Ustavno sodišče določilo 13. maj za datum referenduma o drugem tiru – Ustavni sodnik Jaklič kritičen do odločitve sodelavcev, ki bo znižala raven pravne države

Klemen Jaklič (Foto: STA)

O drugem tiru bomo brez dvoma glasovali 13. maja, so odločili ustavni sodniki. Temu pa nasprotujeta sodnika ddr. Klemen Jaklič, ki je podal odklonilno ločeno mnenje, in Marko Šorli, ki je podal delno odklonilno ločeno mnenje. Jaklič je odločitvi nasprotoval, ker je sodišče izbralo datum, ki bolj omejuje pravico do referenduma kot drugi datumi, kar pa ni skladno z ustavo in pravico do referenduma. Svojim sodniškim kolegom je očital, da pri odločanju niso uporabili testa sorazmernosti, takšne odločitve pa nižajo raven pravne države.

“Zato sklicevanje na to, da naj DVK ne bi imela na voljo drugih možnih datumov po 13. 5. 2018, ni resnično. Večini se je takšno pripisovanje morebitnega sklepanja DVK očitno vseeno zdelo prikladno, saj v sklepu sprejema domnevno razlago (DVK je v obrazložitvi v resnici sploh ni navedla), da naj bi bila po prejemu sodbe vrhovnega sodišča DVK zavezana določiti datum glasovanja na dan ne prej kot trideset in ne kasneje kot petinštirideset dni od prejema sodbe. Da se večina nasloni na tako očitno napačno razlago, ki pa jo za izpeljavo svojega sklepanja potrebuje, mi je iz pravnega vidika težko razumeti,” je kritično zapisal ustavni sodnik Klemen Jaklič v svojem ločenem mnenju glede razpisa referenduma o drugem tiru.

“Ne morem se strinjati z razlago v 15. točki obrazložitve sklepa ustavnega sodišča, da je DVK prvi odstavek 33. člena ZRLI razumno razlagala tako, da ta določa 30 dni kot najkrajši mogoči in 45 dni kot najdaljši mogoči rok, ki mora preteči med sprejetjem oziroma objavo njene odločitve in dnevom glasovanja. Prvič, kako je DVK razlagala omenjeno določbo, niti ni mogoče vedeti, saj sklep nima obrazložitve, gre torej za ex post razlago ustavnega sodišča. Drugič, takšna razlaga nedopustno oži časovni okvir, ki omogoča izbiro datuma glasovanja in s tem zmanjšuje možnost izbire takšnega datuma, ki zagotavlja učinkovito uresničevanje pravice glasovanja na referendumu. Tretjič, pritrditi pa je mogoče temu, da je izbor datuma v okviru, ki ga določa zakon – ne manj kot 30 in ne več kakor leto dni,” pa je v delno odklonilnem ločenem mnenju odločitev večine kritiziral ustavni sodnik Marko Šorli.

Ustavni sodnik Marko Šorli: “Med datumi, ki so na voljo v danem zakonskem okviru, je mogoče izbirati med tistimi, ki enako ali manj obremenjujejo pravico do glasovanja na referendumu, medtem ko izbira datuma glasovanja, ki v primerjavi z drugimi bolj omejuje pravico, pomeni nedovoljen poseg vanjo.” (Foto: STA)

Po mnenju Šorlija je imela DVK na izbiro kar nekaj datumov (nedelj) po 13. maju 2018, na primer vse do meseca julija, ne da bi s tem nepotrebno zavlekla datum ponovljenega glasovanja. Tako bi se lahko izognila temu, da bo sedaj, kot opozarja pobudnik, v drugem delu referendumske kampanje od 27. aprila 2018 do 2. maja 2018 ta kampanja v “mrtvem teku”. V tem času so namreč prazniki in šolske počitnice, kar državljani v velikem številu s premostitvijo enega delovnega dneva izkoristijo za dopuste, tridnevna premostitev pa omogoča desetdnevni dopust.

