[VIDEO] Janez Janša: Čaka nas težka bitka za zmago na volitvah, potem pa še težja bitka, da se to birokratsko močvirje izsuši

Janez Janša (foto: STA)

“Birokratske ovire so danes ključna ovira hitrejšega razvoja Slovenije, ključen razlog, da so plače manjše kot bi lahko bile, ključen razlog, da je delovnih mest premalo, da mora 30.000 Slovencev vsak dan na delo čez mejo,” poudarja predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša in ob tem dodaja: “Stranko čaka težka bitka za zmago na volitvah, potem pa še težja bitka, da se to birokratsko močvirje izsuši.”

V soboto, 6. maja 2017, je bilo v Kulturnem domu v Kamnici mariborsko regijsko srečanje članic in članov Slovenske demokratske stranke (SDS). Zbrane je nagovoril predsednik SDS Janez Janša. Njegov nagovor v celoti objavljamo v nadaljevanju.

(Foto: SDS)

Janša: Na vreme se ni za zanašati, tako kot ne na našo vlado, boljše, da smo “na sigurnem”.
“Pred mojim nastopom smo slišali Golico. To je eden izmed svetovno najbolj znanih ritmov, ki je, ko gre za to glasbo, ki jo imamo lahko tudi na telefonih, v Evropi najbolj razširjen. Ta ritem se ni rodil v kaki Dunajski operi ali svetovno znani glasbeni šoli, ampak v tovarni. Pol leta pred njegovo smrtjo sva s Tonetom Krkovičem, on je namreč prijateljeval z njim, obiskala Slavka Avsenika in je razlagal, kako je neke noči, ko je dežural ob statvah v ljubljanski tekstilni tovarni, dobil v ušesa ta ritem in iz tega je nastala Golica. To se je porodilo v glavi delavca brez neke elitne ali pa kakršnekoli glasbene izobrazbe,” je svoj govor začel Janša.

Predsednik SDS je izpostavil, da povedano predstavlja dober primer tega, da imamo ljudje številne talente, da ni vse v papirju, v certifikatu ali pa v spričevalih in tako naprej, ampak da je vsak posameznik pravo bogastvo idej, da je vsak nekaj posebnega. “Napredna, dobra družba je tista, ki pusti, da se taki potenciali razvijejo. Se pravi, bolj je okolje takšno, da dopušča, da vsak posameznik razvija potenciale, manj ga neko okolje utesnjuje in vpeljuje v neke utečene kanale, bolj je potem lahko tak posameznik inovativen, več ustvarimo, lažje poskrbimo zase, za svoje družine, pa tudi za skupnost. Družba, ki to omogoči posamezniku, napreduje. V svetu so najbolj razvite tiste države, ki ljudem to omogočajo,” je nadaljeval Janša.

Janez Janša: “Veliko se govori o tem, zakaj je neka skandinavska država ali pa Singapur ali pa Estonija danes uspešna država, država, kjer izjemno hitro napredujejo, kjer je blaginja precej večja kot pri nas ali pa v povprečju v razvitem delu sveta. Glavni odgovor je ta, da so to družbe, ki posamezniku omogočajo, da razvija svoje potenciale, ki ga ne dušijo. Pri nas pa je v tem trenutku ravno to največji problem.”

(Foto: SDS)

Čas je za debirokratizacijo Slovenije!
V ponedeljek (8. 5. 2017) bo potekala izredna seja državnega zbora. Ena od točk na tej seji bodo tudi priporočila vladi za odpravo birokratskih ovir, ki jih je vložila poslanska skupina Slovenske demokratske stranke. “Ko smo pripravljali to gradivo, smo prišli do šokantnih podatkov. Leta 1992, se pravi v letu, ko je Slovenija zaživela samostojno življenje, ko smo bili mednarodno priznani, je pri nas veljalo 800 zakonov in državnih predpisov, se pravi 800 zakonov in uredb na vladni ravni, tisto, kar se pač sprejme v Ljubljani,” je razložil Janša.

Veste, koliko zakonov in uredb imamo danes? 20.000!
Na dvesto prebivalcev v tej državi je en vladni predpis. “Za nas bi SMC hitro predlagala še dva, glede na to, koliko nas je tukaj,” je povedal Janša in nadaljeval, da gre za število zakonov oz. predpisov, ki jih nima nobena druga država na svetu.

Janez Janša: “Noben dvomilijonski narod, tudi mnogo večji, pravzaprav noben, tudi tisti največji, da ne bom govoril o Kitajski, Združene države nimajo 10.000, kaj šele 20.000 zakonov in uredb. Ni rednega profesorja pravne fakultete mariborske ali pa ljubljanske univerze, ki bi vse to poznal, nemogoče je to poznati.”

Ti predpisi so velika ovira že za normalno življenje kogarkoli, nekoga, ki zgolj hodi v službo in se ne loti neke podjetniške ideje, medtem ko, če se gre nekdo še podjetništvo, pa je pa to nepredstavljiva ovira. “Ko smo še z nekaterimi sodelavci pred mnogimi leti, leta 1987, ustanavljali neko mikro računalniško podjetje, takrat je to moralo biti še v družbeni lasti, smo potrebovali za ustanovitev tistega mikro podjetja, kjer sva bila samo dva zaposlena, 48 dovoljenj. Tri mesece smo stali v različnih vrstah, da smo dobili vsa živa dovoljenja, da je potem lahko to podjetje bilo vpisano v register,” je stanje v državi na konkretnem primeru obelodanil Janša.

(Foto: SDS)

Janša o problematiki birokracije v praksi:
“Danes, predvsem po zaslugi nekih sprememb in skrajšav vpeljave sistema “vse na enem mestu”, v letih 2006, 2007, podjetje lahko zelo hitro ustanovite. Se pravi, to ni več glavni problem, je pa velik problem potem, ko začnete poslovati. Tisti med vami, ki ste to poskusili, sami veste. Ali pa, ko neko podjetje želi povečati proizvodnjo, zgraditi novo halo in je potrebno vse živo, pa potem ne moreš niti graditi. Lani smo bili v nekem podjetju pri Brežicah, po šestih letih so dobili vsa dovoljenja, pa še potem so jim rekli, graditi lahko začnete šele novembra, mi smo bili tam maja, kajti do takrat tam v bližini gnezdijo neki ptički in bi jih to motilo. Šli smo pogledat tisto lokacijo, neko močvirje na robu industrijske cone zraven ceste. Če cesta ne moti ptičkov, jih tudi tisto gradbišče ne bi motilo. Skratka, nek uradnik na Agenciji RS za okolje si je nekaj izmislil samo za to, da je bil pomemben, da je pokazal, da nekaj je. Da je treba potem še eno prošnjo napisati, pa ne vem kaj.

Mi smo na podobno stanje naleteli tudi leta 2004, ko smo formirali tisto vlado, po zmagi na volitvah. Takrat, če se spomnite, je imela Liberalna demokracija v svojem zatonu tudi takšne popadke, vse regulirati, naenkrat je bilo treba kupiti neke nalepke za avtomobile, ki niso ničemur služile, samo neko njihovo podjetje Mirage v Novem mestu je na tem služilo milijone, pa še vrsto tega so takrat naklepali zadnji dve leti. Mi smo to odpravljali potem 4 leta.”

(Foto: SDS)

SMC = LDS?
Zdaj pa imamo vlado, imamo stranko, ki se imenuje Stranka modernega centra, ki se obnaša natančno enako, kot se je takrat Liberalna demokracija v času Antona Ropa. Samo o tem razmišljajo, kakšen predpis bi še sprejeli, kakšen urad bi ustanovili, kakšne nalepke bi še uvedli, opisuje stanje v Sloveniji prvak SDS in ob tem dodaja: “Njihova zadnja pogruntavščina je registracija koles s pomožnim motorjem, naslednja faza bodo skiroji, potem otroški avtomobili, vlakci, ni da ni.” Janša je izpostavil, da praktično ni seje, ko ne bi bila neka takšna neumnost ponovno na dnevnem redu, posledica tega pa je ponovna drastična rast števila zaposlenih v administraciji.

Janša o gospodarski rasti:
“Ta gospodarska rast, ki je zdaj pozitivna, v večini gre za pokrivanje teh stroškov, zelo malo gre za investicije. Če ne bi bilo evropskih sredstev in zadolževanja, ki je zdaj spet možno, se pri nas praktično ne bi nič gradilo, nič ne bi šlo naprej, noben most se ne bi popravljal, nobena cesta, noben pločnik. Te zanke, ki smo se je s težko muko delno znebili v nekem obdobju, te zanke se ponovno nabirajo.”

Janez Janša (foto: STA)

Janez Janša: “Birokratske ovire, vladavina birokracije v Sloveniji je danes ključna ovira hitrejšega razvoja, ključen razlog, da so plače manjše, kot bi lahko bile, ključen razlog, da je delovnih mest premalo, ključen razlog, da mora 30.000 Slovencev vsak dan na delo čez mejo, vlada pa se hvali, da je brezposelnost padla. Hvala Avstrija, bi morali reči še ob tem, še posebej v teh koncih to dobro poznate. Potem se te dnevne migrante še dodatno privija z davčnimi vijaki preko vsake razumne meje.”

V ponedeljek, 8. 5. 2017, bo izredna seja Državnega zbora RS
“Skratka, ko smo mi zbirali podatke za izredno sejo, ki bo v ponedeljek popoldan, kdor ima možnost, spremljajte prenos, smo se zgrozili nad tem, kako je možno v dveh letih neko stanje, ki je bilo prej še nekako znosno, narediti totalno neznosnega. Kako je možno v tako kratkem času sproducirati toliko novih predpisov, novih institucij ustanoviti, samo zato, da je potrebno izpolniti več obrazcev, plačati več taks, večje pristojbine, da gredo stvari bolj počasi,” je stanje opisal Janša in povabil k ogledu zanimive seje, ki bo potekala na pobudo poslanske skupine Slovenske demokratske stranke.

