V Avstriji samo vojska. Avstrijski policisti “na bolniški”, ker so premalo plačani.

Foto: epa

Ekipa Nove24TV je spet na terenu. Vključili smo prenos v živo iz Šentilja. Naša ekipa ocenjuje, da so policisti in vojska tukaj, kljub temu da delujejo na robu zmogljivosti, odlično organizirani. Novinarji so dobili akreditacije in lahko poročajo s terena.

Šentilj, 10.15

Šentilj ob 10.30 (foto: Nova24TV)

Šentilj ob 10.30 (foto: Nova24TV)

11 tisoč migrantov, od teh jih je na nikogaršnji zemlji 1800. 5000 jih je v Avstriji in 4.000 v Sloveniji. Zbirni center v Šentilju je najbolje organiziran, novinarji so dobili akreditacije, migranti imajo šotore, ležišča, hrano, nekateri pa so še na prostem.

Slovenski policisti in vojska so – po oceni naše ekipe – tukaj najbolje organizirani. Zbirni centri so najbolje urejeni. Čestitke in pohvale policistom in pripadnikom SV, ki odlično funkcionirajo, čeprav so že na meji svojih zmogljivosti.

Tudi Avstrijci že imajo pripravljene šotore. Pripravljamo pogovor s predstavnikom Civilne zaščite in morda tudi z avstrijskimi policisti.

10.40

Včeraj je bil v Avstriji državni praznik, zato je danes v zbirnem centru rekordno število migrantov. Avstrijska vojska je za pomoč slovenski policiji angažirala 900 vojakov, ki pomagajo ob izhodu v Avstrijo.

Šentilj: Zgradba iz katere so migranti potrgali ves parket in zakurili (foto: Nova24TV)

Šentilj: Zgradba, iz katere so migranti potrgali ves parket in zakurili (foto: Nova24TV).

Zaradi včerajšnjega praznika se je v zbirnem centru nabrala množica migrantov. Ponoči se je nova skupina migrantov skregala s predhodno, nastali so izgredi. Vse, kar je bilo lesenega, so migranti iztrgali (večinoma parket) in zakurili. Vdrli so v staro stavbo mejnega prehoda, jo uporabljali za stranišče in od tam poskušali pobegniti. Začasna ležišča so letela po zraku.

Danes delo vojske in policije poteka normalno. Migranti so pod nadzorom.

Nova24TV bo v nadaljevanju naredila intervju z namestnikom zbirnega centra v Šentilju Zoranom Krebsom in predsednikom Rdečega križa območne enote Maribor Alojzom Kovačičem.

11.40

Šentilj: Migrantom pizze (foto: Nova24TV)

Šentilj: Migrantom pizze? (foto: Nova24TV)

Migranti so porazdeljeni v enako velike skupine, ki se sistematično pomikajo proti avtobusu oziroma proti vlaku na mejnem prehodu. Avstrijci imajo, kakor kaže, nekakšen svoj sistem (pre)pošiljanja migrantov. Na avstrijski strani so šotori, migranti imajo hrano in so očitno bolj mirni kot na nikogaršnji zemlji, kje se rojeva nestrpnost. Tam namreč migrantom avstrijska vojska kot živalim v živalskem vrtu meče sadje (banane, jabolka), celo kose pizze in vodo. Policisti pa dobijo kakšno jabolko nazaj – tudi v glavo.

Od 6.00 do 12.00

Avstrijski varnostni organi so v Šentilju sprejeli 1000 oseb, v nastanitvenem centru Šentilj  se nahaja še 2129 oseb. Večina teh oseb je bila dopoldne z vlaki pripeljana iz sprejemnih centrov v Sloveniji, poročajo s PU Maribor.

13.25

Naša ekipa, ki je sedaj v Avstriji, poroča, da se v zbirnem centru v Avstriji nahaja predvsem vojska. Policistov je zelo malo. Menda nočejo delati in so “na bolniški”, ker so premalo plačani.

Predstavnica ZN pa je naši novinarki povedala osupljivo zgodbo. Eno izmed migrantk so odpeljali v bolnišnico, ker je imela spontani splav. Bila je na nikogaršnjem ozemlju in je bila prepeljana v eno od slovenskih porodnišnic. Migrantka, ki je izgubila otroka, že nadaljuje pot v Avstriji.

Od 00.00 do 18.00

Od polnoči do 18. ure je iz nastanitvenega centra v Šentilju proti Avstriji odšlo 4841 tujcev, poročajo s PU Maribor.

Nekaj minut pred 18. uro je v Šentilj prispel vlak s 1032 osebami, kar pomeni, da je v nastanitvenem centru trenutno 1732 oseb.

Sprejemna centra Gruškovje in Središče ob Dravi sta bila ob 20. uri prazna.

V. V.

 • Duhec

  Vsi na robu zmogljivosti…. a vseen sodelujejo v izdaji. Zakaj ne razdelijo letakov levih politikov??? Z imeni priimki, naslovi, slikami…. pa naj se zmenjo…. zakaj se vmešavajo, podpirajo izdajo in pol cviljo.

  • falijaja

   tebe je režim čist sfukal :)

   • Duhec

    Mene, nas??? To bi bla svetovna sramota…. praviloma se sploh ne vmešavam, ni vredno… če bi se, bi se zarad Janše…. ker mi ga je žal.

   • Pia

    Zakaj sem tovoje ime na hitrco prebrala kot fekalija?

    • Antonius

     Pia, na hitrco ste narobe prebrali! Pravilno se bere “fali(mu)jaja” ! Koitus na neumestnih mestih blodi po glavah tistih, ki so ga prikrajšani. Saj veste, pomanjkanje seksa je dobra podlaga za rast manj vrednostnega kompleksa. Tudi Hitlerju se en testis ni spustil v mošnjo. Njegovo sprevrženo “veselje” je bila koprofagija.

    • falijaja

     blizu je :)

  • neny

   Normalnemu se že meša od vse te izdaje., namesto da bi se uprli. Kaj takega pričakovat je norost…. Normalen pač razmišlja kaj je prav.

  • sodnikisozločinci

   To je skrbno načrtovan genocid nad avtohtonim evropskim prebivalstvom, ki ga vodi vodja IS Hussein Obama s pomočjo domačih izdajalcev Burklove, Cmerčija in podobnih, končni cilj pa svetovni islamski kalifat. Ni čudnega, da se Obama noče videti z Netanjahujem, Izraelci so ga takoj pogruntali.

   • pehaneutral

    +++

 • hannibal

  Invazija in okupacija v živo…

  Shranite te posnetke, da bodo lahko naši potomci, skriti na Antarktiki gledali, kako so jim ukradli dedovino.

  • neny

   Ta komentar je pa zadetek v polno.

  • pokvarjeniSvet

   Res bomo morali pobegniti iz Evrope očitno situacija bo prišla do nevzdržnosti ko jih bo tukaj več milijonov in od tega veliki procenti dobro pripravljenih urejenih za vojno in poboj Evropejcev.

