[VIDEO] Kakšno družinsko politiko potrebujejo slovenske družine? Tradicionalno ali LGBT?

Foto: iStock

O stranpoteh aktualne družinske politike smo spregovorili v četrtkovi oddaji Aktualno z gostoma Metko Zevnik in Tomažem Meršetom, ki sta javnosti znana po neutrudnem zavzemanju za otrokom, družinam in starim staršem naklonjeno družinsko politiko.

Metka Zevnik, podpredsednica Glasa za otroke in družine, je opozorila na pravi pomen družinske politike, ki se začne z družini naklonjeno vzgojo v šoli, nato pa prek ukrepov na najrazličnejših področjih finančno pomaga staršem pri skrbi za življenjski standard otrok in družini naklonjeno javno mnenje. Zevnikova je povedala, da bi se resna vlada morala zavedati, da so otroci pomembna naložba v obstoj, prihodnost in razvoj celotne družbe in države.

Celotno oddajo Aktualno si lahko ogledate tukaj:

Opozorila je, da aktualna vlada kljub opozorilom še vedno izključuje stare starše iz družinske zakonodaje ter na primeru svoje družine opisala moč družinske povezanosti in doprinos starih staršev pri pomoči otrokom in vnukom. Izpostavila je, naj bodo ukrepi v družinski politiki resnično naklonjeni družinam ter čim bolj univerzalni in neodvisni od socialnega položaja družine. Pomembna naloga družinske politike je po njenem tudi zmanjševanje razlik v standardu med primerljivimi prebivalci brez otrok in starši z različnim številom otrok.

Tomaž Merše, ki vodi Družinsko pobudo, je o spremembah Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih povedal, da od vlade pričakuje, da bo tokrat spoštovala lastne pogoje za sprostitev omejevanja ukrepov na področju družinske politike in ne bo spet iskala kakšnih obvozov, s katerimi bi še podaljšala veljavnost omejevalnih ukrepov, za katere tudi sama ugotavlja, da imajo negativen demografski učinek. Opozoril je na spremembe usklajevanja dohodkovnih razredov, ki bi že v nekaj letih v primerjavi z veljavno ureditvijo mnogim družinam znižale višino prejetih družinskih prejemkov, in predlog izplačila pomoči ob rojstvi otroka v obliki dobropisa, ki bi zmanjšal avtonomijo družine, povečal pa odvečno birokracijo in odprl nove možnosti korupcije in klientelizma.

Ob vprašanju Resolucije o družinski politiki pa kot pozitivno ocenjuje ločevanje družinskih prejemkov od socialnih transferjev. Tomaž Merše meni, da vlada v resoluciji predlaga nekatere izboljšave, hkrati pa tudi ohranja nekaj slabih in nesprejemljivih rešitev. Kot izrazito neustrezno in nesprejemljivo ocenjuje podaljševanje varčevanja na družinah zaradi ZUJF, čeprav bi moralo biti že pred dvema letoma odpravljeno. Gosta sta še opozorila, da se vlada tudi v Resoluciji o družinski politiki ni odrekla ideološkemu besedišču in nejasnim rešitvam, ki si jih lahko razlaga vsak po svoje, zato v praksi ne doprinesejo k izboljšanju finančnega položaja in ugleda družinskega življenja v družbi.

Franci Donko

Rdeči alarm
V zadnjih 20 letih nam je zmanjkalo 300 tisoč otrok in mladih, kar je izjemno skrb vzbujajoč podatek. Če se ozremo samo na vlado Mira Cerarja in na njihov poskus uničenja družine, posvojitve otrok s strani bogatih homoseksualcev in vsiljevanje certifikatov “LGBT prijazno”, ugotovimo, da je sodobna levica grožnja otrokom in družinam ter življenju naklonjeni družbi. Ko skušamo najti vzroke levičarskemu zabijanju žebljev v krsto družinske politike, se ne moremo znebiti občutka, da v ozadju poteka tako imenovana zadnja stopnja revolucije svetovnih razsežnosti, saj je sam Marx zapisal, da bo revolucija popolnoma uspela, ko ne bo več družine.

