Odločitev arbitražnega sodišča slabša kot sporazum Drnovšek-Račan: Slovenija dobila samo pravico dostopa do odprtega morja!

Portoroz. Piranski zaliv, pogled na hrvasko obmorsko naselje Crveni vrh.

Danes je po več kot 26 letih slovensko-hrvaškega spora končno znan potek meje, ki ga je v skladu s sporazumom iz leta 2009 med tedanjima premierjema Borutom Pahorjem in Jadranko Kosor določilo Stalno arbitražno sodišče (SAS) v Haagu, ki jo je pet arbitrov pod vodstvom Gilberta Gillaumeja sporočilo nekaj po 14. uri. Leta 2015 je sicer Hrvaška zaradi prisluškovalne afere nenadoma odstopila od dogovora. Hrvati ves čas poudarjajo, da bi morali državi vprašanje meje reševati v bilateralnih pogovorih, premier Andrej Plenković pa je prek socialnih omrežij večkrat zatrdil, da odločitev za njegovo državo ne bo zavezujoča. Slovenski politični vrh sicer pričakuje, da bo uradni Zagreb odločitev spoštoval, saj je arbitražno sodišče slovensko kršitev obravnavalo in ocenilo, da je sicer resna, vendar ne v tolikšni meri, da bi sodišče zaradi tega izgubilo legitimnost in zato ne bi moglo nadaljevati dela. Ker pa bo razsodba za Slovenijo legitimna samo v primeru, da država dobi stik do mednarodnih voda in s tem status pomorske države, saj je takšen sklep pred časom sprejel državni zbor RS, se poraja veliko vprašanje, ali bo vlada odločitev legitimirala. Praviloma je ne bi smela!


Odločitev arbitražnega sodišča lahko spremljajte v živo na tej povezavi: https://pca-cpa.org/en/news/live-webcast-of-reading-of-final-award-in-arbitration-between-croatia-and-slovenia/

Foto: Nova24TV. Takšna je razdelitev Piranskega zaliva. Slovenija je dobila več kot dve tretjini.

Foto: Nova24TV. Takšen je obseg slovenskih teritorialnih vod.

Foto: Nova24TV. Slovenija je dobila pravico dostopa do mednarodnega morja in ne direktnega stika, kot je predvideval sporazum Drnovšek-Račan.

Predsednik sodišča Gilbert Gillaume je svoj govor začel z obrazložitvijo, da katastrske meje predstavljajo meje med republikama, zunanja meja države je zunanja meja katastra, ki pa se mora skladati z mejami republike, zato je treba prilagoditi meje katastra, če se ne prilagaja meji republike. Slovenija in Hrvaška sta se sicer že prej strinjali o 90 odstotkih kopenske meje. Sporna območja so bila blizu tromeje, na vzhodu in ob izlitju reke Dragonje na zahodu. Nič ni spornega, kjer so katastrske meje jasne in usklajene z državno mejo, je povedal Gillaume. Hrvaških predstavnikov sicer v skladu z napovedmi ni bilo v sodni dvorani Stalnega arbitražnega sodišča v Haagu.

Iz Nemčije je že dopoldne prispelo jasno sporočilo hrvaški vladi: odločitev arbitražnega sodišča bo potrebno spoštovati, saj je arbitražno sodišče pomemben instrument mednarodnega prava in orodje za reševanje mednarodnih sporov. Hrvaški mediji pišejo, da je sporočilo Angele Merkel “presenetljivo”. Pišejo tudi o nemški zaušnici premierju Andreju Plenkoviću.

Trdinov vrh je Sveta Gera, torej hrvaški
Območje Mure – tribunal je odločil, da mednarodna meja sledi usklajenim katastrskim mejam. Območja Mirišča – meja po odločitvi tribunala teče po jugovzhodu naselja. Območja Novakovca, Podturna na Hrvaškem in Pinc v Sloveniji – meja sledi katastrski meji, kot je bila pravno spremenjena leta 1956 in 1957. Na področju Gorjancev meja poteka v skladu s slovenskim katastrom.

Je pa Slovenija izgubila Trdinov vrh, saj je “Sveta Gera” hrvaško ozemlje, je sporočil predsedujoči. Ozemlje, na katerem se nahaja vojašnica, je torej na hrvaški strani, sodišče pa je sporočilo, da ni v njihovi moči, da bi odločali o umiku vojske. Vas Drage v Beli krajini je na slovenski strani meje. Meja na območju Posavja in Obrežja sledi mejam katastrskih občin.

Joško Joras – Tukaj NI Slovenija
Snežnik oz. Tomšičeve parcele pripadajo Sloveniji in sledijo rapalski meji. Meja med Slovenijo in Hrvaško se določi na reki Dragonji in se konča na sredini ustja reke, kar pomeni, da se je Joško Joras znašel na Hrvaškem.

Za Piranski zaliva pa so sodniki dejali, da ne morejo podpreti trditev Hrvaške. Sloveniji je pripadlo praktično 80 odstotkov Piranskega zaliva, vseeno pa ni dobila neposrednega stika z odprtim morjem, ki bi jih zagotavljal status pomorske države. Dobili smo samo služnostno pravico dostopa do mednarodnih voda čez hrvaško morje, kar je precej manj, kot je obljubljal sporazum Drnovšek – Račan, ki bi Sloveniji zagotavljal neposredni stik do odprtega morja.

 

 • bubamara

  “Ne priznajem ovaj sud” bodo rekli hrčki in lupili slo turiste še naprej.

  • garfi

   priznajem ovaj sud bodo rekli Butalci

  • karlina

   Na Hrvaško v večini hodijo tisti Slovenci, ki imajo tam svoje nepremičnine, to pa so potomci komunistov in zaradi mene, jih še premalo lupijo !!!!!!!

 • rrrrr

  Butalci, ki ste si na referndumu priborili arbitražo o naši nesporni večstoletni ozemeljski lastnini!
  Če nam Bruselj morda dodeli 1/2 piranskega zaliva, od Borata zahtevajte še en referendum, da izgubimo še 2/2!

 • PikaPolonica

  Upam, da nam uspe.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  SLOVENIJA

 • Vinogradnik67

  Mejo smo zajebali ob osamosvojitvi ko se je naša vojska in policija umaknila hrvati so pa hitro zasedli njihovo mesto tak da vemo kdo je takrat bil na določenih mestih!!!

 • VERZIFIKATOR

  V ŽIVO

  Jernej Drenik

  PRISLUHNIMO TIŠINI

  Rjavosrajčnik je imel prisluhe,
  rekli so sosedje, iz bližine,
  takšne bojda, da te hitro mine,
  kot hropenje je bilo naduhe.

  Dvema je ljubimcema prisluhnil,
  ki v slušalko sta si šepetala,
  si ljubezen na skrivaj izdala,
  on pa v temi se je bil potuhnil.

  Skril se v noči je za mejo živo,
  na ušesa rjavosrajčnik vlekel,
  od vročine srajčico še slekel,
  vroče je bilo poletje krivo.

  Ni šlo, verjemite mi, za kvante,
  fant pozorno je vso noč poslušal,
  nič ni protipravnega poskušal,
  so nudíle mu zavetje kante.

  Pa razkrili so prisluh sosedje,
  rjavosrajčnik se je sprenevedal,
  nič ni slišal, kakor je povedal,
  a potem sledilo je sosledje.

  Ko sosedje vso so stvar razkrili,
  srajca se je na prisluh ujela,
  tudi če naglušnega se dela,
  voajerstva so ga obtožili.

  Medsosedskih bo odnosov konec,
  ne pomaga tu posredovanje,
  nič ljubezni več izkazovanje,
  pare je prepoln zanje lonec.

  Jih za skupno mizo se povabi
  rjavosrajčnika in pa sosede,
  da bi dali svetu dobre zglede,
  prepustili staro stvar pozabi.

  Rad prisluhnil bo sosedom dragim,
  rjavosrajčnik v sili je obljubil,
  bi v soseščini še kakšno snubil,
  se mehčal je vdano z glaskom blagim.

  Pa nikjer nikogar ni v bližini,
  ko za mizo fanta posadijo,
  rjavosrajčniku tako velijo:
  »Danes pač prisluhnil boš tišini.«

 • Ana Job

  Upam, da bomo imeli “VELIKO SLOVENIJO”!!!

  • Antonius

   Zaradi politikantskih kretenov in butalskega ljudstva bo mala Slovenija vedno velika, če jo bodo slovenski Butalci pisali z VELIKIMI črkami.

   • Zgornji

    Ja, bedno , res … !!! :-(

  • Adolf Hitler

   bo bo zato bo poskrbel nov precednik Zmago in kancler Janez! Svoboda Slovendiji Svoboda Slovendiji Svoboda Slovendiji odin znami! zmeraj pripravleni!

   • Ana Job

    Adolf, potem bi jim pa res dali po p****. Hahaha ;-)))

    • Adolf Hitler

     O NEKAR SE NESIKIRAI, TI ŽE DAVNO VEDO DA SO KONČAL, KO PRIDE PRECEDNIK ZMAGO IN KANCLER JANEZ, ZATO PA KRADEJO NA VSE PRETEGE, SAM KAI IM TO NUCA KO PA IMA BODOĆ PRECEDNIK, TAPRAVO DOKAZILO KI SE IMENUJE KARLOV MANIFEST, ČE VEŠ KAJ SPLOH TO JE. TO DA RVATI NIKOL NIČ NISO MEL IN DA SO BILI PLEN MADŽARSKE KOLONIJE TOREI SO BILI IZBEGLICE BREZ ZEMLJE, TAKO KOT DANES VIDIŠ ISRAHELL KI KAR NAPREI KRADE RVATI SO MEL GLIH TOK OZEMLJA KOT KURJI DREK KAITI SLOVENDSI SO NASLEDNIKI KAVKAZEV http://www.zgodovina.eu/ TU LAHK MAL RESNICO PRELISTAŠ!

     • Ana Job

      Adolf, popolnoma se strinjam s tabo, da Hrvati niso noben narod. Zaslombe so imeli zaradi AO, ker so Turke nazaj držal. Mi Slovenci pa imamo enega najstarejših jeziko v Evropi in smo narod. Bom prebrala link, hvala in lep pozdrav. ;-))

     • Adolf Hitler

      kar moreš zvesti da cela ( evropa je ENA VELIKA LAŽ) KRALJEVINA NI IN ishaja od Slovendcev ker je prvi narod ki je rojen tukaj ki stoji zato hočejo židi ŠE to uničit kajti danci deutsche italjani švedi rusi in drugi ariski narodi ishajajo od slovendcov!IN TO JE TUDI DOKAZANO http://www.zgodovina.eu/

     • Friderik Peršič

      Ej, Ančka pa Dolfe , a spet nista vzela apaurinov …?

    • Adolf Hitler

     JAJA RESNICA PEČE!

     • Ana Job

      Bando hudičevo, bi bilo potrebno pravočasno držati na kratko!!!

  • tramal

   Ne moremo.Komunisti so nam zapravili koroško ,trst julijsko krajino in istro

   • Ana Job

    Saj vem. Se zavedam tega.

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!! ŽAAALOSTNO … !!! ! !!! :-(

 • Antonius

  Koliko je Slovencem do zgodovinskih ozemeljskih pravic, so pokazali vsi, ki so podprli od levičarske Pahorjeve vlade vsiljeni sramotni referendum o razmejitvi državne meje s Hrvati.
  Janša je takrat v opoziciji jasno in glasno povedal, da je Pahorjeva vlada iz rok spustila vse, kar je šlo v dvostranskih razmejitvenih pogajanjih v korist Slovenije. Slovenski Butalci so pa vladni referendum na presenečenje še podprli.
  Kdo naj bi bil kriv za haško odločitev? V prvi vrsti Pahorjeva vlada in sam Pahor, v drugi vrsti večina v tedanjem parlamentu in na koncu vsi tisti Slovenci, ki so podprli nepotrebni vladni referendum.
  Jaz imam v žalosti povsem čisto vest.

  • Vinogradnik67

   Ne mi Janšo omenjat!! On je bil obrambni minister ko so hrvati zasedli ta območja ni blo našega nobenega več blizu!!!!

   • pajot

    Predsednik vlade je bil Peterle,predsednik države pa kućan.

    • janez cepec

     veliki diktator pa abrambni minister

     • Za takšne izjave, ki si jih ti dovoliš in stalno namerno, LAŽNIVO, BREZ VSAKRŠNIH RESNIČNIH ARGUMENTOV uporabljaš in vztrajno ponavljaš, lahko pričakuješ v doglednem času KAZENSKO OVADBO – IP-ji so vidni in shranjeni – tudi tvoj .

     • janez cepec

      ja koko lažno,. a je biu minister a ni? a se zdej tega sramuje, al kuga. sej se uhka, sej je en kurc naredu, be djal, menj ket nč.

     • Friderik Peršič

      Hahahaha , daj no …a ti to resno …?

    • Vinogradnik67

     Potem pa naj Janša pove da mu ke kučan prepovedal braniti slovensko ozemlje!!

    • karlina

     TOČNO !!!!!!

   • Antonius

    Z vami bo pa težka, ker ne smem omenjati Janšo.
    Bom poizkusil drugače. Obrambni minister je imel že takrat Vizijo, vi imate pa še danes samo slovensko televizijo.
    Brez veze vam je dopovedovati, kašno vojaško operacijo je imel možakar z Vizijo takrat v planu v zvezi s Savudrijo, pa so ga napori tujih in domačih prikritih izdajalcev z ustavitvijo vojnih operacij ustavili. Osvojeni in zasedeni Trdinov vrh je plod vojaških naporov človeka z Vizijo, vam pa še danes ne ostaja kaj več kot, da iz fotelja sledite, prisilno plačevano slovensko televizijo.
    Ko so Hrvati zasedali, kar so zasedli, očitno tudi vas ni bilo videti blizu!

    • rrrrr

     Vinogradnik naj se ukvarja raje s svojo neužitno čmigo, tisto, česar ne verjame in je takrat preslišal, pa mu itak ne moreš dopovedati. Hik, častna cvičkova!

   • Andreja Knego

    Kučan je bil vrhovni poveljnik vojske od 1990 do 2002!

    • rrrrr

     Od tega leta do danes pa le še para policije, para vojske in parasodišč!

  • karlina

   Pa tudi Peterle nosi veliko krivdo, ko je bil predsednik.

   • Antonius

    Ne vem, če je mogoče Peterletu pripisovati, kaj več, kot naivnost. Drnovšek nosi večji del krivde, da imajo danes Hrvati na slovenski zemlji postavljen takrat od njih izprošeni in obljubljeni začasni mejni prehod Plovanijo.

    • Friderik Peršič

     Ne naivnost , pač pa idiotizem …Peterle je brez dvoma med tremi najslabšimi predsedniki vlad , pa je konkurenca moooočna …

  • Hribouc

   Tako je to, na veliko žalost!

   Trdinov vrh gre na pukl komunistov in Pahorja!

 • Adolf Hitler

  napačno konča se pri Belemgradu to pomeni pri donavi beugrad in začne se pri venetih kar se tiče morja je je od istra z kvarnerskim otoki pa do zagrba kaiti slovenski brd je slovendski

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

  • mannuro

   Pozabil si samo dodat, da to lahko samo dosežemo, če vsaj 70 let sexamo kot zajci. Da bo rodnost poskočila vsaj za 400%. Ni več pasjih procesij in podobnega rajanja določenih aktivistkov. Samo Slovenci nismo kosovski albanci. Slovenske ženske pa ne zarutane muslimanke. Pa bogu hvala, da ne!

 • FORT WORTH

  Sreca v nesreci je, da Hrvati ne priznavajo arbitraze.
  Tako imamo Slovenci se vedno odprto pot za nova pogajanja.

  • janez cepec

   ma kašna pogajanja, kukr kol smo dubl, je za take luzerje, k jih mamo u diplomacij, maximum, stvar je pa tko ta, de Dudeki ne bojo jebal nobenih odoločb. zato se nimamo kej pogajat, ker bomo na konc zgubl še to mal, kar smo zdej dobil

 • Janez

  URADNA PARLAMENTARNA PREISKAVA – ČIMPREJ !
  Za !
  Tega !
  DR. SEKOLCA !
  VSEKAKOR PRED PREISKOVALNO PARLAMENTARNO KOMISIJO.
  KDO?
  Zavraga – dejansko – je predlagal in potrdil dr. Sekolca v ARBITER KOMISIJO ?
  Če?
  Je tisti – breumni – telefonski pogovr izvedel namenoma !?
  Spada med ?
  “I…….e” R. SLO. ? NAJ SODIŠČE – NA POBUDO PARLAMENTA – TOČNO UGOTOVI !
  Točno !
  Zakaj – se je – kot en – TOTALEN
  AMATER – SPLOH – TAKO “BREZUMNO” POGOVARJAL – PO TELEFONU !
  Domoljubi, Slovenci – ZAHTEVAJMO TO – PREISKAVO ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  URADNO PREISKAVO ČIMPREJ !
  Sicer ne bomo nikoli teh ex KP, ZK “GNEZDAŠEV”
  – SPRAVILI – POD KONTROLO IN POD – ODGOVORNOST – DO NAS – PREBIVALSTVA R.SLO !
  P.s.
  ČE JE POZBIL – GRE ZA “HOTENO POZABO” Za nelepo , hoteno pozabo.
  Lepa
  Pesem o “navadni pozabi” POT POZABE, CRUZ DE OLVIDO, MEHIKA- LILA DOWNS

  https://www.google.si/search?q=cruz+de+olvido+lila+rowns&oq=cruz+de+olvido+lila+rowns&aqs=chrome..69i57j0l3.27391j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • janez cepec

   ma dej bunksl ne seri, treba bi blo ustanovit komisijo za tebe, al se te sploh splača zdraut u Begnah, ker si tko prfuknen, de si izgublen slučaj in upam, de bojo tud dohtarji dvign roke od tebe, si samo strošek države, pa nč druzga

   • karlina

    Tvoja neslovenščina niti slučajno ni berljiva ,oprost, najprej se nauči slovensko, potem se pa oglašaj

    • janez cepec

     ti se brat navad, pa se bomo kontal, tle ni slik, ni glih za tvoj nivo znanja

 • Joško Joras je hrvaški, prav tako slovenska vojašnica na Trdinove vrhu !

  • karlina

   Zalostno

  • Hribouc

   Ubogi Joško Joras !

   PAHOR TAKOJ MU POIŠČI NOVO ZEMLJO IN HIŠO! V SLOVENIJI, SEVEDA!

   • janez cepec

    kva, če b’ mu ti odstopu kešn becirk, gor u govceh, mau skal, pa kešn viharnik mu prepiš, k si tak domoljub

   • Ana Job

    To bi bilo prav, ker je sigurno eden izmed najbolj zavednih Slovencev. Leta se že bori.

 • logika

  Bravo, piranski zaliv JE SLOVENSKI!!!!!!!!!!!!!!!!

  • bubamara

   75% pa res. Ampak samo za slovence. Ameri in kroati vidijo mejo na sredini.

   • logika

    pomembna je sodba tega sodišča in AMEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • karlina

   Ampak ne ves

 • piko8

  Slovenskega komunističnega manekena pod nujno postavit pred mednarodno sodišče!!! Pohar je s svojo samovšečnostjo zajebav vse dobre dogovore.

  • karlina

   Mislim, da največjo krivdo nosita onadva, ki sta se po telefonu pogovarjala, Hrvati pa so vse poslušali, danes pa, namesto, da bi bila kaznovana, oba uzivata v boljših sluzbah, absurd.