Janša o delu Cerarjeve vlade: “Več zakonov, več korupcije!”
“Ko smo se o tem pogovarjali, smo prišli tudi do zaključka, da vse to ni zgolj rezultat nekega neznanja, ni zgolj rezultat tega, da imamo na oblasti stranke administracije, da njihove poslanske skupine v glavnem sestavljajo ljudje, ki nikoli v življenju niso videli nekega resnega delovnega mesta, gre tudi za to, da je to način obvladovanja družbe. Že iz časa rimskega prava velja “več zakonov, več korupcije”. Več zakonov, bolj je birokracija pomembna. Več zakonov, več moraš plačati, da prideš na vrsto. Več predpisov, bolj te obvladujejo. To je način obvladovanja družbe. Ni to zgolj rezultat neznanja, nesposobnosti, nekega miljeja, iz katerega izhaja trenutno vladajoči razred, ampak je to namerno. Kajti, če ne bi bilo namerno, bi se to ustavilo, kajti končno to ni popularno, nihče ni zadovoljen, če naleti na vedno več birokratskih ovir.”

Predsednik SDS Janez Janša (foto: Urban Cerjak).

Janez Janša: “Boste videli v ponedeljek. Mi predlagamo vrsto ukrepov, zato, da se stanje popravi. Odprava davčnih blagajn, odprava vrednotnic, odprava prevoznic, odprava nalepk, vsega živega, kar ni ničesar prineslo, zgolj dodatno birokracijo. Predlagamo vpeljavo principa, da za vsak nov predpis, ki ga vlada predlaga, mora predlagati prenehanje veljavnost dveh drugih, če ustanavlja novo institucijo, mora dve ukiniti, tako da je to neko pravilo, ki vsaj ustavi to naraščanje. Skratka, predlagamo nekaj, kar bi neka pametna vlada, največ eno leto pred naslednjimi volitvami, prijela z obema rokama in začela uresničevati, ker bi to lahko tudi pr-ovsko izkoristila. Če boste spremljali sejo v ponedeljek, mislim, da tega ne boste videli. Vsi bomo zelo presenečeni, če bo vlada rekla: Dobro, ni vse v redu kar predlagate, nekatere stvari pa so v redu in bomo to naredili.”

Sestanki z vsemi zbornicami prinesli rezultate: Cilj so nova, boljše plačana in kvalitetna delovna mesta
“V petek (5. 5. 2017) je bila seja Odbora DZ za gospodarstvo. To je delovno telo parlamenta, ki pripravi predlog sklepa, in ker ima koalicija v tem odboru večino, so izglasovali sklep, da se zavrne vse predloge. Se pravi nekaj sto predlogov, kako zmanjšati birokracijo v državi, kako zmanjšati centralizem, da se ne bo vse odločalo v Ljubljani in da ne bo tudi večina sredstev šla tja, zavrnili so vse. Verjetno bo tudi glasovanje v ponedeljek na plenumu enako. Edini učinek, ki se ga lahko nadejamo, je ta, da bo čim več ljudi to videlo in začelo razmišljati s svojo glavo. Če imate čas, to spremljajte, boste videli, da smo zbrali vrsto predlogov, ki jih je dal naš strokovni svet. Sestali smo se z vsemi gospodarskimi zbornicami, v obrtno zbornico, s kmetijsko zbornico, vse te zbornice imajo vrsto predlogov, kako zmanjšati to birokratsko breme, kako poceniti poslovanje, kako omogočiti nastanek čim večjega števila novih, boljše plačanih, kvalitetnih delovnih mest. Vse to je zdaj v tem našem paketu. Ni to zgolj samo tisto, do česar smo mi sami prišli, je tudi rezultat sodelovanja s temi zbornicami. Videli boste, koliko se bo uresničilo,” je povedal predsednik SDS.

Obrtno-podjetniško zbornica Cerarjevi vladi dala 48 predlogov, realizacija katastrofalna
“Zelo zanimivo je bilo srečanje z Obrtno-podjetniško zbornico. Povedali so nam, da so na začetku tega mandata vladi predstavili, mislim da 48 predlogov, kako izboljšati okolje za poslovanje in podjetništvo, zato da se bo več ustvarilo, da bo več delovnih mest, da bo več plačanega v pokojninsko blagajno, v davčno blagajno, več v proračun. Ker če se več ustvari, se tudi od manjših davkov več nabere. In po treh letih so oni izračunali, da je vlada od tistih zahtev realizirala tri odstotke, čeprav so jim obljubili, da je to vse v redu. Vmes so pa nastale še dodatne ovire,” odnos vladajoče koalicije opisuje Janša in ob tem dodaja: “Toliko glede tega problema, ki ga na nek način vsi čutimo, ki je eden od osrednjih razlogov, da Slovenija danes ni druga Švica, da se ne razvijamo hitreje, da mladi odhajajo s trebuhom za kruhom, da se sredstva trošijo bolj neracionalno, da smo preveč centralizirani.”

(Foto: Nova24TV)

Janez Janša: “Nič ne stane, če te ovire odpravimo, vsi bomo imeli več. Gre za popolnoma neko racionalno dejanje, ampak odpori so strašni. Ko smo to predstavili na novinarski konferenci, so se slovenski osrednji mediji zelo potrudili, da se to ignorira. Te teme ni bilo na osrednjih televizijah, časopisje je poročalo nekaj brez veze, vse živo. Recimo, nacionalna televizija ni dala za tematiko raznih Tarč, pa soočenj in tako naprej. Od odprave birokratskih ovir je bilo samo eno soočenje na temo kmetijstva na Odmevih. Če danes ljudi, pa še podjetnike zraven, realno vprašate, kaj čutijo kot enega od osrednjih problemov, ko izluščimo ali pa naredimo skupni imenovalec teh odgovorov, dobimo ravno to: preveč regulacije, preveč birokracije, dušenje potencialov.”

Ko odpravimo ovire, bomo svoj čas, trud in energijo lahko usmerili v prave stvari
Po besedah Janše bi ljudje lahko zelo veliko ustvarili in mnogi to tudi naredijo, vendar se morajo danes polovico svojega delovnega časa ukvarjati s tem, kako iti čez te ovire, namesto da bi vso to energijo usmerili v to, kako več ustvariti, v inovacije in vse ostalo. Na milijone najbolj produktivnih delovnih ur gre v spopad z birokracijo in nastaja dvojna škoda. “Tudi ta medijski umor te teme je bil v bistvu dokaz, da to ni slučajno, da je to način obvladovanja družbe. Temu se potem prida še drastične kazni za nepomembne prometne prekrške. Za nekatere prometne prekrške pri nas plačate petkrat večjo kazen kot v sosednji državi. So prekrški, ki nikogar ne ogrožajo in tako naprej, drastične kazni. Primerjajte te stvari. Vedno, ko je leva vlada pri nas, to dvigne. Tudi zaradi tega, da imajo ljudje stalno občutek, da so nekje na meji, da so nekaj narobe storili, občutek krivde, vsakega lahko za nekaj prime. V takšni množici predpisov nikoli ne veš, ali res delaš vse v skladu s predpisi ali ne. Skupni imenovalec tega je zamorjena družba. In Slovenija je danes to, v veliki meri je danes to. To seka ven na vseh področjih.” 

Preslikava na dogajanje v Mariboru
“Če k temu dodamo še nesposobne birokracije v nekaterih mestih ali lokalnih okoljih, je ta morija duha popolna. Tudi v Mariboru imate mestno upravo, ki je ena takšna odslikava tega, kar se dogaja na državni ravni. Sicer je to županstvo, ki ga imate, in vse to, kar se je iz tega izcimilo, posledica nekih dogodkov, ki tako ali tako ne morejo imeti pozitivnih rezultatov, ampak tukaj se pač tisti, ki so imeli prste zraven močno v marmeladi sprenevedajo, kot da je to vse vsaj približno v redu, nihče se ne zgane. Če bi to, kar počne aktualni mariborski župan, počel nek župan, ki bi bil član Slovenske demokratske stranke, mislite, da bi bil še župan? Vsa sodišča, tožilstva, kriminalistična policija bi se spravili nanj in verjetno bi bil že v Polju v psihiatrični bolnici. Zdaj pa se to vse tolerira, tukaj so dvojni vatli.”

20. maja 2017 bo Slovenska demokratska stranka imela že 11. Kongres, ki bo potekal prav v Mariboru. Ob tem je Janša izpostavil, da je SDS pred petindvajsetimi leti v Mariboru imela takrat drugi kongres. “Zdaj se ponovno s tem največjim dogodkom v stranki vračamo v Maribor in skupaj si bomo zapomnili, da bo to dogodek, ki se ga bomo še dolgo spominjali,” je povedal Janša.

J. F.

 • montyamp

  Ne bodite nesramni .
  Mladiče ki so se udobno namestili v svoji kloaki blesavih predpisov , boste prisilili in posilili s poštenim delom brez lopovščine in banditizma .
  Ni čudo da vas levičarji zmerjajo , parazitskega življenja so se navadili in sedaj bi naj začeli s poštenim delom .
  Iz magarca , dirkalnega konja , ne vem če bo glih gladko , saj so se tako namnožili , da ob 50% volilni udeležbi sami sebe izvolijo .
  Dajmo nekaj naredit , da bodo šli ljudje na volišča .
  Npr. takole :
  Slovenci , ki ne volite , ste najbolj blesav narod v EU in med prvimi tremi na svetu .
  Davke katere plačujete , gredo za
  FINANCIRANJE MURGLOSRBSKEGA TERORIZMA .