Cerar-Erjavec-Židanovo koalicijo lahko mirne duše poimenujemo tudi protidružinska koalicija, saj pod taktirko najbolj sporne družinske ministrice v samostojni Sloveniji Anje Kopač Mrak neusmiljeno napada najpomembnejše zatočišče sodobnega nemirnega človeka − družino. S poskusi brisanja spola, izenačitve homoseksualnega razmerja z zakonsko zvezo moža in žene, z omogočanjem posvojitev in kupovanja otrok bogatim homoseksualcem in lezbijkam Anja Kopač Mrak nadaljuje levičarsko obračunavanje z družino, ki ima korenine v prejšnjem, nedemokratičnem sistemu.

Po izsiljenem družinskem zakoniku se ministrstvo za družino ukvarja z Resolucijo o družinski politiki, v kateri je najti tudi dobre predloge in rešitve, ki pa jih po mnenju gostov ministrica Anja Kopač Mrak iz različnih razlogov ni sposobna izpeljati, zato resne reforme družinske politike čakajo na družini naklonjeno vlado, kakršno, tako upamo, bo Slovenija dobila na prihodnjih parlamentarnih volitvah.

Franci Donko

 • Nejc Ornik

  Vsekakor novo družinsko politiko brez Anje Kopač Mrak, Cerarja, Erjavca in (ne)Socialnih birokratov!

 • Slovenec 33

  V nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne skrbijo za dobrobit avtohtonih, ampak jih le ropajo in zatirajo.

  Tudi v Sloveniji je tako, kar dokazuje leva opcija, ki je na oblasti.
  Ni mogoče kaj drugega pričakovati od preoblečenih komunistov, ki so verniki religije, ki je v skoraj 100 letih obstoja, pobila skoraj 200 mio svojih ljudi in nas na ta čas opominja nad 600 morišč, ki si jih po slovenskih deželah naredili verski blazneži, ki so sami sebe imenovali napredni komunisti.
  Zapomnite si Cerarja, Erjavca, Židana, Novakovo in strice iz ozadja, ki onemogočajo evolucijo v slovensnkih deželah in zato prihajajo na površje izrodki.

 • Jure kavčičeu

  Desnica poskuša prikazati LGBT osebam prijazno politiko kot “protidružinsko”. Vendar je to povsem napačno in lažnivo. Taka politika namreč ne nastopa proti tradicionalni družini v nobenem pogledu, v smislu da je ne omejuje, ne poskuša izničiti, ne poskuša zavirati nastajanja tradicionalnih družin. Gre se samo za to, da bi definicija družine zajemala tudi skupnost dveh istospolnih oseb. To je vse. Tradicionalna družina s tem dejansko NIČESAR ne izgubi, tukaj samo pridobijo tisti, ki so pač zaljubljeni v osebo “napačnega” spola in si želijo živeti normalno življenje, do katerega bi moral biti vsak upravičen.
  Pa prosim če ne omenjate Marxa, ker se mi dozdeva, da nimate pojma o čem je ta človek pisal oziroma predvsem v kakšnem kontekstu.

  • Sašo

   Homoseksualna politika se na račun politične moči, na račun bogastva postavlja nad klasično družino. Ker imajo denar in politični vpliv si želijo normalizirati lastni zavedanje nenormalnosti . Bojite se sami sebe, potrebujete priznanje heteroseksualcev, da bi se sami pred seboj počutili bolj heteroseksualne . S temi nenehnimi zahtevami in z agresivno propagando samo kažete na to da se ne sprejemate takšne kopt ste in dokler se ne boste sprejeli takšne kot ste, vam noben zakon ne bo mogel pomagati..ponosni na svojo drugačnost ? Ne, sram vas je drugačnosti in bi na vsak način radi bili kar se da podobni heteroseksualcem .
   V resnici ste pomilovanja vredni .

   • MEFISTO

    Uporabljaš napačno terminologijo.

    Homoseksualnih družin ni.

    Družino vedno sesatavlja najmanj en heteroseksualni starš in poljubno število otrok ali dva heteroseksualna partnerja.