   • r

    res je

   • janez cepec

    une dva, k sta se po telefonu pogovarjala, sta bla Janša pa Sanader.

 • DOMOBRANEC & GAY

  Može Janez iz partije ali ne može partija iz Janeza.

  • pajot

   ne žali Zemljariča.

 • logika

  Slovenija bravoooooo! Več kot pol piranskega zaliva je slovenskega!! Bravo!

  • moon

   Ja super…. in vsi Slovenci so postali Hrvati… kurc vas gleda

 • DOMOBRANEC & GAY

  Velika večina Piranskega zaliva gre Sloveniji.

  • bravo Slovenija

   Kaj pa dostop do odprtega morja?????????

  • Zakaj zavajaš, ker do tu še ni prebrano !!!

   • janez.pokoncni

    Požar je veliko večino poročila, sicer iz neuradnih virov, objavil na twiterju že včeraj. Tako smo že včeraj “vedeli” , da je morje rešeno za nas ugodno, da pa smo na kopnem “pušnili” kar nekaj zemlje.

   • DOMOBRANEC & GAY

    Tišina.

 • goldhorn

  Imamo izhod v mednarodne vode!!!! Sedaj je jasno zakaj so Hrvati na vsak način hoteli iz arbitraže. Očitno njihov arbiter med bivanjem na njihovi ambasadi očitno ni bil tiho. Vprašanje pa se postavlja, če zgodba s prisluhi ni bila namerno zrežirana? Je kdo kasiral mastne denarce?

 • bednick

  4.5.2010:
  Janša: Arbitražni sporazum ogroža slovensko suverenost.

  “Edina možnost, da se preprečijo škodljive posledice uveljavitve sporazuma, je, da se ga na referendumu zavrne,” meni prvak SDS Janez Janša. V stranki napovedujejo samostojno kampanjo proti sporazumu.

  • www

   …. koliko poznanmo JJ vemo, da to sedaj SIGURNO NI IZREKEL

  • Vinogradnik67

   Ta je bil tudi 91 za hrvate!!

  • Stane

   ivan se lahko ugrizne v rit!

 • Franjo Trojner

  NIč kar že zdaj ni bilo že naše nismo dobili smo pa del našega ozemlja izgubili! DANES JE dan D oredvsem za PAHORA, KUČANA, TURKA, CERARJA, RJAVCA, za LEVO VLADO, za LEVO KOALICIJO, ker, je rezultat ARBITRAŽE porazen in za SLOVENSKI NAROD NESPREJEMLJIV, PONIŽUJOČ zato bodo LETELI KAK SO DOLGI IN ŠIROKI IZ OBLASTI IN SVOJIH razkošnih FOTELOV. Glede na nakopičen bes med narodom bi bilo modro, da počasi zaštartajo svoje avijone, jahte, helikopterje in hitro dvignejo vse svoje silne milijone iz svojih računov doma in se spravijo na varno v svojo Rusijo ali Venezuelo. Tokrat jim narod zagotovo ne bo pogledo skozi prste! In še nekaj, ali bo Cerar, vlada, koalicija, vojska, policija danes 29.06 2017 od 14 ure izvajala suvetenost nad celim našim teritorijem?

 • Rožle

  Hrvati so Itaq rekli…
  ” Ne priznajem ovaj sud ” ….

 • Hribouc

  Kaj je z “CONNECTION, JUNCTION, JOINTOM…” za svobodno plovbo ?

  PAHORJANCI, STE POISKALI NADOMESNO BAJTO IN ZEMLJO ZA PRVOKLASNEGA PATRIOTA, JOŠKA JORASA NA SLOVENSKI ZEMLJI TAM V ZALIVU!?

  Za njegov boj za lastno in za slovensko zemljo si je zaslužil in parcelo in bajto kot se spodobi, zatorej, levuharji, poskrbite za Jorasa takoj !

  Če tega ne storite, vas pridem osebno ročno zmetat s foteljev na cesto !

  • Stane

   Zato, ker je tako “zaveden”, je šel po gradbeno dovoljenje v Buje in ne v Piran. Domoljub pa tak!

 • Vrhovni sodnik

  Pred Arbitražo smo imeli celi Piranski zaliv, Joras je bil na naši zemlji in kaj imamo zdaj, 15% manj in to bodo lewaki slavili, kot zmago, kdo je tu nor ?

  • tarantela

   Nehi godrnat! Jorasu ne bo nihče vzel njegovega premoženja.

   • Rožle

    Itaq …teb se hebe

    • tarantela

     Glede na rezultat razsodbe.

   • indijanka

    Ah..Tarantela ne biksaj ga. To je žalostno. Izbirati mora med domom in državljanstvom. Če pa dobro premisliš, gre pa za povezano ljubezen. Meni je zanj prav hudo. Všeč mi je bil njegov upor.

  • janez.pokoncni

   A si po 91tem prišel kdaj do Jorasa brez, da bi iz žepa potegnil dokumente?

  • Friderik Peršič

   Pred arbitražo smo imeli kurac , zahvaljujoč genijem iz Demosa , ki so raje prodajali Hrvatom orožje kot , da bi ga zamenjali za ozemlje , kar nam je predlagal Franjo …

 • soc

  Hrčki so spet dokazali, da smo v diplomaciji za njih drugorazredni kmetavzi. Užaljeni nad arbitražo bodo v tednih ali mesecih končno privolili v sklepe, ki Sloveniji razen možnosti ribolova in plavanja na svojem čisto blizu savudrijskega Kempinskega ne dajejo ničesar. Briljanten show HDZ, solze nad nepravičnimi arbitri so dejansko solze zmagoslavja…

  Že vnaprej vidim triumf v današnjih in jutrišnjih murgel medijih, kako da smo bili uspešni. In isto bo povzela slovenska volilna opica. Kaj pa ona ve, zmagali smo pač, kot vedno. Naši.

  Kdo je (osebno!) odgovoren za drugorazredno kmetavzarstvo v tem primeru naj se pa končno razčisti. Erjavec gotovo ni edini. Marš iz slovenske politike, nesposobni burkeži!

  • janez.pokoncni

   Povsem strinjam. Tako smo se našpičili na vodo, da smo pozabili (vsaj javnost) na vse ostalo.

   Resnična zgodba.

   Pride za 1.maj na črnogorsko obalo skupina srbskih študentov in skandira : “ko to laže, ko to kaže, da Srbija nema mora”. Na obali se zbere skupina črnogorskih mladičev s palicami v rokah in jim odgovori : “more imate ali nemate obale”.

   Po uri, dveh, je Srbe premražene iz vode rešila policija.

   btw.,
   Osebno ne bi zamenjal 100m2 vode za 1 m2 zemlje!

  • Kosobrin

   Kaj je narobe, kaj se razburjate? Vsega še nihče ni nikoli dobil!

 • Zgornji

  KAAAAAAAKŠNE OTROČARIJE SE GREMO … KOOOZLI … OBOJIII !!! ! !!! SAJ SE TOOOČNO VE DO KAM JE BILA SLOVENIJA : VSE DO TAM, KJER SO SLOVENSKA OZIROMA OBOJA IMENA !!! ! !!! IN, MEJA MORA ITI TOOOČNO PO SREDINI !!! ! !!! AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!! NIKJER DRUGJE !!! ! !!!

 • Jefferson Vendski

  Wtf, kakšno sranje je zdaj to? A ne bo meja vsaj na Mirni, če že ne pri Reki, kurc pol…

 • von Rhein

  Kdor je pozorno poslušal je hitro ugotovil kakšno delo je tribunal opravil.Pristop,razgradnja problema,analize,upoštevanje preteklosti in posledic. Užitek slediti kako ravnajo pravniki.
  Moje mnenje. Ko so zadeve pričele svojo pot in so se kazali prvi zaključki so Hrvatje ugotovili,da jim ne kaže dobro glede na njihove zahteve.Sledilo je to kar so edino oni sposobni:miniranje nadaljnega dela in umik.SEDAJ se postavi vprašanje….sta ona dva tepca vedela,da prisluškujejo,torej je bilo dogovorjeno kako ravnati ob določenem trenutku,ali sta res taka idiota.Z njima vred pa klovn Kahl,ki je čvekal kakšne informacije ima. Po vsem tem bo danes zrasel za nekaj milimetrov.

  • Franjo Trojner

   Pahorov stik je šel v pičko materno!

   • von Rhein

    Kolikor sem lahko razumel niti ne. Dovoljen prehod brez oviranja.

    • janez.pokoncni

     Povsem. V piranskem zalivu smo dobili točno to, kar smo zahtevali le, da ni naše ampak imamo “služnost”

     • von Rhein

      Če bi pravočasno podrli tiste kontejnerje in postavili svoje višje, bi bilo lahko drugače.

     • janez cepec

      tiste kontejnerje na mejah so Dudeki postavl za časa Demosove vlade, ko je biu Janša abrambni minister???

     • totex39

      To pa pomeni spet eno samo jeb***jo. Prispodoba je lahko, če se soseda ne razumeta in uporabljata služnostno pot in velikih primerih se ve kaj se dogaja, namreč ovirata drug drugega.

  • Rožle

   Jaz sem 100%, da sta vedela za prisluhe …

   • pajot

    Fino bi blo izvedet,kolk sta pokasirala od Hrvatov.

   • RATATA

    Snemala je sama Drenikova.

 • Rožle

  Jej, jej ..že skos vam govorim ..
  Od kar nam vladajo levaki samo še izgubljamo ..!!!

 • Govekar

  Kakšn Trdinov vrh, dobi vojašnico pod Trdinovim vrhom, ki je itak na hrvaški strani hriba. Meja pa gre po grebenu.

 • Franjo Trojner

  Pahor je zajebo Slovence ob Dragonji, prodal jih je Hrvatom za stik z odprtim morjem, ki ga ni dobil!

 • Ryuk

  Slovenija nima teritorialnega stika z odprtim morjem.

  • upornik22

   IMA STIK KAR HRVAŠKA NE SME PREPREČIT

   • Igor Kavalar

    Stika teritorialnega morja z odprtim morjem Slovenija nima, gre za nov dimnik prek hrvaškega teritorialnega morja, kot v primeru Drnovšek Račan, ki ga Hrvatje niso potrdil v saboru. V tem dimniku lahko plujejo vse ladje, predpise, zakone določa Hrvaška (in verjetno tudi kontrolo), prav tako noben tm ne sme ribarit, lahko pa polagajo kable.

    Primer, jutri pripluje ladja po tem kanalu, dimniku, Hrvatje pridejo tja z svojo policijo, jih povprašajo, če so namenjeni v Koper in jih pregledujejo 2 dni če hočejo ali zajebavajo z svojimi predpisi. Pride do zamud, konec biznisa za Koper.

    Ampak glejte tako se je večina odločila na referendumu, da je potrdila nedefiniran stik, ki ga je še sodnik razlagal, junction da je križišče in da Slovenija stika nima, ker so vmes Hrvatje in Italijani. Vseen so nam dal dimnik, zaradi ekonomske svobode.

    Če bi zapisal in se pogajal o teritorialnem stik z odprtim morjem, nebi bilo nobenega dimnika in pristojnost bi izvajala Slovenija. Seveda pa so brcnli v temo z pogajalci. Kot sem slišal kar je rekel sodnik naj bi pri nekem zaselku, ker je bil prisoten le en slovenski pogajalec morala pa bi biti dva ki se podpišeta zaselek šel na Hrvaško.

    • logika

     Slovenija IMA stik! So zdaj povedali na tv.

   • Vera

    Očitno jih ne poznaš še dovolj !

  • janez.pokoncni

   ?? Kako ne? Pismo – prav imaš! Dobili smo služnost …

   • Ryuk

    Tisti koridor so hrvaške vode, v katerih velja poseben režim.

   • mannuro

    tam Slo ribiči nimajo kaj ribariti.. torej tam lahko samo plavajo.. toliko o tem.

  • Morala

   Ima samo pas preko hrv. ter. morja-svobodna komunikacija, za ladje, prelet letal, polaganje kablov, cevi in nič druga….režim in zakoni so pravica Hrvatov…

   • tarantela

    Škoda, pa tak lep namen smo mel tam eno fabrko postavit in hotel prve kategorije.

    • Morala

     Plavajočo fabrko in hotel :) Še ladja bo težko skozi prišla…

  • janez.pokoncni

   Pismo, res je. Dobili smo služnost …

   • von Rhein

    Tako je pravilno…služnost kot kmet za traktor.

 • PikaPolonica

  Men je tudi žal Joras, hvala ker si vztrajal in upam da ti ne bodo naše SLOVENSKE zastave snel.

  • janez.pokoncni

   Za Jorasa arbitraža ne velja (Hrvati je ne priznajo). :)

   • Rožle

    Hrvati niso bili nikoli mož besede ..

   • PikaPolonica

    Zdej ga bodo še bolj zajebaval, če se je kdo boril za tisti košček zemlje, je bil to Joras. On je ta prav slovenc.

  • logika

   Tudi meni je žal gospoda Jorasa :-(

 • Fogglof Tunnek

  JUHUHUHUHUHU…ka smo želeli to smo dosegli!!!…2/3 Piranskega zaliva in izhod na odprto morje… Jebiga, Joras je na žalost popušio, upam da mu bomo pomagali…tudi Trdinof Vrh je postal Sveta Gera…Mirišče je naše… Če potegnem črto…nekaj Sloveniji, nekaj Hrvački…a mi smo le več dobili!!!
  Hvala Borut Pahor…in hvala Dr. Janez Drnofšek (in Ivica Račan) !!!

  • Rožle

   Kaj smo več dobil ..???

   • Fogglof Tunnek

    Saj veš…

  • tarantela

   Pridružujem se Tvojemu veselju in veselju nas vseh, ki enako čutimo. In seveda zahvala politikom, ki si jih omenil in vsem, ki so sodelovali!!! Grem na dva deci soka, drugega ne smem zaradi tablet, pa Ti namesto mene zvrni kakšnega!!!!!

   • dež

    Do danes je imela SI teritorialni stik z odprtim morjem/mednarodnimi teritorialnimi vodami. Od danes naprej, če spoštujemo sporazum, ga nima več. Zbogom Morje Adriansko.

    • tarantela

     Spremljaj po RTVSLO komentarje. Lahko bomo plaval, ladje naše in tuje imajo prost stik z mednarodnimi vodami, letala lahko letijo čez itd.

     • dež

      To lahko tudi že sedaj. Le od tega trenutka naprej SI ni več stranka v postopkih na območju Jadranskega morja. Če HR in IT razglasita še epikontinentalni pas vzdolž meje z mednarodnimi vodami, naši ribiči tudi rib ne bodo lovili več na tem območju. Ali smo se za to borili ?

     • tarantela

      Sej je mel Janše možnost to uredit!!!!

     • tohuvabohu

      A ja? Pahore je dokončno zamočil.

     • dež

      Kdaj in na kakšen način pa ?
      Ko so želeli taktično zasesti Savudrijski polotok, v času vojne za SI, jim predsedstvo tega ni dovolilo.

  • MEFISTO

   Glej, glej, ti se že vrnil z razmejitvene črte, ki za Hrvaško na kopnem ne bo preveč sporna.

   V Piranski zaliv in na džankšn te pa niso mogli poslati, ker ne znaš plavati n ker je zmanjkalo rešilnih pasov.

 • mannuro

  Slovenci smo sedaj dobili, kar smo dobili. To je potrebno upoštevati. Za to blamažo, pa naj odgovarjajo, odgovorni politiki – ve se, kdo so bili.

 • totex39

  V vojašnico na Trdinovem vrhu, ki naj bi jim pripadala naj dajo 500 min not pa se naj gredo hrčki pol za heroja.

 • sprehajalec

  Tako, kot sem napovedal. Tribunal je odprto morje prenesel do Slovenije, s tem da ostane Hrvaško.

 • Fogglof Tunnek

  Večji del Piranskega zaliva gre Sloveniji, ki ima tudi dostop do odprtega morja…juhuhu…

  • sprehajalec

   Kaj jodlaš, morje ostane hrvaško do Odprtega morja. Slovenija ima v njem samo pravico do komunikacije. Ki sicer ne vem kaj naj bi pomenila.

   • mannuro

    pomeni, da lahko naše ladje pujejo, brez, da nas nadlegujejo hrčki. Dosedaj temu ni bilo tako.

    • sprehajalec

     Poglej, jaz drugače razumem zadevo. Morski promet poteka krožno, tako kot letalski. Ob vzhodni Jadranski obali navzgor, bolj proti zahodu in Italiji pa navzdol. Ta na novo določen pas na to ne bo imel vpliva, v to sem prepričan. Gospodarsko izkoriščanje pasu bo prepovedano, za turizem ali kaj, ni bilo govora.

     http://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:12.9/centery:44.6/zoom:8

     • janez cepec

      glih za morski promet ne vem koko poteka, letalski pa nisti slučajn ne poteka krožno. tle s’ ga pa orng ukamejnu. letalski promet poteka po zračnih poteh, ki so razporejene po širini in vertikali, tko, de tle ni nekega kroženja

     • sprehajalec

      V koridorjih poteka janez, določen je letalski promet z določnim odstojanjem v višini leta, mislim da 300m. Ko se približajo letališču se krožno spuščajo vsi v isto smer, do pristanka, kot jim določi kontrola. Vzlet gre v drugo smer. Lt po koridorju poteka z vnaprej venešenimi gps parametri.

      Frankfurt si oglej;

      https://www.flightradar24.com/50.06,8.57/11

     • janez cepec

      ni glih tko, v fazi pristanska je smer approach-a in landinga odvisna od smeri vetra, opremljenosti run way-a in gostote prometa ( na Brnk čez Šenčur probajo čim men prstajat al pa poletat, ker folk pizdi, pa najbelj tisti, ki so bajte naredl poj, ko j’ AP že laufu), poletanje, oz. take-off pa j’ glih tko odvisn prvo od smeri vetra, poj pa od gostote prometa

     • mannuro

      Pravilno razumeš. Stvar je samo, da do sedaj je bil (uradno) dostop do nespornega slovenskega morja samo preko italije ali pa hrvaške. To pa pomeni, da bi hrvaška v svoji zlobi, kadarkoli pričela izvajat poostren nadzor, nad svojim ozemljem. Bogu hvala tega ni bilo. Zdaj pa je tako, da imamo vsaj “neoviran” dostop do odprtih voda – po domače povedano, služnostno pravico. Oba pa se bova verjetno strinjala, da je to vse skupaj larifari, ker se ve, da je s tem samo sranje.. Bodo že našli luknjo v sporazumu.

     • sprehajalec

      Ja, služnostna pravica je bila že večkrat ponujena, sedaj je stala milijone. Ne pozabi, da je Hrvaška ob pristopu EU začasno suspendirala razširitev gospodarskega pasu iz sedanjih 12 nm, kar ji mendanarodno pravo dovoljuje. S tem z eno potezo izniči tole arbitražo…

      Italija ga ima do sredine jadrana, vsaj po zemljevidih sodeč.

      http://www.jutarnji.hr/migration_catalog/zerp/998624/alternates/LANDSCAPE_780/zerp

     • mannuro

      ee.. vidiš. To pa je druga svar, ki je izven dometa lewakom. Jaz sem govoril o sami arbitraži, ti si pa povedal še posledice. Evo! Pa smo tam. Pa hrčki se danes lahko samo smejijo.

   • tarantela

    Tam boš lahko plaval in se obenem pogovarjal po mobiju.

  • PikaPolonica

   Pej dons prosm na eno lestev, sam dons.

