Užaljeni general Lipič Novi24TV grozi s tožbo, čeprav ga podatki vladne sekretarke postavljajo na laž!

Foto: STA.

Konec lanskega decembra smo na naših straneh poročali o številnih svetovalnih pogodbah, ki jih imajo z različnimi ministrstvi sklenjeni družbeno-politični delavci, ki so s svojim angažiranjem v času vseslovenske vstaje pomagali zrušiti drugo Janševo vlado. Na organiziranih protestih so sodelovali tudi številni veterani iz zveze veteranov, tudi njihov predsednik, nekdanji načelnik Generalštaba SV, Ladislav Lipič, ki pa svojo odgovornost vztrajno zanika. Takrat smo pisali tudi o njegovem sodelovanju z MORS, saj je v dveh letih s svetovalnimi pogodbami zaslužil dobrih 30 tisoč evrov bruto, stanje na področju vojske, kjer naj bi svetoval, pa je iz leta v leto slabše. General Lipič očitno našega prispevka ni dobro sprejel, saj se je na naše uredništvo obrnil z zahtevo za popravek, v kateri spodbija naše trditve in nas obtožuje laži ter zavajanja. Odgovorni urednik Nova24TV je objavo njegovega popravka zaradi žaljivega besednjaka zavrnil, Lipič zato zdaj grozi s tožbo.

Naj spomnimo. Decembra smo pisali, da je trenutni predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo (ZZVS) zduženje leta 2013 zlorabil za rušenje Janševe vlade na takratnih ‘vseslovenskih vstajah’. Ladislav Lipič je takrat zanikal, da bi bil med organizatorji protestov, po njegovih navedbah je namreč opozarjal zgolj na razmere v družbi in na krivice, ki naj bi se dogajale osamosvojiteljem. V svojem glasilu Veteran je večkrat zanikal, da bi se razorožitev slovenske Teritorialne obrambe (TO) sploh kdaj zgodila, zasluge slovenskih pomladnikov pri osamosvojitvi pa ves čas zavrača.

Na Nova24TV smo javnosti decembra lani predstavili od pristojnega ministrstva pridobljene podatke, da je Ladislav Lipič na plačilni listi Ministrstva za obrambo Republike Slovenije (MORS), kjer je v dveh letih s svetovalnimi pogodbami odlično dodatno zaslužil, čeprav je njegova pokojnina vse prej kot nizka. Po naših virih so ga na MORS uradno najeli kot pogodbenega svetovalca, ki naj bi pomagal pri nadaljnjem razvoju obrambnega sistema RS in nadaljevanju procesa profesionalizacije Slovenske vojske (SV). Sodeloval je tudi pri sprejemanju normativne ureditve na obrambnem področju in pri pripravi analiz, mnenj ter predlogov rešitev na obrambno-vojaškem področju.

Po uradnih podatkih je bila njegova svetovalna pogodba leta 2014 vredna 12.600 evrov bruto, leta 2015 pa kar 18.900 evrov bruto. To je v dveh letih skupno 31.500 evrov bruto, toda Ladislav Lipič zdaj trdi, da je od MORS v zadnjih štirih letih prejel samo 6.840 evrov in da je od navedenih zneskov poravnal tudi vse obveznosti do države.

Lipič prav tako trdi, da Slovenski vojski (SV) nikoli ni svetoval, zato se očitno ne počuti soodgovornega za trenutno mizerno stanje. Na Novi24TV smo decembra med drugim zapisali, da je lansko marčevsko letno poročilo Boruta Pahorja o pripravljenosti Slovenske vojske prižgalo alarm, saj je bila povprečna ocena zadostna. Poročilo o pripravljenost na odzivanje in delovanje v krizi ali vojni pa je doseglo oceno nezadostno.

Lipič želel, da njegov popravek objavijo tudi na RTV in v Mladini, na koncu ga je objavil kar Veteran
Očitno užaljeni general Lipič se je za našega odgovornega urednika obrnil s pismom, v katerem se sklicuje na našo kršitev svobode izražanja, nedotakljivosti in varstva človekovih pravic ter dostojanstva. “Z navajanjem neresnic, žalitvami in drugimi nedostojnimi izrazi o meni osebno so nepodpisani avtorji v vašem mediju že večkrat zavestno kršili kodeks novinarjev. Na nobeno od teh početij nisem reagiral, v tem zadnjem primeru, kjer pa ste z objavo besedila avtorja L.S. objavili svojo trditev o namišljeni višini mojega letnega prejemka kot svetovalec ministra za obrambo, pa ste prestopili mejo dostojnega. Izjava Ministrstva za obrambo štev.110-3/2017-2 z dne 10.01.2017 vašo trditev izpodbija in dokazuje,da je zapisana trditev lažna,” piše Lipič.

Foto: STA. Lipič živi v svoji hiški v Murski Soboti in uživa visoko pokojnino.

Zanimivo, Lipič je svojo zahtevo za objavo popravka poslal večini slovenskih medijev, tudi RTV Slovenija in Pro Plusu, a so ga vsi “veliki” ignorirali, zato je popravek na koncu objavil kar v lastnem mesečniku Veteran, nakar so ga povzeli še v lokalnem časopisu Posavski obzornik. V svojem pismu med drugim trdi, da je Zveza veteranov vojne za Slovenijo tarča laži in obrekovanj iz smeri največje opozicijske stranke SDS, prav tako naj bi njega osebno napadala “strankarska” Nova24TV.

Upokojeni general Novo24TV obtožuje “strankarstva”, sam pa se ne prišteva med osamosvojitelje
“Od sedaj dalje lahko gospodje iz omenjene medijske hiše, kjer ste doma prvi v službi resnice, pišete in govorite, kar koli želite. Vojni veterani vam ne verjamemo, kajti laž je vaše temeljno orožje! In ravno zaradi takšnega početja, kateremu smo priča že desetletje, se ne prištevamo med osamosvojitelje, ampak med branitelje slovenske države in njenih državljank in državljanov,”
je Lipič v svojem zapisu potrdil, da nima nič skupnega s slovenskimi pomladniki. Je pa bojda razočaran tudi nad “sorodnim” organizacijskim Združenjem za vrednote slovenske osamosvojitve (VSO), ki naj bi prav tako na vseh javnih nastopih nenehno širilo laži.

Odgovorni urednik Nove24TV Miro Petek je sicer Lipiču odgovoril, “da vašega popravka v skladu s 5. alinejo, 1. odstavka, 31. člena, ne bomo objavili, saj je popravek napisan žaljivo”. General nas je zato obvestil, da bo zaradi “pričakovanega odgovora” s svojim postopkom za zaščito svojega imena in dostojanstva nadaljeval.

Printscreen dokumenta, ki ga je v odgovoru na poslansko vprašanje posredovala generalna sekretarka vlade. Podatki so za leto 2015.

Kdo zavaja javnost? Podatke o Lipičevih zaslužkih nam je razkril MORS
Da pa je Ladislav Lipič v svoji zahtevi žaljiv, nikakor ni edini razlog, da smo se na Novi24TV odločili proti objavi njegovega popravka. Namreč, Lipič še naprej, sodeč na uradne podatke, navaja neresnice, za katere pričakuje, da mu bodo verjeli njegovi kolegi veterani, to pa še ne pomeni, da lahko zavaja tudi slovensko javnost. Podatke o njegovih zaslužkih na pristojnem ministrstvu, za katere Lipič trdi, da so izmišljeni, je namreč razkrilo kar ministrstvo samo.

Podatki MORS o Lipičevem zaslužku v letu 2014.

Podatki so bili razkriti v sklopu odgovorov na poslansko vprašanje poslanke SDS Suzane Lep Šimenko, na 113. redni seji Državnega zbora RS 7. decembra lani. Lep Šimenkova je takrat zahtevala seznam vseh oseb, ki imajo z različnimi ministrstvi v času Cerarjeve vlade sklenjene avtorske oziroma svetovalne pogodbe. Podatke o zaslužkih, ki smo jih o Lipiču in drugih zunanjih pogodbenih sodelavcih razkrili na Novi24TV, je javnosti razkrila generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič. V skladu s slovensko zakonodajo morajo biti v odgovorih na poslanska vprašanja zapisane resnične trditve, ki jih novinarji lahko uporabijo za objavo v svojem mediju.