 • RATATA

  Res nervira vsak zakon o deveti dopolnitvi in spremembi zakona o spremembah in dopolnitvah zakona.

  • Novakec1

   Večina v parlamentu, nova Ustava in zakonodaja, edina rešitev.

   • Borut Stari

    Preiskušalo se je vse, Menjava vlade, sestave DZ, sestave ustavnega sodišča, spreminjanje Ustave, kopičenje predvsem nesposobnih in nesmislov… Ostane le še menjava ljudstva.

    • Novakec1

     Ga že menjajo z kozjejebci

     • Borut Stari

      Kakšen promil več ali manj je malo več kot nič.

 • PikaPolonica

  E ja, JJ dosti dela bo potem samo z čiščenjem nesnage.

  • Novakec1

   Tega ne vidi.

 • montyamp

  Dokapitalizacija z miljardami pokradenimi od UDBE , bi tudi prav prišla .
  Švico po desni .

 • Ana Job

  Če bo imela desnica 2/3 bodo počedili s komunizmom!

 • vsemojebabe

  Kdor ni “naš”, je “njihov” in “njihove” (desne in/ali rajo) je treba jeb*t; to je vsa filozofija današnje vlade.
  “Našim” milijone in privilegije, “njihovim” polena pod noge in vsak dan nove bolj in bolj rapidne zakone.

 • totex39

  Priznati pa bo treba, da nas čakajo grozanske ovire iz strani komunistične nomenklature.

 • Morala

  Nič se ne bo spremenilo, ker privilegijem in parazitskemu življenju se ne bodo odrekli!

 • jan

  O migrantih pa nič??

  • Solo

   Glede migrantov so si “desni” in “levi” politiki neverjetno blizu, dokaz je enotno glasovanje za migrantske kvote v EU parlamentu. Vsi sami Sorosevi plačanci, pokorni izvrševalci agende belega genocida.

   Zato je migrantska problematika odrinjena nekam povsem v ozadje, čeprav bi glede varnostne situacije, prihodnosti in preživetja slovenskega naroda morala biti čisto na vrhu.

 • dule5

  taman da prideš pa spet vse zajebeš

  • Capi

   Ja, če bo narod na volitvah trezno razmišljal, bo imel možnost da zajebe tebi podobne….

  • Hanza Gorenjski

   …da vam prekriža kriminalne načrte, si mislil.

 • Antonius

  Dane Zajc je lepo izpostavi, da pride čas, ko ni več časa, ko ga zmanjka.
  Murgeljsko ozadje si s postavljanjem svojih preverjenih kadrov na najpomembnejša mesta v državi uzurpira celo Slovenijo, volivci pa po priporočilu Kučana še kar in kar sanjajo.
  Politikanskim potrebam naravnano krivosodje se bo po novem lahko spravljalo na kogarkoli, ki ne bo uspel dokazati, da je nedolžen. HALOOOO?! Prek noči smo zaradi politikantskih potreb v tej državi nenadoma vsi nečesa krivi, zdaj pa na sodišču dokazujmo svoje poštenje.
  Janšo tlačiti skupaj z balkanskim mamilarskim bojevnikom Tošićem je višek zlorabe tožilstva. Janševo poštenje s transakcijskimi dokazili vred so spravili na nivo plastičnih vrečk v katerih je mamilarski bojevnik nosil denar in nepremičnine kupoval z denarjem na roko. Nihče na tožilstvu se ne vpraša od kje bojevniku denar, s katerim je kupoval lokale, da je preko njihovih blagajn pral denar sumljivega izvora.
  V tej državi se dogaja grozljiva zloraba tožilstva in pravosodja, državljani volivci pa pišmeuhovsko sanjajo.
  Žal je tako, da je sposobnim mladim izobražencem edini izhod iz tega sranja tujina, starejšim in starim pa pobeg iz neznosnega ponujajo Žale.
  Slovenija je prepolna naravnih lepot in državljanov, ki si nezainteresirani dovolijo, da jih apatične nosi murgeljski tok.

  • indijanka

   Butale so slepe in gluhe za pravico in resnico. Ker ne zmoremo kritičnega pogleda na preteklost, v znak pokore sprejemamo medlo sedanjost. Čas je za spremembe. Lahko je tudi drugače.

   • Novakec1

    Preteklost si nekam vtakn, mene briga jutri

    • indijanka

     Odrasti..Novakec1. Koristilo ti bo na vseh področjih.

     • Novakec1

      Bones.

     • stajerc5

      Kosti?

   • Nata

    Oni to počno namenoma! Saj drugače zaradi njihove preteklosti, sedanjosti ne bi imeli!!

  • Novakec1

   V vesoljskem merilu je časa dovolj, musliči to dokazujejo.

   • Antonius

    Kaj pa je merilo časa, da nam ga s pomočjo musličev “dokazujete”?
    Relativen čas, je vaš čas zemeljskega trajanja. O absolutnem času pa z vami nima smisla, ker ga tudi musliči ne kapirajo.
    A se vam sploh sanja, kaj v sorazmernem, določa čas?
    Uživajte vaš zemeljski čas, dokler vam ga, kot je zapisal Dane Zajc, ne zmanjka.

    • stajerc5

     Te rdece barabe se predobro vedo kako se uziva njihov zemeljski cas…, in se podaljsujejo si ga na racun blesavih volilcev!!!

    • Novakec1

     Men pa teb bo čas potekel, pojma nimaš o času in nakladaš o relativnem in absolutnem času, bogi Ajnštajn ki se v grobu obrača.

     • stajerc5

      Moj stari oce bi rekel, da se male gimnazije nisi koncal!

     • Novakec1

      Še en ki IQ z končano šolo povezuje.

     • Antonius

      Če bi imeli kaj soli v glavi bi poizkusili odgovoriti na vprašanje, ki sem vam ga zastavil.
      Niti v zemeljskem, niti v vesoljskem pojmovanju časa, se v vaši glavi čas niti “premaknil” še ni. Začnite razmišljati, pa se vam bo čas v glavi premaknil.
      “Ajnštajn” se pravilno zapiše Einstein!

     • Franc Šink

      Mogoče bi pa Novakec1 razumel tole: Ena ura v postelji z lepo punco je krajša, kot ena sekunda.(relativnost)Za kašnega pedra bi bilo ravno obratno (Zemeljski ,ali zavedni čas).

     • Novakec1

      Vzemi apavrin.

  • Nata

   + + + + + + + + + + +

  • indijanka

   Lepo pozdravljen. Kako različni smo. Ognjeno znamenje sem. A prvo po vrsti. Poznam jezo in užaljenost, a me hitro mineta. Če sem ga polomila in nehote povzročila zmešnjavo, se opravičujem. Te pa zelo pogrešam tam nekje in si želim, da se vrneš. Tam sedaj preprosto manjka srce. Lepo prosim. Brez tega preprosto ne gre.

   • Antonius

    Ti pa si specialistka, za zmešnjavo in skrivalnice!!
    Najprej mi ga pobiksaš, ker si se naivno vpletla v moj dialog s Tasilom, potem mi pa “zanko” nastaviš tam, kamor me je sam Bog po nesreči poslal.
    Najprej Tasilo!!!
    On vedno kritizira mlade “novinarske” sodelavce NOVE in jih hkrati obravbnava zelo vzvišeno in zmerljivo. Nimajo denarja za lektorja, zato so prepuščeni, da naredijo kot zmorejo in najboljše znajo. Če je tak izobraženec, kot se nam kaže bi od njega pričakoval vsaj minimum strpnosti. Njegov pogromaški način obravnavanja NOVE in njenih mladih sodelavcev mi o njem pripoveduje vse kaj drugega, kot o nekem iskrenem podporniku opozicije in borcu za demokracijo.
    Janša!!!!!
    Kako naj si razlagam “izobraženega strokovnjaka” za slovenski jezik, če si dovoli na račun Janše, ker mu menda prispeva za plačo, zaradi neke, morda sporne besede, JAVNO zmerjati Janšo z Jajotom k čemur mu je dodal še gobcanje. Ko pljuva čez Janšo je z njim vred na tapeti zmerjanja tudi SDS.
    Nisi razumela, kar sem se šel. Na kulturen način sem mu vrnil milo za drago, pa je odreagiral, kot sem pričakoval. Strgal se je s ketne, ker sem si dovoli Tasilo zapisati teslo. Šel je celo tako daleč, da me je zaradi preživelih let pošiljal kar na Žale. Če bi prevarantska baraba Tasilo takrat stopil pred zrcalo, bi v njem zagledal sebe, lažnivega prevaranta, Jajota.
    Z njim nisem prišel do konca, ker si vskočila in mi naredila povsem nepotrebno “zmešnjavo”. Jebemti, mi je pa res ušlo z jezika. Pa tudi segrel sem se do temperatur, ki vladajo na Merkurju.

    Bemtiš, Indijančka! Bodi srečna, ker mi ni čisto vseeno za Tebe.
    Lepoto nosimo v duši, kdor jo kaže očem, je samo oblečen po modi.

    Poljubljala se bova pa kasneje, ker me moj ranjeni EGO še čisto malo boli.

    P.s.. Naj tole ostane povsem najino. Ko se bom pojavil, bom to naredil na povsem svoj način.
    Cmok! Na, pa mi je neučakan ušel!

