Za vrednote genocida, bratomora in diktature – v ZZB NOB bi radi prali možgane mladincem

Foto: STA

Na juriš, na juriš, na juriš! Ali tako nekako gre partizanska pesem, ki še do danes ni utonila v pozabo in mlade nevedneže, ki si želijo “zlatih” časov, ko je bilo treba po kavbojke v Italijo, voziti par nepar in na avto čakati več mesecev, spravlja v ravno da ne psihotični zanos. Mladi pa se bodo sedaj lahko pridružili tudi borčevski mladini.

Na Twitterju je zaokrožil plakat, ki mlade borce vabi v novo mladinsko borčevsko organizacijo. Nekateri so očitno še vedno prepričani, da druge svetovne vojne še ni konec. Samo spomnimo, kako je levica skočila v zrak ob omembi nacionalne garde, ki jo je predlagala SDS, češ, da gre za paravojsko stranke.

Večna revolucija
Levičarji so se zgražali tudi nad postrojem v uniforme oblečenih mladih fantov in deklet iz združenja VSO, ki so neoboroženi stali v postroju v Kočevski Reki. In spet so pisali o paravojaških strukturah in skritih vojskah, ki jih desnica skriva za prevzem oblasti. Zanimivo je, da se nihče nikoli ni obregnil ob horde oboroženih članov združenja borcev, ki s seboj na parade in romanja nosijo dejansko orožje. Od pušk, polavtomatskega in avtomatskega orožja.

https://twitter.com/Zvezaborcev_NOB/status/755014289094770688

In sedaj se je zgodilo to, da borci, katerih večina je bila za časa druge svetovne vojne kvečjemu v božjem načrtu, vabijo nove mlade “partizane”, da se jim pridružijo. Kakšni borci bodo ti mladi in za kaj se bodo borili? Proti Nemcem? Proti okupatorjem? Za sveti nacionalni interes? Tega žal ne vemo.

Anahronizem par excellence
Da se leta 2016 obuja in časti strukture, ki jih je že pred desteletji povozil čas je enostavno smešno in neverjetno. Žal pa je lahko tudi nevarno. Iz zgodovine vemo, kaj se zgodi, ko nekomu, ki brezpogojno veruje, daš v roke orožje. Mladi ljudje nimajo vedenja o stanju v Jugoslaviji. Vse kar danes dobijo so nostalgične fotografije in še bolj nostalgične pripovedi manjšine, ki je v prejšnjem sistemu prosperirala. Taki mladi, ki nimajo osnovnega pojma o pomanjkanju in socialnih piškotkih socialistične oblasti preteklosti, lahko, v danem trenutku, iz čiste vere storijo kaj, kar bodo obžalovali celo življenje.

Tomaž Štih ali, kot je znan na Twitterju, Libertarec, je v svojem twittu zapisal, da smo priča gradnji neosocialističnih paravojsk, ki so enkrat že izvedle pogrom. Meni, da to početje peha Slovenijo v državljansko vojno.

Krvava sled komunizma se vije okoli sveta
Kaj se bo izcimilo iz tega povabila ne vemo, še enkrat pa lahko rečemo, da so slepo zaverovani verniki, pa naj bo vera krščanstvo, islam, budizem ali socializem, najbolj nevarni posamezniki za družbo. Dokazi za to se vsak dan dogajajo po Evropi. Köln, Pariz, München, Bruselj in ostale tragedije, kažejo na zaslepljenost, kar pa ni bistvo katerekoli vere.

Zgodovinsko pa je daleč največ mrtvih za sabo pustila ateistična vera v komunizem. Krvava sled socializma se vije od nacistične nemčije (Nacional-socialistična delavska stranka), preko Sovjetske zveze, Jugoslavije, Kitajske, Venezuele in drugih držav, ki so si za državno religijo izbrale komunizem. Zgodovina nas opozarja, nostalgični “norci” pa kličejo k novim bitkam in bojem.

Nostalgija ali demenca
V enem od intervjujev za Nova24TV je dr. Stane Granda dobro dejal, da je nostalgija kombinacija spomina na mladost in demence. Torej je nostalgija evforičen spomin z elementi demence, kar se jasno kaže pri vseh tako imenovanih borcih. Ne samo, da novačijo mlade ljudi brez pravega pojma, še naprej poudarjajo več kot pol stoletja staro laž in na piedestal postavljajo vrednote narodno osvobodilnega boja.

Vrednota je običajno pozitivna in za zaključek se moramo vprašati kaj je narobe v glavah ljudi, ki praznujejo “vrednote” izdaje drugih nekomunističnih gibanj znotraj OF, genocida nad slovenskim narodom in vzpostavitev enopartijskega represivnega diktatorstva. Mladi, preden padete v zgodbo mitov in laži, rajši pojdite do koga, ki ni bil v partiji in ki je že v zrelih (in ne mladih) letih doživel prejšnji sistem. Tudi ti so nostalgični, o prejšnjem sistemu pa ne bodo povedali ničesar dobrega.

A. R.

 • garfi

  rdeči zombi

 • Aristotel

  Zanimivo….včeraj so novinarji hodili po Gorenjski in spraševali o pomembnosti Putinovega obiska…..skoraj vsi so bili navdušeni, no gostinci malo manj, kar nekaj pa jih ni pozabilo dodati, da je to tako, kot takrat ko je k njim prišel Tito. Ena “navdušenka” je celo rekla, kako to pogreša in kako je bilo takrat zares lepo…..ah, ti nostalgiki…..

  • tarantela

   Takrat jih še ne dajala artroza pa revma in take zadeve. Ja, pa seksal so še tud!

  • sprehajalec

   To so bili “Gorenac-i”

  • Vera

   Rusi pa niti s prsti ne mignejo , saj ni niti enega članka v njihovih medijih , samo na spletni strani je baje en članek . To je že drugič iz Moskve poročala Vlasta Jeseničnik pri Odmevih . Naši novinarji iz RTV SLO so pa povsem vzhičeni, kot, da prihaja kakšen dobrotnik , ki bi rešil našo državo izgub, ki so jih ustvarile rdeče vlade .

 • Aristotel

  Hudič pa je, da tem starim kozlom gre zelo na otročje in se še vedno igrajo partizane in Nemce, (in bi radi za svoje igrice tudi resnične nevedne otroke), kot smo se mi pred 50 in več leti, ko smo bili zares otroci….

 • FORT WORTH

  Do zdaj smo imeli borce letnika 1958. Zgleda,da imajo hud osip,pa nagovarjajo se letnike 1980. (:-))))

 • tarantela

  No, Jelena Ašćić, kaj pa zdaj, ko si levičarji ustanavljajo svojo vojsko?

  • FORT WORTH

   Ona je jelena…

   • KAPIBARA

    Predvidevam da se ti je izmuznil “-” : je-lena

 • Veritas

  A ni dovolj, da imamo na stotine borcev, ki so leta 41 še v plenice srali ali pa sploh rojeni niso bili?!?!??!

  To je enako kot podmladek Desus… mladi upokojenci… čisti oksimoron

  • pokvarjeniSvet

   Ja točno. Samo veš to so mladi ki nebi radi delali in bi že v štartu radi bili v penziji brez enega samega leta delovne dobe.

 • khm_khm

  tole z borčevsko organizacijo gre pa predaleč, to je spodbujanje RADIKALIZMA in delitve znotraj naroda, to je NEDOPUSTNO (že glede na zgodovinske okoliščine) in bi moralo biti PREPOVEDANO in sankcionirano. Slovenija mora graditi na skupni obrambi! Takšna gibanja pa rušijo stabilnost države, le kdo jih podpira. Prosim vas, Slovenija spada v srednjeevropski prostor in tam naj tudi ostane “jugonostalgija” je pa izkrivljena percepcija starih časov! Nekdo se na vse pretege trudi nas balkanizirati še bolj kot smo že, tudi iz tujine …stalno neke konference zahodnega balkana….dovolj je tega! Mi moramo v kontra smeri delat, v smeri Evrope, v smeri razvoja, kulture, civilizacije! Dol z Jugonostalgijo! Več kot 1000 let smo rabili za samostojnost, zdaj pa eni rinejo dol na balkan, to ni podobno Sloveniji in nikoli ne sme biti!

  • ney

   ++++++++++++++++

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • dr Janez Sveti

  Saj nimam nič proti, da se igrajo Kavboje in Indijance. Ne strinjam se, da za te igrice zapravljajo denar NAS davkoplačevalcev. To pa ni pošteno.
  Če pa država že financira takšne igrice in organizacije, bom ustanovil kakšno domobransko organizacijo. A kdo ve koliko €€, lahko pokasiramo od davkoplačevalcev?
  Madona bomo nagnali te partizane iz cerkvenih gozdov!! Ne bodo nabirali NAŠIH gob!
  DR Janez SVeti domobranski major

  • tarantela

   Mislim, da dobivajo denar glede na število članov, zato jih pa vabijo. Kar se pa gob tiče, je prava žalost; ker je podlubnik uničil smreke in jelke, so spremenjena tudi tla. V maloro je šla senca v kateri so rasli jurčki. Vse prerašča grmovje, za zjokat!

   • dr Janez Sveti

    Vesolje že ve,kaj dela. Dela dobro, samo mi smo prebutasti, da bi razumeli. Tudi za velikost našega razuma je razlog, vendar ga ne poznam,ker sem preneumen.
    Dr Janez Sveti

    • tarantela

     Menda ob tvojem (in mojem) rojstvu še ni bilo zike in ni vplivalo na velikost možganov, menda. Ali je pa bilo kaj drugega, nič se ne ve brez Elke. Menda pa itak uporabljamo samo delček sivih celic. Bom prišla povedat, ko bom na drugem svetu.

     • dr Janez Sveti

      To bo smeha, ko umremo.
      DR Janez Sveti večna energija

  • pokvarjeniSvet

   Seveda ni !! če bi morali svoj denar uporabljati sploh ti delomrzneži, častilci zločincev in paraziti nebi imeli svoje organizacije in zveze

   • dr Janez Sveti

    Torej, ustanovim prvo domobransko legijo in zahtevam od Cerarja denar?
    Odlično. Še medalje bom lahko prodajal zaslužnim.
    DR Janez Sveti

    • tarantela

     Jaz Ti ne bom adjutant. Kakšen bi pa bil ta osebek, če bi tancal ob palici!

     • dr Janez Sveti

      Rabim tudi svetovalce. Ti bi bila lahko za svetovalko pri kulturi, Indijanka pa za finance. Ne maram moških svetovalcev, saj se takoj stepemo.
      DR Janez SVeti tiran

    • pokvarjeniSvet

     Ja daj probaj, pol pa poročaj, če ti je uspelo in so ti dovolili.