Vlada že določila 3, 8 milijona evrov za referendum, ki bi lahko bil združljiv z volitvami
Državna volilna komisija je po tistem, ko je vrhovno sodišče razveljavilo izid lanskega referenduma, vnovično glasovanje razpisala za 13. maj, Vili Kovačič pa se je na sklep pritožil že naslednji dan. Prepričan je, da bi morali datum ponovnega glasovanja združiti z volitvami, saj bi tako po njegovih besedah glasovalo več ljudi, obenem pa bi prihranili proračunska sredstva. Vlada je v torek volilni komisiji za ponovno glasovanje na referendumu iz proračunske rezervacije prerazporedila 3,8 milijona evrov. Datum glasovanja je Kovačič neuspešno izpodbijal še drugič, saj se je s podobno pobudo na ustavno sodišče obrnil že pred lanskim glasovanjem. Poleg sklepa volilne komisije je Kovačič na ustavnem sodišču izpodbijal tudi dele zakona o referendumu in ljudski iniciativi, ki govorijo o rokih, v okviru katerih se lahko določa datum referenduma. Tudi to pobudo za začetek postopka za oceno ustavnosti so ustavni sodniki zavrnili.

Tudi Pahorja prosil za pomoč
S pobudo o združitvi datumov se je obrnil tudi na predsednika republike Boruta Pahorja, a so v njegovem uradu pojasnili, da tokrat volitev v nobenem primeru ni mogoče razpisati hkrati z referendumom. Na sklep državne volilne komisije pa se je pritožil tudi na vrhovno sodišče, a je to pritožbo zaradi nepristojnosti zavrglo.

A. G.

 • marker

  Ko desnica z referendumom uveljavlja svojo pravico, ji levica očita zapravljanje denarja. Ko pa desnica hoče datum referenduma združiti z datumom splošnih volitev, pa stroški referenduma niso več pomembni. Takle mamo…

  • Jakob Kovač

   Barabe se igrajo z denarjem davkoplačevalcev-fuj!

   • Steiermark

    Ne samo z našim denarjem, predvsem z neuveljavljeno demokracijo , pri nas, pravico do katere nam odreka ta pesajanrska golazen!

    • Občasni Komentator

     Tega ne razumem ravno. Če je Vilijeva stvar pomembna, potem datum ni pomemben. Nič nam ne odreka nihče, razen mi sami, ko se odločimo, da nas to ne zanima in ne gremo volit. US presoja tako kot presoja, in v normalnih državah z uveljavljeno demokracijo se teh odločb ne polemizira. Ne morejo biti ful dobri, ko nekaj presodijo kot nam paše, in drugič ful slabi, ko nam ne sodijo v korist. Problem je predvsem način kako Vili zagovarja svoje stališče – kavarniško, slabo, brez argumentov (čeprav ti so sam jih on ne zna uporabit in predstavit)

     • Steiermark

      Ne sprenevedaj se – ali si res tako zabit, da ne veš za kaj gre in mečeš ven takšne bolane?

     • Občasni Komentator

      Sprenevedaš se sam. Pa kaj si ti, da določaš kdo je zabit in kdo ne. Marš. ok?

     • Steiermark

      O vaši zabitosti ni potrebno “določati”, zabiti ste in še sprenevedate se….. Marš – OK golazen?

