Bolje bi bilo, če bi gradili drugi tir in ne drugega perona. Migranti tokrat proti Kopru.

Odpira se nova, tretja migrantska balkanska pot v Nemčijo, in sicer preko Kopra. Trenutna pot skozi Brežice in Šentilj je za njih namreč prepočasna, bojijo pa se tudi zaprtja avstrijske meje. Do Nemčije želijo preko Italije.

Po polni zasedenosti naših nastanitvenih centrov in preobremenjenosti naših policistov, vojakov in humantiarnih delavcev, se podoben scenarij kot v Brežicah in Šentilju obeta še v Kopru. Kot poroča hrvaški Jutarnji list, se obeta nova, tretja migrantska pot, ki bo preko Kopra vodila v Italijo.

Prva migrantska pot je iz Bližnjega vzhoda potekala preko Srbije in Madžarske, a so jo Madžari s postavitvijo ograje zaustavili. Migranti so nato izbrali drugo pot, ki ima velike posledice tudi na nas. Poteka namreč preko Hrvaške in Slovenije proti Avstriji. Trenutno stanje na mejnem prehodu Šentilj, kjer migranti več ur čakajo na nikogaršnji zemlji, je prestrašilo tudi nove migrante, ki so trenutno na poti preko Balkana. Pot traja predolgo, je preveč natrpana, prav tako pa se bojijo, da bi Avstrijci zaprli mejo.

Nova, tretja pot migrantov bo tako potekala skozi Sarajevo, Bihać, Rijeko in Koper proti Italiji. Prve migrante, ki so na tak način želeli priti do Nemčije, so na Hrvaškem že ujeli, še piše hrvaški časnik.

V Šentilju in Dobovi brez oddiha – pet vlakov in pet avtobusov z migranti
Čeprav so se v Sloveniji na videz stvari nekoliko umirile, migrantski val ne pojenja¸, na kar je na tiskovni konferenci opozoril tudi premier Miro Cerar. Za zdaj avstrijski varnostni organi tujce še sprejemajo.

Dobova
Od ponedeljka od 19. ure do danes zjutraj do 4.30 so na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova v spremstvu hrvaških policistov pripeljali štirje vlaki s 4333 migranti. Po opravljenih postopkih evidentiranja ter zdravstveni in humanitarni oskrbi so tujci v spremstvu slovenskih policistov z vlaki in avtobusi nadaljevali pot proti Šentilju, Jesenicam in Vrhniki, so sporočili s PU Novo mesto.

V sprejemnem centru v Dobovi je bilo ob 6. uri 600 tujcev, na železniški postaji pa nekaj več kot 1100. Po opravljenih policijskih postopkih in oskrbi so tujci nadaljevali pot proti nastanitvenim centrom v notranjosti države.

Okoli 16. ure je na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova v spremstvu hrvaških policistov pripeljal še tretji vlak z migranti. Na vlaku je bilo 1050 migrantov. Tujci so po zaključenem postopku evidentiranja, zdravstveni in humanitarni oskrbi v spremstvu slovenskih policistov z vlakom nadaljevali pot proti Šentilju.

Šentilj
Zvečer in ponoči so z vlaki in avtobusi iz Dobove, Dobovca in Imena v nastanitveni center Šentilj pripeljali 2.816 migrantov. Ob 6. uri je bilo tako tam nastanjenih 2.816 oseb.

Ob 12. uri je bilo v nastanitvenem centru v Šentilju nastanjenih 1.948 oseb, popoldne je prispelo še 17 avtobusov iz Vrhnike, z okoli 800 migrantov.

Avstrijski  varnostni organi so ob 13.30 na bivšem starem mejnem prehodu Šentilj v svojo državo sprejeli 1.000 migrantov, ob 15.00 dodatnih 948 in ob 17.45 še 558 migrantov. Danes so tako skupno sprejeli 4.306 migrantov.

Ob 15.25 je v nastanitveni center Šentilj prispelo 15 avtobusov iz Vrhnike, s katerimi so pripeljali  852  migrantov, ob 17.05 pa še 8 avtobusov iz Novega mesta z 435 migranti. Ob 16.35 je v nastanitveni center Šentilj vlak iz Jesenic pripeljal 435 migrantov.

Ob 13.00 so na mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje od hrvaških varnostnih organov  sprejeli  273  migrantov, ki so jih tja pripeljali s 5 avtobusi. V sprejemnem centru  Gruškovje so jih registrirali, nato pa premestili v nastanitveni center Šentilj.

Ob 18. uri je bilo v nastanitvenem centru v Šentilju nastanjenih 1267 oseb, pričakujejo pa še en vlak iz Dobove in 7 avtobusov. Vse bodo registrirali v sprejemnem centru Gruškovje, so sporočili s PU Maribor.

Gornja Radgona
1176 migrantov, ki je danes v treh skupinah zapustilo nastanitveni center v Gornji Radgoni je bilo okoli 17. ure sprejetih v Avstrijo.

Po predhodni najavi so na mejni prehod v Petišovce okoli 20. ure prispeli  trije avtobusi z okoli 150 migranti, hrvaški organi pa so sporočili, da bo okoli 22. ure z 10 avtobusi prispelo še okoli 550 migrantov.

B. O., M. G.

 

 • punca

  pa folk ni več normaaaaaaaaaaalen. Kam vse to gre?

 • Borut Stari

  Megla je, megla povsod okoli nas.

 • MEFISTO

  Tako je videti novodobna okupacija.

 • MEFISTO

  Pomešajmo se med migrante in spizdimo, dokler ni prepozno.

  • Tomaž Majer

   Vas res ne bi razlikovali …

   • MEFISTO

    Kaj si hotel povedati, prjatu razumni?

