Vroče pranje denarja v NLB, dokumenti izginjajo!

Foto: STA

Prvi dokument, ki naj bi ga prejeli na Uradu Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja (Urad) v primeru suma velikega pranja denarja v NLB, naj bi imel datum 5. oktober 2010.  Kot smo na tem mestu že večkrat poročali, časovni okvir pranja denarja v NLB je bil od 12. decembra 2008 pa do  23. decembra 2010, ko je bilo opranega za skoraj milijardo dolarjev denarja, ki je bil z iranske banke in prek različnih podjetij s pomočjo NLB nakazan na več kot 9.000 računov po vsem svetu.

Pri tem je treba kar uvodoma spomniti, da je Urad Republike Slovenije za preprečevanje pranja denarja pod ingerenco ministrstva za finance, minister za finance pa je bil v času pranja denarja v NLB Franci Križanič, ki je v svojem kabinetu imel za svetovalca nekdanja udbovca, Draga Isajlovića in Tomislava Malnariča.

Andrej Plausteiner še vedno prvi mož Urada iz ozadja
Urad se s postavitvijo tega datuma očitno želi izogniti odgovornosti, češ da je za te umazane posle izvedel šele dobra dva meseca preden je Banka Slovenije  zahtevala od NLB, da s tem početjem prekine. To seveda ne bo držalo, saj obstajajo informacije, da so iz NLB obveščali Urad o pranju denarja v NLB že leta 2009, res pa obstaja velika verjetnost, da so ti dokumenti izginili ali so uničeni.

Tudi če so z NLB obveščali Urad le po telefonu, bi za takšna obvestila morali obstajati uradni zaznamki; o pranju takšne vsote ni bil obveščen vratar, ampak direktor. Seveda se bo skozi proces nadaljnjega razkrivanja ugotavljalo, kakšna sta bili tu resnica in odgovornost. Aktualni direktor Urada je Darko Muženič, v času pranja denarja pa je bil prvi človek Urada Andrej Plausteiner, ki je še danes zaposlen na tem Uradu in za katerega naši viri pravijo, da iz ozadja še vedno vodi ta Urad.

Verjetno ne bo samo Urad tisti, kjer bodo manjkali dokumenti, vendar vsega tudi ne bo mogoče skriti, prekriti ali uničiti, saj so transakcije na tuje račune tudi pustile svoje sledi. Sicer pa so se za pranje denarja zanimale tudi sestrske institucije po svetu, seveda pred tem datumom, ki ga navaja Urad, da je bil prvič seznanjen z veliko pralnico denarja v NLB.

Za Iračana Iraja Farrokhzadeha se je že leta 2006 zanimal nemški Interpol
Nemški Interpol se je že leta 2006 zanimal za Iračana Iraja Farrokhzadeha, Slovenija pa je prav tako vključena v to mednarodno organizacijo kriminalistične policije in kriminalisti bi s to poizvedbo morali biti seznanjeni. Urad  je 14.oktobra 2010 obvestil kriminalistično policijo o sumu pranja denarja v NLB in vsaj takrat bi morali kriminalisti pogledati v sezname Interpola.

Švicarski urad za preprečevanje pranja denarja je pri poslovanju podjetij Iraja Farrokhzadeha v švicarskih bankah zaznal  sume pranja denarja, zato je hitro sprožil ustrezne postopke in švicarske banke so začele zapirati račune teh podjetij. Nazadnje banka UBS, za tem pa je Farrokhzadeh v NLB odprl račun za svoji prvi dve podjetji, Farrokh Ltd. s sedežem na Britanskih Deviških otokih in Farrokhzadeh partnership Co. s sedežem v Združenih arabskih emiratih.

Zanesljivi viri iz policijskih vrst pravijo, da je Farrokhzadehu pot do naše državne banke odprl neki častni konzul tuje države v Sloveniji, ki pa je preveč blizu Milanu Kučanu, da bi ga lahko preiskovali. Tuji uradi za preprečevanje denarja so se še tudi leta 2014, torej še tri leta po koncu operacije pranja denarja, zanimali za to dogajanje v Sloveniji, saj je šlo za pranje denarja tako velikanskih razsežnosti, ko tudi pristojne institucije v velikih državah ne morejo doumeti, da se je to res dopustilo in dogajalo.