     • Občasni Komentator

      Imajo zdravila zate, ampak rabiš recept…ZABITI SPRENEVEDAJOČI MALOMEŠČAN….MARŠ

     • Steiermark

      Katastrofa pa je, da zdravil za zabiteže in zlobneže še niso iznajdli ter ti je tako nemogoče pmagati – zabiti sprenevedajoči lumpenproletarec z pošastno marxistično idiotsko in zločinsko ideologijo….. mogoče je zate rešitev, po vzoru Adolfa, s katerim ste in še paktirate oz. sodelujete, – v pečeh, kot ste tovi počeli po 45 letu, ko ste za svoje žrtve uporabljali tudi peči za taljenje aluminija…..in tako zabrisali , delno, svoje zločine

     • Občasni Komentator

      NIč od recepta a ne….debil zmešani, boš meni govoril kaj sem in kaj nisem. Če bi vedel koga so vse meni pobili te na katere se sklicuješ, kaj vse so nam pokradli…pa še vedno ne safram in ne težim drugim zagrenjen, ampak z znanjem in strokovnostjo dokazujem, da so v resnici poraženci oni…še enkrat MARŠ prasec nesramen

     • Steiermark

      Poglej, “prasec zabiti”, preden se obračaš name, najprej sprejmi v svojo zabito hlapčevsko bučo, da sem ženskega spola ….

      In če so tebi pobili in pokradli tvoji rdeči marksistični morilci in ludožerski klavci tvoje bližnje in sedaj jih pa še kljubvsemu z agovarjaš, potem sem pa imela prav, ko sem ti napisala, da je hujše zate, ko zate ne obstajajo zdravila, ter zaradi tega še vedno navijaš za svoje klavce in roparje ter si domišljaš, da si jim, s “priključitvijo” in prikimavanjem pokazal, kaj drugega, kot to, da si sam “zblojeni prasec” in idiot, ki se klanja svojim krvnikom. In “še enkrat MARŠ prasec zblojeni”….

     • Občasni Komentator

      Marš baba nesposobna bolana, ki s svojo glavo ne znaš razmišljat. Možgane so ti spral, guzili so te iz vseh strani in ti je očitno pasalo, da hočeš še in še. Osemenili so te s sovraštvom, in boš brez sramu v nedeljo pred oltar. MARŠ. MARŠ IN MARŠ.

     • Steiermark

      Poberi se, Satan!

     • Občasni Komentator

      Ti se s Satanom družiš. Ubili so vse krščanskega v tebi, ne poznaš odpusta, ne poznaš milosti. Sram te bodi in strah višnjega. Ti si ogledalo komunistov in morilcev, nadaljevala bi njihovo zgodbo, njihov način, njihova mučenja…sram te bodi…obžalujem te, ampak ne dovolim, da me napizdeva nekdo kot ti. MARŠ.

     • Steiermark

      Moral bi se počutiti počaščenega, kot Satan, da te hoče neko angelsko bitje, kot sem jaz, sploh “napizdevati” (po resnici povedano, ne vem kaj pomeni ta beseda, verjetno je frišna iz tvojega srbskega slovarja….) …… Še enkrat – poberi se Satan – marš!

     • Steiermark

      Ne družim se s tabo – Satanom, podim te od sebe! Marš Satan – poberi se!

     • Občasni Komentator

      Nekak ti ne gre, a ne? Deli z nami, kako je to, ko te tako zdelajo, da ne znaš nič drugega kot sovražit. Ti je hudo. Radi bi se maščevala, zbudila tista najnižja čustva, da bi lahko pobijala tudi njihove otroke. Zmagali so, premagali so te, uničili vse človeško v tebi. Ostane ti lajanje, ostane ti to, da podiš Satana, ki ga vidiš v vsakemu. Žalostno, patetično, neozdravljivo. S takšnimi kot ti ni prihodnosti. Nobene.

     • Steiermark

      Otrok ste dovolj pobili že vi, rdeči satani, z slo po klanju nedolžnih! Tvoja trdovratnost in topoglavost je neskončna, prav primerna za Satana in njegove izmečke…..Seveda satanski izmeček nemore govoriti o “človeškem”, lahko le laže in zavaja, kot zlobna kača, ki ji je Marija stopila na glavo – to se dogaja tudi tebi! O kakšni prihodnosti pa govoriš – o moji? Brigaj se raje zase in za svojo “bodočnost”, ki je nimaš”. “Gotof si” – Satan poberi se!

