[VIDEO] Policisti parkirali sredi predora. Slovenci so ogorčeni: Ali pravila ne veljajo za vse enako?

Foto: STAfoto

Policisti naj bi v predoru Markovec v Kopru vozilo parkirali sredi predora. Svoje vozilo z radarjem so pustili kar na odstavni niši, a to voznike niti ni tako zmotilo. Varnostni sistem sploh ni opozarjal na nevarnost vozila.

Državljani so zgroženi predvsem zaradi ”odpovedi” varnostnega sistema. Poteza policistov jih niti ni toliko zmotila, a bi na to morali  biti opozorjeni. Vemo namreč, da imajo tudi predori varnostne sisteme, ki voznike opozarjajo na nevarnost. Na ustavljeno vozilo v notranjosti predora vozniki tako niso bili pripravljeni, saj bi se zaradi tega že pred vstopom v predor zelena luč morala ugasniti ter se prižgati oranžna. Vozniki so tako vozili skozi predor brez posebne pozornosti in hitro bi lahko prišlo do nesreče. Utripale niso niti luči v notranjosti predora ob voznih pasovih.

Varnostni sistem je na policijske avtomobile očitno imun, pravila pa ne veljajo za vse enako
En izmed voznikov je celotno dogajanje posnel s kamero. Ker seveda ni mogel vedeti, da je v predoru parkiran avtomobil, ki bi ga rad posnel, lahko sklepamo, da ga je videno tako zmotilo, da se je mimo peljal še enkrat. Javnosti je želel zagreto prikazati, da se varnostni sistem sploh ni aktiviral, in je tvegal ter med vožnjo v roke vzel telefon.

Na naslednji odstavni niši je ustavil. Varnostni sistem, ki je bil na policiste očitno imun, se je kar naenkrat aktiviral. Ostali vozniki so bili tako pravočasno obveščeni o nevarnosti stoječega vozila v notranjosti predora. In kaj na to poreče DARS? Je sistem samo zatajil ali se igrajo igro, ki je več kot očitno nesprejemljiva in tudi nevarna?

A. L.

 • Mirkoca

  Opozorilo se ne vklopi avtomatično, ampak se ga vklopi iz dispečerskega centra.

 • soc

  Dragi moji zavezani k resnici in lovci irelevantnih novičk, LDS-ovski baron Robert Rotar je “zaradi slabosti padel in umrl” v zadarskem zaporu, potem ko je v svoji skromni tamkajšnji vili štancal ponarejen denar. Pred tem pa od morbidne “slovenske države” iztržil milijone zaradi neštancanih cestninskih listkov. Ali so na Novi24 vsi s tajnico vred permanentno na dopustu? ‘bemti, zgodba je novica leta, vi pa o ustavljenem vozilu z radarjem!

  • Goran Hvala

   Ma to ni vazno…o tem se ne govori..
   Lahko pa da je spet komunsiticna laz…:-)

 • Hun

  ksn zaspan romun s šleperjem bi bil dobrodosel v tem primeru

  • Zgornji

   Hmmm, … zakaj to ? :-/

  • stajerc5

   Pr teb bi verjel, da navijas, da trofi tistega, ki je snemal in ne “nasega”!!

 • Branko

  Slovenci so ogorčeni, pa vi šalabajzerji se hecate. vi st res en režimski medij od podna.

 • Zgornji

  ITAK DA SE JIM GRE ČEDALJE BOLJ SAMO ŠE ZA DENAR, ZA RESNIČNO DOBRO NARODA JIH PA PRAV NIČ NE BRIGA , KER SO TAKO POKVARJENI DA JIM ŽE ZLOBA SEKA VEN …

 • dr Janez Sveti

  Evropa je zgrožena zaradi policijskega vozila v predoru Markovec. Donald Trump ter Vladimir Putin sta v Ljubljano poslala protestno noto in izrazila svojo zgroženost nad tem barbarskim dejanjem.
  DR Janez Sveti Woow press

  • stajerc5

   Woow, kako te je prizadelo. Imas vnuke pri Narodno ljudski milici?

   • dr Janez Sveti

    Ne. Jaz sem bil miličnik. Ne policist..miličnik sem bil. Izobražen. 11.generacija Šole za miličnike kadete Tacen. Nebi pa svetoval vnukom odhoda v Policijo, ker to,kar je sedaj je državna sramota. Pa ne zaradi policistov ampak teg idiotov, ki jim grenijo življenje in iz častnega poklica delajo nekakšne biriče. Fuj! Dokler občani osebno ne poznajo policista, ki je zadolžen za njihovo ulico in policist ne pozna vsakega prebivalca območja na katerem je njegovo operativno območje je z našo varnostjo hudo narobe!
    DR Janez Sveti domoljub

    • stajerc5

     Kapo dol, to je odgovor!!! Tako bi moralo biti v vsaki vasi, kraju, mestu, cetrti!
     Polizei, dein Freund und Helfer!