  • Lucy Giraffe

   Antarktika naj bi bila čez nekaj let res poseljiva… trenutno so tam pač znanstveniki, nekaj ledu se bo še stopilo itak, ko damo še čez nekaj naravnih katastrof in potem naj bi se dalo tam živet, sicer je pa tako, da kdo ve, za kaj vse še trenutno uporabljajo antarktiko in če se bo res dalo sploh priti tja.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  kako to smetijo pa to je neverjetno, ubogi nemci, kaj morajo sprejet kljub temu, da jih velika vecina nasprotuje invaziji

 • Duhec

  Na podlagi česa sklepajo, da policija in vojska odlično funkcionirata??? Mogoče…. dokler ta masa ljudi ne znori. Pol bojo pa zasijali v vsem svojem sijaju…. ne pišite takih stavkov, ker si zbijate kredibilnost… to je blamaža…. vseh. Politikov, policije in vojske.

  • neny

   Vojska in policija molčita o migrantih, ki nosijo s sabo po 300.000 eurov. ,Molčita o vseprisotni drogi….molčita o jasno znani načrtni islamizaciji.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  te otroke si sposojajo k rabljene kondome v juzni afriki….

 • Duhec

  Kaka organizacija je to??? Zakaj se družine ne ločijo od samskih moških??? Al sploh ne vejo…. kdo sestavlja družino??? Zakaj sploh fake popisi, če pojma nimajo…. in, ker tko hvalijo organizacijo. Zakaj so otroci pr ograjah??? Zarad vtisa, kamer…. ko jih lohk v sekundi zmečkajo…. vse za višje cilje, to je njihova ljubezen…. in pol novinarji jokate??? Ko ste za policaji in vojaki…. na krožniku.

  • pokvarjeniSvet

   saj veš da ti new age podporniki so za družine kjer sta dva moška in otrok xD kako naj taki pacienti vedo kaj ??

 • Ježek Teka Teka

  EU države se povezujejo počasi med sabo zaradi nastale situacije … je pa sam vprašanje časa kdaj bo folk popizdil … sicer pa, če jim ne morš do živega tam dol … ubereš drugo taktiko in njih povabiš domov, pa to …

 • Duhec

  Zakaj ni blo mobilizacije??? Mal preveč jih je pobegnil a ne??? Takih sposobnih za boj…. al so jim namenil drugačen boj, na tujem ozemlju….

 • Borut Stari

  ZOO. Vojak (avstrijski?) meče banane v kletko. Humanizem prve vrste. Deset banan za tisoč. Bravo Nova za posnetek. Pustite jih naj gredo Merkelci. Transportna letala za vrnitev so že pripravljena.

  • Pia

   France Bučar bi to komentiral z zgodovinskim stavkom: »Boš ti meni afne guncal!«

 • Poštenje velja

  V zivilske vagone pa nazaj!

 • JohnSmith

  bolj ko bo kriza bolj bo verjeten državni udar! Ljudje na ulice!

  • Illuminati Enlighted

   Večji problem od tega je kaj pa po državnem udaru. Se boste znali zmenit da bo OK?!

 • Ježek Teka Teka

  Sprašujem se zakaj se mi ne smilijo niti malo, pa to …

  • dob

   To, o čemer govoriš, je avtomatičen refleks posameznika, ko se sreča z množico, ki deluje kot brezoblična masa in ima določene karakteristike. Jaz sem denimo previden z ljudmi, ki se po lastni volji (ki je niti nimajo, če smo iskreni!) utopijo v množico, da bi bili tako zaščiteni. Takšna zaščita in varnost sta po moje privid.
   Spraševal sem se, kaj je s tem, da begunci odmetavajo stvari kamorkoli in ne pospravijo za sabo. Če bi denimo jaz šel nekam z večjo skupino, bi se organizirali in bi si rekli, dajmo fantje, počistimo tole za sabo, da ne bomo pustili vse zasvinjano, ker do tega nimamo pravice. Tile razmišljajo zelo podobno, kot komunistični privrženci: Ovo je sve naše, boli me kurac!
   Srečanje in integracija z okoljem in s kulturo, kjer so pravila drugačna in je lastnina ter odnos do nje temelj upravljanja, bontona in gospodarjenja bo bočeče.
   Skrb za tisto, kar imaš, je v Evropi prioriteta. Na tem odnosu posameznika in države do lastnine družba gradi višji življenjski standard, kot ga poznajo islamistične in komunistične države. Tam, seveda, kjer ti nafta teče sama v žep, velja le to, da bogastva ne delijo z drugimi. Čreda gor ali dol, če močnim kaj ni prav, reveže porinejo drugemu.
   Jasno je, da bo prišlo do konfliktov. Na žalost v takšnem konfliktu vedno zmaga tisti, ki je bolj brezobziren, bolj egoističen, podlejši, bolj zvit. Moje upanje gre v smer, da bodo na družbo delovale neke druge sile, ki bodo čelni spopad preprečile.

   • dob

    Illuminati E., veseli me, če si Ti še en optimist (enako kot sem jaz), in misliš, da ne bomo tako kruto prepuščeni sami sebi, ker nam bo planet pomagal.

 • dob

  Si zamisliš, da en tak išče delo za polagalca parketa v Nemčiji.

  • rubec

   Parketa v tistih krajih niti ne poznajo. Tam se ponavadi polaga tepihe.

   • dob

    Tudi kasetne bombe se tam polagajo, vidim in berem v poročilih.

  • Illuminati Enlighted

   Potem mu pa ne boš smel ničesar povedat da ga ne vznemiriš.

 • Duhec

  Začnite se zavijat…. ratal jim je.

  • Ježek Teka Teka

   Začasno … dokler ne pride do izraza žival, ki je v vsaki duši še tko normalnga in intelegentnega človeka, pa to …

   • Duhec

    Jah…. če se bo vzel v zakup grobišča po Evropi, bo začasno…. drgač pa ne.

 • 1xy

  No, nekateri so že dojeli, da Evropa ni obljubljena dežela.
  Begunci, ki se iz Nemčije vračajo domov
  Po dolgem potovanju v Evropo je skupina iraških Kurdov ugotovila, da življenje v Nemčiji ni takšno, kot so pričakovali, zato so se vrnili v domači Erbil. Med njimi je 24 letni Mohammed Aziz Qadir, ki je sanjal, da bo v Berlinu odprl pizzerijo.

  • Ježek Teka Teka

   Hahahaa … pizzerijo … pizza brez šunke … lol … a kebeb ni več v modi, pa to …

   • 1xy

    Baje je aktualna samo margerita :))

   • Jovo Jamnica

    Ne prehitevaj v sodbi. Glede na prebrano, se Aziz z lahkoto izkaže za pripadnika jazidov. Da se je vrnil v iraški Erbil, glavno mesto iraškega Kurdistana, daje moji hipotezi še dodatno težo. Jazidi so pripadniki kurdske verske sekte, ki lahko uživajo svinjsko meso. Pri njih je čudaško, da praviloma ne uživajo solat, ki jih mi poznamo pod imeni motovilec, radič, endivija, ledenka… ker je naziv te vrste zelenjave v kurdskem jeziku, podoben izrazu za… hudiča, zlodeja, peklenščka, vraga, pesjana, lucifera, satana, šejtana, hudobca, zlobca… ali kar je še teh izrazov med nami, ki se sporazumevamo v slovenskem jeziku.