Spotikanja ob razlagah
Seveda pa se odgovorni pri razlagah teh dogodkov precej spotikajo in velikokrat ne morejo zgodbe sestaviti na način, da bi ta pila vodo. Precej se zapletajo, ko hočejo sebe ali svojo institucijo rešiti odgovornosti. Tako lahko v dokumentu kriminalistične službe, ki smo ga pred dnevi objavili, preberemo, kako je policija “po prejetju  informacije s strani Slovenske obveščevalno varnostne agencije dne 24. 11. 2010 o domnevnih sumljivih finančnih transakcijah …. takoj pristopila k preveritvi gospodarske družbe Farrokh in Farrokhzadeh partnership Co, v vseh policiji razpoložljivih evidencah, pri čemer sta bili obe preveritvi negativni.” V drugem stavku pa zapišejo, da so po “nadaljnjem zbiranju obvestil” preverjali podatke, ki jim jih je poslal Urad, in sicer 14. 10. 2010.  Se pravi, da je kriminalistična policija zbirala obvestila o tem, kar je vedela že poldrugi mesec prej, preden jih je obvestila Sova.  Po vsej verjetnosti pa so za to početje vedeli že veliko prej.

Miro Petek

 • PikaPolonica

  Jst k to berem….pa našo državo vodi mafija, ki se jo je za bati.

  • samotoje

   Naj se tvoje razsvetljenje razširi v vsak kotiček države!

  • Mantadea

   Satanisti in psihopati, ki unicujejo domoljube, tudi mene so izkoristili za svoje posastne nacrte.

 • antimur

  Vsak kriminal se začne pri Kučanu in njegovi bandi, vsaka preiskava se pa prav tako zablokira zaradi tega kriminalca in njegove tolpe.

  • karpelec

   On pa mirno dela naprej po svoji začrtani poti. Če naleti na malo oviro, naradi veliki pok z najbolj žarečim Janšo, skrene pozornost ljudstva nanj, da mirno nadaljuje pot za dosego svojih ciljev. Uspeh preusmeritve zagotovljen in njegov triumf viden.

  • FORT WORTH

   “Ocitajo mi,da sem bil proti odcepitvi. Se zdaj sem. “Milan Kucan, 23. 12. 2015

 • TOML

  Bo treba Kučanu na vrata potrkat in malega pezdeta ruknit v arest, prej ne bo miru.
  Govedo rdeče je uničilo našo državo, sprlo državljane in govedo rdeče nas sramoti pred celim svetom.

  • Mantadea

   Tom, tezava je v tem da pri nas ni organa, ki bi to naredil, ker je vse prevec zlizano in skorumpirano. Avstrijci so ocitno dobro vedeli in poslali svoje policaje in kriminaliste v naso izpostavo Hypo banke.

 • Vladimir

  čakam predčasne volitve in to čim prej Bog čuvaj Slovenijo

  • Mantadea

   Vsak dan gledam v nebo in prosim visje in dobre sile, da resijo domoljube pred psihopati in posastmi, ki so ugrabili naso drzavico in unicujejo postene in dobre ljudi. Nikoli nisem bila verna, ampak zdaj nosim verizico s krizem, ker vem da se ga hudici bojijo.

 • totex39

  Z našo državo je že konec, kajti vse povsod nas vodijo sami skrompirani mafijci in enostavno so vsepovsod tako razpaseni, da nam ni več pomoči.

 • Ana Job

  Seveda dokumenti izginjajo. To je udbovski standard, da se dokumenti dosledno uničujejo in pokradejo. Da se pa jeziki držijo za zobmi se pa tudi drugačna sredstva uporabi. Država bo zopet oživljala ta NLB udbovski bankomat, ker se napajajo iz njega posebne službe za vohunjenje.

 • Meho

  In kje je Drago Kos, veliki “borec” proti korupciji, ki je pokasiral 700.000 evrov ravno za kao razkrivanje bančne luknje v NLB?

  Je bila tolk velka luknja, pa je še sam vanjo padel.
  .

  • Ana Job

   On ni bil nikoli borec proti korupciji. Je le orodje Udbe. V Interpolu poskuša škodovati takim, kot je Walter Wolf. Vendar Interpolu že diha za ovratnik nemška tajna služba, ker so začeli delati preveč napak.

 • mapu

  Banda rdeča..

 • Darth Vader

  zakaj se proti Miru Cerarju ne vloži ustavna obtožnica zaradi kršenja ustavnega reda republike slovenije in sodelovanja pri organiziranem kriminalu in ropu davkoplačevalskega denarja velikega obsega, načrtnega delovanja
  proti narodu, sodelovanje pri etničnem genocidu, sodelovanja pri
  organizirani trgovini/tihotapljenju ljudi v EU, orgrožanjem varnostne
  stabilnosti države?

  • samotoje

   Dobro vprašanje.

 • centurion

  Zakaj že je murgelparkel poslal Kosa na NLB
  za 218€/uro?
  Baje že dve leti se tam grejejo s pečmi na trda goriva.