     • dr Janez Sveti

      Potem bi lahko rekli, da so v službi državljanov in bi jih ljudje spoštovali. Jaz se sprašujem, komu je v interesu, da se državljani in državni uslužbenci, nebi bolje razumeli? V končni fazi so državni uslužbenci v službi državljanov in ne da so njihovi nadzorniki in biriči! Vlada in parlament, morajo imeti ODGOVORNOST za svoja dejanja in odločitve. To, da jih če nekaj zajebejo, kar nam za desetletja uniči dobro življenje, ne bomo izvolili na naslednjih volitvah je tragikomično. Morali bi se BAT, da bodo kaj zajebali in ne ..ah, pa kaj, saj bom poskrbel za sebe, potem me pa boli spolni ud. In tako vsake volitve volimo “nove obraze” , ki ponovno poskrbijo za sebe in nas svoje delodajalce potiskajo v vse globlje brezno dreka. Če je to demokracija ni dobra. Imam raje diktaturo, ko točno vem kdo je zajebal in če mi uspe, mu lahko odsekam glavo. Tako pa v demokraciji..”Ti, ti lumpek, zdaj te pa ne bom več volil in boš samo še lokalni bogataš z denarjem ki si ga nakradel in nas oškodoval za nekaj milijard!”
      Sicer pa..kaj bi se sekiral.za sebe bom poskrbel in če bom še kakšen dan preživel v tej realnosti..užival!
      DR Janez Sveti vesoljc

     • Novakec1

      Kasno pališ okoli demokracije, men je že več kot deset let jasno da je to samo prikrita svinjarija

    • Novakec1

     Velika večina policistov je prvič slišalio za slolandijo na šnel kursu, povečini bošnjaki.

     • dr Janez Sveti

      Glede na plače in odnos delodajalca do policistov,pošten Slovenec nikoli nebi pristopil v njihove vrste. Slovenci smo individualci, trmasti in nam uboganje ne gre od rok. Posebej, če ti poveljuje zbita,pokvarjena oseba. Kmetje so bili vedno temelj slovenstva, zato so jih komunisti skušali uničit. Skoraj jim je uspelo.
      DR janez Svetigenij

 • Valter BraniSlav

  TISTO KAR MNOGE SLOVENCE MOTI PRI NOVI je to stalno pizdarjenje in zigosanje ljudi kijih Nova “v sluzbi resnice” razglasa… Same negativne novice: slabi policaji, slabi komunisti, slaba Makaroviceva, slabi istospolni, slabi igralci…. a ste ze slisali… ta in on je tudi slab… vsi so slabi… samo mi smo dobri… Zakaj smo dobri samo zato ker kar naprej vpijemo da so drugi slabi… Gospodarskega programa desnica sicer nima, bo pa vselej poskusala prodobiti oblast s tem da bo crnila druge in konstruirala skandale ki jih ni…
  Zal pa levicarji niso nic boljsi. K nam – zaradi sovrastva do desnice – na veliko vabijo nekompatibilne muslimane. O gospodarstvu se jim niti priblizno ne sanja. V imenu “humanosti” do nekompatibilne kulture iz bliznjega vzhoda se obesijo na drzavne jasli, ker sicer sami niso sposobni sproducirati nic.
  SLOVENCI BOMO TAKO OSTALI TISTO KAR SMO BILI STOLETJA – NAROD PONIZNIH MED SEBOJ SPRTIH HLAPCKOV. Cmerar in Barbika sta najboljsi primer dveh pudlov brez hrbtenice ki ubogata svojo nemsko gospodarico Geli…

  • dr Janez Sveti

   Valter hvala, ker si se pojavil. Vsaj nekaj komentarjev, ki se mi jih splača prebrat in ne vsebujejo večinoma besed, pedri, musliči, komunjare, levičarji, udbovci in podobne.
   DR janez Sveti vesoljc

  • Jože24

   To je res, pred pojavom nove se je govorilo, kakšen resnicoljubni portal bo to. Postal je pa gostilniški pljuvalnik, prispevke mislim, komentarji so še nižje :)

   • Novakec1

    Slaba pijača je kriva!

  • macon

   SDS ima pred vsakimi vilitvami podroben gospodarski program, SMC ni imela nič, razen načelnega kvasanja za otročke.

   • Novakec1

    Gospodarski programne more pisat politika ampak gospodarstveniki, za zdravstvo , šolstvo …. isto velja

 • dež

  Menim, da smo vozniki upravičeni do pojasnila policije, zakaj in s kakšnim namenom sta policista parkirala svoje vozilo sredi predora. Sem zelo na trnih, kakšno pojasnilo (izmišljotino???) nam bodo posredovali.

  • mannuro

   kaj.. obrazložitev bo, da so oni Policija, da pri opravlanju svoje pomembne vloge (inkesanstvo za potrebe preživlanja državnih pijavk) – skrbi za varnost prometa in je včasih prisiljena uporabiti površine, ki so po zakonu namenjene drugemu namenu, vendar, da to počnejo skrajno odgovorno in pri tem upoštevajo vse varnostne vidike.. ja, nasploh bo to prekleto dolga obrazložitev, da se boš na sredini naveličal brat.

 • Luka

  Zakaj pa ni clanka o Rotarju?

  • Jože24

   Brez skrbi že pišejo, izdali bodo roman na 400 straneh, ker je bil LDS-ov. In o tem boš bral gotovo do novega leta :)

   • stajerc5

    Khmmm, poizkusi samo priblizno oceniti stevilo strani pljuvanja po Jansi. Vem, da nihce ne ve, ampak vseeno….

  • mannuro

   Pride še .. Ostali samo na hitro napišejo o tem lewaškem lopovu, da ne škoduje ugledu. Se pa zna zgoditi, da bo v ozadju še kaj veliko hujšega. Hitro so ga posptavili, glede na to, da je ponarejal od dokumentov do denarja.. se jim je mudilo zatušat. Ima Slovensko politično vodstvo tudi prste zraven. Upal bi se trditi, da zagotovo ;)

 • Johan

  Za mafijo pravil ni, ona si jih sama priredi

 • Novakec1

  Za sužnje so druga pravila kot za elito, po cel €U.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!