  • Illuminati Enlighted

   Najvišji standard na svetu si niso razlagali tako da bo zanj treba non stop delat.

 • 1xy

  Cerar SPOKAJ KUFRE, ker to ne vodi več nikamor, najmanj pa v pripravljenost in obvladovanje situacije, kar vneto trdite iz dneva v dan.
  3 mesece ste narodu zapirali usta, na to kar se dogaja danes je narod opozarjal. Namesto da bi požrli svojo umetno inteligenco, brez kančka logičnega razmišljanja in zdrave kmečke pameti, se greste vsevednost, čeprav ste že večkrat dokazali, da ste bedaki 1. klasse!!!!

 • Ježek Teka Teka

  Samo ena ena oseba je v SLO, ki je kos taki situaciji … 1x nas je že rešil pred zalego, pa to …

  • HUDIČEK

   V tak drek, ko so nas levaki spravl se bojim, da nas niti JJ ne more več potegnat vn z njega…

   • stajerc5

    Bojimse, da imas prav. Sicer je pa tako ali tako, tudi za ta Lunapark verjetno ON kriv…

 • hibernacija

  Pa kake so to sorte ljudje, da izživljajo na račun človeških usod svoje frustracije, nabirajo politične točke in pluse za komentarje!?

  • 1xy

   hahahaha……zakaj nikoli ne pomisliš na to, ko lewaki ubijajo slovenske reveže…….

   • Illuminati Enlighted

    Nad ostalimi pa izvajajo genocid.

  • hibernacija

   Najhujši so pa taki, ki ščuvajo na suptilno prefinjen način!?

   • 1xy

    hahaha, debakl, ki odgovarja sam sebi…….izgubljen v času in prostoru, popolna vakuumska praznina……

   • hibernacija

    Še hujši so pa taki, ki jim je to smešno!?

    • HUDIČEK

     A ti se sam sabo kregaš?LOL

     • hannibal

      Plačan je. In izgleda da je premalo sposoben, da bi obogatil svoje objave in šel v kako debato, pa samo prepisuje in objavlja to, kar so vsi marksisteki dobili iz centrale. Bogi si je, skratka.

     • hibernacija

      Le poskušam v nekaterih brezdušnežih posvetiti tja v dno njihove duše, kjer morda pa le prebudi njihove zakrkjene zakrjene vretnaste celice, da najdejo pot do amigdale, do centri za funkcioniranje empatije!?

     • FreedomAndDemocracyNOT

      haha noben te ne jebe pa sam seb pises, kaj delas za kompom pejt jim pomagat

   • hannibal

    E tu si se zdaj pa malce zmotil. Ta stavek si objavil že včeraj zjutraj. Pozabil si ga obkljukati. Bodi bolj natančen, eni imamo dober spomin.

   • mojadezela

    tako kot ti a ne???

   • neny

    zapri in se nehaj delati norca iz vseh.

  • hibernacija

   Sramota za 2000k let, po Jezusovih naukih!?

   • mojadezela

    briga mene za nauke neke verske institucije………

  • mojadezela

   a ti to spet sebe opisujes……..ce nisi dojel, se tile kvazi begunci posteno izzivljajo nad nami, domacini in ti in tebi podobni, jim pa se stango drzite, ker ocitno vi takole zdravite svoje furstracije….beda od ljudi

 • Ježek Teka Teka

  Sicer ne vem zakaj jih pri prestopu meje ne pregledajo … poberejo nože, telefone in denar … za povzročeno škodo in svinjarijo, ki jo naredijo, pa to …

  • 1xy

   V Berlinu policija več ne obvlada situacije. Mladoletni pribežniki sredi dneva, povsem odkrito trgujejo z mamili in travo. Policija je dvignila roke, ker enostavno ne more nič.

   • hannibal

    Mladoletni okupatorji. Sori da te popravjam.

  • neny

   za enega vem, da so ga zaprli, a je bil kmalu zunaj….vse se odvija po višjih direktivi, policaji in vojska so noro poslušne marionetke, ker so tako vzgojeni.

   • Illuminati Enlighted

    Od kdaj pa v SLO veljajo zakoni za vse enako?!

  • Illuminati Enlighted

   Ker so polni denarja in jih lahko sproti kupujejo nove. Če bi to želel zaustavit bi jim moral pobrat denar.

 • hibernacija

  Smeti se poberejo, odpadki reciklirajo, sramotnih srag komentiranje nekaterih pa bodo večno zapisana na netu!?

  • mojadezela

   sramotis se ti tukajle z svojimi butastimi posti…pojdi raje pobirat smeti za temi tvojimi revezi…….

 • hibernacija

  Res ni lep pogled na smeti, ampak ni ga čez brezdušni smrad , ki pri nekaterih izbije na površje !?

  • hannibal

   Ja, tele tvoje objave meni delujejo brezdušno štancane. Kot da imate nafilano bazo podatkov, ki so vam jo iz centrale (Kominterne) razposlali v vse države in sedaj to objavljate v določenih intervalih.

   • Illuminati Enlighted

    Lahko bi bil malo bolj obziren do tega reveža. Gre samo še za eno žrtev več desetletnega pranja možganov – kar pusti fizične posledice na možganih.

    • hannibal

     Ne drži. Tale ni opranoglav. Spama in ve, zakaj spama.

  • mojadezela

   to govoris za sebe??? se mi je zdelo

 • hibernacija

  Psi lajajo karavana gre svojo pot. Krize imajo svoj začetek in konec. Le krize človečnosti pri nekaterih nimajo svojega konca!?

  • Duhec

   Nehi lajat…. bo najbolš.

   • hibernacija

    Sam bi vam rad pomagal, da vas kasneje ne bo sram in pekla vest. Le ta zna biti zanimiva, ker vedno pride z zamikom storjenih dejanj!?

    • Duhec

     Zanimivo, da vse veš glede vesti…. mater ste neumni.

     • hibernacija

      Bi me pekla vest, če ne bi vsaj poskusil da vas poskušam usmeriti na bolj človeško tlakovano stezo!?

     • mojadezela

      niti ne poskusaj……tu vas nihce ne mara, vas narejenih clovekoljubov……

    • mojadezela

     zagotovo, bo najbolj sram na koncu tebe in tebi podobni bedaki, ki ne vidijo niti minute v prihodnost. Zagotavljam ti, da te bo neizmerno pekla vest, to bo seveda prislo z zamikom. Ko se bos neko jutro zbudil(pa ne sam od sebe, iz postelje te bo vrglo dretje muezina iz minareta) in dojel, da si z svojo laznjivo humanistiko in narejeno ljubeznijo, najbolj skodil samemu sebi in pa celi Sloveniji, bo ze prepozno……zato raje utihni ali pa se posveti problemom Slovenije in bodi humanist do svojega lastnega naroda…..vam bedastim filantropom se vedno ni niti pribljizno jasno, kaj se dogaja okoli vas….polna usta imate strpnosti, ljubezni, usmiljenja, do vseh drugih razen do lastnega naroda….zame ste izdajalci, peta kolona, kaviar levicarji(to je danes moderno, biti levak)

     • Illuminati Enlighted

      Saj tu ne gre za humanista. To je 5. kolonaš ki dela v interesu uničenja Slovenije.

