Zakaj je poslanec stranke Karla Erjavca odpovedal sejo v zvezi s primerom koroških dečkov?

(Foto: STA)

Poleg Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, ki ji predseduje Eva Irgl, je bila glede primera koroških dečkov sklicana tudi seja Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide, ki ga vodi poslanec Desusa Uroš Prikl. Vendar Prikl s svojim odborom ne bo sodeloval, čeprav je bila sprva sklicana skupna seja.

Vsekakor je primer koroških dečkov večji zalogaj, kot ga nekateri zmorejo. Eden izmed takih, ki tega očitno ne zmore ali noče, je izgleda tudi poslanec Desusa Uroš Prikl, ki je predsednik Odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide. Ta je sporočil, da glede primera koroških dečkov s svojim odborom ne bo sodeloval, saj po njegovem menda presega področje dela njegovega odbora. To je vsekakor absurd, ki ga svet še ni slišal, saj gre v primeru koroških dečkov izrazito za družinsko problematiko.

Seja je bila sklicana kot nujna, a jo je Prikl s svoje strani preklical
Seja je bila sklicana kot nujna, na njej pa naj bi obravnavali kršitve človekovih pravic s strani državnih organov v primeru koroških dečkov. Kot razlog za ta sklic nujne seje so navedli, da “v slovenski javnosti že od konca meseca marca 2015 odmeva primer dveh koroških dečkov, ki sta bila s strani CSD Velenje odvzeta starima staršema potem, ko sta stara starša po umoru njune matere 3 mesece dobro skrbela za svoja vnuka. V zvezi s to tragedijo je bilo v medijih že veliko napisanega, dejstvo pa ostaja, da se navkljub očitnim kršitvam v postopku odvzema vnukov, celo navkljub očitnim kršitvam človekovih pravic, do danes za stara starša in vnuka ni nič spremenilo.”

Prikl je v svojem zapisu poslanski skupini SDS sporočil, da se naloge njegovega odbora nanašajo “na delovna razmerja in pravice iz dela, na zaposlovanje in poklicno usposabljanje, na družino, socialne zadeve in invalidsko varstvo, na vojne invalide, vojne veterane in žrtve vojnega nasilja ter vojna grobišča in na druga vprašanja, ki jih obravnava za ta področja pristojno ministrstvo. Med naloge Odbora nedvomno sodi splošna obravnava problematike, ki se nanaša na področje pristojnosti in upravnih nalog Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ne sodijo pa konkretni primeri iz zgoraj navedenih področij dela. Po podrobni proučitvi poslanskega gradiva menim, da vaša zahteva za sklic seje temelji na konkretnem primeru problematike ‘koroških dečkov’.Glede predlaganih sklepov pa menim, da presegajo pristojnosti Odbora, tako predlogi sklepov pristojnemu ministrstvu, toliko bolj pa še predlogi sklepov Varuhu človekovih pravic in Informacijskemu pooblaščencu. Na podlagi navedenega seje Odbora s takšno točko dnevnega reda ne bom sklical, saj sem prepričan, da bi obravnava predlagane tematike presegla pristojnosti odbora.”

Ministrica ni storila ničesar, čeprav ima pooblastila
“Odstopi direktorjev CSD Slovenj Gradec in CSD Velenje dokazujejo, da so se zgodile napake, na katere se je opozarjalo v javnosti, vendar napake niso bile odpravljene,” so zapisali v razlogih za sklic nujne seje. Poleg tega ima dogajanje okoli primera koroških dečkov že od vsega začetka podporo politike, v konkretnem primeru pristojne ministrice Anje Kopač Mrak, ki bi lahko po nadzorstveni pravici v skladu s svojimi pooblastili ukrepala zoper odločitve pristojnih centrov za socialno delo, ki so kršili zakonodajo in osnovne človekove pravice, kar je pravnomočno ugotovilo tudi Vrhovno sodišče RS, a ministrica kljub temu ni storila ničesar.

Vrhovno sodišče RS je 19. 10. 2016 pravnomočno odločilo, da je bilo z odvzemom vnukov poseženo v ustavno varovano človekovo pravico tožnice do družinskega življenja. Iz nosilnih razlogov te pravnomočne odločitve je razvidno, da je bila kršena človekova pravica do (s strani CSD razbite) družinske skupnosti dveh vnukov s starima staršema.