Prilagamo še en dokaz, da je podatke posredovala generalna sekretarka vlade.

Prav zato se lahko vprašamo, ali Ladislav Lipič v svojem pismu medijem, v katerem trdi, da je Ministrstvo za obrambo RS zaprosil za izpis vseh njegovih izplačil za svetovanje obrambnim ministrom in mu je pristojno ministrstvo odgovorilo, da je v štirih letih prejel samo 6.840,00 evrov, navaja neresnične trditve? Če bi imel Ladislav Lipič prav, bi to pomenilo, da je generalna sekretarka vlade v odgovoru na poslansko vprašanje zavajala slovensko javnost.

L. S.

 • Darth Vader

  kaj pa ma to zavaljeno prase za bit užaljen? celo življenje se valja v davkoplačevalskem denarju, niti centa ni zaslužil na prostem trgu, zdej k je vse jasno kdo in kaj je pravzaprav to prase, bo pa užaljen in grozil s tožbo? fukntega ga na dno piranskega zaliva z betonskmu ceglam okol vratu pa naredte iz njega mini koralni greben za morske konjičke

  • tzt

   Še prej ga je treba potopit. Ker pa je znotraj veliko zraka, bo treba podpalubo ornk razstrelit.

 • VERZIFIKATOR

  Ladko Lipovac

  PILIČ IN EPIDEMIJA

  Pilič pravzaprav piščanec
  v tujem nekem je jeziku,
  z njim verjetno redno v stiku,
  tuje koklje varovanec.

  Že ko pilič ta začivka,
  boš začutil tuj naglas,
  ta ne spada v našo vas,
  saj je kot med kamni mivka.

  Res usmiljenja je vreden,
  kar zanj vemo, ves oskubljen,
  v prazno pa pogled zabubljen,
  misli sam, da je napreden.

  Tak se pilič po dvorišču
  našem dolgo je sprehajal,
  niti pes ga ni oblajal,
  ko je šaril po smetišču.

  Rad igral je petelina,
  pa so mu igračko dali,
  tja med koklje ga poslali,
  da se šel je gizdalina.

  Končno le so opazili,
  pilič da ni malomaren,
  prav hudo da je nevaren,
  kaj naj z njim bi zdaj storili?

  Naj se kdo bi ga usmilil,
  sunil, kamor pilič spada,
  da v dvorišču mir zavlada,
  piličev odhod izsilil?

  Najde se rešitev druga,
  vratca k bratcem zanj odprite,
  in pozorno mu sledite:
  vzame ga piščančja kuga.

  • Nata

   Iz vaših ust v božja ušesa. Naj ga vzame……kdorkoli že, samo, da gre.

   • VERZIFIKATOR

    Lisica.
    Je prav zvita zver.

    • Nata

     Ja, je……, a se še vedno zraven priključi še kakšna večja – zver !

     • VERZIFIKATOR

      Res je. Torej po lovce!

  • primsek

   Kar se naglasa ptiča tiče : vidi se, da verzifikator rabi močno grosupeljsko obliko dolenjščine.

 • antimur

  Ta jugonostalgični general je vseskozi bil pod taktirko barab kot so Kučan in njegova udbaška drhal, tako da je zanesljivo proti samostojni Sloveniji.

 • učko

  Jugozločinec Lipić se pase, ker ima oblast v tej državi še vedno Udbo-mafija !!!!

 • učko

  Režimski mediji in sodišča lahko Novi24TV naredijo v takih primerih zelo veliko škode, zato se mal zavarujte proti tem barabam !!!!!!!!!!

 • totex39

  Lipić, a resnica vedno boli, zato jo je najlažje zatreti z tožbo.

 • centurion

  Tale zavaljena zamaščena vreča bolh, pa general SV?
  Slika in prilika JLA generalov.
  Lipić ne zasluži Krkoviču škornjev pucat ne pa, da
  svetuje slovenski vojski.
  Zato pa je Slovenska vojska tam, kjer je.

 • Unikatna

  Dokumenti govorijo drugače! Naj se obrne na vladno sekretarko. Zahtevajte, da se vam Lipič javno opraviči!!

 • učko

  Namesto, da bi bolje plačevali vojake in bolje opremljali vojsko, Katićka po komandi Udbo-mafije plačuje razno razne Lipiće za to, da so še bolj zavaljeni, svinje !!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • učko

  Slovenijo mečejo ven iz EU in Nata! In to samo za to, ker imamo na oblasti še vedno neo-pro-komunistično-balkanistično Udbo-mafijo. Amerikanci pravijo: “Slovenci imajo dovolj denarja, da režim krade milijarde iz državnih bank, nima pa nobenega denarja za svojo vojsko in za Nato. Naj grejo ven, nazaj po Beogradski pašaluk !!!!!!!”

 • pajot

  Svetovalec par excellence! On svetuje,vojska pa v razsulu.

  • Steiermark

   Saj ravno zaradi takšnih “svetovanj” s strani izdajalcev ali kar okupatorjev, je slovenska vojska v razsulu!

 • Antonius

  Pošteni se ne bojijo resnice, bojijo se jo samo lažnivci, prevaranti, kleptomani, leve vlade in dražgoški eNOBe-jevci!!
  Čudim se NOVI, da se ni zavedala, da bo prizadela gosposkega generalisima Lipiča. On vendar sodi med odlikovane prevarante.
  Se pa lahko zgodi, kar se je že zgodilo, da bo šel genralisim Lipič na krivosodje iskati pravico, da je upravičen do poštene prevare. Kako, da ne, se sprašuje generalisim Lipič, ker verjame, da njegovemu upokojenstvu pripadajo plačane pravice iz naslova izmišljenih svetovanj slovenski vojski prav toliko, kot pripada članom združenja eNOBe, borčevski dodatek k pokojnini.
  Vrhovni sodnik Florjančič se na svoj tron dobro niti usedel še ni, pa njegovim generalisim Lipič že grozi s hudo napornim razmišljanjem.
  Človek se vpraša, koliko je v naši državi še Kučanu, Lipiču in eNOBejevcem podobnih, pa se zanje ne ve?
  Bemtiš, jaz sem tudi upokojen, pa me vlada nič ne vpraša, da bi ji iz proračuna potegnil za kakšen dodatek k svoji penziji.

 • pajot

  Nagrmadilo se je teh svetovalcev,da boli glava. Med prvimi ukrepi bodoče vlade(upam,da bo Janša),je treba sprejeti zakon o ukinitvi svetovanj. Kakršnihkoli in kjerkoli. Gamad brezobrazna!

  • goldhorn

   Treba je poplačati zasluge za rušenje Janše.

 • totex39

  To pa je pri nas že vse skupaj bolano, sedaj se pa bodo začeli pojavljati in pritoževati še drugi Lipiću podobni, da so jim kršene človekove pravice in ne vem še kaj. Te ljudi bo potrebno res postaviti na realna tla.

 • Duhec

  Če ste pisali resnico, nič ne more…

  • učko

   Na Ud-bo sodiščih je vse mogoče. Vse je odvisno od interesa režimcev !!!

   • Duhec

    Če so pisali resnico, samo grozi. Če niso, je pa prav da jih toži.

    • skrajna resnica

     tako kot udbovec toži, če mu rečeš udbovec

  • Nata

   Kako da ne ? Saj kaj pa menda ja vemo !!

 • željudin

  če bi imel argumente ne bi grozil s tožbo ampak tožil

 • Artur

  Na organiziranih protestih so sodelovali tudi številni veterani iz zveze veteranov, tudi njihov predsednik, nekdanji načelnik Generalštaba SV, Ladislav Lipič.
  Vojni veterani ?? Uzurpatorska izdajalska veja tzv. vojnih veteranov ki so 91 leta streljali v prazno s figo v žepu ! Združenje vojnih veteranov za Slovenijo predsednik Ladislav Lipič ? Kot vojni veteran sem se mirne duše brez slabe vesti odrekel članstvu v tej Lipičevi Španoviji.