 • Ježek Teka Teka

  Nesposobni levaki na vladi se baje pripravljajo na najbolj črn scenarij … ne vem, če sploh vejo kaj to pomeni, pa to … tko kot so se na begunsko krizo … ker lažniv podn skorumpiran … do amena …

  • Caesar

   Pripravljajo Falcona, da bojo lahko odleteli iz države…

 • hibernacija

  Pa kako to zgleda. Dopoldne pišejo grešne komentarje, pri večerni maši pa hodijo na spoved, da lahko spijo in zjutraj nadaljujejo z novimi grehi!?

  • Illuminati Enlighted

   Vaše metode so bile manj učinkovite. Par let otoka Goli pa še vedno ni bil opran grehov.

 • Ježek Teka Teka

  Ograja se ruši … bodeča žica se ne bi, pa to …

  • Illuminati Enlighted

   Saj po novem več ne govorijo o ovirah. Nova terminologija je: Ograje. Je pa ograja lahko taka ali drugačna. Za zverinjak se uporablja drugačni tip kot za vrtno ograjo.

   • neny

    tako jih misli 80%. -:)

   • cornusmas

    Policijska ministrica je rekla,da ograja ni strokoven izraz.

    • Bilderberg

     Koncentracijsko taborišče verjetno tudi ne?! Sedaj so to šotorišča z tehničnimi ovirami.

    • pehaneutral

     Ko bi vedela kaj in o čem sploh govori…

  • HUDIČEK

   Cerarjeve tehnične ovire jih bodo zagotovo zaustavile lol

   • kokobily

    Misliš na tiste “ovire” v njegovi buči ??

 • Illuminati Enlighted

  Lejte. Ta reakcija migrantov je razumljiva. Tudi jaz bi bil prizadet, če bi prišel na sever in bi mi beli človek preko ograje dal banano. Ko so pa navijači obmetavali črne nogometaše z bananami, je pa to bila žalitev?!

  • Ježek Teka Teka

   Jest pa mislim, da je bla to lepa gesta … če zamenjaš banano s kosom kruha a je pol kaj bolj, pa to … šenkanmu konju se ne gleda v zobe …

   • Illuminati Enlighted

    Ja odvisno kako ga ponudiš. Če ga ponudiš preko ograje na dolgih vilah ……

 • Illuminati Enlighted

  Vlada je izjavila da so se pripravili na najbolj črn scenarij. Kaj to pomeni. Da so pripravljeni na genocid Slovencev in na to da bomo sedaj mi bežali na sever ali verjetneje na vzhod?!

  • Ježek Teka Teka

   Za to nimajo jajc … znajo pa spakirat na hitr, ko bo zagustilo, pa to … sam kaj bo pol z levimi volilnimi ovcami … lol …

   • stajerc5

    Precitaj iluminatnega, on gre k putki…

 • Illuminati Enlighted

  Če migranti mečejo sadje v policiste jim je treba dajat kaj drugega s čimer ne morejo poškodovat policistov. Recimo olive. Datlje. In še nekaj. Tega ne bodo počeli če bodo res lačni. Noben zares lačen ne bo metal sadja

  • Helga

   ocvirke morda

   • epson mlacni

    Obvezno svinjske. Se jim takoj roke posušijo.

 • Mislec

  Mene pa zanima nekaj. ali je že kdo razmišljal o tem, da so se določeni profiji že infiltrirali v našo državo in da mogoče že planirajo napad na kakšno ustanovo (npr. na NEK Krško). Ali naši politiki razmišljajo o tem scenariju?

 • j52

  takoj v guantanamo z njimi

 • hibernacija

  Kjub pomanjkanju razpoložljivih policistov v notranjosti slovenije

  • 1xy

   kaj si sam v sobi…..zaprt ali odprt oddelek psihiatrije??

   • hibernacija

    Sam prašaš, al te tud skrbi!?

    • 1xy

     zakaj bi me skrbelo, ne vprašam, to je bilo retorično vprašanje…….ker dejstva so vidna…….

     • hibernacija

      Sam preverjal če je kej napredka!? Enim pač ni pomoči je rekel Rugelj!?

 • Capodistriano

  Splošno znano je dejstvo, da imajo opice raje banane kot jabolka. Torej nič čudnega.

 • 1xy

  Spominjam se dne, ko sem zadnjič obiskala Ljubljanski ZOO. Nisem dobila lepe slike, še slabše spomine na uboge živali.
  V spominu je ostal samo dogodek, ki me še danes nasmeji do solz.
  Pred zunanjo kletko z opicami smo stali v gruči, kar lepa gruča ljudi, ki smo se zabavi ob vragolijah opic za ograjo. Potem je prišlo v glavah opic do klika, očitno so imele našega posmehovanja dovolj in jim je počil film. Najprej so pričele vreščat in divjat po kletki, potem pa trenutek resnice, ko sta dve opici zagrabili iztrebke in jih zalučali v ograjo naravnost v gručo ljudi. Ko so se ti iztrebki razpršili ob letu čez mrežo, je pršil drek povsod naokrog in lahko si samo mislite, kako smo bežali :)))
  Zato nič hudega, dokler čez ograjo letijo jabolka. Sicer so trda, ampak dišijo :))

  • hibernacija

   A bejž no!?

   • 1xy

    ja, sem bežala!?….a ti ne bi??

    • hibernacija

     Odbrenčala misliš!?

    • Illuminati Enlighted

     On je tega vajen

     • 1xy

      česa??…..smrada :))

 • 1xy

  Ne vedo kje so in kam jih peljejo

  Timo Fres, tiskovni predstavnik mesta Delmenhorst, pa opozarja na pomanjkljivosti sistema sprejemanja beguncev, saj mnogi ne vedo niti kje so, niti kam jih bodo odpeljali. “Večino časa ne vedo, kje so. Pred kratkim smo jim postavili velik zemljevid, da se lahko orientirajo,” je povedal Frers.

  Nestrpni pa postajajo tudi domačini na območjih, kamor nameščajo begunce. V Freibergu na Saškem so demonstranti poskušali ustaviti skupino beguncev, ki so bili namenjeni v begunski center. Po poročanju lokalnega Süddeutsche Zeitung so nekateri v avtobus z begunci metali jabolka in klobase. Prišlo je tudi do verbalnih napadov, a napetost k sreči ni eskalirala in prerasla v fizično nasilje.

  Napadi na politike

  Hamburg Abendblatt medtem poroča o napadu skrajnih desničarjev na dva lokalna politika. VoziloPatricka Dahlemanna iz socialdemokratske SPD so polili z masleno (butanojsko) kislino.
  Na Facebooku je Dahlemann v odzivu zapisal, da se ne bo pustil ustrahovati v prizadevanjih k “resnični kulturi gostoljubnosti”.