     • dr Janez Sveti

      Dovolili? Čakaj malo? Kako dovolili? A so Borci koga vprašali? Imajo dovoljenje? Rad bi ga videl.
      Kdo je za to, da se mi pridruži v 1.domobranski legiji?
      1. Zabave
      2.pikniki
      3.streljanje z lokom
      4. streljanje s fračo
      4. sveta maša
      5.predah
      6.trening in priprave za tekmo z Brci
      7. čiščenje orožja in opreme
      8. spust zastave
      9.večerja, seks in spanje (za tiste, ki niso dežurni ali na straži)

      Ustanovitelj in prvi doživljenjski komandant dr Janez Sveti veličastni

     • indijanka

      Moj glas imaš, če ne potrebujem izpolniti vseh točk iz seznama.

     • dr Janez Sveti

      Štabska pravila izveš osebno.
      DRJanez SVeti

     • indijanka

      Hmmm..ja. A pol ne bo statuta..?

     • dr Janez Sveti

      Vojaška skrivnost!
      Dr Janez Sveti major 1.domobranske legije

     • indijanka

      Hmm..vojaška skrivnost. Spet neki, ko ne razumem. Nimam rada presenečenj. Nikoli ne odreagiram navdušeno in pokvarim vse.

     • dr Janez Sveti

      Vojaška skrivnost ni navdušenje. Vojaška skrivnost je zato, da sovražnik ne pozna strukture,številčnosti, načina prenosa povelj,taktike, rutinskih postopkov, hirarhije, zalog, ……
      Navdušenje je kratkotrajno. Raje ima tiste,ki trezno premislijo n se tega držijo.
      DR Janez SVeti disciplina

     • indijanka

      Hmmm kot vojaško skrivnost si mi hotel povedati tisto zgoraj. Razmišljala sem o zabavnejših točkah tvojega programa. No, to mi pa lahko vse razložiš brez skrbi. Po moje tut, če bi me kdo mučil, ne bi znala ponoviti slišanega.

 • sprehajalec

  To bo Trump vse popucal…

  • Franc Šink

   HC pa cuzala.

  • karlina

   Iz tvojih ust, v Bozja ušesa.

 • antimur

  Turnšek, Stanovnik in podobna gošarska drhal: “Ker živimo v časih, ki so za Slovenijo življenskega pomena, vam svetujem, da te vaše cirkusante mobilizirate v nacionalno gardo. Tako bodo vsaj nekaj naredili za domovino Slovenijo, če ste jo že vi zagonili in izdali. Verjetno pa iz tega ne bo nič, ker takšni levofašistični kreteni pridejo na svetlo šele takrat, ko je vsega konec, ostane jim še samo otresanje gob..cev in trkanje po “junaških prsih”. Klati in streljati zvezanih namreč ni herojsko dejanje, kakor si vi predstavljate. Bomo pač prisiljeni sami braniti domovino, potem pride tudi kazen za izdajalske antislovence, internacionalo in multi-kulti si pa vtaknite v vaše smrdljive, nedihtne zadnjice.

 • xtc

  Dejansko bi se morali ti zločinci v pravni državi že zdavnaj znajti pred roko pravice;ali bežati pred njo ali pa ždeti po zaporih:Taki levo fašistični pozivi pa prepovedani z ustavo;kot vsa komunistična šara in krama:

 • domovina mili dom

  Kdo bo šel na ulice in pokazal tem krvnikom slovenskega naroda, da jih še čaka sodba? Dokler ne bo kakšnih ali drugačnih poškodb, komunistični mediji ne bodo poročali o pritlehnem rojevanju nespolno
  spočetih mladih hostarjev.

 • VERZIFIKATOR

  Stano Turnski

  PTIČI PRI DRŽAVNI PIČI

  Boter je petelin sanjal
  o minulih zlatih časih,
  ki doživljal jih je včasih,
  ko sovraga je preganjal.

  Ptičja zbrana vsa družina
  je nebo osvobodila,
  vsaj tako je govorila,
  z njo ponavljala mladina.

  Na kopicah je mrličev
  svojo si kovala srečo,
  vso prebarvano z rdečo
  zveza združenih je ptičev.

  Dolgo le za ptičji rod
  je nebo bilo odprto,
  drugim zgoraj vse zaprto,
  ptič je kraljeval povsod.

  Je po nebu paradiral,
  hvalil stare ptičje boje,
  ti bili so del prevzgoje,
  sam priznanja je pobiral.

  A ta čas se je končal,
  padel namreč bil je zid,
  za katerim varno skrit,
  ptič je nebu kraljeval.

  Slišali smo iz Berlina
  da zidovje je podrto
  in nebo zdaj vsem odprto,
  ne zgolj ptičev domovina.

  Nekaj časa izgubljeno
  ptički gor v nebo so zrli,
  cmok s težavami požrli,
  spet lovili zamujeno.

  Ptičja borbena družina
  se v golobčka transformira,
  v demokrata zamaskira,
  zdaj civilna so skupina.

  Nič več zveza združenj ptičev,
  se odtlej ne imenuje,
  novo brž ime si skuje:
  zveza za vrednote tičev.

  Zvezo vendar nekaj tare,
  borbenosti ni več prave,
  kratke vse bolj so zabave,
  polne preživete šare.

  Jata kvišku se ozira,
  tam prešteva zvezde rdeče,
  išče pot zgubljene sreče,
  barve druge vse prezira.

  Starih jastrebov zmanjkuje,
  šli so že k nebeški sreči,
  je ostal petelin rdeči,
  on zdaj putkam gospoduje.

  Ptičev pravih ni letalcev,
  najdeš putke, račke, noje,
  ti navajeni so hoje,
  zdaj celo ni več padalcev.

  Tistih, ki izšli iz bojev,
  še za gnezdo ni ostalo,
  je potrebno že dvigalo,
  da se dvigne nekaj nojev.

  Pa izumijo slepilo,
  da z njim vtis bi naredili
  o izjemni ptičji sili,
  češ ogromno je število.

  So vzgojili si mladičev,
  vsake vrste, vsake rase,
  da družina jim prerase
  v zvezo združenj vseh sort tičev.

  Zbobnali so kruhoborcev,
  konkurentov za drobtine,
  njih velike so skomine,
  vtis dobil boš bosih škorcev.

  Kakšni to so vendar tiči,
  ki zgolj ena reč jih druži
  in le ta jih ne razdruži –
  hrana pri državni piči?

  Dokler ptička pičo kljuje,
  jatice se bo držala,
  pridno v vrsti z repkom stala,
  saj za to ni treba muje.

  Kadar ptičja je parada,
  si nadene rdeče perje,
  paradira do večerje
  in to vsa je maškarada.

  Vendar evolucija
  ptičev teh razvoj zavira,
  genski jim zapis razdira
  kontra-revolucija.

  Ptiček tak se ne razvija,
  v kletki pridno čaka piče,
  kar prihodnosti se tiče,
  ta pač v svojo smer zavija.

  Ker ustavljena je rast,
  ptiček, ki nič več ne leta,
  s perjem komaj še opleta,
  v lastno se ujame past.

  Ko več ne dobi večerje,
  ko nihče ga več ne pita
  in ko jatica ni sita,
  ne ostane niti perje.

  • traktor

   Kej jih pobiraš?

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + +
   Na kopicah je mrličev …………….

 • rubec

  Po sliki sodeč jih tudi en doktor Mengele več ne moti. Samo da ni Janša.

 • traktor

  Tole sem že enkrat napisal.Dejte se stari paralitiki že enkrat nehat igrat partizane in Nemce.Polno rit vas mamo.Nam srednji generaciji ste uničili življenja,našim otrokom pa bodočnost.Celo vaše življenje živite na kredit,ki ga ne bodo odplačati niti vaši vnuki.Dosti večjih problemov imamo ne da se nam več igrati vaših zblojenih igric.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Vera

  Preklet naj bo vsak hujskač tipa Stanovnik ! Demenca dela svoje, to drži , toda še dobro se spominjam , kako je za poboje po II.sv. vojni na RTV SLO 1 obtožil Tita, da jih je naročal . To je kakšna tri ( 3 ) leta nazaj . Kardelju je bilo naročeno , da mora več Slovencev počistit ( pobit ) brez sojenja, češ, da morilci delajo prepočasi s polnjenjem ” Hude jame ” in drugih . Zato se new čudimo , da so nam mladino že povsem uničili s svojo partijsko ideologijo , ki pozna samo laganje , varanje, klanje itd. Delo jim ni nikoli dišalo , samo lagodno življenje na naš račun . Slovenci : Treba se bo upret , drugega izhoda ni na obzorju !

  • Nata

   Na volitve bo potrebno iti !!

   • Vera

    Čeprav težko hodim , se redno udeležim vsakih volitev , saj bi po moje morale biti obvezne za vse , razen za nepokretne bolnike . Če pa že ne obvezne, pa bi se sleherni državljan moral zavedati, da gre za prihodnost nas in za naše zanamce . Najbolj me boli , ko tisti, ki ne gredo nikdar na volišča potem najbolj kritizirajo , ne zavedajoč se , da so sami krivi, da nimamo boljše oblasti, ki bi pometla s temi ” kvazi borci ” , ki narod samo delijo, ne združujejo . Prava resnica o NOB šele po kapljicah prihaja na dan , toda želim si, da se tistim , ki so pobijali nedolžne ljudi , starce , matere in otroke po II.sv. vojni sodi , saj je še kar nekaj ” dobro ohranjenih kvazijev ” !

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Nata

     Ja…….takole si naši ljudje predstavljajo demokracijo !
     V Jugi so morali hoditi , a ne ?
     In res jih je še kar nekaj , predvsem pa njihovih potomcev . Javno bi jih bilo potrebno osramotiti ! Ne pa , da za njimi dobivajo lepe denarce !
     Da ne govorimo o dobrinah in službah , ki so si jih v vseh teh letih nabrali !! Pa kako naj potem bo bolje ?

     • Vera

      Za časa Juge , so kurirji hodili celo po domovih tistih, ki še določenega dne niso volili , ker mnogi so se za časa Tita volitev izogibali , čeprav so potem vsi trpeli posledice . Ni bilo služb, ni bilo OD , ne nobene sociale za pomoči potrebne . Poneumljena današnja mladina pa misli, da smo nekoč živeli v raju . Kakšna zmota !

     • Nata

      Ja, zmota je res velika !!
      Vendar ……… takih , ki jim je bilo….jim je in izgleda jim še bo – zelo dobro . In teh je dandanes veliko in ti trosijo laži in zavajajo mlade .
      Se morda v šolah vsaj pogovarjajo – če že ni v učbenikih – kakšna je bila Jugo realnost ?
      Pa ja de !!

     • Vera

      Moja vnuka sta mi ravno v teh dneh ob neki debati povedala, da v OŠ nista slišala niti besede o osamosvojitvi , ter kako se je žal živelo pod nekdanjo Jugo. Dokler bodo na šolah učitelji in profesorji iz nekdanjih komunističnih časov , ne bo nič bolje .