    • indijanka

     Ohh..ljubezen moja. Besede o ljubezni mi gredo običajno težko od rok in travme povzročam ljudem, ker jih ne morem izreči. Tebi jih pa z lahkoto in dolgo pot sva z roko v roki prehodila ta portal. Nekoč si mi “okrcal” mojega najljubšega politika. Nikoli nisem vrtala vate zakaj, zaupala sem tebi in prenehala spremljati njegove besede. Tokrat te prosim, da zaupaš meni. Glede Tasila. Ne kritizira mladih novinarjev. Vedno kritizira nekoga, ki ga ni. Zato, da da drugim. Uči jih. Komentatorje. Tudi sama se trudim v tej smeri kot Indijanka in ti si gotovo kralj portala. Svoboden je..drži..in bister. Ljudi, ki preletavajo portal duhovitost pritegne ..upočasni in potem preberejo tudi tebe in mene. Rada te imam do zvezd in nazaj in pogrešam tvojo razsodno in rahločutno dušo. Saj veš, da bom vedno stala za teboj.. a ne.

     • Antonius

      Čak, čak, čak?! Jajo in njegovim ustom pripisano gobcanje pa res ne more biti nekakšen poduk o pravilni rabi slovenščine. “Drugim” se da pravilno rabo slovenščine dopovedovati na bolj kulturen način. Brez potrebe ozmerja Janšo potem se pa zaščiti z napovedanimi procenti, ki naj bi se ga lotili. Janša je uporabil srbizem, bi bilo povsem dovolj, če hoče z njegovim primerom koga učiti.
      Če bi tebe nekdo mimo grede navrženo omenil kot “radodajko”, da ne uporabim kaj bolj konkretnega, bi tudi odreagiral. “Tale indijanska radodajka je po srbsko rekla, na licu mesta, npr.?! Zaradi, na mestu dogodka, po slovensko, pa res ni treba, da se na račun tvojega imena nekdo heca in ti pripiše prostitutko.
      Morda sem res zdim komu za luno, ampak od kje se mi ponuja prekrasen pogled na mati zemljo.
      Janez Janša je Janez Janša pa če tudi mu morda v stavek uide, kakšna po srbsko.
      O zadevah na osebni ravni je bil pa moj hec na njegovo nepotrebno latinščino. Saj nas vendar rabo slovenščine podučuje.

      Sicer pa, Janša pogovorno uporablja zelo izbrano slovensko besedo. Kje pa piše, da mu v navajanju njegovih izrečenih misli, nespretni mladi “novinarji” kaj spornega ne pripišejo.
      Indijančka, na svoja ušesa sem ga poslušal, ko sva se v unionski dvorani in pred prirodoslovnim muzejem pogovarjala.
      Tko, sedaj sem te pa nežno k sebi stisnil namesto poljuba.

      Aja, danes sem pred parlamentom nesrečna stara starša s protestom podprl.
      Tudi fotkal sem prisotne.

     • indijanka

      Jasno mi je, kaj te je zmotilo. Odzval si se kot tiger in ga hotel raztrgati. Če te ne bi imela tolk rada, se ne bi postavila vmes. Meni si pomembnejši od J.J. ja.

     • Antonius

      A tigr, da sem pri mojih letih?
      Jaz sem pa mislil, da se po pameti odzivam?
      Enga nočkota ti pošiljam

 • Borut Stari

  Lahko si ustanovil podjetje, kar je bilo zelo težavno in je moralo biti v državni lasti. No, ali je danes drugaće? Država sicer ni dejansko lastnik vzame pa svojih 60 %. In smo spet tam kjer ni muh. Več kot polovico prihodka neposredno pobere država. Od dohodka pa plačaš še DDV in dohodnino. Uporabil bom en balkanizem:”puće puška s pećine, nema agi trećine”.

 • Duhec

  Slike kot iz doma starostnikov… in niti vode niso dobli. Groza…

  • stajerc5

   Lako tebi brale, ko dobis vedno partizanski golaz, flaso piva, sendvic in zastonj avtobusni prevoz, pa kocke in rdece rutice…., pa na bergle sem skoraj pozabil!!!

 • Nata

  Samo pripomba. Mene skrbi, da nismo sposobni se bojevati s to levo falango !!
  Oprostite, edino revolucija, oz. – oprostite no – ” mesarsko klanje ” , bi morda dalo za nas ugoden rezultat.

  • janez cepec

   kerga bi pa ti zaklala? se potrjuje moja teza, pa ne sam moja, tud, vidni demokrati (Blažič) so to potrdil, de bi, če bi slučajn, pa hvala Bog niso, belogardisti zmagal po vojsk glih tko, al pa še bel klal slovenski narod

   • Nata

    Kakorkoli obrnem, cepec ostane cepec.

    • stajerc5

     Uhhh, ko bi bil samo eden…!

    • kr en

     kakorkoli obrnem naci ostane naci, ki se mu lušta po Slovenski krvi in bratomoru. Naci raus !!!!

     • Nata

      Napačno !!!! Nacisti niso bili bratomorilci, ampak okupatorji evropskih dežel,
      So jim pa nekaj časa štango držali tudi komunisti . . . . . .

   • Capi

    Besedna zveza “mesarsko klanje” uporabljamo tudi v ekipnih športih, pa se tam ne koljejo……..ja, če si cepec, si pač cepec, tu ni pomoči

    Vidim pa v zadnjem delu tvojega “prispevka”, da točno veš, kdo je klal poštene Slovence
    Njim pa je res bilo to klanje kot nek ekipni šport…

    • janez cepec

     poštene Slovence so klal domobranarji, pa tabeli, pa tačrni u sodelovanju z Dolfetom, poj, ko so pa za to kazn plačal, pa njih potomci zdej jokajo, kašna krivica, de se jim je zgodila. prej bi bli misl, zajebal ste se , niste bli na taprau stran, vojsko ste zgubl, Amen

     • Capi

      Vedno znova dokazuješ da si resnično Cepec, hahahaha

     • janez cepec

      resnica boli, še bol pa to, de ste popušili po vojsk, ane?

     • Capi

      Čigava resnica? Mene nič ne boli. Kdo je popušu? Popušil so okupatorji leta 45, potem leta 91, tako bo še sedaj…….
      Jaz repliciram tebi, ne onim…….

     • Nata

      Le kdo, za vraga pa je takrat popušil ??
      Velika večina slovenskega Naroda, ki so jim odvzeli pravico do svojega mišljenja in izražanja !!Do odkrite besede.
      Vzgojili so hinavce in lažnjivce .
      Taki kot ti, pa so potomci le teh, ki niso popušili.

     • Capi

      Sej so popušil, 91-tega, pa še enkrat bojo :))

     • Nata

      ne pišem o tem letu, ampak o 45-tem

     • janez cepec

      ne bo držau, hinavci in lažnivci so bli tvoji predniki, k so se za judeževe dnarje prodal najbolšemu ponudniku in izdal lastn narod. vi, njih potomstvo, pa spet sejete razdor med narodom, pa se ne morte sprjaznt, še enkrat, popušili ste. Amen

     • Capi

      Prov čudim se, kolk so ti spral bučo, pa takrat še niso uporablal visokotlačne čistilce……

     • janez cepec

      s kom so jo pa teb pral?

     • Capi

      Kr nej te radovednost matra…..

     • Nata

      Ja, pa je de. . . . . . . del sijajnega Brahmsovega Requiema pravi
      vsak po svojem potu hodil je .
      Kako pravšnji tekst za naše razmere

  • kr en

   kar klala bi lasten Slovenski narod !!! A si zmešana ?

   • kr en

    sicer sem si pa shranil tvoj komentar in ga posredoval na ustrezne organe.

    • RATATA

     Organ si ti kretino

     • Kretino

      Kaj je to “kretino” ?

     • Capi

      Preber si prvi del moje replike cepcu, pa boš zvedel….

     • Nata

      tole je kretino. Ena igračka !!
      Mislim, da ti je RATATA dal dvoumen kompliment.
      Hi. . . . . . hi. . . . . . .

    • Nata

     Pa si se tam podpisal s pravim imenom in priimkom ??
     No, ker si njihov. . . . . jim je prav vseeno, a ne ?
     Samo da lahko ” ukrepajo “. Pri tebi mora biti človek previden. Dobro je znati pravilno uporabljati narekovaje .

    • Morala

     Daj no, za vsako besedico, ki je ne razumeš, boš ovajal ljudi!

     Če se nekdo bori za oblast ali zmago naj bo to v politiki, v športu itd. – je to borba na “nož”, tako kot sem jaz razumela Nato in ne, da bi klala ljudi.

     Ste že vsi zmešani ali kaj?!

   • Nata

    V pojasnilo vsem – cepcem, kr enim – pa še kdo se bo verjetno oglasil. Nadvse zanimivo. Kdaj se oglasiš !!

    Mesarsko klanje sem dala v narekovaje. Je prispodoba za prav vse, kar se danes ŽE dogaja.Se ti ne zdi, da je to, kar se danes dogaja, velika svinjarija ?
    Ne ?? O, jasno !! Se mi je zdelo, da si ta prav !Zadovoljen , zaveden, pošten državljan na pravi strani.
    Ti me kar prijavi !!!
    Z veseljem bom naredila tak cirkus, kot ga nisi še doživel. . . . .

    • kr en

     Ja sej, sam za v cirkus si, vsaj upam da je tako, ker drugače si za v zapor ali pa umobolnico.

     • Nata

      Jaz pa upam, da imaš toliko poguma, da se odkriješ. Le zakaj si tako ” zakamufliran ” ?
      Vemo in tudi ti veš, a ne ?? Ziher je ziher . . . . . . .

     • Nata

      pripis. . . . .v cirkusu bi verjetno res manj zasužila. A bi se imela lepše, kot v Cirkusu , ki se sedaj prikazuje v naši državi.
      Ampak v onem, Javnem Cirkusu, bi se mi pa dobro godilo .

