Vodopivec, Štular in Štih ustanavljajo novo liberalno stranko

Slovenija bo dobila novo stranko z imenom Prstan – gospodarsko in socialno liberalno, sredinsko in napredno stranko, kot jo označujejo ustanovitelji. Za stranko so se odločili, ker menijo, da “brez parlamentarne večine, ki bo osredotočena na gospodarski razvoj, nova delovna mesta in bogatejšo prihodnost, Slovenije ni mogoče urediti,” poroča Siol.net. Za novo pobudo stojijo Blaž Vodopivec, Mitja Štular in Tomaž Štih, preostalih imen pa še nočejo razkriti. Prizadevali si bodo zlasti za svobodno gospodarsko pobudo in ustvarjanje konkurenčnega okolja, ki bo privlačno za zasebne naložbe, za domači in čezmejni kapital.

Spomnimo: publicist in psiholog Blaž Vodopivec je že lani izstopil iz SDS z obvestilom, da ustanavlja novo liberalno stranko, ki naj bi se zavzemala za čim prejšnje končanje tranzicije. “Ocenjujemo, da je prišel čas, da se ta sredinski del volilnega telesa pridobi za vizijo moderne, razvojno uspešne, na svobodi, zasebni pobudi, enakih pravilih igre za vse in odgovornosti posameznikov utemeljene prihodnosti,” so ustanovitelji zapisali v internem dokumentu, ki razkriva, da je ime stranke Prstan.

Ustanovitelja sta tudi Mitja Štular in Tomaž Štih
Mitja Štular
je v preteklosti postal znan kot sovoditelj civilnodružbene skupine Za pravično Slovenijo, ki jo je vodil skupaj z Jožetom Možino, sicer novinarjem ter avtorjem številnih dokumentarnih oddaj. Omenjena civilnodružbena iniciativa je v zadnjem času delovala predvsem pri organizaciji dogodkov z misijonarjem Petrom Opeko. Tudi Tomaž Štih je dokaj znano ime, saj je bil v preteklosti programski tajnik Virantove Državljanske liste, vendar jo je ob koalicijskem povezovanju Viranta s tranzicijsko levico zapustil. Že nekaj časa živi v Londonu, velja pa za zelo lucidnega opazovalca ter komentatorja razmer v Sloveniji.

Stranka bo po napovedih nastala konec maja, s tem pa se bo pridružila novim političnim pobudam, kot je, denimo, Glas za otroke in družine. Ali se s tem odpira možnost obnovitve Demosa? Ustanovitelji Prstana menijo, da je pomlad mimo in da je čas za poletje. Predvsem pa si želijo glasov sredine, torej tistih, ki so do sedaj po liniji najmanjšega odpora volili stranke tranzicijske levice.

In če se bo novim strankam morda pridružila še kakšna domoljubna, bo to priložnost za nastanek “mavrične” predvolilne koalicije, kar je v pogojih sedanjega volilnega sistema recept za zmago.

A. R.

 • Novakec1

  A zdej ko demokratične stranke niso padle na plodna tla bote pa spet z liberalnimi drek mešal

  • MladiLiberalec

   Pise da je Stih luciden v clanku. Pol bi ti moral bit vsec. Kokr vem so ti spam doktorji 1a’.

   • Novakec1

    Mleko obriši okoli ust, maldič, nimaš pravo glasanja.

    • MladiLiberalec

     Zdaj ga bom res rabu ker sem ga 1 liter spil pri zajtrku. :)

 • tzt

  B. Turk: Štular za direktorico RTV SLO ustoličil Ljerko Bizilj. Prispeval h krivičnemu zaporu MNoviča. Blaž Vodopivec obogatel s pomočjo MSenice. TŠtih molčal, ko je Državljanska lista zabila nož v hrbet reformni vladi. Gregor Virant se ponavlja. Srečno…

  • totex39

   Z eno besedo, niso ta pravi.

   • MladiLiberalec

    To bom jest presodu.

