija.

  • dež

   Z drugimi besedami povedano, UDBA še vedno kontrolira družbo.

  • montyamp

   Ko je Drnovšek dojel kakšni gamadi služi , je zbolel in umrl .

   • Steiermark

    Dvomim, da je res kdajkoli “dojel” kakšni gamadi pripada!

 • plamen100

  samo lopovi do lopova, vse to je posledica tega ker so 91 preprecili izvedbo lustracij tako da so se ti udbasi podobni Furlanu zavlekli v vse pore slovenske druzbe in sedaj ko jih vecina odhaja v pokoj se namescajo svoje naslednike-ideoloske istmisljenike, tako da bo ta druzba se naprej prepredena s temi rdecimi metastazami. V bistvu vojna iz leta 1991 se zdalec ni koncana, le nadaljuje se z drugimi sredstvi in me cudi kaj JJ tega javno ne pove, Da se narod ponovno pripravi na spopad z rdeco zverjo saj sta prav on in Krkovic najvecji zrtve udbaskih spletk.

  • Steiermark

   To kar si povedal, je resnica, vendar jo pozna vsak normalen in pošten Slovenec, tako da JJ ni potrebno vsak dan tega ponavljati in širiti med ljudmi – saj tisti ki so normalni, vse to vemo ter se , vsak po svojih močeh, borimo proti temu zlu!

  • Pjevač tuge

   Janša je to že nakazal, da se proces osamosvajanja iz 91 leta še nadaljuje, ter da nas čaka še dolga pot. Na koncu bosta samo dve opciji : MI ali ONI.

 • karpelec

  Nihče na ve natančno, kakšna so pota Gospodova, po kateri nas potiskajo posvečeni, da ne bi uspeli videti njihovih zli del in dejanj.

 • montyamp

  SINOVI MORILCEV , ZLOČINCEV , OVADUHOV , BANDITOV , so v ječah lopvskih manij , v katere so jih strpali polnilci SLOVENSKIH 700 HUDIH JAM .
  Otrok rešuje težave tako , kot vidi reševati težave svoje starše .
  Slovensko NORMALNO STARŠEVSTVO je bilo 1945 izgnano ali pobito . Ostala je Stalinistična klavska golazen , ki je natrosila svoje zabito potomstvo po oblasti .
  KDAJ IN KJE JE MORILEC VZGOJIL NORMALNEGA POTOMCA ???
  DEBILI KOMUNISTIČNI , SPRAŠUJEM ŽE 20 LET , ODGOVORA OD NIKODER .

 • domovina mili dom

  Počasi se iz zamegljenega paridolskega barja prikazuje kalejdoskop svinjskega kriminalnega združenja, imenovanega Komunisti na pogorišču svojih zblojenih krvavih dejanj.
  Verjetnost, da bodo slo butnglave ovce absorbirale novice o 25 letnem komunističnem ropu slovenstva je nična.

 • Brutus

  Zakaj že v Sloveniji ne moremo izvesti lustracijo???

  • domovina mili dom

   Ker desnica nima jajc in ni tako agresivna kot FDV anarhisti.
   Še na volitve se ne gre. To bi bil edini kulturen način, da se kastrira to rdečo sodrgo.

   • Steiermark

    Bukselj, desnica nima jajc in ni tako agresivna kot fdv anarhisti? Potem pa ti svoja jajca pristavi (če jih imaš) in pojdi proti tem udbovskokomunajzarskim spakam! Kdaj si še pa videl da lahko manjšina – pošteni Slovenci, po pošteni poti, premaga te udbovsko satanove iztrebke, ki jim pride prav “vsako sredstvo je dovoljeno, za dosego cilja ter najprej diskreditacija, nato tudi eliminacija”, kot to počnejo krvavo rdeče podgane, z liderjem, kateri v svojih najbolj intimnih mislih, nikoli ni imel svobodne in samostojne Slovenije – ker bi to pomenilo njihov konec – vkolikor nebi preprečili lustracije in uvedbe prava ter širjenja resnice in pravice!

    • domovina mili dom

     Hvala .

