Zakaj ste zaradi fiaska Cerarjeve vlade na mejnih prehodih čakali več ur in kdo bi moral zaradi tega odstopiti?

(Foto: STA)

Kolone na slovensko-hrvaški meji od petka dalje burijo duhove. Poostren nadzor na zunanjih šengenskih mejah po novem velja tudi za vse državljane Evropske unije, saj tako veleva uredba Evropskega parlamenta in Evropskega sveta z dne 15. marca letos, kar so slovenski politiki – birokrati vzeli tako dobesedno, da so minuli konec tedna na mejnih prehodih povsem nehumano pustili več ur čakati predvsem lastne državljane, ki so se odločili, da sončen vikend izkoristijo za obisk obale pri naših južnih sosedih. Veliko pa je bilo tudi takšnih, ki so se tik pred zdajci premislili in so namesto uživanja v morskem zraku rajši ostali doma. Jeza in bes Slovencev sta preplašili premierja Mira Cerarja, ki se je zato v nedeljo na svojem Twitter profilu v kratkem videoposnetku odločil nagovoriti slovenski narod in pri tem obljubil, da se bo Slovenija Evropski uniji pritožila zaradi dolgih vrst. Šlo je seveda za čisto zavajanje, saj bi slovenska vlada ob kančku razuma več in poznavanju uredbe, ki jo je tudi sama podpisala in celo sodelovala pri njenem nastajanju, Slovencem lahko učinkovito skrajšala potovalni čas.

Navajeni smo že, da so za nesposobnost aktualne slovenske vladne garniture vedno krivi drugi; če niso dežurni krivci južni sosedje Hrvati, potem se s prstom pač pokaže na sever, v Bruselj. Kot je že pred dnevi ob napovedi začetka izvajanja poostrene kontrole na mejah opozarjal časnik Finance, evropski predpisi resda niso venomer spretno in enostavno napisani, še zdaleč pa ne nujni, a vendarle državam članicam Evropske unije dovoljujejo tudi nekaj proste presoje pri najbolj občutljivih zadevah.

Da slovenska vlada takšne proste presoje ni sposobna ali pa da uredbo celo namerno trmasto izvaja, da bi nagajala južnim sosedom, je očitno glede na nedavno izjavo prvaka Socialnih demokratov Dejana Židana, sicer ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki je ob pomanjkanju samokritičnosti in samorefleksije dejal, »da so nova pravila jasna, prilagoditve pa so možne, če so med sosednjima državama dobri odnosi. A mi imamo soseda, s katerimi se v nasprotju z drugimi našimi sosedi – Italijani, Avstrijci in Madžari – ne moremo dogovoriti. Zato ostrejši mejni nadzor bo!« Židan je torej točno vedel, da minuli vikend Slovencev na žgočem soncu na meji ne bi bilo potrebno pustiti čakati več ur in jim tako pokvariti vikend.

Cerar je že decembra vedel, kako se lahko izognemo kolonam na meji
Enako lahko sklepamo iz decembrske izjave predsednika vlade Mira Cerarja, ki je na vrhu EU nakazal, da bo slovenska vlada do začetka glavne turistične sezone ocenila, ali bodo nemara potrebni posebni pristopi glede izvajanja uredbe v praksi. Začetek turistične sezone je resda še daleč, Cerar pa se očitno še ni seznanil z 11. členom uredbe, ki pravi, da »kadar bi izvajanje sistematične kontrole s preverjanjem v zbirkah podatkov na mejah imelo nesorazmeren učinek na pretok prometa na meji, bi se moralo državam članicam dovoliti, da ne izvajajo navedene sistematične kontrole, če se na podlagi ocene tveganja ugotovi, da takšna delna opustitev ne bi vodila do varnostnega tveganja«.

Resda v omenjenem členu uredbe nadalje piše, da bi se moralo takšno oceno tveganja sporočiti Evropski agenciji za mejno in obalno stražo, o njej pa bi bili potrebno poročati Evropski komisiji in agenciji. Na mejnih prehodih, kjer se taka sistematična kontrola ne izvaja, bi bilo treba v tem primeru ugotoviti identiteto oseb, ki imajo pravico do prostega gibanja po pravu Unije na podlagi izročitve ali predložitve verodostojne potne listine, veljavne za prestop meje.

V uredbi še piše, da bi bilo treba v ta namen pri navedenih osebah hitro in enostavno preveriti veljavnost potne listine za prestop meje ter prisotnost znakov ponarejanja, po potrebi z uporabo tehničnih naprav, v primerih dvoma glede potne listine ali kjer se nakazuje, da bi taka oseba lahko predstavljala grožnjo javnemu redu, notranji varnosti, javnemu zdravju ali mednarodnim odnosom držav članic, pa bi moral mejni policist preveriti vse ustrezne zbirke podatkov v skladu s to uredbo.

Foto: STA

Že v petek in soboto so bili izpolnjeni vsi pogoji, da se Slovenija ravna po 11. členu uredbe, saj so bile predvsem dolge čakalne vrste Slovencev, ki so hotele samo na morje k sosedom, povsem nesmiselne. Slovenska vlada bi lahko zelo učinkovito z jasnimi napotki policistom tudi skrajšala čas povratka svojih državljanov domov. Da je vrag odnesel šalo, so Cerarjevi delno uvideli šele v nedeljo, ko so bili deležni ostrih kritik z vseh strani in so se bržkone ustrašili za svojo podporo. V časniku Finance pa so celo brez ovinkarjenja zapisali, da trenutni oblastniki Slovencev verjetno niti slučajno ne bi pustili čakati tako dolgo, če bi bile pred vrati parlamentarne volitve.

Žiga Turk: Nepripravljenost policije je razlog za odstop ministrice Györkös Žnidarjeve
Na žalost je bila na poostren nadzor na mejah zelo slabo pripravljena tudi slovenska policija, ki na mejne prehode ni poslala dodatnih okrepitev. V oči bode dejstvo, da je generalni direktor policije Marjan Fank še pred dnevi trdil, da so policisti na nove, poostrene razmere pri kontroli schengenske meje pripravljeni. Navedel je podatke, da na letni ravni mejo prečka 64 milijonov ljudi, zato bo po novem tako visoko tudi število preverjanj. Ker je bila uredba znana toliko časa, bi vlada ne smela dopustiti možnosti za presenečenje, kar bi po mnenju nekdanjega šolskega ministra Žiga Turka moral biti dovolj dober razlog za odstop trenutne notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar.

