Zakaj Miro Cerar glede nedopustnega in žaljivega obnašanja ministra Klemenčiča še vedno molči?

Foto: STA

“Ali dosedanji molk Mira Cerarja glede nedopustnega, nedostojnega in žaljivega ravnanja ministra Klemenčiča pomeni, da se z njim strinja oziroma ga celo odobrava?,” je poslanka SDS Anja Bah Žibert v poslanskem vprašanju vprašala predsednika vlade glede nedostojnega ravnanja ministra Gorana Klemenčiča, ko si je ta na seji državnega zbora dovolil verbalni in neverbalni delikt do poslanke.  

V teh dneh je na evropskih političnih tleh odjeknila novica, da je bil evropski poslanec iz Poljske Janusz Korwun-Mikke kaznovan zaradi žaljivih izjav o ženskah, ki jih je izrekel na seji Evropskega parlamenta. Poljski poslanec je bil tako deležen najstrožje kazen doslej, kar je javnosti sporočil kar predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani.

Poslanka državnega zbora Anja Bah Žibert v poslanskem vprašanju izpostavlja, da so bili pred časom ob obravnavi zakona o državnem odvetništvu na plenarni seji državnega zbora poslanke in poslanci priča nečemu podobnemu, le da do neprimernih izjav in obnašanja ni prišlo s strani poslanskih vrst, ampak s strani ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča. Po njenem mnenju je javnost nekaj neprimernih in žaljivih izjav videla in slišala že ob spremljanju neposrednega prenosa seje državnega zbora. “Poslanke in poslanci smo zaradi nedostojnega obnašanja pravosodnega ministra prejeli številna sporočila ogorčene javnosti, nekaj njegovega početja in izjav s te seje je bilo kasneje mogoče videti in slišati tudi v različnih informativnih oddajah,” je opozorila poslanka.

Anja Bah Žibert (166)

Minister Klemenčič le pod vplivom “elektronske cigarete”
Bah Žibertova razkriva, da je bilo na tej seji neprimernega, žaljivega in skrajno ponižujočega obnašanja ministra Klemenčiča mnogo več, kot je bilo javno objavljeno. “Žal, državljanke in državljani niso videli vsega, kar se je dogajalo na odru dvorane, kjer je potekala seja, ko si je minister Klemenčič privoščil verbalni in neverbalni delikt z mano osebno. Gre za trenutke, ko sem se kot ženska, mati in poslanka Državnega zbora počutila ne le manjvredno, ampak globoko prizadeto in ponižano,” je opisala občutke ob neprimernem ravnanju ministra Klemenčiča in pri tem pričakovala najmanj opravičilo ministra, vendar tega ni nikoli dočakala. Še več, kot navaja v poslanskem vprašanju, je bila “deležna le še ponovnega javnega napada z njegove strani”, prav tako je pričakovala, da se bo na nedostojno in neprimerno ravnanje ministra Klemenčiča odzval predsednik vlade.

Pričakovanja Bah Žibertove so še toliko večja, ker se je Cerar samooklical za prinašalca etike in morale v slovenski politični prostor. “A tudi z vaše strani ni prišla niti beseda. Na neprimerno obnašanje ministra pa ni niti z eno besedo odreagiral niti predsednik Državnega zbora.”

Poslanska je vprašanje dopolnila še z nekaterimi izjavami iz magnetograma seje, ki kažejo tudi na to, da so na neprimerno obnašanje ministra opozorili tudi poslanci iz vrst koalicije.

MAG. GORAN KLEMENČIČ v uvodu:

Hvala lepa, spoštovani podpredsednik. Opravičilo tako vam, kot tistim redkim poslankam, v bistvu je več poslank, kot poslancev danes v Državnem zboru, ki so še sedajle tukaj. Svaka vam čast! Jaz imam tudi dve hčerki doma, tako da, super.

MAG. GORAN KLEMENČIČ:

tudi vas sprašujem podpredsednik, nepristojno reči, da je, recimo, gospod Gorenak, ki ve, da smo imeli pet temeljnih, da je pač veliko na televiziji zadnje dni, ker smo imeli zakone s področja pravosodja in on je, kot jaz vem, še vedno minister za pravosodje v senci. Ima danes nov telovnik ali pa redečo kravato, ima rdeče to, ima rdeč računalnik. Ali bi mu lahko rekel kaj glede tega? Ali je to nedopustno s strani ministra?

MAG. GORAN KLEMENČIČ po razpravi poslanke SMC Jasne Murgel:

Ja, kdo bo rekel, da bi se to morala zmeniti prej. V poslanski skupini SMC ampak kul. Zdaj jasno / smeh v dvorani/ To je pa prvič, da se Anja Bah Žibert smeji na moj… Na mojo intervencijo. Petek je. Ne, ampak je pomemben point.

