[VIDEO]: Ekskluzivni intervju z Janezom Janšo, malce drugače: O alpinizmu, miru, ki ga najde v gorah, in volitvah, ko lahko s svojim glasom stvari spremenimo na bolje

Foto: Nova24TV.

Letošnji 22. letni tabor SDS se je v petek končal z vzponom na vrh Triglava, kjer tudi letos ni manjkal predsednik stranke, Janez Janša, sicer izkušeni alpinist in ljubitelj slovenskih gora, ki je pred dnevi skupaj s soprogo Urško stopil tudi na vrh Škrlatice. Za Janeza Janšo so slovenski hribi tudi tista sprostitev, kjer si nabira novih moči za politične bitke, ki prihajajo jeseni, ko bo treba Slovencem vrniti ukradeno državo. Ko se je v soboto večina planincev od Kredarice, kjer so prespali, v dolino spustila po poti čez Prag, pa je Janša manjšo skupinico planincev, med katerimi sva bila tudi novinar in snemalka Nove24TV, popeljal po “skrivni poti” mimo Staničeve koče v dolino pod Cmirom in čez melišče proti Vratom. Pogovarjali smo se tako o prijetnih, kot tudi manj prijetnih temah. Intervju je nastal na idilični razgledni točki proti Karavankam na eni in Julijcem na drugi strani, ki jo človeško oko le poredko ugleda.

Gospod Janez Janša, zdi se, da z leti vaša ljubezen do gora samo še narašča. Še štejete, kolikokrat ste bili na Triglavu?
Ne, to ne štejem več. Štejem vzpone, ki smo jih opravili v okviru našega goriškega tabora in včerajšnji je bil triindvajseti.

Zdi se, da udeležba vsako leto narašča. Ste zadovoljni z letošnjim obiskom tabora?
Udeležba je omejena s kapacitetami koč, pa tudi z varnostjo, tako da, če bi vzeli s seboj vse, ki to dejansko želijo in mogoče tudi potrebujejo vodnike ter tako naprej, potem bi nas bilo bistveno več, tako pa število fizično omejimo na obvladljivo številko. Se tudi razdelimo, gremo po različnih smereh – plezalnih in varovanih poteh. Tako da na koncu niti ne znamo sešteti vseh, ker tisti, ki pridejo prej v kočo, nekateri gredo tudi prej na vrh, nekateri pridejo malo kasneje, odvisno od njihovih službenih obveznosti. Vendar vsako leto se nas približno sto najmanj vzpne prav do vrha.

Omenjali ste plezalno pot, letos ste se vzpeli do Kredarice prek slovenske smeri. Koliko časa se že ukvarjate z alpinizmom?
Uf, 35 let. Mogoče še več. Je pa letos prvič, odkar plezamo severno steno Triglava, da je slovenska grapa praktično suha – se pravi brez kakršnegakoli snega, tako da je slovenska stena pač za tiste, ki smo tam plezali še včasih, ko si skoraj rabil dereze sredi poletja, popolnoma spremenjena. Več je tudi grušča, je bolj krušljivo, tudi objektivno bolj nevarno. Zato tudi vedno omejujemo število tistih, ki gredo potem z vodniki po severni steni.

(Foto: Facebook/@SDS – Slovenska demokratska stranka)

Včeraj se je na vrhu Triglava ob sončnem zahodu zbrala velika druščina ljudi. Lahko rečeva, da zdaj, ko nas čaka zelo vroča politična jesen, da ste tudi tu nabirali energijo za prihajajoče izzive?
Ja, to delamo vsako leto. Zdaj ni kraja Slovenije, kjer bi bila energija boljša kot je v slovenskih Julijcih. Tukaj ne samo, da je narava lepa, da je zrak čist in da je polno tudi krajev, kot je ta dolina za Cmirom, kjer praktično ne srečaš nikogar tudi v največji poletni gneči ne, ko je čakalnica za vrh Triglava. Tukaj je tudi dobra družba, v slovenskih hribih je dobra družba domačih, zadnja leta tudi vse več tujih gornikov, tako da to vse skupaj v kombinaciji da zelo dobro energijo.

Kljub tem čudovitim prizorom pa se vendar nekaterim temam ne da izogniti. Prihaja jesen, september, račune bo treba plačati. Nova luknja je nastala v zdravstvu, zato začenjamo verjetno z interpelacijo zoper zdravstveno ministrico?
Ja, to, kar se dogaja v teh vladnih resorjih, je pravzaprav škandal – to je še najbolj blaga beseda za opis vsega tega. Vidi se, da po teh zadnjih ukradenih, nepoštenih, nelegitimnih volitvah nimamo vlade, ki bi vladala. Imamo vlado, ki formalno opravlja to funkcijo. Za to hipoteko ukradenih volitev, kar se pozna pri teh ključnih odločitvah. Tako da, še bolj kot v drugih mandatih levih vlad zdaj vladajo ozadja, ki imajo svoje lovke v praktično vseh ministrstvih, v ministrstvu za zdravje je to še posebej izrazito. Tam se napajajo na koncu ljudje, preplačujemo zdravstvene storitve, čakamo v čakalnih vrstah in kljub velikim sredstvom, ki jih namenjamo tako za zdravstvo kot za nekatere druge storitve javnega sektorja, storitve niso takšne, kot bi lahko bile ali pa, kot bi primerljivo bile v državah, kjer so te stvari bolje urejene. Pri nas je tukaj stalna polemika o tem, kako bo popolnoma javno zdravstvo vse rešilo, dejstvo pa je, da brez neke zdrave konkurence ni napredka, ni nacionalnega trošenja davkoplačevalskega denarja in zdaj je vse to kričanje in zgolj kričanje zato, da se zaščitijo ti lobistični interesi, prek katerih nekatere firme, kot recimo podjetje, ki izdaja tednik Mladina, iz zdravstvenega sistema pacientom neposredno kradejo milijone. Samo pri žilnih opornicah v desetih letih dvesto milijonov evrov.

Na vrhu Triglava ste dejal: ”Ukradli so nam državo.” Včasih se zdi, kot da nič ne moremo storiti, ampak ljudje nekaj lahko storijo. Naslednje leto so parlamentarne volitve.
Ja, ljudje lahko storijo vse, ne samo nekaj. In zdaj, ko pride volilni dan, ima vsak en volilni glas, tako minister kot brezposelni. Vsak državljan ima en glas, magična številka je številka ena in to je tudi številka, ki je ključ do sprememb. Zdaj, če bodo tisti, ki so nezadovoljni s sedanjim stanjem, spoznali to svojo moč, ki jo držijo v rokah in oddali svoj glas na naslednjih volitvah, potem se bodo stvari spremenile in v Sloveniji bomo lahko naredili red.

(Foto: Facebook/@Janez Janša)

Morda za konec še prijetnejše vprašanje: September se počasi bliža, vrnitev na delo –  bo še čas za kakšno turo?
Upam, da ja, kajti po tem tednu, ko smo osvojili Škrlatico, Triglav in še nekaj drugih sten, je kondicija pravzaprav na vrhuncu in bo škoda, da jo potrošimo zgolj za stvari, kjer kondicije ne potrebuješ. Mogoče bo čas še za Mangart in Jalovec, to turo običajno naredimo vsako leto. Tudi Veliki Klek čaka zdaj že dve leti na seznamu. Odvisno pa je vse tudi o vremenskih razmer, od zdravja otrok, ki zdaj že počasi hodita na te lažje ture, pa tudi od vsega tega, kar se bo dogajalo. Žal smo v časih, ko si svojega urnika v celoti ne delaš sam.

Gospod Janez Janša, hvala za te vaše besede in seveda uživajte v preostanku tega čudovitega dneva.
Hvala vam. Hvala vama za to pogumno spremstvo na tej naši poti. Kamere so že bile z nami, ampak redko kdaj celo pot. Torej hvala.

Luka Svetina, Saša Škulj

 • VRHOVNI SODNIK

  Tkole bom po domač povedu, če na naslednih volitvah ne izvolmo sposobne in poštene vlade, vas naj vrag pocitra Slovenke in Slovenci.

  • SDS je v mojem srcu

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, čista + 10.

  • Jezus Kristus

   Mal bolj nežno, bi prosil.

  • Rdeče zvezdaš Zoran

   ITAQ, ti si dec, ne pa tvoja.

  • dr Janez Sveti

   Večina volilcev verjame, da volijo sposobne in poštene. A se ti ne zdi?
   DR Janez Sveti genij

  • mannuro

   Izvolili bomo vlado – malo morgen tipa, kot do sedaj. Narod škripa, se vedno bolj zapira, životari na hlape… Ampak bojijo pa se redu, ker to pomeni zgrabi in delaj. Raje imajo tiste, ki ponujajo – jutri je še en dan. :) Bo pa nas verjetno že več, ki bomo volili – zgrabi in delaj. Sicer pa! Referendum bo kmalu, tisto bo prvi pokazatelj.. sem pesimist, pričakujem mizerijo. Sem pa tako lahko potem vsaj pozitivno presenečen.

  • dob

   Pocitrati – to bi še nekako šlo. Ampak če bi rekel, bes naj vas plenta, bi pa to pomenilo, da si se jako razhudil.

   • princeska

    Krščen matiček, a boš nehal preklinjati pismo rosno.

    • dob

     Oprostite, prečastita! Dva dneva se bom postil, pa sekal drva, da bo za pokoro.

     • princeska

      Kaj mi bodo polena ob vročini, led boš nosil za pokoro, šmentana muha ti preklinjalska, je bela cesta no, bog te nima rad, da bi te koklja brcnila.

     • dob

      Če dovoliš, bi led nosil pozimi. Tako se bolj trpi.
      Imam tudi predlog za popravek ustave. Prvi člen slovenske ustave bi se moral glasiti:
      Karkoli že delaš, glej da pri delu ne boš užival; trpljenje pri delu je zapovedano.