Niti en državni organ ni sprejel nikakršnega ukrepa
Kljub odločitvi vrhovnega sodišča pa do danes niti en pristojni državni organ ni sprejel nikakršnega ukrepa, ki bi šel v smeri odprave kršitve človekove pravice do družinskega življenja starih staršev in vnukov. V pojasnilih za javnost so namesto konkretnih ukrepov za odpravo teh kršitev predstavniki pristojnega centra za socialno delo in ministrstva predstavljali tezo, da se o pravicah vnukov ni odločalo ter da je sodišče odločilo o tem, da morata vnuka ostati v rejništvu, saj naj bi bilo to v največjo korist otrok.

Prišlo tudi do zlorabe osebnih podatkov
Poleg tega so bile v tem primeru kršene tudi določbe o varovanju osebnih podatkov. Ne glede na to, da je CSD Velenje po inšpekcijskem nadzoru, ki je preverjal ustreznost zavarovanja osebnih podatkov tudi pri angažiranju zunanjih sodelavcev, kot je bila na primer Gabi Čačinovič Vogrinčič, odpravil vse ugotovljene nepravilnosti, ostaja dejstvo, da je do kršitev pri ravnanju z osebnimi podatki prišlo. Spomnimo, CSD Velenje je s Čačinovič Vogrinčičevo sklenil pisno pogodbo za nudenje strokovne pomoči rejniški družini šele 11. 4. 2016, vendar pa je bila z nekaterimi podatki iz spisa seznanjena že pred podpisom pogodbe.

Za piko na i pa informacijski pooblaščenec ni izrekel nikakršne kazni ali globe vpletenim kršiteljem, kar je z vidika enake obravnave zlorab osebnih podatkov povsem nesprejemljivo. Tako je npr. znan primer odločitve informacijskega pooblaščenca iz leta 2012, ko je pooblaščenka tednik Demokracija in njegove zaposlene oglobila za 11.660 evrov. Ta globa je bila izrečena  zaradi objave dveh elektronskih naslovov, izmed katerih je bil eden že javno objavljen elektronski naslov novinarja, drugi pa službeni naslov javnega funkcionarja. Gre torej za povsem običajno objavo javno dostopnih elektronskih naslovov, pri čemer pa informacijski pooblaščenec ni upošteval, da bi bila to olajševalna okoliščina.

Tudi varuhinja človekovih pravic ni storila ničesar
Tudi varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer ni storila ničesar oziroma ne dovolj, da bi opozorila na pravnomočno ugotovljene kršitve človekovih pravic v primeru koroških dečkov in na pasivnost državnih organov pri odpravi teh kršitev. V zvezi s tem primerom je zatrdila, da bo posredovala vsaj v primeru določitve večjega obsega stikov dveh vnukov s starimi starši. Vendar kljub temu ostaja dejstvo, da imata vnuka večkrat stike z očetom v priporu, ki jima je umoril mamo, kot pa s starimi starši.

Marjanca Scheicher

 • karpelec

  Kaj se tu dogaja s tema otrokoma, je ena velika skrivnost.Pretvarja se en odbor in drugi odbor, pretvarja se ministrica in zgraža se javnost. Državni organi ne ukrepajo-v vsej tej kalvariji , ki ju trpita otroka, je državni vrh zgubil pamet, ča jo je sploh kdaj imel.

  • janez zorman

   Očitno sta bila otroka namenjena eni “veliki živini” !

   • Franc Šink

    Povsem mogoče .

 • janez zorman

  Lepo je povedal, da ni sposoben. Bojo volivci saj vedeli kakšne loleke volijo.

 • Olga

  DESUS sploh ni stranka, to je le skupina grabežljivcev za privilegije in bi jo bilo treba prepovedati! Nusdorferca je samo za to, da je dobro plačana in nosi na glavi rdeč šlem! Pahor žurira v Egiptu! Vlada je pa itak opravilno nesposobna in moralno totalno izprijena!

  • dob

   Je šel gledat Keopsov tetrapak.

