[VIDEO] Cerar si pa dovoli: Tudi državljani smo soodgovorni za stanje v zdravstvu, ker si privoščimo preveč zdravstvene nege

Foto: STA

Serijski odstopi in odhodi zdravnikov pričajo o alarmantnem stanju v slovenskem zdravstvenem sistemu, opozarja poslanka SDS Jelka Godec, ki sicer srž celotne zdravstvene problematike vidi v ministrici za zdravje. Premier Cerar pa medtem poudarja, da smo za stanje v zdravstvu soodgovorni vsi. Tudi državljani in državljanke, ki smo očitno sami krivi, da zbolimo in obiskujemo zdravnike ter jih s tem obremenjujemo.

Poslanka SDS Jelka Godec se je na novinarski konferenci v imenu poslanske skupine SDS odzvala na kadrovanje zdravstvene ministrice Milojke Kolar Celarc in ravnanje predsednika vlade Mira Cerarja, ki zgolj pozivata k odstopu vodstva UKC Ljubljana. “Mislim, da je čas, da predsednik vlade začne udejanjati svoje besede, neha pozivati in prične delati,” je poudarila poslanka in ob tem pozvala k razrešitvi ministrice Kolar Celarčeve. SDS je sicer že dvakrat vložila interpelacijo zoper ministrico Kolarjevo, obakrat neuspešno.

Premier Cerar je na seji v Državnem zboru, kjer so mu poslanci zastavljali vprašanja, spregovoril tudi o soodgovornosti za stanje v zdravstvu, kot jo vidi sam. Ob tem je presenetil z izjavo, da smo državljani za to, da zbolimo, pravzaprav krivi sami, in da koristimo več zdravstvene nege, kot je potrebujemo.

Foto: STA

Predsednik Vlade RS Miro Cerar: “Zavedam se vse odgovornosti vlade za stanje v zdravstvu in na sploh za stanje v družbi na splošno. Ampak za stanje v zdravstvu so soodgovorni tudi zdravniki, pa tudi vsi tisti, ki včasih ne potrebujemo toliko zdravstvene nege, kot si je privoščimo, ki vzamemo preveč zdravil, pa jih vržemo stran, ki hodimo kot pacienti po nepotrebnem k zdravnikom in jih obremenjujemo. Za stanje v zdravstvu je soodgovornost zelo široka.”

“Državljanke in državljani. Poslušajte. Ko govorimo o soodgovornosti. Mi vsi moramo več narediti na preventivi, na zdravem življenju. Da ne bomo toliko bolni in da ne bomo toliko v stresu,” je povedal predsednik vlade.

Samo besede, nič dejanj
Med drugim je Godčeva izpostavila stanje na ministrstvu za zdravje, saj je tam nastala največja problematika zaradi kadrovanja ministrice. Kolar Celarčeva je že na samem začetku zamenjala kar 88 članov svetov zavodov v javnih zdravstvenih zavodih in tudi določene direktorje. Glede težav v UKC pa je poudarila, da je srž problematike na ministrstvu za zdravje in v ministrici za zdravje.

Glede otroške srčne kirurgije je Godčeva spomnila, da so v SDS že leta 2015 opozarjali na to problematiko in pozvali tako ministrico kot premierja, naj zadeve uredita, a se ni zgodilo nič. Samo besede, da stanje spremljajo.

Ignoranca in izgovori
Kot glavno problematiko v slovenskem zdravstvu je izpostavila dejstvo, da se vsi samo izgovarjajo, se ne počutijo krive in ne prevzemajo odgovornosti. Kar je najhuje, pa je, da vsi skupaj ignorirajo zaskrbljene starše, ki na številne naslove pošiljajo prošnje, naj se zadeve uredijo.

“Odstopili so že skoraj vsi, ki so bili na otroški srčni kirurgiji: zdravniki, strokovna direktorica in nenazadnje dva mlada zdravnika, ki sta se šolala, sicer pa še ne izšolala na tem področju. Vsekakor je nekaj zelo hudo narobe, da se tisti, ki so strokovnjaki, ki bi lahko izvajali ta program, odločijo, da enostavno več ne vidijo perspektive v tem programu,” opozarja Jelka Godec.

Ministrstvo to rešuje tako, da poziva k odstopu generalnega direktorja in strokovno direktorico UKC Ljubljana ter hkrati ustanavlja nov javni zavod, ki naj bi ga vodil dr. Gregorič.

