Vse naše meje z zahodom so spet zaprte in nadzorovane. Bravo Miro Cerar!

Foto: STA

Italija od danes naprej izvaja poostren nadzor na meji s Slovenijo, hkrati pa je nadzor na meji podaljšala tudi Avstrija. S tem smo postali prva država, ki so jo zahodne sosede povsem izolirale zaradi nezadostnega nadzora na južni meji v času velikega migrantskega vala.

Začasen nadzor notranjih meja od danes izvaja Italija, prav tako pa 11. maja poteče trimesečni rok, ki omogoča Avstriji, da preverja identiteto ljudi, ki prečkajo avstrijsko-slovensko mejo, vendar je Evropska komisija že potrdila novo polletno podaljšanje nadzora. To sicer traja že lep čas, saj si Avstrijci vsakokrat, ko jim poteče dovoljenje za nadzor notranjih schengenskih meja s Slovenijo in Madžarsko, pridobijo novo soglasje Evrope. Prestop avstrijske ali italijanske meje je tako mogoč le z osebno izkaznico ali potnim listom.

Razlog februarskega podaljšanja nadzora na avstrijsko-slovenskih mejnih prehodih naj bi bilo veliko število nezakonitih migrantov, ki so namenjeni v Evropo, ter slabe varnostne razmere na zunanjih schengenskih mejah – to je na meji med Slovenijo in Hrvaško. V preteklih tednih pa smo bili priča katastrofalnim posledicam direktive iz Bruslja o poostrenem nadzoru na meji Slovenije in Hrvaške, kjer so večkilometrske kolone prispevale zgolj k izgubi v gospodarstvu, turizmu in živcev dnevnih (in zakonitih) migrantov.

‘Zasluge’ za poostren nadzor ima izključno Cerarjeva vlada
Uredbi Evropske komisije, da lahko Avstrija varuje notranjo schengensko mejo, so poleg Slovenije nasprotovale še Grčija, Slovaška in Madžarska. Evropska komisija je na slovensko nestrinjanje o ponovni vzpostavitvi tovrstnega mejnega nadzora na avstrijsko-slovenski meji Slovenijo tolažila, da maja pričakujejo ponovno normalno delovanje schengenske meje, to je brez varovanja in preverjanja. Te tolažbe so se izkazale za popolnoma nepotrebne, saj Avstrija že dolgo časa poudarja, da bo ohranila nadzor meje vse dokler ne bo evropski azilni sistem deloval tako, kot je treba. Svojo odgovornost za takšno stanje pa ima tudi Slovenija, saj na meji s Hrvaško ni zaustavila migrantskega vala, ki je nato preplavil Avstrijo, Nemčijo in nekatere druge države v Evropski uniji. Bravo Miro Cerar, to res še nikoli ni uspelo nikomur!

C. Š.

 • PikaPolonica

  Komej čakam volitve. Dovolj mi je cmeranja.

 • pajot

  Saj to je cerarjev in ne samo njegov cilj. Da postanemo v srcu Evrope ponovno komunističen rezervat. Kjer se bojo lahko ponovno izživljali nad nami. da bo lahko mali,gnusni človeček izživel svojo intimno opcijo.

  • Mojca pokraculja

   Men se zdi da smo že na cilju. Izživljajo se itak nad nami že ves čas.Le gnusoba od človečka, ta pokveka zlobna, se naj spravi tja, kamor so šli vsi njegovi jugo kamerati.

 • pajot

  In en velik kurac gleda te zafukane italijane. Zaprli so mejo s Slovenijo,preko morja pa dnevno dovažajo drhal iz Afrike. Saj ne moreš verjet.

  • tonite falco

   Ja iz Libijske obale jih dnevno ilegalno pripeljejo mafijske združbe in Italijanska obalna straža cca. 6000 zapečenih migrantov in seveda med njimi potencialnih teroristov. In seveda lep biznis za mafijo in prisklednike.

   • RATATA

    A se tam sploh še komu da z drogami ukvarjat(?) za tisti mali gnar.

    • karpelec

     Kmalu se nam ne bo splačalo niti živet, ko bomo imeli na razpolago z zakonom predpisano količino zraka za dihat.

     • RATATA

      Nekaj resnično resnega se mora zgoditi, da se bomo zdrznil.
      Tole je umiranje na obroke. Težko za tiste, ki so pri zavesti, ostali (pri nas jih je kar večina) sanjajo utopijo.

     • karpelec

      Tisti, ki smo pri zavesti, si pomagamo s škrgami, ostala večina pa z umetnim dihanjem usta na usta, ker zaupajo v sistem nesebične pomoči in se ne zavedajo, da dihajo že izrabljen zrak.

    • samsara

     Trgovina z belim blagom, to je zdaj IN.
     Že pred letom in pol je sicer cincavi cmerko to hitro pogruntal in se aktiviral.
     Denar ne smrdi…
     Niti tisti od dvakrat zaračunane poti ne.

     • RATATA

      Ja, da bi mu res ps brado lizu. Ga mam hudu dost.

   • Jefferson Vendski

    No, vsaj v Rimu jim Frančišek noge umije, tako da ni tako hudo.