     • sodnikisozločinci

      To je pri nas itak običaj. V zaporih so poštenjaki, v umobolnicah normalni, barabe in idioti kot Cerar – Brglezova neofašistična falanga nam pa vladajo.

   • sodnikisozločinci

    Od kdaj so pa internacionalisti Slovenci?

 • Olga

  Vsi na volitve in omogočimo SDS in Janši, da popelje Slovenijo v boljši jutri!

  160 političnih procesov komunistov nad njim, ki so vsi padli in zadnji prdec iz Murgel za odvzem “nezakonitega” premoženja! Vse v skladu z desetimi komunističnimi zločinskimi pravili! Vse, da se ga utiša!!!??? Dovolj je!

  • kr en

   kaj pa sdsov podmaldek na koki, te nič ne skrbi oz, moti in zakaj ne ?

   • Olga

    Me bolj skrbijo tisti, ki so proti testiranju na alkohol in droge v hramu “demokracije” in tisti brez spola!

  • Primoz Papez

   Res je dovolj .Janša naj gre v penzijo pa bo vsem boljše..

   • janez cepec

    ma ne, nej bo še mau na sceni, s kerga se bomo pa poj norca deval, pa tud tko je, dokler bo na političnem parketu, se lavakarjem ni bat, de ne bi zmagal na volitvah, ergo, dobrodošu klovn

    • Nata

     pa sploh veš, kaj pisariš ??

     • janez cepec

      bolj ko ti, resnico, pa še mrskešn ve, sam vašmu Kalimerotu še ni prebil

     • Nata

      me veseli.

     • janez cepec

      nekam kisl nasmeh imaš

     • Nata

      https://www.youtube.com/watch?v=vTWGQ8p8KoA

      Le nasmeh bo vedno bolj grenak.
      Tudi tvoj, veš !!!!

     • janez cepec

      tenk U, ta j’ pa lepa

     • Nata

      Je. . . .lepa. Pa še ena – o mladih očeh, ki jih pri nas kmalu ne bo več

      https://www.youtube.com/watch?v=yHQ7xDi37hE

     • janez cepec

      t’ je pa segla u srce, tale Ditka, sej dobra, nč ne rečem

     • Nata

      Za druge ne morem reči, zase pa sem preprčana

   • Nata

    Torej ti ne gre prav dobro ? Ja, čudno. Vsaj v teh zadnjih štirih letih bi pa tvoji že lahko kaj naredili, a ne ??

 • Gru

  Sam ena stvar ;)

  ” da ne bom govoril o Kitajski, Združene države nimajo 10.000, kaj šele 20.000 zakonov in uredb. ”

  ” There are about 20,000 laws just governing the use and ownership of guns. ” ZDA

  • Olga

   Mi smo eno srednje velemesto! Oni imajo 350 MILJONOV ljudi!

   • Gru

    Ja in? A ce nas je manj moramo imeti manj zakonov?

    • Olga

     Natanko tako!

     • Gru

      Zanimiva a zelo zgresena logika ;)

     • Olga

      Seveda, za vaše je tako, čimveč zakonov, da lahko mutibarijo in mahinirajo!

     • Gru

      Seveda, za vase pa da lahko kradejo in manipulirajo , ker zakoni sploh neobstajajo ;)

     • Olga

      Preberite svoja pravila! Laž je nesmrtna duša komunizma! Walter Wolf je dejal, da je Janšo prvič videl na sodišču in da po vsem, kar je Janša naredil za Slovenijo, trdno prepričan, da se nikoli ne bi prodal in si umazal imena!

     • Matjaž Gomboc

      :)

     • Jovo Jamnica

      Kdo pa je Walter Wolf??? Tvoj oče???

     • Olga

      Walter Wolf je človek, ki si ga bi Slovenija zapomnila po zelo visoki odškodnini za klevete!

     • Gru

      Olgo za predsednico ;)

     • Capi

      Bi verjetno bilo bolje, kot pa s cmerarjem…..

 • Hun

  birokracija in njeni standardi so problem na ravni EU za “normalne” državljane….za velka pidjetja to ne velja ker “maherji” točno vedo ker uradnik je podkupljiv

 • pipin

  če mu rata oklestiti kolektivno pogodbno javnih uslužbencev bo to že čudež, ta kolektivna pogodba je namreč jedro problom, ki so jih zujf in nov zakon o delovnih razmerijih samo poslabšali, kapo dol če mu to upse

  • janez cepec

   zakuga bi mu pa ratal, biu je pr korit, pa je poveču javni sektor z svojimi zvestimi ovcami, de ne bo nesporazuma, to so delal usi šefi vlad pre in za n jim. sam tok, nč bolš ni, isti je k……

   • pipin

    res je, sam pol naj ne jamra oz uzurpaciji javnega sektoja in koliko je birokracije in birokratov na lepih in sigurnih plačicah in kako raste dolg, na račun divijne privatnega sektorja in onemogočenosti mladih v privatnem in javnem sektorju

   • Nata

    pomota !! za koliko je bila povečana Javna Uprava vteh dveh letih vladanja SMC ??

    • janez cepec

     sej pravm, de so usi isti qrac

     • Nata

      potem pa tako napiši, pa bomo vsi razumeli.Moji in tvoji

 • Nata

  Nova, oz. Moderator – če obstaja !
  Meni se zadnje čase pogosto dogaja tole. . . . . . .detectet as spam ??

  Kaj nedostojnega je v temle komentarju ?

  ” Na tvoji strani pa vidim veliko ” demokratov “, ki še danes nič ne
  priznajo, nič ne vedo, navkljub breznom in rovom, polnih kosti.
  Pa . . . . . . . . . . če. . . . . . je zelo prikladna, majhna besedica, a ne ? ”

  Lahko, prosim napišete, kaj je dovoljeno in, kaj ne ?
  Hvala.

 • sodnikisozločinci

  Saj ima Cerarjeva kleptokoalicija že rešitev, sprejela bo zakon, da je prepovedano sprejemanje nepotrebnih, birokratskih zakonov in problema ne bo več.

 • Triple6

  Mene pa zanima, koliko glasov bi dobila Stranka poštenih Slovencev(SPS) s približno takim programom:
  Vse dokler se javna uprava ne bo skrčila na stanje iz leta 1992 bo Slovenija v qrcu. Ukiniti je treba tudi VSE občine in narediti dve regiji in glavno mesto. Vse dokler se življenjski nivo ne dvigne na nivo, kot ga ima glavno mesto, se ves presežen denar države vlaga v regije. Državni svet in državni zbor se ukine, skupščina državljanov pa ima 21 poslancev, po 8 iz regij, 3 iz Ljubljane in italijanskega in madžarskega predstavnika manjšine. In to so EDINE skupine, ki se lahko proglašajo za manjšine, vse ostalo so samo ZDRUŽBE (društva) državljanov. Obvezna je srednješolska izobrazba, (minimum 4. stopnja), vse nadaljnje študiranje je PLAČLJIVO. Kar kdo rabi za svoje potrebe (firme ali država) bo polno štipendirano z obvezo, da se čas študija odsluži po vložku v službi štipenditorja. Tisti pa, ki bodo v odličnosti študija videli prihodnost z visoko plačo, pa si bodo študij plačali in potem jasno imeli toliko višjo plačo, da se vložek povrne. Seveda pa je OBVEZNO ukiniti združevanje v sindikate v VSEM javnem sektorju, saj vsi živijo zgolj in samo od prispevkov državljanov, ki ta denar v realnem sektorju ustvarijo. Javna podjetja niso last države, ampak državljanov Torej njihovo upravljanje mora biti v korist državljanov, ki to storitev potrebujejo, vsi dobički po nujnih investicijah se vrnejo v obliki znižanja cen storitve javnega podjetja. Infrastruktura je last vseh državljanov, torej je ne smemo prodati nikomur, lahko jo dobijo samo v upravljanje, če jo naši managerji ne zanjo upravljati. Tvoje izvajanje pa bi tudi dodal k programu stranke, saj ne nasprotuje nobeni moji ideji, kakšno državo bi rad imel. In ravno pri vzgoji in izobraževanju bi pa dodal še nekaj, starši NE SMEJO vplivati na vzgojni in izobraževalni proces v šoli, niti z odvetnikom ne. In naj raje doma poučijo otroke, da je šola tudi VZGOJNA ustanova, kjer jih pripravljajo na življenje. Seveda sem pozabil, da mora biti za moške potomce OBVEZNA 14 mesečna vojaška vzgoja po končani srednji šoli, dekleta se lahko prostovoljno vključijo v dvomesečne tečaje rabe orožja in preživetja v naravi.Ministrstvo za vojsko ukiniti, samo generalštab in potrebno število starešin oz. vaditeljev naborniških vojakov, vse dokler se vojska ne uredi, da vrhovni poveljnik ne bo podal poročila o najslabši vojski na svetu. Vojski in policiji več pooblastil za dejavnost na mejnem območju, (graničarji), in čimprej izstop iz EU in NATO ter vključitev v ASEAN in BRICS, da bomo Port of Asia v Kopru in da bo Slovenija enkrat delovala samo zase. Za začetek pa lahko Rusom ponudimo Maribor in Cerklje za letalske baze. Gotenico pa za raketno bazo, da NATO paktu ne bo treba v Ukrajino siliti, da bi bil bliže Rusiji. Za konec pa še tole, na cesti bo novih 160.000 brezposelnih, kar bo velik socialni pritisk na proračun. A ste zmešani? Sedaj proračun plačuje (nad)povprečno plačo iz istega žaklja (2.200,00€ bruto po glavi), sedaj pa jim bo plačevalo preko CSD 232,50€ + obvezno zavarovanje + dodatno zavarovanje, kar boo zneslo 400,00€ na brezposelnega in bo proračun prihranil 1.000,00€ x 160.000 = 160 milijonov mesečno, ne glede na to, da se v proračun ne bo “zlilo” znesek od 2.200,00€ bruto. In to pomeni, da s to rešitvijo proračun pride takoj v pozitivno letno stanje, saj je to dve milijardi evrov.