     • Nata

      Pa ne samo , da so se ti učitelji šolali v JUGI………..po moje si tudi ne upajo povedati kaj izven programa , ki jim je določen !!
      Moramo biti pa previdni , kako razložimo otrokom kakšno zadevo !
      Tudi jaz sem se pred kratkim pogovarjala s starejšim ( 12 let ima ) – zanimalo ga je ………..pa kakšen pa je bil Tito ??
      Pa sem dala primer – kakšne težave sem kot trinajstletnica imela , ko sem šla v Salzburg ( leta 59 )na klavirski tečaj .Morala sem se iti zagovarjat in po navodila k Popitu . Pa , da je bilo mnenje tujih študentov , da je Titio diktator .
      Mamica moja…..otroci sprašujejo …….so odkriti …….kako razložiti . če v šoli nič ne slišijo ?

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Vera

    HVALA ! :) Lp

 • resnicaboli

  Kaj jih bodo pa učili? Kako pobijati in mučiti ljudi kod so počeli ti ki jim naj bili za vzgled??

 • pokvarjeniSvet

  ta zveza so častilci lopovov, posiljevalcev, morilcev in ostalih banditov in zveza parazitov in delomrznežev.

  • karlina

   TOČNO

 • Viktorh

  In kje so pristojni, ki bi jih ovadili zaradi kaznivega dejanja širjena….?

 • ney

  Mladinska borčevska organizacija-(MBO)-a je to preimenovanje bivše JLA, bo treba spet kakšen helikopter sklatiti…
  71. let je minilo od konca druge sv. vojne, partizani, ki so se borili pri 18. so oz. bi bili zdaj stari 90 let, ja madona sem mislila, da je življenski ciklus, ko greš proti starosti, da umiraš….pri nas pa očitno se partizani proti starosti pomlajujejo in množijo, ker je čedalje več partizanskih penzij in še ne vejo, da se je 2. sv.vojna končala….. tale poziv v to organizacijo je totalno ADIJO PAMET!!!!!

  • karlina

   Ja, adijo pamet, kakšna , saj je nimajo, ja, moja stara starša, ki sta bila v vojni, sta ze 30 let pokojna, itak pa nobeden niti pod razno ni prejemal nikakršnih dodatkov, zakaj-ker sta bila verna in sta morala iti v vojno pod prisilo, drugače bi ju ubili-kdo-domači komunisti.

 • resnicaboli

  Kdaj bodo to prepovedali v Nemčiji nobenemu še na misel ne pride da bi organiziral Hitlerjugend (Hitlerjovomladino)

  • domovina mili dom

   Popucat je potrebno v kali. Zakaj? Če zamudiš, se plevel razbohoti.

  • karpelec

   Da nas vsaj ne bi nič stali?

 • Unikatna

  Morda se pripravljajo na boj, ker muslimani po nemških ulicah paradirajo z turškimi zastavami in vzklikajo osvojili vas bomo s pomočjo Alaha. Kako se zgodovina ponavlja!! Groza!!

  https://www.facebook.com/SlovenijaZavarujMeje/?fref=ts

 • Olga

  Pomeni, da je treba mladim povedati, da se pridružujejo zločinski organizaciji! Zveza borcev se nikoli ni ogradila od morije slovenskega naroda in še vedno so njihova znamenja tista s peterokrako krvavo zvezdo! Slavijo tudi nekaj, kar nam resni zgodovinarji predstavljajo kot mit in laž!!!

  • domovina mili dom

   Kučanovi mediji sigurno ne bodo objavili, da je petokraka simbol zločincev. Rdeči pedagogi tudi ne. Torej smo v rdeči riti.

   • Olga

    Bomo pa mi ponavljali prav na glas, vedno in povsod!!

  • Nata

   Joj, Olga !! Kako neki boš mladim kaj povedal ?
   Oni že vse vedo . Jimje ta prava stran povedala .
   In menda ne misliš , da dajo kaj na mnenje resnih novinarjev ?

   • Olga

    Z vzgledom! Mladi jamrajo in se upirajo, saj so mladi!

    • Nata

     Ja , delno se strinjam . So podoba staršev ?
     Jaz vedno pravim , da slabi vzgledi vlečejo , ne dobri !!

  • karlina

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • cploger

  Po sedemdesetih letih še kar novi in novi lezejo iz hoste…

  • ney

   Ha, ha, ha očitno imamo čudežne hoste, vrelce mladosti… :)

  • karlina

   Itak, nekateri se še rodili niso.

 • beliverni

  Brez angležev v EU bodo težje delovali. Še upliv raznih Sorosov prekinemo in gredo na kant.

 • Vladimir Sotler

  SDS dajte nekaj naredite za predčasne volitve

  • Viktorh

   Vprašaj svoje zakaj ne naredijo več in bolje, pa ne bi bile potrebne predčasne volitve?

 • totex39

  Pa kaj se je tem starim hidičem totalka zmešalo mi pridejo naprej kot borčevska organizacija ISIS.

 • piko8

  Kdo pa temu pleničarju menja PLENICE saj sam še prdne teško??

  • karpelec

   Toliko ga v domu le še razmigajo , da prdne še lahko.

  • traktor

   Pri 6000 usd penzije lahko dobi ene 4, da ga držijo,pol pa lahko.

 • Slovenec 33

  Res je zanimivo, ker veleizdajalci slovenskega naroda, ki so omogočili nadaljevanje okupacije slovenskih dežel novačijo mlade, da bi nadaljevali tradicijo veleizdaje Slovencev.
  Pa čisto nič jih ni sram te veleizdaje.

  • karlina

   Itak, da ne, sram-tega komunisti niti slučajno ne poznajo, ker jih ni nobeden učil tega.

 • baubau

  Omladinci,če se hočete pridružiti teroristom in zločincem a la zdenka kidrič,ivan maček ali pepca kardelj ter življenje končati s šusom v glavo,potem le…lahko pa se pridružite tudi isis-bo hitreje konec…

 • marker

  Kdaj se bodo dokončno ukinile vse donacije organizaciji ZB? Teh nebuloz ne mislimo več plačevati. Tit Turnšek je bil star sedem let, ob koncu vojne, pa ropota kot bi bil prvoborec. ZB naj gre v zgodovinske arhive.

  • dr Janez Sveti

   Turnšek in Klavora delata svoj posel. Saj sta dobro plačana za vse kar počneta.
   DRJanez SVeti poslovodja

 • centurion

  Ojojojjj, pa saj je julij mesec.
  Po Soveniji pa maškare zdaj že celo leto.

  • karlina

   itak

 • dr Janez Sveti

  Kdo je za to, da se mi pridruži v 1.domobranski legiji?
  1. Zabave
  2.pikniki
  3.streljanje z lokom
  4. streljanje s fračo
  4. sveta maša
  5.predah
  6.trening in priprave za tekmo z Borci
  7. čiščenje orožja in opreme
  8. spust zastave
  9.večerja, seks in spanje (za tiste, ki niso dežurni ali na straži)

  Ustanovitelj in prvi doživljenjski komandant dr Janez Sveti veličastni

  • von Rhein

   Bi šlo,če se spremeni 9.točka.Seks tudi za dežurne in stražarje.Pri teh funkcijah samo dodaten pogoj: skupinski seks med katerim mora biti eden (ali ena)izmed udeleženih pozoren na dogajanja v okolici.

   • Nata

    A , skupinski seks ??
    Ja , sej – v slogi je moč !

    • Jovo Jamnica

     Kolko se jas spoznam na neke domobranske legije, bi to lahko bil samo peder bal…
     “…ajmo dečki, organizujmo se malo,…ja već po treći put pušim kurac…”

     • Nata

      ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

     • Jovo Jamnica

      Kaj te muči? Domobransko legijo si jaz predstavljam, da so v njenem sestavu samo moški. Kako pa izgleda skupinski seks med samimi moškimi?

     • Nata

      Me nič ne muči .

      Samo ne vem zakaj bi v teh legijah bili sami p………?
      Aja, zato , ker so sami moški ?
      Saj vem , da si se pohecal …….pa vseeno , no !

     • Jovo Jamnica

      Prišepnem ti, da sem izkoristil odsotnost strogega cenzora, kateremu ali kateri sem se na nek način klanjal v postih, mesec dni nazaj… Naj te potolažim, včasih me prime, da se sočneje izrazim. Tudi Prešeren je pisal in ni vsem pod nos molil…
      …Cvetijo cvetice,
      se gonjo device.
      Smrdi sekret,
      pomlad je spet.

     • Nata

      Ja…..ja ……prav gotovo .
      Sedaj si pa Prešerna zraven vtaknil !
      Vsak izgovor je dober ?

     • von Rhein

      Kar si naklepal ni jezik domobranske legije temveč kovnice bratstva i jedinstva.Naslednjič bolj dosledno.In brez podtikanja.

     • Jovo Jamnica
    • von Rhein

     Po Aureliju.

    • indijanka

     :)

   • dr Janez Sveti

    Ti boš odgovoren za novačenje. Vidim v tebi potencial!
    DR Janez SVeti članarina

  • tarantela

   Jest grem zravn, sam , če nau treba k maš hodit.

   • dr Janez Sveti

    Smo demokrati. Bo šlahko namesto da greš k maši, luknje za lantrine kopal.
    Dr Janez Sveti delo je delo

    • tarantela

     A lohk z bagrom?

     • dr Janez Sveti

      Fuj! To ni vojska potem! To so banditi.
      DR Janez SVeti 1.domobranska

     • pokvarjeniSvet

      lahko tudi seksaš.

 • von Rhein

  Nova mladinska borčevska organizacija se bo borila za ohranitev “tekovina” stare borčevske organizacije. Mimogrede pa počela potrebno sranje na raznih tedenskih praznovanjih obletnic. Delno kot lažnivo gobcanje ,delno kot maškare. Vsak odhod stare je treba nadomestiti s tremi novimi.

  • karlina

   točno

 • slosin

  Iz letnega poročila ZPIZ za leto ’15 :

  1. Udeleženci NOB, udeleženci španske vojne, narodni heroji, nosilci Partizanske spomenice
  14.587 23.396.159

  Torej jih je še vedno 14.587 in scuzajo za svoja junaštva po 70 letih neverjetnih 23.396.159 EUR
  davkoplačevalskega denarja za DODATKE k svojim penzijam……..
  No, še vedno se borijo za svoje privilegije in na pomoč kličejo celo neuko mladino…
  Pa še to! Kdaj že se je končala španska državljanska vojna…? Da te kap…

  • kuskus

   to so naši “osvoboditelji”, da nas predobro življenje ne bi pokvarilo……….

  • karlina

   To so vsi, ki so rojeni po letu 45 in naprej in kako za vraga so lahko bili heroji-česa.