  • Olga

   Saj bodi s komunistično Slovenijo delili tujerodne pridelke!
   Mar niso prijeli naši organi 26 tujih državljanov samo pri Ilirski Bistrici?!? Kaj so naredili z njimi, lahko predvidevamo!?? S pomočjo Sorosovih “človejoljubnih” organizacij vložili prošnjo za azil ali pa kar državljanstvo???
   Slovenija na poti nastajanja žepa, na kar je opozarjala SDS!
   Ta vlada s svojim predsednikom bo osebno odgovorna za hazard z migracijami!

  • tasilo

   Saj veš, kako se konča od Buldožerja Volio sam enu Slovenku:

   “Sreo sam ju neki dan u “Unionu” sa nekim pederom Taljanom”

  • samsara

   Biznisirajo na veliko, potem pa bodo jokali o solidarni prerazporeditvi širom EU.
   Južnjaki…

 • mannuro

  In kaj čaka Slovenija, zakaj se ne zapre meja z Italijo in Avstrijo? Na primeru Italije izgleda tako. Oni zaprejo mejo z Slovenijo tako, da pregledujejo vse, kar pride iz Slovenije, dočim tisto, kar gre iz italije ven, ne nadzira nihče, še najmanj Slovenci. Pa bi morali, ker vsebuje veliko ilegalcev. Poleg tega, bodo kolone nastajale samo v Sloveniji. Enakovredni ukrep pa pomeni, da te nastajajo tudi v Italiji, kar za italjane in njihovo proizvodnjo vsekakor ne bo dobrodošel ukrep. Samo Cerar in njegova vlada. Oni še niso prišli do iznajdbe WC papirja.

 • tomven

  Ampak slika je pa legendarna.. če je kdo kdaj gledal risanke Nodi, bo opazil da se tako veseli hudobni škrat Din…

  • Borut Stari

   ha ha ha

 • sobieski

  Italijani so zaprosili borce ISISa, da v naslednjem mesecu vstopajo v državo izključno po morski poti, ker so tam najbolj dobrodošli. Tudi toplega čaja ne zmanjka, pa še krpe so na razpolago za očiščenje orožja, če se je na morju zmočilo…

 • tasilo

  In naslednje leto v osnovnih šolah ukinemo predmeta Matematika in Sloveščina, vpeljemo pa predmeta Koran in Arabščina, fakultativno pa še kakšen jezik iz podsaharske Afrike.

  • primsek

   in Obramboslovje z zgodovino Iznorika

  • samsara

   Tasilo zdaj je zadnji čas da se ‘prekvalificiraš’.
   Spregledati pa ne velja niti albanščine.

 • Slovenec 33

  Ja nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne upoštevajo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako.
  Ker okupatorsko izdajalska oblast ne spoštuje evropskih pravil (spustila ne pol miljona dezerterjev v EU brez pravice poti – brez ustreznih dokumentov, sedaj EU kaže kaj pomeni nespoštovanje pravil z zapiranjem mej.

  Namen okupatorsko izdajalskih vej oblasti pa ni bivanje v EU, ampak je le zatiranje in ropanje slovenskega življa.

  Ko veljajo EU normativi ne morejo toliko krast in obsojati slovenskih ljudi na osnovi miselnega delikta in zato s podlostmi poskušajo pobegniti pred EU redom. .

 • Demonkrat

  EU se razpada.Razdelila se bo na razvito in nerazvito.

  • primsek

   Slovenska desnica nas bo hotela zbližati z nerazvitimi, z Višegrajsko skupino, zato tudi dopuščajo vdor madžarskega kapitala v medijski prostor. V Novo 24 tv, recimo

   • totex39

    Še vedno bolje višegrajska skupina, kot pa ostali, ki imajo same zapečene afriške in arabske migrante.

    • primsek

     Evo, med Nemčijo in Francijo se tudi toti X raje odloči za Madžarsko. To je ta vzhodnjaška naveza slo desnice, tudi albanec in možganski obrezanec je šel najprej v Kazahstan, ko je bil predsednik vlade

  • Borut Stari

   Slovenija bo ostala na pol razvita? Nedojebana!

 • spet-sam-jest

  Ja kaj, se pač pejmo recipročnost, pa k bojo turisti u sezoni najbl prtisnl, stroga kontrola usacga, tud unga še nerojenga u trebuhu. Kakršn kol ustop migranta al begunca iz EU pa sploh niti slučajn ne sme pridet u pošteu, razn če dobi našo vizo na našem konzulatu u matični državi.

 • tasilo

  Mislim, da je le vprašanje časa, kdaj bo Lublana postala podobna Benetkam, ko bodo različno zapečene figure začele na obrežju Ljubljanice prodajat’ fejk taške Fendi in Louis Vuitton.

 • rubec

  Jaz na italijanski meji že dolgo nimam problemov. Rojen sem na Libijski 12.

  • tasilo

   Tudi jaz na italijanski meji nimam problemov.

   Jaz na mejo prijaham na kameli, rečem “ta je pa še od Gadafija” in mi le po švedsko — vsaj mislim, da je švedsko – rečejo “benvenuti” ali neka takega..

   • rubec

    Besedo Benvenuti je v te kraje zanesel kralj Severnjakov Ragnar Ragnarson ki je leta 816 svojo prepotrebno vojsko pustil v ljubljanski kotlini sam pa se je podal v vinorodno Furlanijo. Po steklenici Bardolina je tamkajšnjim kmetom s čudno govorica nazdravil z besedo Ben Veneti.

    • karpelec

     …in še dandanašnji ta prepotrebna vojska pustoši po ljubljanski kotlini in kvari slovensko povprečje mladine.