  Njegova strankarska kolegica Susann Wippermann je bila prav tako deležna groženj s strani neznane osebe, ki ji je na steklu avtomobila pustila napis “izdajalka naroda”.

  Pretekli teden je Zvezni kriminalistični urad (Bundeskriminalamt – BKA) posvaril politike, ki podpirajo begunce, da jim grozi nevarnost napada s strani desničarskih skupin.

  Protesti v Hamburgu

  Okoli 1200 demonstrantov je begunska problematika na ulica privabila tudi v Hamburgu, kjer so potekali protesti proti nastanitvi večje skupine beguncev. Civilna iniciativa mestnega okrožja Neugraben-Fischbek “Ne politiki, ja pomoči!”, kjer živi okoli 27 tisoč prebivalcev, ne želi sprejeti okoli 5000 beguncev, ki naj bi jih predvidoma namestili tja.

  Tiskovni predstavnik iniciative Uwe Schröer je dejal, da vztrajajo pri zgornji meji 1500 beguncev v četrti in zahtevajo pravično razporeditev beguncev v druge predele mesta. “Želimo pomagati in sprejeti begunce, a ne želimo geta, ki se tukaj načrtuje. Na tak način integracija ne more uspeti,” je povedal za nemške medije.

  • hibernacija

   A kej prispevaš ta drugi fronti. Vsaj z komentarji!?

   • hibernacija

    Ok, sory. Ne bom te več spraševal. Bom spoštoval tvojo odločitev!?

  • hannibal

   Načrtovalcem invazije in okupacije ni važno, če prileti kakšno jabolko ali klobasa. Kar jim je važno je točno to, kar delajo sedaj. Namestiti okupatorje v vsako sosesko, v vsak najmanjši kraj. Ravno zato, da se ne bi ustvarjala velika geta.
   Ustvarjala se bodo majhna geta. V naslednjih letih, z združevanjem družin in v kasnejših letih, z rojstvo, se bodo ta mini geta razlila preko domače populacije in domačo populacijo prerasla, preplavila, kulturno in fizično uničila.
   Gledamo torej prefinjen plan, kako napraviti, da se ne zgodi getoizacija in white flight kot v ZDA. White flight ne bo mogoč, ker sosesk brez okupatorjev enostavno ne bo, za razloko od mest v ZDA.
   Ta celotna zadeva sedaj se v ozadju zelo natančno monitorira in analizira, brez skrbi. Kot tudi odzivi javnosti. Ko je odziv javnosti prevroč, brž malce ohladijo, recimo z obljubami o deportaciji. Ki se seveda nikdar ne bo zgodila.
   Nikdar ne bodo nikogar deportirali, razen morda kakšnega nesrečneža za propagandne namene.
   Ta zadeva je velika. In seveda mora biti. Cilj je uničenje bele Europe. Potrebno je pričeti pravo resnico pisati, ne samo hipne reakcije. Potrebno bo napisati tudi, kdo so načrtovalci in od kod so. Tega si do sedaj še nihče ne upa napisati.

 • hibernacija

  Bravo štajerska zadnji brus dokazuje, da je zate še kaj upanja.!?

  • 1xy

   nem se več pogovarjala s tabo…….povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si…….nea si glih želim tvoje družbe…….čao, pa zdrav ostani – telesno, kr za ono drugo je že prepozno……

   • hibernacija

    =!?

   • hannibal

    Ti povem, čemu služijo takile? To je malo bolj prefinjen način spamanja. Stvar je v tem, da marksiste ne skrbi, kaj se mi med seboj pogovarjamo, mi smo tako in tako na drugi strani.
    Marksiste skrbi, kaj vidijo slučajni obiskovalci strani. Ko obiskovalec odpre članek in potem pogleda še komentarje, kaj vidi? Ali vidi naše umotvore in razglabljanja? Ne. Vidi en neskončen niz hibernacijskega samogovora. Eventualno vidi še, če se gre kdo z njim razpravljati, kot se to ljubi Duhcu.
    Obiskovalec se ne bo prebijal skozi vseh 300 komentarjev, razen će ima agendo resnično kaj zvedeti, taki so pa redki.
    Tole spamanje hibernacije ima torej namen, naše komentarje skriti pred javnostjo.

 • hibernacija

  Ampak napredek je bil pa le viden!?

 • hibernacija

  Pravjo, da se grehe iz preteklosti najbolj zdravijo z dobrimi deli. Uf eni bodo zgleda moral kr dobro pljunit v roke!?

 • Mislec

  Mene pa zanima nekaj. ali je že kdo razmišljal o tem, da so se določeni profiji že infiltrirali v našo državo in da mogoče že planirajo napad na kakšno ustanovo (npr. na NEK Krško). Ali naši politiki razmišljajo o tem scenariju?

 • bojan

  Butast naslov pod sliko

  Šentilj: Migranti za ograjo kot živali v živalskem vrtu (foto: Nova24TV).

  Potem pa dajte ograje stran pa nej se po celi državi brez dokumetov sprehajaja …

  • hannibal

   Ja saj. Tile postajajo vse bolj ena prefinjena verzija 24ur.com. Ventilček za bolj razgledane. Kontrolirana opzicija in gate keeper.

  • pokvarjeniSvet

   pa naj ropajo, posiljujejo, pretepajo, uničujejo, pobijajo, kolero prenašajo in ostale bolezni vse okrog….itd. A to bi novinarji, izdajalci in ostali zdraharji radi ??? Zato morajo biti v ograji….no ja če bi bilo po moje niti enega samcatega nebi noter spusto v državo, kaj šele tako množico….poglejte Madžarsko !!!!

 • Mislec

  Mene pa zanima nekaj. ali je že kdo razmišljal o tem, da so se določeni profiji že infiltrirali v našo državo in da mogoče že planirajo napad na kakšno ustanovo (npr. na NEK Krško). Ali naši politiki razmišljajo o tem scenariju?

 • Peter

  Ne samo da razmišljajo. So pripravljeni, po lastnih izjavah. Pripravljeni razmišljati. Če pa se kaj takega zgodi, se pa ve, kdo bo spet kriv.

 • neny

  Godi se jim dobro. Trikrat na dan jih hranijo, to pa zato, ker so nas okupirali. Jim mogoče lahko priskrbite kak halah še ponoči, da ne bodo reve podhranjene in da bodo lažje nadaljevale osvajanje Evrope.

 • Duhec

  Zid jih ne ustavi…. konc je z Evropo. To bo tolk terorja, ubitih, da adijo pamet…. sami smo si krivi…. vse zarad humanosti.

  • neny

   Zdaj so prinesli delo picerijam, to so ti begunci, ki jim dovažajo tudi pizze. Izgleda da se cel dan samo hranijo, kot pitana goveda, namesto, da bi jim dali delo in bi vsaj popucali za sabo svojo svinjarijo.

   • 1xy

    saj za kazen je na pizzi schweine schinken :))

    • Duhec

     Haa…. tle ni schweina.