 • primoz

  Nova mladinska borčevska organizacija se bo borila ZA! -Ohranitev privilegijev,ki so jim jih priborili dedje,očetje,strici,tete z umori,krajami,grožnjami,borili se bodo za borčevske pokojnine,ki jih prejemajo priviligiranci rojeni krepko po letu 1945,borili se bodo za vile,bazene,jahte,ki so jih priborili z vestnim delom v CK,UDBI …. Ja treba je biti previden kaj pa če le ljudje spregledajo in pride na oblast kdo,ki bo te nove mlade borce in njihovo sorodstvo POVPRAŠAL OD KJE JIM VSO TO PREMOŽENJE!!!

  • Nata

   + + + + + + + + + + + +

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • RATATA

  Municijo prosim.

 • Nata

  Vzpostavili so Mlade Borce ? A, res ?? Za vrednote NOB ?
  Pa saj mladi ne verujejo v nič ! Kaj bodo sedaj začeli verovati v komunizem ?
  Saj v pravljice tudi ne verjamejo ……….oz., ali je vedenje mnogih nas , kako je bilo v Jugi tudi pravljica ?

  Hudir, no !!

  • traktor

   Mladi verujejo v pokemone.

   • Nata

    No , sej !! Jim pa prav nič ne koristi .
    No , saj po tridesetem letu bodo drugače mislili ?

  • karlina

   Ne, nadaljujejo vrednote svojih staršev in starih staršev, ker jih je enostavno strah, da bi njihovi potomci izvedeli za vse pomore med in po 2. svetovni vojni, oziroma genocid nad lastnim narodom, to je to, samo zaradi tega.

   • Nata

    Ja……..to je vzgojil komunizem !
    Hinavce in mehko hrbteničarje !

 • centurion

  Gredo v akcijo PAMPERS revolucionarji ali kaj?

  • avtohtoni neandartalec

   Spet bodo deložacije iz državnih stanovanj, rabijo prostor za svoje.

 • avtohtoni neandartalec

  Sem veteran osamosvojitve, branil sem svoj rodni kraj pred agresijo preostanka Jugoslovanske federacije, pa me zanima, če mi po 25 letih slučajno pripadajo kakšne ugodnosti, mogoče vsaj kakšni popusti pri nakupu vozovnic in vstopnin, če že nisem vreden kakšnih denarnih prejemkov, kot so si jih priborili osnovnošolsko obvezni otroci naših pogumnih kameradov, katerih edini podvig je bil, da so sklatili svojega rojaka in Slovenca v smrt ter pri tem razbili še dragoceno tehnično opremo.
  Ne le človekove pravice, celo golo življenje ni pri nas vredno nič oziroma ima zgolj ideološko vrednost, očitno se bolj splača pripadnost režimu oziroma kvazi državnim fevdalistom kot se dejansko žrtvovati za svoj narod, to mora biti prva lekcija mladim borcem, pa tudi vsem domoljubom in nenazadnje državljanom. Za to državo se ne.zplača umreti, za ta narod se ne splača žrtvovati, splača pa se biti tiho in laziti v rit fašističnim oligarhijam.

  • Jovo Jamnica

   Kaj si boš zmišleval??? Toni je bil že pri 12. letih pravi Rambo. Čitaj… Ves čas srečanja je ob njem sedel sin Toni. Krkovič mi je s ponosom
   povedal, da je sin njegov spremljevalec in varnostnik. Kljub svoji
   mladosti je Toni dominiral z močno postavo, tako da bi mu lahko človek
   prisodil štiri ali pet let več, kot jih je dejansko imel. Aktivnosti, ki
   smo jih kasneje opravljali, so razblinile vsak dvom o tem, ali je fant
   lahko opravljal svoje zahtevne naloge. Veliko spoštovanje, ki ga je
   gojil do očeta, in znanje borilnih veščin se je prepletalo z
   usposobljenostjo za uporabo orožja, ki mu jo je vcepil oče. Čeprav mlad,
   je bil vreden popolnega zaupanja. Zato mu je oče takrat in tudi kasneje
   zaupal zahtevnejše naloge.

   http://www.veterani-ljubljane.si/delovanje-msnz-v-lj-pokrajini.html

   • avtohtoni neandartalec

    Če je imel pri sebi čivavo, tudi ščenetu pripadajo posebne časti in pogreb, kot se spodobi za izjemnega hišnega cucka. Tak grob s križem in betonskim robom, z kosom maromorja čez, nekatere zivali se obnašajo kot človek, le da govoriti ne zna.

    • Jovo Jamnica

     Kaj misliš, so naši predniki takrat, predno so se postavili na dve nogi, tudi dvignili nogo ob opravljanju male potrebe?

  • traktor

   Pa dober,kteri hudiča so zdaj po tvoje ti fašisti.Dej že enkrat reč bobu bob.

   • Jovo Jamnica

    Ja tisti vendar, ki sanjajo Hitlerjugend…

  • RATATA

   Na kateri strani osamosvojiteljev si se boril proti preostanku eSeFeRJota? Na srbski ali hrvatski?

 • ales

  Kako to da našo mladino omenjate v zvezi s propadlo ideologijo in prilagate pohujšanja vredno sliko?? Ne poročate pa o dnevih veselja, sreče, prihodnosti, ki se odvijajo v okviru svetovnega dneva mladih (WYD) v Krakow-u.

  Dajte na vašo internetno stran odlične youtub povezave, na ta veličasten dogodek, kjer je tudi ogromno Slovencev, da bodo bralci vsaj obveščeni o tem.

  • avtohtoni neandartalec

   Mogoče zato, ker smo Slovenci in imamo več stikov z Afriko kot s Poljaki, mogoče zato, ker se na teh čudnih dnevih slavi ideologijo, ne mladost kot tako, v smislu sodobne Evropske civilizacije, kar Poljska zagotovo (še) ni, pa tudi katoliška ni niti približno tako kot razglaša propaganda.

 • totex39

  Takoj je treba apelirati na vlado in parlament, da prepreči taka komunistična oglaševanja in ustanavljanja, ne pa da si zatiska oči o vsem tem kar se dogaja. To je pa sramota kam plujemo !

  • avtohtoni neandartalec

   Če je njihov edini greh komunizem oziroma socialistična revolucija, ki naj bi pri nas odpravila fevdalistični kapitalizem ter jam omogočila prehod v sodobno demokracijo in ekonomijo, potem ne.morejo biti krivi, vprašanje pa je zakaj bi si zaslužili kakšno nagrado ker so normalni.

   • if

    Rdeča zvezda kot logotip komunizma je enakovredna kljukastemu križu simbolu nacizma.
    Ker oba sistema koreninita v istem zlu, sta načeloma enaka zla!

    • Jovo Jamnica
     • if

      Kot simbol komunizma je simbol zla, ker je komunizem zlo.

     • Jovo Jamnica

      Komunizem je utopija…

     • MEFISTO

      Ni utopija, temveč beda, trpljenje in smrt.

     • Jovo Jamnica

      Nekateri so prepričani, da je tudi vse, kar si naštel… utopija

     • MEFISTO

      Ni utopija.

      Sprehodi se po zemlji slovenski in preštej križe, pastavljene v spomin žrtvam komunizma.

     • karlina

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • MEFISTO

      Rdeča zvezda je simbol apokalipse.

      In slovenski levičarji ste vsi od prvega do zadnjega jezdeci te apokalipse.

      Naštej mi poštenjake, ki slavijo krvavo rdečo zvezdo!

     • Jovo Jamnica

      Geslo francoske revolucije iz leta 1789:
      Svoboda – enakost – bratstvo ali smrt
      Ampak, to je preveč zahtevno za tebe, da bi dojel.

     • MEFISTO

      Od gesla francoske revolucije ste si prisvojili samo – smrt.

     • avtohtoni neandartalec

      Svoboda, enakost, bratstvo, za smrt se pa ni treba boriti nikomur.

     • avtohtoni neandartalec

      To je pa res, ko bo konec sveta, se bodo ljudje zbrali edino okoli simbola univerzalne svobode. Če ne Rdeča zvezda, bo pa kaj podobnega, iz istega testa.

    • MEFISTO

     Hujša je.

     Mučila in pobila je več ljudi kot svastika.

     • avtohtoni neandartalec

      Rdeča zvezda se je branila, pobijala sta Srp in Kladivo.

    • avtohtoni neandartalec

     Ni res, Rdeča zvezda je ujiverzalni simbol boja za svobodo, za SVOBODO človek, ne glede.kdo te zatira in tlači, vključno z lastno državo in najbližjimi, Srp in Kladivo sta simbola lažnega Idola Dela, ki je povezal razrede delavčkov in kmetavzarjev v edino avantgardo in oblast, kjer je delo najvišja odlika in vrednota. Posledice so bile kataklizmične, tudi komunisti sovražijo Rdečo zvezdo, ker jih noben drug simbol več ne ogroža.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • garfi

  ti zares strašijo in delijo in vzgajajo tudi podmladek
  varuhi trpljenja svojih žrtev

 • MEFISTO

  Administrator je kriv, da moram na tej strani objaviti razmišlanja pred jutrišnjim dnevom, ki bo praznik za Slovenijo, ker Putinovemu obisku ni posvetil niti vrstice.

  1. Prihaja veliki Vladimir Putin, veliki prijatelj in up Slovenije ter vsakega slovenskega državljana, še posebej vsakega avtohtonega Slovenca, kolikor jih sploh še tlači to izmučeno, nekoč slovensko, zemljo.

  Kmetje bodo odložili delo. Delavci se bodo pražnje oblekli in obračali žepe v upanju, da se bo še kaj prikotalilo iz njih, kar bi bilo mogoče pretopiti v kako pivo ali kozarec cenejšega vina. Pisarne bodo kot po navadi prazne samevale. Le upokojenci bodo kot vsak mesec okrog izplačila pokojnin po mega, maksi, super in navadnih marketih lovili običajni 10% popust.

  2. Prihaja Veliki Vladimir Putin. Naš veliki prijatelj in predsednik nadvse prijateljske nam Rusije. Njej se moramo zahvaliti za to, kar imamo. Prazničnost v pričakovanju njegovega prihoda se čuti okrog in okrog nas, da ne rečem, da je v zraku, kot ob Božiču ali Veliki noči. Vsi prebivalci bi ga radi videli, mu izrekli dobrodošlico in mu prijateljsko segli v roko. Toda ob stoletni svečanopsti pri ukrajinski kapelici bo le 2.500 najodličnejših odličnikov z levice smelo videti in gledati najljubšega gosta.