  • slosin

   ….tud jaz jih nimam, ne hodim v Italijo…

 • radames

  To je zaščita, da Slovenci ne bi neovirano hodili na zahod, ker se tam živi mnogo slabše kot v Sloveniji.
  Aludiram na primere nemških ujetnikov, ki so jih Rusi odpeljali globoko v Sovjetsko zvezo in jih tam po dolgih letih ujetništva prepričevali, naj raje ostanejo v Rusiji, ker bodo živeli mnogo bolje kot pa v domovini, ke jer tam po vojni vse razrušeno in ljudjen živijo v votlinah.

  • radames

   Pod tem postom je nekdo, ki ga imam blokiranega. kar je dobro, ker je sigurno zinil kakšno trapasto, tako kakor OF aktivisti takoj po vojni v Lublani, ko so folku gobcali, da bodo v zlati svobodi dobivali kruh kar na dom po posebnih kruhovodih. Gobcali so tudi, da v svobodi nobenemu ne bo treba delati.

   • Borut Stari

    Kdo bi pa kruh naredu če ni treba delati. Tudi to, da je komunizem na horizontu so trobezljali. Niti tega niso vedeli, da je horizont navidezna črta med zemljo in nebom in, da bolj ko se ji približuješ bolj se oddaljuje

 • Primoz Papez

  Italija je zaprla vse meje ne pa samo s slovenijo …
  Spet zavajate…Nora tv

  • Borut Stari

   Prov, pa še mi uvedimo strogi nadzor na mejah z Avstrijo in Italijo. Teroristi so že znotraj in je nevarnost,da pridejo v Slovenijo, ne pa obratno Da vidimo ksihte onih Bruseljskih bleferjev, ko se bodo zbudili in videli kako se po Avstriji in Italiji vijejo1000 km kolone proti in pred slovensko mejo. Tudi tovornjakov.

 • centurion

  Železna zavesa se spušča.
  Kučan te dni pri kominterni v Moskvi.
  Na severni meji in zahodni nadzor.
  V Ljubljani Stanovnik in Makarovićeva z Žepankovićem in ZZB
  formira OF in VOS. Morilske trojke tudi.
  Taborišče Slovenija se vzpostavlja.

  • primsek

   Kot smo brali pri Švajncerju jr, v Zimi in Jeseni, je teh trojk, ki likvidirajo, na desni in med iznoriškimi že do sedaj kar precej. Tudi veliki podkupljivec Patrie Zagožen je umrl v čudnih okoliščinah

  • slosin

   Jugonostalgiki odpirajo šampanjec…

   • rrrrr

    ,,Šampanjec na kredit, bo kmalu prazna rit¨”

 • primsek

  Glavno, da imamo odprto pot na Madžarsko. Oni so tudi večinski lastniki portala in Nove 24 tv. K sreči ostanki kolaborantov še vedno sodelujejo z Madžari, ki so nastopili kot okupatorji in so imeli Hortyjev nacistični režim, tako da jim ni težko obsojati vseh levih totalitarizmov. Mogoče bo pa Nova revidirala tudi odnos do Kučana, za katerega trdijo, da je napol Madžar?

 • Solo

  Vrhunska hinavščina makaronarjev in Bruslja;
  – za Slovence (bele Evropejce, člane EU in Schengna) stroga mejna kontrola in obvezni dokumenti.
  – za črnuhe, muslimanske vojščake in teroriste iz Afrike pa zastonj prevoz iz Libije v Italijo in naprej po celi Evropi, brez dokumentov, brez kontrole, brez popisa…

  EU = ziokomunistična agenda belega genocida in uničenja evropske civilizacije (Coudenhove-Kalergi plan).

  Nič boljši ni Miro Cerar, ki je komunistični zločinec, murgelski hlapec, Soroseva marioneta, veleizdajalec in grobar Slovenije. Če bi Slovenija imela voditelja z jajci, možgani in hrbtenico (kot jih imajo Madžarska, Slovaška, Češka in Poljska), potem bi bil okoli Slovenije že zelo konkretna ograja z dobro oboroženo vojsko. In potem bi mi preverjali Lahe, Jodlarje in Ustaše (in migrantske opice), ki bi hoteli v Slovenijo, ne pa obratno.

  • črnaovca

   Kdo od politikov ima tiste tri stvari. Janez? Bodi pameten on bi še prej pokleknil pred Hrvati ko bi mu na tiho namignili da bodo prišli v javnost kakšni papirji.

   • Solo

    Sem kje omenjal kakšnega Janeza? Znate komunisti še kaj drugega kot trolati in smetiti z vedno istimi butastimi naučenimi floskulami in parolami? Janez se vam prikazuje že v konzervah. In potem boš ti meni o pameti…

    • Hun

     označevanje vseh z komunisti so pa najmodernejše floskule…to kar očitaš drugim počneš sam …hecno res

    • črnaovca

     Ne nisi a si po neki maniri jasno namigoval in tvoje pisanje je tipično pisanje aparatčika. Me ni strah da bi Janez skočil iz konzerve bolj se bojim kakšnega drugega bedaka

     • Solo

      Boj se shizofrenega bedaka v ogledalu, ki ga preganjajo psihoze, prisluhi in prividi.

