[VIDEO] Gorenak in Grims opozarjata: 20 terorističnih napadov v 20 dneh! Naveza med levičarstvom in radikalnim islamom je lahko usodna in tudi bo

(Foto: Nova24TV)

“Vojak se ne bori zato, ker sovraži tistega, ki stoji nasproti, ampak ker ljubi tiste, ki so za njim. To sporočilo je lahko odlično izhodišče za varnostno situacijo, ki je danes drugačna kot bi si pred nekaj leti sploh lahko predstavljali,” je ljubezen do domovine in željo po zaščiti lastnega naroda in varnosti državljank in državljanov povzel poslanec mag. Branko Grims, medtem ko je poslanec dr. Vinko Gorenak opozoril, da je “Ahmadovih vlog” letno okoli 300 do 500 zavrnjenih in dodal: “Ministrstvo za notranje zadeve redko komu podari to mednarodno zaščito. Ahmad je v Damasku sredi vojne pustil tri ali pet otrok in ženo. Sam pa je svojo rit, oprostite izrazu, odnesel v boljše kraje.”

Občinski odbor Slovenske demokratske stranke v Preddvoru je organiziral okroglo mizo o varnosti v Sloveniji in Evropi. O žgoči tematiki sta spregovorila poslanca SDS dr. Vinko Gorenak in mag. Branko Grims. Z dogodkom so na dan Rudolfa Maistra obeležili spomin nanj in njegova pomembna dejanja za zgodovino slovenskega naroda.

Slovenci smo se leta 1991 borili za svojo domovino, nismo bežali
“Nam pogosto očitajo in pravijo tečni ste, pa kaj tistih nekaj ljudi, pa kaj Ahmad itd. Sejete nestrpnost in še bi lahko rekli. Ampak hkrati je potrebno povedati naslednjo zadevo. Slovenija je leta 1990 na višku vojne v Bosni sprejela 70.000 ljudi. Pravzaprav nihče v Državnem zboru RS in ne med našimi ljudmi ni protestiral zaradi tega. Normalno smo jih preživeli, ampak med tistimi ljudmi ste imeli ženske, moške nad 60 let in otroke,”
je opozoril dr. Gorenak in dodal: “Starostne strukture moških med 18 in 60 let ni bilo. Zakaj? Ker so bili doma. Ker so s puško v roki delali državo.”

Dr. Vinko Gorenak: “Veste, blizu meje, leta 1991, so Avstrijci postavili ves kup nekih centrov s šotori, ker so pričakovali, da se bo zaradi vojne v Sloveniji tam pojavilo večje število naših ljudi, ki bi tudi bežali pred vojno, pa so tisti centri ostali prazni.”

Evropa ali nova Islamska država: 20 terorističnih napadov v 20 dneh
Glavni val je po Evropi pljusknil v letih 2015 in 2016. In še vedno prihaja. Velikanska utvara je, da se je po 1,5 milijona migrantov, ki so se zlili v Evropo – ilegalnih seveda -, ta zgodba končala. Prihajajo. Prihajajo vsak dan, po različnih poteh. Le da v razpršenem toku … Takrat z avtobusi in vlaki, danes drugače.

Varnostna situacija je mnogo slabša kot smo si kadarkoli lahko predstavljali. Pred nekaj tedni je bilo v 20 dneh več kot 20 napadov teroristov po različnih koncih Evrope. Za mnoge od teh niti slišali niste … Tisti najbolj znan, ki se je zgodil v Barceloni, zanj veste, pa vendarle so vam mediji zamolčali slike, ki so bile več kot grozljive. Jaz sem jih nekaj pokazal na novinarski konferenci, ker ena slika pove več kot tisoč besed.

Celoten posnetek z okrogle mize, kjer sta dr. Vinko Gorenak in mag. Branko Grims govorila o varnostni situaciji, migrantski grožnji Evropi in Sloveniji ter prihajajočih družbeno političnih izzivih, si lahko pogledate v nadaljevanju:

Mag. Branko Grims: Si je kdo lahko predstavljal pred petimi ali desetimi leti, da bo Evropa soočena s poplavo ilegalnih migrantov, da bo čez Slovenijo ena neodgovorna levičarska vlada spustila 500.000 migrantov, ki bodo topotali na nekem “Cerar ekspresu”. Polovico od teh se ni niti ustrezno popisalo, kot to zahtevajo mednarodne pogodbe. Kuhanje evropske žabe je trajalo veliko predolgo. Najprej so bila leta, ko se je zelo neprevidno odprlo vrata radikalnemu islamu, ki je počasi pronical po legalnih poteh. Z migranti, ki so prihajali legalno in ostajali tukaj.

“Slovenska leva politična elita vse za Ahmada in nič za Novaka”
“Ko so me nazadnje vprašali o “zadevi Ahmad” v oddaji Tarča, sem bil sam proti sedmim. Meni je bilo povedano, da bodo tam samo poslanci, ne pa aktivisti. Povedal sem, kar sem lahko,” je dejal dr. Gorenak in nadaljeval, da posebnega sočutja do te osebe nima. “Zakaj? Ker je pustil v Damasku sredi vojne tri ali pet otrok in ženo. Sam pa je svojo rit, oprostite izrazu, odnesel v boljše kraje. Če bi se meni ali komurkoli od vas dogajala takšna zgodba – bi najprej poskrbel za otroka in ženo in ju spravil naprej.”

Dr. Vinko Gorenak: “Slovenija vsako leto obravnava, različne so te številke, vendar tam okoli 300 do 500 vlog, kot jih ima ta človek (Ahmad). Slednje so odločene in 300 do 500 ljudem jih zavrnejo. Ministrstvo za notranje zadeve redko komu podari to mednarodno zaščito.”

Radikalnim islam in levica ALI krščanska Evropa in demokracija in desnica?
“Predvsem pa je danes tisto glavno, kar ogroža Slovenijo kot nacionalno državo, kar ogroža EU kot skupnost, katere del smo in kar ogroža celotno Evropo – naveza med levičarstvom in radikalnim islamom,” je jasen mag. Grims, ki ob tem poudarja, da dejansko poteka tiha, pa vendarle očitna invazija in tudi islamizacija Evrope, kar povzroča korenite spremembe na stari celini.

Po besedah poslanca Grimsa je glavna značilnost dejstvo, da smo “od začetka poslušali pravljice – ubogi begunci in podobno -, jaz sem bil na to alergičen. Pred tremi leti sem prvi rekel, mislim, da prvi od uradno izvoljenih poslancev in funkcionarjev, da ni beguncev, ker jih sploh ne more biti, da so to migranti – ilegalni migranti. In danes ta izraz uporabljajo tudi uradni organi … Zaradi tega me še danes nekateri grdo gledajo …”

Predsednik KNOVS mag. Grims je prepričan, da je za Evropo najbolj nevarno, da se sprijazni s tem, da je treba živeti s terorizmom. “Da so pač žrtve in so to številke. Ne, niso številke! To so ljudje! Nihče nima pravice reči, da se moramo navaditi živeti s terorizmom. Ravno nasprotno,” je poudaril mag. Grims in dodal: “Kdor je izvoljen na katerokoli funkcijo, ima eno samo nalogo – zagotoviti varnost! Če tega ni sposoben, mora iti takoj!”

Mag. Branko Grims: “Brez varnosti ni nič, varnost je dobrina, ki se je zavemo šele takrat, ko jo zgubimo. Podobno kot zdravje.”

Jure Ferjan

 • Rožle

  Tole sm pa gledu ..
  Zanimiv je pa tale poba na desni …

 • ana

  LEPO PROSIM!!
  A lahko prenehate s tem “DONES” vsi, ki JAVNO nastopate, govorite, poročate….
  “Ušesa me bole!”

  A ni lepo slovensko “danes”?

 • Jst se s terorizmom ne bom sprijaznila in z butastim kozjejebskim mentalitetom. Ljubeč človek svoje družine nikoli ne zapusti v vojni, ampak naredi vse, da svoje otroke spravi na varno. No Ahmed je men dokazal da to ni. Kakšen moški je to? In mi to podpiramo v naši Slovenski državi.

  • čips

   To podpira malokateri Slovenec, večino to podpirajo slovenceljni in slovenaci… kar se mene tiče bi bile v Slo meje zaprte za vse brez dokumentov. Veš, mene zanima tudi ro zakaj hudiča “bezijo” tak daleč.

   • samotoje

    Saj pravim, da je treba Rog podreti. In Metelkovo tudi. Zravnati z zemljo.

  • zokispoki

   To zagovarja pasjejebska iztirjena pozicija, pedri, zblojeni komunajzarji , cefurji in kreteni. Kdor je normalen tega ne more podpirati !

  • samsara

   Le še eden v nizu psihično nestabilnih muslimanov. Podobni in sorodni ustvarjajo kaos, sejejo trpljenje in smrt nedolžnih po EU in še kje.

 • Grims ima prav! Nesposobni z našim uglednim pravnikom odite takoj, ker ne zagotavljate varnosti!

  • učko

   Grims je pa kao “ugleden”?!

   • Kokr za koga. Men osebno je, se bori za varnost Slovenskega naroda!