 • indijanka

  V jedru te zgodbe verjetno res tečejo postopki posvojitve. Babici in dedku je ne bo uspelo preprečiti, posebej, če se s posvojitvijo strinja oče, morilec, ki ve, da za otroka sam nikoli ne bi mogel skrbeti. V tej zgodbi, kjer oblast ne posluša srce ljudstva, si očitno zaželimo lahko le to, da dečka ne bi ločili in da bi babica in dedek ohranila vsaj mesto babice in dedka v njunem življenju.

 • antimur

  Vseeno je iz katere levaške stranke prihajajo te barabe, vsi imajo nekaj skupnega, to je zlobo, zahrbtnost in laž. Samo interpetacija je drugačna, odvisna katero volilno telo nagovarjajo. Stara udbaška praksa preobleke. Sicer pa takšni omejenci, kot so v Desusu, ne bi nikdar smeli priti v parlament, od stare Poropatove, do Prikla in kompletne poslanske skupine.

 • MEFISTO

  Kaj ste pa lahko pričakovali od Prikla?

  To je vendar samo eno navadno poslansko tele, ki ga je naplavil DESUS, kjer so sami enakega perja ptiči.

 • montyamp

  DESUS se financira iz borčevskih penzij . Borci , ki so se rodili PO VOJNI , so vajenci in nasledniki Stalinovih maturantov . Zato Slovenija konkretno zaudarja po Boljševikih .
  Dokler bodo ausschussi kot je Prikl zastopali “ljuctvo” , GORJE NARODU .

 • tarantela

  G. Prikl ima prav! Zadeva se bo umirila prav zaradi koristi za oba dečka. Stara starša imata stik z njima, za otroka pa je dobro poskrbljeno. Stara starša se zavedata, da otroka rasteta in bosta vse bolj zahtevna, medtem, ko bosta stara starša vse starejša in z manj močmi in več potrebe po mirnem življenju, brez skrbi.

  • mona lisa

   Upam da nisi socialna delavka.

   • tarantela

    Nisem socialna delavka, razmišljam pa za 10 let naprej, ko bosta dečka v puberteti,, stara starša pa vse manj pri močeh za obvladovanje mladostnikov. Mislim, da je potrebno misliti za naprej, ne samo tumbati nekaj v tri krasne. Ste prepričani, da bi bilo bolje, da otroka spremenita okolje, ko bosta v najbolj kritičnih letih odraščanja?
    Mislim, da bi morali v tem primeru prenehati razmišljati o levih ali desnih politikih, prva misel naj bodo otroci!

    • Nata

     ja, že….že…..
     Samo , da ti CSD, pa ministrstvo in še kdo niso prav nič mislili naprej – na otroke ! Že to , da so jih brez uradne odločbe odpeljali kar iz vrtca je sumljivo . Me res zanima , pri katerih rejnikih sta .
     Tukaj so nekomu ugodili, stare starše je pa en ” ta pravi ” spravil v slabo luč.Saj se spomnimo , a ne ?

 • dob

  DESUS je podjetje za proizvodnjo osiromašenega urina, Erjavc pa njen direktor.
  In ta seštevek človeške nevoščljivosti, ignorance, prepotence in arogantnosti, ta zmedena parodija lažne demokracije vodi našo državo?! Kaj ta konglomerat, vase zaverovanih generacij jugonostalgikov, ki je samo interesna skupnost in ne stranka, se gre politiko da bi ohranjala nezasluženo visoke penzije starih jugo-generacij, potem ko so zagonili državo, v kateri niso za pokojnino mesečno odvajali niti za sto evrov v dinarjih? Kaj oni naj odločajo za vse nas, namesto nas????
  hahahaha……

  Koalicija:
  http://shrani.si/f/3l/Jy/jXVNppm/koalition.jpg

  • RATATA

   Samo tale ” …. hahahaha……” ne vem kako zveni in s kakšnim izrazom na obrazu ga zahahaš?

   No ja, saj vem.
   lp

   • dob

    Nasmejem se na široko, ker je zelo smešno.

    • RATATA

     Torej sem vedel prav.
     Kot nilski konj.