 • Stajerka

  se čudim, da je Kos tako šlampast…..al pa je mel dosti dela z mnogo več pomembnimi stvarmi kot je pranje milijarde……..sicer pa je kurjenje arhivov in kemikalij očitno postala specialiteta pomembnežev…..

  • von Rhein

   Ta specialiteta ima osnovo v uspešnem sežiganju papirja v času osamosvajanja.

 • Hribouc

  Kaj je rekel Milanče tistega večera, ko je hitroročno dal izštekati mikrofon prečastitega g.nadškofa Šuštarja ?
  Milanče nam je rekel: “Danes so vam dovoljene sanje…”, tako nekako
  In res, sanjamo že skoraj trideset let…
  Milanče poznaje onu srpsku :”Sanja svinjo svoj kukuruz…!”

  Zdaj je jasno, ko beli dan, da v njegovem Rdečem Kombinatu Slovenistan sanjajo tudi druge živali, ne samo prasci in svinje, še najbolj množično postrižene slovenceljanske ovce !

  AMPAK, Milanče, sanjat ćeš i ti svoje kukuruze. U Paklu paklenom !
  Imel boš čudovito družbo rdečih valpetov, kurb in kurbirjev Kombinata Slovenistan, na sajaste cimbale pa ti bodo svirali,Kmecl,Makarovićka in Zlobec , samo ob večerih-ki trajajo večno!

 • princeska

  Izginjanje dokumentov je stara preizkušena udbovska metoda. Zdaj je folku menda jasno, za kaj sta Kos in Rok Praprotnik dobila tako pomembni nesti v NLB.

  • von Rhein

   No,končno nekdo konkretno napiše. Ta zgodba je tako kristalno čista,da manjka samo še, kaj sta konkretno ugotovila in kaj je bilo treba uničiti. Na žalost ne bomo nikoli izvedeli.

   • domovina mili dom

    Morda kaj ostane kot pri udbaških arhivih.

    • rrrrr

     Kar ostane, bo pa NSI skurla…

     • domovina mili dom

      Ni treba dvakrat reči.

  • Borut Stari

   Kaj misliš zakaj je gorelo (zgorel server s podatki) v Kemis-u. Ta je bil pooblaščen za uničevanje dokumentacije. Bom kar tako.Značilnost režimov s komunističnim karakterjem sta megalomanija in kleptomanija tem dvem se je sedaj pridružila še piromanija.

  • karpelec

   Torej sta multipraktika: nalprej raziskujeta (še posebej pri Janši sta dosledna), potem uničujeta. Pa vse za denar in to veliki.

 • Morala

  Dolgo so skrivali umazanijo pred javnostjo in to sedem let! Če je bil Pahor obveščen, ko je bilo konec pranja, zakaj takrat ni zastrigel z ušesi in javnost seznanil s to umazanijo?! Takrat preiskovalci niso zaznali nič spornega, a sedaj, ko bodo ponovno odprli zadevo, pa bodo!? Dokumentov itak ni več! Le kdo si je napolnil žepe?!

 • althar

  Tukaj udbomafija lahko uničuje dokumente in prikriva dogajanje, kolikor hoče, a sled mednarodnih transakcij se zapisuje tudi v tujini. Ko bo nekdo upal dregniti v ta udbomafijski osir z dokazi ne bo težav. Res pa je, da gre tu za velik denar in velik denar vedno najde “pijanega lovca”, ki klub 2 promilom v krvi zadene človeka na 70 metrov.

  Zavedati se je treba le dejstva, da se ta morilska svojat napaja tako iz pranja denarja, kot iz 5x preplačanih “2. tirov” ali “6. blokov”. Toliko v vednost, ko razmišlate, ali bi podpisali referendumsko pobudo ali ne.

 • Ryuk

  Ali bo tudi v NLB v kratkem požar?

  • goldhorn

   Kaj pa misliš da tam že več kot leto dni počne Drago Kos?

   • samotoje

    Kos je Fata (pa ne morgana). Pospravlja.

    • karpelec

     Sedaj je menjal sesalec, ki sesa tudi siromake.

   • samsara

    Kosi.

  • domovina mili dom

   Ne more še biti, morata Praprotnik in zunanji sodelavec zaslužiti nadure.

