V zadevi suma pranja denarja v NLB – tiho soglasje ali celo mentorstvo določenih političnih struktur?

NLB (Foto: STA)

“Molk takratnega političnega vrha – gospoda Pahorja, gospoda Türka, gospoda Križaniča, gospoda Zalarja in gospe Kresalove, ki so bili vsi zelo podrobno obveščeni o primeru, nekateri celo večkrat, daje v zadevi Farrokh realno podlago za razmišljanje o spregi politike in nekaterih upravljalskih struktur v NLB,” je bil jasen predsednik preiskovalne komisije, zaradi česar preiskovalna komisija v bistvenih ugotovitvah ugotavlja tudi politično odgovornost, predvsem v smislu opustitve dolžnega ravnanja nosilcev oblasti.

Danes je potekala novinarska konferenca, na kateri je predsednik preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu dr. Anže Logar spregovoril o nekaterih bistvenih ugotovitvah, do katerih je komisija prišla v zadevi suma pranja denarja v največji sistemski banki NLB. Bistvene ugotovitve so dosegljive tudi tukaj.

Dr. Anže Logar (Foto: SDS).

“Preiskovalna komisija o ugotavljanju zlorab v slovenskem bančnem sistemu ter ugotavljanju vzrokov in odgovornosti za že drugo sanacijo bančnega sistema v samostojni Slovenije se z Novo Ljubljansko banko ukvarja od novembra 2016, torej od takrat, ko je bilo sprejeto vmesno poročilo o Factor banki in Probanki. Takrat je bilo namreč v parlamentarni razpravi večkrat izraženo stališče poslancev, naj se preiskovalna komisija primarno loti NLB, z domnevo, glede na to, da gre za največjo banko, da so tam lahko nastale tudi največje nepravilnosti,” je uvodoma dejal predsednik preiskovalne komisije. Nato je pojasnil, da je komisija maja letos s križanjem različnih dokumentov ugotovila sum pranja denarja in na podlagi tega tudi ciljno zahtevala dokumentacijo od banke in ostalih nadzornih institucij. “Preliminarni pregled dokumentov je nakazoval, da gre za veliko zadevo in zaradi teže ugotovitev smo tudi predvidevali, da zadeva Farrokh vključuje tudi obveščevalne podatke,” je povedal dr. Logar. Nato je izpostavil, da preiskovalna komisija, ki jo vodi, nima dostopa do obveščevalnih podatkov, “zato smo pripravili nek povzetek zadeve Farrokh in za pridobitev teh obveščevalnih podatkov zadevo naslovili na Komisijo za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Seveda, izkazalo se je, da smo imeli prav. Namreč, KNOVS je začel z delom in pri svoji preiskavi teh podatkov ugotovil številne nepravilnosti, o čemer je predsednik te komisije včeraj tudi obvestil javnost,” je povedal poslanec dr. Anže Logar.

Po njegovih besedah ugotovitve KNOVS pomembno dopolnjujejo poročilo, ki ga je včeraj sprejela preiskovalna komisija, ki jo vodi. “Preiskovalna komisija je soglasno potrdila poročilo o zadevi Farrokh. Vesel sem, da med aktivnimi člani komisije obstaja iskrena želja, da se zgodbi pride do dna in se razišče odgovornost nosilcev politične in upravljavske verige v NLB,” je ob tem komentiral dr. Logar.

Logarjeva komisija sprejela poročilo, razdeljeno na tri dele
Nadalje je pojasnil, da je komisija sprejela poročilo, ki je razdeljeno na tri dele: javni del, “kamor smo vključili vse, kar je bilo mogoče vključiti in ne spada pod bančno tajnost, poslovno skrivnost ali ni označeno z eno od stopenj tajnosti od interno do tajno”; drugi del, ki “podrobno opisuje dogajanje znotraj NLB in vsebuje podatke, ki so označeni bodisi s poslovna, bodisi z bančna tajnost,” sledi pa še del, “ki vsebuje obveščevalne podatke, podatke ministrstev, policije, ki so označeni z eno od stopenj tajnosti, in je dostopen samo v t. i. tihi sobi Državnega zbora RS v natisnjeni različici za tiste, ki si ga bodo proti podpisu ogledali.”

Kaj vse se je dogajalo v slovenskih bankah?
Dr. Logar je dejal, da je preiskovalna komisija, ki jo vodi, v fazi preiskave zasegla tudi interno e-korespondenco zaposlenih v NLB v povezavi z zadevo Farrokh. “Naj jasno povem: To, kar se je dogajalo v NLB, in način, po katerem je delovala banka v zadevi Farrokh, je popolnoma nesprejemljiv. Nesprejemljiv za banko, kaj šele za največjo banko v državni lasti. Če bi me pred letom dni kdo vprašal, ali je kakšen takšen posel mogoče izpeljati ob vseh nadzorniških mehanizmih v NLB, bi se mu smejal in mu zatrjeval, da kljub temu, da poznam določene bančne skrivnosti Probanke in Factor banke, menim, da se to v tej banki ne more dogajati. Ampak, očitno se je,” je povedal predsednik preiskovalne komisije.

Po njegovem mnenju sta možnosti v primeru suma pranja denarja prek NLB dve: “bodisi, da je šlo za čisto zlorabo upravljalskih struktur in srednjega menedžmenta največje državne banke zaradi meni neznanih interesov, za katere pa lahko samo špekuliram, bodisi da je šlo za tiho soglasje ali celo mentorstvo določenih političnih struktur. Kateri od teh dveh scenarijev je bolj verjeten, je na nek način naloga preiskovalne komisije, ki je bila ustanovljena kasneje, prav za preučevanje tega primera in organov pregona. Upam pa, da usoda te preiskave s strani organov pregona ne bo takšna, kot je bila usoda preiskave tega primera policije iz leta 2011, ko je preiskava kot vakuum utihnila, in to tudi brez kakršnega koli zaključnega epiloga,” je povedal dr. Logar.

Nič ne vidim, nič ne slišim, nič ne govorim …
“Tudi vse nadzorne institucije so sodelovale po načelu “nič ne vidim, nič ne slišim, nič ne govorim”, zaradi česar je bilo bistveno težje zbrati vse bistvene dokaze, ki so bili zelo fragmentirani po različnih sklopih,” je pojasnil dr. Logar in dodal, da je bilo v nadzornih institucijah – Banki Sloveniji, Uradu za preprečevanje denarja in Komisiji za preprečevanje korucije – z zadevo glede suma pranja denarja v NLB seznanjenih približno 100 ljudi.

Dr. Anže Logar: “Povejte mi še kakšno zgodbo, ki tehta milijardo dolarjev, se dogaja dve leti in zanjo ve 100, pretežno javnih uslužbencev, pa ta ne pride v javnost. Osebno takšne zgodbe ne poznam. Najbolj pa je šokantna ugotovitev, da v celi zgodbi sploh ni bilo obveščeno državno tožilstvo, čeprav bi po zakonu moralo biti.”

Preiskava je bila! Le kaj je preprečilo epilog?
Pojasnil je tudi, da je Policija zadevo v času, ko se je dogajala, preiskovala, toda preiskava se je kar naenkrat ustavila, in to brez nujnega epiloga, ki ga predvideva 148. člen Zakona o kazenskem postopku. “S tem so kršili svojo temeljno področno zakonodajo, ki predvideva postopke in ravnanja ob takšnih ugotovitvah,” je menil dr. Logar in dodal, da se v preiskovalni komisiji sprašujejo, koliko takšnih primerov bi še lahko ugotovili v primeru notranje oziroma zunanje bančne kriminalitete in posledično, ali je izplen pregona bančne kriminalitete tako pičel ravno zato, ker so morda ravnanja policije podobna tudi v kakšnih drugih eksplicitnih primerih, povezanih z bančno kriminaliteto.