 • Steiermark

  Ne vem, koliko “dostojantva” imajo lahko lažnive in izdajalske podgane, katerih najbolj intimna misel, nikoli ni bila svobodna in samostojna Slovenija in proti kateri še naprej rovarijo!

 • tarantela

  Kako pa sploh lahko generalna sekretarka vlade posreduje take zadeve NOVI? Sploh pa iz zadnje kopije ni videti višina izplačila. A gre spet za lepljenko?

  • Duhec

   Zdej ti bojo napisali, da si daš gor očala.

  • skrajna resnica

   Zato ker po zakonu mora- gre namreč za proračunska sredstva. Če bi jih pošteno zaslužil ne bi opletal s tožbo.
   Ti bo že Mladina povedala da gre za lepljenko.

  • Nata

   veš kaj je nevarno ? Da se ti bo tisti tvoj pikec enkrat prilepil na nos.

  • Janez

   Tarantela,A Hanzi TV-ju bi pa državna sekretarka brez greha posredovala take zadeve “bruh”

 • Duhec

  Zanimivo, da se Nova sklicuje na žaljiv besednjak Lipiča. Medij, ki ima najnižji nivo podajanja informacij… z kvazi novinarji in njihovimi vrednostnimi sodbami. Nikjer ni zasledit objektivnega, nepristranskega poročanja, šokantno, grozljivo.

  • Janez

   Duhec.In kaj je za tebe objektivno in nepristransko poročanje.Da se piše vse najslabše o gospodu Janezu Janši in gospodu Krkoviču in drugih resničnih osamosvojiteljih.O Kučanu,zemljariču,gorencu in ostalih mrhovinarjih pa vse najlepše

 • Krtača17

  Eh nova….do zdaj ste se še z vsakim člankom zlagali. Vsak članek ki sem ga šel preverjat je bila laž, pollaž ali podpihovanje. A mi date en dober razlog zakaj bi van zdaj verjel? Lipič naj gre pa na sodišče če misli da ima prav. Do odločitve sodišča bo pa pač ta medij zame žaljiv medij.

  • Duhec

   Ja. Škoda, da se ne posvetijo kvaliteti člankov.

   • skrajna resnica

    kdor celo življenje bere z-medije, ne prepozna resnice četudi ga kavsne v nos

   • Nata

    Pa, saj nismo tukaj zaradi kvalitete člankov. Beremo zato, da kaj le izvemo ! Pa naj bo pretiravanje, nalaganje, pa morda tudi laganje .
    Imaš izbiro. Napiši, kar veš !!

    • Krtača17

     Točno tolk brihtne bralce rabi ta portal – da vse verjamejo na prvo žogo.

     • Unikatna

      A ostali mediji pišejo po resnici? Jim vse verjamete?

     • Krtača17

      Normalno da ne, ampak procent laži je bistveno nižji.

  • sprehajalec

   Kaj zlagali? kdo zlagal? Svetovanje in svetovalne pogodbe so od postavitve nove države (od trenutka ko se je Jugoslavija odcepila od Slovenije) rak rana vsega, kar je povezano z Javnim in Državnim. Tu je šel ven denar, kakšni Kajmanski otoki. Množica Lipičev in “naših” po javnem in državnem.

   Kaj ima nek penzioner za svetovati za 20k na leto, hkrati jih pa 1000 sedi na Ministrstvu za Obrambo. Pa skupaj ne spravijo 50 vojakov za v Litvo.

   • Nata

    + + + + + + + + + +

  • Ruggedplant

   Že nekaj mesecev te pozivam, da mi najdeš enega samega takega – to da članki niso v skladju s tvojo socialistično betico, mi je jasno kot beli dan, a ko govoriš o lažeh, moraš za referenco vzeti objektivno resnico, prav?

 • Duhec

  Če niso hekerji, so pa tožbe… nekaj mora bit.

  • Krtača17

   Glede hekerstva pa lahko rožleta vprašaš pa verjetno vrhovnega. Ponarejanje avatarjev pa objavljanje linkov do malware kod….sama lepota tega portala…

   • Duhec

    Glede hekerjev vem, da je laž.

    • Krtača17

     Tisto sesutje strani sigurno ja verjetno niso plačal. Krivi pa pakistanci joj

 • rubec

  Slika in tekst mi nekako ne gresta skupaj. Članek bi moral govoriti o polni luni, mar ne?

  • samsara

   Natančneje o polni luni in njenem delnem mrku.

   • rubec

    ******

 • Jožef

  Če nekdo zacvili, ko mu stopiš na žul, še to ne pomeni, da more svojo resnico braniti s pomočjo sodišča. Častno bi bilo, da bi s svojimi dejanji obranil svojo čast in dobro ime.

 • Olga

  Lipiča je lahko sram! Tiste, ki pa z njim sklepajo takšne pogodbe, je pa itak treba ovaditi in kaznovati! Mladi so brez dela, vojska hira, Lipič se poleg PRIVILIGIRANE pokojnine masti še z obilnimi dodatki na račun davkoplačevalcev v obliki svetovalnih pogodb! Naj bo raje tiho izdajalec!

  • KIKI

   Svinje ni nikoli sram, saj vedno rijejo le po dreku!
   Štalco ima pa res nobel., ni kaj!.

   • Olga

    Lahko se je kititi s tujim perjem (davkoplačevalskim denarjem)!

 • Dragan Krstič

  Današnja udarna tema je na Požareportu, kako poslanec SD Janko Veber odkriva mutna posla rdečih
  “gospodarstvenikov”. Zanimivo.

  • Ruggedplant

   Novo sektaško klanje znotraj KPS za še zadnje milijončke državnega premoženja pred volitvami, ko bodo po diktatu zaodrja spet strumno skupili skupaj in podprli kandidata, ki bo imel največje možnosti premagati Janšo?

 • Aron

  Da ne boste več tavali v temi in zavajali: če je krovna pogodba sklenjena za znesek 18.900 eur, to še ne pomeni, da je bil ta znesek v celoti plačan. Kot se da razbrati iz opisa predmeta pogodbe, je pogodbenih obveznosti več in ta se vršijo v daljšem časovnem obdobju, zato ni nujno, da so bila vsa dela opravljena. Če bi bil novinar LS funkcionalno pismen oz. vedel kaj o javnih naročilih v JS, bi to vedel.

  • skrajna resnica

   seveda so številke tam za okras, da si jih “funkcionalno pismeni” tolmačijo po potrebi. Oprostite nam polpismenim ker ne razumemo “vsak po svojih zmožnostih, vsakemu po njegovih potrebah” ekonomije

  • if

   Podatke o zaslužkih Lipiča je javnosti razkrila generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič
   Ženska je razkrila zaslužek!

   • Aron

    Ne, kot vidiš v spremnem dopisu, gre za sklenjene pogodbe, zaslužek je bil dodatek ‘novinarjev’

    • if

     Na osnovi česa sklepate, da gre za razlika med pogodbo in dejanskim izplačilom?

     • Aron

      Ker je navedena vrednost pogodbe.

     • if

      Ker je sekretarka dolžna poročati točne podatke sta mogoča dva scenarija:
      zavaja sekretarka ali Lipič.

  • trobenta

   Bojim se, da je še kaj padlo zraven pogodbe….

  • Luka Svetina

   Živijo, za tiste, ki po pogodbi niso dobili izplačanih vseh pogodbenih sredstev, tudi jasno piše, koliko so dobili in koliko ne, na primer pri Školču na kulturi in še kje druge. Žal ste v zmoti, ker do 20 tisoč sploh ne gre za javna naročila, ampak zbiranje ponudb. Lipičev znesek je bil pod 20 tisoč evrov ravno zaradi tega, da so lahko ravno z njim sklenili pogodbo. LP LS

   • Aron

    Žal se iz izsekov, ki ste jih objavili ne vidi točnih podatkov, tako da si mora bralec sam ustvariti svoje mnenje. Res je, gre za evidenčni postopek, me pa čudi, da ni nikjer postavk o dejanskih izplačilih in dejansko opravljenih nalogah, saj je iz opisa obveznosti razvidno, da gre za več nalog in ne samo eno.