      Nikoli ne namigujem, ker vedno povem naravnost, kaj mislim. Nisem janšist in še manj “aparatčik”, za kar najbrž sploh ne veš, kaj pomeni.
      Tebi se pa s Plutona vidi, da si paranoičen komunističen topoumen in opranoglav idiot, za katerega je škoda vsake naslednje besede ali časa.

     • stajerc5

      Solo je dobro mislil, ampak v konzervo si lahko sam konzerviras, za slabe case, enega metercvancig palceka!

  • FeriSS.H

   Ustaše, kakšne Ustaše – tle ga mal sračkaš, Ustaši bi še kako dobro prišli zdaj v teh Komi-razmerah

   • Solo

    Od Hrvatov ne pričakuj nikoli nič dobrega. Od kar so se iz svojih turških vukojebin v 7. stoletju priklatili na Balkan, kradejo slovensko zemljo in morje ter iztrebljajo oz. hrvatizirajo tam živeče Slovence. Včasih je bila slovensko ozemlje vsaj dvakrat večje kot danes, naša je bila tako Istra s Kvarnerjem in Reko, kot Zagreb in celotna Slavonija, ki se je takrat imenovala Slovenijeh – vse to so nam Hrvatje pokradli. Danes v Slavoniji živijo “kajkavci”, ki niso nič drugega kot pohrvateni Slovenci.

    Kradli so nam, tudi ko so bili ustaši. Med 2. svet. vojno so bili peti okupator Slovenije – poleg Italijanov, Nemcev, Madžarov in Titovih komunističnih klavcev. Prisvojili so si slovenska ozemlja okoli Brežic.

    Kradejo nam zemljo in morje tudi še danes (Savudrija, Piranski zaliv, Trdinov vrh, zaselki ob Muri, itd.). Da o ukradenih slovenskih podjetjih (Kolinska, Droga, Elan, Mercator, …) in zaščitenih slovenskih blagovnih znamkah (teran, kranjska klobasa, pršut, kraški ovčar, kranjska sivka,…) sploh ne govorim…

    Zajebali so nas leta 1991, ko je Tuđman obljubljal (lagal), da bodo preprečili tankom JLA, če bi krenili s Hrvaške proti Sloveniji, pa so potem na obljube pozabili. Zajebali so nas z varčevalci (N)LB, zajebali so nas z JEK, zajebali so nas z izbrisanimi in zajebali so nas s Piranskim zalivom in izhodom na odprto morje. Zajebali so nas z migranti, zajebali so nas z žico na meji, ki so jo lastnoročno uničevali, migrante pa inštruirali, kje se lahko neopaženo pretihotapijo v Slovenijo. Zajebali so nas in nas še jebejo, kadarkoli le morejo in imajo pet minut časa. Pa nonstop nas špecajo v Bruselj in tožarijo na evropskih sodiščih…

    Hrvatje so gnoj od gnoja. Srbi niso pa nič boljši.

    https://www.youtube.com/watch?v=O8HMUkBUZuA

 • RATATA

  Lahko bi bilo še slabše!
  Lahi bi lahko na Rapalski meji ausvajse kontroliral.
  Živel je druže miroslavni!

 • Borut Stari

  Ne vem zakaj se razburjate. Stvar je enostavna. Ker so teroristi in, znotraj shengena, upravičeno lahko izvajamo strogi nadzor na mejah z vsemi sosedami. Posebej pa pri vstopu iz Avstrije in Italije. Ko se bodo v turistični sezoni vile nepregledne kolone pločevine od North Sea do Karavank in Fernetičev se bodo v Bruslju zbudili.Joj, da jih vidi moja mama.

 • črnaovca

  No pa smo tam najprej razburjanje zaradi kolon na hrvaški meji in našew usluge Hrvatom tako da se nimamo kaj pritoževati saj je bilo pričakovano.

  • učko

   Odmeketaj ti ovca pogledat, kako kontrolo vršijo Avstrijci: Hitro in temeljito !!! Cmirko in njegovi glupci pa so preneumni, da bi jih posnemal, čeprav bi jih lahko vsak cigo !!!!

 • joza joza13

  Kakorkoli že, uresničujejo se Mirove najbolj črne sanje. Že nekaj časa namreč ve, da se nam lahko zgodi premik Schengena na našo severno mejo. No, sedaj smo skoraj tam.

 • Hun

  svaka čast Cerarju da jih je vse poslal naprej, če ne bi to storil bi mu opozicijski nasprotniki očitali Slovenski teritorij “žep” za migrante….Avstrijci so itak nacionalistične dvolične pičkice kot naši domači desničarji…za migranrski problem je Cerar delo opravil odlično, ključna so bila pogajanja z Makedonijo, da je zaustavila migrante..Avstrijci mu lahko čestitajo

  • učko

   Kwa ma Cmirko zasluge z Makedonijo ?!!!! Makedoncem so plačali, pa ne Cmirko in njegovi nadrejeni !!! Kar pa se Avstrijcev tiče, so pa svetlobna leta pred Balkanđerosi-drekarerosi !!!!

   • Hun

    kdo bo pa delal kaj zaston itak da jim je EU plačala…

    • učko

     Kwa pol bluziš, da je Cmirko mel kej tam !!!! Cmirko je taka budala, da se svoje neumnosti niti ne zaveda !!!!!

