Migrante v Šentilju prestrašil dron

Foto: epa

Vlaki z migranti še vedno prihajajo v Slovenijo, a napetosti so se preselile na mejo z Avstrijo. V Šentilju avstrijski varnostni organi zaradi prezasedenosti minulo noč niso sprejemali tujcev. Vedno več jih čaka na vstop v Avstrijo, zato prihaja tudi do nemirov, migranti pa želijo podreti ograjo in čim prej priti v Avstrijo.

Noč za policiste, vojake in prostovoljce v Dobovi ni bila mirna, saj so zvečer, ponoči in zgodaj zjutraj sprejeli štiri vlake migrantov.

Sekretar MNZ Bojan Šefic je podal podatke, da je v Slovenijo skupno prišlo 105.000 migrantov, iz države pa jih je izstopilo 84.000. Ostali so še vedno v državi.

Prvi vlak z nekaj več kot 1000 begunci je prispel v četrtek zvečer okoli 20.30, drugi okoli 1. ure ponoči, tretji nekaj po 4. uri in četrti ob 6. uri. Na njem je bilo tako kot na ostalih vlakih več kot tisoč migrantov, ki bodo pot nadaljevali proti Šentilju, če bodo to omogočale logistične in nastanitvene zmogljivosti, so sporočili s PU Novo mesto.

Med opravljanjem nalog so policisti danes dopoldan ugotovili, da je do sedaj neznani kršitelj z dronom preletaval nastanitveni center v Šentilju in s tem povzročil vznemirjenje in strah med migranti. Policisti prosijo, naj ljudje z droni ne vznemirjajo migrantov in s tem posledično ne ovirajo dela policije in drugih institucij, ki pomagajo migrantom v krizi.

Avstrijci so medtem ob mejnem prehodu že začeli postavljajo ograje, s katerimi želijo kontrolirati množice migrantov. Kot vse dni do sedaj, prihaja tudi danes do nemirov med migranti, ki želijo podreti ograjo. Migranti sami zapuščajo nastanitveni center in želijo čim prej na avstrijsko stran.

Župan Šentilja Štefan Žvab je zaskrbljen, saj je dnevno v namestitvenem centru preko 8000 ljudi, medtem ko so tamkajšnje kapacitete za okoli 2000 ljudi. Moteče je, da se vlaki ustavljajo v centru Šentilja in migranti nato do nastanitvenega centra prehajajo peš. Posebno problematično je, da migranti prehajajo ob pokopališču, ki bo ob prihajajočem prazniku polno domačinov. Če bo kriza trajala do konca letošnjega leta, je ocena škode za obrtnike na lokacijah od mejnega prehoda do centra Šentilja 8,2 milijona evrov, je še dodal Žvab.

V Brežicah je po izpraznitvi dveh nastanitvenih centrov in ureditvi prevoza migrantov z vlaki situacija bolj umirjena. Prebivalci in prostovoljci so morali na zeleni meji v Rigoncah za migranti počistiti in razkužiti okolico. Urejenost razmer v teh krajih pa je odvisna predvsem od Hrvaške – če se bodo držali dogovora in migrante z vlaki vozili vse do Dobove v dogovorjenih kvotah.

Župan Brežic Ivan Molan je povedal, da bo stanje v teh krajih dokončno popolnoma mirno šele, ko bodo migranti prenehali prihajati. Dovažanje migrantov z vlaki je ugodnejše tako za brežiško občino kot tudi za Hrvaško. Slabše, kot je bilo pred dnevi, ko je čez mejo vstopilo tudi po 15000 migrantov, po njegovih besedah ne more biti. Poslabšanje bi lahko sledilo le, če bi Avstrija prenehala sprejemati migrante, česar si seveda nihče ne želi. Njihov cilj pa ostaja, da bi se zadeve popolnoma umirile in bi se življenje vrnilo nazaj v ustaljene tirnice.

Za mednarodno zaščito (azil) je v Sloveniji zaprosilo 49 ljudi. Med njimi je 23 ljudi iz Iraka, 7 iz Irana, 6 iz Kosova, 4 iz Afganistana, ostali pa prihajajo iz Sirije, Nigerije, Kameruna, Maroka, Turčije in Srbije. Kot je povedal sekretar z notranjega ministrstva Bojan Šefic, je veliko prosilcev svojo prošnjo že preklicalo in zapustilo azilni dom in verjetno tudi Slovenijo.

