[Video] Tako je radikalni Štromajer poskusil ‘trolati’ znanega ameriškega intelektualca Bena Shapira, a je ta njegove levičarske nebuloze v hipu zavrgel!

Dr. Jernej Štromajer in Ben Shapiro (vir: twitter)

Novi državni sekretar na ministrstvu za šolstvo in eden najradikalnejših vidnih članov SD, dr. Jernej Štromajer, je v okviru svojega doktorskega študija politologije 2016/17 s podporo Fullbrightove štipendije sodeloval kot gostujoči raziskovalec na eni od ameriških univerz, kjer se je udeležil tudi govora ameriškega publicista, političnega kritika in glavnega urednika portala Dailywire.com Bena Shapira. Po odgovoru Shapira je sledil aplavz občinstva, Štromajer pa se je sključen odpravil stran od mikrofona, medtem ko je tudi sam ploskal.

Na posnetku, ki je zaokrožil po spletu, se tako vidi tudi “vprašanje”, ki ga je imel Štromajer za Shapira. “Dejstvo številka ena: transspolnost ni bolezen. To ni moje mnenje, to so dejstva Svetovne zdravstvene organizacije in Ameriške psihološke zveze. Tako kot homoseksualci nimajo bolezni,” je začel Štromajer.

“Dejstvo številka dve: bogati otroci ostanejo bogati, revni otroci ostanejo revni. Od 18 tisoč milijarderjev na svetu jih je 12 črnih. Od kod prihajaš, kako odrasteš, koliko tvoji starši zaslužijo, ali so tvoji starši poročeni, igra veliko vlogo …” “Dejstvo številka tri: sovražni govor ni svobodni govor. In moje vprašanje je, glede na to, da dejstvom ni mar za vaša čustva, zakaj ste uprabili napačna dejstva?”

Levičarska ideološka zaslepljenost
Shapiro je zavrnil trditev, da so dejstva, ki jih je v svojem predavanju navedel, napačna. “Prvič, še do pred petimi minutami je DSM [Diagnostični in statistični priročnik duševnih motenj] specifično transspolnost definiral kot motnjo. Definirana je bila kot ‘motnja spolne identitete’, zdaj jo imenujejo spolna dismorfija, kar pa nima smisla, saj pravi, da je depresija resnični problem, ne pa dejanska motnja spolne identitete. Kar pa spet ne pojasni, zakaj je stopnja samomora med transspolniki za 40 odstotkov višja od dejanske stopnje samomora, ki je med preostalim ameriškim prebivalstvom nižja od treh odstotkov.”

“Drugič, govorili ste o neenakosti prihodkov in predlagali, da je vse bogastvo podedovano. To je nesmisel,” je Štromajerjevo trditev zavrnil Shapiro in še dodatno pojasnil, da glede na statistične podatke ameriške davčne službe kar 90 odstotkov vseh, ki so se rodili v spodnjih 20 odstotkov zaposlenih, v roku 15 let niso več med 20 odstotki zaposlenih, ki zaslužijo najmanj. V državi obstaja ogromna mobilnost zaslužka, ki se premika v obe smeri. Tisti, ki zaslužijo več, lahko zaslužijo manj, in tisti ki zaslužijo manj, lahko zaslužijo več.

Shapiro je ravno tako zavrnil trditev, da obstaja fiksna sestava zgornjega enega odstotka najbogatejših. Seznam se stalno spreminja. En odstotek predstavlja samo mejo zaslužka, ne določa pa, kdo je lahko nad to mejo in kdo pod, to je odvisno od ljudi samih. Za starejše je več verjetnosti, da bodo v zgornjem enem odstotku, saj so že dlje časa na trgu dela, ni pa rečeno, da so bili vedno v zgornjem enem odstotku.

“Tretjič, praviš, da sovražni govor ni svobodni govor. Odvisno je, kako definiraš sovražni govor.” V Slovenijo se vedno bolj vriva ohlapna angleška definicija. Razlikujemo med žaljivim govorom in sovražnim govorom. V slovenščini je sovražni govor z zakonom definiran kot poziv k nasilju. V anglosaškem svetu, ko govorijo o sovražnem govoru, vsaj ko ga zagovarjajo, govorijo o žaljivem govoru. “Edini govor, ki ni svobodni govor, je govor, ki odprto brani ali poziva k nasilju. Specifično, govor, ki vodi k nasilju,” je pojasnil tudi Shapiro. “Če jaz rečem stvari, ki ti niso všeč, to ni sovražni govor, in če ti misliš, da je to sovražni govor, potem si fašist. Konec debate.”

Sledil je aplavz občinstva, Štromajer pa se je sključen odpravil stran od mikrofona, medtem ko je tudi sam ploskal. Če je to domet slovenske politologije, ki zna zgolj kot papagaj ponavljati levičarske ideološko pogojene floskule, potem res nima smisla. Taka ustanova ne ustvarja novih znanstvenikov, temveč zgolj kup ideološko obarvanih kričačev. Kar pa niti ne preseneča, glede na to, da se Štromajer na Twitterju definira kot “politolog, Fulbrighter, aktivist, antifašist, upornik, borec (ne nujno v tem vrstnem redu)”.

Ivan Šokić

 • Hun

  Oba gobezdaca poslat na prisilno delo;)

 • Janez Novak

  Točno tako: tisti, ki bi radi preganjali sovražni govor, po njihovem mnenju, so fašisti. Sovražni govor je lahko samo napeljevanje k nasilju.

 • plavi-mil

  Še en mesećnik, dpktorat mu prav nič ne pomaga, še vedno je za 500 let pred leseno žlico.

  • sodnikisozločinci

   Ljudje so ga videli na gošarski proslavi jesti golaž s plastično žlico. Revež je bil zbegan kot neandertalec pred kolesom.

 • bubamara

  Za komuniste je vsako mnenje, ki vsebuje besedo Slovenija ali Slovenec, sovražni govor.

 • Slehernik

  OMFG tale omejenec se je spravil na Shapira??? Pa Ben je z lahkoto zgazil mnogo inteligentnejše od našega rdečkarja, tako, da me končni rezultat ne čudi

 • pajot

  Če jaz rečem stvari, ki ti niso všeč to ni sovražni govor in če ti misliš, da je to sovražni govor, potem si fašist. Konec debate.”

  Jebenti,kratko in jedrnato. Ne,da ni mogel odgovarjati,pač pa se je pobral kot polit cucek. Pankrt boljševiški. In če je to,kar sem rekel, sovražni govor,naj pride k meni. Se bova prijateljsko pogovorila.

 • učko

  Jah, prasce levuharske Resnica boli, moji komentarji pa še bolj !!!!

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Revež je sam sebi ploskal, ker je vedel,d a je uničen.

 • ludvig

  ..sovražni govor je samo pozivanje k nasilju….end of story…

 • tohuvabohu

  Minuta za boljši jezik: “njegove levičarske nebuloze v hipu zavrgel”.
  Ni jih zavrgel, ampak zavrnil! Zavrže se pokvarjeno živilo ali odslužen aparat.

  • KAPIBARA

   Ja kaj pa je drugega kot odslužen aparat..

   • Gr Enze

    APARATĆIK

 • ZatonMesecnikov

  Štromajer je svoja “dejstva” prinesel s seboj v aktovki iz Ljubljane.

  Levičar v pogovoru vedno uporablja izraz “dejstva” ker podzavestno sluti, da le ta to niso. S ponavljanjem pojma “dejstva” poskuša sogovorniku vsiliti mišljenje, da le ta to so.

  • kraljica vesolja

   Kje si, stari.

  • traktor

   Ja, ja. Samo to mu porata morda le v Sloveniji. Drugje je pa prekratek.

 • slosin

  pa kva ti levuharji sploh hodijo v kapitalistično Ameriko, ki jo tako sovražijo…

  • ZatonMesecnikov

   Vsi na koncu bežijo tja, tudi levičarji. Poleg množic migrantov…

  • tohuvabohu

   So slišali, da je to dežela neomejenih možnosti.

   • sodnikisozločinci

    Najbrž razumejo neomejene možnosti v pomenu, da jim bo v Ameriki pimpek zrasel.

  • Gr Enze

   PO DENAR HODIJO DENAR JIM NE SMRDI

 • kraljica vesolja

  Ameriški intelektualc, hahaha, oksimoron.

  • xtc

   Sej slovenski me obstoja vsaj levi ne-dokaz debata tam.

  • KAPIBARA

   Komi intelektualec… hahahaha

 • Jurko

  Kapitalizem tudi jaz podpiram. In svobodo govora. Del slovenske levice ima s tem probleme. Samo slovenska desnica ima problem s ksenofobijo in podpiranjem kolaborantov z nacizmom.

  • pajot

   desnica vendar ne podpira komunistov,ki so kolaborirali z nacisti . Pakt Ribbentrop- Molotov. Ej,Jurko,Jurko,bo treba mal pogledat zgodovinske knjige.

  • ZatonMesecnikov

   #ksenofobijo in podpiranjem kolaborantov z nacizmom.#

   V mislih imaš seveda Antikomunistov v Državljanski vojni 41-45.

   kako kaj na Axis History Liberalec? Si že kaj naprej prišel s svojo “resnico in vrednotami”?

   • Jurko

    Nwm nwm Spreho tam so neki redkobesedni. XD

    • ZatonMesecnikov

     Morda pa je krivda v tebi? In filozofiji, ki jo zastopaš. Ter teži, ki jo daješ NOB.

 • Aron

  Ah Shapiro, dvolična konzervativna snežinkica.

  • xtc

   Ki je levaka s**** kot pi****

  • Soave

   Zakaj pa konzervativna ??

 • Iva

  “Če govorim stvari, ki jih vi ne marate, to ni sovražni govor. Če pa vi mislite, da to je sovražni govor, ste fašist. Konec zgodbe!” je ostro zaključil Ben Shapiro.

  Točno tako! Glede na ključno vlogo ” FDV & Co. dohtarjev” v SLO družbenopolitičnem življenju (in mainstream medijih) je vsako neposredno drugačno mnenje sovražni govor oz. verbalni delikt. Slovenistan!