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  Ko je v Londonu na gledališki predstavi na videz 6 mrtvih bodo mediji širili laži en teden, lutkarski politiki pa izražali sožalja. Ko je samo v maju letošnjega leta bilo v Iraku pobitih najmanj 3050 nedolžnih oseb je komaj kdo omenil kakšen napad. Zaradi navidezno mrtve peščice imajo zdaj načrt blokirati internet, kar je že dolga leta Izraelski načrt. Od lažnih terorističnih napadov imajo prav Sionisti edini korist, uničili in razrušili bodo Bližnji Vzhod in EUropo. Če ne poznate izjave Netanjauja nekaj dni po lažnem napadu na New Yorške dvojčke 9/11: “Lažni napad na dvojčka in vojna v Iraku nam /Izraelu/ izjemno koristita, saj je Ameriško ljudstvo že povsem na naši strani”, si ga shranite v spomin. Je pa zato 4 leta po tem lažnem 9/11 Iranski predsednik Ahmadinedžad tudi jasno povedal: “Nikjer nisem videl seznama 3000 mrtvih iz dvojčkov, a sem videl milijon mrtvih v Iraku po tej prevari”

  Vse te prevare danes prenesimo samo na krvavo Thereso May, ki bo zdaj na željo Sionistov blokirala dostop do resnice: “Ne smemo dopustiti varnega prostora za širjenje resnice, ki zelo škoduje korporacijam in politiki!” Seveda je preneumna, da bi razumela, kako je Bližnji vzhod zgolj pripravljalni teren za hujše napade na EUropo, kjer imajo Sionisti že dolgo cilje prevzeti dežele in zamenjati kulturo in vero. Zato bo tesno sodelovala z vsemi NATO zaveznicami, da prepreči nov internetni napad, medtem, ko bo ona pobijala Sirce in Iračane. Gospe je bil Lononski napad nazoren prikaz Islamskega zločinskega terorizma, pa se ne zna vprašati niti, kdo ga financira in, da je bil celo Londonski župan Sadiq Khan večkrat v osebnem stiku z razkritim lažnim napadalcem. Kako to, da ni sposobna vprašati Putina, kaj on meni o tem? Bi razumela en samo njegov stavek: “NWO ustvarja ISIS!”? kaj hočemo, služkinja v Sionistični kuhinji. /virControversialTruth/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/298066/sionisticna-predstava-za-medije

 • Osti jarej

  ..ovce so za striženje….bbbeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 • šmentanamuha

  Milijardno pranje denarja v NLB namenjenega podpiranju mednarodnega terorizma!
  Kučanovim podganam se je pravkar zgodil Veliki pok. Cerar se je že usral u gate. Ne vem, če bo zdržal do rednih volitev. Zadnje čase sploh ne ve več, kaj govori, a ste opazli zadnjič na Odmevih, kake nesmisle je klatu. Preforsiran nepotistični kader. Na MMC pa še vedno nič o oprani milijardi…

 • Osti jarej

  ..gliha skupaj štriha

 • Osti jarej

  zvono-istine.org/matteo-salvini-vi-ipak-niste-normalni/

 • Olga

  Kučana je treba zapreti na sto doživljenjskih kazni! Pri vsem kriminalu je zraven! Od Udbe, razorižitvi Slovenije, političnih procesov, kraje denarja preko Foruma 21, nakazilo slovenskega denarja ob osamosvojitvi v tujino, šverca z orožjem….. Kriminalec!

  • domovina mili dom

   To bi se lahko zgodilo samo s tujimi sodnimi mlini, morda nebeškimi. Doma ni šans.

   • koreninca

    Sodilo mu bo 20g svinca.
    Kmalu!!

 • domovina mili dom

  Kos in Praprotnik delata nadure.

  • Olga

   Naj jih delata na Dobu!

   • domovina mili dom

    Ta dva? Nikoli! Sta pod prioritetno zaščito udbe. Bosta nagrajena. Pa še kako.

    • Olga

     Če bomo dobro volili, jima ne bo ratalo!

     • domovina mili dom

      Te volitve bi morale biti res 60%.

 • Olga

  Ste oddali glas za referendum?

  • rrrrr

   Tako je. Ne samo lajati, treba je cigane tudi oklati!

   • Olga

    Vedno! Tudi na volitvah!

 • rrrrr

  Ma, porka mižerja, kej papirji, šoldi so šli k oštiji, šoldi!

 • totex39

  Samo vprašanje časa je še, ko bomo slišali novico, da je banka NLB v plemenih.