     • Hun

      naiven in prepošten …pust mu čas, da se kaj nauči iz izkušenj ne samo iz piflanja teorije

     • stajerc5

      Dobrega vajenca za “priuciti se” ste izvolili, ni kaj! Pa kako naj budale izvolijo za sefa kaj drugega kot svojo najvecjo budalo!?

     • Hun

      zdj si sam priznal da ti hodiš na volitve volit šefa…

  • sodnikisozločinci

   Cerar je po navodilih iz Bruslja in Washingtona namenoma oslabil Slovensko vojsko, da ne bi bilo v Sloveniji sile sposobne ustaviti PLANIRANE invazije. V ta plan sodi tudi zločinsko zaprtje Janeza Janše tik pred volitvami, ker je bil kot domoljub nezanesljiv za izvedbo njihovih načrtov. Zato so Američani in Bruseljaši uporabili svoje zveste levuharske hlapce Cerarja, Pahorja, Brgleza in kompanijo, njim ni slovenski narod nikoli nič pomenil, s Slovenci bi kvečjemu spet trpali kraške jame in rudniške jaške, kot so počeli njihovi ideološki vzorniki, katere so zaščitili pred pravično kaznijo. Svoji volilni bazi pa perejo možgane, da so za delavske pravice, za socializem, javno obožujejo Venezuelo in Rusijo, a kopljejo se v ameriškem,bruseljskem in Soroševem denarju, katerega so dobili za svoje izdajstvo. Levičarske ovce pa jim pridno nasedajo.

 • VERZIFIKATOR

  Miros Cerularis

  OSTRŽEK SI BELI GLAVO

  Glavo beli vztrajno si Ostržek,
  ko v ujetosti vsej svoji bega,
  z mislimi pregrešnimi onega,
  da je škart, zgolj Pepetov izvržek.

  Ko tako se lutka ocenjuje,
  ko drži nemočno se za glavo,
  tipa, kje otipala bi slavo,
  se Ostržek res ne precenjuje.

  Spomnite se, v pravljici vsem znani,
  da Ostržek večkrat bil je v ječi,
  dal osliček mnogokrat se vpreči,
  gizdalinček lopovom predani.

  Maček in lisjak sta ga vodila
  vedno znova le na pot pogube,
  škoda ni bilo ga, nič izgube,
  saj sta z lutko mastno zaslužila.

  Naš Ostržek v ječi tuhta pridno,
  da ušel bi na kak grški otok,
  sliši le v bližini majhen potok,
  tu da morja ni, je očividno.

  Kar ječarji pridejo z novico,
  da je vse zaporniško okolje
  že postalo grško, prav nič bolje,
  zdaj še bolj razbija si betico.

  Ves Ostržkov se imaginarij
  zdaj vrti okoli nesvobode
  ekonomske, žalostne zablode,
  ki rodila grški je scenarij.

  Ni mu druge pomoči jemati,
  kakor svojo kožo da rešuje,
  kos lesa ujeti premišljuje,
  kam v Evropo mu je ubežati.

  To korak edini je razsoden,
  ki lesena zmore ga betica,
  toda kaj, ko ga drži levica
  tolovajska in da ni svoboden.

  Ne dovólijo svobode zlepa
  kreaturi trapasti leseni,
  naj Ostržek še tako se peni
  in prijemov trdih se otepa.

  Stanje ga primora, da spozna,
  da sooči sam se z nesvobodo,
  lastno vzame da v zakup usodo,
  večno da bo lutka iz lesa.

 • luckyss

  Seveda ste na portalu, ki je v “službi resnice” :))..pozabili povedati, da Italija ta ukrep uvaja le začasno med 10. in 30. majem na notranjih schengenskih mejah in to zaradi vrha G7…
  Samo, da imate razlog za pljuvanje, pa ste srečni..;))

  • Igor Kavalar

   Srečanje naj bi bilo na Siciliji, Taormina (26,27 maja) 1400km proč od slovensko italijanske meje.
   G20 bo Julija v Hamburgu, 1100km proč od Slovenije.

   Ali bo notranji nadzor znotraj šengena enak za Dansko, Nizozemsko, Belgijo, Francijo, Luksemburg, Avstrijo, Češko, Poljsko z katerimi Nemčija meji?

   Ali bo veljal tudi za Slovenijo?
   Ali bo ukrep veljal tudi 3 tedne v mesecu Juliju pa čeprav bo dogodek 7,8 julija za vse zgoraj omenjene države?

   Hvala za odgovor

   • luckyss

    Pravkar kličem Angelco, da mi da odgovore na tvoja vprašanja….;)
    Se ti ne zdi, da nisi vprašanj naslovil na pravega ?! ;))

    • Igor Kavalar

     Vpraš jo, če se veseli penziona, ker na volitvah mislim, da nebo dobila še 4 mandata.

 • FeriSS.H

  Zakaj je Italija uvedla kontrolo je brez vsake logike, ko pa sami prevažajo na tisoče svežih Afriških “migrantov” DNEVNO. Mora da gre za nekakšen slepilni manever namenjen mehko skuhanim Zahodnim Evropejcem, predvsem bi rekel Nemcem zaradi bližajočih se volitev. Brexit je bil NEPRIČAKOVANI udarec v glavo nadutežem v Bruslju, od katerega im še zvoni v napuhlih glavah. Zdaj bodo bolj pazljivi, bolj prevarantsko-manipulativni

  Naslednje namenjam vsem nejevernim Tomažem ki VZTRAJNO negirajo da obstaja PLAN preplavljanja Evrope (in Amerike) z Rjavimi in Črnimi, in se izvaja neprekinjeno ob vseh teh slepilnih trikih z mejnimi “kontrolami”.