 • Van Der Waals

  CITIRMA ”Če jaz rečem stvari, ki ti niso všeč to ni sovražni govor in če ti misliš, da je to sovražni govor, potem si fašist”. TAKO JE ČE REČEM DA MI ČRNUHI IN MUSLIMANI CIGANI, ”anti”fovci NISO UŠEČ POTEM SE VEDNO NAJDE LEVI FAŠIST IN ME OZMERJA DA SEM RASIST… KER MI PO NJIHOVI LOGIKI MORALI BIT. ENKRAT LEVO VEDNO LEVI FAŠISTI!!!

 • xtc

  Jasen prikaz razlike meds zasebnošolskim izobraževanjem in javno komunističnen.
  Diplomamnt zasebne univerze je dobesedno degradiral SLO levo javnoizobraženega “intelektualca” ,dejansko ga je razsul kot p**** ali povozil kot šleper ajmer sredi avtobahna.
  Debata je dokaz nizkega IQ SLO levakov nezmožnosti hitrega razmišljanja in argumentiranja trditev.
  Dejansko je ta debata živ dokaz nizkega IQ ja volilcev SLO levice,ki jim taki “intelektualni” diletanti prodajajo pravljične floskule,ki jih na zahodu sesujejo v trenutku v prah z argumenti.
  Definitivno pa so transspolnost in hoseksualnost vedenjski motnji oz. bolezni-ki bi ju bilo treba zdraviti,kajti sedaj se kaže ,da ti ljudje izdatneje trpijo za raznimi oblikami psihičnih težav,kot normalni.
  Je pa ta debata še en dokaz superiornosti zasebnega šolstv NAD JAVNIM IN ŠE SPEVCANIM NA KOMUNISTIČNE RELIKTE.

 • kraljica vesolja

  Lejte, kdo pa ni kolaboriru z Nemci. Tud Ameri so bli na njihovi strani, sej je Hitler njihov pankrt. Isto k Tito. Sam pol, k so videl, da bo spušil, so se pa proti njemu obrnil. Sam zgodovino pogledaš pa ti je takoj jasno, na kakšen način delajo Ameri.

  • kraljica vesolja

   In tud pr naši osamosvojitvi so bli Ameri prvo proti. Sam da vas spomnim, k mate res slab spomin.

   • Caetano

    To je edino kar si tukaj prav napisala. So pa nas podprli Izraelci pa se kljub temu nasa politika ogreva za jihadisticne Palestince. No saj ni cudno saj to je ista politika, ki je bila dejansko proti osamosvojitvi.

    Drugace bi pa Hitler zmagal vojno, ce ne bi ZDA stopile vanjo. Sploh ker bi lahko Japonci napadli na Daljnem vzhodu Rusijo. In pa moral bi poslusati tiste svetovalce, ki so mu svetovali naj takoj odpravi kolhoze in vrne zemljo kmetom v zameno za njihovo lojalnost. Samo nacisticni rasni nacrti so bili proti temu. Drugace pa bi imel zmago na dlani.

    • kraljica vesolja

     Ja, ja, kdaj so pa ZDA vstople, k je blo že skor konc.

     • Caetano

      Takrat se je sele zacelo bolj za res.

 • antimur

  Ne smemo več dovoliti, da ta levakarska banda hodi po svetu in sramoti Slovence, Slovenijo, kreten Stromajer je samo eden od mnogih odpadnikov slovenskega ljudstva, med drugim uspešno blatijo Slovence prasice kot je Fajonka in vsi levaški evroposlanci, dodamo lahko tudi Bogoviča, ultrakomunajzerski gobcač Žitnik, ki se ima za novinarja, v Nemčiji pa razvpita levaška qurbetina s svojim nenormalnim podpiranjem LGBT Marta Kos. Sramoto nam delajo kamorkoli pridejo Pahor, Šarec, največji politični idiot in nesposobnež, obenem pa še zlobnež Erjavec in še cela plejada teh antislovencev. Še dobro, da Kučan operira samo na vzhodu, sicer ga pa zahodnjaki ne jebejo, kdo bo pa razspravljal z barabo zahrbtno, ki namesto v sogovornika zija v poden, pa še njegova retorika je povsem na psu, edino sprejemljiv je za Ruse in Srbe.

  • Jože Kovač

   A je tole tudi Merklci reku: https://www.youtube.com/watch?v=I8BloWZA9_c

  • traktor

   Kurbež mali mora povsod, koder ima govor, s sabo nositi še prazno gajbo pira. Le tako ga namreč publika sploh vidi. Je pa hudič živi dokaz, da je strup v malih flaškah. Pa veš kaj bi bilo, če bi imel normalen človek njegove noge?

 • Andrej

  Ta komunist je doktoriral na FDV. Ta kader je v tujini nezaposljiv. Pri nas pa vlado vodi.

  • xtc

   Saj veš kje držijo umsko prizadete v tujini?.

   • Jože Kovač

    Tam kot pri nas, v vodstvu. Poglej recimo Vatikan, kjer mislim, da to dokazuje da bog ne obstaja, saj ne bi dovolil, da ga na Zemlji predstavlja tak dušni pastir kot je Alahov Frančišek !!!

 • Iva

  Učitelj je štromajerjem (novim rdečim sekretarjem – gardistom) 13. oktobra na Ilovi gori sugeriral, da se »sovražni govor krepi tudi v Sloveniji in ogroža mir« ter da se mora na to odzvati slovenska država.
  Koliko časa še ???

  • Jože Kovač

   To je resnica, da se sovražni govor krepi, smo ga poslušali na Ilovi gori, torej je res sovražni govor naperjen proti Slovencem !!

  • traktor

   Učitelj je torej največji fašist v Sloveniji. Končno je eden javno povedal kar gre tem bolnim kurcem. Oni niso nikakršni komunisti, pizde jedne so navadni fašisti. Pa smo spet pri tistih trditvah, da so novi antifašisti v bistvu največji fašisti….

 • soc

  Štromajer, Mesec, Kordiš in podobna nora govna so dokaz, da je bilo klanje na Slovenskem poleti 1945 izjemno uspešno. Pamet množic je bila odstranjena iz enačbe za vsaj sto let.

 • WatsonForus

  no pa mu je vsaj en zavezal gobec !

  • dob

   On tega ne razume tako. On to razume, da debata ni bila možna (ne pa nepotrebna!), in zato ga je oni prevaral.

   Komunista logika ne zanima (je ne prioznava), ker ne razume povezave vzhrok-posledica. To pa zato ne, ker ne pozna (ne priznava) pojma odgovornosti.

   • xtc

    Seveda ne razume-aj debil ne razume niti pojma debata-zanj je debata komunistična pridiga,sogovorniki pa lahko le pokimajo,če pa hočejo debatirati,pa jih takoj odvede policija v arest,ker širijo nestrpnost in sovraštvo.

   • večni srb

    V brezrazredni družbi, ni razrednih bojev, degradirajo se počasi, milimeter za milimetrom, nato pa skozi ciklus prečiščevanja in rekonstrukcije, preživeli zgradijo boljše temelje.

    Ker ni buržuazije na vrhu, ki bi jih lahko giljotinizirali.

    • dob

     Če komunizem spodbuja in pospešuje ustvarjalnost pri ljudeh, potem to prosim prikaži na primeru.

 • Ježek Teka Teka

  Zahojen levak proti superiorni rasi … jah, polom itaq, pa to … hahahahaa …

 • Ta posnetek bo prišel v zgodovino. Še naši pravnuki se bodo čudili, kako je lahko obstajal tak idiot, ki svoje verske blaznosti “prodaja” za neovrgljiva dejstva. Če še komu ni kapnilo: verska blaznost iz srednjega veka, ki je skurila na 10 tisoče ‘čarovnic’, ‘heretikov,, …. je danes še kako živa.

  • Lustrator

   “verska blaznost iz srednjega veka, ki je skurila na 10 tisoče ‘čarovnic’, ‘heretikov,, ….”

   Raje malo preveri dejstva predno pišeš takšne neumnosti – če si protestant, potem te razumem, ker je tvoja verska identiteta osnovana na neosnovanem sovraštvu do katolištva. če pa nisi, ne razumem zakaj ponavljaš 1000x ponovljeno komunistično laž – manjkajo samo še križarji in pedofili, da bo mera polna.

   • OK, se posipam s pepelom zaradi svoje nevednosti, katero mi očitaš.
    Ampak s tistim stavkom nisem ciljal ravno na uradno inkvizicijo, ampak in izključno na preprosto rajo = drhal, ki je bila največji eksekutor vseh drugačnih, motečih, izstopajočih iz dreka maloumnosti, ….

    • Lustrator

     Brez zamere – motijo me neštetokrat ponavljane laži o “temnem srednjem veku” v katerem je dejansko nastajal ključen temelj celotne zahodne civilizacije, ki svojega vrhunca nikoli ne bi doživela, če bi bila tako liberalistično hedonistično pomehkužena kot ostale civilizacije po svetu. Tako križarske vojne kakor inkvizicija so se zgodile z močnim razlogom brez katerega danes ne bi bili niti približno tam kjer smo – odsotnost jasne moralne in narodne/verske/filozofske identitete se danes v zahodni družbi kaže kot rak rana, ki nas utegne kmalu pokončati (nekatere, npr. Skandinavce, Belgijce, Nizozemce in Francoze pa je že).

     Z drugimi besedami: danes bi še kako potrebovali “inkvizicijo” oziroma “križarje”, da obranijo najsvetlejše in najpomembnejše vrednote in celo samo varnost zahodne civilizacije predno jo popolnoma prekrije kulturni marksizem in fundamentalni islam – nočni mori naših prednikov.

     • večni srb

      Spet ne bi šlo, vseeno je kaj ne razumeš, dokler ne razumeš kaj morajo najprej vedeti vsi ljudje.
      Če se v ničemer ne moremo strinjati, realnost je pa samo ena in za vse enaka, potem se bomo zagotovo skregali.

 • Anton

  me zanima če bodo ta posnetek objavili tudi naši režimski mediji?

  JOK BRATE ODPADE!

  sarkazem press

  • Staybell geenius

   Dober sarkazem ja, kdo bi objavljal tako tretjerazredno vest…
   aja, OrbaNova24 saj res.

   • Caetano

    Nova24 je drugacen medij. Ne oponasa levicarskih nebuloznosti.

    • Staybell geenius

     Hahahaha ne res ne.
     Glavna naloga OrbaNove24 je božanje ega skrajni desnici in slepo kritiziranje vsega, kar to ni.