    Buzeranti in lezbijjke se združujejo iz popolnoma drugih nagibov kot heteroseksualci in je vsakršna zveza med njimi,ki bi bila podobna heteroseksualnim zvezam, proti naravna m napačna ter koristoljubna.

    • Sašo

     nekateri homoseksualci imajo tudi otroke spočete po biološki poti, če je le možnost jim jaz teh otrok ne bi dodelil ob morebitni ločitvi od heteroseksualnega partnerja. Ni logiki da si želiš otroka, ki je plod heteroseksualnega odnosa ki ga homoseksualec zavrača ali pa ga je samo izkoristil za spočetje otroka . Tu ni iskrenosti . Če pa denimo umre partner, heteroseksualni potem pa ne vidim druge rešitve kot da otrok ostane pri homoseksualni polovice te zlagane heteroseksualne partnerske zveze.
     za otroka je vedno najboljše da ima ob sebi svojega starša, če je ta seveda ljubeč do njega, vsekakor je pa najboljše zanj da sta to starša mama in ata, to je edino v tej debati bolj naravno da bolj naravno ne bi moglo bit, homoseksualnost v naravi še ni dala otroka in ga ne bo.

   • Jure kavčičeu

    Zakaj misliš, da se geji gnusijo sami sebi? Samo desnica jih poskuša prikazati kot nekaj nenormalnega, ker svojo ideologijo črpa iz neke prastare bukve, ki so jo pisali neizobraženi pastirci v puščavi. In ne vem zakaj naj bi si ti ljudje želeli biti podobni heteroseksualcem, pa tudi če si, je to v najverjetneje posledica obsojanja in zmerjanja s strani takih idiotov, kot ste tukaj na novi24

    • Sašo

     Kdo pravi da se gnusijo sami sebi ? Tega jaz nisem rekel, rekel sem da se ne sprejemajo takšne kot so, kar je popolnoma jasno, če bi se sprejemali takšne kot so si ne bi na vso moč želeli izgledati navzven kot heteroseksualci ampak bi se preprosto imeli radi takšni kot so, torej neplodni v svojem ” spolnem odnosu “, brez porok . Tako pa si na vso moč želijo izgledati navzven kot heteroseksualci da bi jih mi sprejemali lažje, da bi se oni sami pred seboj počutili bolj normalne v heteroseksualni družbi , žal za te namene tudi otroke izkoriščajo, kar kaže na to da imamo opraviti s strašno egocentričnimi ljudmi . Kot drugi, gnusijo se meni, to je res in to še ni razlog da sem homofoben, komu se gnusi krastača, pa zaradi tega nima fobije pred živalmi . Populistično brezvezno nabijanje za dvigovanje ega in za namene žaljenja drugače mislečih .
     Homoseksualnost je že primarno v svojem nazivu popolnoma nesmiselna, moški homoseksualci bi se potem takem mogli ” mečevat ” s svojimi spolnimi udi, lezbijke pa se tepst z vaginami..tako pa imamo v praksi da moški moškega v anus ( da to ni naravna spolna praksa kaže na to da pri morebitnem vzburjenju se anus ne navlaži kot vagina pri ženska, za prevarati naravo se pa uporablja lubrikant, toliko o naravnem, če se gredo naravno homoseksualnost potem se naj onegavijo lepo na suho ;) ) . jezik, anus, prsti niso spolni organi zaradi tega mi ni jasno kako se lahko odnos homoseksualcev označuje za homoseksualnost, tiščati tiča v anus je kvečjemu sprevržena spolna praksa, ki si ne zasluži posebnih pravic, ker potem bi si jih zaslužil tudi tisti ki tiča v drevo tišči, se poroči z njim in podeduje cel drevored, proda in mastno zasluži.
     Vi se sami sebi smilite, ne prenesete se takšne kot ste, ne sprijaznite se da niste heteroseksualci .

     • Jure kavčičeu

      Watever bom rekel. Sploh se mi ne da ukvarjat s takim idiotizmom

     • Sašo

      Ja saj nimaš kaj pametnega povedat na to kar sem napisal, ker sem te razbil na prafaktorje…imate srečo da nisem aktiven v politiki ;) .