    • Tomaž Majer

     Da je med begunci veliko sonarodnjakov vašega šefa …

     • Tom

      Katerega šefa? A tistega, ki ima kliniko v Avstraliji? Tistega ki tepe ženo? Ki ima motene otroke?… Sem še kaj pozabil? A ja, moram preverit v Mladini.. Tam izveš takšne stvari.. Lol

     • Tomaž Majer

      A si se najdu v mojem postu? LOL

    • Tomaž Majer

     ITAQ

  • Danda

   Ej,ne hodi!!!Boš kljub temu plačeval davek v Slo,kot ga moramo zaposleni v A!!Bolje pri nas na socialo,pa noge v zrak:)

  • gnidasdsova

   kar začni. Pa na ovce sdsovske ne pozabi.

   • Nova24TV Mod 1

    Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju teme, ne pa žaljenju, zmerjanju ipd.

    • Instalater Ivan

     Nov tukaj in me zanima ali je murgelski paček, komunajzar tudi žaljivka ali samo ovce sdsovske?

     • Tomaž Majer

      Seveda.

     • Tom

      Od kdaj pa je kumunajzer žaljivka? A nisi ponosen na to??

   • Nataša Valant

    Joj, kakšen dober nadimek imaš !
    A, samo nasvet – ovce se ne splača jemati s seboj na tako pot – nisi mu dobro svetoval . Pa ga. Merkel bi ga vrnila nazaj – najbrž !

 • Brane

  Od že skoraj 1-miljona uvoženih delavcev v nemčiji BMW ni mogel zaposliti 20 polpismenih za delo v proizvodnji !!! Merklova pa ima smisel za kadrovanje !!!

 • centurion

  Ne razumem zakaj migranti ne potujejo preko Madžarske. Ali so tam kakšne tehnične ovire? Samprašam…

  • Brane

   Tam imajo bolj slabe ceste !!!

   • centurion

    Hahaha, tehnična ovira ala Gjerkeš.

  • Nataša Valant

   Zato, ker jim tam ne pustijo ” da sračkajo ” , kjer jim pade z riti !! In, ker ločujejo begunce od migrantov ………skrbijo za svojo državo in držijo skupaj ! Pri nas pa imamo ” peto kolono dušebrižnikov ” ! Sramota .

  • usimoncic

   Ne, tam je ograja. Nekaj najbolj nehumanega in nagnusnega, kar si je človek izmislil v zadnjih sto letih. Pri nas pa imamo tehnične in mentalne ovire, za povrhu pa še veliko sranje.

 • Poštenje velja

  jih je že tolko da jih še streljat ne moreš več

  • usimoncic

   Zaenkrat ni nobenih razlogov, da bi jih streljal. Pravzaprav bi bilo to zelo nehumano. Bi pa bilo povsem na mestu, če bi postavili ograje in v državo spustili samo tiste, ki zaslužijo azil ter tiste, ki jih rabimo. Milijone iz varnih držav res ni treba gostiti s socialno podporo.

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju
   teme, ne pa zmerjanju, žaljenju ali pozivanju k nasilju
   in/ali smrti ipd.

   • dob

    Mod1, imam komentar h komentiranju v prispevkih.
    Meni je vse sprejemljivo, dokler:
    – ima vsaj malo humorja
    – je vsaj malo zanimivo
    – ni dolgočasno čez vse meje vzdržljivega
    – ni le samo sebi namen (izzivanje, podtikanje, podjebavanje zaradi podjebavanja samega)

    Na živce mi gredo tudi enovrstični izdelki in pripombe, ki jih praviloma proizvedejo polpismeni pristaši kučanizma. Ko bi vsaj znali kaj povedati, Tako pa so pristaši dogme in se z njimi ni možno normalno po človeško meniti. Skratka – so praviloma nezanimivi, kar je po moje največji greh pišočega človeka! Vse lahko odpustim, le tega, da vztrajaš s tem, da si vsem nezanimiv, ne morem.

    Skrito nasilje oblasti je smrtno, ker ima moč, ki jo lahko aktivira kadar hoče, in nikomur ne odgovarja. Pa to ni samo vojska in policija. Nasilje oblasti predstavlja tudi kučanistično sodstvo, s katero podlost te oblasti v Sloveniji dosega vrh nesramnosti. Tu o nespodobnosti ne govorimo več, temveč o kriminalni združbi, ki je preprečila razvoj demokracije pri nas. Prodaja nam usegliharstvo, kot da je to pot iz zmede. A jo v resnici sama ves čas povzroča. Namerno.

    • John

     Točno tako. Zlajnane fraze obogatene z izločki, to je nivo levih komentatorjev. Če se sami ne zavedajo, da s takim delovanjem delajo škodo samo sebi, bi jim pa to lahko razložili v štabu. No ja, če jim niso ravno od tam naročili stila, ki ga uporabljajo, kdo bi vedel.

     • Rožle

      Jah Itaq…strelajo naj se kar pr se doma…!

    • epson mlacni

     Podpišem!

    • Nova24TV Mod 1

     Hvala za mnenje.
     Čisto vse pač ni sprejemljivo (civilizacijske norme je v civiliziranem svetu treba upoštevati in živeti, če se tja uvrščamo).
     In prav tako kot nam gredo različne stvari na živce, so nam tudi zanimive različne reči. :-)

  • Nova24TV Mod 1

   Opozorilo: Komentarji so namenjeni komentiranju
   teme, ne pa

   zmerjanju, žaljenju ali pozivanju k nasilju
   in/ali smrti ipd.

 • BATMAN

  Trojanski konj

 • John

  Madžari imajo pa lepo mir. Ti ti fašisti grdi.

 • učko-1

  Nostradamusova prerokba se uresničuje, muslimani nas bojo preplavili. Do sedaj te prerokbe nismo razumeli, saj muslimani nimajo orožja, da bi nam zapretili. Ampak sedaj vidimo, kako to gre.

  • John

   Kaj veš, kaj vse je v nahrbtnikih, ki jih nihče ne pregleduje?
   Kaj veš, kaj vse jih čaka v krajih, kamor so namenjeni?
   En mučenik z eksplozivom okoli pasu lahko pobije stotine, sploh v Evropi, ki ni pripravljena na kaj takega.
   Kmalu boste razumeli, zakaj so v Izraelu zidovi.