  • janez.pokoncni

   Ah, kdor želi, najde dlako v vsakem jajcu.
   Štular je človek na mestu, kar smo lahko zadnja leta vsi opazovali pri vsaki pasji medijski procesiji. Res je, da je moč antikaviar socialista v takšnem gnezdu, kot je RTV izjemno majhna. Če bi imeli vsaj malo možnosti, bi ga obtožili pedofilije, posilstva, kriminala, itd. ampak se je izjemno pazil ter mu niso mogli nič naprtiti.
   Štih je res, kot vsi v DL, z Virnatom pušnil na celi fronti. Virant je peljal “scat” tudi preko 100.000 Slovencev in kup sposobnih in sicer zelo ok ljudi.
   Vodopivec pa je sploh zame osebno verjetno kar eden najpametnejših, odločnejših in sposobnih ljudi. Že s hitrim delovanjem možganov in brez dlake na jeziku se je usedel marsikomu na ledvice, zraven tega ima še dve strašni napaki. Je sposoben in za Slovenijo precej premožen in ta “zločin” bodo Slovenci izjemno težko spregledali.

   • tzt

    To je vse res. Kar ne gre v prid Štihu je, da je Virantu praktično do konca držal štango in nemo opazoval kaj se dogaja. Enako Pezdir in Šušteršič. Vodopivec pa izgublja energijo in renome z besednim dvobojem s Kotnikom v Financah. Enkrat sem ga gledal na Tv in mi ni deloval prepričljivo.

    Ampak pustimo to. Razumem tudi frustracije Turka. Če se bodo fantje dobro organizirali, znajo pripeljati svež veter v politični prostor. Želim jim uspešno pot.

    • janez.pokoncni

     Ja. Glej .. ja. Res je. Sam bi (in bom) se 1x zelo rad vsedel s Šušteršičem in ga vprašal, kaj pri pizdi si razmišljal januarja, februarja in marca 2012?!
     Po drugi strani pa, to moraš priznati, lahko zaradi tega prejme tudi nekaj simpatij.
     Namreč! Zelo hitro je postalo jasno, da je mafija preko klemenkota zrežirala napad na Janšo in spotoma še žrtvovala Jankovića, vse skupaj izključno s ciljem – odstraniti Janšo. DL je bila takrat že smrtno ranjena in več ali manj je bilo to jasno vsem pa vendarle je Šušteršič ostal načelen, odšel iz vlade v paketu z DL in odšel tudi iz DL – v vladi Bratuščice več ni hotel sodelovati.
     Jih branim? NIKAKOR !!!! V kurac naj gredo zaradi tega 10x pa vendarle jih nekako razumem. Skupaj so šli v boj, ki se je kaj kmalu za tem povsem izjalovil in spremenil v čisto svinjarijo, ki jo niso zakuhali ti fantje in preden so se 3x obrnili okrog svoje osi jih že več ni bilo v politiki, na pleča pa s(m)o jim prilepili medalje krivcev. Konkretno Šušteršič je po mojem itak izgubil vse, ampak to je druga, dolga zgodba.

     btw.,
     Zame sta Šušteršič in moj bivši strankarski prijatej Žiga Turk, dva fantastično pametna in sposobna človeka.

     • tzt

      Šušteršiču in Turku bi lahko dodal še Bojana Starmana. Za moje kriterije bi bil Žiga Turk odličen predsednik vlade.

     • janez.pokoncni

      Povsem delim mnenje!
      Tudi glede Starmana. No, morda je za najbolj stresne funkcije že malo v letih, ampak državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo bi bil odličen.

    • janez.pokoncni

     Zgoraj sem o Kotniku in Vodopivcu. Idi malo prelistati forum kjer si zasledil ta prepir in analiziraj Vodopivčev del “dvoboja”. Morda boš danes nanj gledal malo drugače, ko boš ugotovil, da dejansko ni v njem nič takšnega, kar bi te lahko motilo.
     Bom probal v enem stavku povzeti Vodopivca : Če bi šle banke (NLB in NKBM) v stečaj, bi podrejenci “pušnili”, tedanja vlada in BS sta pripravili manever, ki bi naj imel isto težo kot stečaj. Amen!
     Ali so podatki na osnovi katerih se je “ugotovilo”, da sta banki povsem zlomljeni pravilni ali ne, to je povsem druga zgodba v katero se Vodopivec NIKOLI ni zapletal.

     • tzt

      Nisem podrobno bral njunih duelov v Financah. Razbral sem, da je Kotnik nasprotoval nepotrebnemu brisanju podrejencev. Kar je seveda razumljivo. Vodopivec pa je gonil svoje. Očitno je, da sta se zahaklala tudi na osebnem nivoju.