Dr. Anže Logar, poslanec SDS in predsednik preiskovalne komisije o bankah v DZ RS (foto: SDS).

Dr. Anže Logar: “Državnega tožilstva pa v zadevi niso obvestili niti organi nadzora niti nosilci politične oblasti, čeprav so v preteklosti državno tožilstvo obveščali o bistveno manjših ugotovljenih kršitvah. Zato tedanji nosilci nosijo subjektivno in objektivno odgovornost.”

Poslanec je nadalje še opozoril, da je primer suma pranja denarja tako pomemben, ker gre za zgodbo, kjer je prek evropske banke, v tem primeru slovenske največje državne banke NLB, bila v evropski plačilni promet v obtok spravljena milijarda iranskega denarja sumljivega porekla. “In tudi med drugim na takšen način, da je več 10 milijonov evrov gotovine končalo v neoznačenih kovčkih, za neznanega naslovnika, na neznanem kraju in zaradi odprtih evropskih meja v neznani državi, morda tudi Sloveniji. Zato je preiskovalna komisija skupek vseh treh poročil pripravila kot naznanitev suma kaznivih dejanj notranje in zunanje bančne kriminalitete in skladno s tremi sprejetimi sklepi predlaga, da Državni zbor RS kot institucija, ki – kot smo včeraj slišali iz KNOVS – uradno o tej zadevi ni bil obveščen, pošlje Nacionalnemu preiskovalnemu uradu in Specializiranemu državnemu tožilstvu, da se postopek tudi ustrezno začne,” je povedal predsednik preiskovalne komisije. Dodal je še, da se je po njegovih podatkih postopek sicer že začel, “ampak verjamemo, da bo to poročilo pomembno dopolnilo ali vsaj skrajšalo postopek preiskave”.

Komisija bo še naprej zahtevala odgovore
Predsednik preiskovalne komisije dr. Logar je še dejal, da komisija v dveh dodatnih predlogih sklepov predlaga, da v vseh organih, kjer je po mnenju preiskovalne komisije šlo za nepravilnosti, opustitev dolžnega ravnanja, opravi zelo natančen notranji nadzor, kje in kaj je šlo narobe, ter se morebiti odgovorne tudi ustrezno sankcionira in da Vlada RS kot skupščina SDH-ju naloži, da zahteva od NLB pripravo podrobnega poročila o zadevi Farrokh, z vidika, kje so tisti uslužbenci NLB in odgovorni, ki so sodelovali v tem projektu, danes v hierarhiji in strukturi NLB. “Preiskovalna komisija je dodatno sprejela tudi sklep, da se predlaga kolegiju državnega zbora, da se to poročilo uvrsti na septembrsko sejo, da se ta snežna kepa lahko čim prej začne kotaliti v smeri, kjer bi se takšne zadeve morale kotaliti,” je zaključil dr. Logar.

J. F.

 • garfi

  protislovenski leviĆarji katere politične strukture so to ?
  kje je 100 MILIJARD, ki ste jih ukradli Slovencem ?

  • if

   V nedemokratičnih glavah Türk-Pahor-Križanič-Kresal nastala ideja materializirana v nedemokratičnem produktu NLB Internatinal Money Laundering, je en od 100 levičarskih ponorov, kamor je izginolo 100 milijard evrov.
   Te ponore voli in vzdržuje slovensko volilno telo, bebavo, mazohistično in “žleht” hkrati!

   • garfi

    res so bebci

   • Janko Gedlička

    Ja, na to, da je še žleht hkrati si še nisem upal pomidliti. Pa je le potrebno pogledati resnici v oči.

 • antimur

  Kot ves kriminal in umazanosti, ki se dogaja v Sloveniji, je tudi pranje denarja v NLB delo levaških barab, pa je vseeno iz katere politične stranke koalicije ali pa njenih miniaturnih satelitov prihajajo, samo, da imajo kučanistični predznak, kajti vse je eno in isto zločinsko sranje.

 • Miha

  Logarjeva komisija je dokazala popolno nekredibilnost in nestrokovnost slovenskih državnih organov.
  Vpliv politike na njih je bil usoden.
  Upravičeno se lahko sprašujemo , ali slovenski državljani sploh imamo državo ?
  Ali ni bila osamosvojitev tudi farsa, privid za ljudstvo ?

  • if

   Je usoden, hkrati upam tudi, da je dovolj sporočilen za sledeče volitve.

 • tasilo

  V Sloveniji nimamo Komisije za preprečevnje korupcije.

  Imamo pa Komisijo za prikrivanje korupcije

 • tasilo

  V Sloveniji nimamo Urada za preprečevanje pranja denarja.

  Imamo pa Urad za politično pranje denarja.

 • Franjo Trojner

  Ne ga srat, tranzicijska levica svojih ja ne bo v arest zapirala. Prej bo Frangenštajn vse nas z Janšo na čelu nedolžne v arest natlačo, kot bi Plauštajnera, Kresalko, Zalarja, Türka ali samega Pahorja na to temo na pogovor povabo. Pravna države, demokracije in svobode govora v naši državi ni več! V naši državi vlada zakon mafije, zakon političnega preglasovanja, moči ! A bo šel kiri od desetih velikih, ki je bančno luknjo povzročo kdaj v arest? NIKOLI, ker bi z njim v kup morali v arest še ministri, politiki, gospodarstveniki, pravniki itd. Da bodo ti svinjari kdaj v restu lahko mi navadni državljani le sanjamo, ko drugi dan odpremo oči pa se zbudimo ponovno v mafijski državi in se nam vsi svinjari znova v obraz smejijo.

 • tasilo

  Bančno kriminaliteto bodo preiskali, ko bodo preiskali kriminalistrice.

 • Viktorh

  Le zakaj se čudimo.
  Prvi direktor LB in njen ustanovitelj, Niko Kavčič, je jasno povedal. Banko je ustanovila KPS s pomočjo Udbe, ki jo je tudi upravljala s svojimi kadri.

  Nič se ni spremenilo, še vedno NLB vodijo slovenski komunistii s pomočjo rdečega podzemlja.

  • Jovo Jamnica

   So pač sposobni…

   • steiermark

    No, ja jovicu, lepo si se sam razvrstil, tja kamor spadaš: zate je kraja in ropanje odlika, kot za vse rdeče bandite, ki so za ropanje slovenskega naroda tudi klali, kar pa zate itak ni problem…..

    • Jovo Jamnica

     Kak se ti sploh da odgovarjat na moje metklice, Štajermaka??? Saj že dugo veš, da te nea resno jemlem…

     • steiermark

      Seveda ti mene nemoreš “resno jemat”, saj še sebe ne……..Po tvojih izjavah bi pa rekla da spadaš h komunistom ali pa kar anarhistom, tuje provenjence, ki bi hoteli še naprej, nam avtohtonim v Sloveniji, delati red…..

     • Jovo Jamnica

      Čuj, ti nič ni nerodno, da “striktno” (fstrajno) pišeš besedo – nemoreš – fkup??? Še Srbi jo pišejo narazn. Edino izjemo delajo pr besedi – nemoj: ne moram, ne moraš, ne mora, ne moramo, ne morate, ne moraju. LOL

      Ločiti velja tudi med morati in moči. No, tu bi moro fskočit naš @tasilo, keri je stručnjak za to področje. Jas sn bol blizu onemu, nemogoče je mogoče… Kot zanimivost povem, da Srbi v filozofskih raspravah pišejo besedo nemoguče, z pomišlajom… ne-moguče

      nemoj, da šetaš mojom ulicom, nemoj, da šetaš mojom ulicom…

   • Nata

    Hi. . . . .hi . . . . . .so ja !! So se mojstrili 50 + 25 let.
    Ni hudir, da nekaj znajo. . . . . . kar se goljufanja državljanov tiče.
    Že od nekdaj so kradli in to delajo še naprej.
    UH. . . . .