     • Caetano

      ”Skrajna desnica” so danes pravi demokrati in patrioti. Komuniste, islamiste in filoislamiste, kulturne marksiste, glasnike teorije spola ter aborcioniste pa Nova24 seveda kritizira. Pravzaprav zelo dobro zadene današnje sovražnike zahodne civilizacije.

     • Staybell geenius

      Ne.

      Skrajna desnica so sateliti, namenjeni izključno vzdrževanju desne ideologije, kjer so dejstva povsem nepomembna. Kjer je jasna povezava med medijem in točno določenim politikom/stranko. In kjer si njihovi verniki (kot si ti) namerno zatiskajo oči ter se pretvarjajo, da je medij “neodvisen in nepristranski”, kjlub boleče očitnem ideološkem nagnjenju.

      In to je OrbaNova24.

     • Andrej

      Židan je že tolikokrat ponovil, da je vsak, ki ne uboga komunistov skrajna desnica. Se te je kar dobro prijelo.

     • Staybell geenius

      A imaš kak citat, da se lahko tudi sam prepričam?
      Sicer pa koga briga Židan, on še zdaleč ni predstavnik levice za moje pojme

     • tohuvabohu

      Ti si boljši od Židana, hahahahaha.

     • Andrej

      Rdečkar o dejstvih, haaaaaaaaaaaaahahahaha, krepneš.

     • Staybell geenius

      Ne vem, zakaj misliš, da je to komentar na tvoj mlin.
      Če praviš, da je “tolikokrat ponovil”, boš z lahkoto našel vsaj en citat.
      Nihče ne naseda temu posmehovanju

     • Andrej

      Demokracija temelji na dogovarjanju. Levi bi bili levi, če bi se pogovarjali. Pa so že na začetku rekli: vse bomo naredili, da se s takoimenovano skrajno desnico (ki se je bila pripravljena pogovarjati) ne bomo pogovarjali. S tem so postali skrajna levica. Skrajneži se ne pogovarjajo. In kar naprej lajnajo, da je desnica skrajna, čeprav ni izključevala iz pogovorov.
      A zdaj praviš, da naj najdem citat, v katerem je Židan lajnal o skrajni desnici? Najdi si eno predvolilno soočenje iz arhiva, vseeno katero. Povsod je gonil eno in isto.

     • Lustrator

      recimo bobu bob: skrajna levica = komunisti. Ne mislim slabšalno, ampak dejansko – doslej niso javno zanikali niti ene same točke programa Stalinovega ali Titovega komunizma, prav tako se celo ponosno identificirajo z vsemi komunističnimi simboli in retoričnimi akrobacijami.

     • tohuvabohu

      Rdečkar o dejstvih, haaaaaaaaaaaaahahahaha, krepneš.

     • macon

      Skrajneži pozivajo k pobijanju in nasilju in skrajni levičarji, ki pozivate k nasilju, boste dobili tudi skrajne desničarje, ker demonizirate vse, ki vam nasprotujejo in nima nobene zveze s kakimi argumenti. Vaše ignoriranje argumentov vas še dodatno dela skrajneže, edini argument, ki ga priznate je argument grobe slepe moči.

      V bistvu gre za boj, kdo naj vodi družbo: ekonomija in tisti, ki vodijo tehnološki in ekonomski razvoj ali politična kasta z dekreti in praznim čvekanjem. Do sedaj se je vedno izkazalo, da družbo vodi ekonomija, vodenje politk(ant)ov kot v socializmu je bila samo revščina in teror.

     • Andrej

      Morda je pa res slep tisti, ki ne vidi, da so doktorji FDV v tujini nezaposljivi. Če pa gredo tja se osramotijo. Naj RTV tole predvaja.

     • Staybell geenius

      Res. Dr. Milan Zver, evropski poslanec, slovenska sramota.

     • Andrej

      Na dan z besedo. S čim se je osramotil? Je RTV predvajal?

     • Staybell geenius

      Ne vem, ti si ta, ki pravi, da so FDV doktorji sramota za Slovenijo.
      Ali pa so to samo določeni, ideološko drugačni doktorji…?

     • Andrej

      Ne podtikaj mi. Rekel sem: “Morda je pa res slep tisti, ki ne vidi, da so doktorji FDV v tujini
      nezaposljivi. Če pa gredo tja se osramotijo. Naj RTV tole predvaja.”
      So nezaposljivi in če gredo v tujino in razlagajo svoje FDV teorije se osramotijo. Štromajer razlaga svobodo govora iz ideološkega vidika. Nravni vidik pa je: moja svoboda govora se konča tam, kjer se prične tvoja prizadetost zaradi tega. Ampak, v okviru etike in mrale. Ne iz ideologije.

     • Staybell geenius

      Ja, torej nisi rekel, da se osramotijo, “če razlagajo svoje FDV teorije”, ampak samo, da so “FDV doktorji v tujini nezaposljivi” in nič drugega. Torej si že premaknil letvico, kar je bilo pričakovano.

     • Osti jarej

      ..saj so vsi

     • tohuvabohu

      Ja, to je Orbanov glavni cilj, čimbolj zatreti murglsko mafijo. Palčki imate pojma …

   • KAPIBARA

    Če bereš tretjerazredne vesti, si to tudi ti..

    • Staybell geenius

     Jaz nisem medij, tako da ne morem objavljati ničesar.

     • KAPIBARA

      Pa visiš na tretjerazrednih..

   • Lustrator

    Zate je tretjerazredna vest, da je eden najvplivnejših članov v najvplivnejši režimski stranki popolnoma nerazgledano tele, ki klati nebuloze le na domačem terenu, ampak nas sramoti celo v ZDA?

    • Staybell geenius

     Ja, tretjerazredna je še preveč laskav naziv.
     Nikogar v ZDA ne zanima ta izmenjava Shapira s Šolmajerjem, ki nima nobenih posledic za nikogar

     • Lustrator

      Nikogar? Video ima preko 110.000 ogledov in če družabni mediji ne bi bili tako radikalno levo nagnjeni in bi imeli v Sloveniji normalne mainstream medije, ki bi takšne burke objavljali na prvih straneh, bi lahko številko mirno pomnožil z 10.

      Nobenih posledic? To je podobna norost kot bi rekel, da Marksovi svetovni nazori niso imeli nikakršnih posledic za nikogar. Ideološko sta nekje tam-tam premaknjena, s tem da je marks že mrtev, Štromajer pa se šele dobro ogreva za svoje komunistične podvige zoper Slovenijo in Slovence.

     • Staybell geenius

      Ja, 11.000 skrajnih desničarjev, ki se medsebojno mencajo in si govorijo, kako imajo prav.
      Nikogar ta posnetek ne bo prepričal, saj gre za slabo argumentiranje na obeh straneh.

      Temu se reče intelektualna populistična greznica, ko kompleksne družbene pojave razjasnjuješ s tviti, omejenimi na 150 znakov.
      Nihče z dvema možganskima celicama ni impresioniran.

     • Lustrator

      O tem boš pa ti najbolje vedel, ja.

     • Staybell geenius

      Vem, ker sklepam po povprečnemu karakterju desničarja, ki ga zanima le to, kar že ve in kar hoče slišati.

 • Staybell geenius

  Seveda ima OrbaNova24 Shapira za intelektualca, saj govori hitro in “zabija liberalce”.

  Njegov edini “shtick” je ponavaljanje enih in istih prežvečenih nebuloz o socializmu, le da to naredi bolj spretno od povprečnega republikanskega operativca. In tako ustvari vtis o njegovi inteligenci, kar je za povprečnega desničarja povsem dovolj.

  • Lustrator

   Umiri se trolček. Odkar tule serješ leftardirane enovrstične floskule nisi uspel razorožiti ENEGA SAMEGA forumaša, kjer te vsak od nas , ki ima 5 minut časa postavi v kanto, tule pa se boš pavijanil pred Shapirom, ki ni izgubil javne debate odkar obstajajo kamere?

   Spančkat.

   • Staybell geenius

    Nisem jaz tisti, ki serje, to dela OrbaNova, vsakodnevno.
    Politične debate pa so itak postale navaden cirkus, kjer ni smisel priti do resnice, ampak samo “zabiti” nasprotnika ter slepo zagovarjati svojo stran.

    To, da “nisem uspel razorožiti niti enega samega” whatever…. ja itak, saj to nikoli ni bilo mogoče.

    Vsem je jasno, zakaj navijači prihajate na to stran – da preberete to, kar želite prebrati in da se prepričate, da imate prav. Ta propagandni portal ni namenjen informiranju, zato je tudi kliantela temu primerna. Neinformirana, zavedena.
    In tako dobimo komentarje, kot je tvoj

    • Lustrator

     Saj ti pravim – z argumenti izpodbij en sam “navijaški” članek ali komentar, potem se bova pogovarjala naprej. Nova je v Sloveniji praktično edini spletni portal, kjer je omogočena necenzurirana javna debata glede politike, družbe, zgodovine, filozofije in na njej bi komiji lahko brez problema tisti “navaden cirkus” spremenili v konstruktivno debato na nivoju, a delate ravno nasprotno – kjerkoli se pojavite, uničite temo s preusmerjanjem pozornosti in šopanjem vnaprej predvidljivih floskul z retoriko tam nekje 1965 SZ.

     • Staybell geenius

      Saj to pravim, komentatorji tukaj so na dejstva imuni, zato inteligentana debata ni možna. Ste/so globoko zakoreninjeni v vseh teorijah zarote (ene manj, druge bolj resnične), zato je operacija z dejstvi brezplodna.

      In prosim, to da OrbaNova ne cenzurira komentarje, še ne pomeni, da objavlja kvalitetne novice, ne vem zakaj to mešaš.

     • Lustrator

      Ker kvalitetne vsebine privlečejo kvalitetne komentatorje, ki vas tule komije sesuvamo kot Švabi leta 43, ne da bi se sploh prepotili. Sem ti že n-krat povedal: to da določenih stvari ne veš ali ne razumeš, to še ne pomeni da so “teorija zarote”, kakor tudi, da so VSI članki na Novi kvalitetni vse dokler jih ne boš ARGUMENTIRANO sesul. Jaz jih še nisem ujel na netočnosti ali laži, zato jim zaenkrat tudi ne morem ničesar oporekati.

     • Staybell geenius

      “Ker kvalitetne vsebine privlečejo kvalitetne komentatorje, ki vas tule komije sesuvamo kot Švabi leta 43, ne da bi se sploh prepotili”
      In ravno to je del problema-da boste do konca življenja živeli v letu 1945.