     • 1xy

      ziher je, samo ne na glas govort :)))

    • neny

     -:) s feferoni in čilijem.

  • hibernacija

   Nikar ne pretiravej z humanotjo, če ti ni dano!?

   • Duhec

    Nism pisala o seb…. bi lohk že vedu.

    • hibernacija

     Jan sem res cepec, da to ne vem!?

     • Duhec

      Veš, veš…. sam to mi bore malo pomen. Štos je pokazat, dokazat…. sam teb neb, nis vredn…. obstajajo izjeme, ki so…. uni, ki jih podpiraš.

     • hibernacija

      Al če je preveč resnice pride do zamere. Lej brenčica sploh noče več govort!?

   • neny

    a tebi je dano, da si humanoiden.

    • hibernacija

     Misliš human!? Humanoiden precej robotsko zveni!?

     • neny

      mal heca….-:)

 • Duhec

  S tako politiko bo Evropa pokasirala atomsko bombo….. dobesedno.

 • 1xy

  Ste vidli kaj dela kapitalizem? In kaj delajo komunistično-socialistični sindikati?
  V kapitalizmu so sindikati v službi delavcev, pri komunajzarjih pa v politiki, da pa je mera polna v lopofski politiki!!!
  Avstrijski policaji bojo dobli višje plače, vprašanje je če so naši policisti tega sposobni, čeprav proti Avstrijcem dobivajo žepnino.

  • neny

   Naši policaji so nula. Ovce.

 • hibernacija

  Je pa paradoksalno. Še nedolgo tega smo grke obtoževal, da bodo krivi za razpad EU. Turke z burklami in vilami stran odrival. Zdaj pa od njih pričakujemo, da pomagajo rešiti EU!?

  • Duhec

   Izdajalci ste vedno glasni dokler ste anonimni ali pa dokler vam uspeva manipulacija…. prepričevanje v neki česar ni in ne bo. Ampak…. vsega lepega je enkrat konc.

   • hibernacija

    Važno, da znajo eni potiho in odkrito povedat o atomski bombni!?

    • Duhec

     Odkritost je point… nadaljevanje si pa vsak sam izbere.

    • neny

     vsi niso slepi.

  • neny

   kaj???? 20 let so živeli na tuj račun, zdaj se pa maščujejo, ker ne morejo več.

 • Duhec

  Lopovski levaki so vas izdali…. izdaja št. 100 in se nadaljuje.

 • hibernacija

  Pa eni res verjamete v Janezovo apokalipso, al sam uživate, da strašite druge!?

 • Illuminati Enlighted

  Glede na to da migrantom pomaga na veliko katoliška Karitas…. se je kaj oglasil slovenski Mufti s pomočjo? Imajo SLO muslimani kako dobrodelno organizacijo kot je Karitas – in pomagajo? Papež Frančišek je pozval k pomoči migrantom Kako pa kaj Muftiji?

  • Duhec

   Pomagali bojo…. z dnarjem in orožjem…. sej tud zdej niso goli in bosi, ampak nasprotnika je fajn izčrpat, če je butast in pade na tak štos.

   • Illuminati Enlighted

    Človek bi pričakoval peko kebaba in ponudbo baklav ob šotoriščih.

    • Duhec

     Narobe si jih ocenu…. tud z zavračanjem hrane kažejo prezir.

  • neny

   Ja naši imajo celo novinarski džihad, kaj sam Karitas. Mufti pa šejta s šeriatom po Evropi. .

  • 1xy

   Mufti deluje s figo v džepu…..tudi glede terorizma so neodločni in svoje nestrinjanje zavijajo v celofan…….

  • hibernacija

   A Frančišek in Stanislav te nista prepričala, pa čakaš, da te mufti!?

   • neny

    oprosti, zdaj me ne more nobena humanizacija v nič prepričat, ker vse delujejo v podporo genocidu. . .

  • Caesar

   Oni jim bojo razdelili orožje in zemljevide.

 • Illuminati Enlighted

  Jaz bi sedaj vzel Izrael v Evropsko Unijo. Pod nujno!

  • Duhec

   Hahahaha…. nemogoče. Je pa velik Židov v Evropi in se bojo morali vmešat.

   • hannibal

    :D :D :D

    • Duhec

     Če morš, morš…. to je to.

  • hannibal

   To pomeni, da bi se potem mi lahko preselili v Izrael? Prost prehod ljudi in kapitala? Kupovanje nepremičnin v Izraelu? Potovanja tja brez vizumov? Pa take reči?

   • Illuminati Enlighted

    Veš tvoje miroljubne metode se doslej še niso obnesle

    • hannibal

     Ne razumem. Si komu drugemu tale odgovor mislil poslati?

     • Illuminati Enlighted

      Pa saj ti si nacionalni komunist. Razen če sem te zamenjal s kom. Ekofašist. nacionalist in skrajni levičar. Drži?! Če drži si lahko samo en.

     • hannibal

      Aja. Kapiram zdaj. Bo nekaj na tem, ja.

     • Illuminati Enlighted

      Sem te takoj prepoznal :) Zato sem pa tako prizanesljiv s tabo ;)

     • hannibal

      Genij, kaj čem rečt…

 • Duhec

  Podivjana necivilizirana horda zavzema Evropo…. to je to…. ko so bli tam, so bli preveč medli, mehkužni…. to je posledica.

 • FreedomAndDemocracyNOT

  mitraljeze okol taborisca in koncat to agonijo…

 • babicagrenajug

  Problem bo, ko bodo naši prijatelji migranti ugotovili, da jim v Evropi nič ne bo podarjeno.

  • Duhec

   Vse jim bo…. zarad ljubega miru, ki ga pa vseen na dolgi rok ne bo.

   • hibernacija

    Čak a bo pol mir al vojna!?

    • Duhec

     Še enkrat preber…. počas…. na dolgi rok ga NE BO.

     • hibernacija

      Sej sem, sam čarovnica je dost nedoločena!?

     • Duhec

      Časovnica??? Je odvisna od vseh vpletenih…. verjetn 10 let.

     • hibernacija

      No tako, verjetn je pa že bolj konkretn!?

     • Duhec

      Obnašanje teh muslijev lohk predvidevam…. nism ena izmed njih. Zato verjetno…. če bojo pa pametni prej, bo pa prej. Jst bi kr jutr…. iz čist praktičnega razloga…. ker bo manj žrtev.

   • hannibal

    Vse bodo dobili zaradi doseganja določenega ekonomskega statusa, ki bo nijihovim moškim omogočal miscegenation z našimi ženskami. Spomni se Sarkosija. To je cilj, ne pa economy boosting ali penzije.
    Ko imaš print mašine za denar, potem denar ni vprašanje, ko želiš uničiti tisočletnega sovražnika.

 • babicagrenajug

  Zanimivo bo, ko bodo naši prijatelji migranti ugotovili, da jim v Evropi nič ne bo podarjeno.