 • Nata

  Poznamo to ” opozarjanje ” ……..to je tako, kot bi dejal – dejmo jih !!

 • Krtača17

  Nekam slabo je poskeniran? Ali pa je blo poslano po faksu? Da ni spet lepljenka? Bo očitno sodišče moralo povedat.

 • Krtača17

  Bralce bi tudi opozoril da nova ki je službi resnice, ni objavila celega dokumenta ampak samo izseke.

  • skrajna resnica

   Krtačo bi opozoril, da bi objava celega dokumenta utegnila razkrinkati še katerega tovariša.

   • Krtača17

    Skrajno resnico bi opozoril, da če je dokument javen, naj ga tako tudi objavi in ne samo tisto kar je novi všeč.

    • skrajna resnica

     V tem primeru bi informacijska pooblaščenka opozorila, da gre za kršenje pravice tovarišije do zasebnosti kraje.

     • Krtača17

      Torej to ni javen dokument?

     • skrajna resnica

      moral bi biti, bi pa opozoril, da je vse možno, ker imamo pravno državo slabšo kot v Rusiji.

     • Krtača17

      Če je tako, se novi slabo piše.

     • skrajna resnica

      ne samo novi ampak vsem državljanom

     • Krtača17

      To pa itak.

     • skrajna resnica

      ampak ne zaradi nekih neoliberalnih marsovcev, ampak zaradi lipičev in njihovih zagovornikov

     • Mojca pokraculja

      Vsak dokument je treba anomizirati zaradi varstva osebnih podatkov, ker slednji pa niso javni. Sicer pa vsak lahko pridobi podatke o plačah in drugih dodatkih javnih uslužbencev , razen nadomestila za preteklo delo.Tolk da krtača ne bo sikal, ker itak nima pojma.

 • Prle

  Zelo znana faca sds Krkovič in skoraj cela njegova družina so prejemniki denarnih sredstev za zasluge pri osamosvojitvi. Torej njim denar nam pa prst v ….
  https://www.rtvslo.si/slovenija/elitni-odred-antona-krkovica/396029

  • sprehajalec

   291 njih iz Manevrske strukture prejme 1100 bruto letno. To je 110 bruto na mesec. Če prešvindlam na neto je to cca. 50 Eur mesečno.

   Pompozen članek vreden hanzi TV. 8000 veteranov takrat in 70.000 danes. ne napiše, kaj imajo ti veterani od tega. Ti jaz povem. Nič.

   Ko je pa zadnjič zaokrožil podatek, da ima prevratniški župan in up Maribora 1100 Eur mesečnega telefonskega stroška, pa o tem ni bilo zaslediti ničesar.

   • Prle

    Moti me, da, je nek smrkavec star 12 let prejemnik tega nadomestila. Sicer pa, Evgenija carica.

    • sprehajalec

     Pa si prepričan da je prejemnik?

     Evgenija carica? nek nov sleng, ki vleče korenine nekje 500 km južneje? Mi smo imeli Cesarice prej. Tja spada tudi Eugenija?

     • Prle

      Ha,ha, naivnež, gospodje vplivneži so sebi uredili te in one dodatke,Tako je bilo in vedno bo. Vsekakor je več kot 50 eu neto na mesec, se ti pa čudim za tvojo naivnost, saj si ti kao brihtna buča.

     • sprehajalec

      Ha, ha, Prle, komu naj sedaj verjamem, Prletu ali Eugeniji. Prle pravi, da imajo zihr več, saj vsi kradejo, Eugenija pravi, da imajo 100 Eur Bruto na mesec.

     • Prle

      Komu si dal 50 eu?

     • sprehajalec

      Sem pozabil, da so avtorski honorarji drugače obdavčeni. Tukaj je cela zgodba;

      »V zvezi z vašim vprašanjem, ki se nanaša na denarne prejemke (letni
      prejemek, veteranski dodatek), ki jih prejemajo člani družine Krkovič,
      in sicer Tone Krkovič, Toni Krkovič ml., Ivan Krkovič in Matija Krkovič,
      vam sporočamo, da Anton Krkovič prejema letni prejemek v višini
      1.104,77 eur bruto, oziroma 828,58 eur neto.

     • Prle

      V redu se ti zahvaljujem za opravičilo.

     • sprehajalec

      Priznam, Krko in člani nekdanje manevrske strukture dobijo 69,05 Eura neto na mesec in ne 50….

    • janez cepec

     ja biu je kurirček med Očkotom, pa Žalostno sovo

     • Prle

      Torej ga je treba prijavit socialni službi, ker je izkoriščal mladoletno osebo. Predlagam, da se mu sedaj polnoletnega otroka vzame za nazaj. Me prav zanima, če bodo socialne službe ukrepale. Ha, ha, ha.

    • skrajna resnica

     Koliko te šele moti, da je večina prejemnikov borčevskih penzij bilo smrkavcev ob koncu vojne- in to za obrambo neke druge države ki nas je napadla ob razpadu.

     Seveda je ta laž na položnice tipična za komunjare: introspekcija in nato projekcija.

     • Prle

      Vsak oblastnik izkoristi priliko, saj je o.k, ampak naj se Krko ne dela poštenjakarja.

     • skrajna resnica

      Tisto glede Krkovičev je dokazana laž; borčevskih penzij pa se izplačuje čez 20.000

     • Prle

      Ne, jaz pa verjamem, da je prejemnik, mogoče celo več privilegijev, kot si mislimo. Končno je Ivan zmeraj poskrbel za ljudi, ki so bili njemu lojalni. Na vas, ki se vsakodnevno tukaj bunkate, se pa ne zmeni. Ste pač samo kmetje na šahovnici.

     • skrajna resnica

      popravek: ti ne verjameš, ti veruješ.

      Verovanje je utemeljeno pričakovanje tistega, kar upamo, očiten dokaz o obstoju stvari, čeprav jih ne vidimo.

     • Prle

      Nak motiš se, ampak si pameten, kot ti paše vidiš, ko ti ne, pa ne vidiš. Logika.

     • karpelec

      Tudi brez kmetov ni šaha.

     • Prle

      Ja, pa tudi šaha brez kmetov ne.

     • Olga

      Saj ne znajo drugega kot širiti laži, da bi zaščitili svoje lopove!

     • Janez

      Prle,.Gospodu Krkoviču se ni treba delat poštenjaka ,on je od rojstva poštenjak.Pa še ti dokaži svojo poštenost in ne serji po ljudeh,ki jih niti ne poznaš,Ne sežeš jim pa niti do kolena.

     • Prle

      Po lopovščinah jim ne sežem niti do gležnja.

    • karpelec

     …stroka pa taka!

  • Krtača17

   Hehehe, pa spet janša bavčar in krkovič skupaj z 12 letnim sinom ki je tudi veteran v družbi s kučanom. Sej ne morš verjet. Kok so hit prjatli ko se gre za dnar.

   • janez cepec

    ja tko je to, če je vojska je za use, usi kasiramo, usi krademo, usi smo u kevdu Cankarjevaga doma, taktrat, ke zaropota

  • janez cepec

   ah dej no, se ti mau umir , Krko je pa zaslužn vojak, BRIGADNI GENERAL, čak, čeprou tega čina u SLOvojsk ni, majo ga Hrvatarji, pa Sbri,. pa Makaronarji, pa Frici, pa še kešm, sam jebat ga, kukrkol se gremo, Krko ni in ne bo general, ke nima pogojou. tista triletna vajenskla šola je pač premau. tud šnel kurzi mu ne pomagajo, če pa bi ,pa ne bo, kdej slučajn zmagu na volitvah Žalaostn sova, poj ga bomo pa promoviral za generala, maršal se pa ve, kdo bo

  • skrajna resnica

   »V zvezi z vašim vprašanjem, ki se nanaša na denarne prejemke (letni prejemek, veteranski dodatek), ki jih prejemajo člani družine Krkovič, in sicer Tone Krkovič, Toni Krkovič ml., Ivan Krkovič in Matija Krkovič, vam sporočamo, da Anton Krkovič prejema letni prejemek v višini 1.104,77 eur bruto, oziroma 828,58 eur neto. Toni Krkovič ml., Ivan Krkovič in Matija Krkovič pa ne prejemajo nobenih denarnih prejemkov,« nam je odgovoril načelnik upravne enote v Kočevju Roman Kladošek po poprejšnjem soglasju omenjenih članov družine Krkovič.