 • Osti jarej

  prekleta banda,politična….vse so pokradli,vse zjebali,vse uničili in prodali narod….skozi 25 let…izjem ni….denar se s šaflami meče dobesedno skozi okno,davkoplačevalski denar,denar ljudstva,ki še ima to srečo in privilegij,da dela in proizvaja…..kapitalu so podredili svoj lastni prestiž ,ljudi pa spravili na beraško palico…laže se o vsem….hehhhe..šele po 5 letih se govori o pranju denarja in možnem financiranju terorizma…kar nas izpostavlja in postavlja na zemljevid tarče…pa nihče ni reagiral in nikoli ne bo odgovarjal…..po raznih čukih,arsotih,inšpekcijah,direktoratih in izpostavah le teh,ministrstvih in izpostavah le teh,na vladi ,v parlamentu,npujiču,se valja na tisoče pijavk,ki zajedajo narod in ne delajo nič…razen za provizije….pfej!!!mater!!!….pol se pa špetirajo ,ali bodo povečali penzije za evro ali dva,minimalne plače za deset evrov in povišali socialke za 200 tisoč brezposelnih +,ki dela nimajo kje dobiti,razen,če se izselijo…in vsak dan se deložira na desetine ljudi,družin in otrok,po celi državi …..vse je sramotno za članico evropske unije…….vse kurce zažiralske,tudi onega na gospodarski zbornici,ki nikoli ni delal niti minuto,bi morali vrečina na socialke,vse,ki so kradli pa tolčt kamen…s kamnom…kot na golcu…nobenga aresta in žretja 4x na dan,za denar davkoplačevalcev,šetanja po puščavi in igranja košarke….pfej,jebemti

  • črnaovca

   Kaj ko bi Blejski otok spremenili v goli v jezero navozili morske vode in naselili morske pse.

 • francelj3

  Ali se res še vedno ukvarjate s tem pranjem denarja? Ni vredno besede. Kaj pa pričakujete drugega od komunistov kot laži, prevare, rop, kazniva dejanja? Pobijanje tistih, ki bi UTEGNILI biti proti komunizmu, zadnja leta pač ni več v modi. Počakajmo, da bodo posekali rogoški gozd in bo na plan prišlo 35.000 po vojni pobitih VOJNIH UJETNIKOV, kar je striktno nroti ženevskim konvencijam, humanizmu, človeškim pravicam in sploh vsemu, na čemur temelji zahodna civilizacija. Kaj hočemo, komunisti niso ljudje, ampak zveri, pijane krvi! Z zahodno ali katerokoli civilizacijo pa nimajo popolnoma nič opraviti.

  • Ana Job

   Komunisti bolehajo vsi za isto možgansko boleznijo,zato je pa slovensko gospodarstvo v k***u.

   • francelj3

    Za kleptomanijo?

    • Ana Job

     Hahaha, Francelj faca si! :-))). Tudi za kleptomanijo, med drugim…

  • Osti jarej

   ..dej že nehej……da bi desnica ne vedela,kaj počne levica….tega ti še enoletni otrok ne bo verjel

   • francelj3

    Ni vredno odgovora.

  • črnaovca

   No povej mi po kateri konvenciji so vrli zahodni zavezniki zbombardirali Dresden kjer v centru mesta ni bilo niti kasarne kaj šele vojna industrija.

   • francelj3

    Odgovor ni težak. Po isti konvenciji, po kateri je rdeča armada posilila na desetine milijonov žensk po Evropi in na tisoče žensk in otrok, civilistov, križala na skedenjskih vratih, nacisti pa pobili na desetine milijonov ljudi. Po konvenciji bestialnosti. Ti le izbiraj, jaz sem že izbral. Še vedno imam raje zahodne zaveznike od kogarkoli drugega. Komunizem je pobil 80-100 milijonov nedolžnih ljudi in še vedno jih pobija. Kar se pa Dresdna, Hirošime in Nagasakija tiče, Amerika je bila v vojni z Nemčijo in Japonsko, kajne? Če bi imeli ustrezna sredstva, bi Nemci in Japonci isto naredili Američanom in Japoncem.

    • radames

     Ko mu že odgovarjaš. Amerika je bila v vojni, Jugoslavija (PARTIJA) pa v vojni z lastnimi ljudmi.
     Una šema, ki ji odgovarjaš (jaz imam blokiranega) bo storila vse, da bo zmanjšala krivdo jugo komunistov. Kar počne je podlo dejanje: opravičevanje nekih zločinov z navajanjem v stilu “sej so uni glih taki”.

     • francelj3

      Ampak saj je vedno tako! Komunisti so vedno v vojni z lastnimi ljudmi, ki bi jih v imenu internacionalnega komunizma najraje vse pobili, razen nekaj fanatičnih vernikov v komunizem seveda. Nacisti so bili vsaj večinoma v vojni z ne-Nemci, da bi Nemcem šlo bolje, v toliko so mi bolj simpatični od komunistov.

     • francelj3

      Tistega cepca zgoraj (črnaovca) sem pa tudi jaz zdaj blokiral, na živce mi gre.

 • Olga

  Na Hanzi reklamirajo Merkator, češ da ima odlično “krvno sliko”!??? Prodali smo ga zapufanega, kupil ga je zapufanec, ki je pred bankrotom, Merkator je pa kot feniks, ker ga bodo dobili komunisti nazaj z lex Merkatorjem?!
  VSI na volitve! Naženimo komunistično vlado, skorumpirane Murglske pisune in politične “sodnike”!