Je pa v slovenskih mainstream medijih z redkimi izjemami mogoče zaslediti le veliko mero evroskeptičnosti, saj so, tako kot vladajoča politika, za nastali kaos na slovensko-hrvaški mediji grešnega kozla našli v Bruslju in ne v Ljubljani, je na Twitterju še opozoril Turk.

L. S.

 

 • janez55

  Cerarjeva vlada naj takoj odstopi! Kriva je, da je bilo med vikendom lepo vreme in je toliko Slovencev in tujcev hotelo na hrvaško morje.

  • stajerc5

   Pa kako lahko napises kaj taksnega? Vsaka rdeca ovca ve, da je za vse kriv Jansa! Vsaj tu mu pustite prvo mesto…

   • janez55

    To sem napisal kot pojasnilo črnim ovcam, ki bolj slabo štekajo.

    • stajerc5

     Ne vem zakaj, imam pa obcutek, da imajo tudi pri tebi doloceni stekerji slab kontakt…

    • Nata

     Jej, jej. . . . . . .si moral hitro popravit, a ne ? Si preveč hitro zinil ??

   • Nata

    Uh, vidiš. To sem pa pozabila napisati !!

 • šmentanamuha

  Tako je, če ne vladaš, ampak samo izvršuješ ukaze/navodila.

 • Nata

  Oprostite no, sem malo bukova ! Prav nič ne razumem, kaj je pravzaprav pravi razlog za to silno, natančno preverjanje na meji !!!
  Odstopiti bi morala Vlada !! Kar naemkrat se držijo pravil, kot pijanec plota.
  Kateri Svetovalci so pa imeli prste vmes ?? Aja, taki, posebno najeti in posebno dobro plačani !!

  • stajerc5

   Poglej, eno leto so sukali palceke (tu in tam en sluk piveka) in gledali vec kot pol milijona brezpapirnih, kako se sprehajajo mimo njih. Ker jih je nekdo spomnil, da mogoce to ni ravno v redu, bodo sedaj eno leto jebali(oprosti, ne najdem drugega izraza) vse zivo in mrtvo, kar pride na mejo. Seveda jim pa pride tudi prav, da se kockastim vrne za vse zgubljene tozbe, ja, vse do zadnje smo izgubili!!! Najvecja pa sele pride, zdaj, v Aprilu!
   Barabe rdece nesposobne, tudi ce bi se dotaknili cistega zlata, bi se spremenil v kup dreka!

   • Nata

    + + + + + + + + + + + + me je kar groza tega, kar misliš, da pride !!
    Zanimivo pa bo poslušat njihove izgovore. . . . . . . . .bo kriv J. J. ???

    • KIKI

     Ja , seveda bo kriv JJ, zakaj jih pa ni pravočasno opozoril!

  • janez cepec

   oprost, nisi sam mau bukova, si totaln bukova

   • Nata

    ti oprostim.

    • janez cepec

     ena sama dobrota te je

     • Nata

      A ne de !! Lep dan je. . . . . . . .

   • Franc Šink

    Bolje biti bukov kot pa komunist.

   • Rožle

    Čez cepca ga ni …

 • janez cepec

  ma desnakarji ste pa res kreteni. če vlada spušča brez kontrole folk u SLO ni prou, če pa kontrolo dela na mej, pa spet ni prou. me prou zanima, kva bi vaš ljubljeni vodja natredu, že pr 1. migrantskem valu, pa zdej ob tej urtedbi EU. glih tko bi popušio. je pa res, de smo ene navadne ovce, ne glede na to kdo je prime minister, kar se idijoti u BRU spounejo, mi to taprvi začnemo striktno izvajat, pa če je stvar dobra la pa ne za SLO. aja, hlapci bi djau Cankar

  • Capi

   Kompletna vlada s teboj vred so cepci na kvadrat. Ne znajo brat uredbe……seveda, kontrola se izvaja na šengenu, bebci pa ne vejo da je potrebna kontrola pri vstopu, ne pa izstopu…koji kurac je treba gledat kdo hoče ven iz EU??? Za vstop je potrebna kontrola, to so jim včeraj v Bruslju tud raztolmačl……ni EU nič kriva, če bebci ne znajo brat…..

   • RATATA

    Ne razumeš!
    Preprečujejo, da bi se šli šerijatarji iz EU-ja borit tja dol in se potem vračali nazaj na oddih.

  • Nata

   k pa prou nč prou ne nardijo !! Tisti vlak, k je blo prou, so že zamudl ! A zdej pa not prnašajo ? Ob Velikonočnem čas je pa prou ??

 • if

  Cerar&Njegovo ozadje je komepenziralo lanskoletni migrantski masovni nekontrolirani prehod meje v obliki sedanjega strogo kontroliranega masovenga prehoda meje slovenskih državljanov.
  Prvič je bila kršena zakonodaja v škodo RS, drugič je bila brezkompromisno izvajana v škodo RS.
  Cerar&Njegovo ozadje je torej diskriminatorno obravnavalo državljane RS v odnosu na migrante, med katerimi so bili tudi teroristi.
  Cerar&Njegovo ozadje so velizadajalci normalne, demokratične Slovenijie!

  • KIKI

   Siromaček, naš zajček Cmerček ne ve, kako bi se opravičil Bruslju,
   pa da bo še kakšen objemček fasal od Yunkerja, je naredi eno všečno
   gesto: ponovno je izdal svoj narod in Evropejce , ki bi radi praznovali
   1000 let star praznik v miru Božjem! TV SL je tudi vreme za Veliko noč
   napovedala izredno slabo, okoli 0 st., samo, da bi kristjane odvrnilo
   od velikih praznikov!
   Takšne močne propagande še Goering ni imel med vojno!!!, pa je imel
   močen “aparat” za seboj, enakega, kot Titek po vojni!!! Vremena pa le
   ni napovedoval. ne eden, ne drugi… ..