     • janez.pokoncni

      Poanta dvoboja je ta. V primeru stečaja, bi pušnili lastniki (delničarji) in podrejenci. Vlada je rekla, da se bomo obnašali isto kot, da sta banki šli v stečaj. Vsi lastniki so bili razlaščeni, podrejenci pa izbrisani.
      Da osebno nista čisto na liniji pa drži. Blaž je zelo neposreden, direkten in oster. Nič ne blefira in ne špara jezika, kar je seveda karakteristika, ki mu bo pri nagovarjanju slovenskih volilcev, lačnih pravljic, res ne bo koristila.

     • tzt

      To okrog bank mi je jasno.
      Fantje bi se lahko kadrovsko okrepili. Recimo s Šušteršičem, čeprav je rekel, da ne gre več v politiko in recimo Žigo Turkom. Potem bi razturali. Pobrati bi znali vsaj 10%. To bi lahko bilo zelo pomembno za formiranje desne vlade.
      Levica bo itak igrala na karte srbskega cigana. Očitno drugega več nimajo.

      Hvala za link kolumne Turka o neoliberalcih.

     • igor nas

      Kot sem jaz razumel zadeve je v prospektu za podrejence pisalo, da propadejo pod pogojem, da gre banka v stečaj. Banka ni šla v stečaj, bančniki pa so izumili način pod patronatom EU da se jim kapital zaseže. Ker je prospekt dokument na osnovi katerega se odločaš za nakup razumem Kotnika, da ima point da se bori za svoj kapital in istočasno ne razumem Vodopivca, ki smatra , da je šlo za špekulativno zadevo in da se nima kaj pritoževati.
      Pri novih strankah, o katerih je govora, je zavel lahen vetrič sprememb, pa tudi nekateri komentarji prinašajo upanje.
      lp

 • rubec

  Predvsem so ga usrali pri imenu. V Sloveniji bo zmagala stranka ki se imenuje Samodanijanša. Vedno je bilo tako.

  • FORT WORTH

   Hehehe dobra !

  • janez.pokoncni

   Ime je iz Lord of the rings in levaki že “streljajo”, da je Janša gospodar Prstan-ov. :)

   Sicer pa, samodanijanša bo šlo skozi samo pri tistih, ki nič ne vedo. Tisti, ki trojico vsaj malo poznajo vedo, da je “ta močni” zadnje dve leti močno javno najvijal za Janšo, ostala dva pa sta bila oba člana SDSa.

   • Anthon

    Lepe želje so eno, strategija pa drugo.

   • traktor

    Sranje je, da je takih, ki ne vedo nič in imajo volilno pravico ogromno.

 • janez zorman

  Ne glede na to, da so “pol znani” obrazi, so pravi obliž na tatinske pritepence v SMC.

 • Poštenje velja

  sami garači malo jaći

 • Olga

  Drugi Virant? SDS zapuščajo vedno le petokolonaši!

  • Ruggedplant

   Zaradi negativnih izkušenj z novimi “sredinskimi ” strankami je strah upravičen, a imam OBČUTEK, da se zgodba ne bo ponovila. Če pa bi se, so pa zelo dobri bleferji.

   • Olga

    Jaz žal ne zaupam nikomur! Že Virantu nisem zaupala od vsega začetka, kaj šele “novim” obrazom! Kot bi avion zaupal človeku brez izpita!

    • Ruggedplant

     Oprosti, a omenjeni niti pod razno niso neki “novi obrazi” v komunističnem smislu. So obrazi, ki imajo glede področij katera tarejo Slovenijo veliko dlje časa izpit (kompetence iz realnega sektorja!) kot celotna levica skupaj, morda celo od samega SDS-a, ki ima v svojih vrstah močan think tank in v politiki prekaljene mačke – počakajmo še nekaj časa, da bo znanih še več imen. Ti trije me zaenkrat navdajajo z optimizmom.

 • dvanajstzvezdic

  Podprl bom tisto stranko, ki bo v svojem programu imela: dom in družino na prvem mestu, ker vsaka družina je celica širše družbe in s tem države, ki bo počistila s komunistično-socialistično tranzicijo od sodstva do politike, torej lustracija.Dokler tega ne bo, je vsak gospodarski program neuspešen, ker ga vodijo lopovi.