UKC Ljubljana je klasičen primer tega, kako slovensko zdravstvo ne deluje
Medtem se je zgodilo tudi to, da je odstopil predsednik sveta zavoda UKC, odstopili so trije predstavniki v svetu zavoda, ministrica tako nima več pod nadzorom niti tistih šestih, da bi lahko na ta način pritisnila na odgovorne v UKC Ljubljana, da se uredijo razmere v celotnem UKC, od koder eskalira problematika našega zdravstva. Danes je odstopila tudi predstojnica oddelka za možganske kapi, po nekaterih informacijah naj bi se prek tega oddelka neustrezno izvajal projekt Telekap, znotraj oddelka vladajo razkoli, različna podtikanja med zdravniki in vodstvenim kadrom. Proti predstojnikom in vodstvu UKC Ljubljana naj bi bile vložene tudi tožbe zaradi mobinga.

“V poslanski skupini SDS menimo, da je UKC Ljubljana klasičen primer tega, kako slovensko zdravstvo ne deluje. UKC je naš največji javni zdravstveni zavod in kaže na neobvladljive razmere v slovenskem zdravstvu,” je dejala Jelka Godec in dodala, da je tako v primeru otroške srčne kirurgije kot nevrološke kirurgije žalostno to, da naj bi šlo za prikrivanje smrti bolnikov, najbolj žalostno pa to, da gre za prikrivanje smrti otrok.

Ob vseh teh kaotičnih razmerah pa se predsednik vlade in ministrica mirno slikata ob odprtju novega urgentnega bloka v UKC Ljubljana, ki po podatkih zaposlenih sploh ni urejen do te faze, da bi tam lahko oskrbovali bolnike.

B. O.

 • tarantela

  Glede na izjavo Mira Cerarja lahko trdim, da bi pa on moral obiskovati več zdravnikov. Menim tiste v Polju. Tako bedarijo, kot jo je izrekel sam, lahko pripišem samo neprištevni osebi!
  Občutek imam, da živi v nekem paralelnem vesolju.

  • FORT WORTH

   Aja ? (:-DDDD
   Si se zbudila iz levaske kome ???

   • tarantela

    Nikoli nisem bila levičarka, samo zarukanih orto desnih ne maram!

    • FORT WORTH

     Aja, zdaj tudi ti noces vec biti del levakov in teh idiotov.
     Kaj si pa mislila, da bodo leve operativno nesposobne butnskale pripeljale Slovenijo do primerljivega stanja s Svico ??
     Orto desnih v Sloveniji ni, ker ce bi bili, tega, kar delajo tvoji s to drzavo ne bi tolerirali.

    • Aurelius

     Kot je že FORT povedal, orto desnih pri nas dejansko ni, ustvarjajo jih zgolj levi ritolizni mediji, ki vsem nam, ki smo desno od levice, pripenjajo etikete nestrpnežev, fašistov, itd. …

    • MEFISTO

     Se ne bojiš greha, ko se takole spakuješ, da nisi bil nikoli levičar.

     Kaj pa slavospevi zločincu Titu, ki jih podpisuješ kot Valter BraniSlav?

    • Steiermark

     kako pa veš, kdo je zarukan desnak, če si pa sama super zarukana rdečuhinja z balkansko mentaliteto!

  • Steiermark

   tako kot vsi jugordeči izmečki!

 • totex39

  S takimi izjavami bi ta podlež moral odstopiti, takega človeka res ne rabimo.

 • Takšno neumnost lahko izreče samo nekdo, ki nima težav z zdravjem, ki mu je bilo doslej v življenju vse z rožicami postlano.
  Vsaj alah naj mu pošlje kakšno drisko, če mu je že nihče drug noče!

  • dob

   Alah naj mu pošlje drisko, potem pa naj čaka 6 ur na urgenci. Medtem naj mu predvajajo njegovo izjavo, da si je sam kriv.
   Glih dons je bil prevzemljarič nove urgence!

   • antimur

    Hvala bogu za Brglezovo izjavo o naravnem pravu, še hudičevo nam bo prišla prav.

   • rubec

    hahahaha

 • hribovc

  afera na dveh nogah, katrina kresalova, ima resno konkurenco… kurirčka mirkota

  • karlina

   Sliko ljudi iz SMC si oglej in povej, če ti delujejo normalni, meni niti slučajno in tako se ze štiri leta obnašajo, ta današnja izjava Cmerkota pa je samo pika na i in priznanje.