   • steiermark

    jovico, tvoja mentaliteta je 100 % balkanska : sandži se……..ja sam ga nadmudrio……sposobni so!

 • soc

  Pred skoraj poldrugim desetletjem sem kot direktor hčerinske firme tuje multinacionalke z letno prodajo matere blizu 2 mrd EUR in s prodajo na naših tleh 10 mio EUR prosil v NLB za nekaj sto tisočakov (!!!) kredita ob selitvi podjetja v nove prostore. Po dveh mesecih pogajanj in ob visoki “zvezi” nekdanje direktorice te podružnice, takrat pa že članice širšega vodstva NLB z direktorsko funkcijo nisem prišel dlje kot do zahtev po enem, drugem, tretjem elaboratu prihodkovnih, odhodkovnih, vremenskih … opcij. Ko sem popizdil in naložil financarju, naj najde alternativo, smo z Abanko Vipo podpisali v treh dneh. Kredit je bil seveda poplačan v roku.

  Za ljubljence Kučanove bande in njene financerje so seveda veljala prej, takrat in kasneje čisto druga pravila.

  • indijanka

   Z današnjega vidika sta časovna obrata obeh bank nenavadna. Prvi popolnoma neposloven, drugi izjemno drzen :).

   • soc

    Drzen? Khm. Multinacionalka je bila v Sloveniji prisotna desetletja, njeni poslovni rezultati tu in na tujem odlični (tri leta kasneje sta se zanjo stepla dva orjaka, zmagovalca je leto zatem pohrustal mastodont, takrat sem izkoristil zlato padalo), riziko banke.je bil reciva cca 0,0000…

    • indijanka

     Govoriva o treh dneh odločanja o dolgoročnem kreditu danega povezanemu podjetju z materjo v tujini. Izjemno hitro je to. Pa še tvoja hišna banka ni bila. No, ja verjetno je mamina hišna banka dala kontragarancijo. Veš, midva ne govoriva o tem kako tvegana je bila naložba ampak o hitrosti odločanja.

 • Jovo Jamnica

  Država se ni držala zakona. Pa kaj. Saj zakone pišejo predstavniki države za državlane drugega razreda, da bi jih obvarovali pred preveliko skušnjavo…

  • steiermark

   Kdo pa je država?

   • Jovo Jamnica

    Država je vsota različnih vrst prisil, s katero vladajoči razred drži v ponižnosti, razred izkoriščanih.

    • steiermark

     Napačno – to ni država, kar ti trdiš, to so samo izrodki in ostanki diktatorjev, ki so nam in nam še vladajo in nas tiranizirajo, goljufajo itd……

     • Jovo Jamnica

      In kako bi se definicija iste glasila po tvoje???

     • steiermark

      Država smo mi, državljani, če tega nisi vedel, oni ki se z rdečimi kremplji oklepajo vseh visokih pozicij, s katerih nam komandirajo, niso dr

      žava ampak so samo uzurpatorji oblasti nad ljudstvom!

     • Jovo Jamnica

      Lahko Ludviku XIV. On je to vzel dobesedno. Veš, država je stara stvar. Sumerci so nekje prvi postavili temelje sistemu, ki temelji na razredni delitvi. Brez razredov ni države. Komunisti so sanjali o brezrazredni družbi in umiranju države.

     • steiermark

      jamniću, izgleda da ti niso dobro prevedli reka francoskega kralja – sončnega kralja, ki je rekel: Država, to sem jaz! No, ja, vi srbskega rodu itak vse po “srbsko razumete” – govori srpski, da te razumije cijeli svijet!

     • Jovo Jamnica

      Ja, saj te zastopin. Anpak Ludvik sam sebe nikol ni viko…

     • steiermark

      joviću, sončni kralj, Ludvik xiv je rekel: država, to sem jaz! In se tako tudi obnašal…..

 • Olga

  Vsem lopovom je treba, vsaj na volitvah, reči ne, vključno s Pahorjem, ki je vse vedel, a storil NIČ! Zato ni predsednik vseh Slovencev, ampak le levaških goljufov in tatov!
  Sodstvo seveda ne bo naredilo nič, saj gre za “naše”, zato je treba nujno narediti lustracijo tudi v sodstvu in postaviti temelj pravni državi, kjer bomo vsi enaki pred zakonom!
  Ko bo treba spet zbirati denar za NLB, jamo brez DNA, pa naj jo prihodnja vlada proda tujcem za en evro!

 • Janko Gedlička

  Ob takšni konstelaciji dejanske moči v družbi se spet ne bo nič zgodilo. Psi bodo lajali, karavana pa bo šla dalje – tako kot doslej.

 • karpelec

  Po vsem videnem in slišanem se sprašujem ali je smiselno odhajat na volitve in da se narod matra na vse pretege, ko pa se vse lahko zgodi v krogu 100 ljudi, ki imajo za norca celotno državo. Vse kontaminirane bi morali izključit iz kakršnihkoli volitev in izgnat. Kako imajo obraz še nastopat v javnosti? Smo pa res exoti s profesorsko vlado na čelu.

  • Jovo Jamnica

   Tako se govori…

  • steiermark

   Karpelec, prav to je pomembno – iti na volitve in tam voliti po vesti oz. po pameti, le tako bi preprečili tej čefursko komunajzarski navlaki v Sloveniji, da nas še naprej uničuje in nam ukazuje , nas “sfukava” in “tepihuje”! Z “neodejstvovanjem na volitvah, pa ravno tisti “neudeleženi” omogočajo rdeče jugonostalgični drhali, da “zmaguje”…….sicer vedno manj, vendar, kolikor glasov pa ne dobijo si jih pa sami vzamejo, od tistih, ki jih volitve in izvolitev tapravih, ne zanima! Zavedni in zavestni državljani, Slovenci, bodo odločali o izvolitvi tapravih, tudi sama, kljubtemu, da sem vrsto let živela v tujini, sem ob vsakih volitvah, referendumih, kljub velikanski razdalji, ki sem jo morala premagati, vseeno hodila volit – nisem zanemarila ali izpustila nobenih volitev! Tako pa tisti, ki jih imajo pred očmi, ki morda morajo “prehoditi” kakšen kilometer do volišča, prepuščjo njihovo odločitev v krempljih jugokomunajzarske uničevalske drhali…..

 • Kučko pod pručko

  Jani Möderndorfer ujel Anžeta Logarja po plači

  To je naslov novice v spletnem časopisu, ki ga izdaja pokončni novinar Peter Jančič. Moje mnenje je, da je zelo čudno, če navaden bolničar, ki se seli iz ene v drugo komunajzarsko stranko in stalno napada Janšo, že sedaj nima precej večje plače od desnega doktorja znanosti, sicer pa preganjavca Kučanovega kriminala!!!