 • domovina mili dom

  Se sprašujemo zakaj je naša država tako draga. Odgovor je enostaven. Tej mali alpski državici vladata dva sistema. Kakor, demokratično proevropsko lutkovno gledališče za javnost.

  Najmočnejši sistem pa je star udbovsko komunistični, katerega se ve ,vodi doživljenski predsednik, z vso operativo, ki jo potrebuje neka vlada. Zato so pa potrebne finance, skriti proračun. Jok brate, NLB ne damo. Ta paralelni vladni sistem išče iste načine financiranja, kot so ga imeli v komunistični jugi. Tako dragi slovenclni, mi podpiramo in plačujemo dva paralelna svetova.

 • Duhec

  Kaj so uspehi Furlana???

 • totex39

  Neverjetno kako imamo v Sloveniji vse lepo “pošlihtano” in sicer ko lopov raziskuje lopova.

 • moat

  Zaradi tega bi moral odstopiti, res. Pa saj je tožilec specializiranega državnega tožilstva! Kdo mu bo še zaupal po takšnih floskulah, da ni vedel. Daj no Furlan! Taki so najhujši dvoličneži. Delajo se lepe, brezmadežne, moralne in etične, so pa v bistvu pravi gnoj, res. Samo vprašanje je, kdo ga bo vrgel, saj verjetno tudi drugi niso povsem “čisti”. Če pa so, bodo s tem, da ne bodo ukrepali (opustitev dolžnega nadzorstva), sami postali “umazani”.

 • Olga

  Oče Franc, direktor, verjetno prejema tudi priviligirano pokojnino, v nasorotju z ostalimi upokojenci, ki ne smejo posedovati niti pasje ute, saj v nasprotnem izgubijo borno penzijo, za katero so vplačevali skoraj pol stoletja!?
  Hari je pa prava Mata Hari! Udbaš, goljuf, lažnivec, tat, pa še…! Skratka pravi Kučanov človek, ki mu je vse dovoljeno! Za take je primeren samo dosmrtni zapor!

  • tarantela

   Penzije, za katero je nekdo vplačeval vse življenje, nihče ne izgubi! Take neumnosti pa še ne, me zanima, od kod Ti to !!!?

   • ent’č

    Izgubi je res ne, razlika je le v debelini kuverte. Tvoja je najbrž,kar dovolj debela, kajne.
    Ah, no pomota – ti jo prejemaš na TRR

    • tarantela

     Ti si pa res brihten. Preberi, kaj je napisala Olga, potem pa moj odgovor komentiraj.
     Menim, da laž ne bi smela biti vodilo komentarjev.

     • dr Janez Sveti

      Tih bod, ker te bom v koleno.Pusti ljudem, da pljuvajo po politikih, saj drugače lahko odkrijejo, da so za vse tegobe sami krivi in se bodo obesili.
      Kako kaj koleno? :) :) :)

      Dr Janez Sveti ortopeder

     • tarantela

      Hvala za vprašanje! Koleno napreduje, sem že na čakalni listi za operacijo, hi-hi.

     • dr Janez Sveti

      Če bi te jaz gladil do takrat po kolenu, bi lahko na operacijo, kar pozabila.
      DR Janez Sveti ranocelnik

     • tarantela

      Če to deluje, priporočam, da odpreš masažno delavnico, naval zagotovljen! Pa mal protekcije prosim, da ne bom predolgo čakala! Pa na davčno blagajno ne pozabi! Če Te dobijo brez omenjenega pripomočka za obiranje državljanov, ti lahko za kazen še gate slečejo. Kakšen Svetnik pa boš brez spodnjic, lepo prosim!?

     • dr Janez Sveti

      Jaz masiram brez spodnjic. Kako si ti izvedela? Dober glas seže v…? Torej. Blagajne ne potrebujem, ker so dovoljeni darovi. Nimam pa delavnice, ker ne delam rad. To je samo predajanje energije..
      Dr Janez Sveti dobrodajalec

     • tarantela

      Od dela lahko dobiš žulje pa zmatran si, kr počivi!