   • Nata

    + + + + + + + + + +

  • Nata

   + + + + + +

 • Za Slovenijo

  hahaha, Cmerko je posnel “home video”

 • Viktorh

  Bojim se, da ne bomo tako srečni, da bi odstopila ta marionetna vlada.
  Predobro so plačani za svojo poslušnost.

  • janez cepec

   tko kot si biu ti, njega dni, k si cinkaru, pa pobiju rojake, za lon si pa bazen dubu, pizduh udbouski

   • Franc Šink

    A ga poznaš? In imaš dokaze o tem? Daj nekaj napiši.

   • Viktorh

    Posluš, ti fakin. Zadnjič si naročil bukov dildo. Poslal sem ti ga, ti pa ga še nisi plačal.

    • janez cepec

     ma bukov si ti, u gobec si ga utakn

    • rubec

     Hehe

  • Franc Šink

   Poslušnost je tudi ponižnost.Pa komurkoli!!!

 • sprehajalec

  Tujina precenjuje slovenčevo sposobnost prilagoditi se razmeram. Če bo Bruselj zaukazal strog nadzor, bo Slovenec pregledal vse, tudi staro mamo za volanom, dal v računalnik, poskeniral, pretipal avto.

  Ne bo se skoncentriral na sumljivo skupino dvakrat zapečenih, ki se jih prepozna na daleč v vrsti s francoskimi tablicami, pa nemškimi, jih poklical ven iz kolone, ter opravil zgornje, ostale pa pustil. Ne, ne bo tega storil, da mu ne bo kdo očital diskriminacije.

  • Prle

   Najbolj, da tebe postavimo za zunanjega ministra in premierja, potem ne bo več težav.

   • sprehajalec

    Zagotovo bolje, kot pa tole sedaj. Samo plača je bolj švoh.

  • KIKI

   Pregledal bi pa staro mamo, pretipal, če slučajno ne nese jajc v košarico….

   • RATATA

    Vnukinje so včas iz Italije ročne ure švercale,
    ko so pa rabli bekrco so pa staro mamo s sabo vzel…

    • KIKI

     Ti časi so minili, danes so še stare mame sumljive!

 • RATATA

  En kilometer oddaljenega šeriatarja v vozilu kristalno jasno vidi celo trezen lovec skozi malo boljši namerek na snajperju, tudi če ni iz Jurovskega Dola.
  Za kaj takega ni treba ustavljat cele kolone.
  Šuter 5.del.

 • KIKI

  Kdo bi moral odstopiti? Le kdo? VELIKONOČNI ZAJČEK, a njee?

 • Olga

  Ta vlada buzerira na meji samo Slovence, nezakoniti migranti jim pa iz avtov bežijo na avtocestah v notranjosti!

  • KIKI

   Saj musliči vendar ne jejo šunk pa take dobrote….samo ovce!
   No, teh je pa v Slovenienlandu tudi na pretek!…

   • Olga

    Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade!

 • von Rhein

  Kdo bi moral odstopiti? Servirka in čistilka v restavraciji DZ. na Šubičevi.

  • tohuvabohu

   Prej bodo odstopile ploščice na sekretu notranjega ministrstva.

 • Iza Demos

  In kdo se razburja na meji? Tisti, ki so si v času socializma uspeli kupiti parcele in vikende pri naših ljubih sosedih. Me prav zanima kako?
  Sicer pa kar razburjajte se in pljuvajte čez policijo. Ali ste že pozabili koliko ur smo čakali na mejnih prehodih za Italijo in Avstrijo, pa nismo nič protestirali. No in če bomo takole nadaljevali se nam bo to kmalu ponovilo na mejnih prehodih za Italijo, Avstrijo in Madžarsko, ker nas bodo vrgli iz “šengena” . A potem bodo pa oni socialistični bogataši z vikendicami v HR zadovoljni?

  • Nata

   Meni je bolj zanimiv čas, v katerem so se lotili teh natančnih preverjanj.
   Cvetna nedelja. . . . .Velika noč. . . . . A mislim, da so pljunili v lastno skledo .

   • Miran Pavličič

    Upam da se jim bo to vrnilo na naslednjih volitvah…

    • Nata

     + + + + + + + + +srčno upam tudi jaz !!

   • KIKI

    Draga(i) Nata, tudi vreme so na javni TV za Veliko noč napovedali
    prav grozljivo, okoli 0 st, Ej, tako se to dela! To je prava ZK propaganda!
    Tako kot po 45 letu, ko so se verni ljudje za praznike skrivali pred “voluharji”
    bandar deča pa je žrla brez slabe vesti! In tako je tudi danes!

    • Nata

     + + + + + + + + seveda ! Brez slabe vesti. Tisto nam kar naprej očitajo. . . . krščansko etiko. . . . Barabe.

    • tarantela

     Ja, u Murglah delajo tako vreme. Zanalašč!!!

    • Nata

     Ona – Nata.
     Hm, od levakov človek kaj pozitivnega ne more pričakovati.
     Mraz za Veliko noč nas pa prav nič ne moti. Smo se – leta nazaj – s fanti že po riti drsali po našem klancu.
     Torej, smo vsega navajeni.
     Pa še dodatek . Tudi ene pomaranče za butarico ni bilo v trgovini.
     Packe !!!!

   • Iza Demos

    Na to pa sploh nisem pomislila. Ali ni dan pričetka izvajanja tega “dekreta” določil Bruselj? Če ni, smo pa res bedaki! No pa saj to ni nič novega.

  • KIKI

   Budalo, vsi ki so imeli kaj soli v glavi so prekleli vso
   socialistično bando po dolgem in počez! Sram nas je bilo,
   da smo kot teleta stali tam v nekih vrstah, da smo zadovoljili
   extra pogoltno komunistično Titovo vladavino! Kakšni bogataši,
   kakšni vikendi neki, ljudje potujejo za svete praznike na svoje
   domove, ker imajo v krščanskih državah Velikonočne praznike
   ki trajajo cel teden! Da si lahko to privoščijo, garajo v “tujini” , enako
   kot je bilo v čudoviti, pravični socialistično-komunistični Jugoslaviji!
   Tisti, “ta veliki”, “ta rdeči” pa se pustijo do svojih vil in bungalovov
   pripeljati kar s privatnimi aviončki …kdo bi pa čakal tam med tisto
   “fuknjeno” rajo, a njee?