 • Marija

  Kaj ste pričakovali,da bodo priznali kriminal ugrabitve dveh otrok? Če bi dečke vrnili bi se jim odprla pandorina skrinjica saj ta otroka nista edina katera sta bila nezakonito ukradena na legalen način.Uroš a Prikla sem poslušala in pozabila zapreti usta.Ja dragi moji to je DESUS .In sam je starš.

 • mona lisa

  Koroška dečka bi morala že zdavnaj biti pri babici in dedku, očetu morilcu biti prepovedani stiki z njima in vsi ki so zakuhali to svinjarijo biti kaznovani denarno in doživljensko s prepovedjo delati na odgovornm mestu vključno z ministrico. Takrat bi bila pri nas pravna država. Ampak o tem lahko samo sanjamo s tako politiko ki jo imamo.

 • Vlado77

  Brez besed. Ni nam pomoči razen volitve ,ki bi odpihnili to politiko ki sega v povojno obdobje. Oni vodijo vlado oblast . Pa ne samo na nivoju vlade temveč tudi do najnižjih ravni. Če izvolimo take ,ki s tako miselnostjo ne strinjajo bo potrebno še kar nekaj časa , da se ta družba očisti. Je pa 3/4 parlamenta popolnoma nesposobnih. Na nivoju slabih srednješolcev .

 • dob

  Komunistu daš svinčnik in papir, da si napiše ustavo, z namenom, naj si jo napiše po svoji meri.
  Potem, ko jo spiše, kot jo je sam hotel, mu daš še en papir in mu rečeš, naj podpiše, da bo spoštoval svojo lastno ustavo, ki si jo je sam napisal.
  Tu pa se zatakne. Tega papirja ne bo NIKOLI podpisal.

  To se je zgodilo tudi ob vstopu v EU, kamor je Slovenija vstopila pod pogojem, da bo spoštovala vse pravne in moralne principe, ki vladajo v EU. Toda potem, ko ji je bila ponujena v podpis resolucija o iznneačitvi diktatur, je podpis gladko zavrnila.

  Tudi doma se obnaša enako, deklarira eno, deluje pa po notranjem diktatu režima, ki z demokracijo nima nič skupnega, saj ne spoštuje niti lastnih predpisov in zakonov.

  Če jim to očitaš, te obtožijo, da se greš politikantstvo in da ti je samo do oblasti. Medtem je pri slo-komunistih oblast že kar dedna in se razume sama po sebi. Volitve si prirejajo kar po svoje. Priredijo sojenje vodji opozicije, javni linč, krivična obtožba in že se smehljajo zmagi na volitvah. Demokracija? Ko sodna veja oblasti funkcionira kar prek telefona, tako kot glasba po željah? Demokracija, pa kaj še.

  Kaj sploh diktatura dela na oblasti, ko pa v ustavi piše, da smo demokratična država? S kakšno pravico sme diktatura obtoževati demokratrično opozicijo za politikantstvo?

  • Mojca pokraculja

   “Čar” diktature je ravno v tem, da lahko delajo kar hočejo, zraven pa se po jugoslovansko “zaklinjajo” na demokracijo.
   Primer obeh dečkov je najbolj evidenten dokaz diktatorske nomenklature, ko ni mogoče doseči, da bi očetu odvzeli starševsko pravico. Po uradni dolžnosti bi moral CSD že zdavnaj predlagati sodišču odvzem, izpolnjeni so prav vsi pogoji.
   Zato , ker tega ne naredijo, ker to lahko počnejo, ker ni nikogar, ki bi jih prisilil v to, enostavno vzdržujejo stanje kakršno je. Njim odgovarja. Vse drugo je politikanstvo. Madona da so pravice poceni !

 • Mojca pokraculja

  “Glede predlaganih sklepov pa menim, da presegajo pristojnosti Odbora, tako predlogi sklepov pristojnemu ministrstvu, toliko bolj pa še predlogi sklepov Varuhu človekovih pravic in Informacijskemu pooblaščencu.”

  Kakšne prozorne finte, Prikelček ! Spet eni nadobudni strokovni sodelavci stranke DESUS- kvazi pravniki – FDV-jevci, na delu !
  Pa naj predlagajo drugačne sklepe, če jim ti niso po godu, oziroma “presegajo” pooblastila.
  Jasno je, nočejo da se o tem razpravlja. Radi bi imeli “pogrebni mir” za svoje rabote, pardon vladanje !