  • Franjo Trojner

   Jebo te Pahor in njegov stik z odprtim morjem! Izdali ste Jorasa in podarili del naše zamlje hrvatom! Vi ste izdajalci!

 • RATATA

  Kreteni!
  Vsi!
  Pojma nimate!

 • von Rhein

  Sedaj se pripravite na samohvalo politikov.Sluzasti je že povedal,kot prvi,nekaj besed.

 • Waltter

  V tem trenutku bi moral Pahor zapustiti politiko in z njim še marsikdo – enako tudi ta vlada nima kaj več iskati. Tukaj ne gre niti za zmago niti za kompromis. Stika z odprtim morjem nismo dobili smo dobili TI. služnostno pot pa še ta je nekam ozka.
  In tale dva kljukca ki sta se pogovarjala in nato odstopila pa bi potrebno kar na sodišče malo zapeljat. Sicer ne vem kaj bi sploh koristlo ker so enako kot tožilci vsi prekleto nesposobni.
  Škoda ker si ne predstavljam območij ki smo jih izgubili in niti kako se bo to v piranskem zalivu izvajalo v praksi. To kar so pa z Jorasom naredili pa ne vem kdo ga je prodal (Pahor z levaki??) ker dokazov ki bi to pripajali sloveniji ni noben predložil

 • janez cepec

  za nas se ne bo kej dost spremenil. Dudeki ne bojo jebal sporazuma, delal bojo po svoje, naša kretenska diplomacija bo pa protestne note ulagala. that’s all, folks

 • VERZIFIKATOR

  Borna Pahorić

  VINO IN KITARE

  (prevod pesmi »Vino i gitare«)

  Igral bi spet latinskega ljubimca,
  saj vlog nikoli mu zares ne zmanjka,
  igral bi, če je treba, brez prestanka,
  pa četudi afriškega princa.

  Na otoku Kosor na Jadranu
  svojčas se medil je kot latino,
  se dobrikal, poigraval fino,
  le da bil bi vedno v prvem planu.

  V grabi zdaj je zaigral kitaro,
  je po strunah kakor v transu grabil,
  kakor ptiček je samico vabil,
  ni pomislil slavček na prevaro.

  Na prevaro, ko konča se dan,
  da podtakne mu oboževanka,
  vsa šarmantna, lepa kakor Španka,
  v čašo ponaredek, star teran.

  Pel je ob kitari in se zvijal,
  bil je kot zaljubljeni petelin,
  pil grenčico, spil podtaknjen pelin,
  v grabi kakor cucek je zavijal.

  Zgodba vsakič se ponavlja ista,
  misli, da izvrsten je igralec,
  pa je zgolj narcisin večni talec,
  vse imajo ga le za statista.

  • Ana Job

   Fantastično! ;-)))

   • VERZIFIKATOR

    Prava “Vino i gitare” je boljša, spevna.

    • Ana Job

     Super pišete in vedno aktualno na tekoče dogodke.

 • videx

  ste še vedno za thompsonov koncert v prestolnici spodnje štajerske

  • Andreja Knego

   Kaj pa Severina, Rozga, prljavci, valjki, Dragojević, Gibonni,…? Kaj ma veze Thompson, vsi so zavedni Hrvati, noben ne poziva svojih politikov, naj spoštujejo razsodbo!

   • videx

    s tabo se škoda pogovarjat, gledam tvoj fb in vidim da si veganska feministka ki podpira thompsona. ojoj. naj ti bog pomaga

 • Fogglof Tunnek

  Fsaj dve dozdajšnji zemljepisni imeni gresta torej v koš za smeti, Savudrijska vala in Trdinof Vrh.
  Savudrijska vala je bilo itak izmišljeno zempljepisno ime s strani Hrvatof.

  • PikaPolonica

   Kva se veseliš, Joras je zgubu!!!!
   Zguba si tko k tvoji, da te ni sram. Solze mi tečejo kreten. Tm k je Joras pizda je Slovenija.

 • Fogglof Tunnek

  In potem bo prišel Joras in se bo začel ”show” … prevali…pa to…

  • PikaPolonica

   Prfuknjen si do konca.

  • MEFISTO

   Meni se mož smili.

   Pošten in naiven se je pustil speljati na limanice Podobnikoma.

   Imam pa tudi občutek, da ga je naša krvavo rdeča oblast kar rada žrtvovala in se ga znebila..

 • MEFISTO

  Še najbolj se je sodbi arbitražnega sodišča približal modri in učeni Mefisto.

 • mannuro

  Tako je, če pravico iščeš na sodišču. Enako, kot obisk kazina. Not greš poln pričakovanja, ven pa prideš suh. Sodišče pa je isto. Redko kdo pride ven nasmejan, če pa že, pa je navadno lopov.

 • Franjo Trojner

  Pahor, Cerar, ta leva vlada in koalicija naj takoj odstopi! Jebo te, Hrvati nadzirajo dostop do naše mlake/morja.Slovenija je izgubila svojo SUVERENOST!

 • PikaPolonica

  Dej Administrator, prosim te, dej blokiraj Tuneka, sam dons.

  • tarantela

   A si nesrečen?

  • Igor Kavalar

   Sej ga lahko sama blokiraš. Na desni strani imaš opcijo pri komentarju osebe, ki jo želiš blokirat. Jaz sem ga zablokiral takrat, ko je smetil z arabskimi stihi po slovenskem portalu.

  • mannuro

   Eh, ne se sekirat.. od danes dalje je Ptičof Tona, Hrvat.. koza Julika pa Slovenka. Tako je odločila, arbitraža.

  • von Rhein

   PP,blokiraj ga sama.Lahko ga za vedno.

 • mannuro

  No ja, zdaj saj veste, da v Piranskem zalivu lahko plavate 2 m dalje. Samo ne morem vam pa garantirat, da vas hrčki ne bodo torpediral.

  • von Rhein

   Pa,da se ne bi na školjkah porezal,ko bi v Piranu skočil v morje.

   • mannuro

    ja! vode je toliko, da niti morski pes obrniti ne more.

 • garfi

  veleizdajalci levićarji se hvalijo s predajo ozemlja kroatarjem
  drugorazredni turek in prunk doživljata orgazme
  Butalci in VOLIvci so jim pomagali pri ponovni kraji ozemlja
  NI NEPOSREDNEGA STIKA Z ODPRTIM MORJEM
  ostane nam samo zavrnitev sporazuma z izvolitvijo Slovenske Vlade

 • Raamko Rom

  SLABO! ZAELO SLABO!! PREKLETI KOMUNISTI!

  • tarantela

   Ja, spet jim je ratal…

   • garfi

    ja spet vam je ratala veleizdaja

  • Friderik Peršič

   Pa kje ti vidiš komuniste , v Haagu …?

  • rrrrr

   Cigo, a je ta kužla vaš pes?

 • soc

  Tole lahko pokoplje Pahorjevo brezmadeźno kandidaturo, če bomo ob primernem kandidatu uspeli okolici razložiti katastrofo… Alternativno ga lahko sesuje levica sama, če objavi resnico o polomu.

 • Novakec1

  Bit če rata.

  • tohuvabohu

   Ja, Hrvatje so v Zagrebu.

 • seba goričan

  evo vam Hrvate tate….jebo vas Thompson vse po vrsti…

 • princeska

  Packi pokvarjeni, reševali in dobili so samo Luko in ribiče, vse ostalo smo pri arbitraži izgubili. Sloveniji nikoli ni in ni bilo za Slovence prav nič mar.

  • Kako lahko rečeš, da nikoli ?????
   Če nam ne bi naši predniki čuvali našega ozemlja, ga kasneje ne bi mogel nihče nam ukrast, ampak žal…….. naši politiki skrbijo samo za svoje riti in za dobre stolčke.
   V politiki se grebejo izključno samo za tisto, od česar imajo LASTNO KORIST in NE ZARADI SLOVENIJE .
   SDS je seveda tukaj VELIKA IZJEMA !

   Volimo vsi SDS !!!

 • Naši politiki imajo skoraj vsi nepremično premoženje na hrvaškem zato pa tudi ni bilo interesa, da se trudijo s Hrvati za pravično mejo.

 • Duhec

  Sodnik pa pr 100-ih letih bere brez očal…. ni šans, da gre še kdo v penzijo. Delal bomo do smrti…. vzgled za znort.

 • princeska

  Pahor ODSTOPI, drugače te bomo odnesli k Jošku Jorasu, pa naj ti hrvaške dame stepejo šoto.

 • sprehajalec

  Pa Jorasa smo se znebili, to pa tudi nekaj šteje.

  • Ti je delal napoto ?

   • sprehajalec

    Način mi ni bil všeč, jaz bom postavil Avstrijsko zastavo, pa zahteval, da me priključijo Avstriji.

    V spominu imam epska valjanja po travi, s podporo Slovenskih novic. Pa stotine strokovnjakov za pravo za vsakim šankom.

 • Sredina

  Koridor od slovenskega teritorialnega morja do odrtih voda poteka preko hrvaškega teritorialnega morja, pri čemer pa HRV na območju ne sme izvajati lastnega prava in za Slovenijo velja enak režim, kot na odprtem morju.

  A mi lahko kdo da link do sklepa DZ glede neupoštevanja sodbe s strani Slovenije, da jasno vidim kaj tam piše? Sam ga ne najdem

  • Igor Kavalar

   Sodnik je rekel da tam lahko vsi plujejo, Hrvaška pa določa predpise in zakone v koridorju, kot da tudi posreduje, ko so nesreče itd.

   • Anton

    skratka zopet so nas nategnili, kajpak s pomočjo levakov, ki so kot ničkolikokrat do sedaj delali škodo lastnemu narodu.

   • Sredina

    Za SLO velja popolnoma enak režim, kot na odprtem morju

 • barbara rov

  pol morja smo zgubili ne?

 • princeska

  In za to smo plačali milijone?

 • garfi

  v kolikor bo tudi naslednja vlada protislovenska levićarska bodo ti predali ozemlje hrvatarjem
  našega pa ne bodo branili zaradi politike miru

 • Franjo Trojner

  IZDANI SMO SLOVENCI! LEVICA, PAHOR, KUČAN , TÜRK SO ZA ZELENO MIZO IZGUBILI VSE TISTO ZA KAR JE SLOVENSKI ROD STOLETJA KRVAVEL! IN ZDAJ NAS LEVICA HINAVSKO PREK SVOJIH DOMINATNIH MEDIJEV PREPREČUJE DA JE DANES DAN ZA SLAVJE. MA KAKO SLAVJE, DANES JE DAN DA IZOBESIMO ZASTAVE NA POL DROGA SAJ SMO IZGUBILI ZNATEN DEL SVOJEGA TERITIRIJA. JEBO VAS, CEL ČAS STE LAPALI DA JE POGOJ DA ARBITRAŽA VELJA STIK NAŠEGA MORJA Z MEDNARODNIMI VODAMI, KJE MATE ZDAJ TA STIK? ČE NI STIKA JE ARBITRAŽA NEVELJAVNA!

 • VERZIFIKATOR

  GLEJ OBZORJE

  Glej obzorje, brez meja ravnina
  in zaliv smaragden tam v daljavi,
  koloriti vsi so pristni, pravi,
  odslikava morska se gladina.

  S čopičem slikar jo prerisuje,
  enkrat črto vleče po sredini,
  drugič spet odškrtne dve tretjini,
  kot da razmejitev izrisuje.

  Glej, obzorje, krasno je zastrto,
  da ne vidiš pet pedi pred sabo,
  vse prehitro misel gre v pozabo,
  prej bilo da morje je odprto.

  Za poteze nove se odloča,
  arbitražno črte ponazarja,
  naš umetnik slavnostno poudarja,
  voda da zalivska je tekoča.

  Izrisuje s čopičem usodo,
  pa ne ve, kako bi se izrazil,
  in da mojstrovine ne bi skázil,
  toplo znova nam odkriva vodo.

 • princeska

  ČESTITKE HRVAŠKI, nikoli si nisem mislila, da jim bom čestitala, a jim moram.
  Hvala Hrvati, ker ste enostransko odstopili od arbitraže, zdaj smo rešeni tudi mi.

 • Friderik Peršič

  Kakšni veleumi se zadržujejo na tem portalu , ubogega zemljevida ne razumejo …

  • garfi

   veleizdajalski plaćanec

   • Friderik Peršič

    Dnarčke štejem …

 • Duhec

  Kaj smo so se politiki naučili?! Če sploh ne zahtevaš ne dobiš, če gre za očitno odstopanje obeh strani pa po sredini kokr se zahteva. V bistvu je sporazum politično korekten, glede na sodne prakse… vsi so lohk veseli al pa razočarani. Volk je sit, koza pa cela…. jutri je nov dan.

  • garfi

   ja vaša nova veleizdaja

   • Duhec

    Bedarija…

    • garfi

     ne, kriminal in zločin

 • garfi

  NAJPREJ SO NAM KOMUNISTI ZAPRAVILI TRST IN GORICO, SEDAJ PA ENAKO RAVNAJO Z NAŠIM MORJEM
  Komunistični predsednik RS Milan Kučan je leta 1992 zahteval, da se Slovenska vojska enostransko umakne s Trdinovega vrha. Njegov komunistični naslednik dr. Danilo Türk pa je v svoje učbenike zapisal, da je Slovenija geografsko prikrajšana država. Nedavno tega je potem z državnim odlikovanjem ozaljšal nekdanjega šefa Udbe Tomaža Ertla, ki je pred prvimi svobodnimi volitvami pozival Beograd in JLA, naj ukrepata proti Sloveniji.
  http://www.publishwall.si/ludvik.novak/post/139200/kaj-vse-je-v-sloveniji-zagonil-komunizem

 • garfi

  Samo tisti, ki ne pozna kontinuiranega protislovenskega ravnanja komunistov in njihovih satelitov, se lahko čudi njihovemu in njim podrejenih aparatov navidezno naivnemu navijanju za škodljiv arbitražni sporazum. Normalnemu in nepokvarjenemu umu je namreč takšno ravnanje brez poznavanja zgodovine skoraj nemogoče razumeti.

 • Vera

  Naj se politiki , ki so bili za ” arbirtražni sporazum ” , sramujejo, da niso pravilno napisali, da Slovenija zahteva dostop do odprtega morja, ne pa nek stik , kjer nas bodo Hrvati ustavljali za vsako malenkost . Bog vedi koliko otokov so hrčki dali arbitrom ?

 • Rožle

  No Hrvati tudi uradno …
  ” ne priznaju ovaj sud “…

  • garfi

   priznajo ga levićarski veleizdajalci in že proslavljajo

  • Franjo Trojner

   Mi ne priznamo Hrvaške! Istra je naša!

   • Anton

    zgodovinsko, pravno imamo več pravic do nje kot Hrvatje, ki so iz Istre z silo pregnali Slovence in si po lastnih meril prilastili ozemlja tam doli.Uboga država, ki iam zgodovinarje, politike, kot jih imamo mi Slovenci, ki lastnemu narodu gre v škodo in tujcu v korist

    sarkazem press

  • slosin

   A Dudeki sporazum o vstopu EU še spoštujejo…

 • Andreja Knego

  Noben Hrvat ni pristal v Sloveniji, nasprotno pa kar nekaj Slovencev obtičal po arbitraži na Hrvaškem! Kljub večini zaliva zelo grenak priokus!

  • Vrhovni sodnik

   Baje 100, zdaj sluzovc laže na Hanzi, cmero si ne upa izjave dat

  • Razocarana

   Ni poblema, glede na to da Hrvaška trdi da arbitraže ne bodo upoštevali. /sarc

  • Kosobrin

   To je pa res.

   • Andreja Knego

    Človek se vpraša, kaj dejansko so Hrvati sploh izgubil? Četrtino zaliva, ki itak nikol ni bil hrvaški, to je pa vse. Vedno popušijo Slovenci, koliko Slovencev je po II. svet. vojni ostalo v Italiji, da so lahko Hrvati dobil skoraj vso Istro kljub italijanski večini v obalnih krajih!

 • Sredina

  http://imss.dz-rs.si/imis/6ec6bc8948884bd0d274.pdf

  Sklep DZ, mislim, da je sodba tribunala za Slovenijo INTRA VIRES

 • centurion

  STO – Svobodno tržaško ozemlje in meje na morju.
  Država STO (STT Svobodni tržaški teritorij ali TLT-Teritorio libero di Trieste)
  ni bila nikoli preklicana ampak anektirana s strani Italije in Jugoslavije s
  z Londonskim memorandumom leta 1954.
  Oglejmo si meje, predvsem tisto na morju
  https://www.google.si/search?q=svobodni+tr%C5%BEa%C5%A1ki+teritorij&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjHg8Hko-PUAhVjOpoKHfreA5sQ_AUICygC&biw=1280&bih=918#imgrc=xx39sBpn1Dn18M:

 • garfi

  DANES JE PROTEST PROTI RDEĆI ORGIJI V LJUBLJANI

  • janez cepec

   pridem, če zrihtate unga modela, k Zdravico poje

   • garfi

    ti znaš pet Krivico

    • janez cepec

     ma za unga kretena sm jest Pavaroti

     • garfi

      pol ne poješ, ker je mrtev

  • salma hayek

   malo vas je malo vas je piškice

  • Friderik Peršič

   Nekako vas ni bilo , ste se posrali ? Preveč komunistične policije ? Bogi ste , bogi …

 • Duhec

  Odločitev arbitražnega sodišča je korektna do obeh strani… itak da tisti, ki se morate kregat, bi imeli še eno vojno… niste zadovoljni. Balkan je bil in bo sod smodnika… zato se strasti mirijo. Tud s takimi odločitvami…

 • Franjo Trojner

  Kje je zdaj tvoj fantastičen dan Pahor? Kje tvoj STIK? IZ NAŠEGA MORJA SI NAREDIL MLAKO. IN SLOVENSKO ZEMLJO SI BREZ VOJNE V MIRNEM ČASU PODARIL HRVATOM! ODSTOPI TAKOJ!

 • Vrhovni sodnik

  Cmero se boji pred kamero

  • garfi

   propaganda bo pred kamero

  • princeska

   Jebeš ti cmerota, Barbiko na gauge, naj binglja z glavo navzdol, da se mu možgani malo prekrvavijo.

 • princeska

  Noro, kaj Turk naklada, da bo arbitraža vzorčen primer za reševanja sporov v nekdanji Jugoslaviji. Pa kaj to mene briga? Koga briga kako bodo južnaki reševali svoje spore? Danilo Turk ne upa odkrito povedati, da smo izgubili na celi črti, ali pa so rdeči loleki res tako tumpasti.

 • garfi

  prunk in turk sta si čestitala za veleizdajo
  čakam samo še barbiko, da se zjoče od sreče
  Butalce bodo s propagando prepričali, da je izguba ozemlja zmaga

 • Vrhovni sodnik

  Naprošam g. Jorasa, če si ima namen kaj storiti, naj sabo vzame čim več lewakov !

 • totex39

  Če potegnemo črto nad vsem tem lahko ugotovimo, da politična banda slovensko ozemlje že desetletja počasi podarja sosednjim državam, še dve generaciji naj nastopita in Slovenije ne bo več.

 • Anton

  veste kaj bi bilo za nas ugodno , vrnitev Savudrije,, vbistvu bi moral biti še otok Krk pod nami,vse manj je za mene kot državljana Slovenije polomija.Izid ki sem ga pričakoval, po tihoma le upal na nek čudež, pač levaki so nas zopet izdali, kot že nekajkrat v zgodovini.