   • janez cepec

    zanima me, zakuga takrat, u tisteh “svinčenih” cajtih nisi pizdu, dons so te pouna usta neke kritike, takrat s’ biu pa tih kot rit, nis mu jajc, bau si sa za položaj,. skratka pizdek si biu, si in boš 4 ever. Amen

    • Karmen

     Cepec, cepec, saj smo popizdili in smo se odločili, da gremo na svoje. Na žalost pa nismo imeli lustracije in sedaj se tisti časi nadaljujejo.

     • janez cepec

      če bi izvedl lusgtracijo, bi biu dones parlament na pou prazn, pa ne zarad neudeležbe poslancou, ampak zato, ke nubedn ne bi mogu bit poslanc zarad lustracije, z ljubljenim voedjem na čelu

   • Iza Demos

    ja in kam potujejo Slovenke in Slovenci? Upam da je njihova domovina še vedno Slovenija. Kaj potem delajo na mejnih prehodih s HR in pizdijo?
    Ne verjamem, da so Slovenke in Slovenci “gastarbajtarji” v HR in da so morali zato čakati na mejnem prehodu. Pa čudno je tudi to, da so se zvečer že kar vračali kljub temu, da prazniki trajajo kar cel teden.
    Ne trapajte, problem so naši vikendaši, ki so si preko zvez in položajev v socializmu in kasneje po letu 1990 s “krajo/tajkunizacijo” prigrabili vikendice (te zadnje sindikalne za katere smo vsi odvajali denar v sklad skupne porabe od svojih plač) .

   • Iza Demos

    Meni pa ni bilo prav nič nerodno stati v vrsti na mejnih prehodih z Italijo in Avstrijo ne za časa Yuge in ne za časa Slovenije (ko še nismo bili v “šengnu”). Le zakaj bi mi bilo? Saj sem se vsakič sproti prostovoljno odločila, da grem čez mejo. Sladoled in kavica v Trstu sta bila čudovita (in sta še danes), pa oblačila v Benetkah, pa sacherca na Dunaju-njami, pa športna oprema in igrače na razprodajah v Minhnu so bili “đabe”

  • Miran Pavličič

   Posipaj se s pepelom ! Bi te rad videl kako čakaš po več ur za brez veze zapečkar. Pa hebo te socializem bebo!

 • montyamp

  Daljša je kolona , lepše se počutijo mejni organi .
  Nalezli so se že vsi te frdamane politkomisarske kurbarije .
  Rdeči prasci se grizejo , kar med seboj .

 • Vrhovni sodnik

  Če ta svinjarija ni spravla ljudi na cesto, ne vem kaj jih bo, namesto, da bi danes zaprli z avt. celo vladno poslopje in MNZ, pa nič.

  • učko

   Je “režimska propaganda” nagnojila EU za tole. Butast folk jim v glavnem kar verjame. Zato pa smo tam kjer smo !!!!!!!!!!!!!!

  • Nata

   + + + + + + + + + vrhovni je pa optimist ! No, saj zaključil si pa dobro. . . NIČ!!

 • učko

  Se je videlo že na TV, da tam v tistih carinskih “kučicah” vsi spijo ! Nikjer ni blo videti med avtomobili uniformiranih ljudi !!! To so naredili za nalašč, da so EU nagnojili. Zdaj bojo Avstrijci začeli s preverjanjem in bojo “našim lolekom” pokazali, kaj se pravi vršiti poostreno kontrolo. Hitro in učinkovito !!! Naši režimci delajo vse, da EU dokazujejo, da nismo mi za EU.

 • učko

  Poostren nadzor bi zgledal približno takole, da bi ob koloni avtomobilov šlo nekaj skupin policajev in carinikov in vizualno pregledovali avtomobile in notri iskali une 2,5x zapečene !!!! Sploh ni težko, če se posla lotijo korektno. Tut mamila iščejo s psi na podlagi indicev in ne tako, da cucke spustijo v vsak avto !!!!

 • Morala

  Kaj pa to? 10 € višji dodatek… Juhu gremo na dopust na Hrvaško :)

  Koliko bo znašal najnižji in najvišji regres za upokojence?
  Višina letnega dodatka je odvisna od višine pokojnine oziroma nadomestila v mesecu izplačila letnega dodatka, pojasnjujejo na Zavodu za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Se pa bo, potem ko predlagane spremembe potrdi še Državni zbor, regres za upokojence v letu 2017 zvišal. In sicer:
  uživalcem pokojnin, ki prejemajo pokojnino v znesku do 430,00 evrov, se letni dodatek izplača v višini 400,00 evrov;
  uživalcem pokojnin, ki prejemajo pokojnino v znesku od 430,01 evrov do 530,00 evrov, se letni dodatek izplača v višini 260,00 evrov;
  uživalcem pokojnin, ki prejemajo pokojnino v znesku od 530,01 evrov do 630,00 evrov, se letni dodatek izplača v višini 200,00 evrov;
  uživalcem pokojnin, ki prejemajo pokojnino v znesku od 630,01 evrov do 760,00 evrov, se letni dodatek izplača v višini 150,00 evrov;
  uživalcem pokojnin, ki prejemajo pokojnino v znesku, višjem od 760,01 evrov, se letni dodatek izplača v višini 90,00 evrov;
  uživalcem nadomestil iz drugega in tretjega odstavka 95. člena ZPIZ-2, ki prejemajo nadomestilo v znesku do 630,00 evrov, se letni dodatek izplača v višini 200,00 evrov;
  uživalcem nadomestil iz drugega in tretjega odstavka 95. člena ZPIZ-2, ki prejemajo nadomestilo v znesku od 630,01 evrov do 760,00 evrov, se letni dodatek izplača v višini 150,00 evrov;
  uživalcem nadomestil iz drugega in tretjega odstavka 95. člena ZPIZ-2, ki prejemajo nadomestilo v znesku, višjem od 760,01 evrov, se letni dodatek izplača v višini 90,00 evrov.