     • princeska

      Ne boš mi nič podtikal in klafre sral. Kaj hočeš da trpim jaz ali ti? Pozimi se posti, poleti pa poti. A zdaj ti pa kuzla v rit skače?

     • dob

      Poglej, jaz nosim led pozimi, torej trpim jaz, ko pa ga prinesem k tebi, ga pa daš v en velik lonec in ga skuhaš na šporhetu, torej nobenga matranja zate. Upam, da sva zmenjena. Primojdunaj.
      (baje zadnje čase rečejo primojDubai)

     • princeska

      Hehe, dobra. Vem, da si ti razumel moj seznam strašnih slovenskih kletvic, a naj napišem še za druge, da je bil najin preklinjajoči dialog, le iskanje pristnih slovenskih kletvic. Slovenci pravih kletvic sploh nimamo, kar je čudež, ker smo obdani z najbolj preklinjajočimi narodi na svetu – Balkanci. Kdor pozna še kakšno sočno, naj jo prosim prilima.

     • dob

      Kako te razumem. Mi je pripovedoval prijatelj, da je bil na tekmi v Sarajevu, in je slišal s tribune (med drugim!): Crkni sudijo! Uaaaa, peder!
      Pri nas v Ljubljani pa s tribune v glavnem slišiš: pene-pene.
      Ali pa v nekoliko drznejši kombinaciji: pene-pene, ti mal ke nekam.

     • princeska

      Pejt u tri pirovske, a zdej boš še ustavo spreminjal, k ni prov nič kriva, če ti ni ustal. Nis vreden počenga groša, kaj šele ustave. In še trpel bi rad zraven, ne boš ne pišuka. Pojd komu drugmu pamet solit, men pa nos led polet, drva sekej pa pozim prmejdun, dat ne bo poldne zvonil strela jasna.

 • rubec

  Dolgo sem razmišljal in naposled se mi je le utrnila prava misel: ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • janko

   Bravo, Rubec, končno!! Sigurno si en veeelik intelekt… ;) Se pridružujem tej utrnjeni misli!
   P.S. – bolje pozno kot nikoli;))

   • MEFISTO

    Da nima kaj za bregom!?

    • janko

     Pst, Urška mu je všeč:)

     • MEFISTO

      Dvomim, kajti njemu so bolj všeč moški.

 • indijanka

  Zelo nanavaden narod smo. Nikoli se ne vprašamo, zakaj vlada ni izpolnila obljubljenega. Gre za nepredvidljive okoliščine, nesposobnost ali pa gre preprosto za to, da nas vleče za nos in prav nič od obljubljenega ni nameravala storiti? Sama prisegam na zadnje. Pohlep in pokvarjenost politične elite sta presegla vse svoje meje. Tudi slepi in gluhi bi morali spregledati in slišati in si pogumno zaželeti spremembe. Nujne so! Za prihodnost naših otrok gre!

  • MEFISTO

   Za koga optiraš?

   • indijanka

    Hmm..po krvi sem Slovenka, ki živi v Butalah in si želi, da bi J.J Butale spremenil nazaj v Slovenijo. Sicer sem pa Indijanka.. :).

    • MEFISTO

     Hvala!

     Se opravičujem,ker se mi kdaj pa kdaj prikazuješ kot dvoživka.

     Med komentatorji večkrat ne znaš ločiti zrna od plev.

     • rrrrr

      Ne sicer večkrat, nekajkrat pa res.

     • indijanka

      Hmm..ja. Ženska sem.

     • Ana Job

      Ne sekiraj se, fanta sta malo ljubosumna, čeprav imaš ljubezni dovolj za vse. :-)))

     • rrrrr

      Ženska milina in razumska ostrina se redkokdaj uravnotežita v isti osebi tvojega spola. Ampak ravnotežje obojega je, vsaj po mojem skromnem mnenju, pri tebi skoraj konstanta: če morda razumska ostrina za trenutek zaide ali klecne, jo v pravo smer in na simpatičen način že hipec zatem povrne ženska milina.

     • indijanka

      Ostala sem brez besed. Take pohvale še nisem prejela. Vse prvine komunikacijskega priročnika poseduje, razkrila je moj razum in dušo :), zapisalo pa jo je srce. Izjemno! Najlepša hvala zanjo.

     • indijanka

      :) seveda ločujem. Pri tem uporabljam razum, dušo in srce.

   • mannuro

    Kot da je to važno za koga kdo “optira”! Nauči se razmišljat in uporabljat svojo glavo, pa takšnih neumestnih vprašanj, ne boš postavljal. Tisti, ki razmišljamo s svojo glavo smo navadno deležnih vseh mogočih opazk. Rad sem vse to in še več, samo svojega mišlenja vseeno, ne mislim prodati.
    Za tistega, ki pa se ozira na “optiranje”, je pa značilno enosmerno razmišlanje – kot dobri konj s plašniki. Ne levo, ne desno, pa ravno direkt v koprive. Te, ko se posmodi, pa bezlja in rita – kot osel.

  • učko

   Kwa je pa opozicija nardila? !!!? Nič !!!!!!!!!!!

   • indijanka

    Ti si res en butl.

    • mannuro

     Eh, s tem teletom, se nima smisla ukvarjat. Revež je zadnje dni fasal preveč sonca na glavo.. pa preveč je skakal po koprivah, zdaj pa ima.. Se mi smili po svoje.

   • Vera

    Vladajoči niti dobrih predlogov opozicije ne sprejmejo . Ne vem , če ločiš vladno stran ( pozicijo ) od opozicije , ki nima v rokah platna in škarij ?

    • učko

     So rdečuharji lepo pokazali na primeru 2.janševe vlade in Kanglerjevega županovanja kako se dela: Aufbix kurbe, kupleraj gori !!!!!

   • mannuro

    Glede na včerajšni prispevek tukaj o izvoru Slovencev, je jasno – še en zakrpatski neandertalec..

   • Janez

    Kwa bi pa opozicija lahko naredila? pri vsakem predlogu zakona,pri vsakem amandmaju ,pri vsaki predlagani izboljšavi je bila od “pozicije “preglasovana, “onemogočena kar koli storiti.Kaj zdaj serješ po opoziciji.Praviš,kako so bili rdečkarji aktivni.Napiši mi samo eno stvar,ki so jo udejanjili za dobrobit Slovencev.Še v “poziciji” delajo samo škodo Sloveniji.Še dva mandata “levuharjem”,pa Slovenije ne bo več.To so naredili.

  • mannuro

   Ja čuden narod, zelo čuden. Uporabil bi tudi kakšno drugo besedo, pa je raje ne bom. Pravilno ugotavljaš in nisi edina. ;) Kar se pa otrok tiče.. ogromno je takšnih, ki jih nimajo, ogromno je takšnih, ki jih imajo.. pa je vse ostalo na prednostni listi, kot lasten otrok,.. Malo pa je takšnih, ki pa razumejo, kaj hočeš s tem povedat.

 • MEFISTO

  Kaj bi dali rdečkarji, da bi imeli nekoga,ki bi vsaj do gležnjev segal našemu Janezu Janši!?

  • KIKI

   Do gležnjev mu po velikosti sega palček iz Murgelj…

   • janko

    A to je mišljeno v centimetrih?

  • mannuro

   Dali bi celo Murgeljponija!

 • totex39

  Volivci ne nasedajte levičarskim provokatorjem, ki hočejo na vsak način uničiti tisto, kar je v Sloveniji še dobro in volite človeka kot je JANEZ JANŠA, ki nas bo popeljal v boljše čase.

 • Hun

  alpinizem je za desce…maratončki v pajkicah pa naj ostanejo za Pahorčka

 • _

  Slovenija rabi nove, mlade voditelje!

  • janko

   A ti pa za sebe navijaš? Ja, denar tam je, ampak ne odtehta sekirancije in dreka, ki ga zlijejo na tebe, se mi zdi….

  • sprehajalec

   Boš najprej ti pa žlahta trpnil keš v žep, potem vam bodo pa strički iz lobijev povedali kako naprej.

   najprej doma pospravi klet, potem za začni razmišljati o vodenju države. tisto o tem, kako je Tito dobil ime, namreč; Ti to, Ti to naredi je samo pravljica. Moraš tistega tudi prepričati, da to naredi, pa čeprav mu ni všeč.

   vodenje države si predstavljate kot sobotno žurko ali kaj?

   • mannuro

    Pozabil si dodati … dodobra pokozlano po njenem koncu!

 • učko

  Kwa se JaJo kar naprej “kezi” (smejčka) ?!!? Večina njegovih podpornikov je diskriminirana in šikanirana s strani vladajočega režima, on pa se s polno ritjo lepo smejčka. V treh letih kot vodja opozicije ni naredil nič. Lahko mu režemo “opozicijski Cmerar” !!!

  • Goran Hvala

   Nekako tako…:-)

   • MEFISTO

    Učko – Goran,
    gliha skupaj štriha.

    • Goran Hvala

     Ja in..sej ti pa z domobranci…in zdej?

  • zokispoki

   Trotelj !

  • janko

   E, moj šolar! NISO MU PUSTILI NAREDITI!! V nasmehu se pa tudi občuti sled preteklih ran od rdečega zmaja, če smo nekoliko “licemerni”….

 • Franjo Trojner

  Prvo Slovenija, naprej Slovenija, ja vse to lahko uresniči stranka SDS z g. Janezem Janšo na čelu! Levičarji so že premnogokrat poizkusili in vedno znova jim spodleti, kot vidimo tudi Cerarjevi levi koaliciji ni uspelo zato si nove prilike ne zaslužijo, čas je za sptemembe, čas je, da gremo naprej!

  • Ana Job

   Leve stranke so bile vedno škodljive in proti narodu. Zategujejo pasove in vse zakone sprejemajo v škodo ljudi. Povsod je enako.

 • MEFISTO

  Da ne bo ostalo nerazčiščeno.

