Vzajemna Milojko Kolar Celarc postavila na laž – ministrica še dodatno odira tiste, ki so potrebni pomoči

Foto: Nova24TV

Milojka Kolar Celarc, ena najbolj nesposobnih ministric trenutne vlade, se je v oddaji Tarča hvalila, da je delo na Vzajemni izgubila, ker je predlagala znižanje zavarovalne premije. Tako je nadaljevala v stilu svoje nove javne podobe prešerne ženičke, ki želi vsem samo najboljše. A od samega začetka je vse, kar pride iz njenih ust, laž.

Lagala je glede reforme, lagala je glede datuma predstavitve reforme, lagala je glede izhodišč, lagala je glede zneska, ki ga bomo morali plačati državljani zaradi ukinitve prostovoljnega zavarovanja. Sedaj pa se je zlagala še o razlogu izgube službe na zavarovalnici Vzajemna. Seveda ji zavarovalnica ni ostala dolžna. Objavili so odgovor na njeno izvajanje.

Vzajemna: Kolar Celarčeva je odletela, ker je predlagala višje premije
“Ministrica za zdravje in nekdanja predsednica uprave Vzajemne Milojka Kolar Celarc je v včerajšnji Tarči na TV Slovenija izjavila, da je morala leta 2013 z Vzajemne oditi, ker naj bi ‘predlagala znižanje premije’. V nadzornem svetu to izjavo najostreje zavračamo, saj ni resnična in ni prav, da nekdo na izvršilni funkciji in na tako občutljivem področju, kot je zdravstvo, tako manipulira z javnostjo. Nadzorni svet ni nikoli prejel njenega predloga za znižanje premije,” so zapisali na Vzajemni.

“Glede na to, da je ministrica omenjeno trditev ponovila že nekajkrat, moramo povedati, da je bila zgodba ravno obratna: gospa Kolar je bila tista, ki je v letu 2012 predlagala višje zavarovalne premije. Nadzorni svet se s predlogom ni strinjal, kar je imelo za posledico nižje zvišanje, kot ga je v letu 2012 predlagala. Takrat smo tudi ocenili, da je treba razmisliti o drugačnem vodenju zavarovalnice, kar je posledično tudi pomenilo njeno razrešitev in imenovanje novega predsednika uprave. Nadzorni svet pa ni nikoli prejel njenega predloga za znižanje premije.”

“Nova uprava je po tem, ko je v 2013 nastopila svoje delo, takoj predlagala znižanje premije, kar je bilo tudi sprejeto in izvedeno. Tako je v letu 2013 prvič v zgodovini Vzajemne izvedla poračun v višini 15 evrov, nato je v marcu 2014 znižala premijo za en evro, isto leto pa znova izvedla poračun v višini 15 evrov. Skupno je to predstavljalo več kot 30 milijonov evrov manj plačil zavarovancev. Premijo tudi danes ohranjamo na enaki ravni, čeprav je Kolarjeva kot ministrica dve leti zapored povišala cene zdravstvenih storitev in s tem prenesla dodatne obremenitve na zavarovance,” pišejo v Vzajemni.

Kaj to pomeni za državljane? Kaj pomeni, da imamo takšne ministre, ki lažejo na vsakem koraku? Ne samo, da laže o tem, da je socialno čuteča. V resnici pa je ravno obratno. Očitno je bila ona tista, ki je na zavarovalnici zagovarjala načelo odiranja zavarovancev. Še več. Na Vzajemni so potrdili, da je Kolar Celarčeva tista, ki je v dveh letih močno zvišala cene zdravstvenih storitev in tako še bolj stisnila tiste, ki potrebujejo pomoč. Kapitalizem po meri socialistov nas bo stal gospodarstva, identitete in države. Čas je, da tem lažnivim tatovom naredimo konec.

Aleksander Rant

 • RATATA

  Kapitalizem po meri socialistov nas bo stal gospodarstva, identitete in države.

  Čas je, da tem lažnivim tatovom naredimo konec. A.R. Nova 24 TV

 • tarantela

  Ta ženska nas nateguje, nateguje Cerarja, ministre, poslance, skratka vse. Ne vem, a zna coprat, da ne odleti, ko pa vendar samo govori, kako vse fajn dela, v resnici pa samo čveka, kadar se sploh prikaže na beli dan.

 • tarantela

  Tole o našem zdravstvu pa priporočam v branje!
  https://www.portalplus.si/2000/mkc-1/

  • Anton

   hvala za vir tarantela,glede umetnih čakalnih vrst se pa kar strinjam in se mi zdi močno logično, kolikor poznam komunajzrsko razmišljanje

 • Viktorh

  Levičarska vlada, levičarska ministrica, levičarska lažnivka.
  Upam in verjamem, da jo bo kmalu odneslo na politično smetišče.

 • Ryuk

  Prejšnji teden je v senci sprejema zakona o tujcih odvijalo tudi glasovanje o soglasju k imenovanju generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Imenovan je bil Sušelj, ki pa naj bi bil popolna katastrofa za zdravstvo, še posebej za transparentnost. Ne podpirajo ga mladi zdravniki. Seveda je zanj glasovalo večina poslancev tudi SDS-ovih. (https://www.dz-rs.si/wps/portal/Home/deloDZ/seje/glasovanje?mandat=VII&seja=26.%20Redna&uid=C1257A70003EE753C12580B30069E8FC)

  • Unikatna

   V senci se marsikaj dogaja in mislijo, da bo ostalo skrito!