 • Darth Vader

  Predsednik vlade Orban in Gergely Gulyas, podpredsednik Fidesza, se zelo
  močno borita proti Sorosu. Soros poizkuša razgraditi Madžarsko. To
  poizkuša storiti preko nevladnih organizacij. Takoimenovani NGOji, nekaj
  je dobrih, večina pa jih služi kot peta kolona za spodkopavanje
  stabilnosti in integritete držav. Pogosto delujejo v navezi z tajnimi
  obveščevalnimi agencijami, bodisi CIA, MI6, Francosko obveščevalno itd.
  Delujejo kot neke vrste notranja obveščevalna agencija, ki je vedno tam,
  ko napoči čas za ruševnje vlade. Predsedik madžarske vlade se te
  grožnje zaveda. In ne bo stal križem rok. … več v blogu https://ambasador21.wordpress.com/2017/11/26/george-soros-zeli-enotno-svetovno-vlado-ki-bo-sluzila-oligarhom-ne-ljudem-ameriski-senator/

 • Bastian

  Ahmad &Co : Daddy come back home! We need your help here in #Syria for rebuilding the country. We forgive you that you let us down. يعود الأب إلى الوطن في سوريا لإعادة بناء البلاد. نحن يغفر لك أن تركت لنا.

 • bubamara

  Dokler bodo Slovenci lahko hodili na Hrvaško, je za Slovenca ta tematika drugorazredna. Dokler bo samo SDS opozarjala na islamizacijo, je to drugorazredna tema. Dokler sosed ne bo molil v smeri Meke, je to drugorazredna tema.

  • Lilika

   Potem bo pa ta tema po vzoru Savdove Arabije in Severne Koreje, zločin za smrtno kazen.

 • MižekFiga

  Poiščite “Tajni uradni list”, ki ni nujno v klasični papirni obliki. Za obstoj in zdravje Slovenije je nujno “Čimprej na volitve” vkljub sedanji stabilnosti politike. Nevzdržno je, da Kučanisti razglašujejo Putina, Rusijo in Srbijo za edino svetovno zveličavne partnerje. Uprimo se !!! in spremenimo z volitvami komunistične trende pri nas.

  • MižekFiga

   Kakšno volilno podporo ima ddr. Kučan sedaj. Okoli 300.000 volilcev, vključno s tistimi, ki so zaradi medijskega in intelektualnega (hahaha) zavajanja, volili Šarca. Komu se mudi, ker bo podpora vsak dan manjša, da ne razglaša hotenj samo Cerar AMPAK OBJESTNO kar ddr. Kučan ne kaže več samo golo rit na Jadranu ampak bluzi in straši direktno z luftanjem goflje. Mudi se, ker so volitve pred nosom.

   • učko

    Šarac bi skoraj zmagal, bimbo ! Naslednji mandatar bo pa ravno Šar’c!

 • PIA PlA

  Citiram: “Vojak se ne bori zato, ker sovraži tistega, ki stoji nasproti, ampak ker ljubi tiste, ki so za njim”

  Tole sporočilo je zelo dvoumno, rekla bi, da velja za rdeče. Oni so ljubili Tita, ki je stal za njimi.
  Sama bi želela, da je tako:
  “Vojak se ne bori zato, ker sovraži tistega, ki stoji nasproti, temveč, da bi zaščitil tiste, ki jih ljubi!”

  • macon

   Vojak se lažje bori, če sovraži nasprotnike. Zavedanje, da se boriš proti zlu in izmečkom, olajša vest in izboljša spanje.

 • učko

  Dokler bosta edino ta dva pajaca, Gorenak in Grims, predstavljala alternativo vladajočemu režimu, se ne bo nič spremenilo !!!!

  • lojze

   Dokler bo edino tak pajac učko, predstavljal alternativo vladajočemu režimu, se ne bo nič spremenilo !!!!

 • if

  Grims in Gorenak poudarjata dejstva. IMata prav!

 • Lilika

  Bežali proti Argentini in Avstraliji. Zdaj pa v Argentini in Avstraliji ne bodo imeli islamskih teroristov, ki bi jih na cesti razstrelili (ali povozili) in jim posilili otroke, starše ali njih. Torej je bilo dobro, da so šli. Imajo boljše življenje, kot ga imamo mi, ki živimo v Sloveniji.
  Na poti proti Argentini in Avstraliji nič ne plavajo ladje z Maročani in ostalimi čudaki, ki bi uničili njihovo kulturo.
  Vsaka odločitev ima posledico in posledico za svojo odločitev moramo pripisati samim sebi. Negativna posledica za RATKA MLADIĆA je bila samomor njegove hčere, pozitivna je pa ta, da je dobil brezplačni dom upokojencev. Nič slabše se nima kot naši upokojenci v naših domovih in njemu tega ni treba plačati. Vsak dan dobi hrano, pijačo, streho nad glavo in pogovarja se lahko z Radovanom Karadžićem. Pri teh letih je to že veliko. Naši upokojenci se pa valjajo v domovih v lastnem dreku…

 • Morala

  To kar mnogim manjka, mislim Slovencem, je ljubezen do domovine in želja po zaščiti lastnega naroda in varnosti državljank in državljanov! In iz teh nekaj ljudi – “Nam pogosto očitajo in pravijo tečni ste, pa kaj tistih nekaj ljudi, pa kaj Ahmad itd.”- jih bo na koncu ogromno!
  Ko bo prepozno, takrat se bodo zavedali kam so pripeljali Slovenijo in države EU!

  • bubamara

   Imeti svojo državo ni bila nikoli intimna želja Slovencev. V bistvu so se zavedanja, da na današnjem območju živijo ljudje s podobnim jezikom zavedali s prihodom protestantizma, na kar opozori šele Bohorič. Združevanje v neko skupnost pa se začne šele v sredini 19. stoletja. Državotvornost ni v našem genu; to je dejstvo. Tega ljudje ne razumejo in jim je tuje.

 • Anton

  Branko Grims je po mojem mnenju nedvomno en vidnejših/najboljših retorikov v našem parlamentu ,brez dlake na jeziku zna z tehtno argumentacijo poslušalcu/bralcu razsvetliti bistvo zgodbe.Kar tako naprej Branko iskreno in odločno

 • POVEJTE TO NEMKI ANGELI MERKEL, ona jih je vabila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Angela Merkel, CDU – The Christian Democratic Union of Germany, desnica

   • !!!

    ona nima zveze s krščanstvom!

   • sprehajalec

    Angela je pionirka Walterja Ulbrichta… Kot krt se je zakopala v nemško krščansko desnico in jo uničila. zato je kancler Kohl na koncu ni maral.

    Hochverrat v principu, izdaja države.

    • Nisem Žid

     Hrvat ti nimaš pojma

     • sprehajalec

      Jaz sem kajkavec, ti pa si štokavec.

    • Kot krt? desnica jo je volila, ni se sama tja prilepla

     • sprehajalec

      Ni vedela, s kom ima opravka. V komunizmu ni mogel zrasti normalen levičar sli desničar, kakršne pozna zahod. je nekaj nedefiniranega in ponavdi kotira na ultralevico, ki v europi sedi po zaporih. Podobno težavo imamo tudi mi, s tako imenovano levico.

 • res je, da levičarji sovražijo Kristusa in krščanstvo, obožujejo pa islamizacijo in to res ni normalno.

 • Janez

  Pišete,da Slovencem manjka ljubezni do domovine.Ali naj prekipevamo od veselja in ljubezni,ko pa vidimo,kako nam domovino uničujejo in razprodajajo,ter nam jo na vseh koncih in krajih kradejo.In to tisti,ki jih je večina (tudi z prevaro izvolila).Premalo nas je,da jih primemo za vrat barabe,saj imajo v svojih rokah policijo,tožilstva in sodišča.V šoli jih še kar naprej učijo,da so partizani osvobodili Slovenijo,na vejah pa vrabci čivkajo,da je bila to le ogromna laž in sprenevedanje.Bila je revolucija in Slovensko inteligenco in ljudi,ki so gor držali Slovenijo je bilo treba pobit,pobit kot živali in zmetat v brezna in rudniške jaške,da lahko sedaj potomci teh morilcev Slovenijo in njene dobrine uničujejo in kradejo naprej do bridkega konca.Slovenci in Slovenci in vsi pošteni prebivalci naše lepe DOMOVINE ,pojdite na volitve in izvolimo ljudi,ki bodo s tem uničevanjem presekali.Potem bomo šele lahko zaživeli.Na tak način izkažimo ljubezen do domovine.

  • Steiermark

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++, lepo povedano!

 • !!!!!

  BRAVO, GOSPOD GRIMS, KER STE V VIDEU POVEDAL, DA JE SAVDSKA ARABIJA KRUTA ŠERIATSKA DRŽAVA ( čeprav zahodu prodaja nafto) !!!!!!!!!

  • Olga_10

   ???

   • ..

    kokoš kaj ti spet ni jasno

 • Olga_10

  Komunizem=islamizem=terorizem! Za njimi ostajajo trupla, posilstva, kršenje pravic otrok, žensk, drugače mislečih!
  Naloga 21. Stoletja je, da opravimo s komunizmom in islamizmom in ju zbrišemo z obličja zemlje!

  • stop radikalizmu

   proti radikalnemu islamizmu je komunizem nedolžen. Kitajska je komunistična, pa nikogar ne obglavlja, kot to počnejo šeriatarji. Malo se izbrazi.

  • stop radikalizmu

   proti radikalnemu islamizmu je komunizem nedolžen. Kitajska je
   komunistična, pa nikogar ne obglavlja, kot to počnejo šeriatarji. Malo
   se izobrazi.

   • samotoje

    Kitajska obeša in vozi s tanki po ljudeh. Izobrazi se. Ne malo.