     • Jure kavčičeu

      To pa ja, imam srečo, da nisi aktiven politik. Že tako je bolj žalostno v parlamentu….

     • Sašo

      Je ja, kako ne bi bilo ob zadrogiranih SD in ZL, ter cmerarjevih polnih diktatorskih prijemov.

    • Sašo

     še samo to manjka da boste se začeli vtikovat v učni program in v anatomijo in boste strokovnjake poučili da anus ni prebavni organ, ampak je spolovilo :) .

  • MEFISTO

   Marks še sam ni vedel, o čem je pisal.

   • Jure kavčičeu

    Kar lepo kaže no to, da verjetno niti ene Marxove knjige nisi še držal v roki.

    • MEFISTO

     Dobro ugibaš.

     Mefisto ne zapravlja svojega dragocenega čas s šundom.

 • Antonius

  Dobra družinska politika se začne na vsakokratnih volitvah.
  Trenutna družinska politika je žrtev nespametnih volivcev, ker si Kučanovi povampirjeni korajžneži dovolijo več, kot narekuje zdrava pamet.
  V glavo jim je stopila nezamenljivost, ker jih ljudje permanentno volijo že prek 20 let.
  Ni vprašanje kdaj, vprašanje je koliko se bo moralo družinam in pokradenim otrokom še zgoditi, da se bo v starševsko zavest prebudilo spoznanje, čigavih naj nikoli več ne volijo.
  Najnovejši ksiht po Cerarju iz Kučanove ponudbe nenadkriljivih je nedavni predsedniški kandidat Šarec.
  Njegovo hecanje, da je ženska žaba, žaba pa ni *člouk* je zagotovilo, da se Anji Kopač Mrak po volitvah na glavi ne bo niti las premaknil, če bo izvoljen.

 • MEFISTO

  Kot davkoplačevalec in državljan te nesrečne države imam pravico vedeti, kdo me zastopa v državnem zboru, zato imam pravico vedeti in izvedeti kaj več tudi o njihovem družinskem stanju.

  Sklicujoč se na to pravico, sprašujem in tiste, ki kaj vedo o tem, tudi prosim, da mi povedo . ali ima poslanec Vatovec,ki je tako zelo pameten, sodoben in ideološko popoln, drugi priimek po možu ali ženi?

 • MEFISTO

  Slovenija potrebuje tradicionalne družine.

  Vse drugo je za šankarske razprave in za dviganje pivskega razpoloženja.

  Z naravo se ne kaže igrati..

 • Valter BraniSlav

  Zopet Franci in njegova Danka ter njegovo sanjarjenje o homoseksu.
  Odgovor na retoricno vprasanje je sila preprost. Ker ima vecina ljudi raje nasprotni spol se bodo posluzevali tradicionalne druzinske politike. Oni ki imajo raje lasten spol pa LGBT variante
  FRANCI OCITNO NE VE KAM SPADA…

  • macon

   Ni problem v LGBT kot spolni usmeritvi, problem je, da na podlagi drugačne spolne usmeritve od večinske, pričakujejo državni denar. Že zdaj imaš kup kvazi inštitucij, ki v imenu LGBT cuzajo milijone iz raznih državnih fondov.

 • RATATA

  V družini ni prostora za politiciranje.
  Kaj in kako naj bo z družinami ter kakšne naj bodo družine, se tudi ne sme politicirati.
  Kdor poskuša, naj bo pogubljen,
  v kolikor mu pa uspe karkoli nenaravnega spolitizirati, bomo pa pogubljeni vsi.

 • tramal

  Komunisti,lezbače in buzaranti so rak kana družin.Zato izumiramo.