 • samsara

  Dobro jutro v udbofevdu.
  Deželi demokratičnega socializma delavcev in kmetov, kjer se kaviarkomunistični eliti cedita med in mleko, na poti v gloriozno prihodnost po poti socialistične revolucije, revolucije, ki traja.

  küćo press

 • PIA PlA

  Pa ravno DeSUS bi moral biti prvi, ki bi se zavzel za svoje dedke in babice.

  • indijanka

   :) za svoje.. ali za dedke in babice. Gre za zgodbo v kateri nisi pameten za “nazaj” ampak za “naprej”. Kar pomeni, da nekoč prevzameš odgovornost za svoje besede/dejanja. Previsoko tveganje za populistične krožke. Tragedija te zgodbe je, da bosta odgovornost za odločitve, morala nekoč prevzeti ta majhna fantka. Brrr..o življenju ljudi razpravljamo.

  • avtohtoni neandartalec

   Kaj se je zgodilo pa z dedkom in babico morilca?

 • KIKI

  Ne izplača se razburjati, ker smo sami krivi! Pri volitvah pa nas bojo ponovno nategnili z socialkomunističnimi facami, raznimi frustrati in podganarji, ki preživijo vse čase in vse vlade
  alla Erjavec, razne tete pred iztekom uporabe, Prikli in Cvikli in ostala gamad…vsi po naročilu
  mafije, ki obvladuje totalitarizem.
  Tu, siroti otroci niso pomembni ali pač, če jih bo vzgajala zgoraj navedena mafija!

  • Mojca pokraculja

   Nategnejo lahko samo vsegliharje. Del volilnega telesa enostavno ne dojema določenih stvari. Nočejo sprememb, bojijo se jih, pravijo, saj ne bo nič bolje ! Ni nam pomoči, ker vsegliharji zjebejo vse. Tko bo, kot je rekel Mussomeli, crkavamo po obrokih in trajalo bo v nedogled.

   • dob

    Poznam lezbijko, ki ni ravno normalna. Obnaša se kot peder, ki
    išče moške. Zdaj si je našla enega, ki se obnaša kot peder, ampak tudi
    ta ni preveč normalen, ker ga privlačijo ženske, ki niso čisto ta prave ženske.
    Skratka, ta prava dva sta se našla.

    Zdaj razmišljata, da bi posvojila dve leti star avto! Le da še ne vesta ali bosta zanj vzela kredit ali otroške doklade. Prej bosta šla še na tečaj o tem, kako se menja plenice, pardon olje. Če bo vse šlo po sreči, bosta kasneje posvojila še enega, potem bodo vsi skupaj cela družina.
    Če se bosta pa ločila, bo vsak vzel enega k sebi in bo vse v redu. Če jima prej ne bo socialna služba vzela izpita za avto.
    Razmišljam: še dobro, da ljudem ni treba na tehničnega.

  • avtohtoni neandartalec

   S tako opozicijo in politično konkurenco, ne more biti drugače.

 • piko8

  desus pokvarjena organizacija starih udbovcev in priviligirancev..

  • avtohtoni neandartalec

   To je nova Udba, ne,stara, če so pa izgnali vse Srbe ter jih nadomestili s Hrvati, bosanci in Albanci.

 • Duhec

  Ja itak… morilec je postal največja faca. Možno sam v tej greznici, da otroka in pokojna niso vredni nič.

  • Mojca pokraculja

   “Morilci” se itak dobr razumejo z morilci…

   • Duhec

    Nekak mam občutek, da je ta Romeo cigan.

    • Mojca pokraculja

     Ja , če je pa cigan, pol pa “Za božjo voljo, a smo mi ljudje” !

     • Duhec

      V tem primeru… ne.

     • avtohtoni neandartalec

      Kaj pa, če je kdo na policiji ali sodišču cigan?

     • tarantela

      Ciganov pa ne maramo; zanimivo, potem sta tudi dečka Cigančka!?

  • avtohtoni neandartalec

   Če je tisti bosanec za tebe neka faca…

 • Stajerka

  DeSuS-u se na naslednjih volitvah slabo piše……kr tako naprej, pogumno in strumno……žal bo večino njihovih glasov pridobil SD – ampak še vedno bolje 1 hijena kot 2…….