  • janez.pokoncni

   Ne bo ne doma in ne družine, če ne bomo imeli kaj za dati v usta in s čem zgraditi domov! Slovenija nujno potrebuje stranko, ki bo tu in tam omenila še gospodarstvo. Brez dela ne bo jela.

   • dvanajstzvezdic

    Zato pa mora biti koalicija desno-sredinskih strank. Breme si morajo razporediti, ena ne more vse, sedaj pa vsaka govori da zmore vse. Se mi pa zdi, da bolj velja obratno. Brez zdrave narodove zavesti, ne bo jela. Poglej Nemčijo pa tudi nekatere skandinavske države. Imajo bogastvo pa izumirajo na obroke. Obrnit bo potreba miselnost. Ravno v tem je past in nevarnosti liberalizma. Oni bi čim več denarja pa je vseeno od kod in na kakšne način priteka. In potem so posledica takega obnašanja katastrofalne za narod.

    • janez.pokoncni

     Ne smeš mešati hruške in jabolka!
     Velika razlika je med levičarskimi “liberalci” kot so LDS, Bratuščica, Zares, SMC in med ekonomskimi liberalci. Tule je odličen post Ryuka, ki razloži kako se s tem streže v svetu : http://disq.us/p/1hmoi6h

  • Ruggedplant

   Vse navedeno bi MORALA v svojem programu na prvem mestu zagovarjati normalna krščansko-demokratska stranka, a žal pri Nsi-ju ostaja vse bolj ali manj pri sledkih besedah, v dejanjih pa je sprega z režimom preveč očitna, da bi ji kritičen državljan še lahko zaupal svoj glas.

   Prav to kar si naštel, je edini pravi recept za rešitev Slovenije, a za to bo potreben ogromen politični konsenz. Koalicija SDS+Primc+Liberalci je idealna, da se to tudi kdaj zgodi.

   • janez.pokoncni

    Tole kolacijo sem kot svojo željo izkašljal že včeraj na drugem forumu.

    SDS+Prstan+Primc

    Če bi ta kolaicija imela ustavno večino, kar je seveda nemogoče, bi Slovenija res imela vse možnosti, da postane odlična država.

    • Anthon

     Želje so lepe.
     Kaj pa, če eni od teh zmanjka nekoliko glasov za prestop praga? Tako lahko gre lep del normalnih glasov v nič. Levaki to vedo in poskušajo z nekimi kvazi desničarskimi strančicami, ki jih volijo rahlo zmedeni desni, in tako zmanjšujejo moč desnih. Zame bi se morala pojaviti tudi kakšna posebna levičarska strančica za zmedene levičarje, ki ne bi imela realnih šans za prestop volilnega praga. Po mojem razmišljanju je pri nas še toliko moralno in demokratično nereflektiranih volilcev (posledica socializma), da je zmaga možna samo, če se jih nekako vrže na finto, kot se nelepo reče. Saj se realno tista množina ljudi-volilcev sploh ne zaveda, da škodi prosperiteti države, ampak so le tako oprani, da ne znajo prav presojati.

     • Vrhovni sodnik

      Glede strank imaš prav, glede volivcev pa ne, prepričane se ne splača prepričevati, potrebno je poseči v bazen tistih, ki se volitev ne udeležijo in teh je bilo na zadnje 850.000, te je treba prepričat, da se jih udeležijo.

     • Ruggedplant

      Ti, ki se volitev ne udeležujejo, so dejansko še bolj ruknjeni, kot komiji, ki volijo vsakič isto, kljub temu da vidijo, da je vsakič slabše. Slednji namreč vsaj razumejo institucijo volitev in kljub svojemu totalitarnemu prepričanju vendarle uporabljajo vzvode demokracije, da nam škodijo. Tisti, ki ne volijo, pa nimajo niti tega uvida. Takšne runklje lažje kot z argumenti prepričaš s ponvijo po glavi. Tudi večkrat, če je potrebno. Kdor iznajde učinkovitejši način, je genij.

    • Vrhovni sodnik

     Če hočemo, da to uspe, čim manj pisanja o taki koaliciji, po mojem bo treba še SNS zraven.