  • primsek

   Ja, ko so recimo napadali plemenite Italijane in Nemce, ki so s pomočjo klerodrajskov in domačih fašistov in izdajalcev vozili ljudi v koncetracijska taborišča in jih streljali kot talce. Kdor je na strani Iznoriškega in Orbana in kar je demokratov, oni so bili in ostali fašisti. Z izletom v komunizem, zato tudi pravijo, da je vse isto. Ker so oni isto shizofreni in natabletkani, vidijo leteče slone in štruce kruha v smetnjakih

 • barbara rov

  Šampanjce bodo pa Hrvati odpirali danes….

 • tarantela

  Dejte no, zakaj pa Janša ni tega uredil?

  • Anton

   spet provociraš?

  • princeska

   Janša je uredil, da smo zdaj v Evropski uniji. Kot vidiš nam je nesposobna levica tudi to skoraj zapravila. Pojdi kdaj na kakšni Hrvaški otok, na bližnje srečanje s črno vdovo.

   • janez cepec

    usrou se je, u EU bi mi pršli al je biu Janša al pa ne

 • princeska

  Prehod na odprto morje bi itak dobili, ko bi šla Hrvaška v šengen.
  Torej z arbitražo nismo dobili popolnoma nič.
  Ljubljana naj skupaj z Makarovičko odnese iz Ljubljane tudi cmerarja in Barbiko.

 • Franjo Trojner

  Janez Janša je že pred pričetkom arbitraže Pahoru napovedo, da ga je z arbitražo posral! In danes so se njegove napovedi uresničile! Kje ma Pahor zdaj svoj STIK z odprtim morjem? ODSTOPI PAHOR! JANEZ JANŠA REŠI KAR SE REŠITI DA!

  • dvanajstzvezdic

   Se ne da, žal.

  • hle

   Takrat ko so stvar zajebal je bil JJ obrambni minister

   • dvanajstzvezdic

    Vrhovni poveljnik pa kdo?

    • hle

     MK je bil takrat predsednik predsedstva in ne predsednik RS če si to mislil

     • dvanajstzvezdic

      Ne bluzi.

 • dvanajstzvezdic

  Spet smo popušili. Bravo slovenska levica. Čakam kako se bo sedaj vžgal propagandni stroj te jebene slovenske ex komunistične drhali. Itak imajo danes fešto z rdečo zvezdo.

  • Igor Kavalar

   Poslušam tega arbitra francoskega, ki bluzi da smo srečni da smo dobil 80% zaliva lol.
   In da smo dobili prostorski stik. Sam to ni teritorialni stik lol.

   En naj mu pokaže zemljevid slovenskih dežel iz leta 1852 pa boste videl da smo 3x manjši v samo 170 letih.

   • Rožle

    He…enako ..kakšne nabija ..
    Da naj bomo srečni to kar smo dobili .. lahko bi manj …

    • princeska

     Saj bomo srečni, če se bo Hrvaška res držala svoje obljube, da ne bo spoštovala te arbitraže. Naši državni uradniki skupaj s politiki so pa itak preleni, da bi v šestih mesecih kaj uredili.

   • dvanajstzvezdic

    Ma , v pi …….. naj gredo skupaj z vsemi levaki

   • Anton

    skratka kaj se čudiš, državo katero vodijo komunisti-izdajalci naroda, so se še enkrat več dokazali v vsej svoji formi.

 • Get2 Business

  še otok Vis al pa Palagružo če bi dobili, bi blo kar ornk

  • Anton

   Krk pa res

 • MladiLiberalec

  Pol lahko rečemo VENCEREMOS! :)

 • Sredina

  Za desnico bi bilo čisto vseeno kakšna bi bila današnja sodba, tudi če bi dobili cel zaliv, bi našli razlog da smo ‘popolnoma popušili’

  Včasih vas res ne razumem…

  • princeska

   Ti ne razumeš ničesar, ne samo desnice.

   • primsek

    Desnica je roka, ki drka knezoškofa in njegove

    • princeska

     Eh, tvoja Desanka še tebe ne zmore zadovoljiti, ker vse delaš z levico, še rit si brišeš z njo.

  • Anton

   kajpak dobiti bi morali še precej južneje od Piranskega zaliva

  • Franjo Trojner

   Ne seri ti bi levici plosko pa če tudi bi arbitri mejo potegnili pri Ptuju, na morju pa v Ankaranu! Pahor, Kučan in Türk skratka LEVICA so glavni krivci, da je danes Slovenija še manjša in da so ostali SLOVENCI onkraj meje na hrvaškem. Slovensko morje je mlaka brez direkne povezave z odprtim morjem! Jebala vas arbitraža!

 • Sredina

  Pellet: Koridor je mednarodno morje in Slovenija ima stik

  • barbara rov

   ampak teritorialnega stika pa nima… velika razlika

   • Sredina

    D. Švarc – neko morje ne more biti hkrati teritorialno in mednarodno morje

    • Igor Kavalar

     Koridor poteka preko hrvaškega teritorialnega morja, to je spet reku arbiter po tv posnetku na rtv1.

  • ostrovrhar

   To pa ni res. Koridor je del hrvaškega morja, vendar v njem veljajo (kar zadeva prosto plovbo) vse pravice, ki sicer veljajo v mednarodnem morju. Nam so torej podelili pravice, Hrvatom pa ostajajo dolžnosti. :))))

   • Igor Kavalar

    Tudi Hrvati imajo pravice, da sprejemajo predpise in zakone za koridor. Mi imamo iste pravice kot, če pride ladja z afriško zastavo po tem koridorju.

    Sud smatra da je pošteno prema Hrvatskoj da može usvojiti regulativu koja se odnosi na nehrvatske brodove i letjelice na području junctiona. Neophodno je da junction bude područje gdje Hrvatska ima pravo reagirati na zahtjev diplomatskog časnika ili zapovjednika broda za pomoć od strane hrvatskih vlasti, rekao je Guillame.

 • Antonius

  Lube sluvenske ouce, pa da naute puzabil jt k Hrvatom pučitniški dnar zapraulat?!

 • totex39

  Treba bo preprečiti njegovo kandidaturo za ponovnega predsednika države. Izdajalec ne more biti predsednik Slovenije.

 • ostrovrhar

  Piranski zaliv smo pa le dobili (skoraj, no:))). Zdaj jim lahko zapojemo tisto znano dalmatinsko:

  Mala vam je vaša vala :)))))))

 • Rožle

  Seveda levaki so računal, da bomo vse popušili kukr so nesposobni …….
  zato pa odpirajo šampanjce …

 • princeska

  Hrvati so zopet blefirali in nam lagali v faco, ves čas so vedeli, da so oni dejanski zmagovalci arbitraže.

 • Vrhovni sodnik

  Hervardi ne priznavamo razsodbe arbitražnega sodišča v Haagu, ki je po »zaslugi« levih in desnih ter rdečih in belih veleizdajalcev ter politikantov odločalo o razdelitvi izključno slovenskega ozemlja in morja. Režimski mediji nas že ves teden pripravljajo na »veliko zmago«, po kateri naj bi Slovenija »dobila« stik z odprtim morjem (tega ima vseskozi in ga torej ne more šele dobiti), nekaj pa menda tudi izgubila (a res, in temu pravijo velika zmaga). Celo Evropska unija, Nemčija Angele Merkel in Vatikan naj bi v arbitraži podprli Slovenijo, pravilno rečeno delitev izključno slovenskega ozemlja med dve državi. Tudi mi Hervardi podpiramo delitev ozemlja Zvezne republike Nemčije med dve državi, ter ukinitev Vatikana in razpad EU, da bomo lahko končno svobodno zaživeli. Vsi pa, ki ste v imenu Republike Slovenije sodelovali pri tem rodomoru/genocidu, veleizdaji in prevari Slovencev, boste za to odgovarjali!

  Slovenskemu narodu in slovenskemu ljudstvu zato v teh težkih časih podarjamo nekaj pomembnih zgodovinskih dejstev, iz katerih je jasno razvidno, kdo je v resnici vse od novega veka do danes podpiral nastanek hrvaškega naroda in hrvaške države, vselej in izključno na račun nas, Slovencev. Nujno je, da se Slovenci in Slovenke prebudite iz dolgoletnega spanca, se ozavestite in končno postavite za svojo svobodo, za pravice in za lastno zemljo in morje!

  • Vrhovni sodnik

   Do 16. stoletja je bila Hrvaška majhna dežela južno od obsežnega gozdnatega območja, imenovanega Gozd, hrvaško Gvozd, ki je obsegala predvsem Liko, Gacko in Krbavo. Po bitki na Krbavskem polju leta 1493, v kateri so bili Hrvati hudo poraženi, so Turki zasedli praktično vso Hrvaško. Hrvaško plemstvo, cerkveni dostojanstveniki in tudi preprosto hrvaško ljudstvo se je pričelo množično seliti na severovzhod v Kraljestvo Slovenijeh in na severozahod v Istro. Med tamkajšnje slovensko prebivalstvo so prinesli dodaten strah pred Turki, nekoliko drugačne navade ter kulturo in že precej spremenjen »rvacki jezik«, ki je bil neke vrste mešanica srbskega in slovenskega jezika, kar je razvidno iz ohranjenih besedil iz 15. in 16. stoletja. Ko je bila Hrvaška praktično uničena oziroma, kot pišejo Hrvati sami, skrčena na ostanke ostanka, so hrvaški katoliški izobraženci v Vatikanu ob sodelovanju tamkajšnje katoliške cerkve razvili zamisel o povezanosti t. i. Ilirskih dežel, kar je bilo le drugo ime za Veliko Hrvaško. Opredelitev zemljepisnega obsega Ilirika so prevzeli hrvaški znanstveniki, zbrani v Zavodu sv. Hieronima v Rimu, ki je bil od 15. do srede 17. stoletja, dejansko slovenski zavod, vatikanska sveta Rota pa ga je dne 24. 4. 1656 na podlagi hrvaških ponarejenih dokumentov dodelila Hrvatom in iz njega izključila Slovence. Vam to morda zveni znano? Ja, res je, zgodovina se ponavlja. Še posebej, če tisti, ki vodijo nek narod, v našem primeru slovenski narod, gledajo samo na osebne koristi in prav nič na narodne interese.

   V tem obdobju so Hrvati načrtno ponarejali stare zgodovinske listine z namenom, da bi si pridobili čim več ozemlja in svojo pravico na njem dokazovali z zgodovinskimi »viri«. V to kategorijo ponaredkov sodi tudi Istrski razvod, listina, ki bi naj dokazovala prisotnost Hrvatov in hrvaškega jezika v Istri v srednjem veku. Po mnenju več zgodovinarjev gre za ponaredek, podoben ponaredkom iz t. i. obdobja hrvaških narodnih vladarjev, ki niso nikdar obstajali. Hrvati so se v Istro množično naselili kot begunci pred Turki v 16. in zlasti v 17. stoletju. Pred tem je bil v dveh velikih vojnah med Benečani in Habsburžani izveden strašen genocid/rodomor nad istrskim slovenskim prebivalstvom, v katerem so kot agresorji v plačanih vojskah na obeh sprtih straneh sodelovali prav Hrvati. Po genocidu/rodomoru nad Slovenci so položaj novo naseljenih Hrvatov v Istri okrepili tudi novi naseljenci Vlahi ter Morlaki/Črni Vlahi ter drugi Balkanci: Črnogorci, Srbi, Albanci in Grki. Zaradi pomanjkanja zgodovinskih virov o prisotnosti Hrvatov v Istri v srednjem veku so si le-ti prilastili slovensko pisavo glagolico, jo razglasili za hrvaško pisavo, ter si tako prisvojili vse, kar je bilo ob obali Jadrana in na otokih ter v Istri napisanega v tej slovenski pisavi in v slovenskem jeziku.

   Slovenci smo tako na jugu in jugozahodu svojega narodnega ozemlja izgubili najmanj toliko ozemlja, kot smo ga izgubili na severu, le da se naši znanstveniki s to tematiko preprosto niso ukvarjali. Zato bi morala biti ena izmed glavnih nalog slovenskih zgodovinarjev raziskati slovensko zgodovino tudi na južni strani današnje državne meje.

 • Slovenec

  SKUPAJ PROSLAVIMO NOVO ZMAGO SLOVENSKE LEVICE NAD OKUPATORJEM!

  Koncert Svetlane Makarovič z gosti

  Danes!!! 29. junij 2017 ob 21.00, Kongresni trg

  NOSIL BOM RDEČO ZVEZDO

  Koncert Svetlane Makarovič in sodelujočih umetnikov, ki jim je mar in, ki hočejo s svojo pesmijo kovati nov svet. Z rdečimi zvezdami na prsih, simbolom upora in svobode nas bo pesem združila v nekdanjem tovarištvu, ki pozna resnično zgodovino te dežele, je ne potvarja in s ponosom govori o njej! Čas je, da združimo moči za boljši jutri in ni ga, ki bi nas znal bolje združiti, kot pesem.

  NAJ RDEČA ZVEZDA SIJE V PRIHODNOST SVETA!

  Vsi zavedni in pošteni državljani republike Slovenije vljudno vabljeni 29. junija na Kongresni trg kjer bomo s pesmijo skupaj proslavili domoljubje, svobodo, ljubezen, ponos …
  Janšisti in ostali negativci prav tako vabljeni, da si s pomočjo domoljubne pesmi operete vse grehe z duše. Sprejeli vas bomo z odprtimi rokami, saj ste tudi vi del naše skupne Slovenije.

  VLJUDNO VABLJENI!

  Hej, brigade, hitite,..♫..♪..
  razpodite, požgite,
  gnezda belih podgan, črnih psov!
  ..♫..♪..
  Hej, mašinca, zagodi,
  naj odmeva povsodi,
  naš pozdrav iz svobodnih gozdov!..♫..♪..
  ..♫..♪..
  Hej, mašinca, zagodi,
  naj odmeva povsodi,
  naš pozdrav iz svobodnih gozdov!..♫..♪..
  ..♫..♪..
  Kje so meje, pregrade,
  za slovenske brigade?
  Ne, za nas ni pregrad in ne mej!
  ..♫..♪..
  Po slemenih oblačnih
  in po grapah temačnih
  vse od zmage do zmage naprej!..♫..♪..
  ..♫..♪..
  Po slemenih oblačnih
  in po grapah temačnih
  vse od zmage do zmage naprej!..♫..♪..
  Pride dan, ko z Ljubljano,
  zdaj nevesto prodano,
  bomo šli pred svobode oltar…♫..♪..

 • Janez

  NE POZABIMO NA TISTE,
  KI SO BILI ZA SLOVENIJO – SLABO DELUJOČI !
  V RAZREŠEVANJU MEJE Z R. HR !
  Nedvomno
  so
  BILI SLABO DELUJOČI :
  – DR. SEKOLEC,
  – “ŽAL” PREDS. KLOVNOVSKI – B. PAHOR ,?
  – ŽAL” MINISTER – ” BEDNO KLOVNOVSKI” K. ERJAVEC,
  – “ŽAL” EX PREDS. DR. D. TURK !
  – “ŽAL” PREMIER KARDELJ DR. CERAR ITD.
  in
  ŠE KDO – SLABO DELUJOČ : kar dopišite jih !
  Moje
  Naše
  ODLOČNO STALIŠČE : DR SEKOLCA – TAKOJ V Parlamentarno preiskavo.
  Tudi preds. Pahorja, K. Erjavca, Dr. D. Turka !
  ZA
  “ŽAL” IZVOLJENE, “ŽAL” IMENOVANE
  SKRAJNO SLABO DELUJOČE :
  – DR. CERARJA,
  – PREDS. PAHORJA,
  – “HA, HA MINISTRA K. ERJAVCA – PA? Č I M P R E J – O D S T O P !
  Ven
  IZ
  SLOVENSKE
  POLITIKE – NAJ ODIDEJO. Dovolj dolgo so delali – v glavnem? Š K O D O ! L.r. Janez K. KOMENDA
  P.s.
  Ne razvno “visijo naj” :
  VSEKAKOR PA – IZVISIJO NAJ ! Kot lepo pravi HR – 4M o stara pesem “”NEKA VISI – PEDRO ” !
  SPOM

 • Slovenec

  Drnovšek – Račan ….. a to je tist sporazum, ki se ga je Janša za časa svoje vladavine odrekel?

 • princeska

  Slovenija bi stik z odprtim morjem DOBILA najkasneje, ko bi hrvaška vstopila v šhengenski sporazum.
  Vasi in zaselke so nam vzeli, torej z arbitražo nismo dobili prav NIČESAR!

  • Slovenec

   Zarad mene lohk majo celo Dolenjsko …. itaq so tam sami Thompsonovci …

   • princeska

    Če kaj poznam Ribnčane ti bodo jajca dal v stiskalnico za cviček!

    • Slovenec

     A to tisti, ki so zaprisegli nacistom takrat, ko smo se mi Štajerci borili proti njim? Ja, pa ja ….

     • princeska

      Oh ne, to so tvoji prijatelji, ki so rezli v rit Nemcem in niso končali v Piskru.

  • mannuro

   Zahvali se “pedantnosti” slovenske birokracije. Pred sodiščem vedno zmaga moč argumentov. Teh Slovenija očitno ni imela. Torej, lewa banda se je metala ven, češ kako so se pripravili, v bistvu pa niso naredili nič, hvati pa so se pripravili.

   Vse javne službe, javna uprava, agencije, inšpekcije, ministrstva, je skupek lene bande, bureratov in lopovov, ki bi jih bilo potrebno razgnat!

  • valentin

   Res ne, prav ničesar, čeprav smo dobro plačali.

 • antimur

  Na RTV že gobcajo o uspehu Slovenije. Presistut Jurič ima dva komentatorja, največja slovenska sluzavca, Türka in Prunka. Manjka še samo največji kreten zunanjega ministrstva Erjavec, ki bi lahko dodal še njegove veze z “Lavlovom”. Kako si dovolijo kučanisti dajati naše ozemlje tuji, sovražni državi. V kolikor bo ta levofašistična golazen še nekaj časa na oblasti, bomo ostali brez vsega ozemlja. Zasluga komunistov je, da smo brez Trsta, Benečije, Koroške, Istre. Dovolj je tega komunističnega sranja, domoljubi, stopimo na okope in opravimo s to golaznijo.

 • primsek

  Hvala Bogu, zdraharja in psihičnega bolnika Jorasa smo se znebili za vedno! Od slej ga bodo vojni husjakči iz vrst šiptarskih doktorjev iz obrambolovja obiskovali lahko samo z dokumenti. Čeprav bi bilo bolj pravično, da bi se somišljeniki dobivali kar na psihiatriji ob rednih pregledih in podaljšanju receptov za nevroleptike

  • Franjo Trojner

   Ti si pa zagotovo hrvat!

   • soc

    Niti ne ve kaj je, ko ga občasno spustijo z zaprtega oddelka. Elektrošoki so naredili svoje.

 • naj živi Slovenija

  Slovenija od kod lepote tvoje

  • Olga

   Slovenija od kod (S)lepote tvoje.

   • janez cepec

    od Janše

 • mannuro

  Danes zvečer je zakuska “rdeče zvezde” v ljubljani. Kako simbolično! Jutri pa gredo v hrvatijo na morje. Po svoje tudi simbolično dejanje izdajalcev.

  • sprehajalec

   Gredo po inštrukcije k hrvaškim SDP komunistom.

   • mannuro

    za hlapce rojeni, za hlapce vzojeni!

 • Caetano

  Če bo Hrvaška sploh upoštevala kdaj to sodbo je zelo vprašljivo, saj imajo priročen izgovor, ko so ujeli naše diletante v prisluhih. Tudi če smo mogoče malo dobili v Piranskem zalivu še vedno nismo uspeli popraviti vseh posledic Kardeljeve politike, ki je dajala slovensko ozemlje Hrvatom. To je povedal tudi župan Razkrižja.