  • janez cepec

   taki državi smo učas djal UTOPIJA, o tem je neki pisu T. More l. 1516

   • Triple6

    Lahko ji rečeš Indija Koromandija. Čeprav bi taka država svojim državljanom dala dosti več, kot katerakoli demokracija. Demokracija bo plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije. Ka je bilo zapisno že pred 2000 leti, pa še vedno drži.

  • Franc Šink

   Tale tvoja filozofija je pa malo huda

   • Triple6

    Na katerem področju je huda? Javni sektor???

    • Franc Šink

     Da!

     • Triple6

      Vem, da bo mogoče malo huda, ampak če en idiot da prvovrstno kmetijsko zemljišče za fabriko, hoče za to uničiti še gozd, ob tem, da je v bližnjem večjem mestu cel kup nezasedenih propadlih stavb tovarn, je taka javna služab ne samo nepotrebna, temveč tudi škodljiva za Slovenijo. In škodljivce je treba na roke “obrat”, tako kot koloradarja.

  • Nata

   Dober program. Marsikdo bi bil za. . . . . a, žel premalo.
   Res je lahko samo Vizija , lepa sanja .

   • Triple6

    Mogoče bi ga pa Ivan JJ Sprejel za svojega?

    • janez cepec

     pa bo dubu nagrado, kot za Bob leta

     • Triple6

      Ne, tukaj izjavljam, da se odpovedujem kakršnemu koli avtorstvu, če želi kdorkoli uporabiti ta program ali njegove dele, ampak ne samo v predvolilnem času, ampak tudi v realnem post volilnem času, po zmagi seveda.

     • janez cepec

      ta tvoja izjava j’ glih tok utopična, kot program sam. ne eno ne drugo ni izvedljivo s strani JJ

     • Triple6

      Napisal sem, KDORKOLI; ne samo JJ, ampak EN POŠTENJAK, ki bi državo Slovenijo lahko pripeljal v normalno okolje. Ker se sam ne mislim več ukvarjatis politiko, bom vseeno pripravljen brezplačno poprijeti za kakršnokoli delo (raznašanje letakov, pomoč pri shodih….) za stranko, ki bo objavila tak program.

    • Nata

     Zakaj pa ravno J. J. ?Saj vidimo kako je proti SDS javnost nastrojena.
     Veliko ljudi poznamo, ki so pokončni Slovenci. In ti se verjetno zaradi ljubega miru, ne bodo vtikali v politiko.Saj se na desni prav nič ne da dogovoriti.

  • Krtača17

   Ježeš….. neki maš sicer prav a večinoma narobe.

 • Krtača17

  Kakšne tabletke pa kej talajo zadnje cajte v sds njihovim članom? A je gor narisan korenček in palica? Če so te, so kar ta prave za njih.

 • Osti jarej

  …ne glede na to,katero politično opcijo izberemo na volitvah,kljub stalnim medsebojnim prepirom,politiki sodelujejo med sabo ,na škodo naroda in države,ki jim jo je narod zaupal v upravljanje.

  • Olga

   Po navodilih desetih udbaških zapovedi?

 • Osti jarej

  …zakonodajalci ustvarjajo zakone s posebnimi luknjami v njih,da bi se skozi lahko ,brez problema,izvlekle velike ribe…slovenijastan je krasen primer…zakoni se pišejo in sprejemajo izključno za psihopatsko elito,za rajo pa tako,da so taisti zakoni popolna oblika prisile k poslušnosti,v nasprotnem ji,s kaznimi za minorne prekrške izpulijo še tisto malo,kar jim dajo za življenje,ali jih celo zaprejo…..vse številčnejši zakoni ,ki imajo vkalkulirane gromozanskeluknje,so jasen pokazatelj korupcije s strani ljudi močno vprašljive morale

 • Osti jarej

  ….davkom,vračilu kreditov,zaporom ipd.se izogibajo ljudje,ki so najbolj oškodovali državo in navadne delavce,ki se v modernem svetu imenujejo “davčni obvezniki”

  v slovenijastanu za 125 evrov davčnega dolga ,izgubiš hišo….SRAMOTA SRAMOT

 • Osti jarej

  …denar,ki ga država “zasluži”,vključujoč denar “davčnih obveznikov”,se koristi za reševanje psihopatske in škodljive elite( banke v katere smo zmetali milijarde,pa noben bankster ni nič kriv,je izgubil spomin in ne bo nikoli za nič odgovarjal) in njihove podrepnike,čeprav bi vsaka država nujno morala živeti od lastnega dela in pameti…pa se razen povečevanja števila zaposlenih v državni upravi,kamor kadruje vsa politika ,ne stori popolnoma nič drugega….na rodovitni zemlji,kjer bi v rastlinjakih lahko gojili hrano za slovensko
  potrošnjo,bo stala fabrka,ki bo onesnaževala okolje in bojda nudila tam okrog 100 delovnih mest ..ČE ???…nam pa lažejo o 3000 mestih za nezaposlene….da o tem,da smo in iz dneva v dan bolj zadolženi,tudi na račun še nerojenih otrok,sploh ne zgubljam besed….bruh,bruh….

 • Dark Lord

  A naš Ivanček si je pa “izsuševanje močvirja” sposodil pri Trumpu, pa se mu tako imenitno zdi, da ne zmore enega komentarja brez te fraze. Lepo, Ivan.

 • Osti jarej

  …s pomočjo kontroliranih in prodanih medijev ,ljudi bombardirajo z agresivno in lažnivo propagando,prirejenimi novicami,vulgarno zabavo brez vrednosti in popolnoma nevažnimi informacijami,s katerimi zombirajo množice.pazi!…strašenje populacije ,je eden od najbolj pomembnih načinov globalne kontrole

 • Osti jarej

  …naravni viri se vedno bolj in bolj privatizirajo.zdaj je na vrsti pitna voda.tudi pri nas.kontrola naravnih virov omogoča kontrolo kompletnega življa in popolno odvisnost od psihopatskih elit

 • Osti jarej

  …materializem in pohlep se ( na žalost)označujejo kot vrline,čeprav prav vse religije trdijo,da se pravo bogastvo nahaja v duhovnih in moralnih vrlinah,v ljubezni do sočloveka ipd.,kljub temu pa najvplivnejši z vrha vladajoče piramide in iz vrha religijskih organizacij,uživajo v neizmerljivih bogastvih ,pridobljenih na plečih raje…

 • Osti jarej

  ..klinc vas gleda….moj volilni pildek bo neveljaven

 • Beli Sneg

  Levi nakladači so te dni polno zaposleni za pljuvanje. No levuharčki boste vi dali kakšno idejo za izboljšanje stanja v Slo. Edini ki je sposoben kaj novega pripraviti je stranka SDS. Seveda rdečkarji vse njihove predloge blokirajo. Zato pametni Slovenci na naslednjih volitvah volite stranko SDS da bo svoje pametne predloge lahko spravila tudi v realiziranje.

  • Goran Hvala

   Jaz kot neopredeljen nisem zivel se nikoli nic bolje…ni vazno kdo je na vrhu…obljubljat znajo pa vsi…

   • Olga

    Vseglihar!

    • Jeffrey

     Ja, sej že vsi vemo, da si goreča ko petarda…^^

     • Olga

      Samo da vas ne raznese!

     • Jeffrey

      Najprej bo tebe…^^

    • Goran Hvala

     Ocitno si bla nekje pri koritu ce si obvutila ful boljsi lajf…drugace pac ne…realnost…

   • Nata

    No, torej skozi ena žalost. . . vendar pa je bilo na začetku – upanje. Pa vletih 2004 – 08, se pa je malo posvetilo ?

    • Goran Hvala

     Lahko da se posvetilo tistim ki so pri koritu..men se ni nic…

     • Nata

      Tudi meni ne- dobesedno. Vendar mislim, da je bilo kar nekaj ukrepov, ki so dali upanje.Predvsem kar se tiče otrok in mladih.
      Kako bo pa danes je pa veliko vprašanje.
      Je pa zanimivo, kako hitro se oglasijo dušebrižniki – ob tisti kolobociji s tistim, kar jaz nimam – in napadejo SDS člane komisije, ki želi kaj več vedeti o denarju, ki se nekaterim tala na lepe očke ?? Svetujejo jim, naj se pobrigajo za mlade !!!!!
      Ja, kaj za vraga so pa to sedaj delali ?
      Kje je tisti junak, ki bo ta voz z vsemogočo kramo potegnil naprej ?

     • Goran Hvala

      Upanje lahko reces da mas tud sedaj….to je pa tud vse…

     • Nata

      Pa ga imaš ? Imaš potomce. . . . .vnuke. . . . . .

     • Goran Hvala

      Vnukov se nimam….upanje mam pa glih tako kot 91 pa vse vmes do danes…ce sam ne bom nekaj naredil zase noben drug ne bo…pa je lahko levi al pa desni se ti ne zdi..

     • Nata

      No, v prvi vrsti mora človek narediti sam pri sebi, kar misli, da je prav. Vendar pa v Sloveniji ni tako. So tako odvisni eden od drugega, da svojega mnenja sploh nimajo !
      Zato ne hodijo na volitve. Ker se javno ne želijo izjasniti.
      Kako naj potem imam upanje. . . . .