   • dvanajstzvezdic

    Ja problem, je ravno v tem, da NSI ni načelna krščanska stranka. Jaz sem v njih imel upanje , pa je žal splahnelo. Za liberalce, pa kaj si mislim, sem odgovoril malo nižje Janezu.Pokončenemu. SDS pa tudi če zmaga ne bo mogla sestavit koalicije, ker volilno telo očitno podpira bolj levičarje. Upam, pa da se glede zadnjega motim. Obsojat volilno telo da je tumpasto pa ima ravno nasprotni učinek. Težko je ljudem priznati svoje lastne zmote in zablode.
    Komunistom je uspelo tole: uspelo jim je ljudi odvrnit od desnice in sredine, imajo popoln monopol nad medijem. Ta medij (Nova24) pa žal nima tistega naboja, ki bi ljudi privabila k drugačnemu pogledu na sedanjost in prihodnost. Vrednote (poštenost, kritičnost, narodova zavest) so večini ljudem izginile, lažje se je prepustiti potrošniški miselnosti in žajfastim nadaljevankam, sproti pa še pogledati pop tv ali pa RTV slo. Nisem pesimist ampak potrebno bo ubrati drugo pot, ki je morda malo daljša, a zagotovo bolj perspektivna v duhovnem ali materialnem smislu

    • Ruggedplant

     ? Torej želiš, da demokrati prevzamemo idiokratizacijski model komunistov: “lažje se je prepustiti potrošniški miselnosti in žajfastim
     nadaljevankam, sproti pa še pogledati pop tv ali pa RTV slo.”
     V trenutku, ko demokrati postanemo kaj takega, sam izstopim iz te sfere. Volilno telo JE tumpasto in tumpasto oziroma hinavsko ga je hvaliti in ceniti, če si tega s svojimi dejanji NE ZASLUŽI. V sloveniji vsesplošni kretenizem in komunizem ne bosta izginila takrat, ko se o njiju ne bo govorilo, ampak prav nasprotno – zavladala sta prav zaradi tega, ker razen janše ni nihče rekel bobu bob in oklicati 2/3 državljanov za popolnih funkcionalno nepismenih moronov. To ni nikakršna čustvena oznaka, to je DEJSTVO, ki ga je potrebno ponavljati toliko časa, dokler narod tega ne sprejme za uradno diagnozo. šele od te točke dalje se lahko zgodi učinkovito zdravljenje, ko se bodo torej državljani zavedali, da so predvsem sami s svojim voljenjem 70 let ene in iste partije odgovorni za razsulo Slovenije, tako kot so morali do te točke (malo tudi pod zunanjimi pritiski – EU, kje si?!) priti Nemci ob koncu 2. svetovne vojne, ko so doživeli katarzo, prevzeli odgovornost za svoj nacistični greh, se zanj pokesali in zgradili najkvalitetnejšo evropsko demokracijo z najmočnejšim gospodarstvom.

     Edino to je pot za rešitev Slovenije, nikakršno ujčkanje in božanje dezinformiranih sodržavljanov in medijskih hiš, ki skrbijo, da smo po političnem IQ-ju najbrž celo za S. Korejo, kjer je oboževanje komunizma zapovedano z življenjem, pri nas pa prostovoljna izbira.

 • Viktorh

  Fantje, le korajžno.
  Potrebujemo “nove obraze”.

 • dvanajstzvezdic

  Se pa spomnim, da je Štih nekaj bemtil čez Slovenijo in odšel na boljše v London. No, če ga je domovinsko čustvo zopet prignalo nazaj, je to ok.

  • Ruggedplant

   Štih je že ves čas zelo aktiven državljan in domoljub, pravzaprav odkar je v Angliji še bolj kot prej. V njem je več domovinskih čustev kot v celotni vladni kamarili skupaj, podobno kot pri Bajuku, ki je pustil bajno plačano službo in ugled v tujini, da je prišel reševati svojo pravo domovino izpod krempljev partije.

  • janez.pokoncni

   Uhhhh. To mi pride naprej kot kritika tistih, ki so leta 1945 pobegnili pred komunističnimi poboji. Riti, a ne?! Mar bi ostali tukaj, izkazali sovjo domoljubje in se pustili živi zakopati v jame!

   btw.,
   Koliko pa nas je takšnih, ki smo sploh bili kdaj povabljeni, da bi opravljali intelektualno delo v tujini??

 • Ruggedplant

  Vsem (tudi) upravičenim pomislekom navkljub, želim stranki vse dobro, predvsem pa veliko poguma, pokončnosti in nepreračunljivosti v boju z monopolno komunistično partijo, ki je pri nas največji (edini?) sovražnik liberalnosti (beri: normalnosti).