     • dr Janez Sveti

      To bi delal izključno za tvoje dobro. Tako kot naša vlada dela vse izključno za naše dobro..Torej sem tako dober kakor naša vlada.
      DR Janez Sveti vlada mir

     • tarantela

      Izjemen si, še gorak boš šel v nebesa, pravzaprav bo to po mojem skromnem mnenju kar drugi čudež vnebovzetja… Mogoče Ti pa že perutke rastejo, mal poglej, če maš dva špegla, enega spredaj, drugega zadaj, mogoče se že vidi.

     • dr Janez Sveti

      Res sem vse kar si naštela. Na Zemlji sem samo zato, da vam pomagam najti pot. Lepo, da si to razumela. A ne da te koleno takoj manj boli? Čutiš?
      DR Janez Sveti čista energija

     • tarantela

      A Ti mi to delaš? Hvala, se pozna. Sem pa ves čas mislila, da to dela Slomšek, menda potrebuje nekaj čudežev, da se iz blaženega spremeni v Sv. Zdej mora pa revež še mal počakat! Kolk čudežev s pa Ti mogu nardit, de si zdej sveti?

     • dr Janez Sveti

      Nobenega. Čudeži ne obstajajo. Vse je mogoče. Mi sami sebi pomagamo…če smo v to prepričani. To pa je problem.
      DR Janez Sveti vajenec

    • tarantela

     Pokojnina je taka kot pač je, predvsem je večji del solidarnostna. Če bi vsak dobival samo toliko, kot je med delovno dobo vplačeval, bi presneto tenko piskal. Recimo, da imaš 500 evrov penzije na mesec, da jo uživaš 15 let, do svoje smrti, koliko bi moral 40 let vsak mesec vplačevati v pokojninski sklad, da bi dobival penzijo v višini 500 evrov?

     • dež

      V okviru prispevkov za plače pri nas nihče nič ne vplačuje za penzijo, ker imamo solidarnostni sistem. To pomeni, da mlajša generacija plačuje za starejšo. Zato tudi imamo težave, ker je upokojencev vse več, tistih, ki vplačujejo pa vse manj.
      Obratno je npr. na Švedskem, kjer vsak sam varčuje za penzijo. Pri njih se lahko upokojiš s 25 leti, a penzije dobiš samo toliko, kot si jo do takrat vplačal.

     • novaknovak

      točno, presneto tanko bi piskal kvazi borci, “zaslužni” državljani in nedržavljani, bivši oficirji jna, funkcionarji…in še in še. in vse to mora redit realni sektor, zato pa crkuje..sam to teb nič ne pomen

     • fikus

      Pozabljaš, da si vso delovno dobo kreditiral državo.
      Tebi obresti nič ne pomenijo ?
      Če bi vplačani denar/prispevke nalagal v neko tujo banko – ne našo, ker našim bankam je vedno premalo, bi krasno preživel pokojninsko dobo samo od obresti in glavnica bi lahko ostala, kot dediščina svojcem.

     • tarantela

      Pokojnina je v resnici solidarnostna. Vsi, ki so delali takoj po drugi vojni, so plačevali v ta sklad. Iz njega so dobivali pokojnino tudi vsi, ki so bili ali pa ne, zaposleni pred drugo vojno v kraljevini. Ves čas se pokojnina plačuje za nazaj iz denarja, ki ga vlagajo trenutno zaposleni. Ves čas!

     • Johan

      Ne piši oslarije !!!
      Solidarna je za JUGOVINO, od oficirjev žene in sinovi prejemajo bajne penzije v jugi !!

   • Johan

    Ja si pa bolan na možganih !
    Od kje in koliko se je plačevalo tudi iz ZB in ZKS !!
    Moja mama je TRDO delala 44 let za 350 €, v partiski tovarni EMO Ceje.
    TAKO JE KO SLOVENIJI VLADA LEVA BANDA !

   • Olga

    Ali veste, da so zaradi solarnih elektrarn na strehah, ljudje izgubili vplačane penzije? Lastniki d.o.o. ne smejo biti več direktorji v lastnem podjetju po upokojitvi, lastništvo pa je omejeno, v nasprotnem izgubijo penzijo!!? Preverite!