  Tudi Kučan je alpinist, saj je pred mnogimi leti spremljal 100 AFŽ-jevk na Triglav.

  • zokispoki

   Kucan ali Kurcan? Kaj pa on ni?

  • radames

   Čak mal, seveda je alpinist! Njega je pokojni Šrauf na štriku vlekel po najlažji smeri v Triglavu, po Slovenski smeri.

   • mannuro

    .. tko tut vosla zvlečeš na Triglav!

 • Kosobrin

  Jaz sem pa med dopustom osvojil Trdinov vrh! Potem nisem zaveden Slovenec?

  • sprehajalec

   Po novem je to sv. Jera.

   • Kosobrin

    Ne Jera, Gera!

    • sprehajalec

     Cerkev sv. Jere, Trdinov vrh – Wikipedija, prosta enciklopedija

  • komar marko

   Ti si edino zaveden HRČEK. SLO država nima TRDINOVEGA VRHA!

   • Kosobrin

    O, pa še kako ga je imela, vse do arbitraže. Malo si poglej zemljevid, če si iz šole že pozabil!

   • Kosobrin

    Praviš, da je Trdinov vrh, ki nosi ime po našem pisatelju, hrvaški?

 • Duhec

  Star, suh, puklast s ful kondicije…. noroooo.

  • komar marko

   si ga sprobala. Očitno ti je URŠIKA na poti.

  • sprehajalec

   Raje svojega iz kauča potegni pa naženi v hribe….

   • komar marko

    hja, softveraš in biznismen. Ponavadi doma potem rihtajo sosedje, če hoče da ima mir in gre za vikend na relaksacijo! Pameten dec.

    • Duhec

     Hahaha…. ti si nor.

     • komar marko

      ja poznam stvari, ko norci nas normalne silijo za rešetke.

  • Janez

   Mlad,zavaljen,nesposoben zlesti s kauča ,brez kondicije ,neumišljen,tvoj …….noroooooooooooooooooo

 • Ana Job

  Janez Janša je umirjen, preudaren politik. Dobro je, da ima močno osebnost in smisel za humor. Zagotovo bo zmagal.

  • Donald J. Trump

   Hočeš reči, da zadnjih 25 let ni bil nič od tega?

  • Šobar Davorin

   Veš kaj, Ana Job. Ti priporočam, da si sposodiš knjižico gospe Spomenke Hribar. Z naslovom: “Svet kot zarota”. Za osvetlitev one bistrosti. Potem pa še nekoliko debelejšo knjigo, ki jo je napisal Richard Schneider. Naslov: “Kraj zločina: Hypo Alpe Adria”. Še posebej se zamisli po branju strani 81. Tam namreč med drugim piše natančno tole: “…Podkupnina je znašala 250.000 US$ na ladjo. Ta denar je bil namenjen obrambnemu ministru, Janezu Janši…..” In pa knjigo Mateja Šurca, ki je pravzaprav povzetek ali siže, po moderno zapisano, večine slovenskih orožarskih knjig. In boš na straneh 334 & 335 našla tudi izjavo o, ne moremo reči, de nesrečni ljubezni. Morebiti te bo ta del bolj zanimal. Z ženske strani, de taku rječem. Kenede.

   • tohuvabohu

    Ti si pa tudi neroda. Stokrat si že spremenil nick, pa še vedno enako serješ. Kot v tistem vicu: “Sve bih dao da bih znao gde je stao kad je srao”.

  • Kosobrin

   On ne bo zmagal, ker je vedno na repu lestvice priljubljenih politikov! Zmagala bo samo SDS – če bo. Javnomnenske raziskave niso merilo, smo že lahko videli ta scenarij!

   • Ana Job

    Preveč gledaš režimske anketne hiše. SDS = JANEZ JANŠA

    • Vera

     In njegov SDS pomladek , ki je že dobro vpeljan za naloge , ki še čakajo .

    • Kosobrin

     Ne, ne, vse anketne hiše tako kažejo!

    • mannuro

     Ana, tukaj pa si malce mem fsekala. SDS so predvsem ljudje. Kult osebe mi je precej nevarna stvar. JJ je lahko gonilo in povezovalna oseba. Če bi bil on SDS, potem, bi blo najlažje, da bi ga spucal in to je to.. pa ga ne, ker vedo, da bo potem res cela norišnica!

     • Ana Job

      Manurro, kult osebnosti se strinjam, da je nevarna stvar, a res vidim JJ – ja tukaj, kot gonilno silo, je pa res, da ima med svojimi čudovite in bistre ljudi, ki jih imam zelo rada.

     • mannuro

      Ja imaš prav, ima kar nekaj vredu ljudi, pa nekaj malo manj. Vedno je tako, da ni nič popolno in večno. Tudi Janez ne bo. Če ne bo takrat nekoga, ki mu bodo ljudje zaupali, bo zmeda. Pač, če že mora bit politika odvisna od stranke. :)

     • Ana Job

      Take sposobne in poštene ljudi bi morali imeti, kot si ti Manurro. Ki so s srcem pri domovini in da so tudi sami uspešni. S takim človekom v politiki ne moreš zgrešiti. :-)))

     • mannuro

      Ha ha, ha, ha!
      Ne želi si tega!!! Nisem prepričan, če je Slovenija pripravljena na nekoga, kot sem jaz. Vem, precej močne besede, ampak, taki smo večno obsojeni za izgnanstvo. Kaj hitro bi se zgodilo, da jaz ne bi bil tako nedolžen, kot me ti kuješ v zvezde. No, na vrata moje pisarne so mi v hecu naredili napis – Arbeit macht frei – k sreči na notranjo stran – posvoje je hec, sam pa mislim, da niti ni.. tisto je že ta pravi rek, edino tisto budalo, si ga je napačno razlagal. Moj moto je, če ne gre zlepa, gre zgrda in to prekleto resno mislim.

      Si predstavljaš, kako bi recimo letelo perje, ko bi začel najprej brezkompromisno čistiti sodišča? Eni se smejijo, da delovna zakonodaja tega ne dopušča.. pa dopušča, samo rabiš razloge, te pa je v Sloveniji prekleto enostavno dobiti. Imamo najbolj leno, najbolj zagamano, in nesposobno državno upravo v celi Evropi in daleč ven!

      Slovenija ima enormni potencial, ki se ga zaveš šele ko si v tujini.. samo, zato je potrebno delat, delo narod krepi in mu prinaša pozitivno zavest.. zato bi verjetno kaj hitro končal, kot žena mariborskega župana ali pa eskaliral v kaj takega (da ne bo pomote, to sem pobral na Antifa zmazkih)

      https://www.youtube.com/watch?v=5gOoBB_BxRM

      —– Hvala, vem je bilo dobro mišljeno, samo.. sebe imam vseeno precej rad!

     • Ana Job

      Hahaha, Manurro enkraten si!!! ;-))) Slovenija je vedno pripravljena na poštene ljudi z ostrino. Ti bi izgnal satana iz te drhali!! Državna uprava je gnila, da smrdi do neba.Tebi podobnih manjka, pogrešamo jih.
      Seveda pa je potrebno tudi sebe imeti rad in se seveda vedno zaščititi z umazanimi, skrivnostmi drugih. To je edino učinkovito orožje. Tako je zaščiten JJ, da mu ne upajo lasu skrivit. Malo za hec, malo za res. Pa lep večer imejta! :-)))

   • tohuvabohu

    Zmota. Ankete ne merijo priljubljenosti politikov, ampak jih samo ocenjujejo. Lestvice jih razvrščajo po ocenah. Na ta način lahko pride visoko vsak levi evropski poslanec, čeprav nihče ne ve zanj, kaj dela. Zakaj Janša dobiva slabe ocene je pa tudi jasno. Narod je zaveden in zmanipuliran do konca. Sicer pa tudi nihče drug iz SDS ni uvrščen visoko, kar je še bolj čudno, če ima SDS največ podpore. Slovenija je še vedno patološka država in bo tako še 20 do 30 let, ko bo Matilda opravila svoje.

 • komar marko

  govori se, da je pripravljena tožba zoper AREST in vpletene za nekaj MILIJONOV. Rdečkoti že ustanavljajo poseben fond, ker so obljubili da bodo svoje RABOTE sedaj plačevali iz žepa davkoplačevalcev!

 • komar marko

  Nikjer v naših URADNIH medijih ni zaslediti TISKALCA NALEPK. Čisto slučajno se mu je zdravje poslabšalo in slučajno je butnil z glavo ob betonski robnik v celici!

 • Donald J. Trump

  Večni grelec opozicijskih klopi. To mu tudi najbolj ustreza. Volilci bi mu v bistvu povzročili težave, če bi ga izvolili za mandatarja, saj bi moral začeti prevzemati odgovornost. Tako pa lahko iz ozadja krivi vlado za vse, medtem ko sam ne naredi za državo absolutno nič, razen da ustanavlja komisije, kjer se obtožujejo med seboj, medtem pa ljudje stradajo…

  • komar marko

   A so vložili kar nekaj interpelacij. Pokazali so na pralnico denarja in slab spomin rdečuharjev. REPRESIVNI organi pa nič. Glede na vsebino zapisa me ne čudi če voliš tranzicijo ali mesečnike. Skratka dokazal si da si neizobražen!

   • Donald J. Trump

    Ja, to mislim z obračunavanjem med seboj. In čemu to služi? Izključno prepričevanju že prepričanih volilcev, skratka utrjevanje baze pred volitvami… In vi jim seveda jeste iz roke, medtem ko vam penzije stagnirajo, plače pa tudi….
    “tardeči to, tardeči ono…” dolgočasni ste že s tem, res dolgočasni…Da ne omennjam popolnoma neproduktivni

    • komar marko

     pomiri se. Nič ne razumeš. Najprej dojemi bistvo demokracije. Ti si še vedno v NOB. ne bi me čudilo, če bi napovedal slavnostni prihod iz HOSTE!