  Osebno sem si take stranke želel vse odkar je šla Nsi rakom žvižgat in vesel sem, da sta njena glavna ustanovitelja tudi Štih in Vodopivec, ki sta zame poleg Brščiča in Žige Turka daleč najbolj kompetentna ekonomista in družbena analitika na našem prostoru.

  • MladiLiberalec

   Pol si mau tud za liberalce vidim

   • moon

    Med katere zagotovo ne stejejo SMC in njeni predniki.

    • MladiLiberalec

     Ejj XD

  • janez.pokoncni

   Ni kaj dodati!

 • Ryuk

  Pozdravljam.
  Rabimo več izbire, in to je vsekakor nekaj, kar manjka.
  Samo ne delajte istih napak kot zadnjič. Viranta daleč stran.

 • Aron

  No, zadnje kar potrebujemo je še več neoliberalizma. Že NSI gre v tej svoji mantri predaleč, če je pa zraven še Štih, je pa to že resna grožnja socialni državi.

  • Ruggedplant

   Ti šaljivec, ti.

  • moon

   Napacno si napisal, ne socialni temvec socialisticni!

 • MladiLiberalec

  O to bom pa dobr spremljal da presojam ce bodo res liberalci.

  • Ruggedplant

   No, če bodo toliko “liberalci”, kot so to LDS oziroma SMC (nisem povsem na tekočem ali ste se že nazaj preimenovali ali je to le še vprašanje časa), potem se lahko od mojega glasu in glasu vseh resničnih liberalcev mirno poslovijo.

   • MladiLiberalec

    SMC je trenutno edina res liberalna stranka v slov parlamentu. Zunaj njega pa ne stejem.

    • Ruggedplant

     Heheheh, ti si res posrečen.

 • SF32

  Nekako mi s konceptom nove stranke ne soupada vodopivčevo stališče v primeru razlaščenih lastnikov obveznic, ki ga kaže v luči nekoga, ki nekaj dolguje slovenski socialistični oblasti… Kdor je bral njegovo polemiko s Tadejem Kotnikom bo razumel, o čem govorim…

  • janez.pokoncni

   Tudi ti ne razumeš te polemike!
   Ko napišeš obveznice ne moreš spustiti izjemno pomebnega pridevnika – PODREJENE!!
   Pri podrejencih nikakor ni vse tako enostavno, kot se to morda slika v tvoji glavi. Če bi bilo … bi bila zadeva dokončno že rešena tako pa se niti eno sodišče do sedaj še ni upalo nič odločiti, niti ustavno, niti evropsko.
   Da se razumeva. Meni trga žile ob vsaki omembi vsakršne izgube premoženja pridnih in ustvarjalnih ljudi. zelo mi je žal za vsak cent, ki so ga izgubili vlagatelji v podrejence in tudi drugi vlagatelji ampak … to je življenje. V podrejene obveznice SMO vsi vlagali zaradi vsiokih obrestnih mer (7% letna) in vsi smo bili seznanjeni s tveganji. No, Kotnik ne, Kotnik jih je “kupil” za par centov takrat, ko je bilo že jasno, da bodo šle v PM in jih je kupil po principu kot ti kupiš loterijsko srečko, ampak tudi s tem ni nič narobe. Kdor razkira morda tudi profitira.
   Narobe je, da podrejence mešaš k Vodopivcu. Človek je na forum Financ izkašljal svoje mnenje in res ne razumem kaj je s tem narobe! A bi bilo bolje, da se vsakemu smeje in vsakemu samo kima? Pol ga pa res lahko samo k. gleda!

   • SF32

    Hmmm kolikor se spomnim, je to kdaj je Kotnik kupil obveznice šlo v nos tudi Vodopivcu… Si to ti?

    • janez.pokoncni

     Vodopivec? ;) Če si bral kaj Blaža veš, da piše mnogo, mnogo bolje kot jaz. Žal se z Blažem ne morem primerjati. “Fant” je enostavno precej pametnejši od mene.