    • _

     Kitajci prodajajo ogromno nam Evropejcem…še Trump je bil prejšnji teden pri njih in se jim prilizoval, ker on prosi Kitajce naj mal disciplinirajo Severnega korejca, ker grozi

  • _

   marsikakšne gate ali kikle ki jih imaš so sešili komunistični Kitajci. Komunisti se ne morejo primerjati z glavorezci islamisti.

 • !!!!!

  BRAVO GOSPOD GRIMS, KER STE POVEDAL NA VIDEU, DA JE SAVDSKA ARABIJA ŠERIATSKO ZLO, zahodnjaki pa od savdske arabije nafto kupujejo

  • Steiermark

   ti klicaj, zahodnjaki pa od savdske arabije nafto kupujejo????? Saj je nebodo več dolgo, ker kot so nam povedali levaki, se bo z letom 30 nehalo proizvajati vozila na nafto….

 • !!!!!

  NEMKA ANGELA MERKEL JE ZAPOVEDALA DA SE MEJE ODPRE !!! KRIVA JE VELEIZDAJE!!!!!!!!!!!!!

 • ,

  evropski politiki v bruslju so v zameno za keš izdali evropsko varnost, ker sprejemajo denar od antikrista ž. sorosa!!!!

  • Soave

   Ne drži !! Evropsko varnost so izdale vlade držav, katerie so sprejemale migrante po dolgem in počez !!
   Dobro je Gorenak napisal. . . . “Cerar ekspres ”.

   • politiki sprejemajo keš od sorosa, to se ve

    • Soave

     Ja, to je vzrok. Vendar bi posledica lahko bila drugačna !!

 • Hun

  Grims, Gorenjak in steroidko bi prvi bezal k bi zaropotal…to je dejstvo

  • Soave

   Ne more biti dejstvo ! Dejstvo bo takrat, ko se bo zgodilo !!

   • Hun

    Grimsa sm veckrat videl prestrasenega po nakupovalnih centrih v Kranju…clouk se boji lastne sence…zato bo kr drzal da rd beži

    • Soave

     Ja, Hun ?? Kaj pa strašiš ljudi po nakupovalnih centrih, no ???

     • Hun

      nisi me razumela, preber se enkrat…”Grims se boji lastne sence”

     • Soave

      Pa saj sem se poizkusila pohecat, no . . . . .

  • joj

   Hun ” sledilci od velikega vodje” te bodo spet s komentarji ” posipali “

  • sprehajalec

   Kaj bi šele ti tiščal glavo v zemljo….

   • hanica

    ti jo že ves čas

   • Hun

    zate vem v kero rit ti tiscis glavo

    • sprehajalec

     Rado ide Hun za vojnika, dva ga vuku, a četiri tuku.

     Toliko o balkanski bojevitosti….

     • Nisem Žid

      HRVAT res nikogar ne zanima kaj ti nakladaš. Se sploh kdaj umivaš, saj vedno visiš tukaj in žališ Slovenijo.

    • anica

     HUN, tale ” sprehajalec” je neki ostareli homoseksualec, pa še hrvat je. Je povedal. Je precej seksualno frustriran, ne najde partnerja.

     • Hun

      ocitno res..bl ga ignoriram bl se pali name

     • anica

      nastavlja se ti, ti kar zbeži na vso moč,

 • Soave

  + + + + + + + +

  ” leta 1991, so Avstrijci postavili kup nekih centrov s šotori,
  ker so pričakovali, da se bo zaradi vojne v Sloveniji tam pojavilo večje
  število naših ljudi, ki bi tudi bežali pred vojno, pa so tisti centri
  ostali prazni.”
  Zanimivo, ali ne ?
  Pa tista o 70 tisoč beguncih iz Bosne tudi.

  • macon

   Ja, res, samo verjetno bi marsikdo bežal, če bi bila vojna kaj daljša od 10 dni in več bombardiranj kot je bilo v Gornji Radgoni.

   Begunci iz Bosne pa so na prvi pogled povedali vse, če smo jih primerjali z “begunci” iz Sirije. Prvi ženske, otroci in starejši, drugi tipi v najboljših letih. Vso bando je bilo treba na prvi meji nagoniti nazaj, najprej s streli v zrak, potem pa v kolena in bi videli, kateri junak iz tisočev bi rinil naprej. Tako bi naredili Rusi, Američani, Kitajci, vsi, razen z ekstremno levico in permisijo prepojenih Evropejcev.

   • Soave

    + + + + +
    Žal so na oblasti. In bodo še naprej. Saj večina z desnimi voditelji vred, ne razume, da je zadnji čas za strnitev vrst v eno samo !

  • Hun

   bot vesela da ni psihopat milosevic imel interesa agresivn pohod na Slovenijo kot je storil na Hrvasko in Bosno…bot vesela hinavka …ker moja mati je jokala in naju s sestro za roke drzala k smo bezal v zaklonisce

   • Soave

    Prav nič slabega nisem mislila . . . . . .samo citirala sem Gorenaka. Saj sem dala v narekovaje.
    Mi je žal, če si me napačno razumel.

    • Steiermark

     On sploh ni “razumel”, ker ni sposoben, z takšnimi orešcki, ki jih ima namesto možganov….

   • Steiermark

    kje pa je tvoja mati jokala, ko te ze za roke držala, ob bežanju v zaklonišče? Bolj pametno bi bilo, da bi ti prekontrolirala vsebino plenice, ki je pravggotovo bila polna, kljubtemu, da si vedel, da bombee mečejo tvoji rodžaci srbi, ki pa tebe “rodžaka” niso imeli namena eliminirat, si predragocen za njih, v Sloveniji, delaš kar naprej sranje in za njih – proti slovencem!

 • Antonius

  Dajmo na sirskega posraneta, ki je na cedilu pustil svoje otroke z ženo vred, pogledati še z druge plati.
  Prevarantsko barabo ne podpira noben domoljubni Slovenec, večina pa voli prefarbano koalicijo, ki podpira in v državnem parlamentu skriva tega ničeta.
  Če bi Slovenci volili premišljeno in po zdravi presoji se s tem in vsemi ostalimi šerijatarji sploh ne bi rabili ukvarjati.
  V zrcalu, ki nam ga nastavlja brivski *pičkus*, vidimo kaj?
  Vidimo sebe volivca, ki voli tiste barabe, ki prevarantskemu *pičkusu* ,držijo koalicijsko štango, da nam v Slovenijo prešvercan nastavlja zrcalo.

  • sprehajalec

   Slovenija se vodi iz ljubljanskega magistrata ter Roga in Metelkove. Levičarji v vseh porah družbenega življenja in na oblasti, produkt vzgoje Dolančevega faksa za Bežigradom in Filo Faksa, so trdi od strahu, da jih bo nekdo obtožil “fašizma”. Ta pogojni refleks je ostal od prejšnjega sistema, ki je učil samo eno vrsto levice, to je ultralevico. Druge Slovenija ne pozna.

   Zato ko iz Roga pripeljejo bricota v skupščino, ga pripeljejo v bistvu k svojim, le da so oblečeni v kravate.

   • ančka

    ma kaj ti veš

    • sprehajalec

     te je že kdo napihnil danes…

     Si vsa lepljiva verjetno.

     • marko

      hrvatar še kar ne daš miru čeprav so te ljudje včeraj prijavili zaradi pljuvanja po Slovencih, odkrito podpiraš hrvaško politiko proti Sloveniji.

     • sprehajalec

      Jaz sem zavedni kajkavec, štokavci pluvate po Slovencih.

     • Steiermark

      ti jo pa izvajaš…..

     • Hun

      napihnjen si ti v lastnem praznem EGU

   • Hun

    ne bojim se rastlinojedcev in spohancev iz Roga, ki se s kolesom vozjo po Lublan….na ku..c mi greste hujskasko nastrojeni radikalni desnicarji, ki se sopirte, da ste oborozeni in da boste nagnal vse “neSlovence samo iz vase domovine”

    • sprehajalec

     Zakaj bi pa ti želel da Šiptarji zapustijo makedonijo?

     • Hun

      in kako je to mogoce storit razn da se zacnejo klat…ti si zmesan do konca..dost je po svet takih ki se bi naslajal za dosezen cilj ne glede na ceno pa se da si gledalec drugi pa naj pucajo..ti si psihicni bolnik kot hitler

     • norojetu

      HUN, TALE ” SPREHAJALEC” JE SADIST, KI PLJUVA PO VSEH NARODIH. VSI TO VIDIJO. NEKDO MU JE REKEL, DA GA BO PRIJAVIL NA POLICIJO, KER ŽALI LJUDI V TEJ DRŽAVI.

     • Hun

      za take je najboljse zdravilo dobra vzgojna zausnica da mu lice zari dva dni…na tem portalu so se bolj ekstremni od njega..pravi travmatiki, genetski sebicnezi..

     • noro je tu

      :-)

     • sprehajalec

      Bluziš stari, v Makedoniji si ti VMRO desničar, tu bi bil pa nek levičar pa borec za migrante, pa socialno.

     • .

      SADIST SPREHAJALEC, PUSTI LJUDI PRI MIRU, NEHAJ PSIHOPATSKO PROVOCIRATI LJUDI. Ti je jasno?