     • Priden kot SDS ovčka

      Desni imate en velik problem. Ko je treba pokazat dokaze jih ponardite, zlepite al pa jih preprost ni. Sam svinjat znate – z brez dokazov….

     • komar marko

      rudniški jaški so dovolj velik dokaz in ZAŽGANI arhivi.

     • Priden kot SDS ovčka

      Baba rekla baba kazala….

     • komar marko

      bolan si.

     • tohuvabohu

      Tako je dresiran. Pravi rdečkar nikdar ne pove resnice in nikdar ne prizna ničesar.
      Povojni pokoli so le ena zadeva. Jih celo priznajo, ker jih ni mogoče zanikati. Za nič na svetu pa ne priznajo svinjarij med leti 1941 in 1945, ko so terorizirali in klali civilno prebivalstvo. Tri tisoč žrtev do leta 1942, ko še ni bilo nobenih domobrancev.

     • Donald J. Trump

      Hahaha kako vzvišeno natolcevanje brez vsebine… :D

    • Janez

     Ali se že kaj ve,zakaj je moral umreti zaprti “kljukec” v Zadarskih zaporih.Ali Kučan že kaj ve o tem?

 • Janez

  SUPER !
  Tudi jaz sem v dijaških in v študentskih letih prehodil – večino slovenskih gora. L.r. J. KOMENDA

  • komar marko

   in tako dobiš večnega študenta.

   • Janez

    Ja !
    Tudi možno !
    Jaz sem študiral ob delu. V glavnem pa delal. Da o romancah – ne pišem. L. R. J. KOMENDA

    • komar marko

     FDV SMER ali kranjsko SORBONO)

     • Janez

      Ne !
      Ne FDV, TUDI NE KRANJSKE SORBONE.
      SLOVENŠČINO – NA
      – PA IN
      – FF. Ter – BIBLIOTEKARSTVO.
      V GLAVNEM
      PA SEM NON STOP VELIKO DELAL, TUDI PISAL, PLESAL. L.r. Janez KOMENDA
      P.S.
      POŠTENO ŽIVLJENJE
      Z VELIKO DELA, PRIJAZNOSTI DO NAŠIH SLO LJUDI NA PODEŽELJU.
      ŠTUDIJSKO IN STROKOVNO – NEKAJ
      – DOBRIH STVARI SEM NAREDIL. Vgrajene so v pobolljšano delo knjižnic.

    • janko

     Kakšne romance pa, a tvoja ve za to? Nekaj si se zagovoril, a?

 • Priden kot SDS ovčka

  Zgleda da veliki vodja menja naslov kar bo povzročalo težave poštarjem z vročanjem pošte. Novi naslov – nekje v Julijskih Alpah….

  • komar marko

   a zdej bo tožilstvo začelo preiskavo o bOLNICI V AVSTRALIJI in novoodprtem oddelku za zdravljenje rdečkotov!

   • Priden kot SDS ovčka

    Ni potrebe. Je druzga futra dost. Do tja ni treba.

    • komar marko

     ja sem slišal, da ste ustanovili ŠTAB za produciranje AFER, laži in montiranih procesov. Kupi REPORTERJA in preberi intervju z RADOTOM!

     • Priden kot SDS ovčka

      Sej sploh ni važn. Važn sam da se ta prav na ta prav mest usedejo oz na tako kakršno jim pripada….

     • komar marko

      se je opazilo, da bo sedaj MODEL preiskoval pranje denarja iz IRANA. ja, zašćita je potrebna. Model že ve, ker kasira!

   • PRIČEVALCI

    Ne o bolnici, ampak o prodajalni orožja v avstraliji, ki se imenuje JANSHA ARMS.

 • Osti jarej
  • sprehajalec

   Za hec sem popukal na tale link ki si ga prilepila, kjer propagiraš nek nov svetovni red. Malo bosankih taborišč izpred 20 let, malo Klintona, malo pentagona, malo nafte, malo vsega. V čem je smisel popanja teh linkov?

   • Osti jarej

    …v čem je stvar?…da ljudje začnejo razmišljati,povezovati,raziskovati,morda celo kaj razumeti,se zbuditi,spregledati

 • PRIČEVALCI

  SMRT JANŠIZMU, SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU!

  • sprehajalec

   Zavoličeš ti janšu, milom ili silom, imajo izraz na jugu.

  • Janez

   KONEC KOMUNIZMA IN POKOMUNIZMA – SIPOZABIL NAPISATI !
   O?
   Smrti – pa raje ne piši !
   Tale tvoja “rdeče-krvava driska” te zna spraviti – v družbo – s smrtjo !
   A?
   ZAKAJ PA JEŠ POKVARJENE PAŠTETE, PA KEBABE PA “VOKE” !
   NIKOLI !
   Pravzaprav ne veš
   – kaj je v takih jedeh ! A ne. Kaj kanibalskega, kaka crkovina? L.r. Janez KOMENDA

  • Janez

   SDS npnimo vse sile,da sezujemo te uničevalce SLOVENSTVA

 • Vera

  SDS : Osvojili ste Triglav, zdaj pa napeti vse moči , da zavzamete tudi vlado, če ne prej pa drugo leto po volitvah ! To je moja srčna želja , ker mi ni vseeno za naše otroke , vnuke, pravnuke .

 • PRIČEVALCI

  Janša je združil komunizem in fašizem – in nastal je janšizem.

  • učko

   Drek in kaka se skup namaka !

  • sprehajalec

   Pričevalci na portalu Nova24tv = nastal idiotizem.

  • šmentanamuha

   Ti pa si še zdaj do grla v tej komunistični kloaki. RIP

  • Janez

   Kaj ne poveš ,da so tisti, ki hodijo na Triglav (simbol Slovenstva) Fašisti in komunisti .Tudi domoljubi.Daj vzemi se v roke in malo poglej kaj pišeš KRETEN.

 • MEFISTO

  Hvala večnemu Bogu, da imamo Janšo.

  Ubogi rdečkoti, ki se ne morejo pohvaliti s svojimi liderji.

  Priden kot SDS ovčka, Pričevalci, Osti jarej, Donald J. Trump in drugi,ki so vsi nicki istega bolnika,ki je tudi sicer bolj duševno nestabilen razmišlja o samomoru.

  Sprevidel je namreč, da ga njegovi vodijo v rdeči kurac, pa mu je nerodno priznati, da se je vse življenje motil.

  • mannuro

   Seveda se hvalijo s svojimi “liderji”! Samo na drugačen način – s picekom v tuji riti – sedaj, ali je to človeška, kozja ali pasja, je pravzaprav čisto vseeno. Temu oni pravijo kultura.

   Ptičof Tona press…

  • Donald J. Trump

   Brati komentarje Janševih ritolizcev je kakor dan odprtih vrat v umobolnici. Vsi živijo v svojem svetu, zganjajo paranojo o komunistih in čakajo “sodni dan”, t.j. dan, ko bo Janša (sicer že drugič) izvoljen za mandatarja.
   Tako da, prosim, povej več o tem, kako me plačuje *vstavi poljubnega zlodeja* in kako bo Janša (v tretje) tokrat pa zares naredil red. Ker tisto prej je bila le generalka, pravzaprav dve. TOKRAT pa gre zares, verjemite. Tokrat.

   • šmentanamuha

    Donkey Trum ke zapisal: “…zganjajo paranojo o komunistih…”

    Donkey, morda pa ne gre za paranojo: http://shrani.si/f/3Y/10v/3cUtm5ws/dge9qowxgaaefwa.jpg

    Dej zresn se stari in snemi rožnata očala.

    • Donald J. Trump

     Ja, totalna paranoja.

     Ne razumete, da ne živimo več v komunizmu, vendar se vas v to nikakor ne da prepričati.
     In v kaj klinca naj bi me ta dokument prepričal??? In še bolj pomembno: ZAKAJ NAJ BI IMEL VEZE S SEDANJOSTJO??????

     • šmentanamuha

      Napisal si, da ljudje zganjajo paranojo, jaz sem ti dokumentirala, zakaj. Ko sem videla ta dokument, je tudi mene stisnilo.

      Žal, se njihova praksa nadaljuje in tega več niti ne skrivajo. Ti pa to veselo podpiraš.

     • Donald J. Trump

      In to je dejstvo ker….????
      Sklepam, da bom na tej točki ostal brez odgovora.

     • šmentanamuha

      Prepričevanje se nikoli ne obnese, to je stvar spoznanja. Ta proces pa je pri vsakem človeku različen. Te pa razumem, ker sem bila do nedavnega tudi sama tako prepričana. Oči so se mi odprle šele, ko sem na javnem portalu MMC zagledal sliko z napisom SMRT JANŠI. To je bil trenutek razsvetljenja. Želim ti, da se tudi tebi zgodi ta trenutek čimprej.

     • Donald J. Trump

      Kakšno vzvišeno natolcevanje. Kako te ni sram, da tako govoriš…
      In res žalostno, da se daš prepričati na tako cicibanski način…slika z napisom, bog pomagaj…

     • šmentanamuha

      Vzvišeno? Mislim, da sem ti lepo napisala, iskreno. Tole najino žoganje seveda ne bo pripeljalo nikamor. Kot sem rekla, do spoznanja mora priti človek sam, če iskreno išče resnico. Ampak skozi tisto sliko se mi je razodel modus operandi teh zakrknjenih udbašev in njihovih medijskih podaljškov, način demoniziranja posameznika. Obvladajo dečki, ni kaj, ampak tokrat so šli predaleč, vsaj zame.

     • sprehajalec

      Donky, poglej če nekdo reče nek večer, danes pa ni več komunizma, še ne pomeni, da ga naslednji dan ni več.

      Omrežje socialnih in prijateljskih povezav, uslužbenci, žlahta, uslužbenci zaposleni že prej na istih delovnih mestih, neformalne linije odločanja, ter stranke dediči partije, z upravljanjem nekdanjega družbenega premoženja.