  • Jovo Jamnica

   Totih spletnih časopisof je že tolk, da bo tem zmajnkalo…

   • Janez

    Ja – seveda.
    A BOŠ ZNOREL OD TIKNJA V TABLICO ?
    Mimogrede !
    Kako je že bilo pravo ime Maršala Tita ?! L.r. J. KOMENDA

    • Jovo Jamnica

     Jas mam trenutno lapatop. Doma pa PC. Tablice ne nucam. Kak je blo pravo Titekovo ime, mi glih dol visi. Vseeno bi mi blo tut, če bi mu blo ime Kuntakinte…

   • Nata

    Že, že. . . . . . ampak, je levih veliiiiiiiiiiiiko več !! Torej ?
    Poznaš tega Jovo . . . . ?Menda tam pisari en Kordiš. . . . . . .

    https://www.had.si/blog/2017/07/01/kako-desnicarji-lazejo-darko-bulat-in-klemen-traven/

    • Jovo Jamnica

     Poznam. Sam ovi je en drugi Kordiš.

   • steiermark

    Zanimivo pa je, da “teme” v vaših rdečih glavah nikoli ne zmanjka……vedno več je je….

 • antimur

  Sramota, da najbolj butast in pokvarjeni poslanec Möderndorfer, ki je v DZ prilezel s par glasovi, še naprej muči slovensko javnost s svojimi nebulozami in dela razdor že med tako skreganimi Slovenci, obenem pa še po plačilu prekaša domoljube. Potrebno ga bo sesuti, kot je Šerganka steklo s Prešernom.

 • tasilo

  Dovoljenje za pranje denarja je bilo protokolirano in objavljeno že leta 2009 v Ukradnem listu.

 • Duhec

  Komisija bo še naprej zahtevala odgovore !!! Jst sm pomirjena… to je to.

  • komar marko

   tam sem te nekaj videl pametovati o MAGNI. Mimogrede. Lakirnice in 400 delovnih mest ne potrebujemo!

 • Janez

  Ja!
  ZAPOSLENI PI ŠALTERJIH NLB !
  SO ZELO PRIZADEVNI
  NJIH ŠEFI ZGORAJ – VSAJ PRETEKLI – PA BOG VE KAKŠNI SO ?
  A
  JE MAG. KLEMENČIČEV – PRAPROTNIK – ŠE V NLB. Kaj pa dela? L.r. Janez Komenda

  • Prle

   Nič ne dela, tako kot Ivan ne, ki ne hodi sedet v parlament.

   • beno

    Spet se ponavljaš pa še laž je.

    • radames

     Talevi so vedno bolj utrgani. In zabiti. Zato pa vedno pri vsakih volitvah slišiš zmanipulirano zatrjevanje, da je le volilo največ izobraženih ljudi. Nekako se morajo ven vlečt.

    • Prle

     Prva trditev ali druga?

 • Olga

  Zdaj bomo pa spet videli “avtonomijo” sodstva in policije? Prej “niso vedeli”!? Zdaj ne bodo kapirali?

  • komar marko

   le zakaj so bili do DANES tiho? SLUČAJ?

 • Nata

  G. Logar je vsega občudovanja vreden !! Imeti mora železne živce !!To je bila resnično borba z mlini na veter !

  Mislim pa, da tudi njega skrbi, da te njegove ugotovitve ne bodo imele epiloga. Najbolj sumljivo je ustanavljanje še ene. Möderndorferjeve komisije. Da bodo lahko še malo ” vlekli ” , da poteče L- komisiji mandat.

 • montyamp

  Če slovenski narod misli v bodoče tako nadzorovati bandite po državnih službah kot do danes , potem konec ni več daleč , romunski božič tudi ne .
  Zazidarski mladiči so tapravi šoder od rdečega ološa .
  V oči te gleda , odzad ti pa krade , tega so sposobni samo učenci in vajenci udboovaduške teroristične celice .

 • RATATA

  Preliminarno lahko izjavim samo to, da je v Sloveniji mnogo, mnogo pokvarjenih.
  S tem zaključujem mojo expertizo in dodam le še zaključno ugotovitev, da so najbolj pokvarjeni komunajzerji!

  • komar marko

   jap, preveč!

 • komar marko

  sem malo pogledal LAŽNJIVCA. Samo ZMAGECA so omenili, ostale so zatajili. Le zakaj jih je tako sram, da bi še ostale objavili. Zmagec je prejel drobiž in ga pribijajo na križ. KA#PITALCI so pa na varnem! Ja lAŽNJIVEC je ta naš cajtng!

 • RATATA

  Pri nas so glavni kriminalci nedotakljivi, kot so nedotakljivi tudi glavni kriminalisti.
  Dotakljivi so le člani preiskovalnih komisij, razen tistih članov, ki so nedotakljivi.

 • komar marko

  a ne bo pranje denarja prevzel MODEL. A so mu kost izmaknili, da bi pravočasno zabrisal sledi. Kolikor vem so strici za letos načrtovali volitve. Očitno so jim take stvari preprečile zadeve in so nujno MODELA namočili, da jih bo reševal!

 • samsara

  In udbomomunistični relikt in kučanov dron B. Pahor, bi bil rad spet predsednik.
  Nemoralnež samovšečni in pohlepni. Višek norčevanja iz sicer letargičnega im zavedajoče omejenega ljudstva, a slednje ne spremein namena.

 • radames

  In kaj bo ugotovila na novo ustanovljena komisija za ta primer, ki jo vodi medicinski brat Jani Modernidorfer? Bo morda ugotovila, da so “prizadeti” ljudje v NLB dobili tako drisko, da jim mora še danes Modernidorfer kahle odnašati izpod riti?

  • soc

   Če upoštevaš, da je prva kahla parlamenta Novoselac po IQ nekje v zgornji polovici poslancev svoje stranke, vidiš, da za Slovenijo ni kaj prida možnosti, da izplava. Zaradi volilcev, ki jo volijo, ne zaradi konkretne stranke.

 • janez.pokoncni

  Nimamo se kaj čuditi. Dejstvo je, da je država povsem ugrabljena s strani mafije, ki se svoje moči in naše nemoči še kako zaveda. Če zmagajo naslednje volitve lahko pričakujemo, da nas bodo začeli aktivno loviti. Tega našega bevskanja imajo počasi poln kufer prav tako pa vemo, da smo vi nasprtniki izrojene levice fašisti, karkoli to že pomeni.

  • soc

   Sprva v sklopu pregona sovražnega govora, v nadaljevanju pa ogrožanja državne varnosti… Prepričan sem, da nas je tista stotnija, dve, aktivnih “protikomunistov” z raznih forumov poznanih komunističnim potomcem po imenih in priimkih tako kot njihovim prednikom Lambert Ehrlich in drugi sovražniki naroda leta 1941.

   • RATATA

    Bo zaslužni bavcon še dodelal zakonodajo, da bo teklo bolj gladko (pritožba ne zadrži kaznovanja).

 • Osti jarej

  ..pejte vsi skupaj na dobravco rožce nabirat in oči farbat otrokom v vrtcu…

 • domovina mili dom

  To udbomafijo lahko, oziroma mora sesuti Europol. Sinhrono zraven pa tuje obveščevalne službe, ki nadzirajo Iran. Domači podkupljeni represivni organi tega ne bodo naredili.
  Vse aretirati, ki so bili takrat v poziciji odločanja. Ni hudiča, da ne bo eden začel govoriti. Pa da vidimo kako se bo nova resnična NLB-Patrija razpletla.