  • Olga

   ++++++++++++++++ kdaj bodo tudi pri nas milijonske odškodnine za laži, ki jih komunisti širijo????

 • Olga

  Levica je vsa živčna! Laž je nesmrtna duša komunizma! Ne nasedajmo ji!

 • Olga

  Milan Kućan mora Slovencem vrniti denar za odtujeno orožje teritorialne obrambe!
  Vrniti mora 400.00 DEM z obrestmi za darila iz Elana!
  Doplačati mora hišo v Murglah, ker ni bila pravilno ocenjena (korupcija?) v vrednosti 400.000 evrov!
  Odgovarjati mora za zločine Udbe in zločinskega komunističnega sistema nad Slovenci (tudi nad Janezom Janšo) in zaradi umora Ivana Krambergerja!

 • Osti jarej

  9.maj,dan zmage nad FAŠIZMOM v evropi…72 let bo jutri minilo od tega,ko so popušili,ko je hitler lasten narod pustil na cedilu in svojo guzo,ter guze največjih morilcev in njegovih najbližjih sodelovcev, vlekel v južno ameriko (no pred tem se je valjal po evropi..bojda tudi v rimu)….pa niti besede o tem

 • Osti jarej

  …..mi miroljubni slovenci, ki nas sosedje hrvati vedno znova izigrajo in zayebejo, smo ena ubogljiva agresorska ovčica. naša obrambna naravnanost je ena navadna laž. za obrambo so zadolžene žice, amen. naša vojska kar jo je, pa pod zastavo ameriškega kapitala sodeluje v 14-ih vojnah okupacijske narave. NATO justice! gre za uveljavljanje demokracije po ameriško, da ne bo pomote. k sreči ne plavamo na nafti, sicer bi okusili drugo plat jenki demokracije./citat/

 • SALZ

  Bolj ko volijo Slovenci levičarje bolj so v dreku in obratno Slovenca itak lahko vsak nategne postali smo nerazgledan čobanski narod kjer vse propada pa ljudje še kar verjamejo da to ni res. Zato pa nikoli do sedaj nismo imeli svoje države ker nimamo pameti.

 • RealRevolution

  In se pazit pohlepnih desnicarjev v svoji vrsti.
  In popolno nadvlado parlamenta,da se dvigne tudi Krscanstvo v Sloveniji.
  Saj je pravzaprav najpomebnejse.
  Miselnost ljudi se bo spremenila in vec bo vitezov.

  • Olga

   Pohlepni desničarji??? Ljudje, ki ustvarjajo in zbirajo na kup, da levaki kradejo????
   Vitez Milan Kućan?

   • RealRevolution

    Posamezniki v desnih strankah.Vemo kje je SLS,ki je bila zmeraj prej mocna stranka.Lobiji in Nsi…Samo govorjenje brez akcije.
    In ne pozabit ,da je kar nekaj bivsih SDS clanov bilo proti stranki .
    Tudi Virant ,ki je zrusil vlado.
    Zaradi tega levicarji lazje zmagujejo.
    Zaradi pohlepa pa seveda tudi desni postanejo tajkuni,ker gredo cez vrednote.
    Ce je nekdo desni se ni imun na pohlep ne?

  • Zgornji

   DOBRO SI POVEDAL, AMPAK, ŽE V PARLAMENTU JE PREVEČ PARAZITOV, IN KER NAROD POSNEMA VLADO, SE NE POBOLJŠA, IN ZATO TUDI NE ZASLUŽI BOLJŠIH VODITELJEV . DA PA NEKA DRŽAVA LAHKO NORMALNO FUNKCIONIRA MORA IMETI NATANKO 50 VODITELJEV ZA PODROČJA. ČE JIH JE 49 JE ŽE POMANJKANJE IN Z TEM TRPLJENJE, ČE JIH JE 51 PA JE TO ŽE NAPUH, IN Z TEM POT V PROPAD !!! ! !!! PRI NAS JIH JE PA … KOLK ?? OKROG 88 ??? NOOO, TO JE ŽE OČITNA POKVARJENOST ZLOBE PARAZITIZMA !!! ! !!! ŽAAALLL !!! ! !!! IN, KDO BO TUKAJ RED NAREDIL ??? JE KJE KDO ???

 • RealRevolution

  Pravi kapitalizem brez mesanja zidov ,laznih humanitarcev , komunizma ali kaj podobnega proti Krscanskega,ki zatira svobodomiseljnost na veliko (sploh zviti napadi na Krscanske temelje).Ki se dogajajo tudi ce je drzava postimana.Zato pa treba pazit pri zlo namernih ,vplivnih posameznikih ki se ujemajo z drugimi enako mislecimi in se podpirajo.
  Seveda pa pazit na vse ostale hudo narobe cloveske apetite,kot so pohlep in korupcija.
  Tako kot je rekel Janez Jansa o birokraciji v tem clanku glede gospodarstva in vsega…
  TU JE TOLIKO BIROKRACIJE ,DA ZA TAJKUNA TOZBA PREJ PROPADE KOT PA DA GA OBSODIJO.

 • Slovenka

  Kamnica pri Mariboru. Lepo, lepo, čisto blizu, prijeten sprehod do tja. Zelo prav se mi zdi, da bo kongres v Mariboru. Janša, drži se. Res imaš mnogo sovražnikov, ki te hočejo utopiti v žlici vode, toda po drugi strani mnogi cenimo tvoje delo. Zavedamo se, koliko si že žrtvoval vsa ta leta in kakšne preizkušnje še čakajo tebe in tvoje. Pošteni in zavedni Slovenci smo s tabo.

 • učko

  Že četrt stoletja čakamo, da bo neka sprememba. Mam občutek, da spet ne bo n’č !!

  • Slovenka

   Čakanje na spremembo ne bo dovolj. Torej….

   • učko

    Ti dam prau, sam prve korake morajo nardit profesionalni politiki, ki so od tega plačani, pa še možnosti za kej nardit imajo !! Mi, k’ smo po službah pač ne mormo. Je pa res, da je opozicija totalno lena in anemična. Pa tut to je res, da se za Janšo ne bo noben več izpostavljal. Marsikdo je zgubu službo, ker so ga stigmatizirali za “janševca”. Janša se naj malo ozre nazaj, kwa je folku vse hudga s tem naredu. Noben noče bi luzer !!!!

    • Slovenka

     ”Je pa res, da je opozicija totalno lena in anemična. ”

     NSi zanesljivo ni vredna žlice vode, ampak očitati lenobo SDS-u je pretirano. Neprestano dajejo pobude v parlamentu, ni njihova krivda, če vladajoča stran pogazi vse njihove predloge. Tudi se ni potrebno izpostavljati, samo na volitve je treba iti.

     ”Janša se naj malo ozre nazaj, kwa je folku vse hudga s tem naredu. Noben noče bi luzer.”

     Mimogrede, si na tekočem z najnovejšo obtožbo, da si je Janša protizakonito pridobil 400.000 evrov? Če bo to sprejeto, bo zgubil vse premoženje in lahko gre spet sedet zaradi lažnive obtožbe. Oblast ga preganja kot divjo zver, tako da ti predlagam, da svojo izjavo še enkrat pretreseš in ustrezno predelaš. Si eden redkih levičarjev na tem forumu, ki se dostojno obnašajo, pravzaprav si unikat. Škoda, da se drugi ne zgledujejo po tebi.

  • Zgornji

   Jaz imam pa tudi občutek da bo prej Konec Sveta in z njim VEEEEEEELIKA Sprememba, kot pa da bi se uboga Mrtva Slovenija pred tem prebudila …

 • Opazovalec

  @Veliko se govori o tem, zakaj je neka skandinavska država ali pa
  Singapur ali pa Estonija danes uspešna država, država, kjer izjemno
  hitro napredujejo, kjer je blaginja precej večja kot pri nas ali pa v
  povprečju v razvitem delu sveta.

  Estonija vsekakor ne more biti neki silni vzgled. Njen BDP na prebivalca v letu 2015 je bil silnih 17.6 k$, slovenski pa samo 23.7 k$. Tudi stopnje rasti so precej različne estonija povečuje BDP po visoki letni stopnji 0,8-1,9%, Slovenija pa zaostaja v rasti s samo 2-2.8% letno stopnjo. Vsi podatki povzeti po http://www.tradingeconomics.com/slovenia/gdp-growth-annual.

  Čas bi bil, da politiki že prenehajo zavajati ovčke, so desni dobili včeraj dober poduk v Franciji.

 • Jože P.

  Janša kako čem te jaz volit kot desničar ko pa nisi obljublajaš narodu kot vsi…! lažeš narodu kot vsi …!k….š narodu kot vsi! itd.bil si pa tudi eden prvih komunistov z partijsko knjižico kot vsi edino eni so ostali komunisti ti pa ne in taki kot si ti se mi ne dopadejo enkrat si komunist ker si moral biti zato nebi pršu do tam kot si drugič si zaveden domoljub (zaradi takih kot si ti je bilo veliko domobrancev v vojni in povojni pobitih ker so jih izdali taki kot si ti). Sam sem skozi desničar ampak tvoja politika se mi ne dopade,če ti ne kimam sem potem proti tebi.Tudi Bog je bil komunist ampak ni delal tako kot ti.

  lp.

  • Zgornji

   Žal je Precej Resnice v Tvojem Povedanem, … Kako pa bi ga mi Preverili če se je Janko Dejansko Poboljšal ali pa je to še ena poteza Hinavščine ? :-/

 • Jože P.

  Pa še to kje boste dobili denar za volitve..? k še za vaš televizijo fehtate.!!!