     • Lustrator

      Res? ne poznam enega samega demkrata, ki bi se skliceval na program in simbole totalitarnih režimov tistega časa, komiji pa se obnašate kot da od takrat do danes ni minil niti en mesec – vse je enako, le imena so druga.

     • Staybell geenius

      Res

     • Staybell geenius

      Da bi na Novi govorili o kvalitetnih vsebinah, bo pa preteklo še veliiiiiiko hektolitrov vode….
      In noben, še tako dokazljiv argument, na vas nima nobenega učinka.

      In argumentirano sesuvati OrbaNovine članke pomeni priznati njihovo kvaliteto kot zadovoljivo za repliko. Ker si pa niti tega ne zaslužijo, pa je tvoje postavljanje kriterijev tukaj popolnoma brez teže.

 • Staybell geenius

  In jasno, da takšna novica dobi prioriteto, saj je dobra za vzdrževanje histerije proti levici, ki je glavna naloga OrbaNove24

  • Jože Kovač

   Adijo

   • Staybell geenius

    ne zapusti me Jože, kaj bom brez tebe…

  • slosin

   orbanovo24 je sproducirala histerija levičarjev…saj veš, teroriste je sproduciral Zahod, vaške straže komunisti…itd…tako gre to…tolk fizike pa menda že obvladaš, da veš, da ima vsaka akcija tudi reakcijo…

   • Staybell geenius

    Torej se strinjaš z oceno, ok.

    Praviš tudi, da je desnica nezmožna sproducirati medij, ki bi bil kakorkoli objektiven in da vedno le reagira na to, kar dela levica.
    Žalostno…

    • slosin

     ja, v glavnem gre za reakcijo….’akcij’ pa veš, da so naši ‘objektivni’ medij polni….Pa saj se boš strinjal, da ste nekakšen ‘spiritus agens’ več ali manj levičarji, vsaj tako se deklarirate (nazadnjaška desnica in napredna levica)….vedno ste polni nekih idej….več ali manj kar revolucionarnih ….v svetu ste pognali kar nekaj revolucij, ki pravzaprav niso razen potokov prelite krvi, prinesle nič dobrega….mojstri za sesuvanje obstoječega….neofili. Kot družboslovec se boš mogoče spomnil bivšega predsednika sazu, J. Vidmarja, ki je rekel nekako takole…’mladi rušijo vse norme, ne postavljajo pa novih’…Ironija, pa ravno on….In ergo, pa smo pri reakciji na vaše akcije….Pa ne zahtevaj od mene, da ti opisujem vaše akcije…

     No, nova veliko piše o rabotah naših levičarjev…Če napiše, da je Zokan baraba, ker je prenesel svojih 16 mio na dutb…kaj ima to zveze z objektivnostjo…Sicer pa, kaj pa je to objektivnost…?

     • večni srb

      Ima se, može se.

    • Common Sense

     Hey Staybell, zakaj pa spremljaš tako neobjektiven medij? :) A ni škoda časa? Zakaj bi pustil, da ti neobjektiven medij govori neobjektivne stvari in neresnice? Enostavno ne potrebuješ spremljati. to je to. Isto kot pr TV. Zamenjaš kanal.

     • Staybell geenius

      Ja, imaš prav. Res bi moral manj časa zapravljati na teh prištinsko-madžarskih portalih.
      Se bom potrudil v bodoče, saj načenja mojo zdravo pamet :;)

  • Lustrator

   Te tako boli ogledalo režimu, da že DEJSTVA (posnetek) označuješ za histerična?? Bi bilo bolj konstruktivno od Nove (in medijev nasploh), da mrcvarijo opozicijo, ki je že tako izločena od vseh instrumentov odločanja in vplivanja v naši totalitarnem jugostanu?

   • Staybell geenius

    wtf??

 • kraljica vesolja

  Lih gledam poročila. Zaščita zunanje meje EU. In evo ti vojne. Gov… imperialistična. Plunem na vse po spisku.

  • KAPIBARA

   Povej kaj več

   • xtc

    On znaje samo što mu napriča pop i kad mu ga uturi.
    Baje mednarodne sile odhajajo s Kosova,Srbči že stiskajoo p*** od strahu heroji,upam ,da bo šel tale čefurček branit kosovo.

    • KAPIBARA

     Da ne bodo zopet amiji pomagal kosovarjem…
     A nimajo eno močno vojaško bazo na kosovu..
     Putin je pa tudi že pošiljal raketne formacije v Srbijo..
     Vojne si nobeden ne želi… vsaj na svojem dvorišču ne.. .-(

     • xtc

      Dokler se mlati ta banda med sabo ni skrbi.

  • macon

   Nihče ti ne brani, da na svoj dom ne vzameš ubogega migranta ali več njih oziroma doniraš za njih ampak s svojimi predstavami ne posiljuj drugih.

   • rabbit

    Zakaj bi ostal pri enemu lahko jih vzame sto bo bolj taka okrogla številka. Pa bomo videli koliko časa bo on tisti, ki bo moral imigrirati.

 • tukaj je posnetek celotnega govora Bena Shapira: https://www.youtube.com/watch?v=bx1IyxUe3Qc
  Naš “trolček” je pa od 1:27:26 kjer ga Ben “pošola” kot cicibančka :-))

  PS: po koncu saphirovega odgovora pa je neprecenljiv posnetek, ko se Štromajer kot poklapan cucek vrne nazaj na svoj stol. Opazujte njegovo telsno govorico: aplavdiranje odgovoru, čeprav se z njim ne strinja in hkratno odkimavanje z glavo – znak vodljivega človeka, ki očitno hitro zapade pod vpliv okolice – vsi okoli njega so aplavdirali, zato jim še on čredno sledi, kljub lastni skepsi, ko ji kaže z miganjem glave. Pogled navzdol in zgrbljena postava pa kažeta na sram, ker ga je kritika njegovih prepričanj spravila v nelagodje. Popolno nasprotje obnašanja, kot ga kaže tukaj, ko je med svojimi izjemno korajžen in samozaverovan v svoj prav.

 • Osti jarej

  “Dejstvo števlika dve: Bogati otroci ostanejo bogati, revni otroci ostanejo revni.

  …v ameriki in sloveniji definitivno drži…..enako ,kot dejstvo,da politika kadrira svojce in družinske prijatelje

  • Andrej

   Imaš prav. Michael Jackson je eden najuspešnejših glasbenikov vseh časov, saj je s
   svojimi turnejami in prodanimi albumi zaslužil na milijone dolarjev. Ima
   tudi 3 otroke, Prince, Paris in Blanket Jackson. Michael Jackson je
   umrl 25. junija 2009.

   Začel je reven in umrl reven. Otrokom je zapustil pufe.
   Takih imaš v ZDA kolikor hočeš.

   • Staybell geenius

    In kaj si s tem povedal?
    Jaz dam lahko obraten primer, rečem, da je “takih v ZDA kolikor hočeš” in smo ponovno na začetku.
    Kaj hočeš povedati? Da dedovanje ne sme biti obdavčeno?
    Zjasni se.

    • Andrej

     Da so kaste nekje drugje.

     • Staybell geenius

      A to je vse, kar imaš za povedat??
      Bi mislil, da si se malo bolj pozanimal…
      Sploh se ne gre za kaste. Nič ni narobe, če je nekdo bogat. Naj le pošteno prispeva v skupnost in naj se ga zakoni tičejo enako kot vse ostale.

     • Andrej

      Jesss, to mi deli. Saj misliš na naše borce, ki si izplačujejo vojne dodatke iz pokojninske malhe, kamor niso prispevali? Ali pa na Zokija, ki mu vsakič nekaj izgubijo, drugi mora pa 35 let star traktor dokazovat? Saj si to mislil, ali ne? Če nisi v njihovem klanu rojen zlepa ne prideš tja.

     • Staybell geenius

      Ja, tudi na te mislim.

      Ne vem zakaj misliš, da morm zagovarjati Zokija, samo zato ker sem levičar. In to je glavna razlika med levičarji in desničarji – mi imamo standarde, ki dejansko veljajo tudi za “naše”

     • Andrej

      Res, najlepša hvala za take standarde.

     • Staybell geenius

      Saj vem, vi raje standarde selektivno spreminjate za različne ljudi. To vemo vsi. Očitno ste tudi ponosni na to, hkrati pa pričakujete, da vas bo kdo resno jemal…. zdaj pa razloži to

     • Andrej

      Zunanji nevtralni arbiter je razložil Štromajerju kako je z določitvijo standarda glede sovražnega govora. Ni treba meni verjeti, verjemi njemu. Če to zmoreš. Zato pa FDV strokovnjakov nihče v tujini resno ne jemlje. Saj jih tudi doma ne, a so na vladi.

     • Staybell geenius

      FDV strokovnjak je tudi Eden in Edini JJ, da boš vedel, ko govoriš o FDV-jevcih.

     • rabbit

      Ben Shapiro na svojem primeru dokazuje,da Štromajer nima prav. Njegovi starši niti malo niso bili bogati so emigrirali iz Rusije in Latvije.
      On pa je uspešen in bogat to je njegovo premoženje 2017
      Ben Shapiro Net Worth $7 Million USD
      Annual Income $1 Million USD
      Luxury Cars – 4 $580,000 USD
      Houses – 1 $970,000 USD

     • Staybell geenius

      Ok, jaz dam pa drug primer, ki tvojega demantira…in smo spet na začetku.
      Kaj je tvoj point??

     • Common Sense

      Ortodoksnim levičarji verjamejo, da jim blaginja pripada (skorajda kot zrak). Ortodoksni desničarji verjamejo, da si blaginjo prislužiš. Resnica je verjetno nekje vmes. Temu primerno imajo ljudje različno percepcijo kaj je “pošten” prispevek, kot ga omenjaš. Kaj je torej pošteno je stvar presoje in konkretnega položaja. Ob tem je zanimivo, da se koncept “poštenosti” hipno spremeni, ko zamenjamo vloge. Ko smo mi tisti, ki bi morali iz žepa plačati “manjko” poštenosti. Vsi smo mi iz krvi in mesa. Največji komunisti so obenem največji kapitalisti, navzven izpričani zagovorniki levice – največji tajkuni. Vse je relativno. Zato velja biti previden pri izjavah kaj je “pošteno”, sploh če se to uveljavlja s silo. To smo enkrat že doživeli pa se ni obneslo.