      To je to, način dela in razmišljanja, iskanje bližnic, pravnih in protipravnih itd, to je komunizem. V glavah Donky.

     • tohuvabohu

      Uradno res ni več komunizma, ampak komunajzarjev je še vedno več kot trideset tisoč. Med njimi je takih, ki so pred svobodo bili na položajih, na katerih so še danes. Lustracija zdaj ali nikoli.

   • sprehajalec

    Dober šofer postaneš po dolgih letih sukanja volana.

    • Kosobrin

     Politika ni vožnja z avtom.

     • sprehajalec

      Ok, res je. bom popravil,

      Dobra snažilka postaneš po dolgih letih sukanja metle.

      če si razumel poanto.

     • Kosobrin

      Dober politik postaneš, če po dveh mandatih zapustiš politično sceno. Vse, kar je več, je prevzetnost in pristranost. Če si razumel poanto!

     • sprehajalec

      ne, ker en mandat se učiš, da razumeš vse skrite in javne povezave, drugi mandat se jih pa začneš lotevati.

      To ni vodenje hišnega gospodinjstva kosobrin. ne gre tako na simpl. Potem bi živeli v idealni državi, če bi bilo tako simpl, kot praviš, urediti državo.

     • Kosobrin

      Kje sem pa napisal, da je simpl Ravno zato, ker ni simpl, dva mandata in nič več!

   • domovina mili dom

    Glede paranoje:

    http://reporter.si/clanek/slovenija/ozadje-afere-polni-kufri-ekskluzivni-intervju-z-radom-pezdirjem-527273
    Tile bi bili že vsi zaprti, če ne bi vladala udbomafija.

    • Priden kot SDS ovčka

     Pol je to prijazna udbomafija ki še desne izpušča iz zaporov. Desni morte bit hvaležni.

     • domovina mili dom

      Brez veze.

   • Priden kot SDS ovčka

    Teh ritolizcev je bore malo. Na tem portalu se ene trije napihujejo z različnimi nicki in hočejo ustvart vtis da jih je 10. Pol pa sami sebi pluse talajo a čez deset jim težko kdaj rata hehehehe

    • Olga

     Sodite po sebi?

   • Olga

    Pri vaših komentarjih se pa človek sprašuje, zakaj tako zagovarjate tatinsko in zločinsko levico z “antifašizmom”. Zaradi privilegijev? Morajo biti zelo veliki, da je človek tako mazohističen!

 • Priden kot SDS ovčka

  Prav zanima me kdo ščiti velikog kolovođo desnih da je zaščiten a la kočevski medved, Triglavski narodni park, soška postrv….

  • sprehajalec

   Če te imajo ljudje radi, ne potrebuješ varovanja….

 • Priden kot SDS ovčka

  Levim tako torej ostane oblast, desnim pa …..hribi…..

  • sprehajalec

   Kolo kamanta se okreče, tika-taka vsako leto novi dve milijardi pufa za vzdrževanje “našega”….

   • Goran Hvala

    Ja normalno…sej tud opozicije nc ne moti…sploh kadar se oni dobijo kaksen percent…drgac se pa raje z titotom ukvarjajo kot danasnjimi problemi..nimas kaj…

    • sprehajalec

     ja kdo pa jemlje pufe? Opozicija?

  • Franjo Trojner

   Vsem skupaj pa kaos in revščina!

  • radames

   Desni znajo!!! Si boš zapomnil? Desni znajo! Kar poglej, kako so desni (s kapitalističnim razmišljanjem) v Švici in Avstriji, v Franciji in Nemčiji vnovčili svoje gore. Milijarde služijo z gorami in s smučanjem v gorah, z vodništvom v gore, z zajezitvijo odtekajočih vod z ledenikov.
   Pri nas pa so zarukani komunisti v SFRJ prepovedali gorsko vodništvo, češ, da vodnik cuza denar od skromnega delavca.
   Veš, kaj, levozarukana pamet sploh ni pamet. To si dokazal.
   Levim pa je komunistični sistem propadel, ker so mislili, da bo večen. Brez znanja, kako služiti denar, ni nobenega sistema. Vsak propade!!!
   Jebenti, kako ste levakarji zarukani.

 • radames

  “…pa je Janša manjšo skupinico planincev, med katerimi sva bila
  tudi novinar in snemalka Nove24TV, popeljal po “skrivni poti” mimo
  Staničeve koče v dolino pod Cmirom in čez melišče proti Vratom.”

  Odlično, Janša in ostali. To je “dolina” Za Cmirom, po kateri je ena najlepših turnih smuk pri nas. Smučanja tam – nikoli ne pozabiš. Enostavno je tako prelepa smuka, da je tisoč smučarij ob vlečnicah in sedežnicah ne prevaga.
  Včasih je bila tam najlepša smuka sredi junija. Zadnjih 20 let pa v gorah zapade premalo snega, oziroma, ga je dovolj le nad 2000 metrov. Včasih si se prismučal skoraj do vode Bistrice, danes moraš smuči sneti že visoko zgoraj.

 • Kosobrin

  Josip Stritar:
  »Kako si spehan, bled in plah!
  Kaj ti je, Tonče?« – »Oče, strah!« –
  »Kje pa si bil, otrok, govori!« –
  »Tam, veste, v Hudem bregu gori.

  Rudeče jagode sem bral,
  kar se prikaže mi žival;
  rjava zgoraj, spodaj bela,
  pa kakor človek je sedela!«

  »Ušesa dolga?« – »Da, tako!« –
  »Oči debele?« – »Pa kako!
  Jaz gledam, kar pokima z glavo,
  pa skoči.« – »Nadte?« – »Ne, v goščavo.«

  »Oba junaka, hajd nazaj!«
  »Jaz pravim, medved bil je, kaj?«
  »Da, dolgouhi in rjavi,
  ki se mu tudi – zajec pravi!«

 • radames

  Članek govori o gorah. Samo @Janez je še nekaj napisal o gorah; vsi ostali nič!!!
  Torej, to je realen % hribovcev med občestvom. Skoraj nič, vsi pa se hvalijo, kako so nekaj šodrali po gorah. Še šodrovci niste, kaj šele kakšni alpinisti.

 • Goran Hvala

  Bog ne daj rect da slovenc krade…kradejo sam drugi…bvahahahaha….res ste cvetke…vas so ze vse crnci okradl baje…sam nobenga se v zivo niste vidl..razen po tv….no ja en more bit kriv ane…:-):-)…

 • Kosobrin

  Zakrivljeno palico v roki,
  za trakom pa šopek cvetic,
  ko kralj po planini visoki
  pohajam za tropom ovčic.

  Saj tukaj na sončni višavi
  le sam sem, le sam gospodar,
  živejem po pameti zdravi,
  za muhe mi ljudske ni mar.

  Nikomur tu nisem na poti,
  na poti ni meni nikdo;
  kdo čisto veselje mi moti,
  kdo moti življenje mirno?

  Nikdar ne zmrači se mi čelo,
  nikdar ne stemne se oči,
  in pojem in ukam veselo,
  da z gore v goro se glasi.

  Naj drugi okoli po sveti
  si iščejo slave, blaga,
  jaz hočem na gori živeti,
  tu sreča, tu mir je doma.

  Za čredico krotko popeval
  bom pesemce svoje sladke,
  dolincem glasno razodeval,
  kar polni mi srečno srce.

  Ne, palice svoje ovčarske
  za žezlo kraljevo ne dam,
  in rajši ko krone cesarske
  cvetice na glavi imam!

  Simon Gregorčič

  • luckyss

   Nisem vedel da je Nova Tv objavila natečaj za naj..slovenske verze…naj kandidira tudi France..

   France Prešeren – DOMINUS VOBISCUM – Pesem o nesrečni Katri
   Oče Janez ječmen seje,
   tam na polju pr’ Ljubljan’,
   mim’ se vandrovček prismeje,
   sam presveti Kozmijan.

   Prav prijazno ga pozdravi:
   ”Kaj pa delaš Janez tu?!”
   Janez pa je slabe volje:
   ”Kurc te gleda!” reče mu.

   ”Kaj svetnika kurc bi gledal!”
   reče sveti Kozmijan.
   ”Bom naredil coprnijo,
   da bo svet v pokoro djan!”

   Komaj misli te izreče,
   z njive kurci poženo.
   Janez brž po Katro teče:
   ”Katra, Katra kaj bo to?”

   Katra ven iz kajže teče,
   vid’ na njiv’ soldate stat,
   od veselja si jo mane:
   ”Moj ga ‘ma t’ko sam za scat!”

   Katra prvega natakne
   gori doli vzdihujoč.
   Niti enkrat ji ne zmakne,
   z njim jo drajsa celo noč.

   Drugo jutro polna njiva
   samih strumnih je devic,
   vse počepa in poriva,
   saj na svet je dost’ prasic.

   Izmed vseh ljubljanske frajle
   najbolj vnetih so pizda,
   zaslužile bi kolajne,
   znajo fukat kar za dva.

   Sem prišle so na kurbanje,
   tud’ Ljubljančanke gospe,
   najdeb’lejši so le zanje,
   da se v pizdah ne zgube.

   Jel’ to morje Adrijansko,
   ki tak strašno valovi.
   Ne, to pizdovje je ljubljansko,
   ki na kurcih se besni.

   Sred največje kurbarije
   pride mimo coprn’ca,
   pa si zmisli coprnijo,
   da bi stvar še lažje šla.

   ”Stojte pizde nenasitne!
   Kaj nek fukate čepe?
   Zmatrajo se žile ritne,
   lepš’ porivat je leže.

   Kurce ven iz zemlje spul’te
   in zavijte jih v papir.
   Z njim doma si pizde gul’te,
   da bo rit imela mir.

   Reci:”Dominus vobiscum!”
   dominus ti v pizdo skoč’,
   pa boš imela svoj pritiskum,
   k’ te bo drajsal celo noč.

