[VIDEO] Gorenak in Grims opozarjata: 20 terorističnih napadov v 20 dneh! Naveza med levičarstvom in radikalnim islamom je lahko usodna in tudi bo

(Foto: Nova24TV)

“Vojak se ne bori zato, ker sovraži tistega, ki stoji nasproti, ampak ker ljubi tiste, ki so za njim. To sporočilo je lahko odlično izhodišče za varnostno situacijo, ki je danes drugačna kot bi si pred nekaj leti sploh lahko predstavljali,” je ljubezen do domovine in željo po zaščiti lastnega naroda in varnosti državljank in državljanov povzel poslanec mag. Branko Grims, medtem ko je poslanec dr. Vinko Gorenak opozoril, da je “Ahmadovih vlog” letno okoli 300 do 500 zavrnjenih in dodal: “Ministrstvo za notranje zadeve redko komu podari to mednarodno zaščito. Ahmad je v Damasku sredi vojne pustil tri ali pet otrok in ženo. Sam pa je svojo rit, oprostite izrazu, odnesel v boljše kraje.”

Občinski odbor Slovenske demokratske stranke v Preddvoru je organiziral okroglo mizo o varnosti v Sloveniji in Evropi. O žgoči tematiki sta spregovorila poslanca SDS dr. Vinko Gorenak in mag. Branko Grims. Z dogodkom so na dan Rudolfa Maistra obeležili spomin nanj in njegova pomembna dejanja za zgodovino slovenskega naroda.

Slovenci smo se leta 1991 borili za svojo domovino, nismo bežali
“Nam pogosto očitajo in pravijo tečni ste, pa kaj tistih nekaj ljudi, pa kaj Ahmad itd. Sejete nestrpnost in še bi lahko rekli. Ampak hkrati je potrebno povedati naslednjo zadevo. Slovenija je leta 1990 na višku vojne v Bosni sprejela 70.000 ljudi. Pravzaprav nihče v Državnem zboru RS in ne med našimi ljudmi ni protestiral zaradi tega. Normalno smo jih preživeli, ampak med tistimi ljudmi ste imeli ženske, moške nad 60 let in otroke,”
je opozoril dr. Gorenak in dodal: “Starostne strukture moških med 18 in 60 let ni bilo. Zakaj? Ker so bili doma. Ker so s puško v roki delali državo.”

Dr. Vinko Gorenak: “Veste, blizu meje, leta 1991, so Avstrijci postavili ves kup nekih centrov s šotori, ker so pričakovali, da se bo zaradi vojne v Sloveniji tam pojavilo večje število naših ljudi, ki bi tudi bežali pred vojno, pa so tisti centri ostali prazni.”

Evropa ali nova Islamska država: 20 terorističnih napadov v 20 dneh
Glavni val je po Evropi pljusknil v letih 2015 in 2016. In še vedno prihaja. Velikanska utvara je, da se je po 1,5 milijona migrantov, ki so se zlili v Evropo – ilegalnih seveda -, ta zgodba končala. Prihajajo. Prihajajo vsak dan, po različnih poteh. Le da v razpršenem toku … Takrat z avtobusi in vlaki, danes drugače.

Varnostna situacija je mnogo slabša kot smo si kadarkoli lahko predstavljali. Pred nekaj tedni je bilo v 20 dneh več kot 20 napadov teroristov po različnih koncih Evrope. Za mnoge od teh niti slišali niste … Tisti najbolj znan, ki se je zgodil v Barceloni, zanj veste, pa vendarle so vam mediji zamolčali slike, ki so bile več kot grozljive. Jaz sem jih nekaj pokazal na novinarski konferenci, ker ena slika pove več kot tisoč besed.

Celoten posnetek z okrogle mize, kjer sta dr. Vinko Gorenak in mag. Branko Grims govorila o varnostni situaciji, migrantski grožnji Evropi in Sloveniji ter prihajajočih družbeno političnih izzivih, si lahko pogledate v nadaljevanju:

Mag. Branko Grims: Si je kdo lahko predstavljal pred petimi ali desetimi leti, da bo Evropa soočena s poplavo ilegalnih migrantov, da bo čez Slovenijo ena neodgovorna levičarska vlada spustila 500.000 migrantov, ki bodo topotali na nekem “Cerar ekspresu”. Polovico od teh se ni niti ustrezno popisalo, kot to zahtevajo mednarodne pogodbe. Kuhanje evropske žabe je trajalo veliko predolgo. Najprej so bila leta, ko se je zelo neprevidno odprlo vrata radikalnemu islamu, ki je počasi pronical po legalnih poteh. Z migranti, ki so prihajali legalno in ostajali tukaj.

“Slovenska leva politična elita vse za Ahmada in nič za Novaka”
“Ko so me nazadnje vprašali o “zadevi Ahmad” v oddaji Tarča, sem bil sam proti sedmim. Meni je bilo povedano, da bodo tam samo poslanci, ne pa aktivisti. Povedal sem, kar sem lahko,” je dejal dr. Gorenak in nadaljeval, da posebnega sočutja do te osebe nima. “Zakaj? Ker je pustil v Damasku sredi vojne tri ali pet otrok in ženo. Sam pa je svojo rit, oprostite izrazu, odnesel v boljše kraje. Če bi se meni ali komurkoli od vas dogajala takšna zgodba – bi najprej poskrbel za otroka in ženo in ju spravil naprej.”

Dr. Vinko Gorenak: “Slovenija vsako leto obravnava, različne so te številke, vendar tam okoli 300 do 500 vlog, kot jih ima ta človek (Ahmad). Slednje so odločene in 300 do 500 ljudem jih zavrnejo. Ministrstvo za notranje zadeve redko komu podari to mednarodno zaščito.”

Radikalnim islam in levica ALI krščanska Evropa in demokracija in desnica?
“Predvsem pa je danes tisto glavno, kar ogroža Slovenijo kot nacionalno državo, kar ogroža EU kot skupnost, katere del smo in kar ogroža celotno Evropo – naveza med levičarstvom in radikalnim islamom,” je jasen mag. Grims, ki ob tem poudarja, da dejansko poteka tiha, pa vendarle očitna invazija in tudi islamizacija Evrope, kar povzroča korenite spremembe na stari celini.

Po besedah poslanca Grimsa je glavna značilnost dejstvo, da smo “od začetka poslušali pravljice – ubogi begunci in podobno -, jaz sem bil na to alergičen. Pred tremi leti sem prvi rekel, mislim, da prvi od uradno izvoljenih poslancev in funkcionarjev, da ni beguncev, ker jih sploh ne more biti, da so to migranti – ilegalni migranti. In danes ta izraz uporabljajo tudi uradni organi … Zaradi tega me še danes nekateri grdo gledajo …”

Predsednik KNOVS mag. Grims je prepričan, da je za Evropo najbolj nevarno, da se sprijazni s tem, da je treba živeti s terorizmom. “Da so pač žrtve in so to številke. Ne, niso številke! To so ljudje! Nihče nima pravice reči, da se moramo navaditi živeti s terorizmom. Ravno nasprotno,” je poudaril mag. Grims in dodal: “Kdor je izvoljen na katerokoli funkcijo, ima eno samo nalogo – zagotoviti varnost! Če tega ni sposoben, mora iti takoj!”

Mag. Branko Grims: “Brez varnosti ni nič, varnost je dobrina, ki se je zavemo šele takrat, ko jo zgubimo. Podobno kot zdravje.”

Jure Ferjan