JAN ŠKOBERNE (PS SD): Najlepša hvala. Spoštovani gospod podpredsednik!

V navezavi na uvod te razprave, moram iskreno povedati, da mi ta razprava vliva manj zaupanja v ta zakon, kot sem ga imel, ko sem v dvorano vstopil. In da se mi tudi ne zdi, spoštovani gospod minister, v številnih razpravah, ki ste jih imeli, pravzaprav niti potrebno niti dostojno, da na tak način razpravljamo o tem zakonu, niti s tistimi, ki smo bolj kolegi niti s tistimi, ki smo manj. Specifika današnjega dne je bila, da smo se pogovarjali o resnih temah, jaz ocenjujem, relativno zgledno, da pa zadnjo uro spremljamo en cirkus, ki ga ta Državni zbor ne potrebuje. Jaz si to dovolim na glas povedati…

 

V zvezi z navedenim poslanka Anja Bah Žibert Vlado Republike Slovenije sprašuje naslednje:

1. Kako komentirate ravnanje in obnašanje ministra za pravosodje mag. Gorana Klemenčiča na seji Državnega zbora ob predstavitvi pomembnega predloga Zakona o državnem odvetništvu?

2. Kako komentirate odločitev, ki jo je javnosti sporočil predsednik Evropskega parlamenta, da se poljskemu poslancu zaradi žaljive izjave o ženskah izreče do sedaj najstrožja kazen, ki je bila izrečena v Evropskem parlamentu oz. ali se z omenjeno kaznijo strinjate?

3. Ali vaš dosedanji molk glede nedopustnega, nedostojnega in žaljivega ravnanja ministra Klemenčiča pomeni, da se z njim strinjate oz. ga celo odobravate?

4. V primeru, da je vaš prejšnji odgovor nikalen, vas sprašujem, kaj nameravate storiti oziroma kako boste ukrepali v povezavi z ravnanjem pravosodnega ministra mag. Klemenčiča na omenjeni seji?

 

M. P.

 • Anton

  minister klemenčič je “zamenjal” elektronsko cigareto z enim debelim džointom in ga zalil s poštenim frakeljčlom.
  za tiste ki prvič slišijo besedo na ime frakelj

  https://sl.wikipedia.org/wiki/Frakelj
  sarkazem press

  • RATATA

   To je tist iz Krajevne skupnosti.

   • Anton

    ja ta tv nanizanka iz 80 let je bla pa res špica, še posebi igralec sedaj žal že pokojni gospod Zlatko Šugman v vlogi vaškega pijančka z vzdevkom Frakelj. tudi njegov sin Jernej Šugman več kot odlično nosi igralske čevlje svojega očeta Zlatka, ki je med drugim igral, zopet kot vedno več kot odlično v legenedarnem filmu ne joči Peter, v vlogi Dolfeja.

    • RATATA

     Vse vidu.
     Jernej se mi je pa s čefurščino zameril, ker je pretiraval.
     Igralec je pa dober.

 • Anton

  nekdanji otrok samoklicanega veleuspešnega menedžerja ,pod imenom Zorko je pred hudimi likvidnostmi težavami.

  http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/agrokor-bo-tezave-reseval-s-300-milijoni-evrov-posojila-ruskega-sberbanka/417548#comments

  • Olga

   Cmerko se še ni odločil! Bo Milan povedal, tako kot pri Brglezu!

 • samsara

  Ali res pričakujete od cmerkota cincarja kakršenokoli samoiniciativno državotvorno ravnanje?
  Po vsem tem času, ko neumorno in brez jamranja plemeniti in bogati slovensko politično in javno sceno?
  Morda bi mu pa morali zastaviti vprašanje v njemu ljuben ‘angelskem jeziku’? Nanj se takoj odzove.

  • indijanka

   Vsega so krivi svetovalci. Najpomembnejša se jim je zdela e-samozavest. Z njo predsednik žuga ljudstvu. Vse e..je moderno in ta pravo.

   • samsara

    Kdor žuga, mu bo žugano…
    Samozavest? Naj le enkrat zares poči pa bo lužica…
    Vse ponarejeni vse umetno…
    Žid bo pa zaslužil, ja. Je že.

 • rubec

  Žaljivo do nas je že to, da Nosferatu sedi v parlamentu. Še čudno da pride ker taki čez dan ponavadi spijo.