   Kadar pride ti zastoči:
   ”Etkum spiritus tuo!”
   Dominus ti iz ritke skoči
   požegnavši te z vodo.

   Ženske so tako storile,
   kurc pod pajsko pa domov,
   kar naprej so se gonile,
   furt na furt jih je bezov.

   Pele dominus so rano,
   pele dominus zvečer.
   Vse po poslah je poscano,
   dominus je huda zver.

   Tudi Katra s svojim leže
   in nastavi si ga v rit.
   Dominus ji koj postreže,
   tri dni se je nič ne vid.

   Še četrti in še peti
   Katra v luštih izdrži.
   A deveti in deseti
   pizda več je ne srbi.

   Že sta tedna dva minila,
   Katra je že čisto preč,
   je besede pozabila,
   da b’ je kurc ne fukal več.

   Dominus pa kar poriva,
   ne minute ni pr’ mir’.
   Katra je napol še živa,
   pizda kot zmečkan krompir.

   Kje si pizdica nekdanja,
   ki si kurce stiskala?
   Razcefrana kakor cunja
   blagor mu k’ spomin ima.

   ”O nesrečni fuk gol’fivi,”
   še enkrat spregovori.
   Med neštetimi porivi
   bogu dušo izpusti.

   Dajo gor jo na te pare,
   ni je več ko par kosti.
   Dominus naprej jih tare,
   moč ustaviti ga ni.

   Še ko trugo so zabili,
   spaka je po njej bezov.
   Kmal’ bi trugo iz rok spustili,
   t’ko je butal ob pokrov.

   S štriki so jo povezali
   in spustili jo v zemljo.
   Pol so patra poklicali,
   pričak’vali, kaj da bo.

   Pater grobu se približa
   sliš’ v jami ropotat,
   od strahu se brž prekriža,
   mal’ ga tudi prime srat.

   Pater dominus zapoje,
   hoče Katro poškropit,
   -kurc naj gleda žegne tvoje-
   dominus mu skoči v rit.

   K sreči mežnar se požuri:
   ”Etkum spiritus tuo!”
   Dominus jo z rit odkuri,
   več nazaj ga ni bilo.

   Katra v grobu mir uživa,
   moli zanjo če s’ kristjan.
   ”Vsega zla je pizda kriva!”
   pravi sveti Kozmijan.

   • vita

    Mislim, da se že ponavljaš – primitivno, res !

    • luckyss

     Morda lahko objavim še kakšno drugačno pesnitev avtorja himne..?!
     Ali pa je to prepovedano kot dvom v “nujnost” kolaboracije z Dolfijem…
     Kaj je ovce..ste danes že dobile pingo sok, sendvič in priliko prižgat svečko ;))))

     • vita

      tačka te išče. pohit !

     • luckyss

      Sem že povedal…če sede na moj “ror”..bo Lajka druga najvišje izstreljena psička..

    • luckyss

     Vita…pa ne da se prepoznaš v verzih našega največjega pesnika ;Saj ni nujno da si Ljubljančanka…tudi drugje ste pizde nepotešene kot je pravilno ugotovil že Prešeren..

   • Kosobrin

    Joj, pripravi se, kritiki ti že pišejo pisemčke!

    • luckyss

     Je pa prav tako naša..od našega največjega pesnika…
     Razen, če bodo sedaj ugotovili, da je bilo to nujno in mu je kdo pištolo držal na senci, ko je bil to primoran pisati..
     Tukaj na teh straneh se podobnim “umotvorom” niti ne bi preveč čudil..;))

 • luckyss

  To ljubezen do gora mu štejem v dobro…človek, ki rad hodi v hribe, ni pokvarjen…
  Razen, če je tako pokvarjen,da dela načrtni marketing..
  Če se prelevi iz skrajnega levaka v skrajnega desnaka..le ovce ne zaznajo poante…

 • Priden kot SDS ovčka

  Pred leti je odmevala zaposlitev Janševe hčere Nike v državnem podjetju Plinovodi, saj naj bi bila najbolj
  ustrezna kandidatka za razpisano delovno mesto. V istem podjetju so zaposlili tudi sina vodje poslanske
  skupine SDS Jožeta Tanka, ne en ne drug pa nista ustrezala formalnim pogojem v razpisu. V tem času je
  bil Janša premier. Komisija za preprečevanje korupcije je takrat ugotovila ugotovilo znamenja korupcije.

  • sprehajalec

   Še danes odmeva zaposlitev sina znanega funkcionarja Zveze Komunistov Slovenije Mitje Ribičiča, Cirila Ribičiča na najvišje funkcije Ljubljanske univerze, ter njegova umestitev med ustavne sodnike. Kljub spornim moralnim referencam in prijavam drugih ustreznejših kandidatov, je bil izbran ravno on.

   Naključje?

   • Kosobrin

    Nikoli ne primerjajte otrok po očetih in materah! Nikoli, ker otroci niso nič krivi. Vsak, ki je polnoleten, je odgovoren zase in vsak se slej ko prej izkaže, iz kakšnega testa je, kako je vzgojen, delaven, sposoben … Da pa veze, poznanstva in politika omogočijo večjo možnost, da dobiš službo, je pa tako že od vekomaj jasno! Tako je pri vseh in ne kažite s prstom samo na tiste, ki vam niso po godu! Ti otroci žal lažje dobijo dobro službo, tisti, morda najbolj nadarjeni, sposobni, se morajo pa za to bolj potruditi. Žalostno, ampak resnično!

    • sprehajalec

     Daj preberi še post nad menoj.

     Ko gre za otroke Ivana janeza jih seveda sodiš po fotru, ko gre za otroka majorja mitje, pa seveda nikakor ne smeš soditi otrok po starših, ali kaj?

     Poleg tega ne govorimo o osebnostnih lastnostih teh otrok, ampak njihovih službah.

 • bednick

  Zakrivljeno palico v roki,
  za trakom pa šopek cvetic,
  ::::::::::::::::::::::::::::::
  Prevod v srbščino:
  Sa krivom štapom u ruci
  a iza vrpce buket cveća,

  • luckyss

   France Prešeren….

   Ne daj se od greha nigdar oslepiti
   premisli, de kmalo veselje mini. –
   Kaj prida ti je le cel svet perdobiti,
   če duša pa večno v breznu terpi.
   Po tihih samotah se rajši perkrivaj:
   boječa nedolžnost se v njih veseli;
   in grenke solzice pokore prelivaj,
   de v Tebi svetost ino mir oživi.

   Ne čakaj, preljubi ino gadove svitke
   od ranjenga serca pogumno odvi,
   sovraži peklenske, preslastne ožitke,
   od ktirih nedolžnost v tebi kopni…

   • bednick

    Ne daj se od greha nigdar oslepiti
    premisli, de kmalo veselje mini. –

    Prevod:
    Ne dozvoli, da te grijeh nikad ne zasljepi
    razmotri, radost uskoro nestaje.

  • luckyss

   “Oj, Savica,
   nisi več devica!
   Si prasica,
   ki na široko šči.”

 • Tomaž Sajovic

  Pa to je kurčevo hujše kot Kim Jong Un, no!!!
  Severna Koreja je pičkin dim proti kultu osebnosti tega pizduha ostudnega.
  Ovce navadne pizdunske. Dajte mu še spomenik postavit, pa se jokat zraven in kričat “odrešenik naroda”… amm… a ja, saj to že delate, fuknjenci.

  • luckyss

   Danes bo kulturni dan za te strani ..in bomo citirali le našega največjega in najbolj domoljubnega pesnika…
   Torej..
   “Zapustil boš ti svoje zláte,
   pripravljena je jama za-te;”

   • Tomaž Sajovic

    Kje, kurac zagnojen usran?! KJE je jama zame?!
    In če je… a niste potem isti, kot komunisti?!
    KRETEN KRIPLAST ZAFUKAN.

    • luckyss

     Če bi se malce umiril, bi pogruntal, da ta citat seveda ni namenjen tebi, ker te osebno nihče tukaj ne pozna…
     Vsi pa poznamo mnogo drugih …javnih osebnosti ;))

    • joza joza13

     Siromak si, pa tega sploh ne veš.
     Prostak tudi.
     Kreten pa itak…

     • Tomaž Sajovic

      Sem pogledal na TRR. Nisem siromak. Daleč od tega. Si pa ti in zato si govedo desničarko proletarsko kmetavzarsko na minimalcu.
      Umri, gnoj zafukan.

     • joza joza13

      A ti naj pomagam?
      No, pa bom.
      Siromak si v glavi (tega še nisi ugotovil), najverjetneje pa tudi na TRR – sicer ga sam ne bi omenjal. Glede na nivo tvoje komunikacije, več kot minimalca sigurno ne prejemaš. Za kaj več se navadno od človeka pričakuje nekaj socializacije, kulture, tudi pismenosti…

      Čao pederčina!

    • Čistilec

     Če je še ni, si jo boš pa sam skopal, preden te bomo vrgli vanjo. Še pred tem pa nas boš na kolenih prosil milosti, kreten zabit!

     • Tomaž Sajovic

      Daj ne smeši se, kurac zagnojen usran.

    • Goran Hvala

     Seveda so isti kot komunsti…to vedno poudarjam..kaksni masakri bi sele bili ce bi nemci zmagal…zarad zmage komunistov je blo pobitih 15.000slovencev so mi po edal tuki gor…ce bi zmagal nemci in s tem domobranci bi blo pobitih pa ostalih dobr miljon al pa se vec…sam oni pravjo da bi porazencem pudin kuhal pa lizike talal…skoda da jim nihce ne verjame…

  • sprehajalec

   Ivan janez je za vas kot Žegnana vodica za hudiča. Pokažeš sliko Ivana janeza, pa že vsa zloba udari iz vas.

   • Tomaž Sajovic

    Daj nehaj s temi pravljicami, hudički, vodicami, anglečki. Saj nisi 3 leta star, pizduh zafukan neizobražen. Govno primitivno omejeno.