     • Staybell geenius

      ajde, recmo 50% za začetek

     • Common Sense

      Pol pa smo tam-tam. V Sloveni si že pri smešnem denarju “bogataš” (sploh v primerjavi z državami s katerimi se tako radi primerjamo) in temu primerno obdavčen s 50% dohodninsko stopnjo. Če pa pogledamno na stran kapitala, torej izplačila dividend, so pa te ravno tako obdavčene z 19% + nato pa še cedularnih 25% (skupaj 40%), dokler pristanejo na TRR od upravičenca dividend. Se pravi, lastnik (ki si itak izplačuje tudi plačo in je ta že obdavčena), plača na 100 EUR izplačanih dividend 40 eur državi. Slovenija je torej nekje tam, kjer jo ti vidiš. No, nekaterim to (še) ni zadosti in v tem je težava. Po novi koalicijski pogodbi bi od vsakih 100 eur plačal 60 eur državi. Smo že čez to, kar ti sam pojmuješ kot “pravično”. V temu je fora.

     • Staybell geenius

      Sem mislil, da govoriš o dedovanju, o čemer je tudi govora.
      Ne govorim za bogastvo, pridobljeno z lastnim delom, govorim o tistem podedovanem, ki po definiciji ne mora biti plod lastnega dela. O tem davku govorim

     • Common Sense

      No, saj midva nisva neka faktorja, tako da itak naju ne bo nihče nič vprašal. Ampak, če se že pogovarjamo, jaz razmišljam tako. Dedovanje se zgodi redko…. Država se od tega ne bo bog ve kako napajala. Hočem reči, vseeno je, ali je 30% ali 50% ali pa samo 5%. Ja, občasno bo “spike”, ampak pri nas itak ni nekih multi-miliarderjev tipa Bloomberg, kjer bi teh 50% kapnilo v proračun in bi pomenilo nek pameten denar. Pa še nekaj; predno bi prišlo do dedovanja in cepljenja dedičev ne teh 50%, bi se ustanovila “fundacija” in našle vse možne luknje, da se tako visok davek ne plača. Svet je pač tak. Je čisto preveč otoških državic, ki bi to z veseljem omogočile. Jaz zato bolj zagovarjam zmerno nizke davčne stopnje reda velikosti 5-20% in drakonske kazni za izogibanje le-tem. Just my to two cents.

     • Staybell geenius

      In kaj tem otoškim državicam preprečuje, da davke še malce znižajo in tako efektivno izničijo tvojo 5-10% davčno stopnjo, zaradi katere naj bi ta podjetja prišla nazaj iz ravo teh otoških državic??
      Dirka proti dnu ne koristi nikomur.

     • Common Sense

      Res je. Samo ljudje smo komot. Večina podjetnikov bi rada igrala po pravilih, ako so le ta razumna. Raje mirno spijo, plačajo kar je pa mirna bosna. Pravzaprav jih velika večina to počne že sedaj, v okviru sedanje zakonodaje (odštej tajkunske primere in medijsko razvpite škandale – tega imaš v vsaki državi). Kakor pa kaže, sedanji oblasti tudi to ni dovolj. Namesto, da bi najprej osvojila pomen besede “učinkovitost” in se zazrla vase oz. smotrnost porabljenega davkoplačevalskega evra, želi obstoječe davke za podjetnike še povečati. In zato vik in krik. Imaš pa prav, dirka proti dnu ne koristi nikomur. A mi smo – to se menda strinjaš – v primerjavi s svetom pi*in dim, po prebilvastvu in ekonomski moči. Mi enostavno ne moremo narekovati pogojev in spreminjati sveta. Lahko se pametno prilagodimo dani realnosti in smo za en kanček boljši in hitrejši. Ravno toliko, da jih zlagoma dohitevamo, pa da nas še ne “lopnejo po prstih”. Sedanja ureditev (z izjemo drakonske obdavčitve inženirjev in višjih plač ter bonusov, božičnic in nagrad – to bi bilo treba popraviti) je kar okay, zato je ni veliko za spreminjati. Pa dajva to zaključiti, ker itak ne bova rešila sveta:))

   • Osti jarej

    …majkel ne izhaja iz revne družine…in on je denar/stotine milijonov zaslužil zaradi svojega genija……so ga pa izkoriščali in mu kradli…,kdor je imel čas….ali kot pravijo naši yužni sosedi…ko prvi stigne….mi pa:kdor prvi pride,prvi melje

    *************************************************

    pa ni point v njem…..na ulici gor zrasel…na ulici padel…….večinoma jim je edina možnost vojska…revnim puške v roke……bogati svojih otrok ne turijo za kanonfuter…jim še na misel ne pride…..sicer pa….tako kot v ameriki,se tudi pri nas revni ne morejo izvleči iz revščine….zato pa zujf…in,če bi bil janša na oblasti,bi zdaj dobili že tretjega….drugega pa zagotovo….revščina je stvar politike….slovenija socialne politike sploh nima…..to kar čarajo je navaden dim,da jih eu še bolj ne drži za vrat ……mimogrede;steopazili ,da se ona dama,ki je dobrodelna zato,da državi rit odnaša…. najboljše počuti v družbi kvazi elite….največkrat politične….bog ji odpusti…vaš

 • FORT WORTH

  “Če jaz rečem stvari, ki ti niso všeč to ni sovražni govor in če ti misliš, da je to sovražni govor, potem si fašist. Konec debate.”

  Kako lepo je g. Shapiro obrazlozil nasemu fasistu Stromajerju.
  Fasist ostane fasist, ker je fasisticno vzgojen fasist.
  End of story !!!
  Hehehe

 • Olga2345

  Štromajer je levi fašist! Dejstvo! Svoj doktorat bi lahko dobil kar v Kumrovcu, saj po njegovih izjavah vidimo, da je navaden idiot!

 • Artur

  Komunajzlski trotl s svojo zblojeno filozofijo sovražnega govora pred svetovno javnostjo “naletel a mino”. Kako se mi fajn zdi naj se enkrat vidi kakšni bimboti držijo Sovenclje v šahu!

 • xtc

  Ozračje je bilo neprijetni in ni bilo možnosti debate.
  Seveda je bilo ozračje za zagovedenega komunista neprijetno,ni se dalo opletati z floskulami in pravljicami,kot pri SLO levih ovcah,pač pa je bilo treba operirati z dejstvi in dokazi-tu pa je tal pod nogami socialistov konc.
  Seveda ni bilo možne debate ,saj je bil s puhlicami dležn posmeha in degradacije na nivo Dr. Debila,svoje trditve pa ni imel s čim podkrepiti,kar je relevantno v normalni državi.

 • Bonifacij

  Tale zadetek Štrosmajer, najbrž produkt podebiljevalnice, imenovane FDV, pač ni kos židu Benu….

  Za levičarje je pa tako jasno, da takoj ko začnejo argumentirati svojo versko blaznost, ne dokažejo drugega kot lastno pomanjkanje inteligence.

 • šmentanamuha

  Zavedajte se, da je ta patološki politolog Štromajer postal sekretar na Ministrstvu za šolstvo. Kaj to pomeni, si lahko mislimo: uvedba teorije spola v šole kot obvezen del učnega načrta. Zločinska komunistična agenda NWO v vzgojno-izobraževalnem sistemu se nadaljuje. SD je treba spraviti stran od tega ministrstva.

 • macon

  Zanikrni Štromajer je ves vesel dobil Fulbrighta in šel na zahod po njegovo verjetno “zjebat kapitalizem od znotraj”, namesto, da bi se boril za pridobitev kubanske, venezuelske ali severnokorejske štipendije in se ves vesel odpravil študirat v dežele ideoloških očetov.

  Ampak to so shizofreni skrajni levičarji, ki za svojo korist takoj poteptajo “načela”, ki jih nikoli niso imeli nič. Shapiro mu je lepo razložil, kaj definira sovražni govor, ampak bedniku, ki se potrjuje v krogu sebi podobnih fašistov to seveda ne bo seglo nikamor.

 • xtc

  Dobro slaba novica.
  Najprej slab del Nemški in Italjanski gospodarstvi se ohlajata,kar bo verjetno povručilo upad SLo izvoza znatno-in najavlja se prihajajoča kriza.
  In dobri del;Jasno se bo videlo koliko je bila rast BDP ja realna in ne uvožena in kako je leva druščina sposobna v kriznih situacijah.
  In kriza bo ljudi prisilila razmišljati realno-začeli se bodo odmikati od socialistov in pridobivala bo desnica,ki bo postopoma pričela z vzpostavljanjem normalne Evrope in izgonom ilegalcev ter levih in drugih ekstremistov.
  Kriza v nemčiji pa je zelo verjetno avtocesta za pohod AfD na oblast in zrušenje Merckelce in Spd jevcev in ljubiteljev ilegalcev.

 • Franci Pušenjak

  Ta gospod Štosmaher ali kako se že piše, strašni rad navaja kao dejstva, v resnici so vsa ta “dejstva” pač obrnjena razlaga. Shapiro mu to lepo dokaže! Ker pa je sam silno agresiven sogovornik, vsaj na slovenski sceni, je takoj zamijavkal, češ da ni imel možnosti se branit! Ta generacija bo naporna in so zvesti sledilci svojih političnih očetov!!?

 • Osti jarej

  …sej je tramp tud od atija milijone podedoval…..a vam deluje inteligentno….pol ste res degeni

  • čopkovseved

   Kaj pa je to degen?

   • Osti jarej

    ….tramp

 • sodnikisozločinci

  Hahaha, torej Štromajer je dobil oznako fašist. Se pravi, da so komunisti fašisti. Pričakujem proteste titovcev.

  • Lustrator

   Jaz bi ob tem prej pričakoval proteste fašistov, ki komunistom po zločinskosti in izključevanju ne sedejo niti do kolen. No, če bi seveda obstajali – fašisti namreč.

   • večni srb

    Obstajajo, raje verjemi, kdo je pa tebi zrihtal stanovanje in šiht, a tebe pa ne matrajo?

 • Občasni Komentator

  Iz mednarodne klasifikacije bolezni….Američan ima očitno prav
  F64 Gender identity disorders

  F64.0
  Transsexualism
  A desire to live and be accepted as a member of the opposite sex, usually accompanied by a sense of discomfort with, or inappropriateness of, one’s anatomic sex, and a wish to have surgery and hormonal treatment to make one’s body as congruent as possible with one’s preferred sex.