  • avtohtoni neandartalec

   Zakaj bi jim dovolili izgubiti, uničiti jih je treba, naj vidijo pred smrtjo kaj so nam naredili. In kaj čaka potem njihove družine, ki so se s tem okoristili.

 • Anton

  Sprašujem se kaj je vodilo ljudi, ki na volitvah glasuje za stranke kot so desus, smc, sd, zl? Ali je posredi zgolj oportunizem, strah pred Janezom Janšo, ali še kaj več?Ker resnično verjamem , da tako neumen pač ne moreš biti, da voliš za nekoga, ki se je na podlagi predhodnih informacij izkazal kot operativno, upravno nezmožen voditi državo.Toliko od moje strani.

  • Nata

   Pravzaprav vemo odgovor , a se vedno znova sprašujemo !

  • avtohtoni neandartalec

   Članstvo v mafiji in koristi, isto kot velja za delavce v podjetjih ali kmete v vaški skupnosti.
   Janša je bil izvoljen za mandatarja že dvakrat, ne verjamem, da ga bo še kdaj volil kdorkoli izven družine in stranke, prav zaradi zelo slabe izkušnje. Izkušnja lahko rodi celo refleks, Janša je delal tudi take svinarije, da se mnogi zdrznejo že, ko zamo slišijo njegovo ime, isti refleks velja za številje naše politične strokovne in moralne avtoritete, če so sploh kje še kakšne izjeme. Nekaterim samo omeniš policaje in takoj vstanejo in grejo, če hi lahko pogled ubijal, ne bi bil pri nas noben sodnik več živ, take razsežnosti je že zavzela epidemija, ki jo je sprožil sodobni fašizem na Slovenskem, mi nikoli več ne bomo normalni ljudje in narod.

  • janez cepec

   dokler bo ljubljeni vodja luzer, ups, lider stranke, bo folk volu kerga kol druzga idijota, k bo glih pr rok, sam de prerok ne pride nazaj h korit. na žalost je tko, ergo,kva vam ostane? zamenat pastirja

   • karpelec

    Kolikšna je postavka za tvoje ponarodele trditve, ki so kot lajna posnete na traku?

 • Anton

  lep primer zimzelene licemernosti komunajr je prepoznaven tudi v stavku za časa šahovskega udejstvovanja enega najboljših šahistov, ki ga je rodila Slovenska mati – Albin Planincain sicer:

  “Planinca naj bi ovadila mati kasneje znanega jugoslovanskega velemojstra Draška Velimirovića, ki je bila tudi visoka partijska funkcionarka, da bi se njen sin namesto Planinca uvrstil na nek turnir.”

  Podobnih metod, se poslužujejo levaki tudi dandanes.

  • Nata

   + + + + + + + + + + +

 • Aton

  Uroš Prikl se je predstavil. On je fašist.

  • Aton

   Ali komunist. Če mu je tako ljubše!

   • avtohtoni neandartalec

    Fašist se zgovarja na državo, čeprav v resnici uresničuje želje bogatih družin, ki vodijo občine in kontrolirajo do konca skorumpiran parlament, komunist se zgovarja na komuniste, ki pa jih ni več, torej so vsi nekdanji komunisti postali fašisti. Država, to so oni.

   • Aton

    Tudi rejniki, kolaboranti!

 • domovina mili dom

  Tako je, če so na oblasti duševno zblojeni s pred dispozicijo sadista in se izživljajo nad ubogo rajo, ki se ne more braniti pred temi valpti. Kajti ti rdeči valpti imajo v rokah vse institute.

  • avtohtoni neandartalec

   Ne vse, povsod je zaposleno ogromno desnih, ki si izmišljujejo tudi svoje, izvirne fašistične fore, tako da eni in drugi udrihajo po nas.
   Ne ve se kdo je pri nas bolj nor, to je zaenkrat še velika dogma, še čakamo na prava kataklizkične posledice sodobjega fašizma, ki bodo odločili o zmagovalcu tekmovanja med levimi in desnimi fašisti. Po občutku lahko rečem, desnih je precej manj, so pa zato še bolj hinavski in žleht, zato nič ne zaostajajo za favoriti.