B. O., M. G., STA

 • Duhec

  Avstrija trenutno ne sprejema….. mlahavi Cerar pa še zmer proučuje. Še kr mu ni nič jasno….. kaj in kako bi. Hahahahaha….. takega mehkužca ni nikjer na svetu.

  • Rožle

   He,,,svoboda govora..!

 • Wild red duck

  Tem bedakom še ni jasno ,da se meja zapira.

  • MEFISTO

   Ne govori tako, sicer bo Cerar dejal, da skušaš deliti Slovence.

   Zaupaj vladi, da ne ve, kaj dela in kaj ji je početi.

 • John

  In tako bo to šlo. Vlaki prihajajo, Avstrija ne sprejema, begunci ostajajo na sonćni strani Alp. Letos bo lepa zima. Vroča.

  • Duhec

   Vlada išče nove možnosti nastavitev za begunce….. zima bo, šotori ne bojo več in.

  • rubec

   in črna.

 • Odiseja

  In potem so rekli ja za 2000 imamo kapacitet za zimo.a pa.se zavedajo da jih imajo ze ta trenutek v drzavi cez 10.000.in ce od tega trenutka avstrija popolnoma zapre meje pri nas ostane teh *10000 plus tisti ki bodo prisli danes se pravi smo na 20000 in potem pristejemo se nekaj dni ki bodo pretekli predno se bodo nasi karkoli dogovorili pa smo na 50000.
  Lepa stevilka ni kaj.

 • bosopetka

  Kdaj bomo pa mi prezasedeni? Aja, smo že, ampak Hrvati nas ne šljivijo 5 posto in posledično sprejemamo vlogo balkanskega žepa, ki se pridno polni.

  • epson mlacni

   Izgovarjanje na Hrvate se mora nehati. To nam ne bo nič pomagalo. Mi na Hrvate, Hrvati na Srbe, Srbi na Makedonce, Makedonci na fuknjene Grke, itd. Vsak naj poskrbi za svojo rit in amen. V kolikor lahko, bi jih naši morali “uturati” Grkom kako se poskrbi zase pa so pokazali Madžari.

 • stajerc5

  Zima prihaja, brrrrrr! Ce imate prazno stanovanje, vikend, hiso, torej karkoli praznega z streho, si hitro najdite najemnike, podnajemnike, podpodnajemnike… Naaasi, na vladi, si lahko hitro izmislijo kaksen nov zakon!?
  Porocila na ZDF- u danes zjutraj: Hotel “Meritim” z 327-imi sobami je ze prevzet od drzave za cca. 660 beguncev, in sedaj se bolj neverjetno: Vsi zaposleni so brezpogojno odpusceni!!!!!!!

  • Darth Vader

   in ti misliš da bo kdo v sloveniji, ki je latnik nepremičnine, kot jo ti opisuješ, kar križem rok poklonil ključe in dostop do teh nepremičnin……lohk ponudjo ne vem kakšne zneske, pa ljudje teh nepremičnin niti pod prisilo ne bodo dajal na razpolago za nastanitev migrantov……represivne moči pa slovenska država nima, da bi kaj takega recimo z vojsko alpa policijo vsilila ljudem…..

   • stajerc5

    Upam, da imas prav…

    • koza

     obema odgovarjam, so v D izračunali, da ima en migrant 7 m2 dovolj za bivanje, posledično otroci v D, dajejo v najem stanovanja, gredo domov, v stanovanju cca. 50 m2 jih da mama M koliko noter, za vsakega pa plača 300 eur na mesec, kako dolgo, to vprašanje je sedaj; mogoče dokler ne dobijo nekega normalnega zneska oz. si našparajo in gredo out of f…m D, ki je vse bolj nevarna; sem letos bila v Amsterdamu, v avgustu, turistov oho ho, v enem malem šopu, cca 20 m2 in naenkrat zruži nekaj za menoj, trgovka oz. lastnica v krik in vik, se obrnem, za menoj je stala ženska z vrečkami od shopinga, videla sem samo svileno ruto, ki ji je govorila It is o.k., o.k. prevrgla pa je spominke, eni so bili v še v škatlah, eni pa so bili na vrhu razstavljeni, v glavnem je zružilo in je lastnica rekla “o.k. bo, ko bom jaz rekla, ne pa ti, naslednjič boš prišla s kamelo v trgovino”, jaz sem bila trdla kot kamen, nakar sem ji rekla Don’t be so angry, in sem ji še eno škatlo dala v roke, pa je rekla da sem zelo prijazna, totalni šok