 • goldhorn

  Brez ustreznega pedigreja ni mogoče zasesti takega položaja.

 • althar

  Popolni kurikulum, takorekoč. V državi, ki jo vodi udbomafija, so takile furlani idealni kandidati za vsa najvišja vodilna mesta.

 • Duhec

  Niti največje in najhujše mafije na svetu nimajo take hobotnice… res dosežek.

 • črnaovca

  Janez Janša je začel pri komunistih…………. Vsakdo je nekje začel in večina današnih je začela že v prejšnjem sistemu tako da je bolje to pustiti pri miru kajti čas neminovno dela svoje

  • ent’č

   Zgleda, da je bil Janša edini, ker ostalih komunistov se nikoli nikogar ne omenja.
   Ti tudi nisi, kajne? Sej se ti pozna.

   • Johan

    Se skrivajo in prekrivajo !

  • Iva

   So pa nekateri komunisti kasneje postali disidenti, ki jih je totalitaren sistem zapiral npr. Pučnik in Janša.
   No usoda Pučnika je postkomunističnim ovcam malo znana, o diskreditacijah in likvidacijah Janše, pa nočejo ne videti ne slišati, saj imajo vgrajen čip ali pa jih omamlja plačilo iz skritih fondov Udbe. Kam spadaš ti?

  • Johan

   Ni problem, če si začel pri komunistih, težava je v tem, da še vedno vlečeš nit komunizma, še hujše kot prej !!

 • rubec

  Mama mi je prow žow, mojmoj brat edino kr je u žiuljenji uukradu so ble moje ščinke ku smo bli še mimičkeni. Verjamti mi. Mama pole gha je tata fejst sc’bu, verjamte mi.

 • domovina mili dom

  Desnica je bila proti nastavitvi Furlana na to funkcijo. Predlagal ga je Zalar. Torej zopet komunisti.

  • dež

   Univerzalni vojak v organizaciji, kateri služi.

  • avtohtoni neandartalec

   Še en Pahorjev podvig torej.

  • samsara

   Nekdanji strankarski tovariš tov. Zdenke Cerar.

 • Iva

  “Furlani” so idealen kader za delovanje slovenske paradržave. Pravosodje je SLO rak rana. Dokler bo tako, lahko le sanjamo o Švici!

 • dr Janez Sveti

  Bilo kuda UDBA svuda! narodni pregovor

  DR janez SVeti emigrejšen oficir

 • avtohtoni neandartalec

  Še en Bavčar zgleda, odličen primer finančno uspešne policijske države, dokler bo še kaj za pokrast.
  So what, državo pa le imamo, tudi tožilstvo je del pravosodja in bi moralo čim prej pod monitoring Evropskoh sodišč, ampak itak ne bo, ker imajo za sabo notranje zadeve.

 • domovina mili dom

  Bil je nastavljen Fisher, Masleša, Škrlec. Le zakaj tako vztrajanje komunistov za ta imenovanja?

 • rrrrr

  Navedite mi le 1 (enega) priviligiranca iz vrst Novega razreda, ki je pošteno obogatel in ni povezan z Udbo, pa grem drugo leto na romanje v Dražgoše, se vpišem v NSI in, Bog mi oprosti,se takoj naročim na Delo.

  • dr Janez Sveti

   Jaz!
   Dr Janez Sveti Manipulacija i obmana d.d.

  • Olga

   Ga ni!

 • Osti jarej
 • Nata

  Še pišite o silnih družinskih poslih levakov !

 • WatsonForus

  glavn da se govori s katerim denarjem je JJ pred 10 leti plačal položnico za elektriko , to je domet naših tožilcev.

 • MižekFiga

  Novinarsko vprašanje Udba Hariju: “Kjesi bil Hari od 2004-2008 in koliko pravnomočnih sodb si takrat pridelal”?
  Prvi delni odgovor. Pred Jeklenim Janezom sem se skril v ….. in pridelal (najmanj) eno pravnomočno sodbo!

 • Vrhovni sodnik

  Potegnite na dan še zgodbo, ko je bil v BIH in od Dodika zahteval 300.000 Mark za molk.