 • baubau

  Le od kod takšno presenečenje?Vse te in še hujše zlorabe so se dogajale že v stari LB-prav zato je bilo treba “izumiti”Novo..ob tem pa ne pozabite,da tudi dolgovi stare LB niso kar izginili…

 • Franjo Trojner

  Navadna prevzetna samovšečna teleta

  vodijo našo državo. Kot mali otroci skregani med seboj vodijo vsak zase svojo politiko tudi v primeru implementacije razsodbe arbitražnega sodišča o meji na morju in kopnem med Slovenijo in Hrvaško. Hrvati prav danes v EU in svetu lobirajo in pridoma izkoriščajo ta zaplet med Pahorjem, Cerarom in Rjavcem na škodo Slovenije in celotnega Slovenskega roda. Pahor predsednik države bi še naprej samo šarmiral in nosil Kitarovički rože, Cerar se še naprej dela pametnega in ostaja pasiven IN ZNOVA MENCA, Rjavec pa je zasluto, da jih ima narod pun kufer in pričel jasno zahtevati od Hrvatov, da priznajo izid arbitraže in diživel, da mu hrvaška zunanja ministrca Marija Pječinovič Burič sredi evrope v obraz pove, da je jastreb in ni človek dialoga, da pa se s Cerarjem, da pogovarjati. Rjavec , Slovenija je blokirala Hrvaško pri vstopunv OECD v klub najbolj razvitih držav, zdaj so Hrvati začudeni agresiven, nesramen in brezobziren je po mnenju Marije Pječinovič Burič Hrvaške zunanje ministrce naš zunanji minister Rjavec. Danes je zelo pomebno kakšne informacije bo Slovenski vrh pošiljal v EU, te morejo biti usklajene, jezi me, da so na dan razsodbe tako predsednik države Pahor, kot vlade Cerar in parlamenta Brglez non stop povdarjali, da je enotnost nujna, pa so jo sami nekaj ur za tem sami zminirali. Škodo nam delajo, vrag jih naj vzame, če bomo zaradi njih ob naše ozemlje in morje, bodo šli pred sodišče in na večn sramoten seznam vseh kretenov, ki so škodili SLOVENSKEMU RODU.

 • Božo

  Janša je bil itak.

  • MEFISTO

   Kakšen?

   Tudi kot BOŽO ne moreš brez Janše.

   • Prle

    A je tebi živeti brez ljubljenega vodje?

 • radames

  Sicer pa…
  Jaz dr. Anžeta Logarja vidim kot nekega prihodnjega predsednika vlade.

  • Prle

   Tudi jaz, ampak v Butalah,ha,ha,ha.

   • Cenzuriran 4x

    Glavni pralec denarja sprašuje druge če perejo denar hahaha

    • šmentanamuha

     Revež, tipičen levi osel…

  • Janko Gedlička

   Žal nas je premalo, ki tako vidimo.

 • Sredina

  Zakaj ne pišete o blokadi hrvaškega članstva v OECD?

  • centurion

   Drži se teme.
   Ne blodi v TEMI.

   • Sredina

    A kr se niso vaši spomnl ane…jasno

    • centurion

     Bedak.
     AS so se vaši spomnl pa zaliv zajebal, pa zemljo zgubl,
     Pa Hrčke v EU potisnl ane…jasn…?

     • Sredina

      Kak zaliv smo zgubil? Dobil smo ga tok kokr nam ga pripada, nikol nismo izvajal suverenosti nad celim zalivom in to dobro veš, če pa janša hoče bit všečen in govori drugače je pa to njegov problem…

      V EU jih je pa spustil Pahor, ki je zadnje čase bol vaš ko naš, še za predsednika države ste ga in ga bote verjetno še enkrat izvolil.

     • RATATA

      Bogi tvoji svojci, če se še niso fental.

     • centurion

      Pokaži se kot komplet osel na plano, ja.
      Slovenska policija je imela pred 25.6.1991 in AS nadzor nad CELOTNIM Piranskim zalivom in
      SLOVENIJA je imala KONTAKT z odprtim morjem ne pa
      SLUŽNOSTIZNEGA PREHODA po HRVAŠKEM MORJU.
      Tele zarukano komunistično in kardeljansko do SLOVENCEV zajebano.

     • Sredina

      Nikoli ni imela nadzora nad celotnim piranskim zalivom, ker je južna obala hrvaško ozemlje. pika. In ni logično, da bi bi cel zaliv pripadel SLO

      Slovenija im tudi zdaj kontakt z odprtim morjem, prej pa tega pravno-formalno ni imela nikoli. Seveda ga pa ima vedno, tudi Avstrija ga ima npr, čeprav sploh nima morja..tko da najprej si preber kej o pravu morja, potem pa bod pameten

     • Jovo Jamnica

      Evo, kak se jodlari znajdejo, magari sploh nimajo morja…
      —————–
      Der mittlerweile in Limassol auf Zypern ansässige Hauptsitz der Reederei wurde 1951 in Wien gegründet, das deutsche Tochterunternehmen in Schenefeld firmiert unter Österreichischer Lloyd Seereederei Gesellschaft m.b.H. Im Jahr 2000 bestand die eigene Flotte aus 23 Seeschiffen. Darunter befanden sich Container-, Massengut-, Kühl- und Spezialschiffe.[2] Zeitgleich wurden über das Tochterunternehmen Österreichischer Lloyd Ship Management rund 50 Schiffe technisch und personell betreut.[2] Aktuell (Stand: 2011) gehören dem Unternehmen 10 Schiffe, fünf Mehrzweckschiffe und fünf als Minibulker bezeichnete Massengutschiffe.

      https://de.wikipedia.org/wiki/%C3%96sterreichischer_Lloyd_Seereederei

    • šmentanamuha

     Kaki bumbar, jao…

 • centurion

  G.Logar je opravil gigantsko delo, kljub nasprotovanju in oviranju sodstva
  in drugih struktur.
  Da bi dokaze in dokumente, ki jih je na pladenj kriminalistični (kriminalni) policiji
  in tožilstvu (tudi kriminalnemu, koruptivnemu) uporabili v postopkih in za zapahe
  za več desetletij spravili golazen, ki je odrla Slovence je iluzorna želja.
  Stvar bo morala prej ali slej urediti ulica s sredstvi za prepričevanjein
  umirjanje to je s kalibri od 5.56mm preko 9×19 do .45ACP.
  Ne razumejo drugega jezika niti razlage.
  Lačen pes ugrizne tudi gospodarja.

  • RATATA

   Vprašanje je, kolikšen delež psa strada!

 • marker

  Vse kar se pri nas dogaja, se dogaja v soglasju z levo politiko, pravzaprav po njenih navodilih, sploh pa skrivni bančni posli.

  • Prle

   Logično, če bi vladali desnosučni, bi bilo pa obratno.

 • Kučko pod pručko

  Malo izven vsebine

  Slovenski košarkarji so povsem zasenčili Francoze, dobitnike več kolajn z evropskih in svetovnih prvenstev. Nekoliko je bodlo le malo navijaško sojenje japonskega sodnika, ki je v drugem delu pričel navijati za Francoze.

  Ima pa srečo, da v Helsinkih ni bilo levaškega Zorana Predina, kr bi poševnookega sodnika sigurno užgal na gobec!!!

 • Cenzuriran 4x

  Vsi vemo da se banka prodaja in tja do novega leta mora bit baje prodana. Tako da bi lahko rekli, naročnik tega prispevka je nekdo, ki bi na tak način (z aferami) rad zbil prodajno ceno banke. Desni spet serjete v slovensko skledo. Če mislite najti kaj o pranju denarja, pridite ven z otipljivimi dejstvi in ne z Janko in Metka pravljicami.

  • Olga

   Ste prali denar v NLB?

   • Cenzuriran 4x

    Ne

    • cosmosjasnovidec

     Ah seveda ne kje pa.
     Da bi levuharji kradli?
     Kaj ste nori to nikakor pri teh lopovskih poštenjakih ni možno.