  • radames

   V naši franšizni Mercatorjevi štacuni se vsak dan manj dobi. Izgovor je, da dobavitelju “uprava” ne plača.

   • Franc Šink

    Pri naši pa.”niso nam še dobavili” !

   • Olga

    Sem že zdavnaj podpisala in oddala! Nikoli ne odlagam na jutri!

  • Franc Šink

   Ja ja ja in še enkrat da!!!

 • PikaPolonica

  Halo halo Isajlovič tukaj Slovenija…Dodik je pa v Bosni in Hercegovini. Na levo krug pa v Bosno.
  Švicarski franki pa tut fulll dišijo.

 • črnaovca

  Dajte papir v pralni stroj in boste videli kaj ostane, tako je pri pranju, res čudno da ne razumete

 • Franjo Trojner

  Po zaslugi nelustrirancev živimo v
  udbomafijski državi! Milijardo $ so oprali preko državne banke NLB in to v času vladavine leve Pahorjeve vlade! In nobena zadolžena institucija, da takšne nelegalne/mafijske posle prepreči ni ukrepala, tudi policija, sodstvo in Pahor z vsemi ministri ne. Ma mi res živimo v nedemokratični nepravni udbomafijski državi! Kdo le in xakaj te udbomafijce voli?

  • if

   Bučar v času formiranja saostojne Slovenije. “Lustarcija samo preko mojega trupla.”

   Danes pokojni Bučar je s takratno izjavo trasilral pot nazadovanja in trpljenja samostojne Slovenije in tudi s potencilaom uničenja slovenskega naroda in samostojne RS!

   • Janez

    Ja !
    Se absolutno strinjam.
    Pokojnega F. Bučarja – se močno – precenjuje.
    V partizanih?
    Je bil baje KP VOSOVEC. Bogvekaj vse o njegovih “delih” niti ne vemo? L.r. J. KOMENDA
    P.S.
    DVOMIM, DA JE BIL KAK VOSOVEC – ETIČNO ZELO KOREKT.

    • Franc Šink

     Se ne strinjam popolnoma. Njega so razglasili za “intelektualca”.

   • von Rhein

    Zato je dobil spomenik. Večina uničevalcev Slovenije ima svoj spomenik. Tudi v imenih ulic in še česa. Aha,recimo….ploščad,kar je meni hecno do amena.

   • Karmen

    Je bil njihov.

 • Demonkrat
 • Osti jarej

  ..največja ogaba pa je,da se v sloveniji goljufa in krade po zakonskih predpisih,v okviru le teh,v smislu”tega zakon izrecno ne prepoveduje” in po zakonodaji,ki je pisana za elito in za potrebe le te luknjasta kot švicarski sir…..najpogostejša bolezen tatov in “izvoznikov” milijard v ročhildove banke..za provizijo…kakopak…je pa izguba spomina…

  • Janez

   Tole !
   Si dobro napisal. Se opravičujem zakake bolj trde besede v preteklosti. L.r. J. KOMENDA

 • radames

  RTV Slovenija bi morala v to pranje vključiti Edvarda Žitnika. On je odličenh novinar, ki bi po koncu raziskovanja na nacionalni televiziji v 3 vanj uperjene kamere povedal, da je domači pralni stroj povsem razstavil, ga sestavil in potem je stroj odlično opral – njegove umazane gate.

  • PikaPolonica

   Hi hi dobra

 • radames

  Ste že vsi podpisali in oddali zahtevo za referendum o 2. tiru?
  S tem referendumom imamo odlično priložnost, da zabrišemo tole rdečo vlado!

 • Franjo Trojner

  Nelustrirance noramo na vsak način odstraniti od korita in jih onemogičiti v politiki in javnem živlenju! Dokler banda udbomafijska kolo v Sloveniji vodi naša država nikoli ne more biti pravna, demokratična, moderna, polna blagostanja za vse! Naslednje redne predsedniške in predčasne ali redne parlamentarne volitve so že prva prava prilika, da si SLOVENSKI ROD izbere domoljubne voditelje, ki BODO VEDNO NA PRVO MESTO POSTAVILI INTERES SLOVENSKE DRŽAVE IN BLAGOSTANJE VSEGA SLOVENSKEGA RODA!