   • janez cepec

    kdo mu je pa ploščice plaču u ošatarij, k’ jih je iz Italije švercu?

    • skrajna resnica

     ne vem, ker me ne poneumlja Mladina

     • janez cepec

      sej ter ni treba poneumlat, ti si že u štarti idijot

     • skrajna resnica

      morda, a do cepca mi še nekaj manjka

    • Franc Šink

     Plačal jih je sam.Tudi prešvercat jih je moral.Zanima me pa, od kodi tebi banane takrat. Majmune jedan!!!

   • Krtača17

    828eur/4 =207eur po glavi. Seveda samo krko dobiva dnar. Kolk mulcev pri 12 letih je pa imel bančni račun?

    • skrajna resnica

     “Toni Krkovič ml., Ivan Krkovič in Matija Krkovič pa ne prejemajo nobenih denarnih prejemkov,”

     Ali si se naučil kreativnega računovodstva na KPK ali NLB?

  • Ruggedplant

   Čakaj, na eni strani imaš projugoslovanskega partijskega generala, na drugi pa domoljuba in pomembnega osamosvojitelja Slovenije Krkoviča, ki je (in jo še!) glavo nosil naprodaj zato, da lahko ti danes tule pisariš mimo Beograjsekga CK-ja v samostojni republiki in tebe moti, da za svoje delo prejema tistih sramotnih nekaj fičnikov? Naj te bo sram in to globoko, takim slovencljem bi pri priči odvzel državljanstvo, pa svoje protislovenske težnje udejanjaj kje drugje, če te bo kdo poslušal.

   • Prle

    Koliko časa je nosil glavo na prodaj 9 dni in pol ali 9 let? Glej jaz in marsikdo drug se nebi branil teh nekaj fičnikov. Bi jih ti mogoče dal iz svojega žepa?

    • Ruggedplant

     1. Vojna je bila precej daljša od tega kar je izgledalo navzven.
     2. Bi morali biti sodelujoči v vojni plačani obratnosorazmerno s trajanjem vojne ali premosorazmerno? Glede na drznost in genialnost, ki so jo osamosvojitelji izkazali v bitki z Goljatom pri čemer so okupatorja premagali z minimalnimi žrtvami in gospodarsko škodo, so zneski milo rečeno smešni, dejansko pa sramotni!

     Iz svojega žepa že dajem in za osamosvojitelje sem pripravljen zanje plačevatido konca življenja, medtem ko bi več kot milijon slovencljev, ki se danes nostalgično spominja Juge, nagonil iz države, da bi se kar kadilo.

     • Prle

      Kdaj mi boš začel nakazovati, ko si že pri volji? To si pa premalo rekel, zdaj smo že bolj premešani, tako, da je že več kot dober milijon. Tako, da se lahko zgodi obratno, jaz bi bil previden. Končno lahko vidiš, da ima sds 13%, nsi 7%, sls 3%, to so zgornje meje, Potiho govori takšne stvari.Ja?

     • Ruggedplant

      Simpatizerjev rdeče zvezde, cirilice, srpa in kladiva vas je količinsko res kar precej, podobno kot bakterij v mleku, a se vas prav nič ne bojim. Volitve boste po zaslugi eksponentno padajočega političnega IQ-ja po zaslugi svoje kvantitete (tudi uvožene, če je potrebno) sicer še nekaj časa dobivali, a slej ko prej bo zmanjkalo mleka na katerem se napajate, ko bo še tistih nekaj privat podjetij, ki ustvarjajo REALNI BDP, odšlo v tujino in vam bo ta zaprla pipico kreditiranja ob spoznanju, da komunist NIKOLI ne vrne dolgov. V točki dokončnega obubožanja slovenistana (smo že precej blizu, brez kreditov bi že zdavnaj bankrotirali) pa sledi neizogibno znotrajsektaško klanje med rdečimi prikoritniki. Ko bodo s korita razgrabljene še zadnje drobtinice, bo seveda zmanjkalo tudi piškotkov za medije, pravosodje, izobraževanje, ne bo tudi več provizij za zaščito “nacionalnega interesa”, ko pa bodo podjetja in državne banke prešla v tuje roke, bo zgodba končana. Komunistov bo vedno na pretek dokler je še kaj plena za “prihvatizirati”, ko pa tega zmanjka, se izkaže resnična “moč” komunizma.

     • Prle

      Po vsem zapisanem sklepam, da se nam oglašaš iz Argentine. Kako je tam z inflacijo, se kaj dobivate z ostalimi Slovenci, kar jih je še. Končno, pa raje napiši kakšno je vreme, kakšne so ženske tam. Tukaj v Sloveniji nje vreme bolj kot ne muhasto.

     • Ruggedplant

      Sicer sem počaščen, da si me umestil med argentinske Slovence, a se motiš. Žal moram od blizu spremljati moralni, identitetni in gospodarski razkroj slovenistana. Sicer se tudi argentinskim Slovencem para srce, ko slišijo kaj se dogaja v tem našem muzejskem komunističnem unikumu Evrope, a ksreči imajo oni lahko sonarodnajke za brate, saj jih povezuje neskončna ljubezen do domovine, pri nas pa me z večino sodržavljanov povezuje le formalni dokument državljanstva, in pa dejstvo da živimo znotraj iste države, katero več kot 2/3 slovencljev prezira in se jim kolca po “tistih lepih časih”.

     • Krtača17

      A spet bi radi desni popravljal zgodovino? A zdaj pa ni več desetdnevna vojna ampak toliko kot bo veliki vodja rekel. Pa sej ste že čist blesav no.

     • Ruggedplant

      Življenje ni videoigrica, vojne se začnejo dogajati že leta pred izbruhom oboroženih spopadov in zaključijo dolgo po njih. Ker se komunisti niste aktivno udeležili nobene – revolucionarni teror pač ne šteje – so ti te stvari najbrž popolna neznanka.

     • Krtača17

      Za tebe bučman verjetno desetdnevna vojna še vedno traja. Pač je treba mal borčevske dodatke dvignt.

     • Ruggedplant

      Drži. Vojna za osamosvojitev Slovenije od jugoslavizma, komunizma, protekcionističnega zaprtega domačega gospodarstva, partijskega izobraževanja, zdravstva, šolstva, sodstva, medijev,… še niti pod razno ni končana. Pravzaprav se ni še niti dodobra začela – referendum leta 90 in kasnejša formalna osamosvojitev je bila le začetna dobljena bitka, vojna pa bo končana, ko bomo z Avstrijo primerljiva demokratična družba s tržnim gospodarstvom, pluralno družbo in izkoreninjenimi kakršnimikoli ostanki NOB revolucionarjev, kaj šele njihovih komunističnih potomcev. Pot do tja bo dolga, a če smo kot narod preživeli stoletja tujega jarma, bomo morali tudi stoletje rdeče kletke.

 • sprehajalec

  Tovarišija se je razpasla v 25 letih na 45 let podlage po Javnem in Državnem. Gre za dve ciljni kategoriji in sanje vsakega levičarja, to je, da ni odvisen od sadov svojega dela in da je zanj dobro poskrbljeno, z vsemi pritiklinami 100 letnega delavskega boja. Osebni dohodek glede na evidenčno prisotnost, brez drkarije okoli učinkov in rezultata dela, zagotovljeno plačilo vsak mesec na uro natančno. Te stvari so pripeljale tudi do nekaterih skrajnih rekordov, namreč v Srbiji naprimer je bila neka delavka na bolniški v nekem javnem podjetju kar 25 let in so nanjo pozabili. Plača iz podjetja je vsa ta leta sedala na račun.
  Smetano na tortici, pa predstavlja Svetovalna pogodba, za starega mačka že v penziji ali pa takšnega, ki ima še kaj drugega v žepu in mu ni do prisotnosti na lokaciji. Pogoj je, da si “naš” in poznaš “pravega”. Pri tem naprimer svetovanje generala ne zmoti dejstva, da jih je 1000 na Obrambnem ministrstvu, pa da je razmerje 1 oficir in en podoficir na enega vojaka v Slovenski vojski.