 • Anton

  enačitev termina dejstvo =resnica, katero matematično relacijo nam levaki hočejo vsiliti v zakup, je sila nevarna, kar potemtakem apriori pomeni da lahko obstaja več resnic, kar je nebulizem 1 kategorije.

  • Nata

   Ha ? Saj oni verjamejo v več resnic !! Po zgledu tov. milana

   • Anton

    več resnic ne more biti , enostavno basta, kdor tako govori zavestn laže oz nima pojma

    • Nata

     + + + + + + +

     • Zgornji

      Oj, … a si ti Nataša ali Natalija ? :-)

 • Anton

  naj se dotaknem še enaga sila nevarnega problemain to je vsegliharstvo, katerega nam dnevno razni plačanci levaškega režima želijo vsiliti v zakup po forumih in pa tudi mainstremai, problem vsegliharstva ni tako nedolžen in predstavlja večje razsežnosti in posledice, med drugim tudi pojav apatičnosti volilcev. velik odstotek le teh je tudi zaradi tega ker mediji želijo ljudem prikazati sliko češ saj so vsi ki sedijo sedaj v parlamentu, torej vse stranke enake, kar ljudem povzroči revolt, češ zakaj bi volil za to ali ono stranko saj katerakoli bo že prišla na oblast bo isto kradla ali še bolj kot prejšnja. No to so levaki s pomočjo njihovih vazalov nam slovencem, kar dodobro prodali kot kvalitetno blago,

  • janez cepec

   ma kašno vsegliharstvo, usi gremo volet nove obraze za bolšo prihodnost. priporočam čist nov obraz večnega vodje SDS, bivšga komunajzarja, pesnika in pisatelja, pa še in še. nov obraz bo zato, ke bo na frišn obrit.

   • Anton

    jaja novi obrazi že 100x videno, to ap da želiš Janeza Jnašo dati v isti koš z zakrnjenimi komunajrami a la Stanovnik, kučan, turnšek in ostala kompanija pa ni nič drugega kot vsegliharstvo,poizkus deskreditacije janeza Janše, kar pri vas levakih ni nič novega

    sarkazem press

    • janez cepec

     ma sarkazem je to, de usi vejo, de dokler ima Janše, majo tardeči zagotovleno zmago na volitvah, ker usi voljo druge kritene, sam de Prrerok ne bi pršu na ablast. sam vam ni to jasn
     sarkazem press

     • Nata

      izgleda, da je res tako. . . . . . . .brez nadaljnega komentarja

     • Anton

      prvi stavek tvojega komentarja je zopet očiten primerek poskusa deskreditacije gospoda Janeza Janše , ki se ga vsa ta leta polsužujejo levaki ,z namenom oslabiti stranko SDS, najmočnejšo pomladno stranko in zame najmanj okuženo s levaški krti.Le-ta stranka brez aktualnega voditelja Janeza Janše bi bila močno oslabljena morda celo izgubljena za parlament,kar bi bilo najlepše darilo za murgljskega škrta in tovarišijo.

     • janez cepec

      a veš kuga? kukr je ljubljeni vodja kot “osvoboditelj” dubu pik, jih je s svojim besedam in dejanjem use zapravu, u stvari u minusu je že. (osamosvojil smo se sam z njegovo pomočjo, to j’ njegova verzija, no ja Krko pa njegov mladoletni sin sta mu mau pomagala) tko, de ne mi zdej tle flancat, kok so ga levaki deskriditiral. deskreditiru se je sam, mu pa je lepe možnosti, de bi biu u spominu Slovencov kot pomembn mož. škoda, sam je kriv

    • Zgornji

     DEDCA, KJE PA IMATA KAKE NOVE-PRAVE OBRAZE ??? SAMO STARE BARABE SE KLE VKUP VLAČIJO KOT HIJENE OKROG MRHOVINE , IN NE PUSTIJO NOVIH DA BI ZRAVEN PRIŠLI, SICER PA, … TUDI JANŠA NI PRAVI, KER PREVEČ SEXA . AMENNN !!! ! !!! KJE IMAMO TOREJ PRAVE GLAVE ??? SO, AMPAK SO SKRITE, KAJTI TAKO POKVARJEN NAROD SI JIH ŽAL NE ZASLUŽI !!! ! !!! TAKO NAM OSTANE SAMO ŠE NADALJNJE TRPLENJE DOKLER NEBO KONEC VSEGA Z REZULTATOM 55 % MRTVIH. ŠELE NATO SE BO DALO KAJ DOBREGA USTVARITI . ŽAL PREJ RES TEŽKO. AMENNN.

   • PLavi-mil

    Ja, res si cepec, saj si volil nov obraz, danes imaš malo manj kot Severno Korejo, ne pa Slovenijo, če še ne vidiš, ti državo ob tej lutki novega obraza vodijo, mamilaši, pedri, seksistični izsiljevalci, pokvarjeni sodniki in sodnice, skratka lopovi v obliki levih fašistov.

 • Nata

  Saj tole zgoraj je sijajno napisano. In ima v prav vsem prav !!
  Ampak . . . . . . . dragi moji, no ?? Kako in kdo naj bo tisti, ki si bo upal in imel dovolj podpore to udejaniti ???
  Sem postala velik pesimist. In, čedalje bolj verjamem, da je najbolje skrbet zase in za svoje. Saj desni se ne bodo nikoli zmenili!! Bi pa morali krepko skupaj stopiti . VSI !!
  Vendar pa še povedo nam ne – odkrito – kaj hudirja se dogaja, da se ne morejo poenotiti.
  Naj odkrito povedo. . . . . jaz s tem in tem nikoli v kompanijo.Zato in zato. . . . . . . .
  A je to tako težko ? Ni !!
  Potem se bomo nehali preklati po tehle portalih.
  In poskrbeli bomo po svojih najboljčih močeh za svoje riti. . . . .oprostite no !

  • Zgornji

   Bo verjetno prej Konec Sveta preden se bomo toliko poenotili da se bomo kaj Koristnega zmenili , kajti vsak bi le zase , ne pa za Skupno Dobro in tako vsak vleče na svojo stran, in z tem v Zmote , Razpad, in v Propad vseskupaj .

   • Nata

    Res je. Žal.

 • črnaovca

  Tole kot je zapisano je čista utopija, prvič bodo eno leto zgubili in zapravili kup denarja za odpravnine ko bodo menjali vse kadre v državnih podjetjih, ustanovah in RTV. Nadalje bodo rabili eno leto in kup dragih svetovalcev da bodo ugotovili kaj spreminjati oziroma ukiniti in že smo na polovici mandata ko se začne razmišljati o naslednjioh volitvah in ni več pričakovqati kakih radikalnih sprememb. Vmes se bodo spotikali na kupu polen ki jim bodo letela pod noge. Nazadnje pa je vprašanje kdo bo in kakšna bo Janševa koalicija. V kolikor imajo res namen kaj storiti in če vedo kaj, zakaj vraga potem javno ne napišejo, ko pridemo na oblast bomo takoj ukinili naslednje bedaste zakone saj pri sprejemanju sedijo v Parlamentu in menda glasujejo proti, če seveda ob kopici privatnih obveznosti imajo še čas biti na seji. Tako da je to kar je zgoraj napisano samo pravljica za naivne pred naslednjimi volitvami. Kajti tudi pri gradnji 3 razvojne osi, najdražje možne izvedbe in pri gradnji 2 tira niso najbolj proti ker po tiho računajo na svoj kos pogače

  • Olga

   Samo, da so vaši, a NE? Tudi če nič ne znajo, so najboljši!?? Haha! Kako prozorno!
   Janša je že vodil vlado in EU! Ste pozabili?!
   Ali samo uporabljate deset komunističnih pravil?! Laž, laž, laž….

   • črnaovca

    To da ni važno čeje butast samo da je naš je rekl že desni Oman. To da je Janša vodil vlado in Eu se ve a ravno reformno ni bil naravnan

 • Zgornji

  PROBLEM JE, DA KO SE ENKRAT NAROD TAKOLE POLENI, DA SAMO ŠE PO PISARNAH NABIJA KRIZO Z BIROKRATSKIM PARAZITIZMOM, POTEM BO TEŽKO ŠE PRIJEL ZA KAKO DELO, AMPAK, VSE SE DA, ČE SE LE HOČE, AMPAK, VPRAŠANJE JE KOLIKO SE ŠE HOČE , … SAJ, KO BO REVŠČINA MOČNEJE NARASLA Z PRIHAJAJOČO KRIZO, BO MARSIKDO PRIJEL ZA DELO KI DRUGAČE NEBI, … AMPAK, ODPRAVNINE IN PRESTRUKTURIRANJA BODO TUDI STALA ČAS + DENAR … VPRAŠANJE ČE NEBO ŽE PREPOZNOOOOOOO …

 • Zgornji

  Ja, jaaa, Nata, ni panikeee :-) ;-) :-) Hvala vseeno :-)

  • Nata

   Brez zamere, a ne ?

   • Zgornji

    Seveda :-)

 • Olga

  Čestitke SDS in Janez Janša! Slovenija rabi sposobne in poštene ljudi!

 • piko8

  To komunistićno GOLAZEN nagnat STOŽIŠKO dvorano “ZAPLINIT” potem pa ,
  kot v Črnobilu zasut z armiranim betonom, da DUH NE UIDE
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • PLavi-mil

  Če bi le lahko, samo se bojim, da ne bo tako, kot si želimo, preveč je še levosučnih opranoglavcev, kateri zamižijo na obe očesi, ob vse rabotah levakov, samo, da ne bi JJ prišel na oblast, ob tem pa se ne zavedajo, da delajo škoda narodu in Sloveniji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!