  PODATEK za Slovenistanske razmere – Oseba ki dobi ZELENI Azilantski pasoš z veljavnostjo treh let, dobiva mesečno 600€ in ima pokrito POLNO Zdravstveno Zavarovanje. Znesek 600€ mu plačuje UNDP (United Nations Development Programme), ZZ pa mu plačuje Slovenistan.

  Na prvi pogled niti ni tako hudo bi lahko nekdo bleknil, evo … UN plačuje večji del stroškov. NAPAČNO, prav v tem je TRIK, namreč UN stimulativno-blažilno pokriva ZAČETNE stroške ki se po treh letih prestavijo na novo “domovino” Azilanta. Slovenistan se tako obremeni za polno oskrbo skoraj zagotovo povsem brezkoristnega NOVEGA Slovenistanca, ker po treh letih ima ta PRAVICO postati “Naturalizirani” Slovenistanec.

  Skoraj zagotovo nezainteresiran za delo, “Naturalizirani” Slovenistanec si ne bo delal skrbi z iskanjem službe, ki jih itak ni, in bo še naprej vlekel cca 500€ od Slovenistanije + ZZ. Za enkrat je takih baje nekih 300 komadov, če pa bodo Levuharske Vlade zadržale oblast tudi v naslednjih letih bodo te številke ZAGOTOVO krepko večje, koliko večje pa vedo samo oni tam v BLJAK-BRUSLJU.

  Sleherni “Naturalizirani” Slovenistanec se bo v njemu ugodnih revirjih razmnoževal kot kobilica, namreč avtohtonih voljno-razplodnih inkubatork ne bo manjkalo, že sedaj ih je več kot dovolj. Če ne bo UPORA eventualno predramljenih Euro-Slovenskih državljanov, se bo naval novih “azilantov” večal z geometrijsko progresijo + “domača” proizvodnja naturaliziranih, in bi končne številke za obdobje kakih 10 – 30 let znale biti podobne Nuklearno-Kobilični Exploziji.

  Gonilni motor uničujočega Tretje Svetovnega “migrantskega” tekočega traku so UN in njihov INTERNATIONAL MIGRATION program, katerega SPECIALNI PREDSTAVNIK je bil Peter Sutherland, od Januarja 2006 – 9 Marca 2017. Ta ista kreatura je bil Chairman of Goldman Sachs od 1 Julija 1995 – 1 Maja 2015. WOW – Goldman Sachs + UN naveza … Alarmi bi morali zvoniti v glavah slehernega NORMALNEGA pripadnika Euro-Rase. NENORMALNA Levuharija ima te senzorje itak onesposobljene, zato od njih ni pričakovati prebujanja. Njim je še striček Soros samo dobri prijatelj Murgelskega Gremlina.

  Sutherlanda je nadomestila nova gonilna sila v UN INTERNATIONAL MIGRATION pisarni, ortodoxna Levičarka iz Kanade, iz Montreala, Frankofonka kot Sluzasto-Liberalni Justin Trudeau – vrla Louise Arbour, ki se je pred tem valjala v koritu – UN High Commissioner for Human Rights. Ona je zablestela z obtožnico proti “našem dragem MiliŠeviću”. Da bo pa zgodba še lepša, njo je nastavil António Guterres, novi UN Sekret-General, ki je pred tem bil UN High Commissioner for Refugees – REFUGEES spet in nenehno, vse se vrti okoli teh jebenih REFUGEES. Pred tem so gospod bili SOCIALISTIČNI Prime Minister Portugala, skupine ki je močno zastopana tudi v Bruseljski Oligarhiji.

  Da pa “REFUGEE” valovi ne bi presahnili, za konstantne tokove skrbijo dobaviteljski operaterji – Washington in zavezniki – Bruselj, IsraHell in Savdska Arabija ki nam ga nabija tudi z Džamijami po Evropi.

  Organizacijsko in Finančno je v to globoko vpleten Goldman Sachs, za “Intelektualno” kuliso so zadolženi Ameriški AshkeNAZIstični Akademski krogi in kvadrati ob podpori Židovskih MSM in tej Kabali podrejena Euro-Ameriška Narko-Marxistična Levuharija. Ti zadnji so IZDAJALCI in so EDINI odgovorni krivci za to kar nam USPEŠNO kuha AshkeNAZIstična Mafija. Vsakdo ve kako se ravna z izdajalci, in upam da se to ne bo pozabilo ko in če bo prišel čas “Računovodskih Poravnav”

 • Anton

  brez skrbi kriv je Janez Janša, samo še tprav razlog moramo najti

  sarkazem press

 • Danda

  Vsak dan grem v Avstrijo na delo,njihov nadzor je samo na papirju…Nobenih kolon,podjebavanja…Vse gre tekoče..Italijane bi pa stisnil,največ od vseh držav v EU imajo beguncev,ekonomskih emigrantov…Naše policaje na mejo in vse kar ni snežno belo nagnat nazaj!!!

  • Igor Kavalar

   Na Karavankah imaš vsak dan kilometrske kolone. Je redkost, da jih ni.