    • Darth Vader

     v 21 stoletju imaš pravico rečt ne in se borit za svoje pravice….nič več ni absolutno in vsemogočno……in če sprejme enih 100 pacjentov v DZ zakonodajo, kakršnokoli pač želi oziroma napiše nekaj na list papirja in to imenuje zakon, če je škodljiva in zlonamerna je v duhu integritete in pravice nisi potreben spoštovat niti sledit….je pa treba seveda argumentirano navesti, kje prihaja do kolizij z recimo temu “na evropski ravni zagotovljenimi pravicami”…..lep primer je bil prikrit poizkus podržavljanja nepremičnin pod talibansko vlado alenke budalevšek, kjer so recimo napisal, da vkolikor davka na nepremičnine ne morš plačat, da ti, kljub temu, da imaš popolnoma neobremenjeno nepremičnino, lohk le-to rubijo….to je popolnoma neustavno in proti takim zadevam se je treba borit….tut interventni zakon nima šanse, da tako stvar nardi, ker posegajo v ustavno zagotovljene pravice do materialne lastnine oziroma posegajo enostransko na področje lastninske pravice….to so pa seveda mokre sanje v 21 stoletju….

     • stajerc5

      Kaj si pa lahko dovolijo pod “izrednimi razmerami”? Vprasam, ker ne vem. Hvala za odgovor, ce ga imas.

   • karlina

    No, glede na vse kar se dogaja, je čudno,da ljudem še ni prekipelo in ne gredo na ulice, kakor v mnogih evropskih državah, kjer glasno protestirajo proti beguncem, pa jih v bistvu sploh še nimajo v svojih državah, mi pa jih imamo že več 10.000, pa še kar prihajajo, ni ne konca ne kraja. Sem pa ravno poslušala na radiju, kako so v Ljubljani ljudje čisto pasivni, saj se vse dogaja daleč stran od njih, se sploh ne sekirajo,ker vedo, da do njih sigurno begunci ne bodo prišli,ker je potem v Ljubljani konec s turisti.

  • karlina

   Lahko pričakujemo tudi nov davek na begunce, ker je država že zdavnaj izpraznila vse svoje rezerve.

 • j52

  na bolgarski meji so samo enega počili in sedaj imajo tam mir

 • centurion

  Bandi rdeči janičarski ne potegne! Ali pač?….

 • karlina

  Kar smo hoteli, to sedaj imamo, nazaj ni več povratka, škoda je narejena totalno, sam Bog ve,kaj nas še vse čaka, dobrega sigurno nič.

  • centurion

   Karlina, nismo hoteli,(VSAJ JAZ NE), nam je bilo s strani neokomunistične vlade VSILJENO

  • bojan

   to nam je naša vlada naštimala … brez da nas državljane vpraša

  • karlina

   V bistvu sem hotela napisati, kar je naša vlada hotela, sedaj ima, brezupno stanje.

  • John

   Jaz tega nisem hotel. Tako, da ne govori, da smo to hoteli. Seveda smo veljali za fašiste, nehumanitarne izmečke ipd. Ampak, jaz tega nisem hotel.

   • karlina

    Sem se zatipkala, normalno,da v večini prebivalci Slovenije nismo hoteli, v bistvu je , kakor kaže vlada hotela zmedo in je to tudi dosegla, v bistvu tudi razna trenja med enimi in drugimi.