 • tarantela

  Naj me hudič pocitra, ampak jest vas ne zastopm! To, da je treba izvajati temeljito kontrolo na meji je prišlo iz Bruslja obenem s čitalniki potnih listov oz. ostalih podatkov, ki so jih razdelili vzdolž vse šengenske meje. (Čitalnike). Od severa EU do Jadrana. MAL SPREMLJAJTE ŠE KAKŠEN DRUG PORTAL IN CAJTENG!!! Tudi to, da so pred letom in še prej spuščali cele kolone migrantov, je tudi direktiva EU, ki sploh ni bila usklajena, kako z njimi ravnati. Tudi ni bilo mogoče eni tako majhni državi, kot je Slovenija, natančno voditi kontrolo na meji, na način kot so jo te dni. Ti velebrihtni možje v EU so trčeni, vam je pa vse naša vlada kriva.
  Pa še to: če se spomnim, kako nam je šlo dobro v 70 letih v Jugoslaviji, mi ja žal, da sem glasovala za samostojnost in EU in NATO! Sprli so nas, da so nam pobrali industrijo, otroci naj pa po svetu iščeno kruh. Sprli so nas, ker jim je šel v nos naš sistem, ki ni bil Ruski, ampak čisto naš. In sprli so nas, da jim ne bi šli še njihovi ljudje po poti, kot smo si jo začrtali takrat mi. Ko bi vsi jugoslovanski voditelji v osemdesetih imeli malo več sili v glavi, se v Beogradu ne bi razšli! In ne bi bilo balkanske morije!!!
  Uspelo jim je, velikim svetovnim zdraharjem, ki še naprej lomastijo povsod, kjer se jim ljubi in zaslutijo dobiček, zdaj rudo, drugič nafto, tretjič pa zato, da jim cvete posel s prodajo orožja.
  Če danes glasujemo za tretjo Jugo, grem takoj zraven!
  Tako, zdaj me pa ozmerjajte, ampak stokrat rečem, da to, kar imamo zdaj, je tudi stokrat slabše, kot smo imeli takrat v Jugi!!! Upam, da bodo mladi začeli brskati po pravi zgodovini v drugi polovici prejšnjega stoletja. Res je, bili so povojni poboji, kar globoko obsojam, ampak dve desetletji pozneje so se zadeve močno spremenile!

  • Karmen

   V 70 letih je Jugoslaviji šlo tako zelo dobro, da je leta 1983 bankrotirala. Ker imamo še sedaj iste elite na oblasti, je Slovenija na isti poti.
   Glede direktiv EU, pri nas oz. naša vlada se jih drži vedno in na vseh področjih kot pijanec plota. EU vedno , zapomni si, vedno dopušča prosto presojo. Pri nas so pa bolj papeški od papeža.

   • tarantela

    Smo imeli tam v osemdesetih letih 20 milijard dolga na 20 milijonov prebivalcev, danes nas je Slovencev 2 milijona in imamo koliko dolga? Nekje sem zasledila, da preko 30 milijonov. Morda je že več, bom morala malo pobrskati po netu. Vsekakor je po Titovi smrti šlo vse v maloro.

    • Karmen

     V maloro je šlo že pred Titovo smrtjo. Juga je bankrotirala zaradi Tita in njegovih kvazi politikov in gospodarstvenikov. Zaradi bankrota je Juga nehala odplačevati zunanji dolg, le ta pa svetovnem trgu ni imel nobene cene. Kreditodajalci so ga prodajali po 30 centov za dolar, pa ga nihče ni hotel kupiti. Če bi Juga obstajala še danes, je njej dolg 6000 milijard dolarjev.
     Slovenija je pa isti poti, saj nas vodijo komunisti.
     Pa še to, tudi v Titovi Jugoslaviji so ljudje šli s trebuhom za kruhom, ker doma ni bilo dela. Leta 1968 je Tito odprl meje, 2,5 milijonov Jugoslovanov, je odšlo na delo v Nemčijo. Brezposelnost – uradna v Sloveniji je pa bila enaka kot je sedaj, na Kosovu pa 88%. Veliko ljudi pa je bilo fiktifno zaposlenih, bili so na plačilnih listah, v podjetjih so se pa prikazali samo 15 – tega v mesecu.

  • učko

   Mamo na oblasti in v vse pore družbe zažrto ud-bo-kučo mafijo !!!! Ti nam ne bojo dal’ n’č dobrga !!!

 • tarantela

  Ja, in to, da bo za vikend slabo vreme, je tudi vlada kriva in levičarji in komunajzarji in Kučan…
  Saj ne vem, od kje so vsa spustili.

 • totex39

  To na meji je nastalo samo zaradi tega, ker naša vlada ne zna sama presoditi okoliščine, ki so nastale in ni odreagirala takoj, kar ta odredba tudi omogoča. To pa zaradi tega, ker imamo tako visoko, moralno in etično nastavljeno vlado, ki sicer deluje, ampak ne odgovarja za nobeno stvar.

 • Krtača17

  Vidim da ste desni čist odstoplen….

  • janez cepec

   odpilen, bi se uhka tud djal

  • tohuvabohu

   Ti pa udarjen.

 • luckyss

  Kaj ste tu res sami idioti ali kaj ?!
  Naša vlada se je držala novih direktiv EU…sedaj tega ne spoštuje več in je nadzor bolj “ohlapen”..
  Kaj bi radi še en “wilkomen refuđes” ali kaj, cepci portalovski…

  • tohuvabohu

   A se je tebi čisto odpeljalo? Vlada ne “spoštuje” več direktiv, nadzor pa je še vedno dokaj temeljit? A zato, da jebemo Hrovate?

   • luckyss

    Gre za nadzor določenih “rizičnih posameznikov”..ostalo gre “po normativih”…
    To pomeni daleč od organiziranega prehajanja mej brez dokumentov !!!
    Povej ti, kako bi morala stvar potekati !!