     • Občasni Komentator

      he he he he…..psihoza v terminalni obliki

     • Občasni Komentator

      A ja pa seveda navklju tvoji očitni bolezni – MARŠ.

     • Občasni Komentator

      A ja pa seveda, MARŠ sem pozabil dopisati. Torej, MARŠ.

     • Anthon

      Tvoji “razmisleki” so popolnoma v skladu z Bavconovim “pravom”, nikakor pa ne z zdravim pogledom na svet in življenje. Kdor zna dojeti, koliko je 3,8 milijona evrov, ve tudi, da se tolikšen denar ne sme razmetavati brez premisleka o tem, kako je država prišla do njega. Celo več, takoj začne iskati tudi pravno-formalno možnost, da ne bi bilo treba porabiti toliko denarja za izvedbo. Ta varianta je obstajala, nekateri politiki so rešitev predlagali, ustavni sodniki pa so tudi imeli možnost, da bi se izognili porabi tolikšnega zneska. Seveda pa so imeli tudi možnost, ki so jo izbrali in je seveda tudi v skladu s predpisi. Po domače povedano, sme reči tudi tole: Ker želimo, da bo referendum zadostil najvišjim standardom prava (bolj predpisov), se pač ne bomo ozirali na teh nekaj milijonov.

      In tako prevaga “zavarovalniški” razmislek o porabi denarja nad “podjetniškim” razmislekom. Prvega se pospremi še z veliko argumenti, pa je. Ta formalizem je možen, če prevelika količina pravne druščine o proračunu razmišlja zavarovalniško namesto podjetniško..

   • Steiermark

    Ne samo z našim denarjem, predvsem z neuveljavljeno demokracijo , pri nas, pravico do katere nam odreka ta pesajanrska golazen!

   • stajerc5

    Ko gre iz tvojega zepa se pa oglasis, nje!? Glasoval bi pa tako proti…

   • stajerc5

    Ko gre iz tvojega zepa se pa oglasis, nje!? Glasoval bi pa tako proti…

    • Jakob Kovač

     Ti že veš kako bi glasoval!

 • Olga_10

  Vsem odgovornim izstaviti račun za izvedbo ločenega referenduma! Le tako se bodo zavedali, da imajo njihova dejanja tudi materialne posledice! Vučka je treba pa nagnati iz volilne komisije!

 • lado

  SODNIŠKA MAFIJA!!!!! DOBILI BI DVA LISTKA!!!!TO BI BIL VES STROŠEK,AMPAK SI ŠE V ZDIHLJAJIH BAŠEJO ŽEPE!!!!! PO VOLITVAH SLEDI ODVZEM VSEGA ,KAR NIMA RAČUNA IN IZVORA ,TUD DO STARGA ATA KI MU BOJO PREPISALI!!!!!!!!!!!!!!!AMPAK OPRANCI STE TO GOLAZEN VOLILI,PA NE JOKAJTE!!!!!!! GREMO DESNOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Prdo

  O Jaklič že amerikanci ugotovili da si navadno smrdljivo govno

  • totex39

   Komunistom je že znano, da so vam pametni in izobraženi ljudje trn v peti, kajti on nima podarjene diplome kot ostali pri nas.

   • Prdo

    Ja in takšn domoljub da pusti vse tam in pride sem za drobiž

    • totex39

     S tem je dokazal, da je res veliki domoljub, denar mu ni pomemben.

     • Prdo

      Hahaha ne smeši se nagnali so ga praznoglavca !

     • RATATA

      V glavi ima kar imajo vse komunjare skupaj + moralno razsodnost.

    • Roman

     to ni tvoja stvar za koment

    • JA, to je pravi domoljub, ki mu je več blaginja vseh Slovencev, kot njegova osebna.
     Zgleduj se !