   • epson mlacni

    Nisi hotel, si pa sokriv tako kot jaz in Karlina, v vsakem primeru pa boš izstavljeni račun plačal tako kot vsi.
    Kako smo sokrivi? Mi, vsi skupaj, vseh 2 mio, nastavljamo na oblast od leta 1991 kaviar socialistično bando. Nihče od nas ni naredil nič, da bi se teh banditov rešili, ker kaj pa lahko naredimo je mantra in opravičilo pred lastnim obrazom pred ogledalom.
    Dejstvo je, da smo, gledano kot celota, seratorji. Še glavni možganski strupilnici glupega folka, RTVSLO, nismo mogli pokazati sredinca in ji še kar vsi plačujemo za strupljenje. Dokler bomo MI VSI financirali M.Štefančiča in kompanijo, moramo samo gledati v pod in biti tiho glede krivde za stanje Slovenije nasploh.

 • Bilderberg

  Slovence in slovensko oblast je bilo treba (v praksi) opozorit: “Da se to tako ne dela!” Nezrelega (otroka) lahko opozarjaš če to kaj pomaga. Če ne …. ga prepustiš samemu sebi …. da ga izuči življenje.

 • bojan

  Kmal boste videl obraze teroristov med begunci … oni počnejo ta kaos nestrpnosti … na videu se prav lepo to vidi

  • karlina

   Mene tudi močno zanima, komu je v interesu kar se dogaja in zakaj.

 • tergal

  Kje si Dolfi ?????????

 • realnost

  Ko bodo

  • realnost

   Ko bodo pričeli izvajati samomorilske napade na Slovence bo za ukrepanje prepozno..Zato odstop protislovenske vlade takoj!

   • bojan

    Kjepa … v prve bojne vrste nas branit tako kot so cel cajt obljubljali

    • Duhec

     Nič vas ne bojo branli…. z obrezanci vas bojo napadl. Sej vas že…. napadajo.

    • stajerc5

     Ti si pa dober! Ko nas bodo naaasi branili, ti pa res zelim mirno spanje….Pa, da ne bos zameril, ne tistega vecnega…

     • bojan

      sej vem da od varnosti nebi blo nč … tko kot zdaj ni

 • Duhec

  Zdej jih naj grejo pa levi politiki mirit….

  • stajerc5

   Kam se ti mudi, morajo premisliti, in to eticno!

 • Capodistriano

  Čez eno leto bo rjuharjev pri nas kot listja in trave. Cerar bo še vedno preučeval situacijo in kadroval v ozadju. Slovenske ovce bodo še vedno slepo verjele režimskim medijem. Savdijci bodo kupovali parcele za džamije, jaz bom pa zaprosil za državljanstvo na drugi strani meje. Slabo kaže ta “pripravljenost” naše vlade. Sploh pa lepo vas prosim, Cerar, Erjavec, Židan ipd.? Saj ni res pa je.

  • Duhec

   Hahahahaha….. sej je že vse smešno.

   • stajerc5

    Smesno za razjokat!

 • Duhec

  Slo bo gorela…. zarad levakov…. to ste večinsko izbrali.

  • bojan

   ah kaj klanfaš vsi so isti …

   • Duhec

    Niso….. izbral ste največji podn.

    • bojan

     js nisem ne levi ne desni … sej pravim oboji bi zafurali enako

     • Znanstveni socializem

      Torej si nič in toliko so vredni tudi tvoji zapisi!

     • Mamas & Papas

      Bojan, to so Ivanove slepe ovce …. ne boš jih prepričal.

     • realnost

      Bolje biti ivanova slepa ovca kot biti pokvarjeni levaki, ki imajo dvotretjinsko oblast v svojih rokah in nam uničujejo državo. Če bi državo vodil Janez Janša bi bilo stanje v državi 300% boljše. Garantirano! Uživaj v levaški nesposobnosti. .

     • Mamas & Papas

      Ko je bil Janša je bila Slovenija pred bankrotom, Ivan pa je že klical trojko – in danes bi bili Grčija, če ga narod ne bi zamenjal.

     • Karantanija

      Kakšen je bil dolg SLO leta 2008 in kakšen je danes?

     • Mamas & Papas

      Do 2008 se je zapravljalo in prodajalo (z vseh strani, da ne bo pomote). Zato smo pa danes DOLŽNI! Če bi se USTVARJALO, ne bi bili, a ne? ‘Bem ti logiko Ivanovo ….

     • Karantanija

      Ok. Kakšen je bil dolg konec leta 2008, ko se je prenehalo z zapravljanjem?