  • samsara

   Baje da obstajajo tudi mutanti. Si gledal kakšen film od ‘Blade’-ta?
   https://images.search.yahoo.com/search/images;_ylt=AwrBT725AcxYNusAYlhXNyoA;_ylu=X3oDMTEya2xybmN0BGNvbG8DYmYxBHBvcwMxBHZ0aWQDQjMzODdfMQRzZWMDc2M-?p=wesley+snipes+blade&fr=slv502-
   V konkretni situaciji sumim na neko verzijo mutacije.

  • traktor

   V hiše večne teme nikdar ne posije sonce.

   • RATATA

    Kje sse pa ti potikal zadnje cajte?

    • traktor

     Mal sem delal u fremt, pol sem pa zbolel za na hrbet. Pa tud kurčuve teme so zadnje cajte. Sam islam, pa NOB, mal mi je že odveč to.Ne da se mi več brat ta jajca od partizanov pa belčkov.

     • RATATA

      Upam, da si se zdej pocajtu.
      Tudi jaz sem bila malo nazaj bolan, vendar nisem bil na hrbtu ampak na boku.
      Če sem na hrbtu mi hrope v pljučih, pa še baba me lahko zajaha…., saj veš, če si marot se ti ne da glih. Hahaha

      P.S.: vidim, da sta se z Jobovo Ano že “povohala”

     • traktor

      Ista situacija, viš nejki je u luft. Ana je naša, iz prfuknjenih dolin, takšne so tle redke, mi je kr topl pr herci.

     • RATATA

      Da nimaš slučajn leve joške u vroči žup?

     • traktor

      Veš, da res, mal sm se preveč sklonu nad taler, bemtiš bulš, da grem raj na prilast, no dobr, regrat. Ej, a mislš, da sem pa zdej levak zarad tega?

     • RATATA

      Nč ne mislim, ker nism za mislt. Jaz to kratkomalo vem! Ker si iz unga kuanca.

     • traktor

      Kurc te gleda, pol si pa ti tud sam seb najbolj nevarn.

     • RATATA

      Ko sem Sam s Seboj se najbolj krešejo mnenja.
      Sam trdi eno, Seboj pa ravno nasprotno. Oba kričita in se eden druzga žalita.
      Največji problem je, ko hoče Sam na jezo piti pir, Seboj pa zanalašč vin.
      Takrat Jaz bruham.

     • traktor

      Res si dober, me veseli, da sem te spoznal, pa čeprav samo na forumu. Krajšaš mi dan in ga narediš bolj veselega. Hvala ti.

  • samsara

   Kot že omenjeno obstajajo tudi mutanti, a ti si morajo občasno vbrizgati v žilo nekaj krvi.
   Morda pa je prišlo do neljube pomote oziroma zamenjave kartuše s krvjo z drugo, ki je vsebovala Bloody Mary?

 • antimur

  Cerar molči, ker je iz iste smrdljive kučanistične greznice. Sramota, kaj so ti levaki naredili iz vlade in parlamenta, saj jih nihče več ne jemlje resno, še njihovi podrepniki ne.

  • samsara

   Hladi juhico.
   Tako kot Korl, ko kaj zaserje, ga dva tedna ni na spregled.
   Židani pa, v podobnih situacijah zbriše kar na dopust ali bolniško.

  • karlina

   Iz cele Slovenije iz vsega, vse so uničili, kar je bilo mozno uničiti, saj čisto nobena stvar, ampak res čisto nobena stvar ne funkcionira, kot bi MORALA !!!!!

 • samsara

  Tako inspiriran, bi zagotovo bil sposoben “veliki krogeth, tpraviti v mali krogeth”.
  Pa je šla priložnst za Slovenijo…

 • tohuvabohu

  Da iz parlamenta narediš štalo, je res treba imeti talent … Pa to ni nič novega. Že od poletja 2014 lahko v njem spremljamo vsakovrstne komedije, farse in cirkuške točke.

  • karlina

   TOČNO

   • tohuvabohu

    Je menda en Bohinjec iz svoje glave naredil svinjak, pa sta mu ostala še dva krajnika.

    • Petrovc

     Gorencom nam pameti na manjka.

 • karlina

  V vsaki normalni in demokratični drzavi, kar seveda Slovenija še daleč ni, bi mu vzeli poslanski mandat, kar bi bilo še najmanj, sicer pa-ja, ja, sigurno je kriva elektronska cigareta, koga to on zavaja, mogoče otroke. Kriv je bil alkohol ali zelena snov v cigaretu, ki jih menda kar ogromno poslancev z veseljem uziva, za bruhat res.