    • Steiermark

     ali misliš, vas srbe? Zakaj te pa to skrbi, če Slovenci izganjajo “neslovence(?????? kaj pa je to) iz Slovenije, medtem ko si ti srbin in tvoji rodžaci dovoljujete preganjati nas, avtohtone Štajerce, nemškega rodu (kot je večinska) iz Štajerske – neslovenije, v kateri pa ravno vi okupatorjevi srbski potomci, ki so po 45 letu množično klali po Sloveniji, tudi na Štajerskem še vedno izvajate ta vaš srbski nacionalizem, v Sloveniji?

     • sprehajalec

      Hun je tuta Bugarin..

  • Nisem Žid

   Sirija je bombardirana. Tam je hudo. Židovski Izrael in židovska amerika napadata izraelu sosednjo Sirijo, ker Izrael hoče vsa arabska ozemlja zasesti. Amerika pa noče beguncev sprejet, ker amerika vso tole migracijo privošči naši Evropi.

   • sprehajalec

    Putin pa meče z oklepljenimi helikopterji humanitarno pomoč sircem.

    • Steiermark

     ….v obliki bojnih strupov in bomb…

     • Wizeman

      naivnež.

     • Steiermark

      sam sebi daješ pluse? To pa ni več “naivnost” ampak balkanska zvitost…

     • ..

      nemci pa so neumni , poglej slovanski Balkan kot izdajalci nemci

     • Steiermark

      ???

   • samotoje

    Ali si ti za hece ali je to poenostavljena slika sedanjosti za telebane?

  • geopolitika je umazana

   Povej Ameriki naj sprejme migracijo. Ti bodo samo ” f..off pokazali. ” Šibak evro pomeni boljše pogoje za dolar. Vse je umazana ekonomija v ozadju. več migracije za Evropo, večk keša ostane Ameriki.

   • sprehajalec

    Ponavljaš se že veš čas s svojimi neumnostmi tukaj. rekel sem ti že, da tole ni serbian cafe portal.

  • geopolitika je umazana

   Povej Ameriki naj sprejme migracijo. Ti bodo samo ” f..off pokazali. ”
   Šibak evro pomeni boljše pogoje za dolar. Vse je umazana ekonomija v
   ozadju. več migracije za Evropo, več keša ostane Ameriki.

   • sprehajalec

    Ti se toliko spoznaš na ekonomijo, kot stonoga na kompjuter. Butl neumen.

    Šibak dolar, več ameriškega izvoza, močan euro, manj europskega izvoza.

 • nisem desno ne levo

  Video na katerem govori gospod Grims, je vedno pametno pogledati, gospod Grims je GLAS ZDRAVEGA RAZUMA.

  • andreas82

   Je res, čeprav pri njemu pogrešam malo tisto da bi povedal svoje tudi o Hrvaški, kar je čez Kolpo ni več Evropa, to naj si vsak zapomni, da smo njih spustili v Evropo, bomo pa kdaj še bridko obžalovali!

   • nisem žid

    dvolični hrvatarji podtikajo Sloveniji migrante, točno tako.

    • andreas82

     Tako je, ker so ista mentaliteta, ker naše meje smo ubranili že v srednjem veku, bili del Avstrije pod cesarjem, kje so bili takrat Hrvatje,Srbi da ne omenjam, mi smo tuejc na Balkanu to vsak ve, veliki narodi so nas izdali, da smo mi pristali tukaj kjer smo!

     • Slovenci in Srbi sodelujejo, ne le glede kontrole migracije, tudi glede športa, srbski trenerji Sloveniji prinašajo medalje. S Hrvati je težje sodelovati oziroma sodelovanja ni.

 • andreas82

  Kaj so naredili iz “krščanskega Zahoda” naši liberalci in komunisti, desnica bi morala takoj ukrepat, isto je bilo v Siriji, če bi prišlo do NATO posredovanja pravi čas, se ne bi vmešala Rusija, posledično bi bilo manj benguncev itd. Desnica je v Evropi dovolj močna, da bi to uredili, karte so pomešane, niti ne veš, kdo je naš kdo ni, Merkel, Kučan je kje kakšna razlika, isto nemška levica pokvarjena do amena, čas za organizacijo Nemcev, zmerja so oni edino upanje na vse deviacije na tem prostoru!

  • EVROPSKI POLITIKI IZDAJALCI

   Merkel je celo zadnjič izjavila, da islam spada v krščansko protestantsko Nemčijo, babi se je skisalo

   • Wizeman

    Neumnež. Krščanstvo je prodrlo na evropska tla iz točno istega področja kot islam. In to predvsem s silo….

    • Steiermark

     neumnež in neuki priležnik komunistov, ne lapaj o zgodovini, ko nimaš pojma o njej!

  • .

   Kaj so naredili?? PRODALI SO krščanstvo ZLU. Ampak narodi se prebujajo.

   • Wizeman

    Krščanstva ne moreš prodati. Lahko pa v hipu prodaš slabe “kristjane”. Večina jih je že zdavnaj prisegla Zlodeju….

    • ,

     Krščanstva se ne more prodati, res je….slabi kristjani pa so….ste boljše povedali kot jaz,evo :-)

    • Steiermark

     Potemtakem si ti sam zlodej….

     • ,

      ti in hrvat ” sprehajalec” pojdita nekam na samo in uživajta, da bo mir tukaj.

     • Steiermark

      Bolj koristno za vse poštene v Sloveniji bi bilo, ko bi ti in tebi podobni odšli v svojo otačbino srbijo in tam naprej sr…..li, po glavah svojih rodžakov…..

     • vau

      SRBIJI NISI NITI DO KOLEN, TUDI SLOVENIJI NE. VČERAJ SI PLJUVAL PO SLOVENSKI POLICIJI, PISAL SI TUKAJ DA SO V POLICIJI TUDI LJUDJE SRBSKE NARODNOSTI. VSE SE VIDI. Očitno ti je vseeno kaj počneš. A odgovarjaš samo ti, za vse kar zineš. ADIJO bolnik psihični.

     • Steiermark

      bolnik, še vedno blodiš? Kdo bi pa se želel primerjati s tem izmečki, če so tebi do kolen ali si ti njim do guzi….ce, da jim jo lahko poližeš, me sploh ne zanima….. uživaj v tem……Prosim, če mi navedeš, kje in s čim sem pljuvala po slovenski policiji, čeprav bi tukaj tudi imela kakšno pripombo, na delo, le teh, kako in na kakšen način ga opravljajo, po balkanskem sistemu – še vedno?

  • V Siriji je ravno zaradi zahoda ki podpira ISIS glavorezce situacija kot je, strašna, grozljiva.

   • resnica je žalostna

    TOČNO TAKO. Izraelci in Amerikanarji uničujejo mir na Bližnjem vzhodu ker hočejo ozemlje in nafto.

 • macon

  Levičarjem so vse žrtve njihovih oblastnih rabot številke in ne ljudje. To je zmeraj bilo tako in ne vem, kako zabiti morate biti, da ne spregledate levičarskega “človekoljubja”. Njihovo “človekoljubje” se začne in neha pri njihovih koristih in družbenem parazitiranju. Ves čas lažejo in kradejo, življenje pa se zaradi njih ljudem ni nič izboljšalo. Sto milijonov ljudi so pobili kot smeti in to so spet številke in ne ljudje.

  Življenje se je izboljšalo samo zaradi produktov naravoslovne znanosti, ki so bili večinoma razviti v tržnem kapitalizmu. Več je bilo trga in manj regulative, bolj se je izboljšalo življenje ljudi.

  • Wizeman

   kaj pa ti veš o človekoljubju? ne razpravljaj o zadevah, i so ti tuje. Če bi bilo na svetu več levičarjev in več pravih kristjanov, bi lahko imeli raj na zemlji. Skrajna desnica pa nam vedno znova organizira novi pekel…..

   • macon

    Skrajna levica nam organizira enak pekel kot skrajna desnica. Človekoljubje ni domena levice kot tvezijo, skrajnežem se gre samo za oblast.

    Tebi je marsikaj tuje pa razpravljaš. Smešen si.

 • xtc

  No tole velja povedati ob osamosvajanju je večino vodilnih levakov zbežalo v Avstrijo in Nemčijo ter Švico,no Kučan se je od strahu skrival v kanalizaciji pod CD.
  Nadajlje Evropa ima možnosti za obstanek le ,če bo izgnala islamiste ter skrajnejše muskimane,kot tudi anarho levičarje in skrajnejše levičarje,drugače bodo ti dvoji Evropo spremenili v kamnenodobno družbo.

  • andreas82

   Nekaj takega ja. Pa to se verjetno dogaja že vse od tiste zmage nad “nacifašizmom”, šele zdaj so vidni sadovi dotolčenega evropskega nacionalizma, zdaj se šele vidi, zakaj se je takrat v resnici šlo!

  • v kleti Cankarjevega doma se je skrival ivan jansa in še nekaj njih, to pa je res.

   • andreas82

    Janša je vodil odpor, nosil glavo v torbi, ko so naši miroljubni pacifisti se dejansko res skrivali v kleti. Kriv je pa spet Janša!

    • če si tu doma si pač tu

     , ogromno moških, ki tudi slovenske narodnosti niso, je bilo v slovenski teritorialni obrambi, a to veš, svoje so oddelali za to lepo Slovenijo.

     • sprehajalec

      Pravzaprav vsi razen Srbov in črnogorcev.