     • Mamas & Papas

      Ne mi filozofirat na portalu resnice. Če imaš kaj konkretnega povej ali objavi, če ne pa tišina. Tu imaš spisek vseh slabih kreditov NLB in NKBM, krivce za nastalo bančno luknjo. Ali so levi ali desni, pa sam razišči – imaš imena podjetij in zneske dolgov.

      http://www.slovenskenovice.si/sites/slovenskenovice.si/files/article_attachments/nlb_slaba_banka.pdf

      http://www.slovenskenovice.si/sites/slovenskenovice.si/files/article_attachments/nkbm_pogodbe_0.pdf

     • Karantanija

      Lahko se le strinjam, da je potrebno raziskati vse slabe kredite in kaznovati vse odgovorne. Vendar je dolg, ki nastaja od 2008 dalje veliko večji problem.
      Viri kot so slo novice pa niso verodostojni.

     • Mamas & Papas

      Vir je vodstvo DUTB-ja, torej tujcev. Mediji (ne Samo Slovenske novice) so samo objavili spiske.

     • Wild red duck

      Če se trudiš dokazati biti idiot,počni to drugje.Trojka bi nas stabilizirala-levaki s Kučanom načelu pa spravili v držvljansko vojno. in bankrot.

     • Anthon

      Saj se mu ni treba preveč truditi. Sem se že prepričal drugje.

     • viktorh

      ..tako praviš ti in se sprenevedaš…

   • John

    Aha, spet so vsi isti. Vsegliharstvo. Kot orožje levih lansirano po odstranitvi desne vlade, ko so ljudje spoznavali, da so tanovi talevi še slabši. In ker tega dejsta niso bili zmožni priznati, so lansirali pojem “Saj so vsi isti”. Prevedeno: vsi so isti, torej naj kar naši še naprej vladajo.

    • bojan

     vsi so isti ja … noben ne velja nič … to je treba vse do zadnjega zamenjat …

     • viktorh

      ..še enkrat, tvoje….

   • viktorh

    ..TVOJI JA…

 • von Rhein

  Evropa se ne bo ogradila,žice na mejah ne bo in podobne izjave.Vse je to bla,bla,bla.Orbana nobeden več ne obklada z žaljivkami,priznajo,da je uspešno zavaroval državo,čeprav je to drhal (v večini) samo preusmeril.Tudi Avstrijci bodo diplomatsko povedali,da gre za tehnično oviro ,ki omogoča pregled na dogajanji in uspešno evidenco prišlekov in meje niso zaprli.In slovenski tepčki (lahko so slovenski,moji niso,zato nisem napisal naši)?Ko jih vidim kako pomembno se držijo v novih jopičih civilne zaščite, zraven pa klatijo neumnosti o tehničnih ovirah, mi je popolnoma jasno,edina tehnična ovira ,ki jo Slovenija premore je Cerarjev amaterski Begreabnisverein,t.j.pogrebno društvo.

 • Duhec

  Vse bomo minirali….. bolš kokr dat tej golazni. Kaj ste nardil??? To je svetovni fenomen….

 • Mat

  Bedaki bomo na kocu mi ker nismo že mesec nazaj postavili ograje … Sedaj se bomo pa dajali s temi migranti … bodo začeli z krajo, nasiljem itd … Upam da najprej Cerarja nabutajo in okradejo …

  • bojan

   na koncu bomo mi morali delat red v državi …. pozabjaš na teroriste vmes … sem gor so prišli samo s tem namenom da nas zbrišejo …

  • John

   Kriva bo pa desnica, zaradi svoje nedržavotvorne drže. Tako bo vsaj razlagalo 571 družbenopolitičnih delavcev, ki bodo ob delni izgubu spomina tudi povsem pozabili, da je desnica že zdavnaj prej opozarjala na problem, predlagala rešitve in bila zavrnjena kot fašistoidna, nacistična in islamofobična.
   Skratka, bodisi fašistoidni, bodisi nedržavotvorni, krivec za vse kar je narobe v Sloveniji, je znan. In kot nekateri tudi tukaj pravijo, je 70% takih, ki temu verjamejo.