    • sprehajalec

     Ti pa mirovnik pa to. Marš si umit gobec z žajfo krele jedno bezobrazno. Pa zmoli kakšen očenaš, da ne bo duša pogubljena. Đubre jedno, kojeg tele stvorilo…

  • Goran Hvala

   Sej drgac bi se kr strinjal s tabo…sam glih takih se pac ne pise..je res neokusno…sicer sm vajen od desnakov brat se kej hujsega sam bodi boljsi ne..pa napis bolj normalno…brez zalitev…ker jih tako ali tako vrze iz tira vse kar je njim kontra…

 • Tomaž Sajovic
  • sprehajalec

   Ta je tvoj, komunistek…

 • Tomaž Sajovic

  JANŠA O ALPINIZMU?!!!!?!!??!?!?!?!?!!??!
  FAK, NO!!! USCAL SEM SE!!!!!!!!!!!!
  DEBILI ZAHOJENI ZAGOVEDANI USRANI BOLANI TITOLIZNIŠKI HINAVSKI!!!!

  • sprehajalec

   O mirovnik pa ljubitelj migrantov t.i. Žid Saiowitz je vstal. Je bila dolga včeraj?

   Dobro ga pečete po teh paravladnih agencijah pa združenjih…

  • vita

   Tik – tak, še 29 dni, pa….

   • Tomaž Sajovic

    … pa ti bo kurac odpadu, pizda.
    A ti resno misliš, da vas potem ne bomo jebal? Še bolj! Še več fake profilov bo, še bolj boste razpizdeni. JASNO?! Kurbe zafukane.

  • Anthon

   Kaj pa prdiš, si fasal aids od partnerja?

   • slosin

    …po moje mu je njegovo babnico eden od ta desnih nategnu…

    • luckyss

     Dvomim..stoji le še peščici…zato pa so tako žleht..
     Radi bi pa ne morejo…

    • Čistilec

     In to tako, da impotentnega smrdljivega sajovica niti povoha več ne.

    • Anthon

     Ta ni hetero.

   • Tomaž Sajovic

    Fasal boš ti po pički usrani zasmrajeni, kurac desničarski krščanarski.

  • slosin

   …ti s pa že hudo na konc. Ko boš šel naslednjič na pokopališče, počak kr tam, se ti ne splača hoditi nazaj…

   • Tomaž Sajovic

    Wow!!! Ker hard humor zafukan krščanarski. A si pička al kaj?!

  • Čistilec

   Ti pa prav kličeš po tem, da boš kmalu okoli hodil s kolumbijsko kravato. V kolikor ne boš priprl svojega gobca, se bo to slej ko prej tudi zgodilo.

   • Goran Hvala

    Tip ze grozi…se ze bojim…

    • Čistilec

     Po navadi svoje obljube tudi izpolnim. In to s perfekcijo.
     Tudi ti si na seznamu.

   • Tomaž Sajovic

    Ne bom zaprl gobca, pička zafukana gnojna usrana smrdljiva.
    Pa ne grozit, ker si prevelik usrane, da bi lahko izpeljal grožnje. A ti je jasno, pizdun zafukan belogardističen janševski gnoj?! JA?! Zdaj pa odjebi pizda mala.

    • radames

     U, s takim komunajzarskim primitivcem se pa ne debatira!

    • sprehajalec

     Sprat gobec z žajfo, krele jedno bezobrazno. Marš u kučicu na spavanje.

    • Čistilec

     Ko te najdem, gnoj prekleti komunajzerski, ti bom z golimi rokami spipal požiralnik, potem pa še jezik potegnil skozenj. Prava pravcata kolumbijska kravata te bo krasila, pezde šmrkavo.

  • radames

   Kwa je pa narobe? Poznaš Welzenbachovo ledno smer v
   Dent d’Hérens, sosedu Matterhorna? No, to smer je Janša splezal v mladih letih. Je kar težka in šteje za ugledne alpinistične smeri.
   Pri nas pa je splezal tudi Čopov steber v Triglavu, ki velja za klasiko med težkimi smermi.

  • Rožle

   This user is blocked.

   FAK

 • luckyss

  “Se počas’ otrebi tič
  prazen gre domu fantič
  gre z objokanim’ očmi,
  vjel da lépga tička ni.”

  • luckyss

   Nekateri boste lahko Prešernovo duhovitost povezali z aktualno politiko…
   Vsekakor so humorni komentarji dobrodošli, ker tem stranem obupno manjka humorja in še bolj razuma..

  • luckyss

   Do zdej ste b’le še d’vice,
   do zdej še niste dale,
   do zdej ste jo imele
   zato le, da ste scale.

  • luckyss

   Lička bledijo,
   joški visijo,
   luknja velika
   Prešerna ne mika.

 • joza joza13

  Bravo Janez!
  Pravi, kleni Slovenec – hribovc.

  Golazen tega itak ne razume…-;).

  • Tetka iz ozadja

   Mi je všeč, da si ne upa sam v gore, ker se boji, da mu bi kdo pjlunil v obraz.

   • joza joza13

    Ti že veš …, si ziher že večkrat obrisala mastni pljunek
    s svoje larfe -;).

 • samotoje

  Med ljudmi, ki jih poznam, so najboljši tisti, ki hodijo v gore. Izgleda, kot da gore ne marajo hinavcev, barab, pokvarjencev vseh sort, primitivcev. Edina izjema je Bogdan Biščak.

  • luckyss

   Partizani so tudi radi imeli gore..in “belčki” gradove ter utrdbe po nižinah…;))

   • sprehajalec

    Od leta 1970 ZZB NOVJ partizane pa Vstalo primorsko zvozijo v gore avtobusi. Gori jih čaka golaž pa pasulj, da jih potem zvija na poti z avtobusom dol….pa prdijo, je treba skoz luftati.

    T.i. belčki so bili pa dolenjci. zadrževali so se v svojih vaseh in jih varovali pred ropanjem. Ni bilo potreb po vzponih v gore. So bile pa gore v tistih časih najvarnejše zatočišče, to pa je res….

  • Jurij Musar

   Najboljši in najpametnejši so tisti, ki NE volijo SDS.

   • sprehajalec

    Ha, ha Jurij, stavim da gre tvoj glas Socialistični Partiji Slovenije. Ta bo Slovenijo izvlekla iz težav, bo kot nekoč, pampersi pa Kofe v Gracu, ploščice Pordenone pa čevlji…. Super bo.

    • Jurij Musar

     Izgubil si stavo.

   • traktor

    Sam morjo nujno bit na fajn penziji al pa saj v JS,pa prej morjo potomcem zrihtat službico vsaj na občini,ne?.

    • Jurij Musar

     Najboljši in najpametnejši imajo vse to urejeno

     • traktor

      Kar sanjaj, samo srečo ste imeli, da ste to dočakali na račun nas, ki sedaj crkavamo.

     • Jurij Musar

      Vaš šef Janez pravi, da bo po volitvah vse drugače.

     • traktor

      On ni moj šef. Se pa glede na razpoloženje v državi zelo lahko zgodi, da bo šef Slovenije.

     • Jurij Musar

      Poznam kar nekaj Trboveljčanov, pa si ti med njimi edini klerikalec. Kakšno je razpoloženje v državi pa ti ne veš. Meni se zdi, da ljudje vedno bolj sovražijo “tačrne” in da nas je vedno več ateistov. Tudi v Trbovljah. Upam, da nimaš “šefa”, tako kot ga jaz nimam.

     • traktor

      Ti nisi ateist. Ti si sam en brezupen primer zapoznelega socialista, ki v bistvu sploh ne razume kaj je to. V Trbovljah je pa tko. Med starejšimi je razpoloženje res približno takšno, kot pri tebi. Srednja generacija pa smo v hudih skrbeh za bodočnost in ne podpiramo tele nesnage v nobenem primeru. Mladi in pridni so odšli ali pa hodijo v Zasavje samo še spat.Tukaj ni ničesar več, razen starih garnitur prepredenih s korupcijo. Ja, nimam šefa, od svojega lastnega dela živim že 20 let,v svojem podjetju. In ponosen sem na to.

     • Jurij Musar

      Ateizem in socializem pa res nimata nič skupnega. To, da si privatnik je o.k., ampak bojim se, da imaš šefa v ideološkem smislu.

     • traktor

      Saj, zato pa ti ne veš, kaj je ateizem. Ker vsakega, ki ne misli, kot ti zmerjaš s klerikalcem. In še nekaj, kot privatnik ne moreš biti levičar, upam, da ti je to jasno. Levičarji in privatniki so lahko v Sloveniji samo tisti, ki se napajajo iz države in državnih podjetij, levičarji pa so le iz koristoljubja in hinavščine..

     • Jurij Musar

      Nimaš razčiščenih pojmov. Beseda klerikalec izhaja iz besede KLER, kar pomeni versko organizacijo. To ni nobena zmerljivka. Beseda TEIST je oznaka za vernika katere koli veroizpovedi, ATEIST pa pomeni nevernika. Kar se tiče privatnih firm si pa sploh brcnil v temo. Jaz sem imel 10 let d.o.o.brez poslovanja z državo, temveč z realnim sektorjem (sem šel v penzijo), sedaj pa ima firmo sin.

     • traktor

      Veliko zaposlenih?

     • Jurij Musar

      Ne veliko. Družinska firma, tam od 3 do 4.

     • traktor

      No ja. Glih prou, da poznaš termin socialno podjetništvo. To je pri nas namreč, zaradi nemogočih davkov in delovne zakonodaje skoraj vsak mali privatnik, za razliko od pedrov, ki se sami razglašajo za le te in kasirajo subvencije in simpatije.

     • traktor

      Mat kurba. Nimam rad, da me maš za runklna. Ne rabm tega tvojga predavanja v tem smislu. Res si se potrudu, zdaj pa sam še osvoji tist, kar si napisu. Pa še tko, tist, kar bi rad bil, ni enako tistm, kar si, da veš.