  V goste nam toerj velik prijatelj prihaja prijatelj in dobrotnik, varnostni ukrepi so pa taki in tako obsežni, kot da nepovabljen prihaja k nam največji in najbolj nevaren sovražnik. Tretjina Slovenije bo obstala. Ljudje, ki še za bencin nimajo, se s svojimi avtomobili ne bodo smeli prevažati brez vzroka in cilja po deželi na napačni strani Alp. Še v delu Italije, Avstrije in Hrvatske bo zastal vsakdanji delovni utrip.Pozneje nam bodo izstavili račun. Pa kaj, mi smo bogata dežela in ko dobimo prave goste, ne varčujemo.

  4..Navajeni smo, da našega predsednika Republike ali premiera, ko gresta na pot v tujino, čeprav brez haska, spremlja “močna gospodarska delegacija”, kot nas vsakokrat poučijo resnicoljubni režimski mediji, ki se potem vrne še bolj praznih rok kot je odšla.

  Putin pa prihaja k nam z močno cerkveno delegacijo ruske pravoslavne cerkve, kot da nam lahko pomaga še samo Bog.

  Skrbi me, kako bo ta obisk božjih namestnikov sprejela naša ateistična in bogoskrunska levica ter vse njene sekte in frakcije.

  5. Premier Cerar bo Putinu poročal, da razmišlja in da muj e vse jasno. Za vlado pa bo povedal, da je enotna in da dela.

  Predsednik republike Borut Pahor pa bo dal Putinu še zadnja navodila za preureditev svetovnega reda.

  In v nedeljo pa bo za večino ljudi v Sloveniji nov klavrn dan.

  Pošteni kot smo, se bomo lahko hvalili, da po zaslugi našega vodstva letos živimo slabše kot lani, toda precej bolje, kot bomo prihodnje leto.

  6. Za pietetno svečanost ob stoletnici katastrofalnega snežnega plazu pod Vršičem, na kateri se bo zbrala vsa naša ljudska oblast iz ospredja in ozadja, so izbrali 30. julij, ko ne grozi prav nikakršna nevarnost, da bi jih zasulo. Žal!

  • MižekFiga

   Če je to zadnja Kučanova želja pred pokopom, sprejmem, ampak brez blefiranja prosim!

   • MEFISTO

    Saj veš, da Kučanu ne moreš verjeti na besedo.

    • vzet tajkunom

     Povej ime,kateremu ,pa lahko..verjameš???

     • MEFISTO

      Ne jezi se zaradi Kučana, saj ni edini.

      Takih imate na levici kot partizani uši.

      In vsak je bolj škodljiv od drugega

     • vzet tajkunom

      ha ha,,kdo pa pred 25 -mi leti ni bil ta lev..oprani možgani mogoče??komunisti so se pa skrivali,ko so maši hodili..vsa golazen politična,je za v isti koš..bljak,kakor za levičarje tko za desničarje..bratje podajte si roke..

     • MEFISTO

      Si pozabil, da sem ti že povedal, da ni nobene razlike med levičarjem in desničarjem.

      Levičar vrže v zrak zlato, na tla pade drek.

      Desničar vrže v zrak levičarja, na tla pa tudi pade drek.

     • Jovo Jamnica

      Od kdaj pa ti citiraš vseglihare???

      Vseglihar 27.07.2016 06:40:29

      Med levico in desnico ni razlike.
      Levica vrže v zrak zlato, na tla pade drek.
      Desnica vrže v zrak levičarja, na tla pa spet pade drek.

     • MEFISTO

      Še vedno vodiš dosjeje za najbolj nevarne komentatorje, kakršen je Mefisto?

      Bodi pozoren na vsebino.

      Drek je drek, ne glede na to, ali nastane iz zlata ali levičarjev.

     • Jovo Jamnica

      Nekdo je nekoč pomislil, kakšna sreča, da krave ne letajo…

     • tarantela

      Pol bi mogu pa s helikopterjem za njo, da bi jo pomolzel.

     • garfi

      kje ti vidiš “desničarje” ?

     • Borut Stari

      Samo v vednost. Einsteinu, ko je zapisal, da sta dve svari brezmejni: vesolje in človeška neumnost.No, pozneje je izrek dopolnil, da za vesolje ni povsem prepričan.Glede neumnosti je imel verjetno v mislih volivce Slovenije.

  • garfi

   zanimivo bo opazovati malikovalce rdečega papeža
   putn ma vas rad
   kučko press

  • vzet tajkunom

   Nič vam ni prav..karkoli se zgodi v tej sloveniji…vse povezujete z komunizmom,ustavite konje..da bi bil res komunizem,ne bi takole svobodno piskal na ves glas,,,mislim,da bi bil že v čuzi…zbudi se ..

   • MEFISTO

    Komunizem je smrtna nalezljiva bolezen vaseh lenuhov, postopačev in drugih dangubic.

    • karlina

     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • garfi

    pojdi h kapelici in boš imel veliko za vzet

  • avtohtoni neandartalec

   Baje bo v Kranjski gori ista kontrola kot na letališčiu v Ameriki, zračni promet bo zaprt, sosednje države pa bodo preusmerjale turiste mimo Karavank. Dostop do kapelice bo mogoč samo z garancijo varnostnih služb in osebnm dokumentom, odsvetujejo vse premete, tudi pohodne palice.

   • Jovo Jamnica

    Ko sem prvikrat stopil iz letala na JFK, je mojo vizo preveril uslužbenec z judovsko čepico… :-)

    • MEFISTO

     Bi se rad pohvalil, da si bil že tudi v ZDA.?

     S partijsko ali uidbaško nalogo?

     • Jovo Jamnica

      Trumpu bi bil všeč… Tudi to danes šteje.

     • MEFISTO

      Ker bo jutri na letališču Jožeta Pučnika iz pregrešno dragega letaka izstopil Putin, ti cel dan ne boš smel “izstopiti ” iz hiše.

  • Traktor

   Kršenduš, si se pa potrudu.

  • Slovenka

   ”Putin pa prihaja k nam z močno cerkveno delegacijo ruske pravoslavne cerkve, kot da nam lahko pomaga še samo Bog.

   Skrbi me, kako bo ta obisk božjih namestnikov sprejela naša ateistična in bogoskrunska levica ter vse njene sekte in frakcije.”

   Ne skrbi, levica je vedno znala vešče izkoristi Cerkev za svoje cilje in tako bo tudi sedaj.

   Spomni se OF, v partizanski vojski si imel kaplane, k sodelovanju so pritegnili krščanske socialiste, vse za dosego svojih ciljev, in tudi po vojni je obstajalo Cirl-Metodovsko društvo, v katerem so se zbirali duhovniki, naklonjeni socializmu.

   Tudi v SZ je Stalin med vojno Cerkev uporabil kot vabo za množice, ko mu je na začetku slabo kazalo proti Nemcem.

 • MižekFiga

  Vsekakor čestitka Satanovnikovem podmladku. Vpis v Quinessovo knigo rekordov sledi, ker je zadnji podobni zabeležen dogodek na nekem tihomorskem otoku v prejšnjem tisočletju, okoli osemdesetih let, s prihodom nekega japonca iz džungle v civilizacijo z vprašanjem: “Je še druga svetovna vojna ?”.

  Vsokoetničnega predsednika vlade je opozoriti pred sestavo državnega proračuna, da je organizacija ZZB in njene podskupine profitabilna (oddajajo v najem pisarne, kot svojo lastnino, ker obstoja možnost goljufije financiranja fiktivne organizacije iz proračuna !!!

  • vzet tajkunom

   Pod rdečo petokrako ni bilo 130.000.brezposelnih..40.milijard evrov pufa,narod pa na robu preživetja..prej je bilo vse skup za en d.r.e.k..zdaj je pa še huje..kaj ti pomaga.cel vagon kavbojk,če jih ne morš kupit,ko si brez dela…

   • resnicaboli

    Kako pa to veš da ni bilo brezposelnih?sicer pa za nesposobne kot ti ni noben sistem dober. Delo moraš piskati delo te ne bo iskalo.

   • avtohtoni neandartalec

    Prodaš kavbojke in greš na žur, teslo.

   • MEFISTO

    1.500.000 jugoslovanov je šlo po svetu s trebuhom za kruhom.

    Zaposlitveno zadrego so pa sicer reševali tako, da so zaposlili tri delavce, če je bilo za enega premalo dela.

   • Borut Stari

    Ja in. Saj ste še vedno na oblasti. Razpad uma in huda demenca. Pa to.

 • totex39

  Sedaj tudi pri nas ljudje novačijo mlade borce za ZZB NOB, takoj jih je treba iztrebit iz Slovenije.

 • Franc Šink

  Ali ta šema še vedno hodi naokoli ?

 • garfi

  glavica česna na dan drži komunisteka stran
  in križ

  • pokvarjeniSvet

   Česen je zdrav. križ pa imamo na vasi v kapelici in na Cerkvi. V Slovenskih Goricah imaš na vsakem vogalu križ…pa še vedno včasih pride kaki komunist tu pa tam mimo.

 • avtohtoni neandartalec

  Vprašajmo se še o vrednotah Slovenske kmečke zveze, ki je z veliko večino v parlamentu zatrla vse svobodnjake in dobrovoljno izročila Slovenski narod v pogubo. So ja izbrisali Slovenijo, jo odstranili iz vseh knjig in zemljevidov, Slovenski jezik so prepovedali z zakonom, državljane ločili na tri razrede in jih nameravali pobiti vsaj tretjino, meni se zdi to večji genocid kot patetični poskus nacistov, da bi poiskali in ročno pobili vse judovske arabcev na svetu, kar je itak nemogoče in tudi brez veze. Slovence pa so, mlade fante so pošiljali v pekel celo starši, zaslepljeni z verskim fanatizmom in sovražno, genocidno vojaško propagando. Slovenska kmečka stranka, ljudska stranka, kot se iim je rado reklo, dejansko pa stranka rabljev in grobarjev vsega kar je Slovensko, komunisti so nam vsaj domovino in jezik pustili pri miru, da lahko pazujejo našo agonijo in poskušajo zavijanje steklih psov zgleda, res bi se težko odločil kdo je tu bolj okruten in nor.

  • MEFISTO

   Najbolj zločinski doslej so bili komunisti.

   Nacisti so bili za njih dobesedno vajenci, islamisti bodo pa tudi morali še veliko koz nategniti in pojesti, da jim bodo postali enakovredni.