 • garfi

  tukaj se preprečuje afere, KRADEJO NAŠ DENAR
  drugi zlati tir za mafijo – enojni tir za dvojno ceno
  REFERENDUM PROTI NOVI GROZLJIVI KRAJI IN MAFIJSKI VLADI
  STE ŽE PODPISALI ZA PROTIMAFIJSKI REFERENDUM ???
  tudi stojnice so pred upravnimi enotami
  —upravne enote – informacije
  http://www.upravneenote.gov.si/
  —elektronska oddaja in obrazec za tiskanje
  http://referendumdrugitir.si/post/293692/elektronska-oddaja-vloge-in-postni-naslov
  —Donacije za izvedbo referenduma – navodila
  http://beta.publishwall.si/referendumdrugitir/post/289588/donacije-za-izvedbo-referenduma-navodila

 • Janez

  Omenil,
  OPOZORIL SEM ŽE VEČKRAT – TU NA TEM PORTALU !
  Da
  Sem dne 1.6.2017 ob cca 16h – NEHOTE VIDEL (pri mizi zunaj Slaščičarne Maximarket sem pil sok)
  Ex
  SD MINISTRA ZA FINANCE – DR. F.K.
  kako je hitel mimo moje mize pod okna stavbe centrale N L B.
  Pod
  STAVBO CENTRALE. NLB JE MALO POSTAL, GLEDAL V OKNA TE STAVBE NLB !
  In
  se mi nato skril z vida – v senco dreves pri rumeno-rjavi stavbi za KARDELJ SPOMENIKOM.
  NISEM VIDEL
  NOBENEGA SREČANJA NISEM VIDEL.
  Zdelo se pa je – kot da se je dr. F. K. NEKOMU V STAVBI NLB POKAZAL ! Da je prišel.
  Če
  OPISANO GLEDANJE DR. F.K. V OKNA CENTRALE NLB
  – NI JAVNO POMEMBNO – SE MU OPRAVIČUJEM.
  Na tej poti pod centralo NLB sem
  g. Dr. EX SD FINANČNEGA MINISTRA NEHOTE VIDEL VEČKRAT. Čudno? A ne? L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  ENAKO IZJAVO ZAINTERESIRANI URADNI OSEBI DAM TUDI NA ZAPISNIK. Vrrodostojno pričam.
  ČE BEROČI, KI OSEBNO POZNATE POSLANCE. – SDS,
  KI POKRIVAJO PODROOČJE FINANC : jih prosim OPOZORITE NA TA MOJ ZAPIS.
  Jaz, J. K. namreč nisem član SDS, le simpatizer SDS IN PODPORNIK ODBORA 2014. Sem nekaznovan, neakoholik, 40 let delovne dobe. Tu pišem nenaročeno, neplačan V lastnem imenu.

 • garfi

  danes se tukaj preprečuje afere, KRADEJO NAŠ DENAR
  Spoštovani,
  Odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščih – Odbor 2014 vabi na zadnji shod za pravico, resnico in pravno državo pred poletnimi počitnicami. Na shodu, na katerem nas bodo nagovorili Alenka Jeraj, Jurij Pavel Emeršič in Aleš Primc, se bomo spomnili tudi tretje obletnice ustanovitve Odbora 2014. Vljudno vabljeni v četrtek, 8. junija 2017, ob 17. uri pred Vrhovno sodišče v Ljubljani.
  http://odbor2014.si/

 • montyamp

  Na čigavem gnoju ste pa tega prasca isajloviććććća našli ???

  • radames

   Na Gorenčevem. V Krškem ali Zalokah.

  • Franjo Trojner

   Ta NELUSTRIRANEC JE CELO OD TURKA NAJVIŠJE DRŽAVNO ODLIKOVANJE PREJEL!!! NELUSTRIRANCI SO NAM DRŽAVO UKRADLI IN ČISTO ZAFURALI! FUJ, TA NEPRAVNA DRŽAVA PA PRAVE OSAMOSVOJITELJE PREGANJA! NE BO ŠLO DRUGAČE ZNOVA SE BO POTREBNO OSAMOSVOJITI IN SVOJO DEMOKRATIČNO SAMOSTOJNO DRŽAVO VSEH SLOVENCEV NAZAJ V UPRAVLJANJE DOBITI IN JO NATO Z LUSTRACIJO ŠE PRAVNO ETIČNO IN MORALNO NAREDITI!

  • Franc Šink

   Preko bratstva i jedinstva.

  • von Rhein

   Sam se je privlekel.S plastično vrečko in v njej salamo.

 • Franc Šink

  Dajte tepci pogledati malo Škofjo loko In okolico Sevnice, če si upate.

  • Janez

   Seveda si upamo !
   Kaj pa je ?
   Tam v Škofji Loki. Pa v Sevnici ? A kaj straši. “Zombiji od knojevcev” ? Ali kaj? L.r. J. KOMENDA

   • Franc Šink

    Boste slišali!

 • samsara

  “…neki častni konzul tuje države v Sloveniji, ki pa je preveč blizu Milanu Kučanu, da bi ga lahko preiskovali.”