  • Anthon

   Če ne bi bil jaz tako strašno nepotrebno kulturen, bi napisal : So do I, zdaj si bom pa samo mislil, nekaj :-)

 • Duhec

  To je to…. uničl so vas…. pa sej se slinte po Kučanu, ki je bil proti osamosvojitvi…. pol pa na volitvah podprete njegove lutke…. zdej se pa režijo, ker vas bojo obrezanci pojedl, oni pa bojo pokradl kar je še ostalo.

  • John

   In če bi bile danes volitve, bi spet zmagali levičarji. Slovenija, dežela, ki jo je pamet že zdavnaj zapustila.

   • Duhec

    Ja.

   • karlina

    Kod kaže po anketah, bi verjetno zmagala ZL-ZVEZA LOPOVOV. Ne morem razumeti, kako je lahko oblast tako grozno oprala glavo večini Slovencem.

  • viktorh

   To je to…. uničl so vas….
   Ne, spoštovani Duhec, UNIČUJEJO NAS!

   • hibernacija

    Cccc, Kadar je dobro smo, kadar pa slabo so!? Npr;Vojno so zgubil, al pa vojno smo zmagal!?

    • viktorh

     Ja, gre za tvojo rdečo golazen, ki nas maltretira že 70 let.

 • Ph4nt0m

  Po eni strani sem zelo vesel, da smo prisiljeni v tako situacijo zaradi migrantov in nesposobne oblasti. Ljudje bomo šli na ulice, to je neizogibno. Imamo izvrstno priložnost da se znebimo vseh politikov od osamosvojitve dalje in na novo postavimo to državo. Če pa bo od te oblasti odrejena splošna mobilizacija, se ji ne bom odzval, dokler ne vrnejo mandatov in se jih ne izžene iz Slovenije.

  • hibernacija

   Sam o tem se še ne sme okol govort!?

  • realnost

   A ti bi spet rad spet nove nove nove obraze? A ni bilo dovolj novih ps,zares, trs, lipa, drzavljanska lista…. Voli enkrat za spremembo opozicijsko sds !

   • Ph4nt0m

    Ti govoriš o “novih obrazih”, ki jim nasedajo samo nepoučeni idioti, ter o SDS. Jaz govorim o novi državi, novem volilnem sistemu itd…velika razlika

    • realnost

     Potem pa povej kdo bi po tvoje moral resetirat drzavo in uvesti novi volilni sistem?

     • hibernacija

      Informatik!?

     • Duhec

      Janez Janša bi moral bit diktator…..

     • Ph4nt0m

      Am, ljudstvo? Če pa že tako forsiraš SDS:

      Leta 1996 je takratni opozicijski SDS predlagal uvedbo večinskega volilnega sistema, kar pa za pozicijo ni bila primerna rešitev. SDS je nato zbral potrebnih 40.000 podpisov za referendum. Referenduma se je udeležilo dobrih 37 odstotkov volilnih upravičencev, ki so se s 44 odstotki opredelili za predlog opozicije, dobrih 26 odstotkov pa je glasovalo za proporcionalni sistem. Mešani sistem je dobil 14-odstotno podporo.

  • bojan

   tako kot praviš čisto use zamenjat …… od vseh ljudi na vladi tako tudi vse stranke

   pod njihovim vodstvom vsi životarimo ……

  • karlina

   To so po vsej verjetnosti pobožne želje,mislim, da so ljudje so preveč prestrašeni, da bi se to zgodilo,

  • hibernacija

   Kaj pa po drugi strani!?

 • hibernacija

  Naša policija in vojska sta mnogo bolj učinkoviti kot rusko in ZDA raketiranje, metanje napalma in kasetnih bomb. Namreč begunce obstreljujejo z čokolanimi bombami!?

 • dob

  Violeta Tomić čez kake tri leta: https://www.youtube.com/watch?v=kps4VPLD3WA

 • hibernacija

  Ampak sosedov Kurz je pa optimističen!?

  • Duhec

   Kako veš kakega ma sosed??? Se mi je zdel, da si čudn….

   • hibernacija

    Vidš! Deluje dobra volja pa to!?

   • hibernacija

    Prznej, da Drgač se pa trudim, a ne!?

 • hibernacija

  Lačne begunce bi lahko sam un čudodec, k je med osamosvojitvijo helikopter s kruhom dal dol sklatit!?

  • Peter Pavel

   Milan Kučan.