   • avtohtoni neandartalec

    Komunisti so obudili Slovenijo iz pepela, sicer so dvignili lobotomiziranega zombija, a vendarle je šlo za nič manj kot čudež, kmečka zveza je skupai s svojo koalicijo psihopatov našo domovino in narod preprosto izbrisala, prodala sosedom za lastne privilegije in drohtinice, to je nedvomno največji zločin in greh Slovenskega naroda, brez primere (zaenkrat) v celotni zgodovini časa. Po ljudski stranki bi morali pljuvati, ne po tistih, ki so čistili ruševine in odstranjevali trupla, ki so zgradiki vse kar vidimo okoli sebe. Slovenije ni bilo več, to velja neprestano poudarjati, pozabi pravljice o bogatih kmetih in izobraženih delavcih, ker to je samo otročji stereotip, zavezniki so nas zbombardirali nazaj v kameno dobo, potem ko so nacisti pobili in razgnali narod, komunizem je hil takrat prav tako dobra možnost kot katera koli druga, da se narod le povezal in organiziral. Tudi ni res, da so to povesti iz davno pozabljenih časov, mi nismo borci, nismo komunisti, vendar smo celo otroštvo trdo garali in zalo skromno živeli v našh socialističnih getih, vse so jam pokradli in uničili, sodobni mehki fašisti nas zdaj zmerjajo za barabe, ker nočemo biti njihovi sužnji in nočemo plačevati lastnega mučenja in kojčno eksekucije. To je izrod, ne navadna ljudska zloba.

 • avtohtoni neandartalec

  Očitno Slovenija ne bo nikoli podpisala deklaracije o univerzalni obsodbi totalitarnih režimov, Zvera in ostalo legijo bi bilo treba takoj odpoklicati iz Bruslja, ker očitno delujejo proti temeljnim nacionalnim vrednotam in interesom.
  In je tako tudi prav, dokler bodo nacisti enačili Rdečo zvezdo s kultom Srpa in Kladiva, smo lahko kvečjemu pasivni, medtem se bosta krepili obe skrajnosti, kar je lahko za Evropo v teh kliničnih razmerah zelo slabo. Nacisti in komunisti se bodo spet ločili in nabijali med sabo v glavo, dokler ne bo resno usekalo, bomo morali že drugič v partizane.

 • macon

  Napišite še koliko milijonov ta banda vsako leto pocuza iz proračuna.

  Danes otresajo o narodni osvoboditvi, do 1991 so poudarjali samo revolucijo s katero so prevzeli oblast. Narod so trajno pohabili, ker so pobili in pregnali njegov najboljši del.

  Slovenski narod je silno zabit, ker verjame lažem komunističnih kriminalcev in norcev.

 • dare326

  Spet so se ga napili!

  • Ros

   Jap.

 • Suraci

  So kot plevel zla ki vedno vzklije, ker jim ne pokažemo,dovolj jasno da so gnoj ki so ugnobili lasten narod za rdeči pentagram.

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Ros

  Naj nam kakšno cesto in železnico na roke sezidajo. Recimo tretje razredno os (lapsus par excelens).

  Pa sendviči, lopate in odkup zemljišč iz partisjkih priviligiranih pokojnin. Če še zvezdo zamenjajo s krogcom smo zmenjeni. Pa veliko užitkov pri delu.

 • garfi

  vse nagnat v delovne brigade v boj zaflikat ceste
  in mladinci naj bodo vodje

 • FRANC3

  Že Einstein je zapisal, da sta dve svari brezmejni: Vesolje in človeška neumnost.
  No, pozneje izrek dopolnil, da za vesolje ni povsem prepričan.
  Glede neumnosti je imel verjetno v mislih ZB Slovenije.

 • Jojo

  Hocejo ustanoviti novo partijsko vojsko mladih naivnezev, ki so ze tako ali tako oprani iz strani solskega sistema. Kaj naj recem druga kot pokemon generacija…

  • karlina

   Točno, vendar se ne bi to dogajalo, če ne bi ta borčevska organizacija dobila s strani drzave največ denarja, kar je nedopustno in absurd.

 • MEFISTO

  Še najbolj zaupam Jovici Jamnica, ki še edini stavi na komunistično in partijsko čast.

  V zaupanju ga zato sprašujem, če zna izračunati, koliko direktne škode in nepotrebnih stroškov bo imela Slovenija zaradi Putinovega obiska in koliko bo posredne škode, ki se bo pokazala šele v prihodnjih mesecih in ki jo v bomo davkoplačevalci in podložniki še dolgo odplačevali?

  • karlina

   Bomo verjetno dobro občutili Putinov obiska, mimogrede, ali bodo ti borci tudi jutri pri kapelici na Vršiču.

   • MEFISTO

    Jova Jamnica, člana ZZB NOV za vrednote genocida, bratomora in diktature zanesljivo ne bo, ker zaradi Putinovega obiska cel dan ne bo smel zapustiti doma.

 • MEFISTO

  Še dobro, da je Stanovnik partizanil v s svojih mladih letih.

  Zdaj ne bi mogel več tako bežati kot je takrat..

  • cosmosjasnovidec

   Kaj je partizanil?Tiste kateri so res partizanili in se borili proti fašistom je po koncu vojne z užitkom pobijal pod poveljstvom diktatorske podgane katera se je nazivala tito.Prekleta smet komunajzerska sedaj pa morilec že leta vleče borčevske penzije za usluge pobijanja tudi žensk in otrok po vojni.

  • Tomba la bomba

   Izjemna pripomba… +5

 • MEFISTO

  Nek moj znanec, sicer aktiven pohodnik, se udeleži skoraj vseh pohodov, ki jih organizira ZZB NOV za vrednote genocida, bratomora in komunističe diktature.

  Ker ne sodi ravno v njihovo sekto, me je zanimal vzrok njegove udeležbe na pohodih.

  Brezplačen prevoz in brezplačna hrana ter pijača, pa še kaj, je bil jedrnat in kratek z odgovorom.

  Ko sem mu hotel dodgovoriti, da ni nič zastonj in da vsako veselico nekdo plača, ga že ni bilo več, ker so ga odpeljali na nov pohod.

  • cosmosjasnovidec

   Ja saj.Ti udeleženci imajo zastonj ni pa povedal,da so te udeležbe na račun slovenskih davkoplačevalcev.Sodrga komunajzerska poskuša z rokami in nogami na silo braniti in uveljavljati komunizem katerega čas je že davno povozil.

  • domovina mili dom

   Samo raziskat od kod denar za te maškarade.

   • Olga

    Iz naših žepov!!

    • domovina mili dom

     Saj to veva. Ampak s pomočjo medijev zmetati te info kocke v glave topoglavih ovc.

 • cosmosjasnovidec

  Gnide ušive.Izgnati vse te morilce in uničevalce slovenije in slovenskega ljudstva ostale kateri so pa glavni krivci za poboje pa ravno tako žive zakopati v jame kot so oni otroke,ženske ter ostale.Ali ni med živimi več ostalo nič takih kateri vedo kaj se je dogajalo?Pobijali so tudi tiste partizanske komuniste kateri so se zares borili proti fašistom.Komunajzerski izmečki so takoj po vojni tirali Stalinov morilsko diktatorski komunizem,ko so pa izdali prave zavedne komuniste kateri se z diktatorskim morilskim komunizmom diktatorja TITA niso strinjali so jih pa pobili in zmetali na goli otok.
  PFUJ izmečki komunajzarski pocrkajte že enkrat,da bo sveži zrak v sloveniji.

  • MGTOW Didactics

   ˝Izgnati vse te morilce in uničevalce slovenije in slovenskega ljudstva ostale kateri so pa glavni krivci za poboje pa ravno tako žive zakopati v jame kot so oni otroke,ženske ter ostale˝

   Khm khm… nekaj si pozabil, če res hočeš polnopravno povračilo! Preden jih zakoplješ, še jih je treba množično posiliti…

   Marksizem je sociopatsko umsko stanje, ki ga je potrebno iz Evrope izžgati !

 • sunday

  to ni popolnoma nič drugega kot zahrbtna ustanovitev paravojaških oddelkov – ja ne bomo imeli lahkega dela saj bo ta paravojska pomagala musličem obvladovati in še prej iztrebiti slovence!!!

 • Aton

  JNA bi take brkače hitro uredila!

 • fireblade

  Napišite kakšen članek, kdo bo odgovarjal za vso sramoto in škodo, ki so jo naredili s to boljševiško veselico in okupacijo države s Putinom. Na zahodu nas imajo za ruske reveže, komuniste, … nismo vsi polpismeni v javnem sektorju ali paradržavnih firmah, da nam je vseeno za zunajo podobo nacije.

  • cosmosjasnovidec

   Ja na žalost je res tako.Kokodakarji praznih betic na njihovi ovčje 24.kurji greznici napolnjeni z levimi komunajzerji,cigani,šiptarji skratka vsemi balkanskimi čefurji kokodakajo in kikirikajo kot,da se je z pokopališča na dopust privlekel njihov diktatorski iztirjenec tito.Tako so namreč veseli tega sramotnega sluzastega Tovariša putina katerega imajo vse druge države po svetu za porivalca kur in petelinov.Hehehe

 • Krtača17

  Ker bolan članek, bolan v glavo avtor in bolni komentatorji, hehehe. Zbor bolnikov na tem portalu….

  • cosmosjasnovidec

   Kokodakarski cigomigo (brazilski cigan na kurji 24 kokoko) saj ta portal niti ni namenjen za take kokodakarske psihične bolnike kot si ti in tvoji privrženci.Seveda predvsem z razlogom tvoje psihično depresijsko prirojene duševne prizadetosti tako,da na žalost nisi sposoben razumeti kaj kje napisanega pomeni.V tvojem jeziku kot ga razumeš (kikiiiriiikiii,koookodak,piiiipipiii) pa tukaj tudi ne boš našel nič napisanega,ker bi novinarji za učenje tvojega jezika morali iti na psihijatrijo katere si ti stalen gost,da se ga naučijo.Zaradi takih zahojencev kot si ti in tebi podobni pa nimajo interesa.

  • Olga

   Ko ni argumentov, je žaljenje!!!!?

 • Brutus

  Še en dokaz, da komunajzerji drugim pripisujejo tisto, kar sami počno! Laž, prevara in nasilje – tri nesmrtne duše komunistov….

 • montyamp

  Gošarizem se vrača . GORJE NARODU , KO PRIDE STALINOV HLAPEC NA OBLAST .

 • Borut Vrscaj

  Se strinjam s Tomažem Štihom.
  Državljanska vojna se nam bliža. Prostozidarski luciferjanski simboli ne prinašajo nič dobrega. Kako so se pripravljeni tepsti, smo videli na Kotnikovi ulici v Ljubljani.
  Jesen bo zelo vroča.

  • cosmosjasnovidec

   Kaj neki bodo pripravljeni se tepsti čefurski posranci strahopetni?Prčili so se nekaj in vzdigovali svoje čefurske skrivljene ksihte,ker je bil tam njihov ovčje kurji pastir njihov tovariš poveljnik Kučko.Seveda so vedeli,da je kučkovinar imel naročeno policijsko in varnostno zaščito katera jim bo priskočila takoj v bran,če do česar pride.Policija je namreč prav dobro videla,da so oboroženi in niti z prstom ni trenila.Ti povem,da so šiptarji,srbi,bosanski musliči in tako naprej največji strahopetni posranci.Če je na enega cirka najmanj 15 komadov so močni pa še takrat večina dobijo batine potem se pa cmerijo kot mali otroci.Navadne p..ke.