  Torej že dejstvo, da ‘je nekdo blizu kučanu’, je dovolj, da je absolutno nedotakljiv?
  Udbokučofevd?
  Povsem odveč je torej dodajati sklep, da je sam milan kučan več kot očitno absolutno, absolutno, absolutno nedotakljiv.
  Kako nedotakljivi so torej nekateri kučanovi sorodniki? Recimo hčerki, oče njegovega vnuka Štrikel…
  Udbokučofevd press

 • Fogglof Tunnek

  Seveda dokumenti izginjajo… Ka mislite, da bomo fse papirje pokazali vam desnosučnim?

  • Franjo Trojner

   Prav si ugotovil Fogglov Tunnek, vam od evih in vun in not levosučnim je prikrivanje, skrivanje, uničevanje tudi kurjenje arhivov in vsega dokaznega gradiva že od evih zapisano v vaših genih. Zato se ni za čuditi, da tudi v tej odkriti in od vseh odgovornih in od države in vseh seznanjenih odgovornih levosučnih politikov prikriti, zamolčani aferi-nelegalnega pranja milijarde $ izginjajo dokumeti, mar ne? Čuj Tunnek, v pravni državi pa si takih kriminalnih rabot levosučni nebi mogli privoščiti, ha?

 • RealRevolution

  Biti politik je premalo!Predsednistva so zato ,da se vzame moc enemu vladarju in da lahko stisne na “gumb” in sprozi vojno ter se igra skrivalnice.In kot vidimo se bojo mogli ljudje odlocit za kaj bodo.
  Vcasih so se tudi kralji borili v bitkah.Ceprav vemo ,da dobesedno v 1-liniji ali na bojiscu sedaj ni mozno poslati predsednika da bi se boril,ker bi vsi ciljali njega.Toliko samo o vojnah + predsednikah in kako bi lahko izboljsali odnos.
  Gre tako kot gre,da se pa rihtati za “relativno dobro v majnsem obsegu”.

 • Franjo Trojner

  Prav si ugotovil Fogglov Tunnek, vam od evih in vun in not levosučnim je prikrivanje, skrivanje, uničevanje tudi kurjenje arhivov in vsega dokaznega gradiva že od evih zapisano v vaših genih. Zato se ni za čuditi,

 • Franjo Trojner

  Narobe svet in pravna država, da te kap! Leva politična opcija ga serje prek vseh meja etičnega, moralnega in tudi pravnega, na sodišča pa hodi prvak opozicije g. Janez Janša. Zdaj bi pa res rad vido normalnega junaka, ki bi lahko brez sramu in čiste vesti in pri zdravem umu to državo imel za demokratično in pravno! Toti naši dominatni mediji so zaradi afer svojih levih mecenov že čisto paf, sploh ne vejo več, kaj naj jim zapišejo v bran, da bodo v to prvo sami lahko vsaj malce verjeli in da se narod članku in pisunu, ki ga je zapisal nato ne bo preveč vun smejal.

 • Olga

  Kučana na pranger in v rest! Nedotakljivih NI!

 • antimur

  Vsak tožilec bi moral že ob pogledu na Isajlovića to barabo preganjati po uradni dolžnosti, kajti temu čefurju se že iz njegovega odvratnega frisa vidi, da je lopov.

 • PikaPolonica

  Povišan holesterol ima, preveč keša se je najedel. milojka sigurna kej pomaga, da zbija holesterol.

  • Janez

   Za zbijanje !,
   Vzdrževanja nivoja holesterola je Atoris, ki se ga dobi le na recept. L.r. Janez KOMENDA

 • Burek Burecki

  Kaj vi mislite? Vse banke perejo denar. To je biznis nepa osebni racuni in storitve… lol

 • Janez

  F. Tunnek ima novo ime Franjo Trojner.?
  Se mi zdi.
  Pa si sam s seboj dopisuje. Tunnku se dokončno trga. Se mi zdi. L.r. Janez KOMENDA

 • Morala

  Očitno se NLB ne bo prodala zaradi pranja denarja in premajhne cene! Imamo res 2 državi – eno za elito in eno za navadne ljudi!!

  • Novakec1

   Elito in sužnje, bo bolj prav.

 • Hun

  pod Titovo trdo roko je NLB poslovala kot se spodobi

 • dob

  Odvetniki teh ljudi so pripravili obrambo zanje, če bi si jih kdo drznil poklicati pred sodišče. Obramba temelji na “pa kva pol”. To pri nas po navadi zadostuje. Stane pa milijon evrov. Kva čmo, dobra obramba dost košta!

  • Nata

   Ja, obrmba ” kva pa pol ” je izgleda najboljša in najcenejša !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!