  Župan Razkrižja Stanko Ivanušič je za MMC dejal, da oceno težko da, a ker meje sledijo katastru, bo vseh 10 hiš ostalo na Hrvaškem, z njimi pa tudi 35 prebivalcev, za katere verjame, da jim bo zelo težko. Kaj točno to pomeni za te ljudi, pa bo malce bolj jasno po večernem sestanku s pravosodnim ministrom Goranom Klemenčičem. Dodal je, da je trenutna nelogična meja cena napak iz obdobja 1945-1955.

  • pajot

   Mislim,da je kardelj pravzaprav moral dati istro Hrvatom. Po nalogu svojega šefa,enonogega broza.Ki naj bi bil hrvat in slovenske matere sin.

 • Slovenec

  Izdajalci prvo izdajo in prodajo nas zavedne Slovence tujcem, potem se pa tolčejo po prsih, da so oni domoljubi. Gliste izdajalske, ne pa domoljubi!!! Začenši z Vrhovnim in Rožletom pa vse tja do neslovenca Ivana al Janeza al kwa je že!

  • Mico Mitic

   Takšni ko ti še metka niste vredni. Svinjska pištola bo OK.

   • Duhec

    Kolk jih že maš na vesti???

    • janez cepec

     tak je, kot njegovi predniki, domobrančki, poj pa jokajo, če jih kazen za storjene pizdarije doleti

     • Duhec

      Ja…. dons al jutr ziher nima cajta, ker bo protestiru proti rdeči zvezdi.

     • Slovenec

      Bo moj Q!! Kje si pa upa …

     • janez cepec

      ma nej meketajo, sam de škode ne bojo deval

  • sprehajalec

   Arbitražo je Slovenija izgubila zaradi levičarjev in komunistov, ki sovražijo Američane. To je njihova internacionalistična dolžnost, še iz kominternovskih časov in protiimperialistične fronte, Slovenac.

   Američani to vedo in so se postavili na Hrvaško stran.

   • marker

    Točno tako. Spominjam se Pirjevca, ki je v Ljubljani držal transparent z napisom: “Mussomeli go home!” Tega Američani niso pozabili.

  • Vrhovni sodnik

   Od kdaj si Tupoglavšek Slovenec

 • test

  Janez Janša, 2010:
  AS bo tako v najboljšem primeru Sloveniji omogočil »služnost« oz. »neškodljiv prehod« iz razdeljenega Piranskega zaliva preko hrvaškega teritorialnega morja do mednarodnih voda.

  banda komunajzerska nam je po Koroski in Trstu sedaj z****a se juzno mejo. Sedaj pa je bilo dovolj! BARBI ZACNI PAKIRAT KUFRE…. v SLOVENIJI NI VEC TEBI PLACA…je postala pretesna!

 • naj živi Slovenija

  SLOVENIJA od kod lepote tvoje, prelepa Slovenija!

 • Slovenec

  Domobranci itak vsako zmago Slovenije nad tujci smatrate za poraz. Že neštetokrat videno.

  • Vrhovni sodnik

   Kje pa vidiš domobrance, si spet tabletke za mešu šeytan, tko se ne boš pozdravu

   • Slovenec

    Ti si prvi v vrsti izdajalcev nas poštenih Sovencev …. domobranc, pač …

   • logika

    šejtan je islamska beseda in začni slovensko pisat.

  • Aurelius

   Kaviarkomunajzarji pa itak vsak svoj poraz v svoji zaslepljenosti smatrate za veliko zmago. Prvo tako bejži-zmago še dandanes vsakoletno praznujete v Dražgošah, posranci!

 • Vrhovni sodnik

  Nagradimo vele sposobne lewake, danes ob 21h na Kongresnem trgu !

  • Slovenec

   Ajd, da te vidim …

   • Vrhovni sodnik

    Se poznamo, boš v Slona pršov na recepcijo

    • Slovenec

     Bom, ko se boš predstavu. Da nau narobe tip fasu …

     • Vrhovni sodnik

      Tko kot si pred 2 leti prišel, ko sem kmalu švaba pregonu, zdaj te poznam, ne bo napake

     • Slovenec

      Ime in priimek, prosim ….ne tolk govort, ovca.

   • Aurelius

    Slovencelj, koliko te plača murgelzwerg za en pljunek po zavednih Slovencih?

 • Duhec

  SDSovci bi bli z vsem kar ni vojna, nezadovoljni…. res ste neka militantna sekta. Pa naj Janša ustanovi svojo vojsko in gre okupirat ozemlje, ki ga je arbitražno sodišče dodelilo Hrvaški…. odločitev le tega je najvišja in dokončna. Streljate se v koleno…. ljudje hočjo mir in dostojno življenje. Ne pa vladavino psihopatov…

  • logika

   vse stranke so v parlamentu legalno, po volji svojih volivcev! Zato nehaj žalit ljudi. Spelji se k svojim migrantom katere vedno zagovarjaš.

   • Duhec

    Ja so…. in to je najbolj žalostno.

  • Rožle

   Ti pa dostkrat kar sebe opisuješ …

   • Slovenec

    A ti ne opaziš, da te ženska ne yebe 5 posto?

    • Rožle

     Kera ženska ?

 • test

  Pa dober, a se vi zavedate, da je banda levicarska s to arbitrazo iztrzila prakticno manj od minimuma??? Pa saj je vse ostalo tako, kot so zahtevali hrvati!!

  • Franjo Trojner

   Točno tako je, kot si zapisal! Perverzno je, da vladajoča levica preko svojih dominatnih medijev sedaj prikazuje svoj katastrofalen neuspeh, kot uspeh. Ma kaj mislijo, da smo državljani idioti? Cerar ,Pahor in Rjavec niti svojega naroda ne upajo nagovoriti. Sram jih naj bo, SAMI IZDAJALCI!

 • joza joza13

  Res smo ga pušnili…
  Dobili 80% zaliva, ki si ga itak ne bomo uspeli prisvojiti, izgubili pa vse ostalo.
  Torej 2x pušnili.

  Eej, če bi bil Majster še živ… in če nam Srbi ne bi Cankarja ubili !!! bi danes lahko z dvignjeno glavo stali kot Narod, tako pa smo zgolj LUZERJI!
  Korošca pa ne omenjajte več, ker ta je izneveril zaupanje naših dedov. Prodal nas je za prgišče lastnih privilegijev.

  Tunneka danes ni. On je vojno lice in je v pripravljenosti. Sicer pa…, on je prodana duša, spominja me na Korošca, le da je še večja zguba.

  • Slovenec

   Tunek je že na Kongresnem ….

   • joza joza13

    Tunek si ti Tona.
    A boš res tam? Ker sedaj še nisi…

  • soc

   Davnega 1989 sem poln naivnega domoljubja v SP Dela pozval Kučana, naj se pridruži v slovenski zgodovini Kreku in Korošcu. Izbral je za svoj KKK raje Kidriča in Kardelja. Dovolil je pa resda enodnevne sanje.

   Se pa strinjam s tabo, da je Korošec v odločilnih trenutkih stavil na Srbe namesto na lastni narod. V tem sta si s Kučanom pravzaprav identična…

 • logika

  Slovenija mora pametno s hrvati ker so hrvati zelo zafrknjeni.

  • andreas82

   Kaj so zafrknejni, najbolj zahojena država na balkanu so, mi njim pustimo da nam diktirajo, slovnske ovce od politikov da ne omenjam, od prvega do zadnjega, pa na dopust v to propadlo državo, baje nikjer nimajo lepšega morja ahahahahahahahaha

   • logika

    hrvati sovražijo vsakega okoli sebe, taki pač so.

 • Slovenec

  V glavnem – danes bo za vse zavedne, domoljubne Slovence tekel šampanjec na Kongresnem trgu ! Če pridejo izdajalci, pa še kri! Sam itak jih ne bo. Ti bi pršli, če sploh, spet 3 leta za nemško vojsko …. LOOOOOL

  • disqus12

   kaj os pa telebancek proslavlal? da si zgubil kompletno vse, kar si je po minimalni zahtevi vsaj priboril Drnovsek?? Pa si ti komplet retardiran?? kaj bo tekla kri. ti retardiranc nimas v glavi kri, teb se preliva kis budalo maloumno

  • antimur

   Ti kurba levofašistična, kdaj je pa v Sloveniji rdeča zvezda državni simbol, kdo je torej izdajalec. Pa še to, misliš, da lahko gobcaš kar tako nekaznovano o krvi, se hudičevo motiš, bolje, da zapreš svoj kolhozniški gobec.

   • Slovenec

    Se vidimo ….

  • Vrhovni sodnik

   Ha, ha, ha, domoljubni Slovenci bomo vas izdajalci prefukali, ti boš še bolj zabuhel, kot si

   • Slovenec

    Se vidimo …

   • Rožle

    Pa ne moreš invalide tepst …

  • Franjo Trojner

   Vrag te naj vzame!

  • Aurelius

   Slovencelj, ali si na GHBju – očitno te je eden nategnil v tazadnjo, zdaj pa kokodakaš kot kura, ki znese jajce …

 • Morala

  Haha, Hrvati bodo branili svoju zemlju!!! Bo še sranja.

 • Vasja Viher

  saj to je bla poanta dobiti stik z odprtim morjem, itak se ne spoznam na zadevo, zdaj se pa lahko posvetimo bolj pomembnim temam za slovenijo, ne pa ki bo potekala meja pa joras gor pa joras dol, saj se ve kje poteka meja že 26 let, če pač sodišče dosodi da pač ostaneš na hrvaški strani, a tam pa sonce ne sije?!, ta meja se mi res zdi, da bi le tolko napora vložili zato da državljanke in državljani bolše živijo v tej državi, volitve pa referendumi so bolj pomembni od nekega zrežiranega spora med slovenijo, hrvati se itak požvižgajo na odločitev, zato naj to rešuje eu, mi pa rešujmo da bo referendum uspel in da se čim prej znebimo cerarja, kakšna meja.

  • disqus12

   budala! stisk si je proboril ze 2001 Drnovsek!! Kreten … zdaj imamo samo sluzbostno pravico, katero pa si lahko Hrvati krojijo v okvir mednardnega pomorskega prava, po svoje. Zaradi taksni retardiranev kot si ti, smo zgubili Trst in pa Korosko …. samo da je mir ja budala pederajzerska.

  • mannuro

   To lahko kvasi samo tupasti lewak.. čez 50 let ti bodo kakalake priplezale do Ljubljane, potem pa se boš usral. Dajmo še mal šenkat Koper in Piran Italjančkom, pa Koroško in Stajersko Avstrijcem.. malo tu malo tam, pa bo slovenija samo še na področju bivšega Roga.. pa še to zato, ker prodancev tvoje sorte res nihče ne mara. Pravi kmet ti ne bo prepustil 1cm zemlje! Že ve zakaj.

  • Morala

   Glede Jorasa ti ne dam prav! Zavednemu Slovencu ni vseeno kje bo živel.

   • Vasja Viher

    no.. jaz osebno če bi bil joras nebi zganjal nobenega takega cirkusa, mam ogromno in dovolj drugih stvari za počet v življenju kot klovna igrat na tv in s tem zgublat svoj čas, sicer pa naj se bori, naj išče rešitve, to se mene ne tiče kakšne “velike probleme” imajo drugi ker bodo morda zdaj po arbitraži spadali pod hrvaško, uhh to pa res mora bit težko, še spat ne bodo mogli, ker bodo pač morali živet le nekaj centimentrov stran od table na kateri piše slovenija.

 • Vrhovni sodnik

  Zmagovalci so Hrvati, vse ozemlje, ki ste jim ga poklonili lewaki ste s tem dokumentom legalizirali, na HR upravičeno odpirajo šampanjce.

 • MEFISTO

  Me pa res zanima, kdaj se bo upal kak slovenski ribič podati na ribolov preko sredine Savudrijske vale?

 • Franjo Trojner

  Nacionalna TV SLO 1 prekinila govor predsednika vlade Cerara! Cerar govoril nekaj tja v en dan, zmedeno! Slovenski vrh razdeljen! Odbor za zunanje zadeve še zaseda. Predsednik države pa molči! Vsi skup so se fsrali, popoln trijunf hrvaške politike, nas je naša leva politika izdala. Hrvati z budnim očesom policije pazijo na na naša ozemlja, naša vojska in policija pa ima prost dan

 • VERZIFIKATOR

  V KALNEM

  Rib ulov odvisen je od sreče,
  to vedo še zadnji neplavalci
  in enako spretni kart igralci,
  rib ulov vprašanje je pereče.

  Zlasti še, ko v kalnem se ribari,
  blato ko se z morsko vodo zmeša,
  ko se mulj na silo stiska, preša,
  in v plitvini ko se le brodari.

  Rib ulov se v takšnih bo pogojih
  brez najmanjših dvomov hitro sfižil,
  ves izplen se v hipu razdrobižil,
  ribolov se meril bo v razkrojih.

  Takšen lov pred kratkim je na ribe
  ribičem do dna grenil veselje,
  utonile so v plitvini želje,
  da ujame riba se brez hibe.

  So zajeli nekaj le kubikov
  prazne, mlačne, morske vode kalne,
  vse za ceno akcije podtalne
  in zaradi neuspelih trikov.

  Ribe malo mar so vsem postale,
  šlo je zgolj za morsko vodo slano,
  brez potrebe, v prazno le oddano,
  iluzije v morju so ostale.

  Plimo ko zamenjala oseka
  se v zalivu vsem je pokazalo,
  za malenkost vode žrtvovalo
  se na drugem bregu je ČLOVEKA.

 • valentin

  In kje je naš maneken ?

  • Vrhovni sodnik

   Na kahli

   • valentin

    Pa ja ne v Dubrovniku.

  • mannuro

   Poglej pri Jadranki.

   • valentin

    Sad ga ona ne jebe ni tri posto.

    • mannuro

     dvomim. Verjetno izvaja nad njim sadomazo!

 • andreas82

  Najbolj čobanska država v EU je HR in s takimi politiki kot jih imamo, lahko oni lahko delajo kar hočejo nam Slovencem! Ena propadla HR hodi po nas, isto kot Srbija 91, slovenskim politikim je treba prepovedat potovanja na balkan največji izdajalec Borut Pahor, Milan Kučan!!!! OLOŠ!!!!

  • tramal

   Niso hrvati krivi če imamo zgubarsko komunajzersko vlado ki ne zna nič.

 • Ilu m inati so doma tudi v evropskih institucijah in dokler bomo verjeli v te pokvarjence, bomo samo izgubljali. samo poglejmo; Slovenija je iz leta v leto manj slovenska. Drugače pa je v življenju vedno realnost borba in z ziheraštvom ne bomo na koncu imeli nič

  • Olga

   Ni kriva EU! Krivi so komunisti v Evropskem parlamentu, Kardeljev vnuk, Fajonova, Vajgl, Peterle z orglicami! Poglejte kako umazano vlogo imata Vajgl in Fajonka! Plezanje kola s Putinom! Neupoštevanje embarga, pljuvanje po vseh in vsakem posebej…..
   Zakaj pa Madžari niso na udaru?? Zaradi demokratske vlade!

   • janez cepec

    pa Janša

    • tramal

     Tvoja nočna mora.

 • Duhec

  Morate se zdravit proti kroničnemu nezadovoljstvu…. dons je bil spet lep, sončen dan. Plohice gor al pa dol… vse zamudite.

  • valentin

   Dobili smo razsodbo in točo na glavo.

   • Duhec

    Ne pretiravaj…. dejstvo je blo, da bojo vsem mal ugodili. Nihče noče vojne….

    • valentin

     Torej proglasimo Leibach za provinco Zagreba.

     • Duhec

      Spet pretiravaš…

     • valentin

      Sploh ne, tam je vse razen državotvornosti.

     • Duhec

      A res???? Zato pa ne priznavajo sodbe…. ker ja, ni posebej ugodna.

     • MEFISTO

      Prepozno, so ga že zavzeli Srbi in muslimani.

 • Franjo Trojner

  Perverzno je, da vladajoča levica preko svojih dominatnih medijev sedaj prikazuje svoj katastrofalen neuspeh, kot velik uspeh. Ma kaj mislijo, da smo državljani idioti? Cerar ,Pahor in Rjavec niti svojega naroda ne upajo nagovoriti. Sram jih naj bo, SAMI IZDAJALCI!

 • MEFISTO

  Tole je navsezgodaj zjutraj napisal učeni in modri Mefisto, pa to primerjajte s sodbo arbitražnega sodišča:

  – s sodbo arbitražnega sodišča se bo določilo morsko območje, na katerem bo imela Slovenija prost
  prehod za pomorski promet brez siceršnje pravice do gospodarskega izkoriščanja tega dela morja;

  – na kopenski meji bo Slovenija večinoma popušila;

  – Piranski zaliv bo šel na pol ali pa še v manjšem deležu za Slovenijo;

  – pametni Hrvati si bodo premislili in v bližnji prihodnosti molče priznali sodbo arbitražnega sodišča;

  – upam, da sem se zmotil v svoji napovedi, ker sem premajhna riba, da bi lahko ugovarjal vrhovnemu
  sodniku.

  Slovenski režimski mediji še naprej omaložujejo pomen kopenske meje.

  Danes zjutraj sem na HANZI TV ujel mnenje, da ni točke, do katere živijo samo Slovenci in od katere živijo samo Hrvati. Obojim gre dobro, zato se jim ne bo življenje prav nič poslabšalo ne glede na to, kje bo potekala meja. Še naprej bodo živeli v obilju, prijateljstvu in slogi.

  Modri in učeni Mefisto je falil le pri deležu Savudrijske vale, do katere pa slovenski ribiči najbrž ne bodo nikoli imeli dostopa.

  Pa še pri Savudrijski vali ne bi toliko zgrešil, če se ne bi bal avtoritete Vrhovnega sodnika, ki je napovedal popoln fiasko Hrvatov.

 • totex39

  Slovenski politiki ponovno zavajajo ljudi, da je bila razsodba za Slovenijo dobra, ne ravno nasprotno bila je slaba in spet smo kratko potegnili.

  • logika

   zakaj je Slovenija potegnila kratko? Slovenija JE dobila več kot pol Piranskega zaliva + STIK z odprtim morjem, NAŽALOST je izgubila Trdinov vrh in del kjer je tisti Joško Joras…Jorasa mi je žal, verjamem, da je razočaran :-(

   • totex39

    Ravno ta STIK je velika Pahorjeva polomija.

  • Fogglof Tunnek

   Ni res…lažeš in zavajaš…čisto po desničarsko…

 • Slovenec

  “Odločitev arbitražnega sodišča slabša kot sporazum Drnovšek-Račan.” … in boljša kot sporazum Janša-Sanader! LOL

  • stop migraciji in zlu

   ” Slovenec” ne boš prisilil drugih ljudi,. da ti kimajo. Imajo svoje mnenje! Spelji se.

  • Hanza Gorenjski

   In kakšne so razlike?

   • Slovenec

    Novo24TV vpraš …. LOL

    • Hanza Gorenjski

     Nimam potrebe, ker jih poznam do podrobnosti, ti pa le domnevaš, da jih poznaš.