 • dob

  kučanizem je ustvaril koridor “Bratstva i jedinstva”, ki grafično dopolni internacionalno sporočilo 7.kitice, naše himne.
  kučan nam je svoju kiticu frit vteknil!

  • Duhec

   Kučan pa modro molči…. in njegovi nadrejeni tud. Pol veš kolk je ura….

  • gnidasdsova

   Nivo pogovarjanja je tukaj na višku. Kot ikuji janšistov. Beda od folka.

   • dob

    zakaj rineš v družbo, ki ti ne odgovarja.

 • pokvarjeniSvet

  Prva besede ko vidim to množico teh ki mentalno ne sodijo sem, je okupacija, destabilizacija, nasilje, izseljevanje, posilstva, umori, kraje, vandalizme in kriminal na splošno. Pol pomislim dalje pa vidim okupacija in napad na državo.

  • Instalater Ivan

   Malo kratkovidno opazuješ ali misliš da ne bi stali tanki in vojska v grčiji če to glavnim v EU/US ne bi odgovarjalo?

 • Duhec

  Hahahaha…. očitno so odlično informirani…. kako niso našl arab. sosed???

 • Bilderberg

  Upajmo samo da jim na primorskem ne bo postalo preveč všeč. Hrvati so že imeli neke razloge zakaj jih niso pustili do Jadrana?! Če se bo to nadaljevalo do poletja bomo imeli rekorden obisk na primorskem.

 • John

  Super, za Božič bo Portorož spet poln, turistični delavci se že veselijo navala gostov. Pa še tursitičnih prospektov jim ni bilo treba deliti, kot je neki model tukaj predlagal.

  • Bilderberg

   Saj pomanjkanja denarja jim ni moč očitat. Posel se bo pa delal z ločenimi plažami in kopalkami ki zakrijejo vse.

   • John

    Ja, na obali so vsi shopi s športnimi pripomočki že začeli prodajati črne nindža adidas ženske kopalke. Ampak so se zakalkulirali, ker so nabavili veliko število teh kopalk. Verjeli so pač osrednjim medijem, da je večina “beguncev” žensk in otrok.

  • južnificirana_si

   obali se obeta novoletni žur brez čevapov in brez piva ampak z čajem in kebab

 • Bilderberg

  Glede na to da bomo dobili Kalifat smo rešeni. Plačevanje obresti je tam prepovedano. Na ta način nam ostaneta dve milijardi obresti na državne dolgove – letno. Malo me skrbi edino od česa bodo živele slovenske banke potem.

 • Gr8_1

  Aja med Italijo in Nemčijo ni avstrijske meje?

 • marta

  V zgornjem članku beremo, da bo “nova, tretja pot migrantov potekala skozi Sarajevo, Bihać,…..- zopet preko Slovenije in naprej .v italijo” ……..NE SKOZI SARAJEVO IN BIHAČ, ampak naj se ustavijo v SARAJEVU in BIHAČU – pri svojih “braća” v BOSNI….. Pa kdo zdaj poveljuje EU-ju – migranti, ali prebivalci EU-ja………………… Merklova naj si jih gre iskat z letalom in si jih navozi v Nemčijo, če je tako zelo dobra in jim želi “pomagat” in ne, da se na tak način “posiljuje” in siromaši vso Evropo, ob tem, da nam nihče ne pove dejanske resnice. Čemu vse to “preseljevanje narodov” ?

 • superB

  A bodo hodili kar po AC, da bo še bližje?

 • marta

  V zgornjem članku beremo, da bo “nova, tretja pot migrantov potekala skozi Sarajevo, Bihać,…..- zopet preko Slovenije in naprej .v Italijo” ……..NE SKOZI SARAJEVO IN BIHAČ, ampak naj se ustavijo v SARAJEVU in BIHAČU – pri svojih “braća” v BOSNI….. Pa kdo zdaj poveljuje EU-ju – migranti, ali prebivalci EU-ja………………… Merklova naj si jih gre iskat z letalom in si jih navozi v Nemčijo, če je tako zelo dobra in jim želi “pomagat” in ne, da se na tak način “posiljuje” in siromaši vso Evropo, ob tem, da nam nihče ne pove dejanske resnice. Čemu vse to “preseljevanje narodov” ?

 • Duhec

  Status quo, apatija, itd…. zahteva spremembe. Če bo to zarad teroristov, pa naj bo…. ker slabš kokr je, več ne more bit. Nimam pa občutka, da se levaki te nevarnosti zavedajo….

 • BATMAN

  Bolje bi bilo če bi ZAVAROVALI MEJO!!!!!!!!!!!!!!!! Kaj še čakate z OGRAJO???? Merklovi se je totalno utrgali v glavi ona je neprištevna čas je, da poskrbimo za sebe za Slovenijo konec je prilizovanja EU politiki.

  • John

   Edino, kar mi pride na misel (poleg seveda opravilne nesposobnosti leve vlade) je, da očitno na račun tega vala “beguncev” od EUja dobivamo kakšna nadomestila. Ki pa po stari levičarski navadi izginejo v žepe.

   • gnidasdsova

    Ne primerjaj Miro Cerarja z janšo, bedak. janša ni vreden toliko koliko Cerar spusti v enem dnevu v gate plinov.

    • John

     O, Gnida, si se vrnil. Lepo. In to na velika vrata, v stilu. Lej, jaz te bom ignoriral, nisi vreden, da te pes poščije. Pa lep dan še naprej, draga Gnida.

    • Tojo

     Zato pa verjetno tako menca in premleva, ga napenja očitno kaj?

  • Duhec

   Cerar je tisti, ki noče ukrepat in nihče drug.

 • 1xy

  a sploh je železniška povezava do Trsta??…….