     • Jurij Musar

      Mat kurba si se pa razfuku.

     • traktor

      He,he.

 • tarantela
  • komar marko

   torej so blizu volitve. Rdečkoti PREVERJENO padejo na te ukane. pa veš zakaj? zaradi podstrehe in VAKUUMA. Stvari pa itak NAROD plača!

   • Goran Hvala

    Jah kaj ces ce je bas ta belih sam ene 20jurjev od 2 miljona…zgleda da folk se ni dost zabit de bi belkote obkrozal..

  • Olga

   Bojo Kučana zaprli zaradi naročila izvoza afere na Finsko Kosu? Ker sta nasamarila finsko pravosodje, kjer so ugotovili, da podkupovanja NI bilo! Lažna ovadba!

   • Tetka iz ozadja

    JJ je PREJEL denar od patrije.

    • joza joza13

     In si se zbudila…, s prstom v anusu -;(

 • tarantela

  Vsako jesen gre 100 klenih babnic na Triglav!

  • radames

   Mi je zelo žal, kljub članku, ki opisuje nekaj podobnega kot “100 bab na Triglavu.” V gore se s takimi skupinami ne hodi. Zame je najlepše, ko sem sam.

   • tarantela

    Ja, v gorah je že tak dren, da si bojl v tihi samoti spodaj. Včasih se je posamič ali v parih romalo med vršace po tišino in mir, zdaj se pa trume valijo gor in dol.

    • radames

     Zato so pa z Janšo na čelu sestopili Za Cmirom. Tam poleti ne srečaš človeka

   • Goran Hvala

    Ko sem jaz hodil v gore se mi je pol slovenije smejalo…ces kar nekaj…danes pa to popularno..seveda brez facebooka in instagrama ne gre..smesno vse skupaj…

  • komar marko

   Kaj mora vse mati narava prenašati* Bogi Triglav. Će bi ALJAŽ to vedel, ga ne bi nikoli kupil!

 • Nada

  Ne razumem zakaj že lep čas na tem portalu vsakič naletim na tehnične težave. Na nobenem drugem portalu se mi to ne dogaja. Na tem pa stran kar skače, ne uboga na pg up, pd dn, nakar kar obstane, da jo nato s težavo sploh zaprem. Internet imam preko Telekoma. Pa ne, da bi kdo namerno povzročal tehnične motnje na tem portalu?

  • Tetka iz ozadja

   Pa tisti masten obraz si že uredila. Pa okvir za očala ni glih nujno imeti od socialne.

   • mannuro

    Daj požri eno cimbalto, prejšna ti že popušča. Če se ne znaš drugač obvladat, pomaga tudi, da zlezeš na stol in se na glavo vržeš v poden. Lih neke posebne škode res ne bo.. edin eden bo verjetno še kaki teden pucal svinjarijo, ki bo ostala za tabo.

   • Nada

    Očitno imaš pred seboj ogledalo v katerega se gledaš in nato še misliš, da ti je nekdo z vitkih 50 kg in brez očal na nosu kaj podoben.

  • mannuro

   Na to, kar si povedala, težko kaj pametno rečt. Odvisno s čim ti to gledaš, PC, tablet, mobilc,.. blokira zagotovo noben, ker laufa forum popolnoma ločeno preko druge aplikacije in bi potem blokiral še kakšne druge forume.. ta teorija ni verjetna.. bolj je verjetno, da imaš tako ali drugače zapacan sistem na svoji napravi s katero dostopaš sem.

   • Nada

    Hvala za oglasitev. Uporabljam PC HP, star … itd. Gre za to, da kot sem že povedala, recimo na mmc in drugih portalih nisem imela nobenih problemov in motenj, tega pa sploh nisem mogla uporabljati. Zgleda, da je pa prav danes od popoldneva že bolje. Če bi bilo zaradi vročine, ki tudi vpliva na delovanje računalnikov, mislim, da bi se potem tudi na drugih portalih moralo to občutiti, pa se ni. Saj ni važno. Hvala za oglasitev še enkrat.

    • mannuro

     Np.. pomoje zbriš večkrat cookije in podobno šaro, ki se ti nabira v browserju zadaj, pa bo spet uredu letelo. Če ne bo, pa .. star računalnik gor al dol.. od pregrevanja to zagotovo ni, ker se ti zaradi brskanja na netu zagotovo ne pregreva.

     • Nada

      Dobro, da si me vsaj usmeril in da ne razmišljam v napačno smer. Drugače je pa ta moj prenosnik v redu in je bil najdražji model takrat, ko je bil pri Telekomu kupljen.

     • mannuro

      No ja, oba dva veva, da cena še ne pomeni kvalitete. Osebno pri Telekomu vsekakor ne bi kupoval prenosnika.. verjamem pa, da si ga bila vesela in ti je in ti še vedno služi dobro. In to je pravzaprav bistveno. ;)

    • Tetka iz ozadja

     A si ne moreš novga kupit. Saj vi gnide janšistične ste pa ja uspešne.

     • Nada

      Ne spadam med tiste, ki so jim v Starem Rimu rekli “preklicani zapravljivci” in jih imeli na posebnem seznamu. Škoda, da tega instituta nimamo več in ga od levosučnih niti ni za pričakovati.

     • mannuro

      Blokiraš takega psihiča, pa je živlenje lepše :)

 • Gospod Kaplan

  A je Aljažev stolp spet na rdeč pobarvan. Po vojni so ga na sivo.

 • Tetka iz ozadja

  Lepo in zmagovito je biti antijanšist.

  • sprehajalec

   Samo bedak je lahko antijanšist.

  • Rožle

   Teb pa ne zmanjka idej …

  • VRHOVNI SODNIK

   Šeytan, ura se ti je ustavila, sicer si pa itaq 1000 letje za cajtom.

  • Janez

   Ti!
   SI ČLOVEK IZ PREJŠNJEGA TISOČLETJA !
   Tvoji občutki “zmage” so kratke sape. ZMAGUJOČA SMRT – TE VOHA ?!
   Raje !
   Recitiraj – tisto znano Prešernovo : ” Prijazna smrt – predolgo se ne mudi itd. ” L.r. J. KOMENDA

   • Tetka iz ozadja

    Saj veš Janez, da domači komaj čakaj, da stegneš papke, čeprav se ti smehljajo v obraz.

  • joza joza13

   …ko se pa to zmagovito obdobje konča, pa obrniti plašč po vetru, a ne?
   Nekateri, brez hrbtenice, zmorete to celo večkrat v življenju…

  • SDS je v mojem srcu

   Kako boš ti lep, poglej se v moj Avatar

   • Rožle

    Nekam skuštran zgleda …ha :)

    • VRHOVNI SODNIK

     Ga je orel počesu, ha,ha,ha

  • šmentanamuha

   Ne več dolgo.

 • Samir Bamirovič

  PUTIN ne seze nasemu Janezu Jansi niti do kolen!!!!!! JANSA SLOVENSKI HEROJ!

  • Rožle

   PA E SI SAMIRE …E !!!

  • VRHOVNI SODNIK

   Šeytan, iz vesolja te vidjo.

  • Tetka iz ozadja

   Samo Putin je zmagovalec, JJ pa večni luzar. (samo za primerjavo)

   • tohuvabohu

    Pa te je spet nategnil, počasnež …

  • tohuvabohu

   Spet ti, nesreča s 17 nicki. A ti posodim kakšen klicaj?

 • Rožle

  SDS in Janša sta bila vedno na samem vrhu tako , da levaki….
  SCAT…SRAT IN SPAT …!!!

  • Tetka iz ozadja

   Si pa že skapiral, da vam vladamo že več kot sedemdeset let.

   • šmentanamuha

    Vse se enkrat konča…

    • Tetka iz ozadja

     Saj sam veš, da bomo tako nadeljevali tudi po naslednjih volitvah. Kaj ne?

     • šmentanamuha

      Brez mojega glasu. V bistvu mi je žal, da sem tako dolgo podpirala levico. Ampak glej, zdaj je tega konec.

     • Mico Mitic

      Vse do vaše smrti. Potem boste samo še gnoj kot vaši starši

   • Rožle

    Ti si skopiral …

    • Tetka iz ozadja

     Boli, a ne? Posebaj, ker ti gnida nič ne moreš proti temu.

     • Rožle

      Lavaki se koljete kar sami med sabo …
      tako da …kaj čm pol jaz zraven skakat ..

   • MEFISTO

    To je vidno na vsakem koraku!

  • šmentanamuha

   Upam, da SDS dobi dovolj velik procent, da jim ne bo treba sklepati kravjih kupčij v koaliciji. Samo z dovolj velikim volilnim rezultatom, bo možna resna sprememba. Upam, da bodo ljudje to dojeli.

   • Jurij Musar

    Ljudje so že davno dojeli, da Janez Janša ni primeren za vodenje države, ker ima preveč značajskih napak.

 • andreas82

  Janša steber, naj že vodijo državo tisti, ki so jo ustvarili, z najboljšim intelektom nad levake, ko bo Janša porazil levico brez Nsi Ljudmila strel v koleno desnici, kot nadškof ko gre delat fake spravo. Zbudite se!!!!!!!

 • Darth Vader

  cilj je parlamentarna večina in nič drugega…….potem si lahko obetamo da se bo kaj obrnilo na bolje…..z erjavcem in desus ali pa nsi v koaliciji, nimaš šanse narediti niti pičkinega dima

 • janez cepec

  vat a bjutiful dej, bi djau un. spet na vrhu, čeprou samo na Triglavu, po sestopu z vrha, mau čudn se sliš, ke veliki disident še nkol ni sestopu al pa odstopu, pa na golaž, ki ga mu vojska skua pa eno pivo Komunajzar. pa kva češ bolšga?

  • Mico Mitic

   Vojska še kar kuha v vaših praznih glavah ? Boš malo omenil tovariša Cerarja, ki na naše stroške vozi svoje priležnice na dopust?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!