    • korintos23

     Recimo tako, kot je ta vlada uvažala potencialne teroriste. Brez nadzora.

    • tarantela

     In doslej so ravno državljani EU naredili največ sranja, novi migranti brez EU državljanstva so bolj malo mesarili.

    • Anthon

     Cerar je rizičen posmeznik!

  • tarantela

   Tile desni nimajo pojma, kaj bi radi.

  • Anthon

   Bedaki se ne znajo držati ničesar. Zanje sta le dve varianti. Najbolj blesavo so izbrali v času, ko so spuščali tisoče migrantov. Osebno tej vladi NE zaupam!

 • MEFISTO

  O Cerarju ne boste tako govorili!

  On je že vozil lokomotivo po drugem tiru.

 • učko

  V dobrih starih cajtih, ko so bile še meje in carina, so temeljito pregledovali in preverjali in ni bilo takih zastojev. Tudi tehnične opreme niso imeli take kot jo imajo sedaj. Švercerji so se tresli od strahu, da jim bojo kaj našli. Sedaj pa tole Cmirarjevo in Ševićevo sranje od kontrole na “šengenski meji”. Prekleti SMC jevski idioti in nesposobnjakovići !!! Še je živ spomin na nakup totalno neustrezne varovalne ograje z žileta rezili, ko pa so lahko videli, da povsod dajejo panelno ograjo. Še enkrat: PREKLETI SMC-JEVSKI KRETENI !!!!!!!!!

 • Antonius

  Pri Cerarju mi je všeč, da človek ne rabi iskati med vrsticami njegovih izjav. Zares je transparenten, kot je napovedal. Na daleč se mu vidi, da je politični butl.

 • črnaovca

  Ne nakladajte vlada ni nič kriva je pač pokazala kaj pomeni dosledno izvajanje neke direktive in končno če se za vstop čaka in bo to vplivalo na Hrvaški turizem je pač vseeno, tisti Parižan ki je v terorističnem napadu izgubil najdražje vam bo povedal da mu je malo mar kolone na meji samo da je kontrola kot se spodobi. Hrvati v času begunske krize niso naredili drugega kot begunce vozili na mejo k nam ko smo jih hoteli malo popisati in je nastal gneča so začeli iskati druge možnosti da bi jih čim prej spravili iz svoje lepe, se spomnite ko so siromaki skoraj utonili. Takrat bi morasl abiti na meji strožja kontrola in bi morda tudi koga ujeli. Samo nakladanje in čakanj ekdaj se bo kritiziralo vlado je pač manira nesposobnih, sposobni bi tukaj napisali pametno režitev in na osnovi nje bi lahko rekli katero o sposobnosti a tako so kritizerji poplnoma nesposobni predlagati kakšno pametno rešitev

  • učko

   Glupava ovca, spodaj imaš nakazano rešitev, ber mal ! Sicer pa bojo Avstrijci demonstrirali učinkovito kontrolo, kakršna bi se morala izvajati na “šengenski meji” ! So Avstrijci predlagali, da “našim” pomagajo, pa so jih naši Udbo-oblastniki arogantno zavrnili. Seveda, ko pa hodjo v Avstrijo s specialci ropat.

   • Iza Demos

    Ja ampak pomagali naj bi tako, da bi kontrolo izvajali na svoji meji, kar posledično pomeni, da bi nas vrgli iz “šengena”. A si tega želimo?
    Če bolje razmislim pa to niti ne bi bilo tako slabo. Naslednji korak bi bil, da bi nam enako pomoč ponudili še Italijani in Mađari in bi tako kot nekoč stali na mejnih prehodih z Italijo, Avstrijo in Mađarsko. Zmaga! Samo ne vem za koga?

   • črnaovca

    Ko bodo Avstrijci demonstrirali svojo kontrolo bo ena kolona od Hrvaške meje naprej. Ti verjetno bolj malo hodiš taj gori a prvi parking na avtocesti za Šentiljem imajo že dolgo urejen za kontrolo tako osebnega kot tovornega prometa in ne gre prav hitro kadar se spomnijo tam kontrolirat, zapro avtocesto in vsi preko parkinga, pejd probat glupec

 • Steve

  moram reči, da je režim na južni meji po mojem okusu.
  zaradi mene, jo lahko takoj zaprejo.
  vsakemu slovencu, kateri bi želel prečkati na hrvaško pa bi zaračunal 500€.

  • Anthon

   Saj lahko živiš le ob krompirju! Imam se za resnega Slovenca, a obenem spoštujem tudi druge narode. Le zakaj ne bi smel na Hrvaško?!

 • samsara

  Kako pa kaj šengenska kontrola v Italiji in Grčiji?
  So že koga zavrnili?

  • janez cepec

   ja tle ti pa morem prtrdet, niso take rit kot smo mi, hlapci, jebat ga, na žalost. sam de j’ čist usen, kdo j’ na čelu vlade, bi biu isti kurqac, če bi biu ljubljeni vodja

  • učko

   Tam ni šengenske meje ! Kje ti živiš, v Idiotostanu !

   • samsara

    Italija in Grčija imata šengensko mejo, ker sta znotraj šengenskega področja EU.
    Če tega še zdaj ne veš, si idiot ti in ne jaz. Pa še nerodno ti ni tega javno pokazati in potrditi.

    • rubec

     Dolgo si zdržal hehe.

     • samsara

      Nekako sem ga doslej vedno preskočil, zdaj pa se mi je zapletel pod noge in nisem okleval. Kot nikoli, pri takih in podobnih.

     • indijanka

      Postal si pravi izumitelj. Idiotistan. Članstvo na šitlisti.

 • MladiLiberalec

  Zdej pa res nwm namesto da bi vladi in se posebi Cerarju dali priznanje da zmerno vodi politiko do migracij in varnosti nihate iz ene skrajnosti v drugo. XD

 • učko

  Edino kar levuharji znajo je krast in lagat. Tle so svetovni, kaj svetovni, galaktični prvaki !!!!!!

  • tohuvabohu

   Medgalaktični tudi!