  Pred leti so za takšne celo vpeljali nek računalniški program Supervizor, ki je evidentiral odlive iz Javnega in hkrati evidentiral prejemnika ter vse skupaj seštel na koncu po prejemnikih. Nekak “basic” program iz začetka razvoja računalništva, ki pa je stal verjetno lepe denarce.
  Po dveh mesecih vika in krika, odstopu ministrice pa groženj z tožbami (kot sedaj naprimer General grozi) se je program ugasnil in se ni več slišalo zanj, tako kot je pri nas v navadi.

  En nauk lahko potegnemo iz vsega skupaj; Če nekdo pri nas grozi, potem bo že nekaj res na tem. Ljudsko izročilo ima dva pregovora, ki opišeta stanje v naši družbi na tem področju; Kjer je dim je ogenj in pa Boj se hlapca, ki zajaha konja….

  • Mojca pokraculja

   Supervizor še obstaja a pod drugim imenom Erar, na spletni strani KPK.

   • sprehajalec

    Tudi Windows 3.1 še obstajajo pri meni v predalu na disketah. Je kakšen učinek od Erarja?

    • Mojca pokraculja

     Ja glej najprej je bil Supervizor zdej je pa Erar, ta je pač novejši. Se najde marsikaj gor.

  • janez cepec

   use kar si povedu drži, ni pa junaka, kerga dol prsednika vlade, de bio razfuko birokratiče po ministrstvah, ampak jih usak še ene par deset komadu prvuleče po partiski lininji, zato pa mampo tak ket mampo. jebo

   • sprehajalec

    Če bi se spravil razfukat tako kot praviš, bi Slovenija direktno šla v bankrot, zaradi obveznosti izplačil odpravnin in drugih ugodnosti iz tega naslova. kar morebiti ni slaba ideja, saj bi se skrajšal čas agonije ki traja.

    ampak jih usak še ene par deestr komadu prvuleče po partiski lininji

    Ker starih ne more odpustiti, naloži nove na njih.

    Socialistično samoupravljanje se je v svoji končni in najvišji fazi preselilo na javno. Slišal sem že po privat liniji govorice o Ministrih, ki so šimfali, da so vsi smotani, ampak ne morejo pa nobenemu nič.

    • janez cepec

     no pa povej, kok jih je, ko j’ biu na ablast vaš Žalostna Sova vun izmetu. kar se pa izplačil tiče, pa nej odgovarja tist, k’ je pogodbo podpisu. zato pa je tko k tje ,nubedn ne odgovarja. moj moto je. pred zid, pa šus u glavo, poj mo pa vidl, kdo se bo še zajebavu, al so tardeči, al pa tabeli

     • sprehajalec

      Nič jih ni vun zmetu po mojih podatkih. Največ so jih pa notri naložili Čikoti iz okrožja Murgle.

     • janez cepec

      ja sevede jih ni, mistaka, še svoje je not nagonu

     • sprehajalec

      Povej koliko jih je ven zmetal, pa me izobrazi!

     • janez cepec

      sej pravem, de nubenga, tle se je pa zajebu

     • sprehajalec

      je pa hotu pokvarjenc, vse zamenat ane, Pa se mu ta leu niste dal.

 • Krtača17

  Na spisku zaslužnih tudi takrat 12-letni Toni Krkovič
  Na spisku med drugimi najdemo Milana Kučana, pokojnega Franceta Bučarja, Janeza Janšo, Igorja Bavčarja, večino komandirjev takratne milice in skoraj vse člane družine Krkovič – Antona Krkoviča in oba njegova brata. Med najbolj zaslužnimi za osamosvojitev je tudi Krkovičev sin, ki je imel takrat 12 let. Zakaj?

  “Absolutno, saj je z mano, z mojim yugom 45 prepotoval 12.000 kilometrov in uporabljal sem ga zato, da sem dajal videz normalnega potovanja,” je za oddajo Preverjeno povedal upokojeni brigadir Anton Krkovič.

  • Krtača17

   Ni mi jasno kako lahko z jugotom v 10 dneh naklepleš 12000 km? A je bil vsak dan v Nemčiji pa nazaj?

   • janez cepec

    ma ti si bumbar, po klancu nauzdol, sam klanc more bit pa kr precej doug

    • Krtača17

     Dobr jugo ni kej hehehe.

   • Prle

    Pri dokazovanju svoje trditve je obrnil števec, poštenjakar. Verjetno je zahteval še nov avto.

    • Krtača17

     Potni nalogi so pa španska vas. Dokazila? Za Krkoviča niso potrebna. Samo poštenje.

  • Anton

   predhodnji podatki in sedanji, potrjujejo, da je Janez Janša tisti, ki je domoljub, vsi ostali zgoraj omenjeni so pač proti Sloveniji, kar kajpak izkazujeje s svojim vsakdanjim početjem.Da je bil Janez Janša udboc(pa jaz verjamem da ni bil,razen če mi ti to črno na belem),torej to dejstvo ni toliko pomembno kot to, da je slednji sprevidel svojo mladostniško zmoto in skrenil iz poti nekdanje partije To pa je udbaše partijce kajpak zmotilo, saj vedo da Janez Janša pozna njihovo mentaliteto, slog delovanja in se ga bojijo, če se ga nebi bali, kajpak nebi zganjali takega cirkusa, vse je logika, svet temelji na teoriji psihologije in udbaši , partijci so kajpak mojstri manipuliranja.

 • Anton
 • Duhec

  Čudno, da Novi Janša, Gorenak, Krkovič ali pa Črnčec ne priskrbijo vse črno na belem.

  • sprehajalec

   Čudno, da ti nimaš dostopa do podatkov svojega soseda. Kjerkoli že si.

   • Duhec

    Zakaj misliš, da nimam???

    • sprehajalec

     Če je fejst sosed, potem lahko, da jih imaš res…

  • FORT WORTH

   Duhi pa kaj je s tabo no ?

   • von Rhein

    Zelo očitno kaže,da je ena izmed tistih,ki je svojemu tipu pred časom rekla….zate bi šla do konca sveta.Nedavno pa ji je rekel…pojdi.

   • Johan

    Bluzi in luži !

 • von Rhein

  Lipič,tipičen primerek jugo oficirja iz leta 1960. Ne samo ravnanje in obnašanje,tudi faca.

  • FORT WORTH

   Ja res. Pa grem stavit,da ima na telesu vtetoviran datum sluzenja JNA , kot je takrat bilo mizerno… (:-))))

   • von Rhein

    Predstavljam si kako se mu je datum razvlekel glede na to, kako se je od takrat napihnil.

  • sprehajalec

   Tudi primer Jugo oficirja ni. Šola za Rezervne oficirje, pa potem Občinski sekretar za Ljudsko obrambo. Človek takratnega sistema.

   Končal je šolo za pehotne rezervne častnike, kasneje pa tudi tečaje za usposabljanje poveljnika voda, čete in bataljona. Leta 1977 se je zaposlil v Občinskem štabu Teritorialne obrambe Murska Sobota kot pomočnik za organizacijsko-mobilizacijske zadeve. Jeseni 1990 je prevzel dolžnost pomočnika poveljnika za zaledje v Pokrajinskem štabu Teritorialne obrambe Vzhodnoštajerske pokrajine v Mariboru.

   Če smo sarkasti, lahko uporabimo slavni Napoleonov izrek: Vsak vojak nosi v telečnjaku Maršalsko palico.

   • von Rhein

    Leto 1977.Potem se je moral na pamet naučiti vsebino titovega pisma,ki je bila takrat aktualna.To je bila njegova maršalska palica,ki jo vnovčuje še danes.

 • Vstrajnik

  Udbaška posla, nikoli nobenega priznanja, večna laž. Narod še kar spi!

 • Johan

  Taki tipi kot je Lipič, ki živijo vedno na račun davkoplačevalce naj izginejo iz subvencij države in lokalnih skupnostih ! Lepo je yugofilom v Sloveniji !