     • mešane zakonske zveze

      HRVAT, vedno pljuvaš po srbskem narodu. Vsi vidijo kaj tukaj počneš. Ljudje te imajo dovolj, pljuvaš po državljankah in državljanih, ki ti niso nič dolžni. Včeraj ti je nekdo rekel da te bo prijavil na državne organe. SICER PA SI REKEL DA SI HRVAT IN NA NISI NA SLOVENSKI STRANI GLEDE MEJE, POJDI NA HRVAŠKO , HRVAT. KER SI OSAMLJEN RAZOČARAN HOMOSEKSUALEC, PA SI NAJDI MOŠKEGA KI TE BO ZADOVOLJIL.

    • luckyss

     Dober smisel za črni humor ;))
     Medtem, ko je bil on v kleti CDja, sem bil tri dni na “mrtvi straži” v bližini največjega skladišča orožja na celjskem območju…pred tem smo razorožili vojake JNA, ki pa res niso nudili nobenega odpora…lahko pa bi bilo tudi drugače…
     No, in on je iz bunkerja prodal tisto orožje za keš..
     Res je junak….;))
     Je pa dejtvo, da ste njegove ovce butaste, ker ne poznate osnov takratnega dogajanja..

     • xtc

      Nehaj nabijati ,takrat si še s++++ v plenice,če sploh.
      Verjetneje pa je ona,da te je oče imel takrat v “topu” ko je bil na mrtvi straži pred mainim oknom,pa si malce pomešal.

     • ,

      to so pravi bolniki tukaj, psihični bolniki

  • Wizeman

   Ha ha, ubogi neumnež, tista podgana v kanalizaciji CD-ja je bil tvoj Firer. Kučan je medtem hodil v žerjavico po kostanj, da tebi ni bilo potrebno bežati..

   • xtc

    He,he,tvoj malui Napoleon se je skrival po kanalizacij Ljubljane saj se je basl JLA in Miloševiča,ki bi ga obesil to je bilo to nič ne nabijaj.

   • xtc

    Kučan ni nič hodil,Kučan ni nikakršen velik državnik.Če bi čakali na to da bi nas osamosvajal Kučan ,bi bili še kar v Yugi in državljanski vojni on pa bi šmuglal orožje,kot ga je na Mariborskem letališču.

 • .

  ko pade noč, hrvatarji najbrž porinejo migrante čez Kolpo gor, k nam, hrvatarju nikoli ne smeš verjeti

 • sprehajalec

  Nova, še tole naredite članek, na Žurnalu24 je. Ko levičarji tako olajšano cvilijo, da smo se pod Bratuškovo izognili Troiki. In da nam jo je ivan janez in SDS hotel nakopati.

  Takrat je Slovenija dala Grčiji kredit kot del EU solidarnosti za te namene, 264 milijonov, ki si jih je sposodila. na prostem trgu. Tako kot vse milijarde za kritje luknje mafijskih Bank NLB, proBanka in factor banka. Takole izgleda.

  Denar, ki smo ga posodili Grčiji, smo si
  glede na trenutno veljavno obrestno mero izposodili dvajsetkrat dražje.
  Povprečna obrestna mera, ki jo država plačuje za kredite, ki jih je
  vzela, je namreč 3,7 odstotka, medtem ko Grčiji računamo 0,5-odstotni
  pribitek na trimesečni euribor. Ker je ta negativen, se odšteje od
  pribitka, tako da je trenutna obrestna mera, ki jo računamo Grčijo,
  0,171 odstotka.

  Oziroma če bi Slovenija denar dobila od troike, bi bila obrestna mera danes 0,171%.

  Tako pa zaradi “sami na svojem”, pa na “svojem svoj gospodar” plačuje 3,7% obrestno mero.

  • Saj veš, da Pahor ni ekonomist. ;)

  • luckyss

   Takrat je Janša javno jamral, da potrebujemo “trojko”, torej nas je hotel popeljati po poti Grčije…Celo butasta “poliglot” Alenka je vedela, da se moramo postaviti na lastne noge…
   Če ne bi v času Janševe vladavine tako velikodušno razmetaval milijard, ki so pristale na zasebnih računih v davčnih oazah…se nam sploh ne bi bilo treba zadolževati..
   Banda, bedasta provokativna..

   • sprehajalec

    Oziroma, da bo bolj jasno. Na Bratuškinih svoji na svojem 5 milijard, plačuje Slovenija 185 milijonov obresti letno.

    Če bi se financirala na enak način kot Grčija, kar je bilo možno in je predlagal Ivan janez, bi danes plačevala 8,5 milijona obresti letno.

    Koliko nas stane torej letno tale tvoja; .Celo butasta “poliglot” Alenka je vedela, da se moramo postaviti na lastne noge…

    = 176 milijonov eurov letno iz naslova obresti. Pobirate jih pa od vulkanizerjev, branjevk pa svečarjev. Banda pokvarjena.

    Uničili ste Slovenijo, da bi prikrili vaše lopovščine in krajo. Koliko let še? Pa če seštejem leta, smo že pri milijardi razlike iz naslova obresti.

    koliko otrok bi bilo sitih, koliko družin srečnih, če ne bi bilo pokvarjene levičarske bande.

    • luckyss

     Ja, tvoj zadnji stavek je kar za premislit….
     Morda toliko kot jih je bilo v socializmu ?!
     Tebi gre najbolj na živce, da je bilo takrat zdravstvo na višjem nivoju in brezplačno..vsaj za otroke…za šolstvo velja enako…
     In delal je lahko vsak in od tega dostojno živel…..res pa se vam nekaterim ni ljubilo in ste jamrali tedaj in jamrate še sedaj..
     Verjetno so v vrhovih partije tudi kradli, vendar v tistih časih ni nihče kar tako čez noč obogatel kot sedaj….
     Takšni “Jankovići, Janše, Jakliči, Bavćarji in podobni so se hitro znašli na Golem otoku…

     • Nisem Žid

      ” SPREHAJALEC” JE HRVAT, NA NEKI DRUGI STRANI JE PISAL, DA NI NA STRANI SLOVENIJE GLEDE SLOVENSKO HRVAŠKEGA SPORA.

     • luckyss

      Meni v bistvu ni pomembno katere narodnosti je…
      Se pa je izkazal kot provokator in primitivec…ja, torej bi bil lahko tudi Hrvat..

     • ,

      Res je !!! Je provokator in primitivec. Je pa tudi razočarani homoseksualec, menda išče moškega na teh portalih tukaj.

     • luckyss

      Naj si jih išče v vodstvu stranke…ima dovolj izbire, drugače pa lahko gre k spovedi, če je morda bolj ministrantski “babyface” ….kot uni militarist ;)

     • sprehajalec

      Kaj bluziš, prispevki na BOD in iz BOD so podedovani iz socializma in se še vedno razdeljujejo, tako kot takrat. Velik del njih je tudi danes prispevki za ZZZS. Tudi ime prispevki je po zakonu o združenem delu iz leta 1976. Šopaš torej, način financiranja zdravstva je identičen socialističnemu. Edina razlika je položnica Vzajemne pa drugih. Otroci so pa tako kot takrat zavarovani po starših. Sistem zdravstvenega zavarovanja pozna tudi Avstrija. Težava zdravstva danes je samo ta, ker je napajalnica za “naše”, levičarje, dilerje na javnem zdravstvenem. zato je vse dražje kot v tujini. Lažnivec.

      Kdaj bo sedel Zoki, vodja slovenske Levice, borec torej za socialno in enakopravno?

     • Nisem Žid

      HRVAT ” SPREHAJALEC”, BLUZIŠ TI.

     • sprehajalec

      Beži s svojim antisemitizmom in rasizmom do Judov in Albancev.

     • !!

      HAHA, Izraelci rinejo migracijo na Švedsko, kdo je torej antieveropski?!? Izraelci.

     • what the f

      AHAAA, SE PRAVI TI SI Ž. IZ HRVAŠKE???? Joj

     • sprehajalec

      Srbski Kralj Obrenović je prepovedal in omejil vpis Judom v Srbiji v šole. beograd je bil pa prvi Judenfrei mesto v Europi. Kar je ponosno oznanil župan Jovanović 1942.

     • kristjani nismo ž.

      EVROPA IN TUDI SLOVENIJA JE IZGNALA JUDE V 15 STOLETJU, PREBERI https://sl.wikipedia.org/wiki/Judje_v_Sloveniji

     • sprehajalec

      400 let pred antisemitskimi dekreti srbskega kralja…

     • kristjani nismo ž.

      Ti si očitno Žid iz Hrvaške. Jaz pa sem krščanske vere.

     • sprehajalec

      Svetac Pontefonije?

 • Wizeman

  Kako hudo mora biti narobe v glavi osebe, ki “trezna in pri polni prisebnosti” primerja našo instant vojno z razmerami na bližnjem vzhodu? Drekači tipa Grims in Gorenak bi med prvimi odnesli svojo rit na varno, brez, da bi sploh pomislili na svoje bližnje. Gabite se mi….

  • To ti je gotovo ciganka povedala, ali si sam tako brihten ?

  • sprehajalec

   Ljudje tvojega kova so leta 91 imeli pripravljene jugo zastave, če so se pojavili JNA vojaki. tudi ti verjetno.

   • Wizeman

    Ljudje mojega kova so bili vedno zavedni in vedno na pravi strani. Ti že veš, katera je to.

    • sprehajalec

     45tega so metali v Hudo Jamo, 91 so mahali z jugo zastavo iz Balkona nasproti vojašnice JNA.

     • Nisem Žid

      HRVAT, TI NISI NITI NA SLOVENSKI STRANI, SI ŽE VSE POVEDAL.

     • sprehajalec

      Pobijal je pa Simo Dubaić. tvoj rođak.