  F64.1
  Dual-role transvestism
  The wearing of clothes of the opposite sex for part of the individual’s existence in order to enjoy the temporary experience of membership of the opposite sex, but without any desire for a more permanent sex change or associated surgical reassignment, and without sexual excitement accompanying the cross-dressing.

  Gender identity disorder of adolescence or adulthood, nontranssexual type
  Excl.:
  fetishistic transvestism (F65.1)
  F64.2
  Gender identity disorder of childhood
  A disorder, usually first manifest during early childhood (and always well before puberty), characterized by a persistent and intense distress about assigned sex, together with a desire to be (or insistence that one is) of the other sex. There is a persistent preoccupation with the dress and activities of the opposite sex and repudiation of the individual’s own sex. The diagnosis requires a profound disturbance of the normal gender identity; mere tomboyishness in girls or girlish behaviour in boys is not sufficient. Gender identity disorders in individuals who have reached or are entering puberty should not be classified here but in F66.-.

  Excl.:
  egodystonic sexual orientation (F66.1)
  sexual maturation disorder (F66.0)
  F64.8
  Other gender identity disorders
  F64.9
  Gender identity disorder, unspecified
  Gender-role disorder NOS

  • Osti jarej

   …..to je zgolj razlaga za odklon ali motnjo,kot jo tukaj opisujejo…..od standarda-heteroseksualnosti ,ki je zgolj ena od glavni spolnih usmerjenosti…in velja za edino zveličavno in pravo…..dvomim,da kje v svetu DSM zdravijo,najbržpa res zdravijo kaj drugega,recimo depresijo,ki je ,v to verjamem,nedvomno posledica (ne)sprejemanja družbe….tistih,ki ne spadajo v klaso “dolgotrajnega vzorca čustvene, romantične, in/ali spolne privlačnosti” do oseb nasprotnega spola”… amen

   • Občasni Komentator

    Naš predstavnik je trdil, da transseksualizem ni bolezen, kar pa ne drži. Ne govorimo o odklonu temveč motnji (disorder). Če je nekaj v MKB-10 potem se to obravnava kot bolezen tudi iz strani SZO (WHO), ki jo naš predstavnik omenja. Na kratko, navedel je dva argumenta, ki sploh ne držita. Drugače povedano, zlagal se je.

    • večni srb

     Ja in ne, če misli trenirati zdravo osebnost s primernimi kulturnimi in vedenjskimi vzorci, bo razočaran.
     Izhodišče ni jasno, kaj je človek, mislim kot živel, ki živi nema in gola sredi divjine, če rečemo, da je vse izven tega odklon od naravne biti, potem je človeško stanje danes patološko in smo za naravo že izumrla vrsta.
     Kar pa ne razume je, da je tudi homoseksualnost samo še en privzgojeni vzorec obnašanja, ki ga živali v naravi spontano zavržejo, če se jim že zgodi, mazohistični pedri bi ga radi pa celo zapovedali s pravnimi porokami ter privzagajali otrokom.

     • Osti jarej

      ..živi in pusti živeti

 • čopkovseved

  Skratka, ta človek je sovražno naravnan do naših otrok in jih bo posiljeval s teorijo spola. v kolikor se to zgodi v tej zmešani državi, ga tožim za psihično posiljevanje mojih otrok. Takrat upam na vašo pomoč! Pa si predstavljajte žensko,sredi poletne vročine, ki 12 ur dela kot gradbinka na terenu. Takrat bo teorija spola izpuhtela iz ust Tomičke in levobebastih privržencev!

 • Garbage man

  poDRekam se na vse te DReke naslove in Vam jebem mater vsem DRekačem , ki niste delali ene minute

  • čopkovseved

   Halo, Prle umiri se! Levajzarski vulkan!

   • Garbage man

    jedi govna levičarska

 • Garbage man

  Kdo je dal prašiču pasoš??????????????

 • Vince Blake

  Upam, da tale bebo ni vsem tam naokoli razlagal, da je iz Slovenije. Naj raje sami sebe sramoti, ne pa cele države.

  • Lustrator

   Ali pa naj kar – mogoče bodo zahodnjaki nekega lepega dne spoznali, da režim, ki ga že 70 let na lepe oči financirajo preko kreditov rdečim vladam, ni prav v ničemer drugačen od Stalinovega in je za zahodno civilizacijo zaradi svoje potuhnjene sprevrženosti še BOLJ nevaren. Velja seveda tudi za kretene, ki so temu tovarišu sploh dali vizo za v ZDA, kaj šele dodelili štipendijo. Narobe svet.

   • Common Sense

    A tip je res doktor? Dr. znanosti? katere znanosti? Prav zanimivo bi bilo videti naslov njegove doktorske dizertacije. Verjetno neka svetovna nebuloza.

 • domovina mili dom

  Kumrovški dr Idiotizmus.

 • večni srb

  Se kar strinjam s Sharpirom, ki sicer ni povedal nič posebnega. Zakaj so američani na splošno bolj prizemljeni, prav zato, ker lahko neposredno debatirajo o vsem, ko vsakdo nekaj pove, hitro dobiš nek občutek za okvirno formo, ki te zanima.
  Naši šalabajzerji pa takoj trčijo ob politično korektnost, ki izvira iz stanovskega razreda državljanov, prvorazredni določenih stvari sploh ne omenjajo oziroma jih kategorično zavračajo kot nesposodne in neprimerne. Potem gre pa samo še navzdol, drugorazredni zombiji se prilagodijo splošni klimi v družbi, tretjerazredni so pa večinoma zarukani ali živijo zelo omejeno in nimajo vpliva.

  Kaj je sploh razmišljal Štromajer, ki v raznih kompulzivnih motnjah ne vidi bolezenske diagnoze, verjetno se nagiba k splošnemu mnenju naše akademske scene, da nas frustracije in posebnosti naredijo unikatne in zanimive. Oni opazujejo kaj se dogaja s pacienti, če lahko normalno funkcionirajo in ne trpijo preveč, potem ne vidijo razlogov za kulturne manevre in drobne popravke v načinu represivne kontrole prebivalstva, ker problemov ne bi rešili, dodatni pritiski pa bi homoseksualce še prej porinili čez rob in bi jih potem morali hospitalizirati, zdraviti,… izganjati hudiča iz njih, skratka. Torej niso nori, samo posebni, kar je OK.
  Sharpiro se je osredotočil pa na odvisnost od homoseksualnih odnosov in trdovratnost privzetih vzorcev obnašanja, ki povzročajo tej populaciji stisko in se je ne morejo otresti brez neke oblike terapije, torej je duševna motnja, čeprav ne zgleda resna.
  Treba se je vprašati o obeh skrajnostih, če ima Sharpiro prav, bi morali homoseksualnost obravnavati podobno kot pedofilijo in paciente zdraviti, če ima prav Štromajer, potem ne bi smelo biti razlike v splošni kvaliteti odnosov, ki očitno obstaja in je ogromna. Zakaj bi grabili in zapirali ljudi, če si radi dražijo iste organe za iztrebljanje, in zakaj bi zavračali nekaj tako prijetnega in zdravega kot je intimen odnos med žensko in moškim, ki sam po sebi deluje kot najboljša življenjska terapija?
  Homoseksualnost ni bolezen ampak je navadna packarija. Ljudje so homoseksualci zato, ker smo vsi ljudje na splošno svinje, takšno je pač človeško stanje. Tu bi rad poudaril mojo trditev, da se enostavno ne bi smeli več pogovarjati o “homoseksualnih vzgibih”, ker potem to zgleda kot nekaj pristnega in duhovno poglobljenega. Skoraj nekaj takega, kot če bi bili zaljubljeni, vendar ne čisto enako. Ljubiti točno določeno osebo ali ljubiti lepe ljudi ni isto, čeprav so občutki zelo podobni, niso pa enako trajni in kvalitetni. Kaj torej pomeni ljubiti, ljubimo ljudi, ampak ljubimo pravzaprav celo naravo in še cel kup drugih stvari. Ti občutki zgledajo isto, ampak niso, ljudje hitro pozabijo kako zgleda, če si zatreskan, ker si čez čas še sami ne upajo več priznati, da so bili takrat tako zmešani. Ker ne razumejo, niso razumeli sebe prej in se ne razumejo niti danes, nihče nas ne uči poslušati svoja intimna čustva in iskati njihov izvor v podzavesti. Na zahodu, rečemo celi tej paleti ljubezen, vse kar ljubimo, je ljubezen. Pa ni.
  Prava ljubezen izvira iz nagona, ki obstaja zaradi fizičnih, telesnih razlik med spoloma. Ljudje smo, ne moremo biti pa nasprotnega spola, a ni to malo čudno? Šele na tej točki lahko dosežemo pravo človeško transcendentalnost, ko se najprej zatreskamo v telo, ki nam manjka, potem pa vzpostavljamo mentalno sinergijo in uživamo v transcendentalni transeksualnosti, kot eno dislocirano bitje. To pomeni biti zaljubljen in ljubljen.

  Če vam bo kdaj prjatu predlagal, da bi vas rad poljubljal na ustnice ali vam celo nažuljil lulčeka, se je torej najbolje režati in govoriti o stvareh takih kot so. Za onaniranje, ne rabimo nikogar, za prijateljevanje in zapijanje pa. Lepo je, če se imamo radi, mogoče bi lahko razvili družbeni obred, kjer je med prijatelji celo zaželjeno, če si na zabavi ali zgolj prijateljskem srečanju, vsak draži svoj lastni spolni organ, vedno je prijetno, ne rabimo se dotikat, sebe pa lahko dražimo, naj vas ne bo sram.

  • Common Sense

   S tvojima prvima dvema odstavkoma se strinjam. Kasneje sem se izgubil….;) Jebi ga, nisem ravno najbolj bister;)

   • večni srb

    Pravim samo, da so homoseksualni vzgibi oslarija, ne obstaja, ljudje imamo pač radi ljudi, če pa začnemo govoriti o homoseksualnem nagonu, potem vsi mislijo, da je trepljanje po rami isto kot, če ti prjatu nažulji lulčeka, pa ni.
    Problem je tudi definicija ljubezni, samo eno stanje je pravo, ki se razvije iz zatreskanosti inse nadaljuje v pravo biološko sinergijo stanja nadspolnosti, vendar lobotomizirani cepci mislijo, da je vse kar imajo radi ljubezen, ker se v nagonsko sfero štuli zraven ideološka in potem ni čudno, da je sčasoma tudi ljubezen postala marsikaj.