 • odzunaj

  Toda Rado Pezdir je navedel še par težav Furlana, citirano :
  “- iz neznanega razloga že leta kar ne more zaustaviti razširjene korupcije za pridobivanje igralniških koncesij…….
  – še večja težava je nedavni vdor tožilstva in NPU v Banko Slovenije, ko so nediskriminatorno zasegli dokumente ECB – v čigavem imenu je bilo to narejeno ?
  – nedavno so odkrili pravo bombo, slovenski paradržavni sistem je namreč po tihem izdal 820 milijonov evrov podrejenih obveznic v luksemburškem offshoru in na Irskem in jih prodal neznanim kupcem !!!! z velikanskim diskontom in visokimi obljubljenimi donosi !!! Ta skoraj milijardni posel je tekel skoraj 10 let, a tega Harij Furlan kar ni opazil !!!

  ……Je čas da se vprašamo, kaj Harija Furlana ohranja na mestu, ki ga zaseda. “

 • cosmosjasnovidec

  Če je začel pri UDBI potem pa ni čudež,da je tak poštenjak kot vsi ostali levaki.
  Udbaši so se namreč neprestano borili za dobrobit slovenskega ljudstva saj so v dokaz naseljevali horde iztirjenih psihopatskih čefutarskih kozoporivalcev.
  Torej jasen primer teh poštenjakov je komunajzar tovariš Kučan sledijo mu pa njegovi hlapci celoten SMC ter seveda zahojena čefutarska in ciganska bagra katera verjame,da bo Slovenija postala spet komunistična balkanska greznica.

 • samsara

  Gnusno!
  A tov. Mirko zagotovo povsem zaupa Hariju.
  Razkroj neke družbe v napredovani fazi.
  Bo kdo izmed tovarišev zadolženih za red in zakonitost v državi, ukrepal po službeni dolžnosti?!?

 • Montana

  G.Furlan se je na nacionalni tv v oddaji Tarča ob očitkih novinarke spraševal ali naj se izseli iz Slovenije? JAAAAAAAAAAAAAAAAA……bo manj škode!

 • črnaovca

  Tista UDBA je vsaj znala poloviti lopove res je včasih tudi koga ki to ni bil, a saj veste kako uči tisti Kristusov nauk da če hočemo njivo opleti ljulke bomo populili tudi nekaj zdrave pšenice a to je pač cena če hočemo izkoreniniti plevel

 • samsara

  “Tožilec Harij Furlan začel pri Udbi,…”

  Torej ni nobeno naključje, da je zdaj kjer je.

 • baldeagle

  Harij. Se mi dozdeva, da je to muslimansko ime. Očitno so njegovi predniki muslimani, Harij pa vodja specializiranega tožilstva. Nevarna zadeva. Pa še zloglasna UDBA ga je usposobila. Pri takih kalibrih je potrebno biti zelo previden.

 • VERZIFIKATOR

  Gari Friulan

  MATA HARI

  Že ime tako presneto čudno,
  sliši se tako kot Mata Hari,
  in če res furlansko je magari,
  naj oko bo tvoje skrajno budno.

  Pravijo, da Mata je plesalka,
  v posel ki prav hitro te omreži,
  bodi torej trikrat bolj na preži,
  ker očitno dobra je igralka.

  Pravijo, da Hari je vohunka,
  to je znano samo že po sebi,
  takih se kar najhitreje znebi
  kakor smrklja v ustih, kakor pljunka.

  Kaj še pravijo o njej sosedi,
  tisti iz ravnice Furlanije?
  Da iz takšne Hari-barabije
  vlečejo nenehno slabi zgledi.

  Že v družini je bila okužba
  te plesalke znane Mate Hari,
  Harijev zato se dobro varji,
  mafijska so friulanska združba.

  Spomni pa se tudi konca zgodbe,
  Mata Hari je slabo končala,
  ko razkrita se v usodo vdala,
  smrt storila brez pogrebne godbe.

 • AboutTown

  In? Kaj boste zdaj, jezni bevskači?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!