     • Slovenec

      Pol jih pa le vpraš … LOL

     • Hanza Gorenjski

      Kozel rdeči, vprašaj jih in se daj pou…

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, svoj čas sn kar dosti spremljal to problematiko, celo poglabljal se v pomorsko pravo in zaj lahko povem, da sn z razsodbo izjemno zadovoljen!! … Itak na takšnih procesih po defoltu ne moreš dobit fse kar zahtevaš, sanje o nekakšnem klasičnem teritorialnem stiku z odprtim morjem so bile pa praf otročje in populistično lapanje nekaterih desničarjef… in me je tudi sram, da so si nekateri naši pravniki z obale kaj takšnega sploh privoščili. Arbitri bi za kaj takšnega morali celotno pomorsko pravo postavit na glavo, kar ga pa ne bi niti zaradi ene Nemčije, kje pa zaradi ene male Slovenije z dvema lavorjema morja.

  • Duhec

   Ti že trije tipkajo…. zdej se bo vsulo.

   • Fogglof Tunnek

    Sn pripravljen…

   • stop migraciji in zlu

    včeraj si napisala, da bi rada črnskega in da greš v afriko, še nisi šla, izdajalka?

  • valentin

   Jaz sploh nisem presenečen glede razsodbe, sem pa jezen na take “Slovence”, ki so zelo prijateljski do tujcev, domačega človeka pa bi potunkali v drek.

   • Duhec

    Pa sej Tunek ni tak….

   • Fogglof Tunnek

    In kdo je zaj koga potunkal?

    • FreedomAndDemocracyNOT

     jao fogglof kaksen slovenec pa si, valda moras sovrazt vse tujce, drugac si izdajalica

     • Fogglof Tunnek

      Itaq…

  • test

   Kaledon, kaj si retardiran??

   Svoj čas sem ogromno spremljal to problematiko, celo poglabljal se v pomorsko pravo in zdaj lahko povem da sem z razsodbo izjemno zadovoljen!!
   Itak na takšnih procesih po defoltu ne moreš dobit vse kar zahtevaš, sanje o nekakšnem klasičnem teritorialnem stiku z odprtim morjem so bile pa prav otročje in populistično lapanje in me je sram da so si nekateri naši pravniki ala un glupson z obale kaj takšnega sploh privoščili. Arbitri bi za kaj takšnega morali celo pomorsko pravo postavit na glavo, kar ga pa ne bi niti zaradi ene Nemčije, kje pa zaradi ene male slovenije z dvema lavorjema morja.

   Trdim, da mi boljših pogojev sojenja ne bi dobili nikoli kot smo ga na tem arbitražnem procesu, z njim pa tudi ne bolj ugodne sodbe!
   Arbitri so zaradi našega “stika” bili prisiljeni izvesti pravni presedan in so ga tudi naredili!
   Bodite zadovoljni in ne nasedat populističnim prevarantom, ki bodo sedaj poskušali služit poceni politične točke z razlagami, kaj vse je slovenija izgubila.

  • Franjo Trojner

   Vrag te naj pocitra levičar, ravno vi levičarji ste glavni krivci, da se Slovenija pod vašim vodstvom vedno za znaten teritorij zmanjša!
   Perverzno je, da vladajoča levica preko svojih dominatnih medijev sedaj prikazuje svoj katastrofalen neuspeh, kot velik uspeh. Ma kaj mislijo, da smo državljani idioti? Cerar ,Pahor in Rjavec niti svojega naroda ne upajo nagovoriti. Sram jih naj bo, SAMI IZDAJALCI!

   • Fogglof Tunnek

    A to pa je blo boljše ko je Sanader Janšeka natepaval od zadaj…brez vazelina, da mu je pol Pahor reševal rit???

    • Franjo Trojner

     Ti si gotovo hrvat, ma saj Kranjec ali Štajerc takih idiotizmov gotovo ne bi pisal.

     • MEFISTO

      Ni Hrvat!

      Še huje!

      Na Gorenjskem je doma in nesrečen.

     • PikaPolonica

      ta rt ni gorenjska

     • Hanza Gorenjski

      …pa buzerant…

   • valentin

    Po hitrih izračunih si je Zagreb prisvojil 4000 km/2 ozemlja, ki nikoli ni bil hrvatski.

 • MEFISTO

  Bolje bi bilo, če ne bi dobili toliko umazane in mrtve mlakuže Piranskega zaliva in za nadomestilo kak slovenski zaselek več.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  dobr, vazno da mamo odprt dostop do morja, ostalo gre za razne brezvezne parcele, za katere se borijo samo skrajno desni z manjvrednostnim kompleksom. Sedaj bo treba izkoristt najbolj severno tocko v jadranu

  • logika

   odprto morje in več kot pol piranskega zaliva, tudi pri Muri je slovensko, edino Joras je izgubil……sicer se je tole še dobro končalo, naj živi Slovenija!

  • tramal

   A ti veš kaj je služnostna pot ,kaj pa je lastni prehod na odprto morje.

 • Duhec

  Slovenija je bore malo zahtevala, Hrvaška preveč…. arbitražno sodišče je blo pa pošteno in pravično. Ja tud na to se morate navadit…. pejte mal po svetu.

  • Fogglof Tunnek

   Čuj Duhica, trdim, da mi boljših pogojef sojenja ne bi dobili nikoli kot smo ga na tem arbitražnem procesu, z njim pa tudi ne bolj ugodne sodbe!… Arbitri so zaradi našega “stika” bili prisiljeni izvesti pravni presedan in so ga tudi naredili!…Bodite zadovoljni in ne nasedat populističnim prevarantom, ki boo zaj poskušali služit poceni politične točke z razlagami, kaj fse je Slovenija izgubila.

   • Franjo Trojner

    Ma kaj si tudi ti hrvat?

    • tohuvabohu

     Seveda, pol Hrvat, pol cigan. Slovenci ne rečemo “presedan”.

  • Sredina

   Kako je bore malo zahtevala, če je zahtevala celoten zaliv?

   • MEFISTO

    Seveda je malo zahtevala, saj je majhen tudi Piranski zaliv.

 • MEFISTO

  Jokal sem – ob nastopu Mira Cerarja.

  To niso bile solze radostnice, ampak solze žalostnice.

 • Franjo Trojner

  A se je državni vrh čisto fsral! Ni ga na vladajoči levici, ki bi si upal nagovoriti narod!

  • Duhec

   Izjavo jim še pišejo…. ne morjo si dovolit blamaže, ki bo šla po svetu. Drgač bi že lajali…. vse bi obrnli na svoj mli. Sorry no, eni so resni in odgovorni….

  • Sredina

   vbistvu so že vsi dal izjave z izjemo DZ-ja

   • Franjo Trojner

    Kje? Na sekretu! Javno do sedaj ni bilo nič in še Cerara je RT1 na pol govora, ker ni znal povedat nič prekinila, ugasnila. Obveščenost je enaka nuli! Non stop blebetajo samo neki gosti, odgovorni pa so vsi nemi in poskriti!

 • andreas82

  Samostojna Slovenija ne zna opravit z mongolsko južno republikom, sem bil vedno proti Jelinčiču, zdajle ko vidim kaj delajo, bi ga še kako rabili, kaj je naredil Pahor najlepši med predsedniki in njegovi nasledniki, zato pa toliko potuje v ZG, kaj ta narod voli tega morona :)!

 • valentin

  Slovenija ima manekena, klovna in mencača še nadalje, do kdaj še ?

 • test

  Torej, 2017 se je slovenska rdeca diplomacija in vrhunski odvetniki le izborili tisto, kar je Hrvaska ponujala Drnovsku 1997. Torej 20 let smo cakali na uspeh, katerega bi Drnovsek 1997 podpisal v 1 min!! BRAVOOOOOOO RDECI!!!

  • Friderik Peršič

   Ne klati neumnosti , sabor je bil proti …

 • Fogglof Tunnek

  Ajd, fsi gremo zaj Gregorja Trebušaka poslušat na Svet na kanalu A…

 • Franjo Trojner

  Cerar se je fsral, zopet cinca in je Plenkoviču že zagotovil, da Slovenija ne bo brez dovoljena Hrvatov storila ničesar, da bi izvajala suverenost nad z arbitražo potrjenim SLOVENSKIM TERITORIJEM.

  • tohuvabohu

   Cmerar je duševno na nivoju enajstletnega smrkavca in ne more o ničemer reči nič relevantnega. Samo en kup naučenih floskul.

 • Duhec

  In kje je izjava Janše??? Je ni… ker je levim uspelo iztržit največ.

  • tohuvabohu

   Ni potrebe. Svoje je povedal pred sedmimi leti in še vedno drži. Če bo karkoli rekel, bodo rdečkarji skočili do stropa, da spet izkorišča situacijo za svoje sebične interese. Saj, za izgubo Trdinovega vrha ga bodo itak okrivili.

  • valentin

   Tu ni iztrženja, kvečjemu neko zadoščenje. Iztržili bomo, ko bo Hrvaška plačala polovico stroškov mednarodnega sodišča.

  • T-Rex

   levaki ste neverjetni. koliko praznega nabijanja vam uspe skupaj spraviti je absudno. No Janša je leta 91. hotel z vojsko zasesti Savudrijski rt , a mu tvoj levak Kučan tega ni pustil. Sedaj pa spat pa se učiti za popravce levaček.

 • Matija

  Matr vam pomladansko. Zakaj tista peterletova vlada ze leta 1991 ni z jansevo vojsko in bavcarjevimi policaji zasedla slovenska ozemlja in izvajala jurisdikcijo

  • test

   Zato ker KUCAN NI DOVOLIL!!! Zpis si ze to nekam!!

  • Hanza Gorenjski

   prepovedal Kučan

 • Franjo Trojner

  Ma kaj je zdaj? A ima kak politik levice vest in jajca, da stopi pred javnost in kaj pove? Ne upa Cmerar, ne upa Pahor, ne upa Karlek! Sami seronje.

  • Friderik Peršič

   Modeli , ki si jih naštel imajo z levico toliko kot jaz z programom Apollo …

 • Olga

  Cerar je “pomorska” tepka! Slovenija NIMA status pomorske države, ker ima le sluapznistno pot za stik za odprtim morjem, pod jurisdikcijo Hrvaške!

  • Anthon

   Očitno je bilo Cerarjevo šolanje le permanentno udbovsko rinjenje podpovprečnega telovadčevega sina na vrh.

   • rrrrr

    Bo šlo v anale, ploskam!

  • Friderik Peršič

   Važno je predvsem ,da ti razumeš …ti si kot multipraktik , zjutraj strokovnjak za pomorsko pravo , čez dan pa vse drugo …

   • rrrrr

    Zato pa je prav, se od nje kaj naučiš. Vse kar Olga izreče, si lepo in z velikimi tiskanimi črkami zapiši v zvezek, ničesar neizpusti, kar še vedno ne razumeš, pa vprašaj. Beseda ni konj! Potem bo morda še kdaj kaj iz tebe…

 • Matija

  Peterletova vlada je naredila usodno napako ko je hrckom dovolila postavljat mejne kioske kjerkoli jim je pasalo

  • Hanza Gorenjski

   To jim je dovolil Drnovšek.

 • Matija

  Sicer pa kdor zagovarja tompsona zagovarja hrvaske interese

 • valentin

  Zanimivo kako si mednarodno sodišče ni upalo podaljšati mednarodnega morskega pasu skozi italijanske in hrvaške teritorialne vode do teritorialnih voda RS. Seveda so tu še Italijani, ki so po 2.sv. vojni s pomočjo zaveznikov in Beograda prav odsekali S. primorsko Slovenijo( Tržič, Devin, Sesljan, Nabrežino…) od morja in tako prefinjeno zaprli Slovenijo z severne strani, Hrvati pa južne. In tu je poanta zaprtosti teritorjalnega morja Slovenije.

  • Nata

   + + + + + + + +

   • valentin

    Hvala Nata. A dejstva so taka, ne more jih nihče spodbijati. Ta teren zelo dobro poznam. Sam sem ga velikokrat prehodil.

    • Nata

     No in tu je že rezultat vse te zgodovinske prepletenosti in napak politike!
     Žal pa plačajo ljudje!

     • valentin

      Seveda, saj smo slišali v razsodbi, da so upoštevali pravno urejene dokumente iz leta npr.1870, 1904 , rapalsko mejo, katastre, jurisdikcijo, upravljanje s posestjo itd. in kdor ima vse papirje urejene in uveljavljene mu pač sledi, je dedič,
      lastnik itn. Sposobna diplomacija, moč, vpljiv in interesi pa
      prispevajo končno rešitev. Če vzamemo primer Italije in bivše Jugoslavije vidimo, da so Italijani kljub fašističnemu režimu in
      taboru, uspeli prepričati nasprotnike, torej naše zaveznike in si pridobili ozemlja, kar je precedens in praktično nemogoče, da poraženca nagradijo s tujim ozemljem. V tem primeru je zaveznikom smrdel še naš komunistični režim in bojazen pred
      močnim delavskem gibanjem in strah pred vzponom socializma v povojni Italiji ter interesi angloameriških sil.
      ( Marshallov plan )

     • Nata

      + + + + +
      Dediščina ?? Kaj pa je to ?? Saj smo vendar začeli 45. tega leta ! Prej ni bilo nič. Vakuum !
      Ja, smo res primerek posebne sorte – komunistične !!Do zadnjega diha !
      Svoje napadalce smo, pardon, so pospremili čez mejo. .. . . . zakaj neki ?
      Pa saj ko poslušaš ljudi, ne veš, ali nič ne vedo, ali pa jih prav nič ne zanima.
      Mene je to poročanje medijev večraj presenečalo iz ure v uro bolj !!
      Nasmeški, zadovoljstvo. . . . . . kr neki ??
      Naši politiki pa sploh ne pomislijo naprej! Saj poznamo naše sosede. Zopet nam bodo namesto rokovanja, odtrgali roko.

     • valentin

      Saj ni enostavno, če pa zadeve bolje poznaš, ne pričakuješ
      kaj več in ni posebnega presenečenja. Človeška psihologija kot veda je huda zadeva, ti rečem. Biti Slovenec je lepo a težko.

 • MEFISTO

  Da ne bi precenjevali dar stika z odprtim morjem.

  Arbitraža je Sloveniji priznala minimum tistega, kar ji tudi sicer propada.

  V vsakdanjem življenju bi to lahko primerjali z “nujno potjo”, do katere imajo pravico lastniki od komunikacij odrezanih parcel.

  • valentin

   Ili Slovenci možete ići na WC, da se ne userete.

  • Hanza Gorenjski

   ..imenovana služnostna pravica..

   • MEFISTO

    Ja in tale stik z odprtim morjem je tudi slovenska služnostna pravica na hrvaškem teritorialnem morju.

  • Nata

   In tam je potem vedno kakšno ” sračkanje ” !!
   Mi imamo pa en gumijasti čoln !!Ma. . . . . kaj policija, kaj vojska .Samo, da so banke in bankirjevi žepi polni našega denarja !

 • MEFISTO

  Če ne bi Kučan preprečil, bi bila danes naša tudi Savudrija.

  • Hanza Gorenjski

   Res je. Janši in Bavčarju je preprečil, da bi v izpraznjeno karavlo poslala našo vojsko in policijo.

   • valentin

    Tu imam jaz drugačno informacijo, da je France Bučar predlagal zasedbo Savudrije, pa sta Janša in Bavčar vztrajala, da nimamo
    dovolj zmogljive vojaške sile in ne opreme za takšen podvig.

    • Matija

     Seveda ker sta izdajalsko racunala na prodajo orozja hrckom

  • Matija

   Kucan ni mic preprecil ampak peterle ni hotel izvajat

   • MEFISTO

    Matija, mi nismo taki kot vi.

    Mi ti priznano pravico, da smeš govoriti tudi narobe.

    • Matija

     Lazem pa le ne tako kot vi

 • Adolf Hitler

  to je pa to ko židovski smrad odloča ampak stem bo kmalu konec Slovendci spravte se na noge in volite že enkrat presednika JELINČIČA IN KANCLERJA JANEZA ČE HOČETE BITI PROSTI SUŽenstva TEH RDEČIH ŽIDOV IN DOBITI VSE NAKRADENE SLOVENDSKE DEŽELE NAZAJ ZAPOMNITE SI SAMO TO SAMI SMO MOČNI TODA SKUPAJ SMO NE UNIČLIVI!!!! SVOBODA SLOVENDIJI!!!!!!!

  Ko pride Mesija, bomo vsi sužnji sionistični NWO to samo vi misLTE smrad ŽIDOVSKI biti (dokumentarni)
  ko se človeška masa prebudi potem vam tudi bog nebo pomagal več smrad židovski!

  https://www.youtube.com/watch?v=RN9NijvOyDA

 • MEFISTO

  Zaradi sodbe arbitražnega sodišča si bodo še pedri lahko malo oddahnili.

  In Tič tudi.

 • tohuvabohu

  Napaka je bila, da se po razpadu Juge nismo priključili k Avstriji. Dunaj bi nam zanesljivo zrihtal Savudrijo, odprto morje, dvocevni drugi tir bi tudi že zdavnaj imeli, pa še marsikaj drugega. Tudi koroškim Slovencem bi bilo mnogo laže.

  • MEFISTO

   Kaj se pa hudega godi koroškim Slovencem?

   • valentin

    Imajo službe, razvito infrastrukturo in lahko jodlajo po mili volji.

  • Matija

   Se vedno gre lahko vsak drekac ki se nu kolca po avstriji v avstrijo

   • montyamp

    Takšni drekaći kot ti pa turškexmagarse krtačit v otađbino .

    • tohuvabohu

     Kaj pa ta zakladnik tu išče?

    • Matija

     Ne znas po slovensko?

  • Friderik Peršič

   Evo , bećki konjušarji se že oglašajo …

   • Bozz

    bećki konjušarji nismo več…sedaj smo mafijski konjušari. Si raje mafijski konjušar?

 • Fogglof Tunnek

  Arbitražno sodišče je Sloveniji prisodilo posebni režim plovbe, ki teče preko hrvačkega teritorialnega morja in je širok 2,5 naftične milje. V njem, je poudaril Guilaume, Hrvačka ne sme zaustavljati ali kakorkoli brez privolitve ovirati svobodne plovbe ladij ali letal in podmornic…Kapish desnosučni ???

  • MEFISTO

   Še plavati ne znaš, pa bi rapravljal o morskih zadevah!

   • Fogglof Tunnek

    Pazi da te ne bom ftopo fPiranskem zalivu…kapish?

    • Tačka

     Pa sej ti si doma iz obale?

  • valentin

   Mednarodne vode so na razpolago vsakomur in povezujejo pomorske države z njihovimi teritorjalnimi vodami. V tem povezljivem delu pa Slovenija ne sme ribariti niti izrabljati morja v gospodarske namene, ker je pod oblastjo RH. To ni nikakršna pridobitev, bolje rečeno potešitev…..

   • Fogglof Tunnek

    Ka eni ne razumete, da po mednarodnem pomorskem pravu ne moremo imeti direktnega stika z odprtim morjem, zaradi konfiguracije Piranskega zaliva… Na taki mali zalif mejimo kar tri države!?!?…A ti to razumeš…Rudolf Valentino?

    • valentin

     Glej mojster, ko boš ti toliko preplul Jadrana kot sem ga jaz v JRM, pregledal toliko pomorskih kart, signalnih znakov, navigacij, doživel toliko neurij na morju, neprespanih noči, izvajal 48 urne manevre pri polaganju admiralskega čina nadrejenega , s posadko pomorske patrulje polovil toliko krivolovcev kot jaz,odvažal mrtve teritorjalce in položil toliko
     izpitov pomorske službe, potem se oglasi…
     Ja in Verjemi, da sem zate Admiral Valentin.