 • hibernacija

  Mogoče bo tole pomagalo, da ne bo toliko odvečnih besed#Konvencija o statusu beguncev iz leta 1951 je ključni dokument mednarodne zaščite beguncev. Konvencija opredeljuje, kdo je begunec ter kakšno pravno zaščito, pomoč in socialne pravice morajo države, ki so podpisale konvencijo, zagotoviti beguncem. Konvencija obenem določa, da begunci ne smejo biti vrnjeni v državo, v kateri bi bilo njihovo življenje ogroženo. Po drugi strani pa konvencija opredeljuje tudi dolžnosti, ki jih ima begunec do svoje države gostiteljice, ter navaja, katere skupine ljudi (na primer vojni zločinci) niso upravičene do statusa begunca. #!?

  • hibernacija

   Zadnji stavek je podčrtan!?

   • Duhec

    A lohk sebe prečrtaš???

    • hibernacija

     Ampak verjetn, mogoče, za kratek nedoločen čas bi se dalo!?

     • Duhec

      Mene so učil, da na videz nemogoče stvari nardiš mogoče. Tko da…. kr dej, falil ne boš.

  • viktorh

   Bodi tako prijazen, pa mi povej a si ti prebral katero od resolucij, ki se nanašajo na begunce.
   A si se ti seznanil z zakonodajo s tega področja. A ti sploh ločiš begunca od ekonomskega migranta?

  • epson mlacni

   To kar si zapisal je čisto ok … če bi begunci pripičli k nam iz vojne Hrvaške. Nobena naša soseda ni v vojni to pomeni, da v Slovenijo tudi teoretično ne more vstopiti noben begunec razen, če se iz Sirije v Slovenijo ne izstreli z raketo.

 • hibernacija

  Čudno se vse obrača. Ameriški in zahod z bombami izvažajo demokracijo. Pri nas pa poteka islamizacija brez orožja. Ja no, tud rim je goloroko krščanstvo zmagalo!?

  • Duhec

   Piše ateist, ki v nič ne verjame…. še sam seb ne…. jutr boš pa musli.

   • hibernacija

    Čudni časi. V enem žepu biblija v drugem koran, za vsak slučaj pa še kako zvezdo od rumene do rdeče!?

    • Duhec

     Ti si čudn…. brez identitete.

   • hibernacija

    Še grem za kako uro prečrtat. Sam brez šinfanja!?

    • Duhec

     Ne sekiri se…. nism hinavka.

     • hibernacija

      Mislim, se mi zdi, da vem!? Preden se prečtam , ti moram prznat, da si zadnč zadela!

     • Duhec

      Itak…. če si vse poste, ki jih preberem, zapomnim. Zdej je sam 5 km.

     • hibernacija

      He he, moram it!?

  • babicagrenajug
 • maček ivan

  PREKLETA GAMAD!! V tej zgradbi sem preživel 23 let.

  • Duhec

   Maš srečo, da te zdej ni blo tam…. še ti bi bil za ogrevanje.

   • babicagrenajug

    In to s koleni po golem betonu.

    • Duhec

     Po možnosti s prerezanim vratom…. sam to je težko izvedljivo, bi se pa potrudl.

     • babicagrenajug

      On pozna teren.

     • babicagrenajug

      Malo za hec malo zares… vse spoštovanje Ivan, do tvojih spominov. Ne boš edini.

 • GeneralLeon

  Po celi Ljubljani so že grafiti z črnimi napisi: stop militarizaciji, stop vojski, refugee welocome,… No seveda nismo v Avstriji, kjer bi take plačane pajace, ki uničujejo tujo imovino prvo dobro nabunkali potem bi pa morali zadevščino še iz lastnega žepa sanirati! Kdo financira to grafitno mafijo?

  • hannibal

   Razni inštituti, saj se ve. Peta kolona. Saj jih je poln FB.

  • jankoslav

   Večinoma ti packači izhajajo iz trde levice ter izhajajo iz t.i. alternativne kulturne scene. Ti so plačani neposredno iz državnega proračuna in posredno preko privilegijev (ni jim potrebno plačevati najemnin – Metelkov mesto, Rog…, ni jim potrebno plačevati davkov).

  • stajerc5

   Saj ves kdaj to delajo, ponoci, ko Mesec za Lunatike sveti…

 • percar

  Kdaj se bodo streznili slovenski papagajski novinarji? Kako dolgo se bodo še sončili ob prikazovanju “uspešnih in humanih” dosežkov slovenske vlade? Sicer pa vse kaže, da imajo sedaj nekakšne počitnice, ko se jim ni treba ukvarjati z Janšo. Približno polovico TV poročil porabijo za prikazovanje že videnega, seveda pa potem “zmanjka časa” za slovenske probleme pri kraji denarja.
  Sicer pa je treba papagaja naučiti, da govori! Če naj bi bili diktati posredovani preko Mladine, ni nič čudnega, da na Mladini ne sprožijo vprašanja, kako so pri njih tudi povzročili povzročili slovensko finančno luknjo štirih milijonov evrov, ki jih sedaj rešuje “slaba banka”! Lahko je posvečenim, ki živijo na račun dolgov in posojil, ki jih ni treba vračati! Zakaj bi vračali denar, če pa je mogoče dolgove vračati samo še z novimi, večjimi dolgovi. Gre za tisto komunistično ekonomijo, da je treba manjši krogec spraviti v večjega…
  Medtem pa so mladi novinarji prisiljeni ustanavljati s.p.-je in nimajo realnih možnosti preživetja— Le kam sem zašel! Zvečer bomo zopet sedli pred TV ekrane in se prepričali kako rešujejo prostovoljci državne probleme!

 • jankoslav

  Skrajni čas je, da tudi naši policisti zahtevajo takšno plačilo, kot jih bodo imeli policisti (iz tujih držav) za enako opravljano delo, V teh okoliščinah MORAJO policisti (in delno vojaki) dobiti višje plačilo kot jih imajo sedaj. Gre za izredne razmere, zato gre za izredne prejemke.

  • epson mlacni

   Ok. Potem naj dobijo naši policisti plače, kot jih imajo makedonski, srbski in hrvaški policisti. Opravljajo enako delo, kot policisti iz teh tujih držav.

   • jankoslav

    Dobro slovenceljsko razmišljanje..niste pa nič inovativni, zgolj nevoščljivi, tipično za nas.

    toda, denar prihaja iz Zahoda (EU), policisti delajo predvsem skupaj z avstrijskimi (in ne makedonskimi) in drugič, kar je najpomembneje gre za izredne razmere (v sistemizaciji delovnih mest tega nimajo napisanega), zato se takrat pač plačuje več (vse nadure + določen odstotek povečanja). Druga pot je pač takšna kot je to v avstrijskem primeru, kar pomeni, da je potrebna mobilizacija rezerve policije in vojske (vseh moških so 60 leta).

    • epson mlacni

     V bistvu naprej od slovenclja nisem bral, ker sem že nekajkrat povedal, da me strašno boli dejstvo, da nas s hlapci in slovenclji (izum Makarovićke) zmerjajo srbaki, ki so migrirali v Slovenijo, mi pa jih(vas) kar ne nasuvamo v zamazane gobce.
     Verjetno si se nekaj skušal repenčiti, ampak nisem zapisal nič drugega kot to, kar si predlagal ti. Plače policistom kot jih imajo druge evropske države, ki imajo prav tako opraviti z invazijo muslimanov.