 • if

  Slovenija, umestiti moramo oblast, ki bo ščitila slovenstvo in posredno Slovenijo. Druge poti ni. Če se ne bomo tako odzvali, nas bo konec.
  Sedanja oblast je sposobna vzddrževati pogoje uničevanja slovenstva in Slovenije, države Prešernovih Slovenk in Slovencev.
  Praznik kulture 8. februarja, državni praznik, ima smisel le, če besede genija Prešerna upoštevamo v vsej razsežnosti.
  Država Slovenija začni živeti Prešernov moto “V sovražnike z oblakov Rodu naj na’šga treši grom!

  Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom”.

 • Duhec

  Šefic je zatrdil, da migrantski val pojenja, Cerar, da majo vse pod kontrolo…. a neb bil že čas, da udbovci nehajo lagat???

  • 1xy

   hahaha……verjamejo samo tisti, ki jim pojenjujejo male sive celice…….zdrava kmečka pamet deluje po svojih tirnicah….

 • južnificirana_si

  župan Pirana se bo počutil še bolj kot doma

 • Duhec

  Že ponujajo nagrado za razorožitev policaja…. kolk bo šele za umor???

 • ryan

  v kopru pa povsem nepripravljeni ,ker naša vlada tako hoče ( ne da v javnost kar že vemo)

 • Duhec

  Policaji so začel priznavat, da je na poti na stotisoče ljudi…. in, da tega navala 3000, 4000 policajev nikakor ne more obvladat. A mlahavi Cerar še kr proučuje, ma vse pod kontrolo??? Kako pa, če se že policaji bojijo kaj sledi??? Hahahaha….. katastrofa…. ko je bla vojna za osamosvojitev, je bil Janša obrambni minister…. zdej je pa kdo???

  • John

   Verjetno smo ga, na poziv RŠ, Mirovnega inštituta in podobnih inštitucij, ki se mastno napajajo iz državnega korita, že ukinili. Vsaj ni videti, da bi ga imeli.

   • Duhec

    V Turčiji jih baje čaka 4 mil… haa, vse to prihaja. So sral, da jih bo ustavla zima…. zdej jih več nič ne more…. sam 5 metrski zid.

  • karlina

   Kdo že, aja, gospa Katićeva , ki ima veliko izkušenj z vojsko v svoji prejšnji pisarni, kot tajnica ali ena nepomembna uradnica, za crkniti res, kako lahko dve ženski, z Gyerkeševo na čelu, vodijo tako zelo pomembni ministrstvi, kot je vojska in policija, ne morejo in to sta obe dobro dokazali.

 • goldhorn

  Če malo pogledam zemljevid, bo koridor Starod – Kozina – Trst. Koper je izven linije.

 • Duhec

  Merklovo so začel skrbet vojaški konflikti, ki se baje lohk zgodijo…. ja itak, če jim bežijo iz sprejemnih centrov…. pa nimajo pojma kdo, kam in zakaj. Prepozn Angela…. Nemci te bojo prbil na križ. Mlahavi Cerar je pa varen… itak.

  • John

   Ja ravno sem to prebral. In ona to mirno izjavi, kot da ona, s tistim svojim wilkomanjem, nima pri tem nič. Pa kdo je kle nor, se vprašam?

   • Duhec

    Drži, da je to izjavla…. ampak tud, če neb…. bi pršli v Nemčijo…. pot, cilj…. vse je skrbno načrtovano. Evropa je uničena….

 • Duhec

  Evropski politiki že tulijo Allah Akbar…. Cerar je med najbolj glasnimi.

 • Duhec

  Zakaj ne grejo na avione, če so polni dnarja??? Aja…. dokumentov nimajo…. so jih pozabl, ker se ne sme vedt kdo so.

 • cploger

  Zdaj pa pamet v roke, ker temu ne bo konca, če ne bomo rekli in jasno pokazali, da je konec. Naj črkujemo ali je dovolj, če napišemo: OGRAJA!

  • Duhec

   Jo bojo preskočli, podrli, karkol…. zdej je še sam zid rešitev. Kaj pa z unimi, ki so že notr???

   • cploger

    Najprej cepljenje. Ne vprašaj proti čemu.

    • Duhec

     Za začetek obvezna kastracija…. a vidš kaki so??? Potentni za znort….

     • cploger

      Ok, ne ravno zaradi potentnosti, pol bi nas enih par tudi. Drugače pa se kar razumeva. ;-)

 • Duhec

  Tko je Cerar zavaroval Schengen…. tud edn ni ostal izven…. za kozlat. Kaj bi blo, če bi bla vojna??? S Pahorjem bi stopla na stran nasprotnika….. v sekundi.

 • južnificirana_si

  zanimivo, murglčan nič ne pametuje po medijih zadnje čase

  • John

   Še njega se manjka.

   • južnificirana_si

    tip dobro ve, kakšna štala se obeta sloveniji zato je raje tiho. Če bi bil JJ na oblasti bi pa pametoval, da je treba braniti schengensko mejo

  • Duhec

   Nima časa…. sestankuje s teroristi.

  • Sharkey

   Kaj naj reče,če ne laže.

 • Vrhovnisodnik

  A bodo 18.11., ko je napovedana policijska stavka tud migrantje stavkal, sam vprašam, pa to.

 • Sharkey

  Malo Četnikov,malo Ustaša.Mešano.

  • Sharkey

   V Hosti sem jim spizdil.In,ni prvič.

 • Vrhovnisodnik

  Zakaj pa bližnjico ne užgejo, direkt v Murgle k ponyu in cmerkotu, imata vse pripravljeno, edin vlak bo vozil le do Malega Grabna, tko, da bojo moral mal zaplavat, sicer jim bo pa cmerko most zgradu, za migrante vse, Slovenci vse plačamo in nič se ne upiramo, saj je etiko in pravičnost obljubljal, sam ni povedal, da bo samo za emigrante veljala.

 • Vrhovnisodnik

  Že kdaj je bilo napovedano, ko nas muslimani niso mogel z mečem osvojit, nas bojo s penisom.

 • Vrhovnisodnik

  Nemci za Gelco že drevo iščejo, da bo za binglala.