     In slabo se spomniš ali pa se jaz ne spomnim, da bi mu šlo v nos to, kdaj je Tadej kupil podrejence. Da je Tadej špekulant je mnogo kasneje, ko so bili podrejeneci porezani, prvi objavil Dnevnik – razlogi zdajle niso bistveni ampak sem zaradi osebnih okoliščin v zgodbo okrog podrejencev vpet malenkost globje kot povprečni državljani, zato so mi na pajčevini v glavi ostali detajli, ki jih drugi pozabijo 5 minut po tem, ko so se z njimi seznanili.

     Aja, pa še to. Tudi član Prstana nisem in ne bom. Sem član SDS in ne vidim nobenega razloga, da ne bi član ostal tudi v bodoče, vsaj dokler bo na čelu JJ..

 • MladiLiberalec

  Tomaz Stih ze izgleda kot ta prav liberalec po kriteriju od Sprehota. :)

  • sprehajalec

   150 kg je odrasla teža povprečnega liberalca. Ljudski izraz zanj je “pitanec”.

 • rubec

  Na današnji dan je umrl Rihard Levjesrčni. Ubil ga je Pierre Basile, ki je zase trdil da je liberalec. Toliko o današnji novici.

  • janez.pokoncni

   Ekonomski liberalizem je čisto nekaj drugega kot recimo liberalizem po vzoru LDSa ali Bratuščice. Kretenska skovanka neoliberalizem je nastala preprosto zato, ker so besedo liberalizem ugrabili levaki in s skovanko neoliberalizem sedaj žaljivo( – v Sloveniji je to že dobilo prizvok za nekaj slabega) nagovarjajo ekonomske liberalce.
   Prstan je, gledano z očmi zmešanih kaviar socialistov, v bistvu neoliberalna stranka ampak med pametnimi ljudmi besede neoliberalno ne bomo uporabljali. Zakaj?
   Ž.Turk je na to temo napisal tako fantastičen članek, da ga mora prebrati vsak : http://siol.net/siol-plus/kolumne/naj-neoliberalci-dvignejo-roko-68756

   • Ruggedplant

    Podpis.

   • Ryuk

    V angleško govorečih državah ekonomske liberalce imenujejo libertarians, “socialistične liberalce” pa liberals. Tam verjetno že malo bolje ločujejo take pojme.

    • janez.pokoncni

     Bravo!!!! Tole sem nekoč že “ujel”, ampak mi je pobegnilo. Hvala, da si me spomnil!

 • Janez

  A res?
  Zlobni Soros je sebe vedno opredeljeval kot liberalca !
  A ni liberalen. Skrajno egocentričen osebni okorišščevalec – je bil vedno.
  Le liberalno okolje je hotel on SOROS IN njegov učitelj KARL POPPER – imeti
  Oba sta bila namreč Žida.
  IIn za njih – Žde – Evropa pred 2. vojno – pač – ni bila ” odprta družba”
  Avtor izraza in težnje – po
  – t. i. “odprti družbi” je židovski filozof in metodolog na londonski School of Economics
  – Karl POPPER , KI JE KOT OK MEODOLOG – G. SOROSA NAUČIL UČINJKOVITIH METOD
  – NADZORA NAD REALNIMI EKONOMSKIMI IN OSTALIMI PODATKI,
  – NEETIČNIH – A ŽAL NE KAZNIVIH METOD OSEBNEGA OKORIŠČANJA NA RAČUN IN V ŠKODO
  EKONOMIJ DRŽAV IN NARODOV ! TER NEETIČNIH MANIPULACIJ S TEMI EKONOMIJAMI
  – pa se je. pa G. SOROS verjetno naučil – kar sam. In zasebno okoriščevalsko – nesramno korajžno –
  izvajal. Od tod mu čez 20 mrd$ denarja, premoženja.
  Kaj?
  Bi tile naši? Liberalci – jev vprašaj. Ljudje “liberalci” sovedno motna, žajfnica kot ribe zmuzljiva, ponavadi osebno okoriščevalska bitja.
  Med t.i. liberalci je vrliko neetičnih ljudi kot je Soros. Za narodne vrednote – se jim? Fučka.
  Sploh pa .
  ČE
  NE BODO TILE NAŠI “LIBERALCI” LE ENA NOVA IZPOSTAVA EX KP, ZK GNEZD ? L.r JANEZ KOMENDA

  P.S. ALI KDO POZNA KAKEGA RES POŠTENEGA LIBRRLCA?
  Imajoo ti gospodje – kaj lastnih otrok, družin? Če jih nimajo, naj ne rinejo v politiko.