  • sončnica

   …vsi politiki živijo na račun davkoplačevalcev

   • skrajna resnica

    edino pravilno, saj smo jih zaposlili na volitvah. Nismo pa vsi zaposlili parazite.

 • Franc Šink

  Na kakšen način je sploh dobil čin Generala?

  • von Rhein

   Podoben način kot mnogi naziva magister ali doktor znanosti.

   • Franc Šink

    Po teh poteh, ni dobro hoditi! Zato je Slovenija v breznu brez upa.

  • FORT WORTH

   Slovenska drzava mu ga je dala.
   Ker je vojaskega kadra pac primanjkovalo so podelili cine tudi takim nehvaleznezem…

   • sprehajalec

    Tisti, ki je imel veze, se je zagrebel za generala.

    Sedaj po 25 letih pride 5000 oficirjev in podoficirjev na 5000 vojakov. trend zapuščanja vojske je takšen, da zna biti čez nekaj let 5000 oficirjev in podoficirjev in 0 vojakov. Oziroma 10.000 oficirjev in podoficirjev in 0 vojakov. Plus Lipič svetovalec seveda.

  • Peter

   Enkrat mu je žena rekla: Madona, Ladislave, pa ti se obnašaš ko en general.
   Ko je v službi to povedal, so se še nekaj časa smejali na ta račun.
   Vzdevek se je pa prijel, no.

  • janez cepec

   glej,on je nekak prguru do generala, kokr kol, mamo pa Krkoviča, ki se še kr predstavla kao brigadni general, čeprou ta čin u SV ne obstaja, glede na svojpo izobrazbo pa ne bi prguru tud do majorja, če ga ne bi Žalostna Sova preko reda povišu. zato pa je u naš vojsk, tko ket je. glede na to, de je Pahor komandir, smo djal učas, kakršn komandir, taka vojska. zdej pa mamo. štalo

   • zokispoki

    Petokraki cepec, Krkovič je junak in gospod !
    Ta Kurćanov hlapec, pa ni da bi govoril…

    • janez cepec

     uhka je junak, pa gospod, pa kar se še spoune, sam general pa ni, pa nkol ne bo, čeprou se predstavla, kao de je, kar je sevede kazniva zadeva

     • zokispoki

      Cepec petokraki, kaj je kazniva zadeva ? Veleizdaja levičarske kriminalne združbe???

   • Franc Šink

    Včasih so jih imenovali General major .Moja malenkost samo podpolkovnik.

    • janez cepec

     ne bo držau, u stari Jugi ni blo čina brigadirja, biu si major, podpolkovnik poj pa polkovnik, pa gen. major, gen. podpolkovnik, pa gen. polkovnik. to j’ blo to. Kadijevič je mu še čin general armije, Titeju spo pa dal naziv maršal, kar pša ni biu čin

     • Franc Šink

      Jaz ti hočem dopovedati:Major= Brigadir.Nasljedni čin je Podpolkovnik!Še daleč od Generalov.

     • janez cepec

      ne mistaka, major, podpolkovnik, polkovnik, brigadir, to so ofcirski čini u SLO vojsk. generalski čini pa sledijo: gen. major, gen. podpolkovnik, gen. polkovnik, če bo pa Žalostna sova zmagu, kar pa hvala Bog ne bo, mo p spe čin maršala uvedl. Krkovič bo pa podmaršal, sam še en šnel kurz nardi

  • Iva

   Postavili so ga na čelo Generalštaba, zato je moral dobiti naziv general.
   Saj Grega Repovž tudi ni novinar, niti ni študiral FDV, čeprav je delal po nareku “FDV” najprej na Delu (je poskrbela mama), nato pa je postal kar urednik na Mladini z lastniki – potomci Saftija (Udba). In je bil celo predsednik društva novinarjev Slovenije! Slovenistan!

 • janez cepec

  neki sicer brez veze, v kontekstu, pa je, glede na našo bedno vojsko, kakršn komandir taka vojska, sm se spounu, leta nazaj, mi je prau čloukl iz general štaba, pa ni biu Krko, de smo, takrat, k’ je biu abrambn ministrant Kahl, boli ga Đoko Erjavc, poslal u Nato kontingent u Afriko ene par vojaku, pa so jih namest u Darfur, takrat je bla tam neka jeba, poslal u Čad, ke Kahl ni znou reč DARRRRFUR, jebi ga, pša smo šli u ČAD

  • Krtača17

   Hehehe, jest ti povem ta človk bo en dan še trumpa pa papeža nategnu. Umes se bo mel pa še čas za režat. Folk se bo pa tud sam smejčkal nazaj k mu ne bo nč jasn….

   • janez cepec

    ja maš prou, neuničliu je, edin to ga mau jebe, ke bom jest šu u penzijo, ga bom zamenu, isti sm ke on, sam glih tok glup ne zgledam, baje

 • Peter

  A dons je pa cepec dežuren?
  Zeh, ta še enga stavka skp ne sprau, no.

  • janez cepec

   mislem, de sva oba,kr na nivoju

   • tohuvabohu

    Ne ne, ti si neprimerno bolj duhovit … ups, duhamoren.

    • janez cepec

     će tud je u Lipc pršu na svet, je vosu vosu, ni Lipicanc

     • tohuvabohu

      Tvojo mamo so partizani imeli za mulo, zdaj si pa važen …

     • janez cepec

      tvoja mat je djava, k’ si jo prašu zakuga si črn, de glede na to, kva j’ takrat devala, dobr, de ne lajaš

     • tohuvabohu

      Raje sem črn kot rdeč ne glede na odtenek.

 • indijanka

  A ta general je nekoč vodil našo vojsko? Če je sklenil pogodbe za visoke zneske in prejel majhen znesek plačila, to lahko pomeni le ali da svojega dela po pogodbi ni opravil, zato pač plačila ni prejel ali pa je svoje delo opravil, država pa mu tega ni plačala. Najzanimivejše od vsega pa je letno sklepanje pogodb za posle, ki se nikoli ne izvedejo ali pa ne plačajo. Kdo je bolj butast: general ali država? Ali pa poslov sploh ni in gre za “skrito sponzoriranje”.

  • Peter

   Hm, če pokasiraš desetine tisočev evrov za malo ali nič dela, pa ja ne boš razglašen za butastega.
   Znašel se je človek in to je na balkanu (z malo, ker pomeni stanje duha ne pa geografskega pojma), vse kar šteje, no.

  • Antonius

   Butasti so tisti, ki “sponzorje” volijo. Butast bi bil tudi generalisim Lipič, če se ne bi pustil sponzorirati.
   Vsaka lestev se začne s prvim klinom na njej. Prvi klin na tej lestvi so b…..i volivci.

   • indijanka

    Roko na srce, obnaša se kot cmerav otrok. Zato ga tudi njegovi ne cenijo najbolj. Od 30 dogovorjenih jurčkov so mu plačali samo 6 jurčkov, ker si očitno z njegovimi analizami ne morejo pomagati. Pogodba zagotovo skriva ceno posameznega zapisanega mnenja ali pa vsaj posamezne svetovalne ure. Na podlagi opravljenega so izvršili plačilo. Očitno tut tipkat ne zna.

    • Antonius

     Indijančica, na Lipičevo matranje lahko pogledava še s tretje strani. Če mora generalisim, kot upokojenec svetovati slovenskemu general štabu, mi to sporoča, da Lipič v svojem delovnem razmerju ni opravil tistega dela, za katerega je vlekel redno plačo.
     Njegov svetovalski “malo morgen” sodi v kategorijo takih raziskovalnih študij in raziskav, kot jih naročajo po ministrstvih pri režimu lojalnih “strokovnjakih”. Z drago plačanim spisateljskim ništrcem, jim od pogače proračunskega režejo za bogat priboljšek.
     Lipiču najbrž niti pisati ni bilo treba, zadostovalo mu je, da se je oglasil na general štabu, da je z bivšimi “kolegi” opravil prijateljski čvek.
     Kar so povzeli, je pa na koncu tajnica za majhno plačo spisal.