  • Duhec

   Če jo bojo lohk, jo bojo res fentali….

 • Duhec

  Zdej se pa morjo evr. politiki lepo obnašat….. drgač bojo na tubi v oranžnem pajacu.

 • Duhec

  Rabina so ubil Židje, ker se je preveč lizu z nasprotniki…. vse to prhaja v Evropo.

 • 1xy

  a je v Sloveniji zavladala panika……zaradi neobvladovanja določenih medijev……nekateri stari politični mački in veljaki izjavljajo, kako je v Sloveniji vse sovražno, vključno s sovražnim govorom……opletajo celo z vlogo vojske in cerkve……..so to slučajno tisti, ki so preko DNS dali navodila določenim novinarskim hišam o zavajanju ljudi in prepovedi izražanja svobodne volje…….odgovarjam jim: jaz NISEM nestrpna, mene je STRAH prihodnosti, pa ne toliko zame, kot moje potomce…….
  nimamo vsi milijonov v žepu, da bi lahko v 5 min pobasali kovček gotovine ali bančno kartico in izginili na drug konec sveta v mirne kraje……
  futrajte vi svoje ideje, narodu pa pustite, da razmišlja s svojo glavo…….

  • Duhec

   Hahahaha…. da ne bova med prvimi žrtvami zgrešene politike.

   • 1xy

    men je moj že reko, da mi za rešetke ne bo prinešal čikov……iščem prostovoljca :)))……to kar trdim je res, ravnokar izjave na SLO3 – cela četica……katastrofa od propagande……

    • Duhec

     Haa…. baraba…. sej jih men tud noben neb, zato sm raj preventivno nehala kadit.

     • 1xy

      ti je ratalo…..čestitam, jaz sem premalo trmasta, pa še kar vlečem :)))

     • hibernacija

      No to pa še občasno!?

  • karlina

   Se potpišem pod tvojo izjavo, res je vse ,kar si napisala.

 • zuje

  Zavzeli bodo “naše sinje Jadransko morje”! Kakšna groza. Predsednik vlade in vlada pa nič. Ker obojega sploh nimamo.

  • Duhec

   Vse majo pod nadzorom…. to je to. Ulež se in uživi…. dokler ti na vrata ne potrkajo teroristi….. ko ti bojo, pa sam jezik za zobe…. pa ne pozab si prej prštimat rjuhe in natikačev.

   • zuje

    Men nau treba deleč. V Amfiteater. V Martuljški gorski verigi. Za Široko pečjo. Tam me še Udba ne bi našla.

  • dob

   HAHAHAHA…. zuje, ti si dečko in pol.

 • 1xy

  In za vse politične veljake, ki jim je tako žal vsakega migranta, predlog, da na evropskem sodišču vložijo tožbo proti frau Merkel, ker jih pošilja domov namesto v Slovenijo!!
  Bedaki, bedaki na kubik!!!

  • Duhec

   Ne prehitevi…. še ni začela s pošiljanjem…. ko bo, sledi tožba.

   • 1xy

    Je, je…..prvi Albanci in Kosovarji so že doma…….včeraj pa je sklenila sporazum z Afganistom o vračanju migrantov…….

    • Duhec

     Aja…. ok. Pol se pa tožba še pripravlja…. ne morjo čez noč.

 • Helga

  jako pametno, čez Alpe v Avstrijo, pa že tle jih zebe. jah, pol nej pa grejo. A gorske koče bojo pa začasni begunski centri??

  • Duhec

   Bojo pa na poti kaj zažgal in se bojo ogreli…. sej šotore so že in nobenmu nič.

 • Aton

  No, pa bo spet vozil vlak v Trst!

 • 1xy

  svet je zblaznel, dobesedno…….. ostali mediji navajajo izjavo Merklove, ki pravi, da na zahodnem Balkanu obstaja velika verjetnost vojne zaradi migrantske krize……
  kaj je narobe s to žensko???

  • John

   Sam sem že kakšni dve leti nazaj prvič napovedal, da bo naslednja velika vojna med Zahodno civilizacijo in Islamom. Pa so me vsi gledali, da sem nor.
   Zaenkrat gre vse v to smer.

  • karlina

   Aha, sedaj, ko je škodo že naredila, predvsem balkanskim državam in nam, itak nas še vedno vsi štejejo k Balkanu, sedaj pa jo je strah, a, pa bo kaj naredila, da se kaj takšnega niti slučajno ne sme zgoditi.

 • John

  No, to je stavek, ki bi ga morali napisati na velike trensparente in obesiti pred Parlament in pred vse medijske hiše:

  jaz NISEM nestrpna, mene je STRAH prihodnosti, pa ne toliko zame, kot moje potomce…….

  To je bistvo vsega, podtikajo nam pa nestrpnost, fašizem, nacizem, islamofobijo itd

 • Kerfatik

  men se bolj dozdeva,da so se vstrašli prihajajočega snega itd…zato bodo uporabli staro otomansko pot proti rimu hahah…

 • Caesar

  Če bo Avstrija zaprla meje, bojo turisti šli v Nemčijo preko Italije. Ja kako pa, če bo Avstrija zaprla meje? Švica jih ne bo spustila skozi, Francija pa še manj. A mislite, da so Italijani po župi priplavali? Imajo že vrh glave dovolj beguncev, ki prihajajo iz Libije, tako da zanesljivo ne bojo sprejemali še teh iz Slovenije. Če bo Avstrija zaprla mejo, jo bo tudi Italija in še Madžarska na drugi strani.

  • karlina

   Je grozno pomisliti, kaj nas lahko čaka, pa še zima se bliža.

 • južnificirana_si

  obala je popolnoma levo usmerjena, naj pokazejo to levičarstvo na beguncih, ne samo ko je treba pljuvat po JJ

 • rubec

  شماری از افسران پلیس و کارمندان بلندپایه ترکیه بازداشت bo završalo v množici če naletijo na Popoviča ali v prevodu: fantje tako mi alaha, če tisto ni ene vrste rampe, ki bi nam preprečila pot v Italijo. Nos sigurno ni.