 • if

  Ustavno sodišče je ravnalo neodogvorno in nedemokratično.
  Neodgovrno zato, ker bi bil referendum lahko katerokoli nedeljo do julija, torej tudi tisto volilno nedeljo.
  Nedemokratično zato, ker je ustavno sodišče z določenim datumom zmanjšalo stopnjo pravne države!

  Vsi izgovori DVK, predsednika države Pahorja in drugih trobečih v rog dveh nedelj, so neodogovorni in nedemeokrtični.

  • Prdo

   Pravf je samo takrat ko reče veliki vodja tako A ne

 • Vera

  Mislijo si tile na DVK : ” Zakaj bi delali enostavno, če lahko kompliciramo ” . Raja plača . :(

  • Soave

   Dvoličnost !! Samo kadar jim prav pride ” stokajo ” o zapravljivosti !!

 • totex39

  Sedaj se vidi, kakšni gnoji vodijo našo državo in tudi zakone imajo napisane v sebi v prid. Nimaš več besed za njihov zahojen način delovanja.

 • freedomfighter

  Zakaj pa ta datum omejuje pravico za odlocanje…tisti ki ne gre na referendum da tihi glas proti referendumu…zakonodaja je jasna podprla jo je tudi stranka sds ce viliju rata prepricati ljudi da pridejo na referendum bo veljaven drugace nas je pa ta clovek stal dveh referendumov

 • Steiermark

  Prekleti rdeči kreteni, nas proglašajo za “opravilno nesposobne”…… delno imajo prav, ker sicer če tega ne bi bilo v veliki večini tistih, ki gremo na volitve, potem takšnih rdečih antidemokratičnih kretenov, nikoli nebi izvolili – tako pa nas preglasi večina udeležencev na volitvah, opravilno nesposobnih…..In če na volitve v DZ, letos, nebomo šli množično in izvolili demokratično desnico, ki naj da na vseh ravneh šuh v ri…t tem pesjanom, potem smo “gotovi” za vedno in jugobalkanska drhal nam bo gospodovala naprej in nas zasužnjevala ter kasirala od nas, obubožanih Slovencev!

  • lili pili

   Gate so ze rjave od straha, kaj sele bo ko bodo volitve, vsi boste usrani, …

   • cosmosjasnovidec

    Upam,da imaš rezervne pa si jih preobleči še prej si pa vsaj enkrat na par let operi rit oziroma se stuširaj.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • Sredina

  Kakšno pravico do referenduma konkretno omejuje 13. maj?

  Kaj se bodo komu zarad tega noge polomile in ne bo mogu na referendum? Bodo koga kam zaprl? Kaj?!

  Vsak ki hoče gre lahko glasovat in ga pri tem ne omejuje nihče…

 • Sredina

  Kakšno pravico do referenduma konkretno omejuje 13. maj?

  Kaj se bodo komu zarad tega noge polomile in ne bo mogu na referendum? Bodo koga kam zaprl? Kaj?!

  Vsak ki hoče gre lahko glasovat in ga pri tem ne omejuje nihče…

 • Jožef

  Danes je eno in pol odklonilno mnenje, vendar se bo ta številka večala skladno s porastom prihajajoče druge pomladi.

 • Jožef

  Danes je eno in pol odklonilno mnenje, vendar se bo ta številka večala skladno s porastom prihajajoče druge pomladi.

 • Sredina

  Sicer pa se je s tolmačenjem zakona in ustave, kot ga je podal DVK, strinjalo 7/9 ustavnih sodnikov, urad predsednika republike, 11/12 članov DVK-ja, torej vsi razen SDS-a

  • Iva

   Kar kaže na popolno monopolizacijo sistema!