  • Franjo Trojner

   Ma ti bi še z svojimi uhami in jajcami tvoji levici plosko pa če prav bi levica z hrvati mejo pod Ptujom in v Ankaranu določila in podpisala. Izdajalci ste, sami izdajalci, SLOVENSKE LJUDI IN OZEMLJE, MORJE STE V MIRU HRVATOM [email protected]

   • Fogglof Tunnek

    Izrtžli smo več kot smo pričakovali…

 • Adolf Hitler

  KVA SE SPLOH SEKIRATEV RVATI SO TAKO IN TAKO BANKROTIRAL IM SE TO MALO NAKRADENE ZEMLE IM NEBO VEČ POMAGALO DIE SIND AM ENDE FINISH FINITO! BANKROT TOTAL BANKROT!!!!!!!!!!!

 • Kosobrin

  Jorasu so vzeli hišo in zemljo, nikoli pa mu ne morejo vzeti njegove narodnosti in Slovenstva. On je bil in bo ostal zaveden Slovenec, kakršnih je malo. Srečno naprej, g. Joras!

  • MEFISTO

   Od tvojih ganljivih besed bo bolj malo imel Joras.

   • Kosobrin

    Res je tako, res je tudi, kar sem napisal, a vendar je v vsaki najhujši stvari vedno še kakšna rešitev.

    • Friderik Peršič

     Hočeš rešitev za Jorasa ? Vzemi si ga domov …

 • Kosobrin

  Hrvati so še včeraj govorili, da je današnji dan zanje čisto navaden dan, a vendar že pozivajo, naj se Slovenci umaknejo s Trdinovega vrha (Sv.Jera).

 • Fogglof Tunnek

  Čujte desničarski nevedneži…odločitef arbitražnega sodišča, predfsem meja na morju, odločitef v zvezi z zaselki na levem delu Dragonje in status Trdinovega vrha je dejansko bila v skladu s pričakovanji. Iz argumentacije arbitražnega sodišča je razvidna tudi velika skrbnost, na 380 strani dolgi razsodbi se v delih sodišče sklicuje tudi na dokumente iz 18. stoletja…A vi to razumete?…desničarji zabiti??

  PS: Moja Julika je itaq rekla, da Trdinovega vrha ne potrebujemo…njej je fšeč moj “trdinof vrh”… Mam kapico nonstop trdo :)

  • Tačka

   Pa kakšen tvoj vrh, pa sej ti nimaš tiča, če si pa ženska?

  • PikaPolonica

   Zaradi takih ljudi kot si ti, vaše miselnosti, Slovenija izgublja. Izgublja državna premoženja, ker se krade, izgublja svoje zemljo, ker jo ne čuva kot dobri gospodar, ne dela na rodnosti slovenskih potomcev,…

 • barbara rov

  No, Radovan Žerjav je že vedel, kaj je razlika med teritorijalnim stikom in stikom. Kar je Žerjav opozarjal, to so ignorirali in polom je pač prišel:

  http://www.delo.si/novice/politika/zerjav-zbogar-naj-pojasni-kje-je-teritorialni-stik.html

  • Adolf Hitler

   NE ZA DOUG!!!!!

 • Adolf Hitler

  to je pa to ko Židovski smrad odloČa ampak stem bo kmalu konec slovendci spravte se na noge in volite že enkrat prezednika JELINČIČA IN KANCLERJA JANEZA ČE HOČETE BITI PROSTI SUŽNOSTI TEH RDEČIH ŽIDOV IN DOBITI VSE NAKRADENE SLOVENDSKE DEŽELE NAZAJ ZAPOMNITI SAMO TO SAMI SMO MOČNI TODA SKUPAJ SMO NE UNIČLIVI!

  Wenn der Messias kommt, werden wir alle Sklaven der zionistischen NWO sein (Doku)
  wenn menschheit erwacht dann gnade ihm gott
  https://www.youtube.com/watch?v=RN9NijvOyDA

  • Bozz

   Dolfe, stvari ti niso čisto jasne. Ko bo prišel Mesija nazaj, bo med drugim počistil s Satanovo sinagogo, ostali bodo samo pošteni od Mesija izbrani Judi. Zlo bo zavedno izbrisano iz sveta.

 • Rožle

  Po eni strani je super …
  Hrvatje ” ne priznajemo ovaj sud ”
  ..in so kot naš diktator Milan Brglez , ki se požvižga na zakon in na ustavne pravice…. !

 • Fogglof Tunnek
  • Tačka

   Potem prideš direktno iz Pirana? Hov hov

  • valentin

   Tudi Jože Pučnik jo je, pa so ga pri prvem pomisleku o nepoštenem partijskem ponašanju strpali v samico, mu odvzeli službo, profesijo in zdravje.

 • barbara rov

  Na delu pa pišejo, da je Slovenija dobila teritorijalni stik z odprtim morjem. Ne, dobila je teritorijalni stik s Hrvaškim morjem!
  poglejte sliko v članku…http://www.delo.si/novice/politika/danes-bo-znana-razsodba-o-meji-med-slovenijo-in-hrvasko.html

  • Olga

   To so levaške laži! Kot vedno!

 • Fogglof Tunnek

  Glede na Plenkovićeve ustaške izjave, da je Hrvačka tudi z oboroženo silo pripravljena braniti ozemlje, ki ga je Sloveniji dodelilo arbitražno sodišče, je očitno, da groženj z vojno na Balkanu še ni konec!!!
  A zaj razumete desnosučni zakaj nismo pustili ustašu Thompsonu nastopa fSloveniji???

  • valentin

   Tu pa se strinjam s tabo.

  • Adolf Hitler

   Z TISTIM ŠROTOM KI IMA PRETOVČENE PLOŠČICE KOKER KO SO VČASIH ŠVERCARJI ZA AUTO PRTOVKLI MOTORNE PLOŠČICE KAR IMAJO JE SAMO EN UKRAINSKI SCHROTTHAUFEN KI PREDNO VZLETI SE RASPADE ALI PA POTONE!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, za pričakovati je, da Hrvati sodbe ne bojo sprejeli in da bojo jezno zapustili EU ter ustvarili novo unijo s Srbijo!!!… hahahahahahahahahahahahahahahaha …

  PS: Ustaši in Četniki podajte si roke…pol pa se koljite do nezavesti…

 • Janez

  SLABO DELUJOČE ALI KAJ PODKUPLJENE
  R.SLO AKTERJE V ZADEVI UREJANJA MEJE Z R. HR !
  Pred
  PARLAMENTARNO PREISKOVALNO KOMISIJO !
  Zlasti !

  – dr SEKOLCA – za njegove “amaterske” pogovore po telefonu. Naj javno pojasni !
  Tudi
  – “žal” imenovani ali izvoljeni
  – preds. B. PAHOR,
  – KARDELJ DR. CERAR,
  – KLOVNOVSKI “MINISTER” K. ERJAVEC !
  Naj
  ŽE KONČNO ODIDEJO IZ R.SLO POLITIKE !
  Dovolj !
  So se okoristili in ?
  PRAV MALO POZITIVNEGA NAREDILI ZA R. SLO IN NAS SLOVENCE !
  Ni treba – da “visijo”.
  Kot zapojejo dobri stari HR 4M v pesmi “NEKA VISI. – PEDRO”!
  VSEKAKOR NAJ PA
  – KONČNO ENKRAT – ŽE – I Z V I S I J O ! In – odidejo.
  Odidejo.
  Dokončno
  – iz R. SLO POLITIKE,
  NIČ JIH NE BOMO – NIČ JIH NE BOMO – POGREŠALI ! Odidejo naj. L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  HR – SKUPINA – 4M: ” NEKA VISII PEDRO”

  https://www.google.si/search?q=neka+visi+pedro&oq=neka+visi+pedro&aqs=chrome.0.69i59j69i60l3.13014j0j4&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Fogglof Tunnek

  Bravo naši! Najbolj važen je bil Piranski zalif in prosti izhod na morje. Izgubili pa smo Trdinof vrh. No ja… nekaj morajo pa tudi Hrvati dobiti. Najbolj se bojim, da se bojo pojavili incidenti, kajti ne verjamem, da bojo Ustaši tole mirno prenesli. Angelca pomagaj !!!

 • Adolf Hitler

  RVATI SO GA MOČNO NAFUKAL KO SE IZVE ZA KARLOV MANIFEST POTEM BODO SPET TOLIKO IMELI KOKER PREI PREDEN SO ZAČELI ROPAT!IN TO JE KURJI DREK

 • Fogglof Tunnek

  Enostranske poteze lahko vleče samo hrvačka? Meja med Slo In Hr je zdaj veljavno določena z mednarodno razsodbo in tu ni več kaj. Bo hrvačka s silo uveljavljala svojo suverenost nad slovenskim ozemljem? V tem primeru lahko Slovenija aktivira 5. člen pogodbe o Nato paktu.

  • valentin

   ZDA ne bodo za to.

   • Fogglof Tunnek

    Ja ka pa če Slovenci začnemu izvajat teroristične napade po hrvačkem? To je zaj v modi. Bojo desničarji to izvajali… “Janezu akbar…BUUUUUUUUUUUUUUMMMMMM !!!”
    … hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha…

    • Krtača 17

     Narobe si napisu! Janšisti pišejo Janezu akHbar! Hahahaha

     • Fogglof Tunnek

      he he…

    • valentin

     Ma ne, samo po turizmu jih lahko vžgemo, to jih bo najbolj bolelo. Ampak, takšne akcije ne bo.

 • Adolf Hitler

  TREBALO BI TAKRAT KO BEGUNCI PRISEŽEJO RVATSKO ZAPRTI VSE MEJE Z NIMI POTLEJ PA NAJ SE ZNAJDEJO KO VEJO IN ZNAJO KAIJTI PRED VRATI JE 6 MILONČKEV NEGERJEV KI HOČEJO VSTOPIT V EVROPO IN POTEM PA SE LAHKO POGAJAMO KAJ JE NAŠE IN KAJ NE ČENE SO GA OPLELI IN TO ZELO ORNK!

 • Anton

  Dajmo jim še Murgle!

  • Hribouc

   Misliš z tamalim škratom in z Makarovićko in Stanovnikom vred, al kaj?
   Podpišem.

 • Krtača 17

  What a beautiful day! Zdaj pa še rdeča zvezda.

  • Fogglof Tunnek

   A Svetlana že sveti? A partizanski zbor že poje?

   • Olga

    Bojo na sodišču za človekove pravice, z vlado skupaj!

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, mam en predlog… lahko bi zadevo sami vzeli v svoje roke in organizirali zbiranje za Jorasa, da si postavi dom fSloveniji. Fsak bi nakazal recimo 5 -10 ojrof, in ni vrag, da se ne bi odzvalo ne 50000-100000 ljudi…če se preveč nabere, pa naj gre za dobrodelne namene. Joras je simbol boja za Slovenijo in slovenskost, ima več srca za svoj narod, kot večina politikof, ki grejejo nezaslužene stolčke….Lepo bi bilo. če se bi mu oddolžili.

  • Hribouc

   A se ti je zasukal , pomotoma, na bolje, Tunči?

   Verjetno, da od pahorja ne bo nič dobil in bomo res morali zbirati-sam, de ne boš snedel, kar si zinu?

   Tokrat: desetka, Tunči, znamenja napredka so, pustimo , Upanje crkne tazadne!

 • Rožle

  DRŽAVNI ZBOR
  Številka 003-02 / 13 – 0003 Datum 4 2.2013

  Na
  podlagi drugega odstavka 3 člena Zakona o zunanjih zadevah (Uradni list
  RS. št 113/03 – uradno prebščeno besedilo 20-06- ZNOMCMO, 76/08. 108/09
  in 80/10- ZUTD) in 112 člena Poslovnika državnega zbora (Uradni list RS
  št 92/07 – uradno prečiščeno besedilo In 105/10) je Državni zbor
  Republike Slovenije na svoji seji dne 4 2 2013 sprejel naslednji
  SKLEP
  v zvezi z opredelitvijo Državnega zbora do dopolnitve Predloga
  memoranduma Republike Slovenije v zadevi arbitraže po Arbitražnem
  sporazumu mod Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške,
  podpisanim 4. novembra 2009, z izhodišči kot so opisana v prilogi 1A
  Državni
  zbor predlaga Vladi Republike Slovenije. da na arbitražno sodišče
  pošlje Memorandum Republike Slovenije v zadevi arbitraže po Arbitražnem
  sporazumu med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, kot
  je pripravljen s strani Ministrstva za zunanje zadeve v sodelovanju z
  odvetniško ekipo.
  • • •
  Republika Slovenija izjavlja, da jo
  naloga arbitražnega sodišča določiti ozemeljski stik teritorialnega
  morja Republike Slovenije z odprtim morjem (stik Slovenije z odprtim
  morjem), torej ohranitev pravice Slovenije do stika z odprtim morjem, ki
  ga Je imela na dan osamosvojitve 25. junija 1991.

  Republika
  Slovenija bo kakršnokoli odločitev arbitražnega sodišča, ki ne bo
  zagotovila ozemeljskega stika teritorialnega morja Republike Slovenije z
  odprtim morjem v skladu s točko b prvega odstavka 3. člena in točko b
  4. člena Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado
  Republike Hrvaške, ki zagotavlja uresničitev vitalnega interesa
  Republike Slovenije. štela kot odločitev ultra vires (v nasprotju z
  mandatom arbitražnega sodišča).
  Jakob Presečnik podpredsednik

  • RATATA

   Odločbo so dolžni zavreči!

 • Fogglof Tunnek

  Tak, zaj pa mam hrvatof dovolj… Nadel si bom samomorilski jopič…not našibo 100 petard…grem na trg Bana Jelečića…zadrl se bom… TUNEKU AKBAR… fse ostalo bo zgodovina!!!

 • valentin

  Vse skupaj je le zmaga mednarodnega prava, kar pomeni, da je potrebno imeti v življenju urejene papirje, dokumentacijo in popoln nadzor nad imetjem. Brezbrižnost, neodločnost, nepozornost in popustljivost se maščujejo ! ! !

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, vete ka?… Joško Joras bo na slovenski strani fsaj še toliko časa, dokler hrvati ne bojo priznali današnje sodbe arbitražnega sodišča… kar lahko pomeni se dolgo :)

  PS: Ko pa hrvačka bo priznala sodbo pa bo Joško postal Josip!!!

  • Hribouc

   Zloba spufana, brezobrazna, pizdun 1.kat.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, če so črni umazani cigani Strojani dobil hišo… bojo še toti reveži ob meji dobili nadomestna zemljišča in bivališča.

  • MEFISTO

   In poleg vsega še opremljeno.

   Toda vsi niso rdeči cigani.

 • MladiLiberalec

  Tujega nocemo svojega ne damo je bilo geslo Osvobodilne Fronte. To naj bo tudi danes vodilo nase zunanje politike. Howk :)

  Glede arbitraze pa cestitke Sloveniji da je po mirni poti in dokaj uspesno resila ta vprasanja.

  • MEFISTO

   Mar ni šlo takole:

   Tujega nočemo,
   svojega nimamo.

  • Nata

   Ojej, kaj pa ti je ?? Kar precej so dali !!
   Lepe besede! Kaj pa so imeli svojega?

  • Demonkrat

   Tuje hočemo svoje vam damo

  • sunday

   glede arbitraže lahko čestitamo samo hrvatom ne pa prodanim, brezjajčnim in podkupljivim levistom, ki so z svojo nesposobnostjo in gobezdavostjo ponovno zapravili ozemlje slovenije in se osmešili pred celim svetom – no, najbolj smešijo tiste, ki so jih volili!!!

   • MladiLiberalec

    Kr neki XD

  • Hribouc

   Kaj pa je rešila, bumbar speglani?

   • MladiLiberalec

    slovenski narod je rešila

 • FeriSS.H

  Politika in Pravo sta tista ki kreirata konflikte med ljudmi in narodi. Problem je ker oba generatorja problemov NAČELNO ne sledita preprosti zdravi logiki.

  Tale arbitraža mi nekako vleče na dan primerjavo z nastankom Izraela, kjer je takratna razdelitev z videzom leopardove kože ZAGOTOVILA bodoče vojne med Izraelci in Arabci. Kar zadeva Izrael, pa bil upravičeno ustanovljen ali ne, ni bilo druge kot da so z vojnami poradirali neživljenjske fleke in modelirali koliko toliko smiselno razmejitev.

  Moje mnenje je da bi se meje držav morale oblikovati bolj življenjsko in ne kot otročje (katastrske) čečke, ki samo ustvarjajo neskončno zmedo na obeh straneh. Sicer pa a se je čuditi temu, tako kot smo si tu v laseh Desni in Levi, ni nič nenavadnega da je podobno med državama.

  Pravilo pravi da če se na kozji stezi srečata dva vozila s pametnimi vozniki, oba bosta speljala naprej, tam kjer sta pa dva kretena, zadostuje tudi eden, ne bo niti štiri-pasovnica zadostovala

 • Adolf Hitler

  SE JE ŽE ZAČELO TRUMF BO TAKO POSLUŠAL SVOJO 1 .DAMO IN JI BO URESNIČIL ŽELJE NAREDIL SLOVENDIJO VELIKO!

  • Olga

   Ne bo ratalo, ker jo bodo komunisti naredili mikroskopsko!

   • sunday

    ja res je , tako hitro kot lahko levisti zapravljajo deželo ga ni na svetu, ki bi zmogel to popravljati oz. “zaflikati”!!!

   • Adolf Hitler

    NE SE SKIRAT IN VEDI KAR SI TRUMPF V GLAVO VPIČ GA NOBEDE IN NIHČE NE PREPRIČA NITI KOMUNAJZERI NITI ŽIDI KAITI TRUMPF NI TRAMP AMPAK TRUMPF KAJTI JE DEUTSCHES BLUTES IN VEDITE TO DA WIR DEUTSCHEN SIND SEHR GRÜNDLICH WEN SICH UM ARBEIT GEHT!

 • Olga

  Levičarji ste vse zafurali! Ker nimate argumentov, spet diskreditacije, laži in podtikanja! Svojo nesposobnost spet tlačite pod preprogo! Imate pa smolo, ker se je vaša preproga s pomočjo Nove skrčila in postala ROBČEK! Obrišite si dolge nosove, levaki!
  Računate na Trumpa, ki ste ga čisto popljuvali, tako kot Orbana, Janšo in vse poštene ljudi! Celo Melanijo! Zato vam kličem: malo morgen!

 • Friderik Peršič

  No , belčki uživajte v svojih neskončnih jamranjih , jest grem pa uživat – na Rdečo Zvezdo !

  • Rožle

   Pa na njeno konico se fejst napič …

  • Olga

   Vsopnice so vas stale dostopa do odprtega morja! Komunizem in propagiranje le tega sta v EU prepovedana! Kmalu boste lahko čivkali na mednarodnem sodišču za komunistične zločine!

   • Friderik Peršič

    Ja , pa kje ste belčki bili , pričakoval sem vas vsaj par sto …potem pa razočaranje , nas komunajzarjev pet – šest jurjev , belčki pa klasika – na gobcu glasni , dejanja pa nula , zero , nada …

    • Olga

     Boste dobili položnice na volitvah!

