Tudi danes pasja vročina

Foto: Meteo.

Tudi danes velja za Slovenijo velika vročinska obremenitev, v nedeljo pa bo ta veljala le še sredi dneva in popoldne na Primorskem ter delu južne Slovenije. V Črnomlju so danes že izmerili 40 °C, v Lendavi pa 39,4 °C. V Ljubljani termometer zaenkrat vztraja na okoli 38 °C. Še vedno pa velja opozorilo, naj se čim manj zadržujemo na prostem, še posebej v opoldanskem in popoldanskem času, ter se izogibamo fizičnim obremenitvam. 

ARSO prav tako opozarja, da se ob že četrtem vročinskem valu letos po Sloveniji širijo sušne razmere. V prvih dneh avgusta pa so razmere dosegle že raven ekstremne suše. Na nekaterih predelih Slovenije so se kmetijska tla zaradi vročine v nekaj dneh popolnoma izsušila. Zaradi povsem izčrpane zaloge tal z vodo so na udaru zlasti poljščine na plitvih in peščenih tleh. V Primorju so ogrožene tudi trajne kulture, zlasti oljke, v vinorodnih območjih tudi vinska trta.

Foto: Meteo

Ekstremna vročina je zajela celotno južno Evropo. Italijanski mediji so vročinski val poimenovali kar Lucifer, poroča Reuters. Ekstremna vročina je prizadela predvsem Srbijo, Črno goro, Bosno in Hercegovino, v Albaniji so zaradi požarov na prostem zahtevali kar razglasitev izrednih razmer, vročinski rekordi pa padajo tudi v Italiji in na Madžarskem.

U. V.

 • trobenta

  Pr men dobrih 39…..

 • tarantela

  A Vili že zbira podpise proti vladi, ker ne ukrepa proti vročini?

 • Morala

  Katastrofa je tale vročina…haloški živinorejci niti trave za živino nimajo, vse je suho..tako, da niti košnje ne bo, če bo tak naprej…nam je rože na balkonu prav osmodilo…cjoj…

 • Silvo Centrih

  Ti zlomek, znova so nam jo rdečkarji zagodli. Le kako jim to uspeva? Celo z vremenom????

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!