 • Anthon

  Moja gospa in jaz sva včeraj ugotovila, da sva najbrž sumljiva, saj je gospod slovenski policist dal najini osebni izkaznici na čitalec (pri moji je vajo celo ponovil) in počakal rezultate. Bojda so bili včeraj stvari omilili. Na Starodu sva se za vstop Slovenijo v koloni premikala pet minut manj kot eno uro. Migranti pa so pred meseci prihajali kar z avtobusi, brez resne kontrole, po kavbojsko, to je po Cerarjevo. Lahko rečem: Cerar go home!

  • janez cepec

   dej mi povej, k si tok hudiču pametn, kva bi vaš Prerok naredu, če bi biu na čelu vlade u času 1. migrantskega vala, pa kva zdel, ko bi dubu EU diorektivo o postopkih na mejah? ajde, da čujemo

   • Krtača17

    Ljudje se ne zavedajo da morajo v Ljubljani samo še ubogat. Da ni več suverenosti (zelo malo). No, počas jim bo pa potegnil.

    • tohuvabohu

     Ja pajade. To so samo izgovori. Brajduškova je dotalno porezala obvezničarje državnih bank sklicujoč se na Bruselj. Ampak Bruselj je potem rekel, da tega ni zahteval.

    • Karmen

     Ha, ha, ha, ha. Tole si pa čisto kiksnila, Krtača. Iz EU prihajajo priporočila, ki so v razponu, od – do. Vsaka vlada sama odloči kaj je za njihov narod najboljše. V Ljubljani vedno ugotovijo, da je za nas Slovence vedno najboljša zgornja meja – da smo najbolj priviti.
     Namen naših rdečih elit je ravno to, da bi ljudi prepričali, da je nam slabo zaradi EU, da bi zahtevali izstop iz EU, da bi potem rdečkarji lahko harali po svoje.

   • tramal

    Če nebi bil cepec bi že davno vedel da je Janša že pred dvema letoma predlagal zaprtje južne meje za ljudi brez dokumentov.

    • janez cepec

     ja uhka je predlagu, bi pa to malo morgen naredu, če bi biu premier

     • rubec

      Pa kaj pol sprašuješ če veš kaj ne bi naredu.

     • tohuvabohu

      To počne vedno, tako kot vsi zahojeni rdečkarji. Tako kot povojne pokole vedno opravičujejo s teorijami, kaj bi bilo, če bi zmagal Hitler. Za zločin je vedno odgovoren tisti, ki ga je storil in pika. Tudi Cmero je odgovoren za vse neumnosti in lopovščine svoje oblasti. Ampak cepec vedno in povsod vpleta Janšo. Očitno ga ima blazno v želodcu, ne vem zakaj. Mu je požrl mladiče?

     • rubec

      Hehe, plus deset.

   • črnaovca

    Ukazal bi da direktivo dajo v ladlc kot tisto depešo o Patriji

 • Sredina

  Policija je ravnala po navodilih Evropske komisije, ki je “ukazala”, da je potrebno vse, ki prečkajo slovensko državno mejo in s tem mejo schengenskega območja preveriti, in tudi vsem s čitalci pregledat osebne dokumente.
  Odločte se sploh kaj bi radi, če se ljudi ne pregledu je problem, če se ljudi pregledu je problem, važno da ste vi ib+n vaši SDS-evci nezmotljivi in brez napak.

 • Franjo Trojner

  Glede na kaj vse smo od nekdanjih južnih bratov doživeli pa, če začnemo kr z Krajnsko klobaso in Teranom in nadaljujemo z vsemi tožbami proti LJ banki in vseh zapletih v Piranskem zalivu in koliko danih besed, resolucij, pogodb celo v saburu potrjenih so snedli in celo arbitražo z prisluhi zminirali in kot se zdaj govori si želijo še Lipicance prisvojiti itd., si mi zdi nekako modro, da bi mi to mejo za evih hermetično zaprli.

 • Janez

  Ne
  Znam odgovoriti – na gornje vvprašanje.
  Vem le – kaj priimek dr. CERARJA POMENI !
  A ?
  Mislite, da ima priimek – kaj povezave, s človekom, ki ga nosi, ima ?

  ZEHRER – V NEMŠČINI – NAMREČ POMENI : ” ZAPRAVLJIVEC, POGUBLJIVEC”
  A?
  Mislite , da je dr. Cerar tak? Osebno ga ne poznam, pa ne vem. A kdo ve? L.r. JANEZ KOMENDA

  • Mark Nowotny

   Sem slišal, da ste mel v nedeljo to zgubo, tam na Kmetijskem sejmu v Komendi. Poglajnov ata se je nekak precej kislo držal.

   • Janez

    Jaz !
    Se zdaj bolj v LJ držim.
    Vem le, da gre moji sestrični in njenim trem hčeram s farmami – super.
    Avto, ali traktor – kupi s popusto – za gotovino.
    Kot jaz ali ti kupiva kruh, z gotovino – rekoč:” kilo polbelga” kruha in z 2 evroma plačava !
    Tako – ona, supersposobna N. gre k Lahu in reče:” jaz bi pa enn traktor”

    Ga takoj z gotovino plača. In odpelje. Tako je to -pri R. V Komendi. L.r. JANEZ KOMENDA

 • tramal

  Tako bodo vsaj naši miličniki na slovenski meji in se ne bodo več mogli iti inkasantov in zaibavati lastni narod na cestah.

  • Novakec1

   Te bodo pa rdeći palčki, zakaj pa misliš da so jim dal taka pooblastila

  • Karmen

   Ta vikend je bil kmetijski sejem v Komendi. In veš kako so miličniki polnili proračun. Ko so pripeljali traktorje, jih pred hipodromom zložili na cesto, da jih bodo pripeljali na raztavišče, so jih miličniki kaznovali, ker traktorji niso bili registrirani.