  • Hribouc

   Levuhar, na juriš v rikvercu!
   (kot partizanska rdeča strateška tradicija)

 • Matija

  Jup peterletovanje jansevanje bavcarjevanje ruplovanje 1991

  • andreas82

   In kdo je vlado vodil 25 let na 45 let podlage, sam vprašam!?;)

 • Vasja Viher

  to je za vse tiste ki ste negirali moj komentar, naj vam jasno in glasno povem j…. se meni za mejo, meni se gre da slovenski človek bolše živi, da bo manj korupcije, kraj, zdravstvo, višji standard, kaj bi zdaj jaz naredo če bi mi arbitražno sodišče določilo da sem na hrvaški strani, 10 metrov stran od moje hiše je pa tabla na kateri piše slovenija, a zdaj bom pa cirkus zganjal tako kot joras, sicer pa naj se bori, naj išče rešitve, to se mene ne tiče kakšne “velike probleme” imajo drugi ker bodo morda zdaj po arbitraži spadali pod hrvaško, uhh to pa res mora bit težko, še spat ne bodo mogli, ker bodo pač morali živet le nekaj centimetrov stran od table na kateri piše slovenija, res nimam drugih problemov, pa ogromno drugih stvari v lajfu da se bom s tem ukvarjal in zapravljal svoj čas, lepo vas prosim, vsi skačete na to temo meja z hrvaško kot da bo to rešilo krajo bank, pokojnine, revščino, višje plače, ne in nisem levak kot me nekateri označujete, celo da sem prodanec mi je nekdo prej napisal, in da sem pederajs, žal nič od tega, sem za sds že od leta 2009/10, vas moram razočarat da imam od razlike nekaterih drugačno mnenje in še enkrat lahko povem j…. se meni mejo, to je mešanje megle, gre pa se mi za stvari katere sem prej naštel.

  • Andreja Knego

   Sorry, ampak skrb za mejo ne pomeni negiranja vseh ostalih problemov! Kaj če bi leta 1991 vsi brezposelni, revni upokojenci in študenti, invalidi in vsi ostali z velikimi težavami razmišljali tako:

   .ebe se men al je tukaj Slovenija al Jugoslavija, dejmo reševat realne probleme.
   Al pa če bi Maister tako razmišljal 1918.?

   • T-Rex

    Maistru so naši politiki leta 1918 dali penis v usta, nam ga pa dajejo vun pa not že 26 let.

 • mojslavnik

  Ne bomo izgubili le tri zaselke v občini Piran, občina Koper bo (pre)dala Hrvatom tudi vas Topolovec!. Glej:http://siol.net/novice/slovenija/v-zivo-kaksna-bo-odlocitev-o-slovensko-hrvaski-meji-444241. Vsi so tiho, kot da bi bil nek big deal (zamenjava) za nekaj tretjega.

 • Vasja Viher

  nekateri so očitno pozabili da smo imeli referendum o arbitraži, naredimo referendum ali naj se razskrije in vrne 5 miljard pokradenega denarja iz bank in kdo je pral miljardo dolarjev za iran, nimam nič proti da se poroča o arbitraži saj to je novica ki zadeva vse nas, ko pa se s kom kaj ne strinjaš pa si takoj to in ono, tisto kaj bi blo pa najbolj pomembno v sloveniji rešit teh lopovščin in vsega tega, to pa ne, zato še dolgo ne bo premika naprej, razn na dan ko se odloča, to pa bo še videno.

 • Tetka iz ozadja

  Ali je kakšna možnost, da zamenjamo Janšo za Jorasa?

 • Aton

  Strokovna odločitev- malo enemu, malo drugemu, denar sebi..

 • Zaskrbljen

  Evo, David in Victoria se vedno zaljubljena kot najstnika. A ni to lepo.

  • mannuro

   Če je človek na raznih substancah – ZAGOTOVO!

   • Zaskrbljen

    Haha :)

 • mannuro

  Začnemo lahko znova na precedniških volitvah. Krkoviča za predsednika!

  • Nikola

   Ti lahko za začetek začneš znova s slovensko slovnico.

 • Najplemenitejši

  Partizani so nam priborili dostop do morja, Pahor in Cerar pa dostop do mednarodnih voda! Še dobro, da ni bilo zraven Janše, on bi zagotovo morje prodal med Italijane in Hrvate!

  • mannuro

   Kardelj je zapravil Slovensko Istro, Pahor dostop do mednarodnih voda, Cerar pa je pri vsej stvari samo zmedeno tele. Res pa je, da so patizani vkorakali in zavzeli celo Trst.. Samo potem Tito popušil. Na celi črti. Pa smo spet pri “društvu norcev rdeče zvezde”. JJ pa res ni bil zraven, kako bi pa on ukrepal, pa ne moremo trditi, ker popravnega izpita ne bo! Rdeči kolaboranti, ste spet zavozili vse skupaj. Še hrčkom dajte šengen, pa boste celo zapisani v Knjigi rekordov, pod posebno rubriko – Najbolj oprani in fukjeni možgani vseh časov.

   Kar tako naprej, pa bo čez 50 let meja Slovenije obsegala samo bivši ROG, pa se boste lahko osvobodilno borili samo še proti svojim iztebkom, gamat nora.

  • Anthon

   Slovenski partizanarji so zločinska mafija, ki je z medvojnim kriminalnim početjem (pobijanja političnih nasprotnikov) ob izostanku realne oblasti, ki jo je sesul vojaško superiornejši okupator, na tem območju sčasoma pridobila razmeroma veliko efektivno oblast in tu želela vzpostaviti sovjetsko republiko. Takšno kriminalno prevzemanje oblasti je bilo okupatorju več kot tri leta vojne v veliko korist.

   Ko so kazneje partizanarji poštekali, da Stalin hoče večjo odvisnost od SZ, kot so si jo sami zamišljali, so se začeli ponujati Ameriki. Seveda je zelo logično, da so jih slednji, nore in zločinske, kakršni so bili, z veseljem vzeli za tampon cono. Demokratičnega sveta tedaj niso zanimali detajli, torej kako si je ta mafija sploh pridobila realno oblast, ampak le nevarnost sovjetskega bloka za svetovni mir. Seveda pa tem demokratičnim silam niti na kraj pameti ni padlo, da bi tem norcem prepustila važno pristanišče Trst z okolico. Bili so celo tako “krivični”, da so to raje dali Italijanom, ki so velik del vojne kot napadalci tudi bili kriminalci, kot pa bandi, ki je kopirala krvavo sovjetsko republiko. Podobno se je dogajalo tudi v odnosu z Avstrijo, ko so ti teroristični partizanarji ravno tako morali spokati kufre.

   V kolikor te partizanarske barabe ne bi harale po Sloveniji (pred tem Dravska banovina), bi zmagovalci v II. svetovni vojni pri majhnih državah in okupiranih conah upoštevali okupatorje kot kriminalce, okupirane pa kot tiste, ki jim gre ozemeljska in druga satisfakcija in reparacije po končani vojni. Mednarodno pravo nikjer ne zahteva partizanarskih solo akcij, ki povzročajo ogromne žrtve prebivalstva, spreminjanje družbene ureditve v času trajanja vojne in takoj po njej pa je tudi nezakonito in neveljavno. Resnično partizanstvo kot odporniško gibanje se lahko priključi ostalemu odporniškemu gibanju v okupirani državi. Nedvoumno in z mednarodno študijo dr. Blumenwitza pa je dokazano, da slovensko partizanarstvo ni bilo nikakršno odporniško gibanje.

   • valentin

    Z eno samo pripombo, ki si jo bom dovolil. V partizanih so bili tudi bajtarji, kmetje in taki, ki še vedeli niso kaj je komunizem in kam bo na koncu to pripeljalo, .Na primorskem je celo duhovščina v veliki meri podpirala ljudstvo v boju zoper italijanski fašizem in okupacijo.

    • Anthon

     Prav! A kako, da se kakšen od teh ljudi vendarle ni zastavil osnovnega vprašanja: Kdo pravzaprav vodi to “osvoboditev”. Ali so vsa desetletja stare Jugoslavije imeli zalepljena ušesa in oči. Niso vedeli, kaj je tako obsežna vojna z okupacijo vred in kdo je oblast v stari Jugoslaviji pa kdo v Italiji ali Nemčiji. Tedaj je izhajalo na desetine časopisov, knjige. Imeli smo mnoge znane in izobražene ljudi, mislece. Mar bi ti danes šel, denimo z nekim politikom neparlamentarne stranke, če bi se ta, predpostavimo, proglasila za ekskluzivnega zaščitnika slovenskih interesov – v oborožen boj? Dvomim. Pa bi bilo manj nevarno, ker še vojne ni. Dokazano ni bila situacija ob okupaciji, predvsem italijanski, takšna, da je bilo treba iti z glavo skozi zid. In tudi nihče normalen ni šel. Partija si je želela čimveč krvi in je režirala dogodke, ki so morda res koga raztogotili. Vendar pravi organizator je deloval v ozadju, zanjo je bila nevarnost majhna. Torej, vsak pošten državljan tedanje okupirane države se je moral vprašati: Kdo organizira upor in tudi ugotoviti (pre)moč okupatorja in v zvezi s tem tudi razrešiti dilemo glede odgovornosti, kako bo zaščitil mladoletne in stare ljudi, svojce in druge ljudi. Saj Dravska banovina ni nikogar napadla, le obrambno ni bila sposobna parirati več desetkrat premočnemu okupatorju, kar je tako normalno kot si ne želeti zaleteti v betonski zid s 100 km/h Vse ostalo je nakladanje v tri krasne!

     • valentin

      Z vsem spoštovanjem, a prestaviti se je treba v tiste čase, če se sploh lahko. Ljudje so bili takrat zelo omejeni, ne pa neumni. Danes smo v dobi informacijske tehnologije, z razvito prometno infrastrukturo, danes vemo, kar takrat niso vedeli. Moj odgovor je preprost, upam, da tudi razumljiv.

     • Anthon

      To me vedno najbolj moti, ko nevede pogrevate partizanarske “zgodovinske” neumnosti o neprosvetljenih ljudeh (stara gnila Jugoslavija, kajpak; kaj pa stara gnila Anglija, pa stara gnila Amerika!). Za velik del Dolenjske vem, da so v vsaki resnejši hiši imeli naročene nekatere mesečnike ter leposlovne in druge knjige, ki so jih na glas brali v zimskem času; o Rusiji so kmečki in drugi ljudje vedeli več, kot danes vedo o njej milenijci ob vsej internetni podpori. V šoli so poučevali normalne stvari in niti slučajno tvoj (bojda neumen) kmet ni verjel, da se sme neka klika med vojno kakorkoli igrati oblast. Zato je vsa Dolenjska, Notranjska, normalna Ljubljana odklanjala t.i. osvobodilno fronto, takoj ko so videli zraven prvega znanega komunista. Resnici na ljubo so na začetku mnogi nasedli, a so že leta 1942 bežali iz takšnih asociacij. Prelita kri je vendarle je tedaj že pognala strah med ljudi, strah za življenje. To je bil seveda namen organizatorjev partizanarskega terorizma.

      Primorska je imela drugačno predzgodovino, a je paktiranje s komunisti ne odrešuje od ničesar. Edino normalno, resnično odporništvo je izvajal TIGR.

 • tarantela

  Ja, res ni prou! Moral bi bit po domobransko in bi bilo sedaj pol Slovenije s Piranskim zalivom vred v italijanskih rokah.
  Kaj bi pa pravzaprav radi? Če ste včeraj spremljali razsodbo, potem veste, da so mednarodne vode precej južneje in tudi sporazum Račan-Drnovšek ne bi dal direktnega dostopa do teh vod. $,6km širok pas morja, po katerem je prosta plovba za naše in tuje ladje ter zračna plovila, brez omejevanje, je dober izkupiček.
  Sam Trdinov vrh je razmejen preko vrha, vojašnica je na drugi strani in bo pač treba oditi. Ampak vam nikoli ne bo prav.
  Žal mi je Jorasa, ki je ostal na drugi strani.
  Po drugi strani pa pomislimo, da ni nikoli prav za vse, spomnimo se istrskih ezulov, ki so morali zapustiti vse in se izseliti v Italijo.

  • valentin

   Napaka domobrancev je bila v tem, da se niso takoj povezali z zavezniškimi silami in so raje sodelovali z okupatorjem kot paktirali z komunisti in tako dovolili vodstvu KP prevzem odporniškega gibanja, da so jih prehiteli in tako uradno postali del zavezniških sil.

 • Franjo Trojner

  Državljani Slovenije smo drago plačali
  račun, ker so naši levi politiki, vlada in predsednik države kjub sankcijam celotne EU gostili in lezli v rit na naših tleh Rusum, Putinu. Sedaj kr naenkrat so Rusi naši zavezniki v obmejnem sporu z Hrvati ZDA pa zavezniki hrvatov????Ma saj to je noro!!! MA SEDAJ SAMI VIDITE, KAM SO NAS PRIPELJALI VSI Ti JUGONOSTALGIKI/RUSOFILI. Zajebali so takrat, ko smo pred vstopom Hrvaške v EU hrvate za jajce držali, pa je Pahor na Trakovčanu čarom Kosorce podlego. Zajebala sta Karlekova veletelefonista! Zajebali so ko so Ruse/Putina kjub sankcijam gostili in s tem iz mednarodne skupnosti norca brili. In rezultat vse te levičarske norosti je, da je Slovenija ponovno svoje ozemlje in na njej živeče ljudi v mirnem času tuji državi v roke potisnili.Prav iz vseh naštetih razlogov je perverzno, da vladajoča levica preko svojih dominatnih medijev sedaj prikazuje svoj katastrofalen neuspeh, kot velik uspeh. Ma kaj mislijo, da smo državljani idioti? Cerar ,Pahor in Rjavec niti svojega naroda ne upajo nagovoriti, naj povedo, kdaj bo naša policija našo novo južno mejo nadzirala in kako in kdaj suverenost na našem vedno manjšem teritoriju izvajala, kako naše ribiče na morju pred hrvati zaščitila ??? itd. Sram jih naj bo, SAMI IZDAJALCI! Ta leva vlada vsi njihovi strici in tete in predsednik države naj počasi zalaofajo motorje svojih jaht, letal, helikopterjev nato dvignejo še preostal denar iz svojih bank in odidejo v svojo Rusijo ali Venezuelo.

 • Razocarana

  Pri nesposbnih in koruptivnih klovnih ki jih imamo v vladi, sploh ne vem kako smo lahko pričakovali kakšen drugačen rezultat. Neumneži tukaj smo mi, Slovenci, ker ne samo toleriramo take klovne na položajih katerim očitno niso dorasli, ampak jih za to da nam delajo škodo še dobro plačujemo.

  • valentin

   Vse to je rezultat minulega dela ali bolje rečeno nedela v škodo slovenskega naroda.

 • valentin

  Arbitražno rešitev hvalijo v imenu Slovenije samo predsedniki Pahor, Cerar, Brglez velezunanji minister in eminenca sivih Mr. Erjavec ter vsi, ki so v tem primeru dobro zaslužili. Mnenje in stiske Slovencev, ki bodo sedaj pripojeni RH, vladajočih politikov RS bolj malo zanimajo.

 • črnaovca

  Sporazum Drnovšek-Račan je bil boljši vključeval je tudi ostale sporne točke kot so varčevalci itd. a kaj ko je Janša v svoji veličini in misleč kaj bo naredil odstopil, lahko tudi da mu je Sanader pokazal kak papirček. Bilo bi pošteno če bi Janez navedel razloge zakaj je odstopil od sporazuma in podaril Hrvatom nekaj naselij in še izhod na odprto morje

 • plamen100

  Samo razmišljam. Kaj bu bilo če bi prišlo do uveljavitve sporazuma ki sta ga podpisala Jansa-Senader, reševanje spora na mednarodnem sodišču v Hagu? Tam bi se sodilo izključno po mednarodnem in pomorskem pravu in takrat ne bi dobili fakticno cel piranski zaliv Hrvatje pa Jorasa ampak bi izgubili pol piranskega zaliva, izgubili bi naselja v Prekmurju in tako ali tako Trdinov vrh, tako da se je še dobro izteklo. Sicer pa kdor ne verjame da je to še dobro (zadovoljni itak nikoli nismo) bo lahko sedaj spremljal se vrsto let prizadevanja Hrvatov ki jih podpira Amerika (ve se da so prisluškovanje uredili iz cie), da bi se šli spet nekakšne bilateralne pogovore z enim samim ciljem, da nam poberejo se to revščino ki smo jo dobili. Je pa res žalostno izgledalo, kako se spet trga slovenska zemlja, ker kjerkoli je bilo kaj “spornega” so na drugi strani ostali Slovenci kot je Razkrižje, Brezovica, Istra, mi pa v bistvu nismo dobili nobenega Hrvata in a tem del hrvaškega ozemlja ampak smo izgubili Slovence a slovensko zemljo ured. No lahko pa bi bilo še veliko slabše!

  • valentin

   Hrvati so tudi s Srbi uredili s pomočjo Američanov in tehnologije Awacs, tako, da tudi, če ameriški diplomat v Ljubljani trdi, da se ne podo postavili ne na eno in ne na drugo stran drži, saj stojijo za Hrvati.

   • plamen100

    Z vsem se strinjam razen nekaj si pozabil dodati, namreč “klovensko samovšečna”!

 • Jožef

  Razsodba arbitraže v nebenem primeru ni ugodna za Slovenijo. Pričakovati od sosede Hrvaške, da bo karkoli drugega spoštovala, kot so njene trditve, je nesmiselno in samo v škodo Slovenije. Hrvati niso Avstrici ali Madžari. Nikoli se ne bodo držali tistih dogovorov, ki niso njim v prid. Slovenija je zapravila vse možnosti takoj po osamosvojitvi. Takrat bi morali južno mejo varovati z vojsko in policijo, tako kot je to izvajala Jugoslavija na avstrijski meji, ali kateri koli meji države, ki je mejila na Jugoslavijo. Bil bi zagotovo naš Trdinov vrh, pa Savudrija in Joško Joras bi tidi domoval v Sloveniji. Tako, dragi Slovenci, vsak dan nas je manj in Slovenija z vsakim naslednjim dnem postaja vsemanjša. Na Siolu pišejo o Trumpu in njegovi pomoči Hrvaški. Tump, slovenski zet, ki pomaga nasprotniku Slovenije, zelo čudno, kajne ? Če smo vsaj malo samokritični, moramo priznati, da bi nam ameriška pomoč še kako prav prišla sedaj. Toda, ker je faušija ena od poglavitnosti Slovencev, pač ne moremo računati na ameriško prvo damo Melani, da bo prišepnila možu, naj vendar pomaga njeni rodni domovini. Melani je vendar tudi slovenska hči. Tega zagotovo ne bo storila, ker ve, koliko so jo slovenski levičarski mediji obrekovli. Lahko bi pa zaprosili Putina za pomoč, saj se mu levica ves čas klanja, ozoma bi lahko rekli, da mu nekam leze. Putin je preveč oblasten, sa bi se brigal za neko Slovenijo, ki ima Rusko kapelico. No, pa smo ob odtprto morje in Joško Joras bo moral postati Hrvat, če bo hotel imeti mir v svoji hiši.

  • valentin

   Zanašati se na prijatelje je vedno negotovo, v dani situaciji se lahko zaneseš samo nase, če pa vase nisi prepričan, imaš slabo samopodobo in povrhu za sabo še slabo minulo delo, je pač tako kot je.

 • mannuro

  Zdaj mi je jasno, zakaj je vsa leva plačana provokatorska gamat, na tem portalu. Pogledaš 24kur,.. Slovenija – oglas, gospodarstvo – oglas, znanost in tehnologija – oglas, nega in zdravje – oglas,… Pa vse samo za “Wundermittel” – sredstvo za hujšanje. Ni čudno, da jih šlata panika, ker verjamem, da jim je vamp večji, kot rit in glava skupaj.

 • Novakec1

  Za dostop do mednarodnih voda boš moral met …… VINJETO.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!