  • hibernacija

   Kaj majo pa turški policisti s Popovičem!? Še manj, pa da bi pisali v perzejščini!?

 • karlina

  Kot vse kaže, ni konca in ne kraja teh migrantov, res se >Evropi piše zelo slabo, posledično se nam še bolj, kar doživljamo že skoraj tretji teden, resnih ukrepov pa s strani EU ni. Res ne vem, kaj čakajo, da ne zaprejo končno vseh mej na poti v Evropo.

 • Duhec

  Mlahavi Cerar priznal, da jih je obseg migrantske krize presenetil…. to so predpriprave na priznanje, da več nič ni pod kontrolo. Kdo je izbral tega mehkužca in zakaj???

 • dob

  Cerar pravkar na poročilih izjavlja, da bo postavil ograjo na meji, če se tok pritisk beguncev ne bo ustavil. Očitno ni več tehnične ovire za postavljanje ograje.

  Cerar, bolje bi bilo, če bi ti sredi Slovenije postavil ograjo proti Jugoslaviji.

 • gnidasdsova

  Kaj imajo skupnega “moderni turisti” in janšisti ???????? Ne morejo dobit službe pri BMW-ju hahahahaha

 • cploger

  Nič, vržimo skupaj vsak par eurov in ustanovimo Tehnične ovire d.o.o., pa začnimo na črno graditi ograjo. Glede na hitrost našega sodstva in gradbenih inšpekcij bo večna.

 • epson mlacni
  • dob

   Strokovni izraz je bradata tehnična ovira.

 • centurion

  Tokrat bodo migranti šli preko rdeče trdnjave Koper. Tam je toliko njihovih, da bodo mislili, da so doma. Samo še minaret manjka v pozdrav….

 • Gr8_1

  To, da je cmerarja presenetilo lahko prodaja bučke komu drugemu. V dobi tehnologije, dronov interneta, mobilnih telefonov, raznih tajnih organizacij oni ne vedo kaj se dogaja 500 km pod nami…???? Kaj pa dela SOVA (Slovenska OBVEŠČEVALNO-VARNOSTNA agencija)??

  ALAH sam mal ;)

  • John

   SOVA ne dela drugega, kot da vohuni za desničarji. Drugo jih ne zanima.

 • Bilderberg

  Glede na to da je v zadnjih desetletjih vse bolj popularno hibridno vojskovanje, je nekoliko nerazumljiva počasna odzivnost vlad na tovrstni napad. Hibridno vojskovanje so izumili Američani (CIA) ga lepo demonstrirali v Afganistanu in še marsikje, zadeva je pa dobila najbolj očitno obliko na Balkanu v minulih balkanskih vojnah. Ko več nihče v svetu ni vedel kdo se proti komu bori. Posnemali so to najprej Rusi v Gruziji, Čečeniji (kasneje Ukrajina) in Američani (in Arabci in Turki) na bližnjem vzhodu. Evropejci smo vse to od daleč opazovali in se pametovali. Sedaj ko je aplicirana tovrstna vojna strategija proti Evropi, pa predvsem mediji to hibridno invazijo intenzivno podpirajo. Samo upam pa da tu humanitarne organizacije res delujejo izključno iz humanitarnega refleksa in naivnosti in da ne gre za morebitno kolaboracijo z radikalnim islamom. Soros je nakazal da morda glede tega vseeno ni vse tako naivno.

 • Gr8_1

  Mene zanima kako se bo Švica odzvala na to pot.

  • 1xy

   Ni kaj ugibat, pred 3 tedni na volitvah zmagala trda desnica……..

  • John

   Za Švico se ne bojim, oni bodo znali ohraniti svojo državo, Ne pozabimo, da so edini, ki so se upali na referendumu prepovedat gradnjo tistih stolpov, ki jih nekateri imenujejo naše rakete.

 • Bilderberg

  Angleška novinarka je omenila imigrantom da angleži mečejo ven domačine iz hiš, da bodo not nastanili imigrante. Imigranti so vsi nonšalantno odgovorili da jih to ne zanima. Cerar že ves čas daje vtis da ne ve kaj se dogaja. Kako oni ne vedo kdaj bodo prišli migranti in v kakem številu?! Kaj delajo obveščevalci?! V taki situaciji bi morali imet 50 obveščevalcev na Hrvaškem, in še enkrat toliko v Turčiji in Grčiji! Pa saj navadni ljudje ki spremljajo svetovne novice bolj vedo kaj se dogaja od Cerarja. Ljudje govorijo da je ta država pripravljena uničit “tebe in mene” samo da financirajo tele migrante.

  • John

   Še potem, ko bo zadnji kristjan zapustil Slovenijo in ugasnil luč, bo Cerar vpil z meje, da so bili oni pripravljeni na vse.

 • Gr8_1

  Evo Hrvatje imajo 3 vlake beguncev in enega na poti. Da ne bodo naši rekli “nismo vedeli” Mi je pa zanimivo ker HRT navaja število migrantov 316.000. Kje nastaja razlika??

  • 1xy

   316.000 jih je vstopilo v Hrvaško od začetka migracij, vendar so v prvem valu 90% preusmerili v Madžarsko…….no, sedaj so pač Madžari na varni strani ograje :))

  • Bilderberg

   Verjetno so se asimilirali

 • Bilderberg

  Zanimivo da Cerarju v tej situaciji ne zmanjkuje kadrov za rubeže Slovencem!