   • MGTOW Didactics

    Dobro razčlenjeno! Policija gleda zraven zamaskirance grozečih gest in opremljene z hladnim orožjem. Jaz osebno naši policiji ne zaupam in ne verjamem več dolgo že ne. S tem pa pride tudi do nespoštovanja… Potrebno bo se branit z svojimi kapacitetami.

 • avtohtoni neandartalec

  Dokler bodo edina opozicija komunistom potomci nekdanjih nacistov in edina alternativa fašizem, se bodo opranoglavci zatekali v zgodovinske stereotipe ter zmagovali, ne glede na ceno in dejstvo, da razen njih nihče ne tekmuje. Takoj, ko nekdo samo omeni nacizem, vsak normalen človek pomisli na revolucionarni upor in zmago, isto kot če bi krščanu težili s peklom in hudičevo zalego. Preprosto ni alternative.
  Pobijanje otrok… tudi mi smo nedolžni, tudi nam so uničili otroštvo fašisti, zakaj bi bilo eno življenje bolj nesmiselno kot drugo, od kdaj so sposobni najhujših grozodejstev samo odrasli moški, pozabimo romantiko, če pride kojčno do revolucije, bodo otroci današniih fašistov plačali najvišjo ceno, isto kot se njihovi starši danes izživljajo nad nemočnimi, diksriminiranimi posamezniki, ki jim osebno nikoli niso storili nič žalega, v resnici ravno nasprotno. Oni so se.vmes postarali, njihovo življenje ni nič vredno, potomci pa ne smejo uživati sadove zla nekaznovano. Še več, krog zla se.bo zaključil, ko bo plačal tisti, ki ga je začel, nikoli nista.ohe.strani enako krivi, to je samo blodnja hinavskih vsegliharjev oziroma naivna želja, da tako elementarne morale ljudje le ne bomo pravočasno dojeli. Ampak v naravi ni tako, bodo plačali, ne glede na politični pol, status ali karkoli. Žalostno je to, okrutno in nesmiselno, ampak enkrat mora biti konec.
  Neprestano govorimo o morali, v resnici obstaja samo ena stran, komunistična, fašizem je končal v jarkih in rudniških jaških, danes trpimo zaradi izrojenih komunistov, ki jih napadajo edino nedorasli bedaki, ki se imaio za naslednike Hitlerja ter ostalih namišljenih prijateljev, o katerih v bistvu ne vedo ničesar. Ne gre za ideologijo, saj ni nikjer kojcentracijskih taborišč, čeprag nedolžne žrtve še vedno skurijo v krematoriiu, le da ni več taka gužva in ne delajo s kadavri tako grdo, razlogi in smisel nečlovešega igranja z ljudmi pa so popolnoma isti, kot tudi usodne posledice za evgenično izločene posameznike.
  Zato se sprašujem kakšne vrednote nam demonstrira ta patetična vojska, bili so med prvimi, ki so izdali Jugoslavijo, največji hujskači in lažniivci, samo po čuedežu smo odnesli celo glavo, danes jim ne morejo več pomagati nobeni drugi ljudje kot nekdanji slovanski bratje, ki za Slovence in Slovenijo preprosto nočejo več niti slišati. Zveza borcev je istopila iz internacionale skupaj s Kučanom, njihova odgovornost je prav tako zgodovinska, lahko se je smešiti z zgodbicami iz NOB, če bi jih vprašali kdo je kriv za bratomorno pobijanje Jugoslovanov in zakaj so 25 let gradili sodobni fašizem, kako so seokoristili z izdajstvom n kontrarevolucijo, bi bilo čez noč vse drugače. Vsi smo tako ali drugače potomci borcev in partizanov, ne borijo se proti nacistom ampak proti nam, nas deložirajo, rubijo, tlačijo in ponižujejo, fašistom ližejo rit.

  • sprehajalec

   Vsak, ki razmišlja drugače kot levičar = fašist. To je že nič kolikokrat pojasnjeno.

   • tarantela

    No, en frišn komentar! A ni čudno, da danes ni komentarjev? A so vsi IP zablokirani ali pa so komentatorji kje ob cestah na Gorenjskem in z zastavicami v rokah nestrpno čakajo Putinov prihod?

    • MEFISTO

     To bo, to!

     Komentatorji se ob gorenjski avtocesti namerno izpostavljajo vročemu julijskemu soncu, da bi, četudi za ceno sončarice, kapi ali še česa hujšega, za trenutek videli Putinov avtomobil – Moskvič ali Lado.

  • Olga

   ???????????????????

 • Rožle

  So pogumni partizani ležal v bolnici Franji med 2. Svetovno vojno in si govorijo junaške zgodbice kako so bili ranjeni in komaj preživeli … ************************************************************************************************************************************** Vsak od pogumnih ranjenih partizanov je povedal svojo zgodbo … le en partizan … bil je ves marogast in podplut po celem telesu, ki se je skrival pod pogradom, ni niti muksnil … Po večkratnem prepričevanju soborcev pa se je le opogumil in začel svojo junaško zgodbo … ************************************************************************************************************************************** Pravi : … izgubil sem se v temnem črnem gozdu in taval cele dneve … brez hrane in vode … končno pridem na jaso in jo želim prečkati … ŠTUKA !!! … jest levo … štuka levo … jest levo … štuka levo … preval na levo … pod kotom …
  levo … 3x me je preletu pa me ni mogu zadet z rafali tko da mu je pol metkov zmankal … ************************************************************************************************************************************** Trenutek tišine … … … in potem vsi v en glas … JA, in kaj je blo pol … !??!? ************************************************************************************************************************************** … pol je pa pristal … pa me je s kurblom pregonu k merjasca, …**************************************************************************************************************************************

 • garfi

  brko in kubanec tekmujeta kdo bo dlje mučil svet

  • kekec

   Mladi te ne bomo poslušal, zato se j.bi stari pleničar.

 • Meho

  A je ruski Slobo že pristal v svojem Bananistanu? Rad bi v živo videl KGB-jevca. V Jugi to ni bilo možno, ker jih je Tito skupaj z ostalimi rusofili in pedofili prej pospravil na Goli otok.

  • radames

   tito sam je bil agent NKVD, predhodnice KGB. Za tako delo se je šolal v Rusiji na akademiji Džeržinski. Človek, ki se je tako pisal, je bil ustanovitelj sovjetske tajne policije, ki se je takrat imenovala ČK. Vsi jugo komunisti, ki so se šolali na tej šoli, so bili agenti NKVD. Če si dovolj star, si lahko kar precejkrat videl te agente NKVD.

 • MOSTISCAR

  Nekateri se zavedamo, da je druge vojne konec in tudi kdo jo je dobil! Brez pranja možganov desnice. So pa nekateri še vedno neprepričani kdo je zmagovalec. Zaradi takih pa imamo, kar imamo.Res grem kamor hočem in po kar hočem, nimam pa s čim… Včasih je bilo pa ravno obratno, žal! Da ne bo pomote se mi ne kolca po Jugi, kot desničarji takoj pripomnite, če nisi prepričan v njihova stališča !

  • radames

   2. vojno so dobili zahodni zavezniki in Rusi. Kdo pa še, po tvoje? Slovenija je bila zadnje tuje ozemlje, ki ga je zapustil nemški vojak. Kdo je potlej zmagal? Lahko ti poveš, če zmoreš in znaš?

   • MOSTISCAR

    Vem kam pes taco moli.( Kaj te muči).

    • radames

     Kaj pa tebe?

   • Olga

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • traktor

   Veš zakaj nimaš s čim?

  • Olga

   Kdo je dobil drugo svetovno vojno?! Kdo se je šlepal na Rusih?! Kdo je ukradel zasluge za osvobiditev, tako kot danes za osamosvojitev?!!! So Putinu še danes zato hvaležni?!!

  • airways

   Čuj ti! Zmagovalcev v vojni ni!!! So samo poraženci. In to je slovenski narod!!! Rdeči revolucionarji so pobili prenekaterega Slovenca, ki je imel kapital, umski kapital, ki bi lahko…. Oropani smo bili s strani “zmagovalcev”! Pranje možgan pusti posledice za dolge rodove!

 • MEFISTO

  Jaz pa zase lahko trdim, da sem danes popolnoma srečen.

  ZZB NOV za vrednote genocida, bratomora, sovraštva in diktature ustanavlja mladinsko borčevsko organizacijo, ki bo poslej naš kompas na poti v boljšo prihodnost, ki nam jo komunisti in ostala rdeča drhal obljubljajo že 71 let. Nekaj pa so o tem štrikali že med vojno. Najbolj sem si zapomnil obljubo o ukinitvi vseh davkov.

  In Putin bo vsak čas pristal na Brniku.

  Pridelal sem nekaj malega krompirja, fižola in zelja, da bo tešilo najhujšo lakoto tja nekako do Dneva mrtvih.’

  Kaj hočem in kaj naj si želim še več!?

 • Hribouc

  Novi rod teroristov na krvavosmrdečem terorju njihovih bratomornih očetov in starih očetov ter, o groza, zagovornic in podpornic krvavega zločina – mater.
  Kdor prvi izdere meč, bo z mečem pokončan!

  Na dneve obiska ruskega carja teme, na dneve lažne in sluzave pietete !
  LAŽ JE KOSMATOČRNA NESMRTNA DUŠA KOMUNIZMA!

  Putin !
  Vemo, da je zdaj Mati Rusija posvečena Materi Božji in ji satan ne more nikoli več do živega.

  • avtohtoni neandartalec

   Če butasti sterotipi in vaške vraže držijo, potem upajmo, da bo zdaj konec, ko je izenačeno. Niso jih pokončali ravno z mečem, ampak saj je rudniški jašek isto.

   • Olga

    ??????????!!!!!

 • Aton

  Gradimo rdečo oblast. Za rajo pa kraja otrok in mavričaste parade!

 • stajerc5

  Namesto zgornje slike bi raje dali sliko ene posrane plenice!
  Verjetno bi vsi vedeli za koga gre! Pa se lepse bi bilo za videti…

  • KAPIBARA

   Resno.. !!! Alo je rse, da je ta brko, v plenicah v domu Trnovo.. res da privatnem, ki ga pa plačije mOL.. za kao častnega ončana.. a še nima dovol..saj mu ni treba plenic kupovat.. !!

 • althar

  To jih seveda ne bo rešilo. Zgodovina se jih bo spominjala kot komunistične klavce iz gozdov.

  • avtohtoni neandartalec

   Ki so zbežali v gozdove, preden bi še njih zaklali nacisti, fašisti in ustaši…

   • MEFISTO

    In potem so do konca vojne še kar bežali, med begom pa še koga ubili in požghali kak slovenski dom.