     • hannibal

      Napisal je biser, da denar za plače javne uprave prihaja k nam iz zahoda. Kar niti ni tako neumno, a ne, če pomisliš na FED Quantitative easing :D

     • epson mlacni

      Verjetno bo tebi repilciral z “ugotovitvijo”, da so slovenski inkasanti v bistvu naperspektivnejša veja SLO gospodarstva.

   • antimur

    Ti si pa res kreten na kvadrat, popolnoma funkcionalno nepismen, verjetno z zelo nizko inteligenco. Pa še to, ne mešaj nas več med balkance, čeprav se po tebi pretaka južnjaška kri.

    • epson mlacni

     Samo bedak prepozna bedaka ampak ti pa tako odstopaš, da te nisem mogel spregledati.

 • hannibal

  V času ko mi modrujemo, je avstrijska notranja ministrica odredila izdelavo načrtov za gradbeno ureditev na slovensko – avstrijski meji.

  Kar naenkrat se bodo pripeljali stroji, delavci, en teden in – hop – ograja bo tu.

 • pokvarjeniSvet

  Naj se Cerar izjasni al je tak Nesposoben ali pa je izdajalec naroda ? ker ograja bi moral se graditi zdaj oz že bi morala biti postavljena….ampak on še kar naprej “preočuje” kreten !!!

  • hannibal

   Če bi bil on nesposoben, je pa obkrožen z ljudmi in službami, ki so še kako sposobne. Vse analize obstajajo.

 • hannibal

  Naši si oglejujejo lokacijo bivšega Baumaxa v bližini Kranja. Zelo verjetno je, da bo to lokacija izgradnje naselja za do 30 000 “beguncev”.

  Kar so se najverjetneje v nedeljo dogovorili v Bruslju (dobili navodila) je, da vsaka država na balkanski poti izgradi takšna naselja. Hrvaška eno naselje že gradi pri Slavonskem brodu. Verjetno jih bodo kasirali tja do 60 000, minimalno.

  Avstrija je verjetno dobila dovoljenje za postavitev ograje, južne države pa obljubo, da se bo tok omejilo na Grški meji, do takrat pa naj poskrbijo za tiste, ki se bodo akumulirali pred avstrijsko mejo. Nekje 300 000 do 500 000 ljudi.

  Po kakšnega pol leta bo postalo “beguncem”, ki bodo prezimili v teh centrih postalo jasno, da so severne države zaprte. Ostala bo samo možnost, da zaprosijo za azil v državah, kjer so obtičali.

  Nato, po kakšnem letu, bodo te prošnje v glavnem odobrene. Tudi če ne boso, deportacij ne bo. Pričelo se bo prerazporejanje po občinah po kvotah. Nakar bo sledilo združevanje družin. Iz minimalno 30 000 bo tako nastane številka 150 000. 10% prebivalstva. Game over. In čas za emigracijo. Avstralija, Nova Zelandija, kamorkoli…

  Res bi rad, da se v vsem tem motim.

 • pokvarjeniSvet

  Evropa bi morala spremeniti Azilno zakonodajo če nisi državljan države nimaš pravice do socialne. Sploh nekdo ki ni nikoli delal v tej državi v kateri je takoj ko je prispel zaprosil za socialno pomoč, nebi smel dobiti….samo Evopsko politiko ne vodijo samostojni, pametni, pravični, domoljubni ljudi, ampak izdajalci in neumneži, ki ubogajo Zioniste preko atlantika in nasedajo na propagando o nekih liberalnih forah, “nerasizmu”…ipd. Vse je usmerjeno da se uniči avtohtone Evropejce in uniči Evopo.

  • hannibal

   Finta azilne zakonodaje in postopka je ravno to, da postane tak “begunec” polnopravni državljan z vsemi pravicami kot jih kao imaš ti. Torej sociala, šolstvo, zdravstvo, socialna stanovanja, nadomestila za brezposelnost, etc., etc…

 • pokvarjeniSvet

  Jaz bi beguncem ponudil svinjino, sedaj, če so res lačni in res želijo v Evropo se pač morajo prilagoditi in jesti tudi svinjino ! Če greš ti v Arabsko državo kot turist tudi dobiš samo njihovo hrano in na jedilniku ni svinjine…zakaj bi se morali mi prilagajat njim, če so oni prišli k nam.

  • hannibal

   Prilagodil se boš ti. Včeraj in danes že mrgoli člankov o tem, da svinjina povzroča raka. V nekaterih javnih ustanovah v SLO so jo že ukinili. Tako da, če boš želel jesti pujčeka, si ga boš moral krmiti v bani, dokler tudi to ne bo prepovedano.

 • Anica Topalovič

  Odličen komentar,sem si ga malo sposodla!
  Jaz bi beguncem ponudil svinjino, sedaj, če so res lačni in res želijo v
  Evropo se pač morajo prilagoditi in jesti tudi svinjino ! Če greš ti v
  Arabsko državo kot turist tudi dobiš samo njihovo hrano in na jedilniku
  ni svinjine…zakaj bi se morali mi prilagajat njim, če so oni prišli k
  nam.

 • Wild red duck

  Ja Kučanisti ,rusofili in podoben gnoj bo zaopal EU,EU politiki pa v strahu pred narodovo jezo prikrivajo dejanja bande.

 • Wild red duck

  Ja uresničuje se Nosterdamusova napoved o 12 letni vojni ,da se bo EU ob pomoči ZDA in Judov odrežila islama,ki “bo padel ” v odločilni bitki na Bosporju ,ker bo morje krvavo in nato bo izginil in svet 250 let nebo poznal vojne.
  Največji sovražniki so EU politiki ,ki prikrivajo dejanja horde,v strahu pred izbruhom besa domačih ta itak pride,vendar z predhodnim in pravočasnim ukrepanjem bi bilo žrtevmanj.
  Večina EU politikov se skriva za floskulami sleje kot preje pa bo treba zadevi reči bobu bob in začti realno ocenjevati ,ali mi ali oni.Vmesne variante ŽAL realno ni in vse premalo se jih tega zaveda.

 • hannibal

  Evo vam novinarji članek za jutri. Avstrija šričenja z gradnjo ograje. Najprej 2.3km okoli Šentilja, nakar se bo seveda na vsako stran daljšala po potrebi:
  https://twitter.com/JernejPavlin/status/659103497950990336

  • babicagrenajug

   Cerar naroču ograjo z vgrajenimi lojtrami. Vsi zadovoljni, od Merklce do Asada.

 • Zan Marega

  oprostite ampak ne razumem policajev , reševalcev, vojakov.zakaj se trudijo za 1k eur plače? pa pejte vsi na bolniško.jaz tem stvorom ne bi pomagal za 5k eur na mesec.kaj tukaj ni jasno?vi jim pomagate oni pa nas sovražijo.dajte vsakega od njih vprašati samo eno vprašanje: ali bi umrl za alaha?odgovor na to vprašanje vam bo povedal vse….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!