     • Zgornji

      NEBOJO PRIZNALI PA ČETUDI JIM VSE KRAJE IN LAŽI DOKAŽEŠ !!! ! !!! BANDA PARAZITSKA POKVARJENA ZLOBNA GNILA LENUHARSKA !!! ! !!!

   • cosmosjasnovidec

    Pa saj se ve,da ga so in ga tudi pokradli.Saj pa ni sam izginil.
    Linčati je treba celotno levuharsko drhal,če ga ne bodo vrnili.

  • cosmosjasnovidec

   Daj spravi se spat kdo je pa radoveden tvojega bluzenja.
   Kam je pa torej poniknil denar katerega ste levuharji pokradli?
   Da morebiti ni dobil nog in šel sam skakat tja dol po arabiji in se naselil v vaše žepe,ker ni vedel da ga ne boste marali.
   Če si cenzuiran4x potem si zato ker si popolen butl sam sebi ne,da ne bi bil še komu drugemu.
   Sedaj boš kar nakladal tukaj driskavec levaški,da niste okradli NLB ter poštenih Slovenskih državljanov prekleti lopovi zahojeni.
   Denar boste vrnili ali pa vas je potrebno postreliti vse do zadnjega drhal lopovska.
   Mater,če bi vedel kje si kako bi ti šel primazal teslo zahojeno.

  • PLavi-mil

   Cenzurirani, slikal tvoj blesavi komentar, čakam do Novega leta, potem ti ga pa serviram na pladnju, da ti zaprem tvoj levičarski gobec in čakam tvojo reakcijo.

   • Jovo Jamnica

    Možno, da mu ga boš moro objavit na ta novem Škandal24. Do novega leta se lahk zgodi, da tut ovi portal tu, crkne…

 • Cenzuriran 4x

  Tele komisije lahko kar zaprete. V pol leta nimajo za pokazat ene pametne reči. Sam to da se pajaci pasejo in vlečejo davkoplačevalski denar. Priskledniki.

  • sprehajalec

   Iranska milijardica na 800 različnih računov? Gre morda za iranske prejemnike penzije ali kaj?

 • Kučko pod pručko

  Pa še ena mimo vsebine

  Damjan Murko je napisal hit Pod krilom skriva penis, večjega kot moj prijatelj Denis!, s katerim bo še povečal cirkus okrog predsedniških volitev. Pahor bo odjebal kot knof od gat, sicer pa prisluhnite:

  https://www.youtube.com/watch?v=G8JG9v0U5y4

  • cosmosjasnovidec

   Ne verjamem ravno.
   Je nekaj za slišati,da bo tovariš “pahor” posnel kratek video spot kako ga fafa svojemu nadrejenemu komandantu komunajzarju “milanu kurćanoviču” in z njim sesul Murka.
   Seveda bo z tem video spotom,če bo posnet navdušena vsa buzerantska levuharska ter komunajzerska sekta kar bi znalo Mariborskemu tranzvestitnemu ptičku Murkutu polomiti krila tako,da bo perje kar frčalo z njega.

 • sprehajalec

  V zadevi suma pranja denarja v NLB – tiho soglasje ali celo mentorstvo določenih političnih struktur?

  Tole pa ni nič novega. Jasno je vsakomur, ki malo pozna razmere in način razmišljanja, ki prevladuje. V imenu našega je dovoljeno vse, saj gre za naše. Pravzaprav zarota “našega”, Princip cose nostre, ki deluje v vseh okoljih.

 • Janez

  BANČNI USLUŽBENII NLB MNA ŠALTERJIH SO PRIDNI, OK.
  SE TRUDIJO Z NAMI NAVADNIMI OBČANI.
  TISTI GOR, ŠEFI, NEKAJ ZAPLETAJO. NEKATERI SO ODŠLI.
  Mi hočemo le med seboj si konkurenčne si banke, ki ne rabijo davkoplačevalski denarjev.
  NAJ
  S
  TO NLB ALI NNLB – NAREDIJO RED. NE VEM KAKO?
  Jo podreti in zgraditi na novo? Naj gre zadeva v Parlament. L.r. Janez KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Točno tako kot sem vedno pisal in tudi včeraj.
  Izpuščen je pa tudi njihov glaven vodja levaški komunajzerski parazit “milan kurčan”kateri je prvi krivec za ves ta in ostali kriminal v Sloveniji.In kje so kokoš “alenka bratušek,kehlavi erjavec,cmeravec”in tako naprej,da ne bom navajal ker je škoda pisanja za njih.
  Tovariš “borutka pahorjatović” komunajzerska copata in hlapec “kurčanu “si še pa drzne ponoven vpis za kandidaturo predsednika Slovenije.
  Tukaj ni v bistvu,da še ni dovolj pokradel,oropal ter izdal Slovenijo njeno ozemlje pa prodal hrvatom ampak ga je na kandidaturo nagnal njogov predpostavljeni tovariš parazit “kućanović milan” z namenom lažjega prikritja kriminalnih dejanj katera so storili.
  Ta bodo seveda čedalje bolj prihajala na dan in v javnost,če v vlado pride desnica.

 • Janez

  MARŠAL TITO !
  JE NAGRABIL SEBI , V SVOJO OSEBNO LAST – ZA DESET MILIJARD DOLARJEV
  ( 10 MRD $)
  ZLATNINE IN RAZNIH VREDNOSTI .
  Tega ne navajam
  – kot olajševalno okoliščino našim “NLB IRAN GATE – PRALCEM” !
  LE
  KOT DETAJL IZ POLPRETEKLE
  NEREALNO NAM PODAJANE REALNOSTI ŽIVLJENJA V KPJ, ZKJ EX YU. L.R. J. KOMENDA
  P.S.
  AVTOR
  M. JOKIĆ
  HUD NASPROTNIK MARŠALA TITA.

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&biw=1280&bih=800&tbm=vid&ei=9lCwWc_JCJHWwQKWqLmADw&q=jokic+momcilo+tito+&oq=jokic+momcilo+tito+&gs_l=mobile-gws-serp.3..41l2j0i8i30k1.18186.20351.0.22227.5.5.0.0.0.0.197.874.0j5.5.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..0.5.873…33i21k1j33i160k1.pbMl5fv6abI

 • indijanka

  Te ugotovitve presegajo delitev na leve in desne. Če bo sum potrjen, bo z NLB sodelovanje prekinila cela vrsta korespondenčnih bank. Kot prve tiste, ki so se v verigi nakazil znašle. Če se je v zgodbi znašla tudi država, bodo naše Butale izgubile še tisti ščepec mednarodnega ugleda, ki so ga imele. Tudi denarna kazen ne bo majhna in kot običajno bo prerazdeljena med vse državljane. Celo pisec kultne nadaljevanke banke nikoli ne “potegne” v samo igro za prestole. Butalam pa to ni jasno..že od njihovega začetka.

  • centurion

   Morebiti pa prav te ugotovitve DELIJO na LEVE in DESNE!!!
   Poimensko so dokazano z dokumenti kradli izključno LEVI.
   Torej evidentna delitev, ki je levi ne želijo videti ali
   drugače povedano
   delitev na poštene in kriminalce.
   Eni so DESNI, drugi LEVI…..

  • fmg9

   Če bo sum potrjen, bo z NLB sodelovanje prekinila cela vrsta korespondenčnih bank.

   Hja. Tako banko bo tudi težko prodati… Kdo bi pa kupil banko s takim pedigree-jem… ?

   • centurion

    Rdeči prjatli Rusi, pa se bodo spet prale milijarde, nje?

   • samotoje

    Hm, ali jo je sploh kdo hotel resno prodati? Zares prodati?