   • Steiermark

    ne rabimo gledati slike, občutimo njihovo nenormalnost, na lastni koži!

 • domovina mili dom

  Če se držim naslova in ga popravim za prazno glave slovenclne:
  Slovenci smo soodgovorni za stanje v zdravstvu, ker še nismo lustrirali komuniste, ki kradejo in harajo po zdravstvu.

  • Joža Gabroža

   ČE TE POPRAVIM KO BO LINČ TEM LOPOVO DOSOJEN BO TEŠKA -SIRSKI BEGUNEC IMA VEČ PRAVIC KOT SLOVENEC Z 40 LETI DELOVNE DOBE IN Z 450E POKOJNINE TA VLADA MORa PAST ČE NE STE PA SLEPI IN GLUHU

   • karlina

    VELIK , PODČRTAN PODPIS, verjemi, če bi kaj podobnega, kot se je danes zgodilo s sirskim beguncem, naredila desna stranka, bi bili na cesti ze izgredniki, ki jih plačujejo levičarji !!!!

   • domovina mili dom

    Tako bo in je sedaj videno pri predsedniških volitvah, čez pol leta bo enako pri parlamentarnih volitvah. Butaste ovce volijo komuniste, ki dajejo pravice tujcem, Slovenci pa na minimumu. Samo poglej kako se levičarji aktivirajo, da na podlagi podpisov poklekne vlada. A smo/so desničarji sposobni, da naredimo tako. Nismo. Smo navadne strahopetne “pizde”. Tako nas naj jebejo v glavo še naprej. Sami smo si krivi, ker ne gremo z vilami v to močvirje in skidamo ta rdeči gnoj iz parlamenta. Mater jim komunistično.

  • karlina

   TO PA RES !!!

 • Morala

  To sem že danes napisala-tole njegovo izjavo…Sem mislila, da sem slabo slišala. Naj se mu to vrne kot bumerang, mu njegova plača ne bo pomagala do zdravja! Bi že moral odstopiti!

  • karlina

   Ta človek pa res rabi psihiatrično pomoč, pod NUJNO, kajti takšno izjavo ne more podati tisti, ki je normalen, ki ima v glavi vse pošlihtano, pa temu se je res totalno zameglil um !!!!!

 • Borut Stari

  Cerar naj izvede dva prevala, pirueto in bomo na konju. Brez ročajev seveda. Brezsrčen aroganten in podel možakar. Drugače popolnoma nesamostojen.

  • Steiermark

   nezreli bebček, ki gobezda to, kar mu naroči kratkonogi izmeček!

 • Poštenje velja

  Sin komunisticne pr…..
  In kaj ste pricakovali od njenega
  potomca.?

 • Olga_10

  V čigavo breme grejo nezakoniti migranti, Cmero?

  • antimur

   Kakšen moralnež in etičen človeček je to odvratno driskalo, bi pričakoval da z njegovega TR. V nasprotnem bo ta baraba to zagotovo plačal in to z obrestmi, kajti Brglezovo naravno pravo ne pozna milosti.

 • Janez

  Kdaj bomo ?

  “OD – L O P A T A L I ” – KOT REČE ” VOLOVSKI ŠTOSER” – DESUS – J U R Š A !
  TE
  NAM SLOVENCEM ŠKODLJIVE
  ” PREBARVANE KOMUNISTE” SD, SMC, ZL, DESUS ITD. In zlasti !
  Kako
  ” OD – LOPATATI”
  TEGA ” VOLOVSKEGA ŠTOSERJA” JURŠO, KARLA E.&COMP.. Obupni so. L.r. J. KOMENDA

 • centurion

  Da Bog da, crknil kot prasica zdenka.
  Ali bolje, da bi končal na invalidskem vozičku in poskusil
  tegobe bolezni.
  Prasec komunistični.
  Sicer mentalni invalid je že od rojstva, kar mati in fotr s konja in
  pristojne institucije niso ali pa niso hotele zaznati.
  GNOJ!!!!

  • Steiermark

   a je fotr s konja, direktno na zdenkico pade in po nesreči “spočel” tega, od konja ruknjenega v glavo, zmeneta!

 • MEFISTO

  Kaj je delal Janez Zemljarič odprtju urgetnega centra na UKC?

  Če je Janez Zemljarič res minister za zdravstvo iz ozadja, potem sta bila na odprtju popolnoma nepotrebna formalni nesposobni premier Cerar in popolnoma nesposobna formalna ministrica za ljudsko zdravje.