 • Slovenec 33

  Po dejanjih jih bomo cenili, po besedah pač ne.
  V slovenskih deželah bi bilo nujno potrebno končati okupacijo, s pomočjo katere okupatorji in izdajalci svojega naroda zatirajo in ropajo slovenski rod.

 • tarantela

  Jest bom tud ustanovila novo stranko, imenovala se bo BURKLE IN VILE

 • Johan

  Sigurno jih Soros financira, pa da vidimo, kaj bo novega na levici

 • Caetano

  Pozdravljam. Isto kot Primca. Morda gre za novega koalicijskega partnerja SDS.

  • janez cepec

   ja če se mu bodo podredil, poj mogoče, kot enakopravnega partnerja pa Žalostna Sova ne bo sprejeu nubenga, si da raj u kolen vrtat

 • samsara

  Gospodarji prstana, ha, ha ha…
  Kdo plača?

 • sodnikisozločinci

  Tale Štih mi je prav simpatičen, spominja me na žival katero imam najrajši. A ima mogoče sestro? Nimam političnih namenov, da me ne bi narobe razumeli.

  • Vrhovni sodnik

   Avatar imaš pa grši, kot je moj, za kwa ga še na kure ne daš.

 • xtc

  Hm ?
  Prava liberalna stranka?
  Ni šans v Sloveniji:
  Liberalno v Sloveniji je nat*** psov;otrok;homotov;krajapoveličevanje komunizma z vsemi relikvijami in zločinci vred:
  Kaj je liberalizem večina nima niti pojma_:

  • Kr En Boštjan

   Odlično povedano!!

 • Vrhovni sodnik

  Zelo pohvalno, zdaj se uresničuje tisto kar sem napovedal, rabimo sredinsko stranko, še Šušteršič se jim naj pridruži, upanje res umre zadnje .

  • učko

   Ja, rabimo stranko za “direkt” na gobec vladajočemu režimu. Lahko bi jo poimenoval kar stranka “direkt” !!!! Pol bi pa morali ustanovit še dve “taktični stranki”: stranko “aperkat” in stranko “kroše”. Pol pa sesut vladajoči režim na tla v komo !!!!!!!!

 • odzunaj

  Čestitka novi stranki Prstan in pogumno naprej .
  Slaba izkušnja z Virantovo stranko se NE BO PONOVILA ! Prstan je “prečiščen”, je učljiv, ni viden narcisoidni ego in pohlep, niti po funkcijah niti po denarju. Je učljiv , je predan državi Sloveniji in Slovenskemu narodu !
  Predvsem morajo biti striktni pri izvajanju programa in hoji po opredeljeni poti, uvesti morajo Janšev preizkušen sistem “nagrajevanja” : najprej trdo delo , potem šele plačilo . Predvsem pa : upoštevanje dejstev, kresanje mnenj pri iskanju rešitev, argumentiranje in strokovna neodvisnost.
  Tak pristop bo pritegnil k strokovni pomoči tudi mnoge strokovnjake doma in v tujini, ki so se zaradi totalne izrojenosti države in njenih inštitucij popolnoma odmaknili, tudi strokovno.
  Pričakujem tudi dobro sodelovanje z novo prekmursko stranko mladih strokovnjakov liberalcev ! In seveda z SDS in Primčevo stranko.

  ZA SLOVENIJO, odločno in močno, NAPREJ !

  • Kr En Boštjan

   Ha ha ha ha…..

 • Janez

  Ja ?
  Pa kaj ta njih “liberalnost” teh ljudi pomeni.
  Ali to?
  Vsakdo pride lahko k njim domov in jim odnese – kar hoče.
  Oni pa – liberalno – ne storijo – nič. Oziroma ? Se roparju še vljudno zahvalijo. L.r. JANEZ KOMENDA

  • učko

   To tvoje pisanje pa je dokaz, da nimaš razpucanih pojmov kaj je to liberalna politična usmerjenost !!!!!!

 • Argentinec

  “…gospodarsko in socialno liberalno, sredinsko in napredno stranko, kot jo označujejo ustanovitelji.” … a sploh vedo kakšna naj bi bila. So pa ja našteli vse možne variante, lol. A ni tale Tomaž Štih bil že pri Virantovi DL.

 • Dark Lord

  Liberalno pomeni, da bodo še bolj liberalno ožemali državo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!