   • steiermark

    Bojo pa komunajzli bolj veseli, ker jim bo banka – bankomat še naprej ostal…..

  • Zgornji

   JA, IN SPET BO NA KONCU TE PARAZITE PLAČAL KDO DRUG KOT OBUBOŽANI NAROD KI GA BODO SAMO ŠE BOLJ ZAKREDITIRALI DA BODO LAHKO POPLAČALI KRAJE ZA NAZAJ, IN ZA NAPREJ POTEM ŠE NADALJE NEMOTENO – KRADLI !!! ! !!! PA BAAAAANDA PARAZITSKA NEBO NIKOLI NEHALA KRASTI, KER , KO SE ENKRAT NAVADIJO , NEMOREJO NEHATI , … VSE DOKLER NEBO POČILO …

 • Jovo Jamnica

  Kaj je zaj??? Mrk na Nova, al kaj??? Čitam na Reporteri, da bo SDS kandidatka Romana Tomc. Letos bojo precedniške volitve živa pišurija. Likovička, Tomčova in Novačka proti Pahori in Murkoti… ROTFL

  • Franz Kobilar

   Čakamo, da vzameš tableto.

   Potem bomo morali še počakat, da prime – če bo sploh prijela.

   • Jovo Jamnica

    In kaj se bo pol zgodlo???

   • steiermark

    takšni primerki morajo vzeti “konjsko” tableto, če čejo da jim vsaj malo “prime”!

  • Zgornji

   Ja, zgleda da so šli na Novi že spat … ;-) Oziroma , ja : ” Konc šihta” pa to … :-/

 • Jovo Jamnica

  Baj d vej, Tomcotovi je moro Janša oblubit spet plac v Euro parlamentu, če bo…pazi ti to nadutost… na precedniški tekmi pušnula.

  • Bald Eagle

   Jovo, prenehaj se pretirano opijat z alkoholom. Preveč ti škodi.

   • Jovo Jamnica

    Daj, ajde, kak se tebi zdi finta, da negdo privoli v kandidaturo in to pogojuje z nesramno zahtevo???

    • Bald Eagle

     Od kje si pa to privlekel? Tega nisem nikjer zasledil.

     • Jovo Jamnica
     • Bald Eagle

      Nikjer nisem zasledil, da je JJ Tomčevi ukazal, da mora na predseniški tekmi “pušnit”.

     • Jovo Jamnica

      Najbol bi ga zašila, če bi zmagala. To je po mojo tazadno, na kaj je mislo. zato ji je oblubo mesto f parlamentu, ker niti ona ne verjame, da ma kako šanso za zmago…

     • Bald Eagle

      Volilci bomo na volitvah odločali o zmagovalcu/ki in poražencih. To je izven dometa strankarskih leaderjev.

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Saj ona ve, da nebo zmagala glih iz razloga, ker je Janševa ponudba. On pa je lider stranke, ki bi želela videt svojega kandidata na precedniškem mestu.

     • Bald Eagle

      Kdo bo zmagovalec letošnjih predsedniških volitev, sam Bog ve. Vsak kandidat pa bo promoviral sebe in politično stranko, katera ga je kandidirala. Ni slabo, če vemo, da bodo naslednje leto volitve v DZ. Vsaka promocija za stranko je dobrodošla.

     • Jovo Jamnica

      Še kako so pomembne neposredne predsedniške volitve. Kakršenkoli zdrs v politični kampajni se bo potem vlekel kot jara kača v predvolilni tekmi za zmago na DZ volitvah drugo leto.

     • Bald Eagle

      Zato se bo pa potrebno dobro pripravit, da bo zdrsov čim manj.

     • Jovo Jamnica

      Zanimivo, koliko kandidatv je blo, oz. je v špilu pri stranki SDS. Jaz bi rad vido, da kandidira Janša. Potem bi bilo realno pričakovat drugo leto vsaj kozmetične spremembe v naši realnosti.

     • Bald Eagle

      Janša ne bo nikoli kandidiral za predsedniško funkcijo, ker predsednik države nima nikakršnih pooblastil. To je samo protokolarna funkcija. Janša je operativec, zato ga zanima samo mesto premiera.

     • Jovo Jamnica

      Kaj ti pomaga pri nas bit operativec, če pa ne moreš operirati tako, kakor hočeš. To se je pokazalo že v pvem mandatu 2004-2008. Mafija je PM za hrbtom kradla, da se je kar kadilo. V samo treh letih so mu pokradli za 24 miljard €. To pa je za Slovenijo ogromna številka.

     • Bald Eagle

      Delno se strinjam s tabo. Zato je potrebna sprememba volilnega sistema, ki bo na nek način terjal, da se koalicije oblikujejo že v predvolilnem času. To pa pomeni, da se koalicija oblikuje s programsko sorodnimi strankami. Taka koalicija bi pa potem v parlamentu imela veliko večjo moč odločanja, kar pa bi terjalo tudi večjo odgovornost.
      Zato je potreben pa dvokrožni večinski volilni sistem, za katerega se stranka SDS že ves čas zavzema. Torej je čas, da na naslednjih volitvah v DZ, odideš na volišče in podpreš stranko SDS, ki bo zagovarjala tudi tvoje interese. Saj ves čas govoriš o spremembi volilnega sistema. Torej?

     • Jovo Jamnica

      To s spremembo volilnega sistema jaz bol črno vidim. Bilo je že več pobud pred leti, pa so se sfižile. Volo bom spet takrat, ko bo vsaj minimalno mogoče predvideti presenečenje. Recimo, na ameriških volitvah lani, sem bil proti Clintonki in bi, sicer s težkim srcem podprl Trumpa, čeprav mu je po preliminarnih volitvah slabo kazalo. Naše DZ volitve pa so za nameček še kombinirano proporcjonalne in pol se najdejo na poslanskih sedežih eksoti, ki se še sami sebi čudijo, kako so se tam znašli. Predvsem zato, ker je naš sistem izračuna proporcev tako zahteven, da sploh ne razumejo, za kaj gre. Povejo jim, da so izvoljeni in potem morejo odločat o pomembnih zadevah, pa niti profilirani niso. Dejansko ostane v parlamentu manjšina, več ali majn starih poslancev SDS, ki pa so zaradi konsenza nasprotnikov SDSa in Janše, običajno pri klučnih odločitvah preglasovani.

     • Neznani

      Prvi tvoj članek, ki resnico pove, ti moram dati ++++++++++++++++++++ 10

     • Vrhovni sodnik

      Se popolnoma strinjam

     • mannuro

      Oprosti, samo v Slovenskem pravnem sistemu predsednik države niti pod razno ni samo protokolarna funkcija. Tako so jo naredili dosedanji lenuhi, ki so zasedali to funkcijo. Malo je potrebno pomisliti, kdo podpisuje zakone. Če sem predsednik, pa določenega zakona ne podpišem. Kaj mi kdo more? Posebno, če lahko to, v parlamentu, kadarkoli argumentiram. Da ne omenjam drugih precej pametnih funkcij.. npr. da kadarkoli razpustiš parlament in razpišeš predčasne volitve, da imenjuješ mandatarja, da si glava od vojske… Predsednik, če želi lahko zakuha prekleto hudo norišnico v kahli, pa se lahko vsi samo pisano gledajo. Stvar je samo v tem, kako resno vzameš svoje dolžnosti. Tale pavliha sedaj, se pač rad vesi po dragih štengah,..