  • pesjanar

   Sem bolj tumaste sorte zato sem razumel da Štromajer navija za užitke ki se tičejo ritne luknje,sebi enakih kosmatih dedcev ali pa se morda motim????

   • večni srb

    Ni nujno, ampak če bo dolgo o tem razmišljal,… če bo v zavetju noči znašel dovolj pijan,… bo prej ali kasneje pomešal pristno socialno potrebo po druženju s potrebo po onaniranju oziroma po tisti orgazmični ekstazi, ko imaš vse rad.

   • cosmosjasnovidec

    Ne motiš se sicer je pa znano,da so vsi levaki,komunajzerji ter čefutarji buzerantje.lezbače predvsem pa pasje ter ovčjejebci.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • totex39

  Enostavno povedano, fant se ima v Sloveniji za socialista v tujini pa igra kot da se zavzema za demokratični sistem, za take pa vemo kako pridejo skoz v življenju.

  • samotoje

   Fanta je zadelo grenko spoznanje- petelin na domačem gnoju je v Ameriki postal oskubljeno pišče. Dobra lekcija.

 • pesjanar

  Ni mi jasno zakaj je ta rdeča spaka rinila v Ameriko da mu tam dajo diagnozo da je fašist,ko pa je to v SL splošno znano ,avtomatsko si fašist če si član SDja oziroma straniščnih demokratov.

  • Caetano

   Ko jim pa Jansa pove, da so rdeci fasisti ga pa pljuvajo. Shapiru je pa moral potem tudi sam Stromajer s sklonjeno glavo zaploskati.

  • Lustrator

   No no, ne žali fašistov – oni tudi v svojem najbolj vročem obdobju niso bili tako sistematično zločinski kot komiji – in to še leta 2018, ko se je fašizem že pred tričetrt stoletja ohladil.

 • Common Sense

  Strohmeyer je v nekaj točkah orisal celoten miselni svet njemu podobnih kljukcev, kot npr. Mihec Kordiš, Lukec Mesečnik in ostalih iz hard core SD in Levice. Povsem “naključno” so to tudi osebe, ki nimajo niti enega samega delovnega dne v realnem sektorju. Temu primerno nimajo lastne izkušnje in “deep down” pojma kako živijo in s kakšnimi problemi se res soočajo povsem realni povprečni delovni ljudje v R Sloveniji.

 • Common Sense

  Desničarji in desna sredina bi si lahko začela ogledovati nekaj videov z Youtuba od g. Shapira in delati zapiske. Ker v argumentaciji z levičarji na soočenjih so bili (in še so) slovenski desničarji ena sama megla. Plozajo nekaj brez repa in glave. Zadnji primer: soočenje g. Vrtovca (Nsi) in Lukca Mesečnika (Levica) ob asistenci Marcela Štefančiča. Shapiro bi ju sesul v 1 minuti. Vrtovec je bil porazen.

  • Lustrator

   No ja, če Nsi šteješ med desničarje… pa tudi če se pretvarjava da so – Vrtovec je zadosti inteligenten (to vem, ker ga poznam še iz časov ko o njem slovenska javnost ni vedela popolnoma ničesar), da bi z Mesečnikom pometel mizo, a se pač ubogljivo drži strankarske agende, ki želi svojo priložnost iskati v nekakšni “povezovalni” (beri: cmerarjevski) politiki umirjenih besed in umetnih nasmeškov ter trepljanja z rablji slovenskega naroda. Ne gre torej, da ne bi znali/zmogli, ampak ne upajo. Govorim seveda za Nsi, pri SDS-u ksreči tega problema z “moram-biti-vsem-všečnostjo” več nimajo, ker so premočni, da bi jih paradržava kupila za nekaj dobro plačanih pozicij, tako kot so to naredili z SLS-om, DLGV-jem in Nsijem.

   • Common Sense

    Lustrator, morda imaš prav. A jaz pravim tole: politična korektnost je kot, da hočeš je*ati z mehkim. Nekaj se trudiš, a nobenega ne zadovoljiš.

    • Lustrator

     Se strinjam s tabo, a Slovenija ni normalna demokracija, v njej ljudje ne kupujejo vsebine, ampak zgolj embalažo. In zaradi desetletij družbenega inženiringa jim je najbolj všeč nova embalaža, ki se v ničemer radikalno ne razlikuje od stare in je še vedno ravno toliko polikana, da navzven še diši po “liberalnosti”, “strpnosti”, “solidarnosti” in “enakosti”.

     V odgovor na tako degeneriran trg pa ima politika 2 možnosti:
     a) da tudi sama prične z izdelovanjem natanko takšnih embalaž kakršne najbolj ustrezajo trgu (=paradržavi, ki preko medijev te nore trende narekuje)
     b) da se na trg požvižga in namesto embalaže prodaja kvalitetno vsebino v veri, da bodo volivci nekega dne le spregledali.

     Osebno sem kot demokrat organsko alergičen na režimske piškotkarje, ki se v iskanju osebnih koristi sprijaznejo s standardom a), a kaj ko vsebina (opcija B) zanima le morda tretjino sodržavljanov.

     • večni srb

      To je problem branda, ljudje se asocirajo z občutki, ki jim jih vzgoji sublimirana propaganda, ker o fetišu razmišljajo, ga tudi takoj opazijo in hipno preklopijo na inducirane vzorce razmišljanja.

     • joza joza13

      a) so pri nas floskule
      b) je program

      Floskule uporabljajo tist, ki ne zmorejo pripraviti ljudem koristnega programa, ravno zato pa prave razprave o programih naši dominantni mediji ne omogočajo.

      Všeč mi je tvoja primerjava s trgom, trgovino…
      Menda je vse trgovina, politika pa itak. Trgovanje predstavlja vsaka izmenjava, pa naj bo to pogled, poljub, vzgoja, učenje, pogovor, poroka, služba…

     • Common Sense

      Ja, Slovenceljska narava ne dopušča nikakršnega “štrljenja” ven, tudi na političnem področju ne. Lepo si to opisal. Ljudje bi radi nekaj novega, a po drugi strani ne preveč novega. Radi bi spremembe, a v bistvu ne bi radi sprememb. Radi bi nov obraz, a ne sme biti biti brez izkušenj. Radi bi dostopno ceno stanovanja, a samo ko jih kupujejo (sicer jih ne moti visoka cena):)

      Skratka, Slovenceljni “bi da je*u, a da ga ne uvale”.

    • večni srb

     Ni nujno, obstaja tudi presežek spolnosti, ki ga imenujemo tantra in je nadtelesna izkušnja, zato je vseeno v kakšnem stanju vzdraženosti si.

   • Common Sense

    Meni v resnici precej “dol visi” kako se klasificirajo slovenski politikanti (državnikov je malo, če sploh kakšen). Jaz se zavzemam za ekonomsko svobodo. Tisti, ki jo pomaga jačati (ne pa slabiti) ima in bo imel moj glas. Sicer pa menim, da je Levica kot stranka pridobila veliko privržencev ravno zato, ker govori brez olepšavanja.Pustimo ob strani, da govorijo neumnosti. Dejstvo je, da so jih ljudje razpoznali kot avtentične.

    V tej luči sem bil naravnost navdušen nad nedavnim govorom g. Grimsa (ki mi je osebno dokaj antipatičen) in en dan kasneje ene druge SDS-ove poslanke v DZ, ko sta povedala bobu bob. No, pa zadnjo tiskovko Andraža Logarja. Več takih, na več mestih.

    Sicer pa si tudi desni politiki morali zavezati nečesa, kar sicer pogosto velja v prodaji: “Sell them what they want, give them what they need”.

    • Lustrator

     “Sicer pa menim, da je Levica kot stranka pridobila veliko privržencev ravno zato, ker govori brez olepšavanja.”

     Se ti zdi? Jaz najdem prav v VSAKEM stavku ali floskuli “Levice” čisto manipulacijo in zamegljevanje resnice, začenši že s samim strankinim imenom, ki nima z levico (torej socialno demokracijo) popolnoma NIČ skupnega, kaj šele njihove floskule o PRAVIČNOSTI, SOLIDARNOSTI, STRPNOSTI, SVOBODI, DEMOKRACIJI,…. – besede, ki jih ti radikalkomunisti uporabljajo so v točnem nasprotju (!) z resnično vsebino za njimi.

     Z ostalim se sicer strinjam, čeprav si na koncu sam sebe zanikal; najprej govoriš o tem, da si želiš strank in politikov, ki stvari povejo brez dlake na jeziku, potem pa zaključiš z “Povej jim kar hočejo slišati”. Zelo dobro namreč veš, da NOČEJO slišati krute resnice brze dlake na jeziku – zato pa imajo najbolj ostri, pronicljivi, inteligentni in duhoviti jeziki SDS-a daleč največ sovražnikov.

     • Common Sense

      Imaš prav. Menda sem omenil, da Levica itak trosi svetovne neumnosti. Ampak, če grem za hipec ven iz tega, se mi zdi Lukec Mesečnik bolj avtentičen kot npr. Vrtovec, akoravno se z Vrtovcem strinjam, z Lukcem pa nikakor ne. To je vse. Pravim, da morajo nekateri še malo narediti na tem.

      Glede drugega dela je pa tako. Eno je kaj jaz rad slišim in kaj (če me kdo vpraša) tudi povem ter s čem se tudi sicer strinjam. Kot sem povedal, mene zanima ekonomska svoboda. Drugo pa je realnost slovenskega folka, ki je kakršna je. Spreminjati volilce je (po mojem) – kratkoročno gledano – Sizifovo delo. Zato gre drugi del mojega zapisa v smeri pragmatičnosti. Machiavelistično nadmudriti v smislu “Sell them what they want, give the, what they need.”

      Ne sliši se lepo, ampak politika je itak kurba. Zaklinjanje in preklinjanje neumnih “levih” volilcev ne prinese nič več volilcev. Nekako se bo treba približati dodatnim 15-20% levo-sredinsko usmerjenih, ki – ob pravi retoriki in signalih – bi znali zamenjati in preiti na “temno stran” ;) Možno pa je, da nimam prav. Čas bo pokazal.