  • Sašo

   Zato pa širijo propagando kjer je le mogoče, zaradi tega vabijo k nam polpismene afričane, ker jih je najlažje zmanipulirat da ti dajo glas na volitvah, da bodo lahko potem oni širili z oblasti svoja ” prepričanja ” .
   Poglej primer Janković…on da muslimanom ( ki ne prenesejo homoseksualnosti ) džamijo, v zameno dobi denar in volivce ( 100.000 ), ker dobi volivce ki lahko prinesejo zmago , dobi politično in pravno moč ( primer farmacevtka no in mnogi drugi ), do te moči je prišel s tem da se pojavlja na gay paradah ( med njimi malo morje pravnikov in politikov )…v bistvu polno nasprotij, v ozadju pa jasen cilj, zmanipulirat in na svojo stran pridobiti čim več ljudi, tudi takšne ki se med seboj ne prenesejo, cilj…kopičenje politične moči in denarja .
   Janković je zvezda, on bi bil tudi predsednik SDS če bi SDS imel veliko večino v tej državi.

 • Borut Stari

  Ko se ozremo na tradicionalno družino je takoj opazna edina razlika med mafijo in komunističnim režimom. Za mafijo je družina sveta stvar. Za komunizem pa je družina nekaj sprevrženega, ker je ta za komunistično gibanje najhujša motnja. Posebej ker tradicionalna krščanska družina ne rabi nobene politike in njenih komisarjev.

  • Sašo

   To se motiš, pravim komunistom je tudi familija pomembna, to pa niso komunisti, samo izkoriščajo neuko rajo s komunizmom na svojo stran, skrivajo se za komunistično idejo . Poglej samo stranko Združena levica…prikorakali so kot maškare prvi dan v parlament, z slovensko zastavo z zvezdo, z jugoslovansko zastavo, zavzemajo se pa za homoseksualce, za ekstremistične verske migrante, za legalizacijo mamil, zavzemajo se za Cigane…torej zavzemajo se za vse kar je bilo pod zastavo in zvezdo diskriminirano..s takimi potezami lahko samo neuke jugonostalgične pijančke manipuliraš , ki so obstali v času., izkoristiš jih da te volijo ( propaganda pred volitvami razmerje plač direktor delavec 5:1), ko pa pridejo v parlament pa odvržejo maske in začnejo s svojo ne več skrito misijo, homoseksualna propagandam, novačenje novih volivcev z Afrike in Azije, marihuana marš itd..poetm pa v vsem tem pozabijo na tisto zavzemanje plačnih razmerij 1:5 ..;) .

   • Borut Stari

    Predvsem se ne strinjam s tabo glede komunizma. Kakšen neki pravi komunizem Komunizem je grozno,izprijenp in zastrašujoče zločinsko gibanje, ki ne uposteva osnovnega človekovega dostojanstva.

    • Sašo

     Saj se strinjam, komunizem je bil zlo, ampak kot tak je bil tudi proti homoseksualcem, drogam, veram itd…današnji kvazi komunisti pa pod krinko komunizma nelogično ravno vabijo k nam migrante, poveličujejo homoseksualce itd.kontradiktorno.

     • Nejc Ornik

      Komunizem JE BIL in JE in BO ZLO. Dobro vemo, da je sposoben en dan paktirat z nacizmom, jutri pa bit smrtni sovražnik z njimi. od česa je pač večja korist

 • Hun

  siptarsko!

  • xtc

   Torej ti babnicco Albanec?
   Al morda tvojga fanta?

   • Hun

    ti si moj fant.. junfer

    • MEFISTO

     Sem vedel, da boš nekoga skušal prisiliti, da je tvoj fant, odkar te je zapustil zadnji buzerant!

     • Hun

      zadnji si bil ti z razstrganmu šupkam

     • MEFISTO

      Potem se pa čudiš, da ne maram gospodov, ki jim ljubkovalno rečemo buzeranti.

 • baubau

  Pametni starši bodo vsakovrstnim “družinskim politikam”prepovedali vstop v svoje družine.

 • xtc

  Istospoklni so pač kiks narave,tako pač je.So tuukaj naj pa ne razlagajo ,da so merilo za normalnost.

 • Sašo

  Ne vem zakaj se heteroseksualci ne organiziramo in vsako leto priredimo parado ponosa namenjeno heteroseksualcem ?

  • MEFISTO

   Ker se ne zgledujemo po toplovodarjih!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!