 • Instalater Ivan

  ZA PREBRAT 1 DEL:
  Ako
  te STVARNO zanima zasto se nesto dogodilo prvo se pitaj ko ima od ovog
  korist, ako znas ko onda imas u 98% i odgovor zasto! Evo jedna od
  istina:
  Recimo aktualna prica oko izbjeglica ili migranata KO ima KORIST?
  Pa ovako….Sa unistavanjem pardon uvodenjem “demokracije” u vise manje funkcionalne drzave kao sto su Irak, Libya, Sirija…
  Ima
  korist vlasnik kapitala koji pre uvodenja “demokracije” nije imao
  pristup tim trzistima a sad ima a u drugom nista manje verovatno i
  glavnom planu su te zemlje bile opasne za izrael posto su mogle kao
  sredjene drzave logisticki da podupiru palestinu ili libanon pa su tako
  predstavljale pretnju ekspanziji izraela, sad kad se te zemlje rasturene
  i bave se samim sobom nema vise pretnje,
  ako
  znamo da su zidovi i jaki vlasnici kapitala onda je jasno da je u ovoj
  prici najvise profitirao Izrael i naravno njihov najbolji frend Amerika
  koju zna se vode vlasnici kapitala (vecinom zidovi) a ne tamo neki
  Obama……
  SE NADALJUJE

 • dob

  Spomin se, kako je bilo, ko sem iz Italije nesel tri kile
  riža. Carinik na meji mi je dve kili riža vzel, zaplenil. Res pa je, da sem
  imel še dva kg kave zraven. Pa vseeno. Mislim, kakšno blazno evolucijo je
  doživel komunizem s človeškim obrazom brez kave in riža, da imamo zdaj riž in
  kavo. Pa še čez mejo lahko gre vsak kurac in pa nese, kar hoče in ga noben ne pogleda,
  ne kaj nese, ne kaj mu v dokumentih piše.

  No, in sem tedaj cariniku rekel, da tega ne bodo mogli
  zajeziti, da bi jaz drugič spet prinesel riž in kavo v držav, in da je treba
  problem rešiti tam, kjer nastaja.

  Kaj s tem misliš? je rekel carinik, ki je tačas vlekel
  kemični iz žepa in beležnico, da si bo napisal, kar bo rekel. Takrat so udbovci
  imeli radi sovražni jezik, ni bilo tako, ko ti ga danes vsak kurac prepoveduje.

  Pa sem rekel, da se bo to zgodilo (namreč zajezitev težave
  pri vzroku), ko bo Dolanc zaprl Stando v Gorici, ne prej. Nekaj časa me je
  gledal, ker je najbrž pričakoval, da bom kaj sral čez komuniezm. Toda moj
  odgovor ga je zaintrig… zainterghini…zanitrogi…. zagiral! Pravzaprav sem
  mu bil všeč in moj odgovor tudi. Tako da mi je ves moj riž vrnil, se pri tem še
  zmotil, ker sem doma v prtljažniku našel še dodatni dve kili riža, ki jih je
  pred mano nekomu zaplenil, pa še marantz ojačevalec, 500 vatov.

  • Bilderberg

   Cariniki recimo so dober primer teh, ki ne morejo prebolet tistih časov. Takrat so bili glavni, vsi so jih imeli radi in vse so jim nudili zastonj.

   • dob

    Sedaj imajo penzijo trikrat višjo od teh, ki zdaj delajo in upajo, da bo kaj ostalo zanje, pizde jedne nehvaležne! Mislim, tiste pizde, ki upajo, da jim bo kaj padlo v žep od penzije. Sam na to mislijo. Kaj pa patriotizem?! Pa narodna zavest? A to pa nič, al kaj..

    • Bilderberg

     Potem nebi dvema starcema, revežema, porušili hiše in prekinili rušenja ko so prišli na vrsto njihovi.

 • Instalater Ivan

  ZA PREBRAT 2 DEL:
  A sad drugi deo iste price eksodos raznoraznih u EU…….OPET PITANJE KO PROFITIRA?
  Ovde ima vise igraca neki su glavni neki koriste kolateralan deo price….
  Postoje
  BAREM DVA GLAVNA jedan je…. Svi znamo za poziv Merklove kojemu su
  sljedili i neki veliki igraci u EU dakle direktori recimo Airbusa,
  pitanje je zasto? Za rad ima dosta bezposlicara u EU (spanjolska,
  francuska, baltske zemlje, poljska, balkan..)
  Odgovor
  je u stvari prilicno jednostavan prosecan radnik u Nemackoj,
  Svedskoj… ima u usporedbi sa americkim radnikom nenormalna prava od
  zdravstvenog, bolovanja do prava kad ostane bez posla i sve to KOSTA
  (konkurentnost na globalnom) na kraju vlasnika kapitala sad pitanje je
  opet ZASTO ima radnik u EU veca prava od onog u Ameriki ?
  Pa
  jednostavno pola Europe je bilo komunisticko dakle prava radnika na
  prvom mestu bla, bla, bla… Vlasnik kapitala na zapadu Europe je u
  strahu od revolucije koja se dogodila u blizini njegove kuce bio puno
  nezniji i dobar sa sindikatima koji su za radnike zahtjevali vise i
  vise…
  Posto
  danas vise nema komunizma nema ni straha od crvene revolucije i
  vjesanja vlasnika kapitala na bandere ali problem koji imaju vlasnici
  kapitala danas je kako da objasne Hansu iz Berlina ili Reneu iz
  Francuske da on nema vise placeno bolovanje ili kad ostane bez posla da
  nema vise naknade pa su dosle izbjeglice idealno uzmimo njih nenormalan
  broj i sta se dogada ?
  Cjena
  rada pada jer oni (barem neki) zele da rade za puno manje i posto nisu
  navikli na neka prava i bez njih… a ostali koji zele na socialku i
  sisati u stvari revoltiraju domace radnike jos vise od onih koji zele da
  rade koji zbog toga sami zahtjevaju smanjenje (svojih tesko stecenih)
  socialnih prava… I eto manja prava, manji troskovi, manje plate ko
  profitira ?
  Vlasnik
  kapitala, jedina ironija u ovoj prici je u tome da se za izbjeglice
  pored merklove i vlasnika kapitala, najvise zalazu upravo ekstremni
  ljevicari dakle oni koji su se pre 100g borili za prava radnika…i bili
  na drugoj strani barikada a sad se drze za ruke sa ultra kapitalistima i
  Merklovo !?
  DAKLE TO JE JEDNA GRUPA KOJA PROFITIRA A DRUGA JE
  Amero/Izraelska
  prvima ne pase bas jaka konkurentna EU jer onda moraju, da igraju na
  dva fronta za broj 1. Ako EU nije jaka (neslaganja/trenja) onda se mogu
  baviti samo sa Kinom dakle imaju otvoren jedan front a za zidove uvjek
  postoji koji dobar deal u smislu kupnje poljuljane EU firme