 • Iza Demos

  Če bi zaradi neokusnega in žaljivega razpravljanja, ter neprisotnosti na zasedanjih parlamenta politike “odstavljali”, bi imeli predčasne volitve. Več kot 3/4 bi jih bilo “odstavljenih”.

  Na prihodnjih volitvah bodite bolj pozorni koga volite!

 • tarantela

  Evropski poslanec iz Poljske je dobil pa res strogo kazen. Nekje okoli 6.000 evrov. Pri njegovi evropski plači tam okoli 20.000 evrov bo pa res obubožal…

  • Petrovc

   20000 eur je cena za katero morjo mafiozoti Putina in njegovo garnituro na kosilo povabit.

 • Fogglof Tunnek

  Anja: Minister Goran me je grabil za roke in sem se počutila zelo neprijetno. Če bi me grabil za krtačo bi mu celo dala!!!… Zgrabi mačo za krtačo!!!… hahahahahahahahahahahahaha …

  • Petrovc

   Daj ko si pijan kot aksa isto kot je biu Klemenčič.

 • garfi

  Zato:
  V času Janševe vlade smo dali za obresti na kredite 130 milijonov letno
  s kasnejšimi murgelskimi “vladami” je sedaj 800 milijonov
  kot pravi vso gospodarsko rast samo za obresti
  bravo butalci

 • stajerc5

  Malo aktualnosti, Nova brez zamere.
  Nemci padajo v nezavest, ker ni dal Trump “pozdravne” roke pri sprejemu!
  Kdo si se upa….?

 • xtc

  Mislim ;da bi kazalo oukrepih zoper “demokrata” povprašari Eu palament inEu sodišče:

 • Slovenec 33

  Vedeti morate, da v nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etiččnih in moralnih norm in da je tudi v Sloveniji tako.
  Zakaj pa so vam take reakcije neprimerne, če topoumni produkti usmerjenega izobraževanja niso sposobni drugačnih, ker ne doumejo naravnih zakonitosti in v tečajih blejanja ne jemljejo nobene domoljubne teme.

 • VERZIFIKATOR

  Klemen Gorjanc

  PIJANSTVO IN BOLEZEN

  Zrli vsi so znanega gorjanca,
  kleme se mu čisto je prežgalo,
  moč akumulatorju je dalo,
  v zraku plaval je zadah pijanca.

  So držali vsi se za nosove,
  ko se zvijal je kot krivo veslo
  in lovil besede kakor teslo,
  grabil se z rokami za plotove.

  Tisti, ki se strah jih je polotil,
  gledali so skoraj shizoidno,
  strahovali, kdaj se bo morbidno
  brez kontrole spet gorjanec zmotil.

  Govor bil je kajpak čisto prazen,
  ni ujel ne repa in ne glave,
  kot da bi preveč pokuril trave,
  njega delovala je prikazen.

  Jeli so ga opravičevati,
  češ da vedel se je nikotinsko,
  pa v resnici je le pobalinsko
  treba ta izpad njegov jemati.

  Da bolezen se ga je lotila,
  kmalu pojasnilo bo uradno,
  zdelo se bo malo nenavadno,
  ko prizna, da je jemal mamila.

  V sili dober bo prav vsak izgovor,
  tudi, da gorjanec je pod stresom,
  ko v resnici je samo pod kresom
  in pijan izvaja samogovor.

  Bo potem še najbolj oportuno,
  reči kriv da je metabolizem,
  ki spominja na alkoholizem,
  vendar le pred vsako polno luno.

  Vsako bedasto opravičilo
  našla za gorjanca bi občila,
  po nareku čisto vse storila,
  da bi pod preprogo stvar se skrilo.

  Enega le skriti ni mogoče
  da je nalezljiva ta bolezen,
  namreč biti tak že, ko si trezen,
  česar prav nobeden zase noče.

  In da je bolezen progresivna,
  lajšanje simptomov neuspešno,
  na gorjancu čisto nič ni smešno,
  vsa dejanja so zgolj primitivna.

  Ko bo treba, to pač razglasijo,
  kdo tedaj se za gorjanca zmeni,
  naj se še tako jezi in peni,
  bolnega na cesti ga pustijo.

 • Novakec1

  Najbrž sta se ga skup natolkla.

 • MEFISTO

  Tudi opice so primati.

  Toda Klemenčič je s svojim nastopom dokazal, da je še sto let za opicami.

  Opice so vsaj smešne, ko zganjajo svoje vragolije.

 • Borut Stari

  Ne upa se, ker nima avtoritete. Cerar dobro ve zakaj se ne izjasni. Ve tudi zakaj nima avtoritete v vladi.

 • sončnica

  …ja,ane….zakaj molči tudi o izboru US

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!