  • Republic Commando

   Poglej levičarje na tem portalu, eno samo lajanje in cviljenje. Določeni, kot npr. Simon Novak niso sposobni spraviti skupaj več kot par besed. In ti boš nam težil. LoL :)))

   • slosin

    …a to je tist, ki vsem govori, naj vzamejo tablete….ma nej me vrag, če ni dohtar…drugega ne zna…

    • Republic Commando

     Točno ta,”vzemi tablete pa idi spat”.

   • ĐĐ Style

    Poznam ekstremnega desničarja, ki grozi tu gor. Nazadnje je napisal, da ve kje živim in naj se ga pazim. Imam občutek, da se svoje sence boji in z stokanjem in cvilenjem želi skriti svojo majhnost. Podobno kot čivava, ki laja iz strahu.

   • Common Sense

    Imaš prav. A saj stremimo po temu, da smo vsak dan v vsakem pogledu boljši, ne? ;)

  • ljubinica

   Se strinjam.
   To sem tudi sama ze predlagala.
   Nasi “desnicarji” bi morali gledati/poslusati ameriske/kanadske/angleske desne konservativne intelektualce in komentatorje in se od njih uciti argumentacije.
   Prava sola argumentiranja proti feministicni blaznosti je npr. intervju angleske novinarke Newmann s Petersonom.
   Poleg Petersona so odlicni se mnogi drugi: Shapiro, Tucker, Judge Jannine …

   • Common Sense

    Definitivno. Potem bi se pa morali resno pripraviti z realnimi številkami in neizpodbitnimi dejstvi, študijami, primerjavami. Predvsem pa je potrebno iz teh podatkov izluščiti zanimive in udarne “resnice”, ter povprečnemu folku razumljive analogije. Ljudje kupujejo zgodbe! Skratka, treba se je PRIPRAVITI. V tem pogledu lahko skoraj vse desničarje mladi Lukec šola, to je treba priznati. Je*emti, da tega mnogi v Sloveniji ne razumejo. Ne moreš priti v studio ali pa v kakršenkoli stik z mediji nepripravljen. To je diletantsvo. Amaterji.

    Peterson je pa sploh legenda. Je sicer bolj akademski od Shapira in zgoraj omenjenih (pač, je profesor), ampak ravno zato je preprosto briljanten, ko – mrzel kot špricer – pripelje histerične kulturne marksiste do tega, da sami spoznajo kako neumne so njihove ideje. Lep primer je ravno intervju, ki ga omenjaš. Definitivno vreden ogleda.

    Evo link tule: https://www.youtube.com/watch?v=aMcjxSThD54

    Ali pa google Jordan Peterson Interview Cathy Newman. Ta video ima 12 MIO ogledov.

    • O’Brien

     Ta intervju je treba videti!

    • samotoje

     Odličen Petersen, ni kaj. Marsikdo bi se lahko od njega učil. Cathy Newman je pa pač Cathy Newman.

     • Common Sense

      Da uženeš v kozji rog tako napadalno histerično kvazi feministko in to tako, da sama spozna, da govori bedastoče, je res potreben brain power in samoobvladovanje. Tega večina ljudi nima, bi se pa lahko od Jordana Petersona kaj naučili.

 • Franc Šink

  Kdo je podelil temu kekcu Doktorat !?

  • večni srb

   Rabimo strokovnjake, ker smo majhen narod in imamo priložnost sodelovati na vrhunski mednarodni sceni, državo pa le imamo.

  • if

   Inflacija doktoratov!

   • Franc Šink

    To je sigurno. Kot yu dinar nekdaj.

  • ĐĐ Style
   • Franc Šink

    Hvala za link sem prebral.

   • slosin

    ..ne vem, če veš, da je razlika med doktoratom in častnim doktoratom…Janša s častnim je 3 kratni doktor za levosučne doktorje…

  • šmentanamuha

   Lej nehaj že s “kekcem”, kolikokrat ti bo treba to povedati. To ni frajersko. da daješ v nič najbolj pozitiven slovenski otroški literarni lik. reci raje recimo “kljukec”.

  • Nejc Krivec

   Georege Soros seveda!!!!

 • Darth Vader

  poanta je, da je tip BREZ identitete….zato jo poizkuša najti v nekih marginalnih socialnih etiketah……porazno….

 • domovina mili dom

  Zakaj so slovenski levičarji “nemiselni”? Problem nastane, ko zmanjka pravljic. Ostanejo prazne, že pred 100 leti zguncane fraze. Kajti njihovi dedje, potem očetje, so se izpeli. Potomci so prazne kante, ki oddajajo zvok, če po njih udarjaš. Lahko rečemo, da so boben brez stojala.

 • Common Sense

  Pa, da nas mora Američan naučiti kako se pogovarja z ortodoksnim levičarjem…..

 • Gr Enze

  KOMUNISTI PA RES DEDUJEJO NAKRADENO BOGASTVO , KAJTI SAMI GA NISO NIKDAR ZNALI ZASLUŽITI NA POŠTEN NAČIN ŠE VEDNO ZNAJO KRASTI SAMO BOLJ PREFINJENO KOT PA PO LETU 1945 KO SO ŠE POBIJALI POŠTENE SLOVENSKE DOMOLJUBE .

  • večni srb

   Danes je to dejansko res. Nismo jih zato podpirali 50 let.

 • KP

  In kdo je ta štromar? Smo ga mogoče izvolili,al kako gre to..?

 • cosmosjasnovidec

  Kakšen lavak bedak.In taki buzerantski pasjejebci se na silo vlečejo v politiko.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Nejc Krivec

   GOLDEN LIKE za tale komentar!!!!!!!

 • učko

  Kwa je tale komunajzer Štromajzer pameten, ne

  • Zgornji

   JA, PRIBLIŽN KO K PREŠČ U SVINAK !!! ! !!! ;-)

 • Ryuk

  Štromajer je slišal še drugo mnenje, da je fašist.

 • samotoje

  Fantič je z balkansko komunističnimi idejami skakal tam , kjer mu ni mesta in jih dobil po nosu. Nič hudega, vsak dan bi jih moral dobiti. Druga stvar pa je, kako je prišel do Fullbrightove štipendije. Poznam kar nekaj znanstvenikov, ki pa so vsi svetlobna leta pred Štromajerjem. Ne verjamem, da so Američani tako zelo znižali kriterije. In potem je tu njegova lastna definicija lastne eksistence- upornik in borec. V redu, to mi je všeč. Naj se Štromajer upre praznemu teoretiziranju in se v praksi izkaže kot borec za svobodo govora vseh. Tudi Dežmana in Možine, recimo.

  • Common Sense

   Fant je preskočil iz FDV faksa direktno v teoretiziranje kako naj se svet suče, ob tem, da nima enega dneva delovnih izkušenj v realnem sektorju. Vse kar zna je mlatiti prazno slamo kako so tisti, ki imajo več od njega bogati prasci (ki jih je pač treba še več odvzeti, da se to izenači), kako so njegovi transgender kolegice in kolegi super-normalni in kako vsak, ki takim kot je on pove kar jim gre izvaja sovražni govor. To je približno njegov mentalni svet.

   Pa lahko bi se malo uredil, pobril, dal nase kaj več kot razvlečene puloverje. To je samo subjektivna ocena. A od politika človek lahko pričakuje nek nivo spoštovanja do državljank in državljanov, ki jih plačujemo. Isto velja za njegove “sotrpine” tipa Mihec Kordiš in skoraj celo Levica. Pri teh plačah bi si lahko privoščili vsaj eno lepo srajco, pa ene hlače. Ne rabijo kravate.

 • Garbage man

  Prašič ,ki misli da je doktor

  • Zgornji

   DOBRO POVEDANO !!! ! !!! ZELO OČITNO SO MU DOKAZALI, DA SE NA ZADEVE SPOZNA PRIBLIŽNO TAKO KOT ” PRAŠIČ NA SVINJAK ” !!! ! !!! ŽAL NAM JE SPET NAREDIL SRAMOTO !!! ! !!! SVINJAKAR PEDRSK !!! ! !!!

 • Black_hawk

  Muflonar naj spoka v Rusijo, tam se cedita med in mleko, vrednote imejo vse na mestu, zato bodo njegovi naredili vse, da bomo tudi mi tam kjer so oni :)

 • Black_hawk

  Kaj taki iščejo v ZDA, saj so mu lepo povedali, ste fašisti!!!

 • šmentanamuha

  POMEMBEN POVZETEK TEGA ČLANKA: V ozadju transgenderstva ali spolne dezorientiranosti, ki je osebnostna motnja, je DEPRESIJA! Problem je torej treba začeti reševati čisto na drugem koncu in ukrepati pravočasno, preden si neuravnovešen mladostnik povzroči trajno škodo. Transgenederska agenda teorije spola je zato najhujša oblika satanizma, ki jo do zdaj poznamo. To je prav peklensko.

  Očitno ima težave s spolno orientacijo tudi Štromajer, ki se je zdaj usidral na Ministrstvu za šolstvo. Torej bo treba napeti vse sile, da temu zmedenemu modelu preprečimo kakršnekoli eksperimente s teorijo spola po šolah.

 • šmentanamuha

  Levofašistična svojat, go home!

 • Zgornji

  HA – HAAAAAAA !!! ! !!! DOOOOOOOBRO GA JE RAZKRIL , ZABITKOTA NESLOVENSKEGA !!! ! !!! ŠKODA JE LE , DA NAM TAKI BEDNI ZABITI IZRODKI DELAJO SRAMOTO TUDI PO DRUGIH KRAJIH PLANETA !!! ! !!!

 • Gorska Koza

  Bebo nam dela sramoto po svetu..

 • Roman

  sem gledal to že kar nekaj časa nazaj, to je bilo takrat, ko je Antifa hate skupina vdrla na predavanje Shapira, pa jim je kralj napisal na tablo: ‘morons’

 • Anton

  “levičarji” brez “desničarjev” ne morejo eksistirati,”desničarji” pač. Še več če to ponazorim na primeru zajedavskih rastlin(primer bela omela) in dreves, je očitno, da so “levičarji” zaviralci napredka v vsaki družbi.Primer bele omele ravno ni na mestu, vkolikor to primerjamo z nebodigatreba “levičarji”, kajti znano je, da je bela omela zdravilna rastlina uporabljena v zdravljenje, torej ima med drugim tudi pozitiven učinek, kar za naše “levičarje” ne velja, oni so de facto nepotrebni.

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!