 • Janez

  A?
  Je dr. Cerar – izgubil, pogubil – denar, da bi mi imeli za 50- 100% višje penzije?
  Take – kot jih imajo v sosednnji Avstriji!
  A?
  On ta denar za naše višje penzije ” kar zapravi, pogubi. ?
  Pa menda – ja ne ?
  A denar kar zgublja iz žepov?
  Kot bi se razumelo iz njegovega priimka? Dajte me pomirit!
  Jaz tako pazim,
  da kaj denarja – ne pogubim. A on – pa ne ? O ježešmarija ! A kdo ve ? Me skrbi.l.r. JANEZ KOMENDA
  Vem pa ne

  • plamen100

   taksnih penzij kot jih imajo danes v Avstriji bi imeli v Sloveniji samo pod enim pogojem, ce bi leta 1920 cela Slovenija volila zeleno! Tako pa se 100 let ne bomo niti blizu razen pokvarjene elite Bavcar, Srot, Zidar, Kucan….vsi so oni isti, imajo dober standard na racun bede slovenskega naroda!

   • Janez

    Podpišem !
    Z obema rokama.
    A ni še prepozno.
    ŽIVELA !
    – 300 LET ROJSTVA – MARIJA TEREZIJA ! Proslavimo jo. Slava ji. JANEZ KOMENDA

 • cosmosjasnovidec

  Kdo jim je pa kriv,da lezejo na hrvatijo in nosijo tja zapravljat denar iz Slovenije.Sicer pa to niso Slovenski državljani ampak sami čefutarji z slo državljanstvom.
  Ti pa imajo čas čakati ali še bolje naj kar na hrvatiji ostanejo.

 • primoz

  Bi se šli Šengen??? Bodite realni,če smo se zavezali,da bomo varovali zunanjo Šengensko mejo potem nimamo kaj jokcati! Kako,da nihče ne zastavi vprašanja kolio denarja smo dobili iz EU za varovanje Šengenske meje?? Mi bi samo denar ko pa je potrebno za to nekaj storiti pa nič ne moremo in jokamo!! Nesposobna vlada bi morala odločno in jasno nastopiti v Bruslju ter odločno povedati kako in kaj,povedati bi bilo potrebno,da nima smisla tako striktno pregledovati dokumentov pri IZSTOPU iz Šengenskega območja in,da bomo striktno upoštevali direktivo pri VSTOPU v Šengensko območje,zahtevati bi morali odločno več sredstev za varovanje zunanje Šengenske meje ! Če mi nismo sposobni tega storiti se bo Šengen prestavil na Avstrijsko mejo in tako bomo Slovenčki ponovno stali v kolonah na mejah Šengena,ki bodo na Avstriski,Madžarski in Italjanski meji!

  • Novakec1

   Denar so namenil vzdrževanju pritepencev ne pa za varovanje meje. To bodo lovci in gasilci varoval.

 • Janez

  Ressno mislim !
  Te pokomuniste zrinimo – na obrobje. Pa delati naj gredo. Pa po avstrijskem vzgledu !
  Avstriji gre na vseh področjih?
  Za 50 – 1100 % bolje – kot nam – v pokomunistični Sloveniji.

  SLOVENCI IMAMO ENEGA GLAVNIH TEMELJEV V DELU MARIJE TEREZIJE.
  Ne,
  Nikakor ne – v ex KP, ZK STALINIZMU, KOMUNIZMU, KUČANIZMU ! Proč s tem. L.r. JANEZ KOMENDA

 • Janez

  Pa !
  Saj smo realni !
  Proslavimo maja, ko je 300 LET ROJSTVA VELIKE MARIJE TEREZIJE 1717-2017 !
  Postopoma ukinimo
  POKOMUNIZEM V R. SLO IN PREIDIMO NA BOLJŠI SISTEM SOSEDNJE – AVSTRIJE !Janez KOMENDA

  P.S. “KAJ TU NI JASNO” ?- BI REKLA GA. VIOLETA – IZ ZL. KI JI NI – RAVNO – VSE JASNO !

 • plamen100

  a zdaj pa so Slovenci krivi ker je vsak cetrti Francoz azijat? Ali pa ze vsak drugi Belgijec Musliman oz arabskega porekla? Sicer pa so vecino zlocinov naredili kar njihovi “Francozi” in “Belgijci” , tako da naj teroriste iscejo najprej pri sebi doma, tko kot mi, ko so nam Italijani nasli tisto pokveko Zavbeka, Avstrijci pa dzihadiste na pikniku pri Ljubljani. No mogoce se kaksnega nasi sami najdejo glede na to, da slepa kura tudi zrno najde!

 • Novakec1

  Toliko bedastih floskul s strani politkarjev in novinarjev na to temo pa že dolgo nismo slišal. Kar tekmujejo kdo bo bolj “sluzast”. Efekta od tega ko ko, ki kiriki pa nobenga, same laži o dolžini čakalnih dob. Like zdravstvo.

 • sončnica

  …za fijaskoje najprej kriva džela,potem bruselj,nazadnje cmera,ki vsak drek,ki jim tam iz tazadnje prileti,zapakira v celofan in ga servira ovcam…ostale vlade niso bile nič boljše….končno pa..očitno šengna ni več……

 • Janez

  Cerar stopnjuje svoje neumnosti.Enkrat pa bo prišlo do tega,da bo Slovencem vsega dovolj in bo počilo.Čudim se,da še ni.Če ne prej ,po volitvah teh”pavlihecov” ne bo več nikjer opaziti.

  • Novakec1

   Bodo demokratične volitve naplavle cel kup še večjih debilov ki čakajo v ozadju na svoje vstajenje.

 • cosmosjasnovidec

  Reply::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Ker mi je iz podprincipa ukvarjati se z temi levaškimi toplovodarji vsakim posebaj napišem kar za vse skupaj.
  Zanimivo kako so se ob istem času spet pojavili tukaj zgoraj izprijeni buziči,pedofili porivalci domačih živali predvsem Baričevičevih psov “jože košir,fogglof tunpek,janez cepec” ter izprijeni ciganski posiljevalec upokojenih žensk nagravžni “argentinec” kateri je pravkar bil izpuščen iz zapora zaradi posilstev.
  Prisoten pa ni njihov cigan pedofil “abouttown”,ker so ga celo noč spolno obdelovali in mu razčesali anus.

 • garfi

  odstopiti bi moralo stotisoče VOLIvcev in butalcev, ki so vse skupaj omogočili
  s temi protislovenskimi murgelskimi vladami

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!