  • mginko

   Vse v ukradeni državi je pod kontrolo stare udbomafije in njenega podmladka.

 • milanček

  Kriva je njegova mati, sex priležnica iz CK ZKS ker ga ni abortirala tega malomožganskega pohabljenca!

 • Steiermark

  Kreten zabiti jugofilni, potem pa naj takoj takšnim, kot sem jaz vvrne vse vplačane premije, ki nikoli ne (hvala Bogu) potrebujemo in ne uporabljamo zdravniške oskrbe, plačujemo pa vseeno!

 • RATATA

  Doktor prava!
  HAHAHAHA HA HA HA

 • šmentanamuha

  Mislim, da s Cerarjem nekaj ni v redu. Al ga daje panika, al je na koki al pa kej tretjega. Morda se zaveda, da so mu v parlamentu šteti dnevi in cilja na kakšno evropsko službo in si nabira pike. Njegovo vedenje v zadnjih dneh je milo rečeno nenavadno. Vsekakor je on eden od neuspešnih abortusov.

  • MEFISTO

   Poleg vsega ga mučijo še erektivne težave.

  • sunday

   ja daje ga vse skupaj, panika ob koki z ritolizništvom in slinavstvom ter hinavstvom – vse na en krat!!!

 • xtc

  Ma seda so krivi Slovenci mar bi k***** namesto ,da so bolne,raje pocrkasle Cero in Milan pa bi navozila muslije-evo to je krivda.

 • RATATA

  Sicer nisem dohtar ampak cerjamrarja bi pa zihr pozdravil.

  • Injekcijo destilirane vode v zadnjo mišico 3 x dnevno

   • RATATA

    Takšnih pripomočkov pa jaz ne uporabljam, ker jih ne smem, saj nisem dohtar. Pozdravil bi ga le s svojimi čudežnimi rokami in pravimi besednimi zvezami. Brezplačno!
    Tudi snemalce tv postaj bi povabil, da bi lahko v živo prenašali terapijo.
    In na yutubi bi objavil posnetke. Tako za reklamo.
    Dobrim ljudem bi pa na koncu rekel: “to delajte v moj spomin…. in za vaše dobro z vsakim, ki vas okrog prinaša”.

    • sunday

     to bi moral biti oz. je dolžan vsak izmed nas slovencev storiti in znebili bi se teh, lopovskih riti!!!+++++

 • macon

  Amoralna kreatura ima na voljo posebno oskrbo za prvorazredne režimske velmože in se zviška norčuje iz slehernikov.

  Predstavljajte si moralno zgražanje levih presstitutk nad takšno izjavo kogarkoli iz SDS in poslušajte sedanjo tišino “medijske krajine”.

 • RATATA

  Drgač je pa za levuharske komunajzrje in ćefurske propalice res značilno, da grejo za vsako malenkost k dohtarju, ker jim pač pripada in je treba izkoristit.

 • Olga_10

  Ustavni pravnik s svojo vlado krši ustavo in zakone za nezakonite migrante in krši pravice davkoplačevalcem in uporabnikom zdravstva! Dol z levičarsko vlado!

 • nevtrino

  Za mene je popolnoma neverjetno in nevzdržno že to, da se zdravstvene zavarovalnice hvalijo z velikimi profiti, hkrati pa denarja v zdravstvu močno primanjkuje …

 • nevtrino

  Sicer je pa tudi sedanja ministrica že povedala, da so za dolge čakalne vrste krivi kar pacienti sami …

 • Borut Vrscaj

  Mogoče bi si pa moral Cerar malo zobe pošlihtat ?