   • Sredina

    al pa zmoto določene opcije v tem primeru

    • Primož Kvaternik

     Kar kaže jasno napako, da nismo opravili z bivšim komunističnim sistemom, kot je na primer Češka, ki je bila dalečć za nami zdaj je pa precej pred nami…to je posledica levaško banditske opcije, ki če kar precej let vlada in uničuje Slovenijo…kako je narod lahko tako slep, mi res ni jasno…

 • Sredina

  Sicer pa se je s tolmačenjem zakona in ustave, kot ga je podal DVK, strinjalo 7/9 ustavnih sodnikov, urad predsednika republike, 11/12 članov DVK-ja, torej vsi razen SDS-a

 • montyamp

  V 100 letih so rdeči tolovaji uničili na tem prostoru 3 države .
  SHS — YU — SLO
  Ustavni sodniki (7) so kontaminirani s stalinizmom , o pravu imajo toliko pojma kot magarec o referendumu .

  • stajerc5

   Pozabil si tisto najbolj vazno, da nam je en kurcev malerMeister zafural vse generacije do sedaj in se verjetno deset za nami!!!

   • xtc

    Ja Štajerci mu j***************+ mater na mrtvo.

  • lili pili

   Ko so pa referendum razveljavili, si jih pa hvalil…

   • sumljivislon

    ..volitve………˝točno opoldne˝….west side story

    • lili pili

     Prevec gledas filme, poglej se v ogledalo budalo…heee

     • sumljivislon

      – ni panike – liliputanec

     • lili pili

      Me veselii

 • lili pili

  Pametna odlocitev, podpiram odlocitev, kaj pa bo sedaj vili, ze pise novo pritozbo, tokrat jo bo naslovil na tramvaj komando….. mogoce mu tam rata ali pa direkt na tranpla

  • xtc

   Težava je v tem ,da bi morala problem izvlečnega tira reševati Luka& partnerji ne pa država.

   • opazovalec

    TESLO, saj sploh ne gre za izvlečni tir, ta je že zgrajen, trenutne se obnavlja stari tir, brihta zmedena!

  • cosmosjasnovidec

   Naslovil jo bo nate,ker imaš velik vpliv pri levuharjih in tvojem istospolno usmerjenem sexualnem partnerju komunajzerski podgani tovarišu “milanu kurčanoviću”.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • lili pili

    Jo bva skupaj pregledala…

   • lili pili

    Jaz pa jo bom posrefoval se dr jansariju siptariju in njegovi prileznici….

 • Liberalec

  Visokega prava ne razumem najbolje. Razumel pa bom, ali Slovenci (državljani Slovenije), želijo poceni in pošteno zgraditi drugi tir, ali jim je vseeno, če jih okradejo za milijardo ali več.

  • cosmosjasnovidec

   Predvsem je bistvo časovni rok kateri se v tem in tudi prejšnjem primeru krši niti ni ustrezen datum.
   Prejšnji referendum je potekal na enak način kjer se primer državljani sploh niso utegnili niti pravilno seznanili za kaj je sploh referendum namenjen.
   Starejši ljudje so bili prevarani in zavajeni z strani levuharjev ter komunajzarjev kateri so hodili k njim na domove ter jih lažno informirali.
   Nakladali so jim pa tudi lažne podatke tako,da se jih ogromno sploh ni referenduma udeležilo,ker so smatrali,da ni potrebe in je izguba časa.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Ustavni sodnik Jaklič ne bo mogel sam nič narediti. Je v manjšini. Čudno da ga “ugledniki” id našega uglednega pravnika C€€rarja niso že pojedli.

 • Iva

  Kovačič se je obrnil tudi na predsednika republike Boruta Pahorja, a so v njegovem uradu pojasnili, da tokrat volitev v nobenem primeru ni mogoče razpisati hkrati z referendumom.

  Kar pa ne pomeni, da referenduma ni mogoče razpisati hkrati z volitvami! Po mnenju Šorlija je imela DVK na izbiro kar nekaj datumov (nedelj) po 13. maju 2018, na primer vse do meseca julija, ne da bi s tem nepotrebno zavlekla datum ponovljenega glasovanja.