 • Bilderberg

  Majhna Slovenija ne bo mogla nikoli vplivat na vsa ta dogajanja kjer se prepletajo interesi velikih. Ravno zaradi tega moramo bit modrejši in delovat preventivno in učinkovito. Napak si ne moremo privoščit. Dober primer je Madžarska ki ravna tako čeprav je precej večja, močnejša in vplivnejša od Slovenije. Mi bi sedaj morali delovat kot mali Izrael da bi se nas taki in drugačni “agresorji” čim bolj izogibali. Kot se medved izogne sršena. Da smo več ali manj odvisni sami od sebe, se sedaj lepo vidi. Ne moremo mi sprejet tega da bomo kolateralna škoda ko bo treba nekoga v EU pač žrtvovat za višje cilje Evrope.

 • Instalater Ivan
 • Mihec

  Nekaj pa ne razumem: Naše desno usmerjene stranke so za zaprtje meje. Merklova desno usmerjena vlada pa jih vabi????

 • xtc

  Mislim ,da bi morsalo vse to iti čez Ljubljano,pa saj so človekoljubi mar ne?

 • Rožle

  Kaj vse bi lahko bilo bolje …pa žal ni..!..Sam zarad tega , ker nam sposobneži vladajo…

 • Rožle

  1 begunec na dan …odžene 1 socialno stran..!

 • Bilderberg

  1 milijon nas stanejo tile migranti na dan. Država pa je namenila enkratno pomoč (odpis dolgov) vsem revnim Slovencem skupaj v skupni višini 1 milijona. In sedaj se cinično oglašajo da SLO reveži niso hoteli vzet ponujene pomoči. A tisti ki niti socialne pomoči ne prejema (in je praktično brez vsakega dohodka) ni mogel niti vloge dat. Isto ti ki imajo po nesreči kaj malega premoženja. Pa saj banke vidijo kdo je v minusu že leta in nima dohodkov. Davčna isto. Odpis bi moral bit povsem avtomatičen. Zakaj sicer tako razkošni informacijski centri v državi?! Zakaj pa migrantom ni treba izpolnjevat raznih vlog za pomoč? Ker jo nujno potrebujejo? Še dobro da ni takih Slovencev.

 • Rožle

  V preteklosti se je že izkazalo, da uvožena sorta ne prenese nič kaj dobrega…
  ravno obratno vsi vemo kateri nam trenutno vladajo….in zgleda, da bo spet replay…

 • južnificirana_si

  migranti točno vedo, kako se izogniti snežnim razmeram

 • sunday

  jas jih mam zadoste, tote vlade in “beguncof” – obojne je treba saj vete kaj !!

 • marone

  To tretjo migrantsko pot bodo Italijani po hitrem postopku ustavili. Njim ne predstavlja posebnega problema zapreti tistih par deset kilometrov meje do Gorice. Italijani nam jih bodo lepo vračali in potem jih bodo naši vozili čez celotno državo nazaj v Šentilj. Sicer pa nevem kaj razmišljajo ti doktorji znanosti migranti. Kako mislejo priti iz Italije do Nemčije brez da bi šli čez Avstrijo? Samo daljšo pot bodo ubirali in tudi če jih Italijani spustijo preko meje, ne bo tako hitra pot do Nemčije. Na koncu bo en sam “kažin” ker naša vlada bo spet potrebovala 2 tedna da bo spravila zadevo “pod kontrolo”. Ob tem pa bodo ti migrantje prosto postopali po Sloveniji.

  Ah ja, z dežja pod kap.

 • Aton

  Lepa trasa. Bi morda dobili EU sredstva za izgradnjo tirov?

 • Andrej Bd

  Zapreti mejo in reklamirati zaporno kazen za prehod meje izven določenih točk, hkrati pa zahtevati od Nemčije, da pripravi ladje za prevoz deportitancev!!

 • Pajane spet

  To bo kar Adria tir 4 speed to go home , nimajo pa še povratnege tira .
  Adria jim bo postregla z teletino piščančki kaviarom jagnjetino in jadransko orado pečeno zpod peke v maslinevem olju berba 2015 !

 • črnaovca

  Če bi leni Hrvati delali še kaj drugega kot samo prevažali begunce bi bilo malo drugače in ker jim še ni dovolj bodo začeli begunce voziti še na mejne prehode v Istri. Kar naj, mi jih zaprimo tudi za tuje turiste ki tam potujejo na Hrvaško.

 • Silver

  Rijeka, Klagenfurt, Graz… je to morebiti posledica nekega drugega migrantskega vala, ki nam je prinesel novinarje, ki so se učili geografije v nekem drugem okolju? Ali so enostavno prešpricali šolo in odraščali v kokonu, kjer jim ni nihče povedal kako dotični kraji zvenijo v Slovenščini?

 • Vera

  Kaj pa naš turizem ? Kdo bo kril stroške primanjkljaja ? Kdo bo vzel v delovno razmerje ljudi, ki bodo zaradi te poti izgubili delo ?

 • koza

  no so jih že našli v Vrhovinah in v Ličkem Petrovom selu, 3 osebe, baje so jih vrnili v BIH, so povedali, da jih je že 15 na poti, je bilo tudi po Cro TV, baje jih bodo vrnili nazaj v BiH –

  http://www.novi-svjetski-poredak.com/2015/11/03/imigranti-izvidaci-prijete-hrvatskoj-vladi-nas-cete-deportirati-ali-stizu-novi-nema-vam-spasa/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!