     • Nisem Žid

      ti ga meni lahko samo potegneš in to močno

     • sprehajalec

      Bi potreboval lupo, da bi ga našel…

     • Nisem Žid

      to ti je rekel tisti ki ga je tebi vlekel

     • sprehajalec

      Balkanska terminologija “možeš da mi ga popušiš” prevedena na slovenački?

     • Nisem Žid

      VI HRVATI imate najhujši način: ko Slovenija spi, pošiljate migrante čez našo reko.

     • sprehajalec

      Koju “našu”? Dunav?

     • šejaz

      Ej ti Žid iz Hrvaške non stop zabijaš ljudem tukaj. Res nimamo besed. Pusti vse nas ljudi pri miru.

     • sprehajalec

      Pusti čoveka na miru. Sintagma je štokavska.

    • xtc

     Rusofilsko izdajalska kot pred dnevi v ČG.

     • Nisem Žid

      Boljše slovanska Rusija kot ž. izraelska Amerika

   • Nisem Žid

    TALE ” SPREHAJALEC” JE SADIST. PRAVI, DA JE HRVAT IN DA NI NA SLOVENSKI STRANI V SPORU S HRVATI.

  • luckyss

   No, če si med vojno “tri štuke” pod zemljo, se to zdi dokaj varno…
   Ostali pa so itak bili na severnih mejah ;))

   • Janez

    Ah !
    Pojdi no spat !
    Zdi se,
    DA TE ŠE VEDNO BOLI GLAVA OD VČERAJŠNJEGA PIJANČEVANJA ?
    Tukaj !
    Se obravnavajo – resne teme.
    Lepše nam bo ,
    če ti ne boš kracal svojih “brez veze” zapisov na ta ok portal !
    Pravi
    SLOVENSKI OSAMOSVOJITELJI – SO VELIKO POZITIVNEGA STORILI ! L.r. J. KOMENDAP.S.
    VSEENO JE, KAJ TI PIŠEŠ. Nihče te ne jemlje resnno.

    • luckyss

     Vidim da je vaša artikulacija precej sinhronizirana…torej drugače rečeno..na moje argumente se lahko odzivate le klasično..z žalitvami…
     Ne boste razumeli…vendar je tak odziv zgolj pokazatelj vaše nemoči…
     Tukaj le napišeš resnico, pa ovce ponorite…Kje je sedaj hišni “Freud Vodeb “, da vam razloži kaj to pomeni ;)))
     Res ..boljši ste kot bivši “Pavliha” ..;)

   • Rožle

    Ti pesjan se še zdej u keudru skrivaš in si namakaš tace u lavorju …

  • Lilika

   Naša vojna je bila naša sreča, ker je imela samo en možen konec, ker smo imeli junake tipa Tone Krkovič in ta bi pobil vse kar bi letelo po zraku. Po tleh pa itak ne more priti nič v Slovenijo, ker je vmes Hrvaška in Hrvati bi se preveč bali za svoje Hrvatice, da bi pustili Srbe…

  • Janez

   Srečno pot !
   Na “brdoviti” Balkan !
   Kar odidi. Nihče te ne bo pogrešal.
   Tudi !
   Ta ok portal bo lepše berljiv, če ti ne boš trosil svojih smeti po njem. L.r. Janez K. KOMENDA

 • Lilika

  Ali mislite, da bi morali na Kolpo in na Sotlo postaviti en velik debel zid? Ker drugače ga bo Kurz na severno mejo in potem adijo delavci migranti.

  • luckyss

   Sploh ne rabimo zidu…naj se le spoštujejo zakoni….
   Če jaz ne morem npr. v Avstralijo kot “begunec”, zakaj bi to lahko počeli afriški in ostali migranti v primeru Slovenije..
   Zakaj uvažamo afriške navade in “vrednote” v Evropo, namesto, da jim ponudimo pomoč na lastnih tleh, torej v Afriki..
   V bistvu so moja vprašanja retorična, ker poznam razloge…
   NWO..depopulizacija in enotni svetovni red ter gospodar….Hitler bi bil navdušen..

   • učko

    Jah, se za to, ker so jih svoje čase preveč futrali v Afriki, jih je tam ratal’ tolk, da jih je preveč in hočjo sem. Včasih je naravna selekcija pri divjakih naredila svoje in jih ni bilo preveč. Zdej jih pa svet futra, jih je pa kot podgan. Probaj futrat podgane, boš vidu kolk jih boš ‘meu!

 • Lilika

  Uboga starka s 400 evri pokojnine, da pol pokojnine da Karitasu, da potem papežev Karitas oskrbuje uboge begunce, ki imajo 500 evrov vredne mobitele z vso možno navlako, ki jo ubogi begunci potem odvržejo. http://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/560504b6f1774/8-letni-decek-se-prezivlja-s-hrano-katero-begunci-odmetavajo

 • Janez

  BRAVO CENJENA
  GOSPOD GRIMS IN GORENAK !
  Takih
  shodov, pogovorov s prebivalci raznih krajev naj SDS izvede čimveč !Zaradi
  boljše ukoreninjenosti SDS MED LJUDI IN VEČČJE VOLILNE PODPORE. L.r. Janez K. KOMENDA

 • xtc

  Če bi Kučan in levaki osamosvajali Slovenijo,bi bila hujša kot Bosna,še najbližje bi bila stanju Srebrenice,med tem ko bi Kučan mastno služil z orožarskimi posli kot je z onimi v Bosno

  • Steiermark

   Čista resnica, ki pa je levakom in srbaakom neljuba…..+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Nisem Žid

    tvoja mamica ga rada vleče albancem

  • luckyss

   Ostalega ne bi komentiral, ker se mi ne da prepričevati prepričanih….se pa bi bilo težko bolj omastiti z orožjem TO (ki ga bomo še kako rabili), kot se je JJ…

   • macon

    Ti, nobenih dokazov ni za Janševo orožno raboto. Tudi ne živi kot bogataš kot Jankovićevi sineki in nikoli ni. Šel sem brat trilogijo Zgage in Šurca in v prvem delu ni nobenega dokaza, nič.

    So pa obremenilni dokazi proti Krkoviču, Lovšinu in Zvonarju in Janša je politično plačal kritje dveh s konstruktom Depala vas.

    • ,

     KrkoviĆ se prav napiše.

    • luckyss

     Ja, ja ni nobenih dokazov…
     Nobeden ne upa tega izpostavit, ker gre za stotine milijonov in so vsem političnim kurbam zamašili gobce z denarjem…tudi levim, da ne bo pomote…
     Pa sedaj jaz javno vprašam…kje je to orožje, kdo ga je prodal, za kakšen denar…in kje je ta denar ?!
     Banda koruptivna..levo-desna..

     • macon

      Ko ti vsega zmanjka, zavseglihariš.

      Meni bi bilo načelno vseeno, kdo vlada, če bi imel občutek reda in napredka. V devetdesetih sem sedem let živel brez tv in sploh nisem spremljal, kaj se gredo. Red in napredek pa se je po mojem dogajal samo v obdobju 2004-2008. Levi vladalci so bili redno zbor norcev in kriminalcev.

     • xtc

      Glej vsi vemo kaj je bilo najdeno na Mariborskem letališču in kdo je kučanove posle s Čengičem operativno vodil-Silvo Komar SDV in komunist samo tako za gušt.
      Ko toliko opletaš z orožjem ,ki ga je prodal JJ ,daj nesi konkretne dokaze k Kučanu,Fišerju,Masleši in še kom takoj te bodo slavili za heroja,ki je potonil JJ.
      Glej ne izpadaj bebo večji kot si,če bi Kučanova druščina imela karkoli proti ji kar stoji bi ga že zdavnaj zaprla za trajno tako pa so morali nezakonito izvršiti zapor-katerega odškodnine bomo plačevali vsi.Zatorej nehaj nabijati in zavajati in izpadati bedak nismo vsi bebci.

 • Rožle
 • Rožle

  Kuža ti greš pa lahko nazaj na Kure predavat …bolj natančno na Bibaleze.si

  http://www.bibaleze.si/clanek/starsi/to-jejte-pred-spanjem-in-shujsali-boste.html

 • učko

  Gorenak in Grims sta kot tista dva v Moppet Show-u, Statler in Waldorf. A SDS res nima nobenih drugih ljudi kot sam ta dva pa Irglco, pa tistga Anžetovga Logarja?

  • :-))))))

   ojoj zdaj se bodo usuli komentari nate hahaha

  • luckyss

   Imajo še tistega mulca, ki se še ne zna sam pravilno obleč in ki je še pred parimi leti sestavljal tanke iz lego kock, sedaj pa bi rad premikal prave …
   Saj pravim..ta stranka skrbi, da se Slovenci kdaj tudi nasmejimo…
   Nekakšen Monty Python slovenian show..le da so oni vrhunski igralci….naši pa vrhunski bumbarji ;))

   • Rožle
    • luckyss

     Ravno o tem govorim…tudi na linku, ki si ga dal…
     Narod je butast in ga očitno lahko vsak “okol prinaša” , ki ima pet minut časa…
     Kvazi nutricist, ali pa spreobrnjeni komunist…
     Bistvo ste ovce…le dovolj butaste morate biti..in očitno ste ;))

     • Rožle

      No ja..govor ti za svoje levake, da so butasti ..
      Drgač pa ti točno veš kaj ti namigujem … ali v prevodu ..
      “kam kuža taco moli”

     • luckyss

      Iskreno..pojma nimam kaj si hotel povedati ;

     • Rožle

      Itaq ..tako je najlažje

     • luckyss

      Daj, konkretno vprašaj, če imaš jajca, pa te bom “opremil” z dejstvi..