  Kontinuiteta in njeni pravniki s PF (ki so podpirali predlagani datum na DVK) dobro vedo, da bi ljudje, če bi bilo oboje na isti dan, glasovali PROTI kraji davkoplačevalskega denarja in sočasno tudi PROTI VLADAJOČIM strankam,ki so povezane z mafijskim omrežjem!

 • Franko Rebec

  DAVKOPLAČEVALCI razmislimo po zdravi pameti, kako je nastal ta Zakon 2 TDK in kako se je odvijala vsa procedura. Kučan + Cerar + Dragonja + komunakzarska-levaška elita zaradi svoje pohlepnosti so pohiteli s sprejemom in tudi določili
  gradnjo po svojem potratnem projektu. Zavedali so se, da bodo lahko molzli Slovenijo in nas davkoplačevalce leta in leta po vzorcu termoelektrarrne T 6. Dobro poznam potrebo po dvotirni progi in gradnji nihče ne nasprotuje. Nasprotuje se takemu šlamparskemu zakonu 2TDK in gradnji po vladnem muzejskem projektu. Izdelan je projekt po katerem bi bila zgrajena ** KRAJŠA in CENEJŠA DVOTIRNA PROGA samo z ENIM PREDOROM v času3 (TREH) – 4 (ŠTIRIH) LET ** Cerarjeva elita zaradi osebne koristi zavajajo državljane.UDELEŽIMO SE REFERENDUMA IN OBKROŽIMO BESEDO PROTI KAR POMENI samo in samo GLAS PROTI ZAKONU 2 TDK . Vladno zavajanje je 100 % LAŽ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • DUŠAN ZALAR

  Zaradi 2 TDK bo v naslednjih mesecih prišlo tudi do kakšnega umora, ker mnogo podjetnikov z roko v
  roko politikov že sprejelo provizije (podkupnone). Še bo zanimivo spremljati krvavi boj med rdečim
  plemstvom ( beri komunisti ) !!

 • Anton

  še sedaj nisem dobil pametne obrazložitve čemu je potreben zakon za 2 tir?Prosim z argumentacijo na dan, hvala.Meglo, katero skušajo prodasti ljudem vladni pisuni, češ da brez zakona nebi mogli do evropskega denarja je kajpak laž, ki je zraslla na njihovem kurniku(beri glavah).

  sarkazem press

  • baubau

   samo zaradi korupcije,Anton

 • Meho

  Komunajzarska đamahirija in njeni ritoslineži z butastim Brglezom na čelu bi najraje ukinili nebodigatreba, ki se mu reče referendum, za normalno ljudsko življe pa je to VOLJA LJUDI. Če pa že to ne gre, pa bi najraje razpisali referendum nekje sred Pacifika ob 24:30 uri. Obvezna potapljaška maska, ker se bo refrendum odvijal 4500 m pod gladino morja.

  Sem prepričan, da se jim kolca po starem “transparentnem” delegatskem volilnem sistemu, kjer si volil nekega nikoli slišal politkomisarja, na koncu je pa vedno zmagal Stane Dolanc.
  .

 • Osti jarej

  …a ločenega mnenja pa ni dal in zakaj ne

  • baubau

   podal je odklonilno ločeno mnenje-kako pa berete?

 • Osti jarej

  …a poharja je prosil za pomoč…vili……aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhaaaaaaahhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 • MižekFiga

  Kolikokrat je še treba dokazat (in izračunat) goljufivost in škodljivost izgradnje komunistično-socialističnega drugega tira? Ali je, ali ni tipka z imenom “na gobec” dovolj “kučanovim sodnikom” za odločanje. MI PLAČAMO, torej je izračun prave cene “prava stvar” in za to ni treba še en referendum.
  Na naslednjih volitvah se moramo dokončno otrest goljufov z imenom Kučanovi komunistični socialisti. Evropa gre v tej smeri in mi ne zaostajajmo.

 • baubau

  Hvala za jasno besedo,Klemen Jaklič.Potrebujemo vas in še več takšnih ,ki bodo v tej državi govorili resnico.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!