 • hibernacija

  Dobra tale Nova sam komentatorji so bul švoh!?

  • Duhec

   Kaj maš od tega, da tle provociraš???

   • stajerc5

    Slo. Novice in 24kur je zaprtih za komentiranje, dnar je pa dnar…

   • hibernacija

    Mal popravljam histerično vzdušje in zdravim paranojo!?

  • Frajtonarca

   ne bo dolgo…10 dni komaj obratujejo pa jim je že penezov zmanjkal…..zdaj fehtajo kot klošarji za kakšno donacijo da bojo imeli vsaj za malco

 • Duhec

  Vse te migrante…. direkt v Murgle…. k uni mali sivi hinavski podgani.

  • hibernacija

   Itak Zvezda, al mesec. Vseen za ktero nebesno telo gre!?

  • Frajtonarca

   tebe pa v polje….

 • Borut Stari

  To pomeni da jih nekaj čez 20.000 tava po Sloveniji. Ker so registrirani in popisani bi MNZ moral vedeti kje se nahajajo, Rekli bodo v nastanitvenih centri iz katerih imajo prosti izhod. kontrole ni.

  • hibernacija

   Sam, da se ne bodo komu spet zombiji prkazval!?

 • hibernacija

  Letos bo Miklavž mal drugačna. Otroke ne bodo s parkljni strašil!?

 • maček ivan

  Mogoče je pa rešitev Mark88?

 • Bilderberg

  Z dronom verjetno preletavajo območje novinarji – razen če kak lastnik gostišča tako dostavlja pice. Da bi se tega spomnili humanitarci – dvomim. Kar se tiče pripomb nekaterih glede tako opremljene policije in vojske je pa treba upoštevat tudi opozorila mnogih varnostnih agencij. Z migranti prihajajo v Evropo tudi radikalni islamisti. Potencialni teroristi. Dobro je da ti (in ne samo ti ampak tudi ostali ki bi jih skrajneži lahko novačili v prihodnje) vidijo da v Evropi ni šale in da bo vsak teroristični akt zatrt v kali. Če se tu Evropa pokaže šibko (kot sta se to recimo pokazali Srbija in Hrvaška) bo to samo signal mnogim teroristom da ima Evropa mehak trebuh in da vojaško ni tako močna in pripravljena kot se je zdelo. Tako opremljena policija in vojska delujeta tudi odvračalno da se nebi znotraj migrantov organizirale skupine ki bi povzročale nerede in kaos. To še posebej velja za majhno državo kot je Slovenija, ki se lahko marsikomu zazdi (pre)lahek plen. Podobno mora včasih pokazat zobe Izrael …..

  • hibernacija

   Evo, končno en dokej primeren komentar, da bi se dalo razpravljati. Vsaj v primerjavi z dosedanji paranojo katere se niti pisci ZF ne bi branil!?

 • superB

  Haha po moje se nekdanja avstrijska aristokracija z Marijo Terezijo vred obrača v grobu, če vidi vse te muslimane prihajati v Avstrijo. Jao bog se usmili kam smo prišli.

  • Bilderberg

   Tudi Sulejman. Verjemi! Bi on naredil red tam spodaj!

 • Wild red duck

  Ko bi bil vsaj B-2 v akciji.

 • Caesar

  A je na dronu pisalo VVS ROSSII v cirilici?

 • tanja

  Uboge plasne srnice nedolzne!!! Bezijo kao pred 4-letnim vsakodnevnim bombardiranjem, tu pa se splasijo zarad igracke na daljinca??? Ne me basat. Hitro odskodnino za prestani strah! 20.000 jih je v sloveniji!!??? Se pravi petina inflowa!? Sestevek nastanjenih v centrih ne znese 20000!! Kje so torej??? Prosto letajo okoli??? Za vec tisoc mohamedov, rojenih 1.1.1995 ne vemo kdo so in kje so?!?! Super obvladujemo zadevo, res.:( Dol s to nesposobno vlado!!! Cmerar ma zihr ze bajto na bahamih, boli njega, ko bo zagustilo, bo prvi spizdil.

 • jankoslav

  Baje se zelo bojijo tudi psov, sedaj pa tudi dronov. Bo kar težka odločitev, kaj kupiti?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!