   Gradili so ga od leta 1986 do 1. junija 1991, ko so ga predali prometu. Čeprav je bil načrtovan kot dvocevni avtocestni predor (za vsako prometno smer ločen predor), je bil zaradi premajhne količine prometa zgrajen kot enocevni, po katerem poteka promet dvosmerno. Vendar je danes problem obraten. Predor ima majhno kapaciteto, zato so večkilometrske kolone v času turistične sezone povsem običajen dogodek.

   Zaenkrat turistične sezone še ni.

   Ocena tunela 2.8*/5
   Nekaj zadnjih kritik na netu:

   Sanjin Secerbegovic
   10 months ago
   Europe’s infamous bottle neck! If you have to drive through the tunnel, best time is late at night or early in the morning. Summers are a nightmare because of everyone travelling to Croatia.

   Jiri Finfrle
   9 months ago
   Slow, expensive, but very big and nice tunnel. Good shortcuts from north to Istria.

   Paul Egerton
   a year ago
   A cool long tunnel. The police are psychotic about speed so stick to the limit or pay a €40 fine. Can get a bit smelly when there is a lot of traffic.

   Mariusz Odzioba
   8 months ago
   2 weeks ago I back from Croatia via this tunnel 3.00 a.m I got 7 km traffic jam.Traveling time around 3 h.Only 2 payment kiosk open!!!

   Filip Carpentier
   7 months ago
   Ultra-long traffic jam. for 0.5 km 1 hour! I advise you to take the pass going even faster if it is longer

   Artur Felicijan
   8 months ago
   Kaj slabše od črevesnega zastoja? 6-urni vsakodnevni zastoji slavnega enopasovnega predora Karavanke. Zaprtje zaradi risanja črt, zaprtje zaradi čiščenja sten, preverjanja prometa …

   After 4 hours of waiting at 30 degrees, I would have liked to hang up on the next tree. You could drive slowly 1 km in a row, then wait 30 minutes in one place.
   Then go 3x the Loibelpass! Or just across Italy.

 • if

  S svojo pravno doktorstjo je etik in moralist Cerar velizdajalsko kršil zakonodajo RS in Schengenski sporazum.
  Po zanesljivosti in zmogljivosti obvladovanja Schengenskih standardov nas Italija tretira kot “Zunaj Schengna”!

 • Morala

  Italija? Če pa je sama polna migrantov! Slovenija bi morala na mejo z Italijo poslati policijo!

 • Vojteh Dovč

  kaj ni Kučan kriv?

  • Olga

   On je pa udbaš! Kar je naslednji zločin komunizma in revolucije!

  • stajerc5

   Pa ne da slucajno mislis, da ni!??

  • šmentanamuha

   Seveda, on je Cerarjev boter, torej?

 • Franjo Trojner

  Sedaj sami vidite kakšen klovn je toti naš Miro, najbolj je skozi šinfo Orbana pa so edini prosti prehodi v EU samo še z Madžarsko.

 • Antonius

  Cerarja bi bilo treba fejst u rt sunt, pa ne na tisto, na katero se usede!
  Cerar je član ekipe petih prevarantov in lažnivcev, ki tečejo okoli Jankovićeve okupirane Ljubljane.
  Trenutna peterica faraoncev, oziroma maratoncev ki “tečejo častni krog” so Kučan,Pahor, Cerar, Brglez in hk, Klemenčič!

  • rrrrr

   Zmagovalca ne bo. Zato pa vsi dobijo 40 minutno nagradno ,,sončenje” v Topalovićevem krematoriju…..tudi žalujočih ne bo!

 • tramal

  Tudi okrog ljubljane bo potrebnoi zopet potegniti žico in carinike okrog Naj ima jankovič te begunce v ljubljani.

  • Primoz Papez

   Zoki je car proti vam domobrancem sovražnikom slo. Naroda

   • McBobo

    Domobranci pa sovražniki slovenskega naroda??? Malo se poduči o zgodovine, pa ne pri komunistih.

   • luli

    ti kr uvažej srbine v svoj dom, ne v mojga.

  • freedomfighter

   Nikjer nebi raje živel kot v Ljubljani pa tako lepa kot je pod Srbom ni bila še nikoli. Ob tem podatku bi nas bilo Slovence lahko sram da smo rabili Srba ker prej noben župan nji naredil nič pametnega. Žalostno

   • tramal

    Ja zida vam džamijo,,postavil je spomenik stožice,pokradel in zapufal ljubljano.Ja res je dober tale vaš srbin, bedak.

    • freedomfighter

     a si se že sprehodil čez Ljubljano v zadnjih dveh letih…jaz sem še vedno vsakič navdušen kako se je Ljubljana v zadnjih desetih letih spremenila…pa konec koncev zakaj pa nebi imeli džamije ne vem če si videl kako estetsko lepa zgradba je…o teh pufih pa tako Ljubljana brez problema pokriva kredite in brez denarja pa pač ne moraš graditi jbg

     • tramal

      Ljubljana nič ne pokriva pufe ,temveč vsa slovenija.Muslim a džamija je lepa krščanske cerkve pa rušite in kradete.Vsaj petkrat na leto grem v ljubljano ,pa ne vidim drugega kot južnake in črne.,ter nekaj butastih komunistov

 • Mate

  Znak da se na nikogar ne moreš zanest! SDS Hlapci švabov!

  • Olga

   ????? Deset komunističnih zapovedi?