   • macon

    Po mojem si SDS zamenjal z Levico, tam so klovni, ki nas spravljajo v smeh in jok.

    • luckyss

     Tudi tam, res je….ampak tam imajo vsaj občasno kakšne realne prebliske…medtem ko je na desnici en sam debilni cirkus…

     • Rožle

      Dej zber se že mal …
      kakšne realne prebliske neki ..???

      Imeli bi še vedno komunizem …črpali pa evropska sredstva ..

     • luckyss

      Prebliske…imel sem v mislih določeno osebo..
      Trček ima IQja za celotno SDS stranko v parlamentu…
      In mislil sem na njegove “izpade”, ko preprosto ne more verjet, da lahko takšni idioti sedijo v parlamentu in jim mora on odgovarjati na butaste provokacije..

   • sprehajalec

    Praviš da so bolj škodljivi, kot pa če plačuješ 176 milijonov eurov iz naslova obresti na leto, vsako leto, ki ti jih ne bi bilo treba?

    • luckyss

     Ne spuščaj se na finančno področje, če niti v debatnem krožku očitno še nisi shodil..
     Sicer pa takšne debate nimajo smisla…
     Piši preverjene podatke ali pa dejstva…
     Ne pa nekih nepreverljivih izmišljotin …Ja, v bistvu sem bedak, ker sploh odgovarjam na te tvoje primitivnosti…se bom poboljšal v tem trenutku …adijo :)))

     • sprehajalec

      Preverjeno, obrestna mera ne laže…

     • luckyss

      Ja, potem je tudi gospodarska rast Slovenije resnična…

     • xtc

      Tudi tvoja opevana Yuga je imelas vseskozi visoko gospodarsko rast nakoncu pa crknila v pufih in razsulu in vojni.

     • sprehajalec

      Tisto pa Umar spesni. Umar spesni, kot mu naročiš. Obrestna mera je pa kategorija izven vpliva slovenske Vlade.

  • :-))))))

   sektaši te bodo ” napadli” tukaj, drži se, stari, ti si že zmagal

  • Steiermark

   ti gre v nos, da ima ravno SDS tako sposobne in poštene politike, o katerih vi komunajzli lahko samo sanjate oz. pardon, niti pomišljate ne, da bi morali imeti poštene in moralne, ker je to v nasprotju z vašo ideologijo, ki stoji na laži, prevari in eliminaciji vam motečih…..

   • ,

    Štajerska se napiše po slovensko, ne po nemško, ti psihopat.

    • sprehajalec

     Potem se tudi Veligrad piše po slovensko in ne Beograd.

     • ,

      haha tebi se blede!!! ŠTAJERSKA se je vedno moralo pisati po slovensko.

     • sprehajalec

      če se je moralo pisati Beograd, se lahko piše tudi Steiermark.

     • ,

      Poglej se v ogledalo, v druge ljudi se ne vmešavaj.

     • ,

      ” sprehajalec” je največji sadist in psihopat med vsemi komentatorji, saj se vse vidi.

     • Steiermark

      ti si pa res zelo, zelo “prizadet”, ne obstaja neka terapia zate, da bi ti lahko rešila tudi tvoje probleme v glavi , pa tudi drugje, izgleda, da si iz istega gnezda, kot valteer branislav, ki se mu blede, kar je posledica pedofiliranja tov. tita!

     • ,

      A si vedel, da je trener od Petra Prevca, Goran Janus, po očetu Srb? Zdaj veš. Lahko najdeš to informacijo na internetu.

     • Steiermark

      kje, pri vas srbih? Štajerska, se je do njene okupacije 1918 leta, pisala Steiermark – debil psihopatski!

     • aja

      Srb Trifunović pa je spet novi Srb, ki bo trener košarke v Sloveniji. Srb Kokoškov je Sloveniji pomagal do zlate medalje v košarki, Srb po očetu Dragić Goran pa je to dokazal..

     • Steiermark

      In koga bo “treniral” tale srbski drekunović, morda Slovence ali kar svoje srbske brate, ki za velike denarce, naše, slovenske, brcajo žoge in tekajo za njimi, kot bebci! In kaj pa mene sploh briga takšen “šport”, ki je plačljiv in še slovenski ni. Meni lahko samo poveš , kakšnega “srbskega” trenerja je imela naša Tina Maze, da je takšne uspehe dosegla, kot je, in to v edinem avtohtonem slovenskem športu ter edina, ponesla dobro ime Slovenije, v svet, medtem ko je stala na najvišji stopnički!

     • Valter BraniSlav

      Plenice zamenjal. Zaudarjas jalovka

     • Steiermark

      Lepo, da si plenico zamenjal, vendar se moraš tudi umiti, ker tisti smrad ki ga pripisuješ drugim, je tvoj! Za tablete pa ne verjamem, da bi ti pomagale, ker takšnih , kot izgleda, ni, ki bi preprečile posledice pedofilske zlorabe tita, ki ti jo je zadal in ti s tem povzročil, zamračitev uma, nekaj pa je tudi posledice sorodstvene vezi s kardelijem in klavcem matijo mačkom, genetska zasnova! Smiliš se mi in ti sploh ne zamerim tvojega nespodobnega in neciviliziranega obnašanja – izražanja – ki izhaja iz tvoje blaznosti!

     • Valter BraniSlav

      No JALOVKA je tezko biti sama, brez partnerja in otrok?
      Ocitno so te starsi pohabili do daske. Moje sozalje

   • Valter BraniSlav

    Tablete vzet pa plenice zamenjat. Zaudarjas po dreku. Nisi samo jalova in pohabljena ampak smrdis. OCE TI JE UNICIL ANUS

  • Sašo

   Kaki so se te tvoji levaki, Cmerar veliki pravnik, krši zakonodajo pred očmi vseh, Janković ima podkupljeno celotno sodstvo in sem nam vsem smeji v obraz, da ne omenjam Kordeža in njegovega fanta Škobrneta, ter njunega očima Židana, ki švercajo v parlament ki tja nimajo vstopa da bi s takimi potezami preprečili izvršitev deložacije ki jo je določilo vrhovno in evropsko sodišče. Samo sramotite se in delate cirkus s parlamenta, predvsem pa sami s sebe.

   • učko

    Levuharjem ni težko biti poreden, ko pa imajo za svoje nasprotnike totalne štirmotorne bumbarje !

    • Sašo

     Niti ni čisto tako, s stranke SDS so edini ki opozarjajo na nepravilnosti vlade in levih, ostali so tiho..žalostno je da bi če bi združili najboljše leve in desne politike, bi težko sestavili sposobno vlado, tu tu nekje so si . Z zaničevanjem desnice, ne boš mogel plačati odpustke za svinjarije levice.

     • :-))

      joj ne pretiravat

  • Novakec1

   Lolek in Bolek. Na levici je pa isto, skoz eni in isti nagravžneži.

 • sprehajalec

  Nova, da ne pozabimo članka pa morda poslanskega vprašanja. Ker o tem se nič ne pove; Koliko nas stane našizem.?

  Na Žurnalu24 je. Ko levičarji tako olajšano cvilijo, da smo se pod Bratuškovo izognili Troiki. In da nam jo je ivan janez in SDS hotel nakopati.

  Takrat je Slovenija dala Grčiji kredit kot del EU solidarnosti za te namene, 264 milijonov, ki si jih je
  sposodila. na prostem trgu. Tako kot vse milijarde za kritje luknje mafijskih Bank NLB, proBanka in factor banka. Takole izgleda.

  Denar, ki smo ga posodili Grčiji, smo si
  glede na trenutno veljavno obrestno mero izposodili dvajsetkrat dražje.
  Povprečna obrestna mera, ki jo država plačuje za kredite, ki jih je
  vzela, je namreč 3,7 odstotka, medtem ko Grčiji računamo 0,5-odstotni
  pribitek na trimesečni euribor. Ker je ta negativen, se odšteje od
  pribitka, tako da je trenutna obrestna mera, ki jo računamo Grčijo,
  0,171 odstotka.

  Oziroma če bi Slovenija denar dobila od troike, bi bila obrestna mera danes 0,171%.

  Tako pa zaradi “sami na svojem”, pa na “svojem svoj gospodar” plačuje 3,7% obrestno mero.

  Oziroma, da bo bolj jasno. Na Bratuškinih svoji na svojem 5 milijard, plačuje Slovenija 185 milijonov obresti letno.

  Če bi se financirala na enak način kot Grčija, kar je bilo možno in je predlagal Ivan janez, bi danes plačevala 8,5 milijona obresti letno.

  Koliko nas stane, da se moramo postaviti na lastne noge…

  = 176 milijonov eurov letno iz naslova obresti. Pobirajo jih pa od vulkanizerjev, branjevk pa svečarjev. Banda pokvarjena.

  Uničili so Slovenijo, da bi prikrili lopovščine in krajo. Koliko let še? Pa če seštejem leta, smo že pri milijardi razlike iz naslova obresti.

  koliko otrok bi bilo sitih, koliko družin srečnih, če ne bi bilo pokvarjene levičarske bande.

  • anči

   ti si Hrvat, kaj imaš ti s Slovenijo?!

  • učko

   Dokler bojo v opoziciji sami kolaboranti in cepci, se bojo levuharji še naprej delali norca iz nas, žal !!!!!!!