     • Vrhovni sodnik

      Letos bo še hec, verjamem, da bo prišlo do 2 kroga in Pahor ne bo zmagovalec

     • Majda

      Zaradi takih maloumnezev, ki so bili naplavljeni v Sloveniji po principu “bratstva i jedinstva”, smo v tako strahotno slabem polozaju. Ce ne mislis delati, biti koristen, pojdi v Venezuelo, tam rabijo jove, violete, pijance od kordezev, …

 • Neznani

  V posebnem pismu, poslanim po elektronski pošti, pa je Brnotova članici Civilne iniciative Uredimo Bežigrad Ani Hmelak zapisala naslednje. »Obveščamo vas, da se Komisija za standardizacijo zemljepisnih imen ni strinjala s predlaganim imenom Džamijska ulica (predlog Mestne občine Ljubljana) in je predlagala skladenjsko ustreznejše poimenovanje Ulica/Pot ob džamiji.«

  In še zanimivost. V obrazložitvi, zakaj Mestna občina Ljubljana ponovno predlaga ime Džamijska ulica, je ljubljanska komisija za poimenovanje naselij in ulic zapisala, da meni, »da je sedaj že nastopil čas, da se ta pridevniška raba uvede v slovenskem jeziku«. Torej, o spremembah slovenskega jezika bosta očitno odločala župan, ki je bil rojen v Srbiji, in Nevzet Porić, tajnik islamske skupnosti v Sloveniji in mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića, ki je ime Džamijska ulica tudi predlagal, ne pa slovenski jezikoslovci.

  • Jovo Jamnica

   Katastrofa!!!! To se ne sme dovolit. Besedo džamija je potrebno izbrisat iz vseh slovenskih besednjakov. Naš jezik nima nič skupnega z arabskim, turškim in balkanskimi. Ko smo Slovenci prvikrat slišali za muslimansko molilnico, smo jo poimenovali mošeja. To pa prihaja ali je izposojeno iz latinščine. Dajmo potlej imenovat še kakšno ulico… čarapanska, pasuljska, čorbasta, ulica čevapof… Burekštrase majku Vam nabijem slavističku

  • antimur

   Zadnji čas, da se že enkrat za tega smrdljivega balkanca najde kakšen nažgan jager. Ali se pa organizirajmo in s pohodom na magistrat, ki si ga je ta kriminalec prisvojil kot vojni plen, zaradi zaslug služenja Kučanu in podlega napadanja na SDS in Janšo, dokažimo, da v Sloveniji še kljub vsemu kučanističnemu terorju, živimo Slovenci.

   • Jovo Jamnica

    Saj ti doben nea brani, da postaneš novodobni Matija Gubec. Je pa res, da če bi se Matija po tebi vrgo, dans zgodovina o njemu nebi pisala. Mogoče bi lahko kakemu filmaru lik Dudeka zamenjo…

  • von Rhein

   Torej, o spremembah slovenskega jezika bosta očitno odločala župan, ki je bil rojen v Srbiji, in Nevzet Porić, tajnik islamske skupnosti v Sloveniji in mestni svetnik na Listi Zorana Jankovića, ki je ime Džamijska ulica tudi predlagal, ne pa slovenski jezikoslovci.
   ———————————————————–
   To je ena največjih svinjarij v katerih sodelujejo tudi razni ponavljalci ,ki si zaradi slabega besednega zaklada pomagajo z raznimi vložki kot so:valjda,ajd se vidimo,kao,torej z uličnimi primitivizmi govora,ki so se vkoreninili.
   K rojstvu župana v Srbiji je treba dodati,da se v vseh letih življenja v Sloveniji ni naučil drugega kot “bifejsko slovenštinu”.

 • Jovo Jamnica

  Pa ja da…
  ————————

  Jovo Jamnica > Neznani 14 minutes ago

  Detected as spam This isn’t spam »

  Katastrofa!!!! To se ne sme dovolit. Besedo džamija je potrebno izbrisat iz vseh slovenskih besedarov. Slovenci premoremo besedni zaklad. V to skrinjo, polno draguljev, bi razumen človek pričakoval, da se ščasoma skrbno dodaja drago kamenje in ne kar z lopato, ničvreden pesek. Naš jezik nima nič skupnega z arabskim, turškim in balkanskimi (razen, kar se Vlahov tiče). Ko smo Slovenci prvikrat slišali za muslimansko molilnico, smo jo poimenovali mošeja. To pa prihaja ali je izposojeno iz latinščine. Dajmo potlej imenovat še kakšno ulico… Čarapanska, Pasuljska, Čorbasta, Ulica čevapof… Burekštrase majku Vam nabijem slavističku. Že itak mi gre teško na pajtl butasta beseda “slovar”. Pa mi ja poznamo črke in iz črk sestavlene besede, ne pa slova in is slov sestavlene reči. Kaki šmorn te to je… slovar, pa slovnica??? Fčasih v starih cajtih smo Slovenci rekli gramatika!!! Dokazano. Pohlin je napiso gramatiko. Naj mi keri šolani “ćuskija” to razloži, da bom zastopo!!!! Samo naj me zaj keri fpraša, kaj je to – ćuskija! Itak vem, da skoro doben, keri to čita, nebo vedo. To je ono, ko je butalski kovač dobo štikl železa in so pol Butalci čakali, kaj bo vun gratalo, ko je z hamrom tuko po njem in ga fsake tolk cajta v ojgn tišo. Pa gledajo Butalci nekaj cajta, pa ugiblejo. Ja, če bo ploščato… bo lopata, če pa bo špičasto, te pa bo to ćuskija. No, v orginalu so vile. Tak, zaj vete, da je ćuskija najbol ajnfoh kovaški izdelek. To je kaki meter duga železna štanga, keri kovač na eni strani z hamrom nardi špic. Pol se to nuca za delanje lukn v zemlo, recimo tam, kjer češ na vrtu rajco za fižol zapiknit. Srbi zato pravijo, da so oni, kaj niso čist pr pameti… glupi ko ćuskije…

 • Zgornji

  SAMO DENAR NAM KRADEJO, IN KRADEJO, IN KRADEJO … SPLOH BANKIRJI KI SO NAJBOLJ OČITNA ZVRST PARAZITOV NARODA !!! ! !!! POKVARJENCI PARAZITSKI ZGUBARSKI ITAK DRUGEGA NEZNAJO VEČ KOT PA SAMO ŠE PARAZITIRATI – KRASTI DRUGIM, KER SO NESPOSOBNI DRUGAČE PREŽIVETI !!! ! !!! AMPAK, MRTVEMU NARODU TO ITAK NE POMENI KAJ DOSTI … ŽAL …

 • sloustava

  Imena, ko so vedela za ta pogrom, so navedena takoj na zacetku Logarjeve razlage. Poglejte si jih, zapomnite si jih, ko boste sli na referendum o 2 TDK, na parlamentarne volitve in se vprasajte:smem Kucanu in njegovim podrepnikom se enkrat dovoliti, da me unici?

 • xtc

  Dejansko bi se vsi našteti morali znajti pred sodiščem in biti tudi kaznovani denarno in zaporno,seveda pa manjka tukaj glavni kolovodja,ki je zadevo dovolil in brez njegovega dovoljenja se to ni smelo delati on,pa je pobral večino denarja za “sklad ” v tujini.

 • WatsonForus

  le zakaj nisem presenečen nad rdečo barvo ?

 • Hribouc

  Tako je , o vlada dinastija oligarhov, koritarjev, kriminalcev in udbašev Legije rdečih tatov iz Kombinata Slovenistan.
  Anže Logar, dober si, najboljši do sedaj!
  Ne delaj iste napake, istih napak, kot Krambergerjev Ivan- Dobri iz Negove!
  BOG TE ČUVAJ!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!