   • Primoz Papez

    Olga domobranska Italija je zaprla vse meje ne samo s Slovenijo..
    Dejte ovce jj pejte spat

    • stajerc5

     Edina zaprta meja je proti Sloveniji, na Siciliji so pa naredili na hribu napis (kot sramota pri Gorici) proti Libiji: Welcome dvakrat zgani!

  • stajerc5

   Najprej napravi tecaj iz SLOVENSCINE, potem se pa spet oglasi!

   • Mate

    Ne seri! Boš rekel da ni res? Zakaj rabimo evropo? Lahko imamo dobro industrijo itd….

    • stajerc5

     Ti bi spet, kot nas enonogi slosar, izvazal v Ugando, Kongo in ostale jebiveter drzave, nje?

  • andreas82

   Dobri hlapci, še velko boljšega gospodarja:)! Kaj ti misliš da bomo vzhodnim, smo imeli bridko izkušnjo, če samo poznamo kako je bila Avstrija za nas v zgodovini, za večino dobrega gredo zasluge omikanemu nemškemu narodu, upajmo na sodelovanje:)!

 • janez cepec

  res ste kreteni, de ne rečen ovce zaplankane, pa Makaronarji devaj kontrole na meji zarad srečanja politkarjev, pa vaš najljubši Trump tud pride. Zato

  • stajerc5

   Kaj pa sedaj budalo, si ze nasel zemljanko, kjer se bos skril, ko bo pocilo!? Meje so zaprte, nasli te bomo…

   • janez cepec

    ma kreten naumn, vi ne bote nubenga iskal, spet bote letel čez Karavanke ke snete skire, pa spet vas bojo Jodlarji nazaj vrnil, ket 45.ga

    • luli

     ti cepec si pa res en kreten

 • neny

  ta članek so pa bale na Kubrik.

 • vsemojebabe

  Mirko ma dirko s časom;
  če ne bo pohitel in sam stopil s položaja premija, se bodo vse meje zaprle in ne bo imel kam bežati.

  • neny

   rumena cona podzemlja diha na obronek s kančkom žalosti po oblasti. :)

 • samsara

  Glavno je, da tov. Mirko spet seksa, kot je sam javno izjavil.
  Pa z vladnim avionom se tako rad vozi in si dviguje samozavest…

  • neny

   Ja SLO še ni dežela bicikov od LJ do Tokia. Vsaj ne do novih volitev.

 • Mitja Primosig

  pozdrav z onstran meje. Tu zadevo malo drugače predstavijo: http://www.primorski.it/stories/gorica/270063_spet_meja_pretirano/#.WRNyR4jyjIV
  http://www.fogliogoriziano.com/cronaca/g7-controlli-al-confine/

  skratka pozabli ste dat novico: v Italiji se bo konec maja vršil vrh G7 in so zato iz varnostnih razlogov kontrole začasno poostrene.

  #Cerarchi?

  • Triple6

   Ja, iG7 bo na Siciliji, kjer so ogroženi od dnevnih migrantov iz Slovenije, od nakupovalnih izletov in seveda od obiskovalcev Benetk. A sicilska mafija jih nič ne skrbi? Seveda ne, saj pridejo svoji k svojim. Zdaj bo mafija morala plačati svoj delež politikom, ki podpirajo nezakonite migracije v Evropo. Ti politiki pa si bojo lahko še naročili organe, ki jih potrebujejo za zamenjavo, pa še kakšne otroke, da svoj pedofilski nagon potešijo. Razen, če ni mafija vseh otrok že obljubila Vatikanu, ker je Frančišek tako za migracije.

 • Janez

  Počastimo ! MARIJO TEREZIJO ! 300 let Marije Terezije !
  13.5. 1717-2017 !
  Kak koncert z glasbo W.A. MOZARTA – sodobnnika NAJBOLJŠE VLADARICE – MARIJE TEREZIJE !
  Ne
  Zamudimo obletnice rojstva dobre, najboljše vladarice : 300 let MARIJE TEREZIJE !

  Nihče od kasnejših in sedanjih oblastnikov – ji ne seže ? Niti do gležnjev ! L.r. JANEZ KOMENDA

  • MEFISTO

   Naredila je samo eno napako.

   Prepovedala je preganjanje čarovnic.

   Nekoč slovenska Ljubljana bi se lahko z njimi ogrevala.

 • dvanajstzvezdic

  Ta kontrola velja tudi na francoski meji, tako da ne vem zakaj razburjenje. Mimogrede,lansko leto (leto terorizma v Franciji) so tudi uvedli notranjo kontrolo na italijansko-francoski meji, sicer pa, a ni to dobro predvsem za skrajne levičarje in njim podobne skrajne desničarje. Saj se oboji zavzemate za izolirano Slovenijo. Tako in še huje bi izgledalo ob razpadu EU-ja.

 • Triple6

  Saj ni nobenega problema. Ko se začne turistična sezona, začnimo s strogim nadzorom italjanske meje, ker Italija “uvaža” stotisoče migrnatov brez kakršnih koli papirjev. Zeleno mejo s Hrvaško in Italijo pa nadzirati z orožjem, še prav pride rek: “tačno usred čela”. Na avstrijski meji pa enak nadzor, kot ga oni izvajajo na izhodu iz Slovenije

 • Olga

  Če so vse meje zavarovane in zaprte, kako najdejo “robo” šele sredi Slovenije?

  • MEFISTO

   Z zahodom, je bilo napisano.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!