   • Steiermark

    Tebi pa bolezen napreduje z nadzvočno hitrostjo…. bogi revež, saj nisi sam kriv, za izjave, ki so posledica tvoje bolezni….in gensko podedovane hudobije – balkanske!

 • odzunaj

  Potrjujejo, da delujejo nestrokovno, neodgovorno in kažejo, da so zgolj človeški roboti brez človeške vesti.
  Ne dovolimo, da nam taki roboti vodijo državo !

  • avtohtoni neandartalec

   Roboti hočejo vzeti otroka mami in očetu ter jih podariti v last glavi družine oziroma širšim družinskim oligarhijam, ki jih lahko potem seveda uporabljajo kot sužnje ali človeške drone. Očetu hočejo vzeti lastne otroke in jih podariti tujcem, ki jih z njimi ne vežejo nobene neposredne biološke vezi, kot da gre za dva predmeta, ki ju lahko poljubno vtakneš v žep in greš.
   Katolibani se borijo za mafijsko defijicijo družine, ki je značilna za verske sekte, vendar taki zakoni v normalnih državah nikjer ne obstajajo in ne bodo niti pri nas, žalostno je, da se lahko fanatiki izživljajo celo nad otroki, da rinejo propagando naprej, za svoje gospodarje iz tujine.

   A sta otroka krščena? Zakaj samo dedek in babica enega od staršev, tudi papež je oče, za grešnega biloškega očeta bi lahko predlagali smrtno kazen, otroka pa preselili v Vatikan. Tam bi bila varna pred ateisti in komunisti, če bi bilo meso v resnici kaj vredno, tako pa želijo iz njiju narediti samo dva nova bastarda, rabijo ju za posliljevanje s svojo versko agendo.

   • janez cepec

    ja u Vatikanu pa bi bla varna, ti pa si model, taprave sorte. to j’ glih tko, k bi dve očke dau med trop lačnih volkov. to bi ble varne. u Vatikanu bi se pedofilski služabniki božji stepl zanje. premisl mau, predn takele ven spustiš

    • avtohtoni neandartalec

     Ok, ampak potem se vprašajmo zakaj ni otrok v Vatikanu, kakšna država je to, da se tako dobro spozna na otroštvo, sama pa otrok nima? Vatikan je država brez otrok, nune se ne parijo z župniki, vsi pridejo živet v Vatikan kot migranti oziroma so tja poklicani.
     Vatikan zase pravi, da je njihov oče, nobene verske države se ne da razumeti racionalno, moraš najprej verjeti v nekaj nemogočega in neresničnega, preden lahko razumeš njihovo kompulzivno potrebo in tudi smisel obstoja take tvorbe. Vatikan je dežela otrok, ki so ostali brez družine in zavračajo socialno realnost obstoječega sveta.

    • Steiermark

     Ali si ziher, da nista ravno pri rdečih pedofilih pristala, pri tistih, ki kot ti obožujejo velikega psihopata, pedofila….tita? A, tam, sta pa bolj na varnem, ker če jih obdelujejo rdeči psihopatski pedofili, v stilu tita, potem je pa vse OK, samo da jih stari starši “ne dobijo v roke”? Bolniki, kot ti in neandertalec, ki trdi, da stari strši niso pomembni za ta dva otroka, ste pravtako nevarni, kot ta zalega, ki nas uničuje z najvišjih položajev v vladi…..

   • Nata

    tisti fotr naj bi prej mislil na otroke ……..za vraga no !!!!
    Kakšno versko agendo ?

   • Steiermark

    Tebe so pa res, zelo dobro #obdelali”…..

 • cornusmas

  A jo je mahnil na Sabotin…? Menda je gor med kamni ena ogromna Kekec pašteta.Bo Karlu zvečer poročal.

  • janez cepec

   na u Jajce je šu, po poteh Avnoja, k je zadnč vaš izlet zamudu, pa ga je zdej ljubljeni vodja ekstra pelu dol, de bi ga, mrbit, spreobrnu

   • cornusmas

    In…kaj Murgle pravijo? Izlet uspel? Baje si prvi sendvič začel mazati že pred mejo.