   • sprehajalec

    Koga pa smatraš za kolaboranta?

    • ,

     sebe poglej v faco konjsko

     • sprehajalec

      če se pogledam, vidim lepotca. Ti sebe upaš pogledati? Ali bo prevelik šok, oziroma se sploh videti ne moreš, ker je špegu ves zapacan od stisnjenih mozoljev…

     • ,

      haha, vic leta

     • sprehajalec

      jih mama mora pucati ali kaj s špegla?

     • ..

      kdaj si se nazadnje umil smrdljivec?

    • učko

     Ja, pa ni edina !

   • Novakec1

    To maš pa prekleto prav, predvsem tadruga prispodoba.

 • Rožle

  Znane karakteristike naših plemenitih levakov :
  ***********************************************

  Marmeladarji, paštetarji, plagiatorji, kleptomani, pripravljeni na dodatek,
  panamski ministri, spolni iztirjenci, metalec kahel v fasado,
  rokoborec s pralnim strojem, družinski človek s farmacevtko,
  strastni ljubitelji hišnih ljubljenčkov
  najbolj inteligentna EU komisarka vseh časov, ugrabitelji otrok, visoko moralno etična načela….*****
  in še in še bi se še našlo…

  • luckyss

   Ja, bi se našlo kar nekaj iztirjencev med temi, ki si nadevajo barve levice in ki bi morala služiti šibkejšim..torej delavstvu, upokojencem in mladini..pa tega ne počnejo…
   No, tudi farji s svojo pedofilijo niso ravno vzor, ali pa vrhovni pastir, ki odobrava kvote migrantov in podobne zadeve…
   Sam trdim, da bi morali biti politiki v službi naroda, ne pa da so narod vzeli za talca..

   Dejstvo je da ste verniki butasti…vatikanski ali politični…in v tem je edini in osnovni problem človeštva…
   Ampak za vas je to že “višja matematika”…;)))

 • luckyss

  Sem ljubitelj klasičnih stripov…Alan Ford je legenda…
  In ko takole gledam ta dva zgoraj, je jasno da mi udari na smeh..Le še št.1 manjka..ostala dva pa lahko ugibate ;)

 • Rožle

  biba leze biba gre
  daj pokaži nam roge,
  nogic nima le roge
  mali luckyss tukaj brihten je …

  http://www.bibaleze.si/clanek/starsi/to-jejte-pred-spanjem-in-shujsali-boste.html

  • luckyss

   Vseh petnajst, ki je ocenilo moj komentar je dojelo sarkazem…
   Ti si očitno tako prekleto butast, da se hvališ s svojim IQ jem temperature današnje noči…res neverjetno kakšne ovce je JJ izbral…Bi moral v Haag že zaradi tega ;)

   • Rožle

    Ti nisi spreten v sarkazmu …ampak v izmikanju ..
    Vedno preusmeriš temo v čisto drugo stran …

   • xtc

    No kakšne ovčice ste Kučanovi verniki lepo vidimo,bolj vas striže do golega bolj blajate kako dober gospodar vam je.

 • xtc

  Kdor dobro opazuje je jasno videti ,da se živčnost levih s Kučanom na čelu stopnjuje,ka se dogaja?
  Hja,pada projekt povratka Mercatorja,odhaja NLB,odplavali so dve medijski levi trobili v roke Ameriškeg Republikanca država pa kljub “fascinantni rasti” vse bolj zapufana,podjetja pa vse bolj zadolžena,država pa se razsipava povsem identično kot se je Yuga.

  • Novakec1

   Mračne sile na delu, tako je če vladajo FDV-jevci.

   • Nočemo ameriških vojn

    j..šizem je mračen, to uničuje dušo.

 • xtc

  Naj opozorim nekaj “vsegliharjenje” je taktika levih ko zmanjka konkretnih dokazov,se začne vsegliharjenje.
  ter tako mazanje onih zoper katerrih ni dokazov,potem ko so levake zalotili pri svinjarijah.

 • Franc Vidrih

  Pes luckyss na ketni, se je spet razlajal

  • Rožle

   Ne reče se kar tako :
   ” laže kot luckyss teče ” …

   • luckyss

    Lepo, sem zadovoljen…vidim, da vas resnica boli, argumentov pa ni…torej lahko noč ;))
    Ovce bebave, ki vas pase komunistični pastir Ha, ha, ha…

    • Franc Vidrih

     Argumentov je že v 600 grobiščih preveč. Za krvoločneže je to pa uspeh, ki ga ves demokratični svet obsoja.

    • Nočemo ameriških vojn

     To so resni bolniki tukaj. J-.šizem škodi psihičnemu zdravju

  • xtc

   Zopet misli ,da ščiti Maršala,pardon Malega Napoleona

 • Rožle

  luckyss pazi, z repkom miga,
  vstane, leže, tačko da.
  Hišo čuva, jezno laja,
  če nikogar ni doma….

  http://www.bibaleze.si/clanek/starsi/to-jejte-pred-spanjem-in-shujsali-boste.html

  • sprehajalec

   Luckypas je bil nekoč…

 • Novakec1

  Te je cajt povozu, vojaki samo še na cvenk gledajo, hebe se jim zate pa zame….

  • Rožle

   S kom se ti to pogovarjaš … ?

   • Novakec1

    Z umu iz občine.

 • Valter BraniSlav

  Najvecji simbol ljubezni do lastnega naroda je bil in ostaja JOSIP BROZ TITO.
  VECNA MU SLAVA. TOLIKO DOBREGA JE STORIL ZA SLOVENSKI NAROD DA BO VECNO ZIVEL V NASIH SRCIH.

 • Valter BraniSlav

  Josip Broz bi ocistil svojo domovino v petih dneh: migrante brcnil v rit, levake ki jih vabijo pa poslal na goli otok.
  TITO = Neutrudni borec za lepsi jutri in se lepsi pojutrisnjem!!!

  • Nočemo ameriških vojn

   TAKO JE.

  • Aton

   Ne samo jutri in pojutrišnjem.
   Še vedno nam je tako lepo. Pa še kavo imamo!

 • tomaz_oberkrainer

  poslanca sta opozarjala na nevarnost ki nam preti če bomo še naprej volili levičarje in sicer nova leva več kamelohebačev . simpl kenede

 • tarantela

  Mister Panika se že tako trese od strahu, da si je priskrbel osebnega stražarja.

 • mona lisa

  Bravo Gorenak in Grims res je vse kar pravita in s tem se strinja večina ljudi. Zaradi raznih Cmerarjev in ritolizniških levakov je porušn mir pri nas in v Evropi in se daje ogromno denarja za razne Ahmade, ki ogrožajo naš mir in življenja.

  • december

   Ahmed tebe nič ne ogroža, leži v bolnišnici. Ni ta Slovenija edina država, si bo že nekje drugje najdel dom, ko se pozdravi.

   • traktor

    Dajte temule Ahmadu kako delo in ne samo potuhe. Naj človek v obljubljeni deželi odpre vsaj kakšen s.p.,pa naj preživlja familijo tam daleč v Siriji, da mu ne bo padalo na pamet, kot ostalim, da privleče sem 2 ali 3 nindže in štanca otroke samo za socialno.

  • december

   zdravniki pač po moralni etiki morajo pomagati vsakemu, ki ne more stati, Ahmed leži na kliničnem centru

  • 2711

   ne podpiram migracije ampak če je nekdo res bolan mu je treba pomagati

 • podpis

  Grims ima prav.

  “Predsednik KNOVS mag. Grims je prepričan, da je za Evropo najbolj
  nevarno, da se sprijazni s tem, da je treba živeti s terorizmom. “Da
  so pač žrtve in so to številke. Ne, niso številke! To so ljudje! Nihče
  nima pravice reči, da se moramo navaditi živeti s terorizmom. Ravno
  nasprotno,” je poudaril mag. Grims in dodal: “Kdor je izvoljen na katerokoli funkcijo, ima eno samo nalogo – zagotoviti varnost! Če tega ni sposoben, mora iti takoj!””

  • Valter BraniSlav

   Tocno. Slovenija potrebuje Novega Josipa Broza. Ta bi potreboval 3 dni da ustvari red,

  • luckyss

   Tukaj ima Grims celo prav..
   Bi ga bilo pa zanimivo slišati, če bi bil v kakšni koaliciji in bi mutti Merkel nalahno prdnila v določeno smer….
   Bi bil takoj za migrantske kvote…kot je bil JJ..

  • DJURO SUMAR

   Tisti na vzhodu in v Afriki, ki umirajo zaradi imperializma pa niso ljudje?

   • traktor

    Pejd dol pa jih reši.Imperialist zagaman.

 • Osti jarej

  ..branko o homoseksualcih ,eni pa ne vedo kam bi zlezli….hahhhahhhaha

 • ogledalo

  “Naveza med levičarstvom in radikalnim islamom je lahko usodna in tudi bo.” Bedasto. Vredno tega portala!

  • luckyss

   Retorično vprašanje..
   Kako bo torej izgledala naslednja parada ponosa…bo kaj pokalo vmes..bo kakšnemu tovornjaku zaštekal volan..?!
   Ali pa jaz ne štekam ?!

 • Jana učak

  Res sta naklobasala! Kakšna skrb za “ljudstvo”!!

 • Aton

  Gorenak in Grims.
  Čakam na jasno obsodbo Saudske Arabije…
  Še vedno čakam…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!