 • Franjo Trojner

  Nesposobnemu Cerarju se je čisto ftrgalo od vsega jamranja, zato kvasi neumnosti! Nizko, res nizko je pado ta visoko leteči možicelj, ve, da so mu volilci obrnili hrbet in odrekli vso podporo! Ve, da nikoli več ne bo predsednik vlade in to ga boli, ker ga po parlamentarnih volitvah v letu 2018 niti noben garjavi pes več ne bo povoho. Ve tudi, da ni bil sposoben speljati niti ene samcate nujno potrebne reforme. Ve da niti pravne države ni znal na noge postaviti, kar je na ves glas pred volitvami vse naokoli obljubljo. Še več, kristalno jasno mu je, da je ravno on Cerar pravno državo še dodatno in do amena zafuro. Ve tudi, da je ta njegova leva vlada, koalicija dobro namazan stroj za ustvarjanje kaosa ( dovolil je nelegalen vstop migrantom na naše ozemlje in ozemlje EU ) in afer (plagiati ministri in ministrce, ter dodatki za stalno pripravljenost) in po tem ga bomo pomnili. Pomnili ga bomo tudi, kot predsednika vlade s katerim so se HRVATI, kot majhnim šolarčkom poigrali ( ko se je po telefonu z novinarjem in ne Plenkovičom meno ). Pomnili ga bomo, kot predsednika vlade, ki so ga ribiči iz Hrvaške iz našega dela Piranskega zaliva nagnali. Pomnili ga bomo, kot predsedenika vlade s katerim se je Juncker , kot z majhnim dečkom non stop poigravo. Pomnili ga bomo, kot nesposobnega predsednika vlade, ki z ustavno večino v parlamentu ni za Slovenijo in Slovence čisto nič dobrega naredo! In če bo prišla prava, poštena od velike večine volilcev izvoljena ljudovlada, ga bo postavila pred sodišče, ker je kršil pravni red in ustavo lastne države in veljavne odredbe in zakonodajo EU. Da Mira Cerarja in njegovo levo vlado/koalicijo bomo pomnili, kot najbolj aferaško in najbolj nesposobno vlado do sedaj.Zato ga naj vrag vzame z vsemi njegovimi ministri, ministrcami in levo koalicijo vred in to čim prej!

 • hribovc

  ta pa je en butl !!

 • Zgornji

  HA, HA, HA, HA, KEEEEER ROŽLE ZABIT POKVARJEN … !!! ! !!! NO, JA, SAJ, PO ENI STRANI IMA CELO PRAV !!! ! !!! AAAMPAK, TO PA SPET NE VELJA ZA VSE !!! ! !!! KER, ENI SI IZDELUJEMO ZDRAVILA SAMI, IN NISMO VIDELI DOHTARJA ŽE VELIKO LET, RAZEN KO GRE ZA POŠKODBE, ALI PA KO POMAGAMO PREVAŽATI BOLNIKE IN POŠKODOVANCE V BOLNICE .
  MA, TA BREZVEZNIK BEDEN POKVARJEN, … IZRODEK NEKEGA BEDNEGA NARODA … SAJ NEBO NIKOLI NIČ DOBREGA IZ NJEGA , … ŽAAAL !!! ! !!!

 • Anton

  “Cerar si pa dovoli: Tudi državljani smo soodgovorni za stanje v zdravstvu, ker si privoščimo preveč zdravstvene nege”

  lahko je nekomu, ki je prišel na svet z “zlato žlico” , staršev , kateri so bili v bivšem režimu eminentni partijci , sodit ostalim, kateri teh privilegijev niso bili deležni

  sarkazem press

 • MEFISTO

  Nasedli ste, izvolili ste ga, zdaj ga pa imejte.

 • mginko

  SMC pogrebci slovenskih državljanov, slovenske države iz pogrebne firme murgle. Ali je naš narod res toliko neozdravljiv, da ga ta mafijska družba lahko tako pokopava ?? !!

 • mona lisa

  Ja zdaj so pa državljani in državljanke krivi ker so politiki vse pokradli. ja pa bolni tudi več ne smemo biti.

 • Kosobrin

  Saj si državljani ne določamo sami števila dni zdrvstvene nege. Ta je pa dobra! Če bi bilo v podjetjih manj mobinga, če ne bi delali cele dneve in utrujeni prihajali domov, bi se tudi bolniške zmanjšale. Tudi dopolnilno zdravstveno zavarovanje so rekli, da bodo pošlihtali, sedaj je pa vse zastalo in plačujejo bogati in revni enako. Najbolje bi bilo pa ukiniti vse zdravstvene zavarovalnice, ki bogatijo in se mastijo na račun ljudi.

  • Vera

   Tudi v JU ( javni upravi ) navadne delavce terajo po normi , tudi po sobotah morajo nekateri zadnje čase delati , plača bo pa ista . Kako ne bi zboleli ? Delodajalci pri delavcih vseh kategorij ustvarjajo ” stres “, ki prej ali slej privede do nujnega obiska pri zdravniku . Pravnik Cerar naših delavcev noče razumeti , saj so mu tujci veliko več vredni , kar vidimo zadnje dni , še celo v DZ-u .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!