 • avtohtoni neandartalec

  Po svoje jih razumem, otrok je del družinske vezi med očetom in materjo, dedek in babica nista pomembna za osnovno celico, zato ju ne smejo mešati v problem, ki se tiče preostalih članov. Oče in otroka so zdaj družina zase, ker je v zaporu, določene dolžnosti starša opravlja CSD.
  Druga stvar so bili nezakoniti postopki fašistov, ugrabili so otroka sredi belega dne, iz civilne inštitucije, sodišče je njhovo postopanke spoznalo za nezakonito in tudi mene zanima kakšne ukrepe bodo predlagali proti njim oziroma kako mislijo preprečiti, da bi se taki zločini še lahko dogajali.
  Nazadnje so tu še pravice dedka in babice, ki sta starša umorjene osebe, načelno nimata nikakršnih pravic, morilec je tudi naslednik premoženja pokojne in se v njegovo lastnino ne moreta vtikati, razen če lahko prožita kakšne posebne tožbe in protožbe, ampak to itak.
  Kako to mislijo, da ne bodo obravnavali priporočil Varuha človekovih pravic, če kateri koli državni organ ali posameznik zavrne svojo dolžnost, mora biti o nezakonitem postopanju takoj obveščen državni zbor, ki odgovarja za Urad Varuha in kar se mene tiče, tudi Evropski Varuh čp, ki lahko zahteva postopke pri Svetu Evrope, proti Republiki Sloveniji, zaradi novih zločinov in democidov.

  • Capi

   Ne žali neandertalcev s svojimi bolanim pametovanjem…….

  • Steiermark

   Kaaj tako idiotskega si pa sposoben sproducirati samo ti neandertalec balkanski!

 • totex39

  Dejansko je s to politično družbo nekaj močno narobe. Ko ljudem, ki so jih izvolili ne povedo resnice, zakaj sta bila dečka dejansko odvzeta starima staršema.

 • KIKI

  Koliko avtohtonih neandertalcev tvori rdečo “vlado”? Potomci potomcev, ki še vedno žrejo otroke!
  Prav za to ta država nima prihodnosti!

  • Primoz Papez

   Kolikor mi ne znano stara starša še zase ne moreta skrbeti…
   Drugace sem pa za to da otroci ostanejjo v druźini..

   • KIKI

    Če bi denar za skrbništvo, ki ga dajejo skrbnikom, katerih skrb za otroke je le “biznis”,
    nudili starima staršema, bi imela ta otroka vsaj še kakšno desetletje lepega otroštva.
    Bojim se, da je ozadje vsega čisti kriminal, ki ga izvajajo razne visokozveneče “agencije”.

 • Antonius

  Pri dvonogih bitangah, ki vodijo našo državo v propad, se ne bi nič čudil, če bi za njihov dokaz uspešnega mulikultija, slovenska otroka dali tajno v posvojitev muslimanskemu paru s slovenskim potnim listom.
  Zgleda, da je vse kar je partijskega še ostalo pri življenju, najbolj pokvarjeno preživelo v Sloveniji.

  Tako, sedaj grem pa še zadnjič pred sodišče na štrajk, da se poslovim od velikih Slovenk in Slovencev, prijateljic in prijateljev.

 • Osti jarej

  Da izpadeš pameten, čeprav ostali tako niti slučajno ne mislijo, moraš nakladati v njihovem lažnem jeziku. Evropa je v največji nevarnosti od prihoda Turkov pred stoletji. Zato je Ehjavec na zasedanju hlapčevskih ministrov podal nestrokovno mnenje, da je treba vložiti v zločine mnogo več denarja, kajti NATO zločini morajo preživeti še nekaj let, vsaj do leta 2030. Zdaj je poleg iger in kruha treba med narod vreči tudi večje bombe, da postanejo povsem poslušni, kot njegovi večinski upokojenci. Če želi Evropejec varnost, da ga NATO ne bo napadel vsak dan, si mora od ust odtrgati vsaj dva obroka dnevno, če pa želi še Erjavčevo pamet, mora takoj v politiko! Zadnje študije potrjujejo, da pamet zgnije nekaj tednov po vstopu v politične kroge. Akademski naslovi zgnijejo še hitreje./sej veste od kod

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!