 • Franc Šink

  Kdo je to ženšče plasiral na politično prizorišče ?

  • mona lisa

   Taisti kot je ona sama in ki žal že leta obvladujejo politični parket in složno kradejo in lažejo.

 • Miha

  Ne laže samo ona, ampak laže cela vlada na čelu z Miro Cerarjem.
  Njihovo kadrovanje pa pokaže pravo naravo vladanja, izkoriščanje in zlorabljanje slovenskih delavcev, še posebej srednjega sloja.

 • Poštenje velja

  za …….. it

 • montyamp

  Murglosrbska dekla , ki skrbi za optimizacijo stare Stalinove struje .
  Dokler bo UDBOPARTIJSKA TERORISTIČNA CELICA , ki je umorila Krambergerja , ki je naredil že takrat veliko za slovensko zdravstvo , imela na razpolago ultra-idiote , kot je ta zmešana kura , zaprta v samozapravno fašističnem kurjaku , tako dolgo , se nam Slovencem ni treba bati , da bi zamudili na operacijo .
  GORJE NARODU , KO PRIDE DEKLA HLAPCEV STALINOVIH VAJENCEV NA OBLAST .
  Žveplenega na kandelaber , prvega , potem pa po hierarhiji navzdol .
  Romuni so to naredili že 1989 .

  • Vera

   Še na TV so javno prenašali leta 1989 .

 • karpelec

  Ženska s prepihom v glavi dokaj nespretno a uspešno krpa luknje v vladi in še kje. Z svojim zdravilom, ki se mu reče Neumnost, je že spravila mrsikoga iz sveta.Upajmo, da bo temu zdravilu kmalu potekel rok uporabe.

 • Cannaman

  predčasne volitve…. mmmm kako dišijo

 • KIKI

  V četrtek je bila na “tarči”- za “kozlat”! Z očmi zavijajoča nedorasla kobila, s ponavljajočimi
  naučenimi nebulozami, po naročilu od zgoraj “usmiljenim ” glasom…Ženšče je arogantno
  v svoji nevednosti, poučuje levo in desno o svojem edinem “prav” ! Kako ne bi, podpora
  lobistov in sesalcev iz murgelske zakladnice je številno in njej nadvse laska, da jo božajo
  po butasti glavi! Kako ne, če pa je priredila en sam velik, nepregledno napolnjen žakelj,
  ki je obenem sanjska vreča brez dna za vse ljubljene tovariške odjemalce: od Zemljariča,
  Dimnika&family do Furlana in ostalih večnih prisklednikov!…
  Res nam ni pomioći, cel svet se nam smeji, saj drvimo naravnost v prepad, ves pomalan
  z drekom naše socialistično-komunistične vlade!
  Lahko tistim soustvarjalcem teh idiotskih zakonov, ti bojo šli z nakradenim denarjem na
  zdravljenje v znane klinike po svetu, tam si bodo za naš restavrirali svoje ogabne stare riti
  in do zadnjega daha navijali za Severno Korejo!, po tem pa do papeža, Amerike, Nemčije
  po nov denar!
  Zbudite se, narod moj!

  • mona lisa

   Točno tako.

 • Olga

  Lažnivko je treba odstaviti s tega mesta! Ona je mini-strica, saj skrbi za dva mini strica – Zemljariča in Kučana!
  Ministrstvo je treba vrniti stroki, torej zdravstvu! Znašli smo se v situaciji, kjer zavarovalnica ZZZS diktira stroki, zato pa smo tam, kjer je vse narobe! Zdravstvo se je začelo ukvarjati s točkami, namesto s pacienti!
  ZZZS ni v gospodarnih rokah, ampak v rokah levaške politike, ki to ustanovo in celo zdravstvo izčrpava! ZZZS bi bilo treba postaviti na načela zavarovalništva, brez vpliva levaške politike, ki je uničujoča!

 • mona lisa

  Ta bi že zdavnaj morala odletet tja kjer bi ne delala škode. Takšni in njej podobni so žal na krmilu ladje ki se imenuje Slovenija. In potaplamo se nezadržno.

 • Franjo Trojner

  No pa bomo strumno in veselo z Milojko in njeno zdravstveno reformo na čelu stopili na pota njenega ideala/siromašne Venezuele. Saj ne bo tako hudo, tu na Štajerskem ima že vsak koga od svojcev v Avstriji in ti nam bodo nosili zdravila in hrano za piti pa imamo v naših krajih itak dovolj. Če bomo pa resno zboleli bomo pa imigrirali v Nemčijo, tam imajo tak zakon, da bolanih ljudi ne smejo zavračati dokler jih ne pozdravijo.

 • von Rhein

  Ta baba je tako nesposobna,da samo sebe ne razume.

 • Machete

  Bratušek, Kolar Celarc, Gyorkos Žnidar…quotas for Eslovenian mujeres in politico are too high!

 • željudin

  a ni takale očitna laž dovolj velik razlog za interpelacijo ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!