 • Hribouc

  LAŽ, TEROR, REVOLUCIJA, SMRT in LAŽ NA LAŽ!
  Dajmo , zberimo številke!
  Koliko je narodu Slovencev požrla substance slovenska boljševiška revolucija ? Kakšni so de facto rezultati njihove morije brez primere ?
  Prva knjiga svoje vrste, ki sem jo uspel dobiti, Poročilo “Žrtve druge svetovne vojne na ožjem Notranjskem” / = stara socialistična občina Cerknica, leto 1996 , za primer, navaja sledečo strahoto :

  Vojan/revolucija 1941-1945 je med prebivalstvom Občine Cerknica, ki je štelo 17.120 prebivalcev požrla 2.158 ljudi, to je 12,6%.

  Še enkrat :
  17.120 prebivalcev, Slovencev
  2.158 žrtev, Slovencev ( 12,6%)
  ——————————————-
  IN KOLIKO OKUPATORJEV JE Kardelj/Maček/Kiderič/Tito/ Stanovnikov Narodno Osvobodilna Borba
  v dobrih 4 letih “vojne” pokončala na taistem ozemlju ?

  A VESTE KOLIKO ?

  17. Z besedo : SEDEMNAJST !
  In to 9 Lahov in 4 Švabe = 13 OKUPATORJEV. 4 švabe pa so potolkli neoborožene po koncu vojske.

  Ali vemo koliko je to , po domače ?

  “Vojna je pobila, zelo krvavo , 2.158, praviloma neoboroženih in mirnih, nič krivih ljudi!”
  Stanovnikovi partizani pa so v vsej silovitosti hudih borb pospravili v štirih letih 13 sovragov !
  KAJ HUDIČA JE DELALA PARTIZANSKA VOJSKA, DA JE V SILNIH NAPORIH TEŽKIH BORB POBILA 13 SOVRAGOV! Dobre tri hudiče na leto , a?
  Koga, za hudiča, je pobijal Daki in njegovi pajdaši, morilci?
  LJUDI JE POŽRLA REVOLUCIJA!
  Ki, zdaj, pravijo, je ni bilo …. bila je vojna… in zakaj že,…. ustanavljajo Mladince ZZB?
  Prekleti rod Kajnov ! NORCI KRVAVI!
  ————————————————————————————————–
  Na ŠKABRIJELU SO SLOVENSKI FANTJE POTOLKLI V OBRAMBI SLOVENSKE ZEMLJE PREKO 25.000 LAHOV, TUDI NORIH ARDITOV-pobesnelih samomorilcev v oklepih iz jekla – pa se o tem ne sme nič vedeti, nič proslavljati in nič pesniti ali učiti v šolah o slovenskem junaštvu !!!!
  —————————————————————————————————————————
  Prekleti. Rod slovenskih RDečih krvavih bratomorilskih Kajnov. Ki se ne pokesajo in, ki ne prosijo odpuščanja za pomore.Kri iz njihovih rok je , žal, prešla na potomstvo, ki , spet zagovarja teror in smrt.
  Do kod, tovarišija krvavih rok?

  • avtohtoni neandartalec

   Še premalo gnoja se je.skidalo z revolucijo, saj zato pa lahko veleizdajalci spreiemajo antirevolucionarne reforme in nas vračajo nazaj v mračni srednji vek. Škoda le, da se ta narod ni znal nikoli iskreno in razumno pogovarjat, bi lahko preprečili marsikatero smrt iz neumnosti.

   • Olga

    Koga imate v mislih? Katerega gnoja?!!!

 • avtohtoni neandartalec

  Dva problema vidim, ne enega, partizanski upor je bil dejansko nekaj veličastnega in usodnega za naš Slovenski rod, tu se moramo vsi strinjati, sicer se bomo odrekli človeštvu, o tem ne.sme biti nobenega dvoma. Poglejmo si nacistično doktrino in se nimamo več kaj pogovarjati, isto kot danes velja za skrajne džihadiste, ljudje smo, ne palčki, njihovi temelji ne zdržijo osnovnega preverjanja realnosti, nacisti so bili pa še bolj nori.
  Potem se začne moralna dogma, ali so imeli preživeli iz pekla pravico poravnati račune s svojci, prijatelji in sonarodnjaki, ki so jih nameravali pobiti kot ščurke, in če se strinjamo, da so se imeli prdniki po vsem tistem pravico obračunati med sabo, kaj točo ne spada v ta okvir.cso res partizani pobijali izdajalce in nacistične fanatike ali se je zgodilo vmes še kaj drugega, kar je zgodovinski spomin namerno izpustil? Bodimo iskreni, posploševalo se je pri nas od nekdaj, vendar 50 let ni nihče kazal ja nikogaršnji s prstom, češ ta oseba mi je ubila vse kar je bilo sveto ja tem svetu. Osebno ne, po partiji se udriha, ker so se pač takrat kot stranka, obnašali kot goveda. Vendar, ali so pri nas ljudje, ki lahko zahtevajo pravico za krivice, ki so jih za časa režima povzročili posamezniki niim osebno? Zgleda, da ne, o mrtvih ne vemo skoraj nič, kot da je bi imeli živih sorodnikov.
  Zaradi pobijanja, bo mogoče kdo rekel, in to je res, ampak zakai danes redko kdo toži javne uslužbence in represivne organe, ki so nedvomno zagrešili še več krivic, le da niso naravnost pobijali, to je čudno. Če bi Slovenci razumeli kaj pomeni biti človek in bi imeli kaj spoštovanja do Ustavnosti, bi jih tožli, obsodili in kaznovali danes, za to kar.delajo nam, ne kar naj bi se nekdo znašal nad kupom kosti.

  • MEFISTO

   Kdo te je pa nasral, da je bil partizanski upor nekaj velikega in veličastnega?

   Komu so se pa še upirali, razen zdravi pameti?

   Prjatu razumni,ponavljaš se.

   Povej še kaj novega , resničnega in pametnega!

  • Olga

   ?????????!!!!!!!!

 • Anton

  partizanstvo kot ga je poznalo npr. Francija je nekaj res veličastnega, vprašanje pa je koliko od tistega partizanstva je bilo pri nas v Sloveniji?

  https://www.youtube.com/watch?v=aDqmjObP2Ws

  • MEFISTO

   Ni ga bilo!

   Bili so sami teroristi.

   Celo Nemci so jih imenovali banda, kar so tudi bili.

   • kekec

    Slavni “banditen”

  • Caetano

   Ko si omenil francoske partizane je zanimiva primerjava. Francoski odporniki so dobili leta 1944 navodilo, da naj kar najbolj podpirajo zavezniško izkrcanje in prodiranje v Franciji.

   Angleži so bili utrjeni na otoku Visu, ki je po kapitulaciji Italije postal tudi ena glavnih baz jug. partizanov, ki so jih zahodni zavezniki dejansko v velikem številu opremili. Tam so imeli Angleži letalsko bazo in več enot komandosov. Jeseni 1944 so te enote sodelovale s prekomorci pri pregonu nacistov iz dalmatinskih otokov. Vendar je Tito kmalu sodelovanje prepovedal in močno omejil britansko delovanje, posebej pa približevanje obali.

   Po drugi strani pa je Tito osebno pisal Stalinu naj prodre z Rdečo armado v Jugoslavijo, da zatrejo zadnje možnosti protirevolucije. Rdeča armada je pri tem uživala vso podporo partizanske vojske.

   Tudi iz tega vidimo, kako je bilo vse preračunano na uspeh komunistične revolucije.

 • janez.pokoncni

  Partizanstva, ki bi imelo za cilj boj proti okupatorju, v Sloveniji ni bilo oziroma so tiste prave domoljube pobili komunisti že med vojno. Komunisti so v samem štartu ugrabili NOB in skozi vso vojno obdobje se je na področju Juge odvijala komunistična revolucija. Hkrati je to tudi daleč največjo zlo, kar so jih Nemci povzročili Jugi – omogočili so komunističnim zločinskim zblojencem ugrabitev države. Sami Nemci, ki so jih zavezniki povsem razrušili so se v nekaj desetletjih pobrali mi, “zmagovalci”, pa posledico 2ww trpimo in močno občutimo še danes.

  btw.,
  Preverite koliko narodnih herojev je razglasila Slovenija in koliko jih ni bilo komunistov :
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Seznam_slovenskih_narodnih_herojev

  Iz analize seznama lahko vsak “ugotovi”, da je po kriterijih rdeče pokvarjene golazni lahko bil hraber edino član KPJ.

  • slosin

   Naši komunsti bi se morali zahvaliti švabom in makaronarjem, da so prišli na oblast…
   no, pa tudi onemu Josipu z brki….

 • MEFISTO

  Zanimivo je, da so se ljudje med vojno bolj bali hostarjev kot Nemcev.

  Partizanski obiski niso prinašali nič dobrega.

  Za njimi so ostajali mrtvi domačini in požgani domovi.

 • MEFISTO

  Zakaj nikjer več ne morete dobiti pravega partizanskega golaža?

  Ker mora biti pripravljen iz mesa ukradenega živinčeta.

 • Rokc5

  Velikokrat sem slišal, da se to katere so ‘ta rdeče’ in ‘ta bele’ družine prenaša naprej že na tretjo generacijo. V rdeči družini recimo mama in oče vzgajata najstnika, da naj dobro ve, da ko bo imel volilno pravico, da gre volit proti Janši in “domobrancem”, hkrati šimfata čez Katoliško Cerkev. Včasih ima doma oče še celo še vedno Titovo sliko. Praznujejo pa definitivno 27. april in otrokom govorijo o Jugoslaviji.
  Ta bele družine so ponavadi zelo verne in vzgajajo otroke v bolj arhaičnem slovenstvu, velikokrat tudi malce zagrenjeno, zaradi tega, ker vedo, da niso v prednosti: ali bo otrok zapustil vrednote ali pa jih bo obdržal in bo zaradi tega prikrajšan. hkrati zelo ostro gledajo na to, če želi kdo od mladih navezati (čustvene, socialne) stike z ‘ta rdečimi’.
  Kako vi gledate na to, kakšne so vaše izkušnje?

  • MEFISTO

   Mi gledamo na to tako, da oznanjamo, da ga ta rdeči kar precej serjete.

 • MižekFiga

  Se opravičujem, ker sem ta članek spregledal! Predlagam prjatlom, da izmislijo recept za “Domobranski golaž”. Moj pokojni znanec Ivačič ga žal ne bo, kaki njegov naslednik pa naj se potrudi!

  TOREJ, čakam na recept za “Domobranski golaž”, vreden mora bit vsaj toliko kot edinstvena “naša potica” !!!.

 • mannuro

  Kaj ni nacizem prepovedan? V Sloveniji kot kaže ne.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!