     • indijanka

      Meni ni všeč že na pogled. Zagotovo gre za področje na katerega ne moremo biti ponosni. Sodelovanje s starejšimi pa je meni osebno všeč. Rada poslušam svoje starejše kolege o njihovih izkušnjah. Ideje mi kar švigajo po glavi medtem, ko govorijo. Ker je njihov pogled popolnoma drugačen. Sama sem mnenja, da je tega sodelovanja premalo. Všeč so mi indijanci, ki so poslušali modrece. Maš pa prav, tale moder ni.

     • rrrrr

      Uživam v vajinem diaologu z Antoniusom….

     • indijanka

      Najlepša hvala. Tudi sama uživam. Neizmerno :).

     • Antonius

      Svetovanje je najboljši biznis na svetu. Nič ne rabiš spisati, ker ni spisano tudi podpisati ni kaj, zaradi nič podpisanega te pa tudi za jezik nimajo s čim prijeti.
      Zato svetovanje tudi nima kakšne posebne cene. Po Kučanu odlikovani generalisim Lipič zato niti ni dobil kakšnega posebnega plačila. Za ušivih 30.000 evrov plačila, leto in mal matranja, kakšen delavec iz proizvodnje niti jezika ne bi hotel zavrteti.
      Kaplarski generalisim Lipič je en navaden reuček. Pobasal je tisti Drobiž, pa za njegovim matranjem niti podpis na kakšnem njegovem nenapisanem svetovanju ne bo ostal.
      Ništrc od Lipiča! Gizdalinska slika z našitki v črnem okviru, razbremenjena vdova, kakšen sosedov otrok, pa bogat ostanek penzije bo ostal po njem.
      Vidiš tragično usodo, moja Indijančica. Celo življenje se je generalisim Lipič lagodno matral, potem pa niti v večna lovišča ne bo prišel. Zadrtega komunista bodo na koncu na cerkvenem pokopali. Niti kakšnega razvpitega tankovskega jarka mu njegovi ne bodo privoščili, da bi sega bodoči rojeni, spominjali.

     • indijanka

      Mogoče so zadnje minute najpomembnejše minute v življenju. Mogoče človek v njih prehodi še enkrat tisti del poti, ki ga opredeljuje. Mogoče se takrat sreča ponovno z vsemi srci in dušami, ki se jih je dotaknil. Mogoče je ta del poti popotnica za prehod v neznano. Lahko pa prehod ni lep. Kdo bi vedel?

   • Hun

    a je katera strankarska opcija, ki je imuna na plenjenje javnega fonda

  • samsara

   Vse gre na račun ‘dobrih starih vremena’.
   Kdo bi zdaj “gledal na dolar in cent”.

 • Franc Šink

  On je še vedno general kaplar.

 • luckyss

  Itak se pri javnem koritu napajajo “svetovalci”, ki si ga povprečen državljan ne bi upal poslati v trgovino po kruh in mleko.
  Je pa problem, oziramo bo problem, ko (če) boste na vladi desni…
  Imeli boste enake “modele”, izpostavljala pa vas bo prav tako opozicija…
  Vsi ste isto govno..je pa res da nekateri že dolgo niso bili pri koritu…
  Torej bo še mljaskanja, če boste do tja prišli…

  • yetibanned

   Pa saj so bili na vladi, kakor desni, tam 2004-2008. Takrat so se lahko napajali po mili volji vsi mogoči “svetovalci”. Banke so delile denar komerkoli, ki je v državi nekaj “pomenil”. Aja, vlada se ni smela vtikati v transparentno in zakonsko ustrezno podkrepljeno poslovanje državnih bank.

 • Anton

  res ne vem kako je prišel do čina general tale Lipovc ups Lipič, kajti pamet glih ni njegova prva vrlina

  sarkazem press

  • Steiermark

   ….. saj ravno zaradi “pameti” je napredoval…..odsotnost le te , zelo ceni rdeča gnidarska tovarišija, da jim nebi moglo biti nerodno, če bi se slučajno, med njimi pojavil nekdo , ki ima IQ višji od številke otroškega čeveljčka…..

 • VERZIFIKATOR

  Heroj Manjšiodpuške

  LIPOVEC PA GENERAL?

  Lipovec pa general?
  Dajte no, saj se vam meša
  ali pač spomin vam peša,
  ta je največ korporal.

  Korporal, se ve, desetnik,
  kaplar tudi po slovensko,
  šaržo takšno sakramensko
  bi prigrebel si povzpetnik.

  V vojski kajpada domači
  več ne more tak postati,
  ki s sovražniki se brati
  in z jezikom se junači.

  Tak, popravke ki zahteva,
  venomer ki se popravlja,
  vse ukaze ki ponavlja,
  mora biti prava šleva.

  Ko grozi, kako bo tožil,
  ni najnižje šarže vreden
  in v dejanjih prav nič zgleden,
  se vnaprej je razoróžil.

  Lipovec pa general?
  Dajte mir, ki to trdite,
  bržkone slabo vsi spite.
  Ste nemara iz Butal?

  Treba biti ni Butalec,
  da zadeve prav dojameš
  in če jim še ne verjameš,
  si nespameti pač talec.

  Kjer razmere se pritlehne,
  videti miniaturne,
  takšne se stvari odurne
  žal dogajajo nenehne.

  Lipovec, svoj status branši,
  ve, kdo čin mu je podelil,
  tisti, ki se z njim vesélil,
  namreč je od puške manjši.

  • primsek

   Heroj manjši od puške, poezija bolj tekoča od driske, sporočilo bolj blesavo, kot iznoriška himna, pedenjmožic s Parnasa, vzhajajo rime brez kvasa

  • janez cepec

   Krkovič, pa general?
   dej ga srat, to pa ne gre,
   u JUGO vojsk je biu kolporal,
   dons pa šlepa se na Ivanov ime.
   Ve se, kva je desetar,
   če že šole nima,
   mogu met bi kešn dar,
   sam naš Krko velke veze ima.
   v vojsk,i kajpada domači,
   ne morte general postati ,
   korakat strumno sej navadu,
   u Jugo vojsk se je razvadu.

 • Hun

  ce bi bil jansa premier bi pa krkovic mastno sluzil….

  • učko

   Ta bi upravičeno zaslužil !!!!

 • Fogglof Tunnek

  šššššššššššššššššššššššš… Umrla je Brigita Avsenik… Moj globoki poklon.

 • VERZIFIKATOR

  Iščoč za Lipovca izhod zasilni,
  eden zanj celo se v bran postavi,
  to vojak je prima, čisto pravi,
  v vojski takim pravijo: posilni.

 • učko

  Lipič ma tolk plosko čelo, da mu ne bi pasala ne čelada ne titovka. Kar kol bi dal gor, ne bi n’č vidu.

 • Goran Fatovic

  Potrebno mu je protezo naravnat ASAP

 • Broni

  Nekateri so rojeni za hlapce v rdečem fraku. Nekoč ni bil ne tič ne miš, v demokraciji pa izkorišča prizanesljivost sistema, kateri mu omogoča, da se gre z ostalimi bednimi osebki poskus rušenja demokracije. Sodi med podpisnike listine, s katero so skušali kot vele “pezdeti” ustvariti pogoje za državni udar. Same gnojne bule slovenskega telesa. Taki so uzurpirali položaje tako v veteranski organizaciji vojske, kakor tudi policije in se gredo še kar naprej samoupravni socializem. Takoj mu je potrebno prilepiti ovadbo zaradi razžalitve in prav tako preveriti finančne transakcije v obeh veteranskih organizacijah. Dokazov o zlorabah, prikrivanju in potvarjanju poslovanja kolikor hočete. Takim je najhitreje in z najmanj težav možno dokazati lopovščino. Kaj mislijo da so v teh združenjih samo njihovi isto misleči in barabe istega kova. Nak, ne potegne. Ali pa bo obveljala tista stara:” Povej s kom se družiš….”

 • razerznak

  zakaj tale dedek ni v penziji ?

 • saturnsky23 saturnsky23

  Obleka naredi človeka. Če bi mu hipotetično., slekli gornji jopič z odlikovanji, ga postavili na neko klopco v kakšen od Lj. parkov, bi mu ta vrhunski izgled klošarja, navrgel več kot vsem ostalim.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!